Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Sledziłem na początku dzieje i historie jakie opisywałeś. Byłem zdumiony jak to dobrze rozplanowałeś i poukładałeś. Czasami jeszcze śledziłem co się dzieje i zauważyłem, że nie zwolniłeś tępa. Oby tak dalej. Twoje diary powinno rozpowszechnić się na większy "krąg" użytkowników. Pozdrawiam.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-230634

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

10.05.2010

Trzecie i zarazem przedostatnie RAW na drodze do Over The Limit otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłej gali:

-Kolejny atak Mason’a Ryan’a na Batistę!

-Kofi Kingston zdobywa pas Interkontynentalny!

-Promo DX przerwane przez Dirt Sheet, w efekcie walka, zwycięstwo Dirt Sheet i na Over The Limit dojdzie do starcia o mistrzostwa tag team’ów!

-John Cena uniknął bezpośredniego pojedynku z Kane’em ale ten i tak zrobił swoje i poczęstował rywala Chokeslame’em i Tombstone Piledriver’em.

-------------------

I walk alone... Batista w towarzystwie trzech ochroniarzy zmierza do ringu. Ochrona pilnuje ringu od strony titantronu. Animal bierze mikrofon i rozpoczyna przemowę...

BATISTA: Udało mi się dostać do ringu. Musiałem wziąć do pomocy ochroniarzy gdyż Mason Ryan zapewne ponownie gdzieś czyhał aby mnie zaatakować. Ale nie! Tak dłużej nie będzie! Przez ostatnie dwa tygodnie byłem przez niego atakowany przy różnych sytuacjach. Mason... Chcę abyś tutaj się pojawił. Zapewniam, że ochrona jest tylko po to aby mnie bronić a nie atakować Ciebie! Chodź tutaj! Stań twarzą w twarz i przyjmij wyzwanie! Ty i ja... Over the Limit... No Holds Barred Match!

Batista przestał mówić i zaczął czekać na Mason’a Ryan’a... Przez dłuższą chwilę nie pojawiał się aż w końcu bez theme’u...

Mason Ryan wychodzi przed titantron. Patrzy się na ochroniarzy i na Batistę. Wreszcie rusza i po kolei rozprawia się z każdym z ochroniarzy. Cała trójka już jest w innym świecie. Teraz Mason wchodzi do ringu. Batista atakuje go ale na nic to się zdaje. Ryan odpycha rywala i przewraca. Rozpoczyna szaleńczy atak. Seria kopnięć gdzie tylko się da. Podnosi rywala i Ryan Bomb! Wychodzi z ringu i kieruje się na zaplecze. Jednak zatrzymuje się pod titantronem gdzie widzimy świetlną zapowiedź Over the Limit. Ryan pokazuje palcem na Batistę, następnie na siebie a następnie na zapowiedź OtL, kiwając przy tym głową. Wyzwanie przyjęte!

-------------------

Normal Match - Non title

Intercontinental Champion Kofi Kingston vs R-Truth

R-Truth zmierza do ringu ale od tyłu atakuje go Kofi Kingston uderzeniem pasem w tył głowy. Truth pada a Kofi kontynuuję natarcie. Seria kopnięć, podnosi rywala i pcha go w barierki. Następnie wniesienie i rzut na metalowe schody. Nie dojdzie jednak do pojedynku tych dwóch zawodników. Intercontinental Champion wchodzi do kwadratowego pierścienia i bierze mikrofon.

KOFI: Jak mówiłem tak zrobiłem! Odzyskałem swój tytuł. Mało tego! Dzięki mnie już nie zobaczymy Rey’a Mysterio! Nasz maluszek chyba ma już dosyć starć ze mną. Nie dziwię się. Prze...

Bourne to Fly...

BOURNE: Kofi... Nie myśl, że to koniec Twoich ciężkich chwil! Mam zamiar odebrać Ci mistrzostwo interkontynentalne!

KOFI: A masz też zamiar skończyć jak Mysterio?

BOURNE: Nie! Mam zamiar załatwić Ciebie w Jego imieniu! To mój dobry przyjaciel i zrobię to wszystko dla niego!

KOFI: Nudny jesteś do bólu.

BOURNE: Ty i ja na Over The Limit. Stawką pojedynku oczywiście Intercontinental Championship!

KOFI: Nie wiesz na co się właśnie zdecydowałeś! Ale nie ma problemu!

BOURNE: Już ja wiem wszystko co trzeba a także jak Cię pokonać!

-------------------

Czas na pierwszy wywiad Maryse...

MARYSE: Moim gościem jest WWE Champion - Drew McIntyre! Drew w walce wieczoru zmierzysz się z Shawn’em Michaels’em. Raz już doszło do starcia między Wam i górą był Heart Break Kid. Jak będzie dzisiaj? Wyciągnąłeś wnioski z tamtej przegranej?

McINTYRE: Wnioski? Mógłbym wyciągnąć gdyby to była jakaś wielka wygrana. A to po prostu było szczęście. Z takich wygranych nie ma co wyciągać. Trzeba po prostu iść dalej i nie dać się oszukać.

MARYSE: Twój przeciwnik na Over The Limit ma dzisiaj walkę z John’em Ceną. Jak oceniasz Jego szanse?

McINTYRE: Nie jestem tutaj od oceniania. Wygra albo przegra. Dla mnie najważniejsze jest aby za dwa tygodnie stać w ringu RAW z pasem WWE na ramieniu!

MARYSE: Dzięki za wywiad.

-------------------

Normal Match

Evan Bourne vs JTG

Rozpoczyna się pojedynek i od razu szaleńczy atak Evan’a. Seria ciosów w twarz i JTG w narożniku. Seria kopnięć, ponownie kilka ciosów w twarz i członek Cryme Tyme pada na matę. Evan Bourne wskakuje na narożnik i czeka. JTG wstaje i mamy Hurricanranę! Teraz już tylko kolejna wizyta na narożniku i Shooting Star Press! 1…2…3! Efektowna wygrana pretendenta do pasa interkontynentalnego!

-------------------

This fire burns... Na ring zmierza nowy zawodnik rosteru RAW - CM Punk!

PUNK: Powitajcie jedynego zawodnika, który żyje stylem Straight Edge, trzykrotnego Mistrza Świata, osobę, która zmusiła Undertaker’a do poddania się, osobę, która zakończyła marzenia Darren’a Young’a, Mike’a Knox’a i Luke’a Gallows’a, osobę, która przybywa tutaj ze świetnie przygotowanym planem... Powitajcie CM Punk’a!

*Seria gwizdów i głośne buczenie*

PUNK: Ahh. Zapewne już się domyśliliście, że tym planem nie jest podbicie Waszych nieczystych serc. Nie przyszedłem tutaj abyście się mną zachwycali. Przybyłem tutaj dla siebie. Ten plan dotyczy tylko mnie i kilka osób związanych z nim. Może się Wam to podobać bądź nie ale mnie to nie obchodzi! Nie obchodzi mnie Wasze zdanie, Wasze obgadywanie za plecami. Nie obchodzi mnie to co o mnie myślicie! Na SmackDown zrobiłem wszystko co chciałem. Zdobyłem tytuł mistrza świata, pozbyłem się kilku nudziarzy. Jestem z siebie dumny! Jestem zadowolony z tego czego tam dokonałem. RAW to wyższa półka i jeszcze większe wyzwania ale dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych. Gdybym czegoś był niepewny to nie pojawiałbym się tutaj tylko schował się gdzieś w kącie na SmackDown i obserwował wszystko z boku modląc się abym nie musiał za chwilę walczyć. Nie jestem taki! Możecie się po mnie spodziewać wszystkiego! Moją jedną cechą jest nieprzewidywalność i wykorzystam ją tutaj maksymalnie!

CM Punk wyrzuca mikrofon i z zadowoleniem na twarzy opuszcza ring...

