Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Mr.Radoslav - AA nie było wcale tak wcześnie i zostało poprzedzone STF. Nie mam zamiaru paprać walki Shawn’a z Taker’em ;)

Odcinek 24!

--------------------------------------

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

19.03.2010

SmackDown! rozpoczynają efektowne pokazy sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Przypomniane zostały fragmenty z zeszłotygodniowego show kiedy to:

-Undertaker przyjął w końcu wyzwanie Shawn’a Michaels’a!

-The Rock groził Steve’owi Austin’owi

-Randy Orton pokonał Sheamus’a w walce wieczoru!

Panowie rozpoczęli rozmowę o tym, że Triple H wyzwał na pojedynek Kane’a. Do WrestleMani zostało mało czasu więc i Kane musi się pośpieszyć!

-------------------------

10-man Battle Royal Match

Drew McIntyre vs Christian vs Evan Bourne vs Rey Mysterio vs Kofi Kingston vs CM Punk vs John Morrison vs MVP vs Shelton Benjamin vs Dolph Ziggler

Słyszymy gong więc pora rozpoczynać. Każdy atakuje każdego!

Słyszyme theme Kane’a! Big Red Monster idzie w stronę ringu!

W ringu wszyscy się nagle zjednoczyli i ustawili po jednej stronie. Kane wchodzi do kwadratowego pierścienia. Rusza na niego Ziggler ale już jest poza ringiem! Evan Bourne i Christian wspólnymi siłami ale z nimi także sobie poradził! John Morrison i Kofi Kingston atakują posiadacza zunifikowanych pasów mistrzowskich ale i oni wypadają poza ring. Czas na CM Punk’a i Drew McIntyre’ra ale Kane chwyta ich obu za szyje i coś w rodzaju Chokeslam’u poza ring! Rey Mysterio postanowił ruszyć ale na nic to się zdało Kane łapie go za szyję i robi to samo co z Punk’iem i Drew. Teraz Shelton Benjamin i MVP. Oczywiście bez problemu Big Red Monster pozbywa ich się z ringu! Wszyscy poza ringiem! Kane staje na środku i wznosi ręce w górę po czym z siłą opuszcza a w narożnikach wybucha ogień! Kane chce mikrofon…

KANE: Triple H… Wyzwałeś mnie na pojedynek na WrestleMani jednak chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę co może Ci się stać gdy staniesz naprzeciwko mnie. To samo stanie się ze Shawn’em! Oczywiście PRZYJMUJĘ TWOJE WYZWANIE!

Dope Boyz… Pinio wychodzi przed titantron…

PINIO: Kane… Cieszymy się wszyscy, że przyjąłeś to wyzwanie ale mogłeś to zrobić w inny sposób a nie przerywając jedną z ciekawszych walk.

Kane szybko wychodzi z ringu po czym idzie w stronę Pinia, Prezes WWE ucieka na zaplecze ale Kane nadal za nim idzie…

Normal Match

Luke Gallows /w. Serena & Mike Knox vs The Miz /w. John Morrison

Początek bardzo wyrównany. Gallows przejmuje kontrolę. Miz w narożniku i Luke bierze rozbieg. Rusza z szarżą na byłego US Champion’a ale ten się odsuwa. Miz odwraca uwagę sędziego, tymczasem Morrison uderza krzesłem Luke’a. Miz wykonuje mu Skull Crushing Finalle i przypina 1…2…3! Miz i Morrison uciekają szybko na zaplecze tryumfując.

Pora na przedstawienie kolejnych dwóch uczestników WWE NXT…

*Heath Slater

SLATER: Nazywam się Heath Slater i jestem przyszłością WWE. Wierzę w swoje umiejętności i mam nadzieję, że mój mentor Dolph Ziggler pomoże mi odnieść sukces w tym programie.

ZIGGLER: Slater… Kto to w ogóle jest? Niestety dostałem go jako podopiecznego. Nie widzę w nim przyszłej gwiazdy…

*Justin Gabriel

GABRIEL: Nazywam się Justin Gabriel i pochodzę z RPA. Moim mentorem będzie Evan Bourne. Osoba, która prezentuje niesamowite rzeczy w ringu. Chcę z Jego pomocą wygrać NXT!

BOURNE: Justin Gabriel to świetnie zapowiadający się zawodnik. Mam nadzieję, że uda mi się pomóc mu w wygraniu pierwszego sezonu NXT!

Tiffany przeprowadzi dla nas wywiad…

TIFFANY: Moim gościem jest The Rock. Przejdźmy od razu do konkretów. Kane przyjął wyzwanie Triple H’a. Jest w tym jakaś Twoja zasługa?

ROCK: Podobnie jak w przypadku Undertaker’a decyzja należała tylko i wyłącznie do Kane’a. Nie chciał nie musiał przyjmować…

TIFFANY: Najpierw przerwał Battle Royal z udziałem uczestników Money In the Bank. Teraz czeka go za to kara. Zmierzy się przeciwko czterem zawodnikom z rosteru SmackDown. Co o tym wszystkim sądzisz?

ROCK: Kompletnie nie rozumiem decyzji Pinia. Zaatakował jakieś beztalencia, które muszą się zabijać o walizkę by coś osiągnąć. Popatrzcie na mnie! Mało kto o mnie słyszał ale krok po kroku robiłem się coraz lepszy i lepszy aż w końcu zdobyłem WWF Championship. Nie potrzebowałem jakiejś walizki a mimo to jestem do dzisiaj gwiazdą federacji!

TIFFANY: Dzięki za rozmowę…

ROCK: Nie ma sprawy…

Normal Match

Dolph Ziggler vs Ted DiBiase

Shelton Benjamin zasiadł przy stole komentatorskim… Rozpoczynamy od zwarcia. Przewagę zyskuje Dolph Ziggler, który przepchnął Ted’a do narożnika. Seria kopnięć w brzuch i sędzia oddziela zawodników. Ziggler nie przestaje i rusza z kolejnym atakiem ale Ted DiBiase unika i roll up 1…2…3! Niesamowite! Unites States Champion Shelton Benjamin prawie popłakał się ze śmiechu. Dolph Ziggler wściekły na sędziego i wszystkich wokół. Shelton wstał z miejsca, Ziggler się spojrzał na niego a ten śmieje mu się prosto w twarz. Dolph nie wytrzymuje i wychodzi za ring do US Champion’a. Ale Gold Standard od razu uderza go pasem w twarz. I ze śmiechem na twarzy i kręcąc głową opuszcza arenę…

Jesteśmy na zapleczu… Ezekiel Jackson rozmawia z kimś z personelu i w końcu idzie ubrany w zwykłe ubranie, nie do walki do swojej szatni… Nagle od tyłu atakuje go Jack Swagger! Seria potężnych uderzeń krzesłem prosto w głowę! Swaggera powstrzymują ochroniarze a Ezekiel ma całą twarz we krwi i potrzebuje pomocy medycznej…

Zapowiedź tego co nas dzisiaj czeka…

http://a.imageshack.us/img696/5531/4vs1k.jpg

Już za chwilę Kane stanie przeciwko czterem rywalom w Handicap Match’u. Jego przeciwnikami będą Carlito, Primo, Mike Knox i Matt Hardy!

http://a.imageshack.us/img823/9223/edgesheamussheltonmvpko.jpg

Sheamus w team’ie z Edge’em zmierzy się przeciwko United States Champion’owi Shelton’owi Benjamin’owi i MVP!

http://a.imageshack.us/img101/9630/ortontaker.jpg

W walce wieczoru World Heavyweight Champion’a czeka poważny sprawdzian przed WrestleManią. Randy Orton zmierzy się z niepokonanym na najważniejszej gali roku Undertaker’em!

4 on 1 Handicap Match

Carlito, Primo, Mike Knox /w. Serena & Matt Hardy vs Unified Tag Team Champion Kane

Rozpoczynamy! Pierwsi rzucili się Carlito i Primo. Kane z łatwością dał sobie z nimi radę. Następny był Matt Hardy ale ten również nie zagroził Wielkiemu Czerwonemu Potworowi. Jako ostatni Mike Knox. Zwarcie i Knox odbija Kane’a od lin ale ten od razu po odbiciu powala go Big Boot’em! Do ringu wrócili Carlito, Primo i Matt Hardy. Próbują we trójkę sobie poradzić z posiadaczem zunifikowanych pasów mistrzowskich! Carlito i Primo poszli na pierwszy ogień ale Kane łapie ich za szyję i Chokeslam! Matt Hardy rusza na Big Red Monster’a ale ten także chwyta go za szyję! I wykonuje Chokeslam!

???: Hej! Kane! Odwróć się!

Kane odwraca się a na titantronie widzimy Triple H’a śmiejącego się.

Tymczasem Kane’a od tyłu zaatakował Mike Knox. Nie zrobiło to na nim wrażenia ale Kane odwraca się i wynosi Knox’a! Odwraca się w stronę titantronu gdzie nadal widzimy Triple H’a i wykonuje Tombstone Piledriver. Kładzie nogę na Mike’u a sędzia odlicza 1…2…3! Staje na środku ringu i wznosi ręce w górę po czym energicznie spuszcza ja na dół a z narożników buchnął ogień! Jeszcze stanął przy linach i wskazał na Triple H’a po czym przejechał kciukiem po szyi jak to zazwyczaj robi jego brat Undertaker!

Tag Team Match

Sheamus & Edge vs United States Champion Shelton Benjamin & MVP

Rozpoczynają Edge i MVP. Zwarcie w środku ringu i kontrolę przejmuję Rated R Superstar. Od razu przeciąga swojego przeciwnika do własnego narożnika gdzie zaczyna go okładać. Zmiana z Sheamus’em i seria kopnięć, kolejna zmiana z Edge’em. Seria kopnięć i MVP leży w narożniku. Edge podnosi go i wynosi po czym wykonuje potężny suplex. MVP wstaje a Edge od razu chwyta go za rękę i wykręca mu ją po czym siada na narożnik i chwyta go za głowę! Tornado DDT z narożnika! Edge ustawia się w narożniku i szykuje się do Spear’a! Sheamus wchodzi do ringu i Bicycle Kick dla Shelton’a! Edge rusza i Spear na MVP! Przypięcie 1…2…3! Zwycięzcami są Sheamus i Edge!

Tiffany ma kolejnego gościa…

TIFFANY: Moim gościem jest World Heavyweight Champion Randy Orton! Randy, za chwilę zmierzysz się z Undertaker’em. Dobrze wiesz, że jest on trudnym przeciwnikiem i ciężko jest go pokonać. Tym bardziej, że za niewiele ponad tydzień WrestleMania dlatego on musi być teraz w świetnej dyspozycji.

