Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Taven czekał sporo na taryfę ulgową ? Chyba czegoś nie rozumiem w tym zdaniu (może dlatego że to poniedziałek ) bo przecież Taven jest jak dotąd (nie wliczam do listy sobotniego tapingu TV, bez względu na rezultat) jedynym Top Prospectem który po wygraniu turnieju zdobył pas ROH TV champion - co wciąż jest jednym z największych szokerów podczas ery bookingu Deliriousa. Można mówić że w czasie panowania z pasem ROH TV miał spore fory, ale czekać na nie aż tak nie musiał

Chodziło o sam fakt, kiedy to występował w RoH jeszcze przed turniejem. Bo to też nie był Prospect sciągnięty z powietrza, i tak jak w przypadku Ferrary, dołączenie go do turnieju mnie lekko podirytowało. Nie został ochrzczony złotym dzieckiem just like that. Trochę się obijać i sprawdzać musiał w federacji.

Czym może się wybić Dijak ? Moim zdaniem jego finisher robi wrażenie

Wielu jest takich z dobrym/ciekawym/wow/fajnym finisherem, a nawet nie znamy ich imion :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-377156

Chodziło o sam fakt, kiedy to występował w RoH jeszcze przed turniejem. Bo to też nie był Prospect sciągnięty z powietrza, i tak jak w przypadku Ferrary, dołączenie go do turnieju mnie lekko podirytowało. Nie został ochrzczony złotym dzieckiem just like that. Trochę się obijać i sprawdzać musiał w federacji.

Eeeee, to ile to tam tego było przed turniejem - z 5-6 walk może ? Raptem kilka występów w roku 2012 jako typowy jobber plus walka o kontrakt na Boiling Point 2012. W sumie pamiętam, że zaciekawił mnie swoimi występami właśnie jako taki jobber w ROH TV, dlatego potem cieszyłem się na wieść że został dodany do turnieju, jednak potem negatywnie zaskoczony byłem, że tak spuścił z tonu z ringowymi wyczynami :?

Wielu jest takich z dobrym/ciekawym/wow/fajnym finisherem, a nawet nie znamy ich imion :wink:

Z pewnością racja. Imię Dijaka wbiło się jednak już fanom ROH przynajmniej na tą chwilę, co widać było po reakcji widzów chociażby po Asai Moonsault w walce z Ferrarą. W każdym razie, po wykorzystaniu title shota będzie można gdybać więcej ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-377168

Nowy stage prezentuje się dobrze, szczególnie przy wejściu Joe. Pewnie nie zawsze będą go używać, bo nie we wszystkich sala będzie na niego miejsce. Jednak na taping tv i ppv powinien być zawsze.

Co do ostatniego odcinka, to szkoda, że Jacobs odchodzi. Jego promo w ringu i to na yt skierowane do Joe pokazują, że należy do czołówki ROH pod względem mic skill. Oznacza to koniec The Decade i jak pokazała historia tej stajni Jacobs świetnie się sprawdził jako mówca, a zarazem osoba, która jak trzeba to wejdzie do ringu i sprawę załatwi sam.

Segment Joe z Jayem nie nakręcił mnie na ich walkę, po prostu powiedzieli, że chcą walczyć. Mało czasu by rozkręcić ten feud, dodatkowo to będzie face vs. face. Pozostaje się cieszyć, że dwa wielkie nazwiska staną przeciwko sobie.

