Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Superstars (dyskusje, spoilery, wrażenia)

wwe superstars

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Tak wiem Wiedziałem, że Ktoś się do tego przyczepi. Ale wcześniej oceny podciągałem, teraz już nie. Mała dyskusja wcześniej się pojawiła na temat dla czego daje oceny takie same jak Smackdown oraz RAW jak tej tygodniówce mówiłem, że podciągałem. Teraz już nie .

Bardzo ciekawie i długo opisujesz każdy odcinek, brawa dla Ciebie, jednak może byś po prostu zrezygnował z ocen, jeśli raz podciągasz, a raz nie? Opis bez oceny to nie jest taka zła rzecz :-)

Semper invicta
  • Odpowiedzi 451
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• VillainLee

76

• 8693

72

• PH93

34

• MJ

23

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Bardzo ciekawie i długo opisujesz każdy odcinek, brawa dla Ciebie, jednak może byś po prostu zrezygnował z ocen, jeśli raz podciągasz, a raz nie? Opis bez oceny to nie jest taka zła rzecz :-)

Rozumiem :P I dziękuje za brawa :D Ale teraz już ocen podciągał nie będę. A ocenę lubię wstawić tak jakby ''mały dodatek'' podsumowujący cały epizod.

Nie rozumiem WWE 40% czasu zajęły znów przypomnienia z RAW i SD a przecież tyle talentów jest niewykorzystanych,tyle potencjalnych gimmicków,tagów,stajni(co pokazali na ostatnim Superstars) do wypróbowania a oni wolą pokazywać coś co było.Przecież po to mają podpisane kontrakty z USA Network i Sy-Fy by dane stacje miały materiały na wyłączność.

btw:Mają tygodniówkę na Youtubie to w zasadzie mogą zrobić nawet 3h Superstars i pogodzić walki z "rewind"

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Superstars:

Strasznie słaba jakość.

Kidd vs Gabriel:

Ładna początkowa walka z kontrami. Padła w walce akcja, która była starym finisherem Tysona Diving Springboard Elbow Drop z ECW. Ładna akcja również i Reya Mysterio ''Mysterio Express'' czy jakoś tak się nazywała. I wygrał gość, który od niedawna zaczyna mnie nudzić. Push dla Tysona Kidd musi być, bo to bardzo dobry zawodnik. Walka miała dobry skład i byłaby dobra, ale nie za długo potrwała bo zaledwie 6 minut.

Baretta vs Swagger:

Nawet Vickie zawitała w epizodzie. Początek walki całkiem ciekawy, ale i tak ostateczny wynik jest wszystkim znany. Walka mimo tego, że bardzo krótka podobała mi się.

McIntyre vs Ryan:

Tego drugiego gościa tak nie cierpię, że nawet nie chce mi się tej walki oglądać. Ale z drugiej strony jest to walka, w której walczy jeden zawodnik z mojego top10. Więc obejrzę. Pojedynek swoją długością też nie powala. Myślę, że czas Szkota będzie dopiero Money In The Bank RAW 2012. Na razie mam przeczucie, że nie mają na niego pomysłu i go jobbują, aby inni nie spadali z lower midcardowej hierarchii. A gdyby tak nie było to już dawno by go zwolnili. Bardzo dobry zawodnik, mic, ring skille dobre. Odgrywanie postaci świetne.

Bourne vs Epico:

Widać jest, że federacja w najbliższym czasie planuje zmienić mistrzów. Cieszę się z tego faktu, bo będzie się coś w okół pasów TT dziać. Jestem ciekaw kto teraz będzie miał otrzymać w planach push mój schemat: RVD>Jeff Hardy>John Morrison>? leci po koleji po odejściu z federacji. Albo JoMo powróci pod innym ring namem i będzie dalej push na niego, albo innej opcji nie widzę. Myślałem, że to będzie Evan ale w to wątpię. To więc ciekawe kto może kryć się pod pytajnikiem. Mam, miałem trzech faworytów: Hunico,Bourne, Kidd. Każdy z nich jak dostanie dłuższą walkę potrafi pięknie to wykorzystać i zrobić pojedynek z na prawdę wysokiego poziomu. Błędem było to, że Kaval nie dostał pushu, ale czytając co nie których wypowiedzi, że publika na niego słabo reagowała to być może przez to. Ale gdyby dostał solidniejszy booking dostałby lepszy cheer. Bardzo fajnie, że w MR Epico nie dostał innego signature moveu jak z FCW double Back Suplex + German Suplex dobra akcja jest i chciałbym ją w WWE13. Dobra walka.