ORTON: Dobrze wiem kim jest Undertaker. To świetny zawodnik. Jest już legendą ale dopóki walczy nie może liczyć na szacunek z mojej strony. On jest niepokonany na WrestleMani ale dzisiaj jest SmackDown, do WrestleMani jeszcze trochę czasu dlatego dzisiaj World Heavyweight Champion musi pokazać klasę w starciu z Dead Man’em!

TIFFANY: Masz jakąś obawę?

ORTON: Przed czym?

TIFFANY: Po stronie Undertaker’a jest The Rock a w szatni będzie oglądał ten pojedynek Jego brat Kane.

ORTON: Może się zdarzyć coś nieoczekiwanego ale muszę być dobrej myśli. Jeśli się takie coś stanie to mam nadzieję, że w razie potrzeby ktoś mi pomoże. Kane i Undertaker to z pewnością najbardziej dominujący Tag Team w WWE. Kane pokazał już klasę w dzisiejszym pojedynku.

TIFFANY: Dzięki za wywiad. Powodzenia!

ORTON: Dzięki!

Normal Match

World Heavyweight Champion Randy Orton vs Unified Tag Team Champion The Undertaker /w. The Rock

Z początku Randy badał teren i unikał bezpośredniego kontaktu z Undertaker’em. Jednak w końcu Dead Man dopał swoją ofiarę i pojedynek rozpoczął się na dobre. Seria ciosów w twarz. Randy poleciał w narożnik. Undertaker bierze rozbieg i jakby Spear’em wbija go w narożnik. Randy padł na kolana a Taker nie zwalnia tępa. Wykręca rękę World Heavyweight Champion’owi i wchodzi na narożnik po czym idzie po linach to oznacza jedno! Old… RKO!!! Oboje leżą na macie! The Rock aż złapał się za głowę po tej akcji Orton’a! Kapitalny kontratak! Randy powoli doczołguje się do Undertaker’a i kładzie na niego rękę! 1…2…2,9! NIE MA! Randy powoli wstaje. Tymczasem Undertaker w charakterystyczny dla siebie sposób podnosi się z pozycji leżącej do siadu prostego! Orton spogląda na niego kątem oka i widzi, że nie jest dobrze. Unified Tag Team Champion jakby odzyskał wszystkie siły. Orton rusza na niego i Taker od razu chwyta go za szyję i wykonuje Chokeslam! Taunt i oznacza to jedno! Randy wstaje i odwraca się w stronę Dead Man’a a ten od razu wynosi go i Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…3! Posiadacz zunifikowanych pasów mistrzowskich górą!

Zaraz po tym wydarzeniu Friday Night SmackDown zakończyło się!

AKTUALNA KARTA NA WRESTLEMANIA XXVI

1.Money In the Bank Ladder Match

http://a.imageshack.us/img245/3539/mitb.jpg

Drew McIntyre vs Christian vs Evan Bourne vs Rey Mysterio vs Kofi Kingston vs CM Punk vs John Morrison vs MVP vs Shelton Benjamin vs Dolph Ziggler

2.Normal Match for WWE Championship

http://img831.imageshack.us/img831/1015/batistavsjericho.jpg

Batista© vs Chris Jericho

3.Normal Match for World Heavyweight Championship

http://a.imageshack.us/img829/33/ortonvsedge.jpg

Randy Orton© vs Edge

4.Normal Match

http://a.imageshack.us/img265/9254/dibiasevssheamus.jpg

Ted DiBiase vs Sheamus

5.Normal Match

http://img152.imageshack.us/img152/6233/shawnvstaker.jpg

The Undertaker vs Shawn Michaels

6.Normal Match

http://a.imageshack.us/img823/5411/hardyvscena.jpg

Jeff Hardy vs John Cena

7.Normal Match

http://img682.imageshack.us/img682/1131/kanevstripleh.jpg

Kane vs Triple H

NEWSY:

-Na następnej gali SmackDown WWE Unfied Tag Team Championship zamieni się w WWE Tag Team Championship!

-Wielki powrót! WWE uzgodniło z byłą gwiazdą WCW i także WWE! Do tego wydarzenia dojdzie na SummerSlam!

-Tak samo jak i powrót byłej gwiazdy WCW i WWE do powrotu nWo dojdzie także na SummerSlam. Zarząd WWE wie już w jaki sposób dojdzie do tych dwóch wielkich powrotów!

-Na najbliższym RAW i SmackDown będziemy świadkami kolejno Highligts Reel i Cutting Edge! Goścmi będą mistrzowie czyli Batista i Randy Orton!

-Po WrestleMani jeden Heel przejdzie Face Turn!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-198434

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo mi się podobało daję 10/10 :P .Czy Triple h pokona Kane'a ??? Mam nadzieję że Jeff zrobi Swanton bomb na Johnie i go kontuzjuje.Licz.ę na wyczerpujący pojedynek między Undertakerem a Shawnem . Czekam na kolejny odcinek POZDRO :D
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-198924

Szkoda, że ostatni odcinek dostał tylko jeden komentarz ale mam nadzieję, że kolejne odcinki a zwłaszcza WrestleMania dostaną ich więcej.

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

22.03.2010

Ostatnie RAW przed WrestleManią XXVI otwiera pokaz sztucznych ogni, theme Nickelback-Burn it to the Ground. Po tym wszystkim przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie wspomnieli ostatnie wydarzenia na RAW i SmackDown:

-John Cena pokonał Jeff’a Hardy’ego w Last Man Standing Match’u i na WrestleMani zmierzą się ze sobą w normalnym pojedynku!

-Triple H wyzwał na walkę na WrestleMani Kane’a a ten przyjął to wyzwanie!

-Shawn Michaels przegrał drugą walkę z rzędu przez Undertaker’a!

-Kofi Kingston zaatakował Rey’a Mysterio ale na pomoc przybiegł WWE Champion Batista!

-Kane pokazał swoją siłę pokonując czterech rywali w Handicap Match’u!

-Undertaker pokonał World Heavyweight Championa!

Dyskusję przerwał im znany wszystkim theme Steve’a Austin’a!

Steve Austin przy ogromnej wrzawie na trybunach przyszedł do ringu po czym wziął mikrofon…

AUSTIN: Już w tą niedzielę WrestleMania! Wspaniale jest ponownie przeżywać tą galę jako pracownik! To niesamowite przeżycie. Ta WrestleMania będzie wyjątkowa! Dlaczego? Shawn Michaels przerwie streak Undertaker’a! On jest w stanie tego dokonać! Jak nie on to kto inny? Nie ma w federacji równie silnego psychicznie zawodnika jak HBK! W zeszłym roku mu się nie udało ale nie poddał się i w tym roku chce spróbować jeszcze raz. Undertaker pokonywał takie gwiazdy jak: Jimmy Snuka, Diesel, Sycho Sid. Wśród pokonanych są też Triple H i Shawn Michaels. On jest legendą! On jest niesamowity ale niestety DX za wszelką cenę chce zakończyć ten wspaniały Streak! Dwa tygodnie pod rząd skupił na sobie uwagę Shawn’a przez co Michaels przegrywał walki. W walce wieczoru dzisiejszego RAW Obejrzymy starcie Tag Team’owe! DX zmierzą się z John’em Ceną i Chris’em Jericho! A po tej walce jeszcze mam zamiar coś ogłosić!

Stone Cold przy owacji publiczności opuszcza ring…

Zapowiedź tego co nas dzisiaj czeka…

http://a.imageshack.us/img838/6140/jerichobatistahr.jpg

Segment Chris’a Jericho wraca na RAW! Gościem będzie WWE Champion i przeciwnik gospodarza na WrestleMani - Batista!

http://a.imageshack.us/img843/3199/drewjeff.jpg

Jeden z uczestników Money In the Bank Match’u Drew McIntyre zmierzy się z Jeff’em Hardy’m.

http://a.imageshack.us/img26/6548/dxcenajericho.jpg

W walce wieczoru starcie Tag Team’owe! DX zmierzą się z John’em Ceną i Chris’em Jericho!

Normal Match

R-Truth vs Intercontinental Champion Kofi Kingston

R-Truth potraktował Kofi’ego jak kolegę. Podali sobie ręce po gongu ale Kofi zaatakował Truth’a i przejął kontrolę. R-Truth w narożniku. Kofi jakby spear’em wbija go w niego. Kingston chwyta go za głowę i wychodzą na środek ringu po czym mamy SOS i pin 1…2…3! Kofi bierze drabinę spod ringu i wchodzi z nią do kwadratowego pierścienia. R-Truth zdołał wstać ale od razu dostał z drabiny. Mistrz interkontynentalny rozstawia drabinę na środku ringu i wchodzi po niej. Jest już na szczycie i sięga po walizkę ale rozbrzmiewa theme Rey’a Mysterio i Kofi zeskakuje z drabiny po czym ucieka trybunami.

Jesteśmy na zapleczu gdzie Maryse złapała Rey’a Mysterio i chciała o coś zapytać ale nie zdążyła gdyż zaatakował go zamaskowany mężczyzna. Kilka uderzeń krzesłem i sobie poszedł… Kto to był? Dlaczego to zrobił? Trzeba przyznać, że ciężkie dni ma Rey Mysterio.

Tag Team Match

Cryme Tyme[shad & JTG] vs Hart Dynasty[Tyson Kidd & DH Smith] /w. Natalya

Pojedynek w ogóle się nie rozpoczął. Podczas wejścia Hart Dynasty od tyłu zostali zaatakowani przez Cryme Tyme krzesłami. Shad i JTG obłożyli swoich przeciwników i pozostawili ich na pastwę po czym z uśmiechem na twarzy opuścili arenę.

Poznajmy dwóch kolejnych uczestników pierwszego sezonu NXT!

*Skip Sheffield

SHEFFIELD: Nazywam się Skip Sheffield. Moim mentorem będzie najlepszy zawodnik WWE. Mistrz WWE - Batista. To, że jest mistrzem oznacza, że jest najlepszy. Pomoże mi wygrać NXT a następnie to ja zdobędę główny pas WWE i to ja będę nazywany najlepszym!

BATISTA: Skip ma szansę stać się gwiazdą WWE. Jest dobrze zbudowany i ciężko będzie go pokonać. Będę starał się mu pomóc w zwyciężeniu pierwszego sezonu NXT!

*Darren Young

YOUNG: Nazywam się Darren Young. Moim mentorem będzie CM Punk. Osoba, która osiąga najwyższe cele bez zażywania żadnych używek. Jest niesamowity. Mam nadzieję, że pomoże mi wygrać NXT!

PUNK: Jeśli Darren chce wygrać NXT musi być Straight Edge. Bez tego nie ma szans. Najpierw zmienimy mu styl życia a następnie wygramy NXT!

Break the Walls Down! Chris Jericho zmierza do ringu, który jest specjalnie przygotowany na potrzeby Highlight Reel. Chris bierze mikrofon położony na jednym z krzeseł…

JERICHO: Do WrestleMani pozostało niespełna siedem dni. Postanowiłem porozmawiać z moim przeciwnikiem. No dalej Batista! Czekamy na Ciebie…

I walk Alone! WWE Champion dumnym krokiem zmierza do ringu, ubrany w schludny strój. Bierze mikrofon i siada na krześle.

