Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po trupach do celu - czyli nowa piosenka Wojewódzkiego i Figurskiego.Zapraszam do dyskusji na temat ataku na Jarosława Kaczyńskiego,zgadzacie się z opinią Wojewódzkiego i Figurskiego?Jak oceniacie zachowanie tej dwójki w obliczu nie dawnej katastrofy w Smoleńsku.Oto piosenka dla tych co jeszcze nie widzieli :

"]

Moje odczucia są mieszane na ten temat,z jednej strony zachowanie Jarka Kaczyńskiego jest nie dopuszczalne.Moim zdaniem nie powinien wykorzystywać śmierci brata jako promocję by uzyskać stanowisko prezydenta.Jednak piosenka atakuję także byłego prezydenta,jak dla mnie powinni sobie odpuścić niektóre wersy.Zapraszam do dyskusji z waszej strony,co sądzicie o tym?

7614081404f146f966c931.jpg

• Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Diesel

3

• Menez

3

• N!KO

2

• RR

2

Top użytkownicy w tym temacie

Moje zdanie jest takie że nie powinni tego nagrywac ale jak os mim to strasznie nie przeszkadza .

Trzeba zacząć od tego, że jako podkładu użyli utworu "Still Dre" Dr.'a Dre. Dokładnie tego samego podkładu używał Kevin Nash w swoich 3 pierwszych themes'ach w TNA.

Co do samej piosenki, to głosi ona samą prawdę. Gdyby kłamali, to można by się przyczepić. W takiej sytuacji popieram ich i cieszę się, że ktoś jeszcze widzi sytację taką, jaką ona w rzeczywistości jest.

Na koniec dodam, że z tej dwójki lubię tylko Michała, więc moja ocena nie jest tworzona tylko na podstawie sympatii.

Człowiek przede wszystkim.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

No cóż, każdy ma takich wieszczów, na jakich zasługuje...

1005187806541accfacb3d6.jpg

Boje się głupoty, a nie jasno sprecyzowanej wizji politycznej. Sam przyczynie się zapewnie do wsparcia tychże planów.

A sama piosenka dobra, przecież nie można nikomu zabronić wyśmiewania, ironii czy kabaretu, jednakże czy osoby nie znające sie całkowicie na polityce i bedące na sznureczku PO mogą tworzyć autentycznego? Nieee...chcieli zrobić show i kontrowersje w mass mediach i to po części uzyskali.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

Trzeba zacząć od tego, że jako podkładu użyli utworu "Still Dre" Dr.'a Dre. Dokładnie tego samego podkładu używał Kevin Nash w swoich 3 pierwszych themes'ach w TNA.
Jak również WuWunio AKA ww10$ AKA Kapitan Kajdan w piosence "Still Dres". To chyba w zupełności wyczerpuje temat :P

No jak można oceniać tą "piosenkę"? Jak Diesel zauważył panowie radiowcy zakosili kozacki bicik, czym zapewnili sobie dobrą melodyjność bez żadnego wkładu własnego. Coś jednak musieli od siebie dać. Tak więc pan W. pajacuje w megafonem wykrzykując nazwę wyimaginowanego przez siebie państwa. Drugi pan F. non stop wygłasza swoje, jak bardzo wyszukane, zdanie, że Kaczyński chce po trupie brata zostać prezydentem. Po drodze nie ma ŻADNYCH argumentów, po których można by było krytykować Kaczyńskiego. Panowie radiowcy wykorzystując obecną sytuację chcą tylko zabłysnąć robiąc to na czym się znają najlepiej- pokazując swoje chamstwo i obrażając innych. Używanie w takim utworze słów hymnu dodatkowo świadczy o ich ignorancji i głupocie.

zachowanie Jarka Kaczyńskiego jest nie dopuszczalne.Moim zdaniem nie powinien wykorzystywać śmierci brata jako promocję by uzyskać stanowisko prezydenta.
I tu jest zasadniczy błąd w myśleniu polaków. Jarosław, jak zresztą żaden kandydat na prezydenta, nie rozpoczął kampanii wyborczej, więc w żaden sposób nie wykorzystał śmierci brata. Jeśli to zrobi to tym gorzej dla niego, ale nie można go oczerniać na zaś.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

A widziałeś kiedyś w jakiejkolwiek piosence? Mieszko z Grupy Operacyjnej stworzył kawałek i w pewnym momencie nazywa Dodę blacharą - i co miał tam napisać "Doda to blachara, ponieważ...", "Majdan to ciota, ponieważ...". No bez jaj.

