Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ostatnia walka Stronga z Lethalem stała na wysokim poziomie, tak jak ich cała seria. Tak jak już wcześniej pisałem, największy problem miałem ze spoilerami dotyczącymi tej walki, które ROH dawało przez te ostatnie kilka tygodni. Na Final Battle można już zapowiedzieć walkę Elgina z Moosem. Nie mam pojęcia, który z nich wyszedłby zwycięsko z niej. Ale pewnie Elgin wygra, bo były plotki, że ma na WK10 zawalczyć o pas NEVER.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-393633

Ale wczoraj lub przedwczoraj wrzucili oni na kanał wywiad ze Strongiem. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że miał on na swoich barkach pas TV. Ten pas, który miał "wygrać" za tydzień. Tak samo na gali Glory of Honor, która wyszła z dwa tygodnie przed tym odcinkiem (tak, jestem jednym z tych powalonych osób, które oglądają nawet te najbardziej zapyziałe gale) Strong z pasem TV.

Dziwi mnie, że coś takiego przechodzi tak cichutko na forach i portalach wrestlingowych. Gdy TNA coś takiego zrobiło to gównoburza była przez długi czas... Co się stało z tymi wszystkimi fanami wrestlingu, którzy już nie zauważają takich błędów?

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-393680

• Reputacja:   1

Tupak, Nie przechodzi cichutko. RoH postąpiło bardzo głupio, bowiem jezeli chcą być czołówką w Ameryce to nie mogą czegoś takiego odpierdalać. Rozumiem że to były tapingi TV, ale chyba wiedzieli, że mają po drodze jeszcze Glory By Honor.

A co do ostatniego odcinka to Jay Lethal ujebał czyściutko walkę o pas midcardowy i jak ja mam go teraz traktować na serio jako mistrza? AJ Styles teraz musi wygrać tytuł na Final Battle.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-393682

Tak naprawdę dopóki tu nie napisałem, to przez trzy tygodnie, czy nawet więcej nikt o tym nie wspomniał. Wszyscy po prostu przyjęli, że jak ROH spoileruje, to trudno, nie kłócę się i nic z tym nie robię tylko przyjmuję na klatę i dalej to uwielbiam. Z Glory by Honor mogli zrobić tak, że zamienili by tą galę z tapingami, które odbyły się dzień wcześniej.

Co do podwójnych mistrzów, to największy problem jest taki, że nie wiadomo co potem zrobić z ludźmi co przejęli pas. Można albo dać mu walkę o drugi pas, albo to olać. Z rewanżem Jay'a też jest ciężki orzech do zgryzienia, bo jak przegra, to Strong by musiał dostać walkę o pas wagi ciężkiej. Jedynym rozwiązaniem jest przyjęcie, że wynik wpłynął tylko na jeden pas, a ten drugi jest, że tak powiem "nie do ruszenia".

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-393684

Tupak, Nie przechodzi cichutko. RoH postąpiło bardzo głupio, bowiem jezeli chcą być czołówką w Ameryce to nie mogą czegoś takiego odpierdalać. Rozumiem że to były tapingi TV, ale chyba wiedzieli, że mają po drodze jeszcze Glory By Honor.

Ile osób o tym wspomniało? Gdyby nie Urbino, który o tym wspomniał to nikt by o tym nie napisał tutaj. Gdzie głosy od tych wszystkich, którzy ostatnio tak szczekali? Gdzie głosy, że to nie przystoi rzekomej drugiej federacji w USA i powinna przez to upaść, bo przecież jak tak można spoilerować... Niby tylko trzy literki inne, a prosze jak zupełnie różne reakcje.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-393708

• Urządzenie:  Windows

Ależ macie ból o to, że TNA dostaje bardziej po dupie za różne błędy. A wiecie dlaczego tak jest? Bo sobie na taką reputację zapracowali. Porównałbym to do DDW swego czasu. Tam też krytyka szła niezależnie od działań federacji. TNA jest w tym samym miejscu.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-393714

Ależ macie ból o to, że TNA dostaje bardziej po dupie za różne błędy. A wiecie dlaczego tak jest? Bo sobie na taką reputację zapracowali. Porównałbym to do DDW swego czasu. Tam też krytyka szła niezależnie od działań federacji. TNA jest w tym samym miejscu.