BATISTA: No więc jestem!

JERICHO: No to na początek łatwe pytanie. Czy pożegnałeś się już z pasem?

BATISTA: Wiesz Chris. Było mi bardzo ciężko i nie udało mi się. Niestety zostaje on ze mną.

JERICHO: Proszę Cię. Potraktuj chociaż jedną rzecz w życiu na poważnie.

BATISTA: Przykro mi. Jakie pytanie taka odpowiedź.

JERICHO: No dobrze. Nie zamierzam bawić się tutaj w Jerry’ego Springer’a! Wydaję oficjalne oświadczenie przed Tobą i bandą hipokrytów na trybunach, których jesteś przewodniczącym! Chris Jericho na WrestleMani zostanie WWE Championem! Możecie mnie kochać lub nienawidzić. Spełnię swoje marzenie bez względu na to czy to się będzie komuś podobać czy nie! Jestem tutaj po to aby robić to w czym jestem najlepszy. Najlepszy wrestler na świecie od niedzieli będzie WWE Championem! A…

BATISTA: Dobra. Skończ już! Z tygodnia na tydzień robisz się coraz bardziej nudny. Coraz trudniej z Tobą przebywać w jednej hali. Naprawdę nikt nie będzie Cię oklaskiwał dopóki będziesz się tak zachowywał!

JERICHO: Nie chcę aby mnie oklaskiwano! Jestem tutaj po ty aby rządzić RAW! Wszyscy powinni się cieszyć, że draft dla RAW był taki dobry…

BATISTA: Cieszymy się. Jeff Hardy, Rey Mysterio. Naprawdę bardzo mocne wzmocnienie RAW.

JERICHO: Zamknij się wreszcie! Skoro nikt nie wierzy, że pokonam Cię to się zmierzmy! Tu i teraz!

Batista wstał z miejsca. Odłożył pas i stanął naprzeciw Jericho. Chris chciał zaatakować ale Animal zatrzymał cios i powalił go clothesline’em. Po czym ustawił się w narożniku i gdy Chris się podniósł wykonał Spear!

Jesteśmy w szatni Kofi’ego Kingston’a!

KINGSTON: Pewnie wszyscy zastanawiacie się kto zaatakował Rey’a Mysterio. Tego Wam dokładnie nie powiem. W każdym razie to mój interes! Czytam w Jego myślach i przewiduję każdy Jego kolejny ruch. Rey nie ma najmniejszych szans na walizkę! Dobra koniec tego dobrego! Wynocha stąd!

Normal Match

Drew McIntyre vs Jeff Hardy

Rozpoczynamy. Jeff pobudza publiczność i słyszymy “Hardy! Hardy!”. Zwarcie w środku ringu ale Drew przejmuję kontrole. Zakłada head lock i sprowadza do parteru swojego przeciwnika. Jeff jednak szybko uwalnia się i wstaje. Kopie w brzuch Szkota i odbija się od lin po czym przeskakuje Drew i roll up 1…2! Oboje szybko wstają. McIntyre atakuje kolankiem w brzuch. Układa Jeff’a pod swoją akcję kończącą. W tym momencie widzimy John’a Cenę, który wychodzi przed rampę. Jeff ucieka spod chwytu Drew. Kopie go w brzuch i Twist of Fate. Wchodzi na narożnik i Swanton Bomb! Przypięcie 1…2…3! Jeff Hardy wyturlał się z ringu i biegnie w stronę Ceny ale John ucieka na zaplecze. Hardy zatrzymuje się na rampie i tauntuje po czym powoli opuszcza arenę.

Maryse i jej gość…

MARYSE: Moim gościem jest Stone Cold Steve Austin. Witam.

AUSTIN: Witam.

MARYSE: Powiedziałeś, że masz jakąś niespodziankę, którą ogłosisz po walce Twoich podopiecznych. Nie da się ukryć, że niecierpliwimy się. Możesz uchylić rąbka tajemnicy?

AUSTIN: Niestety nie mogę. Powiem tylko tyle, że warto Wam czekać na ten moment!

MARYSE: W takim razie nie będę Cię zatrzymywała.

Tag Team Match

DeGeneration X[Triple H & Shawn Michaels] /w. Steve Austin vs John Cena & Chris Jericho

Rozpoczynają Shawn i John. Zwarcie w środku ringu. Cena przejmuje kontrolę po czym odbija HBK’a od lin i powala go Clothesline’em. Shawn jednak szybko wstaje ale nadział się na kolejnego Clothesline’a. Cena przyciąga go do swojego narożnika i zmienia się z Jericho. Ten od razu okopuje swojego przeciwnika. Sędzia odciąga go a Chris wznosi rękę w górę a publiczność nagradza go gwizdami. Y2J podnosi swojego przeciwnika i odbija go do lin od razu schylając się. Michaels wykorzystuje tą okazję i kopie Jericho w twarz po czym zmienia się z Triple H’em. The Game od razu powala Chris’a Clothesline’em. Jericho wstaje ale Hunter dopada do niego i odbija od lin po czym wykonuje Neckbreaker! Na titantronie pojawia się Kane! I na hali zrobiło się czerwono! Uwaga Triple H’a skupiona na swoim przeciwniku na WrestleMani! Shawn dołącza do HHH po czym obok Kane’a widzimy też Undertaker’a. Cena skrada się od tyłu ale Michaels wykonuje Sweet Chin Music! Triple H odwraca się i kopie Jericho w brzuch i wykonuje mu Pedigree po czym przypina 1…2…3! DX wygrywają! Hunter podchodzi do Shawn’a i razem pokazują do Braci Destrukcja SUCK IT. Po czym Ci znikaj z titantronu a Steve Austin pojawia się w ringu z mikrofonem w ręku. Ogromna wrzawa na trybunach. Wszyscy wiedzą, że pora na niespodziankę Steve’a Austin’a!

AUSTIN: Nieszczęsna seria Shawn’a została przerwana tak jak w przyszłą niedzielę zostanie przerwany streak Undertakera! Pedigree i pin tak samo jak w przyszłą niedzielę będzie z Kane’em! A ja świętuję zwycięstwo tak samo jak w przyszłą niedzielę będę świętował zwycięstwo nad The Rock’iem!!!

Wrzawa na trybunach!

AUSTIN: Ale to nie koniec! Zmierzymy się w No Disqualification Match’u! Tak jak to było na WrestleMani XVII. Powtórka sprzed 9 lat! Obiecuję Ci, że będzie jeszcze gorzej dla Ciebie!

Zaraz po tym wydarzeniu Monday Night RAW zeszło z anteny!

AKTUALNA KARTA NA WRESTLEMANIA XXVI

Randy Orton© vs Edge

4.Normal Match

Ted DiBiase vs Sheamus

5.Normal Match

6.Normal Match

Jeff Hardy vs John Cena

7.Normal Match

Kane vs Triple H

NEWSY:

-Jak wcześniej informowano na następnym SmackDown pasy Tag Team’owe zostaną zamienione na WWE Tag Team Championship.

-Zarząd myśli nad Turn’em Prezesa co rozpoczęłoby feud z jakimś czołowym Face’em.

-NXT rusza w przyszłym tygodniu! Znamy 6 uczestników tego programu a są to: Wade Barret, David Otunga, Skip Sheffield, Justin Gabriel, Darren Young oraz Heath Slater.

-Początek WrestleMani poprzedzi Battle Royal z udziałem wszystkich zawodników, którzy nie mają oficjalnej walki na WrestleMani.

-Na SmackDown The Rock da odpowiedź Steve’owi Austin’owi.

Edytowane przez Pinio
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199281

Ostatnia Gala Monday Night Raw była dosyć ciekawe,lecz niedopracowana.Już nie mogę doczekać się tej twojej Wrestlmanii.Ocena dla Monday Night Raw:8,5/10
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199332

No ciekawie, pobudza apetyt przed Wrestlemanią. Proszę pisz to szybciej, bo twoje pisane WWE jest dużo ciekawsze niż obecne :).
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199350

• Urządzenie:  Macintosh

Parę wpadek, jak np.

ą! On jest niesamowity ale niestety DX za wszelką Cenę chce zakończyć ten wspaniały Streak!

ale to szczegół, czuć tę atmosferę zbliżającej się WrestleManii, czekam z niecierpliwością. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199352

pawlos - miło takie coś czytać :)

Vision - ach… za dużo wszędzie tego John’a Ceny…

Ostatni przystanek na drodze do WrestleMani!

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

19.03.2010

SmackDown! rozpoczynają efektowne pokazy sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Przypomniane zostały fragmenty z zeszłotygodniowego show kiedy to:

-Kane przyjął wyzwanie Triple H’a i pokonał 4 przeciwników w Handicap Match’u

-Undertaker pokonał World Heavyweight Champion’a - Randy’ego Orton’a

Do WrestleMani pozostały już tylko 2 dni. To ostatnie SmackDown przed najważniejszą galą w roku. Czy The Rock przyjmie wyzwanie?

If ya Smeeel… The Rock dumnym krokiem zmierza do ringu gdzie bierze mikrofon od spikera…

ROCK: Steve Austin wyzwał mnie na pojedynek na WrestleMani. Musiałbym być idiotą żeby nie skorzystać z takiej okazji by skopać mu dupsko. Oczywiście, że się zgadzam Steve! Ale dobrze wiesz, że to co było dziewięć lat temu jest przeszłością a dzisiaj liczy się tylko to co wydarzy się w niedzielę. Zamierzam zmazać plamę z WrestleMani XVII. Pokażę Ci na co tak naprawdę mnie stać! Skoro jesteś taki pamiętliwy to co było kiedyś to jeśli mnie pokonasz na WrestleMani XXVI zmierzymy się na WrestleMani XXVIII. Skoro robimy powtórkę to dokładnie! Oczywiście zastrzegam, że bez względu na to co się przez te dwa lata wydarzy to i tak się spotkamy w ringu na WrestleMani XXVIII!

The Rock wyrzuca mikrofon po czym opuszcza ring…

Normal Match

Jack Swagger vs Ezekiel Jackson

Pojedynek w ogóle się nie rozpoczął. Pierwszy w ringu pojawił się Ezekiel, który podczas wejścia Swagger’a wziął krzesło i ruszył na niego. Gdy wreszcie go dopadł obłożył go krzesłem i odszedł…

Tag Team Match

Dirt Sheet[The Miz & John Morrison] vs The Colon’s[Carlito & Primo]

Rozpoczęli Miz i Primo. Były United States Champion od razu przejął kontrolę i po krótkim natarciu zmienił sie z Morrison’em, który wykonał kilka efektownych akcji i Starship Pain a pin był tylko formalnością. Po walce wtargnęli bliźniacy Uso z Taminą. Zaatakowali Carlito i Primo a następnie wykonali im Frog Splash’e i wrócili na zaplecze.

