Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

RAW bardzo dobre. No to po kolei. Austin wraca na RAW! Jeśli on wrócił to na SD! musi wrócić Rock. Austin vs Rock na SS? Dobry pomysł. Wiedziałem, że Christian zaatakuje Bourne'a. Mam nadzieję, że na SS Christian zdobędzie IC Title. Harris w Nexus a Młody Perfect w Corre. Też dobry pomysł. Zawsze jakieś wzmocnienie. No i 5 vs 5 na SS. Jestem prawie pewny, że wygra Nexus. Np. dlatego, że Punk ma czerwoną walizkę. Rozpad DX? Zobaczymy jak to się potoczy. Może HHH vs HBK? Nie mam pojęcia. Main Event dobry. Wygrana Punk'a cieszy. Liczę na wykorzystanie walizki na SS. RAW jak zwykle 10/10.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-247287

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

30.07.2010

Drugie SmackDown! na drodze do SummerSlam rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Panowie wspomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia oraz z ostatniego RAW kiedy to:

-Steve Austin wyzwał na pojedynek The Rock’a!

-Dolph Ziggler zaatakował Kaval’a

-Poznaliśmy kolejnych uczestników Battle Royal na SummerSlam

-Kane obronił tytuł w rewanżowej walce z Ted’em DiBiase, po walce stwierdził, że nie ma dla niego rywala na SmackDown!

A już dzisiaj wielki powrót!

-------------------

Na hali panuje cisza. Wszyscy czekają na powrót. Kto to będzie? Każdy zadaje sobie pytanie.

If yaaa smmmmeeeellllllll

No i wszystko jasne. The People’s Champ, The Rock powraca na SmackDown! A więc już dzisiaj poznamy odpowiedź na to czy zgadza się na walkę. Publiczność szaleje, słychać głośne okrzyki: „Rocky, Rocky!”, które nie pozwalają dojść do słowa Rock’owi. Po chwili jednak publika ucisza się.

ROCK: Finally! The Rock has come back to Friday Night SmackDown! The Rock powrócił do domu. The Rock jest tutaj aby odpowiedzieć na zaczepkę Steve’a Austin’a! Oglądałem RAW i wiem co się aktualnie dzieje. Steve Austin powraca i chce walki rewanżowej za WrestleManię. Steve, pamiętaj, że ja nie zapominam o siłowni i treningach i cały czas pracowałem i nadal pracuję! Jestem lepszy niż na WrestleMani i jestem w stanie pokonać Cię! Masz to! The Rock zgadza się na pojedynek. Powiedziałeś, że mogę wybrać rodzaj pojedynku. Na WrestleMani był to No Disqualification Match. Obaj byliśmy bardzo zakrwawieni. The Rock postanawia, że na SummerSlam dojdzie do First Blood Match’u! Sprawa naszej walki jest załatwiona Steve. Teraz czas na drugą ważną kwestię, która sprawiła, że powróciłem. Oglądałem oczywiście ostatnie SmackDown i wiem co się tutaj dzieje. Słyszałem dokładnie to co powiedział Kane po zakończeniu walki rewanżowej z Ted’em DiBiase. Nie zgadzam się z nim. Jest osoba, która go pokona! Znam bardzo dobrze człowieka, który mu odbierze na SummerSlam pas. Tak jest Kane... The Rock ma dla Ciebie rywala, którego poznasz na SummerSlam! Bądź czujny kolego bo nie wiesz co The Rock gotuje!

Ostatnie słowa publiczność wypowiedziała razem z Rock’iem. Zaraz po tym ponownie słyszymy theme wielkiego powracającego i ten żegna się z fanami i wraca na zaplecze.

-------------------

Normal Match

Dolph Ziggler vs. The Great Khali

KOŃCÓWKA WALKI: Khali chwyta rywala za szyję i podnosi go. Będzie Double Hand Chokeslam! A jednak nie. Ziggler świetnie ucieka i zachodzi rywala od tyłu. Rzuca mu się na plecy i zapina Sleeper Hold. Khali traci powietrze i pada na kolana. Ziggler ani nie myśli aby przestać. Jeszcze mocniej dusi rywala. Olbrzym z Indii już leży na macie i traci przytomność. Sędzia kończy pojedynek i ogłasza zwycięzcą Dolph’a Ziggler’a!

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest The Rock!! Możesz nam zdradzić chociaż trochę kto to będzie?

ROCK: A o czym mówisz?

TIFFANY: O rywalu Kane’a na SummerSlam. Kto to jest? Wszyscy już chcą poznać tą osobę.

ROCK: No właśnie nie mogę tego powiedzieć. To jest taka osoba, na którą na pewno każdy z Was czeka. To jest osoba, która na prawdę jest w stanie pokonać Kane’a.

TIFFANY: Na prawdę nie możesz powiedzieć?

ROCK: SummerSlam to piękna gala i impreza jednocześnie. Musi się na niej wydarzyć coś niespodziewanego i mam zamiar przygotować Wam taką miłą niespodziankę.

TIFFANY: A co powiesz o Twoim pojedynku na SummerSlam?

ROCK: Będzie emocjonujący i... wygram!

TIFFANY: Dzięki za wywiad.

-------------------

Na Backstage’u widzimy Mistrzów Tag Team’owych John’a Morrison’a i The Miz’a. Ten pierwszy zabiera głos.

MORRISON: Oj jak mi przykro. Przeze mnie wielcy przyjaciele pokłócili się i już nigdy nie będą mistrzami Tag Team’owymi. Mam chęć popłakać się i zapaść się pod ziemię. Czuję się podle.

MIZ: A teraz na poważnie. Zbliża się SummerSlam a my nie mamy rywala. W związku z czym wspólnie z John’em weźmiemy udział w Battle Royal i na pewno jeden z nas to wygra bo jesteśmy niesamowici! Prawda John?

MORRISON Ta... Ta... Tak... Maa... Maaszz rację Miz.

MIZ: No już dobrze. Jesteśmy tag team championami i jeden z nas jest przyszłym WWE Championem. Nie martw się.

MORRISON: Nie martwię się! Ha ha! Czuję się świetnie!

MIZ: No... I tak ma być! A teraz walka!

-------------------

Normal Match

Tag Team Champion The Miz(w.John Morrison) vs. Cody Rhodes

KOŃCÓWKA WALKI: Od samego początku The Miz był w ataku a teraz ku zdziwieniu Morrison’a to Cody Rhodes ma przewagę. Seria ciosów w twarz. Bierze rozbieg i rusza na rywala ale nie trafia ze Stinger Splash’em w związku z czym wpada w narożnik. Miz zaczyna kopać rywala i sędzia go odciąga. W tym momencie nieuwagę sędziego wykorzystuje Morrison, który kopie Rhodes’a w głowę. Ten chwiejąc się oddala sie od narożnika w stronę Miz’a. Tag Team Champion dopada do niego i wykonuje Skull Crushing Finalle. Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Widzimy pomieszczenie, w którym panuje grobowa atmosfera. Pali się czerwone światło. A w pomieszczeniu widzimy World Heavyweight Championa Kane’a!

KANE: The Rock! Jeśli myślisz, że możesz od tak wybrać mi rywala to jesteś w błędzie. Naraziłeś się Wielkiemu Potworowi i teraz Twoje życie bardzo się zmieni. Będę Twoim największym koszmarem. Nie obchodzi mnie to, że znasz kogoś kto może mnie pokonać. Takie rzeczy nie są możliwe. A wszyscy ludzie wierzą Ci. To jest jedna wielka głupota, Twój sen. To nie dzieje się na prawdę co opowiadasz. Miałeś sen, w którym poznałeś jakąś osobę, która twierdzi, że mnie pokona i nagle powracasz sobie na SmackDown i grozisz mi, że stracę pas? Bez względu na to z kim przyjdzie mi się mierzyć na SummerSlam to wiedz, że i tak największym poszkodowanym będziesz ty! Rozwścieczyłeś potwora, którym jestem i teraz ciężko będzie mnie uspokoić. Jest to nawet niemożliwe! Mojego rozwścieczenia i frustracji nie da się opisać słowami. To co się w środku mnie gotuje to coś strasznego. Normalny człowiek by tego nie wytrzymał. Ale ja jestem potworem. Wielkim Czerwonym Potworem, który jest koszmarem każdego kto z nim zadarł. The Rock... Wdepnąłeś w gówno i teraz będziesz miał ciężko. Obiecuję Ci to!

Kane uderza pięścią w kamerę i tracimy obraz.

------------------

Oto co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Celtycki Wojownik zmierzy się z innym Wojownikiem. Sheamus kontra United States Champion Kaval!

W walce wieczoru Randy Orton stanie przeciwko World Heavyweight Championowi Kane’owi!

-------------------

Normal Match - No title

United States Champion Kaval vs. Sheamus

KOŃCÓWKA WALKI: Kaval atakuje znacznie większego rywala serią low kick’ów. Następnie odbija się od lin i potężny clothesline od Irlandczyka. Teraz to Sheamus odbija się od lin i wykonuje Leg Drop. Szybko wstaje i podnosi rywala a następnie bierze Jego głowę między nogi. Wyniesienie i uczestnik Battle Royal ma rywala w pozycji do akcji kończącej. Rusza ale Warrior sprytnie w ostatniej chwili ucieka i najwięcej ucierpiał ten, który miał zakończyć ten pojedynek. Leży na macie a Kaval wchodzi na narożnik. Tauntuje i Warrior’s Way! Nie trafia! Sheamus odsunął się w ostatniej chwili. US Champion łapie równowagę po nieudanym skoku, odwraca się i Bicycle Kick! Przypięcie 1…2…3! Celtic Warrior pokazuje, że ma duże szansę na zostanie mistrzem WWE!

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moim gościem jest uczestnik dzisiejszej walki wieczoru Randy Orton. Randy, tydzień temu przegrałeś z Edge’em. Jak ta porażka wpłynęła na Ciebie.

ORTON: Po prostu przegrałem i mimo iż z trudem przełknąłem tą porażkę to jednak zamierzam iść dalej drogą w kierunku WWE Championship.

TIFFANY: No właśnie. WWE Championship jest teraz na RAW ale ostatnio bardzo głośno jest o nim na SmackDown. Czy istnieje szansa by dwa najważniejsze tytuły były na SmackDown?

ORTON: Zrobię wszystko aby tak się stało. SmackDown od dawna jest w cieniu RAW ale zamierzam na SummerSlam wygrać Battle Royal, zostać pretendentem i na pierwszym SmackDown po Night of Champions pojawić się na gali z pasem WWE na ramieniu!

