Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

W wydanym przez ROH DVD Unbreakable poza najciekawszymi walkami Michaela Elgina wrestler udzielił 60-minutowego shootowego wywiadu. Nagrany został on w dniu Final Battle 2012.

w najciekawszych fragmentach mamy :

Początki w wrestlingu

Początki w Ring of Honor

Tryouty

The House of Truth

Moment wybicia się i kontrakt

Survival of the Fittest

Five Star Match

PWG

Walka z Silasem Youngiem na własną prośbę

Title match z Kevinem Steenem

Sześć lat po debiucie w Ring of Honor

do lektury zapraszam >> TUTAJ <<

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-315578

• Reputacja:   0

RoH Supercard of Honor VII

ACH & Tadarius Thomas vs QT Marshall & RD Evans - Nie dziwie się, że RD zebrał taką reakcje. Kiepskie miejsce na takie promo. Tak jakbyśmy głodni czekali na jedzenie, a kucharz chciał nam ubarwić czas gadaniem. Nie sprzeda się. A ten niesmak, zostanie spotęgowany przez punkt kulminacyjny, kiedy ta specjalan potrawa, którą obiecywali, okazała się schabowym z frytkami. Spoko. Lubię „schabowego z frytkami”, ale nie jako reklamowany specjał szefa kuchni. Team heeli, czyli ta mieszanka komedii z przeciętnością, nie pozwolił na rozwinięcie skrzydeł nowym prospektom. Uczestniczyli w czymś, z czego ciężko czerpać satysfakcje, a jeszcze trudniej cokolwiek zyskać. Pojedynek godny zapomnienia. ACH i TD, pokazali unijne minimum, co boli, bo to ten moment, kiedy oni muszą rzucać na kolana. Teraz mają wspinać się w hierarchii, a ten przystanek w tym nie pomógł. Chanty „This is Awesome”, były chyba na zachęte.

Shelton Benjamin vs Mike Bennett – Dobrze, że Prodigy, przerwał to mikrofonowe cierpienie Benjamina. Początki tego segmentu, były adekwatnie słabe, do początku walki, i ciągłej przewagi Shaltona. Gold Standard, dał kilka niezłych akcji, ale zobaczyliśmy niewiele poza tym. Na pewno się rozkręcili, a i akcja z Maria, dostała zasłużoną reakcję, choć daleko temu do mojej pełnej satysfakcji.

Jay Lethal vs Michael Elgin – Bardzo dobra walka. Wszystko grało, jak powinno, na czele z wokalnymi obserwatorami. Chanty wspominkowe, nawiązujące do wrestlerów – Benoit, Savage – to zawsze miły akcent, który też zmusza zawodników do innych reakcji – oni też są fanami. Lethala fanem nie jestem – zaznaczam, że tu mnie nie irytował. Wręcz zaczynam w nim dostrzegać kompleks Homicide’a, choć jeszcze choroba nie jest w tak zaawansowanym stadium. Ktoś kto błyszczał w TNA, tak naprawdę nie może mnie rzucić na kolana, po powrocie do „niezależnych. Tego nie mogę powiedzieć o Elginie, u którego moc naprawdę jest widoczna gołym okiem. To jest piękne, że wrestler wykonuje swoje akcje, swój wachlarz ciosów – co walke takich samych – a i tak może się to podobać. Są zawodnicy, u których to kuje w oczy. Są tacy, u których to w ogóle nikogo nie zastanawia. W końcu tak ma każdy, a nie każdego za to gnębimy. Elgin to na pewno ta lepsza połowa. Na koniec dostaliśmy to, co dostać powinniśmy. Kombinacje ciosów, wiarygodne near-falle, zmiany przewag – This is Awesome.

RoH vs SCUM – Pospieszyli się z tą walką. Nie mówie o pozycji w karcie, a o jej bycie. Nie było tej aury, gdzie stajnia zagraża federacji. Ot, zwykła walka grupowa, w środku PPV. W końcu Team RoH, to nie jest najmocniejsza ekipa, jaką mogli poskładać, a takiego czegoś bym oczekiwał – przynajmniej w 70%. Mam nadzieje, ze do tego dojda z czasem, a takie cos, będzie walką wieczoru. Tutaj dostałem chaos bez fajerwerków.

