Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Chyba ROH wzięło sobie do serca słowa Jima Rossa. 9 prom na kanale w okresie ostatnich dwóch dni, zwykle to chyba nawet w okresie miesiąca ich tyle nie puszczają :D.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-354735

• Urządzenie:  Windows

http://www.bankfotek.pl/image/1468522.jpeg

KLowskie Video LIVE #45 – nadszedł czas

Nadchodzi czas na ROH Best in the World PPV, nadchodzi czas na kolejny ważny krok dla Ring of Honor, nadchodzi czas na szykowane przez federację niespodzianki, a więc nadchodzi też czas na kolejne KLowskie Video Live. Być może nadchodzi też czas na nowego mistrza ?

O tym pogadamy dziś o 17.00 w trzyosobowym gronie. Gości dzisiaj będą Carrik i Nessu z podcastu Wrestling Factory, reprezentujący barwy forum Wrestlefans.

Kliknij pan

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-354738

Jestem lekko zawiedziony kartą Best In The World. Gala urasta do jednej z najważniejszej w roku czy wręcz dzięki ppv jako jedna z najważniejszych w historii, a tylko dwie interesujące walki albo gwarantujące bardzo dobry poziom. Mam na myśli Cole vs. Elgin i pojedynek o pasy Tag Team. Jeszcze można podciągnąc do tego Stronga z Aleksandrem, ale to już widzieliśmy dwa razy i raczej niczym nas nie zaskoczą, choć wynik pozostaje sprawą otwartą. Reszta to tylko dodatek, Steen jeszcze zostanie w Ring of Honor i na pożegnanie trzeba będzie jeszcze poczekać.

Na murowanego faworyta na show stealer wyrasta pojedynek reDRagon vs. Kazarian & Daniels. Nie dość, że szykuje się kozacka walka, to jeszcze jest to pojedynek, który od kilku lat był nie osiągalny, a przez wielu oczekiwany. Otwarta jest sprawa zwycięzcy. Mistrzowie zdobyli ostatnio pasy, ale szykowałby się run oparty na tych samych przeciwnikach co podczas poprzedniego i nie chce tego oglądać. Liczę, że zobaczę nowych mistrzów. Dla Kazariana i Danielsa ROH to obecnie najważniejsza federacja i nie stoi na przeszkodzie, że nie będą się pojawial na galach. Interesujące jest jak ROH będzie ich prowadzić, czy pójdą w komedie. To pewnie dopiero przekonamy się na kolejnych tapingach tv i live eventach.

Jak nie teraz to kiedy? ROH już tyle czasu promuje Elgina i najwyższy czas by zdobył pas. Obawiam się o jego ewentualny run. Publiczność w Nowym Jorku potraktowała go całkowicie obojętnie i żeby to nie była to reguła na najbliższe miesiące. Na Death Before Dishonor 2013 publika podczas Cole vs. Elgin wręcz zasnęła, a wyłaniała ona nowego mistrza ROH. Czy Elgin będzie mógł zaoferować coś więcej niż tylko power moves? Pewnie władze ROH zadają sobie to samo pytanie. Tylko doprowadzili do takiej sytuacji, że nie widać innego kandydata. Styles bardziej zainteresowany jest Japonia, Daniels będzie przez jakiś czas w Tag Teamie. On dużo zrobił dla ROH w początkowych latach istnienia i pewnie w którymś momencie zakręci się koło pas.

Możliwe, że gale z NJPW narobiły mi apetytu, bo to PPV aż tak interesujące dla mnie nie jest. Brakuje AJ Stylesa, Young Bucks i Chrisa Hero. Z nimi można było zrobić coś więcej. A tak z dostępnych wrestlerów zrobili ile się dało. Może inaczej bym to ocenił jakby Lethal dostał ciekawszego przeciwnika, szczególnie po tym co zrobił z Kushidą. Prowadzi obecnie feud z Tavenem, ale to będzie co najwyżej przeciętniak.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-354782

Moim zdaniem walka Steena z Youngiem również może być ringowo interesująca. Może mówię to przez to, że tak naprawdę jednego i drugiego lubię oglądać w ringu, ale od jakiegoś czasu zauważyłem, że jednak ten Silas jakoś tam pokazuje się, jest regularnie i nie jest chłopcem do bicia; nawet w takim Fatal Four Way'u o pas ROH TV na Global Wars. Zresztą, nie jest to taki John Smith w gaciach, tylko "Last Real man in professional wrestling", a do tego jeszcze Steen, też nie byle kto w ringu, w związku z czym liczę że jednak z przebiegu tej walki będziemy w miarę zadowoleni.

Możliwe, że gale z NJPW narobiły mi apetytu, bo to PPV aż tak interesujące dla mnie nie jest. Brakuje AJ Stylesa, Young Bucks i Chrisa Hero.

No tak, tylko że Stylesa i Bucksów właśnie z powodu gali NJPW nie dało się zabookować :P

Myślę, że ROH będzie też miało jakieś mniejsze lub większe niespodzianki, które spowodują, że jednak to BITW będzie zapamiętane ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-354786

Cytat:

Możliwe, że gale z NJPW narobiły mi apetytu, bo to PPV aż tak interesujące dla mnie nie jest. Brakuje AJ Stylesa, Young Bucks i Chrisa Hero.