TIFFANY: Co jeśli nie uda Ci się tego zrobić?

ORTON: Wtedy się pomyśli co dalej. Jeśli nie ja to mam nadzieję, że ktoś inny zrobi to co zamierzam ja i wtedy będę mógł spokojnie mu ten pas odebrać.

TIFFANY: No to w takim razie powodzenia! Dzięki za wywiad.

-------------------

Normal Match - No title

World Heavyweight Champion Kane vs. Randy Orton

KOŃCÓWKA WALKI: Seria Upper Cut’ów od Kane’a. Orton na linach. Big Red Monster bierze rozbieg i rusza na rywala ale Randy sprytnie schyla się uginając linę i mistrz wypada poza ring. Sędzia zaczyna odliczać a Orton wychodzi poza ring do rywala. Z trudem podnosi go. Próba Irish Whip’u ale Kane kontruje tym samym i The Viper ląduje na schodkach. World Heavyweight Champion podnosi rywala i wrzuca go do ringu i sam też do niego wraca i przypina 1…2! To zdecydowanie za mało by wygrać. Kane wstaje i wystawia w górę rękę. To oznacza oczywiście tylko jedno. Orton wstaje i zostaje chwycony za szyję. Wyniesienie i Chokeslam! Kane tauntuje w stylu Undertaker’a.

ROCK: Hej Kane! Tutaj jestem! Za Tobą! Nic nie słyszę. Ale chcę Ci powiedzieć, że to mi się nie sniło tylko na prawdę znam osobę, która pokona Cię nie SummerSlam!

Kane szybko odwraca się i atakuje Orton’a. Wyniesienie i Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…3! World Heavyweight Champion odwraca się w stronę titantronu ale Rock’a już nie ma.

Takim obrazkiem kończymy SmackDown!

AKTUALNA KARTA NA SUMMERSLAM[15.08.2010]:

PLAKAT:

http://img94.imageshack.us/img94/1135/plakatae.jpg

1.Normal Match for WWE Championship

http://desmond.imageshack.us/Himg215/scaled.php?server=215&filename=44054040.jpg&res=medium

Chris Jericho vs. John Cena

2.Normal Match for World Heavyweight Championship

http://img830.imageshack.us/img830/5750/12760384.jpg

Kane vs. The Rock’s Mystery Opponent

3.Battle Royal for #1 contender to WWE Championship

Sheamus vs. Randy Orton vs. Ted DiBiase vs. Edge vs. Triple H vs. The Miz vs. John Morrison vs. Drew McIntyre vs. ??? vs. ??? vs. ???

4.5 vs. 5 Elimination Tag Team Match - Looser Leave RAW

http://img713.imageshack.us/img713/4076/73043095.jpg

Nexus[CM Punk, Mason Ryan, David Otunga, Michael Tarver, Husky Harris] vs. The Corre[Wade Barrett, Justin Gabriel, Heath Slater, Skip Sheffield, Michael McGillicuty]

5.First Blood Match

http://img717.imageshack.us/img717/4885/30612896.jpg

Steve Austin vs The Rock

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-247505

Nowe SmackDown! Podoba mi się ze względu na bardzo ładne zaplanowanie gali. Odpowiednia ilość backstage, walk i speech'y. Chociaż dla mnie Rock miał trochę za krótką mowę. Poza tym ten speech nie był taki jakby Rock'owy. Był taki bez żadnych rewelacji. Same konkrety o walce o z Austin'em i rywalu dla Kane'a a zero tego geniuszu Rock'a. Ogólnie chodzi o to że gdybym czekał w WWE na powrót Rocka i zobaczył tylko tyle to byłbym rozczarowany. Co do wyników dobrze Kaval przegrał z Sheamus'em bo to narazie nie ta liga. Pod koniec jednak po zaczepce Rocka, aż prosiło się o RKO from nowhere takie w stylu Ortona. Jeśli już mowa o Randym u Ciebie jest on jeszcze bardziej mniej Viper niż w prawdziwym World Wrestling Entertainment. W tych wywiadach z Tiff jest takim ciapciaczkiem "no spróbuje wygrać, ale nie wiem czy mi się uda" "Bardzo lubię Teda diBiase, bo to taki fajny chłopiec". Podsumowując Randall jest starsznie nijaki i jednak zmieniłbym coś w jego postaci.

Ocena SmackDown! 4-/6

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-247515

Rock wraca, świetnie. Zanosi się na to, że Taker wróci i powalczy z Kanem na SS, bo w końcu The Rock długo był z braćmi destrukcja, odłączył się od Kane, więc został mu Taker. A może ta nowa gwiazda, w końcu miał to być wielki debiut. A walka w debiucie o World Heavyweight Championship to coś wielkiego, ale raczej debiutant by tego nie wygrał. Możliwe, że będzie to sam The Rock. To by było coś wielkiego, najpierw na początku gali pokonałby Austina, a potem zdobywa World Heavyweight Title. Dobra, poniosło mnie, ale w sumie jest to możliwe. Zgadzam się z kolegą wyżej, Orton jest nijaki. Jeszcze odnośnie RAW, ciekawe co z Shawnem, prawdopodobnie Battle Royal, ale może skołujesz mu jakiś Single Match, a później feud z HHH. Rozgadałem się o Summerslam, a miało być o SmackDown, speeche wyszły bardzo dobrze, walki nieco gorzej, ale to nie o nie chodzi na tygodniówkach. 9/10 za SmackDown, otworzyło ono sporo nowych i ciekawych rozwiązań.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-247521

• Reputacja:   1

Szczególnie ciekawy odcinek, moją największą uwagę w tym odcinku przykuło The Miz vs Cody Rhodes (nie ukrywając tego to miałem właśnie robić filmik na YT, w którym miałem ich dwóch i do tego Zigglera dorzucić i ich porównać, ale zrezygnowałem) są do siebie bardzo podobni, a ich walkę rozpisałeś ciekawię, ale chciałbym zobaczyć jej nie samą końcówkę tylko full :P. Również walka Sheamus vs Kaval ciekawy skład The World Warrior vs The Celtic Warrior starcie dwóch wojowników tylko jeden Celtycki a drugi ziemi.Dobra końcówka walki i wykonanie Brogue Kicka.

Odniosę się teraz do karty na Summerslam:

-WHC Championship Kane vs The Rock, może być nawet ciekawie, pojedynek The Big Red Machine vs Brahma Bull.Rocky ma zarezerwowane dwie walki podczas jednej gali, więc z pewnością w jednej z nich nie podoła i przegra.

-SCSA vs Rock czyli jak za dobrych kilka lat temu, bardzo fajnie, że postanawiasz to kontynuować bo również może być ciekawie.

-Nexus vs Corre.Lepszy skład ma Nexus:Mason Ryan,Michael Tarver,Husky Harris noi Punk :D i to myślę że oni wygrają tą walkę.

Zapraszam do mnie :) Dzisiaj dodałem długi odcinek SD :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-247553

WHC Championship Kane vs The Rock, może być nawet ciekawie, pojedynek The Big Red Machine vs Brahma Bull.Rocky ma zarezerwowane dwie walki podczas jednej gali, więc z pewnością w jednej z nich nie podoła i przegra.

Rock nie będzie walczył w tym pojedynku tylko The Rock's Mystery Opponent.

SD! bardzo dobre, tak jak reszta gal. Przeciwnikiem Kane'a będzie na 90% Undertaker. No bo kto? Rock wraca i na SS SCSA vs Rocky. Mam nadzieję, że ta walka będzie jedną z najlepszych na gali. WWE Championship i WHC na SmackDown? Sam nie wiem czy to dobrze czy nie. W walce wieczoru myślałem, że po gadce Rock'a Randy wykona RKO z nienacka i po walce ale jednak nie. 9/10.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-247573

Zarówno RAW jak i SmackDown! naprawdę emocjonujące. Juz powoli czuć SummerSlam ,które zbliża się wielkimi krokami. POwrót The Rocka i Stone Colda oraz walka pomiędzy nimi na SS. Bedzie ciekawie. Na kolejnym Smacku pewnie wróci Taker jak już tu koledzy wyżej pisali , innego scenariusza nie widzę :D . Bardzo dobry segment podczas ostatniej walki. No cóż pora czekać na nastepne. Moja ocena 6/6 POzdro i zapraszam do mnie 8) .
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-247702

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

2.08.2010

Trzecie RAW po na drodze do SummerSlam otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Evan Bourne ponownie pokonał Jack’a Swagger’a i ponownie dostał gratulacje od Christian’a z tym, że zaraz po nich został zaatakowany.

-Husky Harris dołączył do Nexus a Michael McGillicuty zasilił szeregi The Corre.

-Doszło do starcia Nexus i The Corre. Zakończy się ono walką na SummerSlam a przegrany opuści RAW.

-RAW Mr.Money in the Bank CM Punk pokonał WWE Championa Chris’a Jericho w najważniejszym momencie oszukując sędziego.

-------------------

Bourne to fly

Theme Evan’a Bourne’a rozpoczyna dzisiejsze RAW. Zapewne młody mistrz interkontynentalny chce powiedzieć kilka słów o zeszłotygodniowym ataku.

BOURNE: Witajcie WWE Universe! Na początku chciałbym Wam powiedzieć, że ze mną już wsztstko w najlepszym porządku. Atak Christian’a nie był taki na jaki wyglądał i dzisiaj już jestem w pełni sił. Chciałem natomiast przekazać Christian’owi, że jeśli ma jakiś problem to możemy go załatwić w ringu. Atakami od tyłu i zagrywkami w postaci gratulacji nie uda mu się nic osiągnąć. Christian, przyjdź tutaj i powiedz co jest nie tak. Masz problem? Proszę masz teraz okazję by go rozwiązać.

Just close your eyes

Christian wychodzi przed titantron z mikrofonem w ręku.

CHRISTIAN: Tak Evan... Mam problem. Ty nim jesteś. Ale jakoś nie mam chęci by go rozwiązać. W sumie podoba mi się obijanie twojej twarzy i nie zamierzam z tego rezygnować.

BOURNE: Dlaczego nie zrobisz tego w ringu? Chodź tutaj i się zmierzmy.

CHRISTIAN: Bo w ringu to każdy się spodziewa co zrobię i mam mniejsze pole do popisu. Jest jednak jeden ring gdzie się spotkamy. Będzie to w Staples Center w Los Angeles na SummerSlam. Stawką naszego pojedynku będzie Intercontinental Championship. Co Ty na to?

