Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Szybko podnosi swojego rywala i... na Jego plecach rozbija się pomidor! To sprawa CM Punka, który właśnie przykuwa na siebie uwagę Jeffa, który coś do niego mówi a Punk kwituje to słowami: "Buuuuu! Co to ma być? To jest walka czy balet?"
Szybko jednak podnosi się i przechodzi obok Punka a ten wysypuje na niego całe opakowanie popcornu! Wściekły Hunter odwraca się w Jego stronę na co Punk mówi: "Co uderzysz mnie? Ja dzisiaj jestem tylko fanem i w taki sposób wyrażam swoje opinie na temat tej walki!"
Wznosi w górę tytuł i wchodzi na narożnik a CM Punk rzuca w niego pomidora, który rozbija się na brzuchu nowego mistrza po czym kręcąc z niezadowolenia głową udaje się do wyjścia a celebracja Triple H'a nadal trwa.

Hahahahahahaha :lol: . Leże...

Cieszę się, że wróciłeś do pisania. Nadal dobrze ci idzie. Walka CM Punk vs Triple H zapowiada się raczej wielkimi krokami i mam nadzieję na taką walkę na WM XXVII. Najlepiej niech to będzie Street Fight albo FCA. Sprawa z CM Punkiem jest zajebista (patrz wyżej). Odejście Jericho? Może być coś ciekawego, może nie być. Sie zobaczy. Czekam na następne gale, na których dowiemy się więcej.

Pozdrawiam.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-269201

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

31.12.2010

Drugie SmackDown! na drodze do Royal Rumble 2011 rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Booker T! Panowie przypomnieli wydarzenia z ostatniej gali kiedy to:

-Pinio uporządkował wszystkie sprawy na SmackDown! po TLC.

-John Morrison zdobył Intercontinental Championship.

-Wade Barrett rozwiązał The Corre co nie zadowoliło pozostałych członków.

-Wade Barrett pokonał Randy’ego Ortona a Sheamus Teda DiBiase i oznacza to, że ta dwójka zmierzy się dzisiaj w finale turnieju o World Heavyweight Championship!

-------------------

I've had enough, I'll make 'em see...

Wade Barrett zmierza do ringu, ubrany w garnitur.

BARRETT: Tydzień temu zostałem postawiony w ciężkiej sytuacji i musiałem wybrać jedną z dwóch złych opcji. Pinio, którego uważacie za osobę, która dba o każdego z nas i chce jak najlepiej rozkazał mi wybrać tytuł albo przyjaciół. Takich decyzji nie można podejmować. Każdy chce zdobyć tytuł i tryumfować razem z przyjaciółmi. Moim celem jest zdobycie World Heavyweight Championship a więc poszedłem tą drogą i nie żałuję gdyż ta banda nieudaczników, którą miałem pod swoją opieką przez ostatnie kilka miesięcy nie nadaje się nawet by udawać, że się jest ich przyjacielem. Pokonałem Randy’ego Ortona i zakwalifikowałem się do finału turnieju o World Heavyweight Championship i zamierzam wygrać starcie z Sheamusem zostając tym samym po raz drugi Mistrzem Świata! Odnośnie tej walki... Ja i Sheamus znamy się bardzo dobrze, obaj jesteśmy brytyjczykami. To będzie przyjacielskie starcie... Zaraz, zaraz. Jakie przyjacielskie starcie? Ja tutaj nie mam przyjaciół i świetnie się z tym czuję. Możecie wierzyć mi lub nie ale gdy zdobędę tytuł to nie wmawiajcie sobie ani nikomu, że zdobyłem go z czyjąś pomocą bo jestem tutaj tylko i wyłącznie dzięki talentowi i umiejętnościom, które niektórzy zawodnicy z rosteru najwyraźniej potrzebują bardziej niż tlenu.

Wade wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze.

-------------------

Normal Match - Non title

Intercontinental Champion John Morrison vs. Dolph Ziggler

KOŃCÓWKA WALKI: Ziggler wnosi Morrisona i wykonuje Suplex. Szybko wchodzi na narożnik i czeka aż rywal wstanie. Tak właśnie się teraz dzieje. Dolph skacze ale nadziewa się na dropkick od mistrza interkontynentalnego, który po tej akcji szybko się podnosi a następnie odbija od lin po czym skacze, wykonując w powietrzu salto, prosto na Zigglera. Pin tylko do dwóch. Morrison wstaje, podnosi swojego przeciwnika, Irish Whip w narożnik i Stinger Splash. Dolph chwieje się na nogach a JoMo z pomocą lin wybija się w górę i częstuje swojego przeciwnika potężnym kopnięciem w głowę. Ten pada na matę przy narożniku a to jest szansa dla Morrisona. Starship Pain! A jednak nie! Dolph czeka aż Intercontinental Champion wstaje i próba Zig Zag ale John chwyta się lin i nic z tego! Ziggler pada na matę a Morrison czeka aż ten wstanie. Właśnie teraz wstaje i JoMo z pomocą lin wybija się w górę, wykonuje salto w powietrzu i spada prosto na Zigglera i przypina 1…2…3! Niespodziewany koniec walki!

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moimi gośćmi są Heath Slater i Justin Gabriel. Czy rozpad The Corre nie wpłynął na Wasz tag team?

SLATER: Nie. W dalszym ciągu jesteśmy kumplami i tworzymy drużynę.

TIFFANY: Co dalej będzie z Wami?

GABRIEL: Chcemy zdobyć mistrzostwo Tag Teamów. Podobno Hardy Boyz chcą też je zdobyć dlatego my zamierzamy im w tym przeszkodzić!

TIFFANY: Czyli mamy spodziewać się Waszego starcia z braćmi na Royal Rumble? Bo właśnie na tą galę zaplanowane jest starcie o pasy tag teamowe.

GABRIEL: Dokładnie. Od Royal Rumble zacznie się nasza dominacja w dywizji tag teamów!

TIFFANY: Dzięki za wywiad.

-------------------

Widzimy wściekłego Marka Henry’ego, który zmierza przez zaplecze w stronę ringu gdyż za chwilę czeka go walka.

HENRY: Won z tą kamerą zanim zniszczę ją na Twojej głowie! Nie rozumiesz co do Ciebie powiedziałem! Albo dobra. Skoro już jesteś taką przylepą to zanim zrobię Ci krzywdę mam coś do przekazania. Obecnie nie ma w WWE osoby, która potrafi być bardziej brutalna niż ja dlatego Hardcore Championship należy się tylko i wyłącznie mnie! Na Royal Rumble ma odbyć się walka o ten pas i dlatego ogłaszam, że będę w niej brał udział i o ile znajdzie się chętny, skrzywdzę jakiegoś małego człowieczka! Mark Henry ma dość czekania na swoją szansę i właśnie teraz zaczyna być niebezpieczny!

-------------------

Normal Match

Mark Henry vs. Primo(w.Carlito)

Mark wchodzi do ringu i rozpoczynamy starcie. Od razu atakuje swojego przeciwnika i rzuca nim jak workiem w narożnik. Dokłada do tego Stinger Splash i zaczyna kopać w brzuch Primo. Sędzia uspokaja go ale tylko na chwilę. Henry podnosi swojego rywala i rzuca nim na matę. Ponownie go podnosi i tym razem wyniesie do WSS! World Stronegst Slam i przypięcie 1…2…3! Mark nie zamierza świętować tego zwycięstwa. Podnosi Primo i dokłada kolejny World Strongest Slam! Do ringu wchodzi Carlito i atakuje Marka. Ten jednak radzi sobie z nim i po kilku ciosach w twarz jemu także wykonuje World Strongest Slam! Henry wściekły wychodzi z ringu i bierze krzesło! Wraca z nim do ringu i czeka aż Primo wstanie. Podnosi się po krótkiej chwili i odwraca w stronę Marka a ten uderza go krzesłem prosto głowę i znowu Primo pada na matę. Mark wie, że za chwilę wstać będzie próbował a nawet już próbuje Carlito. Ustawia się i czeka. Ten już na nogach, odwraca się i chair shoot w głowę! Henry wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze.

------------------

Po krótkiej przerwie widzimy backstage a tutaj impreza sylwestrowa. Na pierwszym planie widzimy świetnie bawiącego się Teddy’ego Longa, który już jest tak zgrzany od tańca, że ma rozpiętą marynarkę i koszulę. Jednak on się tym nie przejmuje i chyba chce dzisiaj być królem balu. Kamera idzie dalej a tam widzimy Great Khaligo, który w przeciwieństwie do Teddy’ego nie bawi się najlepiej. Ale podchodzi do niego Hornswoggle przebrany za dziewczynę i prosi go do tańca. Uradowany Khali przyjmuje zaproszenie i rusza razem z maluchem do akcji. Dookoła inne gwiazdy popijają szampana. Spocony jak wiadomo co Teddy Long przerywa swój szalony taniec by ogłosić coś.

LONG: Uwaga! Za chwilę wjedzie największy tort w historii imprez sylwestrowych SmackDown! Bądźcie czujni!

Impreza trwa dalej a co za tym idzie Teddy ponownie rusza w tango. W tym momencie na imprezę przywieziony zostaje ogromny tort. Uradowany Teodor podchodzi do niego i chce zabrać się krojenie. Tymczasem Khali i Hornswoggle tańcują jak szaleni. Oczywiście Hindus nie wie, że jego parnter(ka) ma nogi w powietrzu. Jednak swoim tańcem wpadają na każdego i przewracają go i niebezpiecznie zbliżają się do tortu, przy którym czyha już Tadzik. Khali nie zauważa go i wpada na niego, jednocześnie sam się przewraca i cało z tego wychodzi jedynie Hornswoggle, który z niezadowolenia kiwa głową i macha ręką na leżących w torcie Khaliego i zawiedzionego Teddy’ego Longa.

KHALI: Zatańczysz?

-------------------

Zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Zanim poznamy nowego World Heavyweight Championa to dowiemy się kto będzie miał szansę zdobyć ten tytuł na Royal Rumble. O miano #1 pretendenta zmierzą się Randy Orton i The Miz!

A w walce wieczoru wyczekiwany finał turnieju o World Heavyweight Championship. Sheamus zmierzy się z Wade’em Barrettem!

-------------------

Normal Match for #1 contender to World Heavyweight Championship

The Miz vs. Randy Orton

KOŃCÓWKA WALKI: Obaj bardzo chcą zdobyć prawo walki o pas co sprawia, że pojedynek od samego początku jest wyrównany. Aktualnie lekką przewagę ma Miz, który ma swojego rywala w narożniku i atakuje go całą serią kopnięć w brzuch. Irish Whip w przeciwny narożnik i Corner Clothesline! Orton pada na matę a Miz tauntuje. Publiczność buczy ale jemu to nie przeszkadza. Randy w tym momencie już podnosi się i Mike od razu atakuje. Pozycja do akcji kończącej jednak Żmija wydostaje się i wykonuje Back Body Breaker! Orton zaczyna tauntować uderzając pięściami w matę. Ogromna wrzawa na trybunach. Miz wstaje i RKO! Przypięcie 1...2...3! A więc Randy Orton zmierzy się z nowym mistrzem na Royal Rumble!

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moim gościem jest finalista turnieju o World Heavywight Champio Sheamus! Jak samopoczucie przed walką z dobrym znajomym?

SHEAMUS: To już nie jest mój znajomy i od dzisiaj liczy się tylko zdobycie mistrzostwa.

TIFFANY: Tydzień temu pytała czy jeśli dojdzie do Waszego starcia w finale to czy Wasza przyjaźń zakończy się. Wychodzi na to, że tak.

SHEAMUS: Jakoś nie specjalnie zależy mi na przyjaźni z kimkolwiek. Na początku przygody z WWE potrzebowałem kogoś aby się zaaklimatyzować w nowym otoczeniu. Teraz już jestem gwiazdą i nikogo nie potrzebuję do bycia jeszcze lepszym.

TIFFANY: Masz jakąś taktykę na ten pojedynek.

SHEAMUS: Wygrać walkę.

-------------------

Normal Match - Final Tournament for World Heavyweight Championship

Wade Barrett vs. Sheamus

KOŃCÓWKA WALKI: Od początku pojedynku publiczność wydaje się być bardziej po stronie Celtyckiego Wojownika. To nie zmienia faktu, że obaj mają ogromny apetyt na mistrzostwo. Barrett w natarciu. Seria kopnięć w brzuch, Irish Whip o liny i potężny clothesline! Sheamus szybko się podnosi i kolejny clothesline. Irlandczyk podnosi się i nie daje się nabrać na to samo po raz trzeci. Unika przed clotheslinem. Barrett zatrzymuje się na linach, odwraca się i kapitalny unik przez Bicycle Kick! Sheamus wpada nogą na linę a Wade wykorzystuje to i częstuje go potężnym Big Bootem a co za tym idzie The Great White wypada z ringu. Anglik nie zamierza jednak wygrać w taki sposób i wychodzi do swojego rywala ale tam nie spodziewał się, że ten jest już gotów do walki i popycha go w metalowy słupek. Celtic Warrior zdobywa przewagę. Podnosi swojego rywala i wrzuca go do ringu gdzie przypina ale tylko 2. Sheamus nie zamierza zwlekać. Tauntuje i od razu podnosi rywala a następnie ustawia głowę między nogami, wyniesienie i próba Celtic Cross. Rusza z Barrettem na plecach ale Anglik zeskakuje z pleców Irlandczyka i popycha go w narożnik. Ten chwiejąc się na nogach odwraca się w stronę swojego przeciwnika i mamy wyniesie do Wasteland! I JEST! Przypięcie 1...2...2,9! To nie koniec! Barrett nie wierzy w to co się teraz stało i usiłuje przekonać sędziego, że ten liczył za wolno. Nie potrzebnie wdaje się w dyskusje z arbitrem. Sheamus w tym czasie zachodzi swojego przeciwnika od tyłu i mamy roll up! 1...2...3! A więc nie Barrett tylko Sheamus zdobywa tytuł! Wykorzystał błąd rywala. Anglik załamany! Nie może pogodzić się z porażką. Były lider nieistniejącego już The Corre odwraca nowego mistrza i wynosi pod Wasteland! Tym razem bez problemu wykonuje mu swój finisher. Ale to nie koniec. Barrett wychodzi poza ring po stół! Wraca z nim do kwadratowego pierścienia i rozkłada po czym podnosi World Heavyweight Championa i wykonuje na nim Wasteland po raz drugi! Prosi jeszcze o mikrofon.

BARRETT: Mark Henry... Ty niby jesteś najbrutalniejszym zawodnikiem w WWE? To chyba teraz można stwierdzić, że przeskoczyłem Cię w Twoim rankingu i to mi bardziej należy się tytuł Hardcore! Jeśli jeszcze się nie przestraszyłeś moich pomysłów to do zobaczenia na Royal Rumble!

Takim obrazkiem kończymy Friday Night SmackDown!

AKTUALNE ROSTERY:

Aktualizacja rosterów na aktualny czas w diary. Ponadto kto jest kim i czy aktualnie walczy czy nie.

