Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czy podobają Ci się gale EWWC?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podobają Ci się gale EWWC?

• Są eXtra
      2
    • Są spoko
      4
    • Są średnie
      3
    • Są słabe
      4
    • Stary, daj se spokój ()
      5

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

EXTREME WORLD WRESTLING COMPANY (powrót)

05.V.2010 Kraków

Tazz: Witam państwa! Ja jestem Tazz, a wraz ze mną komentować dziś będzie dla państwa Jim Ross.

J.R.: Dziś spotykamy się tutaj ze względu na powrót EWWC!

Tazz: O co w tym chodzi? Otóż już mówię. Prawa do nazwy EWWC zostały wykupione przez nowego właściciela którym jest Jeffrey McKnup. Jednak jeśli chodzi o stare EWWC – jak widzicie już po loży komentatorskiej wiele rzeczy się zmieni… Zacznijmy więc od przedstawienia państwu rosteru:

ROSTER:

AJ Styles (Face)

CM Punk (Heel)

Jeff Hardy (Face)

Sting (Heel)

D’Angelo Dinero (Face)

The Rock (Face)

Alex Shelley (Face)

Chris Sabin (Face)

Nigel McGuinnes (Heel)

Samoa Joe (Face)

Mistico (Heel)

El Generico (Face)

Stone Cold Steve Austin (Face)

Rob van Dam (Face)

Chris Jericho (Heel)

Edge (Heel)

Kazarian (Face)

Homicide (Heel)

Hernandez (Face)

Matt Morgan (Heel)

Mick Foley (Face)

Daniels (Heel)

James Storm (Heel)

Robert Roode (Heel)

Taka Michinoku (Heel)

Tajiri (Face)

Bryan Danielson (Face)

The Miz (Heel)

Randy Orton (Heel)

Rey Mysterio (Face)

Max Buck (Face)

Jeremy Buck (Face)

Shanoon Moore (Face)

Undertaker (Face)

Scott Steiner (Heel)

Jim Ross: Widzimy więc, że większość wrestlerów jest nowych. Co gale PPV będą również organizowane walki o kontrakt w federacji, a więc roster nie jest w stu procentach pełny.

Tazz: Zgadza się. Mamy wam do przekazania, iż naszym annoucerem zostaje Ken Anderson.

Jim Ross: Sprawdźmy jakie Tag Team’y będą gościły w EWWC:

TAG TEAMY:

Alex Shelley i Chris Sabin – Motor City Machine Guns

Edge i Randy Orton – Rated RKO

James Storm i Robert Roode – Beer Money Inc.

Kazarian i Bryan Danielson – American Dragons

Daniels i Nigel McGunnies – Evolution Revolution

Jeremy Buck i Max Buck – Generation Me

Tazz: O, tak – na to czekaliśmy!

Jim Ross: A teraz, jedna z ważniejszych spraw – pasy i ich właściciele:

EWWC Heavyweight Championship – CM Punk

EWWC Universal Championship – The Miz

EWWC Tag Team Championship – Motor City Machine Guns

EWWC Television Championship – El Generico

Tazz: Ho ho! A więc czekają nas nieprawdopodobne emocje!

Jim Ross: To tyle na dzisiaj – mam nadzieję, że będziecie z nami również w tą sobotę, ponieważ wtedy startuje EWWC Land of Hardcore – cotygodniowa gala EWWC

Tazz: Bądźcie więc z nami żegnają się z państwem Tazz, a wraz ze mną komentował Jim Ross – dziękujemy!

EWWC Land of Hardcore

8. V. 2010 Kraków

Naszą tygodniówkę zaczyna film promujący galę PPV One Way to Heaven, która odbędzie się 30 maja 2010 roku. Fajerwerki, entrance theme LoH (Skillet - Rebirthing) I bla, bla, bla – jednym słowem – jedziemy z tym koksem! Od razu po kawałku Skillet usłyszeliśmy entrance theme Jeffrey’a McKnup’a – wszedł na ring z mikrofonem i uciszał ludzi którzy zgotowali mu spory heat – no cóż – jeszcze go nie znają…

McKnup: Cisza ludzie, cisza! Witam was na pierwszej gali EWWC Land of Hardcore pod wodzą nowego, lepszego człowieka – Jeffrey’a McKnup’a! Panie i panowie powitajcie teraz waszego zbawiciela, EWWC Heavyweight Champion’a – przed wami CM Punk!

CM Punk: Dziękuję Jeff. Ludzie – macie przed sobą pierwszego EWWC Heavyweight Champion’a, a wy co? Buczycie jak krowy. Czego wy chcecie? Jesteście po prostu nałogowcami, dobrze o tym wiecie, lecz wstydzicie się do tego przyznać, że jestem od was po prostu lepszy, ponieważ żyje w zgodzie z zasadami Straight Edge. Wystarczy tylko jeśli powiecie „nie”. Wystarczy tylko jeśli podejdziecie tu do mnie i powiecie ja chcę się zmienić, chcę żyć w zgodzie z zasadami Straight Edge.

McKnup: Rob – nie wiem co chciałeś udowodnić atakująć Punk’a. Podejrzewam, że chodzi o tytuł, który oddałem w dobre ręce. Pewnie chcesz go odzyskać. Dobrze więc – zmierzysz się dziś z Chris’em Jericho w walce No DQ o miano No 1 Contender do pasa mistrzowskiego, którego posiadaczem jest CM Punk. Powodzenia.

Jim Ross: Ach ten McKnup. Spójrzcie tylko na niego, idzie z tym swoim uśmieszkiem. Cieszę się tylko z tego, że Rob ma szansę utrzeć nosa zarówno Punk’owi, Jeffrey’owi, jaki i Chris’owi Jericho wygrywając z tym ostatnim w walce No DQ, a to już dzisiaj w walce wieczoru.

Tazz: A już za chwilę pierwsza walka, w której zmierzy się Tajiri i Homicide…

Ken Anderson: Przed nami walka jeden na jednego!

HOMICIDE vs TAJIRI [sTANDARD MATCH]

Homicide jest już w ringu, a Tajiri zmierza do niego przy swoim entrance, lecz nagle… atakuje go Taka Michinoku trzymający krzesło. Uderza Tajiri’ego w głowę następnie pokłada go leżącego na ziemi. Następnie podnosi i wykonuje Michinoku Driver! Wrzuca go do ringu, sędzia nie chce zaczynać walki, próbuje ocucić Tajiri’ego, lecz bez skutku, w końcu przymuszany przez Homicide’a każe uderzać w gong. Po jakimś czasie Tajiri daje radę wstać, lecz jest bardzo zamroczony co wykorzystuje Homicide i wykonuje Gringo Killah. 1… 2… 3… ZWYCIĘŻYŁ HOMICIDE

Jim Ross: Nienawidzę takich widoków! Co Taka Michinoku chciał w ten sposób udowodnić? Homicide jest z siebie wyraźnie dumny… ma do tego wieeelkie powody!

Tazz: Tak, czy tak zwyciężył Homicide. W jego statystykach jest pierwsze zwycięstwo w EWWC!

Jim Ross: No dobrze, a więc sprawdźmy co przed nami…

Tazz: W walce wieczoru Chris Jericho zmierzy się z Rob van Dam’em, a jeszcze dziś Rey Mysterio będzie walczył z… „Icon” Sting’iem! To i wiele wiele więcej dziś na gali EWWC Land of Hardcore!

Nagle na ekranie pojawiają się zmierzający w stronę areny EWWC Tag Team Championi – Motor City Machine Guns!

Jim Ross: O tak! Tych panów znamy doskonale…

Tazz: To Alex Shelley i Chris Sabin – Motor City Machine Guns! Zostańcie z nami! Za chwilę wracamy po reklamach!

REKLAMY

Entrance Motor City Machine Guns – mistrzowie team’owi wchodzą na ring z mikrofonem przy dużej dawce heat’u od publiczności, witają się z nimi i wtaczają do kwadratowego pierścienia.

Alex Shelley: Wow! Witajcie Polsko! Jesteśmy tu w Krakowie na pierwszej gali EWWC Land of Hardcore pod wodzą nowego właściciela jakim jest… Jeffrey McKnup. Możemy mówić o tym człowieku wiele, lecz co jak co, docenił nasz team i wyznaczył nas na pierwszych mistrzów Tag Team’owych.

Chris Sabin: Chcemy powiedzieć, że nie jesteśmy obojętni wobec tego i doceniamy ten gest. Dziękujemy.

A.S.: Dziękujemy również wam, ludzie! Dzięki wam ta gala będzie miała swoją niezastąpioną moc!