No tak, tylko że Stylesa i Bucksów właśnie z powodu gali NJPW nie dało się zabookować

Trochę to ppv wyszło z zaskoczenia dla ROH, bo jak pamiętam to zaraz po jego ogłoszeniu mówiło się, że Styles będzie w Japonii, podobnie Young Bucks. Hero pewnie już dawno miał booking gdzieś indziej. Zwolnienie z TNA Kazariana i Danielsa sprawiało, że otrzymamy coś ekstra, bez nich to byłby zwykły live event z prestiżowym pojedynkiem o pas ROH. Obym ja i inny fani zostali pozytywnie zaskoczeni poziomem.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-354792

Ughhh.... Best in the World... Oglądało mi się i fajnie, i ciężko, oraz z lekkim zawodem.

Fajnie, ponieważ oprawa i wystrój zostały wzbogacone o titantron. Niby nic, ale kiedy w ME wjechały entrance video to byłem miło zaskoczony, mimo że były one nie za wysokich lotów.

Superfajnie słuchało mi się Corino - najlepszy komentator w tej chwili. "Oh My Hardy", "era wrestlingu została nazwana jego imieniem - Mattitude" oraz wszystkie teskty typu Matt Hardy=God miażdżyły cyce - świetnie ułatwił odbiór tej nie za wysoko mierzącej walki; aczkolwiek i sama walka po zmiany na No DQ zaczęła być o wiele ciekawsza.

Na plus można również zaliczyć publikę, której najlepszy chant to było "we fucked up" podczas ME :twisted:

Nieco gorzej oglądało mi się walkę o pasy TT - Not-so-Bad Influence vs reDRagon było fajną psychologiczną wojną, ale i jednocześnie sceną dla pokazania co CD i Kaz mogą zaoferować RoH ... Kazarian będzie musiał trochę popracować nad formą, było widać że się męczył niemiłosiernie, a nawet delikatnego botcha strzelił. Daniels skillem wieku nie zatuszuje i jak dobrze by mu nie szło w ringu (był bardzo dobry), tak za niektórymi młodzieniaszkami nie będzie nadążał i to na scenie indy będzie widać. Mistrzowie dali radę, ale brakowało trochę tempa, którego starsi zawodnicy po prostu nie byli w stanie dać.

ME .... walka jaka była, taka była. Już po wyglądzie Elgina można było się czegoś spodziewać, aczkolwiek i tak okazało się że Kanadyjczyk po prostu nie wygląda. Cholera, dalej mam problem z Elginem - widzę że jest świetny w ringu, widzę że publika się coś tam emocjonuje ale .... nudzę się przy nim jak cholera. Wszystko to co wiąże się z nim poza ringiem mnie od niego odpycha - niezbyt komunikatywny, szary, blady, bury i ponury facet w gaciach - publiki nim nie zdobędą.

Z innych w miarę ciekawszych zdarzeń ... Alexander vs Strong i końcówka ich walki.

Wspólne gale z NJPW stały się klątwą RoH - teraz na każdą galę będzie się spoglądało przez pryzmat tych eventów - a każdy z nich będzie wyglądał tak nijako że to się w pale nie mieści.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-354984

-Six Man Mayhem- Parę ładnych wymian się trafiło. Trochę przeszkadzali mi Whitmer i Watanabe. Ogółem: nieźle, ale bez rewelacji. Chyba że za taką uznać zwycięzcę, bo zapowiada się ekstra starcie o TV Title w przyszłości.

-TV Title- Seleziya została, a Scarlett nie ma? :( Co do walki, od pewnego momentu dało się to oglądać bez bólu, bo oni mają w repertuarze fajne akcje. Choć bez botchy się nie obyło(olać że Matt raz prawie zleciał z ringu, bo się wyratował - gorsze było sprzedanie ewidentnie chybionego Enzuigiri chwilę później). Nie jest to coś, co by się chciało obejrzeć drugi raz.

-Submission Match- Jak na ten typ starcia i obecność Stronga, zadziwiająco mało było subów i czysto technicznych akcji. Nie pamiętam z tego zbyt wiele, choć piszę to od razu po walce. Ale nie przewijałem ani sekundy. I zwycięzca pozytywnie zaskoczył. Krótko: dużo lepiej, niż się spodziewałem.

-Briscoes vs Hardy/Bennett- W każdej karcie znajdzie się coś, co na papierze wygląda słabo, a w praktyce... też takie jest. Słaby "koniec" doprowadził do zrobienia z tego No DQ, co sprawiło, że jakoś dotrwałem do końca. Fajne spoty ze stołami, ale całość bez emocji i trochę bez sensu.

-The Last Real Men(s)- Taki zwykły, niezły singles match. Ale to nie jest coś, co trzeba zobaczyć. To nie jest ostatnia walka Steena w ROH. To nawet nie jest ostatnia walka Steena z Youngiem ;)

-TT Titles- Dobre starcie, choć jaj nie urwali. Liczę na to, że przyszłe występy Danielsa i Kaza będą lepsze. I oby dali nam też trochę entertainmentu poza ringiem.