RAW

Batista HEEL

Big Show HEEL

Christian FACE

Cody Rhodes HEEL

CM Punk HEEL/TWEENER - publika nie reaguje na niego już tak negatywnie jak za czasów Nexus

Drew McIntyre HEEL - kontuzjowany[nie znana data powrotu]

Evan Bourne FACE

Jeff Hardy FACE

John Cena FACE

JTG FACE

Kofi Kingston FACE

Mark Henry HEEL

Matt Hardy FACE

R-Truth HEEL

Rey Mysterio FACE Intercontinental Champion

Sin Cara FACE

Shad FACE

Shawn Michaels FACE

Triple H BABY FACE WWE Champion

KOMENTATORZY I INNE OSOBISTOŚCI

Jerry Lawler - komentator

Michael Cole - komentator

Josh Mattews - spiker

Maryse - przeprowadza wywiady

TAG TEAMY:

- : Sin Cara & Rey Mysterio

Cryme Tyme: Shad & JTG

AirBoom: Kofi Kingston & Evan Bourne

Hardy Boys: Jeff Hardy & Matt Hardy

SMACKDOWN!

Carlito HEEL

Dolph Ziggler HEEL

Ezekiel Jackson HEEL

Heath Slater HEEL

Jay Uso FACE

Jimmy Uso FACE

John Morrison FACE United States Champion

Justin Gabriel HEEL

Kane TWEENER - kontuzjowany[nie znana data powrotu]

Kaval FACE

MVP FACE

Primo HEEL

Randy Orton FACE

Sheamus HEEL World Heavyweight Champion

Shelton Benjamin FACE

Ted DiBiase FACE

The Great Khali HEEL

The Miz HEEL

Undertaker TWEENER - kontuzjowany[powrót w okolicach WM’ki ale której?]

Wade Barrett HEEL

KOMENTATORZY I INNE OSOBISTOŚCI

Booker T - komentator

Jim Ross - komentator

Matt Striker - spiker

Tiffany - przeprowadza wywiady

TAG TEAMY:

The Colons: Primo & Carlito

The Uso’s: Jimmy Uso & Jay Uso

- : Heath Slater & Justin Gabriel

- : Randy Orton & Ted DiBiase

Tag Team Championów i Hardcore Championa poznamy na Royal Rumble

KARTA NA ROYAL RUMBLE[30.01.2011 ]:

PLAKAT:

http://img26.imageshack.us/img26/6464/plakatn.jpg

1.30 Man Royal Rumble Match

http://desmond.imageshack.us/Himg72/scaled.php?server=72&filename=97607100.jpg&res=medium

2.Normal Match for World Heavyweight Championship

http://img210.imageshack.us/img210/8495/67232412.jpg

Sheamus© vs. Randy Orton

3.??? Match for Hardcore Championship

http://img862.imageshack.us/img862/196/81376362.jpg

Mark Henry vs. Wade Barrett

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-269631

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

03.01.2011

Pierwsze w nowym roku RAW na drodze do Royal Rumble otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Triple H przekonał Pinia by ten odwiesił CM Punka!

-Batista zapowiedział wygraną w Royal Rumble Matchu,

-Triple H pokonał Jeffa Hardy’ego i został nowym mistrzem WWE, CM Punk upokorzył obu obrzucając ich pomidorami i wysypując popcorn na głowę.

-------------------

This fire burns…

CM Punk powraca na RAW. Reakcja fanów mieszana na widok najbardziej kontrowersyjnej postaci w WWE. Punk bierze mikrofon do ręki.

PUNK: Wróciłem… I mam nadzieję, że dzisiaj nikt nie odłączy mi mikrofonu gdy będę chciał coś ciekawego przekazać fanom WWE. Nie rozumiem trochę rządu WWE. Dzień po TLC gdzie ujawniłem całą prawdę o WWE zostałem zawieszony a moja grupa została rozwiązana i jej członkowie zwolnieni. Tydzień później Triple H, osoba, której również oberwało się na TLC wstawia się za mną i chce abym walczył do czasu wygaśnięcia kontraktu. Chwilę później namawia Pinia by ten próbował ze mną przedłużyć kontrakt. To jakaś paranoja. Triple H twierdzi, że chce mi się odpłacić. Okej. Zgadzam się na pojedynek o pas WWE na Royal Rumble. Skoro ponownie jestem czynnym zawodnikiem RAW to należy mi się rewanż po utracie tytułu w najdurniejszy sposób jaki mógł być. No dobra ale nie wracajmy do tego. Chcę wykorzystać mój rewanż na Royal Rumble… To tyle co chciałem dzisiaj powiedzieć.

Punk chce wyjść z ringu ale przerywa mu I’m On One, Pinio wychodzi na ring i zatrzymuje Punka.

PINIO: Zaczekaj. Mam Ci coś do przekazania. Po tym wszystkim co zrobiłeś na TLC Twój rewanż już jest nieważny. Nie zamierzam dawać Ci walki o tytuł za to co wszystko zrobiłeś by popsuć WWE.

PUNK: Zaraz, zaraz! Po pierwsze to w kontrakcie jest rewanż i nie ma żadnego wpisu, że zostanie mi on odebrany gdy powiem światu jaka jest prawda. Po drugie jedyną osobą, która niszczy WWE jesteś TY!

PINIO: Skończ bo zaczynasz przynudzać. Nie dostaniesz rewanżu i mam w dupie Twój kontrakt i to co na nim pisze!

PUNK: Masz w dupie mój kontrakt? A więc nie licz, że podpiszę nowy, który zapewnie też masz w dupie. Nie zamierzam brudzić sobie rąk.

PINIO: Jeszcze jedno słowo za dużo a nie dostaniesz niczego nawet tego co zaplanowałem dla Ciebie.

PUNK: Zaplanowałeś coś dla mnie? Oh czuję się wspaniale, że mój szef o mnie pamięta.

PINIO: Nie dostaniesz rewanżu o WWE Championship za swoje zachowanie a jedyne co mogę Ci dać to miejsce w Royal Rumble Matchu!

PUNK: Hmmmm… Yyyy… Eeeee… Brzmi ciekawie. To znaczy przynudzasz ale propozycja jest ciekawa. Nigdy jeszcze nie wygrałem Royal Rumble a więc pora na to! Dobra niech Ci będzie. Muszę to zrobić skoro niedługo mój kontrakt będzie jeszcze głębiej w Twojej dupie. Do widzenia.

Punk wyrzuca mikrofon a następnie wraca na zaplecze a po chwili Pinio także opuszcza ring.

-------------------

Tag Team Match for #1 contenders to WWE Tag Team Championship

Hardy Boys[Jeff Hardy & Matt Hardy] vs. Rey Mysterio & Sin Cara

KOŃCÓWKA WALKI: Przyjacielski pojedynek i w ringu aktualnie Sin Cara oraz Jeff Hardy. Ten pierwszy ma rywala w narożniku. Chwyta go za głowę i odciąga od narożnika a następnie próbuje wynieść do Suplexu ale nie udaje się to i Jeff kontruje właśnie na Back Suplex! Hardy podnosi swojego przeciwnika, Irish Whip o liny i Sin Cara unika clothesline’u po czym z pomocą lin odbija się w górę, w powietrzu wykonuje salto i wpada na Jeffa! Kapitalna akcja. Meksykanin podchodzi do swojego narożnika i zmienia się z Rey’em Mysterio. Ten wskakuje na narożnik i wykonuje Splash! Ale nie trafia i Jeff doskakuje do swojego narożnika gdzie zmienia się ze swoim bratem. Ten wchodzi do ringu podnosi rywala i wykonuje mu Twist of Fate! Przypięcie 1…2…3! A więc bracia Hardy robią to co sobie zaplanowali. Sin Cara pomaga wstać swojemu rodakowi po czym składają gratulacje swoim przeciwnikom i wznoszą w górę ich ręce. Piękny gest.

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest CM Punk! Jak się czujesz po powrocie z zawieszenia?

PUNK: No po prostu jestem zachwycony. Chyba zaraz zacznę skakać z radości.

MARYSE: To może inne pytanie. Masz zamiar wygrać Royal Rumble Match ale gdy mówisz to, że wygrasz to brzmi to tak jakbyś miał pokonać jednego a nie trzydziestu rywali.

PUNK: Jestem najlepszym wrestlerem na świecie i po prostu nie mogę obawiać się byle kogo.

MARYSE: Ale przecież w pojedynku tym wystąpią wielkie gwiazdy takie jak Batista, John Cena, The Miz i wiele, wiele więcej.

PUNK: Batista próbował bezskutecznie odebrać mi tytuł na Night of Champions, John Cena wtedy był Jego przydupasem i gdyby nie to to by dawno zniknął, The Miz jest na SmackDown i jakoś nie specjalnie się go obawiam…

MARYSE: A Mark Henry? To z nim zmierzysz się dzisiejszego wieczora. To brutalny zawodnik i wszystkiego się można po nim spodziewać.

PUNK: Mark Henry chce zostać Hardcore Championem. Tak słyszałem tydzień temu a przypomnij sobie kto był ostatnio posiadaczem tego tytułu? Tak Husky Harris, który dostał ten pas ode mnie! Gdy zdobyłem WWE Championship byłem Hardcore Championem i nie potrzebowałem tego drugiego do szczęścia. Także nie szukaj bo na mnie nie ma mocnych tutaj.

MARYSE: Dzięki za wywiad.

-------------------

Jesteśmy w szatni Triple H’a

TRIPLE H:Pinio spełnił moją prośbę i przywrócił Punka jako czynnego zawodnika. To dla mnie okazja by się zrewanżować za Jego słowa, która obraziły całą społeczność WWE. Powiedział coś czego musi żałować. Niestety nie zasługuje on na walkę o WWE Championship dlatego muszę poczekać na dobrą okazję by dopaść go i nakopać mu do dupy za to wszystko co zrobił nam, czyli federacji WWE i fanom WWE! Chciał pokazać, że ma władzę ale było, jest i będzie zupełnie inaczej niż On sobie myśli. Zrobię to czego pragniecie i wbiję mu do głowy, że mylił się co do mnie i niesłusznie obrażał Was, WWE Universe! Czas na zemstę nadchodzi. Koniec zabawy Punk… Do zobaczenia! Wkrótce…

-------------------

Pinio siedzi w swoim gabinecie i słucha muzyki na MP4, po chwili wchodzi do niego Jeff Hardy

JEFF: Witam. Mam do Ciebie prośbę.

PINIO: Również witam. Proszę. Co Cię do mnie sprowadza?

JEFF: Punk wrócił na RAW ale nie zasługuje na walkę o pas WWE w związku z czym chciałbym prosić o jeszcze jedną szansę i walkę z Triple H’em na Royal Rumble.

PINIO: Ale Ty już masz zapewnioną walkę na Royal Rumble.

JEFF: Wiem ale jestem profesjonalistą i wierzę, że jestem w stanie zrobić to i wygrać oba starcia.

PINIO: Rozumiem. Ale niestety był już tutaj jeden taki co chciałby walkę o pas. Myślę, że możecie powalczyć o to kto zmierzy się z Triple H’em. Przy okazji sprawdzisz jak Ci idzie walczyć dwa razy jednego wieczora.

JEFF: Dobrze. Mogę wiedzieć z kim się będę walczył?

PINIO: Oczywiście. Twoim rywalem będzie John Cena!

JEFF: Rozumiem. Dziękuje.

-------------------

Normal Match

CM Punk vs. Mark Henry

KOŃCÓWKA WALKI: CM Punk od początku dominuje nad znacznie większym rywalem. Aktualnie Mark Henry w narożniku przyjmuje serię kopnięć w brzuch. Sędzia odciąga najbardziej kontrowersyjną postać w WWE od przeciwnika. Punk uspokaja się ale po chwili rusza na rywala i częstuje go ciosem w kolana prosto w twarz. Chwyta go teraz za głowę i rozpędza się co skutkuje Bulldogiem! Lider nieistniejącej już stajni Nexus sygnalizuje, że za chwilę World Strongest Man pójdzie spać. Henry powoli wstaje. Jest już na nogach i Punk wynosi go! Niewiarygodne ileż siły ma ten zawodnik. Ale niestety ciężar ciała przeciąża byłego WWE Championa i ten upada na matę a Henry razem z nim i w dodatku na niego! To jest okazja dla Marka. Wstaje i podnosi Punka po czym wyniesienie do World Strongest Slam ale nie udaje się wykonać tej akcji ponieważ Straight Edge Warrior ucieka spod tego uchwytu i na dodatek dokłada potężne kopnięcie w głowę! Pretendent do Hardcore Championship bezwładnie pada na matę a Punk przypina 1…2…3!

-------------------

A oto to co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Jeff Hardy zmierzy się z Johnem Ceną o prawo walki z Triple H’em o WWE Championship!

W walce wieczoru WWE Champion Triple H zmierzy się z Batistą!

-------------------

Normal Match for #1 contender to WWE Championship

John Cena vs. Jeff Hardy

KOŃCÓWKA WALKI: Cena ma przewagę. Chce zrewanżować się za półfinał turnieju o WWE Championship, który odbył się dwa tygodnie temu. Seria ciosów w twarz, Irish Whip o liny i potężny clothesline. Jeff wstaje i nadziewa się na kolejny taki sam atak. Cena podnosi swojego przeciwnika, chwyta go za głowę i wyniesienie. Chwilę trzyma go w takiej pozycji i mamy Back Suplex! John nie czeka ani chwili. Wchodzi na narożnik i czeka na odpowiedni moment. Hardy wstaje John Cena skacze ale nie trafia z Top Rope Leg Dropem! To jest szansa dla Jeffa. Szybko podnosi rywala, Irish Whip o liny i clothesline. Jeff ponownie podnosi Cene i wykonuje mu Bodyslam. Taunty od młodszego z braci Hardy wzbudzają ogromną wrzawę na trybunach. John już na nogach, Extreme Enigma kopie Go w brzuch i wykonuje Twist of Fate! Nie! Cena ucieka i wynosi swojego rywala, próba Attitude Adjstument! Ale nieudana. Jeff raz jeszcze kopie rywala w brzuch i tym razem Twist of Fate udane! Błyskawicznie wskakuje na narożnik i Swanton Bomb! A więc Jeff Hardy zostaje pretendentem do mistrzostwa WWE!

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest Batista! Za chwilę zmierzysz się z mistrzem WWE. Jesteś w stanie pokonać Triple H’a?

BATISTA: Mogę nawet zakończyć Jego karierę! Jestem w stanie zrobić wszystko!

MARYSE: Chcesz zakończyć karierę swojego przyjaciela?

BATISTA: Jaki z Niego mój przyjaciel?

MARYSE: A czasy Evolution? Od kiedy pamiętam byliście przyjaciółmi.

BATISTA: Było… Minęło! Teraz jest inny Batista!

MARYSE: Dzięki za wywiad… Powodzenia.

