Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Over The Limit 2010 [Dyskusje,Spoilery]

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Bardzo mnie cieszy jeden fakt:

- WWE wkońcu przełamało się i napisało trochę bardziej ryzykowny scenariusz dla pojedynku Cena vs Batista. Rzadko widzi się takie siłowe power slamy na stół komentatorski, Cena miał całą zakrwawioną twarz przez chwilę i tak szybko lekarz nie przybiegł. Nie pamiętam kiedy ostatnio w jakiejkolwiek walce zawodnik zleciał na dolny sektor, nawet ochrona ucierpiała ;D. Te AA na i z samochodu to też jakby troche powrót do przeszłości, chociaż te na podłoge mogło wyglądać bardziej realnie, a nie, że batista na materac upada i to tyłkiem :D

-CM Punk ciągle miał krew na twarzy pod koniec i nikt temu nie próbował skutecznie zarazić! Heel Yeah oby tak dalej!

PPV obejrzałem na szybko i powiem, że poziom był średni. Wydaje mi się że Fatal4Way będzie również średnie, a prawdziwe emocje będą na Money In The Bank (powrót Danielsona ;D)

Jestem ciekaw jak się potoczy sprawa na F4W z pojedynkiem o WWE Championship. Cena i Sheamus mają zaklepany udział, a co z pozostałą dwójką? Wydaje mi się, że mogą dokołoptować Vipera i Rated R'a. Taki zestaw byłby dosyć ciekawą gratką. Raz spear, raz RKO, raz bicycle kick to by była wojna :P

9077542924c72bcdfb4ec5.jpg

• Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• ujko

11

• -Raven-

8

• N!KO

7

• Menez

7

Top użytkownicy w tym temacie

Jedno,krótkie WTF? oddaje emocje jakie towarzyszą mi po OTL.

Było bardzo słabo. Podczas oglądania tych walk zadawałem sobie pytanie ''po co''? Po co to ogądam? Czy nie czas zrobić sobie przerwę,bo mimo że poziom trochę przed i trochę po WM-ce był niezły to teraz WWE spada coraz szybciej w przepaść. Nie wiem skąd pochlebstwa kolegów wyżej nad walką Cena-Batista. Ja nie zauważyłem tam nic szczególnego. Było nudno jak cholera i tyle. Co z tego ze pobiegali sobie wśród widowni jak nawet kamery tam nie było i za dużo to nie było widać. Akcja z samochodem może i ciekawa,ale wiadomo było że i tak Jasiek wygra więc bez emocji. Jednie dobra akcja ze stołami komentatorskimi,się wysilili nie ma co....

Ciekawe co z kontuzją Ortona. Mam nadzieję,że to było zaplanowane bo jak okaże się że jest ona prawdziwa i nie bd mógł występować,to stracę chyba całkowicie motywację do oglądania WWE...Trzeba przyznać że walka ta też była ostro zamulająca,ale nie chcę się wypowiadać dopóki nie będzie podane co z Viperem.

Reszta walk? Jedyny pozytyw gali- walka Reya z Punkiem.Sama walka,bo wynik znowu z dupy wzięty,no ale jak tak chcąc kończyć jeden z lepszych ostatnio feudów to kij im w oko heh...Reszta walk:w ogóle jakieś dziwne wyniki,wygrana Kofiego,R-Trutha...jak ktoś napisał na tym PPV górą Ci lepsi...

Ogólnie podsumowując stwierdzam że nie ma czego podsumować bo było strasznie nudno i zamulająco. Chyba najgorsza w ciagu ostatnich kilku miesięcy gala jaką obejrzałem. Bardzo słabo n/c. :///

I hear voices in my head

They council me

They understand

They talk to me

291490854c7c1467c308c.gif

• Urządzenie:  Windows

Orton na bank ma kontuzje. Można to już wywnioskować po tym jak zakończyła się walka. Gdyby chcieli zaplanować kontuzje, to zrobiliby to w jakiś lepszy sposób, niż poprzez uderzenia pięściami w mate :P

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

* - Kofi Kingston wygrywa IC Title. Postac bardzo szara, ale z dobrymi umiejetnosciami zdobywa kolejny raz ten tytul. Drew radzil sobie calkiem niezle i zaluje, ze stracil ten pas bez wiekszego storyline'u. Koncowka musze przyznac mi sie podobala, ale sama decyzja Creative Teamu juz nie. Akceptuje to tylko jesli dzieki temu dojdzie do zmiany w postaci Kingstona. Promowanie Matta po promie zwyczajnie zbedne. Choc "Chosen One" najpewniej wkoncu dopnie swego i drugi z braci Hardy zostanie zwolniony (przynajmniej mam taka nadzieje)

