Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

KSW XIII: Kumite - WYNIKI.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Najman to Najman czlowiek nic nie osiagnal, to musi na siebie zwracac uwage wypowiedziami/zachowaniem, zrozumcie to : P
https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181043

• Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ja Myung Agissi

4

• SaigeY

4

• vodkabols

2

• Longer

2

Top użytkownicy w tym temacie

Nie dam sobie ręki uciąć, ale wydaje mi się, że to Kułak zaczął wypowiadać się o Najmanie. Ale, jak już pisałem, nie jestem tego w stu procentach pewien...
https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181190

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Mówienie, że Pudzian dał dobrą walkę, czy pokazał się z dobrej strony - to żart. Mariusz jedyne co pokazał to swoje wielkie słabości - kondycję (umierał na suchoty już w pierwszej rundzie) i słaby parter, gdzie nie bardzo wiedział co ma z Japończykiem zrobić.

Skoro Pudzian nieomal się nie udusił na dystansie 2 rund, to walcząc z bardziej doświadczonym Sylvią (Tim's gona kill you!) na dystansie 3x5 min - jeżeli nie znokautuje Sylvi w "jednego Najmana" (jak Mercer) :twisted: sam siebie pokona przez TKO (udusi się z braku tlenu) :lol: . Poza tym - Kawaguchi nawciskał mu jednak kilka strzałów i przez 2 tygodnie ciężko będzie Pudzianowi i się w 100-u procentach zregenerować i poprawić niedociągnięcia z tej walki (kondycji nie będzie miał czasu poprawić).

Stawiam, że Tim zafunduje Mariuszowi ciężkie KO i bardzo dobrze (może da mu to do myślenia), bo facet na prawdę gdyby się przyłożył mógłby coś w tym sporcie osiągnąć (obiecywany tytuł mistrza świata, to raczej dobry dowcip, ale coś tam mógłby osiągnąć), ale nie jeżeli będzie w międzyczasie tańczył, śpiewał i wyplatał koszyki :twisted:

Co do walki Mameda, to przykro się to oglądało. Słaba forma Khalidova, który bardzo kiepski wypadał w swojej firmowej stójce. Jeżeli mielibyśmy walkę rozstrzygać przez pryzmat dogrywki, to Japończyk został przekręcony, bo wypadł w tej rundzie lepiej niż Mamed (sytuacja identyczna jak w drugiej walce z Santiago, gdzie Khalidov był lepszy od rywala, ale nie na tyle żeby dać mu pas). Myślę, że nasz Czeczen trochę jednak zlekceważył rywala podczas przygotowań i nie spodziewał się takiej woli zwycięstwa po Sakuraiu, ale to nie jest żadne usprawiedliwienie.

https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181212

Mówienie, że Pudzian dał dobrą walkę, czy pokazał się z dobrej strony - to żart. Mariusz jedyne co pokazał to swoje wielkie słabości - kondycję (umierał na suchoty już w pierwszej rundzie) i słaby parter, gdzie nie bardzo wiedział co ma z Japończykiem zrobić.

Dlatego żałowałem, że nie było trzeciej rundy, jakby nie patrzeć mielibyśmy TKO. :P Pudzianowski jest tak śmieszny, że aż żal się nie śmiać. Prosty stańczyk, szkoda tylko, że przynosi wstyd. W każdym razie pan "tanio skóry nie sprzedam" po raz pierwszy zobaczył, że nie każdy jest pokroju Najmana. Za 11 dni nasz "manko" przejdzie przyspieszony kurs poznawania maty z bliska.

Myślę, że nasz Czeczen trochę jednak zlekceważył rywala podczas przygotowań i nie spodziewał się takiej woli zwycięstwa po Sakuraiu, ale to nie jest żadne usprawiedliwienie.

Chwała, że chociaż dość szczerze przyznał się do słabości po walce. Poza tym Mamed uparł się na gilotynę jakby się naćpał. Walka była dobra, lecz decyzja sędziowska krzywdząca.

Na koniec mała pierdoła:

KSW to rzeczywiście mierna federacja, skoro tworzą promo oparte tylko na Polakach, oponentów ukazują tylko z twarzy a kompilacja walk ukazana w tym 7 minutowym spocie mogłaby lekko trafić do botchamanii.