Karl Anderson vs Roderick Strong – Strong znów w roli testera. Przybysz z NJPW, był na niego skazany. Fanem obu nie jestem, ale momentami, tańczyli bardzo przyjemnie. Była chemia, dobre wymiany i podanie rąsi na koniec. Może nie chciałbym ich drugiej walki, ale na pewno z chęcią zobaczę Karla z takim Elginem. Jeśli więc odsyłam go aż do takiej gwiazdy, to musiał zostawić pozytywne wrażenie.

Adam Cole vs Matt Hardy vs Matt Taven – Scarlett trochę zabrała chłopakom spotlight, a oni autentycznie się starali. To nie było takie nudne, jak myślalem, że będzie. Dodanie Hardy’ego, uskrzydliło trochę Cole’a z Tavenem, którzy mulili na poprzednim PPV. Najjaśniejszym punktem był zdecydowanie Adam, który tytulu odzyskać nie mógł z oczywistych powodów. Przewidywalny finisz, trochę obniżył notę końcową.

American Wolves vs ReDRagon – Znają się od lat, więc i poniżej pewnego poziomu, spaść się nie dało. To jednak nie była po prostu odbębniona robota, a bardzo solidny match, w którym nie dało się dostrzec, tego przygaszonego Richardsa, który ostatnio gości na zapleczu. Jeśli faktycznie pracuje w RoH, czekając na koniec kontraktu, to tutaj włożył serducho, bo był otoczony „swoimi ludźmi”. Genialne są takie walki, gdzie publika już widzi finisz, wszyscy wstają, a szybko się okazuje, że jeszcze dobre 5min, trzeba będzie wystać do ostatniego pinu, bo to dopiero poczatek ringowych zawirowań. Tak generujemy emocje w tym biznesie.

Kevin Steen vs Jay Briscoe – Zaskoczenie, choć raczej z gatunku mało przyjemnych. Nie chcę powiedzieć, że Briscoe nie zasłużył na tytuł. Nie chcę nawet powiedzieć, że Briscoe nie zasłużył, żeby przerwać streak Kevina. On to zrobił w nieodpowiednim momencie. Ta historia była za mała na zmianę mistrza. Nastawiałem się na ten program Steena ze SCUM, ale bez złota w obrazku, nie będzie on miał takiego impactu. Odstępując od samego wyniku, walka też była baaardzo przeciętna, by nie powiedzieć słaba. Zamieszanie wokół ringu – bezbarwne. Akcje – dość oklepane. Tempo – bez szaleństw. Emocje i near-falle - były na ostatniej prostej, ale ta prosta była trochę za krótka. Nie wkręciłem się. Może to przez tak przyzwoity poziom poprzedniczek.

Top 3:

1. American Wolves vs ReDRagon

2. Jay Lethal vs Michael Elgin

3. Karl Anderson vs Roderick Strong

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316143

KLowskie Video #12 - ocena Supercard of Honor VII

W końcu miałem czas obejrzeć Supercard of Honor VII i w końcu miałem chwilę na ocenę gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316380

W końcu miałem czas obejrzeć Supercard of Honor VII i w końcu miałem chwilę na ocenę gali.

Corino prawdopodobnie byl po to, zeby dalej pociagnac Cole vs Hardy, a Tavenowi znalezc nowego przeciwnika. TV Champ wpasowal się stylistycznie do HoT, ale ringowo dalej czekamy na jego przeblysk. Obawiam sie, ze potrzeba mu do tanga nazwiska z absolutnej czolowki, ktore byloby wskazane, zeby podpromowac Tavena - Davey? Umowmy sie, ze ma on pas, ale nikt nie traktuje go powaznie.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316397

Dla mnie to wyglądało, jakby Corino odwalił brudną robotę za Martiniego ^^

Jak na razie Cole ma ROH title match, a Twardy być może zawalczy ze Steenem na Border Wars, więc (przynajmniej na moment) ich drogi troszkę się rozchodzą. Poza tym, być może dla fanów byłoby męczące znowu "one more match". Licząc z tym TV title matchem, spotkali się już trzy razy.