Nagle słyszymy entrance Evolution Revolution, czyli Daniels’a i Nigel McGuinnes’a. Zabierają mikrofony i wchodzą na ring by skonfrontować się z Motor City Machine Guns

Daniels: Przyszliście tu pochwalić się pasami i podlizać nowemu właścicielowi? Tak się składa, że mamy dobre kontakty i z Jeffrey’em, jak i z jego asystentem – Jim’em Cornette’m.

McGuinnes: Dobrze wiecie o tym, że w mgnieniu oka możemy sprawić, że pasy znajdą się we właściwych rękach – u nas! Jesteśmy od was lepsi, jesteśmy najbardziej dominującym team’em w tej federacji. Wiedzcie, że otrzymamy walkę o te pasy i wygramy…

C.S.: Jesteście od nas lepsi? Udowodnijcie to! Nie latajcie z problemami do McKnup’a, lecz zmierzcie się z nami tu i teraz! Jeśli wygracie, dostaniecie walkę na gali One Way to Heaven w wybranych przez was zasadach. Jeśli zaś przegracie, nie zmierzycie się z nami o te pasy dokąd będziemy ich właścicielami. Co wy na to?

Daniels: Co my na to? Zgadzamy się.

A.S. Dobrze więc. Proszę sędziego na ring, ponieważ walka rozpocznie się teraz.

MOTOR CITY MACHINE GUNS vs EVOLUTION REVOLUTION [Non-Title Match]

Walkę zaczęli Daniels i Sabin. Klincz i Chris przechodzi w boczny Headlock. Chwilę trzyma ten uchwyt, lecz Daniels odbija go od lin i wykonuje Sholder Block. Odbija się od lin, Clothesline, drugi, następnie Exploder Suplex. 1… 2… Kick Out. Daniels dalej rusza do ataku. Gdy rywal wstaje wykonuje na nim Running Neckbreaker. Wynosi pod Vertical Suplex, lecz nagle na ringu pojawia się Shelley i wykonuje Spinning Hell Kick, Sabin staje na ziemi po czym udaje mu się zrobić German Suplex. Obaj zawodnicy doczołgują się do narożników i wykonują zmiany Shelley atakuje McGuinnes’a Clothesline’m, drugim, następnie Single Knee Facebreaker, wchodzi na drugą linę, tam czeka aż wstanie jego rywal, a następnie wykonuje Double Knee Backbreaker. Podnosi rywala, robi zmianę z Sabin’em, który wykonuje Irish Whip, a on sam Belly to Belly Suplex, następnie znów Chris Tree of Woe. Pin 1… 2… Kick out! Było blisko! Shelley schodzi do narożnika, lecz sędziego uwagę zwraca Daniels, który chce wejść na ring. W tym czasie McGuinnes wykonuje Eye Rake i już chce przejść z powrotem do ataku, lecz Shelley zdołał wykonać na nim Clothesline i wyrzucić z ringu nadbiegającego Daniels’a. Sabin zdążył się już pozbierać i wykonał Cradle Schock na Nigel’u! 1… 2… 3… i mamy zwycięzców!

ZWYCIĘŻYLI MOTOR CITY MACHINE GUNS!

Tazz: Ależ niesamowite zwycięstwo! McGuinnes i Daniels byli już o krok od podstępu, lecz Shelley i Sabin byli czujni.

Jim Ross: Świetna walka, naprawdę świetna.

Tazz: A już za chwilę… The Miz będzie bronił swojego pasa mistrzowskiego w pierwszym Title Match’u! Co lepsze nie znamy jego przeciwnika. Kto nim będzie?

Nagle słychać Entrance The Miz’a. Mike Mizanin wchodzi do ringu przy swoim Entrance i sporej dawce Heel Heat’u. Wchodzi do ringu i tam czeka na swojego rywala. Słyszymy entrance theme. To AJ Styles! AJ Styles ma szansę odebrać pas EWWC Universal Championship z rąk The Miz’a!

AJ STYLES vs THE MIZ [standard Match o pas EWWC Universal Championship]

The Miz był nieco zaskoczony. Na jego twarzy malowało się zakłopotanie. Nie spodziewał się chyba jakiego będzie miał przeciwnika. Zaczęli od klinczu, który wygrał AJ i odepchnął rywala do narożnika. Chwilę później stało się dokładnie to samo. Styles chciał przejść w klincz po raz trzeci, lecz Miz przeszedł pod rękami rywala i zaatakował go łokciem w plecy, następnie Back Body Drop’em. 1… 2.. Kick Out. The Miz zaczął walkę w dobry sposób. Chciał kontynuować swoją passę. Zaatkował Clothesline’m, potem drugim. Chciał wykonać Suplex, lecz AJ Styles włożył swoją nogę między nogi rywala i wykonał Brainbuster! 1… 2… Kick Out! Ależ było blisko! AJ Styles ruszył dalej do ataku. Dropkick i Shooting Styles Press być może załatwią sprawę: 1… 2… nie! Znów blisko, ale jeszcze nie to. Styles podnosi rywala, lecz ten wykonuje na nim Eye Rake i Irish Whip w narożnik. Następnie jego Swinging Corner Clothesline i chciał przejść do Bulldog’a, lecz Styles wypchnął go i zaatakował Pele Kick’iem. AJ tauntuje i już chce wykonać Styles Clash, lecz Miz stacza się poza ring. Nagle… wbiega Scott Steiner! Sędzia z trudem utrzymuje go z dala od walki, lecz niestety Miz wykorzystuje to i uderza Styles’a krzesłem w głowę. Wrzuca go do ringu, a za nimi wchodzi sędzia. Miz czeka aż jego rywal wstanie i Skull-Crushing Finale. 1… 2… 3…

THE MIZ ZWYCIĘŻYŁ I OBRONIŁ PAS EWWC UNIVERSAL CHAMPIONSHIP

The Miz wznosi swój tytuł nad leżącym Styles’em I przybija piątkę ze Scott’em Steiner’em. Gdy Ci odchodzą AJ ze smutną miną również schodzi ze sceny.

Jim Ross: Szkoda mi tego chłopaka. Tak się namęczył i wszystko na marne. No naprawdę szkoda, ponieważ był przeważającą stroną tego widowiska

Tazz: Panie i panowie nie zwalniamy tempa. Już po reklamach zobaczymy walkę Rey Mysterio vs „The Icon” Sting! Zostańcie z nami!

REKLAMA

Rey Mysterio wchodzi do ringu przy swoim entrance. Wita się z publicznością i po chwili wskakuje do kwadratowego pierścienia. Stoi i spogląda czekając na rywala, lecz ten się nie zjawia. Wszyscy czekają chwilę ze zdziwineinem, po chwili Ken Anderson podchodzi do sędziowskiego stolika i po konsultacji oznajmia:

Ken Anderson: Panie i panowie ze względu na nie stawienie się rywala w ringu zwyciężył Rey Mysterio!

Rey nie jest z tego w stu procentach zadowolony. Wolałby z pewnością wygrać w uczciwy sposób. Opuszcza arenę, ze smutną miną. Inaczej to sobie wyobrażał

Tazz: Nie mam pojęcia dlaczego Sting nie zjawił się na tej walce, a szkoda, bo moglibyśmy mieć kawał dobrego wrestlingu. W Locker Room’ie jest już Eve Torres, która przeprowadzi wywiad z Y2J Chris’em Jericho. Eve oddajemy ci głos

Eve Torres: Witam państwa serdecznie jestem w szatni zawodników, wraz ze mną jest Chris Jericho. Chris…

Chris Jericho: Nie mów nic Eve. Ja powiem wszystko co mam do powiedzenia. Rozmawiałem chwilę temu z właścicielem EWWC Jeffrey’em McKnup’em i uzgodniłem z nim pewną sprawę. Rob, mieliśmy się zmierzyć w pojedynku No DQ już za chwilę. Ten pojedynek będzie na trochę innych zasadach. Zmierzymy się w Interference Match’u. Prawdopodobnie nie wiesz co to. Jest to walka w której co 3 minuty na ring wbiega pewien zawodnik. Ma 30 sekund czasu w ringu, w którym to może atakować kogo tylko chce. Nikt nie będzie zdyskwalifikowany. Gdy minie czas zawodnik schodzi z ringu i w jego miejsce po 3 minutach pojawia się ktoś nowy. Oprócz nowej formuły walki chcę powiedzieć, że nie będzie to jak pierwotnie planowano walka o to czy Rob zostanie pretendentem do tytułu, czy też nie. Będzie to No 1 Contender Match.

Ken Anderson: Przed nami Interference Match o miano pretendenta do tytułu EWWC World Heavyweight Champion’a.

