Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

PJ Black - ten news w okolicach WM'ki dotyczył powrotu nWo czyli Hogan'a, Razor'a i Nash'a. Jednak w późniejszym czasie zrezygnowałem z tego pomysłu a na SS miał powrócić Taker i rozpocząć feud z Kane'em ale skoro było to do przewidzenia to dałem Goldberg'a kompletnie zapominając o tym co pisałem przed WM'ką :D Zapraszam do czytania kolejnej gali!

-----------------------------------------------------------------------------

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

16.08.2010

Pierwsze RAW po SummerSlam oraz pierwsze na drodze do kolejnego PPV Night of Champions otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłej nocy kiedy to:

-Intercontinental Championship pozostało w rękach Evan’a Bourne’a po walce z Christian’em!

-11-sto osoby Battle Royal o miano pretendenta do WWE Championship wygrał powracający reprezentant RAW - Batista!

-Nową gwiazdą WWE okazuje się Sin Cara, znany wcześniej jako Mistico - nie został jednak zbyt miło przywitany przez swojego rodaka. Rey Mysterio zaatakował go bez powodu i zostawił w ringu.

-Nexus odsyła The Corre na SmackDown!

-The Rock wygrywa po emocjonującym First Blood Match’u ze Steve’em Austin’em!

-W walce wieczoru Chris Jericho pokonuje John’a Cenę i broni WWE Championship. Po walce doszło do interwencji Nexus. Jericho zebrał trzy finishery po czym do ringu z walizką i sędzią przybył CM Punk i wykorzystał kontrakt zdobywając WWE Championship. Stał się on jednocześnie drugim zawodnikiem, który posiadał 3 najważniejsze pasy WWE!

-------------------

This fire burns

Do ringu przy heat’cie zmierza nowy WWE Champion wraz ze swoją ekipą. W ringu Punk zakłada pas WWE na ramię a na drugim ma Hardcore Championship, bierze mikrofon i siada po turecku na macie.

PUNK: Jeśli ktoś z Was myślał, że powiem Maryse jakie mam plany co do SummerSlam to jest idiotą! Idiotą jest też osoba, która uwierzyła, że skoro powiedziałem, że nie wykorzystam walizki to tak nie zrobię. Jestem niesamowicie mądrym człowiekiem, który nie potrzebuje dziesięciu lat do namysłu. Podejmuję decyzję w przeciągu kilku sekund i jest to bardzo dobra decyzja. Jedną z tych bardzo dobrych decyzji było utworzenie Nexus. Kolejną było wykorzystanie walizki wczoraj. Ma ktoś wątpliwości co do tego? Jest jeszcze jedna sprawa. Posiadam od kilku miesięcy Hardcore Championship. Żadna ofiara losu nie jest w stanie zaskoczyć mnie i odebrać mi tego tytułu. Obiecałem członkom Nexus, że ten, który najlepiej spisze się w starciu z The Corre przejmie ten tytuł. Panowie. Bez względu na to kto dostanie ten tytuł to i tak wszyscy jesteśmy wielkimi wygranymi. Dzięki nam wszystkim nie przyjdzie tutaj Wade Barrett ani żaden inny Heath Slater. RAW is NEXUS! Tak więc chyba nikogo nie zdziwi to, że nowym Hardcore Championem zostaje Husky Harris! Wszyscy spisali się świetnie ale to Ty walczyłeś do końca. Jedynym minusem reszty było to, że szybko odpadaliście. Rozumiem Was jednak bardzo dobrze. Dopiero zaczynacie swoją przygodę, piękną przygodę, która opierać będzie się na dominacji Nexus. Husky pokaż, że zasługujesz na miano Hardcore Championa. Za chwilę przyjdzie Twój rywal i będziesz bronił tytułu. Osoba ta wiele razy próbowała mi odebrać tytuł jednak z wiadomo jakim skutkiem.

-------------------

Extreme Rules Match for Hardcore Championship

Husky Harris©(w.Nexus) vs. JTG

Wszystko w tej walce jest dozwolone a więc Husky Harris okłada swojego rywala od samego początku w narożniku. Ryan, Otunga i Tarver natomiast wyjmują spod ringu stół i drabinę. Oba te przedmioty rozkładają w ringu. Każdy z nich częstuje też JTG chair shoot’em. Na stole rozsypują pinezki. Wszystkiemu z boku przygląda się CM Punk. JTG zostaje ułożony na stole z pinezkami. Harris wchodzi na szczyt drabiny. Ryan i Otunga trzymają JTG aby nie było zaskoczenia. Harris wykonuje Splash z drabiny prosto na leżącego na stole z pinezkami JTG. Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest były WWE Champion, Chris Jericho! Chris Nexus ma w swoim posiadaniu WWE Championship oraz Hardcore Championship. Masz prawo rewanżu jednak cisza coś o tym. Batista jest pretendentem na Night of Champions. Co z Tobą?

JERICHO: Nie myślę już o WWE Championship. Przynajmniej w tej chwili. Myślę jedynie o tym aby skończyć panowanie Nexus zanim ono się całkowicie zacznie!

MARYSE: Co dokładnie masz na myśli?

JERICHO: Chcę utworzyć konkurencyjną stajnię. Stajnię złożoną z samych najlepszych zawodników WWE.

MARYSE: Kto wejdzie w skład tej stajni?

JERICHO: Ja i na pewno Batista gdyż z nim już rozmawiałem. Rozmawiałem też z jeszcze jedną osobą ale nie powiem kto to jest. Na pewno ucieszy Was Jego decyzja.

MARYSE: Dzięki za wywiad.

-------------------

Time to play the game

Do ringu zmierza Triple H. Wygląda na bardzo zdenerwowanego. W ringu bierze mikrofon.

TRIPLE H: SummerSlam i Battle Royal to już historia. Historia, w której nie ma mojego nazwiska. Jak mogłem przegrać tak prostą walkę? Z powodu jednej osoby. Osoby, która nazywała mnie przez wiele lat swoim przyjacielem. Czy tak postępuje przyjaciel? Wyeliminował mnie swoją akcją kończącą. Jest mi wstyd, że zadawałem się z tak fałszywym człowiekiem. Shawn Michaels... Uwielbiany przez wszystkich fałszywych durni, którzy siedzą teraz na trybunach i słuchają tego co mówię gdyż wiedzą, że robią źle i to co teraz mówię jest bolesną prawdą. Mam dość tego człowieka. Mam dość Jego fałszywego zachowania! Nigdy już chyba nie będę do nikogo zwracał się „przyjacielu”. Tyle lat znajomości, która przetrwała wszystkie przeciwieństwa... Tyle wspólnych chwil spędzonych razem a tutaj taki w taki chamski sposób zostałem utwierdzony w tym, że ta osoba jest kimś innym niż mi się wydaje.

I’m think, I’m cute

MICHAELS: Hunter o czym Ty mówisz? Czy Ty wiesz jak się zachowywałeś przez ostatnie tygodnie? Czy Ty wiesz co zrobiłeś po tym jak Cię wyeliminowałem. Jedynym fałszywym jesteś Ty! Zawsze chciałem dobrze dla nas obu. To co wczoraj zrobiłem miało być dla Ciebie nauczką. Chciałem Ci wbić do głowy, że lepiej być ze mną niż przeciwko mnie. Ty już od pewnego czasu chcesz być przeciwko mnie. Na SummerSlam mogliśmy zdobyć Tag Team Championship. Zamiast tego ani ja ani Ty nie zostaliśmy pretendentami. Obaj wdepnęliśmy w gówno i zamiast znów dzisiaj bawić naszych fanów i dawać im radość z tego, że ich ulubiony tag team ponownie ma tytuły to kłócimy się jak dwoje dzieci. Czy wreszcie zrozumiałeś swój błąd sprzed kilku tygodni?

TRIPLE H: Czy Ty właśnie proponujesz mi pogodzenie się i ponowne panowanie DX?

SHAWN: Tak!

W tym momencie HBK wystawił rękę do swojego „przyjaciela”. Hunter po dość długim czasie wreszcie ściska dłoń Michaels’a ale zaskakuje wszystkich i kopie go w brzuch a następnie wykonuje Pedigree!

TRIPLE H: DX to już historia... Nigdy więcej nie będzie wielkich powrotów i radości. Koniec z Tobą!

Triple H wyrzuca mikrofon, pokazuje Suck It a następnie opuszcza ring przy swoim theme.

-------------------

Nikt nie może uwierzyć w to się właśnie dzieje. Na ring przy wspólnym theme zmierzają bracia Hardy! Seria taunt’ów, które pobudzają publiczność. Ogromna wrzawa na trybunach. Tego się mało kto spodziewał chociaż wczoraj mogliśmy mieć pewne domysły na ten temat.

JEFF: Tak. To co właśnie widzicie jest faktem. Jeff i Matt ponownie razem! Hardy Boys wrócili! Wrócili by zdominować dywizję tag team’ów. Będziemy tag’iem na obu tygodniówkach. Ja reprezentuję RAW a Matt SmackDown! Dzięki nam pasy tag team będą zarówno na poniedziałkowej jak i piątkowej gali. Zamierzamy każdą naszą walką dawać Wam emocje takie jak kilka lat temu. Zapewne pamiętacie jeszcze nasze wspólne sukcesy. Chcemy ponownie odnosić je wspólnie. Jesteśmy braćmi i chcemy cieszyć się razem.

