Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam. Po kilku dniach namysłu postanowiłem w końcu napisać swoje diary. Będę prowadził WWE od 2008 roku. Dlaczego od 2008? Jakoś ciekawi mnie tamten okres, byli ciekawi zawodnicy z ciekawymi gimmickami i mogę zapobiec przed niektórymi decyzjami Vince’a. Roster i posiadacze pasów będą na podstawie Smackdown vs Raw 2009 z małymi zmianami (niektórzy zawodnicy w innych rosterach, inni posiadacze pasów). Proszę o komentarze, oceny i rady jak to poprawić :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 listopada 2007r.

Vince McMahon: Wiesz, że potrzebuję zaufanego człowieka na to stanowisko. Nie może to być byle jaki śmieć z ulicy. Na wrestlingu znasz się bardzo dobrze, więc wydaję mi się, że będziesz najlepszy.

Badu: No dobrze, ale przecież jest Stephanie, Shane… Co z nimi?

V: Tak, tak, wiem. Jednak nie wszystko musi być w rodzinie. Z resztą wiem, że publika Cię polubi, oni lubią takich jak ty.

B: Przekonałeś mnie! Gdzie mam podpisać?

Tak… Pamiętam to jakby to było wczoraj. Tamtego dnia zostałem vice-prezesem największej federacji wrestlingu – WWE. Dziś jest 31 grudnia i dziś debiutuję. Strasznie się denerwuję, ale myślę, że dam radę.

O godzinie 7.15 wyjechałem z domu swoim samochodem i w kwaterze WWE byłem już na 7.45. Poszedłem do swojego nowiutkiego biura spotykając kilku pracowników po drodze. Gdy już byłem u siebie w biurze, usiadłem na fotelu przed komputerem i wszedłem na stronę WWE i spojrzałem na wyniki wczorajszej gali Armagedon

Dark match – Lance Cade & Trevor Murdoch d. Jesse & Festus

Ladder match - WWE Cruiserweight Champion Jimmy Wang Yang d. Hurricane Helms for the Cruiserweight title.

ECW World Heavyweight Champion CM Punk d. Chavo Guerrero for the ECW title.

WWE Women’s Champion Mickie James d. Victoria for the Women’s title.

Table Elimination tag team match – Mark Henry & Big Daddy V (w/Matt Striker) d. World Tag Team Champions Hardcore Holly & Cody Rhodes for the World Tag Team titles.

Intercontinental Champion Santino Marella vs. William Regal – double count-out for the Intercontinental title.

Steel Cage match – Jeff Hardy d. Mr. Kennedy

TLC match – World Heavyweight Champion Edge d. Batista for the World Heavyweight title.

Chair match – Randy Orton d. WWE Champion Triple H for the WWE title.

Gala wg mnie była dość ciekawa. Następnie spojrzałem na roster:

http://img202.imageshack.us/img202/6651/rosterc.png

Miałem sporo ciekawych ciekawych zawodników, lecz z kilkoma będę musiał się pożegnać, gdyż nic się z nimi nie dzieje. Najprawdopodobniej do odstrzału pójdą:

Brian Kendrick & Paul London – to byłaby wielka strata, lecz na obecną chwilę nie ma na nich pomysłu.

Jillian – najsłabsza diva w tej dywizji. Raczej sukcesów nie odniesie

Lance Cade & Trevor Murdoch – podobnie jak przy Kendricku i Londonie, nie ma na nich pomysłu.

Snitsky – postać wszystkim obojętna z trochę głupawym gimmickiem.

Chuck Palumbo – także obojętna wszystkim postać. Na jakiś pas nie ma raczej co liczyć.

Masked Man*- po feudzie z Jericho stał się low carderem i rzadko występuje na galach.

Tony*- Cena załatwił mu pracę, stoczył kilka walk z czego większość przegrał i kisi się.

Elijah Burke – jestem pewien, że w tym gimmicku nic nie osiągnie. Zawodnik jest dobry w ringu, lecz trzeba go odświeżyć.

Manu – mały jest z niego pożytek…

Val Venis – słaby w ringu, dużo bierze pieniędzy, ale nie ma szans na upper card

Spojrzałem też na posiadaczy pasów, a przedstawiało się to tak:

WWE Champion: Randy Orton; od 30.12.07r. Poprzedni posiadacz: Triple H.

World Heavyweight Champion: Edge; od 25.11.07r. Poprzedni posiadacz: Batista

Intercontinental Champion: Santino Marella; od 14.10.07r. Poprzedni posiadacz: Mr. Kennedy

United States Champion: Matt Hardy; od 10.11.07r. Poprzedni posiadacz: Carlito

ECW World Heavyweight Champion: CM Punk; od 16.09.07r. Poprzedni posiadacz: Mark Henry.

Cruiserweight Champion: Jimmy Wang Yang; od 25.11.07r. Poprzedni posiadacz: Hurricane Helms.

World Tag Team Champions: Mark Henry & Big Daddy V; od 30.12.07r. Poprzedni posiadacze: Hardcore Holly & Cody Rhodes.

WWE Tag Team Champions: The Miz & John Morrison; od 19.10.07r. Poprzedni posiadacze: Curt Hawkins & Zack Ryder.

Women’s Champion: Mickie James; od 28.10.07r. Poprzednia posiadaczka: Beth Phoenix.

Pomyślałem, że może znajdę sobie asystentkę do storyline’ów jak i prywatnie. Najlepiej jakąś, która koło pasów się nie kręci. Pierwsza myśl to była Ashley i Candice Michelle.

Rozmyślałem tak sobie nad tym, gdy usłyszałem pukanie do drzwi. Powiedziałem grzecznie „proszę”. Był to Jonathan Coachman. Pytał się mnie czy będzie komentował najbliższe SmackDown! czy ma szukać sobie nowej pracy i czy może jakimś sposobem mógłby zostać General Managerem niebieskiego brandu. Odpowiedziałem, że może być spokojny o pracę w roli komentatora, ale niestety miałem już inne plany co do GM’a SmackDown! Przyjął to ze spokojem. Był chyba zadowolony, że może dalej komentować piątkowe show.

Siedziałem tak jeszcze z może pół godziny, gdy przyszedł jakiś mężczyzna i powiedział, że czas zaczynać Raw.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Monday Night Raw; 31.12.07r.

Show otwarły fajerwerki i piosenka „To Be Loved” w wykonaniu Papa Roach. W porównaniu z poprzednimi themami brzmiała trochę biednie, ale mniejsza z tym. Zaraz po tym do powiedzenia mieli coś komentatorzy.

Jim Ross: „Zapraszam na Monday Night Raw! Witają się z państwem Jerry „The King” Lawler oraz Jim Ross.”

Jerry Lawler: „Nie wiem czy wiesz JR, ale dzisiaj poznamy nowych General Managerów wszystkich trzech Brandów!”

JR: „Tak King, a zaprezentuje nam to nowy vice-prezes WWE, Badu!”

JL: „Jestem bardzo ciekawy jakie będą jego pierwsze decyzje.”

JR: „Ja też, lecz przypomnijmy widzom co działo się na wczorajszej gali Armagedon.”

*Skróty najważniejszych walk na PPV*

JR: „Stała się rzecz niebywała, ponieważ wszystkie cztery pasy tag team są na ECW!”

JL: „Zgadzam się, że to dość dziwne, ale mamy też inną niespodziankę! Po kontuzji do WWE wrócił nie kto inny jak John Cena!”

JR: „Atakując Triple H’a i pozbawiając go pasa mistrzowskiego sprowadził na siebie jego gniew.”

Na ring szybkim krokiem wychodzi Triple H, który jest bardzo podenerwowany.

HHH: „Co ty sobie myślisz Cena? Wracasz i tak po prostu mnie atakujesz pozbawiając pasa!? Jeśli masz ochotę na pas to nie mogłeś zrobić tego jak prawdziwy mężczyzna w uczciwej walce? Zaatakowałeś mnie i pas poszedł w ręce tego partacza! Jesteś….”

John Cena wychodzi w tle piosenki „Badman” wykonywanej przez siebie.

Cena: „Hunter, Hunter, Hunter… tu nie chodzi o jakiś głupi pas. Tu chodzi o ciebie!”

HHH: „ O mnie? Co Ci niby zrobiłem?”

Cena: „ Jesteś po prostu beznadziejny. Cieszy Cię jak ci idioci w tej sali cheerują Ci i udajesz, że Ci to pomaga. Och przestań, nie rozśmieszaj mnie.”