Jeśli zaś chodzi o Tavena, to jak już mówiłem pamiętam kilka jego występów zeszłorocznych i tam prezentował się o lepiej niż obecnie, przede wszystkim więcej pokazywał. Wciąż liczę, że pokaże swój potencjał, a będzie miał niemałą okazję

gdyż na Border Wars będzie bronił tytułu przeciwko Markowi Briscoe

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316401

Jak na razie Cole ma ROH title match, a Twardy być może zawalczy ze Steenem na Border Wars, więc (przynajmniej na moment) ich drogi troszkę się rozchodzą. Poza tym, być może dla fanów byłoby męczące znowu "one more match". Licząc z tym TV title matchem, spotkali się już trzy razy.

Nie zdziwie się, jak powodem, przez który Adaś przegra w walce o pas, będzie właśnie Hardy. Nie sądzę, że tak gorący - w oczach federacji - feud, skończą na Triple Threat. Jakis gimmick match jest wskazany.

Zajrzałem w spoiler, i nie sądzę, że Taven da sobie tutaj rade. Zostanie przyćmiony przez komedie, a i w moich oczach, urosnie niewiele. Edwards, Strong, Richards, coś z tej puli techników, bym mu podrzucił. Jak z nimi dostanie trochę czasu, i znów nic nie pokaże, to oficjalnie mogą zdejmować z niego ten pas - choć tak jak mówie, jego zachowanie poza ringowe, jest na plus :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316403

Nie zdziwie się, jak powodem, przez który Adaś przegra w walce o pas, będzie właśnie Hardy. Nie sądzę, że tak gorący - w oczach federacji - feud, skończą na Triple Threat. Jakiś gimmick match jest wskazany.

Na tym więc skorzystał by Jay, co pewnie i jemu samemu by się nie spodobało, jako że jest jednym z tych wyznających wyznaje zasadę "Honor Lives". SCUM też raczej nie zależy, żeby trzymał on dalej pas. Hmmm, chyba zaczynam za dużo kombinować :sad:

Ale jeżeli już coś ma być, to na razie gdybam sobie jakiś No Holds Barred czy coś tam, żeby uniknąć kolejnego tłumaczenia o kopniaku w dżondra i Small Package - po prostu wygra sprytniejszy. Wówczas pewnie Nigel musiałby w jakiś sposób zakazać SCUM ingerencji wynajdując im powód, dla którego mieliby nie chcieć złamać tego regulaminu.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316410

A teraz troche z innej beczki - ogarniacie, czy ktoś sie trudni, w sprowadzaniu koszulek ze strony RoH? WWE zajmuje sie wiekszosc, ale juz z pozostalymi fedkami jest lipa. Jedną jestem konkretnie zainteresowany od jakiegos czasu.

To wiaze sie z drugim pytaniem, czy ktos posiada oryginalny t-shirt, z tegoż sklepu? Jak stoja z jakością, bo nie chce kupowac kota w worku. Tylko szczere opinie. Jak jest ch*nia, to mowcie smialo. Wole uniknac zakupu, jak w Gdansku, z koszulka Jasia.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316412

Ja mam koszulkę ROH (w której zresztą pokazuję swój szanowny dziób) zakupioną jesienią zeszłego roku ze strony ROH. Do ceny trzeba doliczyć koszty przesyłki, która poza kontynent wynosi o ile dobrze pamiętam 9,95 $. Na metce napisane 100% bawełna stabilizowana, wyprodukowane w Nikaragua. Nie pamiętam ile na nią czekałem, ale nie było to jakoś strasznie długo.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316417

N!KO... z tego co wiem to wystarczy osobiście napisać na PW do rey023, gość jest w stanie zamówić wszystko i każdemu. Sam zamawiałem u niego maskę z Meksyku dla chrześniaka... więc i z RoH nie powinno być problemu.