-------------------

Normal Match

Tag Team Champion Triple H vs The Miz

Pojedynek rozpoczynamy od zwarcia na środku ringu. Próbę sił wygrywa Triple H i przechodzi do head lock’u, którym sprowadza rywala do parteru. Puszcza ten uścisk i wstaje. Odbija się od lin i powala wstającego Miz’a clothesline’em. Miz szybko wstaje i unika kolejnego clothesline’u. Kontruje prawy sierpowy Hunter’a własnym lewym. Zyskuje przewagę nad rywalem. Ma go w narożniku i rozpoczyna natarcie serią ciosów w twarz. Teraz kilka kopnięć w brzuch. Chwyta rywala za głowę i wykonuje Bulldog! Przypięcie 1…2! Za mało na The Game’a! Miz podnosi rywala i ustawia do kolejnej akcji. Jednak Triple H nie daje się i odbija od lin a następnie wykonuje Spinebuster! Miz po chwili wstaje, kopnięcie w brzuch i Pedigree! Pin i 1…2…3! Triple H celebruje zwycięstwo ale do ringu wbiega nie kto inny jak John Morrison! Atakuje rywala i po kilku akcjach dołącza do niego Miz, który błyskawicznie wykonuje Skull Crushing Finale. Następnie przesuwają Huner’a do narożnika a tam Morrison wykonuje Starship Pain!

-------------------

Zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Pretendent do WWE Championship zmierzy się z nieprzewidywalnym John’em Ceną.

Nastomiast sam Mistrz WWE zmierzy się z walczącą legendą WWE - Shawn’em Michaels’em!

-------------------

Normal Match

Chris Jericho vs John Cena

Jericho od razu rusza do ataku. Cena w narożniku. Seria ciosów w twarz, Irish Whip w przeciwny narożnik. Chris z rozbiegu wbija w niego rywala i kontynuuję natarcie. Znowu seria ciosów w twarz, kilka kopnięć i Cena pada na matę. Jericho odbija się od lin i wykonuje niski dropkick. 1…2! Y2J podnosi rywala i wynosi a następnie wykonuje Suplex! Odbicie od lin i Lionsalt z przypięciem 1…2! Wstaje i podnosi rywala. Cena kopie Jericho w brzuch i błyskawicznie wykonuje DDT. Następnie nie czekając na nic zakłada STF! Czy to koniec! Chris cierpi ale nie poddaje się. Stara się ze wszystkich sił doczołgać do lin. Jest już bardzo blisko. Cena nie puszcza. Ból coraz większy ale i liny coraz bliżej! Czy Cena wygra?! NIE! Jericho chwyta się lin mocno i sędzia przerywa akcję John’a. Pretendent do WWE Championship wstaje, Cena podchodzi i wynosi go do Attitude Adjustment! Jericho zeskakuje, Cena się odwraca i Codebreaker! Przypięcie 1…2…3!

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest... Mason Ryan! Witaj. Za dwa tygodnie zmierzysz się z Batistą na Over The Limit. Nie dość, że to będzie twoje pierwsze ważne starcie to jeszcze w stypulacji No Holds Barred. Wybrałeś trudnego rywala. Batista to zwierz i mało kto z nim zadziera. Dlaczego akurat on?

Maryse nie uzyskała odpowiedzi. Mason gdy miał mikrofon przy ustach tylko sapał do mikrofonu. Następnie rękę Maryse z mikrofonem odsunął od twarzy, kiwnął głową z niezadowoleniem i odszedł...

-------------------

Normal Match - Non title

WWE Champion Drew McIntyre vs Tag Team Champion Shawn Michaels

Od razu zwarcie. Drew odpycha rywala i uderza go w twarz. Shawn odpowiada tym samym. Dochodzi do wymiany ciosów. Oczywiście gdy uderza Drew słyszymy buczenie a gdy Shawn to ogromny aplauz. Wymianę tę wygrywa Michaels i przechodzi do poważniejszego ataku. Seria ciosów w twarz, Irish whip o liny i clothesline. McIntyre szybko wstaje ale mamy kolejny clothesline. Tym razem próba wstania trwa dłużej niż poprzednio. Shawn pomaga rywalowi, kolejny Irish whip i schyla się do ataku. McIntyre jednak zatrzymuje się na linach i kopie HBK w twarz z taką siłą aż ten się wyprostował. Drop kick i Tag Team Champion poza ringiem. Drew nie czeka, wychodzi do niego i wrzuca z powrotem do kwadratowego pierścienia. W ringu utrzymuje kontrolę nad przebiegiem walki. Seria kopnięć gdzie popadnie. Drew podnosi rywala i wyniesienie ale Shawn’owi udaje się uciec i powala WWE Champion’a ciosem w twarz. McIntyre wstaje, Shawn zaczyna tupać a to oznacza jedno! Mistrz WWE odwraca się i Sweet Chin Musi... Jednak nie! Drew unika i kontruje. Kopnięcie w brzuch i Future Shock DDT! Przypięcie 1…2…3! A więc rewanż udany!

Zaraz po tym wydarzeniu Monday Night RAW dobiegło końca!

http://a.imageshack.us/img844/1728/wwenxtlogocutbypassi.png

WWE NXT

11.05.2010

1.Dzisiaj miało dojść do przed ostatniej eliminacji ale ze względu na to co się ostatnio na NXT działo plany musiały zostać zmienione. Początek gali i oczywiście widzimy Wade’a Barreta oraz resztę debiutantów z wyjątkiem Darren’a Young’a. Każdy z zawodników miał coś do powiedzenia. Wspólnie domagali się dołączenia do głównego rosteru. Przerwał im Pinio, który powiedział, że gdyby nie bojkotowali tylko walczyli o miejsce w rosterze i pokazali na co ich stać to byłaby nawet szansa aby każdy, nawet Darren Young został gwiazdą RAW bądź SmackDown a tak to nic. Mają jednak jeszcze szansę. Po tym wszyscy na siebie spojrzeli a Wade Barret w imieniu wszystkich powiedział, że przemyślą to...

OVER THE LIMIT[23.05.2010]:

PLAKAT:

http://img291.imageshack.us/img291/6499/plakatgm.jpg

1.Normal Match for WWE Championship

http://img576.imageshack.us/img576/6783/drewjericho.jpg

Drew McIntyre© vs Chris Jericho

2.Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

http://img810.imageshack.us/img810/7859/dxdirtsheet.jpg

D-Generation X© vs Dirt Sheet

3.Normal Match for World Heavyweight Championship

http://img806.imageshack.us/img806/6396/ortonedge.jpg

Randy Orton© vs Edge

4.Normal Match for United States Championship

http://img831.imageshack.us/img831/2315/sheltonkaval.jpg

Shelton Benjamin© vs Kaval

5.No Hold Barred Match

http://img220.imageshack.us/img220/6807/ryanbatista.jpg

Mason Ryan vs Batista

6.Normal Match for Intercontinental Championship

http://img714.imageshack.us/img714/903/kofireykopia.jpg

Kofi Kingston© vs Evan Bourne

P.S. Na 15 stronie, ostatni post to zapowiedziana niespodzianka na rocznicę diary. Jak ktoś jeszcze tego nie widział to zapraszam, komentarze mile widziane. Pozdro.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-231351

O kurde! Mason vs Batista? W rzeczywistości byłoby oczywiste kto wygra, ale jeśli chodzi o diary to aż mnie dreszcz przechodzi, gdy myślę, że Batista miałby przegrać... Nie liczę na niespodzianki w tej walcę, markuję Batiście :P

Co do RAW to super, 10/10. Drew rośnie w siłę :) Nie mogę się doczekać OTM, karta prezentuje się genialnie. Dzięki za komentarz u mnie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-231408

Jest pierwszy odcinek po znakomitym podsumowaniu roku ciężkiej pracy. Raw b.dobre 9/10 wszystko kręci się wokół Otl co oczywiście na +. Dobre podbudowanie walki Tag Teamowej, a także walki o pas WWE. Walka Batista vs. Ryan - Batista przegrywa na tygodniówce, jeżeli tak dalej będzie to chciałbym, aby przegrał na PPV i w przyszłości jakiś title shot. Bourne vs. Kofi - Walka zapowiada się bardzo dobrze i znając twoje opisy walk, może to być jedna z lepszych walk PPV. Czekam na SD.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-231419

Kolejna znakomita gala, kolejny znakomity odcinek i oby tak dalej. Jeżeli chodzi o Karte PPV to nie ma nic do zarzucenia i liczę na jeszcze jakieś dobre walki.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-231607

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

14.05.2010

SmackDown! rozpoczynają efektowne pokazy sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Panowie wspomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia:

-Kane udowodnił swoją wyższość i pokonał Shad’a i JTG w 2 on 1 Handicap Match’u!