MATT: Wczoraj doszło do pierwszego starcia pomiędzy Hardy Boys a Dirt Sheet. Zamierzamy stoczyć więcej starć z tą dwójką aż odbierzemy im tytuły mistrzowskie. Wiemy, że mając tak wspaniałych kibiców nie możemy pozwalać sobie na porażki. Od dzisiaj zaczyna się era HardyZ!

Po tych słowach ponownie usłyszeliśmy theme HardyZ i po całej serii tauntów na narożnikach bracia pożegnali się z fanami i wrócili na zaplecze.

-------------------

Normal Match

Shawn Michaels vs. Dolph Ziggler

KOŃCÓWKA WALKI: Z początku przewagę miał Dolph, który wykorzystał to, że HBK otrzymał Pedigree kilkanaście minut wcześniej. Teraz jednak sytuacja odwróciła się i to Shawn jest w przewadze. Seria choop’ów w narożniku. Potężny Irish Whip w przeciwny narożnik i od razu Stinger Splash. Dolph pada na matę a Michaels wchodzi na narożnik taunt i nie trafia z Flying Elbow. Ziggler szybko wstaje i ustawia się do kolejnej akcji. Heart Break Kid wstaje i Zig Zag! Ale jednak nie udaje się wykonać tej akcji. Kapitalna kontra ze strony byłego Tag Team Championa i Ziggler na macie. HBK tauntuje i ustawia się w narożniku a następnie tupie nogami. Dolph już na nogach i Sweet Chin Music! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Czas na zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Już za chwilę Triple H zmierzy się z Intercontinental Championem Evan’em Bourne’em!

W walce wieczoru dojdzie do starcia mistrza z byłym mistrzem. WWE Champion CM Punk zmierzy się z Chris’em Jericho!

-------------------

Normal Match - Non-title

Intercontinental Champion Evan Bourne vs. Triple H

KOŃCÓWKA WALKI: Bourne nie daje sobie wykonać Spinebuster’a i kontruje to na efektowną hurricanranę. IT Champion szybko wchodzi na narożnik i czeka na rywala. The Game wstaje i Crossbody ale pin tylko do dwóch. Evan szybko wstaje i atakuje wstającego Triple H’a serią kopnięć w plecy. Triple H mimo wszystko staje na nogach i odpycha rywala nie pozwalając by kopał go dalej. Bourne rusza ale zostaje zatrzymany clothesline’em! Hunter szybko podnosi rywala, Irish Whip o liny i potężny Spinebuster! Taunt i czekamy na akcję kończącą. Bourne wstaje, kopnięcie w brzuch i Pedigree! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest WWE Champion CM Punk! Punk co powiesz o dzisiejszej wypowiedzi Jericho, który stwierdził, że zniszczy Nexus?

PUNK: Powodzenia...

MARYSE: I to wszystko? Żadnej reakcji? W końcu on chce zebrać grupę pięciu ludzi spośród gwiazd WWE.

PUNK: Jedyną gwiazdą jestem ja i nie boję się żadnej pseudo gwiazdy. Na status gwiazdy trzeba sobie zapracować a nie tylko udawać odważniaka.

MARYSE: Za chwilę zmierzysz się Chris’em Jericho. Prawdopodobnie poznamy resztę Jego pomocników. Wiemy tylko, że jednym z nich jest pretendent do mistrzostwa WWE, osoba, z którą zmierzysz się na Night of Champions - Batista.

PUNK: Jest to też osoba, która bardzo dobrze wie jak niebezpieczni są członkowie Nexus. Batista ma do dzisiaj koszmary jak Mason Ryan o mało co nie zakończył Jego kariery. Nie wiem jak Tobie ale mi ten zeskok na szpitalnym łożu się bardzo podobał i chętnie bym to zobaczył raz jeszcze.

MARYSE: Ja zdecydowanie jestem na nie. Dzięki za wywiad.

-------------------

Normal Match - Non-title

WWE Champion CM Punk vs. Chris Jericho

KOŃCÓWKA WALKI: CM Punk wynosi rywala do GTS i wykonuje mu tą akcję! Jericho jednak zaraz po upadku wypada poza ring i Punk nie może przypiąć. Lider Nexus wychodzi do swojego rywala i z trudem, gdyż jest bardzo zmęczony próbuje podnieść rywala. Idzie mu to bardzo słabo. Otrzymuje jeszcze cios w twarz. Sędzia odlicza do 10 i mamy double count out! CM Punk kiwa ręką w stronę titantronu i do ringu biegnie reszta Nexus. Jericho jednak zdołał wślizgnąć się do ringu i także kiwnąć w stronę wejścia na ring. W tym momencie Nexus atakuje Batista, John Cena, Drew McIntyre oraz Mark Henry! CM Punk nie wie co się dzieje. Jego podopieczni również i bez problemu ekipa Jericho radzi sobie z Nexus. CM Punk zabiera swój tytuł i ucieka trybunami przed Jericho i resztą rywali. Chris uśmiecha się w Jego stronę a Straight Edge Warrior wznosi w górę swój tytuł. Na to wszystko Batista pokazuje, że ten pas będzie Jego.

Takim obrazkiem kończymy Monday Night RAW!

AKTUALNA KARTA NA NIGHT OF CHAMPIONS[12.09.2010]:

PLAKAT:

http://img31.imageshack.us/img31/6128/plakatzy.jpg

1.Normal Match for WWE Championship

http://img651.imageshack.us/img651/7145/26325891.jpg

CM Punk© vs. Batista

P.S. Kolejne SD i RAW są już napisane a jeszcze następne SD jest w trakcie. Nie będę jednak dodawał wszystkiego naraz abyście zdążyli z czytaniem.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-250104

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

Dawno nie odwiedzałem tego działu i w ogóle forum i bardzo tego żałuję. Ale, jako że zyskałem szlachetne miejsce w twojej sygnaturce to proszę bardzo, skomentuję. Dobrze, że Punk wykorzystał swoją walizkę, ale trochę dziwnie, że oddał swój pas Husky'emu. Świetnie opisana walka Jericho i Punka, i świetne zakończenie. Myślałem jednak że DX rozpadnie się w jakiś inny sposób...Ogółem diary nadal nie tracą poziomu, wręcz przeciwnie. :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-250134

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Eee...Ciężko jest kupić to, że Shawn Michaels najpierw dostanie Pedigree, a 15 minut później walczy z Zigglerem, gdzie nie widać, żeby był obolały, czy coś i do tego spokojnie wygrywa...Ten cały segment z rozpadem DX mogłeś dać po tej walce i wyszło by o wiele lepiej. Nie miej mnie jednak za takiego, który tylko narzeka. Podoba mi się odsunięcie od pasa Jericho, znaczy sam sposób przeprowadzenia. Wydaje mi się, że również powstanie nowej grupy opozycyjnej dla Nexus powinno być zrobione z zaskoczenia, a tu Y2J zaspoilerował :) Fajnie, że robisz z jego i Dave'a kumpli. Czekam na to co będzie dalej, bo czyta mi się przyjemnie. Pozdrawiam.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-250319

• Reputacja:   1

4 walki trochę mało, ale jakość ich dobra.Składy walk ciekawe, głównie HBK vs Ziggler. Cóż więcej mogę powiedzieć, że gala stała na poziomie?? Hmm.szczerze to nie wiem.Dobrze się czytało.

Zapraszam do mnie :)

Zły dzień miałem dzisiaj.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-250408

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

20.08.2010

Pierwsze SmackDown! Po SummerSlam i zarazem pierwsze na drodze do Night of Champions rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz debiutujący przy stoliku komentatorskim Booker T!. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłej niedzieli kiedy to:

-Kaval pokonał Dolph’a Ziggler’a i obronił United States Championship!

-Battle Royal o miano pretendenta do WWE Championship nie wygrał żaden z reprezentantów SmackDown!

-The Corre przenosi się na SmackDown! po przegranej walce z Nexus!

-The Rock pokonał Steve’a Austin’a ale po walce zainkasował Stunner’a.

-Tajemniczym rywalem Kane’a okazał się być Bill Goldberg. Niestety Goldy poległ w starciu o World Heavyweight Championship.

-------------------

We are one

The Corre zmierza do ringu. W ringu mikrofon przejmuje lider Wade Barrett.

BARRETT: The Corre na SmackDown!... kto by pomyślał? No właśnie. Chyba nikt się nas tutaj nie spodziewał. Skoro jednak już tutaj jesteśmy to nie zamierzamy robić z siebie ofiar. Nie udało się nam zdominować RAW to najpierw, podkreślam najpierw zrobimy to na SmackDown! Dlaczego podkreśliłem wyraz najpierw? Gdyż po zdominowaniu SmackDown! bez względu na wszystko wrócimy na RAW i odbierzemy władzę Nexus! Jest też jednak dobra strona naszego przejścia na SmackDown! Dobra dla Was gdyż dla nas obie są świetne. A więc niebieskie show zrobi się ciekawsze dzięki nam. Już dzisiaj zamierzam wprowadzić świeżość. Mistrzem Wagi Ciężkiej jest Kane. Kane, na widok którego niektórzy z Was zamykają oczy ze strachu. Ja jednak nie należę do ludzi, którzy chowają się przed większymi od siebie i zamierzam na Night of Champions odebrać tytuł Wielkiej Czerwonej Maszynie jak to niektórzy go nazywają. Przyda się tutaj nowy mistrz skoro SmackDown ma być ciekawe. A więc potworze czekam na odpowiedź już teraz!