-------------------

Normal Match – No Title

WWE Champion Triple H vs. Batista

KOŃCÓWKA WALKI: Batista ma przewagę. Ma swojego przeciwnika w narożniku i tam jakby Spearami wbija go jeszcze bardziej w narożnik. Wreszcie sędzia przerywa ten atak. Batista na moment odpuszcza by po chwili dalej kontynuować szaleńczy atak. Wreszcie sam się opanowuje i na chwilę przestaje. Odciąga Triple H’a od narożnika, chwyta go za głowę i wyniesienie. Jest potężny Suplex! Batista wstaje i tauntuje co spotyka się z gwizdami i buczeniem ze strony fanów. The Animal jednak się tym nie przejmuje i kontynuuje atak. Triple H wstaje, Batista podchodzi do niego, Irish Whip o liny i Spinebuster! Ależ dominacja Batisty! Podnosi rywala, ustawia głowę między nogami. Wyniesienie i próba Batista Bomb ale Triple H zaczyna atakować. Będąc na barkach swojego przeciwnika zaczyna uderzać go w głowę i uniemożliwia tym samym wykonanie akcji kończącej. Batista odpuszcza i Triple H spokojnie spada na matę i kontynuuje serię ciosów. Irish Whip o liny i Spinebuster od Triple H’a! Taunt i ogromna wrzawa. Animal w tym czasie wstaje, kopnięcie w brzuch i Pedigree od mistrza WWE! Przypięcie 1…2…3! Triple H zwycięzcą! Radość z tego przerywa mu This fire Burns…

PUNK: Brawo, brawo, brawo. Po cholernie nudnej walce mamy wreszcie zwycięzcę! Widzę, że jesteś zmęczony. Czyżbyś dał z siebie wszystko w tym starciu? Jeśli tak to wtedy wszyscy mamy prawo być zawiedzeni ponieważ sam twierdzisz, że chcesz dawać rozrywkę a póki co tylko zaniżasz poziom walk. Szkoda…

Punk wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze.

Takim obrazkiem kończymy Monday Night RAW!

ROYAL RUMBLE[30.01.2011]:

PLAKAT:

KARTA:

http://desmond.imageshack.us/Himg72/scaled.php?server=72&filename=97607100.jpg&res=medium

2.Normal Match for WWE Championship

http://img687.imageshack.us/img687/9639/95401804.jpg

Triple H© vs. Jeff Hardy

3.Normal Match for World Heavyweight Championship

Sheamus© vs. Randy Orton

4.??? Match for Hardcore Championship

5.Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

Hardy Boys vs. ???

NEWSY:

-W Royal Rumble Matchu wystąpi 30 zawodników.

-Mówi się o kilku debiutach na tej gali. Być może nawet w Maint Evencie.

-Zarząd WWE planuje wiele zaskoczeń w trakcie Royal Rumble Matchu. Podobno ma być aż 10 niewiadomych! Ale to dopiero wstępne plany.

-Krąży plotka, że na plakacie zbliżającego się PPV możemy zobaczyć zwycięzcę!

-Na SmackDown poznamy rywali dla braci Hardy. Prawdopodobnie nie będzie już więcej walk z uwagi na tradycyjny Royal Rumble Match.

P.S. DIARY DRUGI ROK Z RZĘDU ZOSTAŁO WYRÓŻNIONE JAKO NAJLEPSZE NA FORUM. WIELKIE DZIĘKI ZA WSZYSTKIE GŁOSY. MAM NADZIEJĘ, ŻE DALEJ BĘDZIECIE CZYTAĆ I KOMENTOWAĆ. POZDRO.

Edytowane przez Pinio
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-270479

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

07.01.2011

Trzecie SmackDown! na drodze do Royal Rumble 2011 rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Booker T! Panowie przypomnieli wydarzenia z ostatniej gali kiedy to:

-Mark Henry zarządał walki o WWE Hardcore Championship i szybko znalazł swojego rywala, którym będzie Wade Barrett,

-Randy Orton został pretendentem do World Heavyweight Championship,

-Sheamus pokonał Wade’a Barretta w finale turnieju o World Heavyweight Championship i stał się posiadaczem tego tytułu.

-------------------

It’s the shame

World Heavyweight Champion Sheamus zmierza do ringu, tauntuje z nowym tytułem i bierze mikrofon.

SHEAMUS: Udało mi się! Przeszedłem trudną drogę by stać się Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej ale sprostałem wyzwaniu i stoję tutaj teraz z tym mistrzostwem na ramieniu. Niedawno minął rok odkąd zadebiutowałem na RAW i zdobyłem niemalże od razu WWE Championship. Teraz jestem World Heavyweight Championem. Jestem najbardziej utalentowanym zawodnikiem w rosterze i jestem z tego bardzo dumny. Poczyniłem największy postęp. W niecały miesiąc od debiutu na RAW zdobyłem WWE Championship pokonując samego Johna Cene! Następnie otrzymałem statuetkę Slammy za „Debiut Roku”. Porównajmy moje osiągnięcia z osiągnięciami Marka Henry’ego. Ja jestem tutaj niewiele ponad rok a on? 15 lat. Jam am na koncie tytuł mistrza WWE i tytuł Mistrza Świata Wagi Ciężkiej. On nigdy nie był mistrzem. Mało tego prawdopodobnie nigdy nie był pretendentem. A może nawet nigdy nie miał okazji walczyć w pojedynku, którego stawką będzie miano pretendenta. Dobrze koniec tego. W każdym razie jestem świetnym zawodnikiem a na dowód tego macie to złoto, które wisi na moim ramieniu. Kolejna sprawa to moja pierwsza obrona tytułu. Na Royal Rumble zmierzę się z Randy Ortonem. Pojawia się pytanie dlaczego się nie obawiam? Na papierze wygląda to tak, że on nie potrafił wygrać z Wade’em Barrettem, którego ja pokonałem i zdobyłem tytuł. W rzeczywistości jest tak, że zawodnik o takich umiejętnościach jak ja nie ma prawa obawiać się kogoś takiego jak Randy Orton. Właśnie dlatego jestem pewny siebie i po kolei pokonuję każdego z ogromną łatwością. Na Royal Rumble obronię tytuł i pokażę, że Sheamus nie jest taki jak inni…

Irlandczyk wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze.

-------------------

Tag Team Match for #1 contenders to WWE Tag Team Championship

Heath Slater & Justin Gabriel vs. The Uso’s

Bliźniacy zmierzają do ringu ale od tyłu atakują ich Slater i Gabriel. Równocześnie rzucają swoich rywali w barierki po czym podnoszą ich i wrzucają do ringu. Tam Heath podnosi Jay’a Uso i wykonuje na nim Suplex a Gabriel dokłada 450 Splash. W międzyczasie Slater wykonał Jimmy’emu Uso Suplex a teraz Justin wykonuje 450 Splash. Gong już dawno zabił a więc Justin Gabriel przypina 1…2…3! A więc znamy rywali dla braci Hardy!

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest World Strongest Man Mark Henry! Jak zareagujesz na upokorzenie ze strony Sheamusa?

HENRY: Gdybym tylko miał czas to już dawno ten koleś znajdowałby się w szpitalu.

TIFFANY: Dlaczego nie masz czasu?

HENRY: Postawiłem sobie za cel zdobycie Hardcore Championship i nie pozwolę na to aby ktoś taki mi w tym przeszkodził.

TIFFANY: Co zamierzasz zrobić z tym brakiem szacunku jaki okazał Ci Mistrz Świata Wagi Ciężkiej?

HENRY: Zamierzam zdobyć Hardcore Championship a resztę mam w dupie!

-------------------

Widzimy Teda DiBiase, który ma coś do powiedzenia swoim fanom.

DiBIASE: Million Dollar Dream, syn wielkiej legendy. Ted DiBiase Senior to mój ojciec a ja jestem Ted DiBiase Junior i zamierzam wygrać Royal Rumble Match a następnie na WrestleManii zdobyć jeden z głównych tytułów WWE. Już raz byłem posiadaczem World Heavyweight Championship i zamierzam po raz kolejny zostać mistrzem. Royal Rumble Match to bardzo trudne starcie dla każdego z 30 zawodników, którzy wezmą udział w tej batalii. Ja jednak niespecjalnie obawiam się o siebie. Jestem typem człowieka, który nie boi się wyzwań tylko traktuje je jako motywację by zwyciężać.

-------------------

I've had enough, I'll make 'em see...

Do ringu zmierza ubrany w garnitur Wade Barrett.

BARRETT: A więc Mark Henry dalej łudzi się, że zdobędzie Hardcore Championship. Chyba musi przekonać się na własnej skórze jakim jestem brutalem i jaką krzywdę potrafię wyrządzić innemu człowiekowi. On uważa się za potwora a w rzeczywistości to ja jestem potworem i to ja potrafię skrzywdzić bardziej. Na SmackDown nie ma osoby, która w głębi serca nie czułaby respektu i strachu przed Wade’em Barrettem. Dlatego to jest ostrzeżenie dla Czekoladki, że po Royal Rumble może nie być już w tak dobrej, ale mimo wszystko bardzo słabej formie. Teraz zajmę miejsce obok komentatorów i obejrzę w akcji mojego niegodnego przeciwnika.

Barrett wyrzuca mikrofon a następnie zajmuje miejsce przy stoliku komentatorskim.

------------------

Normal Match

Mark Henry vs. Carlito(w.Primo)

KOŃCÓWKA WALKI: Mark Henry nie daje szans Carlito i od samego początku ma nad nim kontrolę. Aktualnie ma go w narożniku i atakuje serią Stinger Splashy. Wreszcie wyniesienie i World Strongest Slam! Przypięcie 1…2…3! Henry wstaje i od razu podnosi Carlito ale do ringu wbiega Primo i odwraca Jego uwagę i jednocześnie zwraca na siebie. World Strongest Man chwyta Primo za głową i podnosi za nią w górę. Efektownie to wygląda ale Primo na pewno nie czuje się przyjemnie. Henry chwilę trzyma i wyrzuca rywala poza ring! Teraz czas na Carlito. Wyniesienie i World Strongest Slam! Wade Barrett aż wstał a Mark Henry teraz groźnie na Niego spogląda. Teraz wymiana spojrzeń i to tyle.

-------------------

Już za chwilę Randy Orton zmierzy się z Wade’em Barrettem.

A w walce wieczoru World Heavyweight Champion Sheamus zmierzy się z Dolphem Zigglerem!

-------------------

Normal Match

Wade Barrett vs. Randy Orton

KOŃCÓWKA WALKI: Orton w ofensywie. Seria ciosów w twarz, Irish Whip o liny i Scoop Slam! Randy rzuca się na matę i uderza w nią pięściami. Barrett podnosi się a Orton czyha za nim. RKO! Nie! Wade wyrzuca w górę rywala i ten spada na matę! Były lider nieistniejącego już The Corre podnosi przeciwnika, wyniesienie i próba Wasteland, Orton zeskakuje i wykonuje Back Body Breaker! Barrett wyturlał się na zewnętrzną stronę ringu a to oznacza, że za chwilę The Viper będzie próbował wykonać DDT! Już chwyta rywala za głowę i odpowiednio sobie ustawia. Kilka sekund oczekiwania i jest DDT z drugiej liny! Randy tauntuje, Barrett wstaje i kolejna próba RKO! Znowu nie udana! Wade powstrzymuje drugi raz rywala. Orton szybko wstaje i nadziewa się na Big Boota! Wade Barrett podnosi rywala i wyniesienie do Wasteland! Iiii nie ma po raz drugi. Żmija podnosi się i unika clothesline’u a następnie z zaskoczenia wykonuje RKO! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moim gościem jest World Heavywight Champion Sheamus! Co powiesz na temat rywala, z którym zmierzysz się na Royal Rumble?

SHEAMUS: Randy Orton to osoba, przed którą ludzie mnie ostrzegają. Zupełnie nie rozumiem dlaczego. Jestem wojownikiem i pokażę mu, że nie jest on jedyny, którego ludzie się obawiają.

TIFFANY: A może teraz kilka słów na temat rywala, z którym zmierzysz się w walce wieczoru?

SHEAMUS: Dolph Ziggler jest zawodnikiem z niższych półek dlatego nie obawiam się go zupełnie.

TIFFANY: Dlaczego w dzisiejszej przemowie na początku gali zaatakowałeś słownie Marka Henry’ego?

SHEAMUS: To był zwykły przykład. Akurat on przyszedł mi do głowy dlatego o nim wspomniałem. Nie miałem na celu go obrażać. Jedyne co chciałem zrobić to pokazać ludziom ile potrzebowałem czasu by osiągnąć więcej niż ten olbrzym przez 15 lat.

-------------------

Normal Match – No Title

World Heavyweight Champion Sheamus vs. Dolph Ziggler

KOŃCÓWKA WALKI: Dolph Ziggler na pewno ku zaskoczeniu Sheamusa jest aktualnie w ataku. Seria kopnięć w brzuch, odbicie od lin i Sheamus unika Clothesline’u a następnie sam powala swojego rywala tym właśnie ciosem. Szybko podnosi Zigglera i wyniesienie zakończone Body Slamem! Celtycki Wojownik raz jeszcze podnosi rywala, Irish Whip w narożnik i Stinger Splash zakończony nadzianiem się na buta Dolpha. Ten wchodzi na narożnik i czeka aż chwiejący się na nogach World Heavyweight Champion odwróci się. Tak właśnie teraz się dzieje i Ziggler skacze ale Jego przeciwnik chwyta go w powietrzu i kończy to Body Slamem! Taunt od Irlandczyka. Mr. Perfection na nogach a więc Sheamus kopie go w brzuch, wyniesienie i próba Celtic Cross ale nie dojdzie do tego ponieważ Ziggler zeskakuje z pleców rywala i od razu z powrotem na nie wskakuje i zapina Sleeper Hold! Mistrz Świata jednak sprytnie chwyta go za głowę i przerzuca nad sobą! Dolph podnosi się ale otrzymuje błyskawicznie Brouge Kick! Przypięcie 1…2…3! Zwycięzca taki jak się można było spodziewać!

PLAKAT:

KARTA:

Triple H© vs. Jeff Hardy

Sheamus© vs. Randy Orton

http://iv.pl/images/57413495366014917855.jpg

Hardy Boys vs. Heath Slater & Justin Gabriel

NEWSY:

-Listę uczestników Royal Rumble Matchu poznamy po ostatnim SmackDown przed ta galą. Oczywiście nie poznamy 30 gdyż zarząd planuje kilka debiutów/powrotów/okazjonalnych występów.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-271365

• 2 tygodnie później...

MONDAY NIGHT RAW

10.01.2011

Drugie w nowym roku RAW na drodze do Royal Rumble otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-CM Punk powrócił jako zawodnik i „wynegocjował” z Piniem miejsce w Royal Rumble,

-Bracia Hardy pokonali Rey’a Mysterio i Sin Care zostając tym samym pretendentami do tytułów Tag Teamowych,

-Jeff Hardy pokonał Johna Cene i został pretendentem do WWE Championship!

-------------------

Time to play the game…

Dzisiejsze RAW otwiera mistrz WWE, który pojawia się w ringu w garniturze i z pasem WWE na ramieniu.