;)

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316430

N!KO... z tego co wiem to wystarczy osobiście napisać na PW do rey023, gość jest w stanie zamówić wszystko i każdemu. Sam zamawiałem u niego maskę z Meksyku dla chrześniaka... więc i z RoH nie powinno być problemu.

Aha, czyli standardowo, wszystko na barkach Reya. W maju bede musial z nim pogadac. Ewentualnie, jak ktos sobie cos upatrzy, to sie zgadamy, na jakis wiekszy zakup. RoH - troche nieswiadomie - tworzac koszulke dla Bennetta, stworzyli idealny t-shirt dla mnie :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316432

Ludziska mam takie pytanko, od niedawna oglądam ROH i do jasnej cholery na kogo jest tam robiony Matt Hardy ?
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316472

Hardy jest teraz robiony na głównego członka SCUM

na BW będzie walka dwóch członków SCUM vs Elgin & Lethal, jeśli SCUM wygra to Hardy będzie walczyć o pas ROH, jeśli przegrają Steve Corino musi odejść z federacji. Wynik jest oczywisty, wygrana SCUM, więc niestety Hardy będzie walczyć o ten pas, choć mam nadzieję że nie na PPV, bo nie mam zamiaru oglądać czegoś takiego.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316486

RoH Supercard of Honor VII

Liczę że Evans dostanie więcej szans w ROH jako wrestler. Bardzo dobrze prezentuje sie w chikarze. ze swoją dużą charyzma i poprawnymi umiejętnościami ringowymi ma szansę zadomowic sie w mid cardzie. Tylko musi jak najszybciej odłączyć sie od Marshalla. Zagadka z Charlie Haasem została rozwiązana i zakończenie kariery stało sie faktem. Musiał być niezły bajzel na backu że zdecydował sie na taki krok. Shelton po raz kolejny swoim speechem udowodnił czemu niczego wielkiego nie osiągnął w WWE. Brakowało Marii w ROH, dobrze, że wróciła. Mina Benjamina na jej widok bezcenna. Jak pisałem zwycięzca no 1 contendera będzie miał teoretycznie mniejsze szansę na wygranie pasa niż przeciwnik, szczególnie teraz po wydarzeniach z main eventu. Choć kto wie kiedy zostanie wykorzystany ten shot. Wojna to typowy brawl, dużo chaosu i zamieszania, mogło być o wiele lepiej, dobrze, że chociaż scum wygrało.

Karl Anderson został doceniony przez amerykańską publicznością czym odpłacił im się dobrą walką. Przydałby się teraz w rosterze ROH, tylko na regularne występy szanse są niewielkie. Czy kogoś na sali interesowała walką o tv ? Jedyną frajda było generowanie heatu dla Matta. Tag Team był dobry, ale zupełnie nie obchodziło mnie kto wygra, doskonale to świadczy co teraz dzieje się wokół tego pasa.

Udalo mi sie uniknac spoilerow dotyczacych main eventu i po pierwszym Jay Drillerze dałem się wkręcić, po drugim złapałem się za głowę. Strasznie nie miła niespodzianka. Wygrana Takera na WM była dla mnie bardziej pewniejsza niż jego. ROH chciało zaskoczyć fanów i zrobiło wszystko by było jeszcze większe. Jay przez ostatnie miesiące walczył tylko w Tag Teamie, nikogo ważnego nie pokonał w singlu, duże zamieszanie zrobilo sie wokół scum, do tego jeszcze kontuzja ręki na tapingach TV. Odnoszę też wrażenie właśnie na nich wpadli na pomysł z shotem dla Jaya, a kilka dni przed galą, że wygrywa pas. Zastanawia mnie czy rodzina znała wynik main eventu, bo na ringu pojawiło się dużo osób od niego łącznie z małymi dziecmi. Jay pewnie nie zawiedzie poziomem walk, ale wygląda na to, że na razie trochę będzie odsunięty od walk o pas ze scum. Nie unikniony jest też bratobójczy pojedynek, jeden z niewiele w ROH, który sprzeda ippv. Do tego czasu Jay powinien być spokojny o pas, ale to samo mówiło się o Steenie przed tą galą.

