Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Widzę, że nie zwalniasz tempa i szybko kolejna gala, ale to dobrze - im szybciej będzie Royal Rumble, na które niecierpliwie czekam, tym lepiej :) RAW tradycyjnie na twoim zwykłym, wysokim poziomie. Widać, że booking stawiasz ponad walki, a to cieszy. Twoją bardzo mocną stroną są speeche i backstage. RAW nam wiele nie wyjaśniło, ot dobre show, mające na celu podbudować napięcie przed pay per view. Tylko jedno zastrzeżenie - nie podobają mi się newsy, które po części mogą nam spoilerować wynik main eventu. Cóż, twój wybór. Czekam na Smackdown, ale przede wszystkim, na royal rumble! :grin:
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-273500

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

Po raz kolejny już moge wypowiadać się o twoim diary w samych superlatywach. Bardzo dobre segmenty i wypowiedzi, które odzwierciedlają prawdziwy charakter danego zawodnika co sprawia, że czuję się jakbym był na prawdziwej gali :D. Matt wygrywa tak samo jak Jeff więc wydaje mi się, że Gabriel i Slater pożegnają się z pasami. Jak już wczesniej pisałem swoją walke wygra również Triple H, a potem będzie pewnie kontynuował feud z CM Punkiem, którego równiez pushujesz ( i bardzo dobrze zresztą). Ogolnie gala mi się podobała no i trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać na Royal Rumble :D. Moja ocena to jak zwykle 6 (w ocenie szkolnej), życzę powodzenia i pozdrawiam 8) .
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-273508

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

28.01.2011

Ostatnie SmackDown! na drodze do Royal Rumble 2011 rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Booker T! Panowie przypomnieli wydarzenia z ostatniej gali kiedy to:

-Miz po raz drugi był górą nad Intercontinental Championem Johnem Morrisonem,

-Mark Henry wyraził swoje niezadowolenie z powodu iż to fani wybiorą rodzaj walki na Royal Rumble pomiędzy nim a Wade’em Barrettem o Hardcore Championship,

-A w walce wieczoru World Heavyweight Champion Sheamus i Mark Henry pokonali Randy Ortona i Wade’a Barretta.

---

*It’s the shame…*

World Heavyweight Champion Sheamus zmierza do ringu.

Sheamus: A więc Royal Rumble już za dwa dni! Nie mogę doczekać się tej gali ze względu na to, że po raz pierwszy będę bronił tytułu. I po raz pierwszy obronię tytuł. Moim przeciwnikiem będzie Randy Orton. Uwielbiany przez Was i wychwalany. Dopingujecie Go na każdym kroku ale pytanie czy on na to zasługuje? Czy Randy Orton rzeczywiście jest tak wspaniały by aż tak bardzo być za nim? Czy Randy Orton jest lepszy od Sheamusa? I na to pytanie mogę Wam teraz odpowiedzieć bez żadnego długiego zastanawiania się… NIE! Gdyby był lepszy to oczywiste jest to, że to on stałby tutaj z tym mistrzostwem na ramieniu a jest zupełnie inaczej! To ja jestem mistrzem, to ja mam ten pas i to ja reprezentuję SmackDown! Prawdą jest…

*I hear voices…*

Randy Orton pewnym krokiem zmierza do ringu gdzie bierze mikrofon.

Randy Orton: Zapewne zamierzasz zdać mi pytanie po co tutaj przyszedłem? Odpowiem Ci zanim to zrobisz. A więc przerwałem Twoją nudną wypowiedź z tego powodu, że czym dłużej trzymasz mikrofon przy ustach tym więcej bzdur opowiadasz i coraz więcej ludzi zaczyna żałować, że tutaj przyszło. Nie mogę pozwolić by zmienili swoje plany i wyszli z hali dlatego postanowiłem Ci przerwać. Twierdzisz, że nie zasługuję na tylu fanów ile mam aktualnie? Każdy ma swoje zdanie a ja Twoje traktuje jako żart i nie będę się tym przejmował.

Sheamus: Dobra, dobra skończ zanim mnie naprawdę zdenerwujesz. Wiem co czujesz i oczywiście masz prawo nie zgadzać się z moją opinią. Ale faktem jest, że to ja jestem World Heavyweight Championem a Ty zaledwie pretendentem.

Randy Orton: Owszem. Ty jesteś mistrzem, ja pretendentem. Ale nie zapominaj, że po to są wyłaniani pretendenci by sprawdzić czy aktualny mistrz rzeczywiście jest najlepszy. A w przypadku mojej wygranej będzie oznaczało to, że jestem od Ciebie lepszy.

Sheamus: Oczywiście. Marzyć możesz ale to by było na tyle.

Sheamus wyrzuca mikrofon i przy swoim theme opuszcza ring.

---

Normal Match

Heath Slater(w.Justin Gabriel) vs. Jay Uso(w.Jimmy Uso)

Od początku pojedynku wiadome było, że sędzia musi być bardzo czujny gdyż zarówno Slater jak i Gabriel nie należą do tych walczących fair. Tak jak się można było spodziewać tak po bardzo krótkim pojedynku i oczywiście poprzez odwrócenie uwagi sędziego Heath Slater wykonał low blow a następnie swoją akcję kończącą i pojedynek zakończył się a bardzo zadowolony Heath opuścił ring i razem z Gabrielem udał się na zaplecze.

---

Tiffany i jej gość...

Tiffany: Moim gościem jest pretendent do World Heavyweight Championship - Randy Orton! Randy, jak skomentujesz ostatnie zdanie wypowiedziane przez Sheamusa podczas Waszej rozmowy na początku SmackDown!?

Randy Orton: Te słowa nie zrobiły na mnie wrażenia. Oczywiście zdobycie World Heavyweight Championship to moje wielkie marzenie ale nie widzę powodów, dla których miało to być tylko i wyłącznie marzenie. Wręcz przeciwnie. Jestem bardzo pewny mojej wygranej na Royal Rumble.

Tiffany: Dzisiaj zmierzysz się z dobrym znajomym z RAW, innym pretendentem do najważniejszego tytułu WWE. Co powiesz na temat tej walki?

Randy Orton: To na pewno będzie bardzo emocjonujące starcie. Jesteśmy bardzo do siebie podobni i nasze doświadczenie również jest podobne dlatego fani mogą spodziewać się dobrej walki. Przede wszystkim walki fair.

Tiffany: Czy uważasz, że Jeff Hardy jest w stanie pokonać Triple H’a i zdobyć WWE Championship?

Randy Orton: Na pewno jest w stanie to zrobić ale Triple H jest w świetnej formie i jest on niewątpliwie najlepszym zawodnikiem w WWE dlatego nie można go skreślać. To będzie dobra walka.

Tiffany: Dzięki za wywiad.

---

Na backstage’u widzimy Wade’a Barretta

Wade Barrett: Tak, tak, tak. Ja też jestem niezadowolony z tego iż zarząd WWE daje władzę fanom i pozwala im wybrać rodzaj walki. To jest głupota. Największa głupota jakiej doświadczyłem i nie mogę pozostawić tego bez komentarza. Mimo wszystko zamierzam skopać tłuste, czarne dupsko Marka Henry’ego i zdobyć WWE Championship! Od dłuższego czasu ta osoba działa na mnie jak płachta na byka i zamierzam swoje emocje wyładować na Royal Rumble. Nie mogę się doczekać naszej walki, nie mogę doczekać się efektownego zwycięstwa i nie mogę doczekać się zdobycia Hardcore Championship. Będziecie zdziwieni jaki ze mnie brutal gdy zobaczycie mnie w akcji. Możecie być tego pewni!

---

Normal Match – No Title

United States Champion John Morrison vs. The Miz

Trzecie z rzędu starcie obu panów i kolejny raz dają oni świetne widowisko. Od początku przewagę zdobył The Miz i bardzo dobrze utrzymywał prowadzenie. Widać było przewagę psychiczną po stronie Niesamowitego ze względu na dwa zwycięstwa z rzędu. Im dłużej walka trwała tym bardziej było widać ignorancję ze strony Miza, który każdy swój celny cios świętował zdecydowanie za długo ponieważ po jednej z takich celebracji John Morrison przejął kontrolę nad walką, której już nie stracił i jak przystało na mistrza wygrał pojedynek po Starship Pain.

---

Tiffany i jej gość…

Tiffany: Tym razem moim gościem jest pretendent do WWE Championship – Jeff Hardy. Jak samopoczucie przed walką z Randy Ortonem?

Jeff Hardy: Randy to mój dobry znajomy i cieszy mnie fakt, że będę mógł z nim stoczyć walkę. Mam nadzieję, że obaj damy fanom świetne widowisko i wygra lepszy.

Tiffany: Co sądzisz o Twoim dzisiejszym przeciwniku?

Jeff Hardy: Randy to bardzo miły gość ale lepiej mu nie wchodzić czasami w drogę.

Tiffany: A jak sądzisz czy Randy Orton jest w stanie pokonać Sheamusa i zdobyć World Heavyweight Championship?

Jeff Hardy: Na pewno tak. Sheamus to dobry zawodnik ale sędzia musi być czujny. Mam nadzieję, że nie pozwoli mu oszukać i Randy pokona Go.

Tiffany: Dzięki za wywiad.

---

Zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Już za chwilę starcie pretendentów do dwóch najważniejszych tytułów w WWE. Randy Orton zmierzy się z Jeffem Hardym.

A w walce wieczoru starcie Champion vs. Champion. World Heavyweight Champion Sheamus zmierzy się z WWE Championem Triple H’em!

---

Normal Match

Jeff Hardy vs. Randy Orton

Jak się można było spodziewać tak było. Bardzo wyrównane starcie rozpoczęte przyjacielskim uściskiem dłoni. Każdy z zawodników dał pokaz swoich umiejętności. Oprócz walki w ringu mieliśmy także walkę na trybunach. Fani przekrzykiwali się nawzajem dopingując jednego i drugiego uczestnika walki. Zwycięzca jednak może być tylko jeden i został nim pretendent do World Heavyweight Championship, który po DDT z drugiej liny dołożył jeszcze RKO i bez problemu uzyskał pin do trzech. Po walce pomógł wstać swojemu rywalowi i pogratulował dobrej walki.

---

Tiffany i jej gość…

Tiffany: Moim gościem jest WWE Champion Triple H! Miło Cię widzieć na SmackDown!

Triple H: Mi też jest bardzo miło, że mogę pokazać się tutaj. Kiedyś bywałem tutaj częściej ale draft słynie z tego, że zmienia dosłownie wszystko i od dłuższego czasu jestem reprezentantem RAW.