Po chwili oczekiwania zjawia się mistrz.

KANE: Z tego co zrozumiałem uważasz się za najodważniejszego człowieka na świecie. Szybko tą odwagę stracisz. Na Night of Champions zrozumiesz dlaczego niektórzy ludzie zamykają oczy na mój widok. Nie pomoże Ci nawet ta banda debili, którzy pomagają Ci wygrywać z innymi debilami.

Kane wyrzuca mikrofon i biegnie w stronę ringu. Wślizguje się do niego ale szybko zostaje zaatakowany przez The Corre. Wszyscy jednocześnie atakują mistrza i nie pozwalają mu na jakikolwiek ruch. Ale w tym momencie do ringu biegną inni zawodnicy SmackDown! Matt Hardy, MVP, Randy Orton oraz Sheamus. Powstrzymują oni The Corre i pozbywają się ich z ringu. Pomagają wstać Kane’owi ale ten chwyta Randy’ego i Matt’a za szyję a następnie wykonuje im Double Chokeslam! To samo za chwilę czeka MVP i Sheamus’a. Chwyta ich za szyję i kolejny Duble Chokeslam. To wszystko kończy się taunt’em i wystrzałem ogni z narożników. Zaraz po tym Kane wraca na zaplecze.

-------------------

Normal Match

Wade Barrett vs. Randy Orton

KOŃCÓWKA WALKI: Z początku unikali walki gdyż obaj oberwali chwilę wcześniej. Teraz jednak starcie trwa w najlepsze. Orton atakuje rywala w narożniku serią ciosów w twarz oraz w brzuch. Odciąga go od rogu i Irish Whip o liny a następnie kapitalny Powerslam! Orton tauntuje. Rzuca się na ziemię i uderza w matę pięściami. W tym czasie Wade wstaje, próba RKO ale nieudana. Lider The Corre odpycha rywala i atakuje potężnym Big Boot’em! Podnosi Randy’ego, wyniesienie i Wasteland! Przypięcie 1…2…3! Dobry debiut pretendenta do World Heavyweight Championship.

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest World Heavyweight Champion Kane. Nie poradziłeś sobie sam z całym The Corre a później zamiast podziękować za pomoc to zaatakowałeś swoich pomocników. Dlaczego?

KANE: Nie Twoja sprawa! Każdy z nich chciałby być World Heavyweight Championem i dlatego mi pomogli. Chcieli mnie wykorzystać by odebrać mi tytuł. Sam sobie poradzę z The Corre. To co było dzisiaj to wypadek przy pracy. Jeszcze zobaczycie prawdziwego potwora w akcji. I jeszcze nie raz się go przestraszycie!

-------------------

Tag Team Match - Non-title

Tag Team Champions The Dirt Sheet[The Miz & John Morrison] vs. Matt Hardy & MVP

KOŃCÓWKA WALKI: Od samego początku przewagę mają mistrzowie z powodu ataku Kane’a na ich rywali na początku gali. Teraz jednak sytuacja na moment jakby uległa zmianie. Matt Hardy atakuje Miz’a w narożniku. Zmiana z MVP. Ten od razu wykonuje Stinger Splash. Miz leży na macie. Montel tauntuje, odbija się od lin i nie trafia z Ballin’ Elbow. Szybko dokonuje zmiany z Matt’em ale ten nie zdążył nie dopuścić do zmiany w szeregach mistrzów tag team’owych i John Morrison wkracza do akcji od razu wykonując Crossbody z narożnika na rywala. Hardy wstaje i przyjmuje kapitalny high kick w głowę! Pada na matę a następnie JoMo wykonuje Starship Pain! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Jesteśmy w szatni Dolph’a Ziggler’a!

ZIGGLER: Popełniłem błąd i przegrałem na SummerSlam. Nie wiem jak mogłem dopuścić aby ktoś taki mnie pokonał. Na Night of Champions już mu się to nie uda! Kaval daj mi jeszcze jedną szansę a na pewno odbiorę Ci tytuł! Możesz być tego pewny! Tylko przyjmij moje kolejne wyzwanie na walkę o tytuł. Wiem, że mnie słyszysz. Nie będę Cię prosił. Jeśli tego nie zrobisz to przejdę do czynów a tego na pewno nie chcesz! Powtarzam... Daj mi jeszcze jedną szansę, przyjmij moje kolejne wyzwanie, zmierzmy się raz jeszcze na Night of Champions o United States Championship a na SmackDown! będzie nowy mistrz! Zobaczysz! Jeśli się nie boisz to czekam na szybką i pozytywną odpowiedź! Nie zawiedź swoich fanów...

Ziggler zaśmiał się z ironią a następnie nastąpiła krótka przerwa.

-------------------

Normal Match - No Title

United States Champion Kaval vs. Ezekiel Jackson

KOŃCÓWKA WALKI: Zeke próbuje wykonać Urange jednak World Warrior świetnie atakuje go łokciem i nie daje sobie wykonać tej akcji. Ezekiel po serii ciosów w głowę puszcza rywala a US Champion odbija się od lin i wykonuje bardzo piękną Hurricanranę! Big Zeke po tym ataku uderza głową w narożnik i pada na matę. Kaval wskakuje na ten narożnik i wykonuje Warrior’s Way! Przypięcie 1…2…3! Po kilku tauntach i wzniesieniu ręki w górę przez sędziego World Warrior bierze mikrofon.

KAVAL: Dolph gdybyś mnie tak przed chwilą nie rozbawił to nigdy bym się nie zgodził na danie Ci drugiej szansy. Ale bardzo podobały mi się Twoje żarty i dlatego zamierzam Cię pokonać raz jeszcze na Night of Champions! Nie jesteś w stanie mnie pokonać i udowodniłem Ci to na SummerSlam! Skoro jeszcze do Ciebie to nie dotarło to na Night of Champions już na pewno zrozumiesz co to znaczy walczyć z World Warrior’em!

------------------

Czas na zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka!

Już za chwilę Celtycki Woojownik Sheamus zmierzy się z Shelton’em Benjamin’em!

A w walce wieczoru wielki handicap match! World Heavyweight Champion Kane zmierzy sie z resztą The Corre czyli Jego przeciwnikami będą Skip Sheffield, Justin Gabriel, Heath Slater oraz Michael McGillicutty!

-------------------

Normal Match

Shelton Benjamin vs. Sheamus

KOŃCÓWKA WALKI: Shelton atakuje rywala serią prawych. Irish Whip o liny i clothesline minięty przez Irlandczyka w odpowiedzi mamy taki atak, który jest skuteczny i Benjamin pada na matę. Celtic Warrior ustawia się i czeka aż rywal wstanie. Trochę to trwa ale jednak Gold Standard już na nogach. Brogue Kick! A jednak nie! Sheamus odwraca się i próba Pay Dirt ale rudowłosy zawodnik świetnie spycha rywala a następnie wykonuje mu Brogue Kick! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moimi gośćmi są członkowie The Corre - Skip Sheffield, Justin Gabriel, Heath Slater oraz Michael McGillicutty. Panowie... Czeka Was dzisiaj trudny debiut.

SHEFFIELD: Trudny? Chyba sobie żartujesz. Nas będzie czterech a Kane będzie sam.

TIFFANY: Chodziło mi o to, że rywal potrafi sobie poradzić z więcej niż jednym rywalem i mimo wszystko nie możecie być pewni wygranej.

GABRIEL: To chyba nie wiesz, że The Corre to jedność i siła i żaden Kane nie powstrzyma nas.

TIFFANY: Jaka taktyka na to starcie?

SLATER: Musi jak najbardziej poczuć na skórze obecność The Corre na SmackDown!

TIFFANY: Uważacie, że Wade Barrett jest w stanie sam pokonać Kane’a?

McGILLICUTTY: Oczywiście, że tak!

TIFFANY: Dzięki za wywiad i powodzenia!

-------------------

4 on 1 Handicap Match

World Heavyweight Champion Kane vs. The Corre[skip Sheffield, Justin Gabriel, Heath Slater & Michael McGillicutty]

KOŃCÓWKA WALKI: Od początku przewagę mają członkowie The Corre. Mieliśmy też podgląd na Wade’a Barrett’a, który z zadowoleniem na twarzy obserwował poczynania swoich podopiecznych. Teraz Kane przejmuje kontrolę. Wymierza każdemu przeciwnikowi silny Upper Cut. Slater i Gabriel zdołali już się podnieść i zostają chwyceni za szyje. Wyniesienie i Double Chokeslam! Sheffield atakuje Big Red Monster’a potężnym clothesline’em lecz nic sobie z tego nie robi WH Champion. Chwyta także rywala za szyję i wykonuje mu Chokeslam. McGillicutty wskakuje na plecy rywala i zapina Sleeper Hold. Kane jednak uderza go w twarz i ten spada. Wyniesienie i Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…3! Niesamowita wygrana! Kane bierze swój pas i kieruje się w stronę zaplecza. Ale niespodziewanie wybiega Wade Barrett i uderza swojego rywala krzesłem w głowę! Ten pada bezwładnie na ziemię. Lider The Corre wznosi w górę tytuł nad leżącym przeciwnikiem.

Takim obrazkiem kończymy SmackDown!

