Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Superstars (dyskusje, spoilery, wrażenia)

wwe superstars

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie kierowałbym się zwycięstwami na Superstars. Kiedyś, dawno temu kiedy Ziggler był u szczytu swojej kariery a Real Americans byli jobberami doszło do walki Cesaro z Dolphem którą Szwajcar wygrał. To show tak naprawdę w ramówce WWE nie istnieje. Tam po prostu przychodzą wrestlerzy z przedziału jobber-mid card i toczą pojedynki które nikogo nie interesują(co świetnie pokazują "reakcje" publiczności). Po prostu przychodzą wrestlerzy żeby sobie powalczyć. Przegraną Axela na Main Event można się przejąć, Superstars jednak nie znaczy nic.
  • Odpowiedzi 451
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• VillainLee

76

• 8693

72

• PH93

34

• MJ

23

Top użytkownicy w tym temacie

Nie kierowałbym się zwycięstwami na Superstars. Kiedyś, dawno temu kiedy Ziggler był u szczytu swojej kariery a Real Americans byli jobberami doszło do walki Cesaro z Dolphem którą Szwajcar wygrał. To show tak naprawdę w ramówce WWE nie istnieje. Tam po prostu przychodzą wrestlerzy z przedziału jobber-mid card i toczą pojedynki które nikogo nie interesują(co świetnie pokazują "reakcje" publiczności). Po prostu przychodzą wrestlerzy żeby sobie powalczyć. Przegraną Axela na Main Event można się przejąć, Superstars jednak nie znaczy nic.

Z tego co pamiętam walka miała miejsce rok temu,kiedy Ziggler już rozpoczął swoją przygodę z jobbowaniem gdzie popadnie.Z resztą oczywiście się zgadzam.

75945941651e276ca67216.jpg

Ja mam wrażenie że to było jakoś przed Money in the Bank. Wtedy też obydwoje spotkali się na Main Event gdzie walka skończyła się przez bodajże DQ. Ale może masz racje.

• Urządzenie:  Windows

Dlatego właśnie lubię czasem obejrzeć Superstars. Sin Cara z Justinem Gabrielem 5-stara może nie wykręcą (szczególnie tu), oglądanie ich pojedynku sprawia mi jednak zdecydowanie większą frajdę od brnięcia przez czterdziestą podobną do siebie walkę Pięknego Romana albo Rudego...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• 4 tygodnie później...

I znów warto odświeżyć temat. Kingston vs Gabriel - z wielką chęcią zobaczyłbym powtórkę na RAW. Potrafią zapychać główną tygodniówkę byle czym, a na Superstars wrzucają takie coś. Nie oczekujcie 5 stara, ale to było dobre.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

A jak by to wrzucili na RAW, to podniosły by się głosy, "po co takie jobberstwo na głównej tygodniówce, jak można by poswiecić czas na rozbudowe storylinów/jakis segment". Just sayin ;)

No pojedynek, naprawdę dobry. Ja się jednak zastanawiam jak ludzie wyłapują takie walki na tak zapomnianej tygodniówce jak Superstars :P. Czasem trafi się tam coś fajnego, ala scena niezależna, kiedyś takie show fundował tam McIntyre ale teraz z tego co zaglądałem to opierało się ono głównie na perełkach jak Slater który walczy z Bunnym :D.

Przyjemny poziom tej walki nie powinien być dla nikogo zaskoczeniem... Koffi, przy całej bezbarwności jego postaci, naprawdę ma skillz, Gabriel zaś od x czasu uchodzi za jednego z bardziej niedocenionych/zmarnowanych talentów w fedce... dostali sporo czasu, pokazali kilka niezłych akcji, fajnie :) I tylko publika drąca się na początku USA-USA-USA mi tu nie pasowała...

#FireSpears

#FireSpears

#FireSpears

• 2 miesiące temu...

Czasami zdarzają się perełki jak walka Gabriela z Kingstonem a czasami pojawiają się walki jak ta. Podczas ostatniego odcinka doszło do walki Los Matadores Cesaro i Tysonem Kiddem i jestem zaskoczony tym jak dobrze wyglądała i sama walka i ten drugi team. Oczywiście żaden MOTYC to nie jest ale walka wypada nieźle na tle innych tygodniówek. Generalnie cieszy mnie to jakie postępy zrobili Cesaro i Kidd. Z teamu stworzonego na prędko, w kilka tygodni stali się teamem, który spokojnie mógłby iść na pasy. Podoba mi się tam praktycznie wszystko. Od podobnego ring attire, po mini proma na zapleczu jak i to co pokazują w ringu.

Nie wiem też czy reakcje na Superstars są nagrywane czy też nie, ale dostawali naprawde żywiołowe reakcje. Oby tak dalej.

