Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Heh, jako, że sam nadrabiam zaległości dopiero i oglądam obecnie PWG FEAR, to mogę Ci jedynie powiedzieć, żebyś zobaczył wszystkie. Dlaczego? Moim zdaniem PWG trzyma bardzo wysoki poziom. Większość walk mi się podoba, a niektóre to wręcz perełki. jak nadrobię zaległości przed Tobą i mi się jakaś gala ewidentnie nie będzie podobała to dam Ci znać. Ale wątpię, żeby tak było.

Odwiedż temat "Indepedent Zone"

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-294325

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Windows

. Obecnie jestem na BorderWars. Jakie były eventy po tym iPPV?

Mam nadzieję, że nie zostanę ukarany za spam :)

By jako tako ogarnąć się z wydarzeniami w Ring of honor, polecam moją stronę - http://rohfans.wordpress.com

Po Border Wars był jeden taping do TV, jeden live event w Richmond, jeden live event w Charleston i kolejne iPPV Best in the World 2012. Po BITW były chyba dwa (jeden na pewno ) live eventy, a nadchodzące wydarzenia to 3 Sierpnia taping TV oraz 11 Sierpnia Boiling Point 2012, które początkowo miało być tylko live eventem, a stało się galą iPPV z main eventem Kevin Steen vs Eddie Kingston o pas ROH.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-294334

Miałem nawet 4 PPV do obejrzenia m.in Survival of the Fittest, Gateway To Honor, Northen Agression, ostatniego nie pamiętam. Ale stwierdziłem, że nie oglądam. Dobre wg. Was były te gale?

Z gal które RoH wydaje na DVD polecam ci Survival of the Fittest z dobrą walką o'reilly vs elgin, a reszta to typowe średniaki.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-294339

Odwiedż temat "Indepedent Zone"

Dzięki za rade. Jakoś przeoczyłem ten temat ;-) Ale ja i tak mam zamiar obejrzeć wszystkie gale od PWG. Bardziej się przyda pod tym względem Hammerowi. Z drugiej strony będę miał okazje do ewentualnego podyskutowania na temat federacji niezależnych :D

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-294342

Ludzi zainteresowanych ring of Honor zachęcam na zapoznanie się z piątym już epizodem KL & Cage

Nie żyjmy samym main streamem ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-294892

• 2 tygodnie później...

Bardzo ciekawa sytuacja miała miejsce z udziałem Steena na gali ROH...

"ROH World Heavyweight Champion Kevin Steen attacked two men at ringside at the conclusion of the ROH Boiling Point iPPV. Zack Zimmerman, who was sitting two rows behind the men hit, stated the following about the incident…

"Kevin Steen assaulted two fans who mixed words with him post match. Steen grabbed one and made out with him. The man shoved Steen and Steen swung and hit the man in the face and then hit the fan next to him who spat. If these men were plants, they were interacting with us all night and were very convincing as fans. One man bled from the lip. The men were two rows in front of me and Steen POTATOED both."

The incident was caught on camera and security was shown jumping the barricade after the men before cameras quickly cut away to Steen leaving ringside. It appears the fans had been exchanging words with Steen during the main event and Steen jokingly kissed the one guy. A friend then spit on him and he was hit as well. If this is real, this isn't good news for Ring of Honor or Kevin Steen. There have been incidents in the past with Steen where management hasn't been happy with him. It didn't appear to be a work but we'll see.

More as we get it. "

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-296240

RoH Boiling Point

Promocja iPPV nie zachwycala. W zasadzie jak przy kazdej wiekszej gali byłem w stanie wypunktować wszystkie walki, tak tutaj wiedziałem, co będzie robił Bennett i Steen. Reszta była dla mnie tak anonimowa jak karta RAW przed seansem - ... i tak, nie chciało mi się jej sprawdzać na necie.

Roderick Strong vs Mike Mondo – Najlepiej ograniczyć tą walke do końcowych near-falli. Wcześniej mieliśmy standardową nude Stronga i pajacowanie Mondo (kosmiczne rozbiegi do zwyklego ciosu).

