Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

300 POST W TYM TEMACIE = 61 ODCINEK DIARY! OSTATNIE RAW NA DRODZE DO MONEY IN THE BANK!

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

12.07.2010

Ostatnie RAW na drodze do Money in the Bank otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-DX ogłosili, że zamierzają wykorzystać klauzulę rewanżową i na Money in the Bank zmierzą się z Dirt Sheet o tytułu tag team’owe, które są w posiadaniu tych drugich.

-CM Punk pokonuje Triple H’a

-WWE Champion pokonuje Shawn’a Michaels’a!

-------------------

Break the Walls Down

WWE Champion Chris Jericho zmierza dumnym krokiem do ringu przy ogromnej owacji fanów. Ubrany jest w stylowy garnitur.

JERICHO: Wielkimi krokami zbliża się kolejne PPV, na którym będę bronił tytułu Mistrza WWE. Moim przeciwnikiem będzie John Cena. Jak to DX ostatnio stwierdzili, że John nie ma szans na zdobycie tytułu. Cieszy mnie bardzo, że nawet w szatni WWE mam fanów. Najważniejsi jednak jesteście Wy. Wasz doping niesie mnie przez wszystkie gale. Dzięki Wam wiem, że jestem tutaj najważniejszą osobą, która posiada najważniejszy pas. Wspaniale jest być na szczycie najlepszej federacji. Przez te wszystkie lata, które tutaj spędziłem nie czułem się tak jak czuję się teraz. Dopiero teraz wiem, że jestem najlepszy. Udowadniam to na każdych galach kiedy odnoszę zwycięstwa. Na Money in the Bank pokonam John’a Cenę i obronię tytuł!

-------------------

Normal Match

Intercontinental Champion Evan Bourne vs John Cena

Chris Jericho zajął miejsce przy komentatorach. Założył przygotowane dla siebie słuchawki i po przywitaniu się z Michale’em i Jerry’m rozpoczął wspólne komentowanie. Po gongu od razu Cena rzuca się na swojego rywala. Seria ciosów w twarz w narożniku. Irish Whip w przeciwny narożnik i Stinger Splash. Bourne odbija się od narożnika i chwiejąc się na nogach zostaje kopnięty w brzuch i mamy DDT! Cena wchodzi na narożnik. Czeka na rywala. Evan wstaje i mamy Top Rope Leg Drop! Cena tauntuje mając na celu podburzenie fanów. Stracił przez to czas. Intercontinental Champion już na nogach i czeka aż skupiony na denerwowaniu WWE Universe Cena odwróci się w Jego stronę. Tak się teraz dzieje i mamy Dropkick! Pretendent do WWE Championship wypada poza ring. Szybko jednak się podnosi. Bourne odbija się od lin, przeskakuje nad następnymi i kończy ten popis przepięknym Crossbody! Evan wstaje i tauntuje. Bardzo to się podoba publice. Podnosi John’a ale ten sprytnie przepycha go z całej siły w metalowy słupek. Mistrz interkontynentalny ucierpiał. Cena z łatwością go podnosi i podchodzi do Chris’a. Jericho mówi „I co teraz? Chcesz się popisać? Pokonam Cię na Money in the Bank! Ten tytuł należy do mnie!” W tym momencie wypowiedź WWE Championa zostaje przerwana gdyż Cena rzuca Evan’a w Y2J’a! Następnie podnosi swojego przeciwnika i wrzuca go do ringu. Cena zakłada STF i po krótkiej chwili Bourne zmuszony jest się poddać! Cena tryumfuje a do ringu wślizguje się Chris Jericho! Cena odwraca się i zostaje uderzony pasem prosto w twarz. Publiczności bardzo się to podoba i nagradza WWE Champion’a gromką owacją.

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest lider The Corre Wade Barrett! Money in the Bank zbliża się wielkimi krokami. Jesteś pewny swojej wygranej?

BARRETT: Oczywiście, że tak. W mojej stajni znajdują się osoby, które są zdecydowane pomóc mi w zdobyciu walizki.

MARYSE: Niedawno oskarżałeś CM Punk’a, że chce Was wykorzystać z teraz robisz to samo co on.

BARRETT: Może i robię to samo co on jednak ja jestem tutaj od niego zdecydowanie krócej i chcę się wybić z pomocą moich przyjaciół. On chciał zdobyć tylko walizkę i nas zostawić! Otunga i Tarver pożałują, że są z nim!

MARYSE: Zanosi się na ciekawą rywalizację. W walce biorą udział wszyscy członkowie The Corre, Nexus i do tego jeszcze Drew McIntyre. Kto ma najgorzej?

BARRETT: Rywale The Corre.

-------------------

Po krótkiej przerwie widzimy całe The Corre. Wszyscy idą korytarzem i zatrzymują się przy jednych drzwiach, z których dochodzą jakieś głosy. Wyraźnie słychać, że to CM Punk.

PUNK: Cieszę się, że udało nam się dojść do porozumienia w tej ważnej dla nas obu sprawie. Rozumiem, że jesteśmy umówieni i mnie nie zawiedziesz.

Wade odsunął się od drzwi i zebrał się w kółku ze swoimi podopiecznymi.

BARRETT: Co on kombinuje? Wchodzę tam!

Wade otworzył drzwi i otrzymał potężnego chair shoot’a w głowę. Wszyscy zebrali się wokół swojego lidera i odciągnęli go od drzwi. Podnieśli go i poszli gdzieś. Kamera pokazuje Otungę z krzesłem, który wyszedł z pomieszczenia i obserwował gdzie poszli rywale.

-------------------

Po kolejnej krótkiej przerwie ponownie widzimy Wade’a Barret’a a za nim całą ekipę The Corre. Wade trzyma się za głowę ale mimo wszystko zamierza coś powiedzieć.

BARRETT: CM Punk! Bez względu na to co knujesz to i tak ja ściągnę walizkę na niedzielnym Pay-Per-View. Za to co dzisiaj zrobił Otunga Twój ból i Jego też będzie jeszcze większy! Myślicie, że takimi lekkimi uderzeniami pozbędziecie się mnie! Nie poddam się tak łatwo. Tarver też dostanie za swoje. Całe Nexus jest już skazane na porażkę! The Corre zniszczy Nexus! Zrozum to i poddaj się! Jeśli to zrobisz to masz szansę na mniejszy ból! Dopadniemy Cię i Twoich przydupasów a następnie wbijemy Wam do głów, że to The Corre jest najbardziej dominującą stajnią w WWE!

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest neutralny uczestnik RAW Money in the Bank Ladder Match’u. Drew, trzeba przyznać, że jesteś w trudnej sytuacji. W pojedynku weźmie udział całe Nexus i całe The Corre. Ty będziesz ich rozdzielaczem. Widzisz dla siebie jakieś szanse w tej walce?

McINTYRE: Będzie trudno ale nie zmierzam przekreślać swoich szans. Będę czujny i waleczny. Jeśli wygram walizkę to będzie to mój drugi raz w tym roku. To będzie dopiero osiągnięcie.

MARYSE: Jak zdobędziesz walizkę to droga do WWE Championship zrobi się łatwiejsza. Walkę o pas będziesz miał w wybranym dla siebie terminie i Nexus ani Corre nie będzie wiedzieć kiedy.

McINTYRE: I właśnie to mnie motywuje. Wiem, że to będzie doskonała szansa na zdobycie WWE Championship. Musi mi się udać!

MARYSE: Dzisiaj na czas pojedynku będziesz jednym z Nexus. Jak się czujesz przed tą walką?

McINTYRE: To będzie trudne. CM Punk ma po swojej stronie jednego zawodnika mniej niż Barret. Myślę, że będzie mu teraz zależeć na mnie bo jak nie to będę przeciwko niemu!

MARYSE: Powodzenia dzisiaj i w niedzielę. Niewątpliwie zasługujesz na wygraną!

-------------------

Czas na zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Za chwilę WWE Champion Chris Jericho zmierzy się z Big Show’em!

W walce wieczoru ujrzymy starcie uczestników RAW Money in the Bank. Po jednej stronie Nexus i Drew McIntyre a po drugiej The Corre.

-------------------

Normal Match - No title

WWE Champion Chris Jericho vs Big Show

KOŃCÓWKA WALKI: Big Show ma przewagę. Ma już gotową pięść. Czeka aż WWE Champion wstanie. Tak właśnie się dzieje. Próba KO Punch’u ale Jericho unika. Show „machnął się” i Y2J ma zamiar to wykorzystać. Odbija się od lin i wykonuje Dropkick! Big Show pada szyją na linę. Jericho dokłada niski Dropkick w kolana. Show pada na matę. Chris odbija się od lin i wykonuje Lionsault! Nie czeka ani chwili i zakłada Walls of Jericho! Big Show ma kłopoty. Publiczność szaleje. Wszyscy są pewni wygranej swojego mistrza. Jericho nie pozwala wydostać się. Show wytrzymuje ale coraz gorzej z nim. Bardzo cierpi a Chris ani nie myśli by przestać. Olbrzym odklepuje!

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest lider Nexus CM Punk. Kilka minut temu Wade Barrett podsłyszał Twoją rozmowę z kimś a gdy chciał ją przerwać otrzymał cios z krzesła prosto w głowę. W związku z tym moje pytanie z kim rozmawiałeś?

PUNK: Tego niestety nie mogę powiedzieć. W każdym razie jest to niesamowita osoba, która może bardzo wiele. Mamy między sobą mały układ i każdy będzie zadowolony.

MARYSE: A na czym ten układ polega?

PUNK: Tego też nie mogę powiedzieć. Dlaczego o to pytasz? Każdego się tak pytasz z kim i jaki ma układ?

MARYSE: To może następne pytanie. Dzisiaj będziesz walczył w drużynie z Drew McIntyre’em. Zamierzasz współpracować?

PUNK: Wygramy.

-------------------

Eight Man Tag Team Match

The Corre vs Nexus & Drew McIntyre

KOŃCÓWKA WALKI: W ringu Drew McIntyre ma problemy z liderem The Corre. Wade atakuje go serią kopnięć. Podnosi rywala, Irish Whip o liny i były WWE Champion unika clothesline’u. Druga próba tego samego ataku ale również Szkot robi świetny unik. Za trzecim razem mamy clothesline po obu stronach. Zarówno Barrett jak i McIntyre leżą na macie. Teraz pytanie, który z nich jako pierwszy dokona zmiany. Drew jest już blisko. Wszyscy członkowie Nexus ku zaskoczeniu mają mocno wyciągnięte ręce. Szkot jest już bardzo blisko. CM Punk i reszta zeskakują z ringu! McIntyre nie zdążył wykonać zmiany! Tymczasem w Corre rodzinna atmosfera. Do ringu wchodzi Skip Sheffield. Dopada do rywala. Podnosi go i wykonuje Suplex. Szybko wstaje i ponownie podnosi rywala i wykonuje DDT! Zmiana z Gabriel’em. Ten wchodzi na narożnik i wykonuje 450 Splash! Przypięcie 1…2…2,9! Punk przerywa pin i zaczyna okładać Gabriel’a. Otunga i Tarver zajęli się resztą. Barrett, Sheffield i Slater otrzymali po kilka prawych i wypadli poza ring. CM Punk i reszta Nexus wychodzą poza kwadratowy pierścień i rozpoczynają brawl z członkami Nexus. W tej nierównej rywalizacji mamy wyrównane starcie. W ringu tymczasem Drew doszedł do siebie szybciej niż rywal. Oboje spotykają się na nogach, kopnięcie w brzuch dla obywatela RPA i Double Underhook DDT! Przypięcie 1…2…3! Drew ucieka jak najszybciej ciesząc się z wygranej. CM Punk razem z resztą Nexus biegną za nim ale mają małe szanse by dogonić Szkota.

Takim obrazkiem kończymy Monday Night RAW!