-ROH World Title- Elgin się bardziej wyróżniał ze starą fryzurą, teraz jest jakiś taki nijaki. Jak cały ten pojedynek. Byłem już zmęczony tą galą, a oni nie dali rady mnie rozbudzić. Po ataku na sędziego już straciłem wszelkie nadzieje na coś lepszego. Cieszy mnie wynik, ale końcówka była tak bardzo pozbawiona emocji... Słabo to zakończyli.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-354985

6 Man Mayhem

Dobry pojedynek na otwarcie PPV. Tak jak napisał już aRo, Whitmer i Watanabe trochę przeszkadzali(szczególnie Watanabe) ale parę spotów i ładnych dive'ów się trafiło. ACH pretendentem do pasa TV? Super! Ale pasa raczej nie zdobędzie.

TV Title Match

Ubogie było to promo przed walką, ROH chyba jednak lepiej żeby na razie sobie je darowało :P. Sam pojedynek do obejrzenia bez większych obiekcji... no może poza bullshitową końcówką i... dlaczego Seleziya nie rozerwała tych kajdanek już na początku skoro było to dla niej takie łatwe :D.

Cedric Alexander vs Roderick Strong

Chyba najlepsza walka wieczoru. Ciągle czytam jakie to walki Stronga są złe ze względu na to że jest technicznym wrestlerem a odkąd oglądam ROH nie trafiłem jeszcze na walkę Rodericka która byłaby mniej niż dobra xD. Co jest warte odnotowania? Backbody drop o apron (poczułem ból Cedricka w tamtym momencie), Lambar Check o narożnik(a raczej naciąg lin) i zakończenie przez Strong Hold ale nie w wykonaniu Stronga :D. Roderick znów nie uścisnął ręki Cedricka ale to chyba i tak już koniec.

Briscoes vs Hardy i Bennet

Mógłbym ponarzekać ale tego nie zrobie... bo walka bardzo mi się podobała :D. Powiem tak, ROH zrobiło najlepsze co mogło zrobić i jeśli chodzi o ring skill Fata Hardego i jeśli chodzi o jego przyszłość w ROH i jeśli chodzi o to jak ogółem walka wyglądała na papierze. Po zrobieniu z tego No DQ działo się wiele dobrego, wiele spotów wartych odnotowania, bardzo dobra końcówka i... sam Icon który według mnie dał radę :D(Wiem że to No DQ Match i jest on łatwiejszy do pociągnięcia ze względu na mniejszą wartość rozbudowanego move setu ale żeby przypieczętować to o co mi chodzi powiem że Hardy na pewno wyglądał lepiej niż Cliff Compton w swoim pojedynku ze Steenem).

Silas Young vs Kevin Steen

Ładny pojedynek, mam wrażenie że w dużej mierze prowadzony przez Younga który ogółem zrobił więcej niż jego oponent mimo że półki zawieszonej nisko nie miał. Ten Package Piledriver na koniec wyszedł z niczego i pojawił się trochę z dupy ale nie zmienia to faktu że pojedynek zasługuje w mojej opinii na top 3 gali. Do tego wydarzenia po walce które podgrzały atmosfere na linii Young-Steen, ciekawe kto wygra ostatnią konfrontacje, trochę głupio byłoby wyrzucać Silasa za burtę już na głębokiej wodzie.

Bad Influence vs reDRagon

Ciekawy byłem tego pojedynku. Głównie przez to że padały porównania jakoby reDRagon było wersją Bad Influence z ROH, ale też dlatego że nie wiedziałem kto wygra i spodziewałem się dobrego wrestlingu. Czy się zawiodłem? Nie. Nie było jednak tak dobrze jak pewnie oczekiwała większość. Sprawa jest prosta, jak dobrzy by nie byli Daniels i Kaz, wrestlerzy tacy jak oni w Main Streamowych federacjach po prostu rdzewieją i nawet jeśli w MS wciąż postrzegani są jako znakomici wrestlerzy to po powrocie do Indy widać różnice, choćby w wykonaniu takiego Blue Thunder Bombu który przecież Daniels kiedyś wykonywał killersko. Odkąd zapowiedziano przyjście BI do ROH obawiałem sie jak będą wyglądać w ringu honoru gdzie poziom wrestlingu jest wyższy i możne nawet posilę się na stwierdzenie że wypadli lepiej niż się spodziewałem. No i na koniec odniosę się jeszcze do końcówki, Armbreaker O'Reiliego jest coraz większym zabójcą, kolejny ważny pojedynek smoki wygrywają tą akcją i według mnie wyrobił on sobie w reDRagon pozycje speara Reignsa w The Shield. Murowane zwycięstwo w pięknym stylu a ja z każdym kolejnym pojedynkiem jestem coraz większym fanem Kyle'a :).

Michael Elgin vs Adam Cole|

Gigantyczny plus za titantrony. Inna sprawa że były bardzo marne ale ogółem to spory krok w przód dla ROH(a raczej krok w przód, w stronę Main Streamu) a i sama operacja podkreśliła kaliber pojedynku. Co do samego starcia... no cóż, w każdej innej federacji powiedziałbym że było świetnie ale... Adam, Michael... I'm afraid I've got some BAD NEWS!!

http://i.imgur.com/IPu9lxT.gif

Nie jesteście nawet w topce gali :D. Choć celebracja zwycięstwa Elgina godna celebracji Daniela Bryana z WM'ki... no może z "odrobinie" mniejszym budżetem :D.