Tiffany: Nie przyszedłeś tutaj jednak odpoczywać. Co powiesz na temat walki z Sheamusem?

Triple H: Zamierzam wygrać to starcie. Sheamus to nieprzyjemny przeciwnik ale nie sądzę by miał jakiekolwiek szanse w starciu ze mną.

Tiffany: Jak ocenisz formę Jeffa Hardy’ego po przegranej walce z Randy Ortonem?

Triple H: Jeff pomimo przegranej pokazał się z dobrej strony i spodziewam się trudnego pojedynku na Royal Rumble. Ale nie boję się wyzwać i jestem przekonany, że odniosę zwycięstwo.

Triffany: Dzięki za wywiad.

---

Champion vs. Champion Match

World Heavyweight Champion Sheamus vs. WWE Champion Triple H

Bardzo dobre i wyrównane starcie, które udowodniło nam, że aktualni mistrzowie nie przez przypadek są mistrzami. Sytuacja w ringu zmieniała się jak w kalejdoskopie i praktycznie przez cały pojedynek nie szło wskazać kto ma przewagę i kto wygra starcie. Można śmiało stwierdzić, że walka trwała by w nieskończoność gdyby nie obecność CM Punka na trybunach, która odwróciła uwagę Triple H’a a po chwili Sheamus wykorzystał to zagapienie swojego przeciwnika i wykonał mu Bicycle Kick w momencie gdy ten postanowił skupić się na walce. Jednak dla niego było już za późno i po wykonaniu akcji kończącej Sheamus uzyskał pin do 3. Na koniec jeszcze jeden pomidor poleciał w stronę prawie nieprzytomnego Triple H’a.

Takim obrazkiem kończymy Friday Night SmackDown!

ROYAL RUMBLE[30.01.2011]:

PLAKAT:

http://img26.imageshack.us/img26/6464/plakatn.jpg

KARTA:

1.30 Man Royal Rumble Match

http://desmond.imageshack.us/Himg72/scaled.php?server=72&filename=97607100.jpg&res=medium

2.Normal Match for WWE Championship

http://img687.imageshack.us/img687/9639/95401804.jpg

Triple H© vs. Jeff Hardy

3.Normal Match for World Heavyweight Championship

http://img210.imageshack.us/img210/8495/67232412.jpg

Sheamus© vs. Randy Orton

4.??? Match for Hardcore Championship

http://img862.imageshack.us/img862/196/81376362.jpg

Mark Henry vs. Wade Barrett

5.Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

http://iv.pl/images/57413495366014917855.jpg

Hardy Boys vs. Heath Slater & Justin Gabriel

NEWSY:

-Sting zwycięzcą Royal Rumble? To bardzo prawdopodobny scenariusz gdyż pojawiły się informacje, że The Icon podpisał już kontrakt z WWE i Jego debiut nastąpi w walce wieczoru najbliższego PPV i co najważniejsze będzie to zwycięski debiut.

Te newsy są po to aby wszystko było jak najbardziej realistyczne. Owszem trochę spoileruje ale zawsze tak jest przed PPV. Royal Rumble już niedługo!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-273644

Te newsy są po to aby wszystko było jak najbardziej realistyczne. Owszem trochę spoileruje ale zawsze tak jest przed PPV. Royal Rumble już niedługo!

Jak dla mnie to jest trochę do dupy, bo diary ma zaciekawić/zaskoczyć, a nie koniecznie trzymać się kurczowo realizmu. Zresztą niektórzy nie wchodzą na strony z newsami, gdyż wiele spoilerów wycieka do internetu. Trzymanie się kurczowo realizmu też oznacza erę 4 kids.

Co mi się jeszcze nie podoba? Wypowiedzi zawodników. Według mnie tylko w jednym wypadku dało radę - Wade'a Barretta, wypadło całkiem okay. Ale wyobraź sobie Randy'ego Ortona mówiącego to:

Zapewne zamierzasz zdać mi pytanie po co tutaj przyszedłem? Odpowiem Ci zanim to zrobisz. A więc przerwałem Twoją nudną wypowiedź z tego powodu, że czym dłużej trzymasz mikrofon przy ustach tym więcej bzdur opowiadasz i coraz więcej ludzi zaczyna żałować, że tutaj przyszło. Nie mogę pozwolić by zmienili swoje plany i wyszli z hali dlatego postanowiłem Ci przerwać. Twierdzisz, że nie zasługuję na tylu fanów ile mam aktualnie? Każdy ma swoje zdanie a ja Twoje traktuje jako żart i nie będę się tym przejmował.

No sorry, ja nie mogę. Nie mówię, żebyś idealnie odwzorowywał wypowiedzi zawodników, ale chociaż lekko je stylizuj. Bo ja chyba nie dożyję momentu gdy z ust Randy'ego padają takie sformułowania.

Na koniec - booking. Co to jest, gdy pretendent do pasa WWE CZYSTO przegrywa na tygodniówce? Kto teraz będzie się emocjonował tą walką? Jak dla mnie to bezsensu. Według mnie powinieneś w niego inwestować, by ludzie go kupili - chociaż jako pretendenta.

Nie piszę tego wszystkiego dla złośliwości, po prostu przeczytałem twoje diary i takie mam odczucia. To nie jest bezpodstawna krytyka. Cóż, mam nadzieję, że te rzeczy poprawisz. Powodzenia.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-273651

• 2 tygodnie później...

Mój ulubiony użytkownik i moje ulubione diary. Szkoda, że teraz robisz długie przerwy pomiędzy nowymi odcinkami, ale rozumiem, że brakuje Ci czasu, czy tam masz dziewczynę. Dlatego, żeby dodać ci trochę napędu , skomentuje Ci ostatnie SD. Eh.. Sheamus vs Orton? Powoli przejada mi się ten feudzik. Co do sega wyszedł spoko. Krótko opisujesz te walki i jak widziałem te poprzednie gale ładniej ci to wychodziło. Mam nadzieję, że to tylko dlatego, że chcesz oddać szybciej galę (tak jak ja ;D) Widzę, że wszyscy mamy podobne pomysły co do tych wywiadów. Fajnie, że ty akurat masz Tiffany, co pozwala na różnorodność i porównywalność tych wywiadów. Szkoda tylko, że gościem był Orton. Chyba troszeczkę go za dużo jak na 1 galę. Następnie fajna przemowa Wade’a. Wreszcie ktoś docenia tą postać oprócz mnie. I znowu trochę ciulowy opis walki. Dobrze chociaż, że JoMo zwyciężył. Kolejny wywiad i fajnie, że tym razem z moim ulubionym wrestlerem. Hardy vs Orton, uczestników wybrałeś idealnych, natomiast opis znów mnie zawiódł. Wiem, że stać cię na więcej ;P Kurcze kolejny wywiad? Chyba masz ich za dużo. Chociaż fajnie, że wybrałeś Trajpela. Nareszcie taki przeciętny opis. Nie był zły, choć był krótki. Za samą galę daje 7/10 bo wiem, że stać cię na wiele więcej. Czekam na RR.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-275459

http://blogs.mirror.co.uk/wrestling-wwe-ufc-mma/css/Royal-Rumble-2009-logo.jpg

Efektowny pokaz sztucznych ogni i słyszymy theme gali Finger Eleven – Living In a Dream

I was never the kind

To be taking my time

Any place that's worth a damn

And today's another day

That I've gone and thrown away

And I don't care where it lands…

Zaraz po tym efektownym rozpoczęciu witają się z nami Jerry „The King” Lawler i Michael Cole, komentatorzy dzisiejszego PPV. Panowie rozpoczęli dyskusje standardowo od przewidywań. Obaj jednoznacznie stwierdzili, że może się wydarzyć bardzo wiele ale musimy cierpliwie czekać na ten moment. Po tym przypomnieli najważniejsze wydarzenia z ostatnich tygodni. Ich dyskusję zakończył gong sygnalizujący początek pierwszej walki dzisiejszego wieczora.

---

Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

Hardy Boys[Jeff Hardy & Matt Hardy] vs. Heath Slater & Justin Gabriel

Podobnie jak w zeszłym roku Royal Rumble otwiera starcie o tytuły tag teamowe. Tym razem jednak jest to zwykły tag team match a nie jak to było rok temu – Tornado Tag Team Match. Rozpoczynają Matt Hardy i Heath Slater. Dochodzi do zwarcia na środku ringu i próby sił. Wygrywa ją starszy z braci Hardy i przechodzi do head locku ale Slater szybko uwalnia się i sam przechodzi do tego uchwytu. Sytuacja zmienia się póki co jak w kalejdoskopie. Matt jednak dłużej męczy się z ucieczką przed tą nieprzyjemną pozycją. Jednak wreszcie, niesiony dopingiem tysięcy fanów na trybunach, udaje mu się wydostać i przejść do ataku. Kopnięcie w brzuch a nastepnie Irish Whip i clothesline. Slater szybko wstaje ale nie udaje mu się uciec przed drugim clotheslinem. Matt przeciąga Go do swojego narożnika gdzie zmienia się z Jeffem. Ten wskakuje do ringu i najpierw podbiega do Gabriela i częstuje go potężnym ciosem w twarz i ten spada z ringu. Młodszy z braci może teraz na spokojnie zająć się swoim rywalem. Podnosi Go a następnie wykonuje Irish Whip w przeciwny narożnik i dokłada do tego jeszcze Stinger Splash. Pin tylko do dwóch po tych akcjach. Jeff zmienia się z Mattem i ten od razu przechodzi do ataku. Podnosi Heatha i ten wykorzystuje nieuwagę swojego rywala i uderza go w brzuch po czym na spokojnie wstaje i dokłada serię ciosów w twarz. Irish Whip o liny i Clothesline. Zmiana z Justinem, który już prawie sam wskoczył do ringu. Zaczyna swój atak od seri kopnięć gdzie popadnie. Teraz podnosi Matta i Irish Whip w narożnik tak potężny aż Hardy odbił się od narożnika zamiast się w nim zatrzymać. Gabriel dokłada dropkick i przeciwnik pada na matę. Przypięcie… 1…2! Nie będzie tak łatwo. Gabriel podnosi swojego przeciwnika, kolejny Irish Whip o liny i mamy podwójny clothesline! Oboje teraz leżą obok siebie i żaden nie ma sił by się poderwać i kontynuować atak bądź chociażby zmienić się ze swoim tag team partnerem. Matt jednak jako pierwszy podnosi się i kieruje w stronę swojego narożnika. Jest już blisko i za chwilę zniecierpliwiony Jeff będzie mógł wkroczyć do akcji. Kilka centymetrów brakuje do zmiany. Wykończony Matt resztkami sił próbuje dokonać zmiany ale Justin Gabriel w tym momencie chwyta Go za nogę i odciąga do swojego narożnika! Tutaj zmienia się z Heathem Slaterem a ten wchodzi do ringu i rozpoczyna atak kopnięciem w głowę. Podnosi rywala i wykonuje mu Back Suplex! Ponownie go podnosi, Irish Whip w narożnik i Matt odbija się od niego a rudowłosy zawodnik kopie Go w brzuch i wykonuje DDT! Taunt oznacza, że za chwilę może być koniec wszystkiego dla braci Hardy. Matt nieświadom tego co za chwile może się stać podnosi się. Jest już na nogach, odwraca się w stronę Slatera i robi unik przed Jego akcją kończącą po czym błyskawicznie kopie Go w brzuch i wykonuje Twist of Fate. Zmienia się z Jeffem i podbiega do narożnika, w którym czeka Justin Gabriel. Częstuje go potężnym prawym sierpowym a w międzyczasie Jeff wykonuje Swanton Bomb! Przypięcie 1…2…3! A więc tytuły tag teamowe znajdują wreszcie swoich właścicieli!