* - RTruth wygrywa z Tedem. Tez jakos z dystansem podchodze do tej decyzji. Feud bedzie kontynuowany co nie jest zla decyzja, ale obwiniony za porazke powinien byc Virgil. Zaatakowany przez DiBiasego konczy z WWE i zwalnia sie miejsce dla mlodego Perfecta. Martwi to, ze caly momentum mlodego Teda poszedl na marne

* - Trzy na Trzy. Trzy walki i trzy nie zrozumiale przeze mnie decyzje. Ucieli troche ten feud bo teraz jedyna racjonalna rzecza jest pojscie w strone Kane vs Punk i SES oraz w miedzy czasie Rey vs Zamaskowany czlonek SES. Swoja droga nowy czlonek jak juz pisalem .. dawno powinien sie ujawnic bo teraz to juz przesadzili ze odwlekaniem tego. Nawet nie przyczynil sie do zwyciestwa swojego "Pana" i w zasadzei jego ujawnienie jest zbedne teraz. Juz niech go trzymaja w masce do konca stajni, bo jak to Mercury to bedzie tylko zawod i zdziwienie po co tak dlugo to trwalo. Na chwile obecna najwiekszy minus gali, choc Punk bez wlosow napewno sporo czasu bedzie najwiekszym punktem rozrywkowym SD

* - Hart Dynasty przedluzaja swoje 5min. Tu akurat dobrze sie stalo bo ten pseudo team pretendentow powinien sie rozpasc. Stworzony zostal tylko po to.. bo nie maja co zrobic z tymi dwoma INDYWIDUALNOSCIAMI

* - Orton vs Edge. Strone wczesniej bodajze sa moje przewidywania i tam wspomnialem o mozliwosci zrobienia Double Count Out z tego. Wazniejsza informacja jest kontuzja Randyego, ktora moze szybko zakonczyc dobrze zapowiadajacy sie feud.

* - Show wygrywa przez DQ co jakims duzym zaskoczeniem nie jest. Historia bedzie sie ciagnac dalej i to jedyne wnioski jakie mozna wyciagnac. Swagger wkoncu da rade czysto pokonac najwiekszego wrestlera z WWE

* - Mialem nadzieje sie mylic. Mialem nadzieje, ze Maryse wygra tytul i odbierze tytul Pani Pomylce. Na ta chwile nie bylo to mozliwe....

* - W Main Evencie wspomne tylko o dobrze rozegranej koncowce, ktora spokojnie pozwoli odejsc Batiscie na czas blizej nieokreslony. Mimo wszystko chyba to najwiekszy plus gali... Nie tyle jesli chodzi o sama walke, ale o fakt, ze to juz koniec tej rywalizacji. Jest jednak druga strona medalu i to, ze teraz czeka nas jeszcze gorsza rywalizacja ;)

--------------------

Bylo poprostu malo ciekawie. Zeby chociaz booking zwyciezcow napawal optymizmem...

50608915156a3743c1fa34.jpg

Kofi vs Drew - Tak sobie wczoraj myślałem, że fajnie nawet by było gdyby Drew pobił rekord Honky Tonk Mana i to McIntyre był najdłużej "panującym" mistrzem interkontynentalnym.Co do Kofiego to nic do niego nie mam lecz za długo pasa nie potrzyma i kto wie może przejmie ten pas Christian?

R Truth vs Ted DiBiase - Szczerze mówiąc to nie miałem bladego pojęcia kto wygra, wydaje mi się, że Virgil niedługo stanie się mentorem a nie ochroniarzem/sługą.Po tym jak odciągnął za pierwszym razem uwagę Trutha to Ted nie wykorzystał tego a on tylko machał głową, czyżby Virgil niedługo powiedział Ted'owi, że musi się jeszcze sporo nauczyć i on będzie jego mentorem? Mało prawdopodobne ale..

Punk vs Mysterio - Jeszcze nigdy nie byłem tak zły na WWE, jeszcze nigdy nie widziałem, żeby WWE z uwagi na dzieci spartoliło tak taki przezajebisty feud.Wstąpienie Rey'a do SES, doprowadzanie do porażek Punk'a i w końcu walka o opuszczenie SES, to było by coś lecz nie bo po co.Lepiej zrobić z Punk'a debile, ogolić go na łyso i być zadowolonym z siebie, prawda panie McMahon? Punk wygląda jak debil bez włosów a zanim mu one odrosną to na pewno trochę minie...

Hart Dynasty vs JeriMiz - To, że Hart Dynasty wygrają było wiadome od początku lecz dlaczego cały czas pinują Miz'a? Może ma to doprowadzić do feudu na linii Miz - Y2J? Y2J zacznie wywody, że nie dziwi się, że Big Show znokautował go ponieważ to przez niego wszystko się przegrywa i to już się jakoś dalej potoczy..

