Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

* Delirious vs Gedo

Ciekawe kto "zabookował" sobie zwycięstwo ;) . Zarówno Delirious jak i Gedo od czasu do czasu wchodzą między liny. Jednak mimo to uważam że wypadnie to dość słabo. Starcie raczej komediowe, które będzie idealne na opener by odbębnić je i przejść dalej.

* Roderick Strong vs KUSHIDA

Może wyjść bardzo dobrze. Rok temu Japończyk walczył z Lethalem i zrobili razem jedną z lepszych walk na gali. Roddie pokazuje w ringu bardzo dużo więc razem z utalentowanym japończykiem mogą pokazać wiele.

Jay Lethal vs Watanabe

Rok temu walkę z Watanabe dostał Michael Elgin a następnie wygrał główny pas więc to moze dobra wiadomość dla Lethala :D A szczerze to mam nadzieje że Azjata zrobił jakieś postępy bo w zeszłym roku ciężko się go oglądało. Zwycięzca jest najbardziej oczywisty z wszystkich.

The Addiction vs The Kingdom vs The Young Bucks

Wygrać to może każdy lecz ciężko tu coś napisać znając spoilery z ostatnich gal. Prawdopodobnie jednak ci z najmniejszymi szansami wyjdą zwycięsko :P

* Michael Elgin vs Tetsuya Naito

Czekam na tą walkę bardzo mocno. Naito i Elgin to czołowe gwiazdy swoich federacji więc razem mogą zrobić w ringu coś bardzo dobrego. Lubię zarówno jednego jak i drugiego więc powinno być bardzo dobrze. Prawda jednak jest taka że Michael ostatnio stracił cały swój urok i zwyciężyć powinien Azjata.

* reDRagon vs Hiroshi Tanahashi i Jushin „Thunder” Liger

Smoki zostali rzuceni na dwie legendy NJPW. Poziom powinien być bardzo wysoki. Amerykanie to jednak z najlepszych drużyn na świecie, Tanahashi to klasa sama w sobie a Thunder mimo lat na karku ciągle sporo potrafi. Sama reakcja na walkę powinna sporo zrobić więc jest na co czekać.

* AJ Styles vs ???

Jeśli to będzie faktycznie Cole to powinno być bardzo ciekawie. Jednak wątpię w to, bowiem porażka kogoś z nich byłaby dość głupia. Więc będziemy mogli powiedzieć po tym jak ta osoba się ujawni.

* The Briscoes vs Kazuchika Okada i Shinsuke Nakamura

Może wyjść znakomicie. Dwie wielkie gwiazdy NJPW, mistrz RoH oraz człowiek, który zostanie przypięty. Mimo to sam poziom oraz atmosfera powinny sporo zrobić . Walka absolutnie godna Main Eventu mimo iż nie będzie stawki.

Karta wygląda o wiele lepiej niż rok temu. Powinno być więc bardzo ciekawie.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

* AJ Styles vs ???

Jeśli to będzie faktycznie Cole to powinno być bardzo ciekawie. Jednak wątpię w to, bowiem porażka kogoś z nich byłaby dość głupia. Więc będziemy mogli powiedzieć po tym jak ta osoba się ujawni.

http://i.imgur.com/N0pCsGbl.png

Jak nie Cole jak Cole, teraz już nie ma tego. Ciekawe czy zmienią mu przeciwnika :D

Edytowane przez JHardy

• Reputacja:   0

Co powiecie, fani oglądający NJPW ? Dobrze to ulokowali ? :)

Watanabe mi nie pasuje, gościa ani razu w NJPW nie zobaczyłem i mam nadzieje że nie zobacze bo słaby jest.

Fuckin' legit - nie widzieć gościa i wiedzieć że jest słaby :roll:

Co do gali ... (pozwolę sobie skopiować mojego posta w newsach)

ReDRagon vs Tanahashi/Liger - mimo Hiroshiego nie będącego w pełni zdrowia/formy, ta walka ma największy star power/potencjał spośród ogłoszonych na noc pierwszą do tej pory.

Naito vs Elgin - dobra sportowo walka, nijaka pod kątem postaci IMO

Strong vs KUSHIDA - show stealer in the making.

Lethal vs Watanabe - dzień wolnego dla mistrza TV

Addiction vs Young Bucks vs Kingdom - lekko, ale to bardzo lekko zardzewiali Addiction + zawsze ekscytujący Bucksi + beznadziejne kombo Bennetta z Tavenem (mimo że Tavena akurat trawię) = mieszanka wybuchowa, niekoniecznie pozytywnie.