CHRIS JERICHO vs ROB VAN DAM [iNTERFERENCE MATCH]

Rob van Dam był nieco zaskoczony całą tą sytuacją. Walkę zaczęli od klinczu, w którym lepszy okazał się Chris i wykonał boczny Headlock. Trzymał głowę rywala przez jakiś czas, lecz po chwili Rob odepchnął go i Chris odbił się od lin i nadział na Clothesline potem drugi. Wchodzi na narożnik i wykonuje Diving Super Kick, następnie Diving Leg Drop i pinuje: 1… 2… Kick Out. Van Dam dalej przechodzi do ataku, wykonuje Body Slam i chce wykonać Split-legged Moonsault, lecz Chris mija i sam przechodzi do Walls of Jericho! Trzyma bardzo długo, a Rob stara się wytrzymać ten ból. Po jakimś czasie Rob chwyta się liny i na ekranie pojawia się odliczanie: 5… 4… 3… 2… 1… i kto będzie pierwszym interweniującym? „The Icon” Sting! Nie pojawił się na planowanej walce z Rey’em Mysterio, lecz pojawia się teraz! Sting atakuje RVD, który zdążył już wstać. Clothesline, potem drugi, następnie Belly to Belly Suplex. Namawia się z Chris’em Jericho. Rob wstaje, a oni wykonują podwójny One-Handed Bulldog. Sting’owi zostało 10 sekund, co zrobi? Przechodzi do Scorpion Death Lock’a, lecz RVD przetacza się pod jego nogami i wykopuje go z ringu! Wstaje, lecz nadziewa się na Enziguri Kick od Y2J’a. Pin: 1… 2… nie! Kick Out! Y2J nie może uwierzyć. Wykonuje Irish Whip, a następnie Scoop Slam i Lion Sault. 1… 2… znów Kick Out! Chris podnosi rywala, lecz ten wykonuje Elbow Smash. Następnie Punch, na który Jericho odpowiada tym samym. Cios za cios, po jakimś czasie Rob wykonuje 3 punch’e pod rząd, odbija się od lin i chce wykonać jakąś akcję, lecz Jericho przeszkadza mu wykonując School Boy gdy ten był odwrócony plecami 1… 2… i znów nie! Znów odliczanie, kto będzie następny? 5, 4, 3, 2, 1 – Rey Mysterio! Rey atakuje Chris’a Crossbody z 3 liny. Jericho biegnie w jego stronę, a ten wykonuje podcięcie i przechodzi do 619, lecz minięte. Jericho wynosi go pod Powerbomb, lecz ten wykonuje West Coast Pop! Następnie Leg Drop. W ten sposób skończył mu się czas. Rey podchodzi do lin i wykonuje Crossbody na stojącym poza ringiem Sting’u, który niczego się nie spodziewał. RVD i Y2J są bardzo zmęczeni. Leżą na deskach przez prawie minutę, aż do ataku rusza Rob van Dam. Gdy Y2J wstaje ten wykonuje na nim Spinning Wheel Kick, następnie Discus Leg Drop na leżącym rywalu. Pin: 1… 2… nie! Dalej będą musieli się męczyć. Znów dużo czasu zajmuje im pozbieranie się. Jericho po jakimś czasie wyrzuca z ringu RVD, lecz ten przytrzymuje się lin z drugiej strony, lecz chcąc wejść do ringu z powrotem nadziewa się na kopnięcie. Następnie Jericho wykonuje na nim katapultę pomiędzy liny. To musiało boleć! Nagle na ekranie znów odliczanie: 5… 4… 3… 2… 1… kto będzie następny? To „The Pope” D’Angelo Dinero! The Pope od razu zaczyna atakować Chris’a Jericho. Clothesline, potem drugi, następnie German Suplex. Pope Taunt’uje. Jericho wstaje, a ten wykonuje na nim… Codebreaker!!! Codebreaker na Chris’ie Jericho! Rob van Dam wskakuje na trzecią linę i wykonuje Five-Star Frog Splash! 1… 2… 3… Mamy pretendenta do pasa EWWC World Heavyweight Championship!

ROB VAN DAM ZWYCIĘŻYŁ I ZOSTAŁ PRETENDENTEM DO TYTUŁU EWWC WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP

Tazz: Cóż za niesamowita walka!

Jim Ross: Zgadza się! Obaj wrestlerzy pokazali klasę! Należą im się słowa uznania za tą walkę, bo była kapitalnym Main Event’em dzisiejszej gali. Nic dodać, nic ująć.

Tazz: Drodzy państwo zobaczmy jak układają się statystyki po pierwszej gali EWWC Land of Hardcore

http://i41.tinypic.com/rr49r7.jpg

Jim Ross: Widzicie państwo jak to się układa po dzisiejszym dniu. My już się z wami żegnamy – komentowali dla państwa Jim Ross i Tazz.

Tazz: Dziękujemy, że byliście z nami.

Być może zasypiecie mnie pytaniami dlaczego korzystam z nazwy EWWC. User krycha7 to mój brat (:P). Zresztą bardzo pomógł mi przy pisaniu tej gali za co mu dziękuję. Jeśli nie wierzycie to sami się go spytajcie. Pozdrawiam :D

Edytowane przez McKnup

[you] Czytaj MOJE DIARY

STRAIGHT EDGE MEANS I' AM BETTER THAN YOU

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• McKnup

3

• Stamford

1

No no bardzo cieszę się z powrotu EWWC , bo sam brałem kiedyś udział w jego hmm "tworzeniu". Jeśli czasem potrzebujesz pomocy to pisz na PW. Na pewno napisze jakąś walkę , bo mój poziom znacznie się podniósł od ostanich czasów ;)
  • 2 tygodnie później...

EWWC Land of Hardcore

Goteborg 15. V. 2010

Tazz: Witamy państwa ze Szwecji. Przy mikrofonach Jim Ross i Tazz.

Jim Ross: Będziemy dziś dla państwa komentować to, co będzie się działo na drugiej już gali EWWC LoH.

Tazz: Zobaczmy co do powiedzenia ma nam niedoszły No 1 Contender do pasa EWWC World Heavyweight Championship…

Chris Jericho: W zeszłym tygodniu przegrałem walkę z RVD o Title Shot na gali One Way to Heaven. Nie powiem, że zostałem pokonany, ponieważ zwycięstwo van Dam’a było nieuczciwe! Rob wygrał dzięki interwencji z zewnątrz i nie zasłużył na to zwycięstwo. Walczyłem lepiej i Rob dobrze o tym wie. Porozmawiajmy teraz na temat D’Angelo Dinero. Jest to człowiek, który ośmielił się wykonać na mnie moją zabójczą akcję – Codebreaker! Ośmielił się to może za wielkie słowo. Ten człowiek jest po prostu zwykłym tchórzem! Nie jest w stanie zmierzyć się ze mną w walce 1 na 1’ego? O nie! Tak dalej nie będzie. Zmierzymy się dziś w walce Codebreaker Challenge która wyłoni kto jest prawdziwym mistrzem tej akcji, a moje zwycięstwo jest nie uniknione!

Tazz: Wow! Ależ ciekawa walka nam się zapowiada!

Jim Ross: Dokładnie! Czeka nas dziś wiele, wiele emocji! Co jeszcze dzisiaj oprócz tego? Zobaczymy dziś w walce wieczoru Tag Team Match pomiędzy CM Punk’iem i Scott’em Steiner’em, a Rob van Dam’em i jego partnerem – The Rock’iem!

Tazz: Mało tego! Dziś zobaczymy jeszcze walkę o pas EWWC Universal Championship pomiędzy The Miz’em, a Shanoon’em Moor’em!

Jim Ross: Ależ zapowiada nam się emocjonująca gala! A już za chwilę EWWC Television Champion – El Generico w akcji! Zmierzy się z Homicide’m w Non Title Match’u!

El Generico vs Homicide (Non-title Match)

Walkę zaczęli od klinczu, następnie Homicide objął rywala w pasie i… Overhead Belly To Belly Suplex. 1… 2… był już blisko! Homicide podnosi rywala, lecz ten odpowiada serią uderzeń w brzuch, następnie Cradle DDT! 1… 2… nie! Walka nabiera emocji od pierwszej chwili! Podnosi rywala i chce wykonać Half and Half Suplex, lecz Homicide przeskakuje na nogi i wykonuje potężny Clothesline na rywalu, gdy ten wstaje. Mocno jak na takiego niewielkiego wrestler’a. 1… 2… Kick Out. Rywal znajduje się w narożniku, a tam Homicide wykonuje Face Wash. Podnosi Generico i wynosi pod Suplex, lecz Generico wychodzi z tego i wykonuje Irish Whip. Homicide przytrzymuje się lin, lecz po chwili wylatuje wraz z El Generico po Clotheslin’ie od tego drugiego. 4… 5… Generico już na nogach, Homicide też już prawie wstał. Generico wspina się na ring, lecz nie wchodzi do niego, a wykonuje Arabian Press! Sędzia dalej liczy. 8… 9… nieprawdopobne! Obaj na ringu! Obaj rywale wymieniają ciosy. Generico zyskuje przewagę, po chwili wykonuje Clothesline, drugi, a następnie Half and Half Suplex! Generico taunt’uje! Wynosi rywala pod Brainbuster, lecz Homicide wychodzi z tego i wykonuje Gringo Killa! 1… 2… 3… Homicide wygrywa!

