Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ciesze się, że wróciłeś do pisania (tak jak ja :) ) Zawsze lubiłem czytać twoje diary i dalej tak jest. Czytałem 2 ostatnie odcinki i nie mam nic do zarzucenia. Wszystko jest w jak najlepszym porządku jeśli chodzi o walki, backstage itd. Raw po EC było także dobre, ciekawie prowadzisz Punka i mam w głowie taką myśl, że jednak mówi tyle na temat Huntera, ale jednak będzie walczył z Sheamusem. Wywiad i wydarzenia z BS były niezłe, nic nie można złego powiedzieć. ME i znów sytuacja z Punkiem. Myślę, że na SmackDown może zrobić to samo z pasem Sheamusa. Pojawił się też Batista, który myślę, że chcę zrewanżować się HBK'owi za to, że ten wyeliminował go w EC Matchu. Dobrze planujesz i rozpisujesz wszystkie feudy, sądze zę WM'ka znów wyjdzie genialnie jak ta ostatnia. Czekam na kolejne odcinki :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-292894

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

25.02.2011

Pierwsze SmackDown! Po Elimination Chamber 2011 i zarazem pierwsze na drodze do największego sportowego wydarzenia na świecie WrestleManii XXVII rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Booker T! Panowie przypomnieli wydarzenia z Elimination Chamber 2011, kiedy to:

-John Morrison obronił Intercontinental Championship w starciu z Zackiem Ryderem.

-Sheamus wygrał Elimination Chamber Match i tym samym dalej jest World Heavyweight Championem. W trakcie walki doszło do interwencji Kane’a i powrotu The Undertakera!

---

*This fire burns…*

2011 Royal Rumble Winner CM Punk zmierza do ringu, w którym bierze mikrofon i siada na środku.

CM Punk: SmackDown!... Nie pojawiłem się tutaj przez przypadek. Każdy z Was chce wiedzieć o jaki tytuł powalczę na WrestleMani. World Heavyweight Championship to mistrzostwo, które zdobyłem po raz pierwszy po wykorzystaniu walizki Money In the Bank. Rok później zrobiłem to samo. Teraz mogę sobie po prostu powiedzieć, że chce o ten tytuł walczyć i tak się stanie. Wygrałem Royal Rumble i mogę wszystko. Nikt mi nie odbierze prawa do walki o dowolny tytuł ani nie zatrzyma mnie przed odejściem z WWE z jakimś tytułem na ramieniu. Chociaż… Jest jedna rzecz, która mnie zatrzyma. Świetny kontrakt. Ale niestety Pinio nie jest w stanie mi takiego zaoferować a więc zobaczycie mnie po raz ostatni w WWE dnia 3 kwietnia tego roku. Nie jest mi z tego powodu przykro gdyż jest wiele innych federacji, które są w stanie mnie traktować tak jak zasługuję i w dodatku tam docenią moje starania dla ich dobra. Dlaczego World Heavyweight Championship może być tylko moją własnością? Gdyż mam z tym tytułem piękne wspomnienia. Walczyłem o niego z kimś takim jak Edge, The Undertaker czy Jeff Hardy, który nadal jest ćpunem. Miło będzie siedzieć sobie w domu, w wygodnym fotelu i spoglądać na błyszczące się złoto i przypominać sobie te piękne chwile. Nadchodzi czas decyzji… LeBron James też ją podejmował na oczach milionów widzów. Ja też tak zrobię… Ale nie dzisiaj!

Po tych słowach CM Punk wyrzuca mikrofon i przy swoim theme wraca na zaplecze.

---

Normal Match

Brodus Clay vs. Carlito

Podobnie jak w zeszłym tygodniu Brodus Clay błyskawicznie rozprawił się ze swoim rywalem nie dając mu żadnych szans. Porzucał nim trochę po całym ringu a walkę zakończył potężnym Splashem i po przypięciu sędzia odliczył do trzech.

---

Tiffany i jej gość...

Tiffany: Moim gościem jest World Heavyweight Champion Sheamus. Co powiesz na temat CM Punka?

Sheamus: Co mogę powiedzieć. Wybór należy do niego. A jeśli dojdzie do starcia między mną a nim na WrestleManii to zrobię wszystko by nie doszło do tego, że odejdzie z tytułem mistrzowskim.

Tiffany: Dzięki temu, że on zwleka z odpowiedzią Ty masz trochę spokoju od innych zawodników, którzy chcieliby być pretendentami gdyż nie mają możliwości się o to upominać.

Sheamus: I za to dziękuję CM Punkowi. Niech poczeka z decyzją na ostatnie SmackDown przed WrestleManią. Tak będzie najlepiej.

Tiffany: Dzisiaj zmierzysz się z Alberto del Rio, który w niedzielę pokazał, że traktuje poważnie walkę o złoto.

Sheamus: Zrobił za mało by zdobyć tytuł. Dzisiaj ma okazję do pokazania się z jeszcze lepszej strony.

Tiffany: Dzięki za wywiad.

---

Normal Match

Mark Henry vs. Primo

Nie mają dobrej passy bracia Colon. Ich przeciwnicy są bardzo dużych rozmiarów i nie dają im najmniejszych szans. W tym pojedynku triumfował nie kto inny jak Mark Henry, który odliczył rywala po World Strongest Slam.

---

*Can you dig it suckaaa…*

Booker T opuścił na chwilę stolik komentatorski. A to dlatego, że ma coś do przekazania.

Booker T: Tak więc i dzisiaj mam do przekazania kilka słów na temat stanu zdrowia Johna Ceny. Jak już wspomniałem na RAW nie będzie on w stanie wystąpić na WrestleManii. Dlatego dzisiaj mamy pełne prawo do wielkiej radości. Do wszelakich imprez i co tam jeszcze sobie wymyślicie. Dlaczego? Takie szczęście nie spotyka nas zbyt często. Szykuje się wielka impreza. Wielkie sportowe wydarzenie. Takiej WrestleManii jeszcze nigdy nie było i oby było takich jak najwięcej. Życzę tego Wam. Życzę tego sobie i Johnowi Cenie. Nikt z nas nie chce go tutaj więcej widzieć także wracaj szybko do domu John! A teraz podekscytowani cieszmy się widowiskiem w kolejnych walkach na SmackDown gdyż nie wystąpi w nich John Cena!

Booker T odkłada mikrofon i wraca do komentowania przy głośnym buczeniu i gwizdach.

---

Ostatni przystanek drogi na WrestleManię już za nami… Teraz tylko ostatnia prosta, na której mogą się jednak znaleźć przeszkody. Czy każdy je pokona i przejdzie trudną drogę na WrestleManię a na największej ze scen wejdzie na szczyt? Tylko najlepsi wytrwają i zrobią to o czym marzą. WrestleMania XXVII 3.04.2011…

---

Zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Już za chwilę starcie Tag teamów. Randy Orton w parze z Tedem DiBiase zmierzy się z parą THe Miz i Wade Barrett.

A w walce wieczoru World Heavyweight Champion Sheamus stanie do walki z Alberto del Rio.

---

Tag Team Match

Randy Orton & Ted DiBiase vs. The Miz & Wade Barrett

Rozpoczęli pojedynek DiBiase i Barrett. Po bardzo wyrównanych kilku minutach walki doszło do zmiany i Miz ze świeżymi siłami jeszcze bardziej zaczął osłabiać Teda. Jednak to nie wystarczyło by zakończyć pojedynek. Po kolejnych kilku minutach nieustannych ataków Miza i Barretta DiBiase wykorzystał ich luźne podejście i doszło do zmiany. Randy Orton błyskawicznie rozprawił się z Mizem po czym zaatakował go Barrett. Z tym jednak też nie było problemów gdyż Ted DiBiase pomógł swojemu przyjacielowi. Pojedynek zakończył się po Street Dream DiBiasego i RKO od Ortona. Randy bez problemów uzyskał pinfall.

---

Tiffany i jej gość…

Tiffany: Moim gościem jest uczestnik dzisiejszego Maint Eventu Alberto del Rio. Może najpierw skomentujesz swój występ na Elimination Chamber?

Alberto del Rio: Byłem wtedy najlepszy. Przez przypadek zostałem wyeliminowany. Gdyby nie pieprzony przypadek byłbym dzisiaj mistrzem. Nikt nie był i nadal nie jest w stanie mnie normalnie pokonać. Dzisiaj to udowodnię.

Tiffany: Twoim rywalem będzie Sheamus, aktualny mistrz a więc okazja jest świetna.

Alberto del Rio: I zrobię to. Pokonam aktualnego mistrza a na WrestleManii odbiorę mu tytuł.

Tiffany: Co jeśli CM Punk zdecyduje się walczyć o ten tytuł? Ty nie będziesz miał nic do gadania.

Alberto del Rio: Należy mi się walka o ten tytuł. Jeśli dzisiaj pokonam Sheamusa a Punk zdecyduje się walczyć o ten pas na WrestleManii to będzie walczył ze mną! W takim przypadku zamierzam go zdobyć przed WrestleManią!

---

Normal Match – No Title

World Heavyweight Champion Sheamus vs. Alberto del Rio

Zaraz po gongu rozpoczęło się to starcie w wielkim stylu. Obaj postawili na szybkie ataki w związku z czym doszło do ostrej wymiany ciosów. Po kilku minutach takich ataków jednak przystopowali i tępo pojedynku było normalne. Na początku po zwolnieniu w przewadze był Sheamus i trwało to dość długi okres czasu jednak gdy przyszedł czas na Brouge Kick wtedy Alberto wykorzystał okazję i uniknął w świetnym stylu a następnie rozpoczął swój atak. Trwał on kilka minut i mogło się wydawać, że Meksykanin pewnie zmierza do zwycięstwa. Jednak Sheamus odzyskał przewagę i był już bardzo blisko końca pojedynku gdy zabrzmiał theme CM Punka, który podszedł bez żadnego zainteresowania walką do miejsca gdzie jest przechowywany World Heavyweight Championship. Podobnie jak na RAW przymierzył pas i spytało opinię fanów. Po uzyskaniu odpowiedzi wrócił na zaplecze a del Rio próbował zakończyć walkę jednak nadział się na Brouge Kick i w efekcie to Sheamus zwyciężył.

Takim obrazkiem kończymy Friday Night SmackDown!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-293044

Dobra, czas zabrać się za komentowanie.

Zacznijmy od Elimination Chamber. Nie spodobało mi się to, że walka o pasy tag-teamów była taka krótka i zaczynała galę. Moim zdaniem EC powinno się zaczynać walką w klatce, a także się tą walką kończyć. Druga walka, bardzo dobra obrona Morrisona, z czego bardzo się cieszę i mam nadzieję, że JoMo wkrótce podbije się do ME. Wiadoma wygrana Drew, jestem uradowany jego zdobyciem pasa. Bardzo fajna końcówka walki o pas wagi ciężkiej, cieszy mnie powrót Undertakera. Szykuje się gruby feud Bookera z Ceną. Co do walki do dobrze, że Tryplas obronił pas. Spodziewałem się, że CM Punk nie podpisze nowego kontraktu. Odejdzie po Wrestlemanii, a po kilku tygodniach wróci z pasem.

- - - - -

RAW zaczynamy genialnym speechem Punka, potem jobbing time dla Zigglera (why?! :x ), kolejnym squash, trzecia walka dobra, ale że tak powiem, czegoś nie urywa :) .