Ogólnie: Całkiem ciekawy epizod. Pare ciekawych a dwie w tym nie za długich walk. Jedynie nie podobała mi się walka podróbki Batisty z Szkotem.

Ocena: 4/10

Szkoda mi Drew-mimo tego ze się stara coś próbuje zrobić ze swoją postacią (te przemoczone włosy choćby) to na ostatnim Superstars dostał zerową reakcję dosłownie...WWE musiało zastosować techniki TNA i dodać "sztuczne buczenie" a wiemy ze najgorsze dla wrestlera jest zerowe zainteresowanie jego osobą.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Urządzenie:  Windows

Tak, przemoczone włosy to zdecydowanie próba zmian w swojej postaci. Drew zasłużył sobie na to gdzie jest teraz i to nie ulega wątpliwości. Dostał naprawdę świetną postać jeżeli chodzi o podłoże storyline'owe, ta faworyzacja Vince'a, gimmick Szkota itp. Co dał w zamian? Tragicznie walki, które były tak nudne, że miałem ochotę włączyć "Klan" i zjadliwe mic skille, a to jak na wrestlera, który zaczął z takiego pułapu o wiele za mało. Ksywka "Drew-niany", która przyjęła się tutaj na forum też najlepiej pokazuje jak gość się przyjął i jak systematycznie tracił reakcje publiczności na swoją postać.

15974308365193fac7b7921.jpg

RVD>Jeff Hardy>John Morrison>? leci po koleji po odejściu z federacji. Albo JoMo powróci pod innym ring namem i będzie dalej push na niego, albo innej opcji nie widzę. Myślałem, że to będzie Evan ale w to wątpię. To więc ciekawe kto może kryć się pod pytajnikiem. Mam, miałem trzech faworytów: Hunico,Bourne, Kidd

Stawiam na Hunico. Jest bardzo dobry w ringu a w dodatku widać, że jest promowany. Występuje na SD! regularnie, i pokazywany jest w krótszej 45 minutowej wersji interkontynentalnej SD gdzie niewielu midcarterów jest pokazywanych

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

Superstars:

McIntyre vs Gabriel:

Dobrze by było, gdyby walka potrwała ok.10 minut. Obu zawodników na wiele stać, dobrzy w ringu i chemia też powinna pomiędzy nimi zaitstnieć. Ciekawy skład. Szkot gdyby był mniejszy i na pierwszy rzut oka zdawałoby się, że to nie jest on a Rob Van Dam podobny do niego trochę jest. Bardzo chu*owa jakość, rozmazany obraz i na dodatek zamula głowa mnie rozboli, ale ok. Kur*wa przeżyłem szok!! Moje oczy dosłownie tak wyglądały: :schock: Szkot wygrał walkę!! W końcu!! Tym bardziej się cieszę, że to squash był.

Baretta vs Hunico:

Coś czuję, że ten epizdo będzie pełen zaskakujących niespodzianek. I Drew wygrał pojedynek, teraz w ringu pojawia się Trent no bardzo ciekawie. Na reszcie zaczeli dawać jakiś tam leciutkie pushe dla tych dwóch. Break lossing streak & fight on Superstars. Meksykaniec robi wjazd mniejszą klasą turystyczną niż Alberto, bo rowerem BMXem :D . Oprócz niego na rowerze jest jeszcze jakaś osoba, której nie poznamy w szybkim czasie. Walka ma piękny skład i nie chcę, aby był to zwykły squash chociaż przydałoby się to Hunicowi. A tak w ogóle to ten zawodnik powinien dążyć po coś więcej, do upper mid cardu, bo dobrze odświeżył Smackdown dla mnie lepiej niż Del Rio. Nie wiem kto jest tą postacią, która pojawiła się z moim ulubieńcem z Meksyku, ale kamera co chwila przerzucała się na niego. Być może jakiś kolejny debiut kolejnego Meksykanina się zapowiada. Łapy ma znacznie większe niż Ignoticco.

