Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

16.08.2010

Trzecie RAW na drodze do Night of Champions otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Poznaliśmy nowych Tag Team Championów i zarazem ich rywali na Night of Champions.

-Sin Cara ponownie został zaatakowany przez Rey'a Mysterio.

-WWE Champion CM Punk pokonał Drew McIntyre'a a po tej walce doszło do starcia Team'u RAW z Nexus.

-------------------

This fire burns

Do ringu zmierza Nexus. WWE Champion CM Punk i zarówno lider stajni w drodze na ring wraz z Hardcore Champion'em Husky'm Harris'em, pretendentami do tytułów Tag Team'owych Mason'em Ryan'em oraz David'em Otungą i Michael'em Tarver'em. Pierwszy mikrofon przejmuje lider i siada na środku ringu.

PUNK: Dlaczego nie dziwi mnie to, że zbieranina patałachów, którą nazywacie Team'em RAW cały czas atakuje zza pleców? Team RAW bez mistrza WWE? Bez najjaśniejszej gwiazdy WWE? To jakaś pomyłka. Tak więc ta banda durni to zwykła zbieranina, która nie ma szans powstrzymać tak zgranej ekipy jaką jest Nexus! Nie udało się to prawdziwej stajni to niby dlaczego ma się udać zbieraninie? Jeśli na prawdę wierzycie, że Wasi pseudo bohaterowie wykończą Nexus to jesteście w wielkim błędzie. Tylko tyle mam Wam do przekazania na ten temat. Dzisiaj najważniejsze rzeczy ma do powiedzenia Husky Harris. Hardcore Champion Husky Harris!

HARRIS: The Great Khali na ostatnim SmackDown wybełkotał coś na temat mojego mistrzostwa. Chodziło mu o walkę na Night of Champions. Khali... Jeśli mnie rozumiesz to zrozum, że nie masz szans na walkę ze mną! Nigdy się na to nie zgodzę! Nie mam zamiaru stawać do ringu z kimś takim jak Ty! Jesteś obrzydliwy i tak słaby, że obojętnie z kim byś nie walczył to jest to ujma dla Twojego rywala. Nie pozwolę sobie na zniżenie do Twojego poziomu.

Wypowiedź przerywa theme Mini Managera RAW - Bret'a Hart'a! Hitman pojawia się na rampie z mikrofonem w ręku.

HART: Husky... Wiem, że kiedyś CM Punk był moim tymczasowym zastępcą ale był on nim tylko na czas jednej nocy! Od tego czasu ja już rządzę tym show dlatego ogłaszam, że na Night of Champions zmierzysz się z The Great Khalim o Hardcore Championship. Mało tego! Będzie to No Disqualification Match! Pamiętaj też, że nie zapowiadam tej walki tylko dla tego, że Cię nie lubię ale też z tego powodu, że na Night of Champions na szali znajdują się wsyzstkie tytuły i Twój także musi być broniony. Powodzenia!

Bret opuszcza arenę przy swoim theme. Harris wściekły krzyczy coś do manager'a. Reszta Nexus także nie jest zadowolona z decyzji Hart'a. Jedynie WWE Champion zachował największy spokój.

-------------------

Normal Match - Non title

Intercontinental Champion Evan Bourne vs. Christian

Mistrz już w ringu czeka na rywala. Tak się właśnie dzieje. Christian zmierza do ringu z mikrofonem w ręku. Zatrzymuje się w połowie drogi.

CHRISTIAN: Widzę Evan, że bardzo chcesz się ze mną zmierzyć. Ja niestety mam inne podejście do naszego dzisiejszego pojedynku. Nie zamierzam walczyć dzisiaj z Tobą i pokonać Cię nie mając z tego żadnych korzyści. Jako, że Bret Hart powiedział, że na Night of Champions muszą być bronione wszystkie tytuły mistrzowskie to nasze dzisiejsze starcie przełożymy na niedzielę 12 września! Pamiętaj, że nie masz żadnego rywala a więc ja mogę z Tobą walczyć.

BOURNE: W sumie masz rację. Zawsze lepiej pooknywać ludzi takich jak Ty na wielkiej gali. Ale wolałbym abyś jednak zapracował sobie na walkę o pas.

CHRISTIAN: Boisz się?

BOURNE: Nie...

CHRISTIAN: To zrób tak jak Twój przyjaciel Kaval. Ten odrazu zgodził się na walkę z Dolph'em.

BOURNE: Tyle, że nikt inny nie chciał walki tak bardzo jak on. A zresztą Kaval to Kaval i jest na SmackDown! a tutaj jest RAW i Evan Bourne! Zapracuj sobie na to!

CHRISTIAN: Przecież tutaj też nie ma nikogo kto mógłby z Tobą walczyć.

BOURNE: Poczekajmy chwilę...

Po chwili oczekiwania słyszymy theme Sin Cary i ten pojawia się przed titantronem.[/b]

Sin Cara wskazuje palcem w stronę Christian'a. Ale od tyłu atakuje go Rey Mysterio i chyba odbiera marzenia o walce o pas. Mysterio rzuca Meksykanina w barierki. Następnie podnosi go i błyskawicznie wykonuje Powerbomb!

CHRISTIAN: Ojojoj. Coś chyba jednak nie udało się temu panu co nic nie mówi...

BOURNE: Dość tego! Mógłbym skopać Ci dupsko już dzisiaj ale nic nie poradzę na to, że jesteś bojaźliwy. Masz walkę na Night of Champions i nawet nie myśl o tym, że zdobędziesz tytuł!

CHRISTIAN: Dobra decyzja Evan... Bardzo dobra decyzja... Ale tylko dla mnie! No to do zobaczenia na Night of Champions.

Po tych słowach Capitan Charisma wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze.

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest WWE Champion, lider Nexus CM Punk! Husky Harris zmierzy się na Night of Champions o Hardcore Championship z The Great Khalim. Co powiesz o Jego szansach?

PUNK: Nie widzę sensu w ocenianiu szans tak utalentowanego zawodnika jakim jest Husky. Ten chłopak ma gabaryty by pokonać nawet kogoś takiego jak Khali. Nie to źle zabrzmiało. Khali to po prostu wyrośnięty koleś, który nie ma nawet trochę wstydu. Domaga się walki o pas ze sto razy lepszym od siebie zawodnikiem. No powiedz sama czy to normalne? Oczywiście, że nie.

MARYSE: Co powiesz na temat innego starcia z udziałem członków Nexus. Mason Ryan i David Otunga zmierzą się z Hardy Boyz o pasy tag team.

PUNK: Ta dwójka to siła Nexus. Mason Ryan jest niesamowitym zawodnikiem i już zdążył to udowodnić. Chyba nie muszę przypominać w jaki sposób potwierdził swoją dominację nad reszą rosteru RAW? Na pasach Tag Team będzie widniała plakietka z napisem NEXUS!

MARYSE: To jeszcze pytanie na temat Twojej walki o pas WWE. Twoim rywalem będzie Batista. Nie dajesz mu szans na wygraną sądząc po ostatnich Twoich wypowiedziach.

PUNK: Dziwię się, że wrócił do ringu. Dziwię się też, że reszta uczestników Battle Royal to ofermy, które nie są w stanie wyeliminować kaleki. Ten co go nazywacie zwierzakiem został zrzucony z rampy leżąc na łożu szpitalnym. To jest śmiech na sali. Wielkie gwiazdy w ringu a wygrywa niepełnosprawny... Brak słów panowie, brak słów!

MARYSE: Dzięki za wywiad.

-------------------

Backstage'em przechodzi się Shawn Michaels. Nie spodziewanie atakuje go Triple H. Seria chair shoot'ów w głowę. HBK pada na ziemię a Hunter dalej atakuje. Nikt nie powstrzymuje The Game'a w trosce o swoje zdrowie. Heart Break Kid jednak nie ma szans na ucieczkę.Wreszcie Triple H sam przestaje atakować rywala krzesłem. Podnosi go u rzuca na jeden ze stołów. To jednak nie koniec. Ponownie podnosi Go i układa na dużej skrzyni. Sam też na nią wchodzi i podnosi HBK'a. Układa Jego głowę między nogami i wykonuje Pedigree. Rozwścieczony Triple H odchodzi w swoją stronę pozostawiając bezbronnego byłego tag team partnera.

-------------------

Maryse i jej goście

MARYSE: Moimi gośćmi są mistrzowie Tag Team Hardy Boys! Night of Champions coraz bliżej. Co powiecie o swoich rywalach?

MATT: Może ja pierwszy. To jest dwóch bardzo dobrych i młodych zawodników jednak są uwiązani na smyczy przez niewłaściwą osobę. Co prawda ich panem jest WWE Champion ale jest to też osoba, która potrzebuje reszty swojej stajni po to aby bronić tytułu.

JEFF: Ta dwójka to siła Nexus tak? Owszem. Widać po nich, że są silni ale to nie wszystko. Ja i mój brat jesteśmy najbardziej doświadczonym tag team'em w WWE.Oczywiście z tych, które aktualnie istnieją gdyż nie chcę nic ujmować legendarnym tag team'om. Samą siłą nie zdobędą tytułów mistrzowskich przynajmniej dopóki my jesteśmy w ich posiadaniu. Hardy Boys to prawie legendarna marka. Fani zawsze oglądają nasze walki z ogromnym zaciekawieniem. Na Night of Champions też tak będzie!

MARYSE: Matt możesz rozwinąć wypowiedź na temat smyczy i Nexus?

MATT: Oczywiście. CM Punk nazywa wszystkich ofermami i podobnie a sam jest bojaźliwym dupkiem, który kryje się za czwórką członków Nexus. Po co został liderem Nexus? Aby osiągnąć sukces i zdobyć WWE Championship... Udało mu się. A co teraz? Trzyma swoje pieski na smyczy i oni robią to co on powie. Chcą zdominować WWE ale im się nie uda... Podobnie jak The Corre.

-------------------

Czas na zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Już za chwilę Tag Team Champion Jeff Hardy zmierzy się z Michael'em Tarver'em!

W walce wieczoru dojdzie do starcia gigantów. Batista zmierzy się z Mason'em Ryan'em.

-------------------

Normal Match

Tag Team Champion Jeff Hardy vs. Michael Tarver

KOŃCÓWKA WALKI: Tarver atakuje serią prostych. Irish Whip o liny i clothesline. Jeff szybko wstaje i unika drugiego clothesloine'u. Tarver jednak chwyta go i Irish Whip w narożnik ale Hardy kontruje i mamy Whisper in the wind! Pin tylko do dwóch. Tag Team champion wstaje i czeka aż rywal także znajdzie się na nogach. Tak właśnie się stało i mamy kopnięcie w brzuch i próba Twist of Fate skontrowane jednak i członek Nexus przerzuca rywala nad sobą. Michael tauntuje i szykuje się do akcji kończącej. Młodszy z braci Hardy wstaje i unika ataku Tarver'a. W odpowiedzi kopie Go w brzuch i wykonuje Twist of Fate. Błyskawicznie wchodzi na narożnik i wykonuje Swanton Bomb! Przypięcie 1...2...3!

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest pretendent do WWE Championship Batista. Jak odpowiesz na słowa CM Punk'a, który nazywa Cię kaleką i niepełnosprawnym?

BATISTA: Nie zamierzam wdawać się w durne sprzeczki. Wolę mu udowodnić, że on jest większą kaleką w ringu.

MARYSE: Czy to oznacza, że wszystko już dobrze z Twoim zdrowiem?

BATISTA: Od powrotu na ring czuję się świetnie i nic nie stoi na przeszkodzie bym pokonał CM Punk'a i zdobył WWE Championship.

MARYSE: A może jednak stoi? Za chwilę zmierzysz się z osobą, która Cię ostatnio skontuzjowała - Mason'em Ryan'em

BATISTA: To gorzej dla Niego gdyż mam ochotę na zemstę. Być może teraz Jego kolej na odpoczynek?

MARYSE: Powiało grozą... Dzięki za wywiad i powodzenia!

-------------------

Normal Match

Mason Ryan vs. Batista

KOŃCÓWKA WALKI: Mason Ryan dominuje nad rywalem. Ma go teraz w narożniku i atakuje serią ciosów w brzuch. Dokłada jeszcze serię kopnięć i bierze rozbieg. Próba Stinger Splash'a nieudana! Batista chwyta odbitego od narożnika rywala i wykonuje mu Backbreaker! Taunt od Animala i teraz wszyscy czekają na koniec walki. Ryan wstaje. Irish Whip o liny i potężny Spinebuster! Pretendent do WWE Championship podchodzi do rywala i kopie go w brzuch. Następnie wyniesienie i za chwilę będzie Batista Bomb. Próba ta nieudana. Ryan zeskakuje z barków swojego rywala. Następnie odbija go od lin i Spinebuster od Mason'a dla Batisty! Taunt tego pierwszego i czekamy na akcję kończącą. Batista wstaje i zostaje kopnięty w brzuch. Wyniesienie i czyżby Ryan Bomb? The Animal atakuje rywala ciosami w głowę. Ten spuszcza Go ze swoich barków i kopnięcie w brzuch od Batisty. Niesamowita wymiana ciosów. Wyniesienie i Batista Bomb! Przypięcie 1...2...3! Udany rewanż pretendenta. Batista świętuje efektowną wygraną.

Takim obrazkiem kończymy Monday Night RAW!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-253156

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

Czyli na NoC Evan zmierzy się z Christianem. Czuję, że szykuje się ciekawy i długi feud pomiędzy oboma panami. W dalszym ciagu rozwija sie konflikt pomiędzy byłymi członkami DX oraz Harrisem i Khalim. Ogólnie bardzo dobra gala z ciekawymi walkami. Bradzo dobry skład walki wieczoru i wygrana "Zwierzaka". Podsumowując kolejna bardzo dobra gala, która ocenia na 6 w ocenie szkolnej. Pozdro 8) .
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-253176

• 2 tygodnie później...

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

20.08.2010

Trzecie SmackDown! na drodze do Night of Champions rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Booker T! Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Kane ponownie został uratowany przez zawodników SmackDown i ponownie odwdzięczył się atakiem.

-Sheamus pokonał Randy'ego Orton'a a po walce zaatakował go krzesłem!

-Khali pokonał Ezekiela Jackson'a i po walce zaatakował go krzesłem po czym zażądał walki o Hardcore Championship.

-Hardy Boys obronili Tag Team Championship przeciwko The Dirt Sheet.

-------------------

Dzisiejsze show otwiera theme Mistrza Świata Wagi Ciężkiej. Kane we własnej osobie zmierza do ringu. Tradycyjnie gdy w jest On w ringu by coś powiedzieć światła palą się na czerwono.

KANE: Zaczyna mnie iritować to wszystko co dzieje się na moim show! Drużyna, która przegrała na SummerSlam pojawia się w moim ringu i ich lider rząda walki o pas. Zgodziłem się na to od razu aby Wade Barrett szybko i na długo zapomniał o złocie. Kolejną irytującą mnie rzeczą jest banda ludzi, którzy uważają się za bohaterów. Oczywiście robią to tylko po to aby później przekręcić mnie i odebrać mi tytuł. Jednak takiego potwora jakim jestem ja nie da się tak łatwo przekręcić i zawsze nagradzam ich tym na co zasłużyli. Jeśli dzisiaj przyjdzie tutaj The Corre i mnie zaatakują i ponownie przyjdzie mi na pomoc roster SmackDown! to znowu dostaną nagrodę. Ich miejsce jest niżej niż moje dlatego niech nie mieszają się w nie swoje sprawy. To ja jestem dumą SmackDown! i jeśli zajdzie potrzeba by pozbyć się The Corre ze mojego show to zrobię to! Zrobię to bez względu na wszystko! Bez względu na to czy Wam się to będzie podobać czy nie! Oni są moim problemem i to moja sprawa co z nimi zrobię! Ja tutaj jestem World Heavyweight Championem i to ja tutaj rządzę! Jeśli na tym tytule kiedykolwiek pojawi się inne nazwisko to wtedy ta osoba może sobie robić co chce! Ale teraz i jeszcze przez długi czas to ja tutaj jestem najważniejszy i to moje zdanie jest najważniejsze dlatego jeśli nie chcę aby ktoś mieszał się w moje sprawy to tak ma być!