---

Maryse i jej gość…

Maryse: Moim gościem jest jeden z trzydziestu uczestników dzisiejszej walki wieczoru CM Punk! Jak się czujesz przed tą ważną walką?

CM Punk: Czuje się na tyle świetnie, że jestem wręcz przekonany, że wygram.

Maryse: Skąd ta pewność?

CM Punk: Jestem najlepszym wrestlerem na świecie a Ty śmiesz się mnie pytać dlaczego jestem pewny wygranej? ‘Best in the World’ oznacza, że ktoś jest wyjątkowy a ja jestem wyjątkowy i dlatego to JA będę dzisiaj tryumfował.

Maryse: A kiedy kończy się Twój kontrakt? Jaka jest aktualna Twoja sytuacja w WWE? Podpiszesz nowy kontrakt?

CM Punk: Ja wiem kiedy się kończy mój kontrakt, wiem co zamierzam do tego czasu zrobić i zarząd też to wie a czy podpiszę nowy kontrakt to zależy ode mnie i nie będę dzielić się z tym z innymi.

Maryse: Dzięki za wywiad. Powodzenia.

---

Jesteśmy w szatni tryumfujących, nowych mistrzów tag teamowych Hardy Boys.

Jeff Hardy: Pierwszy z moich dzisiejszych celów został zrealizowany. To było piękne starcie i zasłużenie wygraliśmy.

Matt Hardy: Odwaliliśmy kawał dobrej roboty i te tytuły są dla nas ogromnym wyróżnieniem. To potwierdza, że jesteśmy najlepszym tag team’em w WWE. Teraz czeka nas dobra zabawa gdy będziemy bronić tytułów.

Jeff Hardy: Masz rację to będzie bardzo dobra zabawa dla nas obu ale zanim do tego dojdzie muszę zrealizować drugi cel dzisiejszego wieczoru. WWE Championship zmieni dzisiaj posiadacza!

Matt Hardy: No to powodzenia bracie! Zrób to!

---

Tym razem jesteśmy w szatni Marka Henry’ego, który jest bardzo zdenerwowany.

Mark Henry: Nadszedł czas… Nadszedł czas dla Marka Henry’ego. Nadszedł też czas dla Wade’a Barretta. Nadszedł czas na Niego by poczuł piekło. Zamierzam dzisiejszego wieczora dać mu lekcję pokory. Od dzisiaj Wade przestanie wchodzić w drogę lepszym od siebie a w szczególności mi ponieważ nie odpuszczam nikomu. Dzisiaj jest mój wielki dzień. To właśnie dzisiaj, na Royal Rumble zdobędę mój pierwszy tytuł mistrzowski. Przez 15 lat byłem tutaj nikim ale teraz nie zamierzam ustępować nikomu miejsca. Na szczycie są zawsze najwięksi a więc dzisiaj na szczyt wejdzie Mark Henry. To może być marny koniec tego Angola. Nie… To będzie Jego marny koniec bowiem jestem naładowany tak negatywnie na Niego, że dzisiaj wszystko co znajdę pod ręką to wykorzystam do ataku. Szykujcie się na najbrutalniejszy i jednocześnie najbardziej jednostronny pojedynek w historii WWE!

Mark uderza pięścią w kamerę i obraz się urywa…

---

Tiffany i jej gość…

Tiffany: Moim gościem jest pretendent do Hardcore Championship Wade Barrett. Jak skomentujesz to co powiedział przed chwilą Mark Henry?

Wade Barrett: A co takiego powiedziała ta obtłuszczona kula?

Tiffany: Mark Henry zapowiedział, że wykorzysta wszystko co znajdzie się pod ręką by Cię wykończyć i mamy szykować się na najbrutalniejszy i najbardziej jednostronny pojedynek w historii WWE.

Wade Barrett: Mhmm…

Tiffany: Tylko tyle? Przecież wszyscy wiemy na co Go stać…

Wade Barrett: Ja też zamierzam wykorzystać wszystko co znajdzie się pod ręką by go zniszczyć. Ja też chcę zdobyć tytuł i ja też zrobię wszystko by do tego doszło. Jestem gotowy wysłać go na przedwczesną i niezasłużoną emeryturę!

Tiffany: Czyli mamy spodziewać się wojny a nie walki?

Wade Barrett: Pięknie to ujęłaś. A teraz daj mi spokój bo za chwilę czeka mnie… wojna…

---

To nie koniec wydarzeń z backstage’u. Tym razem widzimy uśmiechniętego Sheamusa z World Heavyweight Championship na ramieniu.

Sheamus: Aaaah. Royal Rumble… Dzisiaj na dobre rozpoczyna się droga na WrestleManię. To najwspanialszy okres w roku. Niestety nawet jeśli wygram to nie mogę jeszcze powiedzieć, że jadę na WrestleManię ponieważ w lutym czeka mnie kolejna obrona tytułu w Elimination Chamber Matchu… Jednak ja jestem wojownikiem, który nie cofa się przed żadnym z wyzwań i nawet jeśli przyjdzie mi bronić tytułu w walce nad przepaścią to i tak podejmę wyzwanie i będę robił wszystko by wygrać. Nie boję się niczego i dzisiejszym zwycięstwem zamierzam zrobić ogromny krok w stronę WrestleManii. W kalendarzu odliczam już dni do tej gali i zapowiadam, że pojawię się na niej z tym oto tytułem na ramieniu i wyjdę z hali w Chicago jako mistrz!

Sheamus odwraca się plecami do kamery i idzie przed siebie…

---

Extreme Rules Match for WWE Hardcore Championship

Wade Barrett vs. Mark Henry

Dookoła ringu mnóstwo przedmiotów, które mogą zostać wykorzystane w tym pojedynku. W ringu dwóch zawodnikówy, którzy nienawidzą się nawzajem. Sędzia wznosi w górę Hardcore Championship, które od miesiąca nie ma posiadacza. Dzisiaj na pewno jeden z nich stanie się tym szczęśliwcem. Gong daje sygnał do rozpoczęcia walki. Od razu ruszają na siebie bez żadnego zastanowienia. Zwarcie i próbę sił wygrywa znacznie większy Mark Henry. Z całej siły popycha swojego przeciwnika i ten aż wypada poza ring. Ależ on jest silny. Wychodzi poza ring i tam sięga po krzesło. Chwila oczekiwania i jest pierwszy chair shoot w głowę! Henry wchodzi w trans i jak opentany wykonuje kolejne uderzenia krzesłem po całym ciele Wade’a Barretta. Sędzia nie przerywa gdyż jest to dozwolone. Wreszcie Henry odpuszcza i wrzuca rywala z powrotem do ringu gdzie mamy pierwsze przypięcie ale tylko do dwóch. World Strongest Man jednak nie przejmuje się tym i ze spokojem podnosi rywala a następnie wyrzuca go poza ring przez górną linę. Gdyby to był Maint Event to już znalibyśmy zwycięzcę ale w tym przypadku nie jest to takie łatwe. Mark wychodzi poza ring i wyjmuje spod niego stół! Spokojnie rozkłada go a następnie podchodzi do Barretta i podnosi Go. Wyniesienie do World Strongest Slam i Mark Henry idzie w stronę stołu. Już za chwilę możemy być świadkami efektownego finishera. Anglik zaczyna jednak atakować łokciami w głowę swojego rywala i udaje mu się uciec w ostatniej chwili przed tym niszczycielskim atakiem. Sam teraz wynosi Henry’ego do Wasteland ale ugina się pod ciężarem i nic z tego! Przygnieciony ciężarem Najsilniejszego Człowieka na Świecie próbuje wstać ale idzie mu to słabo. Mark uderza go w twarz i sam się podnosi po czym sięga po kij owinięty drutem kolczastym! Robi się gorąco. Henry ustawia się i czeka aż rywal wstanie. Tak się teraz dzieje i próba uderzenia tym niebezpiecznym przedmiotem w głowę nie udana. Barrett w ostatniej chwili unika po czym od tyłu podcina przeciwnika i sam zabiera się za ten kij. Mark Henry wstaje i mamy potężne uderzenie w twarz! Nie trzeba długo czekać i krew zaczyna zalewać twarz czarnoskórego zawodnika. Barrett podnosi z ogromnym trudem swojego rywala i układa Go na stole. Udaje mu się to i wchodzi na ring ale to za nisko i wchodzi jeszcze na narożnik. Szykuje się akcja wysokich lotów. Barrett tauntuje i skacze! Ale spada na sam stół gdyż Henry popisuje się niezwykłą zwinnością i w ostatniej chwili ucieka ze stołu! Następnie wstaje i podnosi kij owinięty drutem kolczastym. Zakrwawiona twarz nie przeszkadza mu w dalszej walce. Mark podnosi Barretta i opiera go o ring. Następnie bierze zamach i z całej siły uderza Go w twarz kijem! Barrett jak belka pada na ziemię i Jego twarz zalewa się krwią. Obaj już są zakrwawieni ale w przewadze Mark Henry. Podnosi swojego przeciwnika i wrzuca go do kwadratowego pierścienia. Sam także pojawia się w polu bitwy i ponownie podnosi rywala a następnie dorzuca World Strongest Slam! To chyba na tyle. Przypięcie i 1…2…3! Mamy nowego Hardcore Championa!

---

Przenosimy się do gabinetu prezesa WWE – Pinia. Do pomieszczenia wchodzi także zadowolony CM Punk.

