Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

ROH 08.11.2014

Tomasso Ciampa vs Cedric Alexander Super walka i nawet ten zmieniany wynik tego nie popsuł, choć podejrzane już było to że Tomasso chowa sobie sznurek którym dusił Alexandra pod pachę a nie w gacie, gdzie by mu raczej sędzia nie zagladał, a z tą przyklejoną do ciała ręką wyglądał dziwnie. No ale sama walka była świetna właściwie od samego początku kiedy już Cedric mógł wygrać.

Worst Case Scenario vs RD Evans & Moose Przyznam że Moose i Evans powinni zdecydowanie łatwiej pokonać tych dwóch jobberów. No ale strak dalej istnieje i w przyszłym tygodniu albo będzie nowym mistrzem albo wygra przez dq, bo Lethal to nie jest raczej osoba mogąca zakończyć streak.

Ciekawe co Elgin miał w ustach, bo mówił jakby właśnie wrócił od dentysty po borowaniu w dolnych zębach bez znieczulenia. W sumie chyba znieczulał się sam, bo w butelce mało się zostało. Oczywiście nie dowiedziałem się co z nim teraz będzie, bo stał się bardzo zły i zwalił całą winę na federację że ona kazała mu przyjść i się wytłumaczyć. Cóż, zobaczymy co przyniosą kolejne jego występy.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-367702

• Reputacja:   1

RoH 8/11/2014

Tomasso Ciampa vs Cedric Alexander - ****

Cholernie dobra walka która miała dwóch zwycięzców, Ciampa jest jeszcze większym psycholem który zrobi wszystko aby wygrać. Cedric za to ostatecznie zwyciężył i pokazał bardzo dobry wrestling, Tomasso do słabych w ringu też nie należy więc pojedynek słaby nie mógł być. Ciekawi mnie trochę jak dalej potoczą się sprawy z Ciampą, w zbliżającym się roku powinien on zostać według mnie mistrzem federacji. Zobaczymy jednak ja to się potoczy.

Moose and RD Evans vs The Jobber's

Walka typowa dla Evansa oraz jego wielkiego koleżki, czyli Moose jeszcze bardziej jest promowany na kozaka a Evans ponownie zgarnia pin. Trzeba czekać aż murzyn nie wytrzyma i odwróci się od swojego koleżki, za to ich rywale nie pokazali właściwie nic ciekawego.

Ciekawy segment z Elginem, to pokazuje że Michael z typowego ulubieńca fanów stanie się teraz kimś bardziej agresywnym. To dobrze, jest to kapitalny wrestler który zasługuje na to aby pas do niego wrócił. Nie wiem czy będzie to całkowicie heelowa wersja, lecz może być na pewno ciekawie.

Main Event – The Briscoe vs The Kingdom - *** i 1/2

Bardzo fajny ringowy chaos, stanęło do jednego ringu czterech dobrych wrestlerów którzy sporo pokazali. Nie będę ukrywał że Taven nie pasuje do niesamowitego Cola i bardzo dobrego Bennetta, jest on bowiem dośc jednowymiarowy. Ale w ringu spisuje się dość dobrze, bracia to także jedni z lepszych wrestlerów w federacji. Szkoda że pokonali oni Michaela i Tavena, ale trudno, po walce Cole potwierdza swoją dominację. Pas powinien wrócić w jego ręce, bowiem aktualnie lepszego wrestlera federacja w swoich szeregach nie ma.

Gala jak co tydzień bardzo dobra, jedna świetna walka, jedna bardzo dobra, do tego budowanie streaku Evansa i ciekawy segment z Elginem. Czas szybko minął.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-367856

RoH TV 15/11/2014

The Decade (BJ Whitmer, Roderick Strong and Adam Page) vs Caprice Coleman, Tadarius Thomas and Will Ferrara - *** i 1/2

Bardzo dobra walka, zresztą nie mogła być inna przez skład który tutaj wystąpił, nikt nie odstawał poziomem i wyszedł bardzo dobry opener. Wiadomo że było także storylinowo sporo sytuacji w Decade, zwłaszcza na linii Roddiego z Pagem. BJ Whitmer tutaj wyrasta powoli na lidera tej stajni, sytuacja po walce była jeszcze bardziej ciekawa. Strong przechodzi już wyraźny Face Turn, Adam Page za to staje się aktualnie jedną z najciekawszych osób w federacji.