BOURNE: Musiałbym być głupi aby odrzucić tą propozycję! Możesz być tego pewny!

CHRISTIAN: A teraz zrobimy coś innego.

Christian wyrzuca mikrofon i rusza do ringu. Wślizguje się do niego ale zostaje zaatakowany przez Bourne’a. Radzi sobie jednak i szybko wstaje a także przewraca rywala i zaczyna go uderzać pięściami w twarz. W tym momencie przybiega na pomoc Mark Henry, który łapie Christiana i bez problemu wyrzuca go poza ring. Następnie wychodzi do niego i ata...

BRET HART: Hej panowie! Spokojnie Mark. Ogłaszam, że za chwilę odbędzie się starcie Christian kontra Mark Henry!

-------------------

Normal Match

Christian vs. Mark Henry

KONCÓWKA WALKI: Mark Henry podnosi rywala do World Strongest Slam’u. Wyniesienie i Christian zeskakuje z rąk najsilniejszego człowieka na świecie i wykonuje Neckbreaker. Następnie Christian wchodzi na narożnik i czeka aż rywal wstanie. Tak jest właśnie teraz i Capitan Charisma wykonuje Crossbody. Szybko się podnosi i zaczyna klaskać a publiczność nie w przeciwieństwie do ostatnich lat. Mark Henry wstaje, Christian dopada do niego i próbuje wykonać finisher. Z trudem mu to idzie ale już obrócił rywala i jest Killswitch! Przypięcie 1…2…3! Christian wygrywa!

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest RAW Mr.Money in the Bank, lider Nexus CM Punk. W zeszłym tygodniu pokonałeś WWE Championa Chris’a Jericho. Zrobiłeś to jednak w...

CM Punk odbiera mikrofon Maryse.

PUNK: Czy to ważne? Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że pokonałem aktualnego mistrza a oznacza to, że bez względu na to czy wykorzystam walizkę na pięć minut czy zaraz po wyczerpującej walce aktualnego mistrza to i tak wygram. Jestem najlepszy na świecie i każdy to przyzna. Jestem liderem najbardziej dominującej stajni już od dobrych dwóch miesięcy i wszystko idzie zgodnie z planem. Nie ma sporów, kłótni. Każdy słucha lidera i wykonuje Jego polecenia. Nikt, NIKT jeszcze nie stworzył w WWE takiej stajni. Nexus jest wyjątkowe i z dnia na dzień, z tygodnia na tydzień, z miesiąca na miesiąc każdy w swojej głowie uświadamia sobie to.

MARYSE: Na SummerSlam dojdzie do starcia Nexus vs Corre. Jak zamierzasz zmotywować swoich podopiecznych? To będzie ich pierwszy prawdziwy występ na PPV.

PUNK: Mimo iż będą debiutować w walce na PPV to nie muszę się zbytnio trudzić aby ich motywować. Należą do Nexus i wiedzą, że liczy się tylko wygrana. Porażka jest nie do przyjęcia i tak się nie stanie! Odeślemy The Corre na SmackDown!

MARYSE: Dzisiaj zadebiutuje dwójka członków Nexus. David Otunga zmierzy się z debiutantem z The Corre Justin’em Gabriel’em a Michael Tarver z Michael’em McGillicutty’m. Co powiesz na ten temat?

PUNK: David i Michael poradzą sobie. Są znacznie lepsi od rywali. Zresztą to jest oczywiste bo gdyby nie byli lepsi to nie mieliby na rękach opasek Nexus. To będą dwie piękne wygrane w debiucie!

MARYSE: W takim razie powodzenia dla wszystkich i dzięki za wywiad.

-------------------

Normal Match

David Otunga vs. Justin Gabriel

KOŃCÓWKA WALKI: Justin Gabriel atakuje serią low kick’ów. Biegnie w kierunku lin i z ich pomocą wybija się a następnie wykonuje Crossbody. Gabriel szybko wstaje i ustawia się w oczekiwaniu aż rywal wstanie. Otunga podnosi się i odwraca się a Justin wchodzi na narożnik i ponownie skacze na rywala ale tym razem z zamiarem wykonania Hurricanrany jednak A-List kapitalnie kontruje to na Powerbomb! Członek Nexus szybko wstaje i podnosi rywala. Chwyta go za szyję i wynosi do Urange jednak członek The Corre w porę kopie rywala w brzuch i błyskawicznie wykonuje DDT! Wskakuje na narożnik i tauntuje po czym wykonuje 450 Splash! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Your time is up, My time is now!

Przy gwizdach i buczeniu do ringu zmierza pretendent do mistrzostwa WWE John Cena. Po wykonaniu wszystkich tauntów w ringu, które jeszcze bardziej zdenerwowały kibiców John bierze mikrofon od spikera.

CENA: SummerSlam zbliża się wielkimi krokami. A więc wielkimi krokami zbliża się WWE Championship do John’a Ceny! Na SummerSlam zmierzę się z Chris’em Jericho. Stanę przed znakomitą szansą na zdobycie tytułu i nie zmarnuję jej! Jestem twarzą federacji WWE i pas WWE jest częścią mnie. Gdy zdobędę ten tytuł to moja dominacja zacznie się na dobre. Nie boję się nikogo z rosteru RAW czy SmackDown! Jednocześnie twierdzę też, że nie ma osoby równie barwnej jak ja. Moje poczynania są częścią tego biznesu i beze mnie to wszystko by upadło. Dlatego jak na SummerSlam zostanę mistrzem to znowu zaczną się dziać tutaj na tym ringu ciekawe rzeczy. Nie będzie takiego nudziarza jakim jest Chris Jericho. Nie będzie Jego chorych przemówień, które zawsze są takie same i każdy z Was udaje, że z zaciekawieniem je słucha. WWE nie potrzebuje takiego mistrza. Takich ludzi jest wiele. Takich jak ja nie ma. Jestem jedyny w swoim rodzaju i dlatego WWE Championship musi znajdować się na moim ramieniu bo w innym wypadku będzie wiało nudą w postaci Chris’a Jericho.

John Cena wyrzuca mikrofon i opuszcza ring przy swoim theme.

-------------------

Backstage’em przechodzi się CM Punk z Hardcore Championship na ramieniu i walizką MITB w drugiej ręce. Nagle od tyłu zostaje zaatakowany przez Shad’a i JTG. Cryme Tyma kopią leżącego Punk’a. Teraz oboje podnoszą go JTG trzyma a Shad wykonuje Big Boot! W tym momencie przybiegają członkowie Nexus i atakują Otunga powala JTG potężnym clothesline’em a Shad zostaje powalony Chair Shoot’em od Mason’a Ryan’a. Tarver i Harris podnoszą lidera i pomagając mu iść kierują się w stronę szatni.

-------------------

Czas na zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Już za chwilę dojdzie do kolejnych debiutów oraz kolejnego starcia z serii Nexus vs Corre. Michael Tarver zmierzy się z Michael’em McGillicutty’m.

W walce wieczoru WWE Champion Chris Jericho zmierzy się z Triple H’em.

-------------------

Normal Match

Michael Tarver vs. Michael McGillicutty

KOŃCÓWKA WALKI: Michael Tarver w ataku. Seria ciosów w brzuch w narożniku. Irish Whip w przeciwny narożnik i Stinger Splash! Członek The Corre pada na matę. Tarver zaczyna tauntować przed akcją kończącą. W tym czasie McGillicutty wstaje i unika prawego sierpowego. Odbija się od lin i wchodzi w rywala Spear’em. Seria szaleńczych ciosów w twarz. Tarver zrzuca z siebie rywala i szybko wstaje ale McGillicutty też szybko wstał i rusza na członka Nexus. Ten jednak unika clothesline’u i roll up’uje 1…2…3! To koniec! W tak zaskakujący sposób walkę wygrywa Michael Tarver. Do ringu biegnie całe Nexus łącznie z CM Punk’iem. McGillicutty nie zauważa tego i nie ucieka. Całe Nexus dopada członka The Corre i atakują go. Ale w tym momencie w stronę ringu biegnie reszta The Corre. CM Punk nakazuje uciekać i tak robią. Nexus między kibicami udaje się w kierunku wyjścia a Wade Barrett sprawdza czy z Jego podopiecznym wszystko w porządku.

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest Triple H! Dzisiaj zmierzysz się z WWE Championem. Będzie to dobry sprawdzian przed Battle Royal na SummerSlam.

TRIPLE H: Ta walka powinna być o WWE Championship bo inaczej nie widzę sensu w tym wszystkim.

MARYSE: Aby była o WWE Championship musiałbyś wygrać walkę o miano pretendenta a nawet i do tej walki jeszcze Ci daleko.

TRIPLE H: No właśnie. A to wszystko przez Shawn’a Michaels’a, który jest już stary i nie ma dla niego tutaj miejsca. Od lutego walczyłem z nim jako DX a teraz żałuję tej decyzji. Udało nam się odebrać tytuły Kane’owi i Undertaker’owi ale to nic w porównaniu z tym co on później wyprawiał. John Morrison odliczał go kiedy chciał i jak chciał a ja musiałem na to patrzeć i statystyka mi się z tygodnia na tydzień pogorszała. Mam tego dość! Na SummerSlam zdobędę miano pretendenta i na Night of Champions odbiorę tytuł aktualnemu mistrzowi!

MARYSE: Powiedziałeś więcej niż oczekiwałam i nie mam więcej pytań. Dzięki za wywiad i powodzenia.

-------------------

Normal Match - No title

WWE Champion Chris Jericho vs Triple H

KOŃCÓWKA WALKI: Przy stoliku komentatorskim walkę obserwuje Shawn Michaels. Triple H w przewadze. Chwyta rywala za głowę i wyrzuca go poza ring. Akcja przenosi się poza kwadratowy pierścień. Triple H podchodzi do komentatorów i mówi do Shawn’a coś czego niestety nie jesteśmy w stanie usłyszeć. HBK skwitował to tylko ignorującym kręceniem głowy. Hunter chwyta rywala za głowę i uderza nią o stolik komentatorski. I jeszcze raz. Cała seria szaleńczych uderzeń. Y2J w efekcie ma rozcięte czoło i zaczyna krwawić. Każde uderzenie było komentowane przez Triple H’a a słowa te kierowane były w stronę Michaels’a. Sędzia jest bliski odliczenia do 10 a The Game wraca do ringu i od razu z niego wychodzi. Podnosi Jericho i Codebreaker! Tego się chyba nikt nie spodziewał. Jericho podnosi rywala i wrzuca go do ringu. Triple H jednak powoli wstaje. WWE Champion dalej atakuje. Podchodzi do rywala ale Hunter popycha go i ten wpada prosto na sędziego. Arbiter znokautowany i wypada poza ring. The Game uderza rywala w krocze i kopie w brzuch a następnie wykonuje Pedigree. Przypina ale od razu przerywa gdyż wie gdzie jest teraz sędzia. Ale do ringu wchodzi Shawn Michaels. Tupie nogami i czeka aż były tag team partner odwróci się. Właśnie teraz to robi i mamy Sweet Chin Music! Shawn Michaels szaleje. Wchodzi na narożnik i dokłada Elbow Drop! Głośne chanty „HBK! HBK!”. Heart Break Kid pomaga wstać Jericho. Ten zakłada rywalowi Walls of Jericho. Triple H odklepuje ale nie ma sędziego. Jednak Shawn zadba o to i pomaga wstać arbitrowi i pomaga też mu wejść do ringu. Ten widzi to, że Triple H poddaje się i kończy pojedynek! Chris Jericho tryumfuje razem z Shawn’em Michaels’em tą wygraną! HBK bierze mikrofon.

