Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Z nowej tygodniówki zerknąłem tylko na pojawienie się Alberto. Ciekawe czy Dixie przyszła na galę błagać go o to, żeby dołaczył do TNA, skoro już ten przyjechał do niej do Nashville, choć nie na jej galę. Wracając do segmentu, Alberto pojechał trochę po WWE, bo powiedział że dla niego jest wrestling a nie entertainment. Poza tym nic ciekawego nie powiedział, a ten segment to był jedynie wstep do jego prawdziwego debiutu, kiedy pojawi się na kolejnej gali żeby walczyć.

ROH promuje Chikarę? Bo myślałem ze ta reklama w trakcie to jest zwyczajowe reklamowanie się podczas programów konkurencji. No ale na Facebooku ROH też się pojawiło info o Chikarze. Nie słyszałem żeby te federacje współpracowały i mam nadzieję że nie zobaczymy mnóstwa zamaskowanych gości na galach ROH niedługo.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-374104

• Urządzenie:  Windows

Dziwne to promo z tajemniczymi zawodnikami. Nie wiem czego się spodziewać, ale jak będą mieli wejście niczym SCUM, to mnie mają.

Dirden mnie kupił momentalnie, był jakiś, ale w ringu nie powalił. Dijak odwrotnie - miałem go gdzieś, a kupił mnie swoimi akcjami. Lot za ring piękny nie był, ale jak na takiego gościa to i tak coś. A finisher - bajka. Decade może być tym, czego mu brakuje.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-374169

Fatal Four Way na PPV?

Już oficjalnie ogłoszono, że będzie to Jay Briscoe vs. Elgin vs. Ciampa vs. Hanson. Daje pretendentom łącznie 1% szans na wygranie pasa. Zawsze coś na tweeterze niestosownego może napisać Jay. Brakuje konkretnego contendera na ppv to wrzucili aż trzech. To niech też świadczy jak bardzo ROH przestało wierzyć w Elgina. Jay vs. Elgin miałby fajną historię, ale cały ten storyline zupełnie im nie wyszedł, a face turn Elgina byl zupełnie nie potrzebny. Na razie to jest feud między trzema pretendentami, ale trochę czasu jeszcze zostało i Jay też w niego się włączy.

To nie jest main event, który sprzeda ppv. Wszystko będzie się opierać na walkach El Patrona (z Lethalem) i AJ Stylesem (ciężko powiedzieć kto będzie jego przeciwnikiem). Długo nam każą czekać na title shota dla AJa i może podczas weekendu WM doczekamy sie walki Briscoe vs. Styes.

ROH promuje Chikarę? Bo myślałem ze ta reklama w trakcie to jest zwyczajowe reklamowanie się podczas programów konkurencji. No ale na Facebooku ROH też się pojawiło info o Chikarze. Nie słyszałem żeby te federacje współpracowały i mam nadzieję że nie zobaczymy mnóstwa zamaskowanych gości na galach ROH niedługo.

Obie federację od dłużego czasu żyją w zgodzie. Wrestlerzy ROH bardzo często byli zapraszani na gale Chikary. Mielismy nawet Ciberneto ROH vs. Chikara czy Team ROH na KOT. Te reklamy zapewne są związane ze zbliżającym się weekendem w Filadelfii. Obie federację mają gale w tym mieście i na wzajem chcą zachęcić ludzi, którzy przyjadą na Royal Rumble by też przyszli na gale ich federacji.

El Patron dobrze zaprezentował się fanom. Feud z Lethalem może być interesujacy, bo cała trójka razem z Martinim radzą sobie dobrze za mikrofonem. Ciekawe jak rozwiążą sytuację z pasem TV. Z jednej strony będa chcieli aby Patron był długo nie pokonany, a z drugiej pas TV zupełnie nie pasuje do Alberto i tego jaką wielką gwiazdą jest. Zapewne skończy się non-title.

Zajawka nowej grupy bardzo mnie zaciekawiła. Zupełnie nie mam pojęcia kto to może być. Świetnie jakby to była mieszanka kogoś z ROH z nowymi osobami, ale znanymi juz na scenie niezależnej.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-374250

Cedric Alexander vs Frankie Kazarian - Krótka ale szybka walka w wykonaniu tej dwójki. Idealna na rozpoczęcie gali i rozgrzanie publiczności. Małym zaskoczeniem jest dla mnie wygrana Kazariana. zSzkoda, że Cedric po feudzie ze Strongiem nie poszedł za ciosem. Błąka się bez wyraźnego celu a to mu nie pomaga.