KARTA NA MONEY IN THE BANK[18.07.2010]:

PLAKAT:

http://img88.imageshack.us/img88/6890/plakatyq.jpg

1.Normal Match for WWE Championship

http://img402.imageshack.us/img402/1302/y2jcena.jpg

Chris Jericho© vs John Cena

2.Normal Match for World Heavyweight Championship

http://desmond.imageshack.us/Himg820/scaled.php?server=820&filename=dibiaseedge.jpg&res=medium

Ted DiBiase© vs Edge

3.SmackDown! Money in the Bank Ladder Match

http://desmond.imageshack.us/Himg11/scaled.php?server=11&filename=sdmitb.jpg&res=medium

Shemus vs Matt Hardy vs Kane vs Kaval vs The Great Khali vs Shelton Benjamin vs MVP vs Randy Orton

4.RAW Money in the Bank Ladder Match

http://desmond.imageshack.us/Himg828/scaled.php?server=828&filename=rawmitb.jpg&res=medium

CM Punk vs David Otunga vs Michael Tarver vs Drew McIntyre vs Skip Sheffield vs Heath Slater vs Justin Gabriel vs Wade Barrett

5.Tag Team Match for Tag Team Championship

http://desmond.imageshack.us/Himg96/scaled.php?server=96&filename=ttcf.jpg&res=medium

The Dirt Sheet[The Miz & John Morrison]© vs D-Generation X[shawn Michaels & Triple H]

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-244621

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

Świetne SD! i RAW jak zawsze trzymające poziom. Podoba mi się pushowanie Wade'a. On nadaje się na MainEventera i dla mnie to kandydat nr.1 do walizki, Punk spokojnie może walczyć o pas bez niej, a Drew jest tak mocnym ME że danie walizki jemu byłoby zmarnowaniem szansy na pas dla kogoś kto jej potrzebuje. Zakończenie trochę z ery PG bo ile razy widzieliśmy Cenę jak wbrew wszystkim przeciwnościom i tak wygrywa kolejną walkę. Chociaż... Face'owy MainEventer zawsze będzie chociaż trochę terminatorem :grin: Ogólnie gale trzymają stały bardzo wysoki poziom i czekam na Money in the Bank!
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-244653

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

16.07.2010

Ostatnie SmackDown na drodze do Money in the Bank rozpoczyna pokaz sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Panowie wspomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-Kaval apeluje, że zrobi wszystko by ściągnąć walizkę!

-DX szydzą z John’a Ceny, Mason’a Ryan’a a także The Dirt Sheet.

-The Great Khali również jest głodny zwycięstwa!

-W walce wieczoru ponownie starcie tag team’owe. Tym razem był to eight man tag team match z udziałem uczestników niebieskiego Money in the Bank Ladder Match’u!

A na dzisiejszej gali czeka nas mnóstwo emocji bowiem obecne są gwiazdy rosteru RAW!

-------------------

Od razu widzimy ring a w nim Mistrzów Tag Team’owych The Miz’a oraz John’a Morrison’a. Ten pierwszy tradycyjnie rozpoczyna przemowę.

MIZ: Cóż za brak profesjonalizmu. Macie zamiar nas nazywać tchórzami? Mistrzów Tag Team’owych? Pokonaliśmy DX? Tak. To powinno Wam wystarczyć. Jesteśmy od nich lepsi w każdej kwestii. No dobra w jednej są od nas lepsi. W niszczeniu show i opowiadaniu durnych dowcipów. A wy jak banda jełopów cieszycie się na ich widok i płaczecie ze śmiechu jak któryś z nich opowie coś żenującego. Jesteście siebie warci! I nie jest to komplement. Niech każdy tutaj na sali nie myśli, że jest gwiazdą WWE! Wy jesteście warci DX z powodu, że każdy z Was podobnie jak oni są tępymi ludźmi, którzy doszli na szczyt dzięki pomocy prezesa. Vince McMahon... Mówi Wam to coś? To osoba, która odpowiada za to gdzie jest teraz Triple H czy Shawn Michaels? Gdybym ożenił się ze Stephanie to też byście mnie teraz uwielbiali! Ja i John poszliśmy jednak inną drogą. Postawiliśmy na osiągnięcie celu własnymi siłami.

MORRISON: Każdy z Was powinien mówić tak jak my niż zachwycać się tym jakimi wielkimi gwiazdami są Shawn i Triple H. To my tutaj jesteśmy gwiazdami! Dosłownie wszystko zrobiliśmy własnymi siłami! Nikt nie ma takiej przeszłości jak my! Ciężką pracą doszliśmy tutaj! Do mistrzostwa tag team’owego!

Break it down

Triple H i Shawn Michaels drugi tydzień z rzędu pojawiają się na SmackDown! Publiczność oszalała. W ringu pierwszy mikrofon przejmuje Triple H.

TRIPLE H: Oj Miz jesteś jeszcze głupszy niż wyglądasz. Naprawdę Twoja głupota jest przerażająca. Nie przychodzilibyśmy tutaj gdybyś nie wspomniał o mojej rodzinie. Vince McMahon nie ma nic wspólnego z nasza pozycją w tej federacji. Pracowaliśmy dwa razy ciężej i dłużej niż wy. Walczymy już prawie 20 lat, cały czas na wysokim poziomie. Wy jesteście tutaj zdecydowanie krócej.

MORRISON: Zdecydowanie krócej to fakt ale zdecydowanie więcej zrobiliśmy dla tego biznesu! Jesteśmy tag team champion’ami!

MICHAELS: Do niedzieli! Każdy ma lepsze i gorsze dni. Wykorzystaliście nasz gorszy dzień i dlatego dzisiaj stoicie tutaj z pasami! Od niedzieli sprawa inaczej będzie wyglądała! Każdy będzie na swoim miejscu a zwłaszcza tytuły!

W tym momencie Triple H i Shawn wyrzucili mikrofony. Triple H kopie Miz’a w brzuch i wykonuje Pedigree. Morrison zszokowany tylko patrzał na to co się dzieje ale teraz już dołącza do swojego kumpla gdyż Shawn Michaels częstuje go Sweet Chin Music! Następnie podnosi mikrofon.

MICHAELS: A jeśli tego Wam było mało to mamy dla Was dwa słowa!

Publiczność krzyczy SUCK IT! I przy Break it Down HHH i HBK opuszczają ring tauntując

-------------------

Tag Team Match - No Title

Tag Team Champions Dirt Sheet vs Hart Dynasty

DX utrudnili sprawę mistrzom. Jednak Ci się nie poddają jak Miz w zeszłym tygodniu. Sędzia nakazuje jednemu z mistrzów wyjść poza ring. Jednak żaden tego nie robi. Obaj rzucają się na Tyson’a Kidd’a. Seria ataków pięściami, seria kopnięć. Do ringu wchodzi DH Smith ale John Morrison radzi z nim sobie. Miz wrzuca Kidd’a w narożnik. Tymczasem John Morrison odbija się nogami od lin i wykonuje salto w powietrzu a popis ten kończy pięknym crossbody! Miz przeciąga z John’em DH Smith’a pod narożnik a tutaj JoMo bez zawachania wykonuje Starship Pain. Mistrzowie tauntują, Miz bierze mikrofon.

MIZ: Walczylibyśmy gdyby nie to co zrobili Wasi bohaterzy kilka minut temu. Chcieli abyśmy przegrali? Oj nie udało się! Na Money in the Bank także nie uda im się odebrać nam pasów!

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest pretendent do mistrzostwa WWE - John Cena. Dzisiaj spotkasz się w ringu z Chris’em Jericho ale w starciu tag team’owym. Twoim partnerem będzie również pretendent tylko do World Heavyweight Championship - Edge. Kiedyś z Edge’em nie żyłeś w zgodzie. Dzisiaj jest inaczej?

CENA: Czasy się zmieniają i dzisiaj wspólnie z Edge’em pokonamy tych pseudo mistrzów. A wtedy możecie być pewni naszych wygranych na Money in the Bank.

TIFFANY: No dobrze. Przypuśćmy, że zdobędziesz pas WWE...

CENA: Nie przypuszczajmy tylko mówmy normalnie. Gdy zdobędę WWE Championship... Możesz dokończyć.

TIFFANY: ... i ktoś z rosteru RAW zdobędzie walizkę to będziesz miał jakieś obawy przed nim? W końcu ma walkę o Twoje mistrzostwo kiedy tylko chce.

CENA: Jestem gwiazdą, jestem profesjonalistą. Nikt z walizką mi nie zagraża. Może nawet przyjść z mamą i tatą a ja i tak wygram ten pojedynek!

TIFFANY: Dzięki za wywiad. Powodzenia.

-------------------

Normal Match

Triple H(w. Shawn Michaels) vs Kofi Kingston

KOŃCÓWKA WALKI: Kofi jest na narożniku i czeka na rywala. Hunter właśnie się podnosi, Kingston skacze i mamy Crossbody! Kingston wstaje i zaczyna tańczyć. Odbicie od lin i Boom Drop! Od razu podnosi się i zaczyna klaskać a każdy wie co to oznacza. Triple H po chwilowym odpoczynku wstaje i mamy Trouble in Paradise! Nie! The Game w ostatniej chwili robi unik. Kofi nieszczęśliwie upada na matę. Triple H dopada do niego. Irish Whip o liny i Spinebuster! Od razu taunt i ogromna wrzawa na trybunach. Kofi wstaje, Hunter kopie go w brzuch i wykonuje Pedigree! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Na backstage’u widzimy grupę The Corre. Wade Barrett ma coś do powiedzenia.

BARRETT: Za dwa dni Money in the Bank. Pierwsze PPV, na którym będę walczył wraz z moimi partnerami. Zamierzam ściągnąć walizkę i zdobyć mistrzostwo WWE! Ta trójka jest gotowa mi pomóc! Bardzo im dziękuję za to, że są wspaniałymi przyjaciółmi i pomogą mi jako pierwszemu ściągnąć walizkę! Gdy już zostanę WWE Championem to każdy z nich będzie kolejno zdobywał swój pierwszy tytuł w WWE. Staniemy się najlepszą stajnią w WWE. Nie. My już jesteśmy najlepszą stajnią w WWE. Nikt nie jest w stanie nam dorównać. CM Punk używa nieczystych zagrań aby mieć nad nami przewagę. Jednak ta przewaga mu nic nie da. To ja mam przewagę w pojedynku Money in the Bank. CM Punk, Nexus, Drew McIntyre, WWE Universe przygotujcie się na nową erę w WWE! Erę The Corre!

-------------------

Tiffany i jej gość... a właściwie to goście

TIFFANY: Moimi gośćmi są WWE Champion Chris Jericho oraz World Heavyweight Champion Ted DiBiase. Panowie, dzisiaj zmierzycie się z Waszymi rywalami na Money in the Bank w starciu tag team’owym. Jeszcze nigdy nie walczyliście razem. Nie przeszkodzi Wam to w niczym?

DiBIASE: Nie sądzę. Chris jest tak świetnym wrestlerem, że każdy obojętnie z kim by współpracował to i tak ta współpraca będzie owocna.

JERICHO: Dzięki Ted. Ja natomiast uważam, że współpraca z młodym, utalentowanym mistrzem świata będzie dla mnie czymś fajnym i na pewno będzie z tego jakiś efekt.

TIFFANY: Co powiecie na temat swoich rywali?

DiBIASE: Edge jest chory na punkcie złota. Jest zdolny do wszystkiego aby tylko zdobyć tytuł. Poświęcenie jest godne podziwu ale nie to w jaki sposób chce zdobyć mistrzostwo. Zagrywa bardzo nieczysto i to jest to na co trzeba uważać gdyż sędziowie często nie widzą Jego zagrań

JERICHO: John Cena natomiast jest brutalnym zawodnikiem, który bezskutecznie próbuje zdobyć mistrzostwo. Na Money in the Bank kolejna Jego próba zostanie zakończona niepowodzeniem. Także stosuje nieczyste zagrania ale ja już się do tego wszystkiego przyzwyczaiłem. Nie robi to na mnie wrażenia.