Kane wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze.

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest pretendent do World Heavyweight Championship i lider The Corre Wade Barrett. Słowa Kane'a zabrzmiały bardzo groźnie. Jak na nie zareagujesz?

BARRETT: Najchętniej zaśmiabym się na głos ale nie zrobię tego.

TIFFANY: Dlaczego?

BARRETT: Dlatego, że śmieszą mnie ludzie, którzy myślą, że są najlepsi i niesamowici a jest zupełnie odwrotnie. Kane nazywa się potworem i każdy się go boi. Co on takiego zrobił abyśmy się go bali? Zaatakował Undertaker'a ale zrobił to gdyż należało się temu drugiemu. To nie było nic strasznego. Oglądałem sobie to na spokojnie i nie przeraziłem się niczym.

TIFFANY: A co powiesz o Waszej walce na Night of Champions?

BARRETT: Mogę jedynie powiedzieć, że potwór polegnie i będziecie mieli nowego mistrza!

TIFFANY: Dzięki za wywiad.

-------------------

Tag Team Match

Tag Team Champion Matt Hardy & MVP vs. Heath Slater & Justin Gabriel

KOŃCÓWKA WALKI: Matt Hardy ma Slater’a w narożniku. Seria ciosów w twarz. Irish Whip w przeciwny narożnik i od razu Tag Team Champion wykonuje Stinger Splash! Zmiana i MVP wkracza do akcji. Seria kopnięć w brzuch i Slater pada na matę. Montel jednak nie czeka tylko podnosi rywala i wykonuje na nim Bodyslam. Zmiana i ponownie mistrz tag team’owy w akcji. Hardy wchodzi na narożnik i tauntuje. Skacze i nie trafia z Leg Drop’em! Slater szybko doczołguje się do swojego narożnika i dokonuje zmiany z Justin’em. Ten szybko dobiega do narożnika rywali jednak Ci dokonują zmiany i MVP atakuje rywala serią prawych. Jeden z takich ciosów zostaje zablokowany i Gabriel kontruje kopnięciem w brzuch oraz błyskawicznym DDT! Przeciąga rywala pod narożnik i wskakuje na ten narożnik. Szybki taunt i 450 Splash! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Jesteśmy w szatni Dolph’a Ziggler’a!

ZIGGLER: Night of Champions już za niewiele ponad tydzień. Będzie to wielka noc... Noc mistrzów! Czyli moja noc! Tejże nocy odbiorę United States Championship Kaval’owi i będę mógł celebrować swoją wygraną przez resztę tej pięknej nocy. Nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo jestem podekscytowany tym faktem. Perfekcyjny wrestler znajdzie się na szczycie! To będzie coś pięknego dla świata wrestlingu! WWE wreszcie będzie miało odpowiednią osobę jako mistrza. Do tej pory żaden z mistrzów nie był tak dobrym jakim będzie Dolph Ziggler. Tej niedzieli mój theme zagra dwukrotnie i dwukrotnie usłyszycie słowa „I’m Perfection!”. Dolph Ziggler to przyszły United States Champion!

-------------------

Bracia Colon idą przez backstage. Od tyłu za głowy chwyta ich The Great Khali po czym zderza ich głowami. Olbrzym podnosi Primo i rzuca go na stojący obok stół. Carlito podnosi się i także zostaje wyniesiony i rzucony w drugi stół. The Great Khali krzyczy na całą halę, uderzając się pięściami w piersi...

------------------

Widzimy Wade’a Barrett’a razem z The Corre. Lider tej stajni ma coś do powiedzenia.

BARRETT: Kane nie udawaj twardziela. Potrzebujesz rosteru SmackDown! jak tlenu. The Corre dużo namieszało na niebieskiej gali ale takie nasze zadanie. Nie zamierzamy znowu być traktowani przez jakiegoś nieudacznika jak podwładni tylko zamierzamy tutaj rządzić. Jest jednak schemat, który każdemu ułatwi rozpatrzenie tego całego zamieszania. A więc na samym szczycie jest The Corre, które bez dyskusji rządzi na SmackDown! Niżej jest mistrz wagi ciężkiej Kane i tutaj pierwsza ważna sprawa. Jak to możliwe, że mistrz jest niżej od pretendenta? Tak być nie może a więc pas jak najszybciej musi znaleźć się na moim ramieniu. Zaraz za Kane’em jest reszta rosteru SmackDown! Łatwo można wywnioskować, że Kane nie ma szans z The Corre a reszta rosteru SmackDown! z Kane’em. Naiwniacy pomagają mu mimo iż tego nie chce. Możecie nawet przyprowadzić tutaj Vince’a McMahon’a i Jego syna Shane’a ale i tak nie zwiększy to waszych szans w walce z The Corre! Tak więc prosty wniosek z tego wszystkiego. The Corre rządzi na SmackDown! i nic tego nie zmieni!

-------------------

Zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Lider The Corre Wade Barrett zmierzy się z Randy’m Orton’em!

W walce wieczoru zobaczymy Handicap Match. World Heavyweight Champion Kane tym razem zmierzy się z dwoma przeciwnikami a będą to Skip Sheffield i Michael McGillicutty!

-------------------

Normal Match

Wade Barrett vs. Randy Orton

KOŃCÓWKA WALKI: Wszystkiemu z boku przygląda się Sheamus. Barrett w ofensywie. Seria kopnięć w brzuch w narożniku. Anglik układa rywala na narożnik i wchodzi na drugą linę. Chwyta go za głowę i próbuje wykonać Suplex ale nie udaje mu się to za pierwszym razem. Druga próba również nieudana. Randy zaczyna dochodzić do głosu. Seria uderzeń w brzuch i Barrett pada na matę. Orton zeskakuje z narożnika i rozpoczyna atak. Seria clothesline’ów i po trzecim lider The Corre nie podnosi się tak szybko. Randy jednak nie zamierza czekać i podnosi swojego rywala a następnie Irish Whip o liny i Powerslam! Orton rzuca się na matę i tauntuje przed RKO. W tym momencie Sheamus wskakuje na kant ringu i rozprasza będącego w ofensywie zawodnika. Orton rusza na Celtyckiego Wojownika jednak ten zeskakuje w porę i unika ataku. The Viper wzywa go do ringu i do walki. Ten jednak nie wygląda na zainteresowanego. W tym momencie Wade Barrett zachodzi rywala od tyłu i Roll Up’uje 1…2…3! Zaskakująca wygrana pretendenta do World Heavyweight Championship!

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moimi gośćmi są członkowie The Corre - Skip Sheffield oraz Michael McGillicutty. W czterech nie daliście sobie rady z Kane’em a we dwóch się Wam to uda?

SHEFFIELD: Oczywiście. Teraz jesteśmy innymi ludźmi niż wtedy. Dzisiaj pokażemy siłę The Corre i udowodnimy, że Kane nie jest nie do pokonania.

McGILLICUTTY: Damy także sygnał, że zmiana mistrza na Night of Champions to oczywista sprawa.

TIFFANY: Co jeśli jednak Kane ponownie będzie górą?

SHEFFIELD: Tak się nie stanie!

McGILLICUTTY: Nie rób z nas debili! Dobrze wszyscy wiemy, że Kane dzisiaj przegra...

-------------------

2 on 1 Handicap Match

World Heavyweight Champion Kane vs. The Corre[skip Sheffield & Michael McGillicutty]

KOŃCÓWKA WALKI: Przewaga po stronie The Corre. Czyżby ich słowa miały wreszcie przemienić się w czyny? Sheffield atakuje a McGillicutty właśnie odpoczywa. Ale już zaczyna pomagać swojemu partnerowi i zaczyna się męczenie mistrza. Kane jednak odpycha Michael’a i to samo robi z Sheffield’em! Ten pierwszy wstaje szybciej i rusza na rywala ale zostaje powalony potężnym Upper Cut’em! Skip wykorzystuje okazję i zaczyna atakować Big Red Monster’a ale ten nic sobie nie robi z tego ataku i chwyta członka The Corre za szyję a następnie wykonuje mu Chokeslam! W tym czasie zdołał wstać McGillicutty. Wyniesienie i Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2… Sheffield w ostatniej chwili przerywa pin. Kane wściekły wstaje i rusza w stronę Skip’a. Ten w narożniku broni się przed atakiem. W tym momencie od tyłu World Heavyweight Championa atakuje nie kto inny jak McGillicutty. Kane skupia swoją uwagę na nim i chwyta go bardzo mocno za szyję a następnie wykonuje Chokeslam. Sheffield szykuje się do wykonania swojego potężnego Clothesline’u. Wielki Czerwony Potwór odwraca się i mamy Clothesline ale bez efektu! Kane nawet nie drgnął! Chwyta rywala za szyję i wykonuje mu Chokeslam! Podnosi McGillicutty’ego i wykonuje mu Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…3! Mistrz ponownie wygrywa! Widzimy Wade’a Barrett’a, który oglądał ten pojedynek wraz z Heath’em Slater’em i Justin’em Gabriel’em. Anglik nie wygląda na zadowolonego...

Takim obrazkiem kończymy Friday Night SmackDown!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-254592

• 4 tygodnie później...

Tradycyjnie dobre diary...ale dziwi mnie to,że nie wykorzystujesz R-Trutha,Cryme Tyme,Reya(poza segmentem na SummerSlam) oraz całej rodzinki McMahonów. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-257981

Trochę to trwało ale wreszcie kolejny odcinek diary został napisany!

MONDAY NIGHT RAW

06.09.2010

Ostatnie RAW na drodze do Night of Champions otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Husky Harris nie zdołał uninkąć walki na Night of Champions i na tej właśnie gali zmierzy się z The Great Khali’m,

-Triple H kolejny raz zaatakował swojego byłego przyjaciela Shawn’a Michaels’a!

-W walce wieczoru pretendent do WWE Championship Batista pokonał Mason’a Ryan’a!

-------------------

This fire burns

Do ringu zmierza Nexus. WWE Champion CM Punk, lider stajni w drodze na ring wraz z Hardcore Champion'em Husky'm Harris'em, pretendentami do tytułów Tag Team'owych Mason'em Ryan'em oraz David'em Otungą i Michael'em Tarver'em. Pierwszy mikrofon przejmuje lider i siada na środku ringu.

PUNK: Podobno dzisiaj ma odbyć się jakieś spotkanie „twarzą w twarz” mistrza z pretendentem. Durny pomysł ale co zrobić. W takim razie czekam na osobę, którą nazywacie pretendentem...

I walk alone...

I do ringu zmierza nie kto inny jak The Animal Batista! W ringu bierze mikrofon i staje przy linach.

BATISTA: Punk... Już w tą niedzielę spotkamy się w ringu i przestaniesz być mistrzem WWE. To ch...

PUNK: To chyba jakiś żart. Nie dość, że to spotkanie nie ma najmniejszego sensu to jeszcze masz zamiar przez ten czas robić z siebie idiotę? Przyszedłeś mówić mi tutaj, że w niedzielę będziemy walczyć? Że jesteś silny i odbierzesz mi tytuł? Tylko tyle masz mi do powiedzenia? No proszę Cię... Jak takie coś mam słyszeć to wolę iść do szatni i skoro już muszę to obejrzeć z tamtego miejsca Twoją marną wypowiedź.

BATISTA: Mam Ci jeszcze coś do powiedzenia także siedź na swojej dupie póki możesz! Chcę Ci jeszcze powiedzieć, że ta banda nieudaczników nie przyda Ci się w niedzielę i nawet żadnego z nich nie proś o pomoc bo nic nie pozostanie z Nexus. Teraz też nie próbujcie mnie atakować bo na zapleczu czuwa Team RAW, który może w każdej chwili Was wypędzić z mojego ringu!

PUNK: Twojego ringu? Ty na prawdę jesteś durniem! Nie tylko wyglądasz ale też nim jesteś! Tak. Batista to największy dziwoląg z jakim miałem okazję rozmawiać. Mam nadzieję, że zamkniesz listę dziwnych ludzi, których spotkałem na swojej drodze i będę teraz tylko miał do czynienia z prawdziwymi mężczyznami.

BATISTA: Nie, nie Punk. Jedynym dziwakiem, który znajduje się w MOIM ringu jesteś Ty! To już nawet Ci nieudacznicy są od Ciebie normalniejsi. Jesteś po prostu dziwny i tyle. Nie zamierzam Ci tego wypominać gdyż z takich problemów nie można się naśmiewać. Jednak chcę tylko odebrać Ci tytuł a Ty będziesz mógł skupić się na leczeniu.

PUNK: Jakim leczeniu? O czym Ty do mnie mówisz? Najpierw przyszedł i oznajmił nam nowinę, że w niedzielę jest Night of Champions i że o dziwo dojdzie do walki o pas WWE, w której będę bronił tytułu przeciwko niemu. Bat ista! Dziękuję Ci, że mi przypomniałeś o tym ale teraz już idź bo naprawdę przynudzasz...

BATISTA: Poszedłbym ale mam jeszcze jedną rzecz do zrobienia.

W tym momencie Batista wrzuca mikrofon i kopie siedzącego Punk’a w głowę. Członkowie Nexus rzucają się na Batistę ale ten radzi sobie z nimi. Po kolei jeden z nich pada na matę a The Animal wreszcie dostaje w swoje ręce mistrza. Zaczyna okładać go gdzie popadnie. Najwięcej ciosów dochodzi w twarz ale już członkowie Nexus odciągają pretendenta od swojego lidera i zaczynają atak. Batista chyba sobie nie poradzi. Ale na pomoc zmierza Team RAW atakują Nexus a Punk ucieka z ringu. W kwadratowym pierścieniu starcie 4 członków Nexus z 4 członkami Team’u RAW. W tym całym bałaganie nikt nie zwraca uwagi na to co robi Punk. Wyciąga z ringu Batistę, następnie wynosi go i wykonuje GTS! Szybko zabiera pas i ucieka na zaplecze!

-------------------

Tag Team Match

David Otunga & Mason Ryan vs. Hart Dynasty[DH Smith & Tyson Kidd]

KOŃCÓWKA WALKI: Pretendenci do tytułów tag team’owych nie dają swoim rywalom żadnych szans na pokazanie się z dobrej stronie. Podczas gdy po stronie Nexus co chwila jesteśmy świadkami zmiany tak w DH Smith cały czas czeka w narożniku aż Jego partner zdoła się z nim zmienić. Póki co się na to nie zanosi. W ataku Mason Ryan. Kopie swojego, leżącego w narożniku rywala. Przestaje i podnosi go po czym wyniesienie i potężny Suplex. Daje jakiś znak David’owi a ten wchodzi do ringu i atakuje DH Smith’a. Ten wypada poza ring a Otunga idzie do niego. Poza ringiem członek Nexus obija Smith’a a w ringu Mason Ryan podnosi Kidd’a i układa Jego głowę między swoimi nogami. Wyniesienie i Ryan Bomb! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest pretendent...

CHRISTIAN: Nie utrudniaj sobie swojej pracy. Po prostu przyszły Intercontinental Champion!

MARYSE: Moim gościem jest pretendent do Intercontinental Championship Christian! W zeszłym tygodniu dopiąłeś swego z małą pomocą Rey’a Mysterio. Czy jesteś gotowy na drugie mistrzowskie starcie z Evan’em Bourne’em?

CHRISTIAN: Przyszły Intercontinental Champion!

Christian odchodzi...