MICHAELS: Triple H... Następny raz w ringu widzimy się na SummerSlam!

A więc nie zabraknie Michaels’a w walce o miano pretendenta do tytułu WWE!

Takim obrazkiem kończymy Monday Night RAW!

AKTUALNA KARTA NA SUMMERSLAM[15.08.2010]:

PLAKAT:

http://desmond.imageshack.us/Himg215/scaled.php?server=215&filename=44054040.jpg&res=medium

Chris Jericho vs. John Cena

Kane vs. The Rock’s Mystery Opponent

Sheamus vs. Randy Orton vs. Ted DiBiase vs. Edge vs. Triple H vs. The Miz vs. John Morrison vs. Drew McIntyre vs. Shawn Michaels vs. ??? vs. ???

Nexus[CM Punk, Mason Ryan, David Otunga, Michael Tarver, Husky Harris] vs. The Corre[Wade Barrett, Justin Gabriel, Heath Slater, Skip Sheffield, Michael McGillicuty]

5.First Blood Match

Steve Austin vs. The Rock

6.Normal Match for Intercontinental Championship

http://img688.imageshack.us/img688/5996/51798471.jpg

Evan Bourne vs. Christian

NEWSY:

-Na następne RAW zapowiedziany jest kolejny powrót!

-Do sieci wyciekły plakaty następnych gal PPV! I tak oto na plakacie Night of Champions ujrzymy John’a Cenę, na plakacie Hell in a Cell CM Punk’a a natomiast na plakacie Bragging Rights jest Wade Barrett oraz Batista. Zarząd bardzo szybko zabrał się za usuwanie tych plakatów z sieci aby nie być zmuszonym zmienić planów.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-247903

Bardzo dobre RAW ,które umocniło konflikt pomiędzy Christianem ,a Bournem oraz stajniami nexusa i The Corre. No i feud pomiędzy Triple H ,a HBK tez niczego sobie. ME bardzo dobry. Skoro Chris przegrał czuje ,że Cena wygra pas WWE. Moja ocena 6/6.Pozdro 8) .
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-248137

Przeczytałem kolejny epizod RAW i jak zwykle u Ciebie - gala jak najbardziej udana. Przeczytałem Twój komentarz pod moim MN RAW i zgadzam się z Tobą, że masz najlepsze dialogi;] Jestem bardzo ciekawy jak postąpisz dalej. Czy będziesz pisać swój pamiętnik w czasie teraźniejszym, czy też tak jak większość w formie raportów, ale to już Twoja sprawa. Niezależnie od tego co wybierzesz to i tak nie straci ono na wartości :) ... Podoba mi się to w jaki sposób piszesz swoje walki a w zasadzie ich końcówki. Kto wie? Może pożyczę ten pomysł od Ciebie, aby rozwinąć swoje diary, jeśli się zgodzisz :P Tak więc walki prezentują się znakomicie, ciekawe segmenty + świetne wywiady na backstage'u. Btw. karta na Summer"Szlem" prezentuje się znakomicie. To RAW wyszło Tobie jak reszta gal - świetnie. Czekam na kolejną galę...

Btw. Jak możesz to napisz mi na PW kto robi Tobie karty i plakaty. Możesz też "atakować" na GG :) Pozdrawiam, NalepRKO.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-248271

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

06.08.2010

Trzecie SmackDown! na drodze do SummerSlam rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Panowie wspomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Powrócił The Rock i przyjął wyzwanie Steve’a Austin’a! Zmierzą się oni na SummerSlam w stypulacji First Blood Match. Zapowiedział też, że na SummerSlam Kane pozna swojego rywala, który odbierze mu pas.

-Kane wygłosił promo na temat The Rock’a i SummerSlam.

-W walce wieczoru World Heavyweight Champion Kane pokonał Randy’ego Orton’a!

-------------------

Do ringu przy swoim theme zmierza United States Champion Kaval! Publiczność wita go owacją. Zadowolony mistrz wchodzi do ringu gdzie tauntuje a następnie bierze mikrofon. Zapewne głównie przyszedł tutaj po to by odnieść się do wydarzeń sprzed dwóch tygodni.

KAVAL: Witajcie WWE Universe! Zbliża się SummerSlam. To bardzo ważne wydarzenie w kalendarzu WWE. Jednak na SmackDown! dzieją się dla mnie ważniejsze rzeczy. Dolph Ziggler zaatakował mnie w dwa tygodnie temu. Mijając mnie na backstage’u czy to dzisiaj, czy w zeszłym tygodniu zawsze musiał mnie zahaczyć. Nie wiem o co mu chodzi ale bardzo chciałbym się dowiedzieć gdyż nie mogę go sobie od tak zaatakować. Jest to nie zgodne z przepisami. Chciałbym się z nim zmierzyć w ringu. W ringu mogę mu spokojnie wbić do głowy aby nie zadzierał z World Warrior’em!

Kaval odstawił mikrofon od ust i zaczął czekać na Zigglera.

I’m Perfection

Do ringu pewnym krokiem, z cwaniackim uśmieszkiem na twarzy zmierza nie kto inny jak Dolph Ziggler.

ZIGGLER: Kaval, podoba mi się to, że chcesz się spotkać w ringu. Jak wspomniałeś zbliża się SummerSlam i na ringu w Los Angeles chętnie pokonałbym Cię i odebrał mistrzostwo Stanów Zjednoczonych.

KAVAL: Muszę przyznać, że zdziwiłeś mnie tym, że swobodnie wszedłeś do ringu. Dwa tygodnie temu pokazałeś, że jesteś tchórzem i że boisz się stanąć twarzą w twarz z rywalem.

ZIGGLER: Nazywasz tchórzem osobę, która przed tygodniem pokonała przez Sleeper Hold olbrzyma Khali’ego a już za chwilę bez problemu poradzi sobie z MVP?

KAVAL: Ale jakoś co do mnie nie byłeś taki pewny i zaatakowałeś z zaskoczenia!

ZIGGLER: Czasami trzeba zmienić taktykę Raz pokonuje się rywala w ringu a raz wykańcza się go w sposób taki, że nawet się on nie zorientuje. Tak jak na przykład w tej sytuacji.

Dolph błyskawicznie wyrzuca mikrofon stojąc za plecami rywala i wykonuje mu Zig Zag.

-------------------

Normal Match

Dolph Ziggler vs. MVP

KOŃCÓWKA WALKI: MVP chwyta rywala za głowę i wykonuje Suplex. Szybko wstaje, tauntuje a następnie odbija się od lin i wykonuje Ballin’ Elbow. Ziggler powoli się podnosi a Montel już czyha. Dopada do niego i próbuje Playmaker’a. Czy uda się. Dolph przekręca się i powoduje upadek rywala. Następnie dokłada kopnięcie w głowę wstającego rywala. Perfekcja ustawia się na podnoszącym się MVP. Chwieje się na nogach ale jednak wstaje. Zig Zag! Ziggler przypina 1…2…3! Pretendent pokazuje klasę i udowadnia, że nie jest chłopcem do bicia.

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest World Heavyweight Champion Kane! Co powiesz na temat The... .

KANE: Co powiem na temat The Rock’a? Powiem to, że to Jego koniec! Za to co zrobił i mówił na ostatnim SmackDown! jest skończony! Rozwścieczył mnie. Doprowadził mnie do szału a na takiego potwora jak ja trzeba uważać. Rock przegiął barierę rozwścieczenia. Wszystko co najgorsze mieści się teraz w mojej głowie. Mam ochotę wyżyć się na kimś i będzie to The Rock. Na SummerSlam mój tajemniczy rywal i The Rock przekonają się, że zadarli ze złą osobą! Kane nie przebacza! Kane nie zapomina!

Wściekły Big Red Monster wyrzuca mikrofon i udaje się prosto korytarzem zostawiając przestraszoną Tiffany.

-------------------

Normal Match

Tag Team Champion The Miz(w.John Morrison) vs. Ted DiBiase

KOŃCÓWKA WALKI: Miz ma rywala w narożniku. Atakuje serią ciosów w twarz. Irish Whip w przeciwny narożnik i szybki charakterystyczny dla Miz’a Corner Clothesline. DiBiase pada na matę. Tag Team Champion wraca na ring. Ustawia się za rywalem i także w charakterystyczny dla siebie sposób oczekuje aż przeciwnik wstanie. Ted DiBiase właśnie teraz się podnosi. Miz już do niego dopada i pozycja do akcji kończącej. Były World Heavyweight Champion jednak atakuje rywala łokciem i powoduje, że przeciwnik puszcza. DiBiase odwraca się w Jego stronę, kopie go w brzuch i wykonuje DDT! Ted DiBiase tauntuje. Miz wstaje ten do niego podchodzi i wykonuje szybko neckbreaker. Kolejny taunt i publiczność rozgrzana maksymalnie przed akcją kończącą. Miz wstaje i Million Dollar Dream podchodzi do niego i wykonuje Street Dream! Przypięcie 1…2… John Morrison wślizguje się do ringu i odwraca uwagę sędziego w związku z czym arbiter nie klepnął w matę po raz trzeci. Teraz uwaga sędziego skupiona jest na Morrison’ie, który coś protestuje. Ted DiBiase zdenerwowany rzuca się na Morrisona i atakuje go serią ciosów w twarz. John ucieka z ringu ale w międzyczasie Miz doszedł do siebie. Zachodzi rywala od tyłu i wykonuje mu Skull Crushing Finalle! Przypięcie 1…2…3! The Miz jednak okazuje się zwycięzcą!