Swagger vs Riley:

Lubię oglądać finisher Alexa TKO, ale chcę aby przegrał. W Jacku od nowa zaczynam widzieć potencjał, dobry jest w ringu, ale nie o to mi chodzi... Chodzi mi o to, że powraca do normy w jakiej był gdy był WHC Championem. Pasowałaby jakaś pomoc ze strony jakiegoś zawodnika z wyższej półki temu wrestlerowi, albo praca na micem i myślę, że byłby świetnym zawodnikiem, a nawet i mistrzem. Moje oczy ucieszyła bardzo dobra końcówka, ale sam jej koniec nie. Łoł fuck a jednak jeszcze bardziej!! Zapowiadało się na koniec, ale starcie jeszcze chwilę potrwa. Jednej akcji nie jest w stanie pojąc... spear w kolano??? Według mnie dziwna jest ta akcja, ale fajna. Riley

przegrywa i bardzo dobrze!! Jestem zadowolony.

Air Boom vs Colons:

Cieszy mnie ilość czasu poświęcona na walkę, bo aż 10 minut. Z tego względu, że wszyscy dysponują techniką latającą spodziewam się wysokich lotów. Chciałbym, ale z pewnością nie dostanę mocnego bookingu Evana po jaką kur*ę sobie zapalił?! Początku nie pamiętam a jestem już w połowie oglądania walki. A od początku oglądać mi się nie chce. Ciekawie wygląda ta akcja Russian Leg Sweep+ Octopus stretch. Teraz tym lepszym w AB jest Kingston :? On nigdy mnie nie przekonywał do siebie, wiecznie to samo pokazuje w ringu. I go nie lubie. Żal mi WWE, że zrezygnowało z mocniejszego bookingu dla That Kida. Za niedługo mistrzowie nam się zmienią, ponieważ już pierwszą walkę z braćmi przegrali.

Ogólnie: Całkiem ciekawy i szczególnie zaskakujący epizod. Wygrywa McIntyre czysto pokonując Gabriela. Nowy entrance Hunico i tajemnicza postać u jego boku, zapowiada się w najbliższym czasie już 6 meksykanin w WWE. W ME bracia pokonują TT mistrzów. Nic jak tylko czekać na następny odcinek, dzisiejszy bardzo mnie zaskoczył co zasługuje na wielkiego plusa. Porównywalnego nawet do nie których ocen z gali RAW.

Ocena: 4+/10

Edit: Po przeczytaniu newsa już wiem, że jest to Danny Marlow.

Edytowane przez 8693

• Urządzenie:  Windows

Oprócz niego na rowerze jest jeszcze jakaś osoba, której nie poznamy w szybkim czasie.

Danny Marlow z FCW

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

W innych tematach dyskusja trwa a tutaj zapomniałem wyrazić swojej opinii na temat ostatniego WWE Superstars zacznę od tego, że w promie otwierającym galę jest już Kane, rzecz jasna zamaskowany.

McIntyre vs Gabriel

Dwa dość mocne ring skille, i dwa ogórki jeśli chodzi o mic- skill, więc jak można się było spodziewać bez gadania rozbrzmiał gong i zaczęła się walka. Drew ma teraz bardzo ciekawy gimmick i czekam na jego rychły push na chociażby pas Intercontinental, bo na to zasługuje. Cieszy mnie jego zwycięstwo chociaż bardziej spodziewałbym się wygranej Gabriela, zwłaszcza w realiach WWE. No ale jest to miłe zaskoczenie.