Fajny Main Event, dwóch przyjaciół, ale mogłeś dać wygraną Shawnowi. Punk przymierza pasy, liczę że wybierze pas WHC.

- - - - -

Smackdown!

Znowu zaczynami dwoma squashami, tylko nie wiem czemu dla Brodusa. Mam nadzieję, że Randall i Ted zaczną walczyć w dywizji Tag- teamów i zdobędą pasy. Dobre zwycięstwo Rudego, jak mówiłem wcześniej chcę walki Punk vs. Sheamus.

- - - - -

Wywiady, proma, speeche.

Szczerze to wywiady są o dupie Maryny, że tak powiem. "O cześć Sheamus" " Witaj" " Co powiesz o słowach Punka?" i tu nudny monolog o tym jaki to Sheamus jest dobry etc., "masz dzisiaj mecz, jak się czujesz, czy go wygrasz", po czym znowu nudny monolog i podziękowanie za wywiad. Nie, dzięki. Zapowiedzi mógłbyś zrobić obrazkowe, w Gimpie trzy minuty roboty. Do speechy się nie przyczepię. Nie ma do czego.

- - - - - - -

Oceny Elimination Chamber:

Trzy i trzy/czwarte gwiazdki dla Elimination RAW

Trzy i jedna/trzecia gwiazdki dla Rey'a i Drew oraz Elimination Smackdown!

Dwie i 3/4 dla Morrisona,

a dwie gwiazdki dla walki o pas TT.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-293091

Kolejne dobre show po powrocie do pisania. Bardzo fajny speech Punka i ciekawy Main Event. Trochę żałuję, że na EC nie odebrałeeś tytułu Rudemu, chociaż u ciebie jest dużo lepiej prowadzony niż naprawdę. Feud Bookera i Ceny zapowiada się bardzo ciekawie. Myślę, że Ceny wróci w ciągu kilku gal i będzie chciał walczyć z Bookiem na WM.

Powodzenia w dalszym pisaniu. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-293606

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

28.02.2011

Drugie RAW na drodze do WrestleManii XXVII otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia:

-CM Punk nie zdecydował jeszcze o jaki pas zamierza walczyć, jedynie się „przymierzał”.

-Booker T przedstawił stan zdrowia Johna Ceny i był zadowolony, że nie zobaczymy go na WrestleManii.

-WWE Champion Triple H w walce wieczoru zmierzył się z Shawnem Michaelsem i pojedynek ten zakończył się bez rozstrzygnięcia z powodu ataku Batisty.

---

*This fire burns…*

Do ringu zmierza 2011 Royal Rumble Winner CM Punk. Witany brawami przez fanów, bierze w ringu mikrofon i siada po swoim stylu.

CM Punk: Przez ostatnie dni wiele myślałem o mojej przyszłości. Co ciekawe nigdzie w tych myślach nie było WWE tylko tytuły WWE Championship i World Heavyweight Championship. Byłem ich posiadaczem w tym samym czasie co się nikomu nie udało i nigdy nie uda i żałuję, że nie uda mi się ich zabrać ze sobą razem. Może następnym razem . Po długim namyśle podjąłem decyzję. Zrobiłem dla WWE wiele, starałem się od samego początku a mimo wszystko Pinio traktował zasłużenie tylko tych, z którymi miał najlepsze układy. Ja byłem przez długi czas buntownikiem i cieszy mnie to, że to rozumiecie. Triple H jest największą gwiazdą WWE. I tak niestety zostanie. Ja dłużej nie będę tutaj walczył. Macie prawo go uwielbiać a ja mam prawo go nie lubić. Wiem jednak, że wy rozumiecie to co przez ostatnie tygodnie przekazywałem całemu światu i z taką myślą zamierzam Was zostawić. Prędzej czy później Triple H z Piniem doprowadzą tą federację do upadku a wtedy wszystkim w zarządzie przypomną się moje słowa. World Heavyweight Championship posiadałem 4 razy, WWE Championship tylko raz ale za to razem z drugim złotem. To jest ostatnia rzecz, którą mogę zrobić dla WWE, rewolucja w postaci odebrania najważniejszego pasa. Jeśli to pomoże WWE to życzę Wam abyście mogli oglądać wrestling na najwyższym poziomie z Triple H’em czy bez. Kto wie. Może jeśli moje zwycięstwo da jakiś efekt to i sam w domu będę oglądał RAW i SmackDown! Tak więc na WrestleManii zmierzę się z Triple H’em o WWE Championship!

CM Punk przy ogromnej wrzawie wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze przy swoim theme.

---

Money in the Bank Qualifying – Normal Match

Kofi Kingston vs. JTG

JTG z początku mocno zaatakował ale jak się później okazało niewiele mu to dało gdyż Kofi Kingston błyskawicznie przejął kontrolę nad pojedynkiem i do samego końca był w ataku. JTG starał się bardzo by nie przegrać tego pojedynku ale jego starania były za słabe. Kofi Kingston wygrał pojedynek po wykonaniu Trouble In Paradise oraz uzyskaniu pinu.

---

Maryse i jej gość...

Maryse: Moim gościem jest CM Punk. Jesteś przekonany w stu procentach co do słuszności swojej decyzji?

CM Punk: Oczywiście. Miałem tyle czasu na podjęcie decyzji ile potrzebowałem dlatego jestem przekonany, że jest ona słuszna i moja ostatnia walka w WWE będzie równała się z wielkimi zmianami w tej federacji.

Maryse: Co masz na myśli mówiąc „wielkie zmiany”?

CM Punk: Dokładnie nie wiem. Nie mi to oceniać ale oby te zmiany były i przyniosły korzyść. Może Pinio sprzeda federację komuś lepszemu?

Maryse: Myślisz, że to jest sposób?

CM Punk: Na pewno jest to jakieś wyjście z tej gównianej sytuacji. Każdy jest lepszy od Pinia na to stanowisko.

Maryse: Dzięki za wywiad.

---

*My time is now…*

Co się dzieje! Ogromne szaleństwo na trybunach. John Cena powraca na RAW! Ogromna wrzawa ale przez długi czas nikt nie wychodzi. Wreszcie wychodzi! Booker T przebrany w strój Johna Ceny! I wrzawa błyskawicznie zmienia się w ogromne gwizdy.

Booker T: Hahahahahaha! Ale wy jesteście naiwni. Myślicie, że przez ostatni tydzień wychodziłem na ring by wciskać Wam głupoty? To jesteście w błędzie gdyż to co mówiłem ostatnio na RAW i SmackDown jest prawdą i nikt ani nic tego nie zmieni. John Cena potrzebuje odpoczynku i musicie to uszanować. Być może już nigdy do Was nie wróci. Może nie będzie w stanie ale w każdym razie nie wystąpi na WrestleManii! Pogódźcie się z tym albo żyjcie dalej w nadziei, która niestety nic nie da. John Cena leży teraz w szpitalu i nawet nie ma sił by oglądać dzisiejsze Monday Night RAW! Sam tego chciał, sam do tego dopuścił. Teraz niech sobie przemyśli to co robi i czy na pewno jest wystarczająco mocny by występować w WWE. Może lepiej mu pójdzie w rapowaniu albo nagrywaniu kolejnych filmów… Chociaż… Nie sadzę… On się do niczego nie nadaje! To jest kompletne beztalencie! Nie wiem jak wy możecie się nim zachwycać i uważać za swojego bohatera skoro to skończony dupek! Wszędzie widać tylko bandy bachorów w Jego koszulkach. Dajcie sobie spokój! To koniec. Możecie spalić te koszulki i o nim zapomnieć!

Booker T wyrzuca mikrofon i zdenerwowany wraca na zaplecze.

---

Money In the Bank Qualifying – Normal Match

Hunico vs. Shad

Z początku Shad przejął inicjatywę nad znacznie mniejszym rywalem. Utrzymywał się w ataku przez dłuższy czas z małymi przerwami gdy Hunico wykorzystywał swoją zwinność by odpowiedzieć swoimi atakami. Shad jednak pewnie zmierzał po zwycięstwo jednak w nieodpowiednim momencie się zagapił i Hunico bezlitośnie to wykorzystał. Hurricanrana w narożnik i 450 Splash z narożnika. Następnie pin do 3 i po walce.

---

Jesteśmy na zapleczu a konkretniej w biurze Pinia. Prezes WWE rozmawia z WWE Championem Triple H’em.

Pinio: No i stało się to czego się obawiałem.

Triple H: A ja się cieszę z tego!

Pinio: Nie wolałbyś na WrestleManii stoczyć epicki pojedynek z kimś o ten tytuł bez żadnej obawy, że spoczywa na Tobie los federacji?

Triple H: To będzie epickie starcie, z którego wyjdę zwycięsko.

Pinio: Mam plan. To starcie będzie No Disqualification Matchem i w razie czego kogoś wyślę na pomoc aby WWE Championship zostało w federacji!

Triple H: NIE! Nie rób tego. Pokonam CM Punka czysto. Rozumiesz? Zrobię to a on sobie odejdzie bez tytułu. Ja dalej będę mistrzem a on nie będzie miał pracy. Zawsze we mnie wierzyłeś. Niczego się nie obawiałeś i wygrywałem. A teraz? Co jest?

Pinio: Jesteś pewien? Chcesz tego?

Triple H: Tak. Żadnych interwencji, przekupstw sędziego ani przedwczesnego zakończenia. Tylko ja i CM Punk w czystym, epickim starciu!

Pinio: … No… No dobra!

---

A oto to co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Już za chwilę Tag Team Champions Hardy Boys zmierzą się z Randy Ortonem i Tedem DiBiase.

A na koniec gali Batista wyjaśni nam swoje zeszłotygodniowe zachowanie.

---

Tag Team Match – No Title

Tag Team Champions Hardy Boys vs. Randy Orton & Ted DiBiase

Na początku przyjacielski uścisk dłoni. Rozpoczęli Jeff i Randy. Bardzo wyrównane starcie. Bardzo długo rywalizowała ze sobą ta dwójka aż wreszcie to Orton zdołał uzyskać przewagę i zmienić się ze swoim partnerem, który miał dokończyć to co rozpoczął Randy. Z początku szło mu bardzo dobrze. Jeff nie miał praktycznie nic do powiedzenia ale w odpowiednim momencie skontrował przez co doszło do obustronnej zmiany i sytuacja w ringu ponownie się ożywiła. Po bardzo zażartej walce Matt Hardy wykonał Randy’emu Twist of Fate i zmienił się z Jeffem by ten wykonał Swanton Bomb jednak nie trafił i walka trwała dalej. Randy zmienił się z Tedem, który miał zamiar ostro zaatakować jednak Jeff kapitalnie skontrował na Twist of Fate i dołożył jeszcze Swanton Bomb i tym razem trafił a następnie uzyskał pin. Po walce oba teamy sobie podziękowały.

---

Maryse i jej gość…

Maryse: Moim gościem jest Shawn Michaels. W zeszłym tygodniu zostałeś brutalnie zaatakowany przez Batistę. Dzisiaj The Animal ma wytłumaczyć ten atak. Spodziewasz się czegoś?

Shawn Michaels: Ma jakiś problem. Dobrze będzie się dowiedzieć o co chodzi dlatego chętnie posłucham co on tam ma do przekazania.

