Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Trochę zamieszania z pasami TT było ale zgodzę się z Tobą, iż nastąpiło odświeżenie. Na pewno byłoby fajnie zobaczyć 3 way: redDRagon vs FH vs American Wolves. Ale czy do tego czasu któryś z ciemniejszych teamów nie zgarnie pasa albo po prostu wtrąci się do rywalizacji? Nie wiadomo i to jest duży plus tego. Moim zdaniem gdyby nie sprowadzenie Forever Hooligans to jeden z tych teamów dostałby shota i nawet może skonsumował go. Na pewien czas musieli ich odsunąć i teraz między sobą feudują.

Wystartowali z projektem clownów ale mam nadzieję, że widzowie słabo na to będą reagowali i ROH da sobie z tym spokój. Jak pisałem wyżej, średnio to pasuje. Ringowo nie będzie to zachwycało - 1 mecz wypadł słabo. Pogromu w tylu SCUM też nie zrobią bo jest ich tylko 2. Z resztą są storylinenowo w innym celu niż SCUM. Trochę ten projekt dziwny się wydaje na tle wojny o pasy TT. Dodają kolejny front w i tak już nieco złożonej sytuacji. Jeżeli to będzie miało ręce i nogi to nie będę narzekał ;)

Ale, że Jędrusia nie spotkałeś... :D

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-329298

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Windows

560803_10153150453860402_2125843112_n.jpg

Kekoa The Flyin Hawaiian to pochodzący z Manoa na Hawajach 26-letni wrestler, mający w dorobku wiele występów na scenie niezależnej. W 2010 roku zaliczył występ na WWE Superstars.

31 sierpnia oraz 1 września Kekoa wziął udział w try-outcie Ring of Honor. Specjalnie dla rohfans.wordpress.com; specjalnie dla nas, Polaków, Kekoa zgodził się na wywiad, by podzielić się z nami wrażeniami z dwudniowego seminarium ROH !

Kliknij pan >> TUTAJ <<

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-329884

http://img46.imageshack.us/img46/3483/klowskievideo.png

KLowskie Video #25 - Jay Brisc-NO!

Jay Briscoe pojawi się na Death Before Dishonor XI, by wręczyć pas zwycięzcy turnieju. Od razu przychodzi na myśl, że coś z tego wyniknie :) A co takiego może to być ? O tym właśnie w tym odcinku.

Zapraszam

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-330365

• 2 tygodnie później...

KLowskie Video #26 – zapowiedź Death Before Dishonor XI

Już jutro ROH Death Before Dishonor XI i o tym dziś mowa. Gdybam sobie, jakie rezultaty mogą paść i czego należy się spodziewać. Oprócz tego fail, jaki ROH według mnie zrobiło przy bookingu tapingu TV dzień później.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-331169

KLowskie Video #27 – Go Fail Live

Za nami Death Before Dishonor XI, po którym mamy nowego mistrza ROH…. i kolejną skuchę przy próbie dostarczenia gali na żywo.

O tym dziś KLowska mowa.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-331793

Co do ich transmisji live - genialny obrazek:

BVDLxGuCYAAh9NJ.jpg:large

:twisted:

[ Dodano: 2013-09-26, 17:13 ]

Krótko o Death Before Dishonor XI:

Cole vs Ciampa - nie spodziewałem się, że to będzie tak dobre :D Świetna walka w szybkim tempie. A Adam zaczyna mnie powoli do siebie przekonywać.

Steen vs Elgin - sleeper... Chyba najbardziej negatywna "niespodzianka" tej gali. Nie spodziewałem się five stara, ale strasznie się wynudziłem. Mimo że nie miałem pewności kto wygra, w przeciwieństwie do poprzedniego półfinału... Zero emocji, zawód.

Chuliganów odpuściłem. Wynik był oczywisty. Lubię obu gości, ale nie da się ich oglądać zbyt często z równie wielkim entuzjazmem. Takie akcje jak te ich kłótnie są ekstra, ale problem w tym, że robią to podczas każdej walki.

"Feed Me More" w stronę Evansa xD

Ricky Marvin wypadł całkiem nieźle, mógłby jeszcze kiedyś wpaść do ROH.

Bennett zakończył karierę BJa - "piękne" osiągnięcie. Nie przepadałem za Buzzsawem, ale doceniam to, co robił w ROH przez te lata. Ładnie go ludzie pożegnali.

