Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

RAW bardzo dobre. Batisty się nie spodziewałem ,a Hardego to w ogóle. Dobre walki i niezłe dialogi. Dobra karta na SS ,i oby tak dalej.

5/6

Kip it gołing!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-248556

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Odcinek wyjątkowo mi się spodobał, walki pomiędzy członkami prawdziwego Nexusa :D.Harris przegrywa z Shlatherem, wynik trochę jak dla mnie dziwny, ale ok.Walka mimo tego, że krótka miała to coś w sobie.Shellfield vs Ryan walka również dobra, przebieg akcji dobry.Czyżby hell-turn Huntera??? Bardzo ciekawie się zapowiada, ogólnie to wolę jego jako hella niż facea.

Zapraszam do mnie na galę Elimination Chamber już od 2 dni jest :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-248576

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

13.08.2010

Ostatnie SmackDown! na drodze do SummerSlam rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Panowie wspomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Kaval i Dolph Ziggler umówili się na walkę na SummerSlam o tytuł Stanów Zjednoczonych!

-Edge ogłosił, że wygra Battle Royal na SummerSlam.

-W ostatnich walkach doszło do rewanży za poprzedni tydzień. Kaval skutecznie zrobił to przeciwko Sheamus’owi natomiast Randy Orton ponownie musiał uznać wyższość WH Championa Kane’a!

A dzisiaj będziemy świadkami programu Edge’a - Cutting Edge!

-------------------

Czerwone światła i buchające ognie z narożników to charakterystyczne i nieodłączne elementy przy drodze Kane’a na ring. World Heavyweight Champion bierze mikrofon i staje na środku ringu. Czerwone światła pozostają na czas całej przemowy.

KANE: Dwa dni. Tylko dwa dni dzielą Kane’a od całkowitej zemsty. The Rock naraził się dwa tygodnie temu... I to bardzo! Ten człowiek twierdzi, że ktoś jest w stanie pokonać Kane’a... World Heavyweight Championa Kane’a... Potwora Kane’a! Nie ma takiej osoby. Żaden The Rock nie zna takiej osoby, która mnie pokona! Mimo wszystko złe słowa wyszły z Jego ust i teraz spotka go za to kara. Już nigdy nie zobaczycie tego człowieka w moim ringu! Jego czas minął. Nikt nie ma już ochoty patrzeć na niego. Teraz na SmackDown! i w WWE panuje era Kane’a! Era, której już nikt nie przerwie. Żaden znajomy The Rock’a tego nie zrobi! Potwór jest wściekły! Jest tak bardzo wściekły, że nie idzie tego opisać! W moim ciele wszystko się gotuje i na SummerSlam zamierzam zrzucić z siebie ten ciężar! Wyładuję swoje emocje na The Rock’u, Jego fanach i tajemniczym znajomym! Ha ha ha!

Kane tauntuje, z narożników wystrzeliwują ognie i Big Red Monster przy swoim theme opuszcza ring.

-------------------

Normal Match

Tag Team Champion John Morrison(w.The Miz) vs. MVP

KOŃCÓWKA WALKI: MVP chwyta rywala za głowę i wykonuje Suplex. Szybko wstaje, tauntuje a następnie odbija się od lin i wykonuje Ballin’ Elbow. Morrison powoli się podnosi. Montel dopada do niego i układa pod akcję kończącą. Playmaker! 1…2… sędzia przerywa pin z powodu nogi JoMo, która jest poza ringiem. To wszystko za sprawą Miz’a. MVP zdenerwowany szybko wstaje i mówi coś do Miz’a. Moment ten wykorzystuje Tag Team Champion, który dochodzi do siebie a następnie od tyłu wykonuje rywalowi Dropkick i Montel wpada na narożnik. Roll up 1…2…3! Kolejna dziwna wygrana tag team championa.

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest Matt Hardy! Witaj Matt. Jak zdrowie po Money in the Bank?

HARDY: Jest już ze mną wszystko w porządku i zamierzam od dzisiaj odnosić same zwycięstwa.

TIFFANY: W poniedziałek do ringu powrócił Twój brat, Jeff a dzisiaj Ty. Nadchodzi czas Hardys?

HARDY: Wierzę w to. Mam wielką nadzieję, że Jeff wygra Battle Royal czego mu z całego serca życzę a ja od dzisiaj zacznę swoją drogę po World Heavyweight Championship!

TIFFANY: To byłby piękny obrazek. Na RAW WWE Champion Jeff a na SmackDown! World Heavyweight Champion Matt. Jednak jest jeszcze wiele osób, które zamierzają walczyć o te tytuły.

HARDY: Racja. Będziemy do tego dążyć.

TIFFANY: Nie żałujesz powrotu dopiero na ostatniej gali przed SummerSlam? Ominie Cię najważniejsza gala w roku. W dodatku nie znamy rywala dla Kane’a a gdybyś obecny od razu po Money in the Bank to, kto wie, może już byłbyś pretendentem?

HARDY: Nie żałuję...

TIFFANY: Nie? Dlaczego?

HARDY: Wróciłem do formy przez ten czas i... muszę już iść przygotować się do walki.

TIFFANY: Dobrze nie zatrzymuję Cię dłużej. Powodzenia!

-------------------

Sheamus przechodzi się po backstage’u. Zatrzymuje się przy jednej z kamer.

SHEAMUS: Matt Hardy wrócił! Ależ piękny moment. Szkoda tylko, że dzisiaj musi zmierzyć się ze mną w ringu. Z Celtyckim Wojownikiem, który nie lubi Matt’a... Ani Jeff’a. I w każdej chwili może któregoś z nich odesłać z powrotem na szpitalne łoże. Ale chyba tego nie chce żaden z Was? Dzisiaj czas na Matt’a a w niedzielę na Jeff’a! To, że wróciliście w tym tygodniu nie oznacza, że to jest początek Waszej dominacji. To jest Wasz marny koniec. W tym tygodniu pozbędę się Was stąd szybciej niż powróciliście! Miłego pobytu w szpitalu panowie!

Po tych słowach Sheamus kieruje się w stronę wyjścia.

-------------------

Normal Match

Sheamus vs. Matt Hardy

KOŃCÓWKA WALKI: Matt wściekle rzucił się na rywala od samego początku. Tego się chyba Sheamus nie spodziewał. Teraz jednak odzyskuję przewagę. Seria ciosów w twarz. Irish Whip o lin i potężny clothesline. Matt szybko wstaje i unika drugiego Clothesline’u. Celtic Warrior odwraca się i zostaje kopnięty w brzuch. Hardy próbuje Twist of Fate jednak Irlandczyk przewraca go na plecy i kopie w brzuch. Podnosi rywala i kolejny Irish Whip o liny i Bodyslam! Sheamus tauntuje. W tym czasie Matt podnosi się. Sheamus już przy nim. Wyniesienie i próba Celtic Cross jednak nieudana gdyż Hardy zeskakuje z pleców rywala. Do tego kopie go w brzuch i wykonuje Twist of Fate! Przypięcie 1…2…3! Wielka wygrana po powrocie!

-------------------

Normal Match

Randy Orton vs. Ted DiBiase

Panowie stają na środku ringu. Spoglądają sobie głęboko w oczy i uśmiechają się do siebie. Ted wystawia rękę do kolegi i ten ją ściska. Panowie pokiwali głowami wyrażając swoje zadowolenie. RKO dla DiBiase! Przypięcie 1…2…3! Orton chwyta się za głowę i chyba sam nie wierzy w to co zrobił. Szybko podnosi Ted’a i mówi coś do niego a następnie wznosi w górę Jego rękę. Publiczność nagradza to zachowanie brawami. DiBiase przyjmuje „przeprosiny” i kopie w brzuch Randy’ego a następnie wykonuje mu Street Dream! Ależ wymiana ciosów. Ted klęka nad przyjacielem? Mówi coś do niego z uśmiechem na twarzy a następnie tauntuje i opuszcza ring.

------------------

Czas na zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka!

Już za chwilę pretendent do United States Championship Dolph Ziggler zmierzy się z Shelton’em Benjamin’em!

Dzisiaj będziemy świadkami także Cutting Edge z udziałem aż 5 gości! Będą to oczywiście bohaterowie ostatniej walki czyli Ted DiBiase i Randy Orton oraz Sheamus a także mistrzowie tag team’owi John Morriosn i The Miz. Gospodarz programu to rzecz jasna Edge.

-------------------

Normal Match

Dolph Ziggler vs. Shelton Benjamin

KOŃCÓWKA WALKI: Shelton Benjamin ma rywala w narożniku. Bierze rozbieg i wykonuje Stinger Splash. Kolejny rozbieg i kolejny Stinger Splash ale niestety nie trafia i Ziggler zapina Sleeper Hold. Przeciąga rywala do środka ringu i nie daje mu szans na jakikolwiek ruch. Shelton upada na kolana a następnie na brzuch. Ziggler cały czas trzyma submission. Sędzia ogłasza koniec walki i mamy zwycięzcę!

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moimi gośćmi są Ta Team Champions The Miz i John Morrison. Będziecie dzisiaj obecni podczas Cutting Edge?

MIZ: Oczywiście. Rozmawiasz właśnie z WWE Championem. Nie wiadomo jeszcze który z nas to będzie ale damy radę.

TIFFANY: Jesteście pewni siebie. Nie zgubi to Was?

MORRISON: Ależ skąd. Jesteśmy niesamowici i nikt nas nie może pokonać.

TIFFANY: A jeśli zostaniecie sami w ringu?

MIZ: Zobaczy się.

TIFFANY: Możecie się pokłócić? I co wtedy? Skłóceni tag team champions?

MORRISON: Jesteśmy zgrani i na kłótnię nie ma miejsca!

TIFFANY: Dzięki za wywiad. Powodzenia.

-------------------

You think, you know me

Do ringu zmierza gospodarz Cutting Edge - Rated R Superstar Edge! Ring przygotowany na tą specjalną okazję. Gospodarz zajmuje jedno z przygotowanych miejsc, bierze również przygotowany mikrofon i zaczyna.

EDGE: A więc już dzisiaj ostatnie SmackDown! przed SummerSlam! Największa impreza lata! Coś pięknego. Zwłaszcza, że wezmę udział w Battle Royal. Battle Royal, którego stawką jest miano pretendenta do WWE Championship. Dałem już do zrozumienia, że nie powinienem przechodzić przez takie walki aby walczyć o tytuł tyko od razu powinienem znaleźć się w karcie w walce o tytuł czy to Wagi Ciężkiej czy WWE. Wracając jednak do ogółu tej walki. Oprócz mnie będzie jeszcze pięciu reprezentantów SmackDown! Jest jeden więcej niż z RAW co daje większe szanse na zwycięstwo kogoś niebieskiego. Dzisiaj wszyscy spotkamy się w ringu. Do każdego będę miał ważne pytanie oraz każdy będzie miał okazję wypowiedzieć się na temat walki. Osobiście mam głęboko w dupie to co oni myślą na ten temat ale program musi zostać zrealizowany. Tak więc pierwszy gość... Ted DiBiase!

It’s a New Day

Ted zmierza do ringu, bierze mikrofon i siada na miejscu.

EDGE: Ted. Co powiesz na temat Battle Royal? Krótko i zwięźle.

DiBIASE: Krótko? Wygram!

EDGE: Oczekiwałem poważnej odpowiedzi ale skoro chcesz sobie robić jaja to proszę bardzo ale niech to będzie coś śmiesznego bo teraz Ci nie wyszło. No dobrze mój drugi gość... Randy Orton!