Jesteśmy w szatni Straight Edge Society…

PUNK: Zbliża się WrestleMania. Biorę udział w Money In the Bank Ladder Match’u. Chcę wykorzystać tą szansę i po raz trzeci z rzędu ściągnąć walizkę. Następnie gdy już ją wykorzystam to ktoś dostanie Hardcore Championship. Jednak jeszcze do tego długa droga. Póki co to ja jestem Hardcore Champion’em i Waszym interesem jest abym nim był dopóki ktoś z Was Jego nie przejmie. Czy zrozumieliście moje słowa?

Wszyscy kiwnęli głowami…

Poznajmy ostatnich dwóch uczestników pierwszego sezonu NXT, który rusza już w pierwszy wtorek po WrestleMani!

*Michael Tarver

TARVER: Nazywam się Michael Tarver. Moim mentorem będzie Sheamus. Świetny zawodnik, z którym na pewno się dogadam. Pokażę na co mnie stać i wygram pierwszy sezon NXT!

SHEAMUS: Tarver może być gwiazdą WWE. Brakuje mu niewiele a ja sprawie, że te braki znikną!

*Daniel Bryan

BRYAN: Nazywam się Daniel Bryan. Mam już spore doświadczenie ale to ciągle za mało aby zostać gwiazdą WWE. W WWE NXT zamierzam nauczyć się wiele od mojego mentora, którym będzie Chris Jericho. Jest już prawie legendą tej federacji dlatego będzie to dla mnie wielką przyjemnością.

JERICHO: Pomogę mu…

Normal Match

Dolph Ziggler vs MVP

Przy stole komentatorskim zasiadł United States Champion Shelton Benjamin. Od początku Ziggler skupiał swoją uwagę głównie na Shelton’ie co spowodowało, że MVP przejął kontrolę w walce. Jednak Dolph sprytnie uwolnił się spod headlock’u po czym sytuacja uległa zmianie. Ziggler powalił swojego przeciwnika Big Boot’em i podszedł do lin i zaczął coś mówić do Benjamin’a. MVP wykorzystał tą sytuację i wykonał roll up 1…2…3! Shelton skomentował to śmiechem. Dolph wściekły uciekł szybko za kulisy.

Zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka…

http://a.imageshack.us/img841/456/edgekane.jpg

Edge zmierzy się z Unified Tag Team Champion’em - Kane’em!

http://a.imageshack.us/img840/9272/sheamustaker.jpg

Sheamus stanie naprzeciw drugiemu Unfied Tag Team Champion’owi - Undertaker’owi!

http://a.imageshack.us/img840/5505/ortonedgece.jpg

Cutting Edge z udziałem World Heavyweight Champion’a Randy Orton’a!

Po zapowiedziach w ringu widzimy już Undertaker’a i Kane’a…

If Ya Smeeel! The Rock wychodzi do swoich podopiecznych z nowymi pasami. Od dzisiaj Unified Tag Team Championship to już historia. Teraz mamy WWE Tag Team Championów - Brothers of Destruction!

ROCK: Nowy wygląd pasów, nowe mistrzostwo. Nowa era w WWE! Zapoczątkowana przez najlepszych zawodników w federacji Undertaker’a i Kane’a! Kane… Pokaż co potrafisz…

Normal Match

Edge vs Tag Team Champion Kane /w. Undertaker & The Rock

Rozpoczynamy od zwarcia ale Kane od razu przejmuję kontrolę. Rzuca Edge’em o na rożnik i z rozbiegu wbija go w niego. Edge aż padł na kolana. Kane dobija go jeszcze kopnięciem w twarz. Wchodzi na narożnik. Rated R Superstar powoli wstaje i Flying Clothesline. Kane wystawia rękę w górę! To oznacza jedno. Rock oklaskuje go. Edge wstaje i Big Red Monster chwyta go za szyję! Wyniesienie i cho… Tornado DDT od Edge’a! Pretendent do World Heavyweight Championship ustawia się w narożniku. Rozpoczyna szaleństwo. Szykuje się do Spear’a! Kane wstaje powoli. Edge rusza i Spe… Big Boot! Kane we fantastycznym stylu zatrzymuje swojego przeciwnika. Ręka ponownie wędruje do góry. Edge wstaje i Kane chwyta go za szyję i jest Chokeslam! Taunt i czekamy na dalszy atak. Rated R Superstar wstaje. Kane wynosi go do Tombstone! Kane przedłuża ale jest Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…3! Rock nie zwleka i z mikrofonem wchodzi do ringu!

ROCK: Triple H szykuj się na największy łomot w swoim życiu!

Rock wznosi w górę rękę Kane’a…

Tiffany i jej gość…

TIFFANY: Moim gościem jest Ted DiBiase. Przeciwnik Sheamus’a na WrestleMani. Ted, za chwilę Twojego rywala czeka trudny sprawdzian. Zmierzy się z Undertaker’em. Liczysz na to, że Tag Team Champion nie potraktuje go lekceważąco?

DiBIASE: Oczywiście. Undertaker zawsze walczy na 100% także Sheamus dzisiaj będzie miał ciężko!

TIFFANY: Oboje będziecie debiutowali na WrestleMani. Jakie to uczucie?

DiBIASE: Takie jak spełnienie swojego największego marzenia.

TIFFANY: Dzięki za wywiad.

Normal Match

Sheamus vs Tag Team Champion Undertaker /w. Kane & The Rock

Undertaker od razu rusza z natarciem. Dopada Sheamus’a i zaczyna go okładać. W brzuch, twarz, kilka kopnięć. Odbicie od lin i clothesline. Undertaker podnosi swojego przeciwnika i wykręca mu rękę po czym wchodzi na narożnik i idzie kawałek przez liny a to oznacza… Old School! Undertaker tauntuje. Sheamus wstaje. Wyniesienie i czyżby Tomstone? Sheamus uwalnia się i kontruje to na kopnięcie w brzuch i DDT. Ustawia się w narożniku i będzie zapewne chciał wykonać swoją akcję kończącą. Undertaker podnosi się i Sheamus rusza. Jednak Tag Team Champion unika kopniaka i chwyta Sheamus’a za szyję. Chokeslam! Taunt! To oznacza jedno… Sheamus wstaje. Taker wynosi go i Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…3! The Rock ponownie wskakuje do ringu z mikrofonem.

ROCK: Shawn Michaels… Nie przerwiesz streak’u Undertaker’a!

Czas na Cutting Edge… Gospodarz programu Edge idzie lekko obolały po walce z Kane’em jednak nie przejmuje się tym. Siada na przygotowanym krześle…

EDGE: Podobnie tak jak mój dobry kolega Chris Jericho postanowiłem do swojego programu mojego przeciwnika na WrestleMani! Przed państwem BYŁY WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPION RANDY ORTON!

I hear Voices In my head… World Heavyweight Champion Randy Orton zmierza pewnym krokiem w stronę ringu…

EDGE: No to kontynuujmy.

ORTON: Nie zamierzam nic kontynuować. Nazwałeś mnie byłym World Heavyweight Champion’em. Nawet jeśli mam kiedyś stracić pas to do tego czasu nadal jestem mistrzem. Niestety nie wykazałeś się tutaj swoją inteligencją. Słowami nic nie zdziałasz. W ringu jestem od Ciebie lepszy i dobrze o tym wiesz. Psychicznie także mam nad Tobą przewagę. Takimi śmiesznymi zapowiedziami i robienia sobie jaj z poważnej rzeczy nie zdenerwujesz mnie. Jestem mocny i a Twoje głupie żarciki nikogo nie śmieszą.

EDGE: No dobrze przerwij sobie. Mówisz żebym nie robił sobie żartów. Dlaczego? Skoro ty robisz jeszcze gorsze rzeczy. Powiedziałeś, że…

ORTON: Wiem co powiedziałem i nie musisz tego powtarzać. Jeśli ta rozmowa ma wyglądać na tym, że będziesz po mnie powtarzał to idę stąd.

EDGE: A jednak…

ORTON: Co jednak. Jakieś niesamowite odkrycie?

EDGE: Mam nad Tobą przewagę psychiczną.

ORTON: No proszę Cię…

EDGE: Spowodowałem, że omal co nie poszedłeś stąd.

ORTON: Ale jednak zostałem!

EDGE: Poczułeś już Spear’a na sobie. Na WrestleMani poczujesz kolejny raz i skończy się Twoja era.

ORTON: Tak poczułem ale ty RKO przyjąłeś zdecydowanie więcej więc nie wchodź w temat wykonywania akcji bo tutaj nie jest jeden do zera tylko gdzieś cztery zero dla mnie.

EDGE: Coś mi się zdaje, że z Tobą nie da się normalnie porozmawiać.

ORTON: Wiesz… Odczuwam takie samo wrażenie co do Ciebie.

Edge wyrzucił mikrofon i wstał, Orton także wyrzucił mikrofon i wstał z pasem na ramieniu. Oboje stanęli naprzeciw siebie i patrzą sobie głęboko w oczy…

Takim obrazkiem zakończyło się ostatnie Friday Night SmackDown przed WrestleManią!

OFICJALNA KARTA NA WRESTLEMANIA XXVI

Randy Orton© vs Edge

4.Normal Match

Ted DiBiase vs Sheamus

5.Normal Match

6.Normal Match

Jeff Hardy vs John Cena

7.Normal Match

Kane vs Triple H

8.No Disqualification Match

http://img340.imageshack.us/img340/7236/rockvsaustin.jpg

The Rock vs Steve Austin

NEWSY:

-Znamy pełną kartę na WrestleManię! Jest podana wyżej.

-NXT rusza po WrestleMani! Oto uczestnicy i ich mentorzy[w nawiasie usposobienie obu zawodników, nie są wzięte pod uwagę turny wrestlerów!]:

*Wade Barret-Drew McIntyre[Heel-Heel]

*Daniel Bryan-Chris Jericho[Face-Heel]

*Michael Tarver-Sheamus[Heel-Heel]

*David Otunga-Ezekiel Jackson[Heel-Face]

*Skip Sheffield-Batista[Heel-Face]

*Heath Slater-Dolph Ziggler[Face-Heel]

*Darren Young-CM Punk[Face-Face]

*Justin Gabriel-Evan Bourne[Face-Face]

-Wcześniej informowano o turnie Prezesa WWE i feudzie z największym Face’em w federacji. Pomysł ten zszedł na drugi plan.

-WWE szykuje dwa niesamowite wydarzenia na SummerSlam. Mimo iż do tego jeszcze dużo czasu to jest to już pewne!