Trent Barretta vs Hunico

Extra wejście Trenta, jak na niego przystało...a Hunico wjechał na rowerze marki BMX, miało to chyba pokazać jakim jest luzakiem :lol:Tal czy inaczej innowacyjny pomysł. Walka na dobrym poziomie, dostałem to czego się po tej dwójce spodziewałem i nie narzekam, chociaż ta walka trwała dość krótko i zwycięzca- Hunico raczej spodziewany.

Swagger vs Riley

Walka trochę dłuższa, ale od początku do końca z przewagą Swaggera, nic Riley nie pokazał.

Air Boom vs Colons

Fajnie, że dostali aż tyle czasu, mogli pokazać swoje ring skille w pełnej okazałości, i pokazali. Jeśli chodzi o umiętności ringowe to skład extra, gorzej u nich wszystkich z gadaniem do mikrofonu, bo takiego Evana to nie słyszałem dość dawno, kofi to tylko Booom Boom Boom potrafi :lol: Co nie zmienia faktu, że ten main event był jasnym punktem tej gali, dobra współpraca drużynowa.

Jeśli miałbym ogólnie oceniać to SS to dam -4/10

[WWE Superstars - 8.12.2011]

1] Tyson Kidd vs. Justin Gabriel

*- Walka gali zdecydowanie dla mnie, oboje pokazali klase. Dostali troche czasu i bylo to co kocham w walkach czyli kontry. Zasluzone zwyciestwo dla Justina Gabriela. Wielka szkoda, ze zawodnicy tacy jak Justin Gabriel, Tyson Kidd, Trent Baretta czy Drew McIntyre nie moga na nic innego liczyc jak wlasnie ta tygodniowka, ale powiem szczerze, ze lepsze to niz NXT.

Ocena: 10/10

2] Jack Swagger vs. Trent Baretta

*- Nie bylo co sie spodziewac, ze Trent rozwinie swoje skrzydla w walce ze Swaggerem, gdyz to nie jego poziom. Nie za bardzo mi sie to podobalo, brakuje mi, by Jack wygrywal dzieki gutwrench powerbomb, poniewaz jestem fanem tej akcji :wink:

3] Drew McIntyre vs. Mason Ryan

*- Przewinalem ten mecz, nie mialem ochoty patrzec jak Mason oklada Drew, ledwo co go znosilem na RAW czy SmackDown. Nie oceniam..

4] Evan Bourne vs. Epico

*- No tutaj bardziej by mi pasowal Primo, gdyz go predzej kupuje niz jego brata/kuzyna/wojka/przyrodniego psa (nie wiem kim dla niego jest Epico). Walka sama w sobie dobra, Bourne nie nudzi mi sie w ogole, moge jego akcje w locie ogladac bez przerwy. Nie obrazilbym sie, gdyby to wlasnie lotnik triumfowal, ale ciesze sie, ze WWE daje taki push ostatnio Latynosom.

[WWE Superstars - 15.12.2011]

1] Drew McIntyre vs. Justin Gabriel

*- Ucieszyla mnie ta zmiana mozna tak powiedziec Szkota na takiego bardziej zlego. Ucieszyl mnie rowniez oponent dla Europejczyka. Stoczyli ze soba nawet dobry ringowo pojedynek, jednakze za krotki, malo czasu dostali co oznaczalo, ze mniej pokazal McIntyre. Na plus oczywiscie piekna kontra z side slam na Tornado DDT ze strony Justina i sprzedanie tego od Szkota. Podoba mi sie to jak wlasnie ten zawodnik sell'uje tego typu akcje. Podobal mi sie motyw ze wscieklym Drew i jego (chyba to powiedzial) "Damn it!" i JEB! Big Boot. Koncowka rowniez na plus, nie bylo zle, ale mogliby wiecej czasu im dac co juz wczesniej wspomnialem.