Maryse: Czy jest możliwa Wasza walka na WrestleManii?

Shawn Michaels: Możliwe jest wszystko a jak będzie w rzeczywistości to się okaże…

Maryse: Dzięki za wywiad.

---

*I walk alone…*

Batista wychodzi do ringu witany solidną porcją gwizdów. Jednak nie wygląda by mu to przeszkadzało.

Batista: To nie był mój pomysł bym tutaj przychodził i tłumaczył się przed bandą debili. To moja sprawa co robię i nie powinno Was to obchodzić. Skoro jednak już tutaj jestem to powiem Wam o co mi chodzi…

Batista wskazał na titantron i wyświetlony został urywek RAW Elimination Chamber Matchu kiedy to Batista wyeliminował Johna Cenę a po chwili Shawn Michaels wyeliminował Batistę.

Batista: O to mi chodzi! Gdyby nie to tchórzliwe zachowanie dzisiaj byłbym WWE Championem. Rozprawiłbym się z każdym w taki sam sposób jak z Johnem Ceną. A Shawn wiedział, że nie ma ze mną szans. Wiedział, że go zniszczę. Zachował się jak tchórz, jak największy frajer. Zaatakował mnie z zaskoczenia i szybko odliczył. O to mi właśnie chodzi. Mam go dość i nie mogę na niego patrzeć. Chcę zemsty. Odpłacę mu się sto razy gorzej. Ch…

*I’m think, I’m cute... I know I’m sexy…*

Shawn Michaels przy ogromnej owacji zmierza w stronę ringu.

Shawn Michaels: Jedynym idiotą i frajerem jesteś Ty! Sam jesteś sobie winien. Kontuzjowałeś Johna Cenę i powinieneś wykorzystać czas, który był odliczany do mojego wejście wykorzystać na skupienie się. Ale zrobiłeś inaczej. Ja zdążyłem wejść do ringu a Ty w tym czasie obserwowałeś jak lekarze wynoszą Cenę na noszach. Co tam było takiego ciekawego? Miałeś moment dumy? Zachwycałeś się tym, że połamałeś kości Johnowi Cenie? Czekałeś aż Ci pokiwa? Wyśle całusa? Sam jesteś sobie winien!

Batista: Bez względu na to co robiłem powinieneś zachować się honorowo i stanąć do walki fair a nie wykorzystywać zagapienie!

Shawn Michaels: To nie było zagapienie tylko głupota. Sam jesteś sobie winien i skończ wygadywać te głupoty bo to jest żenujące!

Batista: Powiem Ci tylko jedną rzecz…

Shawn Michaels: Nie to ja Ci powiem jedną rzecz! Teraz zachowam się tak jak oczekiwałeś. Ty i ja na WrestleManii XXVII!

Batista: TAK!

Po tych słowach obaj spojrzeli sobie głęboko w oczy.

Takim obrazkiem kończymy Monday Night RAW!

NEWSY:

-Ostatnie squashe na SmackDown i RAW mają na celu wypromować kilku zawodników i w najbliższej przyszłości mogą liczyć na push. Jeszcze dokładnie nie wiadomo kto go otrzyma i czy będzie to więcej niż jedna osoba ale jest on właśnie promowany.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-293660

CM Punk wypromował "tę" federację, nie tą. :D Moim zdaniem trzy walki to za mało. Mam również nadzieję, że po Smackdown! zobaczymy już obrazkową kartę na Wrestelemanię, chcę też powiedzieć (napisać), że chcę (tsa, powtórzenie), abyś szybciej dodał odcinki :D
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-293665

Dobry, wciągajacy odcinek, ale tak jak wspomniał Qba5000 trochę za mało walk i ogólnie odcinek jakiś krótki :<. Pomijając to. Kolejna zajebisty speech Punka. Świetnie idzie ci pisanie jego wypowiedzi. Ogólnie cała jego postać jest taka jaką ja jak i zapewne 3/4 forum uwielbia najbardziej - tweener, jadący wszystko i wszystkich. To jest Brooks, którego lubię. Co jeszcze o odcinku można by powiedzieć? A no! Booker się rozkręca z odcinka na odcinek, co napisałem już w poprzednim komentarzu. Batista z Shawnem - ten feud musi być dobry!

Mam nadzieję, że po SD, a najpóźniej po Raw zacznie się już pojawiać karta na WM.

Powodzenia w dalszym pisaniu :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-293676

• 4 tygodnie później...

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

04.03.2011

Drugie SmackDown! na drodze do największego sportowego wydarzenia na świecie WrestleManii XXVII rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Booker T! Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-CM Punk postanowił dalej przetrzymać WWE Universe w niepewności i nie podjął ostatecznej decyzji co do któregoś z mistrzostw WWE jednak na kolejnym RAW zdecydował walczyć z Triple H’em o WWE Championship.

-Booker T kolejny raz naśmiewał się z Johna Ceny.

-W walce wieczoru przeszkodził uczestnikom CM Punk jednak nie miał złego zamiaru tylko przymierzał się do World Heavyweight Championship. W efekcie całego zamieszania Mistrz Sheamus pokonał Alberto del Rio.

---

*Aaaawwweeeesssooommmeeeee I came to play…*

The Miz nie miło witany przez fanów zmierza do ringu gdzie bierze mikrofon do ręki.

The Miz: Szopka z CM Punkiem dobiegła końca. Zdecydował się na WWE Championship i teraz możecie się uspokoić i posłuchać co JA mam do powiedzenia! Czas wyłonić pretendenta do World Heavyweight Championship a nie ma lepszego kandydata niż The Miz. Nie łudźcie się, że Sheamus dalej będzie Waszym wielkim mistrzem i nie wiadomo jak długo będzie dominował na SmackDown. To moje show i ja tutaj będę chodził ze złotem na ramieniu czy się Wam to podoba czy nie! Nie obchodzą mnie niczyje osobiste porachunki ani to, że jakiś nieudacznik marzy o występie na WrestleManii. Ja jestem najlepszy i to mi się należy miano pretendenta!

Wypowiedź przerywa theme Alberto del Rio, który przepięknym Lamborghini wjeżdża na arenę i udaje się do ringu.

Alberto del Rio: Czy Ty się biedaku słyszysz?

The Miz: Słucham? Jak Ty mnie nazwałeś?

Alberto del Rio: Biedakiem! BIEDAKIEM! To dlatego, że wyglądasz jak chodzące nieszczęście i nie masz tyle…

The Miz: Nie wjeżdżam samochodami na arenę bo to chory pomysł. Lubisz się lansować? To spadaj z mojego show. Tutaj nie ma miejsca dla takich lalusiów jak Ty.

Alberto del Rio: Powiem tylko jedną rzecz i zostawię Cię abyś mógł żyć dalej marzeniami o złocie, którego nigdy nie zdobędziesz. To ja jestem najlepszy i to ja powinienem być pretendentem! A teraz pozwól, że zostawię Cię w biedzie…

*Look In my eyes, and tell me…*

Wade Barret zmierza do ringu.

Wade Barrett: Skończcie nudziarze się przechwalać tylko lepiej od razu się przekonajmy kto jest lepszy i zasługuje na miano pretendenta!

Cała trójka zaczęła się przygotowywać do walki ale przerwał im theme Kane’a. Wszyscy skierowali swoją uwagę na titantron. Jednak przez długi czas nikt nie pojawiał się. Big Red Monster jednak wolał zaatakować od tyłu z zaskoczenia. Zorientowali się jednak w porę i Kane nie miał łatwo. Przerywa to wszystko jednak theme Teddy’ego Longa!

Teddy Long: W imieniu Prezesa WWE Pinia ogłaszam walkę o miano pretendenta do World Heavyweight Championship! Będzie to Fatal 4 Way Match a udział w nim wezmą The Miz, Wade Barrett, Alberto del Rio i Kane!

Po tych słowach nadszedł czas na krótką przerwę reklamową.

---

Money In the Bank Qualifying - Normal Match

Brodus Clay vs. Primo

Dobra passa Claya trwa i znowu bez problemu rozprawił się ze swoim rywalem. Jak było na ostatnim SmackDown tak i teraz. Primo został bezlitośnie rzucany po całym ringu a następnie po potężnym Splashu odliczony do 3. Brodus wyrasta na poważnego kandydata do ściągnięcia walizki. Pytanie czy drabina utrzyma jego ciężar?

---

Tiffany i jej gość...

Tiffany: Moim gościem jest uczestnik dzisiejszego Maint Eventu Wade Barrett. Jako jedyny wykazałeś chęć do walki o miano pretendenta. No poza Kane’em. Czujesz się najlepszy?

Wade Barrett: Jestem tutaj by walczyć a nie przechwalać się ile mam pieniędzy albo czy jestem wspaniały. Nie mogłem ich słuchać i musiałem się pojawić w ringu gdyż w innym przypadku może pretendent zostałby wyłoniony na podstawie ich nudnej gadki.

Tiffany: W walce weźmie udział Kane. Czy chociaż Jego obawiasz się w jakimś stopniu?

Wade Barrett: Przeciwników się nie wybiera. Wiedziałem, że skoro jestem w WWE to jest możliwość walki z każdym z posteru. Kane jest w rosterze od kilku lat dlatego mogłem się tego spodziewać ale my Anglicy jesteśmy waleczni i nie poddajemy się.

Tiffany: Czyli bez obaw idziesz prosto po tytuł?

Wade Barrett: Zrobię to każdym kosztem!

---

Jesteśmy na zapleczu a dokładniejw gabinecie Teddy’ego Longa. Do gabinetu wszedł zdenerwowany The Miz.

The Miz: Czy Ty naprawdę jesteś aż takim idiotą?

Teddy Long: Lepiej zacznij się odnosić do mnie z szacunkiem bo jest jeszcze czas by zmienić dzisiejszy Main Event na Triple Threat Match.

The Miz: Miałem racje. Ty jesteś idiotą. Jak możesz dawać szansę takim nieudacznikom? Alberto del Rio? Może Ci zapłacił? Hm? Kane? Podobało Ci się jak zainterweniował razem ze swoim braciszkiem na Elimination Chamber? To był wielki pojedynek i pozwoliłeś by zakończył się przez interwencję? A Wade Barrett? Co on takiego zrobił, że dajesz mu szanse?

Teddy Long: Żaden z Was nie zasłużył na bycie pretendentem. Dlatego tylko jeden z Was, zwycięzca dzisiejszego Main Eventu dostanie swoją szansę.

The Miz: 1 na 1 pokonałbym każdego ale w takim starciu nie mam szans na kontrolowanie sytuacji. Jeśli wygram… To nie wytrzymasz ze swoim stanowiskiem do WrestleManii!

Po tych słowach Miz zostawił zdziwionego Longa i wyszedł z gabinetu.

---

Normal Match – No Title

Intercontinental Champion John Morrison vs. Christian

Christian powrócił do ringu po dłuższej nieobecności i pokazał się z dobrej strony nie dając się mistrzowi interkontynentalnemu. W efekcie mieliśmy od samego początku bardzo wyrównane starcie. Publiczność dopingowała i nagradzała brawami efektowne akcje zarówno Morrisona jak i Christiana. Jednak ten drugi w pewnym momencie jakby stracił nad sobą kontrolę przez co wykorzystał to John i po Hurricanranie w narożnik i Starship Pain odliczył rywala do trzech. Chciał po walce jeszcze mu podziękować ale Christian rzucił się z atakiem. Po chwili jednak na pomoc przybiegł Zack Ryder, który wykonał na Kapitanie Charyźmie Zack Attack.