Zwyciężył Homicide

Homicide: El Generico – ten człowiek to pomyłka! Jego obecność tutaj, w EWWC to jedna, wielka, cholerna pomyłka! Wśród tylu świetnych nazwisk i sporo niezłych pojawia się znikąd El Generico. Ten człowiek nic nie znaczy w świecie wrestlingu, mało kto go w ogóle zna. Jakby tego wszystkiego było mało dostał na wstępie pas mistrzowski! Może człowieka szlag trafić! Za tydzień, Generico, znów zmierzymy się w walce – będzie to Falls Count Anywhere Match o pas EWWC Television Championship. Przegrasz i w ten sposób udowodnię, że nic nie znaczysz!

Tazz: Ostre slowa ze strony Homicide’a! Naprawdę ostre! Zobaczymy, czy prawdziwe.

Jim Ross: Nigdy wszystkich nie uszczęśliwisz. Co do każdego pasa i jego posiadacza znajdzie się przynajmniej jedna osoba, której to nie pasuje.

Tazz: Odejdźmy już od tematu pasów mistrzowskich. Pamiętamy co tydzień temu Taka Michinoku uczynił względem Tajiri’ego przed jego walką z Homicide’m. Za chwilę Taka Michinoku będzie miał okazję udowodnić swoją „wielkość”. Jeśli naprawdę jest tak silny jak próbował udawać to bez trudu poradzi sobie z Tajri’m, ponieważ za chwilę zobaczymy walkę 1 vs 1!

Taka Michinoku vs Tajiri (Standard Match)

Jeszcze nie usłyszeliśmy gongu, gdy Tajiri rzucił się na rywala z pięściami. Sędziemu z trudem udało się go ujarzmić i zaczęli walkę. Taka był w klęczkach, a więc Tajiri chciał to wykorzystać wykonując Buzzsaw Kick, lecz Michinoku bez trudu minął przetoczył się do przodu i ruszył do ataku – Low Kick, drugi, następnie Low Dropkick i kopnięcie w głowę. 1… 2… Kick Out. Obaj wstają, Tajiri troszkę później niż Taka i z powrotem walka. Zwarcie, co Taka zamienia w boczny Headlock, lecz po chwili przerwany rzuceniem o liny i Modified Airplane Spin! 1… 2… Kick Out! Blisko… Tajiri podnosi rywala i z powrotem rusza do ataku. Irish Whip, skontrowany, lecz Tajiri wykonuje Posion Mist. Tajiri taunt’uje i chce wykonać Buszzaw Kick, lecz rywal znów mija i wychodzi poza ring. Nagle przy ringu pojawia się Mistico. Odwraca uwagę sędziego, w tym czasie Taka Michinoku przynosi krzesło, rzuca nim w rywala i zaczyna symulować. Mistico usuwa się i schodzi ze sceny, a sędzia spogląda na Tajri’ego który ma krzesło w rękach po tym jak je złapał, następnie na leżącego Michinoku i podejmuje decyzje – dyskwalifikacja!

Zwyciężył Michinoku przez dyskwalifikacje

Tajiri trzyma krzesło, spogląda na uśmiechniętego rywala leżącego pod nim i uderza go tym przedmiotem! Seria uderzeń krzesłem, lecz nagle na ringu pojawia się Mistico który wykonuje La Mistica! Tajiri klepie w mate, lecz ten nie puszcza. Dopiero po jakimś czasie Misitco jakby znudzony puszcza Fujiwara Armbar. Podnosi Take Michinoku i zaczynają się przyjacielsko ściskać.

Tazz: Wygląda mi to na spisek! Nie dobrze.

Jim Ross: Tak, bardzo nie dobrze. No cóż. Zobaczymy wkrótce co w sprawie tych dwóch Japończyków.

The Miz vs Shanoon Moore (EWWC Universal Championship)

Początek walki. Shannon od razu atakuje Miza Low Dropkickiem. Ten podupada. Moore wstaje i mamy irish Whip na liny. The Miz kontruje i to Moore biegnie w kierunku lin. Ale co to?! Shannon wślizgiem wylatuje poza ring. Jednak wygląda na to , ze wszystko było zamierzone i Shannon stoi już na nogach. Miz momentalnie znajduje się za ringiem. Próbuje Clothesline’u , jednak Moore wymija cios , łapie go za głowę i sprowadza do parteru poprzez Inverted DDT. Do tego mamy Stomp wprost na głowę Mizanina. Teraz Shannon podnosi bezradnego Miza i wrzuca go z powrotem do ringu. Sam probuje wejść , jednak The Miz zrywa się i trafia go Dropkickiem między linami. Moore spada poza ring i uderza głową w barierkę oddzielającą publiczność od ringu. Miz stoi przy narożniku , a sędzia zaczyna wyliczać Moore’a : ..3!..4!..5!..6! Shannon już w kwadratowym pierścieniu. Obaj szukają zwarcia , lecz żaden z nich nie chce popełnić błędu. Klincz , jednak bardzo szybko Miz kopie swojego przeciwnika z kolana w brzuch i mamy Snapmare. Natychmiastowo bierze rozbieg , wskakuje na drugą linę i mamy Springboard Leg Drop! Nie! Moore unika ciosu i momentalnie się podnosi. Miz trzyma się za nogę i wstaje. Shannon bierze rozbieg , odbija się od lin i jesteśmy świadkami pięknej Hurricanrany , po której od razu przypina swojego przeciwnika : 1!..2!..Kick Out. Miz nie daje się przypiąć i powoli się podnosi. Próbuje wyprowadzić jakiś cios w twarz Moore’a , jednak ten momentalnie kontruje to na Arm Drag! Można powiedzieć , że Shannon bawi się teraz ze swoim przeciwnikiem. Miz podnosi się , a my widzimi Mooresgam!!! Przypina : 1!..2!..Shoulder Up! The Miz nie daje się i wciąż walczy. Shannon wściekły trzyma się za głowę. Podchodzi do leżącego Mike’a i chce go podnieść , jednak ten kontruje to w Small Package : 1!..2!..Kick out! Żaden z nich nie chce dać się przypiąć swojemu przeciwnikowi. Obaj wstają jednak widać po Mizie , że jest dużo bardziej zmęczony od swojego przeciwnika. Łapie go więc za rękę i mamy Irish Whip. Za wcześnie jednak próbuje wykonać Back Body Drop. Miz wykorzystuje to. Kopie go w klatkę piersiową , łapie go od tyłu za głowę i mamy Backbreaker , a do tego Neckbreaker! Przypięcie : 1!..2!..Kick out! Miz zdenerwowany podnosi Moore’a i mamy Snap Suplex! Znów go podnosi i jeszcze raz chce wykonać Suplex , jednak ten odpycha go od siebie , łapie do wygodnej dla siebie pozycji i wykonuje T-Bone Suplex! Ależ piękna akcja. Pozostaje tylko przypiąć : 1!..2!..Kick Out!!! Shannon trzyma się za głowę i nie dowierza , że Miz mógł wybić w tej sytuacji. Był święcie przekonany , że wygraną ma już w kieszeni , a tak będzie musiał jeszcze pomęczyć się z Mizem. Daje mu teraz chwilę na odpoczynek. Miz już na nogach. Shannon probuje Clotheslineu , jednak Mizanin mija , kopie go w brzuch , bierze rozbieg imamy Swining Neckbreaker! Przypięcie : 1!..2!..Kick Out! Miz podnosi przeciwnika i ciska nim do narożnika… Rozbieg..Running Modified Clothesline!!! Moore łapie się za gardło i pada na ring. Miz przechodzi przez liny i staje na narożniku. Shannon na kolanach powoli wstaje…Diving Double Axe Handle w wykonaniu Miza! A to zapowiada tylko Scull Crushing Finalle! Podnosi swojego przeciwnika i chce założyć mu Nelsona , jednak ten odskakuje i mamy Spinning Wheel Kick! Shannon wykopuje Miza z ringu i sam ledwo co wychodzi poza niego. Mizanin jest już na nogach. Wymiana ciosów , którą wygrywa Moore i mamy kopnięcie w brzuch oraz kolejny Mooresgam!!! Tym razem poza ringiem! Sędzia zaczyna wyliczać zawodników , a dla Shannona to mało. Zaczyna niszczyć stół komentatorski. Zrzcua z niego wszystko. Podnosi Miza i wrzuca go na ten właśnie stół. Sędzia zdążył doliczyć do pięciu. Shannon wraca na ring? Niee! On wchodzi na narożnik , a sędzia nie przestaje liczyć. Odwraca się tyłem do stołu komentatorskiego! Halo!!! Wprost na stół komentatorski , który zostaje zniszczony! Teraz widzimy , że Miz nie otrzymał ciosu w 100% W ostatniej chwili próbował spasć ze stółu jednak mu się to nie udało. Shannon próbuje się podnieść , a sędzia dalej liczy. 8! Shannon na kolanach wciąż chce wygrać ten pojedynek 9! To już chyba koniec! Miz łapie wstającego Moore’a za nogę i przewraca go! To już koniec! 10! Mamy koniec walki

Wynik : Double Count Out. Miz zachowuje pas EWWC Universal Championship.