TIFFANY: Dzięki za wywiad i powodzenia zarówno dzisiaj jak i w niedzielę!

------------------

Oto co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Już za chwilę starcie tag team’owe Mistrzowie kontra Pretendenci. WWE Champion Chris Jericho i World Heavyweight Champion Ted DiBiase zmierzą się z John’em Ceną i Edge’em.

W walce wieczoru ujrzymy niesamowite starcie tag team’owe! Uczestnicy RAW Money in the Bank Ladder Match’u zmierzą się z uczestnikami SmackDown! Money in the Bank Ladder Match’u!

-------------------

Tag Team Match - No Title

WWE Champion Chris Jericho & World Heavyweight Champion Ted DiBiase vs John Cena & Edge

KOŃCÓWKA WALKI: John Cena ma Chris’a Jericho w narożniku. Seria kopnięć i zmiana z Edge’em. Ten rozpoczyna swój atak w taki sam sposób w jaki Cena zakończył. Seria kopnięć w brzuch. Rated R Superstar podnosi WWE Champion’a i opiera go o narożnik. Edge bierze rozbieg a Cena dusi swojego rywala z niedzieli. Pretendent do WHC rusza i mamy Stinger Splash! Jericho pada na matę a Edge próbuje zapiąć Sharpshooter. Jeszcze trochę i jest! Mamy zapięty Submission! Teraz pytanie czy WWE Champion wytrzyma ten ból. Do lin bardzo daleko! Ted DiBiase wierzy, że jego partner nie podda się. Jericho zaczyna wydostawać się. Kapitalny przewrót i Edge zostaje odrzucony na drugą stronę ringu. Teraz jest ten moment dla Y2J’a. Resztkami sił czołga się do lin. Jest już bardzo blisko. Zmiana! Ted DiBiase wchodzi do ringu i rzuca się na Edge’a, który nie zdążył zmienić się z Ceną. DiBiase po szarży układa rywala do akcji kończącej. Próba Street Dream nieudana. Rated R Superstar sprytnie ucieka i w odwecie wykonuje Spear! Przypięcie 1…2…2,9! Chris Jericho w ostatniej chwili przerywa. Sędzia wygania teraz WWE Champion’a z ringu. John Cena wchodzi do kwadratowego pierścienia i odpycha sędziego a następnie rzuca się na Jericho. Obaj wypadają poza ring. Dochodzi teraz do wymiany ciosów w parterze. Sędzia z trudem dochodzi do siebie. Edge próbuje to wykorzystać. Wychodzi z ringu i wraca z krzesłem! DiBiase na nogach. Próba chair shoot’a ale syn Hall of Famer’a unika i kopie rywala w brzuch a następnie dokłada Street Dream! Przypięcie, sędzia już się ocknął, 1…2…3!

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moim gościem jest jeden z szesnastu uczestników Main Eventu dzisiejszej gali - Randy Orton! Randy, już za dwa dni staniesz przed szansą ściągnięcia walizki. Wierzysz w zwycięstwo?

ORTON: Oczywiście, że tak. Każdy ocenia moje szanse bardzo wysoko. Mam nadzieję, że nie zawiodę fanów, rodziny a przede wszystkim samego siebie. Walizka Money in the Bank da mi kolejnego title shoot’a.

TIFFANY: Jak ściągniesz walizkę to zamierzasz ją wykorzystać jak najszybciej czy może jednak chcesz uśpić rywala?

ORTON: Od momentu zdobycia do chwili podjęcia decyzji o wykorzystaniu walizki będę czujny. Będę czekał na odpowiedni moment.

TIFFANY: Drew McIntyre na WrestleMani od razu wykorzystał walizkę. Czy bez zastanawiania się uważasz, że jest to najlepszy moment?

ORTON: Drew interweniował po bardzo wyczerpującej walce Chris’a z Batistą. Był to niewątpliwie bardzo dobry moment na wejście z walizką. Ale nie zawsze jest tak, że mistrz jest bardzo zmęczony po walce i przedwczesna interwencja może być złą decyzją.

TIFFANY: Dzięki za wywiad. Życzę powodzenia!

-------------------

Biggest Tag Team Match

CM Punk, David Otunga, Michael Tarver, Drew McIntyre, Wade Barret, Heath Slater, Justin Gabriel, Skip Sheffield vs Randy Orton, MVP, Kaval, Sheamus, Matt Hardy, Shelton Benjamin, The Great Khali, Kane

Rozpoczęli Drew McIntyre oraz Matt Hardy. Zwarcie i próba sił, którą wygrywa Matt. Irish Whip o liny i kopnięcie w głowę Drew od CM Punk’a! Matt w szoku. Drew podnosi się z grymasem bólu na twarzy i mówi coś do lidera Nexus a następnie uderza go w twarz. Do ringu wchodzą Otunga i Tarver i atakują Szkota. Wade Barret wraz z Sheffieldem ruszyli na Punk’a a reszta The Corre na członków Nexus i McIntyre’a. Tymczasem w szeregach niebieskiej drużyny również nie było przyjemnie. Poza ringiem The Great Khali i Kane na zmianę atakują się. Sheamus znęca się nad MVP, Randy Orton broni się przed MVP i Kaval’em a Matt Hardy rywalizuje z Benjamin’em. W ringu i poza nim panuje chaos! Tego nie da sie opisać! Szesnaście ludzi walczy ze sobą. Nikt nie da rady tego przerwać dlatego nikt nawet nie próbuje. Money in the Bank is coming!

Zaraz po tym wydarzeniu Friday Night SmackDown! dobiegło końca!

AKTUALNA KARTA NA MONEY IN THE BANK[18.07.2010]:

PLAKAT:

http://img88.imageshack.us/img88/6890/plakatyq.jpg

1.Normal Match for WWE Championship

http://img402.imageshack.us/img402/1302/y2jcena.jpg

2.Normal Match for World Heavyweight Championship

http://desmond.imageshack.us/Himg820/scaled.php?server=820&filename=dibiaseedge.jpg&res=medium

Ted DiBiase© vs Edge

3.SmackDown! Money in the Bank Ladder Match

http://desmond.imageshack.us/Himg11/scaled.php?server=11&filename=sdmitb.jpg&res=medium

Shemus vs Matt Hardy vs Kane vs Kaval vs The Great Khali vs Shelton Benjamin vs MVP vs Randy Orton

4.RAW Money in the Bank Ladder Match

http://desmond.imageshack.us/Himg828/scaled.php?server=828&filename=rawmitb.jpg&res=medium

CM Punk vs David Otunga vs Michael Tarver vs Drew McIntyre vs Skip Sheffield vs Heath Slater vs Justin Gabriel vs Wade Barret

5.Tag Team Match for Tag Team Championship

http://desmond.imageshack.us/Himg96/scaled.php?server=96&filename=ttcf.jpg&res=medium

The Dirt Sheet[The Miz & John Morrison]© vs D-Generation X[shawn Michaels & Triple H]

TYPER OTWARTY! ZA KAŻDEGO TRAFIONEGO ZWYCIĘZCĘ MITB - 2 PUNKTY, RESZTA ZA 1 PUNKT. NAGRODA DLA ZWCIĘZCY BĘDZIE ALE PÓKI CO NIE ZDRADZĘ CO TO TAKIEGO! OCZYWIŚCIE PROSZĘ PAMIĘTAĆ O PUNKCIE W REGULAMINIE, ŻE POST Z SAMYMI TYPAMI NIE BĘDZIE ZAAKCEPTOWANY!

WWE MONEY IN THE BANK 2010 PRAWDOPODOBNIE W TYM TYGODNIU!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-244835

TYPER OTWARTY! ZA KAŻDEGO TRAFIONEGO ZWYCIĘZCĘ MITB - 2 PUNKTY, RESZTA ZA 1 PUNKT. NAGRODA DLA ZWCIĘZCY BĘDZIE ALE PÓKI CO NIE ZDRADZĘ CO TO TAKIEGO! OCZYWIŚCIE PROSZĘ PAMIĘTAĆ O PUNKCIE W REGULAMINIE, ŻE POST Z SAMYMI TYPAMI NIE BĘDZIE ZAAKCEPTOWANY!

Próba sprytnego ominięcia tego zapisu w regulaminie tekstem "fajny diary, a o to moje typy" będzie również karana podwójnie - warn dla osoby nieprzestrzegającej regulaminu i warn do osoby, która do niego nawołuje. To tak dla przypomnienia :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-244845

Tradycyjnie już dobra gala w Twoim wykonaniu. RAW i Smackdown było dobrą podbudową pod PPV, które zapowiada się niezwykle interesująco. Wojna Nexus vs Corre ciekawa, tylko jak się zakończy? Stawiam na Elimination Match na Summerslam i rozpad po nim którejś z stajni. Podoba mi się również jak prowadzisz postać Teda DiBiasego ;) Czekam z ogromną niecierpliwością na Money in the Bank. Typy:

1. John Cena

2. Ted DiBiase

3. ciężki wybór, ale ostatecznie Randy Orton

4. CM Punk

5. Dirt Sheet

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-244856

No dobra, "Money in the Bank is coming!", więc pora się wypowiedzieć. Diary prowadzone w dalszym stopniu bardzo dobrze. Świetne wywiady, to samo walki. Co do nadchodzącej gali:

WWE Championship Match

Chris Jericho © vs John Cena

Podbudowa do walki nawet nawet. Nie jest słaba, nie jest też dobra. Feud jak narazie jest krótki więc liczę, że pas zostanie w rękach Y2J'a.

World Heavyweight Championship Match

Ted Dibiase © vs Edge

Feud rokręcił się w zasadzie w okręgu pięciu zawodników. Ted jako mistrz sprawdza się nienajgorzej, lecz wolałbym aby pas wrócił do Edge'a. A następnie do zwycięzcy MitB SD!.

SmackDown! Money in the Bank Ladder Match

Sheamus vs Matt Hardy vs Kane vs Kaval vs The Great Khali vs Shelton Benjamin vs MVP vs Randy Orton

Walka napewno będzie ciekawa. Głównie za sprawą Kaval'a i Shelton'a. Ostatnio push dostają Kaval, Matt, Kane. Kto wygra? Trudno jest mi wskazać. Chciałbym wygranej Matt'a Hardy'ego ale sądzę, że walizkę zgarnie Kane.

RAW Money in the Bank Ladder Match

CM Punk vs David Otunga vs Michael Tarver vs Drew McIntyre vs Skip Sheffield vs Heath Slater vs Justin Gabriel vs Wade Barrett

Tutaj walka będzie się toczyć pomiędzy Punk'iem, Drew i Wade'em. Reszta jest zapewne do chronienia swoich mentorów. Drew jako neutralny wg mnie ma małe szanse. Chociaż jakoś sprytnie mógłby ściągnąć walizeczkę. Ale drugi raz? Wątpie. Stawiam, że walizkę ściągnie CM Punk.

Tag Team Championship Match

Dirt Sheet (Shit :P) vs D-Generation X

Jakoś nie kupuję Miz'a i Morrison'a jako mistrzów. DX lepiej się prezentowali. Zresztą po długim feudzie z BoD należały im się te pasy. W dodatku proma DX wyglądają lepiej. A więc stawiam, że po dobrej walce DX odzyskają pasy.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-244858

Jak zwykle bardzo dobra gala w twoim wykonaniu. Walki i segmenty bardzo dobre. MitB również zapowiada się ciekawie, obie walki MitB powinny być dobre i nie mam jako takich faworytów. Ale w RAW MitB nie powinni wygrać liderzy, ani Drew. To by było za proste. Zwycięzca powinien wykorzystać walizkę na liderze swojej grupy. Od biedy strzelę, że wygra Gabriel. W SmackDown MitB już od razu odpada Matt Hardy, jego zwycięstwo byłoby za proste. MitB powinno też wypromować kogoś nowego, więc odpadają Sheamus, Orton i Kane. Khali też raczej nie, ty nie pushujesz olbrzymów. Wygra ktoś z trójki Kaval, Shelton, MVP. Obstawię na Sheltona. Tag Team Titles - myślę, że skończy się remisem i finałowa bitwa tagów będzie na SummerSlam w fajnej stypulacji. Sam feud dosyć ciekawy. WHC - feud dobry, ale widać, że tylko przejściowy. Stawiam na Teda. Ma pas za krótko, żeby go stracić. Edge przegrywa pas w Fatal Four Way, żeby po miesiącu odzyskać go? Nie, Ted wygra. Cena vs Chris - prawdopodobnie ME. Feud też prawdopodobnie przejściowy. Myślę, że Chris wygra, właściwie sam nie wiem czemu.