---

Dolph Ziggler vs. Carlito

Bardzo jednostronny pojedynek. Od samego początku dominował Dolph Ziggler i nie dał dojść do słowa Carlito, który jest w bardzo słabej formie i nie jest w stanie nikogo pokonać w ciągu ostatnich kilku tygodni. Ziggler wykonał Zig Zag a następnie przypiął i bez problemu sędzia odliczył do trzech.

---

Już za chwilę rewanż za Monday Night RAW. Tag Team Champions Hardy Boyz zmierzą się przeciwko drużynie Randy’ego Ortona i Teda DiBiase.

A w walce wieczoru o miano pretendenta do World Heavyweight Championship zmierzą się The Miz, Alberto del Rio, Sheamus i Kane.

---

Tag Team Match – No Title

Tag Team Champions Hardy Boys vs. Randy Orton & Ted DiBiase

Rozpoczęli pojedynek DiBiase i Matt. Podali sobie ręce na znak przyjaźni i można rozpocząć walkę na dobre. Z początku przewagę osiągnął Matt ale po chwili DiBiase wyrównał siły i do momentu zmiany z Ortonem mieliśmy wyrównane starcie. Randy wniósł do walki świeże siły przez co trochę sytuacja uległa zmianie. W ataku Randy był przez kilka minut i zdążył wykonać serię clothesline’ów, Powerslam ale RKO już się nie udało przez co Matt dał rade zmienić się z Jeffem i sytuacja w ringu obróciła się na korzyść aktualnych mistrzów Tag Teamowych. Młodszy z braci nie zauważył jednak w pewnym momencie zmiany po stronie Jego rywali i wykonał na Ortonie Twist of Fate a następnie Swanton Bomb jednak to nie dało zwycięstwa a wręcz przeciwnie Ted DiBiase wykorzystał zdezorientowanie mistrza i wykonał na nim Street Dream a następnie odliczył rywala do trzech. Po krótkiej celebracji zwycięstwa Orton i DiBiase podziękowali swoim rywalom za pojedynek i mieli coś do powiedzenia.

Randy Orton: Jeff, Matt. Na ostatnim RAW nas pokonaliście, dzisiaj sytuacja wyglądała trochę inaczej i to my Was pokonaliśmy. To znaczy, że jesteśmy najlepszymi Tag Teamami w WWE. Dlatego mamy z Tedem dla Was propozycję. Zmierzmy się w decydującym starciu na WrestleManii. Niech świat wie kto jest najlepszym Tag teamem i kto zasługuje na WWE Tag Team Championship. Co Wy na to?

Jeff Hardy: Zgodzę się z Tym co powiedziałeś i chętnie na WrestleManii po raz kolejny stanę do walki.

Randy Orton: Cieszy nas to bardzo.

Jeff Hardy: Ale nie będziecie na nas źli jeśli przegracie?

Randy Orton: To ja powinienem zadać to pytanie.

Następnie uścisnęli sobie dłonie po czym nadszedł czas na reklamy.

---

Tiffany i jej gość…

Tiffany: Moim gościem jest uczestnik dzisiejszego Maint Eventu Alberto del Rio. Jesteś odpowiednio przygotowany na dzisiejszy pojedynek?

Alberto del Rio: Zawsze jestem przygotowany i dzisiaj nie jest inaczej. Moim przeznaczeniem jest bycie World Heavyweight Championem i na WrestleManii to przeznaczenie się spełni.

Tiffany: Przed Tobą jest jednak jeszcze długa droga by to spełnić.

Alberto del Rio: Kochana… Chyba nie wierzysz, że ktoś jest w stanie odebrać mi dzisiejsze zwycięstwo. Przyszedłem tutaj by wygrywać i zamierzam to robić za każdym razem gdy pojawiam się w ringu. Dzisiaj zrobię pierwszy krok.

Tiffany: To już będzie dość duży krok. Pokonać trzech rywali to duży sukces.

Alberto del Rio: Nie patrzę tak na to. Wygrywać chce zawsze. Czy z jednym, czy z dwoma, czy z trzydziestoma rywalami.

---

Fatal 4 Way Match for #1 contender to WWE World Heavyweight Championship

The Miz vs. Alberto del Rio vs. Wade Barrett vs. Kane

Po gongu Miz, del Rio i Barrett ruszyli na Kane’a. Big Red Monster jednak nie dał sobą pomiatać i po chwili został jako jedyny w ringu. Udowodnił tym, że będzie ciężko rywalom wygrać to starcie. Poczekał aż do ringu wrócił del Rio i wtedy ujrzeliśmy dopiero wymianę ciosów. Wygrał ją Kane, który potężnym clothesline’em pozbył się Alberto z ringu. Do ringu wrócili Miz i Barrett i poradzili sobie z Kane’em atakując z zaskoczenia. Wtedy w ringu akcja się wyrównała gdyż naprzeciw sobie stanęli równorzędni rywale. Po kilku minutach wzajemnych ataków starcie Wade’a z Mizem przerwał Alberto, który jak szalony zaczął atakować obydwu. Dalej starcie zrobiło się wyrównane. Kane przebywał gdzieś poza ringiem i gdy wreszcie do niego wrócił rozpoczął swoją dominację. Powalił wszystkich rywali a następnie kolejno na każdym wykonał Chokeslam. Jednak to nie koniec. Podnosi del Rio i wykonuje mu Tombstone Piledriver! To samo z Wade’em Barrettem! A teraz czas na Miza… Światło gaśnie na hali i słyszymy uderzenie dzwonu. To oznacza tylko jedno! Światło ponownie się zapala i w ringu mamy The Undertakera! Wykonuje on Chokeslam na Big Red Monsterze! Ale na tym nie poprzestaje. Podnosi go i… Tombstone Piledriver! Undertaker opuszcza ring a The Miz, który jako jedyny nie został poczęstowany Tombstone’em przypina Kane’a! 1…2…3! I to The Miz zostaje pretendentem do World Heavyweight Championship na WrestleManii!

AKTUALNA KARTA NA WRESTLEMANIA XXVII[3.04.2012]

PLAKAT:

http://img600.imageshack.us/img600/6615/plakatyd.jpg

1.Normal Match for WWE Championship

http://img849.imageshack.us/img849/2237/35329111.jpg

Triple H© vs. 2012 Royal Rumble Winner CM Punk

2.Normal Match for WWE World Heavyweight Championship

http://img444.imageshack.us/img444/6290/58919216.jpg

Sheamus© vs. The Miz

3.Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

http://img577.imageshack.us/img577/5859/68230421.jpg

Hardy Boys© vs. Randy Orton & Ted DiBiase

4.Normal Match

http://img443.imageshack.us/img443/5858/21971237.jpg

Batista vs. Shawn Michaels

5.Money in the Bank Ladder Match

Kofi Kingston vs. Hunico vs. Brodus Clay vs. Dolph Ziggler vs. ??? vs. ??? vs. ??? vs. ???

NEWSY:

-Oto najciekawsze komentarze Bookera T z ostatniego SmackDown!: ”Jim, słyszałeś jaki jest najlepszy żart? John Cena nauczył się nowego ataku. Haha!”, „To jest świetny zawodnik! Jak dobrze, że ten nieudacznik siedzi teraz w domu. Może zrozumie, że jest słaby.” , „Niech ktoś mi powie, że John Cena jest jednym z lepszych zawodników w WWE to chyba zeszczam się ze śmiechu.”

-Sheamus nie był obecny podczas ostatniego SmackDown z powodu problemów w związku z przebywaniem na terenie Stanów Zjednoczonych. Jednak na następnej gali Irlandczyk ma się już pojawić.

-Na następne SmackDown zapowiedziana jest konfrontacja Kane’a z The Undertaker’em.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-296477

Diary cały czas trzyma stały, bardzo dobry poziom. Odcinki cały czas są ciekawe, ale przecież nie może być inaczej, gdy wkraczamy w Road to WM! Karta na największą ze scen jak narazie prezentuje się bardzo ciekawie. Mam nadzieję, że kolejne walki, które zapewne zostaną dodane będą równie ciekawe jak te obecne. Czekam na kolejne odcinki.

Powodzenia w dalszym pisaniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-296616

• 2 tygodnie później...

• Urządzenie:  Android

Diary bierze udział w konkursie na Diary Miesiąca - Lipiec/Sierpień 2012 - http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=346238#346238
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-297973

• 1 miesiąc temu...

POSZUKIWANA OSOBA DO WSPÓŁPRACY!!!

Szukam osoby chętnej do pomocy przy pisaniu gal tak aby to diary przetrwało jeszcze trochę czasu. Głownie chodzi o walki. Szczegóły na PW. Jak ktoś jest chętny(może być nawet więcej osób, diary to już ma ponad dwa lata a więc każdy może pomóc) to zapraszam!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-301258

• 2 tygodnie później...

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

28.02.2011

Trzecie RAW na drodze do WrestleManii XXVII otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia:

-CM Punk zdecydował się walczyć na WrestleManii o WWE Championship!

-Triple H nie zgodził się na stypulację, która zwiększyłaby jego szanse w starciu z CM Punkiem na WrestleManii.

-Batista wyjaśnił swój atak na Shawna Michaelsa. W efekcie starcie tych panów ujrzymy na WrestleManii XXVII!

---

*This fire burns…*

Do ringu zmierza 2011 Royal Rumble Winner CM Punk. Witany brawami przez fanów, bierze w ringu mikrofon i siada po swoim stylu.

CM Punk: Decyzja została podjęta. Wyrok na WWE zostanie wykonany 3 kwietnia w moim rodzinnym mieście. Mam gdzieś co o mnie sądzą ludzie, zarząd, zawodnicy i inni pracownicy. Cieszy mnie fakt, że niektórzy to rozumieją. To dla Waszego dobra, dla dobra tej federacji! Jednak na ten temat powiedziałem już wszystko co chciałem i nie mam zamiaru się powtarzać. W sumie to chciałem tutaj teraz tylko się pojawić. Zabrać czas. Dać Wam ostatnią szansę na zobaczenie mnie w ringu WWE RAW. To wszystko, teraz udam się na zaplecze i spędzę tam resztę czasu.

*Time to play the Game…*

Wypowiedź przerywa theme Triple H’a, który z tytułem WWE na ramieniu zmierza do ringu.

CM Punk: Chyba jednak nie…

Triple H: Punk… Na tą chwilę zapominam wszystko co się dotychczas wydarzyło. Jestem tutaj aby Cię przekonać do podpisania nowego kontraktu.

CM Punk: Haa… Że co takiego?

Triple H: Mówię całkiem poważnie. Nie jesteśmy przyjaciółmi, nie można nawet powiedzieć, że się w jakimś stopniu lubimy. Obaj chcemy ze sobą walczyć, mamy wiele sobie do wyjaśnienia. Moim zdaniem jedna WrestleMania może nie wystarczyć. Będziesz walczył na swoim terenie przez co ja będę miał trudniej a jeśli coś nie pójdzie po mojej myśli to nie będę miał szans na zrewanżowanie się na neutralnym terenie. Chciałbyś się znaleźć w mojej sytuacji?