-CM Punk obronił po raz kolejny Hardcore Championship... Tym razem we własnym domu!

-Debiut Kavala nie był łatwy. Zaliczył porażkę z Edge’em!

-W walce wieczoru World Heavyweight Champion Randy Orton pokonał United States Champion’a Sheltona Benjamina!

-------------------

You think you know me! Na ring zmierza pretendent do Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej - Edge!

EDGE: Otrzymałem szansę. Ostatnią szansę na zdobycie World Heavyweight Championship. Straciłem moje mistrzostwo 21 lutego. Od tego czasu bez efektu próbuję je ozdyskać. Tak nie może być! Ostatnia moja szansa! Więcej nie zamierzam walczyć o to co moje. Jeśli mi się teraz nie uda to nigdy! Nie odejdę z WWE. Wrestling jest moim życiem. Jeśli nie zdobędę mistrzostwa Wagi Ciężkiej to cierpliwie poczekam aż ktoś inny to zrobi i wtedy ponownie włączę się do walki o pas. Jednak jest to najgorszy z możliwych scenariuszy. Zapewniam każdego tutaj obecnego, że zdobędę Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej już za niespełna dwa tygodnie! Era Randy’ego Orton’a dobiegnie końca. Dobiegną końca ciężkie dni dla wartości tego pasa. Randy Orton jest co prawda najmłodszym zdobywcą tego tytułu ale to nie wszystko. On i ten pas na ramieniu nie pasują do siebie. Przyszedł w drafcie tego roku na SmackDown i od razu mi go zabrał. Nie podoba mi się to. Jestem tutaj od bardzo dawna, to jest mój drugi dom. Posiadałem pas World Heavyweight już tyle razy, że widać na nim moją twarz! Na Over The Limit World Heavyweight Championship wróci we właściwe ręce!

-------------------

Normal Match

The Miz(w.John Morrison) vs Primo(w.Carlito)

Pojedynek rozpoczynamy od zwarcia. Miz od razu przejmuje kontrolę i spycha rywala do narożnika gdzie dalej atakuje serią ciosów w twarz. Dokłada jeszcze kilka kopnięć w brzuch. Odciąga teraz Primo od narożnika, wyniesienie i Suplex. Miz pokazuje, że to koniec. Czeka aż Colon wstanie. Tak się właśnie teraz dzieje. Mr. Awesome doskakuje do niego, ustawia się i Skull Crushing Finale! Przypięcie 1…2…3! Morrison wchodzi do ringu i wspólnie z partnerem świętuje wygraną. Oboje pokazują gesty, że zdobędą mistrzostwo tag team’ów!

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest United States Champion Shelton Benjamin. Shelton w zeszłym tygodniu zarówno Kaval jak i Ty przegraliście swoje pojedynki. Co powiesz na ich temat.

SHELTON: Ja przegrałem z Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej a on z pretendentem. To jest jedna zasadnicza różnica. Jednak ja byłem bliżej wygranej niż Kaval. Dzisiaj razem z Edge’em uzupełnimy się wzajemnie i pokonamy naszych rywali z Over The Limit.

TIFFANY: No właśnie jak Twoje stosunki z Edge’em?

SHELTON: Bardzo dobrze. Zresztą wystarczy obejrzeć dzisiejszy Maint Event aby się o tym przekonać.

TIFFANY: W porządku. W takim razie powodzenia.

-------------------

Normal Match

John Morrison(w.The Miz) vs Carlito(w.Primo)

Poprzednio walczący zawodnicy zmieniają się ze swoimi Tag Team partnerami. Pojedynek tak samo jak poprzedni rozpoczynamy od zwarcia i przewagę zyskuje John Morrison, który przechodzi do head lock’u ale szybko puszcza i Irish Whip o liny zakończony Dropkick’iem. Morrison odbija się od lin nogami, wykonuje salto w powietrzu i spada brzuchem na rywala! Kapitalna akcja. Przesuwa go pod narożnik, następnie wykonuje Starship Pain i przypina 1…2…3! Dirt Sheet vs Colon’s 2-0!

-------------------

Widzimy Kavala w szatni, który przygotowuje się do walki...

KAVAL: Przegrałem moją pierwszą walkę w WWE. Co mogę powiedzieć? Mogę jedynie przeprosić tych, których przez te dwa tygodnie przekonałem do siebie i we mnie wierzyli. Edge to dobry zawodnik i wygranie z nim w swojej pierwszej walce byłoby nie lada wyczynem. Nie udało się ale się nie poddaję. Na Over the Limit zdobędę swój pierwszy tytuł. United States Championship! To moja doskonała szansa i nie zamierzam jej zmarnować!

-------------------

Normal Match

The Greath Khali vs DH Smith(w.Tyson Kidd)

Różnica między oboma zawodnikami ogromna i nie można się tutaj spodziewać jakiegoś emocjonującego pojedynku. DH Smith pewnie rusza od samego początku jednak Great Khali nic sobie z tego nie robi i powala go Big Boot’em. Następnie bez problemu podnosi i wykonuje Chokeslam a następnie przypina 1…2…3!

-------------------

Oto co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Kane zmierzy się z Matt’em Hardy’m...

Natomiast w walce wieczoru czeka na pojedynek tag team’owy. World Heavyweight Champion Randy Orton w drużynie z Kaval’em zmierzy się z United States Champion’em Shelton’em Benjaminem i Edge’em!

-------------------

Normal Match

Kane(w.The Rock) vs Matt Hardy

Pojedynek rozpoczynamy od szybkiego ataku Matt’a Hardy’ego ale na nic to się zdało.Pojedynek ten jest podobny do tego poprzedniego. Różnica między zawodnikami bardzo ogromna i naprawdę będzie ciężko wygrać Hardy’emu. Kane ma go już w narożniku. Seria ciosów w twarz, uderzenie kolanem w brzuch. Irish whip w przeciwny narożnik i Big Boot w narożniku. Matt Hardy pada. Kane podnosi go i bez większego problemu wykonuje Chokeslam! Teraz tauntuje. Mógłby wykonać finishera od razu ale chce podkreślić tą wygraną. Hardy wstaje. Wyniesienie i Tombstone Piledriver! Przypięcie w stylu Undertaker’a 1…2…3! Wielka Czerwona Machyna ponownie wyrywa!

-------------------

Tiffany i jej gość... a właściwie goście

TIFFANY: Moimi gośćmi są The Miz i John Morrison.

MIZ: Źle! Gośćmi są niesamowici i przyszli mistrzowie tag team The Miz i John Morrison!

TIFFANY: No dobrze niech będzie tak. W takim razie pokazujecie klasę z tygodnia na tydzień, pokonaliście już nawet aktualnych posiadaczy tytułów mistrzowskich ale z małą pomocą. O co wtedy chodziło?

MIZ: Pomocą? To jakaś awaria i nic więcej. A że jesteśmy niesamowici to potrafimy wykorzystać nawet najmniejszy drobiazg.

TIFFANY: Większość twierdzi inaczej.

MORRISON: Wiesz co myślimy o tej Twojej „większości”? Ich bądź Wasze zdanie się nie liczy. W tym biznesie liczą się umiejętności i spryt. Te dwie cechy charakteryzują zarówno mnie jak i Miz’a. Jesteśmy niesamowici i nie do powstrzymania. Zdobycie pasów na Over The Limit to czysta formalność.

TIFFANY: No to ostatnie pytanie. Skoro tyle mówicie o sprycie i tym, że jesteście niesamowici. Co trzeba robić aby być takim jak Wy?