CM Punk: Chciałeś się ze mną widzieć. Co takiego masz mi do przekazania? Chcesz podpisać nowy kontrakt? Nie, nie zgadzam się! A może należny rewanż z Triple H’em? Nie ma problemu.

Pinio: Żadna z Twoich propozycji nawet nie przyszła mi do głowy. Chciałem Cię powiadomić o jednej ważnej rzeczy. Chciałeś walki z Triple H’em o pas WWE gdyż po stracie tytułu nie miałeś okazji do rewanżu. Nie zgodziłem się na to. Pozwoliłem Ci jedynie byś wystąpił w Royal Rumble Matchu…

CM Punk: No tak jakoś to było.

Pinio: Zapomniałem dodać, że wejdziesz do ringu z pierwszym numerem…

CM Punk: … ... … …

Pinio: To wszystko.

CM Punk: Żenujący jesteś…

---

Tiffany i jej gość…

Tiffany: Moim gościem jest pretendent do World Heavyweight Championship Randy Orton. Jak się czujesz przed walką?

Randy Orton: Dobrze. Czuję, że jestem świetnie przygotowany na dzisiejsze starcie.

Tiffany: W zeszłym roku na Royal Rumble walczyłeś o WWE Championship… Bez oczekiwanego skutku. Jak będzie dzisiaj?

Randy Orton: Zupełnie inaczej! Jestem lepszym zawodnikiem niż przed rokiem dlatego dzisiaj Sheamus nie jest w stanie mnie powstrzymać.

Tiffany: Co w przypadku porażki?

Randy Orton: Nie przyjmuję tego do wiadomości…

Tiffany: Dzięki za wywiad. Powodzenia.

---

Dwie wielkie gwiadzy SmackDown… Dwóch wielkich wojowników… Najważniejszy tytuł w WWE… Tylko jeden mistrz i tylko jeden pretendent i… Tylko jeden zwycięzca! Randy Orton czy Sheamus? Od kilku tygodni każdy zadaje sobie to pytanie.

Randy Orton: Dopadnę Cię Sheamus pewnej niedzieli i Twoje panowanie na tym show dobiegnie końca!

Sheamus: Nie jesteś w stanie odebrać mi tytułu! Nigdy!

To będzie wielkie starcie! To będzie World Heavyweight Championship Match!

---

Normal Match for World Heavyweight Championship

Sheamus© vs. Randy Orton

Obaj stają naprzeciw siebie i patrzą sobie głęboko w oczy w momencie gdy sędzia wznosi w górę tytuł i daje sygnał do rozpoczęcia walki. Zaraz po gongu dochodzi do zwarcia i próby sił. Wyrównany pojedynek ale minimalnie silniejszy okazauje się Sheamus, który przechodzi od razu do head locku. Randy jednak odpycha swojego przeciwnika i ten odbija się o liny po czym unika przed clothesline’em a przy kolejnym odbiciu od lin on sam powala Randy’ego clothesline’em! Orton szybko wstaje i unika przed kolejnym takim atakiem. Sheamus ponownie odbija się od lin i Scoop Slam od Vipera! Randy Orton niesiony ogromnym dopingiem fanów rzuca się na matę i zaczyna uderzać w nią pięściami. Szykuje się nam coś niespodziewanego. Sheamus powoli wstaje i RKO!!! To chyba koniec! Przypięcie 1…2…2,9! To nie możliwe! Fani w szoku, Randy Orton również. Jak Sheamus mógł odepchnąć po akcji kończącej Randalla? Żmija nie czeka ani chwili. Ustawia się w narożniku i zaczyna szarpać się z nim jak szalony. To oznacza tylko jedno. Kariera Sheamusa staje pod ogromnym znakiem zapytania. Celtic Warrior już w odpowiedniej dla Randy’ego pozycji. Ten rusza jak szalonyi próba Punk Kicku nie udana na szczęście dla aktualnego mistrza. Randy zatrzymuje się na narożniku a w tym momencie World Heavyweight Champion podnosi się i czeka aż rywal odwróci się. Tak właśnie teraz się dzieje i mamy Bicycle Kick! Ależ to jest wymiania finisherów! Przypięcie 1…2…2,9! Nie ma!!! Jak tak dalej pójdzie to chyba nikt nie znajdzie sposobu na rywala. Sheamus aż chwyił się za głowę ale przecież on przed chwilą też nie dał się rywalowi. Celtic Warrior podnosi Ortona i chwyta go za głowę po czym dokłada Back Suplex. Jeszcze raz podnosi go i Irish Whip w narożnik a następnie Stinger Splash! Orton pada na matę i mamy kolejne przypięcie i znowu sędzia nie klepnął w matę po raz trzeci. Coraz bardziej podirytowany mistrz szuka innych rozwiązań na zakończenie tej walki. Chyba znalazł ponieważ podnosi przeciwnika i Irish Whip o liny i clothesline. Odbicie od lin i Leg Drop! Pin tylko do dwóch. Raz jeszcze podnosi swojego przeciwnika i wyniesienie zakończone „łamaniem” przeciwnika na kolanie. Orton leży na macie a Jego przeciwnik czeka aż wstanie. Właśnie teraz do tego dochodzi i Sheamus kopie Vipera w brzuch a następnie bierze Jego głowę między nogi i wyniesienie. Celtic Warrior ustawia się dobrze i rusza ale nie udaje mu się do końca wykonać swojej akcji kończącej ponieważ Randy zeskakuje z Jego pleców i zatrzymuje ten atak a następnie dokłąda jeszcze Back Body Breaker! Pretendent chwyta mistrza za głowę i przerzuca go na zewnętrzną stronę ringu i stawia na drugiej linie. Sędzia zaczyna odliczać i mamy DDT z drugiej liny! Przypięcie 1...2... kick out! Randy ustawia się w narożniku i już wiadomo, że będzie chciał skończyć walkę Punkt Kickiem. Oby to tylko nie skończyło kariery Sheamusa! Randy rusza ale nie trafia gdyż w ostatniej chwili World Heavyweight Champion ucieka i Żmija wpada na narożnik! Roll up od Irlandczyka ale daje to tylko 2 count. Obaj wstają i Sheamus mija się z clothesline'em, odbija się od lin i Scoop Slam od Ortona! Randy uderza pięściami w matę. Publiczność szaleje. Sheamus podnosi się i RKO! Przypięcie 1...2...2,999! Milimetry dzieliły sędziego od klepnięcia po raz trzeci w matę. Orton nie wierzy. Ponownie czyha na przeciwnika. Celtic Warrior powoli się podnosi. Próba drugiego z rzędu RKO! Ale tym razem nie udana. Sheamus odpycha przeciwnika. Randy odwraca się i Bicycle Kick! Przypięcie 1...2...3! Ależ emocje! Sheamus od razu wchodzi na narożnik i tauntuje z tytułem. Spogląda na Ortona i chyba ma coś jeszcze dla niego... Podnosi Go a następnie obaj spoglądają sobie głęboko w oczy. Sheamus wyciąga rękę w stronę Randy'ego! Ten mu podaje też i swoją rękę i ogromna owacja od fanów za ten gest. Brawo!

---

Maryse i jej gość...

Maryse: Moim gościem jest Tag Team Champion i pretendent do WWE Championship Jeff Hardy! Na początek pytanie jak się czujesz po wygranej walce?

Jeff Hardy: Bardzo dobrze. Wygraliśmy z Mattem i jestem z tego powodu niezmiernie zadowolony.

Maryse: A jak się czujesz przed walką?

Jeff Hardy: Już odpocząłem a więc powinno być wszystko tak jak należy.

Maryse: Czy ten odpoczynek nie był za krótki jak na tak prestiżowe starcie?

Jeff Hardy: Wierzę, że to mi wystarczy by pokonać Triple H'a.

Maryse: Dzięki za wywiad. Powodzenia!

---

Dwóch walczących do końca zawodników... WWE Championship... Tylko jeden może wygrać... Czy będzie to The Game, Triple H?... A może Extreme Enigma, Jeff Hardy?... Na pewno ktoś z tej dwójki zrobi krok w stronę WrestleMani XXVII!

Triple H: Jeff, lubię Cię ale na Royal Rumble nie będzie miało to dla mnie żadnego znaczenia.

Jeff Hardy: Szanuję Cię Hunter ale moim celem jest Twój tytuł...

Zrobi go tylko jeden!

---

Normal Match for WWE Chapionship

Triple H© vs. Jeff Hardy

Na trybunach ogromna wrzawa. Oprócz starcia w ringu możemy spodziewać się też pojedynku kibiców. Na przemian słyszymy chanty: "Let's Go Hardy!", "Triple H". Sędzia wznosi w górę stawkę tego pojedynku. Triple H i Jeff Hardy mierzą się wzrokiem. Słyszymy gong i pora zaczynać. Jeff rusza na rywala ale Hunter sprytnie unika Jego początkowych ataków a następnie sam przechodzi do ofensywy mając pretendenta w narożniku. Seria ciosów w brzuch, do tego kilka kopnięć i Jeff pada na matę. Hunter podnosi rywala i Irish Whip o liny a następnie potężny clothesline od mistrza WWE. Jest na fali i od razu ponownie podnosi Jeffa a następnie kolejny Irish Whip, tym razem w narożnik i Stinger Splash do tego! Jeff pada na matę a Hunter przypina 1...2! To za mało na Jeffa. WWE Champion podnosi swojego przeciwnika a następnie kolejny Irish Whip o liny i Spinebuster ale nie udany ponieważ młodszy z braci Hardy kapitalnie kontruje wyniesienie na hurricanranę i Triple H wypada poza ring! Jeff Hardy czeka aż rywal wstanie. Właśnie teraz Triple H staje na nogach i mamy Slingshot Plancha! Efektowny atak w wykonaniu Jeffa, który błyskawicznie się podnosi i podnosi też swojego przeciwnika, którego aktualnie wrzuca do ringu po czym sam też pojawia się w kwadratowym pierścieniu i przechodzi do pinu 1...2! Nie tak prędko. Extreme Enigma podnosi The Game'a i mamy Irish Whip o liny ale kontra WWE Championa i mamy clothesline! Hunter dochodzi do głosu i podnosi rywala a następnie chwyta go za głowę po czym wykonuje Suplex! Jeff z pomocą lin próbuje wstać a HHH już czeka aż do tego dojdzie. Właśnie teraz i od razu mamy clothesline, którym pozbywa się z ringu swojego rywala. The Game nie czeka i od razu opuszcza ring za swoim przeciwnikiem. Podnosi go i pchnięcie w metalowe schodki! Mistrz nie czeka tylko od razu podnosi Hardy'ego i wrzuca go do ringu a następnie sam wraca na pole bitwy. W ringu akcja nabierarozpoędu. Triple H podnosi przeciwnika a następnie Jeff kontruje i mamy Irish Whip o liny i Dropkick! Hardy pryzpina 1...2! Znowu tylko dwa. Tag Team Champion jednak nie poddaje się tylko od razu podnosi przeciwnika i kolejny Irish Whip i kontra Triple H'a czyli Knee Facebuster! Taunt od WWE Championa wzbudza ogromną wrzawę. Hardy wstaje, wyniesienie do Spinebuster ale mamy kontrę i Tornado DDT! Jeff przypina 1...2... kick out! Pretendent nie rezygnuje tylko wstaje i tauntuje. Mistrz wstaje i mamy kopnięcie w brzuch i Twist of Fate! Wrzawa na trybunach a Jeff wskakuje na narożnik. Szybki taunt i Swanton Bomb! Ale niecelne gdyż Triple H w ostatniej chwili zdążył uniknąć. Byłoby już po wszystkim! A tak Triple H ponownie przjemuje inicjatywę. Irish Whip w narożnik i Whisper in the Wind! 1...2... kick out! Jeff coraz bardziej zdenerwowany obrotem spraw wstaje i ustawia się oczekujac na to aż Hunter stanie na nogi. Właśnie tak się dzieje i chwiejąc się na nogach odwraca się w stronę Jeffa a ten kopie go w brzuch i próba Pedigree! Ale nie zdążył ponieważ The Game przerzuca go nad sobą. WWE Champion szybko odwraca się a tutaj już szarżuje na Niego Hardy. Kontra i Spinebuster! Triple H tantuje i czeka aż rywal wstanie. Długo to trwa ale wreszcie jest na nogach i kopnięcie w brzuch i Pedigree! Przypięcie 1...2...3! Po wyrównanym starciu mamy wreszcie koniec! Cóż za walka. Triple H tryumfuje z pasem ale nie zapomina o swoim rywalu. Dziękuje mu za piękną walkę i udaje się na zaplecze.