Ocena: 7/10

2] Trent Baretta vs. Hunico

*- Zadalem chyba dwa razy pytanie (w temacie TLC i bodaj w RAW albo w SmackDown) brzmialo one - GDZIE JEST HUNICO? I prosze, wystarczylo obejrzec Superstars i jest odpowiedz, nie podoba mi sie ten jego nowy-gangsterski-theme song, wczesniejszy mi bardziej podchodzil. Moglby mi ktos powiedziec kim jest ten kolezka co wchodzi z Hunico, jakis zawodnik z FCW? Ogolnie motyw z rowerkiem (Low rider jak mniemam :wink:) niezly, jeszcze bardziej dzieki niemu przypomina mi Ballasa z SA. (Chyba Ballasa). Walka stala na dobrym poziomie, lecz minusem jest tak jak w przypadku Panow wczesniej - czas.. Tylko czekalem na ta firmowa akcje Trenta (chyba nazywa sie corkscrew moonsault czy jakos tak).

chociaż ta walka trwała dość krótko i zwycięzca- Hunico raczej spodziewany.

A widzisz, ja akurat sie nie spodziewalem, ze Hunico zwyciezy. Gdyz, jezeli zeslali go do Superstars to pomyslalem sobie, ze zapewne bedzie tam przegrywal. Ale z sympatii do obu zawodnikow nie narzekam na zwyciezce.

Ocena: 7/10

3] Alex Riley vs. Jack Swagger

*- Walczyli na PPV, na RAW to i na Superstars musza? Tutaj sie nudzilem szczerze mowiac, a chyba dostali wiecej czasu niz poprzednicy. Ciezko sie to ogladalo.

Ocena: 3/10

4] AirBoom vs. Epico/Primo

*- Tak sobie przed walka pomyslalem, ze wejde tutaj na forum i pierwsze co napisze to cos w stylu -"Jak Epico/Primo przegrywaja na tygodniowkach/PPV z AirBoom to na Superstars mogliby im dac zwyciestwo" i dali, pokazali klase, ale nie bylo az tak super jak sobie to wyobrazalem.

Ocena: 7,5/10

18056192365019276624f15.jpg

Moglby mi ktos powiedziec kim jest ten kolezka co wchodzi z Hunico, jakis zawodnik z FCW?

Było o nim w newsach. Jest to Donny Marlow.

Superstars:

Ten system obrałem sobię chyba na stały przez to mam pewność, że ktoś to będzie czytał. I nie będę przynudzał. Wcześniej pisałem tak jakby raporty, co psuło osobom odpowiedzialnym za pisanie ich sfatysfakcję z pisania i musiałem pod własnym przymusem zmienić styl omawiania gal. Mam nadzieję, że na lepszy...

1. Pierwsza walka to jej skład o kant dupy rozbić można. Chociaż nie do końca, bo jest Justin Gabriel. Mimo tego, że to dobry zawodnik w Move-Setcie nic nowego nie pokazuje. Przeważnie te same akcje, ma ich sporo. Ale np. u Tysona widzieliśmy BrainBustera i kilka innych o to mi chodzi. Slather wymachujący swą grzywą niczym koń jest dla mnie żałosny. Walka długa i miała być niby dobra, jednak tak nie było. Miejscami ssała i mnie kompletnie nie zainteresowała. Jak dla mnie Gabriel mógłby być jobberem na korzyść dla: Tysona Kidd, Drew McIntyrea.

2. Zastanawia mnie to dla czego kreatywni nie zamierzają wykorzystać postaci Hunico. Aż rzucają mi się same wulgaryzmy na opisanie ich głupoty. W Dannym widzą potencjał tak?? To gratuluję im za wspaniały debiut pokazania jego postaci. Istny debilizm. Już myślałem na początku walki, że zostanie podłorzony Jacksonowi, którego do ku**y nędzy powinni już dawno zwolnić od razu po title ringu IC chmapiona.

3. Fuck Yea!! Hawkins & Reks walczą z mistrzami Tag Teamów!! Jestem w niebo wzięty tym, że Curt może zmierzyć się w końcu z kimś kto ma pas!! Walka na prawdę bardzo fajna, dobry booking po obu stronach czego powiem szrze, że się nie spodziewałem. Spinning Scoop Slam na Evanie wyglądał niesamowicie. W starciu było wszystko czego mogłem sobie zarzyczyć kilka ciekawych akcji i nawet fajnie zrobiona końcówka.