Walka Stronga z Pagem na Final Battle może być bardzo ciekawa, prawde mówiąc to faworytem będzie chyba Adam. Może go to mocno wypromować, Strong za to już jest jedną z czołowych postaci w organizacji i jemu zwycięstwo nie jest za bardzo potrzebne.

Main Event – RoH TV Championship Match – Jay Lethal vs ACH - ****

Mogło być lepiej ale i tak było cholernie dobrze, Lethal oraz ACH jako dwóch wspaniałych wrestlerów spisali się tutaj bardzo dobrze. Jay jako mistrz spisuje się bardzo dobrze, walki w których broni tytułu stoją w większości na bardzo dobrym poziomie. ACH zawsze spisuje się dobrze, ich poprzednia walka była świetna, tutaj było chyba trochę gorzej. Wynik był dość wiadomy, szykuje się świetne starcie między Lethalem a Sydalem.

Ta tygodniówka była dobra, Main Event wiadomo było że będzie na bardzo dobrym poziomie, do tego spoko opener oraz bardzo fajny segment z The Decade.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-368165

• Urządzenie:  Windows

6 man tag był fajny, ale ME mnie zawiódł okrutnie. Tak tragicznego tempa się po nich nie spodziewałem. To do pięt nie dorastało ich poprzedniemu starciu. Liczę na to, że jeszcze na siebie trafią i wtedy wypadną lepiej.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-368248

15.11.2014

Tym razem trafił się odcinek z mocną obsadą, ale nie wywołujacy odpowiednio dużych emocji. Pierwsza walka na niezłym poziomie, zaskoczył mnie trochę wynik, bo jednak to Decade byli faworytem, a tymczasem to Caprice i spółka zgarnęli wygraną. Myślę że jeśli ROH zainwestuje jeszcze trochę czasu w Willa to on ich nie zawiedzie bo jak narazie prezentuje się całkiem dobrze.

Main Event był podzielony tak jakby na dwie części- przed tym jak ACH strzelił głową w stół i po tym zdarzeniu. I według mnie obie części były nudne. Jedynie ACH wywołał pozytywne emocje przerywając pin po finisherze na jeden, kiedy Lethal myślał że już wygra. No i to pięknie sprzedane uderzenie w stół w wykonaniu ACH :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-368282

RoH Michael Bennett Bachelor Party

Bardzo fajny pierwszy segment, pokazało to już jak ta gala będzie wyglądać. Picie wódki, robienie sobie żartów i tego typu rzeczy. Fani bardzo dobrze reagują, oby w kolejnych częściach tego widowiska było tak samo.

RoH Tag Team Championship Match - Jay Lethal and Truth Martini vs reDRagon - ***

Dość fajna komediowa walka, sama obecność tutaj Martiniego sprawiła że na pewno nie będzie to starcie na „serio”. Lecz muszę powiedzieć że manager ten spisał się nawet fajnie, kilka akcji pokazał. Do tego plusem była obecność przy ringu The Kingdom, pasy nie mogły zmienić oczywiście właścicieli. Opener dość dobry, oby dalej było tak samo.

Veda Scott, Heather Patera and Leah Von Dutch vs Taeler Hendrix, Scarlett Bordeaux and Mary Dobson - ** i 3/4

Co ciekawe dość fajnie się to oglądało, panie pokazały dość sporo w ringu. O wiele lepiej oglądało mi się drużynę Scarlett, oczywiście ze względów wizualnych ;)

Cheesburger ma słabą głowę :)

Roderick Strong vs Mark Briscoe - *** i 1/2

Postarali się i oglądało się to bardzo przyjemnie, do tej pory najlepsza walka. Wiadomo że po tym składzie można dość sporo oczekiwać, nie poszli w żadną technikę tylko ruszyli na siebie. Stronga bez swojego gimmicku z Decade dobrze się ogląda, Briscoe w ringu jest także dobry dlatego fajnie się to oglądało. Szkoda mi się zrobiło Marka, cały wieczór bez wódki to pewnie wielkie męczarnie ;)

Cheesburger vs Tomasso Ciampa

Nie był to długi wieczór dla Burgera.

Tomasso Ciampa vs Delirious - ***

Nawet dobra walka, Delirious walczy bardzo rzadko więc w formie też być świetnej nie może. Ciampa wiadomo że ringowo prezentuje fajny poziom, tutaj więc wyszło to dość dobrze. Początek był dość słaby, rozkręciło się dopiero od akcji z piniatą. Wiadomo że na tej gali nie chodzi za bardzo o poziom ringowy, więc ta dwójka się dość dobrze tutaj wpasowała.

