Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

RAW czy SmackDown? Czyli krajobraz po Drafcie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   228
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

A więc tegoroczny draft mamy już za sobą. W sumie całkiem nieźle

wymieszało nam się to wszystko. Sytuacja jest o wiele

bardziej ciekawa niż po drafcie w zeszłym roku, który to

nic wielkiego ze sobą nie wniósł, no może poza tym, że

gale zamieniły się ze sobą statusem odwrotnie do sytuacji

sprzed draftu (silne RAW, cieniacki Smack).

Pozostańmy jednak przy tegorocznym drafcie i jego

konsekwencjach. Pytanie moje brzmi - kto bardziej na

nim skorzystał? Raw, czy SmackDown? A może zostało

zachowane status quo ante? I najważniejsze - czy w końcu doczekamy się wyrównania poziomów obydwu gal prezentowanych przez WWE?

Oto wrestlerzy, którzy zmienili rostery:

Zasilenie RAW:

John Cena

Kurt Angle

Carlito

Rob Van Dam

The Big Show

Zasilenie Smacka:

Randy Orton

Chris Benoit

Mohammad Hassan w/Daivari

Batista

Christian

Powiem szczerze, że aż do ostatniego (podwójnego)

picka, wydawało mi się że zdecydowanie lepiej na

drafcie wychodzi po raz kolejny grupa RAW, ale teraz

nie jestem już tego taki pewny. Postanowiłem dopasować

do siebie każdego z "picków" (nie wg kolejności

wyborów, ale mniej więcej pod względem "wartości" dla

rosteru, umiejętności i statusu w Federacji) żeby

zobaczyć, kto faktycznie na prawdę zyskał na

tegorocznej wymianie zawodników. Oto co mi wyszło:

1. John Cena za Randy'ego Ortona

Zawodnicy o podobnym stażu w WWE, obydwaj mocno

promowani, obydwaj będący świetnymi showmanami,

obydwaj mający (po jednym razie) na koncie tytuł

mistrza świata.

Jak dla mnie zyskuje tu grupa Smacka (1 punkt), bo

może Orton nie jest ostatnio aż tak promowany jak Cena,

ale jest o wiele bardziej wrestlerem kompletnym niż

John, potrafi robić o niebo lepsze walki a i mic skillsami

też nie ustępuje Cenie. Jeżeli federacji uda się dotrzeć

Ortona i sprawić by z chłopca stał się w końcu

mężczyzną (te jego szczeniackie zachowanie poza

ringiem...), Randy ma na prawdę szansę stać się kimś w

WWE.

RAW vs. Smack - 0-1

2. Kurt Angle za Chrisa Benoit

Obydwaj świetni wrestlerzy, obydwaj potrafiący toczyć

wręcz fenomenalne pojedynki, o wiele bardziej

doświadczony Chris i będący lepszym all-rounderem

Kurt.

Wg mnie - zdecydowanie RAW. Pomimo, że Benoit

należy do moich ulubionych wrestlerów - Kurt to dla

mnie zawodnik #1 WWE. Nie zmienia tego nawet fakt,

że od dawna boryka się on z kontuzjami. W ringu jest conajmniej tak

samo zajebisty jak Chris, ale przy mikrofonie bije go na

głowę. Jest o wiele bardziej kompletnym wrestlerem niż

Benoit, ma więcej tytułów World Champa na koncie (z

punktu widzenia wartości dla rosteru) i jest o wiele

bardziej promowany niż Chris.

RAW vs. Smack 1-1

3. Carlito za Hassan'a

Mamy tutaj dwójkę nieźle ostatnio promowanych mid

carderów, o podobnym stażu w WWE (nowy narybek).

Jak dla mnie - bardzo nieznacznie, ale SmackDown. O

ile Carlito jest zajebistym showmanem, ma świetny

gimmick, rewelka - mic skillsy, tak w ringu jest po prostu

bezna-kurwa-dziejny. Bez picu lubię tego kolesia, ale

jego walk za cholerę bez waleriany oglądać nie mogę.

Jeżeli walczy jeszcze z markowym wrestlerem, który

podciąga go w górę - to jakoś to jeszcze obleci. Biada

jednak kiedy walczy z zawodnikami pokroju Hardcore

Holly'ego - totalna porażka! Co do Hassa'a - wg mnie,

dopóki Amerykańcy babrają się w Iraku, doputy Hassan

będzie pushowany, bo jego gimmick będzie wciąż "na

czasie". Gość mic skillsy ma niezgorsze a i w ringu

zdecydowanie lepiej wypada niż Carlito. Zważywszy na

to, że do tej pory piętą achillesową Smacka były "walki"

- ta grupa leciutko zyskała w moich oczach na tej

wymianie.