-------------------

You Think, You Know Me

Do ringu zmierza Rated R Superstar Edge! Jest to jeden z uczestników Battle Royal na SummerSlam.

EDGE: Panie i panowie oto Wasz przyszły WWE Champion Edge! Jak to pięknie brzmi. Chyba będę musiał poważnie pomyśleć nad wygraniem tego Battle Royal. Stałbym się bohaterem SmackDown! Dałbym temu show WWE Championship. Nie no to brzmi naprawdę super. Od dzisiaj zaczynam poważnie myśleć nad tym pojedynkiem. Wygram go! Wygram Battle Royal i zdobędę WWE Championship. To będzie coś świetnego. Do tego momentu traktowałem to Battle Royal jako coś nudnego co i tak się nie wydarzy bo ktoś sobie coś ubzdura. Ale teraz zmieniam zdanie. Ja Rated R Superstar Edge wygram ten pojedynek i zdobędę WWE Championship. Sprawię, że SmackDown stanie się lepsze od RAW i będzie miało dwa najważniejsze tytuły WWE w swoim posiadaniu. Na prawdę mi się to podoba. Brzmi to świetnie. Niech jednak nikt z Was sobie nie myśli, że zrobię to dla Was. Bo tak nie będzie! Jedyną osobą, dla której to zrobię jestem ja sam. Już od kilku miesięcy nie jestem mistrzem i to mi się nie podoba. Taki geniusz jak ja nie może chodzić bez pasa na ramieniu. No właśnie. Dlaczego ja nie jestem mistrzem? Co się ze mną działo przez ten czas kiedy nie dostawałem szansy na pas. To wszystko przez Was! Wszyscy byliście po stronie Ted’a DiBiase, który po zaledwie miesiącu stracił pas. Gdybym ja był nadal mistrzem to żaden Kane nie wykorzystałby walizki! To wszystko Wasza wina! Ale teraz pokażę Wam! Wygra Battle Royal i zdobędę WWE Championship czy to się komuś podoba czy NIE!

Edge wyrzuca mikrofon i przy swoim theme opuszcza ring przy gwizdach i buczeniu.

------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moim gościem jest John Morrison. John, jedno pytanie do Ciebie. Dlaczego to zrobiłeś? Ted DiBiase powinien wygrać.

MORRISON: Ale nie wygrał. Dlaczego to zrobiłem? Aby mój przyjaciel Miz nie przegrał. Gdyby przegrał to byłoby to coś niedozwolonego.

TIFFANY: Miało być jedno pytanie ale będzie drugie. Co niedozwolonego?

MORRISON:Nie zrozumiesz tego. On po prostu nie mógł przegrać bo jest niesamowity!

TIFFANY: ... No dobrze. Dzięki za wywiad.

-------------------

Czas na zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka!

Czas rewanżów za zeszły tydzień. Sheamus zmierzy się z United States Championem Kaval’em.

W walce wieczoru również rewanż. World Heavyweight Champion Kane kontra Randy Orton!

-------------------

Normal Match - No title

United States Champion Kaval vs. Sheamus

KOŃCÓWKA WALKI: Kaval atakuje znacznie większego rywala serią low kick’ów. Następnie odbija się od lin i potężny clothesline od Irlandczyka. Teraz to Sheamus odbija się od lin i wykonuje Leg Drop. Szybko wstaje i podnosi rywala a następnie bierze Jego głowę między nogi. Wyniesienie i uczestnik Battle Royal ma rywala w pozycji do akcji kończącej. Rusza ale World Warrior ucieka i Sheamus sam ucierpiał. Kaval odbija się od lin atakuje stojącego już Celta. Przepiękna hurricanrana prosto w narożnik. Sheamus leży na macie. Kaval wskakuje na narożnik i wykonuje Warrior’s Way! Przypięcie 1…2…3! Rewanż udany!

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moim gościem jest uczestnik dzisiejszej walki wieczoru Randy Orton. Randy, w zeszłym tygodniu ponownie przegrałeś. Dzisiaj masz jednak szanse rewanżu.

ORTON: Tak i nie załamuję się tylko staram się wygrać.

TIFFANY: Czy ta seria porażek nie podetnie Ci skrzydeł przed Battle Royal.

ORTON: Na SummerSlam będę innym człowiekiem. Osobą, która zapomni o przeszłości i z myślą o przyszłości wygra Battle Royal.

TIFFANY: Nie będę Cię dłużej zatrzymywała. Powodzenia i dzięki za wywiad!

-------------------

Normal Match - No title

World Heavyweight Champion Kane© vs. Randy Orton

KOŃCÓWKA WALKI: Wściekły Kane atakuje serią Upper Cut’ów. Orton po jednym z takich ciosów pada na matę. Kane wchodzi na narożnik i czeka aż rywal wstanie. Tak się właśnie teraz dzieje i mamy Flying Clothesline. WH Champion tauntuje a my ponownie słyszymy Rock’a.

ROCK: Hej Kane. Witaj ponownie. Jak się czujesz? Słyszałem, że boisz się walki na SummerSlam. Jak tam z Tobą?

Kane wściekły patrzy na titantron ale nie pozwala odwrócić swojej uwagi. Odwraca się w stronę Orton’a i RKO!! Rock uśmiechnął się i mamy przypięcie 1…2…2,9! Kick out! Bez żadnych zagrywek typu noga na linach tylko czysty kick out po akcji kończącej Orton’a. Randy chwyta się za głowę i powoli wstaje. Rock wytrzeszczył oczy ze zdumienia a Kane jakby nigdy nic podnosi się w stylu Undertaker’a! Szybko się podnosi i chwyta Orton’a za szyję a następnie wykonuje potężny Chokeslam! Kane tauntuje, wszscy ciągle w szoku po tym co przed chwilą zrobił. Orton wstaje, wyniesienie i Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…3! Mistrz ponownie górą!

Takim obrazkiem kończymy SmackDown!

KARTA NA SUMMERSLAM[15.08.2010]:

PLAKAT:

Chris Jericho© vs. John Cena

Kane© vs. The Rock’s Mystery Opponent

Sheamus vs. Randy Orton vs. Ted DiBiase vs. Edge vs. Triple H vs. The Miz vs. John Morrison vs. Drew McIntyre vs. Shawn Michaels vs. ??? vs. ???

5.First Blood Match

Steve Austin vs The Rock

Evan Bourne© vs. Christian

7.Normal Match for United States Championship

http://img705.imageshack.us/img705/9677/12419256.jpg

Kaval© vs. Dolph Ziggler

NEWSY:

-Zarząd WWE pracuje nad dużym storyline’em, który rozpocznie się wraz z ostatnim PPV w 2010 roku. W tworzenie tego zaangażowana jest także osoba nie związana w stu procentach z wrestlingiem. Zarząd ufa tej osobie i wie, że żadne informacje nie wyciekną do internetu, TV, radia, gazet itp.

-Na następnym RAW kolejny powrót! A nawet dwa! Kto to będzie? Tego nie wie nawet część pracowników WWE.

Edytowane przez Pinio
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-248340

No no bardzo dobra gala w twoim wykonaniu Pinio, z resztą jak zawsze. Dobre walki. Opisujesz końcówki i to mi sie podoba bo robię dokładnie tak samo a i tak z tego coś wychodzi. BS... Coś mało go dzisiaj było, bo widzę tutaj tylko wywiady, ale ok ; ). Cieszę się, że w ME jednak wygrał Kane i mam nadzieje, że potrzyma swój pas przez pare PPV i masz na niego pomysł :)

Zapraszam do nas oczywiście :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-248353

Normal Match

Tag Team Champion The Miz(w.John Morrison) vs. Ted DiBiase

KOŃCÓWKA WALKI: Miz ma rywala w narożniku. Atakuje serią ciosów w twarz. Irish Whip w przeciwny narożnik i szybki charakterystyczny dla Miz’a Corner Clothesline. DiBiase pada na matę. Tag Team Champion wraca na ring. Ustawia się za rywalem i także w charakterystyczny dla siebie sposób oczekuje aż przeciwnik wstanie. Ted DiBiase właśnie teraz się podnosi. Miz już do niego dopada i pozycja do akcji kończącej. Były World Heavyweight Champion jednak atakuje rywala łokciem i powoduje, że przeciwnik puszcza. DiBiase odwraca się w Jego stronę, kopie go w brzuch i wykonuje DDT! Ted DiBiase tauntuje. Miz wstaje ten do niego podchodzi i wykonuje szybko neckbreaker. Kolejny taunt i publiczność rozgrzana maksymalnie przed akcją kończącą. Miz wstaje i Million Dollar Dream podchodzi do niego i wykonuje Street Dream! Przypięcie 1…2… John Morrison wślizguje się do ringu i odwraca uwagę sędziego w związku z czym arbiter nie klepnął w matę po raz trzeci. Teraz uwaga sędziego skupiona jest na Morrison’ie, który coś protestuje. Ted DiBiase zdenerwowany rzuca się na Morrisona i atakuje go serią ciosów w twarz. John ucieka z ringu ale w międzyczasie Miz doszedł do siebie. Zachodzi rywala od tyłu i wykonuje mu Skull Crushing Finalle! Przypięcie 1…2…3! The Miz jednak okazuje się zwycięzcą!

-------------------

Normal Match

Tag Team Champion The Miz(w.John Morrison) vs. Cody Rhodes

KOŃCÓWKA WALKI: Od samego początku The Miz był w ataku a teraz ku zdziwieniu Morrison’a to Cody Rhodes ma przewagę. Seria ciosów w twarz. Bierze rozbieg i rusza na rywala ale nie trafia ze Stinger Splash’em w związku z czym wpada w narożnik. Miz zaczyna kopać rywala i sędzia go odciąga. W tym momencie nieuwagę sędziego wykorzystuje Morrison, który kopie Rhodes’a w głowę. Ten chwiejąc się oddala sie od narożnika w stronę Miz’a. Tag Team Champion dopada do niego i wykonuje Skull Crushing Finalle. Przypięcie 1…2…3!

Albo to poważny babol ,albo poważnie promujesz Miza.