ACH vs Cedric Alexander - *** i 1/4

Trochę mnie zawiedli, dopiero w końcówce udało im się się trochę przyspieszyć. Cała walka była raczej średnia, tylko momentami sprawiali że można było poczuć że są oni w ringu świetni. Emocje włączyły się po pierwszym nie trafionym 450 Splashu w wykonaniu ACH'a. Cedric zwyciężył co nie powinno chyba nikogo dziwić, jego pozycja w federacji wydaje mi się wyższa niż ta ACH'a.

Widok Marii to zawsze dobra wiadomość :P

Jay Briscoe vs Rhino -

Nie ma co oceniać, szykuje nam się walka 3 vs 3, to chyba nawet lepiej bo Rhino w walce inwidualnej to nie jest dobry pomysł.

The Kingdom vs Rhino and The Briscoes - **

Nic ciekawego, trochę walki za ringiem, trochę w ringu, do tego Kingdom przegrywają bo napili się za dużo wódy. Bardzo dziwnie się to oglądało, nie był to najlepszy poziom z możliwych. Trochę dziwnie zakończyła się ta gala dla Bennetta, nie dość że to nie on skończył to widowisko to jeszcze na nim doszło do zwycięskiego pinu. Walka taka jak cało widowisko, przeciętna.

Komediowa gala o dość marnym poziomie, tylko kilka dość dobrych starć a reszta to tylko solidne boje. Nie ma za bardzo co tutaj nawet polecić.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-368636

W nowym odcinku do ogarnięcia tylko Main Event - niezły, ale nie oczekujcie cudów.

...no dobra, pocisk Bennetta w stronę grubasa z publiki i jego boska reakcja na te słowa to mały highlight odcinka :D

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-368955

1468522.jpeg

KLowskie Video LIVE #53 – SuperShow Of Honor, czyli ROH w Anglii

Choć skład ten sam co ostatnio – KL & Maxi4 – to mamy bardzo wyjątkowe wydarzenie. Weekend SuperShow of Honor (4 eventy w 3 dni) czyli ROH’owcy organizują wspólne show z miejscowym Preston City Wrestling. Czy to pierwszy krok kolejnego punktu rozwojowego ROH, czyli ruszenia z produktem na nowy kontynent, o tym sobie dziś pogadamy.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-369063

RoH Glory By Honor 2014

Tomasso Ciampa vs Romantic Touch - ***

Walka była fajna, bowiem było tutaj to co lubię oglądać. Fajne akcje, trochę komedii, wyszło to dobrze przez co muszę zaliczyć to starcie jako dobre. Zwycięzca był oczywiście wiadomy, Ciampa jest na fali a Touch to jobber do wynajęcia. Titus mimo to w ringu pokazuje w nowym gimmicku dość sporo, wiadomo że te zabawy z kwiatkiem sprawiają że jest on bardziej komediantem. Mimo to lubię oglądać tego człowieka

Moose vs Hanson vs Mark Briscoe vs BJ Whitmer - ***

Trochę się zawiodłem bowiem można było wycisnąć więcej z tej walki, cztery ważne nazwiska które jednak nie były wstanie mnie zachwycić. Prawda była taka że o zwycięstwo walczyć mogli tylko Moose i Hanson, obaj są na gali i wygrana mogła im sporo dać. Zwycięzył ten bardziej zarośnięty, dla mnie to bardzo dobra wiadomość. Świetnie mi się ogląda Hansona, może on kiedyś zajść bardzo daleko.

Roderick Strong vs Frankie Kazarian - *** i 3/4

Wilk syty i owca cała, jeden wygrał ale drugi nic nie stracił. Walka była bardzo dobra, tylko że to było już pewne przy ogłoszeniu tej walki. Page atakuje razem z Whitmerem Rodericka i sytuacja między nimi staje się jeszcze bardziej napięta. Ciekawi mnie jak w tym wszystkim skonczy Adam, ma on talent i może być kiedyś przyszlością tej federacji. Plus za tą walkę bo była na bardzo dobrym poziomie.