HHH: „Zmieniłeś się po tej kontuzji. Jeszcze niedawno sam rzucałeś do publiczności koszulki, czapeczki, przybijałeś piątki…”

Cena: „Daj spokój, myślisz, że mi na nich zależało? To tylko pokazało jak ci ludzie są naiwni i głupi.”

HHH: „Stałeś się po prostu taki sam jak Orton! Podstępna szuja i….”

W tej chwili John Cena zaczął atakować Triple H’a. Uderzał go pięściami, a gdy leżał kopał i tak, aż do krwi. Wciągnał The Game’a na stół komentatorski wziął go na plecy do zrobienia FU, lecz nagle opuścił go z powrotem i z miną cwaniaczka wsadził jego głowę między nogi i wykonał powerbomb, aż stół się rozpadł.

Zapowiedź dzisiejszego Main Eventu: Randy Orton vs. Shawn Michaels.

Snitsky vs. Jamie Noble

Końcówka walki:

[…]Snitsky wykonał na Jamie Irish Whip oraz Scoop Slam. Chodził po ringu patrząc się złowrogim spojrzeniem na publiczność, która w tym czasie chantowała „Brush your teeth”. W końcu, gdy odwrócił się w stronę Noble’a, ten stał zmęczony przy linach. Snitsky zaczął biec w jego stronę z myślą, że wyrzuci go z ringu clotheslinem, lecz Noble zrobił unik i nasz łysy przyjaciel sam wypadł z ringu. Jamie przez chwilę odpoczywał w ringu, ale zaraz zszedł. Chciał rzucił Snitskym o barierki, lecz on skontrował i rzucił Noble’a. Potem cisnął nim o metalowy narożnik. Wrzucił Jamiego do ringu i atakował go pięściami. Jamie zdołał zkontrować i przeszedł do klinczu, ale jednak silniejszy Snitsky zdominował i wykonał na nim Pumphandle Slam, 1…2…3! Snitsky wygrał ten pojedynek!

I oto nadeszła chwila, na którą wszyscy czekają! Nowy vice-prezes WWE ma się pojawić na ringu.

Przy piosence

„ w garniturze wychodzi średniej postury mężczyzna z dość długimi brązowymi włosami. Uśmiecha się do fanów. Widać, że jest zadowolony, że tutaj przybył.

Badu: „Witajcie WWE Universe! Nazywam się Badu i od dziś jestem nowym vice-prezesem WWE oraz General Managerem Monday Night Raw! Zostałem poproszony przez pana McMahona o podjęciu najważniejszych decyzji. Tak więc jak już mówiłem ja zostaję General Managerem Raw. GM’em SmackDown! zostanie nie kto inny jak… Stephanie McMahon! Natomiast General Managerem ECW dalej będzie Armando Estrada, gdyż wzorowo wykonuje swoje obowiązki. Następna rzecz to…”

W tym momencie zaczyna grać theme song Santino Marelli. Podąża ze swoim pasem Interkontynentalnym, wchodzi do ringu i bierze mikrofon.

Santino: „Następna sprawą jest zapewne możliwość walki Santino kontra mistrz WWE! Skoro wszystko ustalone możemy zaczynać! Panie sędzio proszę pode…”

Badu: „Zaraz zaraz! Co ty wyprawiasz?”

SM: „No jak to co? Właśnie przydzielił mi pan walkę z Randym Ortonem o pas WWE.”

Badu: „Posłuchaj panie Santino. Nie ustalałem jeszcze żadnej walki, a tym bardziej o pasy, więc jeśli byłbyś tak miły i…”

Teraz słychać piosenkę Lance’a Cade’a i Trevora Murdocha oraz ich samych idących do ringu.

LC: „Witamy panie Badu na Raw. Jak zapewne pan wie wczoraj na gali Armageddon Big Daddy V oraz Mark Henry zostali World Tag Team championami. Ja i Trevor sądzimy, że jest to niedopuszczalne, aby wszystkie pasy tag teamowe znajdowały się na ECW, więc żądamy przeniesienia ich na Raw, a najlepiej w nasze posiadanie.”

Badu: „Drodzy panowie. Nie będzie żadnych przenosin pasów. Mark & Big Daddy V zdobyli je walcząc i pokonali przeciwników. Przykro mi, ale najwyżej będziecie mogli postarać się o walkę z nimi”

TM: „Nie! Jak oni chcą to niech stworzą pasy Tag Team dla ECW! Pasy WWE oraz World Tag Team są dla Raw oraz SmackDown!”

Badu: „Bardzo mi przykro, ale…”

Nowemu GM’owi przerywa Ron Simmons, który także chce coś powiedzieć. W drodze na ring znienacka zaatakował go Val Venis, który wziął mikrofon i zaczął mówić:

VV: „Dlaczego czas antenowy jest marnowany dla takich partaczy jak ci w ringu, a nie dla Vala Venisa? O! Zapomniałbym. Witam Cię panie Badu i chciałbym sobie zaklepać walkę o pas Interkontynentalny, gdyż Val Venis jest jego prawowitym właścicielem!”

SM: „O nie nie nie! To wykluczone! Badu nigdy na to nie pozwoli! Ja jestem Santino Marella! Lepszy niż Silvberg! Niż Untimed Warrior! Niż Mr. Amazing!

Badu: „Posłuchajcie mnie dobrze? Ja jestem managerem Raw, więc ja ustalę jakie będą walki. Santino Marella. Nie będziesz walczył z Randym Ortonem, lecz… z Valem Venisem o swój pas Interkontynentalny. Lance i Trevor. Wasza walka odbędzie się teraz i będą to specjalni przeciwnicy.

Chwila skupienia i już wiadomo o kogo chodzi. W themie Big Daddy V wychodzi on sam wraz z Mattem Strikerem i Markiem Henrym, którzy trzymają na ramionach swoje pasy Tag teamowe. Widać, że Cade i Murdoch nie są zadowoleni z tego. Mimo, że publiczność nie przepada za nowymi mistrzami cheerują, ponieważ bardziej nie lubią tych drugich. Z uśmiechem za to patrzy się na nich Badu, przy którym pojawia się Ron Simmons trzymając się za obolałą głowę.

RS: „DAMN!”

Non-title match World Tag Team Champions Big Daddy V & Mark Henry (w/Matt Striker) vs. Lance Cade & Trevor Murdoch

Końcówka walki:

[…]w ringu są Mark Henry oraz Lance Cade. Ten drugi stara się unikać kontaktu z najsilniejszym człowiekiem świata. Zmienił się z Murdochem wbrew jego woli. Ten próbował punchami załatwić sprawę, lecz Mark tylko się uśmiechnął i podniósł go i wykonał na nim Samoan Drop. Następnie wszedł na pierwszą linę, drugą, trzecią! Matko Święta co oni robi?! Henry wykonuje Frog Splash! Nie chciałbym być w skórze Murdocha. Henry pinuje, 1…2…3! Zwyciężają nowi mistrzowie Tag Teamów.

WWE Women’s Champion Mickie James & Maria vs. Victoria & Jillian

Koncówka walki:

[…]w ringu Maria oraz Victoria. Z klinczu zwycięsko wychodzi Victoria, która przygotowała Marię pod Widow’s Peak. Maria jednak się wydostała i popchnęła Victorię na liny, a w tym czasie zmieniła się z mistrzynią kobiet. Wykonała na Victorii Irish Whip i clothesline! Mickie tauntuje do publiczności, lecz nie zapomina o rywalce. Podnosi Victorię i ustawia ją pod Mickie DDT, ale Victoria daje jej kopniaka i wykonuje suplex. Szybka zmiana z Jillian. Jillian wykonuje Irish Whip na narożnik i próbuje wykonać clothesline, lecz Mickie złapała jej głowę nogami i wykonała Top Rope Tornado DDT. 1…2…3! Po walce! Victoria jest bardzo wściekła z powodu przegranej.

Na backstage’u rozmawiają Cody Rhodes i Hardcore Holly.

HH: „Słuchaj Cody, jutro mamy walkę rewanżową o nasze pasy. Pokażmy, że to my jesteśmy pierworodnymi właścicielami!”

CR: „No jasne! W sumie to jestem bardzo zawiedziony, że straciliśmy pasy. Sam nie wiem dlaczego?”

HH: „A ja wiem! Zamiast zmienić się ze mną stwierdziłeś, że poradzisz sobie z Big Daddym, a potem już wszyscy wiedzą co się stało.”