MIZ: Na to pytanie nie ma odpowiedzi. Na tym świecie są dwie osoby, które są niesamowite i sprytne. To The Miz i John Morrison. Te cechy mamy wrodzone i nikt ani nic nie może nam ich odebrać!

-------------------

Tag Team Normal Match

World Heavyweight Champion Randy Orton & Kaval vs Edge & United States Champion Shelton Benjamin

Rozpoczynają Kaval i Edge. Ten drugi jakby nie zauważył swojego rywala i jest skupiony tylko na Orton’ie. Cały czas coś do niego mówi i pokazuje, że zdobędzie pas. Orton wreszcie nie wytrzymuje i zmienia się z Kaval’em ale w tym momencie Edge zmienił się z Shelton’em i uciekł poza ring. Randy odprowadza go wzrokiem ale moment nieuwagi wykorzystuje United States Champion. Seria ciosów w twarz, Irish whip o liny i clotesline! Orton szybko wstaje i unika drugiego clothesline’u. Shelton machnął się ale rusza na Viper’a i sam nadziewa się na clothesline. Orton podnosi rywala i bardzo szybo wykonuje Suplex! Przeciąga go do narożnika i zmienia się z Kaval’em. Kaval z pomocą lin wybija się i przeskakuje je i ląduje Leg Drop’em na Benjamin’ie. Pierwsze przypięcie 1…2! Kaval odbija się od lin i wyskakuje nad US Champion’em, wykonuje salto w powietrzu i spada prosto na Gold Standard’a. Kolejna zmiana po stronie dominującej drużyny. Shelton zdołał odejść od narożnika rywala i próbuje doczołgać się do Edge’a. Randy wskakuje do kwadratowego pierścienia i nie pozwala zrobić zmiany. Podnosi Shelton’a ale ten świetnie atakuje dropkick’iem i zmienia się z Rated R Superstar Edge’em! Ten wskakuje do ringu i rozpoczyna szaleńczy atak. Orton broni się ale przed tym chyba nie da się obronić! Orton kopie w brzuch Edge’a i zmienia się z Kaval’em! Ten rusza na Edge’a i SPEAR!!! Przypięcie 1…2…2,9! Pin przerwany przez Orton’a! Jak on to zrobił!? Kaval podnosi się i czeka aż to samo zrobi Edge. Tak się teraz dzieje. Kaval kapitalnie kopie w głowę Edge’a z wyskoku i przypina 1…2…3! Cóż za kapitalne zakończenie!

Zaraz po tym wydarzeniu Friday Night SmackDown dobiegło końca!

PLAKAT:

Randy Orton© vs Edge

5.No Hold Barred Match

Mason Ryan vs Batista

AKTUALNE ROSTERY:

Z okazji rocznicy diary tak na odświeżenie:

RAW

Batista - Face

Big Show - Heel

Chris Jericho - Face

Chris Masters - Heel

Christian - Face

Cody Rhodes - Heel

CM Punk - Heel WWE Hardcore Champion

Drew McIntyre - Heel WWE Champion

Evan Bourne - Face

Jeff Hardy - Face

John Cena - Heel

JTG - Face

Kofi Kingston - Heel WWE Intercontinental Champion

Mark Henry - Face

Mason Ryan - Heel

R-Truth - Face

Rey Mysterio - Face kontuzjowany

Santino Marella - Face

Shad - Face

Shawn Michaels - Face WWE Tag Team Champion

Triple H - Face WWE Tag Team Champion

Vladimir Kozlov - Heel

William Regal - Heel

SMACKDOWN!:

Carlito - Face

DH Smith - Face

Dolph Ziggler - Heel

Edge - Heel

Ezekiel Jackson - Heel

Goldust - Heel

Jack Swagger - Heel

John Morrison - Heel

Kane - Heel

Matt Hardy - Face

MVP - Face

Primo - Face

Randy Orton - Tweener WWE World Heavyweight Champion

Sheamus - Heel kontuzjowany

Shelton Benjamin - Heel WWE United States Champion

Ted DiBiase - Face kontuzjowany

The Great Khali - Heel

The Miz - Heel

Tyson Kidd - Face

Undertaker - Tweener zaatakowany przez Kane’a po Extreme Rules

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-231723

SmackDown wyszło dobrze, ale to już standard u ciebie :) Nie było żadnego szkoku, wszytsko było dobrze utrzymane i gala kręciła się wokół Otl. Jeszcze dwa odcinki i Otl, a na to bardzo czekam. Ocena za SD 8/10 Zapraszam do mnie :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-232142

Za SD daje 9/10 bo było wszystko w porządku, ale nie było jakiejś niespodzianki czy czegoś innego, po czym mogłbym być zaskoczony. Tydzień do Otl i mam nadzieję, że dojdzie jeszcze jakaś walka do karty.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-232203

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

17.05.2010

Ostatnie RAW na drodze do Over The Limit otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłej gali:

-Zapowiedziano walkę No Holds Barred pomiędzy Mason’em Ryan’em a Batistą na Over The Limit!

-Evan Bourne został pretendentem do Mistrzostwa Interkontynentalnego

-Drew McIntyre zrewanżował się i tym razem pokonał Shawn’a Michaels’a!

-------------------

No more words... Jeff Hardy przy ogromnej owacji zmierza do kwadratowego pierścienia, gdzie bierze mikrofon od spikera...

HARDY: Na Extreme Rules przegrałem w pojedynku z John’em Ceną. Było to trudne starcie. Skutki odczuwam do teraz ale John Cena na pewno też. W każdym razie ja nie mam jeszcze dość. Póki co jest remis. Ja wygrałem na WrestleManii, John na Extreme Rules. W tą niedzielę odbędzie się Over The Limit a na nim trzecie i decydujące starcie pomiędzy Jeff’em Hardy’m i John’em Ceną!

My time is now... John Cena wychodzi na rampę...

CENA: Pięknie sobie to obmyśliłeś ale szkoda, że nie zapytałeś mnie o zdanie. Ale rozumiem. Boisz się mnie i dlatego nie wyzwałeś mnie na pojedynek osobiście. No cóż jestem jaki jestem i się nie zmienię, a Ty pożałujesz swojej decyzji. Na Over The Limit zmierzymy się w trzecim pojedynku. Jak Ty to powiedziałeś „decydującym”. Na pewno będzie on miał kluczowe znaczenie w dla dalszego przebiegu Twojej kariery.

HARDY: Jesteś nudny! Za każdym razem kiedy mamy ze sobą walczysz mówisz, że zakończysz moją karierę, zniszczysz mnie i tym podobne. Skończ z tym! Nie boję się Ciebie! Nie jesteś w stanie mi zagrozić! Gdybyś był w stanie zakończyć moją karierę... Zrobiłbyś to na WrestleManii! W tą niedzielę zamierzam Cię pokonać! Pokonać po raz drugi i pokazać kto jest lepszy!

CENA: Tutaj nie ma nic do pokazywania. Każdy Ci odpowie, że lepszy jestem ja!

HARDY: Znowu przynudzasz. Do zobaczenia na Over The Limit!

-------------------

Normal Match

Evan Bourne vs Cody Rhodes

Wszystko byłoby dobrze gdyby nie... Kofi Kingston. Intercontinental Champion wychodzi na ring i odwraca uwagę Evan’a Bourne’a. Cody Rhodes wykorzystuje tą sytuację i atakuje bezradnego Evan’a. W tym momencie Kofi wszedł do kwadratowego pierścienia i zaatakował swojego przeciwnika na Over the Limit. Seria kopnięć w brzuch leżącego pretendenta do tytułu. Kofi podnosi rywala, odbija od lin i Trouble in Paradise! Pokazuje Rhodes’owi coś... Ten podchodzi do Bourne’a, podnosi go i wykonuje Cross Rhodes! Cody patrzy na mistrza interkontynentalnego i uśmiecha się do niego. Kofi podaje mu rękę, i wspólnie uścisnęli sobie dłonie. Ale z tego nic nie będzie. Kingston kopie w brzuch syna legendy WWE i wykonuje DDT! Wznosi pas nad dwoma rywalami i wraca na zaplecze...