Walka prospectów zdecydowanie bardziej ciekawsza niż ta tydzień temu. I Dijak i Dirden zaprezentowali się lepiej niż Diezel czy Ferrara. Pierwsze odczucia? Dirden ze swoim wyglądaniem przypominal chudszego brata bliźniaka Hansona. W ringu jest ok ale nie sądze, że załapie się na coś więcej. Niezły był za to Dijak. Wygląd ma, w ringu prezentuje się nieźle. Wiem, że w RoH to aż tak mocno ważne nie jest ale z chęcią zobaczyłbym jego dłuższe promo.

Alberto w RoH? Nie wypadł nadzwyczajnie ale czy tego od niego oczekiwano? Jeżeli chodzi o mnie, to w tym momencie wystarczy mi sama jego obecność. Na większe rozkminy przyjdzie czas po walce z Lethalem. Pozostając przy Jay'u. Spodziewałem się, że może dojść do ich segmentu wiedząc jak ma wyglądać karta gali ale muszę przynać, że Jay wypadł w tym segmencie świetnie. Heel pełną gębą.

Briscoe vs Taven to przewidywalna walka. Dwoili się i troili aby uwiarygodnić Matta jako przeciwnika ale to nic nie dało. Wygrana Jay'a w żadnym momencie nie była zagrożona ai sama publiczność sprawiała takie wrażenie.

Alberto pewnie byłby najważniejszym wydarzenie, eventu, gdyby nie tajemnicze promo, które napawa optymizmem.. Dziwnym zbiegiem okoliczności jest to połączone z reklamami Chikary. Czyżby kolejna wojna?

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-374255

Wreszcie doczekaliśmy się tygodniówki w internecie. Pierwsza walka z udziałem The Briscoes i The Kingdm nie porwała mnie na kolana. Oprócz fajnego brawlu na początku oba zespoły nic wielkiego nie pokazaly. Cały pojedynek przyćmił debiut ODB w Ring of Honor :twisted: Idealnie pasuje do braci Briscoes i zobaczymy czy zasiedzi się tak długo w roh jak Maria ;) Walka Top Prospectów była tym co się spodziewałem - wolną walką z przebłyskami. Po beer City Bruiser nie można było oczekiwać czegoś dobrego i po cichu liczyłem na Webba (cholernie podobny do Tysona Kidda). Niestey przegrał, ale BCB raczej nie zawojuje w federacji. Wreszcie przeszliśmy do długo oczekiwanego debiutu AEP w ringu. Zdziwiła mnie słaba reakcja na niego. CD jak i ODB dostali większy pop, no ale nie będę czepiać się szczegółów. Walka była na dobrym, równym poziomie, ale chciałem czegoś więcej od Meksykanina. Może za bardzo się na jego walke na paliłem i za dużo oczekiwalem. Końcówka bardzo dobra i Alberto zmusza Danielsa do klepania. Jestem ciekaw czy Alberto odbierze pas Lethalowi. Jeśli tak, to szanse Top Prospecta, który wygra turniej maleją. Chociaż takie zwycięstwo dla młodego zawodnika byłoby wielką promocją.

W moim odczuciu nieco słabszy odcinek od pozostałych. Cieszą dobrze ,,bookowane" feudy i nawet epizod bez storylinu o główny pas może wypaść dobrze. Jestem też niezwykle ciekawy kto kryje się pod tajemniczą maską. Trzeba przyznać, że proma są bardzo dobre i z niecierpliwością czekam na debiut tego zawodnika lub stajni :D

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-375070

To już oficjalne ! Alberto El Patron dostanie title shota ! Zawalczy z Jay’em o pas !

No….. ale z innym Jay’em i o inny pas. 1 Marca na PPV 13th Anniversary Show Alberto zmierzy się z Jay’em Lethalem o pas ROH TV Champion.