---

Po krótkiej przerwie widzimy przygotowującego się do walki Shawna Michaelsa

Shawn Michaels: Świetnie się spisał Triple H prawda? Gratulacje dla niego. Ja jednak chciałbym Wam coś innego powiedzieć. Za chwilę Royal Rumble Match. Nie mogę się doczekać zwłaszcza, że mam zamiar dzisiaj wygrać ten pojedynek i na WrestleManii zawalczyć o tytuł mistrzowski. Mam już swoje lata i zdrowie także już nie jest takie samo jak chociażby dwa lata temu. Być może to moje ostatnie Royal Rumble i ostatnia WrestleMania dlatego zamierzam dać z siebie wszystko i dać Wam show jakiego nigdy nie zapomnicie. Nie jestem w gronie faworytów w dzisiejszym Maint Evencie ale moim zadaniem jest sprawienie Wam niespodzianki a sobie ogromnej satysfakcji, że pomimo takiego wieku i zdrowia i schyłku kariery nadal jestem na szczycie. Bądzcie uważni i nie przegapcie żadnej zaskakującej chwili!

Kamerzysta wychodzi z szatni HBK'a.

---

Maryse i jej gość...

Maryse: Moim gościem jest uczestnik Royal Rumble M...

*Batista wyrywa mikrofon*

Batista: Gościem jest zwycięzca tegorocznego Royal Rumble Matchu i przyszły WWE Champion - The Animal, Batista!

*Batista oddaje mikrofon Maryse*

Maryse: Jaką masz taktykę na dzisiejszą walkę?

Batista: Wygrać walkę chcę i to wszystko!

Maryse: A co powiesz o fawo...

Batista: Wygram tę walkę i zrozum to. Nie ma w WWE bardziej dominującej postaci niż ja. Rozumiesz? A teraz daj mi spokój...

---

30-man Royal Rumble Match

Rozpoczynają CM Punk i Daniel Bryan. Panowie zaczęli ostrożnie. Przewagę w ostrożnym starciu miał CM Punk i nie dał sobą pomiatać. Czas zleciał bardzo szybko i czas na kolejnego uczestnika walki, którym jest...

#3 Sin Cara

Meksykanin tak jak zawsze wskoczył do ringu i teraz zaczęła się jazda bez trzymanki. Na pierwszy ogień ruszył Bryan, który po kilku sekundach został powalony potężnym kopnięciem w głowę. Sin Cara świętował udaną akcję ale od tyłu CM Punk nie miał zamiaru cieszyć się razem z nim tylko pozbył się znacznie mniejszego od siebie zawodnika z ringu.

#4 Matt Hardy

Świeżo upieczony Tag Team Champion ruszył bez zastanowienie na CM Punka. Wymiana ciosów bardzo efektowna jednak przerwana przez Bryana, który od razu na zmianę zaczął atakować obu rywali. Długo sobie z tym nie poradził gdyż Matt Hardy zatrzymał jeden z Jego ciosów i sam kontrując powalił Go.

#5 Kaval

Kolejny zwinny zawodnik pojawia się w ringu. Nie obrał jednak zbyt dobrej taktyki ponieważ jak szalony rzuca się na każdego po kolei i próbuje wszystkich wykończyć. CM Punk zatrzymał Jego natarcie a Hardy zajął się Bryanem. Siłują się i Bryan zyskuje przewagę. Próbuje clothesline'em wyeliminiwać starszego z braci Hardy ale ten sprytnie przerzuca go nad sobą i to Bryan wypada z gry. Kaval w międzyczasie powalił CM Punka kopniakiem w głowę i teraz rusza na Hardy'ego ale ten i z tym sobie poradził i Kaval za burtą!

#6 Christian

Capitan Charisma wkracza do akcji i od razu rzuca się na Hardy'ego. Wymiana ciosów i przyłącza się do niej CM Punk, który częstuje obydwu prawymi sierpowymi a następnie zajmuje się Christianem.

#7 MVP

Monter wskakuje do ringu i atakuje Matta. Wymiana ciosów i MVP przechodzi do ofensywy. Ma swojego przeciwnika w narożniku i tutaj kontynuuje natarcie. Tymczasem Christian przejmuje kontrolę nad CM Punkiem i wykonuje Killswitch!

#8 Cody Rhodes

Cody w ringu zaczyna atakować każdego po kolei ale to nie jest dobry pomysł gdyż teraz się to odwraca przeciwko niemu. Tymczasem CM Punk wraca do gry i eliminuje Christiana! Matt i MVP zajmują się Rhodesem i wspólnie próbują go wyeliminować. Matt zauważa, że CM Punk czai się na Niego i odpuszcza Rhodesa na rzecz Punka. A MVP sam sobie poradził i Cody już poza walką!

#9 Kofi Kingston

Jamajczyk dołącza do trójki w ringu i atakuje MVP. A Matt na zmianę wymienia się akcjami z CM Punkiem.

#10 Ted DiBiase

Million Dollar Dream wchodzi do ringu i atakuje każdego po kolei. Jeszcze nikomu dzisiaj takie natarcie nie przyniosło korzyści ale tym razem jest inaczej i syn legendy WWE radzi sobie świetnie. Czas na Matta Hardy'ego i Ted DiBiase eliminuje Go! Tymczasem MVP zaatakował Kingstona ale ten kapitalnie unika Jego ataków i sam przechodzi do ofensywy i eliminuje rywala za pomocą Trouble in Paradise!

#11 Evan Bourne

Bourne w ringu od razu daje nam emocji swoimi akcjami w powietrzu. Kopniak w głowę z powietrza dla Kofiego Kingstona, Hurricanrana dla Teda DiBiase. Unik przed kopnięciem w głowę od CM Punka i kontra w postaci Tornado DDT! Bourne wchodzi na narożnik i AirBourne dla Punka!

#12 Big Show

Teraz już mu nie będzie tak łatwo. Największy atleta świata wkracza do akcji. Bourne próuje go osłabić low kickami ale olbrzym niczego sobie z tego nie robi tylko powala Head Buttem znacznie mniejszego rywala.

#13 Drew McIntyre

Szkot błyskawicznie pojawia się w ringu i atakuje od tyłu Big Showa, który miał zamiar kontynuować atak na Bourne'a. Dropkick od McIntyre'a i Big Show pada na kolana. Odbija się od lin i kolejny dropkick tym razem w głowę i Olbrzym pada na matę. Ted DiBiase zamierza przerwać atak Drew ale chyba nie uda mu się to gdyż ten świetnie unika Jego ataku i eliminuje go z gry! Big Show wstaje a czeka na niego już Kofi Kingston na narożniku. Największy Atleta na Świecie jednak w porę sie orientuje i zdejmuje z narożnika swojego przeciwnika KO Punchem! Kofi wypada poza ring i to już koniec dla Niego!

#14 Wade Barrett

Kolejny Brytyjczyk wkracza do akcji. Nie atakuje Drew tylko wspólnmi siłami próbują zaatakować Big Showa. Ten jednak jakby nic sobie z tego nie robił kolejno powala obydwu rywali.

#15 Zack Ryder

No i mamy pierwszą niewiadomą w dzisiejszej walce! Zack Ryder powraca do WWE! W ringu Evan Bourne próbuje Go zaatakować ale ten sprytnie unika i w efekcie sam eliminuje Bourne'a! Barrett na linach odpoczywa po ataku Showa ale Ryder nie chce mu dawać czasu tylko clothesline'em eliminuje Go z walki! Ależ wejście Zacka!

#16 Rey Mysterio

Mesykanin w ringu zajmuje się Big Showem. Seria low kicków i udanych uników przed atakami Olbrzyma. Dobrą taktykę obrał Rey i Show wyraźnie sobie z nim nie radzi.

#17 Shelton Benjamin

Gold Standard w ringu pomaga Rey'owi w ataku na Showa. Tymczasem Ryder atakuje CM Punka i idzie mu dobrze. Drew McIntyre z boku przygląda się temu wszystkiemu i coś planuje.

#18 The Miz

Big Show powala Benjamina KO Punchem a Rey'a częstuje Head Buttem! Zack Ryder świetnie teraz wykorzystuje okazję i podnosi Sheltona a następnie eliminuje go z walki!

#19 Ezekiel Jackson

Zeke wchodzi do gry i od razu dostaje od Punka potężnego kopniaka w głowę i chwiejąc się na nogach wpada na liny a Straight Edge Warrior dokłada jeszcze clothesline i udział Jacksona w tym pojedynku dobiegł końca.