PLAKAT:

CM Punk© vs. Batista

2.Normal Match for World Heavyweight Championship

http://img233.imageshack.us/img233/4691/33109493.jpg

Kane© vs. Wade Barrett

3.Normal Match for United States Championship

http://img838.imageshack.us/img838/4792/50537549.jpg

Kaval© vs. Dolph Ziggler

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-251442

W końcu jestem i nadrobiłem zalgłości :D . A więc jak zwykle jest u ciebie ciekawie. The Corre zaatakowane podobnie jak Nexus na RAW. Pierwsza oficjalna walka czyli starcie Barretta z Ortonem dobre chociaz wynik walki mnie nieco zaskoczył (być może Randy dostał nieco mocniej od Kane'a :grin: ). Potem starcie Tag Teamów i wygrana mistrzów co nie było już tak zaskakujące. tak samo zreszta jak die kolejne walki ,w których zwycięzcami zostali pushowani ostatnio zawodnicy. No i walka wieczoru gdzie The Corre wygrało z Czerwonym Potworem. Podsumowując , były emocje i to nawet dużo więc nic tylko czekać na kolejne RAW. Moja ocena jak zwykle 6/6 i pozdrawiam 8) .
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-251638

Szybko zapowiedziałeś dwie walki na PPV i się zastanawiam, czy aż nie za szybko. W przypadku World Title Matchu to dobrze, bo feud jak widać już zdołał się rozwinąć, ale co do walki o pas Stanów Zjednoczonych to mogłeś poczekać chwilę i podpromować może Zigglera, gdyby wygrał miano #1 contendera. Szkoda, że tak spadł u Ciebie w hierarchii Randy Orton i Sheamus, bo mają duży potencjał w diarach, więc mam nadzieje, że jeszcze wrócą do walk wieczoru.

Pozdrawiam.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-251885

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

23.08.2010

Drugie RAW na drodze do Night of Champions otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Nowy mistrz WWE pozbył się Hardcore Championship na rzecz swojego podopiecznego Husky’ego Harris’a.

-Triple H i Shawn Michaels spotkali się w ringu by przedyskutować niektóre sprawy.

-Bracia Hardy ponownie jednoczą siły!

-CM Punk pokonał Chris’a Jericho i po tej walce nastąpiło starcie Nexus z Team’em RAW!

-------------------

Now listen, Ain’t no make believe

Do ringu zmierzają mistrzowie tag team’owi The Miz i John Morrison znani tez jako The Dirt Sheet

MIZ: Czy ktoś znowu chce nas zepchnąć na drugi plan? Lepiej aby tak się nie było gdyż możemy być z John’em niemili. Jesteśmy tag team championami i domagamy się szacunku zarówno od zawodników jak i wszystkich oficjeli! Zbliża się Night of Champions a my zamiast czekać na tą galę i oglądać poczynania swoich przeciwników musimy pokonywać jakieś kompletne beztalencia ze SmackDown. Co to ma znaczyć? Pytam się... Co to ma znaczyć?

MORRISON: Przyszliśmy tutaj z nadzieją, że są tutaj mniejsze beztalencia, które może chcą walki dzięki której poprawimy swoją statystykę.

MIZ: Tacy bracia Matt i Jeff ostatnio mówili, że chcą zdominować dywizję Tag Team’ów. A może się przesłyszałem?

MORRISON: No właśnie. Gdzie są teraz? Mają doskonałą okazję aby przekonać się, że do dominacji im jeszcze bardzo daleko!

MIZ: Bo jesteśmy NNIEEESSSSAAAAMMMOOOOO

Theme Hardy Boys przerywa krzyk Miz’owi i bracia zmierzają do ringu.

JEFF: Witajcie na naszym show! Oczywiście zjawiamy się tutaj aby się z Wami zmierzyć.

MORRISON: Już za późno... Rozmyśliliśmy się.

MATT: Niestety ale jesteście na naszym show i tutaj panują inne zasady niż na drugim naszym show SmackDown!

MIZ: Zaraz, zaraz. Jakie inne zasady i jakie Wasze show?

JEFF: Nie zmieniaj tematu. Stawiamy Wam wyzwanie!

MORRISON: Skoro na Night of Champions są walki o wszystkie tytuły to do zobacze...

MATT: Nie, nie John! My chcemy walki teraz! I nie będzie to zwykłe starcie. Bret Hart zgodził się aby było to starcie o pasy tag team’owe!

MIZ: Dobre żarty! Ale już koniec tego.

JEFF: Tak jest. Koniec żartów. Czas na walkę!

-------------------

Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

Tag Team Champions The Dirt Sheet[The Miz & John Morrison] vs. Hardy Boys[Jeff Hardy & Matt Hardy]

KOŃCÓWKA WALKI: The Miz wykonuje na Matt’cie Irish Whip o liny i kończy wszystko clothesline’em. Zmiana po stronie mistrzów. Matt przeciągnięty pod narożnik. Morrison próbuje wykonać Starship Pain ale nie trafia. Hardy szybko doczołguje się do swojego narożnika i dokonuje zmiany z bratem. Jeff wkracza do akcji. Seria clothesline’ów dla Morrison’a. Próba Irish Whip’u w narożnik ale ostatecznie to Morrison wykonuje ten atak na Jeff’ie i ten wpada w narożnik. A jednak nie! Kapitalnie wykorzystuje tą sytuację i wykonuje Whisper in the Wind! Przypięcie 1…2! Zmiana z Matt’em. Ten podchodzi do wstającego rywala i wykonuje mu Neckbreaker. Seria taunt’ów w czasie których JoMo wstał. Kopnięcie w brzuch i Twist of Fate! Zmiana z Jeff’em a Extreme Enigma wykonuje Swanton Bomb! Przypięcie, Matt zrzuca z ringu Miz’a. 1…2…3! Mamy nowych mistrzów! Niesamowite starcie! Ogromna radość fanów!

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moimi gośćmi są nowi mistrzowie Tag Team’owi Hardy Boys! Panowie, wielkie gratulacje dla Was. Pierwsze starcie wspólnie po tak długim czasie i od razu wygrana i zdobycie tytułów. Nic tylko pozazdrościć.

JEFF: Masz rację. Nie było nam łatwo ale jednak się udało i to jest najważniejsze.

MARYSE: Mi...

W tym momencie do nowych mistrzów podchodzi bijący brawo WWE Champion CM Punk, David Otunga i Mason Ryan.

PUNK: Brawo, brawo i jeszcze raz brawo. Coś pięknego! Wielkie gratulacje panowie. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Aż łezka się w oku kręci. Cieszcie się póki możecie. No i najważniejsze Matt nie daj się bratu wciągnąć w nałogi! Chociaż i tak pewnie już coś pobierasz i jesteś nikim jak on. Obaj jesteście siebie warci. Ćpuny, alkoholicy i palacze! Gdybyście nie robili tego to wiecie w jakim miejscu byście teraz byli? Spójrzcie na mnie. WWE Champion. Styl życia Straight Edge robi swoje. Straight Edge oznacza... Jestem lepszy od Ciebie. Nexus jest lepsze od Was i na Night of Champions będziecie bronić pasów przeciwko tym dwóm panom, którzy stoją za mną. Widzę radość na tych zapuchniętych twarzach. To dobrze. Ja też się cieszę. A i jeszcze jedno. Bret Hart już to zapowiedział, tak samo jak Wasz poprzedni pojedynek dlatego nie miejcie do mnie pretensji. Ja tylko przekazuje ważną informację.

CM Punk uśmiecha się i odchodzi w drugą stronę pozostawiając nowych mistrzów Tag Team’owych.

-------------------

Normal Match

Sin Cara vs. Christian

Sin Cara za chwilę zadebiutuje na RAW. A może jednak nie? Rey Mysterio atakuje swojego rodaka krzesłem. Potężny Chair Shoot powala Sin Carę. Mysterio dokłada jeszcze kilka ataków z użyciem tego przedmiotu i osłabia różne części ciała Cary. Podnosi go już w pół przytomnego i z całej siły rzuca nim o barierki. Rey uśmiecha się ironicznie i przy niesamowitym heat’cie wraca na zaplecze.

-------------------

Jesteśmy w szatni największej stajni na RAW, której liderem jest WWE Champion CM Punk.

PUNK: Wszystko zmierza w dobrym kierunku do całkowitej dominacji Nexus. Na Night of Champion kolejni członkowie staną przed szansą zdobycia tytułów mistrzowskich. Dlaczego wybrałem Mason’a i David’a? Dlaczego ich połączyłem w tag team? To mój kolejny genialny pomysł. Są oni obaj bardzo silni i wielcy. Zresztą przekonacie się na Night of Champion kiedy to będą miotać po ringu tymi ćpunami. Dobra teraz jednak pora na poważne sprawy. Chris Jericho zebrał cztery osoby i wspólnie chcą zniszczyć Nexus. Przyznam, że bardzo ambitny pomysł ale chyba im wszystkim razem brakuje tej ambicji aby to wykonać. Najbardziej zagrożony czuć się powinien Batista. Dlaczego? Dlatego, że jest pretendentem do mojego tytułu WWE. Nie pozwolę mu sobie odebrać tego tytułu dlatego mogę w każdej chwili zrobić coś co mu to uniemożliwi. Dzisiaj zmierzę się z kolejnym z tej zbieraniny. Drew McIntyre. Tego pana pokonywałem już nie jeden raz i dzisiaj zrobię to po raz kolejny z tą różnicą, że zrobię to jako WWE Champion! Jesteś z Nexus... albo przeciwko nam!

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest Drew McIntyre. Drew, konkretne pytanie. Czy drużyna, która została skompletowana przez Chris’a Jericho ma szanse zniszczyć Nexus?