AJ Styles vs mystery opponent - nie powinien być to Adam Cole - wg mnie nie ma sensu robić powrotu, tak kluczowego zawodnika, by miał przegrać (AJ zwyciężający jest raczej pewny). Z drugiej strony, ktokolwiek inny jako przeciwnik to dzień wolny dla AJ'a, jak w przypadku Lethala.

Briscoes vs CHAOS - przewidywalna pod kątem wyniku/przebiegu, ale jeśli Mark powtórzy swoją formę z ostatniej walki ze Stylesem (czyt. odstawi Redneck Kung Fu), to ringowo powinno wyjść najlepiej na gali.

Gala zapowiada się nieźle, taka typowa przystawka; na zasadzie "obejrzysz i masz ochotę na więcej".

Co powiecie, fani oglądający NJPW ? Dobrze to ulokowali ? :)

Watanabe mi nie pasuje, gościa ani razu w NJPW nie zobaczyłem i mam nadzieje że nie zobacze bo słaby jest.

Fuckin' legit - nie widzieć gościa i wiedzieć że jest słaby :roll:

W ROH był kilka razy a mówiłem że w NJPW go nie widziałem.

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Windows

Karta daje radę, ale i tak jakoś specjalnie dupy nie urywa. Są jeszcze trzy wspólne gale do wypełnienia, więc najlepsze pewne zostawili na koniec.

Wśród przeciwników Stylesa obstawiałbym kogoś z tej trójki: Adam Cole, Alberto El Patron lub Samoa Joe. Kolejność według większego prawdopodobieństwa.

• Reputacja:   1

ADAM PAGE vs. WATANABE

Michael Elgin vs Kushida

Kyle O'Reilly vs Tetsuya Naito :shock:

Trzy walki zapowiedziane na drugą galę :)

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Karta na ROH & NJPW War of the Worlds: Night 2

* Adam Page vs Watanabe

* Michael Elgin vs KUSHIDA

* Kyle O’Reilly vs Tetsuya Naito

* Roderick Strong vs Hiroshi Tanahashi

* The Addiction vs Gedo i Kazuchika Okada

* Jay Lethal vs Mark Briscoe vs Jushin „Thunder” Liger vs Shinsuke Nakamura

* Jay Briscoe vs Bobby Fish – ROH World Championship Match

* The Kingdom (Cole, Bennett, Taven) vs The Bullet Club (AJ Styles, The Young Bucks)

Karta na ROH & NJPW War of the Worlds: Night 2

* Adam Page vs Watanabe

* Michael Elgin vs KUSHIDA

* Kyle O’Reilly vs Tetsuya Naito

* Roderick Strong vs Hiroshi Tanahashi

* The Addiction vs Gedo i Kazuchika Okada

* Jay Lethal vs Mark Briscoe vs Jushin „Thunder” Liger vs Shinsuke Nakamura

* Jay Briscoe vs Bobby Fish – ROH World Championship Match

* The Kingdom (Cole, Bennett, Taven) vs The Bullet Club (AJ Styles, The Young Bucks)

Co do karty drugiej nocy...

Jeśli dalej mają zamiar pushować tego nieszczęsnego Elgina, to KUSHIDA raczej na wiele nie może zbytnio liczyć - a szkoda, bo zwycięstwo z renomowanym heavyweightem może przywróci go do łask Jado i Gedo.

O'Reilly vs Naito to, wg mnie, swego rodzaju try-out dla Kyle'a - jeśli się sprawdzi to może zostanie dokoptowany do Climaxa, co ucieszyłoby jego fanów, bo on, jak mało kto jest wręcz stworzony do tego turnieju. Niestety, ptaszki ćwierkają że wolą wziąć Bennetta i Tavena zamiast Czerwonych Smoków ....

Strong vs Tanahashi biorąc pod uwagę tylko obecną formę Rodericka to walka z dużym potencjałem. Strong vs Tanahashi biorąc pod uwagę tylko obecne zdrowie Hiroshiego to jedna wielka niewiadoma. Muszę przyznać że się obawiam tej walki, ale jeśli okaże się As się nie będzie oszczędzał to możemy dostać show-stealer.

Addiction vs CHAOS to akurat dość przewidywalne zestawienie, które pozwala na porażkę przyjezdnych. Okada wciąż czeka na jakąś wielką solową walkę podczas tego touru - mam nadzieję że w następnych galach będzie mógł rozwinąć swoje skrzydła.