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest Jeff Hardy! Jeff powiedziałeś, że na Over The Limit dojdzie do ostatniego starcia pomiędzy Tobą a John’em Ceną. Wygląda na to, że czujesz się pewnie i nie przyjmujesz do wiadomości porażki.

HARDY: Nigdy nie przyjmuję do wiadomości porażki a zwłaszcza z John’em Ceną. Chcę wygrać ten pojedynek i pokazać kto jest lepszy.

MARYSE: Masz już jakąś taktykę na ten pojedynek?

HARDY:Przygotowuję się zawsze do każdego starcia na sto procent, zawsze daje z siebie wszystko i zawsze przystępuję do walki z myślą o wygranej.

MARYSE: W takim razie życzę Ci powodzenia.

-------------------

Normal Match - non title

Tag Team Champion Triple H vs Intercontinental Champion Kofi Kingston

Pojedynek rozpoczynamy od zwarcia. Próbę sił wygrywa Triple H i przechodzi do head lock’u jednak Kofi szybko wychodzi spod tego uchwytu. Obejmuje od tyłu Hunter’a i zaczyna dusić. HHH jednak kilka razy uderza rywala łokciem i przerywa tą akcję. Odbicie od lin i clothesline. Kofi szybko wstaje i nadziewa się na kolejny tego typu atak. Triple H podnosi rywala i Irish whip w narożnik. Bierze rozbieg i wpada na narożnik gdyż Intercontinental Champion odsunął się w ostatniej chwili. Kofi roll up’uje i pin 1…2…3! Sędzia nie zauważył nóg na linach! Kofi zabiera swój tytuł i ucieka na zaplecze a tymczasem zdenerwowany Triple H próbuje wytłumaczyć sędziemu Jego błąd jednak ten nic sobie z tego nie robi.

-------------------

Normal Match

Chris Jericho vs Mason Ryan

Chris Jericho zmierza do ringu ale od tyłu atakuje go Mason Ryan. Pchnięcie w barierki. Podnosi pretendenta do tytułu WWE i irish whip na metalowe schodki. Wyjmuje spod ringu krzesło i czeka aż Jericho wstanie.

I walk alone...

Batista biegnie na pomoc swojemu koledze. Mason wyrzuca krzesło i ucieka trybunami. Wściekły Animal pomaga wstać Chris’owi i wspólnie udają sie do szatni.

-------------------

Kamera idzie korytarzem, na drodze staje Drew McIntyre, który karze iść za nim... Zatrzymujemy się przy drzwiach. McIntyre pokazuje palcem na tabliczkę, która na nich wisi a tam: WWE Champion Drew McIntyre. Otwiera drzwi i wchodzi a za nim kamera. Siada na krześle a na kolanach układa sobie WWE Championship...

McINTYRE: Widzieliście dokładnie to co wisi na drzwiach mojej szatni. Widzicie teraz to co mam na kolanach. Widzicie też, że kalendarz pokazuje 6 dni do Over The Limit. Musicie wiedzieć, że na tym PPV obronię swoje mistrzostwo i moja dominacja będzie kontynuowana. Nikt nie jest w stanie odebrać mi mojego mistrzostwa. Urodziłem się po to aby być mistrzem WWE. Gdy byłem mały i mówiłem to moim kolegom to każdy miał mnie za głupka. Teraz to oni są głupkami a ja jestem WWE Champion’em! Mało tego. Jestem nim już od prawie dwóch miesięcy. Trzeba też dodać, że w federacji jestem od zaledwie dwóch lat. Tylko ja byłem w stanie poczynić taki postęp. Jestem w tym najlepszy i nikt nie jest w stanie mi dorównać. Na Over The Limit Drew McIntyre udowodni swoją dominację!

-------------------

Co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Tag Team Champion Shawn Michaels stanie naprzeciwko jednemu z rywali z Over The Limit - John’owi Morrison’owi.

W walce wieczoru WWE Champion zmierzy się z Batistą!

-------------------

Normal match - non title

Tag Team Champion Shawn Michaels vs John Morrison(w.The Miz)

Shawn zmierza do ringu ale Miz z Morrison’em atakują go. Miz trzyma a Morrison okłada gdzie popadnie jednego z mistrzów tag team’ów. Pchnięcie w barierki. Miz i Morrison podnoszą wspólnie rywala i wrzucają go do kwadratowego pierścienia. Sędzia sprawdza stan Heart Break Kid’a. Jest dobrze. Teraz tylko czekamy aż wstanie. Morrison się niecierpliwi. Widzimy, że Triple H zmierza do ringu i atakuje Miz’a! Słyszymy też gong. John rusza na Michaels’a. SWEET CHIN MUSIC!! I Pedigree dla Miz’a! W ringu przypięcie 1…2…3! To niemożliwe! Triple H w ringu świętuje ze swoim partnerem. Bierze mikrofon i daje go Shawn’owi.

MICHAELS: Jeśli tego Wam było mało to mamy dla Was dwa słowa!

Publiczność krzyknęła Suck It a HBK i HHH opuścili ring przy brzmiącym theme Break it Down...

-------------------

Maryse i jej gość...

MARYSE: Tym razem moim gościem jest Batista! Uratowałeś dzisiaj Chris’a Jericho, z którym ostatnio nie miałeś dobrych stosunków...

BATISTA: Nawet najwięksi przyjaciele mają czasami kryzys. My mieliśmy ale on już minął. Teraz moim problemem jest Mason Ryan. Musiałem pomóc Chris’owi gdyż Ryan to ciężki orzech do zgryzienia. Jest w stanie zrobić wszystko ale ja się nie dam. Muszę zakończyć to co on zaczął najszybciej jak tylko się da.

MARYSE: Pojawienie się Mason’a Ryan’a w WWE spowodowało duże dyskusje na temat Waszych podobieństw. Jesteście podobnie zbudowani, podobne akcje wykonujecie a nawet na twarzach widać podobieństwo. Więcej wskazywało na współpracę między Wami ale jednak stało się inaczej.

BATISTA: Gdyby Ryan tylko poprosił o pomoc to na pewno pomógłbym. Zdecydował zrobić to inaczej i na Over The Limit będzie musiał pożałować tego wszystkiego!

-------------------

Normal Match - no title

WWE Champion Drew McIntyre vs Batista

Rozpoczynamy od zwarcia ale szybko zakończony kopnięciem w brzuch przez Drew. Mistrz WWE przechodzi do ofensywy. Seria ciosów w twarz i spycha Batistę do narożnika. Kilka kopnięć i bierze rozbieg. Rusza i clothesline w narożniku. Kolejny cios w twarz. Irish whip w przeciwny narożnik. Kolejna akcja z rozbiegu ale tym razem Animal unika tego ataku. Drew odbił się od narożnika. Chwiejąc się odwraca się w stronę Batisty a ten powala go clothesline’em. Szaleństwo w ringu a to oznacza tylko jedno! Drew w międzyczasie wstał. Cały czas chwieje się na nogach. Batista odbija go od lin i spinebuster! Ustawia się w charakterystyczny dla siebie sposób jak przed każdą akcją kończącą. Ale co się dzieje. Mason Ryan pojawia się przy kwadratowym pierścieniu. Wchodzi na niego i krzyczy coś do Batisty. Animal podchodzi powoli do niego. Ryan zeskakuje z ringu i śmieje się z rywala. McIntyre podnosi się i pcha Batistę prosto na sędziego! Zderzenie było tak mocne, że arbiter wypadł poza ring. W tym momencie Mason Ryan wskakuje do ringu i atakuje Batistę. Seria kopnięć. Bez żadnego problemu podnosi Animal’a i wykonuje Ryan Bomb! Drew przypina rywala. Mason wyskakuje ringu, podnosi sędziego i wrzuca go do ringu ten powoli ale odlicza 1………2………3! Mistrz WWE wygrywa w bardzo kontrowersyjny sposób.