Redwood? Odkąd go zobaczyłem, nie wiedziałem, po co go zatrudnili. Może i koleś nie jest kiepski, ale nie pasował mi kompletnie w tej fedce. Po jaki pas miałby iść, z kim feudować? Nie wyobrażam sobie ciekawej opcji.

Grizlly był adeptem ROH, jednym z niewiele co dłużej zagościł w rosterze. Dostał szanse zaistnieje, ale przez wzrost był skazany na niepowodzenie.

Ludziska mam takie pytanko, od niedawna oglądam ROH i do jasnej cholery na kogo jest tam robiony Matt Hardy ?

Ma zainteresował nowych do oglądania gal tv, a w konskwencji zakupu ippv czy przyjscia na gale. Matt na tle inny wyróżnia się pracą za micem i może się sprawdzić w tv. Chciałoby się napisać, że również by wypromować wrestlerów ROH, ale narazie to nawet Cole nie pokonał go czysto.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316753

Ostatni raz o Supercardzie:

-ACH i TD mogą jak dla mnie iść w stronę pasów. Niektórzy chcieliby tego pierwszego jako singla mierzącego wyżej, ale spokojnie - promujmy powoli i konsekwentnie.

-Lethal i Elgin dali fajny pojedynek. Michael znów ma title shota, pytanie kiedy go wykorzysta.

-Walka o pasy TT była ekstra, brakuje czegoś takiego w mainstreamie. Patrzcie i uczcie się, WWE i TNA.

-O losach Jaya nie wiedziałem zbyt wiele, sprawę rozjaśniła mi świetna kompilacja jego walk o główny pas. Legenda tag teamowa ROH w singlach nie osiągnęła za wiele. Ale tej nocy to się zmieniło. "Holy shit", "Reach for the sky". Ekscytowałem się pod koniec, mimo iż wynik znałem. Steen nie pozwala Hardy'emu na pomoc. Czyżby zamierzał teraz zniszczyć SCUM? Innej drogi dla niego nie widać.

[ Dodano: 2013-04-21, 19:29 ]

4/13/13

-Na początek witamy Jaya z tytułem. Na Border Wars zawalczy z Adamem Colem, powinien obronić pas, ale starcie chyba będzie dobre :)

-Nie mam ochoty oglądać singlowych starć Wilków ze Smokami. Nie chcę, by mi się przejedli. Spokojnie zaczekam na walkę TT o pasy, która pewnie będzie miała miejsce na BW. Nie musi być lepiej niż ostatnio, wystarczy by utrzymali poziom.

-W walce TT wynik był do przewidzenia - jednego teamu nie znam, a drugi to świeżak, którego członkowie niedługo pewnie dostaną program między sobą.

-Main Event był super, choć mogli dostać więcej czasu. Mark Briscoe idzie po TV Title. Obaj bracia z singlowymi tytułami? Jak dla mnie to jest możliwe. Na dzień dzisiejszy myślę, że Taven polegnie na Border Wars. Niby będzie jeszcze bronił tytułu na którejś tygodniówce, ale ACHowi nie daję żadnych szans na ten moment.

...a SCUM zabrakło. Cisza przed burzą.

[ Dodano: 2013-04-24, 17:11 ]

4/20/13

Tutaj za bardzo nie ma o czym pisać. Steen oficjalnie jest poza SCUM, ktoś z tej bandy dostanie shota na pas jeśli ich dwójka wygra starcie TT z Elginem i Lethalem.

No i w ME ACH z Tavenem dali niezłe show, choć krótkie. I tak jak przewidywałem wyżej, Matt musiał to wygrać. Ale co się stanie na Border Wars - kto wie...

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/20/#findComment-316988