Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ulubione finishery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

1-pedigre poniewaz nie jest trudno go wykonac ale jest efektowny :shock:

2-wals of jericho mało kto z niego wychodzi

3-tombstone jest niesamowity i nikt z niego nie wychodzi cało

4-celtik crose lubie na niego patrzec

5-choksleme wykonuje go największy atleta swiata big sho :D

czy to tak trudno dobrze napisać :?:

chokeslam

celtic cross

pedigree

walls of jericho

https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-201291

• Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Mentosvv

7

• kiler47

4

• RR

3

• Paul

3

Top użytkownicy w tym temacie

Stunner Nigdy nie zapomnę tego zakradania się od tyłu i tak przyjemnego widoku! Nikt nie był i nie będzie w tym lepszy!

Scall Crashing Finality (czy jakoś tak) Bardzo przyjemny widok, zamach nogą i na matę. :D

720 DDT

Jak dla mnie najlepszy finisher jakiego widziałem... Efektowny, ryzykowny i trudny. Wykonywany szybko bardzo groźnie wygląda... szkoda tylko że został on wycofany z uwagi na duże niebezpieczeństwo uszkodzenia karku w czasie wykonywania go (chociaż czasem bywa wykorzystywany w Japońskich federacjach, ale tak czy inaczej ciężko go spotkać jako zwykły finisher, można powiedzieć że jest on okazyjny i obecnie jest bardzo rzadko używany co nadaje mu pewnego smaczku )
Koleś wyjąłeś mi to z ust!

450 Splash- Justina Gabriela Cudnie wyrasta nam kolejny Highflyer.

Master Lock Cóż silne to jest, i cudnie się patrzy jak Chris trzyma tak przeciwnika.

Linosault Też bym tak chciał umieć! Biegne sobie i salto do tyłu. :D

The Canadian Destroyer :D Normalnie jakby to jakiś cyrk był gdzie się nawzajem przerzucają!

Styles Glash Taka kombinacja akcji to coś niesamowitego. I w dodatku AJ Styles wykonuje ją z taką łatwością.

Mógłbym jeszcze tak wypisywać, ale te akcje są najlepsze!

https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-201312

1. Sweet Chin Music - najlepszy finisher. Efektowny i skuteczny. No i to finisher HBK w końcu. Pomimo, że ostatnio odświeżyłem sobie wiele walk HBK (praktycznie całą jego karierę) to nie przypominam sobie, żeby ktoś z wyjątkiem Takera się po tym podniósł. Ale mogę się mylić. Tak czy inaczej Sweet Chin Music posłał na deski wielu świetnych wrestlerów. Gdy ktoś poza HBK używa SCM to uważam to za profanację.

2. Frog Splash - dla mnie to kwintesencja wrestlingu. Pierwsze co mi przychodziło zawsze na myśl, gdy myślałem o tym sporcie to właśnie fakt, że jeden koleś rzuca się na drugiego z narożnika. A frog splash z drabin na zawodnika na stole to już w ogóle cud miód.

3. Tombstone Piledriver - finisher Takera. Pewnie dlatego właśnie lubię ten finisher. Ma w sobie coś magicznego. Finisher, który skończył karierę HBK.

4. Gutwrench Powerbomb - jest efektowny i tyle. Generalnie lubię wszelkie rzuty przeciwnikiem i takie tam.

5. RKO - Generalnie to są bardziej efektowne finishery. Ale to finisher Randyego Ortona i głównie z szacunku dla tego zawodnika go wymieniam. Na pewno skuteczny.

https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-201831

1. Sweet Chin Music - najlepszy finisher. Efektowny i skuteczny. No i to finisher HBK w końcu. Pomimo, że ostatnio odświeżyłem sobie wiele walk HBK (praktycznie całą jego karierę) to nie przypominam sobie, żeby ktoś z wyjątkiem Takera się po tym podniósł. Ale mogę się mylić. Tak czy inaczej Sweet Chin Music posłał na deski wielu świetnych wrestlerów. Gdy ktoś poza HBK używa SCM to uważam to za profanację.