CM Punk: Nawet jakbym chciał to nie stanie się tak nigdy ponieważ jestem najlepszym wrestlerem na świecie i nie możesz się ze mną równać.

Triple H: Mniejsza o to. Pinio ma zamiar zaoferować Ci zadawalający kontrakt.

CM Punk: Hmm…

Triple H: Podpisz ten kontrakt i zostań w WWE, nawet jeśli miałbyś do końca kariery pokonywać każdego i być WWE Championem przez kilka lat.

CM Punk: Skończę karierę i stracę tytuł a jak nie podpiszę kontraktu to tytuł będzie w moim posiadaniu przez całe życie bez względu na to czy będę walczył gdziekolwiek czy siedział w fotelu.

Triple H: Nie mogę w to uwierzyć, że takie słowa wypowiada najlepszy wrestler na świecie.

CM Punk: A Ci się teraz nie podoba?

Triple H: Jesteś najlepszym wrestlerem na świecie a będzie Cię cieszyć to, że jesteś mistrzem i nie musisz walczyć? To jest oznaka Twojej wspaniałości?

CM Punk:

Triple H: Chyba jednak najlepszym na świecie wrestlerem jest ktoś inny…

CM Punk: Na pewno nie Ty!

Triple H: Ale ja nie mówię o sobie. O kimkolwiek kto ma chęć walczyć.

CM Punk: Wiesz co Hunter, zastanowię się czy podpisać ten zasrany kontrakt. Za tydzień dam znać…

CM Punk przy ogromnej wrzawie wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze przy swoim theme.

---

Money in the Bank Qualifying – Normal Match

Alberto del Rio vs. Christian

Sędzia kazał uderzyć w gong i walka się rozpoczęła. Zawodnicy weszli w klincz ale Alberto zauważył, ze Christian jest silniejszy i dlatego wymierzył mu kopniaka w brzuch. Gdy Christian padł na matę, Alberto odbił się od lin i chciał zadać mu kopniaka w głowę lecz Kanadyjczykowi udało się go ominąć po czym podciął rywalowi nogę doprowadzając do tego że Del Rio upadł. Christian zaraz po tym wstał i chwycił rywala po czym wykonał mu potężny Suplex on the Ropes na liny. ADR bardzo ucierpiał ale nie wypadł z ringu tylko stał na krawędzi , lecz to nie przeszkodziło Christianowi który wykonał potężny Dropkick w głowę rywalowi i tym samym zwalił go za liny. Christian kazał sędziemu wyliczać Del Rio ale temu udało się wejść do ringu gdy sędzia doliczył do sześciu. Gdy Alberto szedł do ringu Christian chciał go od razu zaatakować ale Clotheslinem ale ten zrobił unik po czym odbił się od lin i wykonał Kanadyjczykowi potężny Clothesline. To zrobił wrażenie na wszystkich ale ADR nie poprzestał na tym i od razu podniósł rywala i rzucił go na liny a ten się odbił wykonał mu już potężny Spinebuster. Po tej akcji Alberto od razu przeszedł do pinu ale sędzia doliczył tylko do dwóch więc ta walka jeszcze trwała. ADR się zdenerwował więc wrzucił rywala do narożnika po czym chciał w niego wbiec lecz ten się odsunął i przeszedł za liny gdzie wykonał rywalowi wspaniały Pendulum Kick. Alberto tak odczuł to uderzenie, że aż odskoczył na środek ringu po czym wspinając się po linach udało mu się wstać lecz Christian wykonał mu Clothesline i Alberto wypadł za ring. Christian i tym razem chciał zaatakować rywala więc gdy ten wstawał chciał wykonać mu Baseball Slide za ring, lecz tym razem Del Rio się odsunął i Christian upadł prosto na podłogę co go strasznie zabolało. ADR tym razem zachował się mądrze i od razu podniósł rywala po czym wykonał mu potężne DDT na podłogę. Po tej akcji Alberto postanowił zrobić coś epickiego więc wszedł do ringu po czym wykonał Christianowi genialną akcję zwaną Suicide Springboard Crossbody . Po tej akcji Del Rio postanowił już wrzucić rywala do ringu i tam go wykończyć więc najpierw wykonał mu przepotężną akcję zwaną PressPlex a następnie zapiął mu ArmBar i tym razem Christian się poddał a ADR mógł już świętować zwycięstwo wskazując palcem na wiszącą nad ringiem walizkę Money In the Bank.

---

Maryse i jej gość...

Maryse: Moim gościem jest powracający po kontuzji Daniel Bryan. Wracasz i od razu dostajesz szansę by zakwalifikować się do Money In the Bank Ladder Matchu na WrestleManii XXVII. Jesteś już gotowy na największe wyzwania?

Daniel Bryan: Nadszedł mój czas i dzisiaj pokonam Sin Carę a na WrestleManii zdobędę walizkę a następnie mistrzostwo WWE. A wtedy nadejdzie era Daniela Bryana!

Maryse: Masz ambitne plany. Czy to nie za wcześnie na takie coś?

Daniel Bryan: Twoje pytania są chore. Wróciłem i zamierzam wygrać wszystko co się da. Rozumiesz? Pokonam każdego i zdobędę wszystko. Po to tutaj jestem i nie zamierzam się cofać przed niczym… Rozumiesz?? ROZUMIESZ???

---

Jesteśmy na zapleczu a dokładniej w szatni Tag Team Championów Hardy Boyz.

Jeff Hardy: Walka z Ortonem i DiBiase na WrestleManii to naprawdę świetny pomysł.

Matt Hardy: Dobra już skończ o tym. Dzisiaj walczysz z Batistą. Tym się zajmij.

Jeff Hardy: Ehh…

Matt Hardy: Co jest?

Jeff Hardy: Nic, nic…

Matt Hardy: Widzę, że coś nie tak. Obawiasz się go?

Jeff Hardy: Nie, to znaczy… Nie wiem. Nie czuje się najlepiej.

Matt Hardy: Mam nadzieję, że nic nie brałeś…

Jeff Hardy: Daj spokój!

Matt Hardy: No to dzisiaj masz pokonać Batistę. Dasz radę bracie! Jestem z Tobą.

Jeff Hardy: Dzięki!

Po tym przyszedł czas na chwilę reklam.

---

Normal Match

Justin Gabriel vs. Zack Ryder

Walka się rozpoczęła od tego że obaj zawodnicy weszli w klincz z którego lepiej wyszedł Zack który zepchnął rywala do narożnika . Jednak sędzia go oddzielił i gdy Zack z powrotem podszedł do rywala ten zaatakował go serią kopnięć w nogę . Zack w końcu upadł na jedno kolano a Justin chciał mu wykonać kopniak w głowę lecz ten przechwycił jego nogę i tak wstał lecz wtedy Justin wykonał mu kopnięcie drugą nogą w głowę powalając go tym samym. Justin był na samym więc postanowił on podnieść Zacka , i to faktycznie mu się udało a chwilę po tym Justin wykonał mu piękną akcję zwaną STO. To zrobiło wrażenie na wszystkich ale rzecz jasna taka akcja nie zakończy walki . Zack leżał więc Justin szybko wskoczył na trzecią liną po czym chciał wymierzyć rywalowi Monsault ale ten się odsunął i Gabriel przywalił w matę co pewnie zadało mu sporo bólu . Zack szybko wstał po tym jak uniknął ciosu od Justina i od razu chciał wykonać rywalowi Spinning NeckBreaker i to mu się udało i po tej akcji Zack od razu przeszedł do pinu ale niespodziewanie Justin nie dał się . Zack się zdenerwował i od razu podniósł rywala ale ten uderzył go w brzuch po czym wykonał mu Superkick ale ta akcja nie była na tyle mocna by powalić Zacka więc Gabriel dołożył jeszcze potężny Dropick. Mimo wykonaniu rywalowi dwóch akcji Zack szybko wstał więc Justin dołożył jeszcze akcję zwaną jako Spinkick , to już zupelnie znokautowało rywala ale Zack jednak był chytry i po tym kopniaku wypadł z ringu. Justin poczekał aż Zack powoli zacznie wstawać i gdy ten to zrobił Justin chciał wykonać mu Planche za ring lecz Zack był chytry i w ostatniej chwili się odsunął. Zack wrzcucił rywala do ringu i tam wykonał mu kopniaka w twarz w narożniku. Po tej akcji Zack krzyknął swoje znane Woo Woo Woo po czym wykonał rywalowi Zack Atack i go przypiął kończąc tym samym tą walkę.

---

Daniel Bryan vs. Sin Cara

Walka się rozpoczęła , Daniel chciał wejść w klincz ale Cara był szybszy więc obiegł go od tyłu i zaatakował on jego nogę. Dragon padł na kolana a Cara poczekał aż on stanie. W końcu gdy to zrobił jego rywal wykonał mu wspaniały Dropkick , powalając swojego rywala. Ale zaraz po tym Bryan wstał bo akcja nie była bardzo mocna więc Cara chciał zadać mu potężnego kopniaka w głowę lecz ten przechwycił nogę po czym zadał rywalowi uderzenie w brzuch . Następnie Bryan wziął rywala na biodra i wykonał mu Aeroplane Spin. Następnie puścił luchadora ale gdy tylko ten się podniósł dragon rzucił go na liny i gdy ten się już odbił Danielson wykonał mu potężny Running Knee Strike. Sin Cara padł na matę trzymając się za brzuch bo uderzenie było bardzo mocne , końcu meksykanin chciał trochę odpocząć więc wyturlał się z ringu. Bryan nie zastanawiał się długo co robić więc błyskawicznie odbił on się z ringu i wykonał rywalowi Suicide Dive za ring. Po tej pięknej akcji były zawodnik sceny niezależnej wrzucił kolegę do ringu po to by go tam dalej atakować. Bryan podniósł rękę do góry po to by publiczność mu pomogła więc zaraz tłumy zaczęły dopingować Daniela , który wykonał Leg Lariat wstającemu rywalowi. Daniel na nic nie czekał więc postanowił iść za ciosem , rzucił rywala na liny ale ten gdy się odbił wykonał Bryanowi wspaniałą akcję o nazwie Running Hurricana. Ta wspaniała kontra to było coś niesamowitego bo nikt się tego nie spodziewał. Cara wiziął rekę rywala po czym skoczył z nią na narożnik i na liny po czym wykonał mu bolesny Springboard ArmDrag. Po tej akcji Bryan wypadł z ringu a Sin Cara wykonał mu genialną Planchę za ring. Po takich akcjach Cara wrzucił rywala do ringu ale gdy sam wchodził otrzymał od niego potężną akcję o nazwie Kenta Kick. Ta akcja to było coś ale po chwili Daniel zrobił coś niesamowitego , zapiął rywalowi dźwignię o nazwie Romero Special. Ta akcja to było coś bo Cara nie mógł z niej wyjść ale Bryan w końcu puścił po czym przeszedł do pinu. Sędzia doliczył do dwóch a Bryan nie był tym zadowolony. Bryan poczekał aż rywal wstanie i wtedy chciał wykonać mu Clothesline ale Cara zrobił unik po czym wymierzył Dropkick. W tym momencie zachwycony Danielem Bryanem Booker T postanowił pomóc swojemu ulubieńcowi gdyż widzi, że ten sobie nie radzi. Wchodzi do ringu i próbuje namieszać.