Top 3:

1. Cedrick Alexander vs Roderick Strong

2. Silas Young vs Kevin Steen

3. Bad Influence vs reDRagon

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-354992

RoH Best in the World 2014

Six Man Mayhem – ACH vs Caprice Coleman vs Tomasso Ciampa vs BJ Whitmer vs Watanabe vs Tadarius Thomas – Jak na taka ilość osób, to trochę mało było tego tytułowego mayhemu. Pokaz nie tyle wyjątkowych spotów, co indywidualnych umiejętności. Zlepek akcji z naciąganymi przez publikę emocjami – prawie tak samo naciąganymi, co stomp na Whitmerze. Cieszy na pewno zwycięstwo ACH. Pracował tu najwięcej. Mam jeszcze nadzieję, że Pan Watanabe wróci do domu, bo kolejny raz nie pokazał nic.

Matt Taven vs Jay Lethal – Generalnie dupy to nie urywało, ale miało kilka bardzo widowiskowych akcji od Tavena. Te kontry zakończone kickami, czy Jumping Enziguri, oglądało się bardzo przyjmnie. Matt mile zaskoczył, będąc tutaj wiodącą postacią obok znanego kolegi. Końcówka trochę za długa, przez co trudna do kupienia, a i ochroniarcyś, choć duży, ma aktorski warsztat godny dziecięcych spektaklów z okazji jasełek.

Roderick Strong vs Cedric Alexander – Niby królować miała technika, ale Cedric nie pozwolił się ludziom nudzić. Powtórzę swoje słowa - przy odpowiedniej promocji, to może (powinien?) być mistrz RoH w przyszłości. Wyrobił sobie markę, i choć nie mówił praktycznie nic w C&C, to on teraz ma swoje feudy, a Caprice obija się gdzie może. Mogłbym tylko ponarzekać, że jak na Submission Match, widziałem bardzo mało prób wygrania od tej dwójki. Można to dwojako rozpatrywać, coś kosztem czegoś, nie było tego tyle, więc Cedric mógł polatać, ale koniec końców, to miał być Submission Match, a dostaliśmy tradycyjne starcie, które po prostu zakończyło się klepaniem – takie odniosłem wrażenie. Niekoniecznie minus, ale skoro robimy gimmick match, to wyciśnijmy z niego to co oferuje.

Briscoes vs Matt Hardy & Michael Bennett – Polecam przewinąć całą pierwszą część, aż do zmiany rodzaju walki. Nie działo się tam absolutnie nic, a gdyby starcie zakończyło się tą dyskwalifikacją, to śmiało mogłoby mianować do tytułu najgorszej walki roku. Na całe szczęście taki był plan, a ten leniwy start był wliczony w koszta. Dzięki niemu, druga część zaczęła się wręcz genialnie. Wszystko zaczęło latać, i spóźniony bo spóźniony, ale „mayhem” dostaliśmy. Heelowie pokazali mało, ale braciaki tuszowali niedoskonałości przeciwników. Cieszy mnie, że Mark ograniczył swoje dziadowe kung-fu, przez co uniknąłem zgrzytów na twarzy. Wiadomo, że nie sztuka zrobić taki rozpierdol, ale było spoko – może dlatego, że nie oczekiwałem od tej walki absolutnie nic.

…Moose ostre drewno mikrofonowe.

Silas Young vs Kevin Steen – A jeśli o oczekiwaniach mowa, to to było chyba na szczycie mojej listy. Obu lubię, ale trochę się zawiodłem. Może nie tyle na nich, jako na indywidualnościach, którzy wykonali swoje – znane wszystkim – sztuczki, może nie na tempie, które było w porządku, ale na bookingu. To nie wyglądało jak walka dwóch prawdziwych facetów. Tutaj facet był tylko jeden, a drugi był jobberem, który zgubił się na szczycie karty, będąc ciągle obijanym. Ok, Silas moze coś czasu w ofensywie spędził, ale nie zrobił w niej nic groźnego, po czym moglibyśmy uwierzyć w jego końcowy triumf – już o wspomnieniach nie piszę, bo na tej moment już nie jestem w stanie przypomnieć sobie jego akcji. Oby nie poniosło ich na końcowy triumf Steena. On idzie na nowe, Younga trzymamy u siebie. Takie zwycięstwo mu się przyda.

reDRagon vs Christopher Daniels & Frankie Kazarian (NIE Bad Influence :wink: ) – Dobry wrestling. Bez większych emocji, ale dobry. Daniels z Kazem wystrzelali się ze swoich sztuczek prowadząc walkę w ofensywie, mistrzowie odpowiadali kilkukrotnie, ale ciężko tu mówić o wyrównanym pojedynku. Raczej widziałem w tym prezentacje nowych gwiazd. Akurat tak wyszło, że zrobili to na PPV, a nie w RoH TV. Przyjemna dla oka, ale powinniśmy oczekiwać od nich więcej. Może z czasem, jak pretendenci się osiedlą.