Randy zmierza do ringu, bierze mikrofon i siada na miejscu.

EDGE: To samo pytanie do Ciebie i taka sama prośba.

ORTON: Wygram! A jeśli nie ja to na pewno nie będziesz to Ty Edge. Postaram się o to...

EDGE: Czas minął. Dziękuje bardzo. Trzeci gość... Sheamus!

Sheamus zmierza do ringu, bierze mikrofon i siada na miejscu.

EDGE: Twoja kolej rud... Sheamus...

SHEAMUS: Twoje żarty są jeszcze gorsze od DiBiase. Wszyscy jesteście siebie warci. Nudni jak cholera i myślący, że wszystko wygrają. Dajcie sobie spokój!

EDGE: Oczywiście Ty jesteś najlepszy ale ja jestem lepszy. Dziękuje za odpowiedź. Ostatni gość... A właściwie to para. Tak dobrze słyszycie para. John Morrison i The Miz!

MIZ: Ha. Ha. Ha! Edge próbuje zrobić ze swojego programu Jerry Springer Show. Jeśli myślisz, że zamierzam siedzieć obok tych dupków to jesteś w błędzie.

EDGE: Oczywiście możesz stać. Nie ma problemu.

MORRISON: Jeden z nas to przyszły WWE Champion i Wy jesteście z niższej półki delikatnie mówiąc. Nie możecie już nas nazywać słabszymi od siebie bo jest zupełnie odwrotnie. Jesteśmy najlepszym tag team’em w WWE, Tag Team Championami a Wy? Jesteście zwykłymi zawodnikami, którzy nie mają nawet Hardcore Championship, które można zdobyć przy dobrej okazji. Za chwilę możemy z Miz’em zrobić tutaj porządek.

W tym momencie wszyscy znaleźli się w ringu. Czwórka, która siedziała szybko wstaje i okazuje gotowość do walki. Miz i Morrison podobnie. Każdy patrzy na piątkę rywali. Zanosi się na niesamowite starcie. SummerSlam is coming!

Takim obrazkiem kończymy SmackDown!

KARTA NA SUMMERSLAM[15.08.2010]:

PLAKAT:

http://img94.imageshack.us/img94/1135/plakatae.jpg

1.Normal Match for WWE Championship

http://desmond.imageshack.us/Himg215/scaled.php?server=215&filename=44054040.jpg&res=medium

Chris Jericho© vs. John Cena

2.Normal Match for World Heavyweight Championship

http://img830.imageshack.us/img830/5750/12760384.jpg

Kane© vs. The Rock’s Mystery Opponent

3.Battle Royal for #1 contender to WWE Championship

http://img810.imageshack.us/img810/5369/12347791.jpg

Sheamus vs. Randy Orton vs. Ted DiBiase vs. Edge vs. Triple H vs. The Miz vs. John Morrison vs. Drew McIntyre vs. Shawn Michaels vs. Batista vs. Jeff Hardy

4.5 vs. 5 Elimination Tag Team Match - Looser Leave RAW

http://img713.imageshack.us/img713/4076/73043095.jpg

Nexus[CM Punk, Mason Ryan, David Otunga, Michael Tarver, Husky Harris] vs. The Corre[Wade Barrett, Justin Gabriel, Heath Slater, Skip Sheffield, Michael McGillicuty]

5.First Blood Match

http://img717.imageshack.us/img717/4885/30612896.jpg

Steve Austin vs The Rock

6.Normal Match for Intercontinental Championship

http://img688.imageshack.us/img688/5996/51798471.jpg

Evan Bourne© vs. Christian

7.Normal Match for United States Championship

http://img705.imageshack.us/img705/9677/12419256.jpg

Kaval© vs. Dolph Ziggler

NEWSY:

-Zarząd co chwile zmienia plany co do tajemniczego rywala dla Kane’a. Ma to być wielkie zaskoczenie. Na chwilę obecną wszystko jest już ustalone.

-Na SummerSlam zapowiedziano występ dwóch gwiazdy ze świata muzyki.

-Theme’m gali jest utwór Snoop Dogg - El Lay

-Karta na galę jest wyżej, do tego dojdzie do debiutu nowej gwiazdy, występu dwóch gwiazd oraz poznamy tajemniczego rywala dla Kane’a i wiele więcej czego nie można zdardzić!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249038

SmackDown! jak zawsze bardzo dobre. Ale wypowiem się na temat walk na SS.

WWE Championship Match

Chris Jericho © vs John Cena

Feud ciągnie się od tygodniówek przed MitB. Na MitB Chris obronił pas. John nie miał jeszcze pasa i teraz mógłby wygrać a po walce wbiega CM Punk i realizuje kontrakt. Na NoC mógłby być Fatal 4 Way Cena vs Punk vs Y2J vs zwycięzca Battle Royal.

World Heavyweight Championship Match

Kane © vs The Rock's Mystery Opponent

Przeciwnikiem Kane'a będzie nie kto inny jak Undertaker. Rock był manager'em BoD, Kane pobił Taker'a a teraz ten wróci aby się zemścić. Jeśli będzie to Undertaker, to wygra z Kane'em a jeśli kto inny to Kane zachowa pas.

Battle Royal for #1 contender to WWE Championship

Sheamus vs. Randy Orton vs. Ted DiBiase vs. Edge vs. Triple H vs. The Miz vs. John Morrison vs. Drew McIntyre vs. Shawn Michaels vs. Batista vs. Jeff Hardy

Nie mam pojęcia kto wygra. Mam jednak kilka typów. Wg mnie mogą wygrać Triple H, Shawn Michaels, Edge albo Drew McIntyre choć temu ostatniemu daje najmniejsze szanse z mojej czwórki. Gdybym miał typować postawiłbym na Triple H'a. Ostatnio przeszedł heel turn a przynajmniej na to się zanosi. Więc gdyby dostał pas to bym nie narzekał.

5 vs. 5 Elimination Tag Team Match - Looser Leave RAW

Nexus[CM Punk, Mason Ryan, David Otunga, Michael Tarver, Husky Harris] vs. The Corre[Wade Barrett, Justin Gabriel, Heath Slater, Skip Sheffield, Michael McGillicuty]

Na wcześniejszym PPV zawodnik Nexus zgarnął walizkę, więc sądzę, że teraz Nexus poleci na SmackDown!. Chociaż z innego punktu widzenia, niektóre plany bierzesz z realnego WWE, więc nie byłbym zaskoczony gdyby to The Corre przegrało. Sam bym tego chciał ale mam przeczucie, że to drużyna pod wodzą Wade'a zostanie na RAW.

First Blood Match

Steve Austin vs The Rock

Feud nie jest prowadzony dość długo aby powiedzieć coś więcej. Na WrestleManii wygrał SCSA więc teraz Rock może wygrać. Gdybym miał typować to postawiłbym właśnie na Peoples Champ'a.

Intercontinental Championship Match

Evan Bourne © vs Christian

Patrząc na ostatnie tygodniówki większe szanse ma Evan Bourne. I to właśnie na niego stawiam. Jeśli CC ma wygrać pas to dopiero na następnym PPV.

United States Championship Match

Kaval © vs Dolph Ziggler

Dokładnie to co wyżej czyli większe szanse ma obecny mistrz. Nie miałbym nic przeciwko gdyby to jednak Dolph wygrał. Stawiam jednak na Kaval'a.

Co do tego debiutu to nie chciałbym aby był to Sin Cara. Wolałbym zobaczyć kogoś innego.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249052

Smackdown nr 71 było bardzo, ale to bardzo. Hmm, po prostu podobało mi się jak każda Twoja gala :) Speech Kane'a w jego stylu, wyszedł Tobie bardzo dobrze. Wywiady z Hardym i JoMo wyszły tak samo jak ten speech Kane'a. Były bardzo interesujące. To samo tyczy się segmentu Edge'a, Miza, Teda oraz Ortona. Był tam także Morrison. Ogólnie podobało mi się to eS De. Do tego karta na SSlam prezentuje się świetnie.

Co do poszczególnych walk to mam nadzieję, że Jericho zachowa swój tytuł. W Battle Royalu będę markować ofc. Ortonowi. Co do walki o Mistrzostwo Świata to będę za zawodnikiem, którego wybierze Rocky. Mam także nadzieję, że The Corre opuści RAW a Rock pokona SCSA. No i na koniec zostały dwie walki dla mid-carderów. Liczę na Christian i Zigglera. Po prostu chcę zobaczyć nowych Champów;]

Czekam z niecierpliwością na "SamerSlem" :) Powodzenia.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249058

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Mam wrażenie, że ten Smackdown jakoś krótki Ci wyszedł. No, ale nie jest to zbyt ważne. W pewnym stopniu sprawił, że przeczytam z miłą chęcią Twoją gale SummerSlam i zobaczymy jak to Ci wyjdzie. Cieszę się, że tak często dodajesz swoje gale. Zmartwiło mnie to, że podłożyłeś Sheamusa powracającemu Mattowi Hardy'emu, którego nie zbyt lubię, no ale widać, że szykujesz mu push. Cutting Edge wyszło dobrze, aczkolwiek kilka wypowiedzi średnio mi przypadło do gustu, coś w stylu "wygram, bo jestem najlepszy". Mam nadzieje, że wkrótce jednak poprawisz to, a będzie znacznie lepiej. Pozdrawiam.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249101

Co tu dużo pisać, kolejna znakomita gala w twoim wykonaniu. Dobre walki i podbudowanie feudów. Karta na SS zapowiada się bardzo ciekawie, jedna walka lepsza od drugiej. Za tą galę daje 9/10 i zapraszam do mnie :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249120

Jak zwykle wyśmienicie. Smaczku dodaje to ,że ja naprawdę czekam na to SS ,chociaż to tylko Diary. Strasznie ciekawi mnie Mistery oponent ,tak samo jak te powroty. O całokształcie nie będę się wypowiadał ,bo nie chce się powtarzać. Diary świetne.

5/6

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249121

http://img847.imageshack.us/img847/2987/summerslamlogo2010.png

SUMMERSLAM 2010

”Sierpień...

Środek gorącego lata...

Przepiękne Los Angeles...

Miasto Aniołów...

A do tego wszystkiego...

SummerSlam!

Największa impreza lata!

Najważniejsze wydarzenie lata!

Jedyna taka noc przez cały okres wakacji!

Największe gwiazdy w jednym ringu!

Emocje, dramaturgia i efektowne pojedynki!

To wszystko tylko i wyłącznie na...

SummerSlam!

23 rocznica!

Od 23 lat bez przerwy każdego lata...

SummerSlam!

Fantastyczny pokaz sztucznych ogni, w a teraz pora na pierwsze ważne wydarzenie tej gali Snoop Dogg i Marty James wykonają theme gali!...

LA, Sunset boulevard, Pacific Highway

Out to the walk of stars now you in Cali

Don’t go ‘less you go hard

Go ‘less you go hard

Hollywood, downtime and back

Life is always good

It’s not an act we so fresh, so hood

You knew that it never would

Knew that it never would

Po tym efektownym rozpoczęciu przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Jerry Lawler. Panowie wspomnieli ostatnie wydarzenia z RAW i SmackDown! a także przypomnieli kartę na dzisiejszą galę.

Zapowiada się niezapomniane widowisko ale najpierw dokończenie występu!