Zaraz po tym wydarzeniu Monday Night RAW dobiegło końca!

http://a.imageshack.us/img844/1728/wwenxtlogocutbypassi.png

WWE NXT

11.05.2010

1.Pinio otwiera kolejne NXT i mówi do wszystkich żółtodziobów, że dzisiaj dla nich wielki dzień. Kontynuujemy NXT! Na koniec kolejna eliminacja!

2.Heath Slater vs Justin Gabriel - reszta żółtodziobów wpadła na moment przed rozpoczęciem walki i powiedzieli, że mają inne plany. Wade Barret powiedział, że jeszcze zaszokują świat. Pinio przerwał i spytał jak długo jeszcze wszyscy mają czekać zanim oni zaczną się brać do roboty. W odpowiedzi usłyszał, że jeszcze tydzień i wszystko będzie tak jak należy!

PLAKAT:

Randy Orton© vs Edge

5.No Hold Barred Match

Mason Ryan vs Batista

7.Normal Match

http://img696.imageshack.us/img696/5140/cenahardy.jpg

John Cena vs Jeff Hardy

:arrow: Przypominam o niespodziance, która jest na 15 stronie tematu całkiem na dole(ostatni post na stronie)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-232740

SmackDown bardzo dobre,czekam na Over the Limit w Twoim wydaniu :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-232892

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

21.05.2010

SmackDown! na dwa dni przed Over The Limit rozpoczynają efektowne pokazy sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Panowie wspomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia:

-Edge wygłosił promo, w którym zapowiedział zdobycie World Heavwyeight Championship

-The Miz pokonał Primo a John Morrison Carlito

-W walce wieczoru Kaval w team’ie z WHC Randy’m Orton’em pokonali Edge’a i USC Shelton’a Benjamin’a!

A na dzisiejszej gali będą obecne gwiazdy obu brandów!

-------------------

You think you know me... Edge zmierza do ringu wykonując taunt i z zadowoleniem na twarzy. Bierze mikrofon...

EDGE: Sk...

I hear Voices in my head... World Heavyweight Champion również pofatygował się do kwadratowego pierścienia, również bierze mikrofon od spikera...

ORTON: Tym razem nie pozwolę Ci wygadywać bzdur na temat niedzielnego PPV. Wszyscy już wiemy kto jest lepszym mistrzem i kto bardziej zasługuje na tytuł. Podziwiam Twój zapał. No ale przecież ciąży na Tobie presja... Jeśli przegrasz to już nie będziesz mógł mi próbować odbierać tego mistrzostwa. Będąc w Twojej sytuacji nie decydowałbym się na taki ruch. Al...

EDGE: Bo się mnie boisz! Gdybym to ja tutaj stał jako mistrz a Ty przez ostatnie miesiące bez efektu próbował zdobyć World Heavyweight Championship to na pewno nie zażądałbyś walki, która może przerwać Twoją drogę po złoto. Dowiódłbyś tym jakim jesteś bojącym dupkiem. Ja natomiast jestem w stanie zrobić wszystko aby na moim ramieniu wisiał pas Wagi Ciężkiej. Nawet jeśli miałbym walczyć przeciwko Superman’owi!

ORTON: Ciekawe jest to co mówisz.

EDGE: Trafiłem w czuły punkt? Dowiodłem tego czego tak bardzo się bałeś powiedzieć swoim wiernym fanom? Może i jesteś jeszcze mistrzem ale w niedzielę na tej malutkiej tabliczce będzie widniał napis Edge.

ORTON: Trochę już zboczyłeś z toru. Przesadzasz w niektórych momentach i muszę Ci przerwać ten monolog gdyż to do niczego nie prowadzi. Z tygodnia na tydzień udowadniasz, że potrafisz dużo gadać ale czynów nie widać. Coś jest z Tobą nie tak. Możesz szukać moich wad wszędzie ale i tak nie znajdziesz niczego co może mi zagrozić w obronie pasa. Pamiętaj, że bez względu na to czy jesteś ode mnie lepszy czy nie to i tak ja nadal jestem mistrzem i zamierzam nim pozostać.

Słyszymy „Voices” panowie stanęli blisko siebie i wymienili się groźnymi spojrzeniami...

-------------------

Normal Match

Christian vs Dolph Ziggler

Pojedynek niestety nie rozpoczął się a to z powodu ataku Ziggler’a podczas wejścia Capitana Charismy. Do ataku przyłączył się Shelton Benjamin, który przejął kontrolę na Christian’em i później już tylko on go atakował. Wyszedł z nim pod titantron a tam wykonał na nim suplex. Dolph na koniec wykonał jeszcze Zig Zag. Na pomoc przybiega Kaval i atakuje Benjamin’a i zrzuca go z rampy! Ziggler atakuje Wojownika ale na nic to się zdaje. Kaval nad nim przejmuje kontrolę i wykonuje Hurricanranę, która zrzuciła z rampy Ziggler’a! Pomaga teraz wstać obolałemu Christian’owi i wspólnie opuszczają arenę.

-------------------

Czas na pierwszy wywiad Tiffany...

TIFFANY: Moim gościem jest zawodnik RAW - Batista! Już za dwa dni zmierzysz się z Mason’em Ryan’em w No Holds Barred Match’u. Od miesiąca rywalizujecie ze sobą na wszystkiego rodzaju sposoby tylko nie walką w ringu. Czy to oznacza, że tylko jeden z Was przetrwa ten pojedynek?

BATISTA: Tego nie można jednoznacznie ocenić. To zależy od wytrzymałości mojej i Ryan’a. Zamierzam dać mu taki wycisk, że już nigdy więcej nie popełni takiego błędu jaki popełnił dzień po Extreme Rules. Czy przetrwa tę walkę to już nie moja sprawa.

TIFFANY: Dzisiaj zmierzysz się z równie nieprzewidywalnym Shelton’em Benjamin’em. Jak wiemy Ryan jest obecny dzisiaj na zapleczu SmackDown. Czy obawiasz się interwencji z Jego strony?

BATISTA: Nie tyle się obawiam co wiem, że dojdzie do niej. Od pewnego czasu zawsze wtrąca się w moje walki a więc i dzisiaj zapewne nie będzie inaczej. Jestem na to gotowy!

TIFFANY: W takim razie nie zatrzymuję Cię dłużej. Powodzenia.

-------------------

Normal Match

Big Show vs Kaval

Pojedynek rozpoczynamy w bardzo szybkim tempie. Kaval okopuje nogi rywala z każdej strony. Osłabiło to bardzo kończyny olbrzyma ale nie poddaje się. Odpycha małego zawodnika ale ten korzysta z tego gdyż odbija się od lin i okręca się na olbrzymie po czym kończy to przepięknym DDT! Kaval wskakuje na narożnik i czeka aż Big Show wstanie. Tak się teraz dzieje. Show odwraca się w stronę czyhającego rywala a ten skacze i hurricanrana, po której największy atleta świata uderzył głową o narożnik. Show leży na macie. Kaval po drugiej stronie lin. Odbija się z ich pomocą i wykonuje Splash. 1…2…3! Efektowna wygrana nowej gwiazdy WWE!

-------------------

Widzimy Morrison’a i Miz’a w szatni. Grają razem w karty, na których widnieją gwiazdy WWE...

MIZ: I jak tam... Masz coś?

MORRISON: Nie. Rozdawaj jeszcze raz.

MIZ: OK.

Po tym potasował karty i rozdał ponownie po 6 na gracza

MORRISON: Haha!

MIZ: Z czego się śmiejesz?

MORRISON: Mam dublet!

W tym momencie pokazał swoje karty Miz’owi i dublet o którym mówił to karta Morrison’a i Miz’a...

MIZ: Osz ty! Gramy jeszcze raz!

Miz kolejny raz potasował karty i rozdał...

MORRISON: Ah. Tym razem nic nie udało się. A Ty jak tam?

Miz podarł dwie karty...

MORRISON: Zwariowałeś! To nie Twoje! Przestań!

MIZ: Sory ale wściekłem się po tym jak je zobaczyłem.