Typy :

WHC : Ted

WWE Title : Chris

Tag Team Titles : remis

RAW MitB : Gabriel

SmackDown MitB : Shelton

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-244870

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Całkiem przyjemny SmackDown przed Money in the Bank. Na plus można wyróżnić segment z DX, którzy bardzo mi się podobają u Ciebie, wczucie w nich i ten feud z Mizem i Morrisonem mam nadzieje, że wygrają i odzyskają swoje pasy. Pomysł z walką Tag Teamową pomiędzy uczestnikami walki o pasy fajny. Ciekawy wywiad z Jericho i Tedem, fajnie DiBiase okazał szacunek Y2J'owi i odwrotnie. 16 osobowy Tag Team Match..straszny burdel był w ringu, ale to mi się podobało, podbudowało napięcie przed PPV. Sądzę, że ktoś zrealizuje swój kontrakt bardzo, bardzo szybko, może nawet na tej samej gali, a druga osoba, która zatriumfuje potrzyma go trochę dłużej. Dobra robota i zajrzyj do mnie. Pozdrawiam.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-244965

http://desmond.imageshack.us/Himg18/scaled.php?server=18&filename=moneyinthebankgreenlogo.png&res=medium

MONEY IN THE BANK 2010

”Drabiny, drabiny i jeszcze raz drabiny...

Od kilku dni zawodnicy nie myślą o niczym innym...

Drabiny śnią im się po nocach...

Dla jednych sny te są dobre...

Dla innych złe...

Każdy jednak musi dzisiaj zapomnieć o snach...

I skupić się na walizce...

Walizce, która wisi nad ringiem...

I jedynym sposobem by ją ściągnąć jest...

WEJŚCIE NA DRABINĘ I ODPIĘCIE KLAMRY!

Osiem gwiazd RAW i SmackDown! w jednym ringu...

Każdy ma ogromną chęć na zdobycie mistrzostwa...

Zwycięzca może być tylko jeden...

Walizka może być przepustką do wielkiej kariery...

Są jednak też tacy, którzy o walizce nie myślą gdyż są już tam gdzie marzyli...

JERICHO: Cena... Nigdy nie będziesz WWE Championem!

CENA: Chris... Twoje panowanie dobiega końca...

EDGE: Nie mogę zrozumieć tego, że taka osoba jak Ted DiBiase pojawia się w moim ringu z moim tytułem.

DiBIASE: Edge... Ten ring i tytuł był Twój... Ale już nie jest!

TRIPLE H: Jesteście gotowi na zdobycie tytułów przez DX!

MICHAELS: Pokonamy Dirt Sheet! A jeśli tego Wam mało to mamy dla Was dwa słowa!

(SS ss SS ss SS ss....... )

MIZ: Zachwycacie się durnymi żartami Triple H’a i Shawn’a.

MORRISON: Na Money in the Bank mit DX zostanie całkowicie obalony!

MONEY IN THE BANK!!!

Efektowny pokaz sztucznych ogni, rozpoczyna grać theme gali… I Fight Dragons - Money.

Money makes the world go round and round

Round and around

Money makes the world go round and round

Round and around...

Po efektownym rozpoczęciu przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Jerry Lawler. Panowie wspominali ostatnie wydarzenia z RAW i SmackDown. Zaraz po tym mogliśmy zapoznać się z kartą na dzisiejsze Pay-Per-View. Pierwsze w historii PPV o nazwie Money in the Bank czas zaczynać!

-------------------

SmackDown! Money in the Bank Ladder Match

Randy Orton vs. MVP vs. Intercontinental Champion Kaval vs. Sheamus vs. Matt Hardy vs. Shelton Benjamin vs. The Great Khali vs. Kane

http://img714.imageshack.us/img714/2935/smackdownmitbbriefcase.png

Wszyscy zawodnicy już w ringu. Każdy z nich patrzy na walizkę i jednocześnie niebezpiecznie spogląda na swoich rywali. Dookoła ringu mnóstwo drabin. Sędzia decyduje, że wszystko jest ok i można zaczynać. Słyszymy gong i teraz wszystko się zacznie! Sheamus, Shelton Benjamin, Khali i Kane opuszczają ring. Pozostali w nim Orton, MVP, Kaval i Hardy zastanawiają się o co chodzi. Wreszcie każdy z nich wyślizguje się z ringu i atakuje jednego z czwórki. Mamy teraz wymianę ciosów w każdej z czterech par. Sheamus zdobywa zdecydowaną przewagę jako jedyny z całej ósemki. Okłada MVP na tyle ile sił mu starczy. Montel jest już oparty o barierki oddzielające kibiców. Sheamus składa jedną z drabin i rusza na rywala. Potężne uderzenie w twarz! MVP wpada w kibiców. Celtic Warrior wraca do ringu z drabiną. Rozkłada ją na środku i pewnie idzie w górę. Randy Orton przerywa wymianę ciosów z Shelton’em Benjamin’em i wchodzą do ringu. Sheamus już chwyta końcami palców walizkę. Orton wszedł na drabinę szybciej niż Benjamin. Są już oboje razem z Sheamus’em na szczycie i teraz zaczyna się akcja. Irlandczyk częstuje rywali uderzeniami z łokci. Widzimy poza ringiem leżących Kaval’a i Matt’a Hardy’ego. Starcie z nimi wygrały dwa giganty. Właśnie ta dwójka wchodzi do ringu i chwyta za drabinę, na której aktualnie dzieją się najważniejsze rzeczy dla przebiegu tego pojedynku. Przechylają drabinę a nawet przewracają i z łatwością zrzucają z niej rywali, którzy wpadają na wstających Kaval’a i Hardy’ego. Great Khali chwyta za szyję Kane’a i wykonuje mu Double Hand Chokeslam! Drabina ponownie stoi prosto. Olbrzym z Indii wchodzi na pierwszy stopień ale on od razu pod ciężarem Jego ciała pęka! Nie będzie miał łatwo dzisiaj Great Khali. Po tym zdarzeniu jest na prawdę wściekły. Bez problemu chwyta drabinę i podnosi w górę a następnie rzuca ją poza ring na Matt’a, Orton’a, Kaval’a, Sheamus’a i Benjamin’a. Big Red Monster doszedł do siebie po ostatnim ataku Khali’ego. Wchodzi na narożnik. Niesamowicie wściekły Khali odwraca się i mamy Flying Clothesline! Kane wyrzuca z ringu olbrzyma a następnie sam wychodzi poza ring i podchodzi do jednej z drabin. Próbuje na nią wejść ale podobnie jak w przypadku Khali’ego pierwszy stopień pęka. Big Red Monster przewraca drabinę i idzie w stronę wyjścia. Czyżby dał sobie spokój? Tymczasem poza ringiem Kaval i Matt Hardy świetnie współpracują by wykończyć Sheamus’a. Irlandczyk chyba już nie wie co się dzieje. Warrior i Hardy chwytają go za ręce i Irish Whip prosto w barierki. Matt daje jakieś zadanie Kaval’owi a sam podchodzi do Celtyckiego Wojownika. Chwyta go za głowę i wykonuje Twist of Fate. Kaval ustawił drabinę i oparł jej końce na ringu i na barierkach przy kibicach. Druga drabina natomiast jest ustawiona normalnie i stoi obok. Wspólnie z Hardy’m podnoszą Sheamus’a i popatrzmy na to co się dzieje w ringu. Randy Orton wchodzi do niego z drabiną i ma zamiar skorzystać z nieuwagi rywali. Rozkłada drabinę na środku ringu i wchodzi na szczyt. Gold Standard także jest już w ringu i wchodzi na drabinę. Wymiana ciosów na szczycie drabiny. Publiczność dopinguje Orton’a i każdy Jego cios jest kwitowany gromkim „Yeeeaaahhh!” natomiast atak Shelton’a to głośne „Buuuuu!” The Viper zaczyna szaleńczy atak. Seria pięciu ciosów pod rząd ale Benjamin dalej jest na drabinie. Orton ma inny plan. Przechodzi na drugą stronę drabiny gdzie jest rywal. Chwyta go za głowę i już słyszymy wrzawę! Ależ emocje. Randy chyba na prawdę chce to zrobić! RKO z drabiny! Oboje ucierpieli ale akcja ta była bardzo widowiskowa. Warrior i Hardy poza ringiem dalej kontynuują to co zamierzają zrobić. Osłabiają Sheamus’a i układają go na drabinie, która „leży” na brzegu ringu i na barierkach. Jeszcze dwa prawe i chyba Celtic Warrior jest uśpiony. Kaval wchodzi na drabinę! Publiczność mniej więcej już sobie wyobraża co on zamierza zrobić! Ogromna wrzawa i chanty: „Kaval! Kaval!” Warrior tauntuje i skacze! WARRIOR’S WAY na Sheamus’ie! Matt Hardy zrobił tylko wielkie oczy. Kaval również ucierpiał. Ring jest pusty. Orton i Benjamin leżą gdzieś poza nim. Matt Hardy wchodzi do ringu. Wchodzi też na drabinę. Bardzo powoli ale jest coraz wyżej. Tymczasem z publiczności wyłania się MVP. Cała twarz zakrwawiona. To efekt ataku Sheamus’a. Z nosa krew cieknie cały czas. Strój także we krwi. Montel jednak się nie poddaje. Wchodzi do ringu i idzie na szczyt drabiny. Matt od razu wita go ciosem w twarz. Ten jednak odpowiada tym samym. Obaj chwytają za walizkę. Kane biegnie z powrotem do ringu! Podchodzi do drabiny gdzie dzieje się najważniejsza akcja. Zaczyna trząść drabiną. Matt i MVP walczą o walizkę. Hardy odpina klamrę a MVP próbuje ściągnąć kontrakt! Ależ emocje! Kane cały czas trzęsie drabiną. Co się dzieje! Walizka spada na matę! Kane podnosi ją i to on jest zwycięzcą! Matt Hardy i MVP zszokowani, reszta co leży dookoła ringu również. Kane głośno śmieje się szyderczo. Na sali robi się czerwono i słyszymy theme Kane’a. To jego czas!

-------------------

Czas na pierwszy wywiad Tiffany

TIFFANY: Moim gościem jest pretendent do World Heavyweight Championship Edge! Może najpierw pytanie dotyczące poprzedniej walki. Kane to osoba, która może narobić kłopotów mistrzowi. Czy teraz masz jakieś obawy?

EDGE: Nie sądzę. Kane już na Fatal 4 Way pokazał, że Jego wrogiem jest Ted DiBiase i to właśnie aktualny mistrz ma teraz problem. Ja dzisiaj zdobędę mistrzostwo, Kane zajmie się Ted’em a walizkę wykorzysta w późniejszym terminie albo nawet wcale.

TIFFANY: Brzmi to jakby był to jakiś plan a Ty jednym z pomysłodawców. Jest coś na rzeczy?

EDGE: Ależ skąd. Po prostu jestem świetnym strategiem i potrafię na podstawie czyjegoś zachowania ocenić rozwój sytuacji. Ja z Kane’em nie mam problemów a więc nie wykorzysta on na mnie walizki.

