Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kto zdobędzie pas DDW International Championa?

Kto zdobędzie pas DDW International Championa?  

332 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto zdobędzie pas DDW International Championa?

• Jędruś Bułecka
      126
    • Kamil Aleksander
      20
    • Don Roid
      28
    • Klarys
      10
    • The Greatest
      7
    • Joe Legend
      85
    • Rider
      20
    • Dirtbag
      4
    • John Hammer
      24
    • Rob Cage
      8

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Stawiam na Jędrusia Bułeckę - ma sporo umiejętności ringowych mimo CIEKAWEGO gimmick'u w ringu sobie radzi świetnie, no i w końcu - jest Polakiem :)

[you] Czytaj MOJE DIARY

STRAIGHT EDGE MEANS I' AM BETTER THAN YOU

• Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

3

• Natan

2

• Warol

1

• McKnup

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

ja zrobiłem tą fede, więc wszelkie laury idą dla mnie'. Don zasłużył sobie w pełni na tytuł i myślę, że po All Or Nothing to własnie on będzie Championem.

Ja właśnie tak bym to potraktował. Ciekawe, że nawet powyższa wypowiedź nasuwa taką interpretację, bo nie ma zbyt wielu argumentów, które przemawiają za Donem. Pierwszy to taki, że jest założycielem DDW - ale to nie to. Pozostaje więc drugi, czyli fakt, że w ogóle jest wrestlerem. A to kiepski argument, co może brzmi trochę kuriozalnie, ponieważ mówimy o wrestlingu, ale właśnie z tego powodu chciałbym, aby wygrał ktoś, kto ma mniej lichą posturę. I piszę to pomimo tego, że zawsze sprzeczałem się z miłośnikami wrestlingu lat 80., którzy przywiązywali do gabarytów największą wagę. Ja nie przywiązuję do pewnej granicy, a w tym przypadku granica została przekroczona. I to dużo.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Zaiste ciekawe, że prowadzi Bułecka. Jak dla mnie to nie ma innej możliwości i pas musi wygrać Legend, jednak jak widać wielu jest wśród nas patriotów :)

15192108424405e31546cee.jpg

Oczywisty głos na Jędruśa Bułecka

9026147804b6c2f2fcb752.jpg

Ja właśnie tak bym to potraktował. Ciekawe, że nawet powyższa wypowiedź nasuwa taką interpretację, bo nie ma zbyt wielu argumentów, które przemawiają za Donem. Pierwszy to taki, że jest założycielem DDW - ale to nie to. Pozostaje więc drugi, czyli fakt, że w ogóle jest wrestlerem. A to kiepski argument, co może brzmi trochę kuriozalnie, ponieważ mówimy o wrestlingu, ale właśnie z tego powodu chciałbym, aby wygrał ktoś, kto ma mniej lichą posturę. I piszę to pomimo tego, że zawsze sprzeczałem się z miłośnikami wrestlingu lat 80., którzy przywiązywali do gabarytów największą wagę. Ja nie przywiązuję do pewnej granicy, a w tym przypadku granica została przekroczona. I to dużo.

Przyznam, że nie widziałem Dona na żywo więc jeśli chodzi o jego wygląd to rzeczywiście może stanowić problem. Nie chcę też pokazywać się jako wielkiego fana tego pomysłu, po prostu przypuszczam, że tak może się stać. I podejście do ew. zdobycia tytułu przez Roida również jest sprawą raczej indywidualną. Chodziło mi głównie o chłopaków z DDW, którzy w zamian za to, że dał im możliwość profesjonalnych treningów na pewno nie patrzyli by potem na niego ''krzywo''. Ale jak najbardziej rozumiem, że może to być odczytane jako chęć wzięcia sukcesu dla siebie przez Dona. I kto wie, może po All or Nothing będziemy mieli okazje zobaczyć kto jak zareagował na zdobycie przez niego tytułu. Wszystko już niedługo.

Pozwolę sobie dodać, że IMO największy push z adeptów dostanie na tej gali Kamil. Ogromnym wyróżnieniem byłaby walka z Legendem na którą był zabookowany i przypuszczam, że będzie mu wynagrodzony brak możliwości bezpośredniego starcia z Joe. Widzę 2 możliwości dobrego wypromowania jego postaci. Albo odpadnie w Rumble meczu jako przed-ostatni/3 od końca, albo jako jeden z pierwszych, a za to w ME wyeliminuje sporo zawodników. Optowałbym za tą drugą opcją, a bardzo fajnym scenariuszem byłoby jego odpadnięcie dopiero po starciu z Legendem. Dostałby wtedy zapowiedzianą możliwość bycia w ringu sam na sam z Joe i przypuszczam, że byłoby to jedno z najlepszych starć w trakcie gali. Podsumowując - co do adeptów również nie zgodzę się z większością userów, liczę jak i mam nadzieję, że jakiś mały sukces czeka na Kamila a nie Jędrusia, któremu mimo to również gorąco kibicuje ;)

• Urządzenie:  Windows

Nie róbmy z DDW mainstreamu. Nie potrzeba 2 metrów i wielkiej łapy by zdobyć pas. DDW to federacja indy i w taki sposób jest prowadzona. Można podać wiele przykładów gdzie mali wrestlerzy posiadali pasy ważnych federacji np: Pas ROH wygrywali Noble, Danielson, Aries. Może byli wtedy lepiej zbudowani od Roida, ale są podobnego wzrostu i jakoś nikt nie zastanawiał się, że są za mali by mieć pas. Patrząc na adeptów na ostatniej gali to tylko Rider miał wygląd wrestlera. Myślę, że Roid jest niedoceniany i uważa się, że jest poważnym wrestlerem, bo na youtube można zobaczyć tylko śmieszne urywki z jego kariery. Roid zrobił bardzo dobrą długą walkę z Legend na drzwiach otwartych i jest to na razie najlepsza walka w DDW. Jak widać po promie Ariesa pas DDW będzie broniony przeciwko zagranicznym wrestlerom. Wiadomo, że najlepiej by walczyli oni z kimś kto ma wyrobione nazwisko i regularnie walczy np: Joe Legend. Pas dla Roida to jednak nie byłoby złe rozwiązanie. Myślę, że dobrze poradził by sobie broniąc pasa.

Oprócz wyłonienia mistrza DDW, Roid będzie chciał pokazać, że jest dobrym wrestlerem. Możliwe, że razem w Joe będę w finałowej dwójce i powalczą trochę dłużej. Gala ma też na celu wypromowanie adeptów, najlepiej jak najwięcej, ale wszyscy z zagranicy nie będę jobowani. Wykreowanie twarzy DDW z jednego adeptów to długa praca. Pewnie Don postawi na Kamila i najdalej zajdzie. Gimmick Jędrusia bardzo dobrze się przyjął, tylko mam pewne wątpliwości co do jego umiejętności ringowych. Być może Rider zmasakruje, któregoś z zmęczonych poprzednią walką przeciwników, może nawet kilkoma akcjami po gongu.

1575893877482df76acc17a.jpg