-------------------

Przed titantronem widzimy Snoop Dogg’a oraz Jego ekipę. Po wykonaniu „El Lay” Snoop zapowiedział drugiego gościa a jest nim inny raper pochodzący z Los Angeles - Game! Panowie wspólnie wykonali „Purp & Yellow” zaraz po tym Snoop opuścił scenę przy ogromnej owacji a Game wykonał „California Sunshine” po czym także wrócił na zaplecze przy równie ogromnej owacji. Czas na to co jest dzisiaj najważniejsze!

-------------------------

Normal Match for United States Championship

Kaval© vs. Dolph Ziggler

Pierwsze starcie dzisiejszej gorącej nocy czas zacząć. Sędzia wznosi w górę tytuł mistrzowski i każe zabić w gong. Panowie podchodzą blisko siebie. Obaj są niscy i w miarę podobni budową. Patrzą sobie głęboko w oczy po czym Ziggler odpycha rywala i zaczyna uderzać go w twarz. Seria takich uderzeń i Kaval na linach. Irish Whip o liny i clothesline. Kaval szybko jednak wstaje i unika kolejnego clothesline’u. Wybija się z pomocą lin i obraca się w powietrzu a cała ta akrobacja kończy się efektownym crossbody razem z pin’em 1…2! Tutaj potrzeba zdecydowanie więcej. Kaval wstaje i czeka na rywala. Ziggler w siadzie prostym przyjmuje serię kopnięć na plecy. Kaval odbija się od lin i dokłada niski dropkick. Przypięcie 1…2! World Warrior nie zamierza się jednak poddawać. Wchodzi na narożnik i czeka na rywala. Ziggler już wstaje i odwraca się w Jego stronę i mamy kolejne crossbody. Kaval szybko wstaje i odbija się od lin a następnie wykonuje coś na wzór Lionsault’u! Przypięcie 1…2! United States Champion bardzo zdeterminowany wstaje i ustawia się w narożniku. Chwila oczekiwania i rywal już na nogach. Odwraca się w Jego stronę i mamy Rolling Wheel Kick! Pan Perfekcja dość szybko się podnosi i Kaval rusza na niego. Przeskakuje swojego rywala i jest już pod nim. Rzuca go na plecy ale nie przypina tylko wstaje i wykonuje Standing Warrior’s Way! To koniec. 1…2… kick out! Nie możliwe! Kaval szybko wstaje i podnosi rywala. Chwyta go za głowę ale Dolph przepycha się z nim do narożnika. Blond włosy pretendent zaczyna takować. Seria ciosów w twarz do tego kilka kopnięć w brzuch. Bierze rozbieg i Stinger Splash! Kolejny rozbieg i kolejny Stinger Splash! Kaval pada na matę. Pretendent podchodzi do mistrza i chwyta go od tyłu. Zapina Full Nelson Lock! Robi się gorąco! Submission zapięty i widać wyraźnie cierpienie na twarzy US Champion’a. World Warrior bardzo stara się wydostać spod tego uchwytu i widać, że za chwile może mu się to udać. Stoi już na nogach i częstuje rywala efektownym kopnięciem w głowę! Ziggler’a odrzuciło aż na liny. Kaval dochodzi do siebie ale Dolph wykorzystuje okazję i wykonuje Zig Zag! To na pewno koniec 1…2…2,9! A jednak nie! Kaval ku ogromnej uciesze kibiców odpycha rywala i nie pozwala odebrać sobie tytułu. Ziggler wstaje i czyha na rywala. World Warrior także już na nogach a Dolph zapina Sleeper Hold! Tą akcją blondyn kończył kilka swoich ostatnich pojedynków. Czy teraz będzie tak samo? Kaval traci sporo tlenu. Robi się coraz bardziej czerwony na twarzy. To nie oznacza nic dobrego dla niego ani dla Jego fanów. Kaval’owi udaje się jednak dojść do narożnika i sędzia przerywa ten atak. Ziggler wściekły puszcza i bierze rozbieg. Rusza na rywala i z impetem uderza... w narożnik! To uderzenie było tak mocne, że aż zatrzymał się na narożniku. Kaval dokłada high kick’a w tył głowy i Ziggler pada na matę. Kaval wchodzi na narożnik, tauntuje i wykonuje Warrior’s Way! Przypięcie 1…2…3!

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest Mr. Money in the Bank, lider Nexus - CM Punk! Jak emocje przed ważnym pojedynkiem z The Corre?

PUNK: Wszystko jest świetnie. Dzisiaj Nexus da RAW kolejny powód do dumy gdyż od dzisiaj nie będzie na poniedziałkowym show, moim show, The Corre!

MARYSE: A co jeśli scenariusz będzie odwrotny?

PUNK: Dobre pytanie. Ale nie na teraz. Nie ma innej opcji niż wygrana Nexus!

MARYSE: Czy wykorzystasz dzisiaj walizkę?

PUNK: Nie.

MARYSE: Dzięki za wywiad.

Normal Match for Intercontinental Championship

Evan Bourne© vs. Christian

Obaj gotowi. Słyszymy gong i Christian rusza na rywala. Od razu dopada go w narożniku i zaczyna uderzać dosłownie gdzie popadnie. Sędzia zmuszony odciągnąć go i właśnie tak robi. Christian posłusznie odchodzi ale po chwili ponownie rzuca się na rywala. Tym razem Bourne zdołał kopnąć go w brzuch przez co przerwał ten szaleńczy atak. Wchodzi na drugą linę i wskakuje na rywala oraz wykonuje efektowną hurricanranę! Christian wypada poza ring a mistrz Interkontynentalny tauntuje. Odbija się od lin i wyskakuje poza ring wpadając prosto na swojego przeciwnika. Ryzykowna akcja ale jednak się udała. Bardzo powoli podnoszą się. Mimo wszystko to mistrz wstaje jako pierwszy i podnosi rywala a następnie wrzuca go do ringu gdzie przypina 1…2! Ale musi się bardziej postarać. Evan podnosi rywala i zostaje przepchnięty do narożnika gdzie Christian wykonuje całą serię ciosów w brzuch. Tym razem sam przerywa w odpowiednim momencie. Bierze rozbieg i Stinger Splash! Bourne aż pada na matę. Christian tauntuje jak zawsze przed wykonaniem finishera. Evan nieświadomy tego co za chwile może go spotkać podnosi się i już Capitan Charisma jest przy nim i wykręca Jego ręce ale nie daje rady wykonać Killswitch! Bourne wykręca się i błyskawicznie wykonuje Dropkick na odwróconym plecami rywalu. Christian wpada na narożnik i zaraz po tym bezwładnie pada na matę. Intercontinental Champion podchodzi do niego i wykonuje Cannonball razem z pin’em 1…2! Ale znowu tylko dwa. Nie zamierza jednak poprzestać. Chwyta rywala za nogi i przewraca go na brzuch. Następnie krzyżuje je i w efektowny sposób zapina Bridging Deathlock! Christian czym prędzej musi doczołgać się do lin. Ma o tyle łatwiej, że Bourne jest w pozycji na „mostek”. Wygląda to bardzo efektownie. Christian jednak nie doczołguje się do lin tylko chwyta rywala za nogi i skutecznie podcina je. Submission przerwany. Capitan Charisma czym prędzej chce podnieść się z pomocą lin. Udaje mu się ale Bourne już czeka i gdy tylko się Christian odwrócił to wykonał Jumping Sole Butt! Przypięcie 1…2… kick out! Bourne ustawia się w narożniku i czeka na rywala. Chwilę to trwa ale Christian już podnosi się i odwraca w stronę rywala. Evan rusza ale zostaje powstrzymany potężnym Big Boot’em! Christian przypina 1… kick out. Musi dać z siebie zdecydowanie więcej. Podnosi rywala, chwyta go od tyłu i zaczyna atakować serią ciosów z kolana w brzuch. Do tego dokłada Half Nelson Bulldog! Szybko wchodzi na narożnik i wykonuje Flying Elbow Drop! Pin 1…2! Coraz bardziej niezadowolony pretendent nie wie już co ma zrobić aby pokonać rywala. Wstaje i wchodzi na narożnik. Czeka aż rywal wstanie. Coraz dłużej trwa to oczekiwanie ale Bourne już na nogach, odwraca się i Flashpoin! Christian wstaje i tauntuje. W tym czasie wstał Intercontinental Champion. Capitan Charisma już przy nim, wykręca ręce i wykonuje Killswitch! A jednak nie. Sam spada na matę a Bourne szybko odbija się od lin i mamy kolejny niski dropkick na siedzącym Christian’ie. Ten pada po ten akcji na matę. Borune wchodzi na narożnik i wykonuje Air Bourne! Przypięcie 1…2…3!

Maryse i jej gość

MARYSE: Tym razem moim gościem jest lider The Corre - Wade Barrett. Witaj, czy to Twoja ostatnia noc jako zawodnik RAW?

BARRETT: Nie żartuj sobie. Wszyscy dobrze wiedzą, że The Corre nigdzie się nie wybiera i dalej będzie siało postrach w szeregach RAW.

MARYSE: CM Punk jest pewny wygranej, Ty również. Co jeśli jednak przegracie?

BARRETT: My nie przegramy! Jesteśmy The Corre i wspólnie tworzymy wielką jedność, której nie da się pokonać!

MARYSE: Jak myślisz czy publiczność bardziej jest po stronie Nexus czy po stronie The Corre?

BARRETT: Nie obchodzi mnie to. Wiem tylko, że zarówno Nexus jak i The Corre chcą rządzić na RAW ale tutaj jest miejsce tylko dla jednej stajni także Nexus... miłej zabawy... NA SMACKDOWN!

MARYSE: Dzięki za wywiad.

Jedno marzenie... WWE Championship! 11 gwiazd WWE w jednym ringu! Każdy z ogromną chęcią na pozostanie mistrzem WWE. Wygrać może tylko jeden. Tylko jeden może zostać pretendentem i zmierzyć się z mistrzem na Night of Champions! Noc mistrzów... Czy ta noc będzie szczęśliwa dla któregoś z nich? Jeff Hardy, Triple H, Shawn Michaels, Batista, Drew McIntyre, John Morrison, The Miz, Edge, Randy Orton, Ted DiBiase i Sheamus. Kto będzie wielkim wygranym? Czy będzie to ktoś z RAW? A może niespodziewanie WWE Championship zmieni brand na Night of Champions i dzisiaj sukces odniesie zawodnik SmackDown!? Jedno jest pewne... Taka czołówka światowego pro wrestlingu w jednym ringu gwarantuje spore emocje! SummerSlam...

11 man Battle Royal for #1 contender to WWE Championship

Drew McIntyre vs. Jeff Hardy vs. Triple H vs. Batista vs. Shawn Michaels vs. Edge vs. Ted DiBiase vs. Randy Orton vs. Sheamus vs. Tag Team Champion The Miz vs. Tag Team Champion John Morrison

Wszyscy są już obecni w ringu. Każdy patrzy na resztę swoich rywali. Miz i Morrison umawiają się. Słyszymy gong i pora zaczynać. Z początku każdy rzucił się na swojego największego rywala. Tak oto Triple H prowadzi wymianę ciosów z Shawn’em Michaels’em, Edge z Sheamus’em, Ted DiBiase z The Miz’em, Randy Orton z John’em Morrison’em a Batista z Drew McIntyre. Wszystkiemu z boku przygląda się Jeff Hardy, który na razie nie ma nic do roboty. Próba pierwszej eliminacji. Randy Orton ma już John’a Morrison’a bardzo mocno przechylonego. Miz jednak przybiega na pomoc swojemu partnerowi i atakuje Viper’a. JoMo spokojnie wraca do ringu i wspólnie z Miz’em atakują Orton’a. W tym momencie na pomoc przybiega Jeff Hardy. Atakuje on mistrzów Tag Team’owych ale nie potrzebnie gdyż tylko się naraził. Obaj teraz rzucają się na niego i okładają w narożniku. Chwytają go za nogi i przerzucają poza ring! Jeff wściekły a Miz i Morrison kiwają mu na pożegnanie i przybijają sobie piątki. W tym momencie Morrison rusza na Orton’a ale ten uchyla linę i eliminuję JoMo. Jeff Hardy widząc to rusza na John’a i atakuje go. Publiczność zadowolona. Ale Miz widząc to sam siebie eliminuje i wychodzi poza ring na pomoc. Miz i Morrison zyskują przewagę nad Jeff’em. Okładają go w drodze na zaplecze.