McINTYRE: Oczywiście. Chris jest świetnym liderem, Batista jest bardzo silny i pokonywał już najniebezpieczniejszych rywali, John Cena zmienił się i teraz jest już normalny. To wszystko za sprawą Chris’a. Ja jestem żądny zemsty za te wszystkie przeszkody jakie stawiali mi Nexus na drodze do zdobycia tytułu WWE. Jest z nami też Mark Henry czyli najsilniejszy człowiek na świecie. Pokona on dzisiaj Mason’a Ryan’a i udowodni swoją wartość dla nasze drużyny.

MARYSE: Ty zmierzysz się z CM Punk’iem. Obawiasz się interwencji Nexus po tym co powiedziałeś?

McINTYRE: Mam po swojej stronie tyle samo ludzi co Punk, w dodatku bardziej doświadczonych także nie obawiam się już niczego!

MARYSE: Dzięki za wywiad. Powodzenia!

-------------------

Czas na zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Już za chwilę Mason Ryan zmierzy się z najsilniejszym człowiekiem na świecie Mark’iem Henry’m.

W walce wieczoru WWE Champion CM Punk zmierzy się z Drew McIntyre’em.

-------------------

Normal Match

Mark Henry vs. Mason Ryan

KOŃCÓWKA WALKI: To starcie to jedna wielka wymiana ciosów. Żaden z zawodników nie miał przewagi nad rywalem. W tym momencie atakuje Henry. Wyniesienie do World Strongest Slam’u ale Ryan świetnie wydostaje się i od razu po zejściu na ziemię kopie rywala w brzuch i wsadza Jego głowę między nogi. Próba wyniesienia nie udana, druga również. Za trzecim razem Mark Henry zostaje wyniesiony. Coś niesamowitego. Mason Ryan trzyma rywala na barkach i Ryan Bomb! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest WWE Champion CM Punk! Mason Ryan pokonał Mark’a Henry’ego. Co powiesz na ten temat?

PUNK: Dobrze się spisał. Jest świetny i może pokonać każdego!

MARYSE: A co powiesz na temat Team’u RAW? Drew McIntyre, Chris Jericho, Batista, Mark Henry i John Cena.

PUNK: A czy oni mówią coś na temat Nexus? Pomijając wypowiedzi o tym, że oni są najlepsi i nas zniszczą.

MARYSE: Czyli nawet trochę się ich nie obawiasz?

PUNK: Oczywiście, że nie. Czego niby miałbym się obawiać. Tej zbieraniny, która nie wie czego chce? No proszę Cię...

MARYSE: Dzięki za wywiad.

-------------------

Normal Match - Non-title

WWE Champion CM Punk vs. Drew McIntyre

KOŃCÓWKA WALKI: Punk próbuje zapiąć Anaconda Vise jednak Szkot skutecznie uniemożliwia mu to. Akcja ponownie przenosi się do stójki i Drew od razu kopie rywala w brzuch ale próba DDT nieudana. Punk przewraca rywala, odbija się od lin i wykonuje Leg Drop! Pin tylko do dwóch. Lider Nexus jednak nie przestaje atakować. Podnosi rywala, wyniesienie i Suplex nieudany. McIntyre spokojnie opada na ziemię, następnie kopie rywala w brzuch i druga próba wykonania finishera również nieudana. Punk wynosi rywala i wykonuje mu Go To Sleep! Przypięcie 1…2…3! Punk nie świętuje wygranej tylko podnosi Szkota i wykonuje mu kolejne GTS! Dalej jednak nie przestaje tylko zapina Anaconda Vise! Drew odklepuje ale nic mu to nie da. Do ringu biegnie ekipa RAW ale z trybun wybiegają członkowie Nexus. Dochodzi do starcia, które ciężko opisać...

Takim obrazkiem kończymy Monday Night RAW!

PLAKAT:

CM Punk© vs. Batista

Kane© vs. Wade Barrett

Kaval© vs. Dolph Ziggler

4.Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

http://img577.imageshack.us/img577/2500/94757200.jpg

Hardy Boys© vs. David Otunga & Mason Ryan

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-251895

Ciekawe wywiady i opisy walk. Czemu mnie nie dziwi że Punk użył walizki, poczucie humoru u niego jak i u CB pewnie o tym zadecydowało. Wrzawa podczas walki z Austinem i Rockiem, łatwo sobie tą sytuację wyobraziłem. Pisz dalej dialogi i rób wywiady, gala 10/10.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-251906

Bardzo dobra gala ,zmiana posiadaczy Tag Team Championship bardzo dobra ,bo ożywiła twoją federację. Nexus jest u Ciebie pierwszoplanowa stajnią i jej zawodnicy odgrywaja ważną rolę w twoim Show. Ciekawa walka wieczoru i szczerze przewiduję na NoC walke Nexus vs Team RAW. Moja ocena to 6/6 i pozdrawiam 8) .
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-252081

Czytałem wcześniej, a dopiero teraz mam okazje skomentować :). Zauważyłem, że lubisz nie dawać mistrzom rewanżu. Tak było w przypadku Jericho, tak jest w przypadku Miza i Morrisona. Ok. Fajnie, że bracia Hardy zdobyli pasy, bo Tagiem byli bardzo fajnym i mimo tego co się teraz z nimi dzieje miło jest poczytać o tym, jak wygrywają tytuły o Ciebie w diary. Coś szczupłe mi się wydawało to RAW. Wydaje mi się, że nie ma opcji by CM Punk stracił pas WWE, przewiduje mu dłuuuuugi title reign. Pozdrawiam.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-252590

• Reputacja:   1

Pierwsza walka bardzo fajna, uważam tak samo jak Adi341. Dobrze znów zobaczyć, poczytać o Hardy Boys byli dobrym tag teamem, lubiłem ich jak byli w WWE.

Kolejna walka, a nie nie walka :P Bardzo ciekawa sytuacja Rey przechodzi heel-turn, być może będzie feud pomiędzy nim a Sinem Carą.

miotać tymi ćpunami
hahah rozwalający tekst :D .Dobry ME, bardzo fajnie, że Drew miał walkę z CM Punkiem, właściwie myślę, że u Vincea też powinien dostać McIntyre tak wielki push i zobaczyć jego walkę z Straight Edgem obaj świetni aktorzy, ring, mic skille również.

8/10

Zapraszam do mnie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-252616

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

27.08.2010

Drugie SmackDown! na drodze do Night of Champions rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Booker T! Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-The Corre zadebiutowało na SmackDown i Kane przyjął wyzwanie Barrett’a!

-Dolph Ziggler wręcz ubłagał Kaval’a aby ten zgodził się na kolejne ich starcie o pas.

-W walce wieczoru Kane potwierdził swoją dominację pokonując czterech członków The Corre w starciu Handicap!

-------------------

Słyszymy theme Kane’a i World Heavyweight Champion zmierza do ringu. Na hali wszystkie światła są czerwone i przy takim oświetleniu Kane będzie przemawiał do wszystkich.

KANE: Na SmackDown... Na moim show pojawiło się pięć nowych twarzy. Nie jestem z tego faktu zadowolony i zamierzam na Night of Champion jedną z tych twarzy bardzo mocno zniekształcić tak jak najlepiej robi to Undertaker, który spalił mój dom! Wade Barrett myśli, że mając przy sobie czterech durni, którzy nie są w stanie mnie pokonać... Myśli, że z ich pomocą on pokona mnie i odbierze mi World Heavyweight Championship. MOJE WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP! To mistrzostwo należy do mnie. Od dwóch miesięcy na tym mistrzostwie przybita jest tabliczka z moim imieniem. Nie pozwolę aby jakiś pierwszy lepszy wywyższał się i stwierdzał, że mnie pokona! On nie jest w stanie tego zrobić! Nie był w stanie mnie pokonać Ted DiBiase, Undertaker czy nawet Bill Goldberg. Zapamiętajcie sobie wszyscy, że Kane to nie jest zwykły człowiek. Kane to jest potwór, który w każdej chwili może zniszczyć każdego, którego uważacie za najlepszego! Ja tutaj jestem najlepszy i to ja tutaj jestem Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej! Ja... I TYLKO JA!

We are one

Słyszymy theme The Corre ale nikt nie pojawia się przez bardzo długi czas. Kane’a zaczyna to bardzo denerwować. Wreszcie od tyłu do ringu wślizguje się cała piątka i rzucają się na WH Championa. Bezradny Kane leży na macie i nie ma szans na obronę. Do ringu wbiega MVP, Kaval, Sheamus i Randy Orton! Pomagają oni mistrzowi i przeganiają The Corre. Orton i Sheamus podnoszą Kane’a jednak ten wyrywa się z ich uchwytu. Następnie spogląda groźnym wzrokiem na swoich pomocników i uderza Orton’a potężnym Upper Cut’em. Reszta ze strachem patrzy na Big Red Monster’a. Ten chwyta Kaval’a i MVP za szyję i wykonuje im Chokeslam! Następnie podchodzi do przestraszonego Sheamus’a i uśmiecha się do niego. Jednak to tylko zasłona. Wyniesienie i Sheamus ucieka przed Tombstone’em! Barrett i reszta The Corre tylko przyglądali się temu wszystkiemu z trybun.