TRIPLE H: Tydzień temu odbyło się pierwsze RAW w 2011 roku i było ono niesamowicie ciekawe. Powrócił CM Punk by robić to co mu wychodzi, dostał miejsce w Royal Rumble Matchu, Jeff Hardy został pretendentem do mojego tytułu mistrza WWE i po raz kolejny dojdzie do starcia pomiędzy mną a nim i tym razem będzie to na Royal Rumble. Najważniejsze to, że w zeszłym tygodniu pokonałem Batistę, który uważa się za nie wiadomo kogo i myślał, że tak łatwo mnie pokona. Nie, nie jesteśmy już przyjaciółmi. Nie zadaję się z fałszywymi ciotami a jedną z takich osób jest Animal Batista! Teraz zamierzam skupić się na tym co najważniejsze a więc Royal Rumble. Na tej bardzo ważnej gali zmierzę się ze wspomnianym już Jeffem Hardy’m, którego bardzo szanuję i cenię jednak nie zamierzam tracić tytułu Jego kosztem. Bardzo dobrze współpracuje w ringu ze swoim bratem i życzę mu zdobycia tytułów Tag Teamowych ale nie WWE Championship. Musi wybrać jedną drogę. Albo Tag Team albo solowa kariera. Ja wybrałem tę drugą drogę i jestem z tego dumny, że teraz stoję tutaj przed Wami z pasem mistrzowskim na ramieniu i ze świadomością, że dopingujecie mnie na dobre i na złe! Chciałbym jeszcze odnieść się do CM Punka. Wrócił jako wrestler na poprzednim RAW. OK. Powiedział coś tam i była tam mowa o mnie. Chciał walki o tytuł ale niestety nie doszło do tego. Szkoda bo bardzo zależy mi na tym abym mógł wreszcie spotkać się z nim w ringu i pokazać mu kto jest lepszy i kto jest najlepszy na świecie!

Triple H wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze przy swoim theme.

-------------------

2 on 1 Handicap Match

Mark Henry vs. Primo & Carlito

KOŃCÓWKA WALKI: Mark Henry pokazuje, że nawet dwóch naraz nic mu nie zagrażają. Od samego początku walki na przemian atakuje Primo bądź Carlito. W tym momencie ten drugi leży poza ringiem a Henry podnosi Primo i wyrzuca Go prosto na brata. Mark nie czeka ani chwili wychodzi do nich poza ring i bierze Primo po czym wrzuca go do kwadratowego pierścienia i podnosi a następnie wyniesienie i World Strongest Slam! Przypięcie 1…2…3

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest CM Punk! Jak skomentujesz wypowiedź Triple H’a?

PUNK: A co on takiego powiedział?

MARYSE: To co powtarza już od kilku tygodni, że czeka aż spotkacie się w ringu i dostaniesz od niego nauczkę.

PUNK: Aha. To nie będę komentował tego co powiedział bo po prostu szkoda mi na to czasu.

MARYSE: Co jeśli Twoja pewność siebie zawiedzie i będzie zupełnie inaczej niż się spodziewasz?

PUNK: W co Ty wierzysz? Jestem najlepszy na świecie i jeszcze nigdy moja pewność siebie nie zawiodła. Tak będzie i tym razem.

MARYSE: Dzisiaj nie masz żadnej walki zaplanowanej. Czy oznacza to, że będziesz dokładnie obserwował rywali z Royal Rumble Matchu?

PUNK: Pójdę do szatni, założę słuchawki i będę słuchał muzyki aż wreszcie będę mógł sobie pójść do samochodu i wrócę do domu.

MARYSE: Dzięki za wywiad.

-------------------

Normal Match

Batista vs. Jeff Hardy(w.Matt Hardy)

KOŃCÓWKA WALKI:

Hardy chwyta Animala i Irish Whip o liny ale to Batista powala swojego rywala clothesline’em! Nie czeka ani chwili i od razu podnosi pretendenta do mistrzostwa WWE a następnie Irish Whip w narożnik ale skontrowany na Whisper In the Wind! Jeff tauntuje i czeka aż rywal wstanie. Właśnie teraz tak się dzieje. Kopnięcie w brzuch i Twist of Fate! Młodszy z braci Hardy szybko wchodzi na narożnik, tauntuje i Swanton Bomb! Zakończone jednak upadkiem na nogi Batisty i ten teraz przejmuje inicjatywę. Jeff powoli staje a Batista dźga Go palcami w oczy czego nie zauważył sędzia a następnie Irish Whip o liny i Spinebuster! Taunt i oczekiwanie aż Hardy podniesie się z maty. Już jest na nogach. Animal częstuje go kopnięciem w brzuch i dokłada Batista Bomb! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Widzimy wyluzowanego Johna Cene na zapleczu, który ma coś do powiedzenia.

CENA: Royal Rumble coraz bliżej. W związku z tym coraz więcej spekulacji kto wygra maint event i kto zdobędzie tym samym bilet na najwspanialszą galę czyli WrestleManię! W tym roku odbędzie się XXVII edycja tej gali i będzie to coś wyjątkowego. Wyjątkowego zwłaszcza dla mnie, Johna Ceny, który zwycięstwem w Royal Rumble Matchu zapewni sobie miejsce w maint evencie WrestleManii a stawką tego maint eventu będzie któryś z tytułów mistrzowskich. W związku z tym, że zbliża się Royal Rumble coraz więcej zawodników zanudza Was swoimi zapowiedziami do czego oni są zdolni i że to właśnie oni będą ostatnimi w ringu. Na szczęście Wy dzielnie znosicie trudy w słuchaniu ich i nie dajecie sobie wmówić takich bzdur i czekacie na ostateczne rozstrzygnięcie. Zamierzam wygrać ten pojedynek i na WrestleMani odzyskać tytuł! Nadszedł czas by John Cena ponownie był na szczycie i przywrócił blask WWE Championship!

-------------------

Tym razem jesteśmy w szatni braci Hardy.

JEFF: Przegrałem walkę, którą jako pretendent do WWE Championship powinienem wygrać. Czuję się z tym źle ale wiem co poprawić by nie przegrać najważniejszej walki czyli tej na Royal Rumble przeciwko Triple H’owi. Poza tym przegrałem przez oszustwo gdyż Batista włożył mi palce do oczu i nie miałem szans.

MATT: Jeff, nie przejmuj się. Skupmy się na tym by w jak najlepszej formie być podczas Royal Rumble i abyśmy zdobyli tytuły Tag Teamowe.

JEFF: Oczywiście tytuły też są bardzo ważne ale mi zależy bardzo na WWE Championship. Muszę to wygrać!

MATT: Oczywiście. Życzę Ci abyś to zrobił ale nie zapominaj o tym po co tutaj tak naprawdę jesteśmy.

JEFF: Nie martw się bracie. Damy radę!

-------------------

John Cena zmierzy się z Rey’em Mysterio.

W walce wieczoru WWE Champion Triple H zmierzy się z Największym Atletą na Świecie - Big Showem!

-------------------

Normal Match

John Cena vs. Rey Mysterio(w.Sin Cara)

KOŃCÓWKA WALKI: Warto wspomnieć, że obaj panowie podali sobie na początku walki ręce na znak, że będzie to czysty pojedynek i taki właśnie jest. Aktualnie w ataku Cena, który ma rywala w narożniku i okłada go pięściami w brzuch. Irish Whip w przeciwny narożnik i Stinger Splash! Rey pada na matę a Cena szykuje się do wykonania swojej charakterystycznej akcji. You Can’t See Me i Five Knuckle Shuffle! Czeka teraz aż Meksykanin wstanie i tak się teraz dzieje. Wyniesienie do Attitude Adjustment jednak próba wykonania akcji kończącej nieudana i Rey Mysterio kontruje to na Hurricanranę i w efekcie Cena ląduje na drugiej linie! Mysterio odbija się od lin i wykonuje 619! Następnie z pomocą lin wybija się i skacze ale nie trafia ze Splashem i Cena szybko podnosi się a następnie zapina STF! To koniec! Mysterio szybko odklepuje i takim akcentem kończy się to starcie.

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest Big Show! Dzisiaj zmierzysz się z WWE Championem Triple H’em. Czy uważasz, że to jest początek Twojej drogi na szczyt?

BIG SHOW: Dokładnie tak. Dzisiejszym zwycięstwem zamierzam pokazać wszystkim kto jest faworytem do wygrania Royal Rumble Matchu!

MARYSE: Co jeśli dzisiaj Triple H będzie górą?

BIG SHOW: Czy Ty próbujesz mnie zdenerwować? Myślisz, że jak będziesz mi takie głupoty opowiadać to Twój wywiad będzie ciekawszy? Kilka słów za dużo a możesz poczuć siłę mojej pięści!

MARYSE: Przepraszam. To wszystko. Dzięki za wywiad.

-------------------

Normal Match – No Title

WWE Champion Triple H vs. Big Show

KOŃCÓWKA WALKI: Triple H chwieje się na nogach a Big Show wykorzystuje to by wykonać swoją akcję kończącą! Hunter odwraca się w Jego stronę i unika potężnego prawego ale niestety cios ten dochodzi prosto w twarz sędziego! Big Show zdenerwowany z takiego obrotu sytuacji. Odwraca się, kopnięcie w brzuch i Pedigree od mistrza WWE! Przypięcie ale kto odklepie? Triple H podnosi się i pomaga sędziemu. Jednak nic to nie daje ale za plecami The Game’a pojawia się CM Punk! Hunter odwraca się i mamy wyniesienie a następnie Go To Sleep! Tym razem to Big Show przypina ale sędzia dalej nieprzytomny. Coś jednak zaczyna się dziać i mamy odklepywanie 1……2……3! A jednak Big Show pokonuje mistrza WWE. Widzimy koło titantronu CM Punka, który klaszcze.

PLAKAT:

KARTA:

Triple H© vs. Jeff Hardy

Sheamus© vs. Randy Orton

NEWSY:

-Zarząd ma już pomysł co zrobić aby WrestleMania była bardzo ciekawa. Ostatnio krążyły pogłoski jakoby streak Undertakera miałby zostać zakończony jednak nie wiadomo przez kogo. Wśród kandydatów do tego byli John Cena, The Miz a nawet Chris Jericho i... Bill Goldberg!

-To nie koniec newsów na temat planów zarządu. WrestleMania ma być emocjonująca ale też i po niej ma być dużo ciekawych storyline’ów. Mówi się o tytułach mistrzowskich dla drużyn 3-osobowych a także i o PPV o nazwie Bloody Night. Są też informacje jakoby w WWE powstać miał niszczycielski tag team. Narazie są to jednak spekulacja ale część z nich może być prawdą.

Jeśli są osoby, które czytają to proszę o pozostawienie komentarzy abym wiedział, że jest zainteresowanie. Możecie się spodziewać ciekawych wydarzeń i warto tutaj zaglądać :D

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-272579

Pomimo tego, że nie zaglądałem do Ciebie od dawna to jedno się nie zmieniło. Twoje odcinki dalej stoją na bardzo wysokim poziomie. Przeczytałem kilka kolejnych tyogniówek i są bardzo dobre. Rozwalił mnie segment CM Punka "miotającego" pomidorami :grin: . Pozwól jednak, że swoją opinię poświęcę ostatniemu RAW. Pierwsza walka pomiędzy World Strongest Manem, a braćmi Colon tylko podbija autorytet Henrego przed walką o pas Hardcoru i wydaje mi się, że wygra on z Barrettem, ktory przegral na ostatniej tygodniówce ze żmiją. Pojedynki Batisty oraz Johna Cena też bardzo dobre. W ME dobre zaognienie konfliktu pomiędzy Triple H, a Punkiem. Podsumowując gale oceniłbym 6/6 w ocenie szkolnej. Na dodatek karta na Royal Rumble preznetuje się wyśmienicie i przeczuwam, że w walce o pas WWE wydarzy się coś ciekawego :D . Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej twórczości.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-272836

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

14.01.2011

Czwarte SmackDown! na drodze do Royal Rumble 2011 rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Booker T! Panowie przypomnieli wydarzenia z ostatniej gali kiedy to:

-Sheamus wygłosił promo na temat swojej kariery i kariery Marka Henry’ego.

-Heath Slater i Justin Gabriel pokonali The Usos i zostali tym samym pretendentami do tytułów tag teamowych.

-Sheamus pokonał Dolpha Zigglera w walce wieczoru.

-------------------

*I hear Voices in my head...*

Do ringu przy ogromnej owacji zmierza pretendent do World Heavyweight Championship - Randy Orton.

Randy Orton: Wszyscy już dobrze wiedzą, że na Royal Rumble zmierzę się z aktualnym Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej Sheamusem. Stawką tego pojedynku oczywiście będzie tytuł, który jest w posiadaniu mojego przeciwnika. Tydzień teamu przyszedł On tutaj i zachwycał się swoimi dokonaniami. Wszyscy dobrze wiemy, że to ja jestem najmłodszym zawodnikiem, który posiadał World Heavyweight Championship! Teraz zamierzam być najdłuższym posiadaczem tego tytułu i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba! Sheamus słynie z nieczystych zagrań ale na Royal Rumble nawet one mu nie pomogą i poznamy nowego mistrza, którym będzie Randy Orton! Ja tutaj nie przyszedłem po to by mówić co zrobiłem przez całą moją karierę bo mógłbym tak wymieniać do jutra. Każdy kto nie wie co osiągnąłem przez lata mojej kariery niech sobie sprawdzi w internecie a ten czas, który poświęca na to by przyjść obejrzeć kolejny epizod SmackDown niech da mu wiele radości i emocji bo właśnie po to tutaj jestem!

Orton wyrzuca mikrofon i przy swoim theme i równie gorącej owacji co na początku wraca na zaplecze.

-------------------

Normal Match - No Title

United States Champion John Morrison vs. The Miz

Kiedyś przyjaciele, dzisiaj już nie do końca. Ponownie spotykają się w ringu naprzeciw sobie i kolejny raz ich pojedynek jest bardzo wyrównany. To pokazuje dlaczego byli świetnym tag teamem gdyż wzajemnie się uzupełniali. Końcówka pojedynku należała do Johna Morrisona jednak ten nie trafił ze Starship Pain a następnie Miz wykonał Low Blow czego nie zauważył sędzia. Zaraz po tym mieliśmy Skull Crushing Finalle i pin do trzech.

-------------------

Tiffany i jej gość...

Tiffany: Moim gościem jest World Heavyweight Champion Sheamus! Jak zareagujesz na słowa Randy’ego Ortona?

Sheamus: Zareaguje na nie podczas Royal Rumble.

Tiffany: Rozumiem. Czy Randy tą wypowiedzią wyprowadził Cię z równowagi czy może jednak nic Cię to nie ruszyło.

Sheamus: Jestem typem człowieka, który ma gdzieś to co o nim mówią ale nie będę udawał, że nie słyszałem tego co powiedział Randy. Tymi słowami jedynie pogorszył sobie swoją już i tak marną sytuację.

Tiffany: Dlaczego tak oceniasz Jego sytuację?

Sheamus: Mając mnie przeciwko sobie jest się w naprawdę niesamowicie ciężkiej sytuacji...

Tiffany: Dzięki za wywiad.