Jak mówimy, że coś jest chujowe to niech będzie chujowe w każdej federacji, która to zrobi, a nie tylko w tej, której nie lubimy. Wiem, że podwójne standardy dla fanów wrestlingu to norma...

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-393716

Ale nikt nie mówi, że ROH zrobiło coś dobrze. Też dali dupy, tyle że im się upiecze i nikt nie zwróci na to wielkiej uwagi.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-393720

Ocena Survival of the Fittest 2015

Survival of the Fittest: Night 1 – 13.11.2015

Survival of the Fittest Qualifying Match

Mark Briscoe vs Christopher Daniels vs Hanson vs Kenny King

Przyzwoity początek; zrobili tyle, ile można było od nich oczekiwać. Z moich typów na finałową szóstkę, uwzględniając podział na dobrych i złych, wychodziło mi że wygra Daniels i tak też się stało. Ładnie to Christopher zakończył.

Roderick Strong vs Cedric Alexander

Ciekawe spojrzenie na to, że panowie są w odwrotnych rolach, niż przed rokiem. Wtedy Cedric się wybił, dzisiaj osunięty jest na tyle, że po prostu nie było możliwości, by mógł to wygrać. Po heel turnie troszkę odzyskał i zrobił tutaj niezłą robotę ze Strongiem; Roddy aż tak nie narzucił swego stylu, więc jeśli ktoś nie jest fanem tego stylu, Cedric trochę to wynagrodzi. Wciąż jednak nie ta pozycja (i raczej nigdy nie nastąpi, jeżeli nie zdarzy się cud), by świeżo upieczony TV champion miał zejść pokonany.

Silas Young vs Dalton Castle vs Adam Page

Ciężko mi to było zatypować. Praktycznie każdemu dawałem szanse na zwycięstwo. Postawiłem na Daltona, sądząc że jego dawni chłopcy „niechcący” przyczynią się do jego wygranej. A tu chłopców nie ma wcale ^^ Szkoda. W takim razie na faworyta wyrastał Silas jako hometown hero. Niezły pojedynek, tylko ten finisz za prosty.

ROH World Tag Team Championship Match

The Kingdom © vs reDRagon

Zastanawiałem się nad tym, że wrzucili reDRagonów do takiej walki – wiadomo było, że nie wygrają. Zakładałem, że Kyle O’Reilly turnieju by nie wygrał (choć w sumie byłaby to dobra opcja), to w ten sposób uniknie przyjęcia pinu, ewentualnie Cole się wtrąci, by podsycić feud. Na tą drugą opcję poszli. Emocji dali i aż szkoda, że wynik był z góry oczywisty. Tavenowi nigdy nie dadzą zapomnieć o szotach ;)

Jay Briscoe vs Frankie Kazarian vs Raymond Rowe vs Rhett Titus

Przy takim składzie ciężko uwierzyć, że Jay miałby to nie wygrać. Z pozostałej trójki każdego z nich upatruję jako dolną część swoich teamów. Może przez to był to gorszy z dwóch Fatal Four Way’ów.

Adam Cole vs Michael Elgin vs Moose

Ciekawe zestawienie – nie tylko trudno odgadnąć kto wygra, ale i nawet kto zostanie odliczony. Sądziłem, że motyw z Kylem zrobią dzień później, co by oznaczało że Cole tutaj wygra. Niewykorzystany potencjał odczuwam przy tej walce.

Survival of the Fittest Qualifying Match & Best of Five Series: Match #5

ACH vs Matt Sydal

Zawiedli. Niemal w ogóle nie czuć było, że to jest ostatnia, decydująca walka z ich serii. Chyba oni sami wiedzieli, że tak naprawdę gó*** znaczy, który z nich wygra ten Best of Five Series ;) Sydal fajną prezentuje technike, ale nudziłem się od jej nadmiaru.

Z pięciu pojedynków Best of Five Series nie widziałem tylko #2. Najbardziej podobał mi się match #1.

AJ Styles i The Young Bucks vs Jay Lethal, Donovan Dijak i J Diesel

Taeler była skłonna sporo odsłonić ;) Ładnie się zgrała cała piątka i dała niezłe widowisko na koniec. Tak, piątka. Diesel był kompletnie niewidoczny. Nie chcę po raz 150-ty powtarzać, że jest kulą u nogi w House of Truth, więc powiem że Truth Martini bardziej się pokazał w tej walce niż on (motyw z gotowością do przyjęcia ataku genialny :D ). Dali smaczek przed Final Battle. Oczekiwania są.