Smackdown jak i RAW jak zwykle Bdb. Kurde całkiem niezłe dialogi ,dobre końcówki walk ,Bc też dobry. Karta na SS prezentuje się nieźle ,i oby tak dalej. Pozdro

5/6

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-248371

Napisałeś w jakimś Diary(nie pamiętam w jakim ale to chyba u Nalep'a) że zamierzasz skończyć z Dialogami i zacząć opisywać. Nie rób tego. Zdecydowanie fajniej jest jak wszędzie nie jest to samo. Sam piszę dialogi i mam nadzieje że ty też pozostaniesz przy nich. Co do gali Smackdown. Jak kolega przedtem spostrzegł albo nieźle pushujesz Miz'a. Poziom jak zwykle wysoki i walki i dialogi i backstage. Widzę że Kane to jako terminator pokonał Orton'a predator'a(niestety trzeba się pogodzić chociaż możliwe że szykuje się Heelturn) w obecnych czasach w WWE. Czekamy na następne RAW.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-248527

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

09.08.2010

Ostatnie RAW po na drodze do SummerSlam otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Evan Bourne i Christian zapowiedzieli spotkanie w ringu na SummerSlam!

-Doszło do pierwszych starć z serii Nexus vs. The Corre. David Otunga pokonał Justin’a Gabriel’a a Michael Tarver Michael’a McGillicutty’ego.

-W walce wieczoru WWE Champion Chris Jericho pokonał Triple H’a.

A już dzisiaj dojdzie do kolejnego powrotu w WWE. Ponownie każdy zadaje sobie pytanie kto to będzie? Dowiemy się na dzisiejszej gali!

-------------------

Break it down!

To na pewno nie lada zaskoczenie dla wiwatujących fanów WWE zgromadzonych na hali. Czyżby chodziło o powrót DX? Shawn Michaels zachowuje się tak jak zawsze. Triple H natomiast trochę inaczej niż zwykle i nie jest tak zadowolony jak zawsze. W ringu nie mamy tradycyjnego catchprase’u DX mimo iż Shawn namawiał do tego Triple H’a. The Game jednak wziął mikrofon aby coś powiedzieć.

TRIPLE H: Zbliża się SummerSlam.

Out of time, so say goodbye

Od razu przerywa mu Drew McIntyre. Przywitany ogromną owacją zmierza do ringu i bierze mikrofon.

McINTYRE: Triple H, zanim cokolwiek powiesz to wiedz, że to ja zostanę zwycięzcą Battle Royal na SummerSlam!

TRIPLE H: Zapomnij o tym. To ja jestem zwycięzcą tego pojedynku! To ja odbiorę pas Chris’owi Jericho bądź John’owi Cenie. Bez względu na to kto wygra ich pojedynek to ja wygram swój i na Night of Champions WWE Championship trafi do walczącej legendy WWE! Do przyszłego Hall of Famer’a!

MICHAELS: Triple H przestań. Nie tak się umawialiśmy. Miałeś być inny.

TRIPLE H: Nie będziesz mi mówił jaki mam być! Mogę być jaki chce i Tobie nic do tego!

MICHAELS: Może on Cię przekona...

I walk alone

The Animal Batista is back! Ogromna wrzawa na trybunach. Cóż za radość. To jest ten powrót a nie powrót DX!

BATISTA: Wróciłem! Wróciłem cały i zdrowy! Wróciłem by wygrać Battle Royal na SummerSlam! Taka impreza nie może się beze mnie obyć. Muszę na niej wystąpić i wygrać ten pojedynek. Wiem, że każdy z Was tego chce. Animal ma ochotę na WWE Championship i zamierza spełnić swoją potrzebę!

No more words

To nie koniec powrotów! Jeff Hardy is back! Ależ to jest niesamowity wieczór! Jeff Hardy wraca na poniedziałkowe Show!

TRIPLE H: Wyjazd stąd ćpunie! Nie chcemy Cię tutaj!

HARDY: Po pierwsze to nie jestem ćpunem i powodem dla którego Ty mnie tu nie chcesz jest fakt, że jestem osobą, która nie pozwoli wygrać Ci Battle Royal! Dobrze wiesz, że przyszedłem tutaj aby Cię powstrzymać przed wygraniem Battle Royal a cała reszta, która tutaj jest obecna pomoże mi w tym! Nie bądź taki pewien wygranej The Game! Nie będzie Ci łatwo!

McINTYRE: Dokładnie Triple. Nikt nie darzy Cię już takim szacunkiem jak dotychczas. Zmieniłeś się i to bardzo i ta zmiana źle wpłynie na Twoje osiągnięcia. Każdy chce się na Tobie zemścić za złe zachowanie. Koniec gry!

MICHAELS: Nie musiałem ich do tego zmuszać... Widzą co się z Tobą stało i nie chcą pozwolić by ktoś taki był mistrzem WWE.

TRIPLE H: Mam dość Waszych durnych wypowiedzi. Dajcie sobie spokój! Jestem jaki jestem i żaden z Was mnie nie zmieni. Zapewniam Was, że wygram ten pojedynek i zdobędę WWE Championship! Zrobię to i zamknę Wasze usta aby więcej nie słyszeć takich chorych słów i zdań!

Triple H wyrzuca mikrofon i idzie na zaplecze.

BATISTA: A jeśli tego Ci było mało to mamy dla Ciebie dwa słowa!

Publiczność krzyknęła Suck It a następnie zagrał theme każdego z wyjątkiem Triple H’a kibice otrzymali za to taunt po kolei od zawodników. Każdy zebrał ogromny pop a panowie popatrzeli na siebie i uśmiechnęli się.

-------------------

Normal Match

Batista vs. David Otunga

KONCÓWKA WALKI: Batista odbija rywala od lin i wykonuje Spinebuster. Taunt, który pobudza kibiców. Otunga wstaje, kopnięcie w brzuch, wyniesienie i Batista Bomb! Nie udana ta akcja gdyż Otunga zeskakuje z barków rywala i chwyta go za szyję i próbuje Urange ale znacznie większy The Animal nie pozwoli sobie na to. Uderza rywala w twarz, kolejny koniak w brzuch i tym razem Batista Bomb udane! Przypięcie 1…2…3! Powrót Batisty można uznać za udany.

-------------------

Normal Match

Husky Harris vs. Heath Slater

KOŃCÓWKA WALKI: Kolejne starcie Nexus vs. Corre i ponownie w ataku członek stajni CM Punk’a. Seria ciosów w twarz. Irish Whip o lin i crossbody w wykonaniu Harris’a! Przygniata on swoim ciałem rudowłosego ulubieńca użytkowników forum Attitude[pozdro!]. Członek Nexus szybko wstaje i wchodzi na narożnik. Skacze ale nie trafia za Splash’em. Slater czeka aż rywal wstanie. Opornie mu to idzie ale jednak jest już na nogach i mamy Jumping Reverse STO! Przypięcie 1…2…3! Nareszcie członek The Corre jest górą nad członkiem Nexus!

-------------------

Maryse i jej pierwszy gość dzisiejszego wieczoru

MARYSE: Moim gościem jest ten, który zaliczył dzisiaj wielki powrót na RAW! JEFF HARDY! Na początku to witaj w domu Jeff.

HARDY: Witaj, witaj.

MARYSE: Jak to jest powrócić i to w takim stylu, od razu dostając szansę na walkę o pas WWE?

HARDY: Wspaniale. Czuję siły by wygrać Battle Royal i mam nadzieję, że nie zawiodę moich fanów.

MARYSE: No właśnie. Fanów masz bardzo wiele i dzisiaj pokazali na co ich stać.

HARDY: Zawsze powtarzałem i będę powtarzać, że moi fani są wspaniali i jednocześnie najlepsi.

MARYSE: Czy to prawda, że mając po swojej stronie tylu tak wiernych fanów walczy się o wiele lepiej?

HARDY: Zdecydowanie tak! Gdy słyszę jak tysiące ludzi wykrzykuje moje nazwisko to chęć wygranej dla nich staje się jeszcze większa.

MARYSE: To życzę jak najlepszego dopingu i samych zwycięstw.

-------------------

Jesteśmy w szatni... Wade’a Barrett’a.

BARRETT: Jeśli myślicie, że widzicie mnie tutaj po raz ostatni to jesteście w błędzie. Każdy z WWE Universe, każdy z Nexus jeśli tak myśli to jest idiotą! The Corre jako całość jest o wiele silniejsze niż Nexus. Mimo iż w zeszłym tygodniu dwaj członkowie The Corre polegli w starciach z Otung’ą i Tarver’em to nie zamierzam ich dołować. Chłopaki mieli zły dzień ale dzisiaj już jest 1-0 dla nas. Za chwilę będzie remis w starciach Corre - Nexus a na koniec pokażę, że CM Punk nie jest najlepszy na świecie i pokonam go! Pokażę kto tutaj jest najlepszy. Brytyjska siła nadpływa do WWE aby zapanować tą federacją razem z The Corre! Zapamiętajcie sobie te słowa bo gdy już będę na szczycie to ich nie będę powtarzał!

Kamera opuszcza szatnię lidera The Corre.

-------------------

Normal Match

Mason Ryan vs. Skip Sheffield

KOŃCÓWKA WALKI: Starcie gigantów od samego początku bardzo wyrównane. Najsilniejsi z każdej stajni razem w ringu oznacza wielkie starcie. Aktualnie w ataku jest członek The Corre. Seria szybkich Stinger Splash’y dla Mason’a. Ten po piątym kolejnym takim ataku pada na matę. Sheffield zaczyna rozgrzewać swoją prawą rękę. To oznacza tylko jedno. Kłopoty, kłopoty i jeszcze raz kłopoty Ryan’a. Mason wstaje i unika tego potężnego Clothesline’u od Skip’a. Ten odwraca się i otrzymuje Spinebuster! Ryan tauntuje. Sheffield w tym czasie wstaje. Mamy kopnięcie w brzuch i wyniesienie do Ryan Bomb. Członek Nexus trzyma na barkach niewiele mniejszego rywala i jeszcze przyjmuje ciosy pięściami w głowę. Mimo wszystko pokazuje swoją siłę i nadal trzyma rywala na barkach. Sheffield wreszcie osłabia go na tyle, że ten puszcza go. Trzyma się za głowę ale Skip wykonuje potężny Clothesline! Przypięcie 1…2…3! Nexus vs Corre 2-2!

-------------------

Czas na zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Już za chwilę ostatecznie starcie z serii Nexus vs. The Corre! Dwaj liderzy staną naprzeciw sobie w ringu. CM Punk kontra Wade Barrett!

W walce wieczoru starcie tag team’owe. DX ponownie razem w ringu i zmierzą się z Drew McIntyre’em oraz powracającym Jeff’em Hardy!