RoH World Tag Team Championship Match – ReDRagon vs The Kingdom - *** i 1/2

Muszę na pewno zaliczyć to starcie na plus, bowiem zarówno smoki jak i Bennet z Tavenem spisali się dobrze. Pierwsze kilka minut było dość spokojne, nie działo się wiele, widać było że to takie powolne wejście w walkę. Potem z kazdą minutą robiło się ciekawiej, pasy oczywiście nie mogły opuścić rąk Dragonsów. Robią oni ostatnio furorę zarówno w Stanach Zjednoczonych jak i Japonii, więc ich moment musi trwać.

Will Ferrara vs Adam Page - *** i 1/4

Muszę przyznać że to starcie się im jak najbardziej udało, zwłaszcza podobał mi się tutaj Adam. Być może jestem jedyną osobą która widzi w nim gwiazdę, Ferrara w ringu trochę potrafi i ładnie wyszła im ta walka. Zwycięzca był wręcz sensacyjny, lecz Page i tak nic nie stracił. Konflikt ze Strongiem się jeszcze bardziej zaostrza, na Final Battle może być bardzo ciekawie.

RoH TV Championship Match – Jay Lethal vs RD Evans - *** i 3/4

Pierwszy raz tutaj zrozumiałem fenomen tego streaku, emocje bowiem były niesamowite. RD Evans stał się Bogiem dla całej publiczności, wszyscy wiedzieli w nim nowego mistrza telewizyjnego. Poziom czysto ringowy stał tylko na średnim poziomie, ale ogólnie walka była bardzo dobra. Przed starciem byłem pewien że Lethal zwycięży, ale pod koniec chciałem już zmiany mistrza. Wyszło to bardzo dobrze, seria została przerwana, trochę szkoda.

Adam Cole vs Christopher Daniels - **** i 1/2

Niesamowite starcie, można je wręcz porównywać z walką między Colem a Stylesem z Extravaganzy. Tutaj było bardzo podobnie pod względem poziomu, Adam złych walk nie robi, jest to geniusz ringowy oraz zdecydowana czołówka w Ring of Honor. Daniels za to ma wielkie doświadczenie i ciągle wielkie umiejętności, tutaj to doskonale pokazał wieloma kontrami. Takie pojedynki chciałbym oglądać cały czas bo wrestlerzy oddają serce i widać że bardzo im zależy.

Main Event – RoH Championship Match – Jay Briscoe vs ACH - *** i 3/4

Ringowo stało to jak najbardziej na bardzo dobrym poziomie, tylko że nie było tutaj żadnych emocji. Nie mogłem uwierzyć że to ACH mógłby zabrać pas Jayowi, więc chyba lepiej by było gdyby w to miejsce wskoczył Ciampa albo Alexander. Tam ta możliwość przynajmniej teoretycznie była by większa. Wiadomo że ringowo musiało być bardzo dobrze, ale jestem po tej walce trochę zawiedziony. Były dzisiaj zdecydowanie lepsze starcie o mniejszej randze.

Glory by Honor wypadło według mnie bardzo dobrze, kilka świetnych walk, kilka trochę gorszyć. Poziom cały czas był jednak utrzymany przez co sama gala jest jak najbardziej na plus.

[ Dodano: 2014-11-29, 13:31 ]

RoH TV 22/11/2014

Początkowy segment wypadł dość dobrze, Bennett nawet fajnie spisał się za mikrofonem. Teksty z grą albo jedzeniem dość dobre, widać że Mike znalazł sobie miejsce. Członkostwo w Kingdom dobrze na niego działa, lubię go i chciałbym aby kiedyś coś osiagnął.

Love Tittle Championship Match – Michael Bennett vs Romantic Touch - ** i 1/2

Lubię jednego oraz drugiego, tutaj może żadnych szaleństw nie było, lecz było solidnie i to chyba jest najważniejsze. Michael raczej tego pasa szybko nie straci, jeżeli by już miał tak zrobić to pewnie stało by się to w ważniejszym boju. Fajne jest to że Romantic Touch się pojawia bo miło się go ogląda.

Michael Elgin vs Caprice Colman

Dziwna się robi sytuacja z Elginem, ciekawe jak to się dalej potoczy. Może wyjść z tego nawet ciekawy storyline.

Main Event – Hanson vs AJ Styles - ****

Walka była taka jaka miała być, dwóch świetnych wrestlerów, zwycięzca był znany, lecz Hanson wyszedł tutaj świetnie. Dostanie w ogóle starcia z Allenem w Main Evencie tygodniówki to nie jest byle co, do tego wyszedł on na kozaka nie odklepując po cholernie mocno zapiętej dźwigni na nogę. Styles słabych walk ostatnio nie robi, nie ważne czy to Ameryka czy Japonia, daje on zawsze z siebie absolutnie wszystko.