Morrison spojrzał na podłogę, gdzie były rozsypane kawałeczki kart po czym okazało sie, że podarte karty to kary z wizerunkami Shawn’a Michaels’a i Triple H’a...

MORRISON: Dobrze zrobiłeś. Bez tych kart gra będzie ciekawsza. Gramy jeszcze raz!

Miz zaczął tasować karty i rozdawać po czym przerwa na reklamy...

-------------------

Normal Match

Batista vs United States Champion Shelton Benjamin

Zwarcie w środku ringu. Znacznie większy Batista spycha rywala do narożnika. Ale kolejny raz podczas walki Batisty pojawia się Mason Ryan. Stoi już po drugiej stronie lin i patrzy się na swojego rywala. Wchodzi do ringu. Batista przestaje szarpać się z Benjamin’em. Oboje nie wiedzą co teraz robić. Ryan rusza i powala obu podwójnym clothesline’em! Sędzia ogłasza podwójną dyskwalifikację! Mason zaczyna okładać Batistę. Seria ciosów w twarz. Podnosi teraz rywala i wyrzuca go poza ring. Tauntuje na środku kwadratowego pierścienia a publiczność nagradza go porcją gwizdów.

-------------------

Oto co nas jeszcze dzisiaj czeka...

Dwa starcia tag team’owe a pierwszy z nich to drużyna złożona z Shawn’a Michaels’a, Triple H’a i Evan’a Bourne’a zmierzy się z The Miz’em, John’em Morrison’em oraz Kofi’m Kingston’em!

W walce wieczoru zmierzą się Chris Jericho, Randy Orton oraz Jeff Hardy z Drew McIntyre’em, Edge’em oraz John’em Ceną!

-------------------

6 Man Tag Team Match

Tag Team Champion Shawn Michaels & Tag Team Champion Triple H & Evan Bourne vs The Miz & John Morrison & Intercontinental Champion Kofi Kingston

Rozpoczyna Evan Bourne i The Miz. Zwarcie w środku ringu i próba sił. Miz przepycha rywala do narożnika. Teraz dopiero rozpoczyna prawdziwe natarcie. Seria ciosów w twarz, kilka kopnięć w brzuch. Ciągnie rywala do swojego narożnika a tutaj zmienia się z Kofi’m Kingston’em. Jamajczyk rozpoczyna atak serią kopnięć. Evan leży w narożniku. Sędzia odciąga Intercontinental Champion’a gdyż ten się zapędził. Ale z nieuwagi sędziego korzystają Miz i Morrison, którzy duszą Bourne’a. Triple H i Shawn Michaels zgłaszają sprzeciw ale sędzia uspokaja ich jakby nic się nie działo. Kofi dokłada kolejną serię kopnięć. Podnosi rywala i błyskawicznie wynosi i wykonuje suplex. Kofi wskakuje na narożnik i czeka na dalszy rozwój sytuacji. Evan Bourne wstaje, Kofi skacze ale pretendent do mistrzostwa interkontynentalnego w porę odsuwa się i doczołguje się do swojego narożnika gdzie dokonuje zmiany z Triple H’em. Ten wchodzi do ringu i atakuje podnoszącego się Kingston’a. Irish whip o liny i Spinebuster. Taunt przed nosami Miz’a i Morrison’a. Kofi wstaje, kopnięcie w brzuch i Pedigree!! Przypięcie 1…2…2,9! Pin przerywa John Morrison. Shawn Michaels wchodzi do ringu i pozbywa się z niego Morrison’a. Miz także pojawia się w kwadratowym pierścieniu i wyrzuca Heart Break Kid’a. Do ringu wskakuje również Evan Bourne. Miz unika clothesline’u i sam wykonuje tę akcję pozbywając się z ringu drugiego rywala. Triple H podniósł się i wyrzuca za ring Miz’a! Odwraca się do swojego przeciwnika i Trouble in Paradise! Przypięcie 1…2…3! Ależ końcówka!

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest World Heavyweight Champion Randy Orton! Za chwilę czeka nas kolejne starcie z cyklu 6 man tag team. Będziesz w drużynie z Chris’em Jericho oraz Jeff’em Hardy’m. Oboje są z RAW i macie ze sobą mało kontaktu. Myślisz, że to może być przeszkodą w dzisiejszym starciu?

ORTON: Nie widzę problemu w tym. Każdy z nas potrafi walczyć a to czy klepnę w rękę Chris’a czy Jeff’a to nie będzie większa różnica. Wszyscy chcemy wygrać i musimy akceptować siebie nawzajem.

TIFFANY: Po drugiej stronie będzie WWE Champion Drew McIntyre, Edge oraz John Cena. Trójka bardzo agresywnych wrestlerów i nie zwracających uwagi na innych. Czy może ich to zgubić, że nie liczą się z innymi?

ORTON: Takie coś zawsze jest problem. Dzisiaj mi to nie przeszkadza gdyż jeśli między nimi będzie coś nie tak to pewne jest, że wygramy. Jednak zawsze ciężko przewidzieć czy tacy ludzie będą w stanie ze sobą współpracować.

TIFFANY: W takim razie powodzenia.

-------------------

6 Man Tag Team Match

World Heavyweight Champion Randy Orton & Chris Jericho & Jeff Hardy vs WWE Champion Drew McIntyre & Edge & John Cena

Przy “Voices” do ringu zmierza drużyna Randy Orton’a. Są już przy ringu i pojawiają się ich przeciwny. Każdy atakuje swojego rywala, z którym zmierzy się na Over The Limit. Drew McIntyre wykonuje suplex na Chris’ie Jericho. Następnie podnosi rywala i ciągnie go na rampę. Tymczasem Edge kopie Ortona w brzuch i wykonuje DDT! Natomiast John Cena uderza głową Jeff’a Hardy’ego o metalowe schodki powodując krwawienie. Przenosimy się na rampę. Tutaj Drew McIntyre uderza głową Jericho o świetlną reklamę Over The Limit. Kilka żarówek już pękło. Jericho krwawi a reklama robi się coraz bardziej ciemniejsza. Drew kopie rywala w brzuch i wykonuje na nim Future Shock DDT! Teraz widzimy to co się dzieje z Orton’em, który jest okopywany przy barierkach. Edge podnosi Randy’ego i rzuca nim jak workiem o barierki po drugiej stronie. Jeff Hardy dalej sponiewierany przez John’a Cenę. Jesteśmy w ringu a tutaj Cena wykonuje Attitude Adjustment! Następnie wypycha z ringu swojego niedzielnego rywala. Drew i Edge wchodzą do ringu. Cała trójka chwyta się za ręce i wspólnie je unoszą w geście tryumfu. Publiczności się to nie spodobało w związku z czym trio zostało nagrodzone porcją gwizdów.

Takim akcentem kończymy ostatnie SmackDown! przed Over The Limit!

PLAKAT:

Randy Orton© vs Edge

5.No Hold Barred Match

Mason Ryan vs Batista

7.Normal Match

http://img696.imageshack.us/img696/5140/cenahardy.jpg

John Cena vs Jeff Hardy

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-233030

SmackDown było pierwszą galą z Twojej ręki od dawien dawna, którą przeczytałem. Szczerze powiem, że była fajna, a najbardziej do gustu przypadł mi ten segment jak Morrison i Miz grali w karty. Dobra gala.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-233143

http://img534.imageshack.us/img534/9738/logooyd.jpg

OVER THE LIMIT 2010

”Jedyna taka noc..

Kiedy to...

Wszystko...

Przekracza granice...

Noc...

Którą zapamięta każdy!

Nie ma limitów...

Każdy działa na własny rachunek...

Liczniki są wyłączone...

Wszystko traci umiar...

OVER THE LIMIT!!!”

Fantastyczny pokaz sztucznych ogni, w tle słychać theme gali…

Don't know where I'm going.

Everybody's running, everybody's running.

Come back, after all is broken.

Everything is burning, no one is returning...