-------------------

Normal Match

Randy Orton vs. Sheamus

KOŃCÓWKA WALKI: Orton w ataku. Seria ciosów w brzuch w narożniku, Irish Whip w przeciwny narożnik i Stinger Splash ale nie udany gdyż Celtic Warrior w porę odsunął się. Orton pada na matę. Sheamus jednak podnosi go i błyskawicznie wynosi do Celtic Cross. Orton zeskakuje z pleców rywala i wykonuje Backbreaker! Zaczynają się szalone taunty The Viper’a. Publiczność szaleje wykrzykując „RKO! RKO!”. Sheamus powoli wstaje, robi to również Orton. RKO! Próba ta nieudana. Celtycki Wojownik odpycha rywala i gdy ten się odwraca wykonuje mu Bicycle Kick! Przypięcie 1…2…3! Irlandczyk jednak nie świętuje wygranej. Wychodzi poza ring i wraca do niego z krzesłem. Czeka aż Randy wstanie. Jest już na nogach i potężny chair shoot w głowę. The Viper pada na matę bezwładnie a Celtic Warrior dokłada jeszcze kilka uderzeń w plecy i tryumfuje nad leżącym rywalem.

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest pretendent do World Heavyweight Championship, lider The Corre - Wade Barrett! W zeszłym tygodniu pokonałeś Randy’ego Orton’a. Zaliczyłeś dobry debiut.

BARRETT: Jestem wyjątkowym zawodnikiem i gdziekolwiek się nie pojawię tam zawsze pozostawiam dobre wrażenie. Nikt nie może się ze mną równać. Na SmackDown teraz będzie nowa epoka. Era The Corre, które zdominuje całe niebieskie show!

TIFFANY: Reszta członków The Corre nie spisała się tak dobrze jak Ty. Cała czwórka uległa w bardzo łatwym starciu z Kane’em. Mogli mu zrobić to co chcieli wspólnie...

BARRETT: Oni są jeszcze niedoświadczeni ale za kilka tygodni każdy z nich sam na sam pokona byłego World Heavyweight Championa!

TIFFANY: Twierdzisz, że pokonasz Kane’a i odbierzesz mu tytuł?

BARRETT: Oczywiście, że tak. Nie mam nic ciekawszego do roboty tutaj.

TIFFANY: Dzięki za wywiad.

-------------------

Normal Match

Justin Gabriel vs. MVP

KOŃCÓWKA WALKI: Członek Corre leży na macie. MVP tauntuje, odbija się od lin i wykonuje Ballin’ Elbow! Gabriel powoli się podnosi a Montel już atakuje i ma rywala w pozycji do akcji kończącej. Próba Playmaker’a nieudana i Gabriel wykonuje Backbreaker. Wchodzi na narożnik i wykonuje 450 Splash ale nie trafia! MVP szybko podnosi rywala i próbuje Playmaker’a ale ponownie mu się to nie udaje. Roll up od członka Corre i z pomocą lin uzyskuje 3 count!

-------------------

World Warrior, United States Champion Kaval ma coś do powiedzenia swoim fanom.

KAVAL: Do dzisiaj zbiera mnie na śmiech gdy przypomnę sobie to co tydzień temu zrobił Dolph Ziggler. Dosłownie błagał mnie o walkę i postanowiłem dać mu kolejną szansę. Nie ukrywam, że bardzo przyjemnie słuchało mi się to co mówił. Dawno się tak nie uśmiałem. Ale fakt faktem. Kaval kontra Dolph Ziggler na Night of Champions. Zamierzam wybić mu z głowy marzenia o US Championship. Myślałem, że udało mi się to już na SummerSlam jednak dla niego to za mało. W sumie cieszy mnie fakt kolejnej łatwej wygranej nad nim. Ciekawi mnie co dzisiaj mój rywal pokaże. Zmierzy się z byłym... No właśnie tylko byłym United States Championem. Ale był mistrzem nie to co Dolph... Dobra gadaniem nic nie zdziałam. Dolph... Wiedz, że na Night of Champions czeka Cię jeszcze trudniejszy pojedynek niż na SummerSlam!

-------------------

Normal Match

Shelton Benjamin vs. Dolph Ziggler

KOŃCÓWKA WALKI: Gold Standard w ataku. Seria ciosów w brzuch w narożniku. Irish Whip w przeciwny i Corner Splash! Ziggler pada na matę. Benjamin wchodzi na narożnik i wykonuje Flying Elbow ale Ziggler w ostatniej chwili ucieka przed tym atakiem. Shelton powoli podnosi się i nie pozwala wykonać sobie Zig Zag! Dolph pada na matę. Shelton tauntuje i szykuje się do zakończenia pojedynku. Dolph wstaje i unika Pay Dirt. W odpowiedzi wykonuje Zig Zag i przypina 1…2…3! To by było na tyle!

------------------

Czas na zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka!

Już za chwilę starcie gigantów. The Great Khali zmierzy się z Ezekiel’em Jackson’em!

W walce wieczoru rewanż za ostatnie starcie na RAW. HardyZ będą bronić tytułów tag team’owych przeciwko Dirt Sheet!

-------------------

Normal Match

The Great Khali vs. Ezekiel Jackson

Zeke pewnie przystępuje do tego pojedynku. Słyszymy gong i Khali od razu powala rywala potężnym Big Boot’em. Jackson mimo wszystko dość szybko wstaje i zostaje chwycony za szyję i mamy Chokeslam! Przypięcie 1…2…3! A wydawałoby się, że Ezekiel jest w stanie pokonać olbrzyma z Indii. Ten jednak nie ma dość. Podnosi rywala i dwoma rękoma chwyta go za szyję. Wyniesienie i w powietrzu dusi rywala. Kilka sekund w takiej pozycji i na koniec Double Hand Chokeslam! Khali bierze mikrofon... Zaczyna coś mówić w swoim języku. Jedyne co idzie zrozumieć to „Harris! Ty i ja! Night of Champions!”

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moimi gośćmi są Tag Team Championowie Jeff i Matt Hardy! Panowie dzisiaj pierwsza obrona tytułów. Po długim czasie powróciliście i od razu taki wyczyn. Czujecie się na siłach by obronić tytuły.

MATT: Oczywiście. Jeff ostatnio odpoczął i wrócił gotowy do walki. Ja natomiast sporo trenuję i także jestem gotowy.

TIFFANY: Zaskoczyliście wszystkich tym zwycięstwem. Planowaliście to?

JEFF: Nie. Nie wiadomo było kiedy moja kontuzja będzie wyleczona do końca. Powróciłem tydzień przed SummerSlam i wystąpiłem na tej gali. Jako, że na PPV obecni są wszyscy z RAW i SmackDown to Matt pojawił się podczas Battle Royal i mieliśmy okazję po długim czasie dobrze porozmawiać.

TIFFANY: I o czym tak rozmawialiście?

MATT: Właśnie o tym aby znowu razem walczyć.

TIFFANY: Co musieliście zrobić aby Matt pojawiał się na RAW a Jeff na SmackDown?

JEFF: Na SummerSlam po naszej rozmowie od razu skontaktowaliśmy się z Prezesem WWE Piniem i ten nie miał nic przeciwko abyśmy ponownie połączyli siły.

MATT: Dzięki temu pojawiłem się na RAW a żeby Jeff był na SmackDown to musieliśmy zdobyć mistrzostwo <śmiech>.

TIFFANY:<śmiech> No racja. Dzięki za wywiad i powodzenia!

-------------------

Tag Team Match for WWE World Tag Team Championship

Hardy Boys©[Jeff Hardy & Matt Hardy] vs. The Dirt Sheet[The Miz & John Morrison]

KOŃCÓWKA WALKI: Miz w ataku. Seria kopnięć w brzuch w narożniku i zmiana z John’em. Ten bierze rozbieg i wykonuje Corner Splash. Matt pada na matę a JoMo decyduje się na wykonanie finishera. Starship Pain nie trafione ale w porę klepnął w nogę swojego partnera The Miz. Matt Hardy doczołguje się do swojego narożnika i zmienia się z Jeff’em. Ten rusza na Morrisona i atakuje go ciosami w głowę. W tym momencie do ringu wkracza The Miz i chwyta Hardy’ego od tyłu i próbuje wykonać Skull Crushing Finalle. Extreme Enigma kapitalnie jednak wydostaje się spod tego uchwytu dzięki serii ciosów łokciem. Miz trzymając się za twarz skupia się na tym czy nic mu się nie stało. Tymczasem Tag Team Champion biegnie w stronę narożnika i wykonuje Whisper in the Wind! Zmiana z Matt’em. Jeff atakuje jeszcze John’a i zrzuca go z ringu. W tym czasie Matt podniósł Miz’a i wykonał mu Twist of Fate kolejna zmiana po stronie mistrzów. Jeff wskakuje na narożnik i wykonuje Swanton Bomb!

Takim obrazkiem kończymy SmackDown!