TIFFANY: No dobrze skoro twierdzisz, że nie masz z tym nic wspólnego... Przejdźmy do Twojej dzisiejszej walki. Ted DiBiase ostatnio pokonuje rywala jednego za drugim. Dwa dni temu musiałeś uznać Jego wyższość w starciu tag team’owym. Chyba ma nad Tobą przewagę psychiczną.

EDGE: Nie zgodzę się. Wygrywa to fakt ale przewagi to on nade mną niema. Ja po prostu nie skupiam się na walkach na SmackDown tak bardzo jak na walkach o tytuły mistrzowskie. Dzisiaj Wam pokażę różnicę między Edge’em ze SmackDown! a Edge’em z Pay-Per-View.

TIFFANY: W takim razie dzięki za wywiad i powodzenia.

-------------------

Widzimy Wade’a Barrett’a wraz z resztą członków The Corre. Lider ma coś do powiedzenia.

BARRETT: Dzisiejsza noc będzie wyjątkowa dla The Corre. Ja, jako przywódca i lider tej wspaniałej drużyny zdobędę walizkę i w imieniu The Corre zdobędę WWE Championship. Przyniosę dzięki temu chwałę The Corre a wtedy każdy z nas zajmie się sobą. To nie będzie tylko mój sukces. To będzie sukces całego Corre. Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Taka zasada panuje w naszej drużynie. Tak więc moja dzisiejsza wygrana w Ladder Match’u przyniesie korzyści każdemu z pozostałych członków The Corre. Właśnie dlatego jesteśmy lepsi od Nexus. Ja ściągam walizkę to wszyscy są zwycięzcami, Punk ściąga walizkę to reszta wychodzi na wykiwanych przydupasów. Jednak w NXT jak i Nexus była grupka mądrych ludzi, którzy podjęli świetną decyzję tworząc ze mną Corre.

Barret poklepując swoich kumpli uśmiecha się do kamery po czym przenosimy się z powrotem na ring.

-------------------

Tag Team Match for Tag Team Championship

The Dirt Sheet[John Morrison & The Miz]© vs. D-Generation X[Triple H & Shawn Michaels]

Rozpoczynają The Miz i Triple H. Zwarcie w środku ringu i próba sił. Triple H wygrywa to pierwsze starcie i przechodzi do head lock’u. Miz sprytnie uwalnia się spod tego uchwytu i kopie rywala w brzuch po czym odbija się od lin i nadziewa się na clothesline. Tag Team Champion szybko wstaje i unika tej samej akcji po czym odbija się od lin i wykonuje clothesline ale i Triple H miał zamiar wykonać tą akcję a więc ucierpieli obydwoje. Miz jest bliżej swojego narożnika i bez problemów zmienia się z Morrison’em. Ten wchodzi do ringu i atakuje Shawn’a Michaels’a ciosem w twarz. Showstopper wypada poza ring a JoMo przeciąga Huntera blisko swojego narożnika. HBK wchodzi do ringu i chce zaatakować Morrison’a jednak sędzia zatrzymuje go i każe wyjść poza ring. Mistrzowie wykorzystują nieuwagę sędziego i duszą The Game’a w swoim narożniku. Shawn protestuje ale sędzia skupia się tylko na tym by on opuścił ring. Wreszcie to robi i duszenie zostaje przerwane jednak arbiter nic nie widział. Morrison przechodzi do pierwszego przypięcie 1…2! Zmiana z Miz’em. Ten wchodzi na narożnik i czeka. Triple H wstaje powoli a Miz skacze i mamy Diving Double Axe Handle! Przypięcie 1…2! Za mało! Miz wstaje i bierze rozbieg, wskakuje na drugą linę, odbija się od niej, w powietrzu wykonuje obrót i w efekcie mamy Springboard LegDrop! The Miz tauntuje jednak nadal jest skupiony. Hunter podnosi się na kolanach. Tag Team Champion widzi to, podchodzi do niego i chwyta za głowę a następnie wykonuje Kneeling DDT! Przypięcie 1…2! Znowu tylko dwa! Jest zmiana. John Morrison wchodzi na narożnik. Czeka aż rywal wstanie. The Game potwornie zmęczony jest już na nogach i chwiejąc się odwraca się w stronę rywala. Morrison skacze i świetna kontra! Spinebuster! Obaj zawodnicy leżą na środku ringu i żaden z nich nie wstaje. Triple H czołga się w stronę swojego narożnika. Morrison podrywa się i chwyta go za nogę by nie doszło do zmiany. Hunter jednak walecznie chce się zmienić z niecierpliwym Shawn’em Michaels’em. John cały czas trzyma za nogę rywala. The Game jednak teraz atakuje go serią kopnięć w głowę drugą nogą i John puszcza i dochodzi do zmiany. Heart Break Kid wkracza do akcji. Morrison szybko poderwał się i uciekł w narożnik. Shawn podchodzi do niego i zaczyna swój atak serią choop’ów! Cała hala krzyczy „Woo”. Piąte pod rząd uderzenie płaską dłonią było tak mocne aż John odbił się od narożnika, wyniesienie i Scoop Slam od Showstopper’a! Szaleństwo Michaels’a! Jest na fali. The Miz wchodzi do ringu ale HBK wykonuje na nim Back Body Drop! I Miz już poza ringiem. Tymczasem Morrison zdołał wstać. Irish Whip o liny i Back Elbow Strike! JoMo chwieje się na nogach i wpada na liny. Mr. WrestleMania nie przestaje atakować. Podchodzi do rywala i kolejny Irish Whip o liny i Lou Thesz Press! Seria ciosów w twarz! Morrison zrzuca z siebie rywala. Heart Break Kid podnosi przeciwnika, próba Irish Whip nieudana, Morrison kontruje i to on wykonuje Irish Whip o liny. Shawn unika clothesline’u. Oboje odbijają się od lin i Skip Up od Showstopper’a! Obaj leżą na macie. Publiczność dopinguje „HBK! HBK!”. Historyczny Kick Up w wykonaniu Shawn’a Michaels’a! Publiczność szaleje a ten podnosi Morrisona i wykonuje na nim Inverted Atomic Bomb! Morrison ma macie. Shawn wchdzi na narożnik i jest bliski zemsty za Fatal 4 Way. Flying Elbow od Heart Break Kid’a! Szybko wstaje i tauntuje! Publiczność jeszcze głośniej dopinguje walczącą legendę WWE. Ten ustawia się w narożniku i tupie nogami! Morrison wstaje i Sweet Chin Music! Przypięcie 1…2…3! Nie! Miz zdążył przerwać pin! Do ringu wchodzi Triple H i kopie Miz’a w brzuch jednak ten przerzuca go nad sobą. Hunter wypada poza ring. The Miz unika clothesline’u od Michaels’a i chwyta go od tyłu a następnie wykonuje Skull Crushing Finalle! John Morrison chwieje się na nogach ale mimo wszystko przesuwa rywala do narożnika a następnie wykonuje Starship Pain! Przypięcie 1…2…3! A więc jednak! Drugi raz pod rząd John Morrison pin’uje Shawn’a Michaels’a! The Miz szybko odbiera pasy i pomaga wstać partnerowi. Świętują wygraną w ringu a następnie bardzo szybko udają się na zaplecze. Do ringu wchodzi Triple H, który pomaga wstać swojemu przyjacielowi. HBK opiera się na linach a HHH coś do niego mówi. The Game chwyta się za głowę i nie wierzy w to co się stało. Było tak blisko.

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Tym razem moim gościem jest World Heavyweight Champion Ted DiBiase! Ted, podobnie jak Twojego dzisiejszego rywala, spytam i Ciebie co myślisz na temat Mr.Money in the Bank SmackDown!?

DiBIASE: Kane to chyba najgorsza osoba, która mogła ściągnąć walizkę. Chciałem i kibicowałem by wygrał Randy Orton jednak stało się najgorsze.

TIFFANY: Czy to oznacza, że obawiasz się Kane’a? Sądzisz, że może przerwać Ci twoją przygodę z pasem?

DiBIASE: Na pewno Kane jest bardzo trudnym przeciwnikiem jednak ja staram się bez względu na wszystko walczyć do końca. Nie ma dla mnie znaczenia czy będę bronił mistrzostwa przeciwko Kane’owi czy Edge’owi. Najważniejsza jest dla mnie wygrana.

TIFFANY: Sądzisz, że Kane dzisiaj wykorzysta walizkę na Tobie bądź Edge’u?

DiBIASE: Myślę, że taki olbrzym na pewno stracił sporo sił przez ten Ladder Match także dzisiaj nie będzie jeszcze wykorzystywał kontraktu. Zdobył go co prawda szczęśliwie ale jednak przez większą część walki musiał być aktywny, nawet Great Khali wykonał na nim swoją akcję kończącą.

TIFFANY: Pierwsza obrona pasa. Jak się czujesz?

DiBIASE: Jestem podekscytowany ale jednocześnie skoncentrowany na sto procent. Nie zamierzam marnować takiej szansy. Jestem mistrzem i muszę udowodnić wszystkim, że zasługuję na bycie nim!

TIFFANY: No to powodzenia! Dzięki za wywiad.

-------------------

Po krótkiej przerwie widzimy szatnię Nexus a w niej CM Punk’a, David’a Otungę i Michael’a Tarver’a. Punk podchodzi do kamery.

PUNK: Ani Drew McIntyre ani The Corre nie są w stanie przeszkodzić mi w zwycięstwu. To, że ściągnę w trzecią walizkę w mojej karierze jest już przesądzone. Wymyśliłem genialny plan, który jest wykonywany bez problemów od kilku tygodni. Nexus sieje postrach na RAW i gala Pay-Per-View. Dzisiaj wszyscy obecni w tej hali mają obawy czy czasem Nexus nie będzie chciało kogoś z nich zaatakować. Bardzo dobrze panowie. Bądźcie czujni! Jednak najważniejszą rzeczą jest ściągnięcie walizki. David, Michael... To są dwie osoby, które wiedzą dzięki komu tutaj są i ile będą znaczyć dzięki tej osobie. To ja wypromuję tych dwóch panów na największe, zaraz za mną, gwiazdy tej federacji. W ramach ich wdzięczności dzisiaj pomogą mi ściągnąć walizkę RAW Money in the Bank! To będzie drugi stopień dominacji mojej i Nexus na RAW i w WWE. Na pewno moje zdobycie walizki nie będzie wyglądało tak nieporadnie jak to Kane’a. Ja wejdę na drabinę i będę celebrował swoją wygraną przez długi czas! Razem z Wami WWE Universe! To będzie dla mnie i dla Was wszystkich wielkie przeżycie!

-------------------

Tiffany i jej gość

TIFFANY: Moim gościem jest Mistrz Interkontynentalny Kaval! Jak się czujesz po swoim pierwszym Ladder Match’u w WWE?

KAVAL: To było niesamowite. Wielkie emocje i przepiękne akcje. Naprawdę super!

TIFFANY: Warrior’s Way na leżącym na drabinie Sheamus’ie było na prawdę przepiękne. Czy przez taki popis nie straciłeś szans na walizkę?

KAVAL: To prawda. Ucierpiałem i nie dałem rady walczyć dalej a co najważniejsze wejść na wysoką drabinę i ściągnąć walizki.

TIFFANY: Czy to coś poważnego?

KAVAL: Czułem już chyba wszystkie możliwe bóle, które są spowodowane kontuzjami i urazami i ten dzisiejszy nie zaliczam do jakichś najgorszych. Kilkanaście dni, może około dwóch tygodni i będę w pełni sprawny.

TIFFANY: Niesmak pozostaje po tej akcji, która odebrała Ci szanse na walizkę?

KAVAL: Trochę tak. Na pewno fajnie by było ściągnąć walizkę i mieć szansę na pas kiedy tylko bym sobie wymarzył. Mimo wszystko jestem Mistrzem Interkontynentalnym i zamierzam nim być jeszcze przez długi czas także aż tak bardzo nie żałuję tego, że nie wygrałem.