Pomysł ze śpiewem miernej dziewuszki był jak cała promocja tej gali - do dupy. Swoją drogą, żałowałem, że nikt nie miał przy sobie jakiegoś pomidora. Trzecia sprawa, to coś na środku ringu podczas nieszczęsnej piosenki. W KSW jest aż taka bieda, że nie szło poszukać Japonki? Pytań Borka w stronę Yusuke nawet nie będę oceniać, bo były kretyńskie (mam na myśli drugie z odniesieniem do serialu) chwała, że tłumacz nie był na poziomie ów dziennikarzyny.

Reasumując, pod względem walk można było gale obejrzeć, pod względem promocji i entertainmentu już nie.

https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181214

Ja miałem przyjemność oglądania kilku walk i muszę powiedzieć, że kilku zawodników pokazało się z dobrej strony, a szczególne wrażenie zrobiła na mnie walka w parterze Davida Olivi, sądzę tak dlatego, że cały czas to on dyktował warunki tej walki i nie pozwalał Szkotowi na długą walkę w stójce, a gdy Gluhov nawet próbował coś działać w parterze to i tak marnie się to kończyło, w tej walce brakowało mi tylko i jedynie dobrego zakończenia przed czasem oczywiście Davida. Mimo wszystko jestem dumny z postępu jaki zrobił właśnie Olivia. Pozytywnie zaskoczył mnie również Kułak, bo Vitor zawsze był wymagającym przeciwnikiem, a w pojedynku z naszym rodakiem praktycznie nie istniał. Krzysiek pokazał się ze świetnej strony zarówno w parterze jak i stójce i również dziwi mnie to, że dopiero przez decyzję wyłoniono zwycięzce walki, ponieważ wiele okazji na skończenie miał zarówno Kułak jak i Nobrega. Teraz tylko pozostaje nam czekać na walkę Najmana z Kułakiem i liczyć na to, że Najman w końcu zrozumie, iż MMA nie jest dla niego i niech wraca do amatorskiego boksu, bo tylko tam mógł coś osiągnąć. A i co to za kobieta siedziała z Najmanem? Teraz przejedziemy do tych mniej zadowalających walk, a chodzi mi oczywiście o Mariusza ''Pudziana'' Pudzianowskiego, który znowu dał dupy po całej lini, ale czego można było się spodziewać? Sam Mariusz myślał, że jak szybko zacznie to szybko skończy, ale przekonał się, że nie każdy zapaśnik jest taki jak Najman. Walka była wyrównana, ale wyraźnie dla Pudziana z czego nie jestem zadowolony, gdyż chciałem, aby Pudzianowski już dostał zimny prysznic i nie wracał nigdy więcej, a tak to jeszcze chcę stracić przytomność w starciu z Timem Sylvią, a zresztą sama fotka wiele mówi:

http://hyy.pl/images/68martim.jpg

Ogólnie m0gę jeszcze o walce Pudziana z Kawaguchi powiedzieć, że to Kawaguchi gdyby tak słabo nie zaczął to mógłby spokojnie tą walkę wygrać, a nie pozwalać, aby Pudzian na nim odpoczywał. No i czas na najważniejszą walkę, na która najbardziej czekałem, ale czy tego oczekiwałem? Od razu na starcie przeciwnik Mameda dostał po jądrach i już można było stwierdzić, że walka będzie mizerna. Potem w pierwszej rundzie jak dla mnie równo walczyli z lekką przewagą Ryuty, lecz w drugiej już myślałem, że Mamed zakończy przed czasem. Nie wiem co tu dużo mogę mówić. Khalidov za bardzo się nie popisał i jak napisał chociażby -Raven- - forma spadła i to o dużo. Muszę się zgodzić również z SaigeY'em, który słusznie stwierdził, iż Czeczen nie powinien wygrać walki, przykro mi to mówić, ale werdykt był na remis tylko dlatego, że gala odbyła się w Katowickim spodku(Polsce), bo innego wyjaśnienia to nie widzę. Podobały mi się jedynie te próby zakończenia walki przed czasem ze strony Mameda.

https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181248

King, gala była słabo promowana? Praktycznie ostatnie 2-3 dni gdy tylko włączyłem polsat sport to w przerwach między meczami czy czymś leciały zapowiedzi KSW, na polsacie, nie jestem pewien przez jaki czas, ale chyba od jakiegoś tygodnia co dziennie o 22 leciała jakaś 5 minutowa zapowiedź, czasem były jakieś tam wywiady z Mamedem i Pudzianem a czasem tylko promo, gala w Polsce była tak wypromowana, że bardziej się już chyba nie dało . Co do organizacji to też, moim zdaniem, lekko przesadzasz. Ok Farna się nie popisała i wywiady do dupy, ale tak to wszystko było świetnie zrobione, wejścia zawodników bardzo efektowne, jesteś chyba zbyt krytyczny, jakby nie patrzeć to KSW to nie jest jeszcze UFC. Tak samo nazywanie KSW 'mierną' organizacją to żart, takie promo w którym jest więcej pudziana przyciągnie więcej ludzi przed tv, a KSW przecież musi zarabiać, poza tym powołując się na ostatnie promo walki Fedor - Werdum ze Strikeforce - też jest tylko Fedor, a same promo ssie na maxa, ale chyba nie powiesz, że Strikeforce to mierna organizacja?