-------------------

30 zawodników... Jeden cel... Zwycięstwo! Jedyna taka okazja by zagwarantować sobie miejsce na WrestleMani! Albo ją wykorzystasz... Albo będziesz męczył się dalej! Kto będzie tym szczęśliwcem? Komu dopisze szczęście? Kto wyjdzie cało z tego całego zamieszania? Tylko jeden, jedyny! Royal Rumble...

-------------------

Tiffany i kolejny jej gość...

Tiffany: Tym razem moim gościem jest pretendent do World Heavyweight Championship - Randy Orton. Wiem, że się śpieszysz dlatego proszę o krótki komentarz do tego co powiedział przed chwilą Sheamus.

Randy Orton: Stwierdził, że moja sytuacja jest bardzo ciężka. Nie wiem dlaczego on tak uważa. Dopóki ja nie stwierdzę, że jestem w trudnej sytuacji to tak nie będzie dlatego możecie być spokojni. Sheamus lubi się przechwalać i tym razem było bez zmian. Nie obawiam się go a na Royal Rumble go zniszczę!

Tiffany: Dziękuje.

------------------

Cały czas backstage a tym razem kolej na Dolpha Zigglera!

Dolph Ziggler: Nazywam się Dolph Ziggler i jestem perfekcyjnym kandydatem na mistrza. Jestem perfekcją pod każdym względem i to właśnie dlatego, że jestem tak perfekcyjny... Wygram Royal Rumble Match! Nie żaden John Cena, Rey Mysterio, Batista czy John Morrison! Dolph Ziggler! To ja jestem przyszłością WWE i to teraz nadszedł mój czas! Zwycięstwo w Royal Rumble, Maint Event WrestleMani i zdobycie mistrzostwa! To piękny początek mojej dominacji w WWE! Na Royal Rumble przeżyjecie szok! Szok, który zagwarantuje Wam Mr. Perfection Dolph Ziggler!

-------------------

Już za chwilę Randy Orton zmierzy się z Dolphem Zigglerem.

A w walce wieczoru World Heavyweight Champion Sheamus zmierzy się z Kavalem!

-------------------

Normal Match

Dolph Ziggler vs. Randy Orton

Dolph od samego początku unikał walki w związku z czym bardzo długo trwało zanim obejrzeliśmy coś ciekawego. Wreszcie gdy Randy Orton dopadł swojego przeciwnika to zaczęło się coś dziać. Seria ataków od Ortona zakończona gdy Dolph uniknął jednego z ciosów i podciął rywala od tyłu. Chwilę dosłownie był w ataku Ziggler gdy nie trafił z Leg Dropem Randy ponownie odzyskał przewagę, której już nie stracił do samego końca pojedynku. Walka zakończyła się efektownym RKO i pinem do 3.

-------------------

Tiffany i jej gość

Tiffany: Moim gościem jest uczestnik walki wieczoru Kaval! Miło Cię znowu widzieć na SmackDown.

Kaval: Ja też bardzo cieszę się, że mogę wrócić na ring SmackDown. Czekałem na tą chwilę od początku jak tylko nie mogłem pojawić się na gali.

Tiffany: Co takiego się stało, że nie mogłeś być z nami?

Kaval: Postanowiłem wyleczyć wszystkie urazy by wrócić silniejszy i lepszy na Royal Rumble.

Tiffany: Czyli zamierzasz powalczyć o zwycięstwo w Royal Rumble Matchu?

Kaval: Oczywiście. To moje wielkie marzenie i wierzę, że uda mi się to zrobić!

Tiffany: W takim razie dzięki za wywiad i powodzenia!

-------------------

Normal Match – No Title

World Heavyweight Champion Sheamus vs. Kaval

Pojedynek dwóch wojowników od samego początku dawał nadzieje na emocje i tak właśnie było. Z początku przewagę miał Kaval, który chciał bardzo szybko zakończyć ten pojedynek jednak Sheamus nie jest mistrzem przez przypadek i nie pozwolił na takie coś. Gdy już uzyskał przewagę nad znacznie mniejszym przeciwnikiem to nie pozwolił jej sobie odebrać do końca pojedynku, który zakończył się poprzez Bicycle Kick i pin do trzech. Pod koniec pojawił się Randy Orton, który nagrodził brawami zwycięzcę. Ten jednak nie wyglądał na zadowolonego...

PLAKAT:

KARTA:

Triple H© vs. Jeff Hardy

Sheamus© vs. Randy Orton

NEWSY:

-WWE negocjuje z kilkoma zawodnikami w sprawie kontraktu i dość szybkiego debiutu. Podobno dwóch zawodników już jest w federacji ale wszystko jest trzymane w tajemnicy na odpowiedni moment.

-WWE negocjuje także z jedną z legend wrestlingu. Miałby on pełnić rolę managera jednego z tag teamów. Póki co wszystko wydaje się być na dobrej drodze by tak się stało. Debiut jednak nowego managera ma nastąpić dopiero po WrestleManii.

-Zarząd planuje także starcie na WrestleManii, które miałoby dać sporo emocji fanom. Chodzi o pojedynek o karierę jednego z wrestlerów.

-W tym roku draft odbędzie się na pierwszej gali RAW po Extreme Rules.

-Oto spis gal PPV na rok 2011:

1.Styczeń - 30 - Royal Rumble

2.Luty - 20 - Elimination Chamber

3.Kwiecień - 3 - WrestleMania XXVII

4.Maj - 1 - Extreme Rules

5.Maj - 22 - Over The Limit

6.Czerwiec - 19 - Capitol Punishment / Fatal 4 Way (trwają rozmowy na temat szczegółów)

7.Lipiec - 17 - Money in the Bank

8.Sierpień - 14 - SummerSlam

9.Wrzesień - 18 - Night of Champions

10.Październik - 2 - Hell in a Cell

11.Październik - 23 - Bragging Rights

12.Listopad - 20 - Survivor Series

13.Grudzień - 18 - TLC: Tables, Ladders & Chairs

P.S. Kilka estetycznych zmian wprowadziłem ale to nie koniec zmian. Jeśli chodzi o proma i dialogi to poprawię w następnych odcinkach gdyż ten i ten następny są już napisane od kilku dni.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-273022

Kolejny bardzo dobry odcinek. Skróciłeś opis walk co wcale mi nie przeszkadza na tygodniówkach. Backstage podczas ostatniej gali Niebieskiego Brandu był bardzo dobry, poza tym świetna promocja Royal Rumble. Co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to Randy Orton wygra walkę na RR i odbierze pas Sheamusowi. Może starcie zamieni się jeszcze w Triple Threat Match :D :?: albo namiesza w nim Ziggler, który szybciej czy później zostanie u Ciebie mistrzem wagi ciężkiej. Widzę, że po RR (a może nawet w trakcie tej gali) dojdzie do debiutów nowych zawodników :D . Dla mnie to bardzo dobra gala i wypada ci życzyć powodzenia oraz jeszcze lepszego Royal Rumble. Pozdrawiam
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-273160

Nadrobiłem dość spore zaległości w twojej federacji i wreszcie mogę pokusić się o komentarz. Nadal gale utrzymują stały poziom, zasłużenie to diary zostało nagrodzone drugi rok z rzędu. Byłem ciekawy, jak potoczą się sprawy po zakończeniu storylinu Nexus vs Corre (który mimo mojej niechęci, został znakomicie zakończony) i nadal twierdzę, że twoje diary prezentuje się świetnie. Mam sentyment do twojej twórczości i łykam każdy angle. Czekam na Royal Rumble w twoim wydaniu, gala zapowiada się ciekawie, Jeff dwie walki. Ogólnie storyliny to u ciebie najwyższa półka, walki skróciłeś, ale to dobrze - nie zwracam specjalnie na to uwagi. Powodzenia, czekam na RAW :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-273180

MONDAY NIGHT RAW

17.01.2011

Przed ostatnie RAW na drodze do Royal Rumble otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Triple H wypowiedział się na temat CM Punka i Royal Rumble,

-Mark Henry udowodnił swoją siłę pokonując Primo i Carlito w Handicap Matchu,

-Triple H przegrał z Big Showem a za tą porażką stał nie kto inny jak CM Punk.

---

*Time to play the game…*

RAW otwiera ubrany w garnitur, mistrz WWE Triple H!

Triple H: To co stało się tydzień temu zmusiło mnie wręcz do tego by tutaj przyjść i powiedzieć co o tym wszystkim myślę. Mam dość CM Punka, który na siłę próbuje być popularny. Niestety nie pozwolę na to by robił to moim kosztem. To przez Niego przegrałem pojedynek z Big Showem. Nie zostawię tego tak.

*This fire burns...*

CM Punk zmierza do ringu z mikrofonem w ręku.

CM Punk: Oj Hunter, Hunter. Bo za chwilę się nam tutaj rozpłaczesz. Nie powinieneś mieć pretensji do mnie o to, że przegrałeś walkę z Big Showem ale do Pinia! Tak! To właśnie przez Niego Ty przegrałeś!

Triple H: Skończ te gierki!

CM Punk: To nie są żadne gierki. Pinio nie dał mi tydzień temu nic do roboty a więc musiałem jakoś sobie wynagrodzić to, że przejechałem tyle kilometrów by być na RAW i nic nie robić. Niestety dopiero podczas Twojej walki wpadłem na tak genialny pomysł by kogoś zaatakować i... padło na Ciebie!

Triple H: Posłuchaj mnie. Gdyby nie ja to byś nawet tutaj nie stał tylko siedział w domu i oglądał to co robię w ringu w telewizji! By...

CM Punk: Naprawdę twierdzisz, że siedziałbym w domu i oglądał RAW w telewizji. Naprawdę tak twierdzisz? To dlaczego pomimo zawieszenia pojawiłem się na RAW i obejrzałem na żywo starcie finałowe o pas WWE? Byłem tutaj i obserwowałem Twoje poczynania w ringu i dopiero w domu stwierdziłem, że jedynie warto mi było pofatygować się na RAW by obrzucić Cię pomidorami co o dziwo spodobało się Twoim wiernym fanom i nawet rozbawiło co niektórych.

Triple H: Upokorzyłeś mnie, zaatakowałeś mnie i przez to przegrałem. Więcej Twoich czynów nie zniosę. Wystarczająco już mnie zdenerwowałeś tylko...

CM Punk: Tylko?

Triple H: Tylko nie mogę sobie pozwolić by walczyć z tak niszową postacią jak Ty. Zaniżasz mój prestiż dlatego jeszcze nie spotkaliśmy się w ringu.

CM Punk: Skoro Ty, będący na wyżynach umiejętności i lepszy od wszystkich nie możesz zniżyć się do mojego poziomu to ja się wzbiję na Twój i z łatwością oraz radością wyprzedzę. Pasje Ci? Ja zajmę się tym abyśmy zmierzyli się przed wygaśnięciem mojego kontraktu. Bo jak tak dalej pójdzie to nie zdążysz i Twoje starania i prośby bym przestał być zawieszony pójdą na marne.

Triple H: Czekam na naszą walkę bardziej niż na cokolwiek innego.

CM Punk: Czekasz na naszą walkę bardziej niż na wspólną noc z żoną? Uuu. Hunter, czyżby coś było nie tak w Twoich relacjach ze Steph?

Triple H: Odczep się od niej!

CM Punk: Trafiłem w czuły punk...

Triple H: Zajmij się swoimi sprawami a mi daj zakończyć swoje i wtedy znajdę dla Ciebie czas.

CM Punk: Ale ja nie mam nic do roboty w tym miesiącu za wyjątkiem Royal Rumble Matchu, który wygram i o ile nadal będziesz mistrzem to zmierzymy się dopiero na WrestleManii a mi się nie chce tyle czekać!

Triple H: To Twój problem... Widocznie będziesz musiał odejść jako przegrany. Nie będzie nam Ciebie brakowało. A jeśli tego Ci było mało to mam dla Ciebie dwa słowa!

Publiczność: SUCK IT!

Triple H w momencie krzyku fanów wykonał znany wszystkim gest i wyrzucił mikrofon a następnie wrócił na zaplecze.

---

Normal Match

Matt Hardy(w.Jeff Hardy) vs. Evan Bourne(w.Kofi Kingston)

Mimo obecności tag team partnerów przy ringu to jednak starcie obyło się bez interwencji i odwracania uwagi sędziego. Oczywiście nie obyło się bez podania sobie rąk na znak przyjaźni. Wyraźnie można zauważyć, że forma starszego z braci Hardy rośnie i to co było jeszcze rok temu to już przeszłość. Po serii charakterystycznych dla Hardy’ego akcjach nie udało mu się wykonać Twist of Fate. Wykorzystał to Evan, który również zaprezentował nam swój zasób akcji ale nie udało się wykonać AirBourne co pomogło Mattowi w odzyskaniu inicjatywy i w efekcie zakończeniu pojedynku poprzez Twist of Fate i pin do trzech. Po walce AirBoom pogratulowali zwycięstwa swojemu rywalowi.

---

Maryse i jej gość…

Maryse: Moim gościem jest WWE Champion Triple H! Twoja rozmowa z CM Punkiem wyjaśnia już wszystko dlatego pytanie dotyczące Royal Rumble. Na tej gali będziesz bronił tytułu przeciwko Jeffowi Hardy’emu. Co o nim powiesz?

Triple H: To dobry zawodnik ale nie zamierzam się poddawać. Czuję się silniejszy i lepszy od Niego i zamierzam wykorzystać tę przewagę.

Maryse: Warto dodać, że to będzie Jego druga walka na tej gali.

Triple H: I to jest właśnie kolejna moja przewaga. Bez niej też bym był w stanie Go pokonać ale on sam tego chciał i jest jak jest dlatego jeśli przegra to głównie ze swojej winy.

Maryse: No właśnie. W zeszłym tygodniu wspomniałeś by wybrał jedną drogę albo solowa kariera albo Tag team.

Triple H: No ale wtedy to już było oczywiste, że czekają Go dwie walki dlatego nich wybierze sobie drogę po Royal Rumble. Tak będzie dla Niego najlepiej.

Maryse: Dzięki za wywiad.

---

Na hali cisza… Nikt nie wie co za chwilę się wydarzy. Ale teraz już wszyscy wiemy o co chodzi…

*Out of time… So say Goodbye…*

Drew McIntyre powraca na RAW! Bez żadnych zapowiedzi i bez żadnych prom. Ubrany w garnitur w kwadratowym pierścieniu bierze mikrofon.

Drew McIntyre: The Chosen One powrócił… Nikt z Was nie wiedział, że dzisiaj nadejdzie czas kiedy to Drew McIntyre wróci na RAW. Dlaczego? Nie były pokazywane żadne proma, nie było żadnych zapowiedzi, strony internetowe nie huczały od newsów na mój temat! Dlaczego? Pytam się DLACZEGO? To pokazuje jaki brak szacunku w Was siedzi. Jesteście tylko zazdrośni, że osiągnąłem już wiele i osiągnę jeszcze więcej! Teraz moim celem jest zwycięstwo w Royal Rumble Matchu i odzyskanie złota na WrestleManii. Przypomnijcie sobie zeszłoroczną WrestleManię. Co takiego się wtedy wydarzyło? Nikt się nie spodziewał, że Drew McIntyre ściągnie walizkę… Randy Orton niemalże zeszczał się ze strachu gdy zagrał mój theme po Jego walce z Edge’em. Później nikt się nie spodziewał kiedy to po emocjonującej walce wieczoru The Chosen One przyszedł z walizką i z powodzeniem ją wykorzystał. Tyle już Wam zgotowałem emocji i niespodzianek a Wy nadal nie macie do mnie szacunku. Mam jeszcze jeden pomysł jak zdobyć Wasz szacunek. Będziecie zszokowani kiedy wygram Royal Rumble i odzyskam mistrzostwo WWE!