-Bracia Uso i Tamina zadebiutowali na piątkowym SmackDown! Zaatakowali oni braci Colon. Prawdopodobnie rozpocznie to feud między nimi.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199448

Nie wiem czy to już pisalem ale bardzo podobają mi się twoje diary, chciałem zacząć pisać swoje lecz użyłeś połowy pomysłów których ja chcialem użyć ;> Czekam z niecierpliwością na Wrestlemanie
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199450

• Urządzenie:  Macintosh

Pozwolę sobie pobawić się w typera...

1. Mam nadzieję, że Punk po raz kolejny. :D

2. Tutaj z kolei trudno wytypować zwycięzcę, ale że Y2J jest moim ulubieńcem, to na niego postawię. ;)

3. Podobna sytuacja jak z Chrisem, tyle że dla Edge'a. Ortona też lubię, ale jednak Edge.

4.DiBiase

5.Undertaker

6. Jeff

7.oby Tryplak :D

8. Chyba jednak Stone Cold.

Z kolei wszystkim polecam przeczytanie tego diary od deski do deski, na prawdę warto. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199465

Jak zawszę pięknie, parę ortów ale to drobnostka, widać jednak że pisane na szybko, żeby już tylko do WM :). Bardzo fajna karta, tylko proszę, rozpisz bardzo ciekawie Money In The Bank bo to moja ulubiona stypulacja. 9/10 i czekam an WM-kę.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199494

Odkryłem przed chwilą te..ee...Booking Zone i czytam już któryś tam z rzędu, ale tutaj się wypowiem bo jest ee...całkiem nieźle. Dialogi, dialogi to podstawa, a tutaj zachowują mniej więcej podobny klimat do danego gimmicku zawodnika, choć czasem jest pewien zgrzyt, że ciężko mi to przełknąć, iż dana osoba by coś takiego powiedziała. Kolejne, za mało przyszłych gwiazd, typu Zack Ryder, a za dużo starych pryków(Lubię ich, ale ludzie...bez przesady.) typu The Rock(If you smell...) i Stone Cold, zwolnij już Undertaker'a. nie wiem...kontuzja, albo kolejna śmierć, a wprowadź do zamieszania właśnie Zack Ryder'a, niech się pokręci przy pasie czy coś, dawaj jakiś powiew nowości, a nie klikasz "Ożywienie" na tych staruszkach. Walki jak się walnie kilka razy głową w biurko, da się wyobrazić, ale przydało bym im się więcej smaczków. Tja koniec mojego wywodu.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199500

To i ja "pobawie" sie w typera

1. Nie ma bata musi wygrać Ziggler ;D

2. Jericho

3. Fajnie by było jakby Orton stracił pas po czym dążył do zdobycia straconego pasa lecz zawsze Edge znalazł by jakiś sposób by wygrać walke czy to count out czy to DQ

4. Jeżeli chcesz wprowadzić go do ME to DiBiase

5. Ofc. Taker

6. Cena

7. Big Red Monster :D

8. Rock choć mam przeczucia do wygranej SCSA

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199501

Prophet - bez przesady. Też nie lubię gdy ktoś wprowadza starych zawodników jak SCSA lub Rock ale u Pinio mi to nie przeszkadza dopóki feudują ze sobą. Po WM-ce fajnie gdyby zostali zwolnieni. Ale Taker ??? WTF ? On może odejść tylko w przypadku zwycięstwa bo gdyby przegrał z HBK-em to byłoby głupie żeby tak kończyć jego karierę. Więc zwolnienie Takera to głupstwo. Pozdro ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199614

No ja oddaje ci pokłon... Po prostu miodne diary. Czekam na największe ppv...

Walki zapowiadają się genialnie... A ciebie zapraszam na Summerslamm XD

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-199709

The Prophet - Na samym początku napisałem, że zwolniłem Zack’a Ryder’a… Promuję nowych zawodników… Money In the Bank Match jest po to aby ktoś się „wybił”. Podobna sytuacja ma się z DiBiase, który rozpoczął feud z Maint Eventer’em. Co do Austin’a i Rock’a to u moje diary nie jest kolejnym takim gdzie oni powracają tylko jednym z pierwszych(o ile nie pierwsze).

Dobra koniec tego. Pora na WrestleManię!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://a.imageshack.us/img835/6608/wrestlemaniaxxvi.png

WRESTLEMANIA XXVI

”Jedna taka noc…

Jedno marzenie…

Liczy się tylko zwycięstwo…

WRESTLEMANIA!!!

Austin: If you ready to WrestleMania gimme a hell yeah!

Dwadzieścia sześć lat…

Co rok to większe emocje…

Najlepsi zapaśnicy na świecie…

Najwspanialsza impreza…

Najważniejsze wydarzenie…

RAW i SmackDown schodzi na drugi plan…

Każde inne widowisko się nie liczy!

Trzy miesiące zawziętej walki…

Wszystko tylko po to…

Aby wystąpić na tej wspaniałej gali!

WRESTLEMANIA 26!”

Fantastyczny pokaz sztucznych ogni, w tle słychać theme gali…

I look up to the sky

And now the World is mine

I’ve known it all my life

I made it, I made it!

I used to dream about, the life I'm living now

I know that theres no doubt.

I made it, I made it!

Po tym efektownym rozpoczęli przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Jerry Lawler. Panowie wspomnieli ostatnie wydarzenia z RAW i SmackDown a także przypomnieli kartę na dzisiejszą galę.

Nie zapominamy także o Dark Match’u. Był to Battle Royal ze wszystkimi zawodnikami z WWE, którzy nie wystąpią w oficjalnej części gali. Wygrali bracia Uso, którzy po wyeliminowaniu wszystkich przeciwników w tym samym momencie wyskoczyli z ringu. Pora na pierwszą walkę!

-------------------

Money in the Bank Ladder Match

Wszyscy zawodnicy są już w ringu. Rozbrzmiewa gong i w kwadratowym pierścieniu jest już tylko połowa zawodników. W ringu jest starcie pomiędzy Rey’em Mysterio a Kofi’m Kingston’em. Do Kofi’ego dołącza John Morrison, natomiast na pomoc Rey’owi przybiega CM Punk. W ringu jest pierwsza drabina. Drew McIntyre rozkłada ją na środku i idzie w górę. Jest już wysoko i końcami palców dotyka walizki. Wchodzi jeszcze wyżej ale już fantastyczna czwórka dopada do drabiny i przewracają ją a Drew ląduje poza ringiem. Drabina przewrócona a Christian poza ringiem uderza drabiną Dolph’a Ziggler’a. Wsuwa tą drabinę do ringu i rozkłada ją. CM Punk dopada do niego i wynosi do GTS ale nie wykonuje mu swojej akcji kończącej tylko wyrzuca go poza ring na Shelton’a Benjamin’a. Dolph Ziggler nie może sobie znaleźć miejsca. Bierze drabinę i atakuje MVP ale Montel unika i powala go Big Boot’em. MVP wchodzi do ringu stawia drabinę i wchodzi do góry. CM Punk z drugiej strony. Kofi Kingston jakoś bokiem próbuje się dostać do góry. Sprytnie wchodzi przed CM Punk’a ale lider Straight Edge świetnie go sobie zakłada na plecy iii GTS z drabiny! Jak to się udało!? MVP jest na szczycie drabiny i sięga po walizkę! Chwyta za klamrę. Ale do niego dopada Rey Mysterio i błyskawicznie wchodzi na górę drabiny. Zaraz po tym John Morrison wchodzi na drabinę od strony Montel’a. John wkłada głowę między nogi MVP. Ma go „na barana” i Rey kopie w głowę MVP i spada na matę. Morrison zdołał się utrzymać na drabinie. Tymczasem do ringu wchodzi niewidoczny dotychczas Evan Bourne z pomocą lin wskakuje bokiem na drabinę. Rey jakoś zakłada mu nogi między szyję i hurricanrana! Morrison sam na drabinie. Idzie w górę! Czy to on zwycięży?! Shelton Benjamin już wchodzi do ringu i przewraca drabinę! Od tyłu zachodzi go Dolph Ziggler i Zig Zag! W ringu pojawia się CM Punk, Christian i Rey Mysterio. Najpierw cała trójka zaatakowała Dolph’a Ziggler’a. Od tyłu Mysterio atakuje Kofi Kingston. Wyrzuca go poza ring. Christian kopie mistrza interkontynentalnego w brzuch i wykonuje DDT. CM Punk pozbywa się z ringu Kapitana Charyzmę i ustawia przechyloną dotychczas drabinę. Lider Straight Edge Society wchodzi po trzecią walizkę w karierze! CM Punk już u góry! Czy to jest ten moment? Za długo! John Morrison wskakuje do ringu i szybko wspina się po drabinie. Dochodzi do starcia na szczycie. Wymiana ciosów pomiędzy liderem Straight Edge Society a John’em! Do ringu wchodzą Drew McIntyre, Christian, Shelton Benjamin i Rey Mysterio! Wszyscy dopadają do drabiny, na której szczycie trwa zawzięta walka o walizkę pomiędzy Punk’iem a Morrison’em! Wszyscy wspólnymi siłami przewracają drabinę a Punk i Morrison lądują poza ringiem! Wszyscy co przewrócili tą drabinę zbierają siły. Od tyłu do ringu wchodzi Dolph Ziggler z drabiną. Cała czwórka stoi przy linach i równocześnie odwracają się w stronę Dolph’a a ten rusza na nich i z pomocą drabiny pozbywa się wszystkich z ringu! To jest moment Zigglera! To jest to! Dolph rozstawia na środku drabinę. Wchodzi do góry. Trwa to trochę za długo. Jest już na szczycie. Czy znamy zwycięzcę? Ale Kofi Kingston wskakuje do kwadratowego pierścienia! Wchodzi po drabinie do góry! Uderza w twarz Ziggler’a, który był bliski ściągnięcia walizki. Kofi kopie go w głowę i ten spada na matę! Mistrz interkontynentalny przed niesamowitą szansą! Kofi chwyta za walizkę! Dobiera się do klamry! Ale Rey Mysterio wchodzi do ringu z małą drabinką. Uderza nią w nogi Kingston’a! Ten spadł na niższy stopień. Rey wchodzi pod drabinę! Ściąga za nogi Intercontinental Champion’a! Kofi zablokowany na drabinie. Rey Mysterio wchodzi od drugiej strony ale Drew McIntyre pojawia się w ringu i wynosi Rey’a w górę po czym rzuca go poza ring na resztę uczestników tego pojedynku. McIntyre wchodzi po drabinie. Jest już na szczycie. Chwyta za klamrę i odpina! Drew McIntyre ściąga walizkę!!!

http://a.imageshack.us/img812/5401/drewmitbwinner.jpg

Tiffany i jej gość…

TIFFANY: Moim gościem jest The Rock. Witaj. Czeka Cię ciężki pojedynek. No Disqualification Match przeciwko Steve’owi Austin’owi. Jak się czujesz przed tym pojedynkiem. Czy na Twoją psychikę wpływa Wasz pojedynek sprzed dziewięciu lat?

