Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

1468522.jpeg

KLowskie Video LIVE #50 – koniec Michaela Elgina czy początek wielkiego story ?

Elgin sensacyjnie traci pas, Elgin utknął w Kanadzie, Elgin wraca, Elgin odchodzi……Tyle się ostatnio dzieje w życiu Michaela Elgina, że zachodzi podejrzenie, czy część z tego nie została podpasowana do wielkiego storylinu, jaki być może ring of Honor szykuje ?

Ponadto krótko o zbliżającej się gali Champions vs All Stars.

Startujemy na żywo o 17.30

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365540

• Reputacja:   1

ROH TV 4/10/2014

Hanson vs Adam Cole - *** i 3/4

Jak ja kocham te walki Adama, to jeden z najlepszych wrestlerów na świecie, kapitalna technika i bardzo dobra psychologia ringowa. Hanson za to jest jedną z osób która za parę lat będą na szczycie organizacji. Zobaczyliśmy tutaj kawał świetnego wrestlingu, gigant nie ustępował Colowi pod żadnym względem. Świetny nietrafiony Suicide Dive był tylko zwieńczeniem tego co robił ten zawodnik podczas całego pojedynku. Szkoda że Adam musiał wygrać po Roll-Upie, bowiem to ciągle numer jeden w ROH i powinien wygrywać takie walki przez pin.

Tomasso Ciampa vs Michael Elgin - ****

Kawał fenomenalnej walki, uwielbiam starcia dwóch świetnych ringowo koksów, a tutaj takie osoby stanęły naprzeciwko siebie. Jeszcze pół roku temu wiele osób było przekonanych o tym że Ciampa za kilka lat będzie głównym mistrzem. Teraz to nastawienie osłabło, jednak zmieniając osobowość Ciampy zupełnie odnowiono jego postać. Tutaj wyglądało na to że wresterzy chcą się po zabijać, Elgin i Tomasso zrobili świetne starcie. Rzuty na stoły, masa akcji siłowych, do tego takie japońskie wymiany ciosów. Wszystko to co chciałem to tutaj zobaczyłem, polecam każdemu to show.

RoH co tydzień bije na głowę Raw, Smackdown oraz Impact, równać się może z nim tylko chyba NXT. Jednak w tym tygodniu zobaczyliśmy kawał świetnego widowiska, oby tak co tydzień.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365581

04.10.2014

Hanson vs Adam Cole Adam dostał rywala z którym solowej walki jeszcze chyba nie miał i wyszło to całkiem dobrze. Duża tutaj zasługa Hansona, który mimo sporych gabarytów potrafi w ringu wiele, a upadek na plecy po nietrafionym suicide dive wyglądał kozacko. Oczywiście Adam też pokazał się z jak najlepszej strony, bo pokonać takiego wielkoluda jak Hanson to jest sztuka, a strzelać mu superkickami po nogach kiedy ten stoi na linach- też trzeba umieć. Adam był już w tarapatach, ale finalnie wygrał, choć teraz kiedy nie ma głównego pasa mógłby się poświęcić i podpromować młodszego Hansona.

Michael Elgin vs Tomasso Ciampa Nie postawili na dobre tempo, ale całkowicie na mocne akcje. Bo rzuty na stoły, krzesła, german suplexy- świetnie to wyglądało. Ciampa już na początku walki zniszczył Elgina kolanami, a do jednego tak się rozpędził że wleciał na jakiegoś dziadka na trybunach. Zresztą Elgin zgarnął tyle kolan że już dawno powinien leżeć nieprzytomny. Natomiast Ciampa nie zgarnął może 16 suplexów jak chcieli kibice, ale za to Cena w swojej walce na narożnikach po germanach nie lądował. Naprawdę kozackie starcie które warto obejrzeć wraz z tym co się działo po walce, kiedy Ciampa wyładowywał złość na wszystkich dookoła.

RoH co tydzień bije na głowę Raw, Smackdown oraz Impact, równać się może z nim tylko chyba NXT.

Ty na serio to piszesz? Tygodniówka z dwiema walkami i bez segmentów(!) bije na głowę RAW czy Impact, na którym też są dobre walki? W dodatku jeszcze ostatnio tygodniówki ROH to były po prostu walki z iPPV i wtedy też biły na głowę np. RAW mimo że... to właściwie nie była tygodniówka tylko dwie/ trzy walki wstawione żeby zapełnić czas antenowy?