-------------------

Jesteśmy w szatni Intercontinental Championa - Evan’a Borune’a

BOURNE: Osoba, która uważa się za przyszłego mistrza interkontynentalnego jest bardzo dziwną osobą. Tak w skrócie można podsumować mojego niedzielnego rywala - Christian’a. Nie potrafi udzielić wywiadu tylko z powodu złego przedstawienia. Ale zaraz. Przecież to nie było złe przedstawienie tylko takie jakie powinno być. Jest pretendentem? Jest. A więc został przedstawiony jako pretendent. To po co Maryse miała mówić o nim przyszły mistrz interkontynentalny skoro aby nim zostać musi mnie pokonać. Ale wy, WWE Universe bardzo dobrze to rozumiecie i wiecie także, że zrobię wszystko aby w niedzielę Christian nie zdobył tytułu gdyż nie zasługuje na to. Intercontinental Championship jest moim pierwszym tytułem w WWE i zamierzam być mistrzem tak długo na ile będę w stanie nim być. Zależy mi na jak najdłuższym posiadaniu tego tytułu i codziennie trenuję bardzo ciężko aby stawać się coraz lepszym. Na Night of Champions pas ten pozostanie w moim posiadaniu!

-------------------

Cały czas backstage a teraz pora na kilka słów od Nexus

PUNK: Panie i panowie. Przedstawiam Wam Waszego Hardcore Championa - Husky Harris’a! Ma on Wam i Great Khali’em coś do powiedzenia. Powitajcie go ogromnymi brawami!

HARRIS: Nie zamierzam mówić nie wiadomo jak długo. Chcę po prostu przypomnieć co niektórym, że jestem Hardcore Championem i obronię ten tytuł na Night of Champions! Nie boję się The Great Khali’em! Udowodnię Wam wszystkim to w niedzielę kiedy przyjdzie mi się z nim mierzyć! Zniszczę go w starciu No Disqualification i zakończę Jego marną karierę!

-------------------

Normal Match

Batista vs. Michael Tarver

KOŃCÓWKA WALKI: Tarver ku zaskoczeniu wszystkich ma przewagę. Batista w narożniku, seria ciosów w brzuch. Michael wykonuje Irish Whip w przeciwny narożnik i szybki Stinger Splash. Batista nie pada na matę tylko powala członka Nexus potężnym clothesline’em. Widać wściekłość na twarzy pretendenta do WWE Championship. Podnosi on podopiecznego aktualnego mistrza i bardzo szybko wykonuje Back Suplex. Nie czeka ani chwili znowu podnosi rywala. Irish Whip o liny i Spinebuster! Taunt Animal’a i ogromna owacja od publiki. Tarver wstaje i mamy kopnięcie w brzuch a następnie Batista Bomb! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

A oto to co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Już za chwilę Triple H zmierzy się z Shawn’em Michaels’em!

A w walce wieczoru WWE Champion stanie naprzeciw Najsilniejszemu Mężczyźnie na Świecie. CM Punk vs. Mark Henry w Main Event’cie!

-------------------

Normal Match

Triple H vs. Shawn Michaels

Shawn zmierza do ringu ale od tyłu atakuje go Hunter. Uderzenie w tył głowy przewraca HBK’a i Triple H zyskuje przewagę. Seria kopnięć gdzie tylko się da. Podnosi Shawn’a i rzuca nim o barierki przy kibicach. Wyjmuje spod ringu krzesło i rozpoczyna szaleńczy atak. Michaels leży obolały i trochę zakrwawiony na twarzy. Triple H jednak nie patrzy na to i dalej atakuje swojego byłego tag team partnera krzesłem. Podnosi go i wrzuca do ringu. Tutaj atak trwa dalej. The Game ma już rywala w pozycji do Pedigree i właśnie teraz wykonuje tą akcję. Ale to chyba nie koniec. Triple H opuszcza ring i szuka czegoś pod nim. Przedmiotem, który go interesuje jest stół, który właśnie pojawia się w ringu. Hunter rozkłada go na środku i podnosi Shawn’a. Irish Whip o liny i Spinebuster prosto na stół! HHH pokazuje Suck It i wraca na zaplecze.

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest jeden z członków Team’u RAW i zarazem uczestnik dzisiejszej walki wieczoru - Mark Henry! Mark, przed Tobą ogromna szansa na pokazanie się z dobrej strony. Masz szansę udowodnić, że jesteś świetnym zawodnikiem. Wystarczy tylko a może aż pokonać CM Punk’a?

HENRY: CM Punk jest WWE Championem a ja jestem tutaj już 14 lat i niczego nie osiągnąłem. Zamierzam dzisiaj rozpocząć moją drogę po złoto pokonując tego chłoptasia. Mój czas nadchodzi.

MARYSE: Zanim jednak nadejdzie Twoja szansa to może Batista zdobyć tytuł. Czy w przypadku takiego rozwoju sytuacji dalej będziesz starał się walczyć o WWE Championship?

HENRY: Każdy zawodnik, który jest w WWE ma marzenie by być mistrzem WWE i bez względu na to czy Jego najlepszy przyjaciel aktualnie posiada ten tytuł to on i tak chcę być mistrzem i robi wszystko by nim zostać. Szanuję Batistę ale nie zamierzam marnować danej mi szansy.

MARYSE: Dzięki za wywiad i powodzenia!

-------------------

Normal Match - No Title

WWE Champion CM Punk vs. Mark Henry

KOŃCÓWKA WALKI: Mark w ataku. Seria choop’ów w narożniku i po kolejnym takim ciosie Punk upada na matę. Mark przesuwa go na środek ringu i odbija się od lin ale nie trafia ze Splash’em! To jest szansa dla lidera Nexus. Rozpoczyna natarcie kopnięciem w głowę. Odbija się od lin i dokłada Leg Drop. Punk pokazuje, że za chwilę Henry pójdzie spać. Tylko czy to się mu uda? World Strongest Man powoli wstaje. Jest już na nogach i próba wyniesienia udana z ogromnym trudem. Mark jednak zeskakuje z pleców mistrza WWE i powala go potężnym clothesline’em. Henry tauntuje i czeka aż rywal wstanie. Tak się teraz dzieje i wyniesienie do World Strongest Slam’u. I jes... A jednak nie! Punk wydostaje się spod tego uchwytu i wynosi rywala a następnie resztkami sił wykonuje GTS! Przypięcie 1…2…3!

KARTA NA NIGHT OF CHAMPIONS[12.09.2010]:

PLAKAT:

http://img825.imageshack.us/img825/2639/plakateb.jpg

1.Normal Match for WWE Championship

http://img651.imageshack.us/img651/7145/26325891.jpg

CM Punk© vs. Batista

2.Normal Match for World Heavyweight Championship

http://img233.imageshack.us/img233/4691/33109493.jpg

Kane© vs. Wade Barrett

3.Normal Match for United States Championship

http://img838.imageshack.us/img838/4792/50537549.jpg

Kaval© vs. Dolph Ziggler

4.Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

http://img577.imageshack.us/img577/2500/94757200.jpg

Hardy Boys© vs. David Otunga & Mason Ryan

5.No Disqualification Match for Hardcore Championship

http://img580.imageshack.us/img580/7147/94010604.jpg

Husky Harris© vs. The Great Khali

6.Normal Match for Intercontinental Championship

http://img718.imageshack.us/img718/6274/42091643.jpg

Evan Bourne© vs. Christian

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-258442

• 3 tygodnie później...

WAŻNE!

Nie zamierzam kończyć pisać diary ale chciałbym trochę się przesunąć w czasie. Mam zaplanowane kilka ciekawych rzeczy, które miałby się rozpocząć min. pod koniec roku wg. czasu mojego opowiadania. W związku z tym chciałbym w najbliższym czasie przeprowadzić symulację wydarzeń na przełomie 06.09.10 - któryś grudzień. Prawdopodobnie do gali TLC. W związku z tym moje pytanie do Was, czytelników diary. Czy jesteście za abym tak zrobił i następną galą, którą dodam będzie TLC 2010? Oczywiście poprzedzę ją, tak jak wcześniej wspomniałem, streszczeniem wydarzeń. Proszę o głosy w ankiecie.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-261001

Potraktujmy to jako kolejny okrągły odcinek diary. To już 80 na liczniku. Tak więc większość głosów była za tym by "symulować" kilka miesięcy do TLC i tak się stało. Streściłem to co wydarzyłoby się na RAW, SmackDown i PPV. Życzę miłej lektury. Komentarze na temat wydarzeń mile widziane mimo iż nie jest to gala. Następny odcinek to: TLC: Tables, Ladders & Chairs 2010

---------

Na ostatnim SmackDown przed Night of Champions karta nie uległa zmianie ani nie wydarzyło się też nic godnego uwagi. Na Night of Champions:

*CM Punk obronił WWE Championship przeciwko Batiście z pomocą Nexus

*Wade Barrett zdobył World Heavyweight Championship z pomocą The Corre oraz... Powracającego Undertakera!

*Evan Bourne obronił Intercontinental Championship przeciwko Christianowi.

*Kaval obronił United States Championship przeciwko Dolphowi Zigglerowi.

*David Otunga i Mason Ryan pokonali Hardy Boyz i zdobyli Tag Team Championship.

*Husky Harris z pomocą Nexus obronił Hardcore Championship przeciwko The Great Khaliemu.

Kolejnym PPV jest Hell in a Cell. Na RAW i SmackDown poznamy kartę na tą galę. Rey Mysterio dalej atakował Sin Carę. Triple H i Shawn Michales nie pogodzili się a wręcz przeciwnie. Ich konflikt jeszcze bardziej się rozwinął.

*Batista został pretendentem do WWE Championship pokonując Triple H’a, Shawna Michaelsa oraz Chrisa Jericho.

*Ted DiBiase został pretendentem do World Heavyweight Championship.

*Kane i Undertaker nie wyjaśnili sobie wszystkiego i na Hell in a Cell zmierzą się ze sobą!

*Pretendentami do TT Championship zostali Skip Sheffield i Michael McGillicutty!

*Justin Gabriel wygrał Battle Royal i zyskał prawo walki o United States Championship.

*Michael Tarver także wygrał Battle Royal i na Hell in a Cell zmierzy się o Intercontinental Championship.

*Triple H i HBK także wejdą razem do klatki!

*Rey Mysterio i Sin Cara również!

Hell in a Cell 2010:

1.Paul Bearer powraca z urną i dzięki temu The Undertaker pokonuje Kane’a! - HIAC

2.CM Punk znowu górą nad Batistą i broni WWE Championship. - HIAC + int. Nexus

3.Wade Barret broni WHC przeciwko Tedowi DiBiase. - HIAC + int. The Corre

4.Nexus pokonuje The Corre broniąc pasów Tag Team. Nie obyło się bez interwencji pozostałych członków obydwu stajni.

5.Justin Gabriel pokonuje Kavala i zdobywa United States Championship! + int. The Corre

6.Michael Tarver pokonuje Evana Bourne’a i zdobywa Intercontinental Championship! + int. Nexus

7.Shawn Michaels pokonuje po wyczerpującym pojedynku Triple H’a. - HIAC. Po walce Triple H i Shawn Michaels podali sobie ręce i zakopali topór wojenny.

8.Rey Mysterio pokonuję Sin Carę po pełnym akcji wysokich lotu starciu. - HIAC.

Kolejne PPV to wojna SmackDown vs. RAW Bragging Rights.

*The Rock powraca i chcę walki ze Steve’em Austinem! Ten przyjmuje wyzwanie.

*Na BR dojdzie do starcia mistrzów WWE Champion vs. World Heavweight Champion!

*Kolejnym starciem SD vs. RAW będzie walka The Corre vs. Nexus!

*Nie obędzie się bez tradycyjnego 14-sto osobowego, tag team meczu z eliminacjami! Kapitanami teamu RAW są Triple H i Shawn Michaels. Po przeciwnej stronie barykady kapitanami będą Kane i The Undertaker!

*Ostatnie starcie SD vs. RAW to pojedynek Tag Team’owy pomiędzy The Dirt Sheet a Hardy Boyz.

*Nie obyło się bez kłótni pomiędzy kapitanami obu drużyn. Jednak na ostatnią galę przed PPV wszystko weszło na dobrą drogę.Bragging Rights:

1.CM Punk pokonał Wade Barretta w starciu WWE Champion vs. World Heavyweight Champion

1-0 dla RAW

2.Steve Austin ponownie górą nad The Rockiem!

2-0 dla RAW

3.The Corre pokonuje Nexus!

2-1 dla RAW

4.The Miz i John Morrison pokonują Hardy Boyz!

2-2

5.7 vs. 7 Elimination Tag Team Match RAW vs. SmackDown! wygrywa, wykorzystując spięcia w drużynie rywali... TEAM RAW!

3-2 dla RAW

Czas rozpocząć drogę do ostatniego w tym roku PPV z „Wielkiej Czwórki”! Survivor Series zbliża się wielkimi krokami. Na RAW i SmackDown dzieją się niesamowite rzeczy! Tak oto:

*Batista i Drew McIntyre wspólnie zostają pretendentami do WWE Championship!

*Na SD podobnie. Ted DiBiase i Edge będą mieli szansę na World Heavyweight Championship.

*The Rock i Steve Austin ponownie staną naprzeciwko sobie! Ten rok można nazwać rokiem Austin vs. Rock! Zbiorą oni ekipy i zmierzą się na Survivor Series!

*Team Mysterio zmierzy się z Teamem Sin Cary!

*Natomiast Nexus ponownie zmierzy się z The Corre.

Surivor Series:

1.CM Punk pokonuje Batistę i Drew McIntyre z pomocą Nexus, broni tym samym WWE Championship!

2.Wade Barrett pokonuje Teda DiBiase i Edge’a, broni tym samym World Heavyweight Championship!

3.The Rock wybrał następujących zawodników jako swoich partnerów: Mankind! Bill Goldberg! Undertaker! Triple H! Steve Austin zaufał: Bookerowi T! Shawnowi Michaelsowi! Kane’owi! Bretowi Hartowi! Po niesamowitym starciu, pełnym dramaturgi wygrała drużyna Steve’a Austina! Celebracja trwała długo a zakończyła się Stunnerem dla każdego z partnerów! To jest właśnie Stone Cold!

4.Sin Cara, Kaval, Randy Orton, Jeff Hardy i Matt Hardy pokonali Reya Mysterio, Sheamusa, Sheltona Benjamina, Johna Cene i Kofiego Kingstona w starciu Team Sin Cara vs. Team Rey Mysterio. Po walce doszło do pojednania się Sin Cary i Reya Mysterio.

5.Nexus pokonało The Corre! W 4vs4 Elimination Tag Matchu! Ostatni pozostał Mason Ryan.

Ostatnia gala PPV w tym roku zbliża się wielkimi krokami. To już ostatnia prosta na drodze do TLC! Wszystkie pasy są w posiadaniu Nexus i The Corre. W związku z tym prezes Pinio zarządza, że trzeba rozwiązać ich spór i gala Tables, Ladders & Chairs będzie przebiegała pod hasłem: Nexus or Corre!. Szef twierdzi, że nie może być tak aby WWE opierało się na tych dwóch stajniach i tylko jedna przetrwa! Wszystko albo nic! Karta na TLC: Tables, Ladders & Chairs „Nexus or Corre!” na końcu.

Warto dodać, że po przejściu face turn’u na Hell in a Cell Triple H nie przegrał żadnej walki, którą stoczył i publika uwielbia go(baby face). Stał się największą gwiazdą federacji.

TLC: TABLES, LADDERS & CHAIRS „NEXUS OR CORRE!”

PLAKAT:

http://img828.imageshack.us/img828/5835/plakatxm.jpg

KARTA:

1.TLC Match for WWE Championship & World Heavyweight Championship

http://img171.imageshack.us/img171/5323/punkbarrett.jpg

CM Punk vs. Wade Barrett

2.Chairs Match for WWE Tag Team Championship

http://img15.imageshack.us/img15/702/73575112.jpg

Nexus© vs. The Corre

3.Ladder Match for WWE Intercontinental Championship & WWE United States Championship

http://img217.imageshack.us/img217/2862/itcusc.jpg

Michael Tarver vs. Justin Gabriel

4.Tables Match for WWE Hardcore Championship

http://img3.imageshack.us/img3/4930/harrisslater.jpg

Husky Harris© vs. Heath Slater

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-261163

Nie czytam wcale diary ale na twoje od czasu do czasu rzucę okiem i powiem szczerze że pomysł z feud'em Corre vs New Nexus jest świetny a dołożenie do tego walk z krzesłami,drabinami i stołami może odnieść duży sukces.Stawiam na New Nexus a szczególnie walka wieczoru zapowiada się naprawdę nieźle.Nic tylko czekać na TLC...
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-261267

http://img846.imageshack.us/img846/1494/tablesladdersandchairs2.png

TLC:TABLES LADDERS & CHAIRS

2010

"NEXUS or CORRE"

”Trzy słowa...