PLAKAT:

CM Punk© vs. Batista

Kane© vs. Wade Barrett

Kaval© vs. Dolph Ziggler

4.Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

http://img577.imageshack.us/img577/2500/94757200.jpg

Hardy Boys© vs. David Otunga & Mason Ryan

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-252710

Kolejna udana gala, speech Kane'a, a następnie brawl opmiędzu The Corre, a zawodnikami SmackDown! ciekawy. Zaskoczyło mnie zwycięstwo Celtic Warriora i może jakiś push się dla niego szykuje :D . Tak samo wygrana Khaliego. Zwycięstwo Zigglera i Gabriela było do przewidzenia. Walki na wysokim poziomie i bardzo ciekawe. ME, czyli wygrana "tych dobrych" z Dirt Sheet. Podsumowując gala stała na wysokim poziomie i moja ocena to 6/6. Pozdrawiam i zapraszam do mnie 8) .
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-252788

Długo nie komentowałem twojego diary, mimo że jestem na bieżąco i czytam każdy odcinek. Co do poziomu gal - nic się nie zmieniło, nadal trzymasz swoją stałą, bardzo dobrą formę ;) Odniosę się do ostatnich wydarzeń. Ciekawe Summerslam, które IMO spełniło oczekiwania. Bardzo fajna walka Nexus vs Corre i draft Corre na Smackdown, mam swoje zdanie na temat tych dwóch stajni w twoim WWE, nie podoba mi się to, ale cóż - twoje diary, twoje decyzje. Widzę Hardy Boyz zdobyli Tag Team Titles, bardzo fajnie. Kane nadal Monster Champion, mam tylko nadzieję, że Barrett nie odbierze mu pasa, jeszcze za wcześnie. Punk mistrz - o tak! Czekam na następną galę RAW, bodajże przedostatnią przed Night of Champions. Powodzenia!
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/25/#findComment-252888

