Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W niezłym tempie powstają Twoje nagrania :) Obyś nie dostał zadyszki :-)

Wiadomo, że w przypadku zawodników sceny niezależnej większość fanów chce by ci zostawali w fedakch niezależnych i tam cieszyli się ich obecnością. Jednak dla wrestlera przejście do największej federacji (wiem, wiem mało w WWE prawdziwego wrestlingu na poziomie ale marka jest marką) to swoisty test. To krok naprzód i sprawdzian swoich umiejętności. Indys nie mogą mieć wszystkiego co najlepsze dla siebie :P Taka jest niestety kolej rzeczy. Też jestem za tym, by El Generico zachował gimmick. Jest on wyrazisty, łatwy do kupienia a ringowo zdoła przekonać chyba nawet największych malkontentów. Latynosi i dzieciaki z łatwością moim zdaniem podchwycą Ole! Bez maski pewnie też by sobie poradził. Pytanie tylko po co usuwać coś co jest naprawdę dobre?

Chyba już dwa razy na forum w temacie o ROH poruszałem wątek spójności tygodniówki i chronologii wydarzeń. Nie chcę się powtarzać bo to co napisałem było to zgodne z tym co powiedziałeś w wideo. Nie pozostaje nic innego jak cieszyć się z mądrej decyzji ROH.

Co do Twojej produkcji:

- wstawki z filmów :lol: duży + za to :D

- może się myliłem narzekając na Twoje tempo mówienia. Teraz, po 3 filmach w ogóle mi to nie przeszkadza. Co więcej, staje się to Twoim znakiem firmowym :P

- całkiem składnie i mądrze mówisz jak na improwizację (tak chyba w 1 wideo mówiłeś, że nie masz gotowych skryptów tylko wykładasz to co masz na myśli). Merytorycznie znów bardzo trafnie a to jest najważniejsze w tego typu nagraniach.

Co do propozycji na nowy materiał to trudno mi coś ciekawego znaleźć. W ROH była przerwa świąteczna (powtórki z całego roku) potem Road Rage i jakoś nie widzę więcej bieżących tematów wartych Twojego wysiłku. A nie ma sensu omawiać byle czego. Teraz pewnie masz zapał i chęci ale chyba warto poczekać aż wydarzy się coś ciekawego wartego Twojego czasu. No chyba, że się mylę i ktoś zarzuci fajny pomysł :P

Dobra robota. Tak Trzymaj :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-310176

Dzisiaj ROH ogłosiło dream match na galę rocznicową. Walką tą jest American Wolves vs. The Forever Hooligans :shock: . Gala jest warta obejrzenia, nawet dla tej walki. W ogóle karta prezentuje się bardzo obiecująco i czuję że może to być jedna z lepszych gal od ROH w ostatnim czasie.
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-310970

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Windows

KLowskie video #3 – porównanie ROH i WWE

Dziś temat zaproponowany mi do dyskusji :

Dlaczego WWE mimo coraz większego hejtu jest i tak najpopularniejsze na polskich forach. Jak tacy maruderzy mogliby spróbować zasięgnąć niekoniecznie akurat do ROH, ale w ogóle do sceny niezależnej, by czuć jednak tą radość z wrestlingu ?

Bardzo proszę i nadzieję żywię, że wyszło w miarę ;)

http://www.youtube.com/watch?v=LX2E_kc-r-E

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-311223

Co tu dużo pisać ROH jest poprostu dla najlepszych ;) . A tak na serio to takiemu typowemu fanowi WWE trudno jest przestawić się na ROH, bo tam nie ma ogromnej publiki, wizualnej oprawy i segmentów. Ja pamiętam że na początku miałem z tym duży problem. Ogólnie fajnie gadasz i mam nadzieję że parę osób zerknie na tygodniówkę po twoim filmiku. Kurde, końcowa akcja Whitmera i Jacobsa przypomniała mi stare dobre czasy :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-311229