Co du Pudziana to gdzieś na zagranicznym forum przeczytałem komentarz, że ta 2 rundowa walka dała mu więcej niż gdyby wygrał w kilka sekund, ja się z tym zgadzam. Chociaż nie sądzę, że Pudzian może coś osiągnąć w tym sporcie to przynajmniej mam nadzieje, że trochę rozsławi mma w Polsce, w sumie to już to zrobił ale mam nadzieję, że jeszcze trochę bardziej stanie się popularne.

I jeszcze co do Mameda to podobno walczył ze złamanymi żebrami, ale niestety nie wiem od której rundy. :)

Longer, Gluhov to Litwin, nie Szkot:P

https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181255

zczególne wrażenie zrobiła na mnie walka w parterze Davida Olivi, sądzę tak dlatego, że cały czas to on dyktował warunki tej walki i nie pozwalał Szkotowi na długą walkę w stójce, a gdy Gluhov

Gluhov to typowe szkockie nazwisko... :shock:

Czeczen nie powinien wygrać walki, przykro mi to mówić, ale werdykt był na remis tylko dlatego, że gala odbyła się w Katowickim spodku(Polsce), bo innego wyjaśnienia to nie widzę. Podobały mi się jedynie te próby zakończenia walki przed czasem ze strony Mameda.

Motywowanie werdyktu takimi argumentami to jakiś żart. ;)

King, gala była słabo promowana? Praktycznie ostatnie 2-3 dni gdy tylko włączyłem polsat sport to w przerwach między meczami czy czymś leciały zapowiedzi KSW, na polsacie, nie jestem pewien przez jaki czas, ale chyba od jakiegoś tygodnia co dziennie o 22 leciała jakaś 5 minutowa zapowiedź, czasem były jakieś tam wywiady z Mamedem i Pudzianem a czasem tylko promo, gala w Polsce była tak wypromowana, że bardziej się już chyba nie dało . Co do organizacji to też, moim zdaniem, lekko przesadzasz. Ok Farna się nie popisała i wywiady do dupy, ale tak to wszystko było świetnie zrobione, wejścia zawodników bardzo efektowne, jesteś chyba zbyt krytyczny, jakby nie patrzeć to KSW to nie jest jeszcze UFC. Tak samo nazywanie KSW 'mierną' organizacją to żart, takie promo w którym jest więcej pudziana przyciągnie więcej ludzi przed tv, a KSW przecież musi zarabiać, poza tym powołując się na ostatnie promo walki Fedor - Werdum ze Strikeforce - też jest tylko Fedor, a same promo ssie na maxa, ale chyba nie powiesz, że Strikeforce to mierna organizacja?

Nie rozumiemy się, promo odnosiłem do tego 7 minutowego spotu puszczanego w tv, jest on także na yt. Widziałeś w historii Pride bądź UFC, aby pokazywano tylko 1 stronę medalu? W moim wpisie nie odnosiłem się do czystej promocji takiej jak reklamy itp. SF to nie jest kiepska federacja. Irytuje mnie pompowanie uwagi w stronę Pudzianowskiego - człowieka, który jest chodzącym zawałem serca, nie posiada techniki (tak wiem, ze ma pełno mięśni) lecz pojawia się wszędzie gdzie można się sprzedać. Prosta zasada tutaj działa, albo robisz jedno dobrze, albo wszystko do dupy. Czekam na walkę z Timem, bo tym razem "skórę tanio sprzeda" prawdopodobnie w 1 rundzie.

Longer, Gluhov to Litwin, nie Szkot:P

Łotysz. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181257

Jak już mówiłem promowanie gali głównie przez Pudziana nie jest złe bo, jak to powiedział tłumacz Pudziana, mma w Polsce becomes very popular.

Co do prom, to szczerze mówiąc nie widziałem żadnego proma z PRIDE :? , a w UFC może i nie widziałem, ale to, że jest pokazywany tylko Mamed i Pudzian nie znaczy, że jest to kiepska federacja, pokazują to co mają najlepsze i to co ludzie mogą kojarzyć.