I can slap a tornado

Matt Hardy! Przybiega na pomoc swojemu bratu. Prawy dla Miz’a, prawy dla Morrison’a i Hardy Boyz odzyskują przewagę. Publiczność teraz barzdziej skupia się na tym co dzieje się poza ringiem niż w nim. A w ringu Edge eliminuje Sheamus’a a Orton z DiBiase wspólnie eliminują Edge’a! DiBiase przybija piątkę Orton’owi i otrzymuje RKO! Poza ringiem starcie wygrywają bracia Hardy, którzy tauntują i wracają na zaplecze. Batista wynosi Drew i Batista Bomb poza ring! W tym momencie przybiega do niego Triple H, który próbuje go wyeliminować. Jednak Batista radzi z nim sobie. Cios w twarz i clothesline. Hunter pozostaje cały czas w ringu. Szybko się podnosi i Sweet Chin Music od HBK’a! Triple H wyeliminowany! Pozostało już tylko czterech zawodników. Dwóch z RAW i dwóch ze SmackDown! Batista, Shawn Michaels, Ted DiBiase i Randy Orton. Batista rusza na DiBiase a Shawn na Orton’a. Wymiana ciosów w obu parach. Shawn bardzo szybko wyrobił sobie przewagę i już ma Orton’a przechylonego na linach. W tym momencie do ringu wślizguje się Triple H, który podchodzi do Shawn’a i przerywa mu eliminację. Kopnięcie w brzuch i Pedigree. Podnosi go i każde Orton’owi go wyeliminować. Pomaga mu w tym i Shawn Michaels wypada z walki. Triple H gratuluje Randy’emu i ten przyjmuje gratulacje ale wykonuje mu RKO! Wypycha go z ringu i podchodzi do rywalizującego DiBiase z Batistą. Pomaga oczywiście swojemu przyjacielowi. Seria ciosów w twarz dla Batisty od obu reprezentantów SmackDown. Batista oparty na linach. Panowie umawiają się i biorą rozbieg. To chyba koniec dla Batisty. Ruszają ale The Animal świetnie unika Double clothesline’u w związku z czym obaj reprezentanci niebieskiego brandu „machnęli się”. Ostatni z zawodników RAW odwraca się i kontruje Clothesline’em dla obu zawodników eliminując ich w tym samym czasie! Batista wygrywa!

#1 Jeff Hardy wyeliminowany przez The Miz’a i John’a Morrison’a.

#2 John Morrison wyeliminowany przez Randy’ego Orton’a

#3 The Miz wyeliminowany gdyż sam opuścił ring

#4 Sheamus wyeliminowany przez Edge’a

#5 Edge wyeliminowany przez Randy’ego Orton’a i Ted’a DiBiase

#6 Drew McIntyre wyeliminowany przez Batistę

#7 Triple H wyeliminowany przez Shawn’a Michaels’a

#8 Shawn Michaels wyeliminowany przez Randy’ego Orton’a

#9, # 10 Ted DiBiase i Randy Orton wyeliminowani przez Batistę!

Jesteśmy w szatni Nexus. CM Punk stoi naprzeciwko siedzących na krzesełkach członkach Nexus.

PUNK: Do walki coraz mniej czasu. Chcę Wam przekazać, że jedyne co mnie interesuje to wygrana! Chcę widzieć stu procentowe zaangażowanie! Każdy z Was ma dać z siebie wszystko i jeszcze więcej! Nie jesteście w Nexus przez przypadek. Wybrałem Was bo jesteście lepsi niż The Corre! Gdyby ktoś z Corre był lepszy od któregoś z Was to siedziałby tutaj! Macie być skupieni i zmotywowani. Od dzisiaj Nexus zyskuje całkowitą kontrolę na RAW a The Corre wysyłamy na SmackDown! Rozumiecie?

Wszyscy pokiwali głowami i przytaknęli.

PUNK: I to mi się podoba. Jeszcze jedna sprawa. Od długiego czasu jestem Hardcore Championem. Jest to tytuł, którego nie potrzebuję. Przez ten czas udowodniłem chyba każdemu, że jestem niebezpiecznym zawodnikiem i trudno ze mną wygrać nawet z zaskoczenia. Dlatego ustawiam to jako nagrodę. W przypadku wygranej to Hardcore Championship powędruje w ręce tego, który się najbardziej napracował przy wygranej naszej drużyny. Nie chcę żebyście teraz kłócili się i nie zmieniali się. Współpraca to podstawa! Macie walczyć z dwukrotną determinacją a dopiero jak wygramy to możecie myśleć o tytule! Nie chcę też aby było tak, że pas zostanie u mnie. Chcę ten pas komuś z Was oddać i musicie zrobić wszystko abym oddał komuś ten pas. Zrozumiano?

Ponownie wszyscy kiwnęli głowami i przytaknęli. A Punk uśmiechnął się.

23 rocznica SummerSlam! Środek gorącego lata, największa impreza lata, najważniejsze wydarzenie w okresie wakacyjnym, emocje, efektowne akcje, dramaturgia, zaskoczenia i... debiuty! Już za chwilę w WWE pojawi się nowa gwiazda! SummerSlam...

Po wyświetleniu proma na hali zrobiło się bardzo głośno. W ringu jest już Josh Mattews, który przedstawi nam nową gwiazdę. Wszyscy już niecierpliwą się i wyglądają w stronę titantronu. Zaczyna grać nieznana muzyka. Nie jest to żadna legenda WWE gdyż nikt nie kojarzy tej piosenki. Wszyscy czekają ze zniecierpliwieniem. Nagle wybiega postać w masce. Wszyscy już wiedzą, że jest to luchador. Kto to jest dokładnie? Każdy zadaje sobie takie pytanie. Nieznany zawodnik wbiega do ringu w efektownym stylu. Wchodzi na każdy narożnik i tauntuje. Publiczność wita go bardzo gorąco nie wiedząc jednak kto to jest.

MATTEWS: Przed państwem pochodzący z Meksyku, urodzony 22 grudnia 1982 roku, mierzący 170 centymetrów, ważący 79 kilogramów... SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNN CCCCCCCCAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAA! Efektowne powitanie przerywa theme.

Booyaka, Booyaka 619!

Rey Mysterio zmierza do ringu przy jeszcze większej owacji. Wchodzi do kwadratowego pierścienia i zamiast przywitać się z nowym nabytkiem federacji atakuje go! Wielki powrót Mistrza 619 przynosi problemy nowej gwieździe WWE! Seria ciosów w twarz w narożniku, Irish Whip w przeciwny narożnik z taką siłą aż Sin Cara odbija się od niego. Rey rusza na niego i wykonuje Efektowne Crossbody. Podnosi rywala i kolejny Irish Whip, tym razem o liny. Rey przeskakuje Care i częstuje go Back Dropkick’iem. Nowy zawodnik na linach. Rey odbija się od lin i 619! Następnie z pomocą lin wybija się w górę i Splash! Mysterio przy mieszanych reakcjach fanów opuszcza ring i udaje się na zaplecze zostawiając leżącego Sin Care.

Dziesięciu zawodników... Dwie stajnie... Tylko jeden brand... RAW! Tutaj jest miejsce tylko dla jednych... Albo Nexus albo The Corre... Niech wygra lepszy... Kto zostanie na RAW? Kto odejdzie na SmackDown? Wielkie starcie! 10-cio osobowy Tag Team Match z eliminacjami! Kto zostanie ostatnim w ringu? Kto da swojej drużynie radość? A kto przyniesie wstyd? CM Punk, David Otunga, Mason Ryan, Michael Taver i Husky Harris! Wade Barrett, Heath Slater, Justin Gabriel, Skip Sheffield i Michael McGillicutty! Kto dalej będzie reprezentował RAW? Dowiemy się już niedługo... SummerSlam!

5 vs. 5 Elimination Tag Team Match - Looser Leave RAW

Nexus[RAW Mr.Money in the Bank & Hardcore Champion CM Punk, David Otunga, Mason Ryan, Michael Taver & Husky Harris] vs. The Corre[Wade Barrett, Heath Slater, Justin Gabriel, Skip Sheffield & Michael McGillicutty]