Drew wyrzuca mikrofon i przy negatywnej reakcji publiczności opuszcza ring…

---

Maryse i jej gość…

Maryse: Moim gościem jest Intercontinental Champion Rey Mysterio! Jak samopoczucie przed walką z Jeffem Hardym?

Rey Mysterio: Doskonale się czuje. Jeff to mój przyjaciel i nie mogę się doczekać kiedy będziemy mogli dać pokaz umiejętności fanom.

Maryse: Czy nie uważasz, że starcia z przyjaciółmi są o wiele trudniejsze niż z prawdziwymi rywalami.

Rey Mysterio: Owszem są. Jednak nie możemy nie walczyć gdyż nasi fani przychodzą tutaj by popatrzeć na najlepsze akcje.

Maryse: Jakie plany na Royal Rumble?

Rey Mysterio: Wygrana w walce wieczoru!

Maryse: Dzięki za wywiad. Powodzenia!

---

Widzimy na backstage’u braci Hardy.

Matt Hardy: Pokonałem Evana Bourne’a i pokazałem tym, że jestem w świetnej formie i kapitalnie przygotowany na walkę na Royal Rumble. Za chwilę mój brat pokaże na co go stać i teraz pozostanie nam już tylko pokonanie tych dwóch nieudaczników ze SmackDown!

Jeff Hardy: Matt widzę, że jesteś podekscytowany. Ja także. Za chwilę zmierzę się z moim dobrym znajomym Rey’em Mysterio. To dobry zawodnik dlatego wygrana z nim będzie dla mnie szczególna. Jest on doświadczonym wrestlerem dlatego jak Go pokonam to będę niemal pewny, że jestem dobrze przygotowany na walkę z Triple H’em!

Bracia na koniec mówią, że koniec gadania i razem idą w drugą stronę…

---

Zapowiedź tego co nas dzisiaj jeszcze czeka…

Jeff Hardy zmierzy się z mistrzem interkontynentalnym Rey’em Mysterio.

W walce wieczoru CM Punk zmierzy się z Batistą!

---

Normal Match – No Title

Intercontinental Champion Rey Mysterio vs. Jeff Hardy(w.Matt Hardy)

Jak się można było spodziewać pojedynek czysty, wyrównany i bez żadnych przekrętów. Obaj pokazali na co ich stać. Rey pokazał dlaczego jest mistrzem interkontynentalnym natomiast Jeff Hardy dał do myślenia tym co nie wierzą, że jest w stanie pokonać Triple H’a. Ten wyrównany pojedynek zakończył się dopiero gdy Rey nie trafił z kończącym Splashem a Jeff po chwili dołożył Swanton Bomb i uzyskał pin.

---

Maryse i jej gość…

Maryse: Moim gościem jest CM Punk! Za chwilę zmierzysz się z Batistą, który jest jednym z faworytów do wygrania Royal Rumble Matchu.

CM Punk: Ale Batista też za chwilę zmierzy się z jednym z faworytów do wygrania tego pojedynku. Coś sugerujesz?

Maryse: Oczywiście, że nie.

CM Punk: Więc swoje przemyślenia zostaw dla siebie gdyż z tego co słyszę są one kompletnie bez sensowne.

Maryse: Od kilku tygodni Twoje stosunki z Triple H’em są coraz gorsze. Triple H to zawodnik, którego uwielbiają fani na całym świecie. Jednak mimo Waszego konfliktu Ty także masz coraz więcej fanów. Dlaczego?

CM Punk: Może wreszcie przejrzeli na oczy? Nie wiem. Nie obchodzi mnie to.

---

Normal Match

CM Punk vs. Batista

Przy stoliku komentatorskim zasiadł WWE Champion Triple H, który nie powstrzymywał się od wygłaszania uwag na temat CM Punka. Starcie było niesamowicie wyrównane i mimo przewagi fizycznej Batisty Punk pokazał, że nie trzeba być niesamowicie wielkim by być Najlepszym na Świecie. W momencie kiedy Batista szykował się do Batista Bomb Punk przerzucił go nad sobą a następnie wyniósł pod GTS i akcję tę wykonał. Wtedy do akcji włączył się Triple H, który odwrócił uwagę Punka i ten nie przypiął rywala. Po chwili zagapienia Batista wykorzystał to i powalił Punka jednak gdy chciał go podnieść ten sprytnie położył na macie Animala i zapiął Anaconda Vise! Po chwili Animal odklepał a Punk mógł świętować wygraną na narożniku i pokazując palcem na logo WrestleMani.

PLAKAT:

KARTA:

Triple H© vs. Jeff Hardy

Sheamus© vs. Randy Orton

NEWSY:

-Oficjalnie rozpoczęto głosowanie na to w jakiej stypulacji ma odbyć się pojedynek o WWE Hardcore Championship pomiędzy Markiem Henrym a Wade’em Barrettem na Royal Rumble. Fani mogą wybierać pomiędzy: First Blood Matchem, No Disqualification Matchem, Extreme Rules Matchem a także Falls Count Anywhere Matchem.

-Bardzo ciekawie Booker T wypowiedział się na temat Johna Ceny. Na pytanie czy Booker T wierzy w to, że John Cena na WrestleMani pojawi się jako WWE Champion odpowiedział: ”John Cena skończył się w zeszłym roku i już prawdopodobnie nigdy nie zobaczymy go na szczycie. Poza tym mi się to nawet podoba gdyż lepsi zawodnicy mają szansę zdobyć WWE Championship i reprezentować federację a nie ten dupek.”

-Aktualne plany zarządu WWE sięgają już lipca i Money in the Bank PPV 2011. Nie zamierzają na razie niczego zmieniać gdyż, jak napisał jeden z członków Creative Teamu na swoim twitterze: ”To co się będzie dziać przez najbliższe pół roku w WWE zostanie zapamiętane na zawsze!”

-Dużo ostatnio mówi się o podpisaniu kontraktu przez WWE ze Stingiem. Aktualnie The Icon pozostaje bez kontraktu a WWE podobno gwarantuje mu starcie z Undertakerem na WrestleManii. Pytanie tylko której?

-Odnośnie stanu zdrowia Undertakera to prognozy nie są ciekawe i jest bardzo prawdopodobne, że DeadMan będzie musiał opuścić WrestleManię. ”Mark ciężko pracuje by dojść do zdrowia i powrócić na WrestleManię jednak gdyby to zależało tylko od Jego ciężkiej pracy to na pewno wróciłby szybciej... - mówi jeden z lekarzy opiekujący się Takerem.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-273248

Długo nie czekałem, znakomicie. Fajny pomysł z ankietą, osobiście zagłosowałem na Extreme Rules. Dlaczego? Falls Anywhere nie pasuje szczerze mówiąc do takich zawodników, bardziej do high-flyerów, przynajmniej w mojej opinii. No DQ to pojechanie po najmniejszej linii oporu, a First Blood nie jest takie emocjonujące. ER to stypulacja z dużą ilością przedmiotów, więc znając Ciebie, na pewno wyjdzie znakomicie.

”To co się będzie dziać przez najbliższe pół roku w WWE zostanie zapamiętane na zawsze!”

No szykuje się naprawdę interesujące kilka miesięcy w twojej federacji, ciekawe co tam wymyślisz.

WM bez Takera? Coś nie chce mi się w to wierzyć, stawiam na jego return na Royal Rumble :grin:

RAW tradycyjnie na poziomie, bardzo dobry pierwszy segment z Trajplem i Punkiem, fajna i ciekawa konfrontacja do ringu. Godny uwagi return Drew, heelowy Szkot na pewno będzie interesującą postacią, już jego promo dobrze opisałeś. Zdecydowanie na plus te dwie rzeczy, czekam oczywiście na to, co wydarzy się na Smackdown.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-273268

Wow, naprawdę bardzo dobre show. Aż boje się jak dobre będzie Royal Rumble :D. Konflikt pomiędzy Punkiem, a Triple H nabiera rozpędu, więc myślę, że Hunter obroni pas, a potem będzie męczył się z CM Punkiem. Myślę, że Jeff odbije to sobie zwycięstwem w walce o pasy Tag Teamowe. Powrót Drew jako heela jest bardzo ciekawym pomysłem. Wszytkie segmenty bardzo dobre. Tak jak Alvathen wątpie aby Undertaker nie zjawił się na WM'ce. No i wiele oczekuję sobie po najbliższych miesiącach :D. Jak zwykle masz u mnie ocenę celującą. Pozdrawiam
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-273295

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

21.01.2011

Przed ostatnie SmackDown! na drodze do Royal Rumble 2011 rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Booker T! Panowie przypomnieli wydarzenia z ostatniej gali kiedy to:

-Miz przez oszustwo pokonał Johna Morrisona,

-Randy Orton pokonał Dolpha Zigglera,

-A w walce wieczoru World Heavyweight Champion Sheamus pokonał Kavala.

-------------------

*Aaaawwwweeeesssooommmeee! I came to play*

Do ringu zmierza zadowolony The Miz.

The Miz: W zeszłym tygodniu pokonałem United States Championa! Pokonałem Go bez większego wysiłku i to powinno dać Wam do myślenia! Zastanówcie się kogo jesteście fanami. Uwielbiacie Johna Morrisona za to, że jest mistrzem a jest nim z przypadku. Każdy potrafi wyrzucić kogoś poza ring i zdobyć tytuł. Na ostatnim SmackDown dałem Wam powód dla którego John Morrison nie powinien być posiadaczem tego tytułu. Nie jest on godny by być w ogóle mistrzem. Za czasów naszego Tag teamu blokował moją karierę a teraz ma ten pas po przypadkowym zdobyciu i w dodatku nie potrafi reprezentować WWE jak należy. Nie nadaje się on kompletnie na mistrza. Ja nie jestem nawet pretendentem. Nie mam prawa walki o pas, nie dostanę walki o pas a mimo wszystko pokonałem tego nieudacznika! Because I’m The Miz and I’m Aaaaaaawwwwweeeeeessssssooooommmmmeeeeeeeeeee!

*Now listen… Ain’t No Make Belive…*

John Morrison wychodzi przed titantron.

John Morrison: Za chwilę mogę Ci udowodnić, że nie jesteś niesamowity!

-------------------

Normal Match – No Title

United States Champion John Morrison vs. The Miz

Rewanż równie wyrównany co przed tygodniem. John Morrison po kilku minutach wyrównanej walki zdobył jednak przewagę i był bliski zakończenia pojedynku jednak Miz uciekł przed Starship Pain a następnie zdjął poduszkę z narożnika i wepchnął w niego Johna. Po uderzeniu głową, chwiejąc się na nogach odwrócił się w stronę rywala a Miz wykonał DDT a później dołożył jeszcze Skull Crushing Finalle i odliczył rywala do 3.

-------------------

Tiffany i jej gość...

Tiffany: Moim gościem jest pretendent do Hardcore Championship Wade Barrett! Czy wiadomo już w jakiej stypulacji odbędzie się pojedynek o Hardcore Championship?

Wade Barrett: Zarząd pogrywa sobie i bawi się w jakieś durne głosowania na stronie. Niby dlaczego jacyś kompletnie nie znający się na tych sprawach ludzie mają wybierać mi stypulację?

Tiffany: Dzisiaj będziesz walczył w drużynie z Randym Ortonem. Czy jest szansa na Waszą udaną współpracę?

Wade Barrett: Nie obchodzi mnie to.

Barrett po wypowiedzeniu tych słów odchodzi…

-------------------

Na backstage’u widzimy drugiego pretendenta do Hardcore Championship Marka Henry’ego.

Mark Henry: Nie mogę się doczekać wreszcie tego Royal Rumble gdyż sytuacja się coraz bardziej pogarsza. Zarząd traktuje mnie jak durnia i pozwala głosować bandzie nieudaczników jaką stypulację ma mieć mój mistrzowski pojedynek. To jest przegięcie. Jeśli wybiorą ludzie coś nieodpowiedniego to nie dość, że krzywda stanie się Barrettowi to też i im! Radzę Wam podjąć właściwą decyzję!

-------------------

30 zawodników i tylko jeden zwycięzca! Kto okaże się tym najlepszym i najsilniejszym? Kto pokona 29 innych rywali. Kto będzie tym najwytrwalszym? Kto pokona wszystkie swoje słabości i zagwarantuje sobie udział na WrestleManii? Tylko jeden jedyny! Royal Rumble…

------------------

*Domination*

Ezekiel Jackson zmierza do ringu. Bierze mikrofon.

Ezekiel Jackson: TO JA WYGRAM ROYAL RUMBLE!

Zeke wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze przy swoim theme.

-------------------

Już za chwilę jeden z pretendentów do tytułów Tag teamowych Justin Gabriel zmierzy się z Tedem DiBiase.

A w walce wieczoru World Heavyweight Champion Sheamus i Mark Henry zmierzą się z Randy Ortonem i Wade’em Barrettem!

-------------------

Normal Match

Justin Gabriel vs. Ted DiBiase

DiBiase od samego początku zyskał przewagę nad rywalem ale gdy podjął próbę wykonania swojej akcji kończącej to sytuacja uległa zmianie. Justin Gabriel uniknął trudnej sytuacji i następnie przeszedł do ofensywy. Po serii efektownych akcji Gabriel dołożył 450 Splash i przypiął rywala do 3.

-------------------

Tiffany i jej gość...

Tiffany: Moim gościem jest pretendent do World Heavyweight Championship Randy Orton. Dzisiaj będziesz walczył w drużynie z Wade’em Barrettem przeciwko Waszym rywalom na Royal Rumble. Jest możliwa udana współpraca pomiędzy Wami?

Randy Orton: To zależy od Niego. Ja nigdy się nie poddaje i bez względu na wszystko dam z siebie tyle ile jestem w stanie by wygrać.

Tiffany: Można powiedzieć, że tylko Ty jesteś porządny z całej czwórki. Nie uważasz, że to może przeszkodzić.

Randy Orton: Nie przejmuję się tym.

Tiffany: Dzięki za wywiad. Powodzenia.

-------------------

Tag Team Match

World Heavyweight Champion Sheamus & Mark Henry vs. Randy Orton & Wade Barrett

Wade Barrett postanowił nie walczyć i pojedynek zamienił się w Handicap Match. Drużyna mająca przewagę liczebną dominowała nad Randy’m, który jedynie odzyskiwał na chwilę kontrolę i robił kibicom nadzieję ale po chwili szybko to było przerywane i znowu dominowali Mark i Sheamus. W końcówce walki Orton wykonał RKO na World Heavyweight Championie ale pin przerwał Mark Henry, który od razu dołożył jeszcze World Strongest Slam i Sheamus bez problemu odliczył rywala.