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365644

arkao napisał/a:

RoH co tydzień bije na głowę Raw, Smackdown oraz Impact, równać się może z nim tylko chyba NXT.

Ty na serio to piszesz? Tygodniówka z dwiema walkami i bez segmentów(!) bije na głowę RAW czy Impact, na którym też są dobre walki? W dodatku jeszcze ostatnio tygodniówki ROH to były po prostu walki z iPPV i wtedy też biły na głowę np. RAW mimo że... to właściwie nie była tygodniówka tylko dwie/ trzy walki wstawione żeby zapełnić czas antenowy?

Podzielam zdanie Kowala. Już wiele razy pisałem, że gale ROH tv mnie średnio interesują. Nawet teraz szybciej sięgam po Raw i Impact. Widzę poprawę porównując do zeszłego roku czy pozostałych lat. Tylko jak trafiają się dwa miesiące z rzędu, gdzie dają powtórki z ippv czyli live event z paru miesięcy wstecz to nie mam zamiaru oglądać. Ciężko porównywać te wszystkie tygodniówki. ROH pokazuje zupełnie coś innego, mają tylko 50 minut i muszę je jakoś zagospodarować. Po to jest telewizja by pomagała w reklamowaniu płatnych gal i przychodzeniu na nie. Wrestling ringowy jest lepszy niż na raw. Lepsze dwie walki niż 8, które nadają się do przewinięcia. Ja jednak jestem przyzwyczajony do pełnych gal 2-3 godzinnych, a nie dziele ich na 3 tygodnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365675

Chodzi mi głównie oto że gdy włacze sobie Raw czy Smackdown to często jestem bardzo rozczarowany tym co widzę. Gdy za to właczę sobie tygodniówki od Ring of Honor czas leci mi bardzo szybko, jestem do tego zadowolony z tego co widzę. Po wyłączeniu Raw czy Smackdown nie jestem zadowolony, za to pod koniec oglądania RoH jestem bardzo spełniony :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365676

Gwarantuje ci że nie oczekujesz od tygodniówek ROH tyle co od tygodniówek WWE, może to dlatego. Just saying :P.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365699

Wiadomo może kiedy zostanie wyemitowana walka Sydala ze Stylesem ?
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365899

To będzie epizod TV 1 listopada, jeśli dobrze pamiętam.

Mamy już zatwierdzony main event gali Glory by Honor XIII (15 Listopada w San Antonio).

Będzie to oczywiście walka o paS ROH World Champion, a rywalem Jay'a Briscoe będzie.................... ACH.

Różnie można na to patrzeć. Z jednej strony jakaś świeżość, coś innego w tym main evencie o pas. Z drugiej strony, ciężko jakkolwiek wierzyć żeby ten ACH miał wygrać, co troszkę zaniża emocje przy teoretycznie ważnym evencie federacji.

Tak czy inaczej, ja widzę na Final Battle AJ Stylesa jako nowego mistrza :]

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365922

To będzie epizod TV 1 listopada, jeśli dobrze pamiętam.

Mamy już zatwierdzony main event gali Glory by Honor XIII (15 Listopada w San Antonio).

Będzie to oczywiście walka o paS ROH World Champion, a rywalem Jay'a Briscoe będzie.................... ACH.

Różnie można na to patrzeć. Z jednej strony jakaś świeżość, coś innego w tym main evencie o pas. Z drugiej strony, ciężko jakkolwiek wierzyć żeby ten ACH miał wygrać, co troszkę zaniża emocje przy teoretycznie ważnym evencie federacji.

Tak czy inaczej, ja widzę na Final Battle AJ Stylesa jako nowego mistrza :]

Przyznam szczerze, że ja też na Final Battle widze AJ wygrywającego mistrzostwo ROH, zasłużył na to chłop, robi jedne z lepszych walk w ROH i jest nadal w topce najlepszych wrestlerów na świecie.

A co do walki Briscoe vs ACH muszę przyznać, iż jestem tym bardzo zaskoczony, takie starcie z dupy, tragedii zapewne nie będzie ale wydaje mi się, że mogli dać komuś innemu takową szanse np. Cedric'owi albo Sydal'owi

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365939

A co do walki Briscoe vs ACH muszę przyznać, iż jestem tym bardzo zaskoczony, takie starcie z dupy, tragedii zapewne nie będzie ale wydaje mi się, że mogli dać komuś innemu takową szanse np. Cedric'owi albo Sydal'owi