#20 John Morrison

Drugą dziesiątkę zamyka JoMo. W ringu rzuca się na CM Punka i dochodzi do wymiany ciosów. Tymczasem The Miz jest bliski wyeliminowania Rey'a Mysterio ale temu na pomoc przybiega Drew McIntyre, który atakuje Miza. Big Show chwilowo odpoczywa a Zack Ryder kombinuje coś obserwując w narożniku to co się dzieje w ringu.

#21 Brodus Clay

Kolejny nowy zawodnik w WWE! Były ochroniarz Snoop Dogga rozpoczyna swoją przygodę w WWE bardzo prestiżowym starciem. Od razu w ringu rzuca się na Big Showa, który już czekał na niego i mamy starcie Olbrzymów. Clay ma sporo siły i widać to po tym jak radzi sobie z Największym Atletą na Świecie. Zaczyna go wypychać poza ring i Big Show wypada! Ależ to było efektowne. Brodus teraz krzyczy najmocniej jak potrafi.

#22 Batista

Oto ten, który ma zamiar dzisiaj zwyciężyć. Wkracza do akcji i od razu powala Brodusa potężnym clothesline'em! Tymczasem Zack próbuje wykonać Zack Attack ale Animal kontruje i powala rywala. Animal teraz dobiega do każdego z uczestników i powala go. Wszyscy leżą na macie tylko Batista na nogach! Tauntuje ale nie podoba się to publice.

#23 John Cena

Batista nie wygląda na zadowolonego. Cena wchodzi do ringu i staje naprzeciw Animala. Spoglądają sobie głęboko w oczy. Batista spogląda na logo WrestleMani XXVII, Cena robi to samo. Znowu spoglądają na siebie i bez słów walczą teraz na wzrok. Publika za Ceną. Żaden ciągle nie rusza do ataku.

#24 Bill Goldberg

To nie możliwe! Bill ponownie w WWE? Wchodzi do ringu gdzie wzrokiem mierzą się Cena i Batista. Obaj spoglądają na niego. Goldberg patrzy najpierw na Batistę, później na Cene. Wskazuje palcem na Batistę! Co to może oznaczać? Rusza na niego z impetem i powala go potężnym Spearem! Ogromna wrzawa a Goldberg nie może się opanować. W ringu sytuacja już wraca do normalności i prawie każdy walczy z kimś.

#25 Shawn Michaels

Bez zajęcia jest tylko obserwujący starcie Batisty z Goldbergiem Cena ale zanosi się na to, że czas i na niego. Shawn od razu atakuje Johna i mamy wymianę ciosów na najwyższym poziomie. Publika dopinguje obu i ciężko wskazać kogo bardziej. Wreszcie Michaels przejmuje kontrolę. Ma Cene w narożniku i seria choopów wzbudzająca na trybunach głośne "Wooo".

#26 Dolph Ziggler

Kolejny z młodszych zawodników wkracza do akcji. Jest już bardzo blisko ostatniego numerka a więc szanse Dolpha są duże. W ringu panuje wielki chaos. Ziggler przyłącza się do batalii i atakuje Johna Cene. Zaczął z wysokiego punktu. Czas na kolejnego zawodnika a jest nim…

#27 Alberto del Rio

Dos Caras, Jr. Debiutuje w WWE z nowym ring name’em! Widać, że zależy mu na udanym początku z WWE i od razu w ringu atakuje kogo tylko się da by zrobić jak najwięcej szumu. Mało kto spodziewał się Go tutaj i takiego wejścia.

#28 Kevin Nash

No i mamy kolejną legend w Royal Rumble Matchu! Wchodzi do ringu a tutaj spotyka się z Goldbergiem! Stoją i patrzą sobie w oczy. Nash pokazuje palcem na logo WrestleMani i kopie Billa w brzuch a następnie wykonuje mu Jacknife Powerbomb! Kevin świętuje udany atak ale od tyłu zachodzi go Batista, kopnięcie w brzuch i Batista Bomb! Ale nie ma czasu na świętowanie gdyż Cena wykonuje na Animalu Attitude Adjustment! Shawn Michaels natomiast ma dla Ceny Sweet Chin Music a Brodus Clay potężny Bodyslam dla HBK’a! Ale to nie koniec gdyż del Rio częstuje olbrzyma high Kickiem w głowę! Natomiast Ziggler dokłada Zig Zag dla Meksykanina! I Zack Attack dla Zigglera! Hurricanrana od Morrisona na Ryderze i ten pada koło narożnika i JoMo bez zastanowienia wykonuje Starship Pain! Jest jeszcze CM Punk, który wykonuje na Morrisonie GTS! McIntyre kopie Go w brzuch i mamy Double Underhook DDT! Został jeszcze Miz, który wykonuje na Szkocie Skull Crushing Finalle! To było najbardziej emocjonujące niespełna 90 sekund w historii Royal Rumble Matchu!

#29 Hunico

Kolejny Meksykanin debiutuje w WWE! Szybkim krokiem wbiega do ringu i od razu rzuca się na Miza, który nie był w stanie nic zrobić gdyż szybkość wykonywania akcji przez Hunico była niesamowita. W międzyczasie podnieść zdołali się inni uczestnicy i Hunico dosłownie latał w ringu ale każdemu zdołał wykonać jakąś akcję. Kapitany debiut!

#30 ???

Na hali gaśnie światło… Kto jest ostatnim uczestnikiem Royal Rumble Matchu? Nikt nic nie wie. Nic nie słychać oprócz jakiś okrzyków fanów. Wreszcie pali się czerwone światło i w ringu stoi Kane! Kane w metalowej masce! Wszyscy zawodnicy są po jednej stronie ringu a on po drugiej! Na pierwszy ogień idzie Zack Ryder ale nie minęło kilka sekund a już jest poza ringiem! Drugi Rey Mysterio ale i on nie poradził sobie z Maszyną. The Miz i Brodus Clay próbują zdziałać coś razem ale idzie im marnie. Big Boot dla Clay’a a Miz zostaje chwycony za szyję i Chokeslam poza ring! Hunico skacze na Kane’a z narożnika ale Big Red Monster łapie go w locie i wyrzuca poza ring! Ziggler, del Rio i McIntyre łączą siły i zabierają się za Kane’a. Ten jednak i z trzema radzi sobie doskonale. Ziggler i Drew chwyceni za szyje i Double Chokeslam poza ring! Dropkick od del Rio ale nie zrobiło to wrażenia na Kane’ie tylko jeszcze bardziej rozwścieczyło i z całych sił wyrzuca on Meksykanina poza ring! Kevin Nash próbuje coś zdziałać. Znudziło mu się już patrzenie jak sobie nikt nie radzi z powracającym Kane’em. Wymiana ciosów ale to Kane zyskuje przewagę i z łatwością wyrzuca Kevina! To już ósmy wyeliminowany przez Kane’a zawodnik! Brodus Clay doszedł do siebie i próbuje podnieść Kane’a. Ten jednak chwyta go obiema rękoma za głowę i wyrzuca poza ring! Kane odwraca się i Sweet Chin Music! Ale zatrzymane przez Kane’a rękoma! Jak on to zrobił? Trzyma za nogę Heart Break Kida i wyrzuca go poza ring! Goldberg wbija się w Kane’a potężnym Spearem i chyba właśnie udało się zatrzymać potwora. Wspólnie z Ceną Bill podnosi Kane’a i John wynosi go do AA! Próbuje wykonać mu tę akcje poza ring ale już Big Red Machine zeskakuje z pleców rywala i sam wypycha go poza ring! Odwraca się i powstrzymuje Goldberga przed wykonaniem na nim Spear’u. Zatrzymał go Big Bootem ale tak potężnym aż Bill chwiejąc się na nogach wpada na liny a Kane potężnym Clothesline’em eliminuje go z walki! Tym samym rekord w ilości eliminacji w jednej walce został pobity! W ringu pozostali tylko Kane, CM Punk, John Morrison i Batista! Kto wygra? Ten pierwszy patrzy na trójkę niesamowicie zaskoczonych rywali i pokazuje im gest jaki zawsze pokazywał Undertaker! Tzw. „Rest In Peace”! Kręci teraz głową jakby był niezadowolony i opuszcza ring! Dlaczego on to zrobił? Być może się kiedyś dowiemy. Tymczasem w ringu pozostaje trójka zawodników. CM Punk już wymienia się ciosami z Batistą. JoMo natomiast korzysta z okazji i zbiera siły na być może decydujący moment w walce. Tymczasem CM Punk ma już nad „przepaścią” Batistę! Jest bliski eliminacji ale nie. Batista kopie rywala w twarz i nic z tego. Ale w tym momencie Morrison kapitalnie z wyskoku kopie Animala w głowę i ten wypada poza ring! Zadowolony z siebie Morrison odwraca się i High Kick w głowę od Punka! John zatrzymuje się na linach a Punk clothesline’em eliminuje go i tym samym wygrywa! Numerek jeden zostaje numerem jeden! CM Punk jedzie na WrestleManię! Publiczność cieszy się razem z nim a on klęka na środku ringu, twarzą w stronę ogromnego logo WrestleManii XXVII i rozkłada ręce i wystrzeliwują fajerwerki koło titantronu, z telebimu nad ringiem i z logo WM. Cóż to był za wieczór.

Takim obrazkiem kończymy Royal Rumble 2011.

NEWSY:

-Powroty Billa Goldberga i Kevina Nasha prawdopodobnie nie były jednorazowe. Być może zostaną oni wykorzystani do jakiegoś feudu na WrestleManii. Pewne jest to, że będą pracowali na zapleczu.

-W Royal Rumble Matchu widzieliśmy nowe twarze. Są to Alberto del Rio, Hunico, Brodus Clay oraz Zack Ryder. Ci zawodnicy podpisali kontrakty z WWE i zostają na dłużej w federacji.

-Na następnym RAW poznamy przeciwników Triple H'a na Elimination Chamber PPV a na SmackDown przeciwników Sheamusa.

-Zarząd planuje kilka zmian posiadaczy pasów. Ma to się wydarzyć jednego wieczoru i to już na Elimination Chamber.

-Na Royal Rumble powrócił Kane w metalowej masce. Nie wiadomo nic na temat czy pojawi się na następnych galach ani czy będzie walczył w tej masce, którą widzieliśmy. Nie znana jest też przyczyna opuszczenia przez Niego ringu.

-Krążą plotki, że to nie Kane a The Undertaker powrócił podczas Royal Rumble Matchu. Uzasadnieniem jest gest wykonany przez "Kane'a". Ostatnie informacje o kontuzji jednak stawiają taką opcję jako mniej prawdopodobną.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-276230

Fajne. Pisz dalej ^^.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-276285

Wyrąbista gala długie i dobre walki a Royal Rumble Match najlepszy.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-276294

My(użytkownicy forum) mamy / mają lepsze pomysły niż cały creative team WWE . :D
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-276299

Masz racje PrinceOfPunk66.Royal RUmble w tym roku szczerze mi sie nie podobało,a u ciebie Pinio coś się wydarzyło jestem ciekaw co będzie dalej z Kanem.