Four Corners ma dwóch killerów, legendę oraz Marka Briscoe, którego można zawsze podłożyć :wink: To może być dobra walka, natomiast myślę że ew. face-to-face Lethala z Nakamurą może być kozackim motywem (co więcej, liczę że będzie przedsmakiem przed ich walką solową).

Bobby Fish dostanie walkę o pas RoH - dobrze dla niego, zawsze to nowe doświadczenie. Wynik dość przewidywalny, nie mogę się doczekać walki Jaya z kimś przyjezdnym one-on-one.

Biorąc pod uwagę że "dzień" wcześniej Styles walczy z "mystery opponentem", a Bucksi z Bennettem i Tavenem, to walkę 6-man tag między Kingdom i Bullet Clubem można traktować jako spoiler tego z kim AJ będzie walczył solo. Tak czy siak, dopóki Bennett będzie w ringu fajerwerków się nie spodziewam, natomiast kiedy obie drużyny zerwą łańcuchy, rignowa akcja może być dzika.

Karta ok. Nie narzekam natomiast brak Gallowsa i przede wszystkim Andersona troszeczkę gryzie mnie w tyłek - ich też chciałbym zobaczyć.

BTW. Czy zauważył ktoś że w żadnej walce z obu kart nie ma żadnego czarnoskórego zawodnika? Chyba że Jushin Thunder Liger tak naprawdę jest czarny tylko to ukrywa pod kostiumem :twisted: . Najbardziej czarnym z nich wszystkich jest Jay Briscoe podczas swoich prom :twisted: Brak ACH'a, Cedrica, Colemana i innych (no Moose'a to zrozumiem, choć mógłby nawet takiego Watanabe dostać na pożarcie). Trochę to dziwne.

BTW. Czy zauważył ktoś że w żadnej walce z obu kart nie ma żadnego czarnoskórego zawodnika?

Prawie :P

ROH TV Champion ;)

BTW. Czy zauważył ktoś że w żadnej walce z obu kart nie ma żadnego czarnoskórego zawodnika?

Prawie :P

ROH TV Champion ;)

Aaa racja, jest jeszcze Lethal :wink: ... strach pomyśleć co by było gdyby nie był mistrzem TV :twisted:

Zajebistość Daltona Castle rośnie z każdym występem :D Dawno mi się tak dobrze nie oglądało żadnej walki na tygodniówce, niezależnie od fedki :D

War Machine wygląda mocarnie pod każdym względem. Żeby tylko nie zepsuli tego wrażenia po trafieniu na jakiś lepszy team.

"When it comes to Jay Briscoe, that man was born on the highway, because that's where most accidents happen" - brawo, panie Lethal! :D

Chyba trochę za bardzo przeciągają akcje gości w czerwonych maskach. Zamiast ciekawić, irytują mnie. Niech to wreszcie rozwiążą.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Mamy już pełne karty na oba wieczory War of the Worlds, to teraz idziemy w następny krok.

Oto pełna karta eventu ROH & NJPW Global Wars: Night 1 (15.05.2015), które -warto wspomnieć- będzie galą iPPV live.

* Chris Sabin vs KUSHIDA

* Moose i Gedo vs Silas Young i Watanabe

* ACH vs Nakamura

* The Kingdom (Bennet i Taven) vs Matt Sydal i Jushin Liger

* RPG Vice vs The Addiction vs The Decade vs reDRagon

* Cedric Alexander vs Okada (jak może pamiętacie, miało być rok temu ale Cedric miał storylinową kontuzję :P )

* Michael Elgin vs Tanahashi

* Jay Lethal vs Naito – ROH TV Championship Match

* ROH All Stars (The Briscoes, War Machine i Strong) vs Bullet Club (Styles, Gallows, Anderson i Bucksi)

* Chris Sabin vs KUSHIDA

* Moose i Gedo vs Silas Young i Watanabe

* ACH vs Nakamura

* The Kingdom (Bennet i Taven) vs Matt Sydal i Jushin Liger

* RPG Vice vs The Addiction vs The Decade vs reDRagon

* Cedric Alexander vs Okada (jak może pamiętacie, miało być rok temu ale Cedric miał storylinową kontuzję )

* Michael Elgin vs Tanahashi

* Jay Lethal vs Naito – ROH TV Championship Match

* ROH All Stars (The Briscoes, War Machine i Strong) vs Bullet Club (Styles, Gallows, Anderson i Bucksi)

Czyżby Delirious z Gedo czytali forum Attitude? :twisted: . ACH, Cedric i Moose w karcie? No proszę, jednak można :lol:

Sabin vs KUSHIDA - żywiołowy opener. Niby wiem skąd Sabin wziął się w RoH, ale i tak zobaczenie jego facjaty będzie ciekawym motywem - w końcu walczy z tag partnerem swojego byłego tag partnera - historia buduje się sama.