Scarlet i Selezyię kojarzę, ale jak się nazywa ta trzecia Hoopla Hottie? :P

4vs4 było OK, choć spodziewałem się ciut więcej. Wolałbym obejrzeć znowu C&C vs AR niż ich wszystkich w jednej ekipie ;)

Finał - niezły booking, Elginowi za bardzo nie ubędzie po tej porażce, ale jako całość ta walka nie była genialna. Pierwsza połowa to typowa sztampa, dopiero później coś się zaczęło dziać. Przy finiszu zamiast "wreszcie!" pomyślałem "to już?". Heel turn po walce, mimo że też wybitny nie był, wypadł nieźle - ale nie rekompensuje mi tych 30 minut.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-331811

Scarlet i Selezyię kojarzę, ale jak się nazywa ta trzecia Hoopla Hottie? :P

Kasey Ray, która w życiu prywatnym jest dziewczyną Matta Tavena

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-331825

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Macintosh

Przez (a raczej dzięki) szkołe czasu jest znacznie mniej i mimo że gala na DVD wyszła we wtorek to dopiero dzisiaj miałem czas, aby ją obejrzeć. Trzy godziny i czternaście minut to jednak sporo czasu w przekroju całego dnia.

Na początek segment Jaya Briscoe, który mnie nie przekonał. Jedyne co mnie przekonało, że chłopak jest załamany taką utratą pasa to jego strój i wygląd ogólny, a nie to co mówił.

Jay Lethal vs. Silas Young - *** i 1/2*

Dobra walka i jak się okazała jedna z najlepszych na gali. Tak naprawdę to nic specjalnego się nie wydarzyło, ponieważ Silas Young czaruje tylko swoim genialnym finisherem, a sam Lethal doskonałego starcia nie wykręci. Starcie finisherów (obydwa są bardzo widowiskowe) wygrał oczekiwanie Jay Lethal, który idzie na drugi reign z TV Title.

Adam Cole vs. Tommaso Ciampa - *** i 3/4*

Według mnie jedna z dwóch najlepszych walk na gali (Forever Hooligans vs. American Wolves). Tommaso pokazał swoje umiejętności w walce z Caprice'em Coleman'em na PWX i teraz tylko je udowodnił, szczególnie na początku walki. Start był bardzo intensywny, ale z czasem tempo spadało. Rozczarował mnie trochę koniec, bo mógł być ciekawszy i "zwykły". Nie wiem jak dla was, ale dla mnie zwycięstwo Cole'a w tej walce i ogólnie w turnieju było pewne.

Kevin Steen vs. Michael Elgin - ***

Tę walkę trudno było zatypować i ostatecznie się pomyliłem, bo postawiłem na Steena. Byłem pewny, że Cole wygra, więc gdyby pokonał Kevina startowałby z wyższej pozycji. :)

Nie będę owijał w bawełnę - walka mnie rozczarowała mimo kilku akcji nieprawdopodobnych do wykonania dla ludzi o takich gabarytach. Oprócz tych kilku spotów wiało nudą, bo tempo leżało na podłodze.

Forever Hooligans (Alex Koslov & Rocky Romero) © vs. The American Wolves (Davey Richards & Eddie Edwards) - *** i 3/4***

Tak jak już wcześniej wspominałem jedna z dwóch najlepszych walk na gali. Początek bardzo niepozorny, ale z czasem wrestlerzy się rozkręcili i pokazali swoje umiejętności. Do tego doskonała atmosfera na trybunach. Zresztą w USA każda okazja do skandowania nazwy kraju jest dobra. :)

Oczywiście wkurza mnie motyw z tym przytulasem Forever Hooligans. Pierwsza raz to było ok, ale później ... sami dopiszcie.

Adam Page vs. RD Evans (w/Veda Scott)

Przed walką krótki segment, który był tak naprawdę tylko pretekstem do tego squashu. RD przyjobbował totalnie i nawet nie oceniam tej walki, bo po prostu nie ma czego.

Ricky Marvin vs. Roderick Strong - *** i 1/2*

Przez chwilę zastanawiałem się czy nie dać *** i 3/4*, ale ostatecznie zrezygnowałem, bo tak jak w kilku poprzednich walkach były zastoje i głównie poziom ratowały genialne akcje w wykonaniu międzynarodowego debiutanta w Ring of Honor. Przy dwóch jego akcjach opadła mi szczena, bo były wprost niewiarygodne!

O ile się nie mylę to Roderick Strong ma teraz prawo do walki z Adamem Cole'em o pas (ciekawe jak go wcisną do trójcy Adam Cole - Michael Elgin - Jay Briscoe), więc po prostu musiał wygrać.