TIFFANY: Masz jakiś żal do Matt’a Hardy’ego? W końcu to on Ciebie namówił do tej akcji.

KAVAL: Racja. Matt namówił mnie do tej akcji ale namawiał też wiele razy swojego brata do ryzykownych akcji i za każdym razem kibice mieli ogromną atrakcję. Chciałem im dzisiaj pokazać, że nie boję się wyzwań i niebezpiecznych zagrań.

TIFFANY: A co powiesz o wygranej Kane’a?

KAVAL: Cwaniaczek. Nie miał szans na wejście na drabinę gdyż jest za duży to wymyślił sobie coś innego. Ciekawi mnie tylko czy poszedł na zaplecze odpocząć sobie czy może ktoś mu podsunął ten pomysł tam.

TIFFANY: Dzięki za wywiad.

-------------------

Normal Match for World Heavyweight Championship

Ted DiBiase© vs. Edge

Słyszymy gong i pora zaczynać. Od razu zwarcie i Edge sprowadza rywala do parteru. Zakłada head lock ale DiBiase zaczyna uderzać go w twarz przez co Rated R Superstar zmuszony jest puścić. Obaj ponownie na nogach. WH Champion unika clothesline’u, zachodzi rywala od tyłu i chwyta go za brzuch a następnie wykonuje Suplex od razu z przypięciem ale tylko 1! Ted jak i Edge szybko wstaje i spoglądają na siebie. Dochodzi do kolejnego zwarcia i tym razem Edge wygrywa zdecydowanie. Irish Whip o liny i clothesline. Mistrz szybko wstaje ale pretendent wykonuje dwukrotnie silniejszy clothesline od poprzedniego. Po tej akcji Ted wstaje wolniej. Edge do niego podchodzi i chwyta go za głowę. Wyniesienie i Back Suplex! Pin 1…2! To za mało! World Heavyweight Champion podnosi się z pomocą lin. Rated R Superstar podchodzi do niego, kolejny Irish Whip a do tego Flapjack! Ultimate Opportunist wchodzi na narożnik i czeka aż przeciwnik wstanie. Po kilku sekundach tak się właśnie dzieje. DiBiase chwiejąc się na nogach odwraca się w stronę rywala i mamy Missile Dropkick! Kolejne przypięcie 1…2! Edge zaczyna robić się nerwowy. Ustawia się w narożniku i zaczyna zaczesywać włosy do tyłu. WH Champion bardzo powoli wstaje. Jest już jednak na nogach i odwraca się. Edge rusza i SPEAR! A jednak nie! Ted DiBiase w ostatniej chwili odskakuje w drugą stronę a pretendent ląduje w narożniku roll up od syna legendy WWE 1…2! Edge też nie da się tak łatwo pokonać. Ted wychodzi na zewnątrz ringu. Z pomocą lin wybija się i nie trafia z Slingshot Somersault Senton’em! Edge w odpowiednim momencie przesunął się. Obaj rywale już na nogach. DiBiase wskakuje na Rated R Superstar’a jednak ten nie daje się powalić i sprytnie obraca rywala. DiBiase siedzi na barkach Edge’a i uderza go w twarz aby zapobiec kolejnej akcji. Ten jednak nie zamierza przerywać ataku i wykonuje Electric Chair Drop! Przypięcie 1…2! Edge coraz bardziej wściekły. Zaczyna mieć pretensje do sędziego, że ten za wolno odklepuje i powinno być już trzy. W tym czasie DiBiase doszedł do siebie i jest już na nogach. Edge odwraca się i przyjmuje serię ciosów w twarz. Jest w narożnik. Ted chwyta go za rękę i wykonuje Irish Whip w przeciwny narożnik i dokłada jeszcze Stinger Splash. Ultimate Opportunist wbity w narożnik. Million Dollar Dream dokłada jeszcze serię kopnięć. Bierze kolejny rozbieg i wykonuje kolejny Stinger Splash! Jeszcze jeden rozbieg i kolejny Stinger Splash. Edge aż odbił się i chwiejąc się na nogach porusza się w stronę środka ringu. DiBiase błyskawicznie wykonuje Scoop Powerslam! Przypięcie 1…2! World Heavyweight Champion wchodzi na narożnik. Pretendent natomiast powoli wstaje. Odwraca się i DiBiase wykonuje Diving Clothesline! Zaczyna tauntować i publiczność jeszcze bardziej go dopinguje. Edge wstaje, DiBiase dopada do niego i chwyta go w pozycji do akcji kończącej. Za długo mu to idzie i Rated R Superstar wykręca się spod tego uchwytu. W dodatku kopie go w brzuch i wykonuje DDT! Od razu wstaje i z wielkimi oczami ustawia się w narożniku a następnie zaczyna tauntować. Syn Hall of Famer’a z pomocą narożnika podnosi się. Chwiejąc na nogach odwraca się i mamy Spear!!! Edge przypina 1…2…3! A jednak nie! Ręka mistrza jest na linach! Edge widzi to i odciąga rywala od lin i ponownie przypina 1…2…2,9! Kick Out! Ależ wściekły jest Edge. Ponownie ustawia się w narożniku i ponownie tauntuje w charakterystyczny dla siebie sposób. DiBiase podnosi się długo i ociężale ale chce walczyć do końca. Odwraca się i Ultimate Opportunist rusza ze Spear’em ale tym razem nie udaje mu się gdyż World Heavweight Champion kopie go w twarz jednocześnie wyprostowując go i dokłada jeszcze clothesline resztkami sił. Sędzia odlicza gdyż oboje leżą na macie. 1…2…3…4…5…6… Ted DiBiase już na nogach, Edge też bliski tego. Liczenie przerwane. Edge odwraca się i wyniesienie. Próbuje się z tego wydostać ale DiBiase bardzo mocno trzyma i wykonuje Fireman’s Carry Cutbuster! Ted czeka aż rywal wstanie. Rated R Superstar jest potwornie zmęczony ale nie poddaje się. Przy każdej okazji próbuje odpocząć. Właśnie teraz w pozycji klęczącej odpoczywa ale Million Dollar Dream nie zamierza mu na to pozwolić. Podchodzi do niego i chwyta za głowę a następnie wykonuje DDT! Nie czeka ani chwili podnosi rywala i układa go sobie do akcji kończącej! Street Dream! Tak jest! Przypięcie 1…2…3! Niee! Sędzia pokazuje, że Edge zdążył odepchnąć! DiBiase podnosi rywala i wykonuje mu kolejny Street Dream! Przypięcie 1…2…3! Teraz już na pewno! Ted DiBiase broni tytułu mistrza świata wagi ciężkiej! Ale chyba nie będzie mu do śmiechu! Kane zmierza do ringu przy swoim theme z walizką w rękach! Obok niego biegnie też sędzia! Kane jest już w ringu i szyderczo się uśmiecha! Oddaje walizkę w ręce sędziego. Sędzia daje walizkę odpowiedniej osobie.

MATTEWS: Panie i panowie! Kane wykorzystuje kontrakt na walkę o World Heavyweight Championship już teraz! Przed nami drugi dzisiejszego wieczora pojedynek o ten tytuł!

-------------------

Normal Match for World Heavyweight Championship

Ted DiBiase© vs. Kane

Sędzia nakazuje zabić w gong i tak się właśnie dzieje. Kane od razu rusza na opartego w narożniku Ted’a DiBiase. Seria prawych od Big Red Monster’a. Irish Whip w przeciwny narożnik i Stinger Splash! DiBiase odbił się razem z Kane’em. Potwór po tym odbiciu chwyta go za szyję, wynosi i wykonuje Chokeslam! Teraz tauntuje tak jak Undertaker. Publiczności się to nie podoba i buczy na Kane’a. Ten jednak się tym nie przejmuje i podnosi DiBiase a następnie wynosi i wykonuje Tombstone Piledriver! Przypięcie również takie same jak Dead Man 1…2…3! Mamy nowego mistrza!

-------------------

Jesteśmy w szatni Drew McIntyre’ra. Szkot ogląda zdjęcie, na którym stoi na drabinie i ma w ręku walizkę Money in the Bank. Oglądając mówi do siebie.

McINTYRE: Wtedy było łatwiej. Każdy walczył na swój rachunek a teraz? Z jednej strony trzech, z drugiej czterech i ja sam jedyny, który jest nadzieją wszystkich na hali. Muszę powtórzyć wyczyn z WrestleManii! MUSZĘ! Nie pozwolę aby oszustwa takie jakie ostatnio robił CM Punk czy Wade Barret zaczęły rządzić WWE. Jest to też dla mnie wielka szansa na pozostanie mistrzem WWE po raz drugi. Chciałbym tego bardzo ale dzisiejsza walka będzie cholernie ciężka! Uda mi się! Musi mi się udać! MUSI! To będzie wielki wyczyn ale bardzo przydatny. Będę miał walizkę, którą zamienię na WWE Championship! Tak jest! Dzisiaj wygram! Zrobię to dla mnie, bliskich i najwierniejszych fanów! Tak jest Drew. Bez względu na to kto jeszcze bierze udział w tej walce! To ty będziesz zwycięzcą uwierz w to i wygraj!

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest WWE Champion Chris Jericho. Chris, dzisiaj czeka Cię trudny pojedynek z John’em Ceną. Jednak ostatnio wygrywasz z nim jak choćby w starciu tag team’owym na ostatnim SmackDown.

JERICHO: Tak jest. Wiele razy pokazałem, że jestem od niego lepszy i pokonam go dzisiaj aby w stu procentach przekreślić jego szanse na WWE Title!

MARYSE: Jako, że dzisiaj odbędzie się jeszcze walka o czerwoną walizkę. Obawiasz się, że bez względu na to kto wygra to wykorzysta dzisiaj walizkę tak jak Kane?

JERICHO: Walizki to dobre rzeczy dla tych co je posiadają. Będę musiał uważać zarówno w trakcie jak i po walce.

MARYSE: Masz jakiegoś kandydata na ściągnięcie walizki? W sumie można typować tylko trzy osoby gdyż reszta jest do pomocy jak to twierdzą ich liderzy. A więc CM Punk, Wade Barrett czy Drew McIntyre?

JERICHO: Największe szanse z tą pomocą, o której wspomniałaś ma Wade Barrett. Jednak chciałbym aby wygrał Drew McIntyre. Chłopak ma ostatnio trudne chwile i ta wygrana na pewno go podbuduje. Jeśli ma ktoś inny wygrać to chciałbym aby ktoś z tych pomocników zrozumiał jaki błąd robi.

MARYSE: Dzięki za wywiad i powodzenia!