4-Corners Survival – Dostaliśmy walke o kontrakt z RoH, gdzie kolejno walczyli: Matt „Ukradlem stroj TJowi Perkinsowi” Taven, Antonio „Pomarańczowa gęba” Thomas, QT Marshall - który chce być darem od Boga, ale wygląda jak tania podróbka Simona Diamonda – i Vinny „Tatuuje się jak Jeff Hardy” Marseglia. Jeśli miałbym decydować komu dać kontrakt, to ... oszczędziłbym pieniądze. Na pewno nie postawiłbym na najbardziej przykrego Marshalla. Jedyny plus z jego zwycięstwa jest taki, że jak zadebiutuje w TV, to dostaniemy tytuł jego theme songu. Chłopaki chcieli się pokazać, ale żaden nie miał wypisane „przyszłość” na czole.

Bob Evans vs Adam Cole – Adam musi się szarpać z tym dziadem?! Nie dziwie się, że odpuścili reklamowanie tej karty. Nie wiem, czy w tym bardzo dobrym rosterze, jest ktoś, kto by wykręcił dobrą walke z Evansem. Facet jest nudny nawet jak na standardy WWE. Walka była słabiutka, a końcówka smutna.

Charlie Haas vs Michael Elgin – Zbotchowane promo Martiniego I podgrzanie atmosfery między partnerami z jego stajni, to warty odnotowania fakt. Ciekawi również strój Haasa i pseudonim Outlaw. To najwyraźniej koniec WGTT i Benjamin zostanie w Japonii (przynajmniej na jakiś czas). Sama walka to lekki zawód. Po takiej dwójce można oczekiwać czegoś więcej. Haas zamulał, a Elgin nie rozwinął skrzydeł. Za duży nacisk został położony na Rodericka, który nie przeszkodził pod sam koniec, tylko dogadywał przez większość pojedynku.

Briscoe Brothers vs Corino & Jacobs – Holy Shit, co to za theme przydupasów Steena - poproszę wersje mp3 od zorientowanych. Bracia Briscoe wreszcie przypomnieli, że oglądam PPV od RoH, bo do tej pory byłem gotowy usnąć. Przyzwoite tempo utrzymywali, mimo emeryta na pokładzie. Najbardziej podpada Jacobs, który miewał kontrowersyjne gimmicki, ale ten jest za bardzo groteskowy.

Jay Lethal vs Tommaso Ciampa – 2 out of 3 falls... z 30sekundowymi przerwami na odpoczynek po pinach? Zabija to trochę emocje, które i tak nie były na jakimś wygórowanym poziomie. Nijak tego nie wykorzystali – z początku myślałem, że coś planują skoro taką pierdołe robią. Lethal triumfuje po kolejnym zamieszaniu przy ringu. Więcej tu było klęczenia i dyszenia, niżeli wrestlingu. Przynajmniej Ciampa to kolejny, który potwierdza, że muzyki przy wejściach gwiazd RoH idą w dobrą strone.

Edwards & Del Rey vs Bemmett & Kanellis – O matko, ale to było denne. Już zaczynałem myśleć, że to ja jestem jakiś negatywnie nastawiony do tego show, ale RoH ma renome, przez którą nie wypada wpuszczać do ringu Pani Kanellis. Ja mogę na nią patrzeć, ale to wszystko, kropka. Nie ma dalszej cześci, która mówi, że mogę na nią patrzeć gdy walczy. Starali się ją oszczędzać do jednego chwytu i powrotu do narożnika, ale jest odpowiedzialna za fatalny finał. Del Rey rzekomo rozebrała przeciwniczke pod ringiem, przez co Sara odwróciła uwagę jej chłopaka – SERIO?! ZNOWU! – a ten odklepał Edwardsowi.