Publika w Milwaukee jak zawsze świetna. Gdybym jechał do USA na galę ROH, to chętnie bym się wybrał właśnie tam. Powinni mieć PPV, tylko w jakiejś lepszej hali.

Survival of the Fittest: Night 2 – 14.11.2015

Cedric Alexander vs Will Ferrara

Na pocieszenie dla Cedrica. Dziwne, że Will nic nie okazywał po otrzymaniu koperty od Prince Nany, tak jak robił to Coleman.

Dalton Castle vs Adam Page

Niezła walka, tylko to pojawienie się Whitmera pod koniec trochę z dupy. Ciekawe, na ile BJ będzie starał się udowodnić, że Mr. Wrestling 3 to Steve Corino. Kiedyś Veda Scott chciała udowodnić, że The Romantic Touch to Rhett Titus, aż w pewnym momencie sobie odpuściła just like that ^^

Frankie Kazarian vs Mark Briscoe

Niewiele oczekiwałem i niewiele dostałem. Jakoś kartę z wyeliminowanych z turnieju trzeba było zapełnić i wyszło im tak.

The Kingdom vs War Machine i Moose

Ciekawe zestawienie. Fajnie się pobawili i zrobili naprawdę dobry 6-man tag team match, który szybko mi przez to przeleciał. Chętnie by się zobaczyło rewanż jako main event w ROH TV.

Cheeseburger vs Joey „Diesel” Daddiego

Gorszego składu już chyba nie można wybrać. Cheeseburger troszkę się podszkolił; niewiele, ale zawsze. Zaś Diesel…… WWE nie chciałoby go może ? ;)

All Night Express vs The Young Bucks

Wiedzieli, jakie są oczekiwanie i nie dość że je spełnili, to nawet bym się osmielił stwierdzić że osiągnęli poziom powyżej oczekiwań. Bardzo fajnie rozegrane, w ten sposób że ANX nie tracą na tej porażce. Miło, że pozdrowili Steena :)

AJ Styles vs Matt Sydal

Taką walką Sydal wracał rok temu do federacji ;) Dziś pozycja Matta jest mocno średniawa, ale można było spodziewać się przyjemnego starcia. Takie też było, choć moim zdaniem za mało near-falli, przez co pełen potencjał nie został wyciągnięty.

Jay Lethal i Donovan Dijak vs reDRagon

Naiwnie postawiłem na pierwszy team, bo nie podoba mi się że Lethal tak dużo przegrywa w tag team matchach. Niezły pojedynek. Dijak coś mało pokazał, ale zaimponował wraz z Lethalem kombinacją na O’Reillym.

Survival of the Fittest Finals

Wypadł Roddy, więc z możliwych zwycięzców pozostali tylko Jay Briscoe i…… Michael Elgin. Przed turniejem stawiałem na Jay’a i cholera, byłem blisko :D Przyznam, że dałem się wciągnąć w ten finałowy pojedynek, również (a może zwłaszcza ?) kiedy została ostatnia dwójka. Survival of the Fittest zgodnie z nazwą. Trochę mnie zaskoczyło, że padło na Elgina; aż tak ociepliły się jego relacje z ROH ? :D Na dzień dzisiejszy sądzę, że title shota przerżnie, ale zobaczymy co będzie, jak przyjdzie pora.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-393725

1926089.jpeg?zoom=2

KLowskie Video LIVE #85 – Q&A oraz Wielkie Ogłoszenie

Nadszedł czas.

Tak określam to, co przekażę w tym odcinku. Przez jakieś pół godzinki ROH’owe Q&A, po czym obwieszczę pewną wiadomość. Tym razem nie będzie to żarcik, jak przy poprzednim Q&A ;) Tym razem to już naprawdę będzie COŚ. Ja to czuję, mam nadzieję że poczujecie i wy :)

Start:

Niedziela (6 Grudnia), godzina 18.00

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-393903

W tym tygodniu ROH zaserwowało średni odcinek. Poza storylinem w którym jobberzy, co im Nana w łapę dał przechodzą heel turn, to pozostała walka dupy nie urwała. A i jeszcze nie wiem co gorsze. To, że Evans ma nowego protegowanego, to, że Evans chciał uciąć Cheeseburgerowi rękę piłą, to, że chciał to zrobić gumową piła, czy to, że pokazali to w formie skrótu i oddelegowali ich do pre-show Final Battle :twisted:

[ Dodano: 2015-12-06, 23:43 ]

ROH Survival of the Fittest - Night 1

Christopher Daniels vs Hanson vs Kenny King vs Mark Briscoe - Survival of the Fittest Qualifying Match

Przez pierwsze 2/3 walki zamulali, ale potem jak się rozkręcili, to się dało przyjemnie to oglądać. Publiczność chyba czuła to samo co ja, bo przez pierwszą połowę siedziała cicho, a dopiero potem się rozbudziła. Dobry opener i dobrze, że tylko opener.

Roderick Strong vs Cedric Alexander - Survival of the Fittest Qualifying Match

Widać było, że po ich zeszłorocznym feudzie nie zapomnieli jak się ze sobą walczy. Szkoda tylko, że Cedric okupuje raczej te niższe pozycje w karcie. Dobra walka, tylko szkoda, że wynik był strasznie przewidywalny.

Dalton Castle vs Silas Young vs Adam Page - Survival of the Fittest Qualifying Match

Feud Daltona z Silasem dalej kontynuowany. Tak naprawdę to trochę się on o sobie przypomniał, bo w ostatnim odcinku nie do końca wyjaśnili to, czy Dalton i Young feudują, czy tylko Silas nie chce, żeby chłopcy wrócili do Daltona. Szybka akcja, szybka walka, nic więcej opisać się nie da.

The Kingdom (Matt Taven & Michael Bennett) vs reDRagon (Bobby Fish & Kyle O'Reilly) - ROH Tag Team Championship Match

Tak jak WWE ma publikę na WrestleManii i na RAW po niej, tak ROH ma publiczność w Milwaukee. Naprawdę, są oni genialni przez całą galę. Kingdom dalej ssie, choć Bennetta mi się lepiej ogląda teraz, niż na przykład rok temu. O Tavenie nie wspominam, bo szkoda gadać. Oba teamy już na sobie zęby zjadły i złej walki zrobić nie mogą. Interwencja Cole'a do bólu przewidywalna, no ale feudują ze sobą i takie tam.

Rhett Titus vs Jay Briscoe vs Frankie Kazarian vs Ray Rowe - Survival of the Fittest Qualifying Match

Mr. Wrestling III? Sprytne ;) Zbyt długa walka. Mogliby ją skrócić o parę minut, albo chociaż długość zamienić z openerem, bo opowiadały taką samą historię. Zwycięzca też oczywisty, ponieważ Jay jest jedynym ważniejszym w swoim teamie. Na plus to, że Titus nareszcie się nie marnuje jako Romantic Touch.

Adam Cole vs Michael Elgin vs Moose - Survival of the Fittest Qualifyig Match

Trzej solidni workerzy ciężko pracowali, by uzyskać zainteresowanie publiki po wcześniejszej walce i im się to udało. Według mnie mogli trochę pozamieniać składy walk turniejowych, żeby dać Elgina i Moose'a do walk singlowych, bo widać trochę było, że nie wiedzieli co ze sobą robić, ale wycisnęli co mogli z tej stypulacji.

ACH vs Matt Sydal - Survival of the Fittest Qualifying Match/Best of 5 Series Match (5/5)

Biorąc pod uwagę, że to ich ostatnia walka, to zwycięzca był powiedzmy, że nie aż tak oczywisty, ale branie pod uwagę Sydala do zwycięstwa, mogło być trochę szalone. Nie odwalali tutaj jakiś nie wiadomo jakich akrobacji, ale Matt ładnie pokazywał swoją technikę w tej walce. Uważam, że mógłby on przejść jakiś heel turn, albo chociaż zmianę gimmicku, no bo on w sumie obecnie jest i tyle. Walka była dobra, poza kilkoma momentami, w których obijanie nogi ACHa zanudzało.