-------------------

RAW Money in the Bank Ladder Match

CM Punk vs. David Otunga vs. Michael Tarver vs. Drew McIntyre vs. Wade Barrett vs. Heath Slater vs. Justin Gabriel vs. Skip Sheffield

http://img851.imageshack.us/img851/7290/rawmitbbriefcase.png

Po jednej stronie ringu CM Punk i Nexus, po środku przy linach Drew McIntyre a po drugiej stronie kwadratowego pierścienia Wade Barrett i The Corre. Punk i Barrett podchodzą do siebie na środek ringu i stojąc twarzą w twarz patrzą sobie prosto w oczy. Teraz jednocześnie spojrzeli na Drew McIntyre’ra, który czeka na to co oni zrobią. Liderzy dwóch stajni ruszają na byłego WWE Championa. Drew wyrzuca Wade’a poza ring, to samo robi z Punk’iem. Całe The Corre wychodzi poza ring i podchodzi do swojego lidera a następnie atakują CM Punk’a. Otunga i Tarver widząc to szybko wychodzą i zaczynają bronić swojego lidera. Tymczasem w ringu pozostał sam Drew McIntyre. Szybko wychodzi poza ring i wraca z powrotem z drabiną. Rozkłada ją na środku ringu i za chwilę może stać się nieoczekiwanym Mr. Money in the Bank. Jest już na szczycie ale Skip Sheffield wraca do kwadratowego pierścienia i wchodzi z drugiej strony na drabinę. Koło drabiny stoi także Heath Slater. Sheffield na szczycie drabiny rywalizuje z Drew. Wymiana ciosów, która daje zrozumieć, że publiczność dopinguje tutaj tylko i wyłącznie McIntyre’ra. Mimo wszystko Skip zyskuje przewagę nad rywalem i atakuje serią prawych. Slater podchodzi do Drew i wkłada głowę między Jego nogi. Próbuje go teraz ściągnąć z drabiny ale nie udaje się. Drew kopie rywala w głowę. Slater chwieje się na nogach. Druga próba. Teraz już znacznie lepiej gdyż Sheffield dołożył kolejną serię prawych i lewych na twarz byłego WWE Championa. Slater ma rywala na barkach i wykonuje Powerbomb. Wołają do ringu Barrett’a i Anglik szybko pojawia się w kwadratowym pierścieniu. CM Punk leży gdzieś przy barierkach. Otunga i Tarver są też gdzieś w okolicach ringu. Wade’owi nie śpieszy się. Wchodzi powoli na drabinę. Gabriel również dołącza do Sheffield’a i Slater’a by trzymać drabinę liderowi The Corre. Barret idzie powolutku i dostojnie na szczyt drabiny. Jednak chyba to przedłużanie nie będzie dla niego korzystne. Do ringu wraca całe Nexus. Otunga rzuca się na Gabriela. Seria ciosów w twarz i wyrzuca go poza ring. CM Punk natomiast zajął się Sheffield’em. Kilka High Kick’ów i Skip pada na matę oraz wypada z ringu. Tarver zaatakował ostatniego z pomocników, czyli Slater’a. Potężny prawy i Heath był już pod kontrolą. Tymczasem Barrett jakby przyśpieszył. Jednak CM Punk już zmierza na górę. Są już na szczycie. Do ringu z drabiną wślizguje się Drew McIntyre. Z pomocą jej powala David’a i Michael’a. Rozkłada tą drabinę obok tej, na której dzieją się najważniejsze rzeczy. Szkot jest już na szczycie tej drugiej drabiny. Przyłącza się do walki na szczycie. Trójka faworytów walczy z całych sił o walizkę. Kto nie wytrzyma i spadnie jako pierwszy? Do ringu z kolejną drabiną wchodzą Slater i Gabriel. Rozkładają ją obok tych dwóch innych. Wchodzą na szczyt i dołączają się do walki. Skip Sheffield także pojawia się w ringu i wchodzi na drabinę numer dwa, na której jest sam Drew McIntyre. A w ringu pojawia się czwarta drabina. David Otunga i Michael Tarver rozkładają ją i wchodzą na nią. Wszyscy uczestnicy pojedynku są przy walizce. Każdy ma szansę ściągnąć ją. Każdy też skutecznie uniemożliwia swojemu rywalowi ściągnięcie walizki. Jak jeden jest już blisko to drugi się przyłącza i mu przeszkadza. Wade Barrett chwyta CM Punk’a za głowę i zaczyna uderzać nią o szczyt drabiny. Punk już jest bliski by spaść. Drew pomaga Anglikowi. Punk spada z góry! Jest zakrwawiony na twarzy. Pytanie... Drew czy Barrett? Ale co teraz? Mason Ryan powraca! Nie był on obecny na żadnej z gal od Fatal 4 Way. Co on chce? Wchodzi do ringu i ustawia się między drabinami, na których są Barrett i McIntyre. Jedną ręką zaczyna pchać jedną drabinę a drugą ręką pcha drugą drabinę. Wade i Drew są w kłopocie gdyż już za chwilę spadną. Drabiny są coraz bardziej pochylone i teraz się przewracają a Brytyjczycy lądują po dwóch stronach ringu a Skip Sheffield razem z McIntyre’em! Ryan zabiera się za drabinę, na której są Slater i Gabriel! Z łatwością przewraca ją i wskazuje palcem ich David’owi i Michael’owi. Tarver i Otunga schodzą z drabiny i pilnują aby nikt nie wrócił do ringu. Mason Ryan pomaga wstać CM Punk’owi i pomaga też wejść na drabinę. CM Punk na szczycie. Mr. Money in the Bank po raz trzeci w karierze? Tak jest! Klamra odpięta, walizka w rękach lidera Nexus! W dodatku chyba mamy też nowego członka w szeregach stajni CM Punk’a? Straight Edge Warrior stoi na szycie drabiny, którą podtrzymują Otunga i Tarver. Punk tauntuje z walizką i ogromnie się cieszy z wygranej! Schodzi z drabiny i podchodzi do Ryan’a. Wpatruje się w Jego twarz i uśmiecha się. Następnie wyjmuje włożoną gdzieś w bucie opaskę Nexus i zakłada ją na rękę olbrzyma Mason’a! Teraz już jest pewne! Nexus ma jednego członka więcej!

-------------------

Maryse i jej gość

MARYSE: Moim gościem jest pretendent do tytułu WWE - John Cena! John, zamierzasz dzisiaj zdobyć tytuł ale nie obawiasz się CM Punk’a?

Cena wyrywa mikrofon.

CENA: Nikogo się nie boję! Ani Jericho, ani Punk’a ani Undertaker’a ani Steve’a Austin’a, ani Goldberg’a, ani The Rock’a, ani Hulk’a Hogan’a ani Kevin’a Nash’a! Nikogo! Zupełnie nikogo! Zdobędę WWE Championship i tyle! Wygram i to wszystko! Pas wróci na swoje miejsce a Punk niech poczeka z tą walizką i niech ze mną nie zadziera! Raz jeszcze powtarzam, że nikogo się nie boję i zostanę WWE Championem!

Wściekły Cena odchodzi.

-------------------

Normal Match for WWE Championship

Czas na walkę wieczoru dzisiejszej gali. Słyszymy gong i pora zaczynać. Obaj jednak nie zamierzają szturmować. Podchodzą do siebie na spokojnie i patrzą sobie głęboko w oczy. John Cena ma coś do powiedzenia swojemu rywalowi. Chris jednak nie ma zamiaru tego tolerować i uderza rywala w twarz! Następnie seria ciosów w twarz i Cena na linach. Irish Whip o przeciwne liny i clothesline od WWE Championa. Cena szybko wstaje i unika drugiego clothesline’u. Jericho „machnął się” i John chwyta go od tyłu i wykonuje Protoplex! Cena szybko się podnosi i odbija się od lin. W tym czasie mistrz zdążył wstać i mamy Flying Shoulderblock. Kolejne odbicie od lin i kolejny Flying Shoulderblock! Jericho na macie a Cena wznosi rękę w górę. Następnie pokazuje leżącemu rywalowi You Can’t See Me, odbicie od lin i Fice Knuckle Shuffle! Jericho zaczyna się podnosić a Cena już się na niego czai. Y2J odwraca się i mamy wyniesienie. WWE Champion jednak bardzo stara się uciec i udaje mu się. Cena odwraca się i zaskakujący Codebreaker! Przypięcie 1…2… Noga Ceny na linach! Jericho wstaje i odciąga rywala od lin. Następnie podbiega do lin i wybija się nogami od nich iii nie trafia z Lionsaultem! Cena przechodzi do pinu 1…2! John wstaje i podnosi Chris’a. Irish Whip w narożnik i Stinger Splash. Jericho aż odbił się od narożnika, w tym momencie Cena szybko odbija się od lin i wykonuje na chwiejącym się rywalu Throwback! Kolejny raz ręka w górze! Kolejny gest You Can’t See Me, odbicie od lin i Five Knuckle Shuffle. Ale nie trafia gdyż Y2J w ostatniej chwili unika. John jednak szybko się podnosi staje do równej walki z Jericho. Wymiana ciosów. Oczywiście gdy uderza Jericho słychać „Yeeeah!” a gdy Cena „Booo!”. Widownia zdecydowanie za Jericho i w ringu także przewagę ma Chris. Seria ciosów w twarz. Cena w narożniku. Jericho bierze rozbieg i Splash w narożniku. Cena wychodzi z narożnika i WWE Champion od razu chwyta go za głowę a następnie wykonuje Fisherman Buster! Przypięcie 1…2! To za mało. Jericho wstaje i ustawia się do kolejnej akcji. Każdy już wie, że następna akcja to będzie finisher Championa. Cena wstaje i chwiejąc się na nogach odwraca się w stronę rywala i mamy Codebreaker!? Jednak nie! Pretendent do najważniejszego tytułu WWE świetnie zablokował ten atak i Jericho spada na plecy i mamy przypięcie całym ciężarem ciała przez Cenę! 1…2! Cena zawiedziony, że mu się nie udało uderza pięściami w matę ze złości. Jericho w tym czasie wstaje i czyha by zaatakować. John wstaje i odwraca się a tam czeka na niego Running Enzuigiri! Jericho przypina 1…2! Znowu tylko dwa. Jericho wstaje i chwyta się za głowę. Myśli co zrobić by wygrać. Wreszcie wpada na jakiś pomysł. Chwyta Cenę za nogi a następnie wykręca i zapina Walls of Jericho! Ten bolesny submission zapięty został na środku ringu. Cena szuka wyjścia. Z całych sił czołga się do lin jednak Chris bardzo mocno trzyma. Jesteśmy trochę bliżej lin jednak to nadal jest za daleko by się ich chwycić. Cena nie zamierza się poddawać. Znowu zbliżamy się do lin. Już tylko centymetry dzielą Cenę od przerwania tej dźwigni. Już prawie. Cena wyciąga się jak struna ale ciągle brakuje. Już tylko milimetry. Końcami palców już sięga lin. Jeszcze trochę! Udało się. Ale stracił sporo sił pretendent. Jericho odpoczywa w czasie kiedy rywal powoli podnosi się z pomocą lin. Chris Jericho podchodzi do niego i chwyta za głowę. Szykuje się do kolejnej akcji. Ale John świetnie podcina rywala i niespodziewanie zapina STF! Czy będziemy mieli nowego mistrza? Bardzo możliwe. Do lin daleko ale Jericho ma więcej sił i właśnie z nich korzysta. Zmęczony Cena nie trzyma tak mocno jak Jericho i dlatego Chris o wiele szybciej zbliża się do lin. Chyba jednak ta akcja nie zakończy walki. Tak jest. Chris Jericho chwyta się lin i Cena musi przestać. Po upomnieniu przez sędziego puszcza. I teraz ustawia się i czeka. Jericho wstaje i John wynosi. Będzie Attitude Adjustment! A jednak nie! Jericho zeskakuje z pleców rywala i wykonuje Codebreaker! Ale jednak Cena nie daje się i rzuca rywala na plecy. Próba zapięcia STF jednak nieudana i Jericho na czworaka dosłownie ucieka przed rywalem. Jest za nim, wstaje, Cena odwraca się i Codebreaker! Przypięcie 1…2…3! WWE Championship nie zmienia właściciela! Chris wznosi swój tytuł w górę. Widać na Jego twarzy radość i wielkie zmęczenie jednocześnie.

This fire burns

No i tego chyba nie życzył Chris’owi nikt. Jericho nawet nie ma sił by być niezadowolony z tego, że za chwilę będzie musiał ponownie walczyć. Ale póki co nikt nie pojawia się. Theme nadal gra i nadal nikogo nie ma. Jericho dopiero teraz kręci głową z niezadowolenia. Jest Mr. Money in the Bank CM Punk! Ale na titantronie!

PUNK: Ha ha ha. Nawet nie wiesz Chris jak teraz zabawnie wyglądasz. Ale widać strach. Oj wielki strach. Nexus ma walizkę i Twój strach jest uzasadniony także nie wychodzisz na tchórza jeśli się mnie boisz. Nie martw się. Gdybyś bał się Ceny, McIntyre’a czy Barrett’a to wtedy mielibyśmy WWE Championa tchórza ale póki co tak nie jest. Boisz się nie - uzasadnione ale nie zmienia to faktu, że niedługo spotkamy się w jakimś nieodpowiednim dla Ciebie momencie i plakietka z Twoim nazwiskiem na tym tytule zamieni się na piękny napis CM Punk! Pilnuj się!