Trzy przedmioty...

Jeden zwycięzca!

Stoły...

Drabiny...

Krzesła...

Nexus...

The Corre...

W WWE jest miejsce tylko dla jednej wielkiej stajni...

Która przetrwa?

Która uzna wyższość rywali i zakończy swoje istnienie?

Która najlepiej wykorzysta stoły, drabiny i krzesła by wygrać?

Nexus bądź The Corre!

Efektowny pokaz sztucznych ogni, w tle słychać theme gali…

Now everybody wanna believe me, but they don’t really know what’s in my heart

This time around is starting to feel easy, my enemies startin’ to fall down

(I’m legendary, legend-legendary, le-le-legendary)

My enemies startin’ to fall down

(I’m legendary, legend-legendary, le-le-legendary)

Fall Down

(I’m legendary)

Po tym efektownym rozpoczęciu przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Jerry Lawler. Panowie wspomnieli ostatnie wydarzenia z RAW i SmackDown a także przypomnieli kartę na dzisiejszą galę.

Dzisiejszy dzień przejdzie do historii WWE! Wszystkie walki będą pomiędzy członkami Nexus a członkami The Corre. Tylko jednak stajnia przetrwa dzisiejszą wojnę. Kto to będzie? Dowiemy się niedługo! Zanim jednak starcie się na dobre rozpocznie, prezes WWE ma na coś do powiedzenia.

-------------------

Prezes WWE już w ringu. Ma on nam kilka słów do przekazania zanim Nexus i The Corre zaczną ze sobą rywalizować.

PINIO: Witaj Houston! Witajcie WWE Universe zgromadzeni tutaj i Ci wszyscy, którzy chcą obejrzeć niesamowite widowisko przez telewizję. Powiem tak, że nie ważne czy jesteście tutaj czy w domu przed telewizorem. Emocje na pewno będą takie, że nikt nie będzie żałował czasu spędzonego z WWE. Chciałbym przed walkami pogratulować wszystkim członkom stajni Nexus i The Corre. Obie stajnie dokonały wielkich rzeczy ale nie mogę pozwolić na to by dominowały tylko one. Gratuluję tego wyczynu ale dzisiaj jedna ze stajni zrobi jeszcze coś większego i obali stajnię wroga. Czekają nas cztery bardzo emocjonujące walki. Nexus albo The Corre! Zapewne każdy z Was już w głowie ma swojego faworyta. Czas rozpocząć to starcie!

Pinio wyrzuca mikrofon i przybijając piątki z fanami opuszcza ring

-------------------------

Chairs Match for WWE Tag Team Championship

Nexus[Mason Ryan & David Otunga] vs. The Corre[skip Sheffield & Michael McGillicutty]

Dookoła ringu mnóstwo krzeseł. To one odegrają w tym pojedynku największą rolę. Kto wykorzysta je najlepiej? Słyszymy gong i pora rozpoczynać. Mason Ryan atakuje Skipa Sheffielda a David Otunga Michaela McGillicutty’ego. Sheffield zostaje wyrzucony poza ring. Ryan pomaga swojemu partnerowi i wspólnie pozbywają się z ringu Michaela. Sami też wychodzą poza ring a tam już ich rywale nie czekają tylko od razu przechodzę do ataku. The Corre ma przewagę. Sheffield rzuca Ryana w barierki i sięga po pierwsze krzesło. Czeka aż Mason wstanie. Tymczasem David Otunga zyskuje przewagę nad McGillicutty’m. Pchnięcie w metalowy słupek podtrzymujący ring i członek Corre pada na matę. Po drugiej stronie Sheffield rusza z krzesłem na rywala ale Mason Ryan kapitalnie blokuje ten atak i powala swojego rywala na ziemię. David Otunga ma krzesło w rękach i atakuje nim bez żadnego namysłu. Seria uderzeń dochodzi bez problemu i poważnie osłabia pretendenta, który zostaje wrzucony do ringu i przypięcie 1…2… Skip Sheffield przerywa pin! Jak on to zrobił!? Widzimy poza ringiem leżącego Ryana i zapewne z powodu uderzeń krzesłem. W ringu starcie Sheffield-Otunga. Wymiana ciosów i przewagę zyskuje członek The Corre. Potężny clothesline i Otunga wypada poza ring. Skip także opuszcza kwadratowy pierścień i bierze dwa krzesła. Wrzuca je do ringu. Kolejne dwa krzesła są tam wrzucone. I jeszcze dwa! Sześć krzeseł mamy w ringu, do którego wślizguje się Mason Ryan. Sheffield wraca do ringu i podnosi szybko krzesło. Ryan ma już ten przedmiot w rękach. Teraz oboje wahają się kto ma pierwszy zaatakować. Ruszają w tym samym momencie i potężne zderzenie! Nie zniechęcają się jednak tylko próbują drugi raz i kolejne zderzenie. Tym razem Mason Ryan nie zwleka i od razu zaczyna atakować krzesłem rywala. Ten pada na matę i przyjmuje kolejne silne ciosy. McGillicutty uderza krzesłem w plecy olbrzyma ale ten chyba nawet tego nie poczuł. Odwraca się z gniewem na twarzy i potężny Chair Shoot! Krew na ciele Sheffielda i na czole Michaela! David Otunga podnosi Skipa i wyrzuca go poza ring. Ten dość szybko się podnosi ale nie ma jak wejść do ringu gdyż już czeka tam z krzesłem nie kto inny jak Otunga. Mason Ryan podnosi McGillicutty’ego i na oczach Jego tag team partnera wykonuje mu Ryan Bomb prosto na krzesło. Przypięcie 1…2…3! Udany początek dla Nexus.

Tiffany ma gościa

TIFFANY: Moim gościem jest World Heavyweight Champion i lider The Corre Wade Barrett! Co powiesz na temat pojedynku, który się przed chwilą zakończył?

BARRETT: Źle się ta noc dla nas zaczęła ale teraz będzie już tylko lepiej i w efekcie to my będziemy zwycięzcami.

TIFFANY: Czy zamierzasz w jakiś sposób ukarać Skipa i Michaela jeśli wygracie?

BARRETT: Zrobię coś takiego aby zapobiec takim porażkom w przyszłości.

TIFFANY: Co jeśli przegracie?

BARRETT: Przegramy? Nie ma takiej opcji!

Do szatni Nexus wchodzą mistrzowie Tag Teamowi Mason Ryan i David Otunga. W szatni reszta Nexus wita ich owacją i radosnymi okrzykami.

PUNK: Dobra robota panowie. Zrobiliście to czego od Was oczekiwałem. Tak samo ma spisać się reszta! Ta noc ma być nasza rozumiecie? NASZA! I wbijcie sobie do głowy, że jeśli któryś z Was zawali dzisiejszą noc to nie będzie miał lekko! Mamy być dzisiaj na szczycie! Mason, David... Idźcie teraz odpowiedzieć na kilka durnych pytań a następnie macie wolne...

Po chwili Tag Team Championi pojawiają się przy Maryse i czas na wywiad

MARYSE: Jak samopoczucie po efektownym zwycięstwie?

OTUNGA: Punk powiedział, że odwaliliśmy kawał dobrej roboty i to sto procent racji. Pokonaliśmy rywali dając przewagę Nexus.

MARYSE: Wierzycie, że pozostali dokończą to co zapoczątkowaliście?

OTUNGA: Tak. Nexus jest pod każdym aspektem lepsze od The Corre i dzisiejszy wieczór potwierdzi te słowa.

Ladder Match for Intercontinental Championship & United States Championship

Michael Tarver vs. Justin Gabriel

Dookoła ringu mnóstwo drabin różnej wielkości i wysokości. Tarver i Gabriel skupieni. To jak na razie najważniejsza walka w ich karierach. Na początku zwarcie w środku ringu. Gabriel przechodzi do head locku ale Tarver bardzo szybko uwalnia się spod tego uchwytu ciosami w brzuch. Członek Nexus zyskuje przewagę. Kopie rywala w brzuch i wykonuje mu DDT. Pierwsza drabina wkracza do akcji. Tarver wrzuca ją do ringu i rozkłada ją na samym środku. Zaczyna wchodzić do góry. Z łatwością mu to idzie bo to dopiero początek walki. Jednak Justin nie da się tak łatwo. Wchodzi na drabinę z drugiej strony i szybko dogania swojego przeciwnika. Wymiana ciosów na szczycie drabiny. Gabriel ryzykuje wszystko i wchodzi na sam szczyt. Trzyma się linki, na której wiszą pasy. Tarver próbuje go zrzucić ale członek The Corre wykonuje hurricanranę i razem z przeciwnikiem spada na ring! Ależ akcja! Sędzia sprawdza czy są w stanie walczyć. Do ringu biegnie Mason Ryan i pomaga wstać swojemu przyjacielowi. Podnosi też Gabriela i wykonuje mu Ryan Bomb! Pogania Tarvera i ten wchodzi na drabinę. Ryan ucieka trybunami. Ale do ringu zmierza Skip Sheffield. Przewraca drabinę z Tarverem i wraca na zaplecze. Co tu się teraz dzieje? Sędzia ponownie sprawdza co z zawodnikami. Czy są w stanie walczyć? Wychodzi na to, że tak. Justin Gabriel powoli wstaje. Jest już na nogach i rozkłada drabinę. Tarver poza ringiem bierze drugą drabinę i wchodzi z nią do ringu. Rozkłada obok tej, na której jest Justin i wchodzi na nią. Obaj są już na szczytach drabin. Następuje wymiana ciosów. Członek Nexus zaczyna wykorzystywać nogi do tego by pozbyć się członka The Corre. Kopie go i ten spada na matę. Michael chwyta pas interkontynentalny! Czy za chwilę poznamy zwycięzcę? Tarver odpina pas interkontynentalny! Ale Gabriel nie pozwala mu ściągnąć drugiego pasa w związku z czym nie znamy jeszcze zwycięzcy. Podopieczny CM Punka jest na coraz niższym szczeblu. Gabriel próbuje odpiąć pas US ale nie idzie mu to zbyt dobrze. Tarver odzyskuje siły i atakuje rywala. Seria ciosów w brzuch i uderzenie twarzą w drabinę. Jeszcze jeden potężny prawy i Gabriel ponownie spada na matę! Członek Nexus bez problemu ściąga drugi pas i mamy zwycięzcę! Ależ emocje!

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest WWE Champion, lider Nexus CM Punk! Jak ocenisz postawę Michaela Tarvera?

PUNK: Nie zamierzam nikogo wychwalać. Zrobił to co do niego należało i jestem zadowolony.

MARYSE: Jeszcze dwa pojedynki w tym jeden najważniejszy, który zdecyduje o dalszych losach Nexus i Corre. Obawiasz się czegoś przed tą walką?

PUNK: Niczego się nie obawiam. Jestem WWE Championem i nie mogę bać się kogoś takiego jak Wade Barrett. Co prawda on jest World Heavyweight Championem ale to nie znaczy, że on coś osiągnął. Po prostu poziom na SmackDown jest tak niski, że ktoś taki jest mistrzem.

MARYSE: Wierzysz, że Husky Harris pokona Heatha Slatera?

PUNK: Ja to po prostu wiem.

Widzimy Wade’a Barretta i Jego ekipę w szatni

BARRETT: Te dwie porażki to nic wielkiego. O losie The Corre zdecyduję JA! A także o losie Nexus. Dzisiaj pokonam CM Punka i Nexus przejdzie do historii i pokażę temu cwaniaczkowi, że jestem najlepszym mistrzem jaki mógłby być! Za chwilę Heath Slater zdobędzie Hardcore Championship pokonując tego tłustego durnia! Nexus wygrało dwa mało znaczące pojedynki... Corre wygra najważniejszy i zakończy ich istnienie!

Tables Match for Hardcore Championship

Husky Harris© vs. Heath Slater

Dookoła ringu stoły, stoły i jeszcze raz stoły! Gong i od razu zwarcie w środku ringu. Próbę sił wygrywa znacznie większy Husky Harris. Czy Slater poradzi sobie z nim? Póki co wydostaje się spod head locku i przechodzi do ataku. Kopnięcie w brzuch, Irish Whip o liny i clothesline ale w drugą stronę! Harris odbija się od lin i dokłada Splash. Wychodzi poza ring i bierze jeden ze stołów. Następnie rozkłada go w ringu i podnosi Slatera ale ten odpycha swojego rywala i wykonuje dropkick! Heath bierze stół i ustawia go w narożniku. Teraz z trudem podnosi swojego rywala i Irish Whip w stół? Nie. Mistrz zapiera się i nie pozwala swojemu rywalowi zakończyć tego pojedynku. Harris obejmuje go i wynosi w górę po czym z całej siły rzuca o matę. Podnosi członka The Corre i ustawia Jego głowę między swoimi nogami. Wyniesienie i próba rzucenia go na stół ale Slater kapitalnie zeskakuje z barków członka Nexus i podcina go rzucając się w kolano. Z trudem podnosi rywala i kolejna próba Irish Whipu ale również nie udana! Hardcore Champion nie pozwala na to i wykonuje sam Irish Whip w narożnik, następnie potężny Splash i Slater pada na matę. Mistrz bierze stół i rozkłada go na ringu. Następnie podnosi rywala i układa go na stole. To chyba koniec. Harris wchodzi na narożnik. Tauntuje i skacze! Frog Splash! Ale w ostatniej chwili Slater zeskakuje ze stołu i nic z tego Husky! Heath szybko wychodzi poza ring i wraca z drugim stołem, który rozkłada w narożniku. Następnie przeciąga rywala w stronę tego stołu i jakoś się udaje mu go położyć na ten stół. Slater bierze rozbieg i rzuca się na Harrisa ale ten się odsuwa i Slater wpada na stół! Harris podnosi rywala i wykonuje mu bodyslam! Następnie opuszcza ring by wrócić z kolejnym stołem. Rozkłada go i podnosi członka The Corre i kolejny bodyslam! Ponownie podnosi swojego przeciwnika i rzuca nim o narożnik. Kolejny raz podnosi rywala i układa go na stół. Harris wchodzi na narożnik i bez zbędnego przeciągania wykonuje Frog Splash! To koniec! Pas nie zmienia posiadacza!

Maryse i kolejny jej gość…

MARYSE: Tym razem moim gościem jest Intercontinental i United States Champion Michael Tarver! Jakie to uczucie być jednocześnie posiadaczem dwóch pasów?

TARVER: Świetnie. Jestem tutaj krótko ale już przeszedłem do historii a to wszystko dzięki CM Punkowi!

MARYSE: Jak zmierzasz bronić tych tytułów?

TARVER: Nie zamierzam nic bronić. Jestem już legendą i teraz to ja decyduję!

MARYSE: Wszystko zawdzięczasz Punkowi?

TARVER: Tak! Gdyby nie on to nikogo z nas by tutaj nie było!

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest były United States Champion Justin Gabriel. Było blisko ale jednak coś poszło nie tak. Wiesz co?

GABRIEL: Nic nie było i nic nie ma...

Justin wraca do szatni...

WWE Champion... World Heavyweight Champion... Nexus... The Corre... Dwóch wielkich liderów... Dwóch przywódców... Dwie wielkie stajnie... Tylko jeden zwycięzca! CM Punk?

PUNK: Barrett, Wasze dni są policzone. Na TLC rozdział nazwany The Corre zakończy się!

Czy Wade Barrett?

BARRETT: Punk jestem gotowy skończyć Nexus!

Drabiny... Stoły... Krzesła... Wszystko jest możliwe... Niebezpieczna stypulacja... Niebezpieczne możliwości... Dwóch nienawidzących się zawodników... Tylko jeden wyjdzie z tego cało... Wade Barrett i The Corre czy CM Punk i Nexus?