Już prędzej Cedric tego shota powinien dostać bo Matt dopiero co wrócił a jedna walka nie powinna obligować do title shota na główny tytuł. Taki AJ Styles title shota dostał dopiero w sierpniu a Matt shota i tak dostanie, prędzej czy później :P

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365954

Czekam na rewanż ACHa z Lethalem. Mogliby skraść show, a wynik nie jest oczywisty. Lubię gościa, ale ten shot na pas ROH to nie jest dobra decyzja. Jak to poprowadzić? Gładka porażka to bezsens, atak Lethala musiałby się odbyć po dominacji pretendenta, co osłabiłoby mistrza. Ta walka to będzie zwykły zapychacz.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365955

ACH był jednym z ostatnich co dostał title shota podczas runu Cole. Czyżby to oznaczało utratę pasa przez Jaya? Na chwilę obecną storyline zmierza ku walce Briscoe z Colem na Final Battle. Oczywiście mogą wrzucić Styles jako trzeciego. To byłby odpowiedni moment na zgarnięcie pasa przez AJ. Nie dość, że jest w bardzo dobrej formie, to w przyszłym roku może gdzieś odejść np: GFW. Jeżeli uda im się uzgodnić dużą ilość występów na galach to wypadałoby go wynagrodzić za lata świetnej kariery.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365993

Oficjalnie jest już potwierdzone, że tegoroczne Final Battle, które odbędzie się 7 Grudnia w Nowym Jorku, będzie telewizyjną galą PPV ! Co więcej, prawie wszystkie bilety zostały wyprzedane. Warto wiec zadbać, aby był to niezapomniany wieczór, tym bardziej że chodzi tu o najważniejszą galę roku dla ROH (nowy ROH World Champion AJ Styles ?).
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-365995

RoH TV 11.10.2014

Pierwszy segment z „koronacją” nowego championa wypadł nawet dobrze, Jay na mikrofonie mnie do siebie nie przekonuje. Owszem nie wypadł on tutaj tragicznie, jakoś dało się go słuchać, lecz zdecydowanie lepiej zrobiło się jak wszedł tam Adam. Według mnie Cole jest idealnym materiałem by kolejny raz sięgnąć po główny pas, dostajemy jakieś mini zwiastuny tego feudu. Zobaczymy jak to wyjdzie.

Moose and RD Evans vs Red Scorpion and Grey Wolf - ** i 1/2

Niech zwierzaki pakują walizki bo tutaj zdecydowanie nie jest ich miejsce, taka drużyna mogą by się sprawdzić w WWE, ale nie w Ring of Honor. Moose i RD to jest przyjemny zespół, destroyer oraz komediant, w przyszłości gigant będzie mógł zajść naprawdę daleko. Sama walka była mocno przeciętna, w końcówce coś się zaczęło dziać. Mimo to nie jest go show które chciałbym oglądać, zrobiono z tego słaby zapychać do dzisiejszego Honor Rumble.

20 Man Honor Rumble Match - ***

Te walki są zawsze na podobnych schematach, teraz było tak samo, tylko że Royal Rumble Matche zawsze ogląda się z wielką przyjemnością. Do tego jak zawsze było sporo ciekawych momentów, Strong eliminujący Page'a, Ciampa który dalej gra rebelianta chcącego za wszelką cenę zostać mistrzem. W końcu Bennett który był w cieniu Cola dostaje Tittle Shot, dla mnie jest to bardzo dobra decyzja. Wiadomo że Michael mistrzem nie zostanie, żadnych szans na to nie ma, lecz ja go bardzo lubię. Może nie jest to typowy zawodnik dla sceny niezależnej, jednak w ringu jest dobry, ma swój styl, może w końcu przestanie się paplać w Midcardzie.

Sam odcinek był mimo wszystko dobry, a to dlatego że był tutaj ten HonorRumble Match. Takie starcia zawsze się dobrze sprzedają, o pierwszym pojedynku nawet nie jest warto mówić. Ten odcinek niczym szczególnym nie był, lecz najważniejszy jest fakt że szybko mi on zleciał i dość fajnie się nim bawiłem.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-366246

Ten TT koksów to coś, co się wyróżnia w ROH. Może się jeszcze kiedyś pojawią.

Honor Rumble wypadło przyzwoicie, ale trochę szkoda, że zapowiedzieli wszystkich uczestników. Udało mi się wytypować zwycięzcę(choć na początku stawiałem, że to ACH dostanie tu tego shota na Glory by Honor, a wyleciał pierwszy), który mi średnio pasuje - nie wierzę, że ma szanse na pas.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/43/#findComment-366247