*My time is now…*

John Cena powraca! To naprawdę on! Nikt nie jest przebrany. Ogromna wrzawa. Booker ucieka ale Cena go bardzo szybko łapie. I seria ciosów w twarz, komentator zamroczony a Cena wynosi go i Attitude Adjustment na stolik komentatorski! W tym momencie w ringu Sin Cara razem D-Bryanem na narożniku i mamy La Mistica! Przypięcie 1…2…3! Sin Cara kolejnym uczestnikiem Money In the Bank Ladder Matchu!

---

A oto to co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Brodus Clay zmierzy się z Hunico!

W walce wieczoru jeden z mistrzów Tag Teamowych Jeff Hardy zmierzy się z Batistą.

---

Normal Match

Brodus Clay vs. Hunico

Walka się rozpoczęła , Hunico widocznie nie chciał wejść w potyczkę z rywalem bo w takiej potyczce żadnych szans by nie miał , więc gdy Brodus chciał wejść w klincz, Meksykanin uciekł z ringu a Olbrzym ruszył za nim. W końcu Hunico stanął na krawędzi ringu Clay chciał go zwalić lecz Hunico najpierw zadał mu kopniaka w głowę a następnie powalił go akcję jaką było Springboard Top Rope CrossBody. Po tej genialnej akcji Hunico z wielkimi problemami wrzucił rywala do środka ringu po czym przeszedł od razu do pinu , ale sędzia doliczył tylko do dwóch. Hunico się zdenerwował bo mógł on więcej takiej szansy nie dostać ale mimo to wszedł on na trzecią linę i wykonał następną akcję wysokiego ryzyka ale tym razem było to Springboard Senton. Po tej akcji Hunico kolejny raz przeszedł do pinu lecz i tym razem było tylko dwa. Hunico posadził Brodusa w narożniku i chciał mu wykonać kopniaka ale ten przechwycił noge i pwalił rywala. Następnie Brodusowi udało się stać więc położył rywala w narożniku a sam wykonał mu potężny Running Hip Atack. Następnie podniósł rywala i wykonał mu piekielną akcję czyli T-Bone Suplex po której zakończył walkę odliczając rywala do trzech.

---

Maryse i jej gość…

Maryse: Moim gościem jest Batista. Na początek pytanie jak oceniasz swoje szanse w starciu z Jeffem Hardy?

Batista: Ja mam oceniać swoje szanse? Przecież to oczywista oczywistość, że zniszczę go w tej walce! Jestem najniebezpieczniejszym zawodnikiem w całym WWE i każdy kto wchodzi ze mną do ringu ryzykuje końcem kariery.

Maryse: John Cena już powrócił po kontuzji, której autorem byłeś Ty.

Batista chwycił Maryse i przycisnął ją do ściany.

Batista: I co w związku z tym? Chcesz mnie zdenerwować? Udało Ci się!

Po tych słowach The Animal popchnął Maryse na stół i poszedł w swoją stronę.

---

Normal Match

Tag Team Champion Jeff Hardy vs. Batista

Jeff rozpoczyna technicznymi akcjami, dzięki czemu uzyskuje lekką przewagę. Zdenerwowany Batisa wyszedł na chwilę z ringu, aby zaczerpnąć powietrza, jednak Jeff nie pozwolił mu na to popisując się Suicide Dive. Poza ringiem Jeff chciał wbić Batiste w barykadę, lecz Animal skontrował to i z ogromną siłą wbił Jeffa w schodki. Dave jeszcze chwilę poznęcał się nad Jeffem poza ringiem, po czym ułożył go na apron ringu. Tam Batista dołożył potężnego Big Boota i wrócił do ringu. W ringu Batista wykonał neckbreaker oraz DDT- 2 count. Batista zaczął się wykłócać z sędzią. Chciał to wykorzystać Jeff Hardy, który szybko się podniósł i odbił się od lin, lecz Batista ukarał go za to Big Bootem. Batista wyniósł Hardy’ego i wykonał mu Front Powerslam oraz imponujący Muscle Buster- 2 count! Batista szykował się na Spinebuster, jednak Jeff skontrował to na Tornado DDT. Jeff oraz Batista wstali równocześnie i rozpoczęła się szalona wymiana ciosów, z której zwycięsko wyszedł Batista. The Animal Irish Whipem odbił Jeffa o liny, lecz ten uniknął clothesline’u i wymierzył z nikąd Batiście Reverse Of Fate- 2 count. Jeff kontynuował atak wykonując Batiście dwukrotnie dropkick oraz Springboard Leg Drop. 1,2 Kick Out! Jeff szykował się na Twist of Fate, jednak Batista popchnął go w liny i poczęstował go Spearem! 1,2 KICK OUT!! Zdenerwowany Batista chciał wykonać Batista Bomb jednak Jeff zdołał się wydostać i zaskoczył Batistę Reverse DDT, ale ponownie uzyskał tylko 2 count! Hardy poczekał, aż Batista się podniesie i chciał wykonać Crossbody z narożnika, jednak Batista złapał go w locie Spinebusterem. 1,2 Kick Out! Ponownie tylko 2 Count. Batista Irish Whipem posłał Jeffa w narożnik, lecz ten wykorzystał to i wykonał Whisper in the Wind! Jeff dorzucił do tego udane Twist of Fate. 1,2 KICK OUT!! Jeff z niedowierzaniem patrzył w kierunku arbitra. Hardy wszedł na narożnik, jednak zajęło mu to zbyt dużo czasu. Batista momentalnie do niego doskoczył i zrzucił Hardy’ego z narożnika Belly-to-Belly Suplexem. 1,2 Kick Out! Batista był wściekły, jednak po raz kolejny nie udało mu się wykonać Batista Bomb. Hardy tym razem skontrował Hurricanraną i po chwili wykonał drugie Twist of Fate! Jeff po raz drugi wszedł na narożnik i skoczył na Batiste Swanton Bomb, jednak Batista zrobił unik i Jeff spudłował. Batista wepchnął do narożnika Jeffa i tam bezlitośnie okładał go barkiem. Sędzia upominał Batiste, jednak ten nic sobie z tego nie robił, więc sędzia był zmuszony zakończyć pojedynek.

Po przegranej walce Batista dalej znęcał się na Jeffem, ale na pomoc bratu przybiegł Matt! Batista z łatwością poradził sobie z Mattem, który załapał się na Batista Bomb. Batista wyciągnął spod ringu krzesło, założył je na szyję Jeffa i chciał go wykończyć. W tym momencie na ring z trybun wbiegł Shawn Michaels, czego nie widział Batista. Dave nie zdążył wykończyć Jeffa, ponieważ otrzymał Sweet Chin Music od HBK’a!

Takim obrazkiem kończymy Monday Night RAW!

PLAKAT:

Sheamus© vs. The Miz

4.Normal Match

Kofi Kingston vs. Hunico vs. Brodus Clay vs. Dolph Ziggler vs. Sin Cara vs. Alberto del Rio vs. ??? vs. ???

NEWSY:

-Kończy się kontrakt WWE z Maryse i na ostatnim RAW widzieliśmy ją po raz ostatni. Zarząd WWE ma już następczynię i poznamy ją na następnej poniedziałkowej gali. Podobna sytuacja ma się z Tiffany i być może na SmackDown także dojdzie do zmiany na tym stanowisku.

-Na następne SmackDown zapowiedziana jest konfrontacja Kane’a i The Undertakera!

Main Event napisany przez szpicu, reszta walk przez arkao

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-301811

• Reputacja:   1

Dawno nie komentowałem, aczkolwiek chyba w ogóle... Ale jako, że na razie mało zostało wrzuconych odcinków przez innych userów BZ w ostatnim czasie, to przeczytam i skomentuję...

*Co do pierwszego segmnetu nie będę się kto wie jak rozpisywał, ale powiem, że był on dobry. Często zapominasz o przecinkach, ale pomińmy to...

*Pierwsza walka była dobra i nawet podobała się mi, ale szkoda, że wygrał ją nudny Del Rio, a Christian... Przynajmniej mam nadzieję, że Arystokrata nie wygra MINB. W walce pojawił się błąd: ''ale Clotheslinem ale'', ale mniejsza o niego.

*Rozmowa The Hardyz Boys mnie rozbawiła, a w szczególności, gdy Matt powiedział, że ma nadzieję, że Jeff niczego nie brał :twisted:

*W drugiej walce nie bardzo wiem, o co tu chodzi:

tin był na samym więc postanowił
Zack był chytry i w ostatniej chwili się odsunął.

Chytry? Tego też nie rozumiem. Pomijając te dwie rzeczy, to pojedynek pomiędzy dwoma jobberami był całkiem ciekawy.

*Na reszcie jakieś starcie z ciekawym składem! Mówię o drugiej walce kwalifikacyjnej do MINB Match... Ciekawa walka chciałbym taką zobaczyć w prawdziwym WWE. Jednak akcja z Bookerem i Ceną mnie zaskoczyła... Booker jest heelem, no ciekawie :)

*W squashu z Clay'em pojawiło się mnóstwo literówek i tutaj już trzeba zwrócić uwagę... ''Brodusowi udało się stać więc'' oraz nie kupuję tego, że Hunico posadził tak ogromnego goryla w narożniku, bo nawet pewnie nie dałby go rady podnieść, a co dopiero posadzić do narożnika.

*ME bardzo ciekawy oraz bardzo dobry, chyba ze wszystkich walk to on jednak najbardziej się mi spodobał... Pełno akcji i ogólnie fajnie. Cieszę się, że Batista robi u Ciebie za destroy'era :D Tylko, że mam uwagę, bo to wygląda dość głupio:

i skoczył na Batiste Swanton Bomb, jednak Batista zrobił unik

Już kiedyś komuś zwracałem uwagę na to, że z tego co zacytowałem, to można wywnioskować, że Jeff go na niego skoczył, ale po chwili wychodzi na to, że jednak nie... Nie lepiej napisać, że chciał, ale mu się nie udało, czy jeszcze inaczej, co nawet byłoby krótsze?

*Karta na WM XXVII:

-For WWE- jej skład jakoś mnie nie porywa. Paula chciał, czy nie, ale go niestety nie

lubię, a Punk znudził mnie w prawdziwym WWE. Wynik jest mi obojętny, ale stawiam na Punka.

-For WHC- Sheamus mistrzem? Liczę na to, że to się jak najszybciej zmieni :P -The Miz

-For TT- Ted, a nie Cody? Myślę, że tutaj pas nie zmieni właściciela. - Hardy Boyz

-Batista vs HBK- Batista

-MINB- z tych co są w tej chwili zapowiedziani do tej walki, to liczę na Dolpha.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-301813

Pinio odcinek taki średni. Na pewno stać Cię na więcej i tak według mnie dobry segment otwierający Raw, ale poza tym gala nie miała dobrych segmentów. Były tylko średnie, aczkolwiek walka Bryana z Carą była dobra, sytuacja z Ceną oraz Bookerem trochę mnie zdziwiła i to, że mieszają się oni w walkę Bryana z Carą. Poza tym liczyłem na zwycięstwo Bryana, ale cóż, może Cara dostanie u Cb jakiś ciekawy program. ME nie komentuje z wiadomych przyczyn. Ogólnie odcinek oceniam na 3/5.