Wszyscy są już obecni w ringu. Liderzy przemawiają do swoich podopiecznych. CM Punk i Wade Barrett wystawiają na pierwszy ogień kolejno Mason’a Ryan’a i Skip’a Sheffield’a. Sędzia każe zabić w gong i tak się dzieje a więc pora rozpoczynać to starcie. Zwarcie gigantów w środku ringu. Próbę sił wygrywa członek Nexus i przechodzi do head lock’u. Szybko jednak puszcza i częstuje rywala potężnym uderzeniem z kolana w brzuch. Sheffield zgięty w pół, Ryan odbija się od lin i dokłada mocne uderzenie kolanem w głowę. Członek The Corre pada na matę i mamy pin 1…2! Wade’owi Barrett’owi spadł kamień z serca. Ryan przeciąga rywala do swojego narożnika i zmienia się z Husky’m Harris’em. Ten dokłada serie kopnięć na oślep w narożniku. Bierze rozbieg i Stinger Splash! Sheffield pada na matę, przypięcie 1…2 kick out. Kolejna zmiana po stronie Nexus. Lider wkracza do akcji. CM Punk podnosi rywala i ustawia go w narożniku. Bierze rozbieg i nie trafia ze swoim charakterystycznym „kolankiem”. Sheffield próbuje doczołgać się do swojego narożnika. CM Punk zmienia się szybko z Tarver’em. Michael szybko dopada do Sheffielda ale zostaje kopnięty w brzuch i mamy zmianę. Do akcji wkracza Heath Slater. Seria ciosów w twarz, odbicie od lin clothesline. Tarver szybko wstaje i kolejny clothesline. Członek Nexus również szybko wstaje i potężny Big Boot od rudowłosego członka The Corre. Tarver leży na macie. Zmiana po stronie Corre. Justin Gabriel od razu wchodzi na narożnik i wykonuje 450 Splash! Przypięcie 1…2…! Tarver wypada z gry. Zawodnik z RPA zmienia się szybo z McGillicutty’m. Do ringu wchodzi Husky Harris. Byli dobrzy znajomi stają naprzeciwko siebie. Gillicutty mówi coś do niego i pokazuje na opaskę Nexus. Husky nie chce tego słuchać i bardzo szybko podnosi rywala i wykonuje na nim Bodyslam! Harris wchodzi na narożnik i mamy Splash! Przypięcie 1…2…3! Siły znowu się wyrównują. Harris czeka na kolejnego rywala. Okazuje się nim być Skip Sheffield. Od razu zwarcie w środku ringu. Próbę sił zdecydowanie wygrywa Skip. Przechodzi od head lock’u i w tej pozycji przemieszcza się z rywalem do swojego narożnika gdzie dokonuje zmiany z Wade’em Barrett’em. Ten wchodzi do ringu i od razu atakuje członka Nexus kopnięciem w brzuch. Od razu wyniesienie do Wasteland ale z trudem i nie udaje się to liderowi The Corre. Husky przeważa rywala i obaj spadają na matę. Harris był jednak w lepszej sytuacji w tym upadku i prawie nie ucierpiał. Doczołguje się do swojego narożnika. Bardzo wolno i Wade Barrett dokonuje w tym czasie zmiany z Gabriel’em. Po stronie Nexus do akcji wkracza Otunga. Justin rozpoczyna tak serią low kick’ów. Otunga stara się ale nie udaje mu się unikać tych ataków a są one coraz mocniejsze i boleśniejsze. Gabriel kapitalnie kopie rywala w głowę. Otunga pada jak kłoda na matę. Szybko zmiana i Sheffield wchodzi do ringu. Rozgrzewa swoją rękę w oczekiwaniu aż rywal wstanie. Otunga już na nogach i potężny Clothesline od Skip’a! Przypięcie 1…2…3! Sheffield tauntuje i cieszy się z sukcesu ale nie zauważa, że do ringu wchodzi Mason Ryan. Skip odwraca się, kopnięcie w brzuch i Ryan Bomb! Pin 1…2…3! Heath Slater i Justin Gabriel razem atakują potężnego członka Nexus. Slater poddusza rywala a Gabriel kopie go w brzuch. Sędzia nie pozwala na to i zaczyna odliczać. W porę Slater puszcza i wraca do narożnika. Gabriel kontynuuje atak serią low kick’ów. Ryan na kolanach. Kopniak w głowę i zmiana z Barrett’em. Ten wchodzi i czeka na rywala. Mason wstaje, wyniesienie i Wasteland! Z trudem ale jednak i przypięcie 1…2…3! Corre ma przewagę jednego zawodnika. Do ringu wchodzi Harris. Barrett szybko zmienia się z Slater’em. Ten wchodzi do ringu i unika starcia z Husky’m. Członek The Corre porusza się dookoła ringu aby nie walczyć. Jest przy narożniku Nexus i zostaje kopnięty w tył głowy przez CM Punk’a! Sędzia to widział i poucza lidera Nexus ale jakie to ma teraz znaczenie. Harris na narożnik i wykonuje Splash! 1…2…3! Znowu mamy taką samą liczbę zawodników w obu drużynach. Justin Gabriel wchodzi do ringu i próbuje zaatakować rywala low kick’ami. Harris nie daje jednak sobą pomiatać i dopada rywala w narożniku. Seria choop’ów i do tego jeszcze potężne kopnięcie w brzuch. Irish Whip w przeciwny narożnik i Stinger Splash! Gabriel pada na matę a Harris wchodzi na narożnik - Splash! Przypięcie 1…2…3! I teraz robi się nieciekawie! Czyżby The Corre opuściło RAW? Barrett niepewnie wchodzi do ringu. Harris od razu rusza na niego. Seria ciosów w twarz. Irish Whip o liny i clothesline. Husky wchodzi na narożnik i wykonuje Splash! Przypięcie 1…2… kick out! Nie możliwe! Wade Barrett nie daje wygrać Nexus. Zmiana i CM Punk wchodzi do akcji. Wyniesienie do GTS ale Barrett zeskakuje z pleców największego rywala a w odwecie sam wynosi go do swojej akcji kończącej Wasteland! Przypięcie 1…2… kick out! Barrett chwyta się za głowę. Podnosi się i clothesline od Harris’a! CM Punk wstaje i zapina Anaconda Vise! To chyba koniec! The Corre opuszcza RAW! Nie ma szans dla Barrett’a na ucieczkę. Cierpi bardzo ale stara się by Corre pozostało na RAW. Nie chce tak łatwo przegrać. Wielkie poświęcenie Anglika ale chyba na nic to się zda gdyż i tak nie ma dla niego szans na ucieczkę! Barrett odklepuje! To koniec! CM Punk i Husky Harris świętują wielką wygraną. Dołącza do nich reszta członków Nexus i wspólnie świętują wygraną. Barrett spoglądając na radujących się rywali kieruje się w stronę backstage’u. Dołączają do niego członkowie The Corre i wspierają go.

PUNK: Hej Wade! Zaczekaj! Mam coś dla Ciebie niespodziankę!

Barrett odwraca się i spogląda w stronę Punk’a.

PUNK: <śpiewa> Na na na na! Hej Hej Heej! Goodbyyyeeee!

Wade odwrócił się i wrócił wraz ze swoją ekipą na zaplecze a zaraz po tym ponownie usłyszeliśmy theme CM Punk’a i celebracja trwała dalej.

Maryse i jej gość a także Tiffany i jej gość!

MARYSE: Moim gościem jest Stone Cold Steve Austin!

TIFFANY: A moim gościem jest The Rock!

MARYSE: Steve, jak samopoczucie przed walką?

AUSTIN: A jak można się czuć przed kolejnym zwycięstwem? Wspaniale.

ROCK: Oj Steve. Nigdy się nie zmienisz.

AUSTIN: Mogę wiedzieć co takiego złego powiedziałem?

ROCK: To, że wygrasz jest kompletną głupotą.

AUSTIN: Zapewniam Cię, że większą głupotą jest myślenie, że wygrasz Ty!

ROCK: Nie sądzę.

TIFFANY: A Ty Rock jak się czujesz przed walką?

ROCK: Wracam na ring i czuję się wspaniale!

MARYSE: Darzycie się teraz większą sympatią niż przed WrestleManią. Dlaczego więc ponownie chcecie krwi w swojej walce?

AUSTIN: To pytanie dla Rock’a...

ROCK: Dlatego, że przez ostatnie kilka lat na galach nie było krwi a ludzie chcą oglądać jak zawodnik krwawi. Walki przez to stają się ciekawsze bo są bez zasad i zawodnicy mają większe możliwości.

TIFFANY: Fani są podzieleni, jedni za Austin’em drudzy za Rock’iem. Kto ma lepszych fanów.

Oboje odpowiedzieli jednocześnie „Ja.”

MARYSE: Powodzenia i dzięki za wywiad.

First Blood Match

“Stone Cold” Steve Austin vs. The Rock

Legendy WWE stają naprzeciw siebie i patrzą głęboko w oczy. Publiczność jak można było się spodziewać podzielona. Jedna część krzyczy „RAW!” druga „SmackDown!”. Piękna atmosfera. Doping zmienia się na „Let’s Go Austin!” oraz „Let’s Go Rock!”. Dawno na gali nie było aż tak głośno. Wreszcie słyszymy gong i niesamowitą owację. Zwarcie w środku ringu i próbę sił wygrywa Austin ale Rock szybko odpycha rywala. Kolejne zwarcie i tym razem to Rock wygrywa to starcie ale Austin odpycha rywala i znowu przerwany atak. Rock wykonuje swój taunt i pobudza kibiców, Austin wykonuje swój taunt i także pobudza kibiców. Nie da się określić, który z nich zebrał większy pop. W każdym razie mamy kolejne zwarcie i ponownie wygrywa The Rock. Przechodzi do head lock’u ale zostaje zepchnięty do narożnika gdzie Stone Cold atakuje serią ciosów w brzuch i wydostaje się spod tego uścisku. Austin dokłada jeszcze serię ciosów w twarz. Irish Whip w przeciwny narożnik i Stinger Splash. Stone Cold uśmiecha się do fanów i wyrzuca rywala poza ring. Sam oczywiście także opuszcza ring a następnie szuka czegoś co może mu dać wygraną. Wyjmuje niezawodne krzesło. W tym czasie People’s Champ wstał ale unika Chair Shoot’a a następnie rzuca się na odwróconego rywala i przewraca go. Seria uderzeń gdzie popadnie. Rock szybko wstaje i podnosi krzesło. Czeka aż przeciwnik się podniesie. Tak dzieje się w tym momencie i potężny Chair Shoot dla Austin’a! Sędzia sprawdza czy pojawia się krew. NIE! Rock nie wierzy ale nie zamierza poprzestać. Dokłada kolejny Chair Shoot na leżącym Austin’ie i dalej nie ma krwi. Rock szuka czegoś pod ringiem. Są to pinezki! No to teraz możemy być pewni krwi. Niestety szukanie trwało zbyt długo i Rock zostaje powalony przez Austin’a potężnym Spear’em. Steve dokłada jeszcze serię ciosów w twarz. Następnie podnosi się i rozsypuje pinezki obok leżącego The Rock’a! Następnie podnosi go i szykuje się do akcji kończącej. Stunner! Ale jednak nie! Rock świetnie nie pozwala sobie wykonać tej akcji w związku z czym Austin sam spada na ziemię. Rock podchodzi do niego i go podnosi a następnie wykonuje Rock Bottom na pinezki! Teraz na pewno jest krew. Koniec walki na korzyść reprezentanta SmackDown! Rock świętuje wygraną w ringu. Do kwadratowego pierścienia po kilku minutach celebracji wchodzi też Stone Cold z zakrwawionymi plecami i kilkoma wbitymi pinezkami staje naprzeciwko Rock’a. Podają sobie ręce. Austin wznosi w górę rękę swojego rywala i nagrodzeni za to zostają ogromnymi brawami. Ale co się dzieje? Steve kopie Rock’a w brzuch i wykonuje mu STONE COLD STUNNER!

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moim gościem jest World Heavyweight Champion Kane!

Kane wyrywa mikrofon.

KANE: Big Red Monster, który dzisiaj wykończy The Rock’a! Widziałem to co zrobił Steve Austin i bardzo mnie to rozbawiło! Wzbudziło to we mnie jeszcze większą chęć dopadnięcia Rocky’ego i wyładowania na nim swojej frustracji. Bez względu na to kogo tam znalazł dla mnie na pożarcie to i tak będę się świetnie bawił przy kończeniu kariery Rock’a, tajemniczego rywala i kogoś tam jeszcze! Ha ha ha!

Normal Match for World Heavyweight Championship

Kane© vs. The Rock’s Mystery Opponent

Kane już w ringu i ze zniecierpliwieniem czeka na swojego rywala. Czeka także na The Rock’a, który przedstawi nam tego tajemniczego rywala.

If ya smeeeellll

Nie zdążyliśmy się jeszcze stęsknić a już widzimy go ponownie. W gorszym stanie niż przed walką ale jest. Kane po zobaczeniu The Rock’a od razu zaczął coś krzyczeć w Jego stronę.

ROCK: Spokojnie Kane. Twój rywal właśnie zakłada ostatnie ochraniacze i za chwilę tutaj przyjdzie... O właśnie dostałem sygnał, że już się zbliża.

Przez długi czas nikt się nie pojawia. Wreszcie widzimy postać w czarnym płaszczu i kapeluszu. Publiczność szaleje. Postać spogląda sie na The Rocka i przytakuje głową. Następnie zrzuca płaszcz i kapelusz, zaczyna grać nowa piosenka.