Oczywiście wszystkie oczy były zwrócone na Main Event, lecz cała tygodniówka wypadła bardzo dobrze. RoH trzyma mocny ostatnio bardzo dobry poziom, oby się to utrzymało.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-369104

22.11.2014

Elgin miał walczyć z Colemanem, ale wyszedł w normalnym ubraniu i chciał się podłożyć rywalowi i pokazać że ma gdzieś tą walkę. Spoko, Caprice by go odliczył i wszyscy by się rozeszli do domów. Tymczasem pojawiła się ochrona i pokazano reklamy zamiast dalszych wydarzeń. Szkoda, bo Nigel pewnie miał coś w zanadrzu na Elgina, a tak skończyło się tylko pytaniem, dlaczego w normalnej walce chce interweniować ochrona, skoro Elgin nawet nie przejawiał agresji zanim oni się nie pojawili?

Walka Stylesa z Hansonem niezła, ale nie jestem pod wrażeniem tego co pokazali. Bo przez długi czas AJ starał się osłabić nogę rywala, ale całe szczęście że było to robione w otoczeniu całkiem dobrych akcji. No może poza Styles Clashem, tym razem z ledwością wykonanym, ale bezpiecznym. Bo AJ miał problem żeby utrzymać rywala i skoczył mając Hansona tak nisko, że ten nie miał szans ułożyć głowy jak Tatsu.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-369138

Glory By Honor XIII

Tomasso Ciampa vs Romantich Touch Dość dobra i wesoła walka, bo Ciampa z Touchem skupiali się nie tylko na obijaniu się, ale teź na ocieplaniu wzajemnych stosunków, co szczególnie czynił Touch wcielając się w zwyczajowo kobiece pozycje. Wrażenie zrobił na mnie jeden clothesline od Ciampy, bo dźwięk był taki jakby rywalowi pasem po klatce przeleciał. Nieudany pin na kwiatku też był zabawny. Ogólnie opener udany.

Moose vs Hanson vs Mark Briscoe vs BJ Whitmer Dużo kombinowali ze zmianami, przez co dłuższy czas tempo walki nie było zbyt dobre, ale pod koniec się rozkręcili i najlepiej wyszedł z tego Hanson, któemu udało się wygrać. Ostatnie kilka minut najlepsze, bo wszystcy włącnie z Moose'm zaliczyli skoki poza ring.

Roderic Strong vs Frankie Kazarian Myślałem że wyjdzie to gorzej, ale całę szczęście Strong nie męczył Kaza swoją techniką i obaj zaliczyli kilka dobrych akcji. Szczególnie poddobały mi się wymiany przy narożniakch, kiedy wzajemnie mocno się obijali. Trochę skopane zostało zakończenie, bo Page i Whitmer obili trochę Stronga i wrzucili na pożarcie do ringu, a tymaczasem ten dał radę jeszce powalczyć jakby nic się nie stało. No ale finalnie i tak musiał się podłożyć Kazowi.

reDRagon vs The Kingdom Zaskoczyli mnie trochę poziomem tej walki, bo jednak na początku Kingdom mocno ją spowalniali, ale później oba teamy leciały już równym, dobrym tempem. No i emocji było sporo, bo kilka razy reDRagon mogli stracić pasy. No ale udało im się je obronić po długiej i dobre walce.

Will Ferrara vs Adam Page Nie porwali mnie swoimi wyczynami. Krótko to trwało, mało dobrych akcji, dobrze przynajmniej że wygrał Will bo z niego ROH może mieć większą kasę niż z Adama, który mimo że większy to jednak w ringu zajmujący się zbyt wieloma rzeczami poza walką.

Jay Lethal vs RD Evans To już chyba koniec Evansa w ROH, bo zakończenie streaku i tej walki pokazało jaki jest cienki i że ten rekord ustalił dzięki pomocy swoich byłych już kompanów. A te porównania do rekordu Goldberga, który też miał 173-0 i przegrał to był dla mnie jawny spojler tego że coś sie musi w tej walce wydarzyć. W końcu Goldberga przegonić nie można w rekordach, no a RD dostał pierwszą ważną walkę i już sobie nie poradził.