Jeśli chodzi o kartę na Wrestlemanie, to prezentuje się ona bardzo ciekawie. Z pewnością będę śledził twoje diary i czekał na największą galę w roku. Diary trzyma cały czas dobry poziom, aczkolwiek stać Cię na więcej!!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-301871

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

11.03.2011

Trzecie SmackDown! na drodze do największego sportowego wydarzenia na świecie WrestleManii XXVII rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Dzisiaj mała zmiana na stanowisku komentatorskim. Przywitali nas Jim Ross oraz gościnnie Michael Cole! Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Kolejne osoby zakwalifikowały się do Money In the Bank Ladder Matchu.

-Poznaliśmy pretendenta do World Heavyweight Championship a jest nim The Miz, który pokonał Alberto del Rio, Wade’a Barretta i Kane’a, który musiał obejść się smakiem przez The Undertakera!

---

*Na hali zgasło światło a po chwili usłyszeliśmy dzwon…*

The Undertaker powraca oficjalnie na SmackDown! Zmierza do ringu w charakterystyczny dla siebie sposób a następnie bierze mikrofon.

The Undertaker: Where is my brother?! Znalazłem go… Szukałem wiele dni, ale wreszcie trafiłem do celu. Próbował mnie wykończyć, zabić, zniszczyć ale zapomniał o jednej rzeczy. The Undertakera nie da się zabić. Nie da się wykończyć, nie da się zniszczyć, nie da się powstrzymać! Wróciłem by mu to wbić do głowy. Założył maskę… Nie wiem czy to dlatego, że chce się ukryć czy jak sam twierdzi w taki sposób wyraża siebie. Ja wyrażam siebie w taki sposób iż chcę walczyć! Jestem gotowy do starcia z moim bratem!

*Nie trzeba było długo czekać aż zabrzmiał theme Kane’a.

Kane: Mój brat jest niezniszczalny! Niesamowite. Czekałem na Ciebie braciszku. Nie chciałem Cię zabijać. Nic z tych rzeczy. Przecież wiesz, że Cię kocham. Chcę tylko jednej rzeczy. Przerwać Twój streak. On nie może być wieczny. Na wszystko przychodzi czas i tak więc na Twój streak, Twoje pasmo zwycięstw zostanie przerwane na najbliższej WrestleManii. A zrobi to Twój kochany braciszek Kane!

The Undertaker:Nie muszę się zgadzać na to!

Kane: Jak to nie? Przecież chcesz ze mną walczyć. Chcesz mi się odpłacić za to co Ci zrobiłem. Widzę to w Twoich oczach. Tą zazdrość, tą złość, to wszystko co w Tobie siedzi. Uwolnij to bracie. Na WrestleManii! Na tej wielkiej gali!

The Undertaker: Mogę z Tobą walczyć już teraz. Nie muszę czekać na WrestleManię.

Kane: Moja propozycja uległa zmianie… Inferno Match dzisiaj się nie ma jak odbyć. Ale na WrestleManii już może…

The Undertaker: Chcesz mnie pokonać na WrestleManii i to w starciu, w którym się czujesz najlepiej? Dlaczego mam Ci tak ułatwiać. Może Hell In a Cell? Co Ty na to… Braciszku?

Kane: Jesteś niepokonany na WrestleManii. Nikomu się nie udało Cię pokonać, nawet mi i to 2 razy! Do trzech razy sztuka! Hell In a Cell? Taka wielka gwiazda jak Ty chce sobie pomagać? Ułatwić zwycięstwo? Jesteś taki dobry? Jesteś taki wielki za jakiego Cię uważają? To w grę wchodzi tylko i wyłącznie Inferno Match!

The Undertaker: Wiesz co… Nie ma problemu. Widzimy się na WrestleManii… Twojej ostatniej!

Po tych słowach bracia spojrzeli sobie głęboko w oczy...

---

Money In the Bank Qualifying - Normal Match

Drew McIntyre vs. Jay Uso

Walka rozpoczęła się od zwarcia z którego zdecydowanie lepiej wyszedł Drew. Szkot wrzucił rywala w narożnik i tam zadał mu kilka kopniaków. Te akcje sprawiły że były mistrz WWE poczuł się niezwykle pewnie więc zaryzykował i posłał rywala na liny , ale Jey zachował się mądrze i skontrował to na Clothesline. Ta akcja spowodowała dziwny wyraz twarzy faworyta tego pojedynku a Uso postanowił iść za ciosem i dlatego gdy tylko McIntyre wstał otrzymał kolejną akcję lecz tym razem było to Running Forearm Smash. Po tej akcji Samoańcyk przeszedł do pinu ale sędzia doliczył tylko do dwóch. Jey był zły bo mógł to już zakończyć doprowadzając tym samym do sensacji ale Drew to twardy gracz i tak łatwo się nie da , szkot powoli chciał wstać i udało mu się to wspinając się po narożniku ale wtedy Uso poszedł z kolejną akcją którą tym razem było Corner Cross Body , ale tym razem Drew się odsunął i jego przeciwnik trafił w narożnik. Andre na nic nie czekał i gdy tylko Jey odbił się od narożnika McIntyre wykonał mu Future Shock DDT po czym przypięcie było formalnością.

---

Tiffany i jej gość...

Tiffany: Moim gościem jest Ted DiBiase. Dzisiaj czeka Cię starcie z pretendentem do World Heavyweight Championship – The Mizem. Jak się czujesz przed tą walką, czy uważasz, że zwycięstwo może dać sporo do myślenia aktualnym Tag team Championom?

Ted DiBiase: Zależy mi bardzo na zwycięstwach czy to na WrestleManii, Royal Rumble czy na SmackDown. Chcę wygrywać i dawać radość moim fanom. The Miz to na pewno człowiek, którego nie mogę zlekceważyć a zwycięstwo? Każde daje do myślenia przyszłym rywalom.

Tiffany: Czy porozumiewasz się w ringu z Randy Ortonem już na tyle dobrze by zdobyć tytuły?

Ted DiBiase: Tak. Na WrestleManii zamierzamy to udowodnić pokonując Hardy Boyz.

Tiffany: Dzięki za wywiad. Powodzenia.

---

Największe sportowe wydarzenie na świecie… Największe gwiazdy pro wrestlingu… Mistrzowie, legendy, młode gwiazdy, najwytrwalsi… Najlepsi! Wszyscy na jednej scenie, największej na świecie!

WrestleMania za 22 dni!

---

Po krótkiej przerwie jesteśmy na backstage’u a dokładniej w szatni World Heavyweight Championa Sheamusa, który ma coś do powiedzenia swoim fanom.

Sheamus: WrestleMania już za trzy tygodnie. Na największej ze scen mam bronić mojego mistrzostwa przeciwko The Mizowi. To właśnie o nim chciałbym trochę pomówić. Pierwszą rzeczą jest to, że został pretendentem przez przypadek. Gdyby nie to co wydarzyło się podczas zeszłotygodniowego Main Eventu to dzisiaj prawdopodobnie mówiłbym o kimś innym a nie o nim ponieważ, nie ukrywajmy, jest on najsłabszym ogniwem spośród całej czwórki, która ubiegała się o miano pretendenta. Nie podejmę się oceniania poszczególnych zawodników jednak The Miz nie zachwyca ani mnie, ani Was niczym szczególnym. Krzyczeć do mikrofonu umie każdy. Wygrywać przez przypadek także. Po prostu jest on szarą, nic nie znaczącą postacią, która będzie miała swoją życiową szansę na WrestleManii ale ponieważ na Jego drodze stanie Sheamus wszyscy dobrze wiedzą, że nic z tego nie będzie! Tak więc Miz… Szykuj się na walkę, która spowoduje ogromy zator na ścieżce Twojej kariery!

---

Rey Mysterio vs. Jimmy Uso

Walka się rozpoczęła tym że Jimmy od razu potężnie zaatakował swojego rywala. Zaraz po rozpoczęciu walki Mysterio otrzymał kopniaka po czym kilka uderzeń w brzuch w narożniku. Członek samoańskiego rodu rzucił swojego dzisiejszego wroga na liny ale gdy ten się odbil wykonał piękną Hurricanrane. Po tej akcji Rey chciał iść za ciosem więc zadał kopniaka bratu Jeya ale ten zablokował uderzenie ale doświadczony meksykanin wykonał mu kopniak drugą nogą w głowę. Po tych udanych akcjach Rey zlekceważył rywala i posłał go łato na liny myśląc że ten nie postawi oporu ale Jimmi wykonał oponentowi Jumping Shoulder Block. Teraz to samoanczyk postanowił zaszaleć i dlatego rzucił Reya na liny wymierzając mu następnie piękny Calf Kick. Po tej akcji Jimmi poczuł się chyba trochę zapewnie bo zupełnie zlekceważył rywala i chciał mu wykonać kolejnego kopniaka ale Rey przechwycił jego nogę po czym powalił go na matę a sam odbił się od lin i wykonał mu Leg Drop. Po tej akcji Jimmi postanowił uciec z ringu i odpocząć za nim ale Rey był szybszy i gdy tylko Uso wstwał otrzymał potężny Monsault . Po tej akcji Mysterio wrzucił rywala do ringu i poczekał aż wstanie a gdy to w końcu zrobił doświadczony Meksykanin posłał Jimmiego na liny po czym wykonał mu 619 dokładając Splash i zakończył on tym samym tą ciekawą walkę.

---

Już za chwilę Intercontinental Champion John Morrison zmierzy się z Evanem Bourne’em w starciu bez pasa na szali.

A w walce wieczoru The Miz stanie przed szansą udowodnienia swojej wartości. Zmierzy się z Tedem DiBiase.

---

Normal Match – No Title

Intercontinental Champion John Morrison vs. Evan Bourne

Przed walką obaj panowie podali sobie ręce i po tym akcencie walka zaczęła się już na poważnie. John chciał wejść w klincz ale Evan nie pozwolił na to bo w tym przypadku nie miał by szans. Więc zamiast klinczu Evan zadał kilka potężnych kopniaków w nogi rywala. John musiał oprzeć się o narożnik i wtedy dopiero zadał on w odwecie także kopniaki rywalom. W końcu po tej wyrównanej wymianie John posłał rywala na liny po czym wykonał mu potężny Clothesline. Ale to nie był koniec bo Evan mógł mimo to dość szybko wstać i wtedy właśnie otrzymał jeszcze Dropkick do kompletu. John chciał dołożyć do tej trylogi jeszcze Neckbreaker ale Bourne zaatakował go łokciem i ten go puścił , Evan dołożył jeszcze kilka kopniaków w brzuch w narożniku i akcję zakończył akcją o nazwie Corner Lariat. To było coś a JoMo wyraźnie to odczuł bo od razu po wykonaniu tej akcji padł na matę. Gdy tylko Morrison wstał na nogi otrzymał kolejną akcję tym razem to było Step -Up Enzugiri ta akcja nie powaliła Johna więc Syndal rzucił go na liny i chcial wymierzyć mu już Wheel Kick ale John w ostatniej chwili się odsunął. Po tej kombinacji były mistrz postanowił iść za ciosem i od razu podniósł Evana po czym wykonał mu Russian Legsweep oraz od razu przeszedł do przypięcia ale sędzia doliczył tylko do dwóch. John był zły ale jednocześnie widać było że jest pod wrażeniem umiejętności Evana. Ale szaman seksu chciał to już kończyć więc tym razem wykonał rywalowi Spinebuster ale to też dało tylko dwa. JoMo nie wierzył widać było że w jego głowie chodzi te drugie uderzenie ale po raz kolejny postanowił od razu wykończyć rywala , dlatego gdy Bourne wstawał John chciał mu wykonać Calf Kick lecz Matt w ostatniej chwili się odsunął . Evan tym razem postanowił zaszaleć więc ustawił sobie rywala w narożniku po czym przeszedł za liny i wykonał mu Slingshot Corner Dropkick. Po tej akcji '' lotnik '' wbiegł szybko na narożnik i chciał wykonać AirBourne ale w ostatniej chwili JoMo zrobił unik po czym sam wykonał Bournowi Starship Pain pinując go tym samym do trzech i kończąc walkę.