TLC Match for WWE Championship & World Heavyweight Championship

CM Punk vs. Wade Barrett

Ten pojedynek już przeszedł do historii. WWE Champion oraz World Heavyweight Champion. Jeden zwycięzca i aż dwa tytuły mistrzowskie! Oba wiszą nad ringiem. Liderzy stajni patrzą na siebie i pasy na zmianę. Dookoła stoły, drabiny i krzesła. Wreszcie słyszymy gong i pora rozpoczynać. Zwarcie w środku ringu i Barrett zakłada head lock. Punk jednak szybko uwalnia się i kopie rywala w brzuch po czym odbija się od lin i dokłada clothesline. Podnosi rywala ale Anglik odpycha go w narożnik. Bierze rozbieg i nie trafia ze Stinger Splashem! Punk zachodzi rywala od tyłu i wykonuje mu neckbreaker. Odbicie od lin i leg drop. WWE Champion podnosi przeciwnika i wyrzuca go poza ring. Sam także opuszcza kwadratowy pierścień i przygotowuje jeden ze stołów. Układa na nim World Heavyweight Championa. Teraz bierze krzesło i bez wahania uderza go w głowę! Punk chyba zyskuje wyraźną przewagę. Wchodzi na narożnik i szykuje się do skoku. To bardzo niebezpieczne zagranie. Lider Nexus skacze iiii... Wade w ostatniej chwili unika! To było ryzykowne i nie opłaciło się! Lider The Corre wchodzi do ringu drabiną. Ma doskonałą okazję do zakończenia pojedynku. Rozkłada ją na środku i wchodzi po dwa najważniejsze tytuły WWE. Czy ten świeżak w WWE jest w stanie coś takiego zrobić. Jest już na szczycie i zaczyna sięgać pasów. Ale CM Punk z nowymi siłami wraca do ringu i wchodzi na drabinę. Oboje są na szczycie. Wymiana ciosów. Coraz bardziej zmęczeni ale chętni do walki. Wymiana ciosów dalej trwa. Żaden nie chce spaść jako pierwszy. Punk zyskuje przewagę. Nie daje się uderzyć a sam wymierza celne ciosy. Przechodzi na stronę drabiny, na której jest Barrett. Chwyta go za głowę i neckbreaker z drabiny!!! Obaj ucierpieli i teraz leżą na macie. Sędzia sprawdza ich stan ale obaj deklarują, że będą walczyć a więc to nie koniec emocji. Do ringu zmierza Mason Ryan! Nie chcemy tutaj oglądać takich akcji. Pomaga wstać swojemu liderowi i każe mu wchodzić na drabinę. Czyżby to już był koniec? Punk jest na szczycie drabiny ale całe The Corre biegnie w stronę ringu. Chcą uratować to co sami zaprzepaścili. Ryan zostawia swojego lidera i ucieka poza ring. Tymczasem w ringu Skip Sheffield przewraca drabinę z Punkiem na szczycie! Do ringu zmierza reszta Nexus! Ależ zamieszanie. Kolejne starcie Nexus-Corre. Przenosi się to w trybuny. Atakują się nawzajem i ciężko cokolwiek powiedzieć na ten temat. W ringu pozostają tylko Ci, którzy zadecydują o losie swoich stajni. Obaj powoli wstają. Są już na nogach. Barrett zabiera się za podnoszenie drabiny. Punk zachodzi go od tyłu i obraca w swoją stronę po czym wynosi i wykonuje Go To Sleep! Ależ szybko to wszystko przebiegło! Barrett wypada poza ring. Lider Nexus wychodzi do niego i od razu układa na jednym ze stołów. Po raz kolejny wchodzi na narożnik i tym razem trafia z Flying Elbow! To chyba koniec. Punk jednak też stracił sporo sił wykonując ten atak. Wraca do ringu i bardzo powoli ustawia drabinę. Stoi na środku i już na nią wchodzi. Bardzo wolno mu to idzie ale jednak. Jest już w połowie rogi. Barrett powoli wstaje. Punk coraz wyżej. Wade wchodzi do ringu resztkami sił. Punk końcami palców dotyka pasów. Barrett już przy drabinie! Powoli wchodzi na górę. Punk już powoli zabiera się za odpinanie. Wade także dochodzi na górę. Kolejne starcie na szycie? Lider Nexus spogląda na rywala i sprzedaje mu potężne kopnięcie w głowę! Barrett bezwładnie spada na matę a CM Punk ściąga obydwa pasy i tym samym zostaje jednocześnie WWE Championem i World Heavyweight Championem. Ależ walka! Publiczność nagradza brawami zwycięzcę.

Po dość długiej celebracji Punk założył na ramiona obydwa tytuły, wziął mikrofon i usiadł po turecku na macie.

PUNK: Dzisiejsza noc jest wyjątkowa dla Nexus a zwłaszcza dla WWE i WWE Universe. Jestem dzisiaj szczęśliwy. Dokonałem wielkiej rzeczy. Stworzyłem stajnię, która dzisiaj jest w posiadaniu każdego tytułu mistrzowskiego WWE. Jesteście z tego powodu wściekli. Każdy z Was dzisiaj położy się z myślami, że Nexus zacznie swoją prawdziwą dominację nad WWE. Każdy z Was będzie z tego powodu zdenerwowany i każdą następną galę będzie oglądał z nadzieją, że ktoś wreszcie straci pas. Tak się nie stanie! Nie dojdzie do tego gdyż tak silna grupa jaką jest Nexus nie przegra ot tak. Może Was to dziwić ale Wasza złość nie powinna być skierowana na nas tylko na Pinia! To on jest winowajcą tego wszystkiego i chociaż jestem zadowolony z tego, że ja i moi podopieczni mamy wszystkie pasy to jednak chcę Wam wbić do głowy, że osoba, która od stycznia tego roku ma WWE w swoich rękach wszystko spieprzyła. Od samego początku Jego władzy zaczęły się problemy WWE. Nexus jest lekarstwem na to. Pinio jest nieudacznikiem i osobą, która powinna zajmować się czymś innym niż prowadzenie federacji. Nie zna się na tym nawet w najmniejszym stopniu. Lepiej na Jego stanowisku poradziłby sobie każdy inny. Prezes WWE jest osobą, która zrujnowała to co zbudował przez wiele lat Vince McMahon i Jego poprzednicy. WWE było wielkim imperium a teraz jest upadającym gównem, które nic nie będzie znaczyć za jakiś czas. Jak już wspomniałem tylko Nexus może sobie poradzić z tym wszystkim. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że osoba taka jak Triple H jest uważana za wielką gwiazdę. Ta stara pierdoła kompletnie nie nadaje się na twarz federacji. Jakakolwiek impreza to Triple H pojawia się wszędzie i reprezentuje naszą federację! To hańba aby ktoś taki reprezentował coś takiego jak WWE. On także jest odpowiedzialny za to co się teraz dzieje w WWE! Gdybym dzisiaj nie mówił tego to jutro poznalibyście pretendenta do tytułu WWE i byłby nim Triple H! Nie walczyłby w eliminacjach, nie musiałby błagać nikogo o walkę. Po prostu Pinio wyszedłby i próbując mnie ukarać powiedziałby, że Triple H zmierzy się ze mną na Royal Rumble! Teraz wszyscy wiedzą jakie są plany szefunia i nie pozwolę na takie coś. Wy wszyscy kochacie Triple H’a i myślicie, że jest on jakimś wspaniałym wrestlerem. To ja jestem najlepszy na świecie! Najlepszy wrestler na świecie to CM Punk i zapamiętajcie to sobie oraz wbijcie to sobie do Waszych pustych głów! WWE Champion oraz World Heavyweight Championship jednocześnie! Najlepszy na świecie! Najlepszy wrestler świata to CM Punk! Jest jeszcze jednak sprawa. Jak myślicie dlaczego w tym roku nie odbędzie się kolejna edycja Slammy Awards? Bo wszystkie nagrody przypadłby Nexus a nie Triple H’owi i reszcie przydupasów Pinia! Pinio boi się nagrodzić nas za to co zrobiliśmy w ciągu ostatnich czterech mięsięcy. Dzisiaj każdy z nas automatycznie staje się legendą WWE i musi mieć pewne miejsce w Hall of Fame za kilka lat! Wracając jeszcze do Pinia...

Mikrofon został wyłączony co bardzo zdenerwowało mistrza WWE. Ten wyrzucił mikrofon i wszedł na narożnik po czym wykrzykiwał, że jest najlepszy na świecie. Publika nie wiedziała jak reagować...

Takim obrazkiem kończymy ostatnie PPV w tym roku TLC: Tables, Ladders & Chairs 2010!

Proszę nie podchodzić negatywnie do faktu, że trochę ściągnąłem z WWE. Rozpocząłem w podobnym stylu ale poprowadzę to i zakończę zupełnie inaczej. Podobnie było z debiutem Nexus i powstaniem Corre a zakończyło się inaczej także możecie być pewni, że i ten storyline potoczy się inaczej.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-262110

Bardzo fajnie to wszystko rozegrałeś, dając wszystkie pasy Nexus i The Corre oraz rozstrzygając wszystkie walki na TLC, szkoda, że tylko 4, ale tylko tyle pasów masz więc tak to miało być, nie ma co się czepiać. Nexus wygrało stając się posiadaczami wszystkich pasów to była bardzo dobra decyzja i jestem bardzo ciekawy co stanie się dalej.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-262197

O ku*wa. Zajebista gala, Pinio. Kapitalny pomysł z zrobieniem gali TLC pod szyldem Nexus vs Corre. Tak jak nie byłem zadowolony z feudu i obecności tych dwóch stajni, tak teraz WIELKIE BRAWA dla Ciebie, że tak to rozegrałeś. Kapitalne walki, pełne emocji, Nexus zwycięża i na koniec epickie promo CM Punka, widać, że wzorowałeś się na worked-shoocie z końca czerwca, ale znakomicie to przerobiłeś. Świetne. Świetne. Świetne! Fantastyczna gala, genialne zakończenie dwóch wielkich feudów stajni. Pinio, propsy.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-262235

MONDAY NIGHT RAW

20.12.2010

Pierwsze RAW po TLC i pierwsze na drodze do Royal Rumble otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłej nocy kiedy to Nexus odniosło wielki tryumf:

-Wszystkie walki Nexus vs. Corre rozstrzygnęły się na korzyść Nexus i tak oto wszystkie pasy są w posiadaniu członków tej stajni. CM Punk wygłosił na koniec gali promo, w którym uraził zarząd WWE i Triple H’a.

-------------------

I’m On One

Do ringu zmierza prezes WWE w niezbyt dobrym nastroju. Bierze mikrofon po czym rozpoczyna swoją przemowę.

PINIO: Wczorajsza noc przeszła do historii. Starcie dwóch wielkich stajni wygrała ekipa CM Punka... Nexus. Wszystko było dobrze i pięknie do czasu kiedy WWE Champion i World Heavyweight Champion wziął do ręki mikrofon po zakończeniu walki wieczoru. Nie rozumiem o co chodzi CM Punkowi. Nie mam pojęcia dlaczego te słowa wypłynęły z Jego ust. W każdym razie chcę to dzisiaj wyjaśnić. Dlatego teraz proszę aby każdy członek Nexus, razem z liderem pojawił się w ringu!

This Fire Burns...

Po chwili oczekiwania wreszcie na arenie zjawia się ekipa Nexus.

PUNK: A więc co takiego nasz prezes wymyślił?

PINIO: Widzę, że chcesz abyśmy od razu przeszli do konkretów.

PUNK: Nie widzę powodów abyśmy mieli tutaj sobie o czymś dyskutować.

PINIO: A więc proszę aby Mason Ryan, David Otunga, Michael Tarver i Husky Harris położyli tytuły na środku ringu.

-Nikt nie wie o co chodzi ale każdy poproszony zrobił to co rozkazał prezes.

PINIO: Teraz to o co mi chodzi... Mason, David, Michael, Husky... You’re Fired!

PUNK: Zaraz, zaraz, zaraz. O co tutaj chodzi? Chcesz tak po prostu wszystko spieprzyć?

PINIO: Co takiego spieprzę?

PUNK: Zbudowałem stajnię, która przejęła wszystkie tytuły WWE. Przeszliśmy do historii a Ty teraz od tak zwalniasz Tych utalentowanych zawodników?

PINIO: Okej. Przeszliście do historii? Gratulacje. Ale oni to już historia. Teraz jeszcze mam sprawę do Ciebie Punk. Proszę połóż najważniejsze tytuły w WWE na środku ringu.

PUNK: Mnie też zwolnisz?

PINIO: Za dużo by mnie to kosztowało. Zawieszam Cię do czasu wygaśnięcia Twojego kontraktu! Dziękuję za przybycie ale już sobie idź.

PUNK: Co ja takiego zrobiłem?

PINIO: Przypomnij sobie wczorajszą noc. Może to nic takiego?

PUNK: Powiedziałem prawdę! Niszczysz to imperium a beze mnie to już w ogóle zejdzie na psy. Pożałujesz tej decyzji.

PINIO: Pa, pa!

CM Punk po tych słowach wyrzucił mikrofon i opuścił ring.

PINIO: Najważniejsze już za nami. Teraz czas na emocje gdyż musimy poznać nowych mistrzów! Tak więc już za chwilę zawodnicy RAW poza czwórką, o której za chwilę, znajdą się w ringu. Oznacza to, że za chwilę czeka nas Battle Royal a zwycięzca zdobędzie Intercontinental Championship! WWE Championship... Zorganizujemy turniej. W półfinałach zmierzą się... Triple H z Chrisem Jericho oraz Jeff Hardy z Johnem Ceną!

-------------------

15 man Battle Royal for Intercontinental Championship

Batista vs. Big Show vs. Chris Masters vs. Christian vs. Cody Rhodes vs. DH Smith vs. Drew McIntyre vs. Evan Bourne vs. JTG vs. Kofi Kingston vs. Mark Henry vs. R-Truth vs. Rey Mysterio vs. Shad vs. Tyson Kidd

*Chris Masters wyeliminowany przez Rey’a Mysterio

*Tyson Kidd wyeliminowany przez Big Showa

*DH Smith wyeliminowany przez Drew McIntyre

*JTG wyeliminowany przez Rey’a Mysterio

*Evan Bourne wyeliminowany przez Cody’ego Rhodesa

*Cody Rhodes wyeliminowany przez Batistę

*Shad wyeliminowany przez Batistę

*R-Truth wyeliminowany przez Batistę

*Batista wyeliminowany przez Big Showa

*Drew McIntyre wyeliminowany przez Rey’a Mysterio

*Big Show wyeliminowany przez Marka Henry’ego, Christiana, Kofiego Kingstona i Rey’a Mysterio

*Mark Henry wyeliminowany przez Kofiego Kingstona, Christiana i Rey’a Mysterio

*Kofi Kingston wyeliminowany przez Christiana

*Christian wyeliminowany przez Rey’a Mysterio!

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest świeżo upieczony Intercontienental Champion Rey Mysterio! Rey gratulacje!

MYSTERIO: Dziękuje bardzo. Cieszę się, że tak wspaniale się to dla mnie ułożyło.

MARYSE: Komu dedykujesz to mistrzostwo?

MYSTERIO: Przede wszystkim rodzinie ale także mojemu przyjacielowi Sin Carze, który niestety nie może dzisiaj z nami tutaj być!

MARYSE: Dzięki za wywiad. Jeszcze raz gratulacje!

-------------------

Jesteśmy w szatni Chrisa Jericho

JERICHO: Od prawie pół roku jestem uważany za jakiegoś zwykłego zawodnika. Nie podoba mi się to i to bardzo. Dlatego dzisiaj zamierzam wygrać z Triple H’em i pokazać wszystkim hipokrytom jak bardzo mylili się co do mnie. Dzisiaj jeśli nie pokonam Triple H’a... Zrobię coś czego się nie spodziewacie...

-------------------

Cały czas backstage. Widzimy jak Pinio rozmawia z jakimś współpracownikiem.