CR: „Ej to nie była moja wina! Nie miałem innego wyjścia, sapałeś przy narożniku jak lokomotywa. Sam nie dałbyś rady!”

HH: „Posłuchaj mnie! Dałbym radę i to lepiej od ciebie, więc jeśli łaskawie możesz nie dyskutuj ze mną, bo mam teraz walkę! Do widzenia!”

Cody spogląda w stronę odchodzącego Holly’ego ze złą miną.

Hardcore Holly vs. Kofi Kingston

Końcówka walki:

[…]Kofi Kingston przy narożniku. Holly podchodzi do niego i wynosi na szczyt. Zamierza wykonać superplex, lecz Kofi w porę „budzi się” i atakuje pięściami rywala. Udaje mu się w końcu go zrzucić. Czeka aż wstanie i wykonuje przepiękne crossbody! Zaczyna biegać wokół leżącego przeciwnika, odbija się od lin „Boom! Boom!” Twin Leg Drop! Teraz Jamajczyk oczekuje aż Hardcore Holly wstanie… Trouble In Paradise! A jednak nie… Holly w ostatniej chwili zrobił unik i od razu przechodzi do Falcon Arrow, ale Kingston się uwalnia i znowu Trouble In Paradise! Tym razem udanie. 1…2…3! Zwycięzcą zostaje Kofi Kingston!

Na titantronie ukazuje się odliczanie 5…4…3…2…1. Tak! To Chris Jericho. Zmierza do ringu, a jego blond włosy powiewają (u mnie Y2J nie ściął włosów), fani szaleją! Chris bierze mikrofon:

Y2J: „Dziś jest dzień szczególny, ponieważ w federacji jest nowy General Manager i vice-prezes, jeszcze raz wielkie brawa dla niego – brawa – Teraz zajmę się tym po co tu przyszedłem. Panie Kennedy! Bardzo nie podobało mi się to co zrobiłeś po swojej walce z Jeffem Hardym na gali Armageddon. Rozumiem twoją frustrację po przegranej, ale to nie był powód, by tak brutalnie zaatakować go i wykonać suplexa ze szczytu klatki. Dałeś właśnie przykład, że nie umiesz przegrywać i denerwujesz się jak coś idzie nie po twojej myśli. Zacho…”

KENNEDY! Zabrzmiała piosenka wejściowa Mr. Kennedy’ego, ale go nie widać. Nagle Kennedy zaatakował Chrisa Jericho od tyłu! Sprowadził go do parteru i okłada pięściami. Bierze mikrofon i uderza nim w głowę Y2J’a. Chce też wziąć krzesełko, lecz w porę przybiegli sędziowie i odciągnęli go od obolałego Chrisa.

Intercontinental Champion Santino Marella vs. Val Venis for the Intercontinental Championship

Końcówka walki:

[…]Val prowadzi Marellę do narożnika i uderza jego głową o gąbkę (czy co to jest?). Po kilku uderzeniach Santino kontruje i robi to samo z Venisem. Następnie Marella odwraca się w stronę publiczności tauntując co wykorzystuje Venis 1…2… nie ma 3! Santino wykonuje Irish Whip, ale Venis przytrzymuje się lin. Santino podchodzi, lecz Big Valbovsky wynosi go i wyrzuca poza ring. Po chwili sam wychodzi i rzuca Włochem o metalowe schodki! Wrzuca go z powrotem na ring, lecz Santino szybko wstaje i wykonuje dropkicka. Venis leży, a sędzia odlicza 9…10! Santino broni swojego pasa!

WWE Champion Randy Orton vs. Shawn Michaels

Końcówka walki:

[…]HBK leży na ringu, a Randy wykonuje swoje stompy. W końcu uderza kolanem w głowę Michaelsa. Do Shawna przychodzą siły i wstaje w swoim stylu. Klincz. Randy odpycha rywala i wykonuje dropkick. Przechodzi do chinlocku, ale Michaels szybko dochodzi do lin. Orton puszcza, ale czai się do zrobienia RKO. Heart Break Kid się odwraca, ale odpycha Ortona i wykonuje clothesline. Shawn wychodzi na narożnik i wykonuje diving elbow drop. Podchodzi pod narożnik i zaczyna się tupanie. Wszyscy wiedzą o co chodzi – Sweet Chin Music. „Legend Killer” unika i uderza łokciem. Irish Whip oraz Belly to Belly suplex w wykonaniu WWE Championa. Randy przechodzi do pinu 1…2…Nie teraz! Orton wykonuje pompki… to znak na kolejną próbę RKO… Michaels ponownie odpycha i wykonuje chopa! Teraz HBK przechodzi do swojego finishera. Sweet Chin Music? Randy kontruje na RKO!!! Co za fenomenalna akcja! 1…2…3! Randy Orton wygrywa w pięknym stylu!

JL: „Cóż za walka, nie sądzisz JR?”

JR: „Tak, była wspaniała. Dużo zwrotów akcji i wielkie emocje! Niestety to już koniec na dzisiaj. Żegnają się Jim Ross…”

JL: „… oraz Jerry Lawler.”

Raw schodzi z anteny.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Postanowiłem, że „urealnię” tych zawodników.

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Badu

5

• piotrzek123

2

• Adrian!

1

• wojtek99956

1

Top użytkownicy w tym temacie

Fajnie się czytało. Patrząc na show wstawiłeś Cenę o miesiąc wcześniej do powrotu (względem realności) :D i dałeś mu heel turn xD Dobry pomysł. Widać że jakiś feudzik między nim, a Tryplem będzie i to bez pasów! To może być dobre.

Czyżby jakiś dłuższe plany na HBK'a i Ortona, bardzo bym chciał czytać o starciach tych dwóch zawodników, którzy odgrywają swój styl (Orton best heel, HBK best face) najlepiej w federacji.

Segment z Santino bardzo fajny typowy dla WWE. Czyli dosyć dobry.

Ocenię to na 7/10 czyli mocna czwóra. Mistrzem nigdy się nie zostaje na początku, więc kombinuj coś w Creative Teamie i pisz dalej! :-)

9077542924c72bcdfb4ec5.jpg

• 2 tygodnie później...

gościu masz talent czekam na następne części bo coś długo się nieukazują a mnie bardzo ciekawi co zrobisz z ceną i tryplem

Nie robiłem długo nic, ponieważ nie było komentów :P Widzę, że jako tako się podoba, więc zabiorę się za dalszą część. Dzięki z oceny ;)
  • 2 tygodnie później...

Zapraszam na kolejną część mojego diary. Tym razem będzie to SmackDown! Pierwotnie miałem jeszcze pisać ECW, ale zrezygnowałem z tego pomysłu i z wtorkowej gali będę opisywał tylko najważniejsze wydarzenia.

Tuesday Night ECW; 1.01.08r.

Na początku gali CM Punk mówił o tym, że jest już ECW championem bardzo długo i zaczyna wątpić czy ktoś zdoła go pokonać. Wtedy wyszedł John Morrison, który powiedział, że on to zrobi bez żadnego wysiłku.. Punk wytłumaczył mu, że John jest tag team championem, więc nie może walczyć o pas ECW. W tym momencie na rampę wyszedł GM ECW – Armando Estrada, który oznajmił, że jest już nowy pretendent do pasa CM Punka. „One of a kind!” To nieprawdopodobne! Rob Van Dam wraca do WWE i zostaje pretendentem do tytułu ECW! John Morrison nie zgadza się z tą decyzją i twierdzi, że on też zasługuje na szanse. Estrada ustala, że dzisiejszym Main Eventem będzie walka RVD vs. Morrison o miano pretendenta do pasa ECW.

Hardcore Holly i Cody Rhodes przegrali starcie z Markiem Henrym i Big Daddy V i nie odzyskali swoich pasów tag team. Po walce Holly miał pretensje do Cody’ego, po chwili rozmowy uderzył do w twarz. Rhodes nie tracił czasu i zaczął szarżować na swojego byłego już raczej tag team partnera, jednak ten zrobił unik, wyniósł go i wykonał na nim Alabama Slam!

Tommy Dreamer pokonał Elijaha Burke po DDT.

Walka Van Dama i Morrisona była toczona w szybkim tempie. Dwóch znakomitych high-flyerów zrobiło wspaniałe show! Zwycięzcą został Rob Van Dam po Five Star Frog Splashu i został pretendentem do tytułu ECW!

Friday Night SmackDown!; 4.01.08r.

Show otwierają fajerwerki oraz piosenka Rise Up w wykonaniu Ryana McCombsa.