Kevin Steen vs Eddie Kingston – Jeśli Eddie Kingston jest w Main Evencie PPV od RoH, to wiedz, że coś się dzieje. Wiedz, że nie powinni w ogóle się decydować na takie show, bo tracę do nich szacunek. Pojedynek wybił się ponad inne z tej karty – to nie mówi zbyt wiele – co chyba jest zasługą przedmiotów, które poszły w ruch, i tego, że Steen dostał mikrofon w trakcie. Jeśli chodzi o ten nokaut wspomniany wyżej, to nic specjalnego. Panowie dostali po razie z "otwartej", i popadali jak pety. Albo to naprawdę były baby... albo po prostu planty :wink:

Najlepsze (??!!) walki:

1. Kevin Steen vs Eddie Kingston

2. Briscoe Brothers vs Corino & Jacobs

3. 4-Corners Survival

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-296497

Jeśli chodzi o ten nokaut wspomniany wyżej, to nic specjalnego. Panowie dostali po razie z "otwartej", i popadali jak pety. Albo to naprawdę były baby... albo po prostu planty :wink:l

Nie wiem czy się orientowałaś i czytałeś następne newsy po tej akcji, ale okazało się, że to jedynie work i próba wzbudzenia większego hejtu na postać Steena po turnie na poprzednim iPPV... ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-296516

Nie wiem czy się orientowałaś i czytałeś następne newsy po tej akcji, ale okazało się, że to jedynie work i próba wzbudzenia większego hejtu na postać Steena po turnie na poprzednim iPPV...

Nie musialem czytac nastepnych newsow, bo jak pisalem - co zreszta zacytowales - widac bylo, ze to planty.

Plant - podstawiony fan, ktory wchodzi w interakcje z wrestlerem (heelem) na potrzeby show.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-296519

RoH Boiling Point

Mike Mondo vs Roderick Strong - Ostatnio RoH mocno stawia na Mika i przed walką stawiałem na niego, ale zostałem mile zaskoczony i Strong wygrał. Mimo nudnego początku walka wyszła dobrze. ***

Vinny Marseglia vs Matt Taven vs QT Marshall vs Antonio Thomas - Z czwórki nowych zawodników kojarzyłem tylko Tavena z wcześniejszych występów w RoH. Wszyscy się dobrze zaprezentowali, walka prowadzona w szybkim tępię i obok Marshala z kontraktem widział bym Tavena. ***1\2

Bob Evans vs Adam Cole - gdy widzę taką walkę to odechciewa mi się oglądania, dlaczego nie mogli tu dać TJ. *

Charlie Haas vs Michael Elgin - W końcu doszło do rozpadu HoT, tylko dlaczego Rhino będzie walczyć na następnym PPV o pas ze Steenem. Motywem przewodnim walki było obijanie nogi Elgina i Strong przy ringu. Zawiodłem się na tej walce, bo po nazwiskach z taką renomą można wymagać. **3\4

Briscoe Brothers vs Corino & Jacobs - bardzo przyjemna walka. Corino mimo 40 na karku nadal daje radę w ringu. Mogli by dać wygrać drużynie złych, ale i tak była to druga najlepsza walka na gali. ***3\4

Jay Lethal vs Tommaso Ciampa - mam nadzieje że to już ich ostatnia walka, ciągnie się to już od Marca, a przy tym walki czy storyline nie zachwyca. Całą walkę czekałem na interwencje Nany i liczyłem że obok niego pojawi się jakiś wrestler, choć to jest kwestia czasu. **3\4

Bennett & Kanellis vs Edwards & Del Rey - straszny zawód. Nie wiedząc w jakiej formie jest Maria liczyłem na dobrą walkę, a tu dostaliśmy taką słabiznę. Oby RoH nie katowało nas już nigdy widokiem walczącej Marii. **2\4

Kevin Steen vs Eddie Kingston - bardzo dobra walka, panowie nie pieprzyli się od początku, nie zrozumiałem tylko po co ta przerwa w środku walki, ale złamali w sumie parę stołów i krzeseł też nie oszczędzali. Zastanawia mnie tylko kto odbierze pas Kevinowi bo w rosterze nie widzę nikogo takiego, zresztą jeśli sama federacja sprowadza z zewnątrz już wrsetlerów a Steen jest mistrzem dopiero od 3 miesięcy. ****

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-296539

• 2 tygodnie później...

OK, jestem świeżo po obejrzeniu ROH Brew City Beatdown, czyli tego live eventu z Milwaukee z 14 Lipca.