PINIO: Tak to dobra decyzja John. Wiem, że nie wygląda to za ciekawie ale wszystko ułoży się tak jak trzeba.

JOHN: Mam nadzieję, że wiesz co robić.

PINIO: Oczywiście. Nie masz się o co martwić.

JOHN: W takim razie dzwoń jak będziesz mnie potrzebował.

PINIO: Nie ma sprawy.

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest John Cena! Dzisiaj masz szansę awansować do finału turnieju o WWE Championship. Czy Cenation powróci na RAW?

CENA: Bardzo chcę wrócić do formy jaką prezentowałem rok temu. Chcę mieć tyle samo fanów i dawać im radość każdą walką.

MARYSE: Jesteś w stanie pokonać Jeffa Hardy’ego?

CENA: Dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych.

MARYSE: Niespełna rok temu mieliście ze sobą sporo problemów. Jak jest teraz?

CENA: To już przeszłość. Dzisiaj jesteśmy po tej samej stronie i chcemy dawać fanom to czego oczekują przychodząc na każdą galę.

MARYSE: Dzięki za wywiad i powodzenia!

-------------------

A oto to co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Pierwszy półfinał a więc Jeff Hardy zmierzy się z Johnem Ceną!

W walce wieczoru drugi półfinał, w którym Chris Jericho zmierzy się z Triple H’em!

-------------------

Pierwszy półfinał turnieju o WWE Championship - Normal Match

John Cena vs. Jeff Hardy

KOŃCÓWKA WALKI: Wyrównany pojedynek a aktualnie w ataku jest John Cena. Seria ciosów w brzuch w narożniku. Irish Whip w przeciwny narożnik i Stinger Splash. Jeff pada na matę a Cena przeciąga go do środka ringu i po wszystkich tauntach wykonuje Five Knuccle Shuffle! Hardy powoli wstaje. Wyniesienie i próba Attitude Adjustment nieudana. Jeff Hardy zeskakuje z pleców rywala i wykonuje Neckbreaker. Jeff podnosi rywala. Irish Whip w narożnik ale John nie daje sobie tego wykonać i to on popycha przeciwnika w narożnik ale Hardy kontruje to na Whisper in the Wind! Jeff przypina ale pin tylko do dwóch! Charismatic Enigma podnosi Johna ale ten podcina go i zakłada STF! To chyba koniec! Jeff próbuje doczołgać się do lin ale z trudem mu to przychodzi. Jakoś jednak zbliża się do lin i jest mała szansa na to, że ten pojedynek dalej będzie trwał. Hardy chwyta się lin! A więc to nie koniec emocji! Cena puszcza ale szybko dopada do rywala i podnosi go a następnie wyniesienie do AA. Ale Hardy kolejny raz zeskakuje z Jego pleców i odwraca go w swoją stronę a następnie kopnięcie w brzuch i Twist of Fate! Szybko wskakuje na narożnik i Swantom Bomb! Przypięcie 1…2…3! Mamy pierwszego finalistę! John nie jest z tego powodu zadowolony ale mimo wszystko unosi w górę rękę zwycięzcy i gratuluje mu tego.

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest Triple H! Hunter jak samopoczucie przed dzisiejszą walką?

TRIPLE H: Wszystko w porządku. Nie mogę się doczekać!

MARYSE: Nie przeszkadza Ci to całe zamieszanie wokół Twojej osoby?

TRIPLE H: Staram się o tym nie myśleć. Teraz najważniejsze jest dla mnie zwycięstwo a na Punka przyjdzie czas w przyszłym tygodniu.

MARYSE: Czy to zapowiedź czegoś?

TRIPLE H: Przy fanach porozmawiam z Piniem na ten temat.

MARYSE: Dzięki za wywiad. Powodzenia!

-------------------

Drugi półfinał turnieju o WWE Championship - Normal Match

Triple H vs. Chris Jericho

KOŃCÓWKA WALKI: Triple H podnosi swojego rywala. Następnie odbicie od lin i Jericho unika clothesline’u a sam rzuca się Hunterowi w kolana i przewraca go. Szybko się podnosi, biegnie na liny i wykonuje lionsault! Pin tylko do dwóch. Y2J wstaje i podnosi przeciwnika. Triple H wpycha go w narożnik i częstuje serią ciosów w brzuch. Po kilku takich uderzeniach przestaje i wykonuje Irish Whip w przeciwny narożnik po czym dokłada Stinger Splash. Triple H chwyta Chrisa za nogi, wykręca je i zapina Figure 4 Leg Lock! Jericho jednak błyskawicznie chwyta się lin. Hunter wstaje czeka aż Jericho także wstanie. Po krótkiej chwili tak się dzieje i Triple H rusza z impetem na niego lecz ten unika, Hunter odwraca się i otrzymuje codebreaker! Przypięcie 1…2…2,9! Nie możliwe! Triple H odpycha! Jericho wściekły chwyta go za nogi i zapina Walls of Jericho. HHH nie poddaje się. Doczołguje się do lin i chwyta je po czym Chris musi puścić. Hunter wstaje i odwraca się a Jericho już na niego biegnie. Kontra na Spinebuster! Taunt The Game’a i ogromna wrzawa na trybunach. Y2J wstaje, kopnięcie w brzuch i Pedigree! Przypięcie 1…2…3! A więc rywalem Jeffa będzie Triple H! Celebruje w ringu zwycięstwo a Jericho przy titantronie bierze mikrofon.

JERICHO: Odchodzę!

Triple H nie wie co się dzieje, podobnie jak tysiące na trybunach. Jericho wraca na zaplecze a Triple H kontynuuje swoją celebrację.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-262398

Kolejna świetna gala.TLC po prostu świetne.Widać że CM Punk jak i cały Nexus przyćmił to co dzieje się na Raw i bardzo ciekawe jak potoczy się dalej los Nexusa.Mam nadzieję że pojawią się oni na Royal Rumble.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-262421

• 1 miesiąc temu...

Długo to trwało ale nie poddaję się i dodaję kolejną galę. Zapraszam do czytania.

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

24.12.2010

Pierwsze SmackDown! po przełomowym TLC rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Booker T! Panowie przypomnieli wydarzenia z TLC i RAW:

-Nexus wygrało bój z Corre i wszystkie pasy po TLC były w ich posiadaniu!

-Na RAW Pinio zwolnił Nexus a CM Punka zawiesił do czasu wygaśnięcia kontraktu.

-Pasy, które zostaną na RAW to WWE Championship oraz Intercontinental Championship, Tag Teamowe będą międzybrandowe tak samo jak i Hardcore Championship natomiast World Heavyweight Championship i United States Championship będą na SmackDown!

A dzisiaj pojawi się prezes WWE - Pinio!

-------------------

I’m On One...

Pinio wychodzi na ring by do końca wyjaśnić sprawę tytułów mistrzowskich.

PINIO: Jak już wszyscy dobrze wiecie na RAW wszystkie spory z TLC zostały wyjaśnione i są jeszcze dwa tytuły, które muszą znaleźć właścicieli. Dlatego na dzisiejszym SmackDown! dojdzie do turniejów. Podobnie jak na RAW o Intercontinental Championship pojedynkować będzie się 10 zawodników w Battle Royal natomiast szansę na World Heavyweight Championship dostanie czterech zawodników. Tak więc w pierwszym półfinale Randy Orton zmierzy się z byłym World Heavyweight Championem - Wade’em Barrettem. Natomiast w drugim zmierzą się Sheamus i Ted DiBiase. W...

We are One...

Do ringu zmierza Wade Barrett z całą ekipą The Corre.

BARRETT: Zaraz, zaraz! Sam powiedziałeś, że jestem byłym World Heavyweight Championem dlatego należy mi się rewanż bez względu na to co sobie zaplanowałeś!

PINIO: Masz trochę racji ale najpierw ważna sprawa. Przegrałeś na TLC swój ważny pojedynek i The Corre już nie istnieje dlatego co robią tutaj Ci zawodnicy?

BARRETT: Punk jest zawieszony a reszta zwolniona dlatego Nexus nie istnieje i Corre może pozostać.

PINIO: Chyba sobie żartujesz. Porażka Corre na TLC to jedno a zwolnienie Nexus i zawieszenie Punka to druga sprawa i to nie ma ze sobą nic wspólnego.

BARRETT: Czy Ty szukasz problemów?

PINIO: Wydaje mi się, że to Ty ich szukasz... Nexus pokonało The Corre i Corre już nie istnieje a więc Twój rewanż odszedł razem z Corre ponieważ to było ostatnie starcie Punk vs. Barrett! Dlatego masz teraz ostatnią szansę. Powiedzieć swoim kumplom, że spuszczasz ich ze smyczy i od dzisiaj radzą sobie sami albo robić co uważasz ale Twoje miejsce w półfinale zajmie ktoś inny.

BARRETT: ...

PINIO: No więc jaka jest Twoja decyzja. Uwierz mi, że jestem w stanie poradzić sobie z gorszymi od Ciebie tak jak to było z Nexus a zwłaszcza z CM Punkiem...

BARRETT: Dobra, dobra! Przykro mi to mówić ale Corre zostaje oficjalnie rozwiązane... Nie jesteśmy już drużyną.

Wszyscy spojrzeli ze złością na swojego byłego już lidera

BARRETT: Tworzyliśmy wspaniałą ekipę ale czas już się rozłączyć i robić wszystko na własny rachunek...

Wszyscy zeszli z ringu i spoglądając ze złością na Wade’a wrócili na zaplecze.

BARRETT: Masz to co chciałeś!

PINIO: Mądra decyzja. Ale to koniec naszej dyskusji gdyż musimy poznać nowego United States Championa!

-------------------

10-man Battle Royal for United States Championship

John Morrison vs. Justin Gabriel vs. Heath Slater vs. The Miz vs. MVP vs. Ezekiel Jackson vs. Kaval vs.Dolph Ziggler vs. Skip Sheffield vs. Michael McGillicutty

1#Michael McGillicutty wyeliminowany przez Johna Morrisona

2#Heath Slater wyeliminowany przez The Miza

3#MVP wyeliminowany przez Ezkiela Jacksona

4#Ezekiel Jackson wyeliminowany przez Dolpha Zigglera

5#Skip Sheffield wyeliminowany przez Johna Morrisona

6#Kaval wyeliminowany przez The Miza

7#Dolph Ziggler wyeliminowany przez The Miza

8#The Miz wyeliminowany przez Justina Gabriela

9 #Justin Gabriel wyeliminowany przez Johna Morrisona!

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest nowy United States Champion - John Morrison! John gratulacje. Jak się czujesz po tym pojedynku?

MORRISON: Czuję się wspaniale. Od dłuższego czasu nie mogłem wywalczyć sobie prawa walki o żaden tytuł ale dzisiaj to już zostało zmazane i wracam na szczyt!

TIFFANY: Co dalej z Tobą?

MORRISON: Teraz czekam na rywala i będę bronił tego tytułu tak długo jak będę w stanie to robić.

TIFFANY: Fani byli bardzo zadowoleni z Twojego zwycięstwa.

MORRISON: Cieszy mnie ten fakt. Prawdopodobnie bez ich wsparcia nie stałbym tutaj jako mistrz. Dziękuję wszystkim, którzy we mnie wierzyli do końca i obiecuję, że już ich nie zawiodę!

-------------------

Jesteśmy w szatni Wade’a Barretta

BARRETT: Jeszcze tydzień temu za mną stali moi przyjaciele i wydawało mi się, że będę mógł zawsze na nich liczyć. W niedzielę głównie przez nich doszło do porażki The Corre a dzisiaj w momencie kiedy musiałem rozwiązać The Corre patrzeli na mnie jak na osobę, która zrobiła coś nie wiadomo jak bardzo wielkiego. To, że nie tworzymy już stajni nie znaczy, że nie możemy być dalej przyjaciółmi. Oni jednak odwrócili się ode mnie na zawsze ale będą tego jeszcze żałować. Będą żałować gdyż już za tydzień to ja zdobędę World Heavyweight Championship i udowodnię, że byłem dla nich za dobry. To jest banda nieudaczników i tylko dzięki mojej dobroci zaszli tak daleko z The Corre. Dzisiaj jednak Corre przechodzi do historii a Wade Barrett rozpoczyna piękną drogę po złoto! World Heavyweight Championship nareszcie będzie w posiadaniu najlepszego wrestlera na świecie!

-------------------

Widzimy na zapleczu Pinia, który rozmawia z jakimś współpracownikiem. Dyskusja wygląda na bardzo poważną i zaciętą podobnie jak na ostatnim RAW. Tematem rozmowy prawdopodobnie jest uporządkowanie wszystkich spraw w WWE po odejściu Nexus.

------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest uczestnik pierwszego półfinału - Randy Orton. Randy, Twój przeciwnik to Wade Barrett co o Nim powiesz?

ORTON: Powiem o Nim tylko tyle, że nie ma co liczyć na wygraną. Zamierzam wrócić na szczyt po tym wszystkim co się działo w WWE w ostatnich miesiącach.

TIFFANY: Czyli chcesz zemścić się za to, że Corre spowolniło rozwój Twojej kariery?

ORTON: Szczerze? Bardziej jest to winą Nexus ale skoro nie mogę na Nich się zemścić to zrobię to na Barrett’cie.

TIFFANY: Dzięki za wywiad, powodzenia.

-------------------

Zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Pierwszy półfinał turnieju, którego stawką jest World Heavyweight Championship - Randy Orton zmierzy się z Wade’em Barrettem.

Drugi półfinał turnieju, którego stawką jest World Heavyweight Championship - Sheamus zmierzy się z Tedem DiBiase!

-------------------

Normal Match - 1st Semi-Final Tournament for World Heavyweight Championship

Wade Barrett vs. Randy Orton

KOŃCÓWKA WALKI: Walka bardzo zacięta ale lekką przewagę ma Randy Orton. To właśnie on jest teraz w natarciu. Seria ciosów w brzuch w narożniku. Do tego dokłada jeszcze kopnięcie w tą część ciała i chwyta rywala za głowę po czym wykonuje szybki Suplex. Randy zaczyna uderzać pięściami w matę a to oznacza, że będzie próbował wykonać RKO. Anglik powoli wstaje i Viper próbuje zakończyć ten pojedynek jednak Wade nie pozwala na to i odpycha rywala i ten spada plecami na matę. Barrett nie czeka i podnosi rywala, odbicie od lin i clothesline. Kolejny raz podnosi rywala i Irish Whip w narożnik i do tego wszystkiego jeszcze Stinger Splash! Orton pada na matę. Barrett tauntuje a w tym czasie Żmija podnosi się i przyjmuje potężnego Big Boota w twarz! Wade podnosi swojego przeciwnika, wyniesienie i Wasteland! Przypięcie 1…2…3! Znamy pierwszego finalistę turnieju o World Heavyweight Championship!

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moim gościem jest uczestnik walki wieczoru Sheamus! Jak się czujesz przed jedną z ważniejszych walk w ostatnim czasie dla Ciebie?

SHEAMUS: Czuję się świetnie i mam zamiar pokonać Teda DiBiase.

TIFFANY: Finalistą turnieju o World Heavyweight Championship został Wade Barrett czy jeśli dojdzie do Waszego starcia w finale Wasza przyjaźń się zakończy?

SHEAMUS: Nie wiem. Spotkamy się w finale i nie będę go w ringu traktował jak przyjaciela tylko jako osobę, które chce mi przeszkodzić w zdobyciu tytułu a takie marnie kończą. A po walce co będzie? To się okaże.

TIFFANY: Masz jakąś taktykę na Teda DiBiase?

SHEAMUS: Wygrać walkę.

