Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ring of Honor - Dyskusja Ogolna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Final Battle 2013

-Page vs Hardy- Już teraz widzę, że dla samej publiki warto obejrzeć całość. Matt dostaje zabójczą reakcję. Ciekaw jestem jaką presję czuł koleś, który chwycił jego koszulkę, bo mam wrażenie, że nie chciał jej oddać :D Co do walki - Adam Page jest do bólu przeciętny, starszy hardas - każdy wie, ale dało się to obejrzeć.

-Strap Match- Z początku mi się podobało, a potem przypomniałem sobie o tych durnych narożnikach i tempo oczywiście musiało zwolnić. Ale jak na ten typ walki to nie było źle. I nawet Silas mi nie przeszkadzał, a nie przepadam za typem.

-AR vs YB- Początek trochę nudny, ale jak się rozkręcili... Walka gali. I piszę to przed obejrzeniem reszty, zdziwię się jak to przebiją.

-Bennett vs Steen- Gdybym miał oceniać to jak normalną walkę, to byłoby słabo. Ale było story, były niezłe momenty, były emocje. A to wystarczy, by ocenić starcie na plus. Takie rzeczy jak Piledriver na Marii się zapamięta.

-reDRagon vs Outlaw Inc.- Kingstona i Homicide'a chciałbym oglądać wszędzie.....poza ringiem. Gimmicki ciekawe, ringowo tak se, może w Dablju by bardziej pasowali. A tak to trzeba się z tym męczyć w ROH. Pierwszy raz podczas tej gali się zamyśliłem, zapominając co się dzieje - tak ciekawie było.

-Ciampa vs Taven- Niestety przed galą obejrzałem sobie Kevin's Weekend Escapades. Ale i tak czekała na mnie niespodzianka. Trzymali Tavena jako najdłużej panujacego champa, a ta walka to był mecz do jednej bramki - bramki Matta właśnie. Gdyby nie laski, to byłby squash. A tak było tylko trochę dłużej, strasznie szybko to zakończyli. Ale w sumie... fajnie że Ciampa zdobył swój pierwszy tytuł w ROH i zrobił to z pieprznięciem.

-Strong/Lethal vs Edwards/Whitmer?!- Byłem przekonany że zobaczę tu Hero. Miło że BJ jest w stanie stoczyć jeszcze jedną walkę, ale to nam dobrego starcia niestety nie gwarantuje. Skoro to pożegnanie, to można mu tą walkę wybaczyć. Tym bardziej że jako całość[na szczęście BJ nie był sam] nie była całkiem zła, lekko powyżej przeciętnej. A byłoby jeszcze lepiej, gdyby zostawić samych DojoBros, jak w końcówce. Thank You Eddie, zapraszamy do WWE.

...jednak ktoś kariery nie kończy. Ładny shocker. Jacobs, Strong, Whitmer - "nowe SCUM"? Zobaczymy co z tego wyjdzie. W każdym razie: brawo BJ, byłeś przez chwilę ciekawy. Fajnie że jest zdrowy, ale będę miał powody do przewijania niektórych walk.

-Cole vs Elgin vs Briscoe- Niezłe, zwyczajne starcie. Żadnych fajerwerków, po prostu solidna robota. Ciekawy jest fakt "dołączenia" Hardy'ego do Cole'a. No i oczywiście powrót Hero. Czyżby kolejny pretendent do tytułu Adama?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

ROH Final Battle 2013

Adam Page vs. Matt Hardy

Dobry opener, który rozgrzał publiczność. Bądźmy poważni. Zwycięzca i poziom był znany z góry i szkoda czasu na takie coś, ale musieli jakoś zaprezentować Matta. Przywitano go tak samo jak żegnano kilka miesięcy temu czyli sporym heatem. Ponownie mimo słaych walk będzie walczył o miano heela numer 1.

Mark Briscoe vs. Silas Young

Wymyślili sobie stypulację, która miała zakończyć ten feud i zupełnie zabiła ten pojedynek. Strap match zupełnie ich ograniczył. Silas wygrawa i wygląda na to, że będą to dalej kontynuować.

Adrenaline RUSH vs. The Young Bucks

Trzecia walka i w końcu wrestling. Szkoda ACH i Thomasa, Young Bucks pojawią się w ROH kilka razy do roku i zgarniają całą reakcję. Czemu się dziwić skoro tak słabo bookują Adrenaline Rush. Wiadomo na to stać całą czwórkę i mogli dostać trochę więcej czasu. Superkicki po raz kolejny zniszczyły system.