Mimo wszystko z duetem Wojewódzki & Figurski zgadzam się w stu procentach. To było cholernie słabe, że Kaczyński głosi ckliwe hasła pod tytułem "Muszę kontynuować dzieło brata". No na Boga, niech sam się wybije, a nie korzysta z czyjejś śmierci - mam nadzieję, że ludzie nie są takimi idiotami i nie zagłosują na niego z litości, co niestety nie jest takie pewne.

Dlatego nie mów, że nie wykorzystał śmierci brata, bo na jednym z kongresów powiedział wyraźnie, że chce kontynuować jego politykę.

Przez samo kandydowanie Jarosław Kaczyński wykorzystuje już śmierć brata. Gdyby nie doszło do tragedii, żaden kandydat z PiS, w przyszłych wyborach, nie otrzymałby takiej ilości głosów, jaką otrzyma Jarosław. Załóżmy też, że w przyszłych wyborach startowałby Jarosław zamiast Lecha. Tu znów nie otrzymałby tylu głosów, ile otrzyma teraz. Większość głosów nie bierze się z poparcia dla polityki partii, ale z chęci współczucia. A komu to współczucie się najbardziej należy jak nie najbliższej rodzinie ? Jarosław Kaczyński jest mądrym człowiekiem i dobrze wiedział o tym, że największe szanse w tych wyborach ma on, patrząc na wszystkich kandydatów PiS, bo wielu ludzi w Polsce myśli kategoriami, które wywołała u nich tragedia. Nagle Lech Kaczyński stał się bohaterem narodowym, a Jarosław będzie zachowywał się dokładanie tak samo. Przecież to brat bliźniak. Samo zgłoszenie jego kandydatury już nazywa się "po trupach do celu". Poza tym czekał do ostatniej chwili z ogłoszeniem swojej kandydatury. To pewnego rodzaju cwaniactwo, ponieważ ma sugerować, że on wcale tak do końca nie chciał kandydować, ale zrobił to z szacunku dla brata. Jest to totalna bzdura i mydlenie oczu. Zaryzykuje stwierdzenie, że Jarosław Kaczyński wykorzystuje też pewną naiwność Polaków. Liczę tylko na to, że znajdą się ludzie, którzy zobaczą sytuację taką, jaka on w rzeczywistości jest.

• Urządzenie:  Windows

"Teraz tylko modlic sie trzeba juz nie za ofiary.. bardziej za to, zeby brat Jaroslaw nie startowal na posade prezydenta.. bo znajac ten kraj najpewniej wygra... Mam nadzieje, ze liczy sie z tym, ze ta sprawa kiedys ucichnie i bedzie mial plakietke prezydenta, ktory skorzystal na smierci brata..." - N!KO 14.Kwietnia

Zaskoczony jakos nie jestem takim obrotem sprawy, ale teraz licze na resztki rozumu u Polaków. Co do samej piosenki... pomysl fajny i popieram ta akcje duetu, ale wykonanie pozostawia wiele do zyczenia (stac ich poprostu na wiecej)

50608915156a3743c1fa34.jpg

A nie przyszło wam do głowy że on naprawdę chce kontynuować politykę brata i nie widzi innych osób, które mogłyby to zrobić i dlatego kandyduje?

Dotychczas powiedział, że "muszę kontynuować dzieło brata" i tyle. Nie ma spotu reklamowego w krypcie na Wawelu, ani zdjęcia z śp. Lechem więc on sam nie wykorzystuje śmierci brata. Pewnie, że przez ludzi jest kojarzony ze zmarłym prezydentem, ale nie przez swoje działania.