RAW vs. Smack - 1-2

4. RVD za Christiana

Obydwaj świetni w ringu, obydwaj niedoceniani i głodni

pushu, obydwaj mający ponoć dostać ten push (Vince

ponoć był zadziwiony tym, że RVD w ogóle potrafi

mówić:>>> po obejrzeniu One Night Stand i obiecał mu czas przy mic'u), obydwaj

będący bardzo over z fanami.

Pomimo całej mojej sympatii dla niedocenianego RVD'a

- zdecydowanie SmackDown. Christian to

przyszłość WWE, gość jest rewelacyjnym showmanem,

charyzmatycznym zawodnikiem o bardzo dobrych mic

skillsach, jedną z bardziej wyrazistych postaci WWE

ostatnich czasów. Jeżeli dodamy do tego jego baaardzo

dobre umiejętności ringowe i to, że potrafi się sprawdzić

zarówno w pojedynku stricte wrestlingowym jak i w

różnych gimmick match'ach, pozostaje tylko zastanowić

się dla czego do cholery nie zasila on jescze grupy main

eventerów? Jedno jest pewne - RVD na bank zostanie

zakiszony w mid cardzie grupy RAW, Christian raczej

przewidziany jest do wyższych celów na Smacku.

Zdecydowany zysk dla Smacka.

RAW vs. Smack - 1-3

5. Batista za Big Show'a

Hmmm... zastanawiam się czy jakiekolwiek wyjaśnienia

są tu potrzebane, czy może od razu wpisać wynik:>>>

Dobra, zróbmy to jak należy. Zajebiste warunki fizyczne

kontra duże, lecz fatalne wizualnie gabaryty, wrestler

ciągle rozwijający się (mimo, że zbyt mocno i zbyt

szybko jak na swoje umiejętności przypushowany)

kontra permanentna stagnacja na bardzo niskim

poziomie, przyszłość Federacji kontra przeszłość,

kiepskie mic skillsy kontra przeciętne mic skillsy,

nienajgorsza (chociaż i jeszcze nie najlepsza) umiejętność

robienia walk kontra wieczne sleepery. Dobra, dość

pieprzenia. Zdecydowanie SmackDown!

RAW vs. Smack - 1-4 (ostateczny wynik)

Oczywiście moja ocena jest zdecydowanie subiektywna,

jak i takie a nie inne połączenie poszczególnych

"picków" w pary. Brałem pod uwagę przy ocenie także

to, jak przy pomocy powyższych wrestlerów będzie

można w przyszłości przeprowadzać jakieś ciekawe

feudy i w jaki sposób zyska na tym cała gala. W tym

roku draft zdecydownie wzmocnił grupę SmackDown,

ale czy i nie osłabił przy okazji zbyt mocno grupy RAW?

Myślę, że na to pytanie odpowie czas, ale z tego co

widać na pierwszy rzut oka - są spore szanse na to, że w tym roku

nastąpi w końcu jakieś (może chociaż takie "w miarę")

wyrównanie poziomu obu gal. Miejmy nadzieję, że tak

faktycznie będzie...

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• bignash

4

• -Raven-

4

• RazorR

3

• Wee Man

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Draft przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. SmackDown! został bardzo mocno zasilony, i poziom bez wątpienia się wyrówna. Prawie we wszystkich porównaniach się z Tobą zgadzam, jedynie prócz tego Carlito. Hassan jest beznadziejny w ringu, i nadrabia to tylko gimnickiem... Już prędzej cieszę się że na SD! przeszedł Daivari, może nareszcie dadzą mu normalnie walczyć, a nie być managerem? To znakomity cruiserweight, mógłby zasilić tamtą dywizję...

Po drafcie nie jestem pewien, który show będzie teraz ,,tym pierwszym". Zdrowy rozsądek podpowiada mi, że mimo wszystko RAW, ale serducho mówi, że SD! :)

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-20895

Przejscie Batisty to musialo nadejść szkoda bo Smackdown jest słabsze,mam nadzieje ze Cena straci tytuł.