2. Frog Splash - dla mnie to kwintesencja wrestlingu. Pierwsze co mi przychodziło zawsze na myśl, gdy myślałem o tym sporcie to właśnie fakt, że jeden koleś rzuca się na drugiego z narożnika. A frog splash z drabin na zawodnika na stole to już w ogóle cud miód.

3. Tombstone Piledriver - finisher Takera. Pewnie dlatego właśnie lubię ten finisher. Ma w sobie coś magicznego. Finisher, który skończył karierę HBK.

4. Gutwrench Powerbomb - jest efektowny i tyle. Generalnie lubię wszelkie rzuty przeciwnikiem i takie tam.

5. RKO - Generalnie to są bardziej efektowne finishery. Ale to finisher Randyego Ortona i głównie z szacunku dla tego zawodnika go wymieniam. Na pewno skuteczny.

Hulk Hogan Summerslam 2005 wstał i to po jakiej serii, zachęcam do obejrzenia:)

A co do finisher'a to bezapelacyjnie Sweet Chin Music:)

https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-202095

Mój ulubiony finisher to Flux Capacitor w wykonaniu Kazariana, uwielbiam tą akcję, uwielbiam jeszcze RKO, z tego względu, że jest do wykonania z każdej pozycji i uwielbiam mimikę Randy'ego gdy przygotowuje się do tej akcji. Wogóle z szacunku dla tego zawodnika i ogólnie jest efektowny :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-202096

Hulk Hogan Summerslam 2005 wstał i to po jakiej serii, zachęcam do obejrzenia:)

Oglądałem tą walkę tak pół okiem. To dlatego, że znałem już wynik i wkurzało mnie, że dziadek Hogan (za którym nie przepadam) zwycięży. Niepotrzebnie pisałem, że możliwe, że tylko Taker bo pewnie było jednak paru takich co się podniosło. Ale generalnie Sweet Chin Music jest efektywnym finisherem. A już na pewno efektownym. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-202125

Jak dla mnie najfajniejszym finisherem jest taki który wykonuje się nagle, z każdej pozycji. I takimi dla mnie są: Stunner Stone Cold'a, RKO Ortona, Sweet Chin Music HBK'a, Spear Goldberga, Pele Kick AJ Styles'a, Codebreaker Jericho, a nawet Punch Showa. Żadnego wchodzenia na liny, skakania wkoło przeciwnika jak The Rock czy ustawiania w jakiejś koniecznej do wykonania pozycji. Szybko i widowiskowo.
https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-202169

Sweet Chin music-powala rywala w sekunde jest efektywne i wykonuje go Mr.WrestleMania kyórego bardzo lubiałem.

Spear-bardzo dynamiczna akcja w wykonaniu Edga i efektowny styl przed wykonaniem akcji.

https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-202240

Jackhammer Goldberga jak dla mnie najlepiej wygladajacy finisher
https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-202563

• 3 tygodnie później...

Jako że tutaj jeszcze się nie wypowiadałem to się teraz wypowiem .

Moimi ulubionymi finisherami są :

1.Border Toss silny mocny finisher a szczególnie fajnie go oglądać gdy rzuca jakimś HighFlyer'em

2.Black Hole Slam ten finisher zawsze mnie zadziwia jest bardzo ciekawy

3.Spear ale tylko od Goldberga od niego czuć moc

4.Frog Splash bez różnicy dla mnie czy to jest Five Frog Splash czy zwykły FrogSplash finisher dla mnie bardzo fajny , ciekawy

5.Diving Body Splash tak samo jak Frog tylko że ten jeszcze lepszy :D

6.Widows Peak akcja Seana O'Haire ten finisher wyróżnia się spośród wszystko

7.Olympic Slam Każdy pewnie wie :P szybki i skuteczny

8.Rock Bottom o tym finisherze powiem tylko tyle jest zaje*bisty

9.F-5 zniszczenie ten finisher w sobie nosił :D

10DDP Cutter nie Rko tylko zwykły cutter jak dla mnie dużo lepszy

11.Yo Throw i inne finishery Gutwrenchs są zaje*bite ale najbardziej YoThrow dynamiczy i mocny :D

Edytowane przez TroyTaurus
https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-204954

RKO - bardzo bolesny finisher, bardzo fajny, według mnie najlepszy w całym WWE.