Michael Cole: „Witamy państwa na Friday Night SmackDown! Jestem Michael Cole, a wraz ze mną będzie komentował…”

Jonathan Coachman: „Jonathan Coachman. Michael, w ten poniedziałek nowy vice-prezes WWE – Badu ogłosił , że mianuje siebie GM’em Raw, a Managerem SmackDown! zostaje Stephanie McMahon!”

MC: „Tak jest, można powiedzieć, że córka pana McMahona wraca na stare śmieci.”

Słychać piosenkę wejściową Stephanie McMahon i ją we własnej osobie. Na widowni panują mieszane odczucia co do jej powrotu.

SM: „Witajcie WWE Universe! Jestem nowym General Managerem SmackDown!, więc wszystkie decyzje należą do mnie i nikt nie może ich zmienić! Rozumiecie?! Zupełnie nie będzie mnie obchodziło czy jakaś decyzja wam się podoba czy nie. To ja tu rządzę! *duży heat* Na dziś zaplanowałam kilka pojedynków. Shad i JTG zmierzą się w walce z Curtem Hawkinsem i Zackiem Ryderem o miano pretendentów do pasów World Tag Team, które są w posiadaniu The Miza i Johna Morrisona. Candice Michelle zawalczy z Michelle McCool, również o miano pretendenta do pasa. Rey Mysterio oraz Matt Hardy staną w pojedynku przeciwko Carlito i MVP. Shelton Benjamin zmierzy się z Jeffem Hardym. ‘The Animal’ Batista zawalczy z Umagą, a w walce wieczoru World Heavyweight champion Edge zmierzy się w pojedynku z Undertakerem!”

JC: „Wow, dziś czekają nas wielkie emocje!”

MC: „Racja Coach, lecz właśnie zaczyna się pierwsza walka”

Cryme Tyme vs. Curt Hawkins & Zack Ryder for #1 contender to the WWE Tag Team Championship

końcówka walki

[…]Na ringu są Shad oraz Zack Ryder. Z klinczu zwycięsko wychodzi silniejszy Shad i popycha Zacka w narożnik. Zaczyna wykonywać chopy. Pierwszy, drugi, trzeci… Ryder schylił się i wykonał roll-up’a. 1…2… kick-out Shada. Szybka zmiana Rydera z Hawkinsem, który łapię za nogę Gasparda i odciąga od narożnika, w którym stoi JTG. Kopie go następnie podnosi, wykonuje Irish Whip i clothesline! Ponownie zmiana Rydera z Hawkinsem. Ryder podnosi Shada i przymierza się do Lifting Inverted DDT jednak Shad uwalnia się i zmienia się z JTG. JTG szarżuje serią clotheslinów, odbija się od lin jednak trafia na Big Boota od Rydera. Zack ponownie przymierza się do Lifting Inverted DDT i tym razem udanie. 1…2…3! Hawkins i Ryder są pretendentami do pasów tag tamowych!

Candice Michelle vs. Michelle McCool for #1 contender to the Women’s Championship

Końcówka walki:

[…]Candice popycha Michelle w narożnik i wykonuje jej Money Flip. Tauntuje do publiczności, która cheeruje. Odwraca się i dostaje Big Boota od McCool! 1…2… to jeszcze nie koniec! McCool podnosi Candice, Irish Whip i clothesline! Ponownie stara się podnieść Candice jednak ta szybko czmycha pod nogami Michelle i wykonuje roll-up! 1… sędzia nie doliczył nawet do dwóch. Candice wychodzi na narożnik.McCool odwraca się, jednak wyłapuje ją w powietrzu i sprzedaje jej Faith Breakera. 1…2…3! Koniec walki. Michelle McCool zostaje pretendentką do pasa kobiet na Royal Rumble.

Rey Mysterio & United States Champion Matt Hardy vs Carlito & MVP

Końcówka walki:

[…]W ringu znajdują się MVP oraz Matt Hardy. Montel leży w pobliżu narożnika, a w tym czasie Matt wykonuje Leg Drop z narożnika. 1…2… kick-out MVP’ego. Hardy czeka, aż jego rywal wstanie i wykonuje Twist of Fate! 1…2… Carlito przerywa pin. Mysterio wbiega na ring i wyrzuca z niego Portorykańczyka. Sędzia zaczyna zwracać uwagę Rey’owi, aby wrócił do swojego narożnika, w tym czasie Porter sprytnie wychodzi z ringu bierze krzesło i uderza w głowę U.S. Championa. MVP przechodzi do pinu. Sędzia jednak dalej mówi coś do Misteria. Zdenerwowany MVP szturchnął sędziego i zaczął do niego krzyczeć, a wtem Hardy odwraca Montela w swoją stronę i kolejny Twist of Fate! 1…2…3! Zwyciężają Rey Mysterio i Matt Hardy!

Na backstage’u widać idącą Stephanie McMahon, którą zaczepia Edge.

E: „Hej Steph, miło Cię znów zobaczyć.”

SM: „Też witam i dziękuję.”

E: „Wiesz, mam malutką prośbę. Czy moja walka z Undertakerem mogłaby się nie odbyć? Ostatnio mam dużo problemów, a on jest wymagającym przeciwnikiem i…”

SM: „Ustaliłam tą walkę, więc się odbędzie.”

E: „No tak, ale może dałoby się coś zrobić? Może…”

SM: „Wykluczone! Postanowiłam, że zawalczysz z Undertakerem i…”

W tym momencie Edge pocałował córkę pana McMahona. Po tym Steph chrząknęła i powiedziała: „Zobaczę co da się zrobić”

Edge patrzył uśmiechnięty na odchodzącą Stephanie, poprawił swój pas i poszedł gdzieś w dalszą część backstage’u.

Shelton Benjamin vs. Jeff Hardy

Końcówka walki:

[…]Shelton kopie leżącego Hardy’ego, następnie wchodzi na narożnik i czeka, aż Hardy wstanie. Chce wykonać crossbody, jednak Jeff się odsuwa! Teraz przewagę ma „Extreme Enigma”. Wyrzuca Benjamina z ringu i wyskakuje na niego! Co za fenomenalna akcja! Rzuca Sheltonem o schodki! Hardy wraca do ringu i tauntuje. W tym czasie „Gold Standard” wraca do ringu i czai się za Jeffem, aby wykonać Paydirt jednak młodszy Hardy unika i Twist of Fate! Wspina się na narożnik i wykonuje Swanton Bomb! 1…2…3! Wygrywa Jeff Hardy!

Po walce Hardy tauntuje do publiczności, ale atakuje go Shelton Benjamin! Uderza z wielką wściekłością, lecz co to? A raczej kto to? Matt Hardy przybywa na pomoc swojemu bratu. Teraz oni mają przewagę. Shelton jest bezradny! Lecz co się znów dzieje? W stronę ringu biegnie Charlie Haas! Wykonuje Jeff’owi Bridging German Suplex, a chwile potem wykonuje na U.S. Championie Haas of Pain! Jeff się jednak „budzi” i wyrzuca Haasa z ringu! Charlie i Shelton schodzą razem na backstage. Czyżbyśmy byli świadkami powrotu dwóch tag teamów?

Batista vs Umaga

Końcówka walki:

[…]Batista wydostaje się z ucisku Umagi, wykonuje Irish Whip i spinebuster! Batista podchodzi do lin i zaczyna ruszać najwyżej położoną z nich. Fani szaleją! Batista oczekuje, aż Samoan Bulldoger stanie na nogi i wkłada jego głowę między nogi! Ale Umaga wynosi Batistę, który upada na matę. Samoańczyk zaczyna wykrzykiwać coś w swoim języku do publiczności, która buczy na niego. Ten zauważa, że Animal odpoczywa przy narożniku i wykonuje Hip Attaca. Zaczyna stąpać na Batiście. Sędzia ostrzega go, że jeśli dalej tak będzie robił zostanie zdyskwalifikowany. Umaga nic sobie z tego nie robi i dalej kopie biednego Batistę. Sędzia starał się być miły, ale Samoańczyk nie słuchał go, więc DQ. Teraz podnosi Batistę i wykonuje Samoan Spike! Ouch! To musiało boleć. Kolejny Samoan Spike! I następny! Co w niego wstąpiło? Umaga opuszcza arenę w wielkim heacie publiczności

Main Event: The Undertaker vs. World Heavyweight Champion Edge

Po wejściu DeadMana, wychodzi Stephanie McMahon w towarzystwie zadowolonego Edge’a.