A co do zwyciescy CM Punka wydaje mi sie

że on zmierzy sie na Wrestlemani z Triple h.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-276500

Wreszcie mamy Royal Rumble!

Segmenty są po prostu zajefajne!

Walki.

Mhm... spodziewałem się większości wyników, ale stawiałem na Hardy'ego w walce o pas WWE, a w Royal Rumble Matchu stawiałem na Rhodesa albo Morrisona. Aż nagle Kane i wszystkich wywalił :D Dobrze, że Siem Pank wygrał, ale spodziewałem się, bo go lubisz ;)

Walka wieczoru jest kapitalna ze względu na: Clay'a i Rydera, a także Kane'a (Undertakera), który demolicznie wszystkich wyeliminował :twisted:

A więc Road to WRESTLEMANIA! Czekam na EC, mam nadzieję, że znajdą się w walkach Rhodes i Morrison i może Jeff Hardy :P

TWOJE JEST NAJLEPSZYM DIARYM NA FORUM (oczywiście nie umniejszając innym, ale to nie zmienia tego faktu ;) )

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-276554

Dobrze, że Siem Pank wygrał, ale spodziewałem się, bo go lubisz ;)

Nie kieruj się tym, że mam Go wpisane w rubryce na forum. Lubię wielu zawodników ale w diary wykorzystuję też i tych, za którymi nie przepadam. Wszystko dla dobra feudów, storyline'ów i czytelników.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-276563

Czekałem na Royal Rumble z niecierpliwością i muszę przyznać, że absolutnie się nie zawiodłem. Walki na bardzo wysokim poziomie, podobnie jak backstage (proma zawodników, segmenty, wywiady). Generalnie wyniki nie zdziwiły mnie w żadnym stopniu, ale wkraczamy na RtWM i liczę, że zaserwujesz nam rozwinięcie oraz rozpoczęcie świetnych storylinów prowadzących do Wrestlemanii. Bardzo podoba mi się postać Punka, który mimo masy przeciwności, nie daje się i wygrywa main event. Gratulacje za taki poziom Royal Rumble Matchu, bo opisanie takiego starcia łatwe nie jest. Goldberg! Ciekawe jak to rozwiążesz, również interesująco wygląda tajemnicze zachowanie Kane' a. RTWM zapowiada się fantastycznie! Dobra, jak zwykle, robota.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-276663

• 2 tygodnie później...

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

31.01.2011

Pierwsze RAW po emocjonującym Royal Rumble otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Nowymi Tag Team Championami zostali Hardy Boys!

-Triple H obronił tytuł przeciwko Jeffowi Hardy’emu.

-CM Punk wszedł z numerem pierwszym i został do samego końca Royal Rumble Matchu!

---

*This fire burns….

2011 Royal Rumble Winner CM Punk zmierza do ringu przy owacji publiczności. W ringu bierze mikrofon do ręki i siada „po turecku”.

CM Punk: I… Am… The… One! To ja przeszedłem do historii wczorajszym wyczynem i to ja jadę na WrestleManię XXVII by zdobyć złoto! Wygrałem Royal Rumble Match wchodząc do ringu jako pierwszy! Nikt nie był w stanie mnie wyeliminować. Żaden emeryt, który lizał dupę Hulkowi Hoganowi, żaden napompowany sterydami staruszek, żaden Brodacz czy jak mu tam. W każdym razie gruby nie dał rady ze mną. Nikt! Czy ktoś z Was potrzebuje jeszcze więcej argumentów na to, że Pinio niszczy tę federację i pierwszy, najważniejszy krok ku zrujnowaniu WWE zrobił dzień po TLC kiedy odebrał mi tytuł za… nic! Za nic odebrał mi moje mistrzostwo, które trzymałem kilka miesięcy. Odebrał mi też World Heavyweight Championship. Gdyby nie on byłbym do dzisiaj posiadaczem dwóch najważniejszych tytułów w WWE! To wszystko Jego wina! Za to, że powiedziałem Wam prawdę chciał zrujnować moją karierę! Ale ja mu na to nie pozwolę! Wygrałem Royal Rumble Match i czekam na nowy kontrakt! Ale już nie taki jak teraz. O wiele lepszy, na moich warunkach! Przejdę teraz do ostatniego przystanku przed WrestleManią. Elimination Chamber to gala, która niejednego pozbawiła już występu na Największej Gali w Roku. Nie jeden już cierpiał więcej niż przez cały rok. Ja wczorajszym zwycięstwem zagwarantowałem sobie walkę na WrestleMani bez względu na to czy będę mistrzem czy nie. Nie muszę przejmować się tym, jako który wejdę z komory i czy przetrwam. Ja mam bilet na WrestleManię w kieszeni i nikt nie jest w stanie mi tego odebrać! Zwycięzca jest tylko jeden. Pewnie ciekawi Was teraz kogo wybiorę jako swojego przeciwnika.

*Time to play the game…*

Triple H przerywa wypowiedź zwycięzcy Royal Rumble i z tytułem na ramieniu zjawia się w ringu.

Triple H: Chyba nie potrzebujesz czasu by zdecydować z kim zmierzysz się na WrestleMani?

CM Punk: Owszem, potrzebuję.

Triple H: Dawno nikt nie prosił zwycięzcy Royal Rumble o to by wybrał właśnie Jego jako swojego przeciwnika na WrestleMani ale dzisiaj to coś innego. Mamy sobie wiele do wyjaśnienia i potrzebujemy do tego czterech narożników.

CM Punk: Ty chyba zapomniałeś o czymś.

Triple H: O czym takim?

CM Punk: Ty jeszcze nie jesteś pewny walki na WrestleMani. Czeka Cię obrona tytułu w Elimination Chamber Matchu. Jak przegrasz to może być ciężko z występem na Najważniejszej gali w roku…

Triple H: Al…

CM Punk: Nie przerywaj mi! Jeśli nie wygrasz na Elimination Chamber to możesz zapomnieć o WrestleMani! Dlatego teraz idź do szatni i nastawiaj się psychicznie na Twój wielki dzień.

Triple H: Ty po prostu boisz się. Dobrze wiesz, że wygram ale przekładasz decyzję by mieć więcej czasu na wymyślenie jakiejś wymówki! I tak Cię dopadnę!

CM Punk: Dopadniesz mnie ale w innej federacji! Czekam!

Punk wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze przy swoim theme.

---

Elimination Chamber Qualifying – Normal Match

Tag Team Champion Matt Hardy vs. Cody Rhodes

Triple H zajął miejsce przy stoliku komentatorskim. Z początku przewagę zyskał Cody Rhodes i utrzymywał ją przez bardzo długi czas jednak zgubiło go rozluźnienie i Hardy przejął kontrolę. Po serii charakterystycznych ciosów przyszedł czas na Leg Drop. Zaraz po tym próba Twist of Fate, udana. Pin do trzech był formalnością i znamy pierwszego pretendenta. Triple H wszedł do ringu i pogratulował Hardy’emu a ten pokazał, że tytuł będzie Jego.

---

Maryse i jej gość...

Maryse: Moim gościem jest WWE Champion Triple H. Znamy już Twojego pierwszego przeciwnika. Jest nim Matt Hardy. Jak sądzisz kto będzie następny?

Triple H: Pojedynki są wyrównane i nie chcę bawić się przepowiadanie przyszłości.

Maryse: Jak sądzisz czy CM Punk wybierze Ciebie w przypadku Twojego zwycięstwa na Elimination Chamber?

Triple H: Jeśli tego nie zrobi to pokaże, że boi się i chce zdobyć tytuł łatwym kosztem.

Maryse: A jeśli Cię wybierze?

Triple H: Niezmiernie się będę z tego faktu cieszył i wykorzystam tą okazję.

Maryse: Dzięki za wywiad.

---

Rey Mysterio(w. Sin Cara) vs. Batista

Triple H ma dzisiaj sporo pracy i chodzenia gdyż znowu znajduje się przy stoliku komentatorskim. W ringu zacięte od samego początku starcie. Kiedyś najlepsi przyjaciele… Dzisiaj po ciężkich chwilach już po przeciwnych stronach. Rey zyskuje przewagę i zaczyna potwierdzać swoją dominację serią akcji. Tornado DDT, następnie Hurricanrana i 619! Splash jednak nie trafiony i Batista wykorzystuję okazję i przechodzi do ataku. Po chwili wyrównanej walki mamy atak Batisty. Spinebuster i Batista Bomb a następnie pin do 3!

---

Jesteśmy w szatni mistrzów Tag teamowych Hardy Boys.

Jeff Hardy: Gratulacje bracie. Świetny pojedynek. Mam nadzieję, że spotkamy się w komorze.

Matt Hardy: Też mam taką nadzieję. Wierzę też, że to nas nie skłóci.

Jeff Hardy: Oczywiście, że nie. Mistrzostwo swoją drogą ale najważniejsze są stosunki między nami. Jesteśmy Tag Team Championami i musimy nimi być przez jak najdłuższy czas.

Matt Hardy: Cieszy mnie to. No… Teraz Twoja kolej! Pokaż na co Cię stać!

Jeff Hardy: Jasne. Dam radę!

Jeff wychodzi z szatni i idzie w stronę wyjścia.

---

Tag Team Champion Jeff Hardy vs. Sin Cara(w.Rey Mysterio)

Wyrównany i czysty pojedynek, który rozpoczął uścisk dłoni. Nikt z początku nie zdobył miażdżącej przewagi. Co chwila zmieniała się sytuacja w ringu i ciężko do samego końca było wskazać faworyta. Sin Cara przejął na moment inicjatywę i zdążył pokazać kilka efektownych akcji w locie min. Hurricanranę czy Lionsault. Jednak to Jeff w koncowej fazie pojedynku przejął kontrolę i po wykonaniu Whisper In The Wind, Twist of Fate i wreszcie swojej akcji kończącej czyli Swanton Bomb przypiął i odliczył rywala do trzech.

---

A oto to co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Kolejne dwa pojedynki eliminacyjne. W pierwszym z nich John Cena podejmie Drew McIntyre’a.

W walce wieczoru natomiast zmierzą się o ostanie miejsce w komorze Shawn Michaels i debiutant w WWE Zack Ryder.