Michael Elgin vs Adam Cole – To PPV aż prosiło się o zmianę mistrza, a i ten Elgin musiał się w końcu doczołgać na szczyt. Wynik na pewno na plus, choć sam wolę postać Adama. Walka była spoko. Pokazali sporo fajnych akcji, tylko zamieszanie z osobami trzecimi, zamieniłbym z chęcią na więcej near-falli – jak ten po power-bombie, gdzie ludzie już zaczynali się cieszyć. Zabrakło też tempa. Było dość wolno, przez co sam finisz wyszedł przeciętnie i leniwie, a nie z pierdolnięciem, jak powinien.

1. Roderick Strong vs Cedric Alexander

2. reDRagon vs Christopher Daniels & Frankie Kazarian

3. Briscoes vs Matt Hardy & Michael Bennett

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-355014

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

1. TV Title Contendership Six Man Mayhem Match: ACH vs. BJ Whitmer vs. Caprice Coleman vs. TD Thomas vs. Watanabe vs. Tommaso Ciampa

Fajny pojedynek, którego głównymi atutami było tempo i dużo fajnych spotów (większość w wykonaniu ACH'a). Na openera starcie idealnie, bo nie zanudzało i pozytywnie nastroiło do dalszej części eventu. Watanabe nic szczególnego nie pokazał i dziwi mnie, że ROH znów po niego sięgnęło, bo nie wierzę, że NJPW im to nakazało.

ACH jako pretendent? Who cares? Nie wierzę, żeby miał jakiekolwiek szanse na zdobycie tytułu, bo Lethal mistrzem nie jest od wcale tak dawna, a Martini w narożniku to zawsze atut.

2. TV Title Match: Jay Lethal vs. Matt Taven

Bardzo średnio i o ile opener napędził mnie do dalszego oglądania to to mnie trochę zamuliło może oprócz jednego fajnego skoku Tavena w końcowej części walki. Zamieszanie pod koniec aż nazbyt przewidywalne. Wszystko wskazuje na to, że Diesel będzie feudował z Tavenem w ramach House of Truth.

3. Moose i Mandy Leon

Zostawcie chłopakowi tę dupcię z Future of Honor, bo Reigns przy nim to geniusz mikrofonu. Nie dziwię się, że po try-outach WWE się do niego nie zgłosiło, bo z takim "mikrofonem" to nie może zaoferować sprzedania feudu.

4. Submission Match: Roderick Strong vs. Cedric Alexander

Niektórzy uważają to za jedno z najlepszych starć na gali, a ja w jego trakcie usnąłem. :)

Jak na submission match było bardzo mało prób poddana co z zapleczem tego feudu jak i obecnością Stronga jest bardzo dziwne.

Cedric rozkłada po raz kolejny byłego mistrza ROH, więc pewnie coś dla niego planują.

5. No DQ Match: Matt Hardy & Michael Bennett vs. The Briscoes

"Pierwsze" z dwóch starć było słabe, więc dodanie stypulacji było idealną decyzją. Krzesła, stoły i drabiny sprawiły, że bardzo fajnie to wyszło i walka po której spodziewałem się dosyć słabego poziomu wypadła na plus w przekroju całego eventu.

6. Kevin Steen vs. Silas Young

Ich walka nie przypadła mi do gustu i aktualnie mam problem, aby cokolwiek sobie przypomnieć. To co wydarzyło się po walce było dobre, bo zapowiada dalszy ciąg tego feudu, a do tego było zaskakujące. Nie wyobrażam sobie, aby ewentualny rematch Young przegrał, bo przecież Steen odchodzi i można na nim promować kogoś innego.

7. Tag Team Titles Match: reDRagon vs. Bad Influance

Niby na scenie niezależnej Kaz i Daniels Bad Influance być nie mogą, ale już przywykłem do tej nazwy. :)

Mega średnio i spodziewałem się znacznie więcej, bo potencjał na stworzenie czegoś dobrego mieli największy. Sam przebieg walki (skupianie się na ręce Kaza) to zapowiedź rewanżu, który pewnie wypadnie lepiej. Plus dla Kaza za dobre sprzedawania, chociaż w przekroju całej walki według mnie był najsłabszym ogniwem. Nie wiem dlaczego, ale dosyć średnio podobała mi się jego postawa.

8. World Title Match: Adam Cole vs. Michael Elgin

Dla mnie walka gali, bo mimo że czasami brakowało tempa to emocje były niesamowite. Gdy sędzia został kopnięty każdy wiedział co będzie się działo i trochę mi tego szkoda, bo oczekiwałem czystego starcia bez takich akcji. Szykuje się małe story z War Machine skoro to akurat oni pomogli Elginowi. Bardzo dobrze, że znalazła się tam MsChif, bo skoro brała udział w feudzie to ostatecznie również musiała się zemścić.

Elgin w takich włosach może się nie wyróżnia, ale jak dla mnie lepiej wygląda. Jego fanem nie jestem i wolałbym dalszy cipo-heelowy reign Cole'a.