Moja ocena :

Rhett Titus vs Mike Sydal

Dobre rozpoczęcie gali. Z początku co prawda panowie lekko przymulali, ale z czasem się rozkręcili i zaprezentowali kawał dobrego wrestlingu. Gdyby chcieć przedstawić coś innego niż WWE, coś wartościowego komuś, kto ma już potąd McMahonlandii, ten pojedynek z pewnością byłby dobrym przykładem. Sydal wciąż lobbuje, ale przy tej walce zaprezentował się bardzo korzystnie. Niewykluczone, że tym pojedynkiem podniósł swoją ROH’ową karierę.

Mike Mondo vs Jay Lethal

Dwóch wrestlerów potrafiących sklecić dobrą walkę i to się udało. Może podczas dominacji Mondo przez moment było mniej ciekawie, ale z perspektywy całej walki sądzę, że zasługuje na duży plus. Kontuzja Mondo nie wiem czy prawdziwa, czy to tylko work. Niby szlachetnie, że Mondo mimo przeciwności się nie poddaje, ale jednak trochę szkoda, że tak mocno przyczyniło się to do porażki Mike’a.

Samson Walker, Chris Silvio i Mohamad Ali Vaez vs Tony Kozina, Shilon Jonze i Adam Revolwer

Bez cienia wątpliwości publika kupiła Samsona Walkera i nie dziwię się. Choć Tag team partnerzy nieczęsto go wpuszczali, to jednak właśnie Walker zrobił najlepsze wrażenie i dobrze by było dać mu szansę w TV. Silvio i Vaez mało widoczni, Jonze i Revolwer nic, a Kozina przyjął rolę obijanego. Można wiec powiedzieć, że dla tylko (albo i aż) Walkera opłacił się ten pojedynek.

Tadarius Thomas vs Kyle O’Reilly

Podczas epizodu ROH TV z 25 Sierpnia Thomas zabłysnął w moich oczach w walce z QT Marshallem, mimo że to ten miał się wypromować w tej walce. Tak więc z uwagą przyglądałem się tutaj Thomasowi i stwierdzam, że faktycznie, to może być jeden z tych, w których ROH powinno zainwestować. Z Kylem nie dostał szansy pokazania tyle, co z Marshallem, ale jak już coś robił, to robił to dobrze, w związku z czym mam nadzieję, że dostanie on jeszcze okazję zaprezentowania się i będę mu się przyglądał. Kyle zaś…. cóż, wiadomo było że wygra. Na razie będzie wygrywał albo przegrywał mało znaczące walki. Musi czekać na powrót Richardsa – a to już niedługo :)

Roderick Strong vs BJ Whitmer

Nie wiem, co sądzić o tej walce. Niby nie była wcale zła, niby panowie pokazali kilka efektownych akcji, a jednak jakoś czuję niedosyt – po prostu pojedynek mi przeleciał. Tak czy inaczej, ponowna obecność Whitmera to dobre posunięcie dla Ring of Honor i warto, aby jeszcze nie raz się zaprezentował.

Michael Elgin vs Silas Young

Według mnie Silasowi nie pasuje ten wąsik. Wygląda w nim śmiesznie :D Panowie ponoć znają się z innych gal Indy i rzeczywiście, stworzyli pojedynek, który bije na głowę każdy lub prawie każdy tegoroczny WWE match. Fani skandowali „this is awesome” i ja się pod tym podpisuję :) Po raz kolejny Elgin udowadnia, że jest przyszłością ROH i pas mistrzowski to kwestia czasu.

Rhino vs Eddie Edwards

Pojedynek zdecydowanie lepszy od tego na Border Wars. O dobrą jakość walki zadbał Edwards, choć trzeba Rhino przyznać wspaniale wykonany GORE. Publika ładnie wczuła się w klimat walki, co też podnosi jej poziom.

Kevin Steen i Jimmy Jacobs vs The Briscoes

Krótko mówiąc – to po prostu trzeba zobaczyć. Nawet dla tej jednej walki, nawet dla tego dive’u na stół z balkonu warto ściągnąć tą galę. THIS IS WRESTLING !

Podsumowując, live event w Milwaukee wypadł bardzo dobrze. Z tego eventu Samson Walker i Tadarius Thomas mogą wyjść naprzód w swej karierze w ROH. Silas Young też się dobrze zaprezentował, ale wolałbym go jeszcze zobaczyć w starciu z kimś innym, by ocenić czy to może być kolejny godny uwagi zawodnik.