Adrenaline RUSH (ACH & Tadarius Thomas) & C&C Wrestle Factory (Caprice Coleman & Cedric Alexander) vs. Matt Taven, Michael Bennett & reDRagon (Bobby Fish & Kyle O'Reilly) (w/Kasey Ray, Maria Kanellis, Scarlett Bordeaux, Seleziya Sparx & Truth Martini) - *** i 1/4*

Koło ringu Kasey Ray i Maria Kanellis, więc było na co popatrzeć!

Trochę wkurzały mnie to dojścia Bobby'ego Fisha do stolika komentatorskiego. Powodowały one tylko przestaje i dziwne dźwięki. :)

Chwilę zastanawiałem się nad wyższą oceną, ale ostatecznie zrezygnowałem, bo tak w sumie to nic specjalnego nie było. Fajny motyw z walką ras i atakiem murzynów na kobiety. :)

Maria przy stole też nie przyszalała, bo niekoniecznie chciałem słuchać jej dopingu. Lepsza już była Winter na FWE No Limits PPV. :)

Po walce kolejny speech Kingstona i Homicide'a, którzy w tych nowych gimmickach są dobrzy. Szczególnie podoba mi się ich wejście.

Adam Cole vs. Michael Elgin - ***

Walka mnie totalnie zawiodła, bo spodziewałem się znacznie więcej. Połamany stół to za mało, aby mnie zadowolić. Jeśli chodzi o stół to zawsze jest tak, że ten który chce go użyć jako pierwszy ostatecznie na nim ląduje. W tym przypadku było tak samo. Powtarzam się strasznie poście po tej gali, ale w większości walk brakowało mi tempa i ciągłości. Tu było tak samo. Zwycięstwo Cole'a strasznie mnie cieszy, bo jest to mój ulubiony wrestler (po Ricochet) na scenie niezależnej.

Po walce Jay oddał pas Adamowi i go nie zaatakował! Wow, spodziewałem się, że to on uderzy jako pierwszy, ale tak się nie stało. Coś mi się zdaję, że Elgin nadal będzie uwikłany w walkę o pas. Elgin czeski piłkarz? Po co mu to?

Ogólnie gala mnie zawiodła i oceniam ją na słabe 3.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-331868

Death Before Dishonor XI

Kilka uwag o gali. Jeżeli do zwykłych gal ROH trzeba podchodzić z dystansem to jednak do jednej z najwiekszych gal w ROH wymagania powinny być duże i sama karta musi wyglądać na taką, żeby wyróźniała się od reszty a nie tylko liczyło się poznanie nowe mistrza.

Półfinały nie mogły być zbyt intesywne, ale w miarę sensownie dało się je oglądać. Małe zastrzeżenie do porażki Ciampy, chcieli by za bardzo nie ucierpiał na niej, ale trochę przesadzili z przeciaganiem jego omdlenia. Forever Hooligans zagrywke z przytulaniem wykorzystali już w każdej możliwej federacji i już nie robi to wrażenia i nadaje sie do przewinięcia. Z całą sympatią dla RD Evans, ale takiego czegoś nie powinno się dodawać do takiej gali. To nie jest zwykle PPV, że trzeba dociągnąć do pewnej czas i nie potrzebne są zapychacze. Jedyny plus to Feed me more publiki. Marvin pokazał się na poziomie jaki prezentuje w Japonii i pewnie do niej powróci. Oczywiście zawsze takie występy będą zaliczał jako dobry ruch ROH. Kontuzja BJ-a to szczęście w nieszczęściu dla niego. Skończyła się ona dla niego zakończeniem kariery, ale jakby nie ona to pewnie w którymś momencie przestałby być bookowany i nie mógłby wygłosić pożegnalnego speecha. To nigdy nie była znacząca postać w ROH, po prostu solidny mid carder. Powrócił Jimmy Jacobs, już podczas odejscia Steena ze SCUM liczyłem, że to właśnie on zostanie liderem i pójdzie na pas ROH. Zdecydawana się na Hardy, a Jimmy musiał zadowolić się nie udano pogonia za tv title. Z sympatia z dawnym lat chciałbym by Jacobs dostał porządny push. Teraz będzie mu trudniej, bo dzięki namaszczeniu przez BJ-a będzie musiał być face'm. Kolejne powroty to Homicide i Kingston. Tego pierwszego już myślalem, że nie zobacze w ROH, bo jego ostatni run był piekielnie słaby. Natomiast Eddie ma kolejne podejście do ROH. Teraz gdy nie zanosi się, żeby Chikara powrociła do konca roku, będzie mógł się skupić na ROH. Kingston może wnieść wiele ożywienia do federacji ze swoją charyzmą i umiejętnościami ringowymi, szczególnie, że wchodzi jako agresywny heel. Tyle zamieszania wokól pasa Tag Team i razem z TV robią jako zapychasz przed main eventem?