Obu panom chwile zajmuje pozbieranie się. Miz jest szybszy, zgarnia pas, nie zapomina o geście triumfu, który wzbudza wiele Heel Heat’u i opuszcza arenę.

Tazz: Świetna walka. Musisz przyznać J.R. że obaj dali z siebie wszystko.

Jim Ross: Nie da się ukryć. Naprawdę fajna walka. Cieszy oko, gdy widzimy tak starających się wrestler’ów.

Tazz: Drodzy państwo wszyscy doskonale pamiętamy co stało się tydzień temu w walce No 1 Contender Match do pasa EWWC Heavyweight Championship.

Jim Ross: Już po reklamach zobaczymy Codebreaker Challange. Bądźcie z nami!

[REKLAMY]

Chris Jericho vs D’Angelo Dinero (Codebreaker Challenge)

Gong I mamy początek walki. Dochodzi do zwarcia , które podstępnie wygrywa Y2J , ponieważ kopie swojego przeciwnika w brzuch. Irish Whip na liny i mamy Running Back Elbow od Chrisa. The Pope momentalnie się podnosi. Seria punchy od Jericho , jednak w pewnym momencie Dinero blokuje jeden z ciosów I to on zaczyna wyprowadzać punch’e. Low Kick i Y2J ląduje na macie. Seria kopnięć , podniesienie , przełożenie ręki i Dinero próbuje Suplexu , jednak Y2J kontruje to we własny Suplex! Momentalnie wstaje i czeka , aż The Pope się podniesie. D’Angelo Dinero wstaje w narożniku , Chris Jericho bierze rozbieg , lecz Pope nadstawia nogi i to w nie trafia rozpędzony Y2J. D’Angelo bierze rozbieg i ścina Chrisa z nóg poprzez Clothesline. Mamy teraz Headlock , który ma na celu podduszenie i osłabienie Jericho. Chwila motaniny…Chris resztkami sił klęczy , podnosi się i mamy naciągnięcie głowy Dinero w dół. Dzięki temu Chris uwolnił się z ataku. Wstaje i mamy momentalnie Enzuigiri dla D’Angelo Dinero. Chris chwilkę odpoczywa i wznosi swoją rękę w górę , na co publiczność odpowiada mu heel heatem. Bierze rozbieg , wskakuje na Line i próbuje Lionsaultu , jednak The Pope podnosi kolana w górę i wszyscy wiemy jak kończy się ta akcja. Obaj leżą na ringu. Dinero mimo wszystko chwilę odpoczął i ma więcej siły. Tak więc wstaje jako pierwszy. Chris również się podnosi i nieoczekiwanie próbuje Clothesline’u , jednak D’Angelo Dinero wymija cios i mamy Lifting Spinebuster! Jericho łapie się za obolałe plecy , a Dinero jest w swoim żywiole. Zaciąga swojego przeciwnika i kładzie go przy narożniku. Odchodzi kawałek , bierze rozbieg. Łapie się rękoma narożnika i mamy Outer Limitz Elbow! Tak jest! Tym razem Y2J łapie się za brzuch. Sam woli opuścić ring. Staje koło stołu komentatorskiego próbując złapać dech. The Pope schodzi do niego z drugiej strony ringu , ponieważ nie chce zostać zatrzymany przez sędziego. Podchodzi powoli do Chrisa Jericho , który jest oparty o stół i zostaje powalony przez Double Axe Handle! Chris dalej trzyma się za klatkę piersiową , jednak podnosi swojego przeciwnika za włosy. The Pope jednak nie daje się , łapie go w pasie i biegnie prosto na ring. Chris Jericho uderza plecami o konstrukcje ringu , lecz Dinero na tym nie poprzestaje. Jeszcze jedno uderzenie i jeszcze! W końcu go puszcza , a bezradny Y2J osuwa się na ziemię. The Pope tauntuje i podnosi zmęczonego Jericho. Wrzuca go do ringu i sam do niego wchodzi. Chris powoli wstaje , a The Pope już na niego czeka. W końcu decyduje mu się pomóc i nieoczekiwanie otrzymuje kopnięcie w brzuch. Y2J bierze rozbieg , odbija się od lin i mamy One Hand Bulldog! Niestety nie ma siły aby wyprowadzić dalsze ataki. Sędzia spogląda czy wszystko z nimi w porządku. The Pope podnosi rekę w górę i podnosi się. Powoli również czyni to Y2J. W końcu obaj są już na nogach i podchodzą do siebie. Zwarcie , które tym razem wygrywa D’Angelo Dinero. Kopnięcie w brzuch i 4-Up!!! Y2J pada na liny. Dinero tauntuje , a Chris ostatkiem sił opiera się o liny. The Pope bierze rozbieg… Codebreaker!!! Nie! Chris przytrzymuje się lin i D’Angelo Dinero pada z łoskotem na ziemie. Mimo wszystko podrywa się , lecz w tym momencie Chris egzekwuje na nim Codebreakera!!! Koniec walki!

Zwycięża Y2J Chris Jericho

Chris Jericho znów atakuje rywala. Seria stomp’ów. Podnosi rywala i mówi mu co o nim sądzi, lecz ten odpycha go i wykonuje Codebreaker!!! The Pope schodzi z areny jako przegrany, lecz nie jest zdruzgotany. Jericho po chwili wstaje i zaczyna mówić:

Chris Jericho: Dinero! Zmierzymy się jeszcze raz, na gali PPV! Będzie to Strap Match. Jeśli wygram nigdy więcej nie wykonasz Codebreaker’a!

Tazz: Chris Jericho wygrał, ale Dinero nie odpuścił. Będziemy mieli przynajmniej o jedno więcej starcie między nimi.

Jim Ross: To również oznacza spore emocje!

Tazz: Dokładnie. W Locker Room’ie jest Eve Torres, która przeprowadzi wywiad, Eve oddaje ci głos!

Eve Torres: Jest ze mną pretendent do pasa EWWC Heavyweight Championship – Rob van Dam!

Rob van Dam: Witam!

E. T.: Rob, zostałeś pretendentem do pasa mistrzowskiego którego posiadaczem jest obecnie CM Punk. Powiedz – jakie masz plany wobec Punk’a i czym będziesz chciał mu zagrozić?

RVD: Jakie mam plany? Mój plan to zdobyć ten pas. Jeffrey McKnup zdecydowanie się pomylił dając ten pas Punk’owi, a ja to udowodnię. Dziś wraz z The Rock’iem w Tag Team’ie zmierzę się przeciwko niemu i Scott’owi Steiner’owi. To dla mnie kolejna okazja, by udowodnić swoją wielkość. Załatwię dziś obu swoich rywali, jeśli tylko Rock będzie chciał może nawet nie wchodzić do ringu. Wydaje wam się, że się przechwalam? Zobaczcie to sami…

ROB VAN DAM i THE ROCK vs SCOTT STEINER i CM PUNK (Tag Team Match)

Walkę zaczynają RVD i Steiner. Klincz, który wygrywa Rob i spycha rywala do ringu, potem to ponawia i wykonuje taunt. Na twarzy Steiner’a maluje się zdenerwowanie, aż sam RVD się przestraszył. Podbiegł do niego i nadział się na Steiner-line. Scott dalej wyładowuje agresje, Rob się pozbierał, znów podbiegł do rywala i znów Steiner-line. Odbija się od lin i wykonuje swój markowy Elbow Drop. Przypina: 1… 2… Kick Out! Steiner podnosi rywala i wykonuje Irish Whip znów chcąc wykonać Steiner-line, lecz Rob mija, znów odbija się od lin i wykonuje Van Daminator! Następnie Rolling Thunder i w tym momencie Punk chce wejść do ringu, Rob spogląda na niego chwile, a sędzia go przytrzymuje więc RVD z powrotem atakuje. Podbiega do narożnika i chce wykonać Split-legged Mounsault, lecz Steiner podnosi kolana i na nich kończy swoją akcję RVD. Obaj dotaczają się do narożnika i robią zmiany. The Rock wychodzi z ofensywą, seria Clothesline’ów, następnie Punch’y i w końcu The Rock Punch. 1… 2… Kick Out! Rock podnosi rywala, Irish Whip w narożnik lecz skontrowany, Corner Clothesline i Bulldog. 1… 2… Kick Out! Punk był blisko! Punk wykonuje Irish Whip, lecz skontrowany i… The Rock Spinebuster! The Rock przechodzi do… Peapole’s Elbow! Nie! Minięty! Punk wynosi rywala pod Go 2 Sleep, ale Rock wychodzi z tego i wykonuje Rock Bottom, w tym czasie RVD wyrzuca Steiner’a poza ring, bo ten chciał przeszkodzić w pinowaniu: 1… 2… 3… Wygrali!