Jeżeli ktoś chce rozpocząć swoją przygodę z Ring of Honor i nie wie od czego zacząć, ta gala to dobry wybór. Publika też ma swój wkład w ocenę gali, a ta w Milwaukee spisała się znakomicie.

Tak więc jeżeli zastanawiacie się, czy obejrzeć ROH Brew City Beatdown – TAK ! Poświęcenie czasu na ten event dla nikogo nie będzie marnotrawstwem !

Ocena gali: 8/10

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-298151

• 2 tygodnie później...

ROH 09.08.2012

- Briscoe Brothers vs Blackout walka ok, średnie tempo miejscami spowolnione, "Redneck Karate" mogliby sobie odpuścić chociaż z drugiej strony takie głupie zachowania pasują do "wieśniaków". Mark ładnie wykonuje elbow dropa, poza tym kilka ładnych akcji ze strony Black Out

- Mike Sydal vs Bennett walka nie zachwyciła, całus Mondo i przegrana Bennetta rozpoczynają feud można by powiedzieć o kobietę :P

- Ciampa vs Mike Posey - szybki squash, Sycylijczyk dobrze odgrywa postać niestabilnego psychicznie

- Elgin vs Cole - walka krótka jak na ME, dobre tempo, panowie dali fajny pojedynek. Unbreakable jest trochę zakładnikiem House Of Truth lecz kwestią czasu jest kiedy uwolni się z pod jarzma Trutha Martini i odegra się

- Charlie Haas jest świetnym heelem. Ma dobre proma, dobrą mimikę twarzy i zachowania w ringu. Titus wypada blado na jego tle.

- Steen to dla mnie perełka i wisienka na torcie ROH :) Ciekawie ogląda się starania Cornette'a, który za wszelką cenę i wszystkimi sposobami próbuje pozbawić mistrzostwa pana Wrestling Worst Nightmare. Steen pokonał już rzeszę pretendentów lecz ja dalej nie widzę kto mógłby zabrać mu tytuł.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-299766

Steen pokonał już rzeszę pretendentów lecz ja dalej nie widzę kto mógłby zabrać mu tytuł.

Aktualnie w ROH nie ma nikogo kto mógł by pokonać Steena, więc jak dla mnie najlepszą opcją jest powrót El Generico i przejęcie pasa na FB. Wszystko tu zależy jak bardzo będzie zależało im na sensownym bookingu, bo chodzą plotki o Steen vs Hardy na FB :?

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-299832

Aktualnie w ROH nie ma nikogo kto mógł by pokonać Steena, więc jak dla mnie najlepszą opcją jest powrót El Generico i przejęcie pasa na FB. Wszystko tu zależy jak bardzo będzie zależało im na sensownym bookingu, bo chodzą plotki o Steen vs Hardy na FB

Jest jedna persona, ktora spokojnie moze poskladac Steena, a fani beda z takiego obrotu sprawy zadowoleni. Ja w zasadzie czekam z wypiekami na twarzy, na ich stacie. Gabarytowo podobni, ringowo swietni. Michael Elgin dał juz nie raz taki popis, ze wszystkimi tytulami moznaby go obrzucac. Drogi HoT i ekipy mistrza sie zaczynaja przecinac. Rhino to zapchaj dziura, ale do Elgina mozna latwo przejsc pod koniec roku.

https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-299834

Dla mnie Elgin też jest przyszłym mistrzem, ale ja pisałem w perspektywie Final Battle, gdzie wszystko prowadzi do walki Elgina ze Strongiem. Więc problemem jest przeciwnik dla Steena, i jak już pisałem widział bym tam Generico i biorąc pod uwagę ich historię jest to najlepsza opcja. Druga opcja to Steen vs Strong vs Elgin ci również mogli by zrobić świetną walkę, ale to nie był by ten poziom emocji co w tej pierwszej, więc wieżę w ROH i powrót Generico
https://forum.wrestling.pl/topic/20209-ring-of-honor-dyskusja-ogolna/page/11/#findComment-299841