Ocena: 4-/10

Superstars

1.: O nie Tatsu na Superstars :/ Po co on tam a w ogóle już za niedługo nie będziemy musieli ich oglądać ponieważ w FCW są już jacyś Japońcy i to nie byle jacy bo mocno utalentowani. A jego przeciwnikiem będzie twarz dla której domagam się pushu Tyson Kidd jeżeli on przegra to się załamie.Walka bhyła dobra no, ale kur*a Tyson przegrał :/

2.: Wow jestem zaskoczony tym, że czarny Cena pokazał się na superstars i będzie miał walkę z Barretą. Oby dostali trochę więcej czasu, bo spodziewam się squashu/ podłożenia Trenta. Darren ma fajny theme song. Walka niczemu sobie, miła dla oka. Widać, że Redemption pomogło Youngowi przebić się jakoś, że potrafi w pewnym sensie przyciągnąć na siebie uwagę, bo kto patrzył na niego nawet kantem oka podczas gdy ten był w Nexusie chyba nikt. Bardzo fajna końcówka Avalnacha Gutbuster.

3.: Żałuję, że gość któremu życzę samych porażek ma tak dobry finisher jak Spinning Jawbreaker. Ta akcja kończąca mogłaby otrzymać od de mnie głos w finisherze roku, ale nie otrzymała ponieważ jest lipnie wykonywana. Test się nie pierd***ił z tą akcja i jej nie kaleczył:

To co Riley wykonuje to można nazwać tylko Spinning Face Cutterem niczym innym.

4.: Cieszy mnie fakt, że możemy zobaczyć jeszcze raz walkę między Hawkinsem/ Reksem a Air Boom. Fajnie, że przymierzają raz braci Colonsów raz YouTubowców (niesamowity pomysł i bardzo fajne odcinki mają szczególnie szczekanie psa :twisted: ). A najbardziej cieszy mnie sytuacja głupiego Kofiego, który na własne życzenie stal=ł się od prawie Main Eventera do prawie Jobbera. Walka rewelacja 15 minut przeznaczonych na to starcie co stanowi na olbrzymiego plusa.

Superstars

:

1.: Ciekawy jest fakt taki, że jako ME zapowiedziano walkę między Jinderem a Ezekielem. A przecież Mahal robi za mega jobbera :?

2.: Co do zawodników występujących w pierwszej walce nie mam nic szczególnego do powiedzenia. Tylko o samej walce trochę napiszę była ona przeciętna jak na tak dobry skład. Jedynie co mi się w niej spodobało to jeden ruch a mianowicie German Suplex ze strony Epico i reakcje fanów.

3.: Chyba ich poje***ło dając dwóch najgorszych według mnie jednego pseudo zawodnika, drugiego klona do jednej walki. Mega Slepper. Po jaką cholerę oni trzymają i starają się coś zrobić wokół gorszego odpada z Cryme Tyme jak nikomu się go oglądać nie chce. Niech go jak najszybciej zwolnią! Klonowi zedytowali finisher już do samego Full Nelson Slama no właśnie a znowu ta akcja była akcją kończącą Mahala, a ten ma swój oryginalny finisher jak każdy jego pokroju i pochodzenia Iron Sheik, Muhamad Hassan Camel Clutch :? Niech Lesnar powróci!!

4.: Znowu kur** Tyson (I want Push for him!!) ma walkę z Japońskim Jobberem. Oby teraz wygrał! Ładny, ciekawy, ale fuck uniknięty atak Springboard 180 Moonsualt od Tysona. Szlak mnie kurwa trafił Tyson przegrał :/ .

5.: Wow Mahal wszedł do ringu bez żadnego sapania do mikrofonu czy to może coś oznaczać? Patrząc na długość walki chyba tak. Ładny dostał pop? chyba tak to się nazywa, nie wiem. Hhahah Kanadyjski Hindus wygrał, wygrał!! I bardzo dobrze może to jest jakiś początek pushu dla niego, bo jest dobrym zawodnikiem to słuszna decyzja CT.

Ocena: 3/10