Co tu dużo pisać ROH jest poprostu dla najlepszych . A tak na serio to takiemu typowemu fanowi WWE trudno jest przestawić się na ROH, bo tam nie ma ogromnej publiki, wizualnej oprawy i segmentów. Ja pamiętam że na początku miałem z tym duży problem. Ogólnie fajnie gadasz i mam nadzieję że parę osób zerknie na tygodniówkę po twoim filmiku. Kurde, końcowa akcja Whitmera i Jacobsa przypomniała mi stare dobre czasy

Po prostu w ROH i inne indys liczą się z prawdziwymi fanami tego biznesu w przeciwieństwie do WWE i TNA. Ale dlaczego większość z nas je ogląda? A no poprostu z przyzwyczajenia i dlatego że prawie każdy kto zaczynał swoją przygodę z wrestlingiem pierwszy kontakt miał z fedkami Vince`a bądź Dixie. Cały urok sceny niezależnej polega właśnie na tym że najważniejsi są fani a nie ich pieniądze. Prawdziwa rozrywka czy jak kto woli enterteiment jest właśnie w indys. Tutaj można się wykrzyczeć, tutaj można przyjść w dowolnej koszulce. Dla mnie oglądanie main streamu już nie jest enterteimentem tylko zwykłym amerykańskim serialem konkurującym z jersey shore i innymi gniotami.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-311240

KL - podoba mi się promocyjny ton twoich filmików. Nie trzeba być ogarniętym fanem ROH, żeby tego słuchać. Także niezłym rozwiązaniem jest nawiązywanie do mainstreamu. Większość ludzi ogląda WWE, ew. TNA i takie porównawcze tematy jak ten mogą ich przyciągnąć nie tylko do wysłuchania tego, co masz do powiedzenia, ale także do gal ROH czy w ogóle indys.

Jeżeli chodzi o mnie to staram się oglądać zarówno WWE i TNA jak i ROH i PWG, ale nie zawsze starcza czasu (praca, dom, rodzina, inne rozrywki). W zeszłym roku indys odpuściłem sobie niemal całkowicie. Jedynie przed głosowaniem AWA leciałem gale ROH jedna po drugiej.

Jeżeli chodzi o tematy, to ja bym chętnie posłuchał czegoś o ROHowej historii dla nieopierzonych kurczaków. Już częściowo zahaczyłeś ten temat - ważne feudy, konfrontacje między wrestlerami, o których początkujący widz ROH powinien wiedzieć (może masz jakąś wiedzę o backsteagowych sprawach). Tak jak wspomniałeś - wielu wrestlerów indys trafia później do WWE lub TNA, zatem znowu będzie temat, który może zaciekawić mainstreamowców. Gdybyś na tapetę wrzucił CM Punka i opowiedział o jego epickich feudach, to pewnie widzów byś znalazł. Ja sam widziałem tylko trylogię CM Punk vs. Samoa Joe, ale generalnie nic nie wiem o tym feudzie. Tak samo jak i o innych sprawach związanych z pobytem Brooksa w tej federacji. Z jednej strony mógłbym sobie oczywiście poszukać informacji na ten temat w necie, ale skoro sam proponujesz, żebyśmy rzucali tematy, to z tego korzystam.

I jeszcze jedna sprawa odnośnie wcześniejszego odcinka. "Fergus, brat Sheamusa..." Rozwaliło mnie to! :D

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-311262

Porównywanie ROH i WWE na niektórych płaszczyznach nie ma sensu ale dobrze, że się za to wziąłeś. Myślę, że dałeś wystarczającą odpowiedź na pytanie postawione na początku. Lenistwo ludzi, dostępność do gal na necie i promocja w Polsce powoduje to, że ludzie rzadko sięgają po coś więcej niż to co mają pod nosem. Poza tym obecnie codziennie wychodzi jakaś tygodniówka z mainstreamu (RAW, Xplosion, Main Event, NXT Impact, Superstars (nie wiem czy już tego nie zdjęli), Smackdown, SMS i PPV średnio co miesiąć w niedzielę), więc leniwi nie muszą sięgać po scenę niezależną gdy mają niedosyt. Inną sprawą jest to, jaki poziom prezentują te gale i czy rzeczywiście można się nimi "najeść".