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• -Raven-
      I tak i nie. Nie - nie jest to prawidłowa odpowiedź. Tak - zdecydowanie jest to film dla Ciebie, amigo
    • Kaczy316
      1.Zgadzam się w 100% taki teatr/serial, ale wrestling nigdy nie był sportem   2.Przez prawie pół dekady ciężko nie powtarzać schematów, nawet w filmach obecnie to widać czy serialach, ciężko stworzyć coś oryginalnego, bo "wszystko już było".   3.100% Prawdy   4.Znaczą, ale niestety o wiele mniej niż kiedyś, w sensie uważam, że obecnie więcej niż w latach 17-22, ale mniej niż w latach przed PG Erą chociażby.(A i btw pominąłeś nr. 4 xD)   5.Wszystko się dostosowuję do swoich czasów dobrym porównaniem są filmy i seriale, bo do tego można porównać wrestling, jakie filmy wychodziły w latach 90-00? I ogólnie jakie rozrywki wtedy preferowano? Brutalność była mega pożądana przez ludzi, walki, coś dla tego typu grup odbiorców, a właściwie wtedy to były nawet masy, bo większości wmawiano, że to jest rozrywka, teraz wszystko jest tworzone pod masy i dzieci, jakie czasy takie widowiska.   6.A tutaj się nie wypowiem, bo ciężko mi coś powiedzieć, może coś w tym jest.   Teraz tematy bieżące:   1.Dość subiektywna opinia, ja uważam, że dzięki temu mieliśmy naprawdę mega WM 40, gdyby Cody zdobył tytuł rok wcześniej nie mielibyśmy tak dobrego odłączenia się Jeya według mnie od Romana, sytuacji z Bloodline całej, kozackiego feudu z Rockiem, świetnego momentu z wybraniem zemsty na Rollinsie przez Romana, no ja powiem tak, gdyby patrzeć świeżo po WM 39 to można by to tak uznać, ale patrząc ile świetnych momentów dało to, że właśnie Rhodes wygrał dopiero rok później to jestem zdania, że była to najlepsza możliwa decyzja.   2.Z Tym też się zgadzam w 100% Bloodline zaczyna nudzić, ale głównie dlatego, że znowu wracamy do punktu gdzie umiera sporo storyline'ów, po prostu boją się pociągnąć za spust, dlaczego Solo nie wygrał z Romanem? Dlaczego nawet po wygranej Romka nie dostaliśmy Rock Bottom dla Romualda? Czemu Heyman się nie mógł odwrócić od Romana? Dlaczego Reigns nie mógł zwerbować sobie drużyny na WG tylko to Drużyna się do niego kleiła pomimo tego co im robił? To story zyskało na innowacyjności i ryzyku, a teraz traci mega dużo na pójściu po najmniejszej i najbardziej przewidywalnej linii oporu.   3.Też w 100% się zgadzam i mówię to od dłuższego czasu, Sami od 2022 odwala taką robotę, a jedyne co miał to pas IC, gdzie stracił go w drugim feudzie meh, chociaż ME WM nie da się mu odebrać i genialnego momentu, tak dalej to nie jest pas WWE/WH i ścisły ME tygodniówek, PLE, po prostu jak jest potrzebny to go wyciągają z kieszeni, żeby jobbnął, to samo jest z KO, smutne, ale niestety prawdziwe.   4.Też nie jestem tego fanem, jak ma ktoś zdobyć pas to niech będzie Full Time, przyzwyczaiłem się, że pasy World potrafią trafiać w ręce part timerów, no zdarza się, trzeba "promować" federację nazwiskami, ale żeby nawet mid cardowe? To już dla mnie przesada, jeszcze ten run był mega kiepski i zabił tylko tytuł US jeszcze bardziej.   5.Tutaj uważam, że zawodzą przecieki i internet, jest cała masa spekulacji, plotek i fake newsów, najświeższy przykład? The Rock, zapowiedział, że będzie na Raw i to wszystko, zjawił się? Zjawił, ale w tym przypadku to było takie 50/50, bo WWE zaczęło pompowanie balonika na Bad Blood kiedy The Rock zakończył gale, ale potem wszystko dopowiadali sobie fani, jakieś pojawienie się na SvS, potem ataki na Raw na Netflixie, nieważne, że byłoby to świetne pod kątem story, ale WWE nigdy wprost nie powiedziało, że Rock naznaczy Solo na nowego Tribal Chiefa i zrobi go z niego i że to Rock za tym wszystkim stoi, to wszystko fani sobie ustalali, więc z jednej strony się zgadzam, a z drugiej fani mają mega wysokie oczekiwania, a czasem WWE chcę po prostu, żeby legenda się pokazała i pogadała i to wszystko, ale to też już się robi mega nudne, bo ile można słuchać o tym jak świetnie być w danym mieście i jaka ta publika nie jest genialna i jak to wrestler X nie tęsknił za miastem Y czy za samym WWE xD, kontrowersyjny temat bardzo, ale ciekawy.   6.Ciężko zrobić coś z niczego, jak mają zrobić Panie na równi z facetami kiedy......Wrestling i walki to stricte męska rozrywka? Zawsze tak było i zawsze tak będzie i w większości to faceci oglądają takie rzeczy i chcą oglądać utalentowanych zawodników, 3/4 babek botchuje najprostsze akcję, nawet jak dali ME WM to z tego co pamiętam finish był zbotchowany, a przecież były tam dwie zawodniczki, które tu wymieniłeś, to tak jakbyś chciał zrobić z facetów cheerleaderów, w sensie nie jestem pewny, ale chyba są faceci cheerleaderzy, jednak nie zmieni to faktu, że jest to dyscyplina, która nie dość, że lepiej wychodzi kobietom to jeszcze ludzie po prostu chętniej je oglądają, bo z nimi to zostało utożsamione, kwestia tego na czym/kim dana dyscyplina powstała i która płeć jest w tym lepsza, zdarzają się wyjątki oczywiście, ale nie zmienia to reguły i faktów, porównanie może kiepskie wybrałem, nie jestem pewny, ale takie jedynie mi do głowy przyszło.  
    • Jeffrey Nero
      Może przed Tv ludzi przyciągnie bo po sprzedaży biletów wygląda to mizernie.
    • HeymanGuy
      1. Wrestling to bardziej teatr niż sport Oczywiście, że w wrestlingu są elementy sportowe, ale jest to przede wszystkim teatr. Przykład? Chociażby feud Lesnara z Romanem m.in. na WM 34, gdzie wielu fanów czuło, że walka była "ustawiona", ale nie pod względem wyniku, a pod kątem większego marketingu, a nie autentycznego rywalizowania dwóch zawodników. Historia i scenariusz były bardziej widoczne niż sama walka w ringu. Nawet w WWE, jednym z głównych atutów są właśnie postacie i opowiadanie historii, które przyciągają widza, a nie czyste umiejętności sportowe. 2. "WWE stało się mega komercyjne i przewidywalne" Pamiętacie, jak Vince McMahon wykreował najpierw SCSA, potem Jasia Cenę i tak powtarzał ten schemat z coraz to nowymi "twarzami" federacji> Zaczęło to być przewidywalne. Przykład: kiedy Cena zdobył 16. tytuł mistrza WWE w 2017 roku, fani odczuli to jako kolejną próbę wykreowania historycznego momentu, który nie miał większego związku z rzeczywistą rywalizacją. WWE stało się maszyną do zarabiania pieniędzy na nazwiskach i powtarzalnych formułach. Kolejnym dowodem może być dominacja The Undertakera przez lata – jego seria na WrestleManii była traktowana jak wydarzenie, ale z roku na rok traciła na świeżości. Schematy, schematy i jeszcze raz schematy. 3. "AEW to jeszcze nie jest prawdziwy konkurent dla WWE" Owszem, AEW zyskało wielu wiernych fanów, ale wciąż nie może dorównać WWE pod względem globalnego zasięgu. Jednym z najbardziej mówiących o tym momentów była reakcja na "All In" w 2018 roku, kiedy AEW ogłosiło ogromne plany i zmiany w wrestlingu, a potem okazało się, że ich plany są w dużej mierze oparte na tym, co już robiło WWE, tylko z deka gorszym wykonem elitarnym to wychodzi. AEW wciąż nie potrafi zbudować takiej samej bazy subskrybentów w WWE Network, tudzież od kilku dni fani WWE na Netfliksie, czy dotrzeć do tak szerokiej grupy odbiorców na całym świecie. 5. "Znaczenie mistrzostw w WWE i nie tylko. Czy one coś jeszcze znaczą?" Czy pas mistrza WWE ma jeszcze jakiekolwiek prawdziwe znaczenie? W wielu przypadkach pasy są bardziej elementem marketingowym niż oznaczeniem najlepszego zawodnika. Przykład? Cała masa, Jinder Mahal przejmujący pas aby trafić na indyjski rynek. Walki o pasy stały się bardziej oparte na scenariuszach ,,po coś" niż na faktycznej rywalizacji, co było widoczne w wielu storyline'ach. Oczywiście przykład Jindera to jeden z wielu, ale ten najbardziej przychodzi mi do głowy, kiedy w rosterze mieliśmy przecież masę lepszych workerów. 6. "Wrestling w latach 90-tych miał ten ‘dziki’ klimat, teraz za bardzo się tego boją, a nie powinni" Lata 90-te w wrestlingu to czas, kiedy granice były przekraczane. Z jednej strony mieliśmy erę Attitude WWE, z Austinem, Rockiem i Triple H, a z drugiej – ECW, które promowało brutalność, kontrowersyjne tematy i awangardowe podejście do tego, co można zrobić w ringu. W tym czasie wrestlerzy tacy jak Mick Foley (Cactus Jack) czy Terry Funk wprowadzali brutalność, która nie miała miejsca w dzisiejszym, bardziej ułożonym wrestlingu, przynajmniej tym mainstreamowym na dłuższą metę. Wiadomo jest GCW i inne CZW itp., ale to nie to samo. To były czasy, gdy nawet McMahon robił coś szalonego w ringu. Dziś już tego nie ma, a powinno się do tego od czasu do czasu wracać, ale na poważnie, a nie na odwal się. Kiedyś takie gale jak Extreme Rules i TLC zwiastowały naprawdę coś niespotykanego. Wiadomo, kiedyś formuła się wyczerpuje, ale aż tak szybko? 7. "Kontrowersyjni wrestlerzy na siłę wciskani audiencji" Patrząc na p sytuację np. z Joeyem Ryanem, który został oskarżony o molestowanie, ale mimo to próbował powrócić na ring, widać, że promotorzy wrestlingu często ignoruje kontrowersje. WWE przez wiele lat trzymało się "herosów", ale kiedy te osoby wpadły w skandale, organizacja po prostu je ignorowała i nie rozliczała się z nimi do końca. To samo dotyczy sytuacji z Hulk Hoganem, który po skandalu z nagraniem rasistowskim wrócił do WWE po kilku latach, co wywołało falę kontrowersji. Z jednej strony wrestling jest show, ale z drugiej, niektóre decyzje są bardziej biznesowe niż moralne, choć nie wiem co miało na celu pojawienie się Hogana na ostatnim RAW, bo ani biznesowo, ani moralnie się to nie spina imo. To było tak ogólnikowo, teraz bardziej na bieżąco. 1. "Cody Rhodes i jego droga do tytułu mistrza WWE" Historia Cody'ego Rhodesa, który wrócił do WWE po latach nieobecności, była jedną z najgorętszych story 2023 roku. Jednak ja jestem zdania, że WWE niepotrzebnie "zatrzymało" jego zwycięstwo nad Romanem Reignsem na WrestleManii 39, co było dla mnie sztuczne i przeładowane marketingiem. WWE zbudowało sobie historię wokół tego, że Cody musi "doprowadzić historię rodziny Rhodesów do końca", ale czy to naprawdę miało sens w kontekście jego rzeczywistego rozwoju w WWE i federacji? Przecież to było przewidywalne, Cody zasługiwał na pas mistrza wcześniej, zamiast rok panowania Reignsa prawie, że w hibernacji. Co teraz z tego wielkiego reignu Romana? Wspomnienie, ale czy dobre? 2. "Roman Reigns i jego dominacja nad WWE – ile można?" Roman Reigns stał się niemalże niepokonanym mistrzem w WWE, a storyline wokół jego dominacji trwa już od kilku lat. Mnie już szczerze nudzi tą idea Reignsa, bo choć jest dobrze napisany, to powtarzalność tego, jak Reigns "niszczy" kolejnych rywali, staje się przewidywalna. Całe "Bloodline" i jego rozwój w tej sytuacji miały ogromny potencjał, ale powtarzalność tej dominacji sprawia, że m. in. ja oczekujemy, spodziewamy się czegoś nowego, innowacyjnego. Co więcej, sytuacja z bliźniakami sprawiała wrażenie, że saga Bloodline idzie w stronę bardziej "personalnego" konfliktu niż rzeczywistej rywalizacji sportowej. Czasem sobie tak myśle, kiedy ta historia w końcu osiągnie swój "koniec" i jak WWE zrealizuje tę "dominację" na dłuższą metę, bo który to już ME WM będziemy mieć oparty w jakimś stopniu na kimś z Bloodline? Nawet nie chcę wiedzieć. 3. "Sami Zayn i knebel Triple H'a na jego twarzy. Jak WWE hamuje Samiego Zayna? Dlaczego?" Zaczynając od najpierw "lojalnego członka" Bloodline, Zayn stał się jednym z najgorętszych nazwisk w WWE dzięki świetnej pracy nad swoim charakterem. Jednak po jego "odwróceniu się" od Reignsa i staniu się bohaterem, zaczęły się pojawiać kontrowersje dotyczące tego, czy WWE naprawdę pozwoli Zaynowi zbudować "autentyczną" postać bez polegania na "momentach" z przeszłości. Wyraźnie widać, że Zayn często wpasowywał się w role, które były tylko "przeplatanką" starych smaczków storyline'owych, co niekoniecznie pasuje do jego talentu i potencjału, bo to i to ma ogromne. Męczy mnie to, że mają Samiego na wyraźnym hamulcu, zamiast spuścić go ze smyczy i pokazać co potrafi z pasem załóżmy WHC, albo WWE. Wszystko po to, żeby aktorzyny miały co robić, albo ktoś kończył historię przez 2-3 lata, SZ spokojnie dźwignąłby główny pas w WWE i to jest kryminał, że jeszcze tego nie zobaczyliśmy patrząc na to jaką robotę robi w ostatnich miesiącach. 4. "Logan Paul jako mistrz – czy to naprawdę dobra droga?" Pojawienie się Logana Paula w WWE wywołało mieszane uczucia u mnie. Jego status super gwiazdy w mediach społecznościowych i ogromny zasięg sprawiły, że WWE postanowiło dać mu pas US. Jednak ja totalnie nie widzę żadnego sensu w tym, by celebryta, który nigdy wcześniej nie był profesjonalnym wrestlerem, zdobywał tytuł nawet w midcardzie. Może to być świetny ruch marketingowy, ale pod względem storyline'owym wydaje się to kontrowersyjne, bo można to traktować jako "spalanie" mistrzowskich pasów w imię szerszego zainteresowania mediów. Czy to dobry kierunek, by tytuł mistrza był traktowany jako coś, co można "sprzedać", a nie zasłużyć na niego w ringu? Przypominam, że w rosterze mamy takie tuzy jak Theory, Knight, Waller, no cholera moge wymieniać przez pare minut na jednym wdechu. Ale traktujmy pasy jak zabawki dalej, gawiedź i tak łyknie. 5. "(nie)Udane powroty legend do WWE – nostalgia czy wypalenie?" Powroty legend takich jak Edge i Christian (zwłaszcza po zakończeniu kariery Edge'a w 2011 roku) są zarówno ekscytujące, jak i kontrowersyjne, z uwagi na to że wychodzą inaczej niż sobie wyobrażamy. Na ogół cieszę się z ich występów, ale z drugiej strony – czy nie zaczyna to być po prostu używanie nostalgii zamiast rozwijania nowych gwiazd? WWE kontynuuje wciąganie starych, lubianych postaci do głównych storyline'ów, co wywołuje pytanie, czy to nie blokuje możliwości stworzenia nowych legend. Z jednej strony, te powroty dodają wielkiego efektu wow, ale z drugiej, mogą sprawiać, że nowe talenty nie dostają odpowiedniej przestrzeni. Moje zdanie jest takie, że WWE ostatnio nie potrafi za bardzo w wielkie powroty. Jedynie powrót Punka zasługuje na uwagę, ale reszta? Bez większego echa i polotu według mnie. Kiedyś bardziej w to potrafili. 6. "Wrestling kobiet – czy WWE robi wystarczająco, by promować je na równi z mężczyznami?" W ostatnich latach kobiety w WWE, takie jak Becky Lynch, Charlotte Flair czy Rhea Ripley, zyskały ogromną popularność, ale wciąż pojawiają się pytania o to, czy WWE naprawdę traktuje je na równi z mężczyznami. Storyline’y z udziałem kobiet są coraz bardziej złożone i emocjonalne, ale wciąż można zauważyć, że są one traktowane jako "dodatkowe" story w porównaniu do głównych fabuł z mężczyznami. Np. walka Becky Lynch z Trish Stratus na SummerSlam 2023 była świetnie zrealizowana, ale była to zaledwie jedna z kilku równolegle toczących się historii, niekoniecznie traktowanych na równi z głównymi pasami męskimi. W skrócie według mnie WWE nie robi nic, abym przestał traktować kobiety jako przerwa na siku.  
    • MattDevitto
      Wraca Omega, więc to powinno ludzi zainteresować
  • Dodaj nową pozycję...