Pytanie tylko (i proszę nie odbierać tego jako atak!) ile w tym realnej oceny, a ile sympatii do obu zawodników wyniesionej z czasów wcześniejszych. W moim odczuciu Cesaro i Kidd wciąż są, i jeszcze długo będą, przypadkowym zlepkiem dwóch gości, na których nie było pomysłu - o pasach TT nie ma w tym wypadku mowy, nawet title-shot (który kiedyś pewnie dostaną, Bo Dallas też walczył o pas IC) będzie z powietrza...

#FireSpears

#FireSpears

#FireSpears

Sympatia dla Cesaro jest -tego nie będe ukrywał, ale widze też progres jaki poczynili. W ciągu 3 tygodni trwania z tym teamem zrobili więcej niż z innymi tego typu teamami (czyli takich zrobionych w zasadzie bez sensu). Tak jak pisałem wcześniej, ring attire jest, chemia ringowa jest, pomysł na siebie rówież a do pełni szczęścia brakuje jedynie promocji. Jestem pewien, że okres do RR (6 tygodni) wystarczyłby na promocję takiego teamu.

Nie wiem czyja to jest zasługa ale myślę, że Cesaro robi dużą różnicę (nie umniejszając roli Kidda). Przecież większość swojej kariery walczył w tagach i wie "z czym to się je".Trzeba pamiętać, że tacy Real Americans również powstali z dupy a później sporo osób domagało sie dla nich pasów.

Tak, ale Real Americans (tak, domagałem się pasów dla nich) nie powstali z dnia na dzień, tam było jednak jakieś (byle jakie, ale zawsze) story, obserwowanie Cesaro przez Coltera, kilka segmentów... drobiazgi, ale robiące różnicę. Do tego doszła cała ta otoczka: świetny theme, niezła chemia między zawodnikami (Swagger do Antonio pasował, moim zdaniem, znacznie lepiej), wygadany menago... i pełne zaangażowanie w projekt - Kidd nieco się rozdrabnia kręcąc się wokół ringu podczas walk żony...

Tak czy inaczej - nawet przy obecnej słabości dywizji TT w kolejce po pasy stoi kilka zespołów. A jeszcze przecież dojdą Road War... tzn. Ascension - dla Szwajcara i jego nowego kolegi brak po prostu miejsca na szczycie...

#FireSpears

#FireSpears

#FireSpears

Team z dupy, ale faktycznie coraz lepiej się ich ogląda i może coś z nich będzie. Fajny finisher. Jeszcze by im zmienili stroje(serio mają podobny ring attire? przecież Cesaro wygląda przy Kiddzie jak większy jobber) i theme song, na coś nowego albo ten Tysona, byle nie te paskudne syreny.

Fajna w odcinku była jeszcze plansza ze zwycięzcami RR. Łatwo zgadnąć, od którego roku zaczęli ;)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Ja chyba jestem częścią która dalej uważa Kidda i Cesaro za Tag Team z dupy. Nie wiem co musiałoby się stać żebym to podejście zmienił. Z tym "Coraz lepiej się ich ogląda" też bym uważał bo to wcale nie musi chodzić o to. Zarówno Czarek jak i Natties Husband to wrestlerzy którzy największą popularność osiągali jako wrestlerzy Tag Teamowi, wiedzą jak walczyć w teamie i jak klecić walki drużynowe by wyglądały płynnie. Już nie wspominając o fakcie że Cesaro i Tyson to zdecydowanie czołówka jeśli chodzi o ring skille w WWE... jakiej pozycji by nie mieli, oni po prostu walczą na poziomie PWG i przynoszą to drugie "W" w "WWE". Ten Tag Team będzie się przyjemnie oglądać ze względu na jednostki będące jego częścią ale nie zmienia to faktu że jest on zlepkiem bez przyszłości i wynikiem braku pomysłu na dwóch jobberów z którymi jednak trzeba coś zrobić. Poza tym... Catsaro? Really?

PS: Najbardziej to mnie cieszy że częścią finishera "Catsaro"(Jesus Christ) jest Ricola Bomb. Pierdoła a cieszy smartowskie oko które chce widzieć jak najwięcej starego move setu u gości ze sceny niezależnej.

• 2 miesiące temu...

Z braku zajęcia odpaliłem też sobie dzisiaj odcinek Superstars wynikiem czego jest fakt, że chciałbym polecić walkę: Luke Harper vs Kofi Kingston. Koleś z indysów i jeden z lepszych wrestlerów/workerów/sellerów w WWE... czy to mogłoby nie wyjść :)? Bardzo fajny pojedynek który chyba nawet wciągnął publiczność (nie wykluczam, że były to dogrywane przez WWE reakcje ale nie rzuciło mi się to tak bardzo w uszy jak zwykle). W gruncie rzeczy był to jeden z tych pojedynków dla których warto od czasu do czasu włączyć Superstars.