PLAKAT:

KARTA:

Triple H© vs. Jeff Hardy

Sheamus© vs. Randy Orton

NEWSY:

-Ostatnio głośno jest na temat stanu zdrowia Undertakera. Komentarz na ten temat wygłosił nawet prezes federacji - Pinio. "Sprawa występu Undertakera na WrestleMani jest zamknięta. Niestety ale nie zobaczymy go w akcji na tej wielkiej gali. Ale jednak nie martwcie się. Inne wydarzenia przyćmią brak Takera a ten wróci w późniejszym czasie znacznie silniejszy." Ta wiadomość wstrząsnęła całym wrestlingowym światem i już rozpoczęły się spekulacje co WWE szykuje na najważniejszą galę w roku.

-Royal Rumble już za niewiele ponad tydzień i zapowiadane jest coś wielkiego na tę galę. Spekulacje trwają i mówi się najwięcej o debiucie Stinga. Ma on zostać zakontraktowany nawet jeśli Undertaker nie wystąpi na WrestleManii.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-273401

Genialne SmackDown , ale moim zdaniem za mało walk ;)

Z niecierpliwością czekam na RR i mam nadzieję , że zwycięzca znajduje się na plakacie ;)

Osobiście zagłosowałem na First Blood , bo będzie najciekawsze ;) :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-273468

MONDAY NIGHT RAW

24.01.2011

Ostatnie RAW na drodze do Royal Rumble otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-CM Punk i Triple H powiedzieli sobie w twarz co o sobie myślą.

-Drew McIntyre powrócił i zapewnił, że to On wygra Royal Rumble Match.

-CM Punk pokonał Batistę w walce wieczoru.

---

*No more words…*

Jeff Hardy zmierza do ringu przy ogromnej owacji publiczności. W ringu bierze mikrofon.

Jeff Hardy: A więc do Royal Rumble pozostał już niespełna tydzień. Uznałem, że to już najwyższy czas aby powiedzieć Wam kilka słów na temat tej ważnej gali. Rozpoczynamy na dobre drogę na WrestleManię i ja zamierzam zrobić duży krok w stronę tego by wystąpić na tej gali. Na pewno nie wygram Royal Rumble Matchu ale mogę być bliżej WrestleMani pokonując Triple H’a i zdobywając WWE Championship. Bardzo szanuje aktualnego mistrza ale jednocześnie nie zamierzam się poddawać tylko walczyć do samego końca i w efekcie zdobyć złoto, które mi się należy i na pewno Wy też tak uważacie! Cieszy mnie, że zawsze jesteście ze mną i chcę aby dalej tak było. Chcę też wynagrodzić Wasze wysiłki zdobyciem tytułu. Dopingujecie mnie, drzecie sobie gardła wykrzykując moje imię i jedynym sposobem jaki jest możliwy by się Wam wszystkim naraz odwdzięczyć jest właśnie zdobycie WWE Championship na Royal Rumble. Jestem gotów na emocjonujące starcie, jestem gotów na dwie walki, które mnie czekają. Nie po to się tak o nie starałem by teraz cokolwiek zaprzepaścić. Zdaję sobie sprawę, że nigdy więcej taka okazja może mi się nie przytrafić dlatego dam z siebie wszystko, dam Wam rozrywkę jakiej oczekujecie, dam Wam to po co tutaj przychodzicie… Dam Wam radość!

Jeff wyrzuca mikrofon a następnie wchodzi na narożnik i tauntuje po czym wraca na zaplecze.

---

Normal Match

Matt Hardy vs. Christian

Pojedynek z początku wydawał się wyrównany ale Matt Hardy wykorzystał błąd Christiana i przejął na dobre inicjatywę. Christian niezbyt zagroził starszemu z braci Hardy. Ten zakończył pojedynek tradycyjną serią akcji i Twist of Fate.

---

Maryse i jej gość...

Maryse: Moim gościem jest CM Punk! Dzisiaj masz okazję sprawdzić swoją formę przed Royal Rumble Matchem. Twoim przeciwnikiem będzie nieprzewidywalny Sin Cara. Co o nim powiesz?

CM Punk: Po pierwsze to nie mam czego sprawdzać gdyż zawsze jestem przygotowany na sto procent bez względu czy to RAW, SmackDown! czy też WrestleMania. Jestem najlepszy na świecie a to oznacza, że o każdej prze dnia i nocy jestem w formie.

Maryse: Rozumiem. A więc co powiesz na temat Sin Cary?

CM Punk: Ten kurdupelek potrafi skakać. Tyle o nim wiem i jakoś nie ciągnie mnie by Go bardziej poznać. Jedyną rzeczą do której mnie ciągnie i ma to związek z nim to moment kiedy sędzia klepnie w matę po raz trzeci w momencie mojego przypięcia.

Maryse: Zamierzasz wtrącić się w walkę Triple H’a z Jeffem Hardym na Royal Rumble?

CM Punk: Takich rzeczy nie wolno zdradzać. Ludzie dowiedzą się o tym w momencie gdy to się zacznie dziać. Chyba każdy już wie, że po mnie można spodziewać się wszystkiego gdyż nie boję się robić tego na co mam ochotę bez względu na to czy to się komuś podoba czy nie.

---

30 zawodników… Jedno marzenie… Jedna taka szansa… WrestleMania zbliża się wielkimi krokami… Kto po tej nocy będzie pewien występu na tej wspaniałej gali? Kto odbierze nadzieje pozostałym 29 uczestnikom tego starcia? Kto zdobędzie a może obroni WWE Championship? Co wydarzy się w walce o World Heavyweight Championship? Royal Rumble 2011…

---

Maryse i jej gość…

Maryse: Tym razem moim gościem jest WWE Champion Triple H! Czy obawiasz się interwencji ze strony CM Punka na Royal Rumble?

Triple H: Nie wiem po co miałby to robić. Przecież pas w takim wypadku nie zmieni właściciela…

Maryse: A co jeśli On ma jakiś plan. Przecież po nim można się spodziewać Wszystkiego.

Triple H: Tak, zdaję sobie sprawę, że ten człowiek jest nieprzewidywalny ale bez względu na to co mu siedzi w głowie zamierzam mu przeszkodzić w wykonaniu planu.

Maryse: Dzisiaj jednak odbędzie się pojedynek Tag Teamowy i Ty będziesz w drużynie ze swoim przeciwnikiem na Royal Rumble. Wiadomo, że jesteście przyjaciółmi ale czy gorączka przed Royal Rumble nie wpłynie źle na Waszą współpracę?

Triple H: Nie sądzę. My dopiero zaczniemy walkę w ringu Royal Rumble a poza tym w przeciwnej drużynie jest taka sama sytuacja a nawet powiedziałbym, że gorsza gdyż Sheamus i Randy Orton nie przepadają za sobą.

Maryse: W takim razie dzięki za wywiad i powodzenia!

---

Backstage a dokładniej szatnia Rey’a Mysterio.

Rey Mysterio: Witajcie. Royal Rumble już a sześć dni a to oznacza, że z każdym dniem trzeba być w coraz lepszej formie tak by wygrać Royal Rumble Match i mieć pewne miejsce na WrestleMani. Nie ukrywam, że moim marzeniem jest drugie zwycięstwo w Maint Evencie tej gali i nie ukrywam też, że zrobię wszystko by w niedzielę pozostać ostatnim w ringu! Pomimo mojego wzrostu nie boję się wyzwań i wiem, że stać mnie na to by dać Wam tę radość. Mam wielu fanów na całym świecie i wiem, że będziecie mnie dopingować. Możecie być pewni, że dam z siebie wszystko. Bez względu czy wypadnę pierwszy, dziesiąty czy wygram to wiedzcie, że starałem się najmocniej jak tylko potrafiłem…

---

CM Punk zmierzy się z Sin Carą!

A w walce wieczoru starcie Tag teamowe. WWE Champion Triple H i Jeff Hardy zmierzą się z World Heavyweight Championem Sheamusem i Randy Ortonem.

---

Normal Match

CM Punk vs. Sin Cara(w. Rey Mysterio)

Od początku starcia ciężko było wskazać pewniaka do zwycięstwa. Mimo iż CM Punk jest już doświadczonym zawodnikiem to Sin Cara nie dawał za wygraną i wykorzystywał swoje umiejętności akrobatyczne by zwodzić CM Punka i wyprowadzać efektowne ciosy. Jednak po kilku próbach Straight Edge Warrior wreszcie przyłapał na błędzie swojego rywala i przejął inicjatywę. Po wykonaniu charakterystycznych dla siebie akcji Punk wyniósł rywala i pokusił się o próbę wykonania GTS. Próba jednak nie została zakończona sukcesem i Sin Cara zaraz po zeskoczeniu z pleców przeciwnika z powrotem wrócił do ofensywy. Kolejna seria efektownych akcji. Przez większość czasu tych akcji Sin Cara był w powietrzu i niektóre Jego akrobacje aż prosiły się o wstanie i owację na stojąco. Ale niestety zbyt długo zabierał się do wykonania Swanton Bomb i Punk ponownie doszedł do głosu w walce. Tym razem po kilku akcjach GTS doszło do skutku i pin do trzech.

---

Maryse i jej gość…

Maryse: Moim gościem jest uczestnik Maint Eventu, pretendent do WWE Championship - Jeff Hardy! Za chwilę weźmiesz udział w walce Tag Teamowej i Twoim partnerem będzie Triple H. Czy nie przeszkadza Ci to?

Jeff Hardy: W żadnym wypadku. Triple H’em zamierzam zająć się w najbliższą niedzielę a dzisiaj zależy mi na odniesieniu kolejnego zwycięstwa.

Maryse: Często bywało, że nawet najlepsi koledzy nie potrafili dotrwać w przyjaźni do końca takiego pojedynku. Nie obawiasz się takiego obrotu spraw?

Jeff Hardy: Nie. Wiem, że Triple H to bardzo mądry człowiek i w przypadku jakichś małych spięć będzie w stanie zrozumieć to co się przed chwilą wydarzyło.

Maryse: Dzięki za wywiad. Powodzenia.

---

Tag Team Match

WWE Champion Triple H & Jeff Hardy vs. World Heavyweight Champion Sheamus & Randy Orton

Początek pojedynku był bardzo obiecujący i narobił kibicom nadziei na fenomenalne starcie. Współpraca w obu drużynach układała się niesamowicie pomyślnie i nikt nie był w stanie powiedzieć kto to starcie wygra. Nie wyglądało też, że ktokolwiek ma ze sobą na pieńku spośród uczestników. Oczywiście starcie pomimo późniejszych sporów zwłaszcza w drużynie ze SmackDown było ciekawe. W końcówce walki Triple H wykonał Pedigree na Sheamusie a Swanton Bomb dołożył Jeff Hardy co w efekcie dało zwycięstwo drużynie z RAW. Randy Orton nie był zadowolony z tego co się stało. Sheamus doszedł do siebie, wziął swój tytuł i… Zamierzał użyć go by uderzyć swojego rywala na Royal Rumble. Na szczęście dla Ortona ten w porę się zorientował co go za chwilę może spotkać i zrobił genialny unik po czym błyskawicznie poczęstował rywala RKO!

PLAKAT:

KARTA:

Triple H© vs. Jeff Hardy

Sheamus© vs. Randy Orton

NEWSY:

-Nie jest przewidywany żaden zapychacz na galę Royal Rumble gdyż Maint Event zajmie wystarczająco dużo czasu.

-Na zwycięzcę Royal Rumble typuje się Batistę. Animal miałby po zwycięstwie wybrać sobie na rywala WWE Championa, którym ma być Triple H a walka na WrestleManii miała by dodatkową stypulację gdyż postawiona na szali byłaby kariera któregoś z uczestników.

-Innym wariantem na zwycięstwo w niedzielnym Maint Evencie jest... Cody Rhodes. Nie pojawia się w TV ale jest zapowiedziany na walkę wieczoru i mówi się dość poważnie o sporej niespodziance dla fanów.

-Mówi się, że wśród niewiadomych ma znajdować się Chris Jericho, który opuścił WWE 20 grudnia 2011 roku po przegranej walce półfinałowej o pas WWE z aktualnym mistrzem Triple H'em. Występ Jericho na Royal Rumble jest niemal pewny gdyż napisał wczoraj na twitterze bardzo ciekawą wiadomość: "Boston... The beautiful city and 1 free week here! Next i'm back to work...