ROCK: Na moją psychikę wpływa pojedynek sprzed siedmiu lat. Czuję się bardzo dobrze. Wiem, że mam nad min przewagę. Dzisiaj udowodnię wszystkim, że jestem nadal w dobrej formie!

TIFFANY: Czy pomogą Ci Kane i Undertaker?

ROCK: Jeśli powiedziałbym Ci to musiałbym Cię zabić…

Normal Match

Ted DiBiase vs Sheamus

Rozpoczynamy od zwarcia w środku ringu. Sheamus błyskawicznie przechodzi do Head Lock’u. Ted jednak szybko uwalnia się i ucieka Celtic Warrior’owi po czym obejmuje go od tyłu i poddusza. Sheamus jednak rozczepia dłonie Million Dollar Dream’a i obraca się w Jego stronę. Kopnięcie w brzuch. Odbicie od lin i Clothesline. Ted szybko wstaje i unika kolejnego Clohthesline’u i od razu podcina swojego przeciwnika. Sheamus na macie a Ted rzuca się na niego z serią ciosów w twarz. Sędzia odciąga go od Celtic Warrior’a. Ted jest w transie. Czeka aż przeciwnik wstanie. Tak się właśnie dzieje. Syn Hall of Famer’a rzuca się na swojego przeciwnika. Seria kopnięć w nogi. Sheamus w narożniku. Ted bierze rozbieg i coś w rodzaju spear’a. Sheamus pada na kolana i DiBiase dobija go kopnięciem w głowę. Odciąga go od lin i pierwszy pin 1…2! Ted niezadowolony ale wstaje i podnosi swojego przeciwnika, odbicie od lin i Back Toss! Celtic Warrior leży, Million Dollar Dream podchodzi do niego i Fist Drop! 1…2! Wściekły wstaje i teraz seria Elbow Drop’ów. Publiczność liczyła głośno… Sheamus doczołguje się do narożnika. Z pomocą tego wstaje. DiBiase dopada do niego. Chwyta go za głowę i Suplex! Wchodzi na narożnik. Celtic Warrior coraz mniej sił ma ale wstaje i Diving Clothesline od Ted’a ale Sheamus łapie go w locie i ustawia sobie wygodnie. Sheamus przy narożniku bierze rozbieg i Running Powerslam! Celtic Warrior nie odpuszcza. Podnosi swojego przeciwnika i od razu wykonuje mu Irish Curse! To jeszcze nie koniec! Ponownie podnosi Ted’a. Ustawia sobie Jego głowę między nogami, wyniesienie i znana nam wszystkim pozycja. Sheamus bierze rozbieg i Curcifix Powerbomb! Przypięcie 1…2…3! A jednak Sheamus! Sędzia unosi Jego rękę w górę ale szybko się wyrywa i ustawia w narożniku. To jeszcze nie koniec… Ted DiBiase wstaje a Sheamus rusza i Bicycle Kick! Triumfalne gesty Celtyckiego Wojownika!

http://a.imageshack.us/img443/189/sheamuswinwwechampionsh.jpg

Maryse ma gościa…

MARYSE: Moim gościem jest Steve Austin. Witaj.

AUSTIN: Witam.

MARYSE: Podstawowe pytanie to jak się czujesz przed walką? W końcu to No Disqualification Match.

AUSTIN: Czuję się tak jak dziewięć lat temu. Pełen energii, naładowany. Podchodzę do tego z myślą, że dzięki wygranej uciszę Rock’a.

MARYSE: Czyli za dwa lata rewanż na WrestleMani XXVIII?

AUSTIN: Taaak!

MARYSE: To wszystko. Dzięki!

Normal Match

John Cena vs Jeff Hardy

Cena z ironicznym uśmiechem patrzy na Jeff’a, który skupiony czeka na rozpoczęcie. Jest gong więc pora zaczynać. Obaj na razie mierzą się wzrokiem. Zwarcie ale Cena szybko odpycha co nie podoba się Hardy’emu. Kolejne zwarcie i Cena od razu kopie Jeff’a w brzuch i dokłada serie ciosów w tył głowy. Jeff pada na kolana. John dokłada potężne kopnięcie w głowę i przypina 1…2! Za szybko chciał to zrobić. Podnosi szybko Jeff’a i pchnięcie w narożnik ale Hardy wykonuje Whisper In the Wind! Przypięcie 1…2! Niewiele brakowało. Cena wytlał się poza ring… Tam powoli wstaje. Jeff wszystko widzi, odbija się od lin i Baseball Slide! John zdenerwowany podnosi się, Hardy ponownie odbija się od lin i wspaniały Slingshot Crossbody! Oboje poza ringiem, sędzia zaczyna odliczanie. Młodszy z braci Hardy wstaje pierwszy i podnosi John’a po czym wrzuca go do ringu. Jeff wchodzi na narożnik. Cena wstaje i Diving Clohtesline! Przypięcie 1…2! Znowu tylko 2! Hardy wstaje i pobudza publiczność. Chwyta swojego przeciwnika za nogi. Szykuje się kolejna akcja. Ale Cena odpycha go. Oboje wstają i podwójny Clothesline! Sędzia rozpoczyna liczenie gdyż żaden nie ma zamiaru wstać. Zmęczenie daje się we znaki. Sędzia dochodzi do 5. Obaj zaczynają wstawać. Cena jakby dostał kopa szybko się podnosi. Od razu seria kopnięć w brzuch i inne części ciała. John podnosi Jeff’a i wrzuca go w narożnik. Podchodzi do niego i roll up 1…2! Nie ma! Cena wściekły. Wychodzi poza ring i wyjmuje spod niego… krzesło! Wchodzi z nim do ringu. Czy w taki sposób ma się zakończyć ta walka?! Sędzia powstrzymuje go! Jednak Cena go przechodzi i bierze zamach ale Hardy kopie go w brzuch i wykonuje Twist of Fate! Wchodzi szybko na narożnik, taunt i Swantom Bomb! Przypięcie 1…2…3! Jeff Hardy wygrywa!

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/75/Jeff_Hardy_SmackDown_November_2008.jpg/270px-Jeff_Hardy_SmackDown_November_2008.jpg

Mamy widok korytarza gdzie są różni pracownicy, kamera staje przed drzwiami gdzie są jakieś prace. Widzimy, że to drzwi do szatni Drew McIntyre’a. Na tych drzwiach właśnie została zawieszona tabliczka z napisem: „Mr.Money In the Bank Drew McIntyre”. Drzwi się otwierają a w nich staje nie kto inny jak Szkot. Obejrzał to z zadowolenia pokręcił głową. Kamera weszła za nim do szatni…

DREW: Wspaniały debiut na WrestleMani. Nie bez powodu jestem wybrańcem byłego prezesa WWE. Mam nadzieję, że dzisiejszym wspaniałym debiutem na tej wspaniałej gali nowy prezes przekona się do mnie. Nie zamierzam tutaj się komuś przypodobywać ale Pinio musi wiedzieć, że ma w swojej federacji świetnego zawodnika. Teraz na miejscu każdego mistrza pilnowałbym tyłów gdyż Mr.Money In the Bank może nadejść w każdej chwili. Być może nastąpi to dzisiaj, może jutro, może za tydzień. W każdym razie jestem przyszłym Champion’em!

No Disqualification Match

Steve Austin vs The Rock

http://cdn.bleacherreport.net/images_root/slides/photos/000/169/911/800pxRockaustinxix_display_image.jpg?1267850846

Rozpoczynamy tą wojnę! Austin od razu kopie Rock’a w brzuch i wyrzuca go poza ring. Spod niego wyjmuje krzesło! Rusza z impetem na swojego rywala ale ten unika a Stone Cold uderzył w bandy przy ludziach. Krzesło się zgięło ale Steve się tym nie przejmuję. Rusza dalej na Rock’a ale ten ucieka do ringu. Austin wrzuca krzesło do ringu. Szuka czegoś pod spodem i wyjmuje kij owinięty drutem kolczastym! Wślizguje się do ringu ale Rock miał w ręku krzesło i zaczyna go teraz okładać. Zabiera mu ten kij po czym czeka aż wstanie. Austin z problemami wstaje i Rock rusza i potężne uderzenie w twarz tym kijem! Austn zaczyna poważnie krwawić! Rock ponownie szykuje się do uderzenia!

Time to play The Game! Triple H zmierza do ringu!

Hunter wbiega do ringu i unika uderzenia kijem! Rock odwraca się a Triple H kopie go w brzuch i wykonuje Pedigree. Rozbrzmiewa theme Kane’a i Triple H ucieka trybunami. Kane natomiast idzie za nim ale nie to nas interesuje. Steve Austin podniósł się i przypina Rock’a 1…2…2,9!! Nie możliwe! Austin wychodzi poza ring. Znowu czegoś szuka. Tym razem są to dwa kije do kendo! Wchodzi do ringu a tam już chwiejący się Rock. Natarcie Stone Cold’a! Wali kijami gdzie tylko się da! Oba się połamały i clothesline! Rock poza ringiem! Austin wychodzi do niego. Wyjmuje spod kwadratowego pierścienia stół! Rozkłada go a następnie układa na nim Rock’a! The Rock resztkami sił kiwa ręką?! Co to oznacza? Do ringu zmierzają Jack Swagger, The Miz, Sheamus i The Great Khali! Każdy uzbrojony jest w krzesło! Steve nie wie co ma zrobić. Wszedł do ringu i czeka. Nie chce stchórzyć. Czwórka wchodzi do ringu i otacza Stone Cold’a. Co się dzieje? Wszyscy spojrzeli na siebie i kiwnęli głowami. Cała czwórka z całej siły okłada Steve’a Austin’a! Hall of Famer WWE jest w bardzo poważnych tarapatach! Słyszymy theme RAW! Do ringu wbiegają Shad, JTG, R-Truth i Mark Henry! Wszyscy mają krzesła i atakuję napastników Austin’a! Stone Cold całą twarz ma we krwi. Po plecach także spływają strugi krwi. Chwila odpoczynku. Rock schodzi ze stołu. Ósemka interweniujących jest już daleko w trybunach. The Rock zachodzi od tyłu siedzącego w narożniku Austin’a! Chwyta go za rękę i przypina kajdankami do liny!!! Druga ręka tak samo! Steve Austin w niewoli The Rock’a! Rocky bierze jeszcze łańcuch i zaczyna dusić Austin’a! Przez trybuny biegnie Shawn Michaels! W ręku ma specjalne nożyce! Shawn zaczyna tupać nogami stojąc obok Rock’a! Ten odwraca się w jego stronę i Sweet Chin Music! HBK szybko przecina kajdanki i uwalnia Steve’a Austin’a! Od razu ucieka trybunami żeby nie narazić się na atak przed dzisiejszą walką. Oboje leżą. Sędzia po kolei sprawdza stan obu zawodników. Oboje zadeklarowali walkę do końca! Steve Austin wstaje i wychodzi do Rock’a! Na ringu widzimy plamy krwi. Austin podnosi swojego przeciwnika i wrzuca go do ringu. Rock z pomocą narożnika staje na nogach. Austin z impetem uderza go kijem owiniętym drutem kolczastym powodując jeszcze większe krwawienie. Kolejne uderzenie i Rock aż odbił się od lin i STUNNER!! STONE COLD STUNNER!! Przypięcie 1…2…3!!! Ten wyczerpujący pojedynek wygrywa Stone Cold Steve Austin!

http://www.wrestling101.com/101/imageview.php?image=1100

Widzimy Triple H’a i Shawn’a Michaels’a rozmawiających ze sobą…

SHAWN: Udało się! O to chodziło. 1-0 dla nas!