Trochę zaskakujące to dla mnie, bo spodziewałem się tej walki, ale myślałem że będzie to non-title match. Choć z drugiej strony zastanawiam się teraz, czy aby na pewno Lethal dociągnie do PPV jako mistrz, bo taka sytuacja już była jak Cole z Twardym miał walczyć o pas TV, jednak Adamek wcześniej stracił pas i zrobił się z tego po prostu singles match ^^

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-375120

• Reputacja:   1

Sądzę że Patron dostanie jednak walke o pas, powinien go wygrać bo chyba jak na razie nie może liczyć na pojedynek o główny tytuł. Briscoe ostatnio spisuje się bardzo dobrze, można poczuć ze jest tym właściwym championem. Następnie wszyscy będą czekać na Stylesa, więc nie ma tam miejsca dla Meksykanina. Oczywiście konflikt Jaya z Alberto powinien się kiedyś odbyć, Latynos vs kolonkowy Amerykanin, w tym są pieniądze. Na razie niech jednak Patron promuje tytuł i siebie samego bo ciągle jest bardzo wartościowym nazwiskiem.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-375123

Polecam uważać na newsy "konkurencji", wrypali szpetnego spoilera dotyczącego zwycięzcy Top Prospect Tournamentu w niespodziewanym miejscu :/ Nie powiem dokładniej, bo sam nie chcę spoilerować, w każdym razie któryś z nowych newsów.

Alberto i Daniels - nie można mówić o tragedii, ale mnie nie porwali.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-375171

KLowskie Video LIVE #58 – ROH w Observer Awards 2014

Opublikowane zostały wyróżnienia pozytywne i negatywne w Wrestling Observer Awards. KL i Arkao przyjrzą się, jak w tych zestawieniach wypadło Ring of Honor.

Rozpoczęcie dziś o 22.00 (fajna pora, co ? :) )

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-375203

The Briscoes vs The Kingdom - Sama walka przyzwoita (niezły brawl na samym początku + kozacki spear Bennetta) ale ze słabym zakończeniem. Wiadomo, że z punktu widzenia tego feudu ma to sens ale gdy czeka się na daną walkę to oczekuje się jasnego wyniku. Poniekąd zrekompensowała mi to pojawienie się ODB. Nigdy nie byłem jej fanem, ale poszedłem za tłumem. Publiczność sprawiła jej gorące powitanie więc i ja to kupiłem.

Walka TPT wypadła przeciętnie ale i wrestlerzy występujący w walce również na takich wyglądali. Zniszczył mnie sam match-up. Z jednej strony doświadczony, obleśny z ogromną masą i wyraźnym gimmickiem Bruiser, z drugiej Mikey Webb, który wyróżnia się tylko tym, że potrafi walczyć. Nie różni się niczym innym od skaczących małpek, których ROH przewijało się wielu. Właśnie w tym upatruje zwycięstwo Bruisera - był po prostu ciekawszy.

El Patron vs Christopher Daniels - Powiem tak, nie było to złe. Każdy wiedział czego się spodziewać i właśnie to zaprezentowali. Niczego nie zepsuli ale mówiąc, że czymś szczególnym zaskoczyli to byłoby również spore nadużycie. Chanty This is Awesome również moim zdaniem lekko przesadzone ale jak widać każdy ma inne wymagania.

El Patron w walce o pas TV. Wiem, że to ryzykowne co napisze, ale nie zdziwiłbym się gdyby zdobył ten pas. Zrozumiałbym też to, dlaczego chcą go utrzymac jak najdłużej z dala od głównego pasa.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-375213

• Reputacja:   1

Oglądając sobie ten odcinek stwierdziłem że Taven nie pasuje do tej stajni, Bennett jest jeszcze jakiś i to go ratuje. Facet potrafi zrobić dobrą walkę, ma wygląd, taki typowy TV Champion. Matt za to się tam kręci ale kompletnie nic nie wnosi, każdego moglibyśmy tam wrzucić w jego miejsce. Nie wiem czy taki Cedric Alexander nie spisał by się lepiej, coś ten pan mnie nie przekonuje.

Gdy na przerwe odszedł największy gwiazdor zrozumiałem czemu to Jay trzyma pas. Gościu ma to czego nie ma taki Elgin, ma charyzme. Widać w nim to co być powinno w każdym mistrzu.