Koniec, więcej nie będę bronił Jarosława, bo sam nie jestem jego zwolennikiem :P

Co do piosenki jeszcze raz podkreślam- tragedia.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

To się nazywa wolność słowa , mogli tak zrobić i nic nam do tego . Oczywiście każdy ma swoje odczucia i wiem , że w obliczu takiej tragedii to jest niesmaczne . Jednak mnie osobiście to nie przeszkadza . Nie czułem więzi z prezydentem więc nie czuje zniesmaczenia . Ale zauważmy to , że gdyby takiej tragedii nie było , nie powstał by ten topic i wszyscy śmialibyśmy się z ich piosenki . Ta cała troska o prezydenta jest sztuczna i nadmuchana bo "tak wypada" ( oczywiście nie mówie tu o ludziach , którzy na niego głosowali ) . I nie mówcie tu , że nie jestem patriotą , ponieważ czuję więź ze swoim krajem , jednakże nie koniecznie czuję więzi z panującymi .

• Urządzenie:  Windows

A nie przyszło wam do głowy że on naprawdę chce kontynuować politykę brata i nie widzi innych osób, które mogłyby to zrobić i dlatego kandyduje?

Przyszlo do glowy... ba... ja jestem przekonany, ze tak jest. Pomijajac juz jaka ta polityka by nie byla.. bo to kazdy bedzie mial inne zdanie. Sytuacja jest taka, ze powiedzmy na oko 60% kraju nie chcialo juz Lecha Kaczynskiego jako prezydenta (wiadomo, ze ciezko okreslic procentowo liczbe, ale szescdziesiatka jest moim zdaniem bezpieczna opcja) ... i teraz boje sie, ze Polacy przez ta cala sytuacje w Smolensku z wspolczucia pojda na Jaroslawa K. glosowac. Zapomna, ze nie chcieli Borubara jako glowy panstwa, a teraz wybiora jego badz co badz slabszego brata bo pewna tragedia mogla im zrobic lekkie pranie mozgu. Taka jest i przede wszystkim była moja obawa już w dniu tragedii. Jesli ten - w moim odczuciu - czarny scenariusz sie sprawdzi to mi bedzie wstyd (wiem, ze to moga byc za mocne slowa) utozsamiac sie z Polska.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Niech na dowód świadczy jeden z sondaży, w którym PiS uzyskało poparcie 13 procent większe, niż przed katastrofą w Smoleńsku - nie boję się tego powiedzieć: ludzie są głupi. Niestety, to jest smutna prawda. I nikt mi nie wmówi, że "może zmienili zdanie widząc co robi PO", bo to jest bzdura - rozumiem, że mogą zmienić pogląd, ale nie tak nagle i akurat po tym wypadku.

Powiem więcej - jeśli wygra Kaczyński, to będzie tragedia. Oby tak się nie stało. Właściwie Komorowski również mi nie pasuje, gdyż wtedy jedna partia u władzy, a to nie kojarzy mi się z niczym przyjemnym. Problem polega na tym, że nie ma alternatyw - Napieralski to wystawiony został chyba tylko po to, by ośmieszyć go i strącić z fotela szefa Sojuszu.

SLD musiało kogoś wystawić. Gdyby nie mieli swojego kandydata, to tak jakby wprost powiedzieli, że "i tak nie mamy najmnjeszych szans, więc po ktoś od nas ma kandydować". Takie stwierdzenie oznaczałoby jedynie to, że dalsza działalność partii nie ma żadnego sensu. To samo zresztą odnosi się do PSL.