The House of Truth (Jay Lethal & Donovan Dijak & Joey "Diesel" Daddiego) vs Bullet Club (AJ Styles & Young Bucks)

Bardzo szybka i fajna walka, która podbudowała nam main event Final Battle. Bullet Club nie mógł tutaj nie wygrać, ale Lethal na szczęście nie stracił na tej walce, bo przypiętym został Daddiego, który nie ma żadnego potencjału i ciągnie HoT w dół. Ale nawet on tutaj jakoś się pokazał i dużo nie stracił na przegranej. Choć w sumie on nie ma żadnego momentum, żeby je tracić.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-393905

W nowym odcinku dostałem nadzieję na powrót MCMG. Jak by się to nie miało skończyć, mają mnie. Za chiny ludowe nie przyszło mi do głowy, że to Shelley może być pod maską.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-394104

Survival of the Fittest - Night 2

Cedric Alexander vs Will Ferrara

Dobry opener, zrobiony tylko, żeby Alexander podbił o 1 swoją liczbę zwycięstw. No bo jakim cudem young lion Ferrara miał by wygrać?

Dalton Castle vs Adam Page

BJ gada o tym, że Mr. Wrestling III to Corino. Głupi jakiś, co nie? ;) Chyba pierwsza walka Daltona w której jego chłopcy się nie pokazali, więc cały spotlight był na Daltonie. Page za to coraz lepiej sobie radzi. Końcówka może sugerować przyszły rozpad Decade.

Mark Briscoe vs Frankie Kazarian

Dobra walka pomiędzy dwoma weteranami. Nie widzimy Kazariana często w singlowych walkach, więc wreszcie mógł pokazać na co go stać.

The Kingdom (Adam Cole & Matt Taven & Michael Bennett) vs Ray Rowe & Hanson & Moose

Kingdom miało ciężkie zadanie, gdyż za przeciwników dostali największych zawodników w całym ROH. Typowy six-man tag z ROH, ciągle coś się dzieje. Kingdom chyba podpieprzyli Young Buckson gimmick, bo tyle superkicków walili. Świetna walka. Chociaż highlightem tej walki jak i całej gali był ten dialog pomiędzy komentatorami:

"-Przeciwnicy Adama Cole'a powinni spać z otwartymi oczami

-A Adam Cole powinien przespać się z Mr. Wrestling III" :lol:

Joey "Diesel" Daddiego vs Cheeseburger

Chwile? Więc Evans i ten jego nowy rudy wasal połamali Cheeseburgerowi nie tą rękę? :lol: Jeśli jeszcze raz Diesel/Martini powiedzą "Who's your daddy?" to wyślę do ROH niemiły e-mail, żeby zmienili Daddiego gimmick, albo go w ogóle zwolnili.

Young Bucks vs All Night Express

Genialna walka, najlepsza tego dnia, nie licząc main eventu. Titus jest w czołówce najlepszych dropkicków w całym wrestlingu. Utrzymali przez te kilkanaście minut świetne tempo, ani na trochę go nie zwalniając.

AJ Styles vs Matt Sydal

Spodziewałem się innej walki, ale to, że zwolnili tempo wynagradza jej jakość. Walczyli na równym poziomie, ale wiadomo było, że Styles przegrać nie może.

reDRagon vs Jay Lethal & Donovan Dijak

Lethal i Dijak są świetnym teamem. Donovan świetnie gra tego wielkego destroyera. Bardzo dobrze współpracował zwłaszcza z O'Reillym.

Michael Elgin vs Jay Briscoe vs Christopher Daniels vs ACH vs Silas Young - Survival of the Fittest Final

Spektakularny main event, mimo tego, że wiadomo było kto będzie w końcowej dwójce. Ciężej było z wytypowaniem zwycięzcy. ROH zawsze świetnie bookuje walki eliminacyjne. Daniels tu pokazał, że on się praktycznie nie starzeje. Elgin wygrywa i mówi, że wykorzysta title shota w Japonii. Więc według mnie sytuacja wygląda tak, że Lethal broni pas na Final Battle i przegrywa go na gali łączonej z NJPW w lutym.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-394118

Elgin wygrywa i mówi, że wykorzysta title shota w Japonii. Więc według mnie sytuacja wygląda tak, że Lethal broni pas na Final Battle i przegrywa go na gali łączonej z NJPW w lutym.

Jak dla mnie to Styles tu pasuje bardziej na mistrza. Mógłby bronić w Japonii przeciwko Elginowi.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-394121

• Reputacja:   1

Jeżeli Lethal obroni pas na FB, to będzie bronił go przeciwko Elginowi na Wrestle Kingdom
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/64/#findComment-394152