Danie Patronowi feudu o pas TV jest dobrym rozwiązaniem, chcą poczekać aż Jay Briscoe utraci swój tytuł. Wtedy Meksykanin dopiero będzie mógł iść po główne złoto, widocznie nie chcą robić teraz feudu latynosa z gościem który stracił kiedyś pas przez krytykowanie gejostwa. Zaryzykowali by gdyby zrobili teraz taki konflikt, ludzie pewnie się nie odwrócą od takiej legendy federacji jak Briscoe.

Co do tych prom zamaskowanego typa, dawno nie widziałem Homicide'a ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-375369

Top Prospect to nie jedyna szansa dla młodych. The Decade też mogą taką dać. Co prawda narąbali całej czwórce, ale nowi mogli się pokazać przed publiką. I w sumie nic nie spieprzyli, może jeszcze wrócą.

Ale teraz turniej jest ważniejszy. Dalton Castle wymiata :D Koleś jest jakiś, do tego dobry ringowo. I dostał theme od Adama Massacre, co daje mi ciut większe nadzieje na to, że facet zostanie na dłużej w fedce. Ashley Sixx był "tylko" OK. W następnej rundzie zmiażdży go Dijak.

...a wśród publiki pojawili się kolesie w maskach. Powinni rozwiązać tą sprawę najpóźniej na iPPV.

Segment Cole'a - małe, a cieszy :D

Three way fajny, ale czas, który na to przeznaczyli, to zbrodnia - o wiele za krótko. I dziś straciłem nadzieję na ACHa z pasem TV :( Kurde, Alberto tego nie potrzebuje!

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-376116

Adam Cole mi zaimponował. Dawno nie widziałem jego tak dobrego występu. Nie powiedział słowa i to jest w tym wszystkim najlepsze. Geniusz leży w prostocie. Sprawił że chcę obejrzeć kolejne tygodniówki by dowiedzieć się o co mu chodzi. Gest miłości i pokoju mógł sobie odpuścić natomiast tym występem zyskał sobie nowego fana.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-376119

Moose ma problemy z Romantic Touch. Powinien to być szybki squash i może jakiś segment po walce. Słaba walka, która nie przyniosła nic nowego.

Bardzo dobre promo The Decade. Fajnie, że do walki doszedł Chris LaRusso, który pokazał się z dosyć dobrej strony.Również jest zadowolony z tego, że The Deace zawalczyło z młodymi i Ci propect'ci wcale nie byli chłopcami do bicia. Po walce heelowie zaatakowali Chrisa i pokazali swoją siłę.W piękny sposób wykorzystali młodziaka i zobaczymy co wyjdzie z tego story.

Kolejna walka turnieju Top Prospect nie była zła. Sixx w ringu radził sobie lepiej, ale Castle również trzymał poziom. Gimmcik Daltona jest interesujący, ale jakby zapuscił wąsa, ulizał włoski i miał troszkę włosów na kacie o połączyłbym go w TT z Silasem :D Okazało się, że te proma sa związane wlaśnie z Catlem. Dziwne, że przegrał i zobaczymy co wyjdzie z anonimowymi postaciami.

Czas na jeden z najlepszych segmentów w tym roku. Jak już ktoś napisał, po takich scenach widać kto jest geniuszem. Adam nic nie powiedział, a mimo to dawno nie widziałem lepszego segmentu. Szkoda tylko, że środkowy palec zacenzurowali. Zawsze go lubiłem, ale teraz pokazał, dlaczego jest perełką indys.

Main Event na bardzo wysokim poziomie. Krótki czas sprawił, że przez cała walkę coś się działo i tempo było wyśmienite. Nie mam się do czego przyczepić. Zwycięzca był raczej znany, nie wyobrażam sobie w roli mistrza ACH'a lub Sydala. Zbyt słabi za mikrofonem jak dla mnie.

Bardzo fajny odcinek, prawie w ogóle się nie nudziłem i za to wielki plus.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-376222

• 3 tygodnie później...

W finale Top Prospect właściwe osoby, tak jak przewidywałem. Ferrarze się udało(podniósł Beer City Bruisera, nice), ale zapewne przegra z Dijakiem. Który zdecydowanie zasługuje na zwycięstwo w turnieju.

Tydzień temu: Niby wszyscy pretendenci do tytułu się pokazali... ale kto o nich będzie pamiętał po ME? Bucksi i Styles vs ACH, Alexander i Sydal. Skradli show, krótko mówiąc.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/51/#findComment-376303