Tutaj nawet nie chodzi o to, że musieli kogoś wystawić - problem tkwi w tym kogo oni wystawili. Prawda jest taka, że jakby się dobrze poszukało, znalazłby się ktoś na pewno o większym doświadczeniu i obyciu niż Napieralski - a jeśli nie, SLD mogłoby poprzeć np. Borowskiego. To mi naprawdę wygląda na to, że wypchnęli biednego Grzesia na pożarcie, byle tylko później, przy pewnej klęsce, "zmusić" go do rezygnacji z liderowania partii.
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MissApril
      Szczerze mówiąc bardziej w roli nowej mistrzyni widziałabym Jaide Parker lub Lole Vice niż Jacy, ale zobaczymy co tego będzie w następnych tygodniach. Może Jacy się wykaże, czas pokaże.  Super że Ethan w końcu zdobył jakiś tytuł.  Jestem ciekawa jakim będzie mistrzem.  Ogólnie odcinek na plus. 
    • IIL
      Kontrakt Abadon nie został przedłużony Sam nie wiem czy to brak prawdziwej szansy czy może zbyt wyrazisty gimmick stanął tutaj na jej drodze do awansowanie wyżej w karcie. Przyda się jej jednak zmiana otoczenia. 
    • MattDevitto
    • Bastian
      Czas nadrobić NXT. Sol Ruca vs Kelani Jordan - walka o midcardowy pas kobiet NXT i pod względem poziomu i emocji zjada na śniadanie "popisy" Jasiów, Yeetów i Punkóww 😀 Sol Ruca broni tytułu, a ja już bym ją widział z głównym pasem NXT kobiet. Jest wygląd, jest skill. A i ten gimmick surferki mógłby dawać rozrywki, gdyby nie HHH i HBK przestali serwować "wrestling poważny na serio". 6 Men TT Match - Hank i Tank to gwarant solidnego wrestlingu. Tutaj tak było. W kolejnych tygodniach należy spodziewać się kolejnych walk mistrzów TT ze stajnią Spearsa. Walka klanu Corleone z Temu ciągnęła się niczym ser mozzarella. Pewnie będzie rewanż w jakimś No Dq.  Stephanie Vaquer vs Jordynne Grace - uroczy był moment, gdy Grace zablokowała ruch, na który czekała cala hala na czele z Bokerem T  Niezła walka, ale Sol Ruca i Kelani Jordan skradły show. No i Grace malo pokazała tego, z czego słynie, czyli sily. Purple Steph 💜 Oba Femi vs Myles Borne - w NXT i tak nie ma wiarygodnego rywala dla mistrza, więc WWE postanowiło zbudować sobie solidnego zawodnika w osobie Mylesa na kolejne miesiące. Miał swoje momenty, ale wiadomo było, że przegra. Joe Hendry vs Trick Williams - niezła walka z zaskakujacym finalem. To co, Hendry na stałe w NXT, a Williams ogra się w TNA przed przejściem do głównego rosteru WWE? Ricky Saints traci pas. Stephanie Vaquer też Mam nadzieję, że za tymi zaskakującymi zmianami kryją się konkretne plany. Czyżby Saints szedł na NXT Championship? No a Vaquer obrała kierunek na główny roster. Tylko czy Jacy Jayne to dobry wybór jako mistrzyni? Śmiem wątpić. Bardziej w roli nowej mistrzyni widziałbym pushowaną do niedawna Parker czy nawet Jordynne Grace, która - szczerze pisząc - nie zasłużyła swoim pobytem w NXT na główny roster. Wracając do nowej mistrzyni - zyskała mocno już na starcie swojego runu, przerywając mocarny run Vaquer.
    • PTW
      ZAPROSZENIE NA GALĘ OD IKONICZNEGO GŁOSU! Paweł "Boryss" Borkowski to doskonale znany wszystkim fanom pro wrestlingu komentator, który przez lata komentował między innymi WWE dla kanału Extreme Sports Channel Polska, a obecnie jego głos można usłyszeć także na Netflixie. Poza tym jest twórcą portalu WF, który od 1998 roku dostarcza fanom naszej ukochanej rozrywki tego, co lubią najbardziej Jako, że Paweł znalazł chwilkę podrzucamy sympatyczne zaproszenie na jutrzejszą galę, a także... dodatek w postaci zajawki o której więcej wkrótce! ODLICZANIE DO GODZINY ZERO TRWA, GALA JUŻ JUTRO! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...