SM: „Undertaker! Postanowiłam zmienić dzisiejszą walkę wieczoru. Nie będziesz walczył z Edgem, tylko…. wraz z Kanem i Great Khalim przeciwko Edge’owi!”

Edge ma nietęgą minę. Chyba nie tego się spodziewał. Rated R Superstar wyrywa mikrofon z ręki Stephanie i mówi:

E: „Co ty sobie wyobrażasz?! Nie taka była umowa!”

SM: „Po pierwsze – nie było żadnej umowy. Po drugie – pocałowałeś mnie, a ja jestem szczęśliwą mężatką…”

E: „Nie denerwuj mnie! Miałem nie mieć dziś walki!”

SM: „Ooo zapomniała bym! Ta walka będzie walka no DQ, no count-out i falls count anywhere i jeszcze na koniec lumberjack match!”

W tym momencie zaczyna grać theme SmackDown! na początku wychodzą Kane i Great Khali, którzy zajmują się Edgem, a za nimi Finlay, Hornswoggle, Jimmy Wang Yang, Kung-Fu Naki, Shad, JTG, Ric Flair i Shannon Moore. Walka nawet nie doszła do ringu, gdyż po chokeslamie od Khali’ego, Kane’a oraz double chokeslama od ich obu Edge nie miał siły wstać. Undertaker nie pomęczył się w tej walce. Gdy poza ringiem drwale zajmują się mistrzem wagi ciężkiej, trzech gigantów świętuje w ringu, ale nagle DeadMan dostaje chokeslama od Hindusa! Kane próbuje zaatakować go jednak nadziewa się na jego Brain Chop. Po tym zdarzenie Friday Night SmackDown! schodzi z anteny.

Przepraszam za jakiekolwiek błędy, ale pisałem to w Wordzie, więc on może mnie poprawić i jakaś nazwa zostanie przekręcona, a jest już późno i nie mam siły sprawdzać.

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Podoba mi się, czekam na dalsze odcinki. Bardzo ciekawie rozwiązana sprawa ze Stephanią i Edgem. Świetnie Ci idzie.

Czekam na RAW, oby więcej takich opowieści! ;D

9077542924c72bcdfb4ec5.jpg

• 4 tygodnie później...

Pierwszy tydzień jako vice-prezes WWE mogę zaliczyć do udanych. Rating Raw wyniósł 3.35, ECW 1.2, a SmackDown! 2.3.

Przed wyjazdem do miejsca gdzie ma odbyć się kolejne Monday Night Raw przejrzałem newsy o WWE.

*Według ekspertów debiut nowego GM’a Raw był udany. Badu zachowywał się naturalnie, a segment z nim i zawodnikami żalącymi się do niego miał drugą najwyższą oglądalność spośród wszystkich.

*Mimo, że do draftu jeszcze ok. 3 miesiące czasu, creative team myśli już nad wrestlerami, którzy mogliby zmienić swój brand. Mówi się o tym jako by John Cena oraz Melina zamienili Raw na SmackDown! Natomiast z niebieskiego do czerwonego brandu mogą przejść JBL i Rey Mysterio. Planowane jest też wymiana większości wrestlerów z ECW, jednak to są wstępne plotki, więc należy brać je z dystansem.

*Pierwotny plan jest taki, że CM Punk straci na Royal Rumble pas ECW na rzecz Roba Van Dama, a ten będzie go trzymał przez długi czas. Rozważana jest też możliwość zrobienia elimination chamber matchu o właśnie ten pas.

*Jak na razie nie wiadomo kto będzie przeciwnikiem Undertakera oraz Edge’a na Wrestlemanii XIV.

Po przeczytaniu tych wieści wyszedłem z domu i przy hali byłem ok. 7.50.

Po wejściu do biura co jakiś czas przychodziło do mnie dość sporo gości. Przeważnie byli to ludzie odpowiadający za wystrój hali, ale przewinęli się także zawodnicy, którzy pytali o swój push i mistrzowie, którzy pytali kiedy stracą swoje pasy. W międzyczasie zdążyłem wyjść jeszcze na miasto, a gdy wróciłem lada chwila miała rozpocząć się gala.

Monday Night Raw; 7.01.08r.

Strzelają fajerwerki i słychać piosenkę „To be loved”. Każdy wie co to znaczy! Właśnie rozpoczyna się Raw.

JR: Ze słonecznego Miami witają państwa Jim Ross oraz Jerry „The King” Lawler.

JL: To niesamowite JR! Do WWE powrócił sam „Mr. Monday Night” Rob Van Dam! Mało tego, został on pretendentem do pasa ECW, który jest w posiadaniu CM Punka!

JR: Zgadza się King. Warto wspomnieć także, że Zack Ryder i Curt Hawkins zostali pretendentami do pasów WWE Tag Team, a Michelle McCool do pasa kobiet.

JL: Oooo już nie mogę się doczekać Roya….

W tym momencie zaczyna grać nowa piosenka wejściowa Johna Ceny, który wchodzi wraz z buczeniem fanów, ale jednak słychać pojedynczy pop.

JC: Hmm, że tak zażartuję – witajcie moi fani! *spory heat* Dzisiaj niestety Triple H’a nie ma w budynku, a szkoda, bo chętnie zniszczyłbym go jeszcze raz. Niech sobie nasz Hunterek nie myśli, że ma jakiekolwiek szanse w walce ze mną na Royal Rumble. Oczywiście jak mój przeciwnik zdoła się tutaj doczołgać, aby zaakceptować walkę, ale w sumie lepiej żeby tego nie robił. Zmarnowałby tylko mój czas. Dobra, to co chciałem to już powiedziałem, a teraz spadam przygotować się na moją walkę, bo nie mam czasu na opowiadanie wam o tym jaki ja jestem "silny" i "mocny" tak jak większość rosteru.

Przedstawienie na titantronie dzisiejszego main eventu: John Cena vs Shawn Michaels

Cody Rhodes vs Hardcore Holly

Dwóch byłych tag team partnerów stoczyło kiepską walkę, w której głównie przeważał Cody Rhodes. W końcówce Cody powalił Holly’ego clotheslinem i zamierzał wykonać moonsault, jednak nie trafił, a Holly uciekł z ringu. W heacie fanów podśmiechiwał się z młodszego kolegi. Ten w końcu nie wytrzymał i wyszedł z ringu do niego. Nadział się jednak na uderzenia swojego byłego partnera, który zaraz potem rzucił nim o barierki. Teraz próbował rzucić go w podłoże ringu, ale Rhodes skontrował i sam rzucił „Sparky’ego” w to miejsce. Cody uśmiechał się do publiczności, gdy w tym czasie Holly wyciągał jakiś sprzęt spod ringu. Syn Dusty’ego chciał podnieść Holly’ego, gdy ten uderzył go skrzynką na narzędzia! Sędzia tego nie zauważył! Teraz szybko wrzuca Cody’ego na ring 1…2…3. Hardcore Holly wygrywa w nieuczciwym stylu.

W ringu stoi Lance Cade, lecz bez swojego tag team partnera.

LC: Mark Henry! Widzisz coś dziwnego? Nie? To się przyjrzyj! Mój przyjaciel i tag partner – Trevor Murdoch nie stoi obok mnie. A wiesz dlaczego? Na pewno wiesz, ale i tak Ci przypomnę! Przygniotłeś go swoim tłustym cielskiem! Teraz biedny Trevor, leży na ostrym dyżurze i jest pod kroplówką, a lekarze nie wiedzą jak mu pomóc, a to wszystko przez to, że zachciało Ci się być high-flyerem jak Jeff Hardy, Paul London czy Brian Kendrick! Żądam, abyś w tej chwili tu przylazł, przeprosił mnie i Trevora oraz wypłacił odszkodowanie, które naturalnie odbiorę ja, gdyż jak wspomniałem, Murdoch nie będzie mógł go wziąć. Przychodź tutaj natychmiast!

Lance chwilę pochodził w kółko na ringu, lecz zaraz zaczęła grać muzyka Big Daddy’ego V, który wchodził wraz z Mattem Strikerem i przywoływanym Markiem Henrym.

Głos miał zabrać Matt, ale World Strongest Man wskazał gestem, że to on będzie przemawiał.

MH: No i czego ty ode mnie chcesz Cade? Mam Cię przeprosić i dać tobie odszkodowanie za Murdocha?

LC: Właśnie tak powiedziałem.