TRIPLE H: Ciekawe jak stan Steve’a.

SHAWN: Na pewno jest porządnie poturbowany. Ale jednego jesteśmy pewni… Rock jest bardziej! Hehe.

TRIPLE H: Hehe. Dokładnie. Mamy ciężkie pojedynki dzisiaj. Jestem pewny, że będzie 3-0!

SHAWN: 3-0 i 17-1!

TRIPLE H No właśnie! Dobra idę się przygotować.

SHAWN: Powodzenia!

Normal Match

Triple H vs Kane

Słyszymy gong więc pora zaczynać. Triple H i Kane stają naprzeciw siebie i patrzą sobie głęboko w oczy. Wreszcie dochodzi do zwarcia. Próbę sił wygrywa Kane, który przepchnął swojego rywala do narożnika. Tam sędzia ich od siebie oddziela ale Kane atakuje. Seria kopnięć i Triple H aż usiadł przy narożniku. Big Red Monster podnosi go i przerzuca na przeciwny narożnik. Rusza z impetem na niego i wbija The Game’a w narożnik. Ten padł na kolana a Kane jeszcze go dobił kopnięciem w twarz. Pierwszy pin 1…2! Unified Tag Team Champion wchodzi na narożnik. Hunter powoli się podnosi. Jest już na nogach i odwraca się w stronę narożnika, na którym stoi Kane i mamy Diving Clothesline! Kane wyciąga prawą rękę w górę. Czyżby już miał nastąpić koniec walki?! Triple H wstaje a Big Red Monster chwyta go za szyję i wyniesienie ale Hunter kontruje to na DDT! Kane jednak szybko wstaje. Są oboje na nogach. Triple H odbija Kane’em od lin i wykonuje Running Knee Strike! Taunt od The Game’a i ogromna wrzawa na trybunach! Kane wstaje i odwraca się w stronę swojego przeciwnika iii Spinebuster! HHH od razu ustawia się do kolejnej akcji. Big Red Monster wstaje. Game kopie go w brzuch i ustawia do Pedigree. Jednak Unified Tag Team Champion przerzuca go nad sobą! Oboje są już na nogach i Kane atakuje Big Boot’em ale Triple H zatrzymuje to chwytając go za nogę. Chwila zawahania i Enzuigiri od Kane’a. Przypięcie 1…2! Wielki Czerwony Potwór coraz bardziej zły i zmęczony. Jednak musi dalej walczyć. Czeka aż przeciwnik wstanie. Tak się dzieje i oboje ruszają na siebie ale Triple H unika clothesline’u i wykonuje szybko neckbreaker! Przypięcie 1…2! Nie ma! Triple H czeka aż Kane wstanie. Tak się właśnie dzieje i kopie go w brzuch po czym ustawia go sobie pod Pedigree! Ale nie to nie jest akcja kończąca gdyż podnosi go teraz w górę ii Piledriver! Kolejne przypięcie 1…2…2,9! Nie ma!!! Triple H nie czeka i atakuje dalej. Łapie za nogi swojego przeciwnika i przekłada swoje między nimi a to oznacza, że właśnie zapiął Figur Four Leg Lock!!! Kane w opałach! Czy się podda!? Ogromna wrzawa na trybunach. Kane cierpi ale nie odpuszcza. Triple H krzyczy żeby odklepał. Jednak ten go nie słucha i doczołguje się do lin i nakazane jest puścić! The Game wściekły, że nie udało mu się zakończyć walki. Powoli wstaje tak samo jak i Kane. Triple H odwraca się w stronę swojego przeciwnika i Big Boot!!! Świetna akcja z zaskoczenia! Kane ponownie wyciąga prawą rękę w górę! Triple H wstaje. Kane chwyta go za szyję i wynosi ale Triple H wykonuje DDT! Niee! Kane spuścił go samego! Teraz ponownie chwyta go za szyję i podnosi z ziemi po czym wykonuje potężny Chokeslam!! Kane tauntuje! Chce zakończyć tą walkę! Hunter resztkami sił się podnosi. Kane wynosi go i wykonuje Tombstone Piledriver!!! Przypięcie 1…2…3! W rywalizacji DX - Brothers of Destruction jest 0-1!

W ogólnej klasyfikacji 1-1!

http://www.floydscabana.com/images/pwt100_2/94_KANE.JPG

Maryse ma kolejnego gościa…

MARYSE: Moim gościem jest WWE Champion - Batista. Czy obawiasz się Chris’a Jericho?

BATISTA: Nie ma się czego obawiać.

MARYSE: To może obawiasz się Drew McIntyre’ra?

BATISTA: Tego cwaniaczka z walizeczką? Skądże. Nie zagraża mi w żaden sposób.

MARYSE: Czyli nic tylko walczyć.

BATISTA: Dokładnie! Dobrze to ujęłaś!

MARYSE: Dzięki za wywiad.

Po raz kolejny kamera idzie przez zaplecze. Zatrzymuje się przy drzwiach z napisem: „Rated R Superstar Edge”. Wchodzimy do środka a tam pretendent do World Heavyweight Championship.

EDGE: Widzicie właśnie przed sobą nowego World Heavyweight Champion’a! Randy Orton dzisiaj poczuje na sobie najboleśniejszego Spear’a jaki kiedykolwiek został wykonany! Ten spear nie tylko pozbawi go mistrzostwa ale też spowoduje, że będzie musiał zakończyć karierę! Randy jest w opałach. Odebrał mi moje mistrzostwo! MOJE! Dzisiaj się zemszczę za wszystko co mi Randy zrobił. Niech wie, że to był wielki błąd z Jego strony. Już dawno temu zrobił pierwszy błąd gdy odwrócił się ode mnie. Dzisiaj zamierzam mu wypomnieć to i wszystko inne. Orton! Koniec z Tobą!

Normal Match

Shawn Michaels vs The Undertaker

Słyszymy gong i pora rozpoczynać. Zawodnicy podchodzą do siebie i patrzą sobie głęboko w oczy. Undertaker wywija oczy. Natomiast Shawn przejeżdża kciukiem po szyi jak to robił przeważnie Undertaker. Wściekły Dead Man rusza do ataku. Seria ciosów w twarz i wrzuca Shawn’a w narożnik. Tam z impetem kopie go w brzuch aż sędzia musi go odciągnąć. Taker odchodzi ale tylko na chwilę i ponownie rusza z szarżą na HBK’a. Ale ten tym razem uciekł i teraz to Dead Man jest trzymany w defensywie. Seria choop’ów a na trybunach słychać gromkie „Woo” wraz z każdym uderzeniem. Kolejny choop zatrzymany przez Unified Tag Team Champion’a. Taker odpycha Shawn’a i dochodzi do zwarcia. Próbę sił wygrywa Undertaker i ponownie Shawn w narożniku. Seria kopnięć i Michaels zostaje złapany za głowę po czym Dead Man odciąga go od narożnika. Teraz łapie swojego przeciwnika za rękę i wykręca mu ją po czym przechodzi do Arm Lock’u! Shawn bardzo odczuwa tą akcję. Submission ciągle trzymany! Shawn jednak zaczyna się uwalniać. Tak jest! Kopie Taker’a w głowę i wstaje. Po czym dochodzi do zwarcia i tym razem to Heart Break Kid wygrywa i odbija Undertaker’a od lin ale Dead Man wykonuje Flying Lariat! Pierwsze przypięcie 1…2! Taker wstaje i podnosi Shawn’a po czym ustawia go sobie w narożniku. Bierze rozbieg i Running Corner Body Splash! Kolejny rozbieg i po raz kolejny to samo! Shawn odbił się od narożnika a Undertaker wynosi go i rzuca tak, że członek DX uderza twarzą w narożnik i chwiejąc się na nogach odwraca się w stronę odbijającego się od lin Taker’a i ten wykonuje Big Boot’a na HBK’u! Kolejny pin 1…2! Dead Man jest bardzo zły i podnosi przeciwnika po czym wykręca mu rękę i wchodzi na narożnik a następnie robi sobie spacerek po linach! To oznacza jedno… Old School! Ale nie! Shawn drugą ręką uderzył Taker’a i teraz to on przejmuję kontrolę. Odbija go od lin ale Undertaker chwyta go za głowę i Running DDT! Przypięcie 1…2! Nie ma! Mamy taunt! Czyżby Tombstone?! Shawn powoli wstaje. Undertaker się ustawia. Michaels już na nogach i wyniesienie! Pozycja do Tomstone Piledriver’a ale Shawn ucieka i Sweet Chin Music! Oboje leżą na macie! Shawn bardzo powoli czołga się do Taker’a! Kładzie na niego rękę i mamy pin 1…2! Nie ma!! Oboje wstają bardzo powoli. Zmęczenie daje o sobie znać. Dochodzi do zwarcia i Undertaker odbija Shawn’a od lin i schyla się do kolejnej akcji ale Michaels zauważył to i wykonuje Swinging Neckbreaker! HBK już na nogach. Taker także już wstał. Shawn odbija się od lin i Flying Forearm Smash! Undertaker z pomocą narożnika wstaje, natomiast Heart Break Kid w znany wszystkim sposób wskakuje na nogi! Dead Man jest bardzo zmęczony i oparł się na linach ale Shawn nie zwlekał z atakiem i clothesline! Taker wypada poza ring ale mimo to utrzymuje się na nogach i patrzy się dzikim wzrokiem na swojego przeciwnika. Shawn chwyta się lin i mamy Slingshot Crossbody ale jednak Unified Tag Team Champion uciekł przed tym atakiem! Wraca do ringu a Shawn powoli się podnosi. Undertaker odbija się od lin i Over the Tope Rope Suicide Dive! Wspaniała akcja! Jednak teraz i Shawn Michaels i The Undertaker leżą poza ringiem w pół przytomni… Undertaker wstaje pierwszy i pomaga wstać HBK’owi. Wrzuca go do ringu po czym układa w taki sposób, że głowa Shawn’a jest na krawędzi ringu! Taker sam wchodzi na krawędź kwadratowego pierścienia i ustawia się przy narożniku. Wszyscy wiemy co nas czeka! Undertaker rusza iii Apron Guilotine Leg Drop In the Chest!!! Shawn zwija się z bólu a Dead Man spokojnie wchodzi do ringu po czym wystawia rękę! Wrzawa na trybunach! Shawn wstaje i odwraca się w stronę swojego przeciwnika! Taker chwyta go za szyję i wyniesienie ale Michaels kontruje to na DDT! Ależ wspaniały kontratak! Shawn wstaje tak jak poprzednim razem co spotkało się z jeszcze większym aplauzem! Wchodzi na narożnik! To oznacza jedno!! Diving Elbow Drop!!! Shawn wstaje i rozpoczyna się szaleństwo jak to zawsze bywa pod koniec walk! Heart Break Kid ustawia się w narożniku i rozpoczyna tupanie nogą! Undertaker wstaje i Shawn rusza! Sweet Chin Mu… Ale Dead Man chwyta Michaels’a za nogę po czym łapie za szyję i wykonuje Chokeslam! Teraz taunt i czekamy na Tombstone! Shawn bardzo powoli, z pomocą lin wstaje! Undertaker się ustawia. HBK odwraca się w jego stronę… Wyniesienie i Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…3!!! A więc streak The Undertaker’a powiększa się do 18-0!