-------------------

Normal Match

CM Punk vs. Wade Barrett

KOŃCÓWKA WALKI: Liderzy chcą pokazać swoim podopiecznym, że są w stanie wygrywać bez ich obecności przy ringu i stąd nie ma nikogo przy ringu. Akcja jak trzy tygodnie temu przenosi się poza ring. Barrett wściekle okłada rywala ale teraz ponownie atakuje CM Punk szaleńczymi uderzeniami w twarz. Od samego początku ten pojedynek jest niesamowitą wymianą ciosów. Sędzia dolicza do 10 w związku z czym nie mamy ostatecznego rozstrzygnięcia. Liderzy jednak nic sobie z tego nie robią i dalej walczą. CM Punk rzuca się na rywala efektownym Crossbody. Wade ucierpiał a Punk z samego zmęczenia nie podnosi się. W stronę liderów zmierza czterech członków Nexus. Od tyłu jednak atakuje ich czwórka z The Corre. Utworzyły nam się cztery pary i ciężko to opisać co się teraz dzieje. Raz przewagę mają członkowie Nexus, raz Corre i tak na zmianę. Wreszcie CM Punk podnosi się i ucieka w stronę backstage’u. Każdy z Nexus uderza po razie swojego rywala i kierują się w stronę lidera. Na ostateczne starcie musimy poczekać do SummerSlam!

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest Triple H! Dzisiaj ponownie będziesz walczył po tej samej stronie co Shawn Michaels. Te spięcia z początku gali to chyba nic takiego.

TRIPLE H: Jeśli Shawn mnie przeprosi to będzie to nic takiego.

Triple H jakby nigdy nic odchodzi nie reagując na kolejne pytanie Maryse.

-------------------

Tag Team Match

D-Generation X[Triple H & Shawn Michaels] vs. Drew McIntyre & Jeff Hardy

KOŃCÓWKA WALKI: Z początku współpraca legendarnego Tag Team’u nie była dobra. Triple H unikał zmiany ale wreszcie zrozumiał i zaczął współpracować. Aktualnie w ringu Hunter i Jeff Hardy. W przewadze ten drugi. Kopnięcie w brzuch i Twist of Fate. Niestety akcja ta została skontrowana i ucierpiał sam Jeff. The Game doczołguje się do swojego narożnika i dokonuje zmiany. Shawn od razu atakuje wstającego z pomocą narożnika Jeff’a. Obraca go i seria chop’ów. Hardy jednak jeden z tych ataków kontruje i odpycha rywala po czym wybija się z narożnika i wykonuje niecodzienne Whisper in the Wind! Przypięcie 1…2! Jeff podnosi rywala i próbuje wykonać kolejną akcję. W tym momencie do ringu wchodzi Triple H i odpycha Hardy’ego a na Heart Break Kidzie wykonuje Pedigree! Co w niego wstąpiło? Jeff przypina 1…2…3! Smutny ale prawdziwy koniec!

Takim obrazkiem kończymy Monday Night RAW!

KARTA NA SUMMERSLAM[15.08.2010]:

PLAKAT:

Chris Jericho© vs. John Cena

Kane© vs. The Rock’s Mystery Opponent

5.First Blood Match

Steve Austin vs The Rock

Evan Bourne© vs. Christian

7.Normal Match for United States Championship

http://img705.imageshack.us/img705/9677/12419256.jpg

Kaval© vs. Dolph Ziggler

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/23/#findComment-248553

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• -Raven-
      I tak i nie. Nie - nie jest to prawidłowa odpowiedź. Tak - zdecydowanie jest to film dla Ciebie, amigo
    • Kaczy316
      1.Zgadzam się w 100% taki teatr/serial, ale wrestling nigdy nie był sportem   2.Przez prawie pół dekady ciężko nie powtarzać schematów, nawet w filmach obecnie to widać czy serialach, ciężko stworzyć coś oryginalnego, bo "wszystko już było".   3.100% Prawdy   4.Znaczą, ale niestety o wiele mniej niż kiedyś, w sensie uważam, że obecnie więcej niż w latach 17-22, ale mniej niż w latach przed PG Erą chociażby.(A i btw pominąłeś nr. 4 xD)   5.Wszystko się dostosowuję do swoich czasów dobrym porównaniem są filmy i seriale, bo do tego można porównać wrestling, jakie filmy wychodziły w latach 90-00? I ogólnie jakie rozrywki wtedy preferowano? Brutalność była mega pożądana przez ludzi, walki, coś dla tego typu grup odbiorców, a właściwie wtedy to były nawet masy, bo większości wmawiano, że to jest rozrywka, teraz wszystko jest tworzone pod masy i dzieci, jakie czasy takie widowiska.   6.A tutaj się nie wypowiem, bo ciężko mi coś powiedzieć, może coś w tym jest.   Teraz tematy bieżące:   1.Dość subiektywna opinia, ja uważam, że dzięki temu mieliśmy naprawdę mega WM 40, gdyby Cody zdobył tytuł rok wcześniej nie mielibyśmy tak dobrego odłączenia się Jeya według mnie od Romana, sytuacji z Bloodline całej, kozackiego feudu z Rockiem, świetnego momentu z wybraniem zemsty na Rollinsie przez Romana, no ja powiem tak, gdyby patrzeć świeżo po WM 39 to można by to tak uznać, ale patrząc ile świetnych momentów dało to, że właśnie Rhodes wygrał dopiero rok później to jestem zdania, że była to najlepsza możliwa decyzja.   2.Z Tym też się zgadzam w 100% Bloodline zaczyna nudzić, ale głównie dlatego, że znowu wracamy do punktu gdzie umiera sporo storyline'ów, po prostu boją się pociągnąć za spust, dlaczego Solo nie wygrał z Romanem? Dlaczego nawet po wygranej Romka nie dostaliśmy Rock Bottom dla Romualda? Czemu Heyman się nie mógł odwrócić od Romana? Dlaczego Reigns nie mógł zwerbować sobie drużyny na WG tylko to Drużyna się do niego kleiła pomimo tego co im robił? To story zyskało na innowacyjności i ryzyku, a teraz traci mega dużo na pójściu po najmniejszej i najbardziej przewidywalnej linii oporu.   3.Też w 100% się zgadzam i mówię to od dłuższego czasu, Sami od 2022 odwala taką robotę, a jedyne co miał to pas IC, gdzie stracił go w drugim feudzie meh, chociaż ME WM nie da się mu odebrać i genialnego momentu, tak dalej to nie jest pas WWE/WH i ścisły ME tygodniówek, PLE, po prostu jak jest potrzebny to go wyciągają z kieszeni, żeby jobbnął, to samo jest z KO, smutne, ale niestety prawdziwe.   4.Też nie jestem tego fanem, jak ma ktoś zdobyć pas to niech będzie Full Time, przyzwyczaiłem się, że pasy World potrafią trafiać w ręce part timerów, no zdarza się, trzeba "promować" federację nazwiskami, ale żeby nawet mid cardowe? To już dla mnie przesada, jeszcze ten run był mega kiepski i zabił tylko tytuł US jeszcze bardziej.   5.Tutaj uważam, że zawodzą przecieki i internet, jest cała masa spekulacji, plotek i fake newsów, najświeższy przykład? The Rock, zapowiedział, że będzie na Raw i to wszystko, zjawił się? Zjawił, ale w tym przypadku to było takie 50/50, bo WWE zaczęło pompowanie balonika na Bad Blood kiedy The Rock zakończył gale, ale potem wszystko dopowiadali sobie fani, jakieś pojawienie się na SvS, potem ataki na Raw na Netflixie, nieważne, że byłoby to świetne pod kątem story, ale WWE nigdy wprost nie powiedziało, że Rock naznaczy Solo na nowego Tribal Chiefa i zrobi go z niego i że to Rock za tym wszystkim stoi, to wszystko fani sobie ustalali, więc z jednej strony się zgadzam, a z drugiej fani mają mega wysokie oczekiwania, a czasem WWE chcę po prostu, żeby legenda się pokazała i pogadała i to wszystko, ale to też już się robi mega nudne, bo ile można słuchać o tym jak świetnie być w danym mieście i jaka ta publika nie jest genialna i jak to wrestler X nie tęsknił za miastem Y czy za samym WWE xD, kontrowersyjny temat bardzo, ale ciekawy.   6.Ciężko zrobić coś z niczego, jak mają zrobić Panie na równi z facetami kiedy......Wrestling i walki to stricte męska rozrywka? Zawsze tak było i zawsze tak będzie i w większości to faceci oglądają takie rzeczy i chcą oglądać utalentowanych zawodników, 3/4 babek botchuje najprostsze akcję, nawet jak dali ME WM to z tego co pamiętam finish był zbotchowany, a przecież były tam dwie zawodniczki, które tu wymieniłeś, to tak jakbyś chciał zrobić z facetów cheerleaderów, w sensie nie jestem pewny, ale chyba są faceci cheerleaderzy, jednak nie zmieni to faktu, że jest to dyscyplina, która nie dość, że lepiej wychodzi kobietom to jeszcze ludzie po prostu chętniej je oglądają, bo z nimi to zostało utożsamione, kwestia tego na czym/kim dana dyscyplina powstała i która płeć jest w tym lepsza, zdarzają się wyjątki oczywiście, ale nie zmienia to reguły i faktów, porównanie może kiepskie wybrałem, nie jestem pewny, ale takie jedynie mi do głowy przyszło.  
    • Jeffrey Nero
      Może przed Tv ludzi przyciągnie bo po sprzedaży biletów wygląda to mizernie.
    • HeymanGuy
      1. Wrestling to bardziej teatr niż sport Oczywiście, że w wrestlingu są elementy sportowe, ale jest to przede wszystkim teatr. Przykład? Chociażby feud Lesnara z Romanem m.in. na WM 34, gdzie wielu fanów czuło, że walka była "ustawiona", ale nie pod względem wyniku, a pod kątem większego marketingu, a nie autentycznego rywalizowania dwóch zawodników. Historia i scenariusz były bardziej widoczne niż sama walka w ringu. Nawet w WWE, jednym z głównych atutów są właśnie postacie i opowiadanie historii, które przyciągają widza, a nie czyste umiejętności sportowe. 2. "WWE stało się mega komercyjne i przewidywalne" Pamiętacie, jak Vince McMahon wykreował najpierw SCSA, potem Jasia Cenę i tak powtarzał ten schemat z coraz to nowymi "twarzami" federacji> Zaczęło to być przewidywalne. Przykład: kiedy Cena zdobył 16. tytuł mistrza WWE w 2017 roku, fani odczuli to jako kolejną próbę wykreowania historycznego momentu, który nie miał większego związku z rzeczywistą rywalizacją. WWE stało się maszyną do zarabiania pieniędzy na nazwiskach i powtarzalnych formułach. Kolejnym dowodem może być dominacja The Undertakera przez lata – jego seria na WrestleManii była traktowana jak wydarzenie, ale z roku na rok traciła na świeżości. Schematy, schematy i jeszcze raz schematy. 3. "AEW to jeszcze nie jest prawdziwy konkurent dla WWE" Owszem, AEW zyskało wielu wiernych fanów, ale wciąż nie może dorównać WWE pod względem globalnego zasięgu. Jednym z najbardziej mówiących o tym momentów była reakcja na "All In" w 2018 roku, kiedy AEW ogłosiło ogromne plany i zmiany w wrestlingu, a potem okazało się, że ich plany są w dużej mierze oparte na tym, co już robiło WWE, tylko z deka gorszym wykonem elitarnym to wychodzi. AEW wciąż nie potrafi zbudować takiej samej bazy subskrybentów w WWE Network, tudzież od kilku dni fani WWE na Netfliksie, czy dotrzeć do tak szerokiej grupy odbiorców na całym świecie. 5. "Znaczenie mistrzostw w WWE i nie tylko. Czy one coś jeszcze znaczą?" Czy pas mistrza WWE ma jeszcze jakiekolwiek prawdziwe znaczenie? W wielu przypadkach pasy są bardziej elementem marketingowym niż oznaczeniem najlepszego zawodnika. Przykład? Cała masa, Jinder Mahal przejmujący pas aby trafić na indyjski rynek. Walki o pasy stały się bardziej oparte na scenariuszach ,,po coś" niż na faktycznej rywalizacji, co było widoczne w wielu storyline'ach. Oczywiście przykład Jindera to jeden z wielu, ale ten najbardziej przychodzi mi do głowy, kiedy w rosterze mieliśmy przecież masę lepszych workerów. 6. "Wrestling w latach 90-tych miał ten ‘dziki’ klimat, teraz za bardzo się tego boją, a nie powinni" Lata 90-te w wrestlingu to czas, kiedy granice były przekraczane. Z jednej strony mieliśmy erę Attitude WWE, z Austinem, Rockiem i Triple H, a z drugiej – ECW, które promowało brutalność, kontrowersyjne tematy i awangardowe podejście do tego, co można zrobić w ringu. W tym czasie wrestlerzy tacy jak Mick Foley (Cactus Jack) czy Terry Funk wprowadzali brutalność, która nie miała miejsca w dzisiejszym, bardziej ułożonym wrestlingu, przynajmniej tym mainstreamowym na dłuższą metę. Wiadomo jest GCW i inne CZW itp., ale to nie to samo. To były czasy, gdy nawet McMahon robił coś szalonego w ringu. Dziś już tego nie ma, a powinno się do tego od czasu do czasu wracać, ale na poważnie, a nie na odwal się. Kiedyś takie gale jak Extreme Rules i TLC zwiastowały naprawdę coś niespotykanego. Wiadomo, kiedyś formuła się wyczerpuje, ale aż tak szybko? 7. "Kontrowersyjni wrestlerzy na siłę wciskani audiencji" Patrząc na p sytuację np. z Joeyem Ryanem, który został oskarżony o molestowanie, ale mimo to próbował powrócić na ring, widać, że promotorzy wrestlingu często ignoruje kontrowersje. WWE przez wiele lat trzymało się "herosów", ale kiedy te osoby wpadły w skandale, organizacja po prostu je ignorowała i nie rozliczała się z nimi do końca. To samo dotyczy sytuacji z Hulk Hoganem, który po skandalu z nagraniem rasistowskim wrócił do WWE po kilku latach, co wywołało falę kontrowersji. Z jednej strony wrestling jest show, ale z drugiej, niektóre decyzje są bardziej biznesowe niż moralne, choć nie wiem co miało na celu pojawienie się Hogana na ostatnim RAW, bo ani biznesowo, ani moralnie się to nie spina imo. To było tak ogólnikowo, teraz bardziej na bieżąco. 1. "Cody Rhodes i jego droga do tytułu mistrza WWE" Historia Cody'ego Rhodesa, który wrócił do WWE po latach nieobecności, była jedną z najgorętszych story 2023 roku. Jednak ja jestem zdania, że WWE niepotrzebnie "zatrzymało" jego zwycięstwo nad Romanem Reignsem na WrestleManii 39, co było dla mnie sztuczne i przeładowane marketingiem. WWE zbudowało sobie historię wokół tego, że Cody musi "doprowadzić historię rodziny Rhodesów do końca", ale czy to naprawdę miało sens w kontekście jego rzeczywistego rozwoju w WWE i federacji? Przecież to było przewidywalne, Cody zasługiwał na pas mistrza wcześniej, zamiast rok panowania Reignsa prawie, że w hibernacji. Co teraz z tego wielkiego reignu Romana? Wspomnienie, ale czy dobre? 2. "Roman Reigns i jego dominacja nad WWE – ile można?" Roman Reigns stał się niemalże niepokonanym mistrzem w WWE, a storyline wokół jego dominacji trwa już od kilku lat. Mnie już szczerze nudzi tą idea Reignsa, bo choć jest dobrze napisany, to powtarzalność tego, jak Reigns "niszczy" kolejnych rywali, staje się przewidywalna. Całe "Bloodline" i jego rozwój w tej sytuacji miały ogromny potencjał, ale powtarzalność tej dominacji sprawia, że m. in. ja oczekujemy, spodziewamy się czegoś nowego, innowacyjnego. Co więcej, sytuacja z bliźniakami sprawiała wrażenie, że saga Bloodline idzie w stronę bardziej "personalnego" konfliktu niż rzeczywistej rywalizacji sportowej. Czasem sobie tak myśle, kiedy ta historia w końcu osiągnie swój "koniec" i jak WWE zrealizuje tę "dominację" na dłuższą metę, bo który to już ME WM będziemy mieć oparty w jakimś stopniu na kimś z Bloodline? Nawet nie chcę wiedzieć. 3. "Sami Zayn i knebel Triple H'a na jego twarzy. Jak WWE hamuje Samiego Zayna? Dlaczego?" Zaczynając od najpierw "lojalnego członka" Bloodline, Zayn stał się jednym z najgorętszych nazwisk w WWE dzięki świetnej pracy nad swoim charakterem. Jednak po jego "odwróceniu się" od Reignsa i staniu się bohaterem, zaczęły się pojawiać kontrowersje dotyczące tego, czy WWE naprawdę pozwoli Zaynowi zbudować "autentyczną" postać bez polegania na "momentach" z przeszłości. Wyraźnie widać, że Zayn często wpasowywał się w role, które były tylko "przeplatanką" starych smaczków storyline'owych, co niekoniecznie pasuje do jego talentu i potencjału, bo to i to ma ogromne. Męczy mnie to, że mają Samiego na wyraźnym hamulcu, zamiast spuścić go ze smyczy i pokazać co potrafi z pasem załóżmy WHC, albo WWE. Wszystko po to, żeby aktorzyny miały co robić, albo ktoś kończył historię przez 2-3 lata, SZ spokojnie dźwignąłby główny pas w WWE i to jest kryminał, że jeszcze tego nie zobaczyliśmy patrząc na to jaką robotę robi w ostatnich miesiącach. 4. "Logan Paul jako mistrz – czy to naprawdę dobra droga?" Pojawienie się Logana Paula w WWE wywołało mieszane uczucia u mnie. Jego status super gwiazdy w mediach społecznościowych i ogromny zasięg sprawiły, że WWE postanowiło dać mu pas US. Jednak ja totalnie nie widzę żadnego sensu w tym, by celebryta, który nigdy wcześniej nie był profesjonalnym wrestlerem, zdobywał tytuł nawet w midcardzie. Może to być świetny ruch marketingowy, ale pod względem storyline'owym wydaje się to kontrowersyjne, bo można to traktować jako "spalanie" mistrzowskich pasów w imię szerszego zainteresowania mediów. Czy to dobry kierunek, by tytuł mistrza był traktowany jako coś, co można "sprzedać", a nie zasłużyć na niego w ringu? Przypominam, że w rosterze mamy takie tuzy jak Theory, Knight, Waller, no cholera moge wymieniać przez pare minut na jednym wdechu. Ale traktujmy pasy jak zabawki dalej, gawiedź i tak łyknie. 5. "(nie)Udane powroty legend do WWE – nostalgia czy wypalenie?" Powroty legend takich jak Edge i Christian (zwłaszcza po zakończeniu kariery Edge'a w 2011 roku) są zarówno ekscytujące, jak i kontrowersyjne, z uwagi na to że wychodzą inaczej niż sobie wyobrażamy. Na ogół cieszę się z ich występów, ale z drugiej strony – czy nie zaczyna to być po prostu używanie nostalgii zamiast rozwijania nowych gwiazd? WWE kontynuuje wciąganie starych, lubianych postaci do głównych storyline'ów, co wywołuje pytanie, czy to nie blokuje możliwości stworzenia nowych legend. Z jednej strony, te powroty dodają wielkiego efektu wow, ale z drugiej, mogą sprawiać, że nowe talenty nie dostają odpowiedniej przestrzeni. Moje zdanie jest takie, że WWE ostatnio nie potrafi za bardzo w wielkie powroty. Jedynie powrót Punka zasługuje na uwagę, ale reszta? Bez większego echa i polotu według mnie. Kiedyś bardziej w to potrafili. 6. "Wrestling kobiet – czy WWE robi wystarczająco, by promować je na równi z mężczyznami?" W ostatnich latach kobiety w WWE, takie jak Becky Lynch, Charlotte Flair czy Rhea Ripley, zyskały ogromną popularność, ale wciąż pojawiają się pytania o to, czy WWE naprawdę traktuje je na równi z mężczyznami. Storyline’y z udziałem kobiet są coraz bardziej złożone i emocjonalne, ale wciąż można zauważyć, że są one traktowane jako "dodatkowe" story w porównaniu do głównych fabuł z mężczyznami. Np. walka Becky Lynch z Trish Stratus na SummerSlam 2023 była świetnie zrealizowana, ale była to zaledwie jedna z kilku równolegle toczących się historii, niekoniecznie traktowanych na równi z głównymi pasami męskimi. W skrócie według mnie WWE nie robi nic, abym przestał traktować kobiety jako przerwa na siku.  
    • MattDevitto
      Wraca Omega, więc to powinno ludzi zainteresować
  • Dodaj nową pozycję...