MH: Nie mam powodu, żeby przepraszać ciebie, Trevora, ani nikogo innego, ale pójdźmy na pewien układ. Zawalczmy razem. Jeśli ty wygrasz, po walce przeproszę ciebie i twojego tag team partnera oraz wypłacę mu należne odszkodowanie. Natomiast jeśli ja wygram, nie będzie żadnych przeprosin, odszkodowań, a ty za tydzień będziesz musiał powiedzieć, że team Marka Henry’ego i Big Daddy V to najlepszy tag team na świecie i nie wolno z nimi zadzierać.

Lance Cade zawahał się chwilę, ale zgodził się.

World Tag Team Champion Mark Henry (w/ Big Daddy V & Matt Striker) vs Lance Cade

W zasadzie był to szybki squash. Cade zaczął szybko atakować Marka pięściami i kopniakami, jednak ten się tylko uśmiechał i jednym pchnięciem posłał Lance’a na matę. Ten teraz zaczął walczyć ostrożnie, unikając starć z Henrym. Robił tak, aż nie zauważył, że jego rywal zagrodził mu przejście przy narożniku, w końcu WSM wyniósł Cade’a do World Strongest Slam wykonał go na nim. 1…2…3. Zwycięża Mark Henry, co oznacza, że Lance za tydzień przyzna, że team Henry’ego i Big Daddy’ego jest najlepszy na świecie!

Jesse & Festus vs Paul London & Brian Kendrick

Typowa walka na zapchanie karty. W końcówce Jesse i Kendrick znajdowali się w ringu. Przeważał ten drugi, który dominował przeróżnymi kopniakami i „akcjami wysokiego ryzyka”. Zmienił się z Londonem, z którym wykonał akcje tag teamowe. Najpierw podwójny Atomic Drop, potem clothesline od Londona i w tym samym czasie podcięcie nóg przez Kendricka, a na koniec podwójny Elbow Drop. Fenomenalna akcja! Teraz czas dla Londona. Wykonuje Standing Shooting Star Press i pin! 1…2…3! Zwycięża team dwóch high-flyerów!

Na ekranie ukazuje się John Cena, który idzie korytarzem. Zaczepia go Todd Grisham, który prosi o chwilkę na wywiad.

TG: John, WWE Universe na pewno chcą wiedzieć dlaczego tak brutalnie zaatakowałeś tydzień temu Triple H’a?

JC: Ooo matko! Wszystko powiedziałem tydzień temu. Triple H, znany także jako Hunter Hearst Helmsley, jest głupim ulubieńcem tej głupiej publiczności. Oni myślą, że jak będą go dopingować to przyjdą w niego super moce i pokona wszystkich. W sumie jest też tak odwrotnie. Hunter myśli, że doping fanów mu pomoże. Nie, nie, nie. Na ringu trzeba być wytrwałym i silnym! Nie można polegać na jakichś hipokrytach! Cya!

Beth Phoenix vs WWE Women’s Champion Mickie James (Non-Title match)

Walka toczona w dość dynamicznym tempie. Pod koniec zwarcie wygrała Phoenix i posłała Mickie w narożnik i clothesline! Beth znowu się rozpędza, ale James złapała nogami jej głowę z zamiarem wykonania Over Top Rope DDT, ale Glamazonka wynosi ją na ramiona i Samoan Drop! 1…2… kick-out! Wściekła Beth podnosi mistrzynię kobiet i zamierza wykonać Glamslam, jednak Mickie uwalnia się i wykonuje Long Kiss Goodnight! 1…2…3! Mickie James zalicza kolejną wygraną.

Chris Jericho vs Mr. Kennedy

Walka mogłaby się nie rozpocząć jednak sędzia w porę powstrzymał Kennedy’ego przed atakiem na Y2J’a. W końcówce walki Kennedy okładał pięściami Jericho, następnie wstał i wykonał swój taunt oczekiwania na mikrofon. Już miał podnosić Chrisa, gdy ten go podciął i przymierzał się do zrobienia Walls of Jericho. Publika szaleje, a Jericho udaje się zrobić swoją akcję. Przez pewien czas Ken nie mógł się doczołgać do lin i wrzeszczał z bólu, jednak udało mu się to. Jericho czeka, aż Kennedy się odwróci i atakuje! Jednak on kopie Chrisa w brzuch i szybki Mic Check! 1…2…3! Wygrywa Mr. Kennedy!

John Cena vs Shawn Michaels

Walka toczona w szybkim tempie, w której większość przeważał Michaels. Pod koniec klincz wygrał Cena i posłał Shawna w narożnik. W tym czasie John rozłożył ręce i z ironicznym uśmieszkiem spoglądał w publikę, która głośno buczała na niego. Cena bierze rozbieg i wykonuje clothesline. Teraz popycha Michaelsa na matę i wykonuje na nim Leg Drop! 1…2… HBK tak łatwo się nie poddaje! Cena, więc wykonuje Irish Whip i Shoulder Block! Podnosi rękę w górę nad leżącym Shawnem, już chce pomachać mu nad głową, gdy zaczyna kiwać palcem. Odwraca rywala na brzuch i mamy One Leg Boston Crab! Heart Break Kidowi jednak udaje się doczołgać do lin, ale John wcale nie przerywa submissionu. Sędzia dolicza do 4 i wtedy dopiero puszca. Mr. Wrestlemania ma jednak sporo sił, szybko się podnosi i teraz to on jest w ofensywie. Wykonuje kilka chopów i taki potężny na koniec, aż Cena się przewraca. Shawn zmierza do wykonania 4 Figure Leg Locku. John wrzeszczy z bólu, ale po chwili Michaels przestaje. Zaczyna się tupanie nogą przy narożniku. Rusza do kopnięcia Ceny, ale na ringu pojawia się Randy Orton i RKO na Shawnie! Randy patrzy wściekle na swojego rywala sprzed tygodnia. Spogląda na Johna i zaczynają razem kopać HBK’a. Po kilku takich kopniakach Orton cofa się parę kroków wstecz, ale Cena dalej kopie Shawna. Na ringu nagle pojawia się Triple H! Zaatakował swoim młotem Randy’ego, który wypadł z ringu, a teraz czeka na tego, który tydzień temu brutalnie go zaatakował. Cena w końcu przestaje kopać Michaelsa cofa się trochę i zadowolony odwraca. Jego uśmiech na twarzy nie widniał długo, gdyż kiedy zobaczył HHH’a był zaskoczony. Zaczął mu coś tłumaczyć i szybko się odwrócił, ale nadział się na Sweet Chin Music! Oszołomiony Cena miota się po ringu i Pedigree! Triple H i Shawn Michaels tauntują, lecz pojawia się GM Raw – Badu, który oznajmia.

B: Skoro tak chcecie to proszę. Za tydzień odbędzie się walka tag teamowa. John Cena i WWE Champion Randy Orton kontra Triple H i Shawn Michaels!

WWE Universe szaleje, dwóch przyjaciół uśmiechnęło się do siebie i tauntują dalej, a obolali Cena i Orton mają niepewne miny.

Po tym Monday Night Raw zeszło z anteny.

Karta na Royal Rumble prezentuje się jak na razie następująco:

30-man Over the Top Rope Battle Royal

ECW Championship: Rob Van Dam vs CM Punk ©

http://img706.imageshack.us/img706/3575/rvdvspunk.png

WWE Women’s Championship: Michelle McCool vs Mickie James ©

http://img718.imageshack.us/img718/4489/coolvsjames.png

WWE Tag Team Championship: The Miz & John Morrison © vs Curt Hawkins & Zack Ryder

http://img80.imageshack.us/img80/9505/mmvshr.png

(na tym zdjęciu mistrzowie mają pasy World, jest to moja pomyłka i bardzo za nią przepraszam. Mam nadzieję, że to nic wielkiego)

John Cena vs Triple H

http://img19.imageshack.us/img19/4941/cenavshhh.png

Dobra gala, ciekawe segmenty i dobrze opisane. Trochę uprzedziłeś mnie z takim sposobem przedstawienia karty na najbliższe PPV. Mam nadzieję, że nie oskarżysz mnie o "ściąganie" gdy zdecyduje się takie coś wprowadzić :D

Tak trzymaj!

P.S. Zapraszam do mnie

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

• 1 miesiąc temu...