Cole traci dwa pasy w dwóch najważniejszych fedkach amerykańskiej sceny niezależnej chociaż i tak niesamowicie sobie zbudował nazwisko. Pewnie wkrótce oprócz występu na finałach G1 Climax znajdzie się na stałe w NJPW.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-355028

ROH BEST IN THE WORLD 2014

6 Man Mayhem

Jak na taką obstawe tej walki to zajebista ona nie była była, tylko fajna. Liczyłem na

wygraną Tomasa Ciampy on jakoś wydawał mi się na 1# Contendera,wygrana ACH'a była dla mnie zaskoczeniem.Wiadomo, że mistrza ROH TV nie pokona, ale go też lubie i będe mu

kibicował.

Matt Taven vs Jay Lethal

Dobra walka, choć krótka jak dla mnie. Zwycięzca był do przewidzenia, przed

obejrzeniem walki myślałem, że Jay wygra poprzez jakieś nie czyste zagrania odziwo

wygrał czysto. Wiemy już że Jay Diesel leci na hajs kto oglądał ten wie oco kaman.

Truth Martini zwiał taki cwany w gebie jest i jak za kimś stoi. Według mnie powinnien

to być konieć feudu pomiędzy Mattem a Martinim i TV Champem i pytanie kto kolejny po

mistrzostwo TV ?? po ACH bo wiadomo,że nie pokona Jay'a

Cedrix Alexander vs Roderick Strong

Rodzaj walki w której Strong jest najlepszy. Z drugiej strony Cedric, który bardzo

dobrze radzi sobie po rozłące z tag team partnerem. Poprzednia wygrana z Roderickiem

na wspólnej gali ROH & NJPW jest napewno tą która go podnosi w hierarchi.Mało prón

poddania przeciwnika jak na rodzaj tej walki, nie ukrywam że nie przypada mi do gustu

ten rodzaj walki.Druga i zasłużona wygrana Cedric'a po dość fajnej walce. Bradzo się

cieszę, że CA wygrał jakoś nigdy nie lubiałem Strong'a.

The Briscoes vs Matt Hardy & Michael Bennett

Walka króciótka, wygrana braci po ataku Bennetta pasem, tak jak fani krzyczeli też

uważam że to bullshit, ale potem wznowienie walki przez Nigel'a tym razem NO DQ i

zaczeła się fajniejsza część tej walki przewaga Jay'a i Mark'a użycie krzeseł i

barierek :D.Epicki suplex z drabiny na stół na koniec.

Kevin Steen vs Silas Young

Bardzo fajna walka na poziomie z dużo przewagą Kevin'a.Dobry speech po walce oraz

dobra heelowa zagrywka Silas'a.Bardzo mi szkoda że Steen odchodzi z indy. Mam

nadzieje, że szybko przeliczy się na WWE i wróci.

Christopher Daniels & Frankie Kazarian vs reDRagon

Chyba najbardziej oczekiwana walka gali dla każdego fana wrestlingu przynjamniej dla

mnie.Genialny tag team Daniels i Kazarian, brakuje mi ich w TNA, ich prześwietnych

segmentów.Na papierze ta walka wyglądała na jedną z najlepszych a może najlepszą

walką.Klasyczny początek troche parteru,siłowania się.Oba tag team pokazali kawał

drobego wrestlingu począwszy od inwidualnych pokazów umiejiętności po genialne akcje

tag team'owe.Frankie i Christopher niestety nie zdobyli złota, lecz myśle jestem

pewny, że to złoto będzie w ich rękach.

Michael Elgin vs Adam Cole

Czas na starcie wieczoru niepokonany mistrz ROH Adam Cole vs Michael Elgin.Piękny

superkick który przyją sędzia.Po świetnym starciu Elign zdobywa swój upragniony tytuł.

Odkąd oglądam ROH Michael zawsze był przy tytule bliżej dalej i wreście je zdobył.

Cieszę się, że tytuł zmienił posiadacza ponieważ nie lubie takich długich title run'ów

jaki miał Cole.

Bardzo dobry debiut ROH w systemie PPV żadna walka nie ssała każda była na dobrym

poziomie.

TOP 3

Micheal Elgin vs Adam Cole

Christopher Daniels & Frankie Kazarian vs reDRagon

The Briscoes vs Matt Hardy & Michael Bennett

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-355129

Best in the World 2014

ACH vs BJ Whitmer vs Caprice Coleman vs TD Thomas vs Watanabe vs Tomasso Ciampa Piękny opener. Nie dość że dostali sporo czasu, to w dodatku świetnie go wykorzystali. Czasem było takie tempo, że lepiej było nie odrywać wzroku d monitora żeby nie przegapić jakiejś fajnej akcji. Nie wiem tylko po co był ten żółtek, który nie pokazał nic ciekawego i był czerwona latarnia w tej walce. Reszta walczyła na świetnym poziomie, przez co ta walka była jedną z najlepszych jakie widziałem w ostatnim czasie poza PWG, a i tam by się nadała. Fajnie że wygrał ACH bo nigdy się nie oszczędza i przyciąga uwagę swoimi wyczynami, a i nie można go przekreślać jeśli chodzi o przejęcie pasa TV.