Teraz już wszyscy wiemy kto jest tajemniczym przeciwnikiem Kane’a! Bill Goldberg! Kane jakby nic sobie z tego nie robił. Bill błyskawicznie wślizguje się do ringu i od razu rzuca się na Kane’a. Słyszymy gong a w ringu trwa już walka. Goldberg atakuje serią ciosów w twarz. Arbiter odciąga go od rywala. Goldy podnosi rywala. Irish Whip o liny i Superkick! Przypięcie 1…2 kick out! Już nie tajemniczy rywal Kane’a ponownie podnosi swojego przeciwnika. Kolejny Irish Whip o liny i przepiękny Back Body Drop! Goldberg tauntuje! Publiczność szaleje. Bill jest już w narożniku i czeka aż World Heavyweight Champion wstanie. Kilka sekund oczekiwania i nareszcie nadszedł ten moment. Golberg rusza i wykonuje Spear!! Mamy nowego mistrza 1…2…2,9! Kick Out! Nie możliwe!! Sam Bill nie wierzy w to co się stało. Goldy wstaje i chwyta się za głowę. Kane podnosi się w stylu Undertaker’a i jakby nigdy nic wstaje. WH Champion chwyta rywala za szyję i wykonuje Chokeslam! Big Red Monster tauntuje. W tym czasie Jego rywal się podniósł. Wyniesienie i Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…2,9 kick out! Bill pokazuje, że on także nie przyszedł tutaj by przegrać! Kane podobnie jak przed chwilą Jego przeciwnik nie wierzy w to co się teraz stało. Szybko wstaje i ponownie szykuje się do Chokeslam’u. Goldy wstaje i zostaje chwycony za szyję. Próba wyniesienia nie udana! Bill chwyta za rękę Kane’a i z całych sił próbuje oderwać ją od swojej szyi. Wreszcie z trudem udaje mu się to! Kopie w brzuch Kane’a i wyniesienie i potężny Scoop Powerslam! Przypięcie 1…2… kick out! Goldy nie poddaje się. Wstaje i tauntuje. Big Red Monster wstaje. Goldberg dopada do niego. Wyniesienie do Jackhammer’a! Kane w powietrzu. Bill z ogromną łatwością utrzymuje swojego rywala tak jak każdego innego przed akcją kończącą i jjjjestt Jackhammer! Przypięcie 1…2…2,99! To jest nie możliwe! The Millenium Man klęczy zmęczony nad rywalem. Kane ponownie podnosi się w stylu Undertaker’a! Chwyta rywala za szyję. Wstaje z nim w takiej pozycji i błyskawicznie wykonuje potężny Chokeslam! Kane patrzy dzikim wzrokiem na swojego rywala. Chwyta go za rękę i zapina Hell’s Gate! To chyba koniec. Bardzo bolesny submission, którym Undertaker kończył wiele swoich pięknych walk właśnie został zapięty przez Kane’a! Bill Goldberg odklepuje! To koniec!

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest WWE Champion Chris Jericho! Chris, może najpierw pytanie dotyczące powrotu Bill’a Goldberg’a. Co o tym sądzisz?

JERICHO: Świetnie było znów zobaczyć Bill’a w ringu. Mam nadzieję, że wrócił do nas na stałe.

MARYSE: To teraz czas na Twoją walkę. Jak samopoczucie?

JERICHO: Jak WWE Champion. Czuję się jak prawdziwy i niepowtarzalny mistrz, który wie, że musi wygrać aby nie zawieść swoich bliskich i kibiców.

MARYSE: Pokonałeś już raz Cene. Będzie podwójnie zdeterminowany. Nie przeszkadza Ci to?

JERICHO: Pokonywałem już wielu kilka razy pod rząd i byli zdeterminowani nawet trzykrotnie. Nie przeszkadza mi to, że ktoś chce zostać mistrzem. Co najwyżej przeszkadza mi to w jaki sposób ta osoba chce nim być.

MARYSE: Dziękuje za wywiad i powodzenia!

Normal Match for WWE Championship

Chris Jericho© vs. John Cena

Obaj panowie stoją już naprzeciw sobie. Obok nich sędzia, który wznosi w górę WWE Championship. Main Event dzisiejszej gali, SummerSlam. WWE Champion Chris Jericho kontra John Cena. Czy poznamy nowego mistrza? Dowiemy się za kilkanaście minut, a może i więcej. Sędzia każde zabić w gong i tak się dzieje. Rozpoczynamy ostatnią walkę SummerSlam! Zwarcie na środku ringu. Próbę sił wygrywa John Cena. Sprowadza on swojego rywala do parteru i zaczyna okładać pięściami po twarzy. Jericho bardzo dobrze jednak zrzuca z siebie rywala i szybko wstaje. Panowie ponownie spotykają się w próbie sił i John Cena obejmuje przeciwnika i wykonuje Back Body Drop! Szybko wstaje i odbija się od lin a następnie wykonuje Shoulder Block, kolejne odbicie od lin i kolejny Shoulderblock. Jericho leży na macie a Cena bardzo szybko chce kończyć ten pojedynek. You Can’t See Me i Five Knuckle Shuffle! Jericho po tej akcji z pomocą lin podnosi się. Wyniesienie i pierwsza próba Attitude Adujustment. Jednak nie udana i Jericho zeskakuje z pleców rywala a następnie powala go Dropkick’iem. Cena wpada na narożnik i mamy roll up 1… kick out! Y2J podnosi rywala, kopie go brzuch a następnie wynosi i wykonuje Double Underhook Backbreaker! 1…2! WWE Champion szybko wstaje, wybija się od lin i nie trafia z Lionsault’em! Cena błyskawicznie podnosi się i zapina STF! Bardzo szybko mamy submission i bardzo szybko ta walka może się zakończyć! STF mocno zapięte. Jericho nie odklepuje. Z całych sił kieruje się w stronę lin. Jest już bardzo blisko i chwyta się ich w związku z czym Cena musi przestać! John szybko wstaje i czeka aż rywal także się podniesie. Po krótkiej chwili obaj są już na nogach a Cena przechodzi do ataku. Irish Whip o liny i Dropkick! 1…2! Za mało. Cena wchodzi na narożnik. Szykuje się efektowna akcja. Jericho wstaje i Cena skacze ale nie trafia z Top Rope Leg Drop’em! Pretendent bardzo szybko przemieszcza się do narożnika gdzie próbuje wstać. Odwraca się i Corner Clothesline od Y2J’a! Chris próbuje Irish Whip’u o liny ale John powstrzymuje go w efekcie samemu wykonując ten atak i kończy to Sidewalk Slam’em! Cena nie przestaje. Podnosi rywala i wykonuje mu bardzo szybko Guntwrench Suplex! Atak dalej trwa. Ponownie podnosi mistrza i wykonuje mu German Suplex. Przypięcie 1…2 kick out! Szybko wstaje i nie poddaje się. Ręka w górze i You Can’t See Me! Odbicie od lin i Five Knuckle Shuffle! Teraz czekamy aż WWE Champion wstanie. Już jest na nogach i wyniesienie. Attitude Adjustment! Przypięcie 1…2…2,9! Kick out! Nie możliwe? A jednak! Cena wściekły wstaje i przewraca rywala na brzuch a następnie zapina STF! Robi to jednak zbyt blisko lin i Jericho bardzo szybko chwyta się lin! Drugi raz submission nie przynosi efektów. John wstaje i niesamowicie zdenerwowany czeka na rywala. WWE Champion także wstaje i wyniesienie do Attitude Adjustment. Cena rzuca rywala ale ten świetnie się zatrzymuje na nogach i błyskawicznie wykonuje Codebreaker! Przypięcie 1…2… kick out!! Jericho wstaje i bez zastanowienia zapina Walls of Jericho! Cena próbuje doczołgać się do lin ale bardzo ciężko mu to idzie. Ale niespodziewanie John wydostaje się spod tego uchwytu i sam zapina STF! Jericho cierpi ale nie poddaje się. Dzieje się sporo w ostatnim czasie. Chris uwalnia się spod STF i zapina Walls of Jericho! Niesamowite rzeczy dzieją się w ringu. Tym razem Y2J trzyma rywala bardzo mocno i nie pozwala wydostać się spod tego submissionu. Cena ma małe szanse na wydostanie się, małe na doczołganie się do lin. Odklepuje! Ależ końcówka!

Ale to chyba jeszcze nie koniec! Do ringu zmierza czterech członków Nexus. Bez CM Punk’a. Wyrzucają Cenę z ringu i atakują Jericho. Urange od Otungi! Szybko podnoszą WWE Championa i Ryan wykonuje mu Ryan Bomb! Harris już czekał na narożniku i szybko wykonuje Splash!

This fire burns

Do ringu biegnie Mr.Money in the Bank CM Punk! Za nim biegnie sędzia. Lider Nexus wręcza arbitrowi walizkę!

MATTEWS: Panie i panowie CM Punk wykorzystuje kontrakt w walizce Money in the Bank!

Normal Match for WWE Championship

Chris Jericho© vs. Mr.Money in the Bank CM Punk

Sędzia czeka aż mistrz wstanie. Po tym co przed chwilą mu zrobiono trwa to bardzo długo i CM Punk strasznie się niecierpliwi. Pomaga nawet wstać mu ale sędzia nie pozwala na takie traktowanie. Wreszcie Jericho wstaje, słyszymy gong i od razu wyniesienie do GTS! Punk wykonuje Go To Sleep! Przypięcie 1…2…3! Mamy nowego mistrza! Nexus w ringu. Bez wątpienia odnieśli dzisiaj dwa wielkie sukcesy. Punk siedzi na rękach Ryan’a i Otungi i wznosi w górę mistrzostwo WWE!

Takim obrazkiem kończymy SummerSlam 2010!

Edytowane przez Pinio
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249508

Pinio wiedziałem że to będzie goldberg. skąd ?. Z news'ów przed wm'ką pisałeś tam że na summerslam zadebiutuje gwiazda z wcw oraz NWo ;). Cało Kształt Gali 10/10.

Finally Cm Punk Is wwe champion and hardcore champion ;).

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249627

SummerSlam wypadło naprawdę wspaniale. Walka gali wg mnie to Jericho vs Cena. Miałem dużą nadzieję na realizacje kontraktu Punk'a. Chris już drugi raz stracił pas na rzecz Mr. Money in the Bank. Goldberg'a wcale się nie spodziewałem. Byłem przekonany, że to Undertaker wróci. Gdy czytałem walkę o WHC myślałem, że Bill wygra. Corre na SmackDown!. I dobrze. Feud Rey'a z Sin Carą? Może być ciekawie. No i Batista wygrywa Battle Royal. Wolałbym gdyby to HHH wygrał no ale jak kto woli. SummerSlam oczywiście 10/10.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249657

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Ok, przeczytałem i przedstawię swoje wrażenie po SummerSlam. Moim zdaniem gala wyszła Ci dobrze - na pewno mocnym jej punktem były te wszelkie proma, które bardzo mi się podobały. Zdecydowanie mniej już wywiady i o ile ten z Barrettem był ok, to ten z Rockiem i Austinem wolał o pomstę do nieba. Zero kaczprejsów, zero fucków ze strony Steve'a, zero...Także to, że Punk zapowiedział, że nie wykorzysta walizki, a wykorzystał było do przewidzenia, gdy tylko przeczytałem 'nie' w wywiadzie. Nie lubię Goldberga i dobrze, że nie pokonał Kane'a i jego powrót jest dla mnie sporym zaskoczeniem. Fajny był backstage z Nexus i to co mówił do nich CM Punk. Wyczuć można było atmosferę wielkiej walki i taka też była. Walki u Ciebie są bardzo dobre i nie można im raczej nic zarzucić. Czekam na to co będzie dalej. Pisz dalej...Pozdrawiam.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249701

Zacznę od plusów:

Świetnie rozpisana walka Y2J'a z Ceną. Długa i było sporo fajnej akcji. Heelturn Mysteria? W sumie Rey mógłby powiedzieć: "Jeden meksykanin wybił się atakując mnie. Drugiemu na to nie pozwolę".