Adam Cole vs Christopher Daniels Według mnie było nudno. Po walce dwóch tak wielkich nazwisk spodziewałem się więcej. Szczególnie wygrana Adama była do przewidzenia, skoro idzie po pas i musiał tu wygrać, a w dodatku użył finishera swojego przyszłego rywala, choć trochę za głęboko schował Danielsa między udami i obawiałem się że przydzwoni jego głową w matę. No ale na szczęście nic się nie stało. Ale w tej walce było stanowczo zbyt mało akcji na których można było zawiesić oko.

Jay Briscoe vs ACH Kolejna walka, w której emocje nie szły w parze z długością starcia. ACH wygrać nie mógł, zwłaszcza że na Final Battle zapowiedziany został juz pojedynek Jay'a z Adamem Cole. Było parę neizłych akcji, ale ogólnie musiałem mocno przewijać żeby się nie zanudzić. ACH to nie jest materiał na mistrza, a jak widać w tym przypadku nie był również dobrym wyborem na walkę o pas. Szkoda że to nie jest pierwszy raz kiedy ostatnie walki z karty nie są odpowiednio dobre.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-369245

ROH 2014.11.15 Glory By Honor XIII

Tommaso Ciampa vs. The Romantic Touch

Głównie komediowy pojedynek, w którym jedynie kick out kwiatka mi się podobał. Zupełnie ta walka nie pasowało do postaci Ciampy. Ostatnio dużo się wokół niego działo i face turn po tym co ostatnio zrobił jest dla mnie nieporozumieniem.

BJ Whitmer vs Moose vs Hanson vs Mark Briscoe

Mark nie zdążył irytować swoimi ruchami, Moose nie musiał się męczyć ze swoim ograniczonym movesetem, a BJ nie wyglądało na drewnianego. Jedynie szkoda Hansona, który ostatnio pokazuje się z dobrej strony. Najciekawsze było pokazanie się Elgina, nie był to wielki speech, ale podkręciło to jego historię.

Roderick Strong vs Frankie Kazarian

Przeciętny pojedynek i po raz kolejny okazuje się, że Kazarian w singlu ma niewiele do zaprezentować. Jeżeli taki Strong nic wielkiego z niego nie wyciągną to raczej inni też nie dadzą rady. Szkoda, że wynik było podyktowany kontynuacją storyline’u.

ROH World Tag Team Championship

reDRagon (Kyle O’Reilly & Bobby Fish) © vs The Kingdom (Matt Taven & Michael Bennett) w/ Maria Kanellis

Tag Team marzenia, dwóch najbardziej overrated wrestlerów w ROH razem. Marnowanie potencjału mistrzów, ale przez to chociaż dało się oglądać ich przeciwników.

Adam Page vs Will Ferrera

To bardziej segment niż walka i tak za bardzo nie miałem ochoty oglądać obu w ringu. Strong szybko został kupiony jako face.

ROH World TV Championship vs #TheNewStreak

Jay Lethal © w/ Truth Martini vs RD Evans w/ Veda Scott & Ramon

Kiedyś to musiało się zakończyć, najbardziej prawdopodobne było zatrzyma się na którymś z pasów mistrzowskich albo przez Moose’a. Okazało się, że połączyli oba rozwiązania. Streak był prowadzony w przymrużeniem oka i nie ma się co dziwić, że nie zdecydowano się aby Evans walczył o pas World. Podobało mi się walka i pod względem rozrywki była najlepsza na tej gali. Evans po raz kolejny udowadnia, że potrafi zrobić dobrą walkę, świetnie radzi sobie w prezentowaniu gimmicku i dostosowania go do przeciwnika.

Adam Cole vs Christopher Daniels

Czyżby najlepsza walka Danielsa po powrocie do ROH? Wyciągnął swoje największe działa, ale to i tak nie starczyło na Cole, co oczywiście jest sensowne przed zbliżającym się Final Battle. Daniels wciąż może.

ROH World Championship

Jay Briscoe © vs ACH

Mimo, że niczego wielkiego się nie spodziewałem to jednak trochę zawiódł mnie ACH. Być może ograniczyli go w tym wszystkich skokach by lepiej aż tak źle przy nim nie wyglądał mistrz.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-369262

RoH TV 11/29/2014

Zamieszanie z powracającym QR Marshallem wyszło dość dziwnie, męczył się on dość długo z CheesBurgerem. Ok, ale mimo to udało mu się zwyciężyć, za to kompletnie nie rozumiem wyzwania do walki Jaya. Do tego ta błyskawiczna porażka pomogła tylko i wyłącznie aktualnemu championowi, kolorowo przyszłosci Marshalla nie widzę.