Musi to być świetne uczucie będąc przeciętnym dostawać tak duży push. Ich połączenie to najlepsza rzecz jaka mogło im się przytrafić, bo sami moglby pozostać w mid cardcie. Jak jeszcze wróci Adam to podciągnie ich w micu, bo obaj nie robią postępów w tej dziedzinie. Po uderzeniu czerwonej maski krzesłem ten ruch i spojrzenie skojarzyło mi się z Trevorem Lee. Raczej to nie był on, mieszka na zachodnim wybrzeżu i nie sprowadzali by go na pojedyncze akcje. Nie mówiąc, że pod maską może być każdy, a na dopiero przy ujawnieniu znajdzie się odpowiednia osoba.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-377809

KLowskie Video LIVE #61 – Double D

Chciałem już w zeszłym tygodniu pogadać sobie o prospektach, których widzieliśmy, ale się nie wyrobiłem :/ No to sobie dzisiaj pogadam, a jak ktoś coś fajnego zarzuci na czacie, to może i o tym sobie pogadam. A jak nie, to będzie to krótki odcinek :P

Start o 20.00

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-377810

• Reputacja:   1

RoH TV 14.03.2015

ACH and Matt Sydal vs The Addiction

Walka ta stała na bardzo dobrym poziomie bowiem cała czwórka pod względem ringowym jest czołówką w Ring of Honor. Cały czas coś się działo i tylko końcówka daje sporo do życzenia. Te wszystkie ataki nowej stajni stają się powoli nudne, takie coś widzieliśmy tysiące razy i nie budzi to we mnie emocji. Oby szybko okazało się kto jest w tej stajni, inaczej będzie dość nudno bo będzie się działo to samo.

Feud Briscoe z Joe wygląda jak typowy krótki konflikt dwóch face'ów. Jeden jest dobry ale drugi jest legendą więc niby może wygrać. Prawda jednak jest taka że Briscoe wygra na Supercard of Honor bowiem Samoa Joe idzie do WWE. Tak więc walka ta straciła już wszelkie emocje.

Jimmy Jacobs też odchodzi do WWE więc dostanie walke o pas RoH. Zawsze lubiłem Jacobsa bo to gość który się nie oszczędza i widać że nigdy nie dostal odpowiedniej szansy. Oczywiście będzie to tylko kolejny przystanek dla Jaya, mimo to starcie powinno być na odpowiednim poziomie.

Main Event - The Young Bucks vs The Kingdom

Druga dziś dobra walka drużynowa gdzie to The Kingdom pokonali jeden z najlepszych Tag Teamów na świecie. Nie wiem czy to dobry pomysł by akurat Bucksi byli podkładani Tavenowi i Bennetowi, oczywiście Kingdom jako nowi pretendenci muszą być promowani, ale z drugiej strony jest wiele innych zespołów które by mogły tutaj przegrać. Poziom oczywiście był bardzo poprawny, ciekawi mnie czy na Supercard of Honor będzie podobnie.

Poziom w tym tygodniu był całkiem wysoki, dwie fajne walki oraz dwa porządne segmenty. Do tego pojawiają się nadal zamaskowani więc trzeba tylko czekać na kolejne odcinki.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-377907

I came here to watch Dalton Castle! Uwielbiam tego gościa :D. Nie wiem dlaczego akurat on pośród wszystkich pedalskich gimmicków których nienawidzę ale od wejścia po moment położenia się na jego przybocznych, uśmiech nie schodził mi z ust. Koleś jest naprawdę zajebisty :P.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-378101

ROH 21.03.15

Dalton Castle ukradł show i pewnie nie raz to jeszcze zrobi. Świetnie, że potrafi coś raz na jakiś czas pozytywnie mnie zaskoczyć. Idealnie pasuje do tv i oby dostawał jak najwięcej szans, bo takich ludzi brakuje w ROH TV. Ringowo spokojnie wpasuje się w poziom federacji. Przyćmił tym samym Dijaka, ale ten dostał duży bonus w postaci wstąpienia do House of Truth. Martini będzie go ciągnął za uszy i na początek rola ochroniarza dla Lethala będzie dla niego dobra.

Jimmy Jacobs dostał swoją ostatnią szansę na wygranie pasa ROH World. Wynik z góry przewidywalny, ale Jacobs po raz kolejny pokazał czemu przez tyle lat utrzymywał się w ROH. Dobrze sprzedał swoją historię i dąrzenie do celu.