-------------------

Normal Match - 2nd Semi-Final Tournament for World Heavyweight Championship

Ted DiBiase vs. Sheamus

KOŃCÓWKA WALKI: Sheamus w natarciu. Seria kopnięć w brzuch i leżący Ted DiBiase póki co nie ma lekko. Sędzia odciąga Sheamusa od Niego i Irlandczyk czeka spokojnie aż ten wstanie. Tak się teraz dzieje i Celtic Warrior jak szalony rzuca się na rywala. Odbicie od lin i clothesline! Ted szybko wstaje i unika drugiego clothesline’u. Sheamus odbija się od lin i nadziewa się na dropkick! DiBiase wchodzi na narożnik. Strasznie wolno mu to idzie ale już jest na górze. Tauntuje i skacze ale spada prosto na nogi Sheamusa! Ten szybko wstaje i kopie rywala w brzuch, następnie wyniesienie i błyskawicznie wykonuje Celtic Cross! Przypięcie 1…2…3! A więc na nastepnym SmackDown brytyjski finał turnieju o World Heavyweight Championship. Sheamus wchodzi na narożnik i tauntuje co nie podoba się publiczności zbytnio.

Takim obrazkiem kończymy Friday Night SmackDown!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-268151

MONDAY NIGHT RAW

27.12.2010

Drugie RAW na drodze do Royal Rumble otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Prezes Pinio pozbył się problemu jakim było Nexus.

-Rey Mysterio został nowym Intercontinental Championem.

-Triple H i Jeff Hardy awansowali do finału turnieju o WWE Championship.

-Chris Jericho odszedł z WWE!

-------------------

Time to play the game

Do ringu zmierza finalista turnieju o WWE Championship - Triple H.

TRIPLE H: Tydzień temu doszło do czegoś co chyba nikomu się nawet nie śniło. Pinio zwolnił Nexus a CM Punka zawiesił. Dzień wcześniej ja i Pinio zostaliśmy oskarżeni o to, że rujnujemy WWE od środka. Tak nie jest! I dobrze wiem, że Wy to także wiecie. Słyszę Wasz doping i jestem przekonany, że wiecie o tym, że moim celem jest sprawianie Wam radości kolejnymi zwycięstwami i dawanie Wam rozrywki na najwyższym poziomie. Dzisiaj chciałbym jednak wypowiedzieć się na temat zawieszenia CM Punka. Czuję się źle z tym, że mistrz WWE został zawieszony. Czuję się tak jakby prezes WWE nie wierzył w to, że jestem w stanie pokonać Go i odebrać mu tytuł. Chciałbym z nim się zmierzyć i pokonać Go jednocześnie dając fanom WWE ogromną radość. Pinio... proszę... Porozmawiajmy na ten temat tu i teraz!

I’m on One...

Prezes WWE po kilku sekundach zjawia się w ringu z mikrofonem w ręku.

PINIO: Nie ma o czym rozmawiać Hunter. Dzisiaj masz szansę zdobyć WWE Championship mierząc się z utalentowanym Jeffem Hardy. Nie widzę powodu by dyskutować na temat Punka.

TRIPLE H: A ja widzę. Zrozum, że mimo to co Punk powiedział to jest on świetnym zawodnikiem i powinien przynajmniej do końca aktualnego kontraktu walczyć na najwyższym poziomie.

PINIO: Po tym co powiedział nie widzę dla niego tutaj miejsca.

TRIPLE H: On powiedział to co go gnębiło i teraz na pewno czuje się lepiej i z pewnością chciałby być tutaj i bronić WWE Championship. Zdobył dwa najważniejsze tytuły i stał się ich posiadaczem w jednym momencie. To jest niesamowite uczucie. Chciałbym być nim tamtej nocy i czuć się tak jak on.

PINIO: I może jeszcze powiedzieć to co on!?

TRIPLE H: Nie. Tego nigdy bym nie zrobił. Wiem, że każdy zawodnik i pracownik WWE chce jak najlepiej dla rozwoju tego biznesu.

PINIO: A Punk był chwastem i tydzień temu chwast został przeze mnie wyrwany!

TRIPLE H: Na prawdę dobrze Ci radzę. Daj mu walczyć do końca kontraktu. On jest w stanie robić wielkie rzeczy w ringu i pomimo tego, że jest złym człowiekiem i fani za nim nie przepadają to zapewne lubią oglądać Jego popisowe akcje.

PINIO: ... Wiesz... Zgadzam się z Tobą. Jest on dobrym wrestlerem pomimo swojego charakteru i chyba jestem w stanie znieść Jego zachowanie przez najbliższe trzy miesiące.

TRIPLE H: Czyli jaka jest Twoja decyzja?

PINIO: CM Punk od przyszłego tygodnia wraca do akcji!

TRIPLE H: A gdybym Ci zapewnił, że zmienię Jego podejście do WWE?

PINIO: Możesz to zrobić. Nie ma problemu.

TRIPLE H: Dałbyś mi szansę zmierzyć się z nim w pojedynku 1 na 1?

PINIO: Możecie zmierzyć się na następnym RAW.

TRIPLE H: Nie. To musi odbyć się na gali PPV!

PINIO: Jeśli dzisiaj zdobędziesz tytuł to nie mogę dać ci walki na PPV, w której nie będziesz bronił tytułu a CM Punkowi nie zamierzam od tak dawać walki o tytuł.

TRIPLE H: Oznacza to, że abym mógł wyjaśnić z nim wszystkie problemy potrzeba więcej czasu.

PINIO: O czym Ty mówisz?

TRIPLE H: Przedłóż z nim kontrakt i czekaj aż się z nim rozprawię!

PINIO: Nie no tego to już za wiele.

TRIPLE H: ZRÓB TO I DAJ MI CZAS ABYM WBIŁ MU DO GŁOWY, ŻE NIE NISZCZĘ WWE OD ŚRODKA!

PINIO: ... Dobrze Hunter... Spokojnie... Dam Ci tą szansę. Postaram się z nim podpisać nowy kontrakt ale niczego nie obiecuję.

TRIPLE H: Dziękuję. Nie zawiodę Cię...

-------------------

Normal Match - Non title

Intercontinental Champion Rey Mysterio vs. Drew McIntyre

KOŃCÓWKA WALKI: W ataku Drew McIntyre. Ma swojego bardzije dośiwadczonego rywala w narożniku i atakuje serią ciosów w brzuch. Dokłada jeszcze kilka kopnięć i Mr.619 pada na matę. Szkot tauntuje co nie podoba się publice. Podnosi rywala, Irish Whip o liny i potężny clothesline. Rey podnosi się i unika Big Boota a następnie odbija się od lin i Hurricanrana! Drew pada na drugą linę a Mysterio tauntuje po czym wykonuje 619. Do tego jeszcze Splash i pin 1...2...3! A więc pierwsza walka Reya Mysterio jaki championa udana!

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest finalista turnieju o WWE Championship - Triple H! Dlaczego tak bardzo zależy Ci na przywróceniu CM Punka?

TRIPLE H: Zależy mi na tym gdyż chcę się zrewanżować za te słowa po Maint Evencie TLC.

MARYSE: Twoja wola walki jest godna podziwu bo mógłbyś przecież dzisiaj zdobyć WWE Championship i o niczym innym nie myśleć.

TRIPLE H: Tak ale to nie byłoby w moim stylu. Mam kilka spraw do załatwienia z Punkiem i chce je zakończyć.

MARYSE: Masz duży wpływ na prezesa federacji.

TRIPLE H: Nie sądzę. On po prostu dba o każdego z nas i chce jak najlepiej dla fanów dlatego jeśli ktoś inny miałby sprawy z Punkiem to Pinio zgodziłby się na to.

MARYSE: Dzięki za wywiad. Powodzenia.

-------------------

Po krótkiej przerwie jesteśmy w szatni braci Hardy. Są oni w dobrym humorze i mają coś do przekazania swoim fanom.

JEFF: Dużo się dzieje ostatnio w WWE i my Hardy Boys nie zamierzamy na to patrzeć z boku. Chcemy mieć w tym swój udział a jako, że jesteśmy tag teamem to naszym głównym celem jest zdobycie WWE Tag Team Championship!

MATT: Ostatnio byliśmy w cieniu innych ale od dzisiaj chcemy być wyłącznie na szczycie. Chcemy ponownie dawać ludziom rozrywkę na najwyższym poziomie.

JEFF: A możemy to zrobić na Royal Rumble kiedy będziemy mierzyć się z innym tag teamem o tytuły mistrzowskie!

MATT: Tak więc jest to oficjalny apel do władz WWE aby dały nam walkę na Royal Rumble. Nie ważne z kim, nie ważne w jakiej stypulacji. Hardy Boys nie boją się wyzwań!

Po tych słowach ujrzeliśmy taunt braci i czas na krótką przerwę reklamową.

-------------------

Normal Match

Sin Cara vs. Matt Hardy

KOŃCÓWKA WALKI: Sin Cara daje z siebie wszystko aby odnieść zwycięstwo w tym pojedynku. Matt Hardy jednak nie jest takim łatwym rywalem i walka jest bardzo wyrównana. Meksykanin pokazuje w ringu efektowne akcje. Tymczasem Matt w ataku. Irish Whip o narożnik i Stinger Splash. Irish Whip w przeciwny narożnik i kolejny Stinger Splash. Matt nie pozwala upaść przeciwnikowi. Irish Whip o liny i clothesline. Po tej serii ciosów Sin Cara pada na matę a Hardy tauntuje. Sin Cara wstaje, kopnięcie w brzuch i próba Twist of Fate ale nieudana. Meksykanin odpycha swojego przeciwnika po czym częstuje go pięknym dropkickiem. Szybko wskakuje na narożnik i Swanton Bomb ale nie trafia. Starszy z braci Hardy podnosi swojego przeciwnika i teraz już udanie wykonuje Twist of Fate. Przyięcie 1...2...3!

-------------------

Jesteśmy w szatni Batisty.

BATISTA: Rozpoczynamy drogę na WrestleManię! WrestleManię XXVII czyli galę, na której Batista zostanie mistrzem WWE. Ale najpierw pokona 29 zawodników, którzy bezskutecznie będą próbowali wygrać Royal Rumble Match i bez względu na wszystko zagwarantuje sobie walkę o tytuł na najpiękniejszej, największej i najważniejszej gali roku. Nikt nie jest w stanie powstrzymać Batisty gdy ten jest aż tak bardzo zdeterminowany by osiągniąć postawione sobie cele! Tak więc szykujcie się na dominację ze strony Batisty bo ten jest wściekły a gdy jest wściekły jest niebezpieczny a gdy jest niebezpieczny to... wyrządza krzywdę!

-------------------

A oto walki, które jeszcze dzisiaj się odbędą...

Za chwilę John Cena zmierzy się z Big Showem.

A w walce wieczoru finał turnieju o WWE Championship! Triple H zmierzy się z Jeffem Hardym!

-------------------

Normal Match

John Cena vs. Big Show

KOŃCÓWKA WALKI: Big Show nie daje szans swojemu przeciwnikowi.Seria choopów w narożniku i Cena pada na matę. Jeszcze do tego Big Show bez szacunku dla rywala przechodzi przez niego depatając po plecach. Taki ciężar wytrzymają tylko nieliczni. Największy Atleta Świata zamierza zakończyć tę walkę. Podnosi w górę pięść co równa się z buczeniem ze strony fanów. Cena nieśwadom tego co go za chwilę czeka wstaje ale unika przed potężnym prawym i wynosi Big Showa do Attitude Adjustment! Ależ widok! I jest! Przypięcie 1...2...3! Cena pokazuje, że będzie się liczył na Royal Rumble.

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest drugi finalista turnieju o WWE Championshp - Jeff Hardy! Jak sampoczucie przed ważną walką?

JEFF: Czuje się świetnie i wierzę, że zdobędę WWE Championship.

MARYSE: A jak układają się Twoje relacje z Triple H'em?

JEFF: Jesteśmy dobrymi kolegami ale w ringu nie zamierzamy się oszczędzać. To ważna walka i oboje chcemy wygrać.

MARYSE: Czy będzie to czysty, przyjacielski pojedynek.

JEFF: Dokładnie. Będzie mnóstwo emocji!

-------------------

Final Tournament for WWE Championship

Jeff Hardy vs. Triple H

KOŃCÓWKA WALKI: Walkę ogląda CM Punk, który siedzi na barierce z biletem w kieszeni, popcornem w reku i puszką pepsi. Tymczasem w ringu Jeff Hardy podnosi Triple H'a, Irish Whip o liny i clothesline. Triple H szybko wstaje i unika drugiego clothesline'u a odpowiada uderzeniem z kolana prosto w twarz. Jeff pada na matę a Hunter tauntuje. Ogromna wrzawa na trybunach. Młodszy z braci Hardy podnosi się, kopnięcie w brzuch i próba Pedigree nieudana! Hardy przerzuca rywala nad sobą i daje sobie trochę czasu na odpoczynek. Jednak nie czeka zbyt długo i wchodzi na narożnik. HHH wstaje i odwarca się w stronę narożnika, na którym czeka Jego przeciwnik. Jeff skacze i mamy dropkick! Szybko podnosi swojego rywala i... na Jego plecach rozbija się pomidor! To sprawa CM Punka, który właśnie przykuwa na siebie uwagę Jeffa, który coś do niego mówi a Punk kwituje to słowami: "Buuuuu! Co to ma być? To jest walka czy balet?" Jeff odpowiada ale Triple H odwraca go i kopie w brzuch ale ponownie próba Pedigree nieudana! Hunter zostaje wyrzucony poza ring! Szybko jednak podnosi się i przechodzi obok Punka a ten wysypuje na niego całe opakowanie popcornu! Wściekły Hunter odwraca się w Jego stronę na co Punk mówi: "Co uderzysz mnie? Ja dzisiaj jestem tylko fanem i w taki sposób wyrażam swoje opinie na temat tej walki!". The Game opamiętuje się i wraca do ringu by nie zostać wyliczonym. Tam już Extreme Enigma rzuca się do ataku ale szybko zostaje przewrócony i HHH zapina Figure 4 Leg Lock! Hardy cierpi ale nie poddaje się. Z całych sił próbuje doczołgać się do lin i póki co idzie mu to bardzo dobrze. Chwyta się lin i Triple H puszcza. Jeff wychodzi na drugą stronę lin. Z ich pomocą wstaje i wybija się a następnie skacze na Triple H'a ten jednak kopie go lecącego w brzuch i wykonuje Pedigree! Przypięcie 1...2...3! A więc Triple H zdobywa WWE Championship! Wznosi w górę tytuł i wchodzi na narożnik a CM Punk rzuca w niego pomidora, który rozbija się na brzuchu nowego mistrza po czym kręcąc z niezadowolenia głową udaje się do wyjścia a celebracja Triple H'a nadal trwa.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/26/#findComment-269193