Orton vs Edge - Walka nie powaliła lecz ten nie zawiodła, jeżeli to z kontuzją to nie jest storyline to może jest to jakieś złamanie lub zerwanie mięśnia

Show vs Swagger - Szczerze mówiąc miałem nadzieję, że Byk Show zdobędzie pas, potrzyma go do Summerslam na które wróci Taker i odbierze od niego pas lecz tak niestety się nie stanie

Eve vs Maryse - I w tym pojedynku było widać, że jedyną divą która na dzień dzisiejszy coś potrafi oprócz machania tyłkiem w WWE jest Maryse, mogli by już zakontraktować Tare oraz Kong to może byłoby ciekawiej...

John Cena vs Batista - A tak liczyłem na wygraną Animala lecz widać, że w WWE ważniejsze są pieniądze a raczej najważniejsze.. Ehh...

Ogólnie gala tak jak większość gal z pod szyldu WWE wypadła słabo 2/10

Oglądałem rano, byłem wyspany, a gala potrafiła mnie przymulić... Norma. Ale tak z grubsza..

Opener jako-taki, myślę że jak na standardy WWE nie było źle, porządna walka.. Czyżby angle prowadzący do zwolnienia Grubaska?

Następnie Ted vs. R-Truth: Normalna, porządna walka bez historii, nic ciekawego się nie wydarzyło.. Zaskoczył mnie praktycznie brak udziału Virgila.. :???:

Daalej... CM Punk vs Mr. 619... Mega walka, a mogło być jeszcze lepiej żeby dostali jeszcze więcej czasu.. Zakończenie nie to, o którym marzyłem, no i kandydat na feud roku z głowy. Łysy Punk na pewno będzie atrakcją, chociaż to nie to samo co mogłoby nam dać wstąpienie Rey'a do S.E.S. No cóż, szkoda.. Za pewne to koniec ich feudu i teraz przyjdzie czas na Kane'a.. Po cholerę oni tyle czasu trzymają pod tą maską tego typa :???: Jeżeli to będzie Mercury, chyba się mówiąc w przenośni pochlastam... Nie wiem czy pamiętacie, ale kiedyś były wzmianki o długim feudzie na linii 619 vs. Zamaskowany zawodnik z meksykańskiej przeszłości Rey'a, którego miał odgrywać Kaval... który jest łysy.. Czyżby to było to? Może.. ;-)

Od tego momentu zaczęło się zamulanie na gali, nawet początek Orton-Edge chamsko przymulał.. Kontuzja chyba prawdziwa, a szkoda.. RAW bez RKO na pewno ucierpi, a my w najbliższym czasie nie ujrzymy kontynuacji feedu z Edgem.

Main Event.. Zakończeniem nas WWE nie zaskoczyło, ale sama walka nie była ogólnie zła.. Jak na obecny standardy związane z "For Kids" było znośnie.. BodySlam na stół komentatorski, upadek na niższe piętro z trybun, A.A. z samochodu w podłogę.. Krwawiący Cena.. Nie było źle, z resztą w pojedynkach "I Quit" czy "Last Man Standing" WWE zawsze trzyma przyzwoicie równy poziom..

Tyle ode mnie.... "Cut His Chest! Cut his chest!" :D

Zamaskowany zawodnik z meksykańskiej przeszłości Rey'a, którego miał odgrywać Kaval... który jest łysy.. Czyżby to było to? Może..

Byłoby miło, ale nie ma co liczyć ten gość jest ze 2 razy większy od Kavala i trudno byłoby uwierzyć mi w taką nagłą podmianke.

Orton vs Edge. Strone wczesniej bodajze sa moje przewidywania i tam wspomnialem o mozliwosci zrobienia Double Count Out z tego.

Brawo Niko, jesteś prawdziwym znawcą. Oczywiście, że taki rezultat będzie jedynie wynikiem kontuzji też przewidziałeś.

PPV był nie tyle słabe co bardzo pechowe. Kontuzja Ortona, która zabiła najciekawszy mecz, zgaszeniem momentum przez krwawienie Punka, to samo w przypadku pojedynku Ceny. Generalnie więc działo się coś niedobrego w 3 najciekawszych walkach tej nocy. Dodatkowo spory minus za starcie Teda i Rona, które nie dość, że nie było ciekawe to jeszcze miało fenomenalnie beznadziejną końcówkę.

Brawo Niko, jesteś prawdziwym znawcą. Oczywiście, że taki rezultat będzie jedynie wynikiem kontuzji też przewidziałeś.