Kevin Steen vs. Michael Bennett (w/Maria Kanellis)

Znów źle dobrany gimmick match, wystarczył by zwykłe no dq. Na dodatek pojedynek skończył się inaczej niż według zasad. Jeden z lepszych pojedynków Bennetta, dużo się działo, kilka ciekawych bumpów i bardzo dobrze się stało, że ten lepszy piledriver ciągle może być używany. Życzenia świąteczne dla Marii genialne.

reDRagon (Bobby Fish & Kyle O'Reilly) © vs. Outlaw Inc. (Eddie Kingston & Homicide)

Jakbym oglądał walkę grupki początkujących. Brak dynamiki, płynności, botche i zerowe zainteresowanie wsród fanów. Miało być słabo, ale nie aż tak. Znów nie udaje się run Kingstona w ROH. Niestety utkwił w tagu z Homicide, który jest w słabej formie, to Eddie nie nadaje się do walk Tag Teamowych.

Matt Taven (w/Kasey Ray, Scarlett Bordeaux & Truth Martini) © vs. Tommaso Ciampa

Najdłuższy tv run w historii ROH poszedł się… Nigdy nie rozumiałem czemu mając nie ograniczony czas na galach indy robi się tak krótkie pojedynki. Mimo, że jak Taven zostawał mistrzem nie podobało mi się to, jednak już sam run był dobry. Hoopla też wiele zrobiło, że stał się over z fanami. Ciampę kreują na destrojera, ale aż tak bardzo w tej walce nie musieli tego robić.

BJ Whitmer & Eddie Edwards vs. Jay Lethal & Roderick Strong

Zaskakujący partner Edwardsa. Patrząc na wydarzenia to zastanawiam się od którego momentu mieliśmy zaplanowany storyline, a kiedy kontuzja okazała się niegroźna. Walka 4 kumpli, którzy porobili sobie akcje, dopiero w końcówce starali się sprzedać trochę rywalizacji i dostaliśmy średnią walkę. Heel turn całej trójki to zaskakujaca decyzja. Szkoda, że Jacobs nie będzie pracował dłużej jako face i stoczy dłuższy feud z Cole’m.

Adam Cole © vs. Jay Briscoe vs. Michael Elgin

Początek strasznie przymulał, później już było znacznie lepiej. Nie czekali z Hardy’m i od razu wplątali go w główny storyline. Cole broniący pas to było jedyne słuszne rozwiązanie. Powrót Hero udał im się doskonale, bo jak się okazało, że tego samego dnia będzie walczył w CZW nikt nie liczył na jego obecność.

Po raz kolejny na gali ROH ciekawsze są wydarzenia wokół i storyline niż walki, z czego 3 trzymały poziom, a reszta pasowała do tygodniówek mainstreamowych. Aż tyle słabych walk nie powinno być na jednej z najważniejszych gal w roku. Tego samego dnia mieliśmy też galę CZW CoD i trzeba przyznać szczerze, że była ona lepsza niż ROH. Parę miesięcy temu bym się tego niespodziewał, ale wraz z tworzeniem obu kart było to coraz bardziej prawdopodobne.

Kilka szybkich pomysłów na 2014

- Jak dłużej czekać z pojedynkiem Hero vs. Cole. Znając jednak ROH to nie wytrzymają i już na lutowym Anniversary go zrobią, a może nawet dorzucą trzeciego.

- Za nic nie łączyć ze sobą Cole/Hardy z Whitmer/Strong/Jacobs. Od razu pojawią się skojarzenia ze scum. Raz się to nie udało i tym razem byłoby podobnie.

- Jak najszybciej Eddie Kingston niech zacznie walczyć singlowo. Ciągle sądzę, że może zrobić wiele dobrych walk jak dostanie odpowiedni czas i feud. Homicide najlepiej jakby odszedł.

- Również ACH niech daruje sobie Tag Team. Nie może być tak, że na zwykłych live eventach kradnie show, a na ważnych galach wrzucony jest do Tagu i nie może pokazać maksimum swoich możliwości.

- Zrobić porządek z pasem Tag Team. Mistrzowie są dobrzy, ale bookowanie ich walk jest słabe. Rozsądne będzie znów połączenie Briscoe Brothers.

- Young Bucks – bookować, bookować, bookować.

1575893877482df76acc17a.jpg

• Reputacja:   3

“Rowdy” Roddy Piper 4 stycznia na tapingu TV !

Już widać finansowe efekty ROH w związku ze współpracą z branżą erotyczną :D

“Rowdy” Roddy Piper 4 stycznia na tapingu TV !

Już widać finansowe efekty ROH w związku ze współpracą z branżą erotyczną :D

No i bardzo dobrze, żaden pieniądz nie śmierdzi.

Obejrzałem sobie tygodniówkę RoH poświęconą Adamowi Cole'owi i takie pytanie mam: Ma ktoś może link do całej walki O'Reilly vs Cole z zeszłorocznego Best in the World? Zależałoby mi na tym by ją obejrzeć.

Na FB pojawiło się takie oto info, z którego wynika że Styles w dalszym ciągu broni pasa po świecie a teraz zobaczymy go w ROH!

999281_10152149655646328_92181906_n.jpg

Co następne? Mam nadzieję że PWG :D

28054889252fa02dfba372.jpg

Na FB pojawiło się takie oto info, z którego wynika że Styles w dalszym ciągu broni pasa po świecie a teraz zobaczymy go w ROH!