Łotysz. :P

:D Wiedziałem, że coś z tych stron:)

https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181261

Pudzianowi przydałby się kubeł lodowatej wody w postaci KO, bo zdaje się, że po walce z Najmanem uwierzył, że sama zwierzęca siła wystarczy, by odnieść sukces. Walka z Japończykiem wyglądała więc tak, jak wyglądała - Mariusz wygrał, bo jest duży i trudno go obalić, a także dlatego, że ma długi zasięg ramion, przez co nawet tymi uderzeniami na oślep udało mu się kilka razy trafić. Wydaje się jednak, że mimo tej buńczucznej wypowiedzi o mistrzostwie świata, zdał sobie sprawę z tego, że wystarczy nie być Najmanem, by sprawić mu problemy, więc Lesnar, do którego z racji postury często jest porównywany, rozbiłby go w pył. Brak techniki można sobie tłumaczyć krótką przygodą z MMA, ale nie wiem, jak wyglądało jego przygotowanie wydolnościowe, skoro po 30 sekundach sapał, jakby miał wypluć płuca. Edytowane przez SixKiller
https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181267

Jak już mówiłem promowanie gali głównie przez Pudziana nie jest złe bo, jak to powiedział tłumacz Pudziana, mma w Polsce becomes very popular.

Z jednej strony jest dobre, bo to popularna postać na całym świecie, albo nazywając ciut dokładniej - rozpoznawalna. Z drugiej strony Pudzian stał się taką sprzedajną kukiełką, która leci tam gdzie dostanie odpowiednie pieniądze, dlatego tak się "czepiam". :oops:

Co do prom, to szczerze mówiąc nie widziałem żadnego proma z PRIDE

Wstydź się! :P

ale to, że jest pokazywany tylko Mamed i Pudzian nie znaczy, że jest to kiepska federacja, pokazują to co mają najlepsze i to co ludzie mogą kojarzyć.

Z jednej strony może tak jest, lecz pokazywanie tylko jednej strony medalu może sugerować, że oponent/oponenci są tak mierni, że szkoda cokolwiek o nich mówić. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181271

Z jednej strony może tak jest, lecz pokazywanie tylko jednej strony medalu może sugerować, że oponent/oponenci są tak mierni, że szkoda cokolwiek o nich mówić. ;)
W sumie to po części tak jest. :D

Co do proma to to jest promo walki, przynajmniej tak mi się wydaje, a jak całej gali to po części też lipne bo tylko jedna walka ?? :D Ale i tak zajebiste.

Tak btw. entrance theme Mirka to Duran Duran-Wild Boys i na ksw używał go też Attila Vegh, bardzo fajne. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181280

Gluhov to typowe szkockie nazwisko...

A każdemu się może pomylić, a poza tym ja nie zwracam uwagi na takich pojedynczych fighterów. ;) A co do tego, że typowo szkockie imię to rzeczywiście mogłem pomyśleć. :oops:

Z jednej strony może tak jest, lecz pokazywanie tylko jednej strony medalu może sugerować, że oponent/oponenci są tak mierni, że szkoda cokolwiek o nich mówić.

Bo jak narazie większość z oponentów to rzeczywiście wstyd, chociaż zdarzają się jakieś lepsze przypadki. Dobrze robią, że Mamed i Pudzian to dwie główne twarze federacji, bo przynajmniej kojarzone jest KSW. Większość z tych co mówią, że Pudzian jest najlepszy toby nawet uwagi nie zwróciła na MMA gdyby nie właśnie Pudzianowski.

Wstydź się!

Rzeczywiście jest się czego wstydzić... 8)

Brak techniki można sobie tłumaczyć krótką przygodą z MMA, ale nie wiem, jak wyglądało jego przygotowanie wydolnościowe, skoro po 30 sekundach sapał, jakby miał wypluć płuca.

Rzeczywiście sapał, ale sam jego trener mówił, że Mariusz musi szybko znokautować rywala, bo jeżeli tego nie zrobi to marno widzi tę walkę. I tu się z nim zgodzić muszę.

więc Lesnar, do którego z racji postury często jest porównywany, rozbiłby go w pył.

Nie tylko Lesnar, bo nawet Kimbo :lol: by go rozniósł w pył, a co dopiero Lesnar czy Sylvia.

https://forum.wrestling.pl/topic/20331-ksw-xiii-kumite-wyniki/page/2/#findComment-181281