Skad wniosek, ze taki rezultat jest wynikiem kontuzji? Zwykle pomimo wypadku zawodnicy daza do szybszego zakonczenia walki tak jak to bylo w planach. Jesli byloby, ze Edge ma wygrac to przeciez nic nie stalo na przeszkodzie. Jesli Orton... w sumie tez dali by rade. Musze przypominac co zrobili Stone Cold i Owen Hart w 97?

Edytowane przez N!KO

Słyszałem (bo PPV nie oglądałem jeszcze), że Orton szepnął coś do ucha Edge'owi, stąd można domniemać, że właśnie kontuzja Randy'egp miała wpływ na zmianę scenariusza walki...

Wydaje mi się,że właśnie tak walka miała się zakończyć.Tylko po prostu przyśpieszono jej przebieg.Tak jak powiedział N!KO można by bez problemu zakończyć walkę pinem jeżeli ta miałaby się tak zakończyć.

7614081404f146f966c931.jpg

Słyszałem (bo PPV nie oglądałem jeszcze), że Orton szepnął coś do ucha Edge'owi, stąd można domniemać, że właśnie kontuzja Randy'egp miała wpływ na zmianę scenariusza walki...

Tak, kiedy okładali się obok stoika komentatorskiego była dokładnie widać, że Orton mówi coś do Rated R. Wyjątkowo długo trzymał go za włosy i można było dostrzec, że o czymś gadają.

Sygna wykonana przez Filipoo666.

9274642904c272ba7bb672.jpg

Najpewniej chodzilo Ortonowi o szybsze zakonczenie walki nizeli na zmienianie pomyslow narzuconych przez Creative Team i Vince'a.

Widzę, że nie przychodzi ci do głowy fakt iż to Orton był z pewnością zabookowany do zwycięstwa w tym meczu ale przeprowadzenie jakiegoś kretyńskiego finiszu w której ledwo żyjący Randy pinuje Edga byłoby po prostu bez sensu? Sprawdź całą sytuacje jeszcze raz i zastanów się czy miałoby to jakąkolwiek logikę w walce o pietruszkę a nie na siłę forsuj swoje zdanie.

Widzę, że nie przychodzi ci do głowy fakt iż to Orton był z pewnością zabookowany do zwycięstwa w tym meczu ale przeprowadzenie jakiegoś kretyńskiego finiszu w której ledwo żyjący Randy pinuje Edga byłoby po prostu bez sensu? Sprawdź całą sytuacje jeszcze raz i zastanów się czy miałoby to jakąkolwiek logikę w walce o pietruszkę a nie na siłę forsuj swoje zdanie.

Jakie forsuj swoje zdanie? Wez daj choc jeden argument, zeby mnie przekonac do swojej racji bo narazie to wyglada jak frustracja po kontuzji ulubienca. Przytoczyles, ze.. a) Double Count Out byl wynikiem kontuzji.. i .. b) Orton byl z pewnoscia zabookowany do zwyciestwa. To nie sa domysly tylko pewniaki jakbys znal ludzi z Creative Teamu... Wytlumacz mi od kiedy w wyniku "wypadku przy pracy" zawodnik jest upowazniony do zmiany rezultatu? Jakie to sa sytuacje. Wracajac chociazby do tego nieszczesnego Stone Cold vs Owen Hart... skoro w walce o pas Intercontinental (wtedy jeszcze bardzo wartosciowy pas WWF) dali rade zrobic cos takiego...

http://www.youtube.com/watch?v=TOkYrgHEDGo

... wreczyli pas czlowiekowi, ktory nie mogl sie praktycznie ruszac (juz pomijajac fakt, ze bylo to na jednym z wiekszych PPV)... Orton wiedzial, ze boli i jest zle (nie moze dokonczyc walki), ale magicznie nie zdiagnozowal na szybkosci co mu dokladnie jest. Jesli to okazaloby sie krotkotrwala kontuzja? To wlasnie zniszcza plany Creative Teamu i zezloszcza Vince'a. I tak na koniec.. skoro byl (bo to wkoncu bankowe) zabookowany do zwyciestwa.. to czy przypadkiem nie mogl wejsc na ring przy odliczaniu sedziego? ( tu pewny nie jestem bo juz nie mam tego przed soba, ale nawet jesli spot byl robiony na styk z koncem odliczania to nie raz mielismy sytuacje, kiedy sedzia sztucznie przedluza ) Nie wiem.. moze sie myle... ( wciaz czekam na odpowiedz na wczesniejsze pytanie: Skad wniosek, ze taki rezultat jest wynikiem kontuzji? ... no chyba, ze przeskoczenie na "Orton był z pewnością zabookowany do zwycięstwa w tym meczu" to odpowiedz )

Edytowane przez N!KO