Reakcja publiki w pojedynku Cole vs Elgin to świetne podsumowanie całej gali, turnieju i sytuacji z pasem ROH. Ciężko w turnieju wykreować feud w jego finale. Jednak ta walka miała wyłonić nowego mistrza. Nie było tutaj zdecydowanego faworyta i mieliśmy dwójke na którą najbardziej liczono. Natomiast w czasie walki odnosiłem wrażenie jakby tylko kilka osób było nią zainteresowane, a reszcie obojętnie było kto wygra. Nie ma co zwalać na poziom bo on był dobry, w kilku momentach dało się wkręcić na near falle. Oczywiście ja, bo publiczność coś nie bardzo. Nie trafiony pomysł z trzema sędziami. Dobrze, że jeszcze oni nie decydowali. Prościej było zrobić no dq, no count out i walka toczy się dopóki nie zostanie wyłoniony zwycięzca. Na koniec o heel turnie Cola. Trochę się zgubiłem bo nie oglądam tapingów tv. Na ostatnim ippv, w walce ze Strongiem mieliśmy cwaniakującego Adama, który balansował w strone heel'a. Teraz widze go jako zwyklego face, można nawet powiedzieć bezbarwnego. Czyżby zrezygnowali z jego heelowych zagrywek by powrócić do postaci face jaką widzieliśmy na gali, by teraz zaskoczenie było większe? Jakoś sensownie to rozegrali na tapingach tv?

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-332104

Przed Death Before Dishonor XI

Po niedawnym PWG zrobili lepszy Dance-Off. Wielu by się pewnie zdziwiło, jak płynnie Elgin robi "Worma". W każdym bądź razie, bardzo fajne takie filmiki. Pokazują jak pozytywna atmosfera panuje na zapleczu.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-332266

• 3 tygodnie później...

KLowskie Video #28 – jak to wygląda z reklamowaniem ROH

Jak to jest z promowaniem Ring of Honor ? Czy federacja robi co może, by zareklamować swe eventy ? O to właśnie pytałem amerykańskich fanów ROH + sam szukałem info na ten temat, no i teraz przyjrzymy się rezultatom.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-333629

Tadarius Thomas vs Mark Briscoe Bardzo dawno nie oglądałem ROH więc nie jestem w temacie. Ale oceniając tą walkę musze przyznać że jak na moje standardy to była bardzo dobra. Fajnie się oglądało to co robią w ringu i nie sposób było się nudzić. Było cały czas sprawnie i ciekawie. No i w tej Fedce jest to co uwielbiam, czyli mocne odgłosy ringu. A to dla mnie jest dużą częścią kwintesencji wrestlingu. Dobra walka plus duża słyszalność ringu daje w sumie moje zadowolenie z walki.

Bennett & Maria vs Brutal Burgers Walka idealna. Głównie ze względu na dupę Marii. Ringowo nie było źle. Zwłaszcza że siły były w miarę równe, bo Maria była większa niż ten ciemniejszy z rywali. Było dobrze i nawet pomimo udziału kobiety jestem zadowolony z tej walki. A pojawienie się Steena dodało jeszcze większych emocji…

Forever Hooligans vs C&C Wrestlefactory vs re dragon Część z zawodników znam z PWG, więc wiedziałem że mogę się spodziewać świetniej walki. I tak też było, bo akcja nie ustwała nawet na minutę, a każdy team pokazał co skrywa w swoim arsenale. I dobrze, bo Kyle to świetny wrestler, a jego partner też sprawiał dobre wrażenie.

Cóż, jak czas pozwoli to z pewnością będę oglądał ROH bo naprawdę warto!

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-333892

Walka Marka Briscoe z TD zarypiście mi się podobała :D Oboje odwalili dobrą robotę, ale to było dla mnie tak dobre ze względu na Tadariusa. Rzadko oglądam taki moveset.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-334061

KLowskie Video #29 – zapowiedź Glory by Honor XII

W zeszłym roku Glory by Honor było galą roku; tegoroczna gala, zawierająca ZERO title matchy i z taką kartą jaką mamy, bardziej pasowałaby na live event, niż na teoretycznie jedną z ważniejszych gal w roku. Może też i przez to jakoś ciężko było mi mówić w tym odcinku :/ Oby przy ocenianiu gali poszło lepiej ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/26/#findComment-334114