ZWYCIĘŻYLI THE ROCK I ROB VAN DAM

Rob van Dam unosi rękę Rock’a w górę w geście triumfu. Nagle… The Rock kopie go i wykonuje Rock Bottom! Publiczność zszokowana! The Rock bierze mikrofon i zaczyna mówić.

The Rock: Rob, to nic osobistego. Nie bierz tego do siebie. Powodem nie są jakieś porypane przemyślenia na jakie wpadają niektórzy i potem „zmieniają swoje życie”. Po prostu chodzi o to, że… też chcę zdobyć pas Heavyweight Championship!

Jim Cornette: Widzę tylko jedno rozwiązanie tej całej sytuacji – Triple Threat Match!

Tazz: Wow! Niesamowite emocje zapowiadają się na gali PPV One Way to Heaven

Jim Ross: Niesamowite emocje mieliśmy również dzisiaj. Niestety musimy się już z państwem żegnać. Komentowali dla was Jim Ross i Tazz.

Tazz: Dziękujemy, że byliście z nami.

http://i47.tinypic.com/2whkx3a.jpg

Dziękuję za pomoc Stamfordowi. (zrobił walkę Moore vs Miz i Y2J vs Pope) Jak mówił mój brat masz już miejsce w naszym Creative Teamie ;). Przepraszam za opóźnienia

[you] Czytaj MOJE DIARY

• 2 tygodnie później...

EWWC Land of Hardcore

Montpellier 26. V. 2010

Jim Ross: Witamy z Francji! Przy mikrofonach Jim Ross oraz Tazz.

Tazz: Będziemy dziś komentować dla państwa ostatnią przed PPV galę LoH. Mamy nadzieję, że emocji nie zabraknie.

Jim Ross: Ja jestem tego pewny. Gala PPV zbliża się wielkimi krokami, a co w niej zobaczymy? Oto karta na One Way to Heaven:

- Shanoon Moore vs The Miz [c] (EWWC Universal Championship)

- Chris Jericho vs D’Angelo Dinero (Strap Match) Jeśli Y2J wygra Pope nie wykona już nigdy Codebreaker’a

- Tajiri vs Taka Michinoku (Mistico jako Guest Refree, ??? jako Guest Enforcer)

- The Rock vs CM Punk [c] vs Rob van Dam (Triple Threat Match o pas EWWC Heavyweight Championship)

Tazz: To nie koniec jeśli chodzi o kartę na tą galę. Przecież przed nami jeszcze półtorej godziny emocji, a w tym:

-Tajiri vs Taka Michinoku i Mistico (??? jako Guest Refree [będzie to Guest Enforcer z walki Tajiri vs Taka na PPV])

- El Generico vs Homicide (Falls Count Anywhere Match o pas EWWC Television Championship)

-Rated RKO vs Generation Me (No 1 Contender do pasów EWWC Tag Team Championship)

-Stone Cold Steve Austin vs “The Icon” Sting (No Holls Barred Match)

Jim Ross: Zaczynamy od Handicap Match’u z nieznanym sędzią już teraz!

Ken Anderson: Przed nami 2 on 1 Handicap Match. Oto sędzia specjalny:

Tajiri vs Taka Michinoku i Mistico (Rey Mysterio jako Guest Refree)

Od zwarcia zaczynają Tajiri i Mistico, ponieważ to ta para pojedynkuje się teraz w ringu. Tajri przechodzi w boczny Headlock, po chwili Mistico odpycha go w kierunku lin, lecz ten wykonuje Handspring Back Elbow. 1… 2… nie. Już było blisko. Rey Mysterio na razie uczciwie odlicza, bez żadnych zagrywek sędziuje tą walkę. Tajiri próbuje wykonać Dragon Suplex, lecz Mistico wychodzi z Full Nelson’a odbija się od lin i wykonuje Hurricanrane. Nagle Tajiri znajduje się pomiędzy drugą a trzecią liną, a Mistico wykonuje Tiger Feint Kick, czyli Finisher Rey’a Mysterio zwany 619! Uśmiechając się w stronę Mysterio Mistico wykonuje pin 1… 2… i… Rey stacza się z ringu nie wykonując trzeciego klepnięcia. Mistico podchodzi do lin i zdenerwowany krzyczy w stronę Rey’a, lecz nagle… Tajiri wykonuje Dragon Suplex! Rey wsakuje do ringu: pin 1… 2… Taka przerywa liczenie! Było blisko. Teraz Michinoku bierze się za rywala. Belly to Belly Suplex, następnie Irish Whip w narożnik i Super K, czyli dwa kopnięcia w narożniku. Pin: 1… 2… Kick Out! Było blisko! Taka czeka aż jego rywal wstanie i wykonuje Flash Kick, ale… trafia na Rey’a Mysterio! Rey zamroczony leży przez długą chwilę. Wtedy na ringu pojawia się Michinoku i Mistico. Ten drugi wykonuje La Mistica. Tajiri klepie, lecz sędzia nie widzi tego i nie kończy tej walki. Taka podnosi rywala i wykonuje na nim Sheerdrop Brainbuster. W tym czasie w niezbyt miły sposób Mistico próbuje ocucić Mysterio. Nic z tego. Taka idzie po krzesełko. W tym czasie Tajiri wstaje, jest obrócony plecami do Michinoku, który próbuje uderzyć go krzesłem w głowe. Tajiri obraca się i… mija uderzenie wykonując Poison Mist i wyrzucając rywala z ringu Clothesline’m, w jego stronę biegnie teraz Mistico, lecz nagle… Mysterio wstaje i podkłada nogę rywalowi, a ten znajduje się między drugą a trzecią liną i wiemy co teraz następuję: 6! 1! 9! Tajiri taunt’uje, czeka, aż rywal wstanie i wykonuje Buzzsaw Kick: 1… 2… 3… i koniec!

Zwyciężył Tajiri

Jim Ross: Hoho! Ależ piękna walka! Tajiri pokazał kawał dobrego wrestlingu…

Tazz: Nic takiego nie pokazał, gdyby nie Mysterio to nie wygrałby tej walki. To było zwykłe szczęście. Nie sądzę, aby tą wygraną komukolwiek cokolwiek udowodnił.

Jim Ross: Jak to już gdzieś kiedyś usłyszałem – liczy się wygrana.

Tazz: Ta… w każdym razie wszyscy pamiętamy co wydarzyło się tydzień temu na gali LoH. Homicide pokonał El Generico w walce 1 na 1’ego i ustalił walkę na dzień dzisiejszy – Falls Count Anywhere Match o pas EWWC Television Championship. Ta walka rozpoczyna się już teraz!

Ken Anderson: Przed nami Falls Count Anywhere Match o pas EWWC Television Championship.

Jim Cornette: Skoro macie ze sobą problem i tworzycie go również wokół pasa mistrzowskiego to widzę tylko jedno wyjście z tej sytuacji – Fatal Four Way Match! Kazarian zmierzy się z Nigel’em, Kazarian’em, Homicide’m i El Generico o pas EWWC Television Championship! Będzie to walka na zasadach Steel Cage Escape Challange. Pierwszy, który wydostanie się z klatki wygrywa!

Tazz: Wow! Ależ emocje zapowiadają się na następnej gali PPV!

Jim Ross: One Way to Heaven już w tą niedzielę, a więc zapnijcie pasy.