Uwaga! Bardzo przepraszam, że odcinek jest tak późno (hmm w sumie to żadna nowość…). Byłem na kilku krótkich wyjazdach i nie mogłem pisać. Następne odcinki postaram się już wstawiać częściej, bo takie dawanie jednej gali na miesiąc jest trochę bez sensu. Następna będzie jednak dopiero za 2 tygodnie, gdyż od 7.08 do 21.08 mnie nie ma. Z góry przepraszam i zapraszam do czytania mego diary. Pozdrawiam.

Tuesday Night ECW; 8.01.08r.

Na początku gali wyszli mistrzowie tag team – The Miz oraz John Morrison, którzy byli niezadowoleni z tego, że zamiast jeden z nich będzie walczył o pas ECW to będą musieli bronić swoich pasów. Na rampę wyszedł mistrz ECW – CM Punk i powiedział, żeby przestali narzekać, bo nic im to nie da. Co więcej Armando Estrada na dzisiejszy Main Event ustalił walkę CM Punk & Rob Van Dam vs. Morrison & The Miz.

Pierwsza walka. Mike Knox vs The Boogeyman. Walka była mało ciekawa i momentami przynudzała. Wygrał Knox po swoi finiszerze – Knoxout.

Odbył się gorący segment „Extreme Expose” z udziałem Kelly Kelly, Layli i Leny Yady.

Tommy Dreamer vs Chavo Guerrero. Walka było już dużo lepsza od poprzedniej. Chavo zaprezentował nam kilka ciekawych spotów z narożnika, a ECW Original dużo technicznych ciosów. W końcówce Guerrero chciał wykonać Frog Splash na Tommym, ale ten uniknął i szybko wykonał DDT. Po walce meksykanin uderzył Dreamera krzesłem.

W Main Evencie można było ujrzeć dobrą współpracę wśród obu zespołów. Pod koniec Miz wyszedł zwycięsko ze zwarcia z RVD, uderzył go kolanem w brzuch i głową o narożnik. Zmiana z Morrisonem, który od razu szedł do ofensywy. Kilka clothesline’ów oraz kopnięć z wyskoku, aż wreszcie szykował się do Starship Pain. RVD jednak unika i zmienia się z CM Punkiem! John dostał od mistrza ECW Irish Whip, wyniesienie i mistrz Tag Teamowy upada na ziemię. Punk tauntuje do publiczności i nagle roll-up od Morrisona! 1…2… tylko dwa. „Shaman of Sexy” próbuje Moonlight Drive, jednak Punk popycha go w Miza, który spada z ringu. Teraz Go To Sleep od ECW championa, zmiana z Van Damem i Five Star Frog Splash! 1…2…3! Wygrywają RVD i CM Punk.

Po walce ci dwaj uścisnęli sobie dłonie.

Friday Night SmackDown!; 11.01.08r.

Show otwierają pokazy fajerwerków i piosenka SmackDown! Rise Up.

JC: Ze SmackDown! witają państwa Jonathan Coachman…

MC: …i Michael Cole. Po zeszłotygodniowych wydarzeniach General Manager SmackDown! Stephanie McMahon ustaliła mini turniej o miano pretendenta do pasa World Heavyweight Championship.

*przypomnienie zeszłotygodniowego brawlu Kane’a, Undertakera i Great Khaliego*

MC: Tak więc w pierwszej walce Kane zmierzy się z Great Khalim.

JC: Natomiast w drugiej Batista będzie musiał stawić czoła Undertakerowi.

MC: Teraz gościmy w ringu Edge’a. Posłuchajmy co ma nam do powiedzenia.

E: Co to ma być?! No pytam się co to ma być?! Tydzień temu zostałem brutalnie zaatakowany przez Kane’a i Great Khaliego, a potem przez resztę rosteru SmackDown, a teraz między nimi toczony jest turniej o pretendenta do mojego pasa! Pytam się gdzie tu logika? Za takie okrucieństwo powinienem dostać wolne, a nie jeszcze walczyć o mój pas! Żądam usunięcia tego bezsensownego turnieju!

Na rampę wychodzi GM niebieskiej gali.

SM: Och, Edge… turniej jest toczony po to, aby wskazać rywala dla ciebie na Royal Rumble, gdyż pas musi być broniony.

E: Ale to nie upoważnia nikogo, aby mnie tak brutalnie atakować!

SM: Ojeeeeej, na śmierć zapomniałabym. Dzisiaj zmierzysz się w walce przeciwko Big Showowi. Dziękuję i niepowodzenia!

Zack Ryder & Curt Hawkins vs Cruiserweight Champion Jimmy Wang Yang & Shannon Moore

Nie długa walka, w której o dziwo przeważali ci drudzy. W końcówce w ringu znajdował się Ryder oraz Yang. Koreańczyk wykonał Irish Whip na liny, podniósł Zacka i upuszczenie. Wychodzi na narożnik i wykonuje moonsault! Ryder jednak unika i zmienia się ze swoim tag team partnerem. Hawkins w szybkim tempie kopie Jimmy’ego. Teraz wyczekuje chwilę, aż mistrz dywizji Cruiser wstanie i wykonuje springboard crossbody i szybko przechodzi do pinu! 1…2… przerywa Moore, którego chwile potem z ringu wyrzuca Ryder. Curt wykorzystuje chwilę zamieszania i wykonuje na Yangu Hangman Facebuster! 1…2…3! Wygrywają pretendenci do pasów WWE Tag Team – Curt Hawkins i Zack Ryder!

World Heavyweight Championship #1 contender Tournament – Semi Finals

The Great Khali vs Kane

Pojedynek dwóch gigantów o miejsce w finale w turnieju o pretendenta do pasa Edge’a. Jak na tych dwóch panów walka była ciekawa i bardzo wyrównana. W końcówce w ofensywie był Big Red Monster. Wykonał na Khalim Irish Whip w narożnik i wykonał clothesline. Kane wchodzi szybko na narożnik z nadzieją wykonania tej samej akcji, tyle że z narożnika, lecz Hindus z zaskoczenia wykonuje Brain Chop! Przechodzi do pinu. 1…2… jednak Kane nie chce przegrać tej walki. Great Khali podnosi z ziemi Kane’a, Irish Whip na liny i potężny Big Boot! Kolejna próba pinu. 1… sędzia nawet nie dolicza do dwóch. Gigant z Indii trochę poirytowany próbuje podnieść Kane’a jednak podcina mu nogi i zaczyna wykonywać stompy. Khali oszołomiony siedzi w środku ringu, a Kane odbija się od lin i wykonuje dropkick. Teraz czeka, aż przeciwnik się podniesie i łapie go za szyję! Chyba będzie chokeslam! Khali’emu jednak udaje się wydostać. Teraz stoi za Kanem i mamy Vise Grip! Hindus mocno ściska głowę Wielkiej Czerwonej Maszyny i po jakiś kilkudziesięciu sekundach puszcza. Kane stracił przytomność i nie może kontynuować walki. The Great Khali dostaje się do finału turnieju o miano pretendenta do pasa wagi ciężkiej.

Na zapleczu Todd Grisham zatrzymuje Batistę

TG: Batista, masz chwilę na krótki wywiad?

B: Oczywiście.

TG: Dzisiaj zmierzysz się z Undertakerem w turnieju o #1 contendera do pasa wagi ciężkiej. Czy sądzisz, że uda Ci się pokonać Jego, Great Khali’ego i Edge’a na Royal Rumble?

B: Oczywiście. Zmierzam do tego, aby odzyskać MÓJ pas wagi ciężkiej, który straciłem na rzecz Edge’a na Survivor Series i to jeszcze nieuczciwie. Na pewno pamiętasz jak uderzył mnie kendo stickiem, gdy sędzia nie patrzył. To było nieuczciwe, lecz na gali Armageddon także nie udało mi się go odzyskać. Teraz mamy Royal Rumble, gdzie na pewno uda mi się to w końcu zrobić!

TG: A co z Umagą? Ostatnimi czasy często Cię atakuje. Nie martwisz się, że zrobi to i dzisiaj?

B: No tak, Umaga. To jest problem. Prawdę mówiąc nie mam pojęcia dlaczego atakuje akurat mnie. Jeśli chce pas wagi ciężkiej niech się zgłosi do Edge’a. Mimo to jestem pewien, że dzisiaj zainterweniuje w mojej walce, więc muszę być bardzo uważny.

TG: Dziękuję za wywiad.