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• -Raven-
      I tak i nie. Nie - nie jest to prawidłowa odpowiedź. Tak - zdecydowanie jest to film dla Ciebie, amigo
    • Kaczy316
      1.Zgadzam się w 100% taki teatr/serial, ale wrestling nigdy nie był sportem   2.Przez prawie pół dekady ciężko nie powtarzać schematów, nawet w filmach obecnie to widać czy serialach, ciężko stworzyć coś oryginalnego, bo "wszystko już było".   3.100% Prawdy   4.Znaczą, ale niestety o wiele mniej niż kiedyś, w sensie uważam, że obecnie więcej niż w latach 17-22, ale mniej niż w latach przed PG Erą chociażby.(A i btw pominąłeś nr. 4 xD)   5.Wszystko się dostosowuję do swoich czasów dobrym porównaniem są filmy i seriale, bo do tego można porównać wrestling, jakie filmy wychodziły w latach 90-00? I ogólnie jakie rozrywki wtedy preferowano? Brutalność była mega pożądana przez ludzi, walki, coś dla tego typu grup odbiorców, a właściwie wtedy to były nawet masy, bo większości wmawiano, że to jest rozrywka, teraz wszystko jest tworzone pod masy i dzieci, jakie czasy takie widowiska.   6.A tutaj się nie wypowiem, bo ciężko mi coś powiedzieć, może coś w tym jest.   Teraz tematy bieżące:   1.Dość subiektywna opinia, ja uważam, że dzięki temu mieliśmy naprawdę mega WM 40, gdyby Cody zdobył tytuł rok wcześniej nie mielibyśmy tak dobrego odłączenia się Jeya według mnie od Romana, sytuacji z Bloodline całej, kozackiego feudu z Rockiem, świetnego momentu z wybraniem zemsty na Rollinsie przez Romana, no ja powiem tak, gdyby patrzeć świeżo po WM 39 to można by to tak uznać, ale patrząc ile świetnych momentów dało to, że właśnie Rhodes wygrał dopiero rok później to jestem zdania, że była to najlepsza możliwa decyzja.   2.Z Tym też się zgadzam w 100% Bloodline zaczyna nudzić, ale głównie dlatego, że znowu wracamy do punktu gdzie umiera sporo storyline'ów, po prostu boją się pociągnąć za spust, dlaczego Solo nie wygrał z Romanem? Dlaczego nawet po wygranej Romka nie dostaliśmy Rock Bottom dla Romualda? Czemu Heyman się nie mógł odwrócić od Romana? Dlaczego Reigns nie mógł zwerbować sobie drużyny na WG tylko to Drużyna się do niego kleiła pomimo tego co im robił? To story zyskało na innowacyjności i ryzyku, a teraz traci mega dużo na pójściu po najmniejszej i najbardziej przewidywalnej linii oporu.   3.Też w 100% się zgadzam i mówię to od dłuższego czasu, Sami od 2022 odwala taką robotę, a jedyne co miał to pas IC, gdzie stracił go w drugim feudzie meh, chociaż ME WM nie da się mu odebrać i genialnego momentu, tak dalej to nie jest pas WWE/WH i ścisły ME tygodniówek, PLE, po prostu jak jest potrzebny to go wyciągają z kieszeni, żeby jobbnął, to samo jest z KO, smutne, ale niestety prawdziwe.   4.Też nie jestem tego fanem, jak ma ktoś zdobyć pas to niech będzie Full Time, przyzwyczaiłem się, że pasy World potrafią trafiać w ręce part timerów, no zdarza się, trzeba "promować" federację nazwiskami, ale żeby nawet mid cardowe? To już dla mnie przesada, jeszcze ten run był mega kiepski i zabił tylko tytuł US jeszcze bardziej.   5.Tutaj uważam, że zawodzą przecieki i internet, jest cała masa spekulacji, plotek i fake newsów, najświeższy przykład? The Rock, zapowiedział, że będzie na Raw i to wszystko, zjawił się? Zjawił, ale w tym przypadku to było takie 50/50, bo WWE zaczęło pompowanie balonika na Bad Blood kiedy The Rock zakończył gale, ale potem wszystko dopowiadali sobie fani, jakieś pojawienie się na SvS, potem ataki na Raw na Netflixie, nieważne, że byłoby to świetne pod kątem story, ale WWE nigdy wprost nie powiedziało, że Rock naznaczy Solo na nowego Tribal Chiefa i zrobi go z niego i że to Rock za tym wszystkim stoi, to wszystko fani sobie ustalali, więc z jednej strony się zgadzam, a z drugiej fani mają mega wysokie oczekiwania, a czasem WWE chcę po prostu, żeby legenda się pokazała i pogadała i to wszystko, ale to też już się robi mega nudne, bo ile można słuchać o tym jak świetnie być w danym mieście i jaka ta publika nie jest genialna i jak to wrestler X nie tęsknił za miastem Y czy za samym WWE xD, kontrowersyjny temat bardzo, ale ciekawy.   6.Ciężko zrobić coś z niczego, jak mają zrobić Panie na równi z facetami kiedy......Wrestling i walki to stricte męska rozrywka? Zawsze tak było i zawsze tak będzie i w większości to faceci oglądają takie rzeczy i chcą oglądać utalentowanych zawodników, 3/4 babek botchuje najprostsze akcję, nawet jak dali ME WM to z tego co pamiętam finish był zbotchowany, a przecież były tam dwie zawodniczki, które tu wymieniłeś, to tak jakbyś chciał zrobić z facetów cheerleaderów, w sensie nie jestem pewny, ale chyba są faceci cheerleaderzy, jednak nie zmieni to faktu, że jest to dyscyplina, która nie dość, że lepiej wychodzi kobietom to jeszcze ludzie po prostu chętniej je oglądają, bo z nimi to zostało utożsamione, kwestia tego na czym/kim dana dyscyplina powstała i która płeć jest w tym lepsza, zdarzają się wyjątki oczywiście, ale nie zmienia to reguły i faktów, porównanie może kiepskie wybrałem, nie jestem pewny, ale takie jedynie mi do głowy przyszło.  
    • Jeffrey Nero
      Może przed Tv ludzi przyciągnie bo po sprzedaży biletów wygląda to mizernie.
    • HeymanGuy
      1. Wrestling to bardziej teatr niż sport Oczywiście, że w wrestlingu są elementy sportowe, ale jest to przede wszystkim teatr. Przykład? Chociażby feud Lesnara z Romanem m.in. na WM 34, gdzie wielu fanów czuło, że walka była "ustawiona", ale nie pod względem wyniku, a pod kątem większego marketingu, a nie autentycznego rywalizowania dwóch zawodników. Historia i scenariusz były bardziej widoczne niż sama walka w ringu. Nawet w WWE, jednym z głównych atutów są właśnie postacie i opowiadanie historii, które przyciągają widza, a nie czyste umiejętności sportowe. 2. "WWE stało się mega komercyjne i przewidywalne" Pamiętacie, jak Vince McMahon wykreował najpierw SCSA, potem Jasia Cenę i tak powtarzał ten schemat z coraz to nowymi "twarzami" federacji> Zaczęło to być przewidywalne. Przykład: kiedy Cena zdobył 16. tytuł mistrza WWE w 2017 roku, fani odczuli to jako kolejną próbę wykreowania historycznego momentu, który nie miał większego związku z rzeczywistą rywalizacją. WWE stało się maszyną do zarabiania pieniędzy na nazwiskach i powtarzalnych formułach. Kolejnym dowodem może być dominacja The Undertakera przez lata – jego seria na WrestleManii była traktowana jak wydarzenie, ale z roku na rok traciła na świeżości. Schematy, schematy i jeszcze raz schematy. 3. "AEW to jeszcze nie jest prawdziwy konkurent dla WWE" Owszem, AEW zyskało wielu wiernych fanów, ale wciąż nie może dorównać WWE pod względem globalnego zasięgu. Jednym z najbardziej mówiących o tym momentów była reakcja na "All In" w 2018 roku, kiedy AEW ogłosiło ogromne plany i zmiany w wrestlingu, a potem okazało się, że ich plany są w dużej mierze oparte na tym, co już robiło WWE, tylko z deka gorszym wykonem elitarnym to wychodzi. AEW wciąż nie potrafi zbudować takiej samej bazy subskrybentów w WWE Network, tudzież od kilku dni fani WWE na Netfliksie, czy dotrzeć do tak szerokiej grupy odbiorców na całym świecie. 5. "Znaczenie mistrzostw w WWE i nie tylko. Czy one coś jeszcze znaczą?" Czy pas mistrza WWE ma jeszcze jakiekolwiek prawdziwe znaczenie? W wielu przypadkach pasy są bardziej elementem marketingowym niż oznaczeniem najlepszego zawodnika. Przykład? Cała masa, Jinder Mahal przejmujący pas aby trafić na indyjski rynek. Walki o pasy stały się bardziej oparte na scenariuszach ,,po coś" niż na faktycznej rywalizacji, co było widoczne w wielu storyline'ach. Oczywiście przykład Jindera to jeden z wielu, ale ten najbardziej przychodzi mi do głowy, kiedy w rosterze mieliśmy przecież masę lepszych workerów. 6. "Wrestling w latach 90-tych miał ten ‘dziki’ klimat, teraz za bardzo się tego boją, a nie powinni" Lata 90-te w wrestlingu to czas, kiedy granice były przekraczane. Z jednej strony mieliśmy erę Attitude WWE, z Austinem, Rockiem i Triple H, a z drugiej – ECW, które promowało brutalność, kontrowersyjne tematy i awangardowe podejście do tego, co można zrobić w ringu. W tym czasie wrestlerzy tacy jak Mick Foley (Cactus Jack) czy Terry Funk wprowadzali brutalność, która nie miała miejsca w dzisiejszym, bardziej ułożonym wrestlingu, przynajmniej tym mainstreamowym na dłuższą metę. Wiadomo jest GCW i inne CZW itp., ale to nie to samo. To były czasy, gdy nawet McMahon robił coś szalonego w ringu. Dziś już tego nie ma, a powinno się do tego od czasu do czasu wracać, ale na poważnie, a nie na odwal się. Kiedyś takie gale jak Extreme Rules i TLC zwiastowały naprawdę coś niespotykanego. Wiadomo, kiedyś formuła się wyczerpuje, ale aż tak szybko? 7. "Kontrowersyjni wrestlerzy na siłę wciskani audiencji" Patrząc na p sytuację np. z Joeyem Ryanem, który został oskarżony o molestowanie, ale mimo to próbował powrócić na ring, widać, że promotorzy wrestlingu często ignoruje kontrowersje. WWE przez wiele lat trzymało się "herosów", ale kiedy te osoby wpadły w skandale, organizacja po prostu je ignorowała i nie rozliczała się z nimi do końca. To samo dotyczy sytuacji z Hulk Hoganem, który po skandalu z nagraniem rasistowskim wrócił do WWE po kilku latach, co wywołało falę kontrowersji. Z jednej strony wrestling jest show, ale z drugiej, niektóre decyzje są bardziej biznesowe niż moralne, choć nie wiem co miało na celu pojawienie się Hogana na ostatnim RAW, bo ani biznesowo, ani moralnie się to nie spina imo. To było tak ogólnikowo, teraz bardziej na bieżąco. 1. "Cody Rhodes i jego droga do tytułu mistrza WWE" Historia Cody'ego Rhodesa, który wrócił do WWE po latach nieobecności, była jedną z najgorętszych story 2023 roku. Jednak ja jestem zdania, że WWE niepotrzebnie "zatrzymało" jego zwycięstwo nad Romanem Reignsem na WrestleManii 39, co było dla mnie sztuczne i przeładowane marketingiem. WWE zbudowało sobie historię wokół tego, że Cody musi "doprowadzić historię rodziny Rhodesów do końca", ale czy to naprawdę miało sens w kontekście jego rzeczywistego rozwoju w WWE i federacji? Przecież to było przewidywalne, Cody zasługiwał na pas mistrza wcześniej, zamiast rok panowania Reignsa prawie, że w hibernacji. Co teraz z tego wielkiego reignu Romana? Wspomnienie, ale czy dobre? 2. "Roman Reigns i jego dominacja nad WWE – ile można?" Roman Reigns stał się niemalże niepokonanym mistrzem w WWE, a storyline wokół jego dominacji trwa już od kilku lat. Mnie już szczerze nudzi tą idea Reignsa, bo choć jest dobrze napisany, to powtarzalność tego, jak Reigns "niszczy" kolejnych rywali, staje się przewidywalna. Całe "Bloodline" i jego rozwój w tej sytuacji miały ogromny potencjał, ale powtarzalność tej dominacji sprawia, że m. in. ja oczekujemy, spodziewamy się czegoś nowego, innowacyjnego. Co więcej, sytuacja z bliźniakami sprawiała wrażenie, że saga Bloodline idzie w stronę bardziej "personalnego" konfliktu niż rzeczywistej rywalizacji sportowej. Czasem sobie tak myśle, kiedy ta historia w końcu osiągnie swój "koniec" i jak WWE zrealizuje tę "dominację" na dłuższą metę, bo który to już ME WM będziemy mieć oparty w jakimś stopniu na kimś z Bloodline? Nawet nie chcę wiedzieć. 3. "Sami Zayn i knebel Triple H'a na jego twarzy. Jak WWE hamuje Samiego Zayna? Dlaczego?" Zaczynając od najpierw "lojalnego członka" Bloodline, Zayn stał się jednym z najgorętszych nazwisk w WWE dzięki świetnej pracy nad swoim charakterem. Jednak po jego "odwróceniu się" od Reignsa i staniu się bohaterem, zaczęły się pojawiać kontrowersje dotyczące tego, czy WWE naprawdę pozwoli Zaynowi zbudować "autentyczną" postać bez polegania na "momentach" z przeszłości. Wyraźnie widać, że Zayn często wpasowywał się w role, które były tylko "przeplatanką" starych smaczków storyline'owych, co niekoniecznie pasuje do jego talentu i potencjału, bo to i to ma ogromne. Męczy mnie to, że mają Samiego na wyraźnym hamulcu, zamiast spuścić go ze smyczy i pokazać co potrafi z pasem załóżmy WHC, albo WWE. Wszystko po to, żeby aktorzyny miały co robić, albo ktoś kończył historię przez 2-3 lata, SZ spokojnie dźwignąłby główny pas w WWE i to jest kryminał, że jeszcze tego nie zobaczyliśmy patrząc na to jaką robotę robi w ostatnich miesiącach. 4. "Logan Paul jako mistrz – czy to naprawdę dobra droga?" Pojawienie się Logana Paula w WWE wywołało mieszane uczucia u mnie. Jego status super gwiazdy w mediach społecznościowych i ogromny zasięg sprawiły, że WWE postanowiło dać mu pas US. Jednak ja totalnie nie widzę żadnego sensu w tym, by celebryta, który nigdy wcześniej nie był profesjonalnym wrestlerem, zdobywał tytuł nawet w midcardzie. Może to być świetny ruch marketingowy, ale pod względem storyline'owym wydaje się to kontrowersyjne, bo można to traktować jako "spalanie" mistrzowskich pasów w imię szerszego zainteresowania mediów. Czy to dobry kierunek, by tytuł mistrza był traktowany jako coś, co można "sprzedać", a nie zasłużyć na niego w ringu? Przypominam, że w rosterze mamy takie tuzy jak Theory, Knight, Waller, no cholera moge wymieniać przez pare minut na jednym wdechu. Ale traktujmy pasy jak zabawki dalej, gawiedź i tak łyknie. 5. "(nie)Udane powroty legend do WWE – nostalgia czy wypalenie?" Powroty legend takich jak Edge i Christian (zwłaszcza po zakończeniu kariery Edge'a w 2011 roku) są zarówno ekscytujące, jak i kontrowersyjne, z uwagi na to że wychodzą inaczej niż sobie wyobrażamy. Na ogół cieszę się z ich występów, ale z drugiej strony – czy nie zaczyna to być po prostu używanie nostalgii zamiast rozwijania nowych gwiazd? WWE kontynuuje wciąganie starych, lubianych postaci do głównych storyline'ów, co wywołuje pytanie, czy to nie blokuje możliwości stworzenia nowych legend. Z jednej strony, te powroty dodają wielkiego efektu wow, ale z drugiej, mogą sprawiać, że nowe talenty nie dostają odpowiedniej przestrzeni. Moje zdanie jest takie, że WWE ostatnio nie potrafi za bardzo w wielkie powroty. Jedynie powrót Punka zasługuje na uwagę, ale reszta? Bez większego echa i polotu według mnie. Kiedyś bardziej w to potrafili. 6. "Wrestling kobiet – czy WWE robi wystarczająco, by promować je na równi z mężczyznami?" W ostatnich latach kobiety w WWE, takie jak Becky Lynch, Charlotte Flair czy Rhea Ripley, zyskały ogromną popularność, ale wciąż pojawiają się pytania o to, czy WWE naprawdę traktuje je na równi z mężczyznami. Storyline’y z udziałem kobiet są coraz bardziej złożone i emocjonalne, ale wciąż można zauważyć, że są one traktowane jako "dodatkowe" story w porównaniu do głównych fabuł z mężczyznami. Np. walka Becky Lynch z Trish Stratus na SummerSlam 2023 była świetnie zrealizowana, ale była to zaledwie jedna z kilku równolegle toczących się historii, niekoniecznie traktowanych na równi z głównymi pasami męskimi. W skrócie według mnie WWE nie robi nic, abym przestał traktować kobiety jako przerwa na siku.  
    • MattDevitto
      Wraca Omega, więc to powinno ludzi zainteresować
  • Dodaj nową pozycję...