Co następne? Mam nadzieję że PWG :D

Cudownie ! ciekawe kto zostanie jego oponentem.

A do PWG po prostu musi zawitać, wreszcie się troche rozrusza po tylu latach w TNA :D

2 MIEJSCE - Typer WWE 2014

Właśnie zobaczyłem filmik promujący tapingi na YT. Fajna niespodzianka. Pozostaje pytanie: czy to jednorazowy wyskok, czy...?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

AJ w RoH? FUCK YEAH! Czekałem, czekałem i sie doczekałem. AJ vs Cole (Title vs Title i jestem w niebie), vs Elgin czy Steen - to są dream matche. Niesamowity draw zawitał do ROH (oczywiście jak na poziom RoH)

Tradycyjnie już, tak i w trzech poprzednich latach, tak również i w tym roku przygotowałem roczne podsumowanie w Ring of Honor. Punkty zawarte w podsumowaniu :

1) Mistrzowie ROH

2) Turnieje w roku 2013

3) Warto wspomnieć o…

4) Feudy, o których warto pamiętać

5) Najlepsze proma

6) KL’owskie wyróżnienia za rok 2013

7) Kilka statystyk

8) Jak wyszły moje przewidywania na rok 2013 ?

9) Moje przewidywania na rok 2014

Zainteresowanych serdecznie zapraszam do zapoznania się :)

Kliknij pan > TUTAJ <

Kto inny miałby przywitać AJ'a jak nie Strong. Już podano oficjalnie, że to on będzie przeciwnikiem Styles'a. Wygląda, że na razie daleko do porozumienia z TNA. Jak już podpisywano kontrakt, to zabraniał on występów na galach ROH ippv i tv. Pewnie ewentualne występy na następnych galach będzie zależało od tego jak będzie się rozwijała sytuacja z TNA. Na razie musimy czekać na dream matche, bo za taki nie uznaje ten ze Strongiem. Dzięki Styles'owi taping tv zapowiada się strasznie interesująco, zapowiedziano już Pipera oraz Hero vs. Steen.

1575893877482df76acc17a.jpg

AJ w RoH, do powiedzenia pozostaje tylko... WOW! Już się nie mogę doczekać tapingu i walki ze Strongiem! Widać RoH też się zbroi i nie boi się łapać wyrzutki z federacji Main Streamowych. Ogółem bardzo dobrze, Ring of Honor odzyskuje stare gwiazdy a i taki AJ Styles może nawet pociągnie za sobą do RoH jakiś fanów, bo w końcu co jak co, przybywa z większej organizacji w której bardzo wiele znaczył. A więc jeszcze raz, nie mogę się doczekać tapingu i oby AJ podpisał dłuższy kontrakt z RoH.

Mimo tego, że nie oglądam ROH to chyba będę musiał śledzić gale przez najbliższe miesiące. Hero i Styles to musi być coś. Widać współpraca z WeAre18 się opłaca :D

116218737055c51bc30a173.jpg

http://www.bankfotek.pl/image/1468522.jpeg

KLowskie Video # 33 - momenty roku 2013 + co przewiduję w 2014

KL wita państwa i zaprasza na trzydzieste trzecie wydanie KLowskiego Video (jeżeli średnia się mniej więcej zachowa, to pod koniec 2015 lub na początku 2016 będziemy świętować setkę ;) ).

Tym razem miałem pewne problemy. Windown Movie Maker kompletnie działał przeciwko mnie, przez co 3 godziny próbowania na wszelkie sposoby zapisania nagrania poszły w pizdu. W związku z tym złapałem się ostatniej deski ratunku - Google Hangouts i w totalnie 100 % improwizacji omówiłem swój temat. Mam nadzieję, że wyszło na tyle, by jakoś uznać to za przyzwoite :)

A może to jest warty zastanowienia sposób na prezentowanie przyszłych odcinków ? LIVE razem z wami !

Choć pewnie liczba widzów oscylowała by w granicach 5-10 osób, to mogę nad tym pomyśleć, jeśli byłoby to wskazane. W tym celu proszę dać mi o tym znać ;)

No dobra, przechodzimy do video.

Kliknij pan >>

<<
  • 2 tygodnie później...

Spoko odcinek RoH TV, gdzie dostaliśmy pierwsze dwie walki turnieju Prospectów. O ile Kongo wyglądał dobrze tylko na zdjęciach - i świetnie, że wyleciał - tak Corey Hollis zdaje się być już produktem "jakimś", i może zgarnąć "W" w całym turnieju. Są tam już fundament na face'a, który w finale pokonałby Hansona, w myśl prostego bookingu Underdog vs Destroyer (to też pozwoliłoby wkręcić tam Benchmarka raz jeszcze). Dodatkowo przyjemny segment pretendentów do pasa, singlowa walka Caprice'a Colemana, jak i walka Steen vs Hero - dobrze wykorzystane 50minut.

50608915156a3743c1fa34.jpg