ROH Conquest Tour 13.03.15

Live eventy są niedoceniane przez nowych fanów ROH, a można tutaj zobaczyć nowe osoby jak Daivari albo prospekci dostają więcej czasu. A jak jeszcze publiczność dopisuje to dostajemy przyjemną galę. Dziwnie zabookowali Silasa po powrocie, nie poradził sobie z takim Ferrarą, sędzia zebrał heat, ale chyba nie o to chodziło. Debiut Roppongi Vice (Beretta & Rocky Romero) i jak na to że jednym z przeciwników był Whitmer to wypadł on dobrze. Potrzebują pewnie więcej czasu, aby się zgrać, ale już kilka spotów mieli przygotowane. Z braku konkurencji pewnie dojadą do title shota, ale czy go udanie wykorzystają?

Samoa Joe vs. ACH

Po raz pierwszy po powrocie do ROH miałem okazję obejrzeć Joe. Powrócił do kilku spotów, które używał przed laty. Sam występ nazwał bym optymistycznym przed następnymi pojedynkami, które będę miał okazję zobaczyć. W TNA mógł się ostatnio odzwyczaić od dłuższych walk, ale tutaj pokazał, że nie ma z tym problemu. ACH to niezbyt wygodny przeciwnik, efektowny, ale ciężko zbudować z nim większe emocje.

Champions Challenge Tag Team Match

reDRagon (Bobby Fish & Kyle O'Reilly) vs. Jay Briscoe & Jay Lethal (w/Truth Martini)

O samej walce nie ma co wiele pisać, bo o wiele ciekawiej było po niej. Okazuje się, że Lethal po zakończeniu feudu z Patronem dalej mówi, że jest najlepszym mistrzem. Nie było to wymyślone tylko po to, aby jakoś rozpocząć rywalizację z Albertu. Po walce dostaliśmy pierwsze starcie pomiędzy Jayami i chęć pokazania, który pas jest ważniejszy. Coraz bardziej możliwy jest pojedynek Lethal vs. Brisoce na Best In The World. Raczej unifikację nie przewiduję, bo TV ostatnio bardzo dobrze wypromował Tavena i samego Lethala i jeszcze nie raz by się przydał. Stawką byłby dwa pasy i chciałbym by to wygrał Lethal i tym samym stanął na szczycie federacji.

ROH Supercard of Honor 27.03.15

SoH wyrastało na jeden z najważniejszych gal nie będących PPV, w tym roku. Za sprawą main eventu i histori tak można powiedzieć. Niestety reszta karty nie napada optymizmem.

ROH World Championship Match

Jay Briscoe © vs "Samoan Submission Machine" Samoa Joe

Oczywisty wydaje się być wynik tej walki. Oby ROH nie chciało się bawić w jakieś dawanie na krótko pasa Joe i strasznie fanów, że ten odszedłby z pasem do WWE. Streak Briscoe trzeba lepiej wykorzystać, o czym pisałem wyżej. Poziom walki to duży znak zapytania, wielu fanów czeka na tą walkę i atmosfera powinna być świetna. Oby tylko obaj dali radę w ringu.

ROH World Television Championship Match

Jay Lethal © vs Jushin "Thunder" Liger

Jeszcze większy pewniak. Tu już nawet ciężko wymyślić jakiś racjonalny powód by wygrał pas Liger. Jushin ostatnio prezentuje dobrą formę, potrafi wykręcić dobre walki singlowe w NJPW. Tutaj powinno być podobnie, tylko zwycięzca znany z góry nie będzie dodawał emocji.

ROH World Tag Team Championship Match

reDRagon © vs the Kingdom w/ Maria Kanellis

Gdzieś tam krążyła infomormacja, że ma być Ladder War z Bucksami na PPV, to by sprawiała, że reDRagon zachowają pasy. Kingdom ostatnio niszczą wszystkich, którzy im stawali na drodzę (m.in. Bucks i Briscoes). Pod względem wypromowania są gotowi na przejęcie pasów, nie chciałbym tego. Czuje, że to jest nieuniknione, ale niech lepiej z tym jeszcze poczekają. Gdyby to był no dq to mogła by być interesująca walka, a tak możemy mieć średni pojedynek.