Michelle McCool vs Ashley

Walka tylko po to, aby wypromować troszkę pretendentkę do pasa kobiet. W końcówce przeważała Michelle. Wyszła zwycięsko z klinczu i posłała Ashley w narożnik. Tam kilka razy uderzała jej głową w gąbkę. Po tym oparła się ze zmęczenia o drugą linę. McCool zauważyła to i docisnęła jej placy kolanem i Ashley zaczęła się dusić. Gdy rywalka Michelle się podniosła ta wykonała jej DDT. 1…2… kick-out ze strony Ashley. Na rampie nagle pojawiła się Mickie James ze swoim pasem. Michelle zaczęła coś do niej mówić i wskazała, że ten pas będzie jej, gdy nagle Ashley wykonała roll-up! 1…2… McCool jednak się nie poddaje! Teraz Ashley posyła Michelle na liny, ta jednak po odbiciu unika, odbija się od lin po drugiej stronie ringu i Big Boot! Podnosi pospiesznie rywalkę i Faith Breaker! 1…2…3! Wygrywa Michelle McCool! Wchodzi na narożnik w geście triumfu i znów pokazuje, że już niedługo pas Mickie James znajdzie się na jej biodrach.

*Przypomnienie zdarzeń z ostatniego Raw*

Jeff Hardy w/ Matt Hardy vs Charlie Haas w/Shelton Benjamin

Najciekawsza walka na tym SmackDown! W końcówce Charlie Haas miał przewagę i wykonywał na Hardym crossface. Trzymał go mocno i długo, jednak Hardy nie poddawał się i cały czas próbował się wydostać. Jego brat stojący w narożniku dopingował go uderzając rytmicznie o ring i namawiał, aby publiczność także to robiła. Jeffowi w końcu udało się wydostać z submissiona. Odbił się od lin i wykonał dropkick na Charlim. Znowu ta sama akcja. Teraz znów to samo z tym, że zamiast dropkicka ujrzeliśmy kopniaka i Hardy chce wykonać Twist of Fate! Haas jednak popycha go w narożnik. Staje na drugiej linie i okłada pięściami „Extreme Enigmę”. Słychać było liczenie przez garstkę fanów na widowni, jednak zaraz zostało to przygłuszone chantami „Let’s go Hardy!”. Haas odwrócił Jeffa przy narożniku i wykonał German Suplex! 1…2… Hardy kick-outuje. Charlie nie traci czasu i szybko przechodzi do Haas of Pain!!! Po tej akcji prawie każdy się poddaje! Trzyma tak kilka sekund, ale w pewnym momencie za linami staje Matt Hardy, które wdaje się w pyskówkę z sędziom. Rozproszony Haas puszcza Hardy’ego i również dołącza do kłótni. Ten moment wykorzystuje Jeff, który wykonuje roll-up i rozpoczyna się odliczanie! 1…2…3! W kontrowersyjnym stylu wygrywa Jeff Hardy! Po walce na ring wpada Benjamin, który strąca Matta z ringu, a na Jeffie wykonuje Paydirt i razem z Haas’em tauntują i udają się na backstage.

Non-title match World Heavyweight Champion Edge vs Big Show

Walka się już rozpoczęła, ale Edge poprosił jeszcze o mikrofon.

E: Poczekaj Big Show! Czy naprawdę musimy to robić? Czy musimy walczyć ze sobą? Popatrz na to. Dzisiaj w ogóle nie powinniśmy walczyć, ale musimy to robić, bo tak sobie wymyśliła Stephanie McMahon żeby mnie upokorzyć, zrobić mi na złość i nie wiadomo co jeszcze. Wcale nie musimy walczyć ze sobą! A może połączymy siły w zespół i razem staniemy się najgroźniejsi w WWE? Tylko posłuchaj. Nowi mistrzowie Tag Team… Edge – mistrz wagi ciężkiej oraz Big Show – przyjaciel mistrza wagi ciężkiej. Brzmi nieźle co? Teraz wystarczy tylko abyś podał mi dłoń i to co właśnie powiedziałem ziści się w niedługim czasie.

Big Show uśmiechał się i rozglądał chwilę po hali. W końcu prawie podał sobie rękę z Rated R Superstarem, ale w ostatniej chwili dłoń Big Showa spoczęła na szyi Edge’a! Chyba będzie Chokeslam od największego atlety świata! Show już go wynosi, ale nagle Edge się wydostaje i ucieka przez dolną linę. Wymieniają się przez chwilę spojrzeniami, ale w końcu Edge machnął ręką i idzie w stronę backstage’u. Big Showowi się to nie podoba i zaczyna podążać za World Championem. Przytrzymuje go z włosy i spodnie i rzuca o barierki! Wykonuje kilka stompów, przytrzymuje tak jak poprzednio i rzuca o schodki! Znów rzuca nim, tym razem o boczne barierki. Bierze rozpęd i chce przygnieść Edge’a, lecz ten unika i Show wpada za barierkę pod nogi kibiców. Mistrz wagi ciężkiej zorientował się, że sędzia liczy już 9, więc szybko wszedł do ringu. Sędzia doliczył do dziesięciu i Edge wygrywa przez count-out!

World Heavyweight Championship #1 contender Tournament – Semi Finals

Batista vs The Undertaker

Bardzo dobra walka dwóch wrestlerów, którzy miewali już spięcia w przeszłości. W końcówce przeważał deadman, który po klinczu trzymając rękę Batisty wszedł na narożnik, wykonał swój znany „spacer po linie” i ujrzeliśmy Old School. Wykonuje swój taunt Rest In Peace i oczekuje, aż Animal się odwróci. Złapał go za szyję! Jednak Batista łokciem niweluje plany Undertakera co do zakończenia walki. Odbija się od lin i wykonuje shoulder block! Dave dostaje „zastrzyk adrenaliny” i zaczyna trząść liną i tupać nogą. Jest przy narożniku i oczekuje, aż jego rywal wstanie. Chyba będzie spear. Tak! Ale Undertaker był szybszy i wykonał na Batiście Big Boota! Teraz wykonuje kilka stompów podnosi go i wykonuje Last Ride! 1…2… ale Batista jest twardy i nie zamierza przegrywać w ten sposób! Taker podniósł Zwierzaka i wykonał Irish Whip do narożnika. Oparł go i wykonał kilka chopsów. Teraz chciał wykonać chokeslam, ale znów Dave skontrował. Pchnął Deadmana na liny i potężny clothesline! Batista znów wyczekuje, aż Undertaker odwróci się w jego strone i udany spear! Ale zaraz? Taker troszkę odskoczył przy spearze i Batista wleciał na najniższą gąbkę i przy okazji ucierpiał trochę sędzia. Cała trójka leży teraz na ringu. Widać jednak jakąś nadbiegającą sylwetkę wśród publiczności. To Samoan Buldoger Umaga! Zapewne chce rozprawić się z Batistą. Wchodzi na ring przygląda się chwilę leżącym i zabiera się za atakowanie Animala. Na początek wykonuje stompy, a potem Samoan Spike! I kolejny! Idzie jeszcze po krzesło i uderza nim w głowę Batisty! Gdy już skończył go atakować przesunął Undertakera na Batistę w doskonałej pozycji do pinu. Teraz zaczyna trząść ramionami sędziego, aby się obudził i pokazuje Taker pinującego Dave’a. Obolały sędzia ociężale odlicza. 1…….2……..3! Wygrywa Undertaker i on lub The Great Khali zmierzy się z Edgem na Royal Rumble!

Kamera pokazywała jeszcze przez chwilę Umagę i SmackDown! schodzi z anteny.

Karta na Royal Rumble prezentuje się jak na razie następująco:

30-man Over the Top Rope Battle Royal

ECW Championship: Rob Van Dam vs CM Punk ©

http://img706.imageshack.us/img706/3575/rvdvspunk.png

WWE Women’s Championship: Michelle McCool vs Mickie James ©

http://img718.imageshack.us/img718/4489/coolvsjames.png

WWE Tag Team Championship: The Miz & John Morrison © vs Curt Hawkins & Zack Ryder

http://img80.imageshack.us/img80/9505/mmvshr.png

John Cena vs Triple H

http://img19.imageshack.us/img19/4941/cenavshhh.png

Batista vs Umaga

http://img267.imageshack.us/img267/5703/bativsumaga.png

Na początek komentarza trochę z serii czepiania się. W walce Khaliego i Kane dość często powtarza się słowo: "wykonuje", "wykonał". Właściwie to jedyny błąd jaki mogę Ci wytknąć.

Reszta ciekawa i porządnie napisana. Najlepszy punkt gali to walka Hardy'ego z Haas'em. Bardzo dobrze także wyszedł ME i speech Edga przed walką z Big Show'em.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...