Tazz: Drodzy państwo w Locker Room’ie jest Eve Torres, która chce przeprowadzić wywiad, Eve oddajemy ci głos…

Eve Torres: Ze mną jest już Edge i Randy Orton – Rated RKO. Przed wami walka o miano No 1 Contenders o pasy EWWC Tag Team Championship. Czego spodziewacie się po swoich rywalach?

Edge: Czego się spodziewamy? Czegoż się mamy spodziewać? Tych dwoje ludzi nie ma bladego pojęcia co znaczy praca w zespole. Upokorzymy ich dzisiaj. Nie sądzę, że Motor City Machine Guns będą mieli ochotę zmierzyć się z nami w niedzielę, po tym co za chwilę zobaczą – nie mają wyboru!

Randy Orton: Pokonamy dziś… Eve czy możesz mi przypomnieć jak się nazywa ten Tag Team?

Eve: Generation Me…

Randy: No tak! Generation Me! Pokonamy dziś ich jak i również obecnych mistrzów Tag Team’owych w tą niedzielę i udowodnimy naszą wielkość.

Edge: Ponieważ nie ma bardziej dominującego Tag Teamu na świecie niż Rated RKO!

Ken Anderson: Przed nami Tag Team Match którego stawką będzie walka o pas EWWC Tag Team Championship na gali One Way to Heaven!

Edge i Randy Orton (Rated RKO) vs Jeremy i Max Buck (Generation Me)

Walkę zaczęli Orton i Jeremy Buck. Klincz i Orton od razu przechodzi w boczny Headlock. Uśmiecha się przy tym ze zlekceważeniem rywali. Po jakimś czasie zdenerwowany Jeremy odpycha rywala i wykonuje Dropkick na odbitym od lin Randy’m, po chwili Clothesline, drugi, zmiana z Max’em i na zakończenie akcja zespołowa – Crockscrew Neckbreaker na kolano Max’a Buck’a – 1… 2… Kick Out! Orton jest wyraźnie zaskoczony. Podnosi się z trudem i próbuje wykonać Clothesline, lecz rywal mija i zdziela go serią Cheap Shot’ów. Potem Dropkick i odbijając się od lin Leg Drop. Przypina 1… 2… Edge przerywa liczenie. Jeremy Buck jest również w ringu, lecz już po chwili poza nim wyrzucony przez Edge’a. Teraz to Rated R Superstar bierze się za Max’a Buck’a. Podnosi rywala i wykonuje świetny Standing Dropkick. Tauntuje i wchodzi na narożnik, skąd czeka na rywala by poczęstować go Diving Clothesline’m. Podnosi Max’a i wykonuje na nim Edgecution. To już jest chyba początek końca. Edge szykuje swoją akcję kończącą. I oto jest – Spear… nie! Edge uderza o metalowy słup w narożniku. Obaj doczołgują się do swoich partnerów i wykonują zmiany. Jeremy Buck zaczyna od Clothesline’u, potem drugi, następnie wykręca rękę rywala, co było błędem, ponieważ Orton niebawem zamienia to w Backbreaker. Orton taunt’uje, już jest gotowy wykonać RKO i wykonuje je, lecz… na Chris’ie Sabin’ie!!! Chris Sabin atakuje rywali i sędzia podejmuje decyzje – dyskwalifikacja Generation Me.

Rated RKO wygrywają przez dyskwalifikacje i zostają No 1 Contenders do pasów EWWC Tag Team Championship

Nagle na ringu za Ortonem pojawia się Alex Shelley, lecz spostrzegł to Edge i wykonał Spear… nie! Niesamowite! Spear się powiódł, lecz został wykonany na Orton’ie, ponieważ ten obrócił się, a Shelley przesunął! Edge jest nieprawdopodobnie zaskoczony, nagle… Shelley chwyta go i wykonuje Shellshock!!! Alex zadowolony z siebie bierze mikrofon i zaczyna mówić:

Alex Shelley: Wraz z Sabin’em doszliśmy do wniosku, że to z wami należy się zmierzyć i pokonać was na następnej gali PPV…

Jim Ross: Coś nieprawdopodobnego. Ileż różnych nieprzewidzianych sytuacji doświadczyliśmy w tej walce!

Tazz: Trudno się dziwić Generation Me – Motor City Machine Guns pozbawili ich szans na zdobycie pasów Tag Team’owych.

Ken Anderson: Panie i panowie przed wami właściciel EWWC – Jeffrey McKnup!

Jeffrey McKnup: Na wstępie chciałem powitać was na gali Land of Hardcore. Mam nadzieję, że wrestlerzy dostarczają wam sporo emocji. Odkąd zostałem właścicielem EWWC mam zamiar uczynić z tej federacji coś więcej niż wrestling. EWWC będzie przez cały czas się rozwijać. Chciałem ogłosić, że na gali EWWC Land of Hardcore zobaczymy Elimination Fatal Four Way Match pomiędzy zawodnikami spoza federacji o kontrakt w EWWC! Zmierzą się w niej: Samoa Joe! Triple H! Kurt Angle! Oraz Raven!

The Rock: Jeffrey, wydaje mi się, że mamy różne opinie na tą sprawę. Jeśli nie podoba ci się roster, to po co go w ten sposób wybierałeś?

McKnup: Słuchaj Rock, nie obchodzi mnie twoje zdanie, jeśli będę chciał uczynię cokolwiek. Nie zamierzam się ciebie pytać o zdanie. Nic dla mnie nie znaczysz i ktokolwiek spośród tych zawodników wygra gwarantuje, że pierwszą swoją walkę odbędzie z tobą!

The Rock: Jesteś pewien? Bo ja mam inny pomysł. Dziś w walce wieczoru zmierzymy się w 8-man Elimination Tag Team Match’u – my tu obecni, czyli ja, Rey, Jeff i Rob, przeciwko zawodnikom rzekomo walczącym o kontrakt. Jeśli wygrają walka o kontrakt odbędzie się bez problemu, a zwycięzca wybierze sobie kogoś z nas jako swojego rywala. Jeśli zaś wygramy – żadna walka o kontrakt nie będzie miała miejsca.

Mc Knup: Chcesz mojej zgody? Masz ją!

Tazz: Wow! Ależ nieprawdopodobny Main Event nam się szykuje!

Jim Ross: Zapnijcie pasy i przygotujcie się na ostrą jazdę!

[REKLAMY]

Stone Cold Steve Austin vs Sting (No Holls Barred Match)

Walka zaczęła się. Austin przechodzi w boczny Headlock. Lecz po chwili zostaje odepchnięty o liny i poczęstowany Inverted Atomic Drop’em. Sting wykonuje Irish Whip i jeszcze raz tą samą akcję, później po raz trzeci i kończy potężnym Clothesline’m: 1… 2… Kick Out. Sting podnosi rywala, Irish Whip, lecz skontrowany i Clothesline, następnie drugi i Gutwrench Suplex: 1… 2… Kick Out. Tym razem Austin był blisko. Steve przeszedł się po krzesełko. Chwile po nim z ringu stoczył się Sting. Stone Cold chciał uderzyć rywala krzesłem, lecz Sting odpowiedział Eye Rake i następnie Jumping Facecrusher na krzesełko! To już chyba koniec! Sting wtacza rywala do ringu, lecz zajmuje mu to sporo czasu. Przypina: 1… 2… Kick Out! Ależ było blisko! Sting podnosi rywala i znów sprawia mu to sporo problemów, lecz nagle Stunner z zaskoczenia! Stone Cold Stunner mógłby załatwić sprawę, lecz Sting wypadł poza ring, a Austin nie ma siły po niego iść. Po chwili wybiera się po niego, lecz tam... ktoś w kominiarce atakuje Austin’a krzesełkiem i uderza go nim w głowę! Steve leży, Sting również. Obaj podnoszą się w mniej więcej równym czasie. Punch, za punch – Austin wygrywa tę rywalizację i wykonuje Suplex. Jest w swoim żywiole. Wrzuca rywala do ringu i szykuje mu Stunner, czeka aż rywal wstanie. Nagle… człowiek w kominiarce odwraca jego uwagę – Stone Cold obraca się w jego stronę, ten schodzi na dół, Austin z powrotem spogląda na rywala, lecz… ten wykonuje Scorpion Death Drop! 1… 2… 3… wygrywa!

Zwyciężył „The Icon” Sting

Sting schodzi z ringu szczęśliwy, człowiek w kominiarce wpada do ringu z krzesełkiem. Zaczyna niemiłosiernie pokładać Austina. Publiczność niezadowolona. Nagle nieznajomy podnosi Austin’a i wykonuje na nim… Steiner Screwdriver! Już chyba wiemy kto to jest. Ściąga kominiarkę, tak to Scott Steiner! Bierze mikrofon:

Scott Steiner: Nie będę owijał w bawełnę: w tą niedzielę zmierzymy się ze sobą w standardowej walce i również cię zmasakruje!