Takim obrazkiem kończymy Money in the Bank!

Co do typera to typowały tylko 3 osoby i była mała rywalizacja. Wygrał Duke Badass, który wytypował dwóch zwycięzców MITB dobrze i jeszcze jedną walkę i daje mu to 5 pkt. Drugi był Texas a trzeci Lukasbn. Skontaktuję się ze zwycięzcą w sprawie nagrody. Co do gali to proszę nie pisać, że zdarzenia na związane ze SmackDown! były takie same jak w prawdziwym WWE bo wiem to ale zamierzam to inaczej rozwinąć. Także już od następnych gal będą moje wydarzenia.

Edytowane przez Pinio
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-245139

Świetnie, świetnie i jeszcze raz świetnie. Aż dziwię się, że wytypowałem obie walki o walizkę poprawnie. Trochę dziwny sposób zdobycia walizki przez Kane'a, ale ważne, że zdobył. Walki bardzo dobre, to samo wywiady i pojedyncze wypowiedzi. Ciekawi mnie tylko kiedy Punk wykorzysta walizkę i oby nie był pierwszym, który nie wykorzysta walizki. Według mnie to nie ma się do czego przyczepić. 10/10
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-245187

Wspaniała gala, nie zawiodła moich oczekiwań. Walizkę MiTB RAW trafiłem, ciekawe kiedy CM Punk ją wykorzysta. Ryan w Nexus - stajnie mają po czterech członków. Elimination Match na Summerslam? Ciekawie by było. Kane w dziwny sposób wygrał walizkę, ale ważne, że wygrał - mi sposób zwycięstwa nie przeszkodził. Zdziwił mnie fakt, że Y2J zachował pas. Szkoda, że Ted tylko miesiąc był mistrzem WH, ale kiedyś pewnie jeszcze dostanie szansę. Podsumowując - fantastyczna gala, trafiłem trzy typy, co mnie cieszy ;) 10/10, bo co innego można dać? Tylko dyszka. Gratulacje.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-245193

Troszkę się zawiodłem tym, że poszłeś na najbardziej prawdopodobne rozwiązania, spodziewałem się czegoś bardziej zaskakującego. Ale nie ma co, gala bardzo dobra, oba MitB trzymały poziom i były ciekawe. Podobnie z walkami o pasy. Dobrze, że Ted i Chris wygrali, szkoda tylko, że Ted nie wyszedł z pasem z gali. Ted vs Kane na SummerSlam? Na to się zanosi, może w jakieś stypulacji. Jako mistrzów TT wolałbym DX, ale raczej też dostaną jeszcze jedną szansę i finał feudu na SS. Gala bardzo ciekawa, fajne rozwiązania w walkach. 10/10.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-245281

Gala bardzo fajna. Podoba mi się Twój styl pisania. Dobrze że Y2J zachował pas. Świetny pomysł z wydarzeniem na końcu gali. Zagrywka bardzo w stylu CM Punk'a. Jednak niw podoba mi się włączenie Masona Ryana do Nexus. Koleś u Ciebie był niesamowicie pushowany zniszczył Batistę, a teraz ma być przydupasem Punka? Jednak cieszę się że tak szybko dodajesz gale i nie trzeba długo czekać na kolejny odcinek.

Ocena gali 9/10

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-245296

Gala bardzo dobra i cieszy mnie zwycięstwo Punk'a i b.dobrze odwzorowałeś go w końcówce gali tak jak mógłby to zrobić Punk naprawdę. Szkoda, że Ted stracił pas i mam nadzieję, że jeszcze trochę pokręci się wokół niego. Dirt Sheet wygrywa i liczę na rozpad DX i może jakiś feudzik między HHH a HBK. Dobrze, że Jericho obronił tytuł i Cena teraz trochę odpocznie od walk o pas WWE. SD MiTB: Wygrana Kane'a i mimo tego, że wygrał jak w realu to znając ciebie wymyślisz jakiś dobry pomysł na niego i sytuacja z pasem WHC potoczy się bardzo interesująco.

Daję 9,5/10 i zapraszam do mnie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-245575

No po prostu zaje*iste diary... Ale ja stawiam na estetykę walk, patrz u mnie jak jest napisane. Walki popraw, jak masz czas. Do Bacstage nic nie mam bo jest fajne. 8/10
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/21/#findComment-245741

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Czytam fabułę i to jest film dla mnie Niestety nie oglądałem, ale posiłkując się jednym z najlepszych oraz w sumie moim pierwszym 'skeczem' ze "Śmierci na 1000 sposobów" zaryzykuję :  Tam było podobnie - kolega patrzy, a parka w lesie się dyma. Chłop, więc zaczął tyrać kiepana, ale mu było mało. Na szczęście nieopodal przechodził szop pracz, więc chłop go myk i zaczął posuwać. Szop w końcu się wyrwał i utarmosił jegomościowi Wacka   Podejrzewam, że nie będzie to samo, ale postanowiłem się podzielić  
    • -Raven-
      Film Doom Generation. W jednej ze scen, jeden z trójki bohaterów podgląda pozostałą dwójkę jak się dymają. Co było kontrowersyjnego w tej scenie?
    • CzaQ
      Nowy Rok, Nowa Era! Yuhuuu!  Otwarcie sezonu, czyli coś się wydarzy. Pewnie jakiś pas zmieni właściciela, będą epizodyczne występy itd.  Post będzie trochę inny niż zwykle, ale mam nadzieję, że się będzie podobał.  Na początek paczka wideo - jak zwykle dobra w W. Tryplak już kłamie, że sold out arena kiedy pełno siedzeń wolnych i od razu mu nos rośnie Na początek wychodzi The Rock ze skiepszczonym theme songiem. Pierwszy zgrzyt, wolałem riffy. I.... gra face'a znowu? WTF.. to było szybkie. W dodatku póżniej te materiały wideo z backstage'a i cała otoczka jego feudów szlag trafił. Solo Sikoa czeka na Rzymka w walce stołów. Rzymianinowi polepszyli theme song. Ten wstęp dużo daje. Pełno interwencji oraz wygrana Romualda?! Niesłuchane, wręcz niewiarygodne. Mamy teaser nowego zawodnika. Zapauzowałem. Co tu pisze? Penera? Penra? A może Penta ;>  Ciekawie.  Royal Rumble w przyszłym roku w Riyadzie.. czyli będzie niesłychane gówno. Quiz : Co zawsze CzaQ robi jak @ KyRenLo  wrzuca nowe foty dupeczek? :  Cena przemowa. Aż zapomniałem, ze to jego ostatni rok... I musiał przypomnieć jak zmaścili jego pojedynek z Takerem. Boże co za bookingowe gówno to było., Istny samograj tak spierdolić. Ale przyzwyczaili nas. OK, jestem pewny, że tę edycję RR wygra Jasiexor. Wydaję mi się, że nie pójdzie po pas WWE tylko WHC bo tego nowego WHC jeszcze nie miał. Gunther przegra z Ortonem i będzie Cena vs Orton part 67 z tym, że jak Joshua wygra będzie jako jedyny mistrzem 17 razy w karierze, a więc przebije Flaira. Natomiast Kodas zmierzy się z Pancurem o główny pas. I mamy main eventy obu nocy. Może jeszcze tak się przytrafi, że Randall dobije do 16 razy pas i zwakuje po czym oboje z Jasiem będą mogli zostać rekordzistami - to by było stawka. Aczkolwiek nie wiem ile razy Orton miał pas i nie chce mi się sprawdzać. O rany. X pac wygląda jak na święta zjadł X paca i stał się Bully Rayem. Powiedzcie, że nie! :   Livka Brazil vs Ryja Ripley - no i mamy obiecany title match. Jeśli jedyny to będzie zmiana. And there it is. Nowa mistrzyni. Co za zaskoczenie. Za to po walce Domino dostał w jajka, a Andrzej zaliczył cameo. Przyjechał, zebrał czek, popozował z fajną duperą i tyle go widzieli. Jeszcze zbotchował (jak kogoś ominęło ) : https://www.youtube.com/watch?v=VK-4MnsfAIA&ab_channel=VogulePoland24 Jeszcze jedno - czy Alienowej czasem nie było widać sutka w tym przydużawym staniku? O fuck! Bayley na backstage'u. Chyba trochę podjadła na święta.  https://www.youtube.com/watch?v=LKuriXNyZeY&ab_channel=ReptilianinSHOTY kurde ta Lyra Valkyrie'a fajna jest! "Main Event' Jey Uso vs Drew McIntyre. A, czyli wychodzi na to, że chłopaki w końcu spadli z hierarchi. Tak mi się przynajmniej zdaję. I mam nadzieję. Drew aż się zesrał na rzadko :  Nowa zabawa! Tu macie template Drew jak sra - wklejcie go w najzabawniejszym miejscu :   Wchodzi kolejny epizod tym razem Hulk Hogan. A gdzie Colby Covington? ;d Na koniec walka wieczoru CM Punk vs Seth Rollins.  Jeszcze kilka lat temu powiedziałbym, że najlepsi ringowo zawodnicy, teraz to ci na najwyższym szczeblu, którzy jako tako się prezentują choć Punkowiec ostatnio nie zachwyca. To XXX na plecach Filipa to w końcu oznaka, że założył konto na Pornhubie w końcu i nadaje z AJ Lee?  Ogólnie spoko walka - dużo się działo było kradnięcie finisherów, przełamywania, zmiana przewag i 'dramatyczny' finish.  Phil wygrywa? Wow, nowe, nie znałem.  Ogólnie spoko gala. Tutaj mały dodatek.  Polskie akcenty @ MattDevitto :      I na koniec mały bonus, czyli już typowy mem o netflixie tym razem w 'naszym' wydaniu     Nawet dobry odcinek, ciekawe ile taki poziom się utrzyma
    • Jeffrey Nero
      Jak tylko ogłosili tą galę w Australii to wiedziałem, że raczej na 99% wygra Toni. Casey Lee ostatnio trenowała z Mercedes Mone też jest z Australii może dla dobrej reakcji zaliczy tam debiut.
    • PTW
      TO SIĘ DZIEJE! Na sobotniej gali oficjalnie rozpoczynamy turniej o pas mistrzowski kobiet! <3 <3 <3 PTW Women's Championship Tournament Diana Strong vs. Amy Heartbeat Zapowiadaliśmy, zapowiadaliśmy i zapowiadaliśmy, w końcu czas spełnić obietnicę! :) Na gali 11 stycznia odbędzie się walka otwierająca turniej o mistrzowskie złoto pań i zapowiada się niezwykle smakowicie! Nasza rodzynka Dianę Strong, która wydaje się murowaną faworytką do zdobycia tytułu będzie podejmować świetną zawodniczkę z Niemiec - Amy Heartbeat! Siłaczki z Zakopanego przedstawiać nie trzeba, bo czyny mówią więcej niż słowa, a ona zrobiła w i dla PTW tyle, że jest niepodważalnie jedną z twarzy federacji. Pozostaje pytanie czy presja oczekiwań ze wszystkich stron nie okaże się bardziej przeszkodą niż pomocą? Na to na pewno liczy Amy, czyli niezwykle pozytywnie nastawiona do świata wojowniczka, która dzieli się z fanami i przeciwniczkami miłością, ale na czas tej walki będzie musiała włączyć szósty bieg i znaleźć w sobie sportową ambicję i agresję - w końcu na zwyciężczynię tego wyścigu czeka na mecie pas mistrzowski! To co, Diana z pierwszym krokiem ku temu, co jej się po prostu należy, czy szok i niedowierzanie po upsecie stulecia? DOWIEMY SIĘ JUŻ W SOBOTĘ! :) Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...