Adam Page vs Aaron Solo

Adam fajnie się wypromował przed pojedynkie ze Strongiem, owszem pokonuje on głównie tylko nic nie znaczących jobberów. Lecz trzeba przyznać że jego postać nabrała kolorków, szanse na jego wygraną podczas Final Battle będą nawet spore.

Main Event – Matt Sydal vs Adam Cole - ****

Cholernie mi się ta walka podobała, z każdą minutą było coraz lepiej. Początek to na pewno typowo techniczna walka, co jak co ale to na pewno mi się musi podobać. Potem odeszli jakby od tego schematu i trochę przyspieszyli podnosząc poziom walki. Cole to zdecydowanie ringowo elita światowa, prezentuje on poziom wręcz niesamowity. Sydal pokazuje że nie zapomniał jak się walczy i ciągle jest w czołówce federacji. Wydarzenia po walce także były bardzo ciekawe.

Warto zobaczyć tą tygodniówkę tylko dla Main Eventu.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-369332

ROH Final Battle 2014

Najbardziej brakuje AJ Styles, udało się go sprowadzać na tapingi telewizyjne, a na najważniejszą gale w roku nie. Meltzer spekulował o kimś pokroju Okady, a okazało się, że NJPW ma w tym czasie ma swoją ważną galę i zabrało AJ, ale za to są Time Splitters i z tego trzeba się cieszyć. Kolejnym plusem jest, że w tym czasie Bennett i Taven będą w Japonii, niestety razem z Marią. To już kolejna gala ROH, w której odnoszę wrażenie, że jedynie 2-3 walki będą ciekawe.

Fight Without Honor for the ROH World Championship

Jay Briscoe © vs Adam Cole

Największa zagadka i zdecydowanie przez to najciekawsza walka na gali. Jay niespodziwanie zdobył tytuł i to po raz drugi. Niezagrożenie dotarł do Final Battle i czy jego run zakończy się szybko? W takich wypadkach zadaje sobie pytanie jeśli nie Cole to kto? Przy niezbyt częstych występach Stylesa trudno znaleźć innego godne mistrza. Nie ma dla mnie wątpliwości, że Adam będzie lepszym mistrzem. Nie tylko w ROH, ale jak dostanie szanse to w NJPW. Stawiam, że to Adam wyjdzie zwycięsko. Ich pojedynki mogliśmy już oglądać w tym i poprzednim rok, więc wiadomo czego można się spodziewać.

reDRagon © vs The Time Splitters (Alex Shelley & KUSHIDA)

Zdecydowany kandydat do walki wieczoru. Niektórzy widzieli ich pojedynek w NJPW i teraz będzie interesująco zobaczyć jak wypadną przy innej publiczności. Jakiś procent trzeba dać Time Splitters na przejęcie pasów. Mogą przenieść rywalizację o pasy do New Japan i tam je promować. Technicznie to jest możliwe i ma to ręce i nogi nawet jakby tytułu miały szybko wrócić do reDRagon.

ROH World TV Championship

Jay Lethal © w/ Truth Martini vs Matt Sydal

Wyciągają ile mogą z zainteresowania Sydalem, najpierw walki ze Stylesm i Colem, a teraz o pas TV. Mam obawy, że właśnie z tego powodu Matt może przejąć pas. Bardziej oczekiwał by run Lethala wykorzystać na kimś kogo on wypromuje typu ACH czy Cedric niż na Sydalu, któremu niewiele to da, a sam swoją charyzmą nie wyciągnie niczego z pretendentów.

The Young Bucks & ACH vs The Addiction & Cedric Alexander

Idealny main event dla PWG. Jednak tutaj nie pójdą na całość by za bardzo nie przyćmili walk mistrzowskich. Nie ma tutaj zbyt wielkiego feudu, ale mamy cichą rywalizację Cedrica z ACH, który z nich jest lepszy. Bardziej kreowaną przez fanów niż federację. Young Buck po raz kolejny będą chcieli udowodnić, że są lepsi od kolejnych „dziadków”.