Steiner rzuca w rywala mikrofonem i odchodzi ze sceny.

Jim Ross: Szkoda, że Steiner nie potrafił pokonać Austina w normalnej walce – będzie musiał mi jeszcze udowodnić czy jest lepszy od Stone Cold’a…

Tazz: Według mnie Scott wykazał się sporym sprytem. Zasady walki przecież pozwalały na wtargnięcia poza ringowe…

Ken Anderson: Przed wami 8-Man Elimination Tag Team Match. Zawodnik który uzyskuje Pin-Fall eliminuje rywala. Ostatni pozostały zawodnik uzyskuje zwycięstwo dla swojego zespołu. Jeśli zwycięży Team Triple H jego członkowie zmierzą się na gali EWWC One Way to Heaven o kontrakt w EWWC.

TEAM TRIPLE H (Triple H, Raven, Samoa Joe i Kurt Angle) vs TEAM THE ROCK (The Rock, Rey Mysterio, Jeff Hardy i Rob van Dam)

Walkę zaczął Raven i Rey Mysterio. Raven popatrzył na rywala i… zaczął się śmiać. Na twarzy Rey’a można było dostrzec zdenerwowanie. Rey kopnął trzy razy Raven’a w kostkę, następnie Low Dropkick, odbija się od lin, lecz nadziewa się na Clothesline: 1… 2… Kick Out. Raven podnosi rywala i wykonuje Irish Whip, wyniesienie, lecz Mysterio kontruje Wheelbrow Bulldog’iem. Pin: 1… 2… Kick Out. Rey zmienia się z Hardy’m. W tym czasie Raven ucieka z ringu, lecz nadziewa się na Sligshot Crosebody już poza ringiem. Wrzuca rywala do ringu. Ten wstaje i biegnie w jego stronę, lecz nadziewa się na Extreme Leg Drop. Podnosi rywala Irish Whip, lecz skontrowany i Extreme Neckbreaker. Podnosi rywala i wykonuje Twist of Fate! Robi zmianę z Rob van Dam’em, sam Jeff wykonuje Swanton Bomb i biegnie do narożnika rywali i wyrzuca wszystkich po kolei tym czasem RVD na narożniku, tauntuje i wykonuje Five-Star Frog Splash: 1… 2… 3… i Raven odpada! RVD taunt’uje, lecz… nagle kopnięcie i Pedigre od Triple H: 1… 2… 3… i mamy już 1-1. Hunter w ringu z Mysterio! Clothesline od HHH, następnie drugi, Irish Whip skontrowany i kopnięcie kolanem… nie! Mysterio przechodzi pod nogami Triple H’a i znów odbija się od lin, lecz znów Triple H atakuje Powerbomb’em… nie! Hurricanrana Roll-up! 1… 2… było blisko! Mysterio wchodzi na narożnik. Triple H wstaje i szybko do niego podbiega wynosząc Mysterio na plecy, lecz ten znów kontruje wykonując Hurricanrane i przechodzi do 619… nie! Hunter wycofuje się i atakuje Mysterio Clothesline’m. Obaj dochodzą do narożników by wykonać zmianę. W ringu Hardy i Samoa Joe. Irish Whip w narożnik i Clothesline od Joe. Następnie CCS Enzugiri! 1… 2… Kick Out! Joe podnosi rywala i wykonuje Musclebuster. 1… 2… 3… Jeff wyeliminowany! Nagle na ringu od tyłu wpada Rey Mysterio. Kurt Angle biegnie w jego stronę, aby przeszkodzić mu w ataku, lecz Mysterio podkłada mu nogę. Kurt ląduję głową między linami. Samoa Joe spostrzegł to i podbiegł w stronę Rey’a Mysterio, lecz nadział się na Low Dropkick i wylądował obok Kurt’a. Rey odbija się od lin i wykonuje podwójne 619!!! Pinuje Kurt’a… 1… 2… 3… następnie Samoa Joe: 1… 2… 3… niesamowite! Podwójne wyeliminowanie! Nagle na ringu pojawia się Sting i atakuje sędziego! Ten zamroczony krzesłem leży w ringu. W stronę Sting’a podbiega The Rock, lecz zostaje zdzielony Chair Shot’em. To samo spotyka Rey’a Mysterio który staje się ofiarą Sting’a. Najpierw Scorpion Death Lock. Mysterio klepie w matę co w niczym mu nie pomaga. Po jakimś czasie puszcza rywala i schodzi z ringu, lecz… po chwili wraca, podnosi Rey’a i wykonuje Scorpion Death Drop! Triple H przygląda się Sting’owi, lecz po chwili przypina Rey’a. Sędzia zdążył się ocucić. 1… 2… 3… i został tylko Rock i Hunter. Hunter przypina The Rock’a: 1… 2… 3… nieprawdopodobne!!!

ZWYCIĘŻYŁ TRIPLE H TEAM

Do ringu wbiegają partnerzy Hunter’a. Podnoszą wzajemnie swoje ręce w geście triumfu. Nagle… Hunter wykonuje Spinebuster na Samoa Joe! To samo spotyka Kurt’a Angle’a i Raven’a! Następnie po Pedigre dla każdego! Triple H jest nie do zatrzymania. Do ringu wchodzi Sting i podaje rękę Hunter’owi. Triple H przyjmuje ten gest i schodzi z ringu. Nagle za plecami Sting’a pojawia się Mysterio, który kopie go i wykonuje 619! Sting jest zamroczony, ale stoi na nogach, lecz… Rock Bottom od The Rock’a!!!

Jim Ross: Nieprawdopodobne! Sting został ukarany!

Tazz: Chwilę wcześniej Triple H pokazał kto tu rozdaje karty i zrobił to, co do niego należało.

Jim Ross: My już niestety musimy się z państwem żegnać. Została przed nami tylko tabela statystyk. Chcemy poinformować, że nie będzie w niej brany Main Event…

Tazz: Komentowali dla was Tazz i Jim Ross, dziękujemy, że byliście z nami!

http://i48.tinypic.com/1ewf3l.jpg

W związku z opóźnieniami które mimo woli się tworzą wprowadzam E-czas (przykład EWF) Czas w moim Diary nie będzie pokrywał się z realnym czasem. Pozdrawiam

[you] Czytaj MOJE DIARY

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Za nami kolejny epizod NXT, który w głównej mierze skupił się na podbudowie nadchodzącego Vengeance Day. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Na otwarcie Stephanie Vaquer pokonała Jacy Jayne, mimo próby ingerencji Fatal Influence. Link do filmu Na zapleczu doszło do spięcia na linii Zaria i Sol Ruca - Lash Legend i Jakara Jackson - Tatum Paxley, Tatum, Gigi Dolin i Shotzi. W ringu pojawił się Lexis King, który stwierdził, iż wreszcie zrozumiał, kim jest. Przekazał także, że ma plany na zmiany wobec Heritage Cup i kończy z bronieniem tytułu na zasadzie rund, czy pomocy narożników. Wypowiedź mistrza przerwał... powracający Fandango! Który przedstawił się jako JDC reprezentujący "The System" w TNA. Przekazał, iż rozmawiał z Avą i zawalczy o Heritage Cup. Link do filmu Ridge Holland pokonał Stacksa, a ponownie doszło do zamieszania z udziałem Izzi Dame. Link do filmu Zaria i Sol Ruca pokonały Gigi Dolin i Tatum Paxley. Doszło do zapowiadanego Vengeance Day Summit z udziałem mistrzyni NXT Giulii oraz pretendentek - Bayley i Roxanne Perez. Jednak nie tylko one miały swoje plany wobec mistrzostwa kobiet, bowiem... pojawiła się także zwyciężczyni kobiecego Royal Rumble Matchu - Charlotte Flair. A wszystko skwitowała... Cora Jade, atakując Giulię i Bayley kijem do baseballa. A blisko było, by oberwało się również i Perez. Link do filmu Link do filmu Link do filmu Choć Kelani Jordan pokonała Karmen Petrovic, to sędzia zmienił decyzję po przesadnym ataku Kelani na przeciwniczce po walce. W walce wieczoru A-Town Down Under pokonali mistrza NXT Oba Femiego i Tricka Williamsa. Jednak nie odbyło się bez ingerencji Eddy'ego Thorpe'a, który zaatakował Williamsa. Eddy okładał jeszcze Tricka po starciu. Link do filmu Link do filmu Skrót: Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • KyRenLo
      John Cena: Czyli jedna tygodniówka w styczniu i zapewne ani jedna w lutym. Mam nadzieję, że później jakoś nabierze to rozpędu. Jade Cargill:
    • Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...