Air Bourne - bardzo efektowna akcja.

Stunner - jeden z lepszych finisherów we wrestlingu.

https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-204994

• 3 tygodnie później...

The Wasteland - fajnie wygląda i bardzo boli

RKO - moim zdaniem legenda

Swanton Bomb - jeden z najlepszych fi(N)isherów

https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-208947

Większość osób w opisie finishera mówi że "Bardzo Boli"... Czy wy nie wiecie że to jest udawane ? Po niektórych finisherach "ofiara" NIC nie poczuje.

Moje typy to:

1. Spear (Goldberg) - Po prostu jest to jeden z najpopularniejszych finisherów... Wczoraj się dowiedziałem że także jeden z sielniejszych, była gdzieś wzmianka o tym że mierzono siłe poprzez zrobienie speara na materac z czujnikiem :)

2. Stunner ! Efektowny i często wykonywany z zaskoczenia :D Szkoda że to już legenda...

3. Swanton Bomb - Chyba każdy to lubi :P Szczególnie robi wrażenie wykonywane z drabiny lub z 3 liny na stół :)

4. Sweet Chin Music - Co prawda nie jest zbyt trudne do wykonania ale ta cała oprawa i to powalenie przeciwnika zapiera dech w piersiach :)

5. Shooting Star Press - Obecnie jeden z najpiękniejszych finisherów WWE. Wspaniały finisher ale trudny do wykonania...

6. STFU - Bardzo efektowne, dość ciężko z niego wybrnąć, już wiele osób Jasiek poddał w ten sposób :)

7. Sharpshooter - Chyba najpotężniejsze zapięcie :) Co tu dużo mówić... Legenda :D

https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-208964

Nie mam jakiejś wybranej kolejności , ale podam te , które najbardziej mi się podobają:

Spear - tak akcja naprawdę bardzo mi się podoba i tu nie chodzi o jej wykonawców (Goldberg i Edge) bo bardzo wiele osób robi tą akcję niekoniecznie jako kończącą. Jednak Finisher podoba mi się dlatego iż ładnie , i wykonuje się Go zazwyczaj z zaskoczenia co też poprawia wygląd tej akcji.

Stunner - Nie wiem czy dlatego iż bardzo lubię "Stone Colda". Ogólnie podoba mi się sama akcja jak jest wykonywana i w ogóle.

People's Elbow - Nie chodzi tu jedynie o Finisher , ale o emocje z nim związane. Jak Rock do tego podchodzi i ni tylko On bo również widownia. Kiedy wszyscy stoją i krzyczą "Rocky" :D Chciałbym to jeszcze kiedyś zobaczyć. Mam nadzieję , że do tego dojdzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-208988

-Pedigree

-Twist of Fate

-Sweet Chin Music

-619

-Pildriver

-Sweet Chin Music

-Swanton Bomb

-cholgsem :bicz: :bicz:

Kurde ten koleś prosi się o warna.

Było mówione nie ma wyliczanek, a on do tego kilka źle napisał i po powtarzał finishery.

użytkownik został napomnięty na pw. na drugi raz nie cytuj takich postów.

Mimo, że już wymieniłem moje ulubione finishery, to kilka mi się przypomniało więc chce je napisac, oto one :

Whisper in the wind - bardzo fajnie to wygląda gdy jakiś osiłek dominuję większośc walki, gdy jestes pewien, że wygra. Lekceważąco pchnie kogoś w narożnik, a ten robi Whisper in the wind i szala nagle jest po innej stronie.

Rolling Cross Arm Bar - może nie jest trudny, a fajnie wygląda.

Super Kick - jeden z najłatwiejszych finisherów, ale pada w bardzi nieoczekiwanym momencie.

Edytowane przez 98ziomek
https://forum.wrestling.pl/topic/20343-ulubione-finishery/page/8/#findComment-209422