Co do tego, że nikt nie komentuje zdarzeń z ROH. Miałem napisać kilka słów na forum w tym temacie o poczynaniach ROH w ostatnich tygodniach. O tym, że zmieniła się oprawa (na lepsze moim zdaniem) o tym, że Haas świetnie sobie radzi jako heel, o Top Prospect Tournament czy o Steen vs Jay Lethal ale dopiero dziś zacząłem nadrabiać zaległości z kilku tygodni (sesja...) a że o tym wspomniałeś w swoim wideo to nie będę się powtarzał :P

Ghostwriter zaproponował ciekawy temat - historię ROH dla początkujących. Ja np. tą federację oglądam stosunkowo niedługo (około 1.5 roku) i z chęcią zapoznałbym się z klasykami, ważnymi postaciami czy historią federacji (wiem, że to wszystko jest na necie i bez problemu można znaleźć ale podane w takiej formie byłoby przyjemniejsze w odbiorze).

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-311776

• Reputacja:   2

http://img526.imageshack.us/img526/741/74027154.png

KLowskie video #4 - kolejny krok rozwojowy ROH

Hello, pysie.

Tym razem mowa o wartym uwagi kroku rozwojowym, jaki poczyniło ostatnio ROH.

Potem z kolei odpowiedzi na wasze pytania, m.in. CM Punk.

Bardzo proszę >> KLIK <<

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-311858

Kolejny raz gratuluję dobrego odcinka. Dobrze się Ciebie słucha a poza tym można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć. Odpowiedziałeś na pytanie o wpływ Puroresu w ROH i powiedziałeś trochę o wymianie zawodników z Japonii i Stanów. Mógłbyś w następnym odcinku albo nawet tu w komentarzu powiedzieć trochę o wojażach ROH? Odkąd oglądam Ring Of Honor to chyba najdalej byli w Kanadzie w maju zeszłego roku gdzie Steen wygrał pas. Jak często wyjeżdżają poza Stany Zjednoczone, dokąd się udają itd. Jakiś czas temu w jednym z epizodów był gościnny tag team match z luchadorami z AAA (tego nie jestem pewien mogła to być inna meksykańska federacja). Czy było to jednorazowe czy istnieje jakieś powiązaniem i współpraca między nimi?
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-311862

Kolejny odcinek trzymał poziom. Dzięki za tę historię o CM Punku. W ogóle poszedłbym za ciosem i w ramach kolejnych odcinków wrzucał resztę rohowców, którzy zawitali później do WWE i TNA: Danielsona, Fallen Angela, Samoa Joe, Castagnoliego, ew. Rollinsa. Oczywiście nie wszystkich naraz, ale stopniowo - co odcinek.

A może jeszcze odcinek o najlepszych walkach ever? Takie top 10 matchy w ROH by KL. Zawsze to jakaś wskazówka dla nieopierzonych kurczaków co sobie zassać i obejrzeć. Sam co prawda różnych ogarniętych userów podpytywałem o takowe, ale Twoją opinię też chciałbym poznać.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-311866

Szybsze wydawanie live eventów to świetna sprawa i każdy mały kroczek ROH na przód bardzo cieszy. Sam już mam na kompie pierwszą galę i jutro powinienem coś o niej napisać. Wracając do tematu to ceny są rzeczywiście wysokie, ale my wszyscy i tak je piracimy więc nie ma problemu. Lekcja historii też była fajna, ale wolę żebyś koncentrował się na teraźniejszych wydarzeniach, bo o karierze Punka można nawet na wikipedii poczytać. Temat proponowany przeze mnie to lista osób których chciałbyś, żeby podpisały kontrakt z ROH.

Jakiś czas temu w jednym z epizodów był gościnny tag team match z luchadorami z AAA

Pomyliło ci się z Chikarą :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-311905

KL, kapitalna robota! Tego potrzebowałem będąc nijakim fanem RoH, który o historii (jedynie Danielson mnie kiedyś interesował) i obecnej historii (gdzie nie interesuje mnie praktycznie nic) nie wie praktycznie nic.