Jay Lethal vs Matt Taven No nie mogę powiedzieć że porwali mnie swoimi wyczynami w ringu. Właściwie nie było żadnej akcji przy której powiedziałbym że była świetna. Bo powtarzane trzykrotnie suicie dive to już oklepany motyw. Jedynie w miarę fajnie wyglądał superkick w Jay’a Diezela bawiącego się w ochroniarza. Kamera stała dość blisko a i tak wyglądało jakby go trafił dość mocno. Wygrana Lethala mnie w ogóle nie obchodzi, tak jak i cały feud, w którym ważniejszą postacią jest Truth Martini, który tym razem był przypięty do słupka ringu. W sumie mogłem ta walkę ominąć i źle się stało że tak nie zrobiłem.

Roderick Strong vs Cedric Alexander Mi się ta walka podobała. Przez większość czasu prowadził ją Cedric, przez co Strong nie mógł zamulać w swoim stylu, stale szukając submissionu, który przecież był kluczem do wygrania tej walki. No i Roderick przegrał w walce, która powinna być przez niego w miarę łatwo wygrana. Tymczasem bardziej błyszczał Cedirc, choć najlepsza akcja walki została wykonana na nim. Bo mi się najbardziej podobało jak Strong go rozwalił o bok ringu. Mocarnie to wyglądało. W ogóle sporo dobrych akcji zobaczyliśmy i cieszy mnie że nie próbowali ciągle założyć rywalowi jakiegoś chwytu, tylko najpierw długo próbowali się wzajemnie wykończyć.

Matt Hardy & Michael Bennett vs The Briscoes Jakież to szczęście że ktoś pomyślał żeby tak szybko skończyć ta pierwszą walkę, bo to była nędza i usypiacz. Po wznowieniu zrobiło się o wiele ciekawiej. Szczególnie ten suplex z drabiny na stół wyglądało świetnie. No i dobrze że to Hardas to przyjął, bo zamulał najwięcej w tej walce. Ogólnie działo się spor, bo w ruch poszło sporo przedmiotów. Dzięki temu byłem w stanie oglądać braci Briscoe, których nie lubię, co tyczy się również ich rywali. Gdyby nie stypulacja to byłaby lipa.

Kevin Steen vs Silas Young Nie zaprezentowali nic, pomogłoby przyciągnąć uwagę. Oczywiście nie była to zła walka, tylko w porównaniu z innymi walkami tej gali wyglądało to blado. Steen wygrał, ale lepiej byłoby jakby wygrał Silas, bo Steen ponoć odchodzi, a w ROH się wypalił, bo od jakiegoś czasu jego walki nie jarają jak wcześniej. Nie jestem zwolennikiem jego przejścia do WWE, ale mimo wszystko zmiana dobrze mu zrobi,

reDragon vs Bad Influence Fajna walka, choć bardzo obawiałem się że BI dostana pasy od razu po powrocie. Szczególnie że przez długi czas mocno zdominowali mistrzów, którzy nie umieli im się w żadnej sposób przeciwstawić. Dopiero jak Kaz dostał krzesłem po łapach to sytuacja się bardziej wyrównała. Dobre tempo tej walki sprawiło że minęła mi całkiem szybko i jak najbardziej chciałbym zobaczyć ich rewanż. W końcu Kazarian odklepał w pierwszej walce po powrocie, a przecież nie po to wracał do ROH żeby to jego zmuszano do poddawania się.

Adam Cole vs Michael Elgin Nareszcie doczekałem sięutraty pasa przez Adama Cole’a. A Elginowi bez wątpienia tytuł się należał, tym bardziej że Cole w swoim panowaniu był już delikatnie mówiąc nudnawy. Szkoda że w to starcie musiał się wtrącić Hardy i Bennett, ale całe szczęście nie doprowadziło to do zakończenia walki po myśli byłego już mistrza. Elgin pokazał w tej walce swoje atuty ringowe i prezentował się przez cały czas lepiej niż Cole. Po pas doszedł w bólach, najpierw niszczony przez Hardego i Bennetta, potem Cole kontuzjował mu jeszcze nogę, to wszystko sprawia że jestem w stanie uwierzyć w długie panowanie Elgina, któremu niezwykle ciężko będzie zabrać pas. Aż mi się oczy cieszyły jak raz za razem łamał Cole’a o ring tuż przed tym jak go odliczył. Pod względem emocji była to dla mnie bez wątpienia walka gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-355144

ROH Best In The World

Nie wiele zrobili, aby poprawić oprawę. Był telebim, ale było tam tylko logo gali. Widocznie hala była za mała by zrobić coś więcej. ROH podkradło Dragon Gate USA Moose’a. Cięzko to nazwać jakimś wielkim transferem, bo Moose jest zielony jako wrestler. W DG niewiele czasu mu dawali w ringu. Zupełnie mi nie pasuje do stylu ROH, szczególnie jak nie zrobi znaczących postępów. W TV będzie wyglądał fajnie niszcząć joberów, ale później może być gorzej.

ACH Vs. Takaaki Watanabe Vs. Caprice Coleman Vs. Tadarius Thomas Vs. Bj Whitmer Vs. Tommaso Ciampa

Pojedynek zrobiony by mogli zaliczyć występ na ppv i przy okazji zostawić więcej czasu na inne walki. Opener do jakiego nas przyzwyczaiło ROH, ci co mieli latać zrobili swoje, a pozostali zaliczyli występ. ACH na chwilę obecną bez szans na wygranie pasa patrząc na to co się dzieje z postacią Lethala. Choć podobnie było jak mistrzowsko przegrywał Ciampa, który po tym poszedł w odstawkę, ale paradoksalnie w tym czasie dostał title shota na pas ROH przeciwko Cole’owi.