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/27/#findComment-273478

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• -Raven-
      I tak i nie. Nie - nie jest to prawidłowa odpowiedź. Tak - zdecydowanie jest to film dla Ciebie, amigo
    • Kaczy316
      1.Zgadzam się w 100% taki teatr/serial, ale wrestling nigdy nie był sportem   2.Przez prawie pół dekady ciężko nie powtarzać schematów, nawet w filmach obecnie to widać czy serialach, ciężko stworzyć coś oryginalnego, bo "wszystko już było".   3.100% Prawdy   4.Znaczą, ale niestety o wiele mniej niż kiedyś, w sensie uważam, że obecnie więcej niż w latach 17-22, ale mniej niż w latach przed PG Erą chociażby.(A i btw pominąłeś nr. 4 xD)   5.Wszystko się dostosowuję do swoich czasów dobrym porównaniem są filmy i seriale, bo do tego można porównać wrestling, jakie filmy wychodziły w latach 90-00? I ogólnie jakie rozrywki wtedy preferowano? Brutalność była mega pożądana przez ludzi, walki, coś dla tego typu grup odbiorców, a właściwie wtedy to były nawet masy, bo większości wmawiano, że to jest rozrywka, teraz wszystko jest tworzone pod masy i dzieci, jakie czasy takie widowiska.   6.A tutaj się nie wypowiem, bo ciężko mi coś powiedzieć, może coś w tym jest.   Teraz tematy bieżące:   1.Dość subiektywna opinia, ja uważam, że dzięki temu mieliśmy naprawdę mega WM 40, gdyby Cody zdobył tytuł rok wcześniej nie mielibyśmy tak dobrego odłączenia się Jeya według mnie od Romana, sytuacji z Bloodline całej, kozackiego feudu z Rockiem, świetnego momentu z wybraniem zemsty na Rollinsie przez Romana, no ja powiem tak, gdyby patrzeć świeżo po WM 39 to można by to tak uznać, ale patrząc ile świetnych momentów dało to, że właśnie Rhodes wygrał dopiero rok później to jestem zdania, że była to najlepsza możliwa decyzja.   2.Z Tym też się zgadzam w 100% Bloodline zaczyna nudzić, ale głównie dlatego, że znowu wracamy do punktu gdzie umiera sporo storyline'ów, po prostu boją się pociągnąć za spust, dlaczego Solo nie wygrał z Romanem? Dlaczego nawet po wygranej Romka nie dostaliśmy Rock Bottom dla Romualda? Czemu Heyman się nie mógł odwrócić od Romana? Dlaczego Reigns nie mógł zwerbować sobie drużyny na WG tylko to Drużyna się do niego kleiła pomimo tego co im robił? To story zyskało na innowacyjności i ryzyku, a teraz traci mega dużo na pójściu po najmniejszej i najbardziej przewidywalnej linii oporu.   3.Też w 100% się zgadzam i mówię to od dłuższego czasu, Sami od 2022 odwala taką robotę, a jedyne co miał to pas IC, gdzie stracił go w drugim feudzie meh, chociaż ME WM nie da się mu odebrać i genialnego momentu, tak dalej to nie jest pas WWE/WH i ścisły ME tygodniówek, PLE, po prostu jak jest potrzebny to go wyciągają z kieszeni, żeby jobbnął, to samo jest z KO, smutne, ale niestety prawdziwe.   4.Też nie jestem tego fanem, jak ma ktoś zdobyć pas to niech będzie Full Time, przyzwyczaiłem się, że pasy World potrafią trafiać w ręce part timerów, no zdarza się, trzeba "promować" federację nazwiskami, ale żeby nawet mid cardowe? To już dla mnie przesada, jeszcze ten run był mega kiepski i zabił tylko tytuł US jeszcze bardziej.   5.Tutaj uważam, że zawodzą przecieki i internet, jest cała masa spekulacji, plotek i fake newsów, najświeższy przykład? The Rock, zapowiedział, że będzie na Raw i to wszystko, zjawił się? Zjawił, ale w tym przypadku to było takie 50/50, bo WWE zaczęło pompowanie balonika na Bad Blood kiedy The Rock zakończył gale, ale potem wszystko dopowiadali sobie fani, jakieś pojawienie się na SvS, potem ataki na Raw na Netflixie, nieważne, że byłoby to świetne pod kątem story, ale WWE nigdy wprost nie powiedziało, że Rock naznaczy Solo na nowego Tribal Chiefa i zrobi go z niego i że to Rock za tym wszystkim stoi, to wszystko fani sobie ustalali, więc z jednej strony się zgadzam, a z drugiej fani mają mega wysokie oczekiwania, a czasem WWE chcę po prostu, żeby legenda się pokazała i pogadała i to wszystko, ale to też już się robi mega nudne, bo ile można słuchać o tym jak świetnie być w danym mieście i jaka ta publika nie jest genialna i jak to wrestler X nie tęsknił za miastem Y czy za samym WWE xD, kontrowersyjny temat bardzo, ale ciekawy.   6.Ciężko zrobić coś z niczego, jak mają zrobić Panie na równi z facetami kiedy......Wrestling i walki to stricte męska rozrywka? Zawsze tak było i zawsze tak będzie i w większości to faceci oglądają takie rzeczy i chcą oglądać utalentowanych zawodników, 3/4 babek botchuje najprostsze akcję, nawet jak dali ME WM to z tego co pamiętam finish był zbotchowany, a przecież były tam dwie zawodniczki, które tu wymieniłeś, to tak jakbyś chciał zrobić z facetów cheerleaderów, w sensie nie jestem pewny, ale chyba są faceci cheerleaderzy, jednak nie zmieni to faktu, że jest to dyscyplina, która nie dość, że lepiej wychodzi kobietom to jeszcze ludzie po prostu chętniej je oglądają, bo z nimi to zostało utożsamione, kwestia tego na czym/kim dana dyscyplina powstała i która płeć jest w tym lepsza, zdarzają się wyjątki oczywiście, ale nie zmienia to reguły i faktów, porównanie może kiepskie wybrałem, nie jestem pewny, ale takie jedynie mi do głowy przyszło.  
    • Jeffrey Nero
      Może przed Tv ludzi przyciągnie bo po sprzedaży biletów wygląda to mizernie.
    • HeymanGuy
      1. Wrestling to bardziej teatr niż sport Oczywiście, że w wrestlingu są elementy sportowe, ale jest to przede wszystkim teatr. Przykład? Chociażby feud Lesnara z Romanem m.in. na WM 34, gdzie wielu fanów czuło, że walka była "ustawiona", ale nie pod względem wyniku, a pod kątem większego marketingu, a nie autentycznego rywalizowania dwóch zawodników. Historia i scenariusz były bardziej widoczne niż sama walka w ringu. Nawet w WWE, jednym z głównych atutów są właśnie postacie i opowiadanie historii, które przyciągają widza, a nie czyste umiejętności sportowe. 2. "WWE stało się mega komercyjne i przewidywalne" Pamiętacie, jak Vince McMahon wykreował najpierw SCSA, potem Jasia Cenę i tak powtarzał ten schemat z coraz to nowymi "twarzami" federacji> Zaczęło to być przewidywalne. Przykład: kiedy Cena zdobył 16. tytuł mistrza WWE w 2017 roku, fani odczuli to jako kolejną próbę wykreowania historycznego momentu, który nie miał większego związku z rzeczywistą rywalizacją. WWE stało się maszyną do zarabiania pieniędzy na nazwiskach i powtarzalnych formułach. Kolejnym dowodem może być dominacja The Undertakera przez lata – jego seria na WrestleManii była traktowana jak wydarzenie, ale z roku na rok traciła na świeżości. Schematy, schematy i jeszcze raz schematy. 3. "AEW to jeszcze nie jest prawdziwy konkurent dla WWE" Owszem, AEW zyskało wielu wiernych fanów, ale wciąż nie może dorównać WWE pod względem globalnego zasięgu. Jednym z najbardziej mówiących o tym momentów była reakcja na "All In" w 2018 roku, kiedy AEW ogłosiło ogromne plany i zmiany w wrestlingu, a potem okazało się, że ich plany są w dużej mierze oparte na tym, co już robiło WWE, tylko z deka gorszym wykonem elitarnym to wychodzi. AEW wciąż nie potrafi zbudować takiej samej bazy subskrybentów w WWE Network, tudzież od kilku dni fani WWE na Netfliksie, czy dotrzeć do tak szerokiej grupy odbiorców na całym świecie. 5. "Znaczenie mistrzostw w WWE i nie tylko. Czy one coś jeszcze znaczą?" Czy pas mistrza WWE ma jeszcze jakiekolwiek prawdziwe znaczenie? W wielu przypadkach pasy są bardziej elementem marketingowym niż oznaczeniem najlepszego zawodnika. Przykład? Cała masa, Jinder Mahal przejmujący pas aby trafić na indyjski rynek. Walki o pasy stały się bardziej oparte na scenariuszach ,,po coś" niż na faktycznej rywalizacji, co było widoczne w wielu storyline'ach. Oczywiście przykład Jindera to jeden z wielu, ale ten najbardziej przychodzi mi do głowy, kiedy w rosterze mieliśmy przecież masę lepszych workerów. 6. "Wrestling w latach 90-tych miał ten ‘dziki’ klimat, teraz za bardzo się tego boją, a nie powinni" Lata 90-te w wrestlingu to czas, kiedy granice były przekraczane. Z jednej strony mieliśmy erę Attitude WWE, z Austinem, Rockiem i Triple H, a z drugiej – ECW, które promowało brutalność, kontrowersyjne tematy i awangardowe podejście do tego, co można zrobić w ringu. W tym czasie wrestlerzy tacy jak Mick Foley (Cactus Jack) czy Terry Funk wprowadzali brutalność, która nie miała miejsca w dzisiejszym, bardziej ułożonym wrestlingu, przynajmniej tym mainstreamowym na dłuższą metę. Wiadomo jest GCW i inne CZW itp., ale to nie to samo. To były czasy, gdy nawet McMahon robił coś szalonego w ringu. Dziś już tego nie ma, a powinno się do tego od czasu do czasu wracać, ale na poważnie, a nie na odwal się. Kiedyś takie gale jak Extreme Rules i TLC zwiastowały naprawdę coś niespotykanego. Wiadomo, kiedyś formuła się wyczerpuje, ale aż tak szybko? 7. "Kontrowersyjni wrestlerzy na siłę wciskani audiencji" Patrząc na p sytuację np. z Joeyem Ryanem, który został oskarżony o molestowanie, ale mimo to próbował powrócić na ring, widać, że promotorzy wrestlingu często ignoruje kontrowersje. WWE przez wiele lat trzymało się "herosów", ale kiedy te osoby wpadły w skandale, organizacja po prostu je ignorowała i nie rozliczała się z nimi do końca. To samo dotyczy sytuacji z Hulk Hoganem, który po skandalu z nagraniem rasistowskim wrócił do WWE po kilku latach, co wywołało falę kontrowersji. Z jednej strony wrestling jest show, ale z drugiej, niektóre decyzje są bardziej biznesowe niż moralne, choć nie wiem co miało na celu pojawienie się Hogana na ostatnim RAW, bo ani biznesowo, ani moralnie się to nie spina imo. To było tak ogólnikowo, teraz bardziej na bieżąco. 1. "Cody Rhodes i jego droga do tytułu mistrza WWE" Historia Cody'ego Rhodesa, który wrócił do WWE po latach nieobecności, była jedną z najgorętszych story 2023 roku. Jednak ja jestem zdania, że WWE niepotrzebnie "zatrzymało" jego zwycięstwo nad Romanem Reignsem na WrestleManii 39, co było dla mnie sztuczne i przeładowane marketingiem. WWE zbudowało sobie historię wokół tego, że Cody musi "doprowadzić historię rodziny Rhodesów do końca", ale czy to naprawdę miało sens w kontekście jego rzeczywistego rozwoju w WWE i federacji? Przecież to było przewidywalne, Cody zasługiwał na pas mistrza wcześniej, zamiast rok panowania Reignsa prawie, że w hibernacji. Co teraz z tego wielkiego reignu Romana? Wspomnienie, ale czy dobre? 2. "Roman Reigns i jego dominacja nad WWE – ile można?" Roman Reigns stał się niemalże niepokonanym mistrzem w WWE, a storyline wokół jego dominacji trwa już od kilku lat. Mnie już szczerze nudzi tą idea Reignsa, bo choć jest dobrze napisany, to powtarzalność tego, jak Reigns "niszczy" kolejnych rywali, staje się przewidywalna. Całe "Bloodline" i jego rozwój w tej sytuacji miały ogromny potencjał, ale powtarzalność tej dominacji sprawia, że m. in. ja oczekujemy, spodziewamy się czegoś nowego, innowacyjnego. Co więcej, sytuacja z bliźniakami sprawiała wrażenie, że saga Bloodline idzie w stronę bardziej "personalnego" konfliktu niż rzeczywistej rywalizacji sportowej. Czasem sobie tak myśle, kiedy ta historia w końcu osiągnie swój "koniec" i jak WWE zrealizuje tę "dominację" na dłuższą metę, bo który to już ME WM będziemy mieć oparty w jakimś stopniu na kimś z Bloodline? Nawet nie chcę wiedzieć. 3. "Sami Zayn i knebel Triple H'a na jego twarzy. Jak WWE hamuje Samiego Zayna? Dlaczego?" Zaczynając od najpierw "lojalnego członka" Bloodline, Zayn stał się jednym z najgorętszych nazwisk w WWE dzięki świetnej pracy nad swoim charakterem. Jednak po jego "odwróceniu się" od Reignsa i staniu się bohaterem, zaczęły się pojawiać kontrowersje dotyczące tego, czy WWE naprawdę pozwoli Zaynowi zbudować "autentyczną" postać bez polegania na "momentach" z przeszłości. Wyraźnie widać, że Zayn często wpasowywał się w role, które były tylko "przeplatanką" starych smaczków storyline'owych, co niekoniecznie pasuje do jego talentu i potencjału, bo to i to ma ogromne. Męczy mnie to, że mają Samiego na wyraźnym hamulcu, zamiast spuścić go ze smyczy i pokazać co potrafi z pasem załóżmy WHC, albo WWE. Wszystko po to, żeby aktorzyny miały co robić, albo ktoś kończył historię przez 2-3 lata, SZ spokojnie dźwignąłby główny pas w WWE i to jest kryminał, że jeszcze tego nie zobaczyliśmy patrząc na to jaką robotę robi w ostatnich miesiącach. 4. "Logan Paul jako mistrz – czy to naprawdę dobra droga?" Pojawienie się Logana Paula w WWE wywołało mieszane uczucia u mnie. Jego status super gwiazdy w mediach społecznościowych i ogromny zasięg sprawiły, że WWE postanowiło dać mu pas US. Jednak ja totalnie nie widzę żadnego sensu w tym, by celebryta, który nigdy wcześniej nie był profesjonalnym wrestlerem, zdobywał tytuł nawet w midcardzie. Może to być świetny ruch marketingowy, ale pod względem storyline'owym wydaje się to kontrowersyjne, bo można to traktować jako "spalanie" mistrzowskich pasów w imię szerszego zainteresowania mediów. Czy to dobry kierunek, by tytuł mistrza był traktowany jako coś, co można "sprzedać", a nie zasłużyć na niego w ringu? Przypominam, że w rosterze mamy takie tuzy jak Theory, Knight, Waller, no cholera moge wymieniać przez pare minut na jednym wdechu. Ale traktujmy pasy jak zabawki dalej, gawiedź i tak łyknie. 5. "(nie)Udane powroty legend do WWE – nostalgia czy wypalenie?" Powroty legend takich jak Edge i Christian (zwłaszcza po zakończeniu kariery Edge'a w 2011 roku) są zarówno ekscytujące, jak i kontrowersyjne, z uwagi na to że wychodzą inaczej niż sobie wyobrażamy. Na ogół cieszę się z ich występów, ale z drugiej strony – czy nie zaczyna to być po prostu używanie nostalgii zamiast rozwijania nowych gwiazd? WWE kontynuuje wciąganie starych, lubianych postaci do głównych storyline'ów, co wywołuje pytanie, czy to nie blokuje możliwości stworzenia nowych legend. Z jednej strony, te powroty dodają wielkiego efektu wow, ale z drugiej, mogą sprawiać, że nowe talenty nie dostają odpowiedniej przestrzeni. Moje zdanie jest takie, że WWE ostatnio nie potrafi za bardzo w wielkie powroty. Jedynie powrót Punka zasługuje na uwagę, ale reszta? Bez większego echa i polotu według mnie. Kiedyś bardziej w to potrafili. 6. "Wrestling kobiet – czy WWE robi wystarczająco, by promować je na równi z mężczyznami?" W ostatnich latach kobiety w WWE, takie jak Becky Lynch, Charlotte Flair czy Rhea Ripley, zyskały ogromną popularność, ale wciąż pojawiają się pytania o to, czy WWE naprawdę traktuje je na równi z mężczyznami. Storyline’y z udziałem kobiet są coraz bardziej złożone i emocjonalne, ale wciąż można zauważyć, że są one traktowane jako "dodatkowe" story w porównaniu do głównych fabuł z mężczyznami. Np. walka Becky Lynch z Trish Stratus na SummerSlam 2023 była świetnie zrealizowana, ale była to zaledwie jedna z kilku równolegle toczących się historii, niekoniecznie traktowanych na równi z głównymi pasami męskimi. W skrócie według mnie WWE nie robi nic, abym przestał traktować kobiety jako przerwa na siku.  
    • MattDevitto
      Wraca Omega, więc to powinno ludzi zainteresować
  • Dodaj nową pozycję...