Wielkie dzięki za krótkie streszczenie przygody Brooksa z RoH, nie miałem pojęcia o tym motywie przewodnim feudu z Revenem (ogólnie niezły psychologiczny motyw na feud).

Nie będę się rozdrabniać na kawałeczki, powiem jedynie, że odwalasz kawał dobrej roboty i jak dla mnie, jesteś pierwszym kandydatem na inicjatywę roku w bieżącym roku.

Co do propozycji na następny odcinek... tak jak Ghostwriter, czekam na kolejne streszczenia przygód obecnych gwiazd WWE i TNA w RoH.

Propsy kolego! ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-311989

ROH The Hunt For Gold

1. Bobby Fish & Kyle O’Reilly vs. BJ Whitmer & Rhett Titus [**3/4]

2. Jay Lethal vs. Steve Corino [**1/2]

3. Roderick Strong vs. Silas Young [***1/4]

4. Kevin Steen vs. TaDarius Thomas [***]

5. Adam Cole vs. Jimmy Jacobs - Muszę napisać o świetnej formie Jacobsa, od swojego powrotu nie zachwycał, a tutaj walczył jak za swoich najlepszych lat. Po tym pojedynku mam nadzieję że Hunter przestanie bookować Jacobsa tylko w TT. Zapominał bym napisać że Corino jest geniuszem, jest najlepszym komentatorem obecnie, motyw z krzyczeniem SCUM gdy fani chantowali ROH - epickie. Jednak jeden moment, który zostanie mi na długi czas w pamięci z tej walki to gdy w Jacobs wyłapał superkicka w powietrzu w czasie speara. [****]

6. Michael Elgin vs. Rhino [***]

7. The Briscoes vs. The American Wolves [****]

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-312000

ROH 2/2/13, moja pierwsza tygodniówka, drobne spostrzeżenia:

TD Thomas jest świetny. Wykonuje ciekawe akcje w ringu, ma fajny styl. Jak się nie mylę, to wygrał cały turniej? To mnie trochę odpycha od ROH, ciężko śledzić wszystko na bieżąco, kiedy na tygodniówkach mamy dosyć stare rzeczy.

A Truth Martini ciekawie wypada w roli komentatora.

Grizzly Redwood to chyba jakieś nieporozumienie. Po co w tej fedce ktoś taki?

O, Elgina znam - to ten od five stara z zeszłego roku. Zasługuje na coś więcej, dobrze się prezentuje. A Bennett? Nie pokazał nic. Słyszałem że jest dobry na micu i pasuje raczej do mainstreamu. Póki co nie widzę u niego plusów. No dobra - Maria :P

TT Gauntlet całkiem niezły. Teamy?

Bravados - Nie wiem czemu, ale trochę mnie bawią. Ich fanem nie zostanę.

American Wolves - Richards po runie z pasem ROH chyba trochę spadł w hierarchii. A co do Edwardsa - trochę mnie śmieszy to "Die Hard", kiedy widzę jego dziecięcą twarz :P

SCUM - poprzedni mistrzowie, fajna ekipa heeli, choć w ringu nie wymiatają. Jacobsa widywałem wcześniej i dawniej miał chyba lepszą formę.

Fish i O'Reilly - pierwszego gdzieś widziałem i mnie nie zachwycił, drugiego widzę po raz pierwszy. Nie mieli okazji niczego pokazać, ale wygrali.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-312008

To mnie trochę odpycha od ROH, ciężko śledzić wszystko na bieżąco, kiedy na tygodniówkach mamy dosyć stare rzeczy.

Jak to stare rzeczy na tygodniówkach? Przyjęło się że w ROH jest problem z chronologiom i wszyscy to powtarzają. Od początku tego roku wszystko jest ładnie poukładane. Tygodniówki i PPV są jednym ciągiem i tylko z DVD jest problem (ostatnio to poprawili). Teraz po każdym PPV następnego dnia jest taping TV, dzięki czemu większość walk jest ładnie podbudowana i nic nam nie ucieka. Dodatkowo ostatnią tygodniówkę przed PPV, czyli najczęściej tego samego dnia, wrzucają na YT parę dni wcześniej i każdy może sobie obejrzeć.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/16/#findComment-312032