Corre na SD! co było do przewidzenia skoro Punk miał walizkę. Mam nadzieję że Wade zacznie dominację na Smacku.

Batista wygrał BattleRoyal i dobrze bo lubię Animala mimo jego małych braków ringowych.

Bardzo dobre walki o pasy midcardu ale...

Nie podoba mi się to że oba te tytuły trzymają goście, którzy na micu potrafią jedynie powiedzieć: "Kocham Was WWE Universe, gdyby nie wy to byłbym nikim" lub "Lepiej już przestań się chwalić Kryszczyn tylko choć i walcz jak mężczyzna". O ile jeden z nich mógłby nosić pas to jeśli jest dwóch naraz to trochę przesada, zwłaszcza że Christian i Dolph są sto razy bardziej rozrywkowi od tych high-flyer'ów.

Muszę przyznać że bardzo słabo rozpisałeś walkę Kane'a z Goldbergiem. Dwa ciosy finisher,drugi wstaje,wymiana finisherów i koniec. W matchu naliczyłem jakieś 5 akcji kończących, ale jak wyobraziłem sobie tą walkę to trwała by ona góra 10 minut. Podobnie z Rock'iem i Austin'em. Dwa ciosy, Stinger Splash, dwa chairshoty RockBottom i koniec :roll:

Widzę że niektórzy z komentujących popadają w zachwyt już wchodząc w ten temat i oceniają galę na "10" zanim ją przeczytają. Chociaż ogólnie galę oceniam dobrze/bardzo dobrze to dla mnie SS trochę przegrywa z poprzednimi PPV.

Jednak fajnie że masz taki duży zapał i ciągle piszesz diary przy okazji bardzo szybko dodając kolejne gale,bo czytając Twoje tygodniówki można miło zabić głód wrestlingu czekając na kolejną w realu.

Pozdrawiam :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249721

Gala wyszła dobrze, ale bywały lepsze. Walki o pasy Midcardu były dobre, ale szkoda, że jeden z tytułów nie zmienił pana. Czekałem na walkę Austin vs. Rock i wyszła ona dobrze, ale czegoś zabrakło. Ciekawy pomysł z turn'em Mysterio i myślę, że to dobry pomysł. Battle Royal to jedna z lepszych walk gali. Liczyłem na Hardy'ego, ale nie płaczę, że Batista wygrał choć myślę, że Kane go pokona. Nexus wygrało i Corre teraz będzie rządzić na SD. Po zwycięstwie Nexus'a pomyślałem, że Punk wykorzysta walizkę i tak się stało. Jericho vs. Cena - najlepsza walka SS i do tego to zakończenie z Punk'iem. Kane vs. ??? myślałem, że wyjdzie Taker, a tu Goldberg i liczyłem na jego zwycięstwo. Niestety wygrał Kane i to po słabej walce.

Za całą galę daje 9/10 i zapraszam do mnie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-249748

SummerSlam wypadło bardzo dobrze. Podobnie jak zauważył Adi, wywiad z Rockiem i Stone Coldem słabiutki. Dlaczego nie było keczfrejsów? Dlaczego nie było tej magii wokół tych zawodników? Szkoda. Taki segment to prawdziwy skarb, ale niestety go popsułeś. Oprócz tego wywiad z Wadem podobał mi się już o wiele bardziej. Co jeszcze? Ach tak - walki. To na pewno Twój najmocniejszy punkt. Jak na PPV przystało były one dosyć długie i rzecz jasna dobre. Fajnie, że pojawił się Goldberg. Zauważyłem małą pomyłkę:

Teraz już wszyscy wiemy kto jest tajemniczym partnerem Kane’a! Bill Goldberg!

Poza tym wszystko jak najbardziej w porządku. Szkoda, że Ziggler nie zdobył tytułu. Do tego Orton był bliski wygrania Battle Royalu, ale wygrał go Animal. Nie jest źle. Stawiałem na Vipera albo Batistę także trafiłem :) Oprócz tego z RAW pożegnało się The Corre. Nie lubiłem, gdy byli na SD w rl WWE i teraz także cieszę się, że wygrał NEXUS z Punkiem na czele. Właśnie, jeśli jestem już przy Punku to bardzo cieszę się z tego, że wykorzystał kontrakt MITB na Chrisie Jericho. CM Punk is WWE Champion;] Btw. wywiad z Jericho jak najbardziej okej.

No to podsumowanie: Gala podobała mi się i oprócz segmentu z Rockym i Texas Rattlesnake była naprawdę bardzo dobra. Walki długie, backstage niezły, proma także bardzo fajne. Czego chcieć więcej? Szkoda tylko, że ta cała Droga do SSlam już się skończyła. ;] Fajnie, że jesteś tak bardzo wytrwały i krok po kroku piszesz każdą tygodniówkę oraz PPV i że się to Tobie nie nudzi. Masz spory szacunek u mnie no i powodzenia dalej.

P.S. Nie zapomnij o zamówieniu :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/24/#findComment-250014