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:C24bGo4U-L9n3M:http://i117.photobucket.com/albums/o58/JohnCenaSalute/Undertaker9.jpg&t=1

Na zapleczu Hardcore Champion CM Punk dumnie idzie ze swoim pasem na ramieniu. Od tyłu dobiegają do niego John Morrison i The Miz. Atakują go oboje po czym Miz przypina 1…2! Luke Gallows przerywa pin a Mike Knox zaatakował Morrison’a. Knox i Gallows poradzili sobie z dwoma rywalami po czym podnieśli Punk’a i wrócili z nim do szatni…

Normal Match for World Heavyweight Championship

Randy Orton© vs Edge

Słyszymy gong! Orton stoi w miejscu i patrzy tylko na Edge’a, który rozgrzewa się. Wreszcie Edge daje sygnał do rozpoczęcia i oboje krążą wokół ringu. Wreszcie dochodzi do zwarcia i wygrywa Orton przechodząc do head lock’u. Edge znalazł drogę do wyjścia i uwalnia się po czym następuje kolejne zwarcie i tym razem to Edge wygrywa. Odpycha Orton’a od lin i minięty clothesline. Randy zatrzymuje się a Edge odbija się od lin po czym rusza na mistrza ale ten przerzuca go nad sobą ale Edge kontruje i mamy Edge-O-Matic! Przypięcie 1…2! Pretendent podnosi swojego rywala i kopie w brzuch po czym ustawia pod kolejną akcję i Downward Spiral! Kolejny pin! 1…2! Niee! Edge wściekły ustawia się w narożniku. Widać, że za wszelką cenę chce wygrać! Randy podnosi się i odwraca w stronę swojego rywala. Rated R Superstar rusza ale World Heavyweight Champion powstrzymuje go kopnięciem w twarz, wyprostowując go. Dokłada Uppercut i Edge zatrzymuje się w narożniku. Orton bierze rozbieg i Clohtesline w narożniku! Edge pada na kolana. Randy powala go kopnięciem w twarz i błyskawicznie przypina 1…2! Legend Killer odbija się od lin i Double Knee Drop. Edge aż usiadł i próbuje wstać z pomocą lin. Mistrz podchodzi do niego i odbija od lin po czym wykonuje Standing Dropkick! Przypięcie 1…2! Nie ma! Randy uderza rękoma w matę. Wchodzi na narożnik i czeka aż Edge wstanie. Trochę długo to trwa ale jednak. Odwraca się w Jego stronę i Diving Crossbody i od razu przypięcie 1…2! Znowu tylko 2. Orton ustawia się. Edge wstaje i Randy dopada do niego a następnie wykonuje Inverted Head Lock Backbreaker! Rozpoczyna się szaleństwo! Randy uderza pięściami w matę a to oznacza, że za chwilę czeka nas RKO! Edge podnosi się i chwiejąc się na nogach odwraca się w stronę mistrza i RKO! NIE! Edge odpycha Orton’a i kopie go w brzuch po czym wykonuje DDT! Edge przypina 1…2…2,9!! Orton podnosi się a Rated R Superstar czeka właśnie na to. Mistrz chwiejąc odwraca się w stronę swojego rywala i od razu kopnięcie w brzuch, wyniesienie i potężny Suplex. Edge podnosi Randy’ego i ponownie wykonuje mu Suplex! Edge wstaje, natomiast Orton leży. Pretendent chwyta go za nogi iii zakłada Sharpshooter! Jest dopięty!! Orton ma problem! World Heavyweight Championship jest na wyciągnięcie ręki od Edge’a. Randy próbuje doczołgać się do lin. Jest już blisko iii chwyta się! Niesamowite. Edge nie puszcza a sędzia odlicza 1…2…3… puszcza. Edge ustawia się w narożniku. Chyba szykuje się do Spear’a! Randy wstaje i powoli odwraca się w Jego stronę. Rated R Superstar rusza i World Heavyweight Champion przeskakuje nad nim i Edge uderza w narożnik. Orton nie zwalnia tempa… Od razu chwyta go i odbija od lin. Błyskawiczny Powerslam! Edge przeturlał się poza liny lecz jednak jest w na ringu. Powoli się podnosi z zewnętrznej strony lin. Orton dopada do niego i już ustawia go na drugiej linie. Sędzia odlicza 1…2…3…4 i Rope Hung Implant DDT! Randy przyjmuję pozycję żmii. Uderza pięściami w matę i razem z Edge’em powoli wstaje. Rated R Superstar odwraca się w Jego stronę i RKO!!! Przypięcie 1…2…3! Randy pozostaje mistrzem!

http://www.wrestlingvalley.org/wp-content/uploads/2009/10/John-Cena-defeated-Randy-Orton1r.JPG

Do ringu wbiega Mr.Money In the Bank Drew McIntyre! Od tyłu uderza walizką w głowę Randy’ego. Publiczność buczy. Czy Szkot wykorzysta walizkę? Staje nad Orton’em i wznosi ją w górę. Jednak odpuszcza i wraca na zaplecze…

Maryse i kolejny jej gość…

MARYSE: Tym razem moim gościem jest John Cena! Jak się czujesz po porażce z Jeff’em Hardy’m?

CENA: Proszę Cię nie przypominaj o Tym bo za chwilę może być z Tobą bardzo źle.

MARYSE: Dobrze przepraszam. Ale muszę się dowiedzieć. Czy zamierzasz zrewanżować się mu?

CENA: Nie odpuszczę! Zamierzam go pokonać tak jak to było w Last Man Standing Match’u!

MARYSE: Czyli na razie nie myślisz o tytule mistrzowskim?

CENA: Tytuł mistrzowski, koniec kariery Jeff’a! Świetny pomysł! Czemu nie!

MARYSE: Nie mam więcej pytań…

Normal Match for WWE Championship

Słyszymy gong! Batista i Chris Jericho póki co stoją w miejscu i patrzą na siebie dzikim wzrokiem. Batista robi krok do przodu, Chris Jericho też. Stoją naprzeciw siebie i spoglądają sobie głęboko do oczu. Animal coś mówi do swojego przeciwnika ale Y2J uderza go z tak zwanego „liścia” w twarz i kopnięcie w brzuch. Odbija mistrza od lin i próba Crossbody ale Batista z łatwością łapie go w locie i Falling Powerslam! Pierwszy pin 1…! Batista wstaje i podnosi Y2J’a. Chwyta go za głowę i się przekręca i jest Swinging Neckbreaker! Animal ponownie podnosi swojego rywala. Odbicie od lin i schyla się do kolejnej akcji ale pretendent zatrzymuje się, Batista się podnosi a Jericho wykonuje Running Enzuigiri. Przypięcie 1…2! Jericho szybko wstaje i podnosi WWE Champion’a. Od tyłu chwyta go za ręce i Tiger Suplex z pin’em 1…2! Nie ma. Jericho znowu szybko wstaje i podnosi swojego przeciwnika po czym następuje odbicie od lin i Shoulderblock od mistrza. Jericho szybko wstaje ale Animal podchodzi do niego i wynosi po czym wykonuje Pendulum Backbreaker! Przypięcie 1…2! Batista obejmuje Jericho i zakłada Bear Hug. Pokaz siły Animala gdyż z łatwością podnosi Jericho nadal trzymając ten submission. Jericho traci sporo sił ale zaczyna się uwalniać. Seria ciosów w głowę Batisty. Wreszcie puścił a Chris od razu kopie go w głowę co powoduje Jego upadek. Odbicie od lin i Lionsault. 1…2…2,9!! Niema! Jericho wstaje i chwyta Batistę za nogi po czym przekręca się i zapina Walls of Jericho. Czy to ma być koniec? NIEE! Batista kapitalnie uwalnia się i Jericho wypada poza ring. Wściekły szybko wstaje i wraca do niego. Jest po drugiej stronie lin i tam do niego dopada WWE Champion. Kilka ciosów w twarz i chwyta go za głowę po czym wykonuje potężny suplex do ringu! Przypięcie 1…2…2,9! Niesamowite! Walka trwa nadal. Jericho zwija się z bólu ale mimo to bardzo szybko się podnosi. Batista rusza na niego ale nadziewa się na Big Boot’a. Y2J wykonuje Bulldog! Animal leży… Jericho dopada do niego i zakłada Walls of Jericho! To chyba koniec! WWE Championship chyba będzie w posiadaniu Jericho! Batista musi wytrzymać jeśli chce zachować pas. Bardzo się stara ale ból jest bardzo mocny. Na twarzy Jericho widać jakiej siły używa aby Batista odklepał. Animal się jeszcze trzyma. Część publiczności zamarła. Druga część dopinguje mistrza. Odklepał!! Mamy nowego mistrza!

Out of time, So say Goodbye…

To Drew McIntyre! Mr. Money in the Bank wbiega do ringu w walizką w towarzystwie sędziego.

MATTEWS: Panie i panowie! Drew McIntyre wykorzystuje swój kontrakt! WWE Champion Chris Jericho vs Drew McIntyre!

Normal Match for WWE Championship

Chris Jericho© vs Drew McIntyre

Rozbrzmiewa gong i Drew od razu rusza na Chris’a. Kilka ciosów w twarz, kopnięcie w brzuch i Double Underhook DDT! Przypięcie 1…2…3!!! Mamy nowego mistrza WWE! Wspaniałe zakończenie tej gali!

http://a.imageshack.us/img819/1631/95187671.jpg

Zaraz po tym wydarzeniu WrestleMania XXVI dobiegła końca!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/8/#findComment-200121

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
  • Dodaj nową pozycję...