Michael Elgin vs Tommaso Ciampa

Oby obaj wyszli z tego pojedynku w jednym kawałki. Widzieliśmy na co ich stać w PWG i nic ringowo z tego dobrego nie wyniknie. Sam feud dla mnie dziwny. Obaj ostatnio dostali storyline, który wybiegał po za to co się dzieje na gali. Zupełnie nie rozumiem face turnu Ciampy, który po ataku na Cruise mógł stać najważniejszym heelem obok Cole w federacji. Elgin powrotny feud mógł rozpocząć z Hansosem (nie podano tego oficjalnie, ale możliwe, że będzie się męczył na FB z Markiem Briscoe), dla którego to by był bardzo wazny sprawdzian. Jedyna nadzieja, w tym że zrobią z tej walki jakąś ciekawą historię.

Grudge Match

R.D. Evans w/ Veda Scott vs Moose w/ Stokely Hathaway

Szkoda, że Evans będzie musiał tu masakrycznie zajobować. Obawiam się squasha, a RD to się nie należy. Być może to jest okazja na odświeżenie jego postaci i zaoferowanie czegoś nowego. Zobaczymy co w przyszłości przyniesie inwestycja w Moose.

Mentor vs Student

Roderick Strong vs Adam Page w/ BJ Whitmer & Jimmy Jacobs

Która to już szansa Adama? Na każdym kroku udowadnia, że tylko traci się czas na niego. W całym tym feudzie prędzej zostanie wypromowany faceowy Roderick, a nie młody. Liczę na wygranie Stronga i odstawienie Pagea chyba, że czymś tutaj zaskoczyć. Całe Decade zmierza ku końcowi i kto wie czy nie nastąpi to na FB. Nie ma co już wspominać o tym, że Jacobs stoi w narożniku, a walczy ktoś inny.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-369404

ROH Final Battle 2014

Jak wspomniał kolega wyżej najbardziej szkoda że na gali niecpojawi się AJ Styles. Napewno podniósł by rangę tej gali, ale ogólnie najważniejsze ppv ROH w roku a brakuje takiej gwiazdy jak Styles. Nie wiem kiedy kończy się kontrakt Ariesa, ale jeżeli mają zawodnicy TNA mają wolne albo Aries by odszedł to lepszej sytuacji niż Final Battle jego nie widzę. Ale nie interesuje mnie duzo pojedynkó, ale po kolei.

Fight Without Honor for the ROH World Championship

Jay Briscoe © vs Adam Cole

Na 100% obejrze tą walkę, niestety nie live, no chyba że gdzieś bedzie jakiś darmowy stream. Chciałbym żeby Jay obronił pas. Po pierwsze nie lubie Adama Cole'a a po drugie przejadł mi się jako mistrz. Zasługiwał na ten reing, ale nie chcem go znowu że złotem a Briscoe musi tym mistrzem jeszcze trochę zostać, bo mistrzem już raczej nie bedzie (albo nie przez długi czas, ale napewno nie będzie tym, który jako pierwszy będzie miał pas po raz trzeci). Chciałbym żeby obrona pasa była udana a na Wrestle Kingdomn pojedynek Jay Briscoe vs AJ Styles że zwyciestwem tego drugiego i jego długi reing. A więc Briscoe wygra przynajmniej tak stawiam.

reDRagon © vs The Time Splitters

Czas na nowych mistrzów....ale to nie będą oni. reDRagon muszą się wkońcu od tych pasów oddalić, bo jednak mają trzy koło siebie długie posiadania, ale oni pasy nie stracą na Final Battle. Time Splitters odrzyskają pasy IWGP na WK a reDRagon pasy stracą na Supercard Of Honor. Na Final Battle mistrzami nadal będą obecni mistrzowie.

ROH World TV Championship

Jay Lethal © w/ Truth Martini vs Matt Sydal

Tak patrzę i każdy pas może zmienić właściciela, ale raczej wszystkie zostaną u mistrzów, podobnie będzie tu. Lethal pas bedzie trzymał jeszcze długo, chociaż jest długo już, ale myślę że zamiast Sydala powinien być ACH, który mógłby zgarnąć złoto.

Michael Elgin vs Tommaso Ciampa - Draw

Po co to jest! Mieliby dwóch topowych heeli, którzy mogliby ruszyć w stronę głównego złota a tak turnują niesamowitego w roli heela Ciampę, który jest niepotrzebnie znowu tym dobrym, on nim był już długo. Remis byłby najlepszy z bójka.

Gala może wypaść dobrze, cieszę się że Briscoe z Colem dostali stypkę bo udowodnili na SOH że jak dostaną stypkę (wtedy Ladder War Match). Pozostałe walki też są dobre. Czekam na Final Battle

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/45/#findComment-369408