ACH vs Nakamura - wynik przewidywalny, natomiast ringowo, na pewno wielka szansa dla "A Crack Heada" na pokazanie się - personalnie ciężko jest mi gościa kupić, natomiast umiejętności mu nie odmówię - to może/musi być co najmniej dobra walka.

Kingdom vs Sydal & Liger - szkoda że JTL nie wykonuje już Shooting Stara - mielibyśmy porównanie tego jak ten move się zmienił przez te około 30 lat. A tak ... trzeba liczyć na face'ów, i w porywach Tavena, ale generalnie, spodziewam się nieco ponad przeciętnej walki.

Cztery teamy - eRPedzy to, dla mnie, jeszcze zbyt niezgrany projekt by się nim zachwycać; O Addiction już zdanie napisałem w poprzednich postach; Dekada po odejściu Jacobsa to strasznie niepewna grupa IMO (jak sądzę będzie to team BJ'a z Page'em co nie musi być genialnym wrestlingiem), a Czerwone Smoki ... no cóż, dla mnie najlepszy team na tym świecie. Spodziewam się przede wszystkim chaosu (i nie, nie liczę tego że RPG Vice reprezentuje tą grupę :wink: ), natomiast ucieszy mnie zwycięstwo O'Reilly'ego i Fisha - reszta po mnie spłynie.

Cedric vs Okada - kiedy pisałem p.s. do poprzedniego posta odnośnie czarnoskórych wrestlerów to miałem w głowie tą walkę - rzecz w tym że zapomniałem o tym napisać :P . Potencjał tej walki jest ogromny, myślę że solowo, nawet największy.

Elgin vs Tanahashi - nie lubię Elgina, ale liczę, że nie da mi tej przyjemności i udowodni, że błędem jest to że bookerzy NJ nie chcą go na swoich galach - inaczej, ja śmiało postawie na nim krzyżyk.

Lethal vs Naito - to są ludzie tak dobrzy ringowo że dobra walka to dla nich plan minimum. Wynik raczej przewidywalny, nie mniej jednak wymagania są całkiem spore.

Gdyby walka All Starsów z BC była Elimination Matchem (czy może jest?), to mógłbym śmiało dać jej ponad 30 minut (jeśli nie godzinę). Gun&Gallows w końcu pokażą swoje mięśnie piwne na wspólnych galach, co w zasadzie już mi wystarczy, ale żeby mało, Mark Briscoe nie musi być koniecznie spinowany żeby przegrać walkę :twisted: . Swoją drogą, skład RoH jest fajną kombinacją - Briscoes - dzicy południowcy, War Machine - dzicy powerhałsi oraz Strong - facet który bądź co bądź wzoruje się na japońskim stylu (jakby ubrać ich wszystkich w moro to mogą robić wielką stajnie, i to miałoby ręce i nogi). Tak czy siak, najlepsza walka gali to nie będzie, ale może dać sporo rozrwyki.

Jak do tej pory, gala z największym potencjałem - święta trójca NJ ma walki solowe, przez co poziom z miejsca idzie w górę, ale i też zawodnicy RoH mają spore pole do popisu. Jest bardzo dobrze, ale na ostatnią galę życzyłbym sobie fajerwerki - jak kończyć tour po Ameryce, to z przytupem.

No i dzisiaj ostatni przystanek z zapowiadaniem walk na wspólne gale ROH & NJPW.

Oto starcia zabookowane na Global Wars: Night 2

Warto przy okazji wspomnieć, że Global Wars: Night 2 będzie tapingiem TV.

* KUSHIDA vs Will Ferrara

* Michael Elgin vs Gedo

* Dalton Castle vs Jushin „Thunder” Liger

* The Kingdom (Bennett i Taven) vs Bullet Club (Anderson i Gallows)

* Naito i Tanahashi vs ACH i Sydal

* Nakamura vs Roderick Strong

* Bullet Club (Styles i Bucksi) vs RPG Vice (Barretta i Romero) i Okada