ROH World Tv Championship

Matt Taven Vs. Jay Lethal

Nie ten przeciwnik, nie ta klasa. Taven zatrzymał się na pewnym poziomie i nawet z takim Lethalem wychodzi średniak. Cieszy mnie, że Jay wygrał czysto i nie kombinowali nic z uwolnieniem Martiniego.

Submission Match

Roderick Strong W/ Adam Page Vs. Cedric Alexander

Na początku dali mi zapomnieć, że to submission match, co oczywiście oceniam na plus. Nie skupili się na forsowaniu róznych submissionów. Po tym co zobaczyłem dalej okazało, że to był najlepszy pojedynek. Ogromna promocja dla Cedrica i spory awans w karcie. Pytanie teraz co dalej, jak najszybciej trzeba mu znaleźć kolejny feud. Lethal byłby najodpowiedniejszą osobą, czy dojdzie do tego już teraz czy dopiero za kilka miesiecy.

Matt Hardy/Michael Bennett W/ Maria Vs. Jay & Mark Briscoe

Uratowali tym no dq cały pojedynek, bo do tego czasu nic się nie działo. Pewnie było takie założenie by zaskoczyć fanów walką, na którą po cichu liczyli. Hardy duży przyjmował, tym bump walki i po takiej demolce wytłumaczą jego dłuższą nieobecnej związaną z występami w TNA. Oby już po niego nie sięgali, ROH go nie potrzebuje.

Kevin Steen Vs. Silas Young

Pojedynek był dla mnie obojętny, bo czekałem na to co powie Steen. Duża dominacja Steena i nie było momentu, w który Young mógłby wyrwać wygraną. Brakowała tej niechęci jaką oboje wykreowali w tym feudzie. Będzie brakowało w ROH tych wszystkich speechy Kevina. Byśmy mogli go słuchać jak najczęściej w innej federacji.

ROH World Tag Team Championship

Christopher Daniels & Kazarian Vs. reDRagon (Kyle O'reilly & Bobby Fish) ©

Za bardzo nakręciłem się na ten pojedynek licząć na zbliżenie się do tego co działo się w pojedynku reDragon vs. Young Bucks, bo walka była dobra i tylko dobra. Mimo to dobrze mi się oglądało Danielsa i Kazariana i pewnie w najbliszym czasie będę najbardziej oczekiwał ich występów zarówno ringowych jak i mikrofonowych.

ROH World Championship

Michael Elgin Vs. Adam Cole ©

Walka na oczekiwanym przeze mnie poziomie. Dobrze, że publika im dopisała, a z tym mogło być różnie. Nie jest zwolennikiem dużej ilości interwencji, ale tutaj one rozruszały pojedynek. Zdecydowanie przegapili moment walki. W momencie, gdy publika rzuciła serpentyny powinno dojść do zakończenia. („we fucked up”). Finałowy pin nie miał mocy, lekko mnie zaskoczył. Czasem tak była, że kick out zdobywa większą reakcje niż pin fall. Elgin wreszcie doczekał się pasa ROH, będzie musiał się sporo napracować. Jestem ciekaw w jakim mieście zostanie po raz pierwszy wybuczany albo fani będą obojętni jego obronie. Historia pokazuje, że face’owi mistrzowie mają trudne zadanie i fani są wobec nich bardzo wymagający.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-355145

1468522.jpeg

KLowskie Video LIVE #46 – Unbreakable Era

Mamy PPV za sobą, mamy nowego mistrza, więc mamy też kolejny odcinek na żywo by sobie pogadać. Spotykamy się ponownie z Maxim4 i zobaczymy, u kogo jakie wrażenie wywołało ROH Best in the World PPV. Czy Maxi4, mający przed galą obawy o jej poziom teraz powie że faktycznie był niewykorzystany potencjał ? Czy KL, mający oczekiwania na wyjątkowy wieczór, czuje się usatysfakcjonowany ? Do tego jeszcze pojawia się pytanie jaka będzie rozpoczynająca się nowa era nowego mistrza ?

Widzimy się w sobotę o 16.30.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-355358

28.06.2014

Ten odcinek został poświęcony karierze Elgina i do tego dostaliśmy trzy jego walki. Taki mały skrót kariery nowego mistrza, tyle że przed zdobyciem pasów, choć mi się udało dorwać ten odcinek dopiero dzisiaj.

Te trzy walki to kolejno z Tysonem Duxem, Kylem O’Reily i Rhino. Najlepsza moim zdaniem była walka z Kylem, dużo techniki i efektownych akcji. Dwie pozostałe walki też były dobre. Duxa wcześniej nie znałem, ale dali mu nawet zrobić superplex na Elginie, który był sporo większy od niego.

Odcinek był niezły, choć za dużo było wstawek z reklamami środków na problemy z prostatą, które polecali m.in. Bracia Briscoe i Adam Cole. Tyle tych reklam było że pewnie cały ten odcinek im ta firma opłaciła i nie musieli wrzucać żadnych nowych walk.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/39/#findComment-356188