Po walce w ringu pojawia się Zack Ryder i gratuluje zwycięstwa mistrzowi interkontynentalnemu. Bierze mikrofon czyli ma coś do powiedzenia.

Zack Ryder: John, świetnie się spisałeś. Mam dla Ciebie propozycję. Pamiętasz nasz dobry pojedynek z Elimination Chamber? Powtórzmy to na WrestleManii. Jesteśmy w stanie dać fanom to czego oczekują przychodząc tutaj. Wiedzą, że stać nas na kolejny świetny pojedynek. Raz jeszcze postaw na szali swój pas i dajmy fanom niezapomniane widowisko. Posłuchaj… Chcecie tego?

*Ogromna wrzawa na hali*

Zack Ryder: No to jak John?

John Morrison: Nie ma sprawy kolego! Zróbmy to jeszcze raz!

Po tych słowach panowie podali sobie ręce i zostali nagrodzeni owacją.

---

Tiffany i jej gość…

Tiffany: Moim gościem jest pretendent do World Heavywieght Championship The Miz. Jak skomentujesz słowa Sheamusa na Twój temat?

The Miz: Dokładnie wysłuchałem tego rudego bałwana. Podkreślam, że wysłuchałem bo nie chcę przedwcześnie stracić wzroku patrząc na Jego oślepiającą karnację. Jednak nie traktuje Jego słów na poważnie. Podobno każdy umie krzyczeć do mikrofonu, może i masz rację ale nawet w rzeczach, które potrafią robić wszyscy jestem najlepszy. Chcesz zatrzymać moją karierę? W porządku, życzę Ci powodzenia. Masz ambitne plany. Zachowujesz się jak wszyscy inny, nie zasługujesz by być mistrzem. Zaniżasz poziom tego tytułu, jesteś nic nie warty, jak cały roster SmackDown. Na WrestleManii dojdzie do wielkiej rewolucji na SmackDown. Przejęcie przeze mnie tytułu podniesie poziom tego show!

Tiffany: To może jeszcze kilka słów na temat dzisiejszego Main Eventu.

The Miz: Udowodnię Ci, bałwanie, że nie rzucam słów na wiatr i wszystko co mówię jest podparte faktami. Jestem od Ciebie lepszy. Do zobaczenia!

---

Normal Match

The Miz vs. Ted DiBiase

Walka się rozpoczęła i obaj zawodnicy weszli w klincz , lepiej z niego wyszedł Ted który był silniejszy i dzięki temu wrzucił rywala w narożnik. Po kilku sekundach sędzia kazał mu się odsunąć co wykorzystał Miz i zadał kopniaka rywalowi w brzuch. Widać było po tym kopniaku że Miz się wysilił bo Ted aż padł na kolana trzymając się za brzuch. Tedowi udało się w końcu podnieść ale zaraz po tym otrzymał Big Boot. Miz mocno rozpoczął tą walkę co było widać po tym jak zdominował Teda. Pretendent do pasów TT leżał a Mizanin chciał mu wykonać Springboard LegDrop ale syn milionera się w ostatniej chwili odsunął. Miz odczuł to że trafił w matę a wykorzystał to Ted który wykonał mu chwilę później potężny Big Boot. Miz leżał na macie i się nawet nie ruszał a Ted tylko na to czekał i chwilę później wyszedł on za liny po czym wykonał on leżącemu pretendentowi do pasa Slingshot Somesault Senton. Po tej pięknej akcji The Miz wypadł z ringu a Ted tylko na to czekał i wykonał mu kolejną akcję czyli tym razem Slingshot Plancha. Ted po tych kilku pięknych akcjach w końcu wrzucił rywala do ringu i sam tam wszedł , Miz nie mógł wiele zrobić więc Ted rzucił go na liny po czym dołożył Powerslam. JR wszedł na narożnik i poczekał aż Miz wstanie i gdy ten to zrobił TT partner Ortona chciał mu wykonać Diving Clothesline ale Miz był szybszy więc wykonał Dropkick Tedowi gdy oni jeszcze byli w locie. Po tej akcji Miz odbił się od lin i dołożył Clothesline. Rywal Sheamusa z Wrestlemani się bardzo pewnie poczuł . Ted walczył sam z sobą by wstać a w końcu gdy się mu to udało i już się prostował Miz wykonał mu potężny KneeLift. Ted leżał a The Miz zapiął mu do tego na środku ringu Chikeming Camel Clutch. Gdy już się wydawało że to będzie koniec nagle zabrzmiała muzyka Sheamusa i Miz puścił rywala , ale Sheamus się nie pojawił więc Miz poczekał aż jego rywal wstanie i wtedy wykonał mu swój finisher czyli Scull Crushing Finalle. Po tej akcji przypięcie było tylko formalnością.

Po walce The Miz jeszcze podniósł Teda i postanowił raz jeszcze wykonać mu swoją akcję kończącą jednak w porę przybył World Heavyweight Champion Sheamus, który powstrzymał Miza Brough Kickiem.

PLAKAT:

Sheamus© vs. The Miz

4.Normal Match

http://img59.imageshack.us/img59/1848/54544209.jpg

Kofi Kingston vs. Hunico vs. Brodus Clay vs. Dolph Ziggler vs. Sin Cara vs. Alberto del Rio vs. Drew McIntyre vs. Rey Mysterio

6.Normal Match for Intercontinental Championship

http://img99.imageshack.us/img99/6716/95928755.jpg

John Morrison © vs. Zack Ryder

7.Inferno Match

http://img155.imageshack.us/img155/7595/82104076.jpg

The Undertaker vs. Kane

Wszystkie walki autorstwa arkao.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/30/#findComment-302359

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
    • Grins
      Nie wiem na ile Punk podpisał kontrakt ale wiem że to są jego ostatnie lata w ringu, jeśli nie wygra w tym roku RR Match'u to musi wygrać w następnym nie widzę innej opcji, wiem że na bank Hunter mu obiecał ME WM i wygraną w Royal Rumble Match'u i to w sumie wszystko co Punk by chciał osiągnąć w WWE i zakończy karierę, w zeszłym roku był już takie plany ale kontuzja to wszystko pokrzyżowała, w tym roku nie stoi nic na przeszkodzie aby dać mu wygrać ten mecz. Mamy też Cena który wraca na swój ostatni run, ale on już w sumie dwa razy wygrał ten mecz a nawet i bez tego dostanie walkę o tytuł więc mu ta wygrana w RR Match'u jest do niczego potrzebna.  Kolejny kandydat to Roman Reigns na bank wystąpi w Royal Rumble Match'u i nie zdziwię się jeśli dadzą mu wygrać, wygrał Royal Rumble tylko raz a wątpię żeby pozostał tylko z takim rekordem, prędzej czy później dadzą mu druga wygraną, ale mam wrażenie że tu dojdzie do spięcia na linii Punk-Roman. W sumie Roman, Punk, Cena to są moje typy nie widzę innej opcji jak na razie aby ktoś inny miał szansę wygrać Royal Rumble Match, po tym co się odjebało z The Rockiem na RAW to Rocky odpada jako zwycięzca RR Matchu. 
    • Mr_Hardy
      Spoko pre-show, choć mam wrażenie, że AEW robi lepsze. Mecz kobiet ponownie źle potraktowany – króciutki. Lucha Gauntlet Match – bardzo fajna walka na opener. Dużo się działo, było dynamicznie. Zabawne było, jak wszyscy na raz rzucili się na El Desperado. 🤣 Hiroshi Tanahashi vs. Katsuyori Shibata – szkoda, że był to tylko 5-minutowy sparing. W USA Shibata walczy bez problemu normalnie, a w Japonii takie coś. Mercedes Mone (c) vs. Mina Shirakawa (c) – K**A, jak oni mnie wkurwiają z overbookingiem! Moron tak samo jak z Atheną. Bez znaczenia, czy walka była dobra, czy nie w obliczu wyniku walki. David Finlay (w/ Gedo) vs. Brody King 🔥 Claudio Castagnoli vs. Shota Umino – uff, Shota wygrał po fajnej walce. W pewnym momencie już się bałem, że chcą doszczętnie uwalić Shotę, a przecież miał być przyszłością NJPW. Na szczęście wygrał. Konosuke Takeshita (w/ Don Callis) (c) vs. Tomohiro Ishii – taka przyzwoita walka z tygodniówek AEW. 👍 IWGP Tag Team Title Three Way Match – o cholera, jak mnie zaskoczyli. Byłem pewny, że United Empire wygrają pasy. Myślałem sobie tak: Naito  z tego, co kojarzę ma przejść kolejną operację. Young Bucks to raczej bardziej gościnny występ, a tu taka niespodzianka. Jak dla mnie  jak najbardziej na plus. Fajnie się oglądało braci Jackson ponownie w NJPW. Ahh, aż przypominają stare, dobre czasy. Kenny Omega vs. Gabe Kidd – to było zajebiste! To nie była walka. To nie był match. To była pieprzona BITWA!! Świetny powerbomb na stół poza barierki, dive'y, krzesła itd. Panowie  owacje na stojąco! Ktoś taki właśnie jak Gabe Kidd powinien być mistrzem, a nie ten techniczny nudziarz ZSJ. Jeszcze do tego Tanahashi się popłakał. MOTYC. Nowy theme song Omegi? Kompletnie inny od poprzedniego. Trzeba będzie się z nim osłuchać. Może siądzie z czasem. Reszta walk, o których nic nie napisałem, była dobra, ale nic mi do głowy nie przyszło, by coś o nich napisać. Po tych dwóch galach jestem prawie bliski decyzji by wrócić do oglądania NJPW regularnie. Jeszcze obejrzę New Year Dash i podejmę ostateczną decyzję.
    • KyRenLo
    • PTW
      Kolejny mecz dodany do karty gali! Starboy Nano Lopez vs. Newt Nova Dwóch przedstawicieli Hiszpanii wejdzie w nowy rok z przytupem, co do tego nie ma wątpliwości! Starboy cały czas trzyma się swojej obietnicy, że do Ryuconu będzie mistrzem. Ulubieniec publiczności ma za sobą nierówny rok, ważne więc, żeby 2025 przyniósł mu jak najwięcej zwycięstw! Wyzwanie na start solidne - młody Newt Nova bije mocno i lata wysoko, a jeśli się rozpędzi może okazać się twardym orzechem do zgryzienia dla Lopeza, którego czas zaczyna gonić! To co, po walce wspólne odśpiewanie Written in the stars na cześć Gwiezdnego Chłopca, czy to jego rywal opuści Polskę z pieśnią na ustach? Biletów coraz mniej, szykuje się intensywna końcówka przygotowań i mocarna gala - bądźcie z nami! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...