---

Elimination Chamber Qualifying - Normal Match

John Cena vs. Drew McIntyre

Początek walki wyrównany. Nie widać było różnicy w doświadczeniu. Szkot radził sobie bardzo dobrze jednak nie potrafił utrzymać swojej przewagi do końca. Gdy uzyskał przewagę zaczął traktować Johna jak zwykłego zawodnika a ten zwykle wykorzystuje takie okazje i tym razem nie było inaczej. W momencie kiedy McIntyre celebrował udany atak Cena podniósł się i zaszedł rywala od tyłu co dało mu dodatkową przewagę. Następnie seria shoulder blocków i Leg Drop z narożnika. Zaraz po tym przyszła kolej na Five Knuckle Shuffle. Chwilę później Cena wykonał Attitude Adjustment i zakończył pojedynek submissionem STF! Drew poddał się i tym samym to John Cena zakwalifikował się do Elimination Chamber Matchu i WWE Championship.

---

Maryse i jej gość…

Maryse: Moim gościem jest uczestnik dzisiejszego Maint Eventu – Shawn Michaels. Co powiesz o Twoim przeciwniku. Będzie to Zack Ryder, który swój debiut w WWE zaliczył dopiero zeszłej nocy.

Shawn Michaels: Zack pokazał wczoraj, że nie jest tutaj przez przypadek. Dzięki ciężkiej pracy pnie się cały czas w górę ale na WWE Championship jeszcze za wcześnie. Najpierw moja kolej!

Maryse: Rozumiem, że nie zamierzasz mu odpuszczać i sam chcesz powalczyć o najwyższe cele.

Shawn Michaels: Jak już kiedyś wspomniałem to być może moja ostatnia okazja by powalczyć o złoto. Przytrafiła mi się ona więc zamierzam wykorzystać aby zakończyć przygodę z wrestlingiem dobrym akcentem.

Maryse: Oczywiście jesteś już długoletnim wrestlerem ale cały czas walczysz na najwyższym poziomie. Może to jeszcze nie czas na koniec kariery?

Shawn Michaels: Oczywiście, że nie. Najpierw zdobędę WWE Championship a karierę zakończę jak stwierdzę, że przyszedł na to czas.

Maryse: Czy to może nastąpić już w tym roku?

Shawn Michaels: Nie wykluczam żadnej ewentualności.

Maryse: Dzięki za wywiad. Powodzenia.

---

Elimination Chamber Qualyfying – Normal Match

Shawn Michaels vs. Zack Ryder

Zanim walka rozpoczęła się Zack wziął mikrofon.

Zack Ryder: Na początku witam wszystkich fanów. Nazywam się Zack Ryder i jest to mój debiut na RAW. Nie mogłem się go doczekać ale wreszcie nadszedł ten czas. Czas nowej ery w WWE! Ery Rydera. W debiucie mam zmierzyć się z samym Shawnem Michaelsem. To dla mnie nie lada wyzwanie ale pokażę Wam, że stać mnie na to by pokonać tą walczącą legendę! Shawn… Jesteś wielki ale mój czas nadszedł już teraz. Jeśli Cię dzisiaj pokonam… Zdobędę WWE Championship na Elimination Chamber i pojadę na moją pierwszą WrestleManię jako mistrz!

Z początku wydawało się, że Zack nie rzucił słów na wiatr i rozpoczął od mocnej ofensywy. Shawn jednak jest bardzo doświadczonym zawodnikiem i udowodnił to w tym starciu. Po kilku minutach HBK wykorzystał błąd nowej gwiazdy WWE i przejął kontrolę nad walką. Po wymianie ciosów, bardzo efektownej, która pozostawiła bardzo dobre wrażenie po Ryderze The Showstopper wykonał Sweet Chin Music i uzyskał pin do 3. A więc znamy już wszystkich przeciwników Triple H’a. Ten siedząc przy stoliku komentatorskim po zakończeniu walki wszedł do ringu i pogratulował swojemu przyjacielowi. Hunter zostawił w ringu tryumfującego Michaelsa. Ten wszedł na narożnik i pozdrowił fanów. Następnie miał zamiar opuścić ring ale Zack wykonał Zack Attack. Publiczność nie była z tego powodu zadowolona i mimo przeprosin nie szczędzili słów krytyki na debiutującego zawodnika.

Takim obrazkiem kończymy Monday Night RAW!

NEWSY:

-Znamy już skład walki Elimination Chamber o WWE Championship: Triple H będzie bronił tytułu przeciwko Mattowi Hardy'emu, Jeffowi Hardy'emu, Johnowi Cenie, Shawnowi Michaelsowi i Batiście.

-Nowi zawodnicy, którzy zadebiutowali na Royal Rumble doczekają się swoich debiutów na najbliższych galach. Będzie to też dla fanów wiadomość, który brand będą reprezentować. Zack Ryder zadebiutował na ostatnim RAW i będzie na nim występował regularnie.

-Na SmackDown! poznamy skład Elimination Chamber Matchu o World Heavyweight Championship.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-278513

No! Nareszcie jest wspaniałe RAW!

Boska przemowa Punka. Jestem pewien, ze gdy Triple H obroni pas on go wybierze i zmierzy się z nim na WresteManii. Szkoda, że Cody nie zakwalifikował się do EC. Ale może Cody zaatakuje starszego Hardy'ego jak Edge Kofiego nna No Way Out 09 i wygra pas. Ach, marzenia ściętej głowy. Wygranej reszty zawodników, którzy zakwalifikowani się do EC byłem pewien. Ale mógłby być jeden Meksykanin. :D

Z niecierpliwością czekam na zapewne świetne SmackDown!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/28/#findComment-278576

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
    • Grins
      Nie wiem na ile Punk podpisał kontrakt ale wiem że to są jego ostatnie lata w ringu, jeśli nie wygra w tym roku RR Match'u to musi wygrać w następnym nie widzę innej opcji, wiem że na bank Hunter mu obiecał ME WM i wygraną w Royal Rumble Match'u i to w sumie wszystko co Punk by chciał osiągnąć w WWE i zakończy karierę, w zeszłym roku był już takie plany ale kontuzja to wszystko pokrzyżowała, w tym roku nie stoi nic na przeszkodzie aby dać mu wygrać ten mecz. Mamy też Cena który wraca na swój ostatni run, ale on już w sumie dwa razy wygrał ten mecz a nawet i bez tego dostanie walkę o tytuł więc mu ta wygrana w RR Match'u jest do niczego potrzebna.  Kolejny kandydat to Roman Reigns na bank wystąpi w Royal Rumble Match'u i nie zdziwię się jeśli dadzą mu wygrać, wygrał Royal Rumble tylko raz a wątpię żeby pozostał tylko z takim rekordem, prędzej czy później dadzą mu druga wygraną, ale mam wrażenie że tu dojdzie do spięcia na linii Punk-Roman. W sumie Roman, Punk, Cena to są moje typy nie widzę innej opcji jak na razie aby ktoś inny miał szansę wygrać Royal Rumble Match, po tym co się odjebało z The Rockiem na RAW to Rocky odpada jako zwycięzca RR Matchu. 
    • Mr_Hardy
      Spoko pre-show, choć mam wrażenie, że AEW robi lepsze. Mecz kobiet ponownie źle potraktowany – króciutki. Lucha Gauntlet Match – bardzo fajna walka na opener. Dużo się działo, było dynamicznie. Zabawne było, jak wszyscy na raz rzucili się na El Desperado. 🤣 Hiroshi Tanahashi vs. Katsuyori Shibata – szkoda, że był to tylko 5-minutowy sparing. W USA Shibata walczy bez problemu normalnie, a w Japonii takie coś. Mercedes Mone (c) vs. Mina Shirakawa (c) – K**A, jak oni mnie wkurwiają z overbookingiem! Moron tak samo jak z Atheną. Bez znaczenia, czy walka była dobra, czy nie w obliczu wyniku walki. David Finlay (w/ Gedo) vs. Brody King 🔥 Claudio Castagnoli vs. Shota Umino – uff, Shota wygrał po fajnej walce. W pewnym momencie już się bałem, że chcą doszczętnie uwalić Shotę, a przecież miał być przyszłością NJPW. Na szczęście wygrał. Konosuke Takeshita (w/ Don Callis) (c) vs. Tomohiro Ishii – taka przyzwoita walka z tygodniówek AEW. 👍 IWGP Tag Team Title Three Way Match – o cholera, jak mnie zaskoczyli. Byłem pewny, że United Empire wygrają pasy. Myślałem sobie tak: Naito  z tego, co kojarzę ma przejść kolejną operację. Young Bucks to raczej bardziej gościnny występ, a tu taka niespodzianka. Jak dla mnie  jak najbardziej na plus. Fajnie się oglądało braci Jackson ponownie w NJPW. Ahh, aż przypominają stare, dobre czasy. Kenny Omega vs. Gabe Kidd – to było zajebiste! To nie była walka. To nie był match. To była pieprzona BITWA!! Świetny powerbomb na stół poza barierki, dive'y, krzesła itd. Panowie  owacje na stojąco! Ktoś taki właśnie jak Gabe Kidd powinien być mistrzem, a nie ten techniczny nudziarz ZSJ. Jeszcze do tego Tanahashi się popłakał. MOTYC. Nowy theme song Omegi? Kompletnie inny od poprzedniego. Trzeba będzie się z nim osłuchać. Może siądzie z czasem. Reszta walk, o których nic nie napisałem, była dobra, ale nic mi do głowy nie przyszło, by coś o nich napisać. Po tych dwóch galach jestem prawie bliski decyzji by wrócić do oglądania NJPW regularnie. Jeszcze obejrzę New Year Dash i podejmę ostateczną decyzję.
    • KyRenLo
    • PTW
      Kolejny mecz dodany do karty gali! Starboy Nano Lopez vs. Newt Nova Dwóch przedstawicieli Hiszpanii wejdzie w nowy rok z przytupem, co do tego nie ma wątpliwości! Starboy cały czas trzyma się swojej obietnicy, że do Ryuconu będzie mistrzem. Ulubieniec publiczności ma za sobą nierówny rok, ważne więc, żeby 2025 przyniósł mu jak najwięcej zwycięstw! Wyzwanie na start solidne - młody Newt Nova bije mocno i lata wysoko, a jeśli się rozpędzi może okazać się twardym orzechem do zgryzienia dla Lopeza, którego czas zaczyna gonić! To co, po walce wspólne odśpiewanie Written in the stars na cześć Gwiezdnego Chłopca, czy to jego rywal opuści Polskę z pieśnią na ustach? Biletów coraz mniej, szykuje się intensywna końcówka przygotowań i mocarna gala - bądźcie z nami! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...