Raw

Carlito-słaby wrestler dla mnie to zadna rewelacja naraw

RVD- napewno niebedzie prezentował dawnego poziomu,ale dobry zawodnik i b.dobrze ze przeszedl

John Cena-po co go wzieli

Giant-jobber

Kurt Angle-dobra decyzja

SmackDown

Batista-no szkoda ze tam przeszedl a nie np; JBL na raw,no ale trudno napewno swietne beda jego walki z Undertakerem i JBL.

Hassan-zawodnik jeszze tak duo niepokazal,na raw nawet z polowa niezawalczyl a juz go przeniesli. Fajny gmminick.

Christian-obojetny jestem na tego wrestlera.

Randy Orton-kolejny dobry zawodnik ktory zasili SD. Ale jego przejscie bylo wiadome od dawna.

Chris BENoit-wedlug mnie dobra decyzja ostatnio Chris przegrywal,moze na SD jeszcze zawlczy o pas.

U mnie tez -1 na korzysc SD. Ogolie krajobraz po drafcie niezly.

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-20897

Podobnie jak poprzednicy oceniam, że bardziej na drafcie skorzystał SD!. I dobrze. Jest jeszcze jedna ciekawa rzecz, o której już wspominałem wczoraj. Wymiany mid i low-cardu. 11 zapaśników zmieni roster, a są to:

Zbiory RAW...

- Mark Jindrak

- Rene Dupree

- Danny Basham

- Kenzo Suzuki (z Hiroko)

- Chavo Guerrero

Zbiory SD!...

- William Regal

- Candice

- Sylvain Grenier

- Simon Dean

- Steven Richards

Ciekawy jestem, jaką rolę będzie odgrywał Chavo na RAW. Poza tym bez rewelacji. Same zapchajdziury marketingowe ;>. Będą walczyć w Heat/Velocity. No... jeszcze Candice jest OK :>. Trzeba przyznać, że w tym roku porządnie przemieszali... Więcej szczegółów na najbliższym RAW. Potwierdzone.

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-20900

Mi również się wydaje, że SD! bardzo zyskał na tym drafcie... najbardziej mnie jednak denerwuje to, że World Heavyweight Title będzie na SD! :/

SD! wzięło najlepszych z RAWu, za to RAW gdyby nie Kurt Angle i Rob van Dam, to by była totalna porażka. Cena... co on tam w ogóle robi... widać, że chłopak się stara na RAW zrobić dobre walki, ale to nie zmienia faktu, że jest słaby. A ten jego finisher jest śmiechu warty

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-20902

po 5 nastepnych podanych przez wwe zmianach na smackdown przeszli gorsi zawodnicy niz na raw (mowa o ostatnich 5 wyborach :P)

Candice

William Regal

Simon Dean

to sa zawodnicy ktorzy nie umieja walczyc (simon) albo nie walcza wogole (regal czy Candice )

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-20905

Moim zdanie oba show'y zyskały ;) no moze smac down pod wzgledem technicznym zyskał wiecej ale na ogoł po rowno. I co najwazniejsze swiezosc wrociła i zapowiada sie bardzo ciekawie co do pozostałych przeniesionych to zwisaja mi i to bardzo :P Wiec gdzie beda tam beda i tak nie wyjda z mid cardu ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-20916

Prawie we wszystkich porównaniach się z Tobą zgadzam, jedynie prócz tego Carlito. Hassan jest beznadziejny w ringu, i nadrabia to tylko gimnickiem...

Fakt, że Hassan nie jest może wirtuozem ringowym, ale przy Carlito i jego mega-mizernych "walkach" wypada na prawdę nienajgorzej, a poza tym Hassan przynajmniej jakoś wygląda, bo Carlito - jak na standardy WWE - ma fatalne warunki fizyczne. Jak dla mnie - bardzo rzuca się to w oczy. Co do gimmicków, to tu wskazałbym zdecydowanie na Carlito, jego gimmick jest przynajmniej zabawny i świerzy. Gimmick Hassana to odgrzewanka tego co w 90-91 przedstawiał Sgt. Slaughter i jest jak dla mnie na maksa debilny (faktycznie podgrzewa nastroje anty-arabskie).

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-20919

• Reputacja:   3

Moim skromnym zdaniem oba show zrobią sie teraz ciekawsze Raw stracił swoich znakomitych zawodników ,a Smackdown zyskałi na odwrót więc teaz powinosię oglądać oba show z takim samym zainteresowaniem :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-20932

moim zdaniem SD i RAW sie wyrownaly, ale RAW stracil bardzo duzo, obecnie SD w moich oczach uroslo niemal do rangi RAW.