BJ Whitmer vs Jimmy Jacobs

Pożegnanie Jacobsa, mam nadzieje, że po walce jakoś mu podziękują. Szkoda, że przeciwnik jest słaby, nie będzie to walka, którą zapamiętamy na dłużej. Z drugiej strony to dobre zamknięcie rodziału The Decade. Pomogli Cedricowi i Adamowi, ale i tak najlepiej na tym wyszedł Strong, który świetnie został teraz kupiony jako face.

Michael Elgin vs Frankie Kazarian

Christopher Daniels vs Roderick Strong

Rozdzielili Addiction na dwie walki singlowe, na Elgina w ogóle nie patrze, ale Daniels vs. Strong może być interesujące. Jeszcze coś dodadzą do karty, ale wątpię by to jakoś wpłynęło na odbiór gali przeze mnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-378176

KLowskie Video LIVE #62 – Supercard of Honor IX

W okresie Wrestlemanii nie trzeba rozmawiać tylko o Wrestlemanii. Można na przykład pogadać też o Ring of Honor, a konkretniej o Supercard of Honor IX, które już dziś. Gościem będzie "ratingmaker" Arkao; zobaczymy, czy tak jak w poprzednich razach, przyciągnie on sporą rzeszę widzów..... sporą jak na ten podcast :D

Start o 21.00

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-378339

Krótko o poprzedniej tygodniówce: Dalton Castle skradł show i cieszy mnie, że faktycznie zostanie na dłużej w ROH.

...rozumiem przyjęcie Dijaka do House of Truth, przyda mu się, ale co z shotem na pas TV? Jak ma go wykorzystać, to Lethal musi stracić tytuł. Albo Donovan odwróci się od stajni, co będzie głupie i zbyt szybkie.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-378601

http://www.rohwrestling.com/sites/default/files/imagecache/news_featured_photo_full_news_node/njpw1tanahashi.jpg

Pierwszy wrestler ogłoszony na wszystkie 4 wspólne majowe gale ROH/NJPW. Można spokojnie powiedzieć, że gwiazd nie zabraknie i znów zobaczymy całą czołówkę z NJPW. Ciekawe jak bedzie wyglądał jego booking. Tyle się mówi o oszczędzaniu Tanahashiego, więc nie zdziwię się jak stoczy tylko jeden pojedynek singlowy i to z nikim z górnej półki. W zeszłym roku walczył z Bennetem.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-378893

Rok temu spisał się bardzo kiepsko. Był niby wielką gwiazdą a dostał walkę z Bennetem, który do tego spisał się według mnie lepiej niż Japończyk. Mimo to ewentualny pojedynek Hiroshiego z jakimś Main Eventerem byłby hitem. Aż chciało by się starcia z Adamem Colem.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-378903

Ciampa sobie odchodzi (o ile nie jest to work, jak z Tavenem), ale jest też w drugą stronę; Dalton Castle przychodzi.

Powołując się na PWInsider, Dalton Castle podpisał kontrakt z Ring of Honor i to pomimo tego, że swoją ofertę złożyło mu również TNA (nie primaaprilisuję :D).

Dla tych, którzy jeszcze nie widzieli, albo chcą sobie przypomnieć ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-378921

http://17r1l63fshd52dy9yakdizhkog.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/04/Okada-ROH-645x323.jpg

Robi się dość ciekawie :)

Edytowane przez Arkao
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-379024

Jeszcze Nakamura i oby kolejne nazwiska były interesujące. Tutaj też robi się ciekawie. Jakby ROH chciało, aby Cole był liderem czerwonych masek to o tym nie wspominali. Jednak z drugiej strony ich fani to głównie smarci i to może uśpić ich czujność, a jak tak się stanie to Adam jako heel po prostu powie, że kłamał. Nie skreślałby go po tym promo, podobnie jak Ciampę.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/53/#findComment-379033