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• -Raven-
      I tak i nie. Nie - nie jest to prawidłowa odpowiedź. Tak - zdecydowanie jest to film dla Ciebie, amigo
    • Kaczy316
      1.Zgadzam się w 100% taki teatr/serial, ale wrestling nigdy nie był sportem   2.Przez prawie pół dekady ciężko nie powtarzać schematów, nawet w filmach obecnie to widać czy serialach, ciężko stworzyć coś oryginalnego, bo "wszystko już było".   3.100% Prawdy   4.Znaczą, ale niestety o wiele mniej niż kiedyś, w sensie uważam, że obecnie więcej niż w latach 17-22, ale mniej niż w latach przed PG Erą chociażby.(A i btw pominąłeś nr. 4 xD)   5.Wszystko się dostosowuję do swoich czasów dobrym porównaniem są filmy i seriale, bo do tego można porównać wrestling, jakie filmy wychodziły w latach 90-00? I ogólnie jakie rozrywki wtedy preferowano? Brutalność była mega pożądana przez ludzi, walki, coś dla tego typu grup odbiorców, a właściwie wtedy to były nawet masy, bo większości wmawiano, że to jest rozrywka, teraz wszystko jest tworzone pod masy i dzieci, jakie czasy takie widowiska.   6.A tutaj się nie wypowiem, bo ciężko mi coś powiedzieć, może coś w tym jest.   Teraz tematy bieżące:   1.Dość subiektywna opinia, ja uważam, że dzięki temu mieliśmy naprawdę mega WM 40, gdyby Cody zdobył tytuł rok wcześniej nie mielibyśmy tak dobrego odłączenia się Jeya według mnie od Romana, sytuacji z Bloodline całej, kozackiego feudu z Rockiem, świetnego momentu z wybraniem zemsty na Rollinsie przez Romana, no ja powiem tak, gdyby patrzeć świeżo po WM 39 to można by to tak uznać, ale patrząc ile świetnych momentów dało to, że właśnie Rhodes wygrał dopiero rok później to jestem zdania, że była to najlepsza możliwa decyzja.   2.Z Tym też się zgadzam w 100% Bloodline zaczyna nudzić, ale głównie dlatego, że znowu wracamy do punktu gdzie umiera sporo storyline'ów, po prostu boją się pociągnąć za spust, dlaczego Solo nie wygrał z Romanem? Dlaczego nawet po wygranej Romka nie dostaliśmy Rock Bottom dla Romualda? Czemu Heyman się nie mógł odwrócić od Romana? Dlaczego Reigns nie mógł zwerbować sobie drużyny na WG tylko to Drużyna się do niego kleiła pomimo tego co im robił? To story zyskało na innowacyjności i ryzyku, a teraz traci mega dużo na pójściu po najmniejszej i najbardziej przewidywalnej linii oporu.   3.Też w 100% się zgadzam i mówię to od dłuższego czasu, Sami od 2022 odwala taką robotę, a jedyne co miał to pas IC, gdzie stracił go w drugim feudzie meh, chociaż ME WM nie da się mu odebrać i genialnego momentu, tak dalej to nie jest pas WWE/WH i ścisły ME tygodniówek, PLE, po prostu jak jest potrzebny to go wyciągają z kieszeni, żeby jobbnął, to samo jest z KO, smutne, ale niestety prawdziwe.   4.Też nie jestem tego fanem, jak ma ktoś zdobyć pas to niech będzie Full Time, przyzwyczaiłem się, że pasy World potrafią trafiać w ręce part timerów, no zdarza się, trzeba "promować" federację nazwiskami, ale żeby nawet mid cardowe? To już dla mnie przesada, jeszcze ten run był mega kiepski i zabił tylko tytuł US jeszcze bardziej.   5.Tutaj uważam, że zawodzą przecieki i internet, jest cała masa spekulacji, plotek i fake newsów, najświeższy przykład? The Rock, zapowiedział, że będzie na Raw i to wszystko, zjawił się? Zjawił, ale w tym przypadku to było takie 50/50, bo WWE zaczęło pompowanie balonika na Bad Blood kiedy The Rock zakończył gale, ale potem wszystko dopowiadali sobie fani, jakieś pojawienie się na SvS, potem ataki na Raw na Netflixie, nieważne, że byłoby to świetne pod kątem story, ale WWE nigdy wprost nie powiedziało, że Rock naznaczy Solo na nowego Tribal Chiefa i zrobi go z niego i że to Rock za tym wszystkim stoi, to wszystko fani sobie ustalali, więc z jednej strony się zgadzam, a z drugiej fani mają mega wysokie oczekiwania, a czasem WWE chcę po prostu, żeby legenda się pokazała i pogadała i to wszystko, ale to też już się robi mega nudne, bo ile można słuchać o tym jak świetnie być w danym mieście i jaka ta publika nie jest genialna i jak to wrestler X nie tęsknił za miastem Y czy za samym WWE xD, kontrowersyjny temat bardzo, ale ciekawy.   6.Ciężko zrobić coś z niczego, jak mają zrobić Panie na równi z facetami kiedy......Wrestling i walki to stricte męska rozrywka? Zawsze tak było i zawsze tak będzie i w większości to faceci oglądają takie rzeczy i chcą oglądać utalentowanych zawodników, 3/4 babek botchuje najprostsze akcję, nawet jak dali ME WM to z tego co pamiętam finish był zbotchowany, a przecież były tam dwie zawodniczki, które tu wymieniłeś, to tak jakbyś chciał zrobić z facetów cheerleaderów, w sensie nie jestem pewny, ale chyba są faceci cheerleaderzy, jednak nie zmieni to faktu, że jest to dyscyplina, która nie dość, że lepiej wychodzi kobietom to jeszcze ludzie po prostu chętniej je oglądają, bo z nimi to zostało utożsamione, kwestia tego na czym/kim dana dyscyplina powstała i która płeć jest w tym lepsza, zdarzają się wyjątki oczywiście, ale nie zmienia to reguły i faktów, porównanie może kiepskie wybrałem, nie jestem pewny, ale takie jedynie mi do głowy przyszło.  
    • Jeffrey Nero
      Może przed Tv ludzi przyciągnie bo po sprzedaży biletów wygląda to mizernie.
    • HeymanGuy
      1. Wrestling to bardziej teatr niż sport Oczywiście, że w wrestlingu są elementy sportowe, ale jest to przede wszystkim teatr. Przykład? Chociażby feud Lesnara z Romanem m.in. na WM 34, gdzie wielu fanów czuło, że walka była "ustawiona", ale nie pod względem wyniku, a pod kątem większego marketingu, a nie autentycznego rywalizowania dwóch zawodników. Historia i scenariusz były bardziej widoczne niż sama walka w ringu. Nawet w WWE, jednym z głównych atutów są właśnie postacie i opowiadanie historii, które przyciągają widza, a nie czyste umiejętności sportowe. 2. "WWE stało się mega komercyjne i przewidywalne" Pamiętacie, jak Vince McMahon wykreował najpierw SCSA, potem Jasia Cenę i tak powtarzał ten schemat z coraz to nowymi "twarzami" federacji> Zaczęło to być przewidywalne. Przykład: kiedy Cena zdobył 16. tytuł mistrza WWE w 2017 roku, fani odczuli to jako kolejną próbę wykreowania historycznego momentu, który nie miał większego związku z rzeczywistą rywalizacją. WWE stało się maszyną do zarabiania pieniędzy na nazwiskach i powtarzalnych formułach. Kolejnym dowodem może być dominacja The Undertakera przez lata – jego seria na WrestleManii była traktowana jak wydarzenie, ale z roku na rok traciła na świeżości. Schematy, schematy i jeszcze raz schematy. 3. "AEW to jeszcze nie jest prawdziwy konkurent dla WWE" Owszem, AEW zyskało wielu wiernych fanów, ale wciąż nie może dorównać WWE pod względem globalnego zasięgu. Jednym z najbardziej mówiących o tym momentów była reakcja na "All In" w 2018 roku, kiedy AEW ogłosiło ogromne plany i zmiany w wrestlingu, a potem okazało się, że ich plany są w dużej mierze oparte na tym, co już robiło WWE, tylko z deka gorszym wykonem elitarnym to wychodzi. AEW wciąż nie potrafi zbudować takiej samej bazy subskrybentów w WWE Network, tudzież od kilku dni fani WWE na Netfliksie, czy dotrzeć do tak szerokiej grupy odbiorców na całym świecie. 5. "Znaczenie mistrzostw w WWE i nie tylko. Czy one coś jeszcze znaczą?" Czy pas mistrza WWE ma jeszcze jakiekolwiek prawdziwe znaczenie? W wielu przypadkach pasy są bardziej elementem marketingowym niż oznaczeniem najlepszego zawodnika. Przykład? Cała masa, Jinder Mahal przejmujący pas aby trafić na indyjski rynek. Walki o pasy stały się bardziej oparte na scenariuszach ,,po coś" niż na faktycznej rywalizacji, co było widoczne w wielu storyline'ach. Oczywiście przykład Jindera to jeden z wielu, ale ten najbardziej przychodzi mi do głowy, kiedy w rosterze mieliśmy przecież masę lepszych workerów. 6. "Wrestling w latach 90-tych miał ten ‘dziki’ klimat, teraz za bardzo się tego boją, a nie powinni" Lata 90-te w wrestlingu to czas, kiedy granice były przekraczane. Z jednej strony mieliśmy erę Attitude WWE, z Austinem, Rockiem i Triple H, a z drugiej – ECW, które promowało brutalność, kontrowersyjne tematy i awangardowe podejście do tego, co można zrobić w ringu. W tym czasie wrestlerzy tacy jak Mick Foley (Cactus Jack) czy Terry Funk wprowadzali brutalność, która nie miała miejsca w dzisiejszym, bardziej ułożonym wrestlingu, przynajmniej tym mainstreamowym na dłuższą metę. Wiadomo jest GCW i inne CZW itp., ale to nie to samo. To były czasy, gdy nawet McMahon robił coś szalonego w ringu. Dziś już tego nie ma, a powinno się do tego od czasu do czasu wracać, ale na poważnie, a nie na odwal się. Kiedyś takie gale jak Extreme Rules i TLC zwiastowały naprawdę coś niespotykanego. Wiadomo, kiedyś formuła się wyczerpuje, ale aż tak szybko? 7. "Kontrowersyjni wrestlerzy na siłę wciskani audiencji" Patrząc na p sytuację np. z Joeyem Ryanem, który został oskarżony o molestowanie, ale mimo to próbował powrócić na ring, widać, że promotorzy wrestlingu często ignoruje kontrowersje. WWE przez wiele lat trzymało się "herosów", ale kiedy te osoby wpadły w skandale, organizacja po prostu je ignorowała i nie rozliczała się z nimi do końca. To samo dotyczy sytuacji z Hulk Hoganem, który po skandalu z nagraniem rasistowskim wrócił do WWE po kilku latach, co wywołało falę kontrowersji. Z jednej strony wrestling jest show, ale z drugiej, niektóre decyzje są bardziej biznesowe niż moralne, choć nie wiem co miało na celu pojawienie się Hogana na ostatnim RAW, bo ani biznesowo, ani moralnie się to nie spina imo. To było tak ogólnikowo, teraz bardziej na bieżąco. 1. "Cody Rhodes i jego droga do tytułu mistrza WWE" Historia Cody'ego Rhodesa, który wrócił do WWE po latach nieobecności, była jedną z najgorętszych story 2023 roku. Jednak ja jestem zdania, że WWE niepotrzebnie "zatrzymało" jego zwycięstwo nad Romanem Reignsem na WrestleManii 39, co było dla mnie sztuczne i przeładowane marketingiem. WWE zbudowało sobie historię wokół tego, że Cody musi "doprowadzić historię rodziny Rhodesów do końca", ale czy to naprawdę miało sens w kontekście jego rzeczywistego rozwoju w WWE i federacji? Przecież to było przewidywalne, Cody zasługiwał na pas mistrza wcześniej, zamiast rok panowania Reignsa prawie, że w hibernacji. Co teraz z tego wielkiego reignu Romana? Wspomnienie, ale czy dobre? 2. "Roman Reigns i jego dominacja nad WWE – ile można?" Roman Reigns stał się niemalże niepokonanym mistrzem w WWE, a storyline wokół jego dominacji trwa już od kilku lat. Mnie już szczerze nudzi tą idea Reignsa, bo choć jest dobrze napisany, to powtarzalność tego, jak Reigns "niszczy" kolejnych rywali, staje się przewidywalna. Całe "Bloodline" i jego rozwój w tej sytuacji miały ogromny potencjał, ale powtarzalność tej dominacji sprawia, że m. in. ja oczekujemy, spodziewamy się czegoś nowego, innowacyjnego. Co więcej, sytuacja z bliźniakami sprawiała wrażenie, że saga Bloodline idzie w stronę bardziej "personalnego" konfliktu niż rzeczywistej rywalizacji sportowej. Czasem sobie tak myśle, kiedy ta historia w końcu osiągnie swój "koniec" i jak WWE zrealizuje tę "dominację" na dłuższą metę, bo który to już ME WM będziemy mieć oparty w jakimś stopniu na kimś z Bloodline? Nawet nie chcę wiedzieć. 3. "Sami Zayn i knebel Triple H'a na jego twarzy. Jak WWE hamuje Samiego Zayna? Dlaczego?" Zaczynając od najpierw "lojalnego członka" Bloodline, Zayn stał się jednym z najgorętszych nazwisk w WWE dzięki świetnej pracy nad swoim charakterem. Jednak po jego "odwróceniu się" od Reignsa i staniu się bohaterem, zaczęły się pojawiać kontrowersje dotyczące tego, czy WWE naprawdę pozwoli Zaynowi zbudować "autentyczną" postać bez polegania na "momentach" z przeszłości. Wyraźnie widać, że Zayn często wpasowywał się w role, które były tylko "przeplatanką" starych smaczków storyline'owych, co niekoniecznie pasuje do jego talentu i potencjału, bo to i to ma ogromne. Męczy mnie to, że mają Samiego na wyraźnym hamulcu, zamiast spuścić go ze smyczy i pokazać co potrafi z pasem załóżmy WHC, albo WWE. Wszystko po to, żeby aktorzyny miały co robić, albo ktoś kończył historię przez 2-3 lata, SZ spokojnie dźwignąłby główny pas w WWE i to jest kryminał, że jeszcze tego nie zobaczyliśmy patrząc na to jaką robotę robi w ostatnich miesiącach. 4. "Logan Paul jako mistrz – czy to naprawdę dobra droga?" Pojawienie się Logana Paula w WWE wywołało mieszane uczucia u mnie. Jego status super gwiazdy w mediach społecznościowych i ogromny zasięg sprawiły, że WWE postanowiło dać mu pas US. Jednak ja totalnie nie widzę żadnego sensu w tym, by celebryta, który nigdy wcześniej nie był profesjonalnym wrestlerem, zdobywał tytuł nawet w midcardzie. Może to być świetny ruch marketingowy, ale pod względem storyline'owym wydaje się to kontrowersyjne, bo można to traktować jako "spalanie" mistrzowskich pasów w imię szerszego zainteresowania mediów. Czy to dobry kierunek, by tytuł mistrza był traktowany jako coś, co można "sprzedać", a nie zasłużyć na niego w ringu? Przypominam, że w rosterze mamy takie tuzy jak Theory, Knight, Waller, no cholera moge wymieniać przez pare minut na jednym wdechu. Ale traktujmy pasy jak zabawki dalej, gawiedź i tak łyknie. 5. "(nie)Udane powroty legend do WWE – nostalgia czy wypalenie?" Powroty legend takich jak Edge i Christian (zwłaszcza po zakończeniu kariery Edge'a w 2011 roku) są zarówno ekscytujące, jak i kontrowersyjne, z uwagi na to że wychodzą inaczej niż sobie wyobrażamy. Na ogół cieszę się z ich występów, ale z drugiej strony – czy nie zaczyna to być po prostu używanie nostalgii zamiast rozwijania nowych gwiazd? WWE kontynuuje wciąganie starych, lubianych postaci do głównych storyline'ów, co wywołuje pytanie, czy to nie blokuje możliwości stworzenia nowych legend. Z jednej strony, te powroty dodają wielkiego efektu wow, ale z drugiej, mogą sprawiać, że nowe talenty nie dostają odpowiedniej przestrzeni. Moje zdanie jest takie, że WWE ostatnio nie potrafi za bardzo w wielkie powroty. Jedynie powrót Punka zasługuje na uwagę, ale reszta? Bez większego echa i polotu według mnie. Kiedyś bardziej w to potrafili. 6. "Wrestling kobiet – czy WWE robi wystarczająco, by promować je na równi z mężczyznami?" W ostatnich latach kobiety w WWE, takie jak Becky Lynch, Charlotte Flair czy Rhea Ripley, zyskały ogromną popularność, ale wciąż pojawiają się pytania o to, czy WWE naprawdę traktuje je na równi z mężczyznami. Storyline’y z udziałem kobiet są coraz bardziej złożone i emocjonalne, ale wciąż można zauważyć, że są one traktowane jako "dodatkowe" story w porównaniu do głównych fabuł z mężczyznami. Np. walka Becky Lynch z Trish Stratus na SummerSlam 2023 była świetnie zrealizowana, ale była to zaledwie jedna z kilku równolegle toczących się historii, niekoniecznie traktowanych na równi z głównymi pasami męskimi. W skrócie według mnie WWE nie robi nic, abym przestał traktować kobiety jako przerwa na siku.  
    • MattDevitto
      Wraca Omega, więc to powinno ludzi zainteresować
  • Dodaj nową pozycję...