Do tej pory SD na tele 5 traktowalem jako show drugiego rodzaju moglem nawet tego nie ogladac, ale teraz to show staje sie dla mnie pozycja obowiazkowa, Batista jest teraz numerem jeden dierzy najwazniejszy tytul nie oszukujmy sie SD jest teraz numerem jeden.

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-20942

Candice

William Regal

Simon Dean

to sa zawodnicy ktorzy nie umieja walczyc (simon) albo nie walcza wogole (regal czy Candice )

Hello, is anybody there??

Regal i Dean nie potrafią walczyć? Simon robił znakomite walki w ECW jako Nova, a że WWE nie umie go wykorzystać to pech...

A Regal jest jednym z najlepszych technicznie wrestlerów WWE... Za dużo się popiło, hę?

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-20944

Batista jest teraz numerem jeden dierzy najwazniejszy tytul nie oszukujmy sie SD jest teraz numerem jeden.

Batista jest teraz #1??? Nie bardzo to kumam. A niby w czym jest taki#1, bo chyba nie przy mic'u, czy w ringu... Mogą sobie go promować jako wrestlera no.1 Federacji, ale nie trzeba zaraz łykać każdego gówna jakim stara się nas karmić Vince. Jest całe multum wrestlerów w WWE, którzy biją Batistę na głowę, a że nie dostają należytego pushu, to już zupełnie inna bajka...

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-20976

Nie rozumiem co ludzie mają do Show'a.

Biorąc pod uwagę jego rozmiary, siłę czy wygląd nawet... to jak można go porównywać do takich jak Angle czy ktoś inny. Facet takich rozmiarów nie jest w stanie zrobić na ringu wszystkiego. Gdyby latałz heatbutt'ami jak Benoit z narożnika.. to albo mielibyśmy dziury w ringu albo połamanego zawodnika (a sam nie wiem kto by bardziej ucierpiał czy Show spadający z narożnika czy ten na kim Ona ma wylądować:|hehe).

Jak na +- 200 kg (bo juz sam nie wiem ile waży)... to nie ma innego wyjścia jak wejść na ring, rzucać wszystkim co się do niego zbliży, a jak mu każą jobbować to to robi.

Także mimo iż nie wyczerpałem swojej wypowiedzi to nie widze sensu jakiegoś oczerniania zdolności Show'a.

Hmm mógłbym się czepić Batisty.. bo jego walki nie są najlepsze. Ma powera i potrafi go wykorzystać. Spinebuter'a tez nie złego wykonuje... ale mniejsza z tym...

Podsumowując - jestem jaknajbardziej zadowolony z draftu.

Chcialem żeby HHH przeszedł na Smaka... a w zamian no nie wiem.. kogoś by pewnie podesłali na RAW, ale jak już jest jak jest to mówi się trudno.

Czekajmy cierpliwie co z tego wszystkiego wyjdzie. Także pamiętajcie... niskie ceny CD i wysoka jakość nagrania... a będę napewno od was kupował gale hehehe:D:D:D

PEACE!!

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-21004

WeeMan czytaj ze zrozumieniem bo masz z tym widoczne problemy. nie wziales pod uwage faktu ze Regal jest po ciezkiej kontuzji i juz nie walczy, a jak pojawi sie w ringu to jest jakas parodia albo przymiarka do normalnej walki (czytaj takiej jakie robil przed kontuzja)

.

Big Nash ogolnie to ja jestem za tym zeby Big Show byl dobrze wypromowany jako potwor ktory niszczy wszystko co sie rusza ale jak jest to wszyscy wiedza.

Zapowiada sie ciekawie po powrocie Lesnara. jezeli rzuca go na glebokie wody main eventera a na to sie zapowiada to bedzie walka Batista vs. Lesnar.

Edytowane przez RazorR
https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-21008

Razor... "It's true... it's true..." 8)

A co do Lesnara, brakuje go w WWE. Fuck WMXX.. ale chłop się przyda napewno jeśli znowu mu do łba nie strzeli:)..

Ale jednątylko mam nadzieję. Mam nadzieję, że nie wpakują go po nie wiem ilu.. 3, 4, 5 walkach do main eventu.. Jak go znowu "popchną" to wkrótce będzie miał tytuł.. Byle nie za szybko, bo to że go odzyska po jakimś czasie - to jest pewne.

https://forum.wrestling.pl/topic/2022-raw-czy-smackdown-czyli-krajobraz-po-drafcie/#findComment-21012