Zaraz po tym efektownym rozpoczęciu przywitali nas komentatorzy Jim Ross i Jerry Lawler. Przypomnieli oni ostatnie wydarzenia z RAW i SmackDown a także kartę na dzisiejszą galę. Czeka nas sporo bardzo emocjonujących pojedynków. Na pewno emocji nie zabraknie a teraz pora na pierwszą walkę dzisiejszego wieczora…

-------------------

Normal Match for Intercontinental Championship

Słyszymy gong a więc pora zaczynać. Zwarcie w środku ringu i próba sił. Przewagę uzyskuje Kofi Kingston, który sprowadza przeciwnika do parteru i zakłada headlock. Evan jednak wykorzystuje swoje warunki i szybko uwalnia się spod tego uchwytu. Obaj panowie na nogach. Evan kopie w brzuch Kofi’ego, odbija się od lin i clothesline od Kingstona! 1! Krótki pin. Oboje wstają i dochodzi do kolejnego zwarcia, Intercontinental Champion odpycha rywala i próba clothesline’u ale Bourne unika, odbija się nogami od lin i kapitalny lot w powietrzu zakończony skokiem na zdezorientowanego Kinstona. 1…2! Było blisko ale niestety. Evan wstaje i to samo robi też Jego przeciwnik. Pretendent do tytułu mistrzowskiego odbija się od lin hurricanrana! Jednak nie! Kapitalna kontra na Powerbomb od mistrza interkontynentalnego! Kolejne przypięcie 1…2! Zabrakło niewiele! Kofi podnosi rywala... Irish whip w narożnik, do tego splash w narożniku i Evan pada na matę. Kofi zaczyna tauntować tak jak to robi zawsze przed swoim finisherem! Borune wstaje i nieświadom tego co może go za chwilę spotkać odwraca się w stronę rywala. Trouble in Paradise!? A jednak nie! Świetny unik Evan’a. Od razu odbicie od lin i dropkick powodujący wypadnięcie z ringu mistrza. Evan nie czeka i od razu wskakuje na narożnik. Czeka aż Kofi wstanie. Tak się teraz dzieje. Niebezpieczny skok na Intercontinental Champion’a zakończony hurricanraną! Ależ piękna akcja! Sędzia zaczyna odliczać sekundy poza ringiem. 1……2……3……4……5……6 Evan już na nogach, podnosi rywala 7……8…… i wrzuca go do ringu. W ringu Kingston już stoi i jest gotowy na dalszą walkę. Evan kopie go w nogi naprzemian w lewą i prawą. Kofi pada na kolana, Bourne bierze rozbieg i wykonuje niski dropkick. Przypięcie 1…2! Evan nie poddaje się. Podnosi mistrza ale ten atakuje, seria ciosów w brzuch i Evan zneutralizowany. Irish whip o liny i clothesline. Borune leży. Kofi tauntuje i wykonuje Bo Bo Leg Drop! Kolejny taunt, Evan powoli wstaje. Jest już na nogach i odwraca się w stronę rywala i Trouble in Paradise! NIE! Bourne robi unik. Kopie w głowę Kingston’a i powala go jednocześnie tym ciosem. Wskakuje na narożnik i Shooting Star Press! Przypięcie 1…2…3! Mamy nowego mistrza Interkontynentalnego! Cóż za początek gali!

-------------------

Czas na pierwszy wywiad dzisiejszego wieczora. Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest WWE Champion Drew McIntyre! Drew, jak się czujesz przed dzisiejszym pojedynkiem. To twoja druga obrona pasa mistrzowskiego WWE. Czujesz jakąś presję?

McINTYRE: Jestem profesjonalistą. Nigdy nie czuję presji. Zdobyłem pas wykorzystując walizkę na WrestleManii. Na Extreme Rules miałem naprzeciw sobie dwóch rywali. Dzisiaj już tylko jeden a więc wygrana to formalność.

MARYSE: Dwa dni temu na SmackDown poważnie poturbowałeś Chris’a Jericho. Czy będzie to miało wpływ na dzisiejszą Jego dyspozycję?

McINTYRE: Zrobiłem to z nadzieją, że dzisiaj będzie w gorszym stanie. Jak mi się udało to możecie stawić na mnie wszystkie swoje pieniądze.

MARYSE: Warto dodać, że został on objęty bardzo dobrą opieką medyczną. Medycyna w tych czasach jest w stanie zrobić wszystko. Co jeśli już zapomniał o piątkowym ataku?

McINTYRE: Na pewno nie będę się Go bał. Bez względu na wszystko stanę do walki i obronę mistrzostwo WWE!

Drew odszedł...

-------------------

Normal Match

Jeff Hardy vs John Cena

Gong dał znać obu zawodnikom, że pora zaczynać. Stanęli na przeciwko siebie i patrzą sobie głęboko w oczy. Obaj mają kamienne twarze. Nic chyba nie jest w stanie ich w tym momencie ruszyć. Sędzia nawołuje do walki. W końcu rozpoczyna Jeff ciosem w twarz, Cena odpowiada tym samym, ponownie Jeff, jeszcze raz Cena, kolejny raz Hardy i odpowiedź Ceny, Hardy po raz kolejny, Cena odpowiada, publiczność wyraźnie po stronie Jeff’a. Wreszcie on rozpoczyna prawdziwy atak. Seria ciosów w twarz. Cena w narożniku. Irish whip w przeciwny narożnik tak potężny aż Cena odbił się od niego i Jeff powala go clothesline’em. John szybko wstaje i unika drugiego clothesline’u. Jeff machnął się a Cena wykorzystuje tą sytuację. Od tyłu rzuca się w nogi przeciwnika powodując jego upadek. Podnosi się i zaczyna go kopać dosłownie gdzie popadnie. Sędzia przerywa ten szaleńczy atak. Cena odpuszcza ale ponownie rzuca się na Jeff’a i tym razem okłada go pięściami. Kolejny raz arbiter odciąga Cene od jego przeciwnika. Jeff z pomocą lin podnosi się. Jest już w narożniku. Cena rusza z rozbiegu i wbija go jeszcze bardziej w narożnik. Irish whip w przeciwny ale kontra od Jeff’a i Whisper in the Wind! Pierwszy pin 1…2! Obaj uczestnicy tego pojedynku wstają i dochodzi do zwarcia. Próbę sił wygrywa Cena i przechodzi do head lock’u. Sędzia sprawdza czy czasem Jeff nie zamierza się poddać. Oczywiście tak nie jest. Hardy teraz wykorzystuje wolną rękę i uderza nią w twarz Ceny. Uwalnia się spod submissionu jednocześnie wykręcając rękę rywala. Ma ją wykręconą. Kopie teraz zgiętego w pół John’a w brzuch i błyskawicznie wykonuje DDT! 1…2! Za mało by wygrać. Jeff nie zaprzestaje. Podnosi rywala i ponownie kopie w brzuch. Tym razem nie DDT ale chwyta za głowę i próbuje podnieść. Pierwszy raz się nie udało. Za drugim razem już lepiej i mamy John’a Cenę w powietrzu! Hardy obraca się w drugą stronę i wykonuje przepiękny Suplex! Jeff przypina po raz kolejny 1…2! Znowu tylko dwa! Doczołguje się do narożnika i z jego pomocą podnosi się. Tym razem zwleka z atakiem. Cena podnosi się. Jest już na nogach. Hardy rusza... Wyniesienie i Attitude Adjustment!!! Cena przypina 1…2…3! Nie! Noga Jeff’a na linach! Było bardzo blisko! Cena wściekły wstaje i podnosi Jeff’a. Irish whip o liny i clothesline! Ponownie podnosi go i kolejny Irish whip o liny i tym razem zakończony Dropkickiem! Przypięcie 1…2! Coraz bardziej zdenerwowany Cena nie wie już co ma zrobić. Stoi nad Extreme Enigmą i myśli jak wygrać z nim ten pojedynek. Chyba już wie... Zapina STF! Ależ zaskakująca decyzja. STF to bardzo bolesny submission. Hardy w opałach. Czy Jeff podda się! Próbuje doczołgać się do lin. Dość dobrze mu to idzie. Jest już bardzo blisko lin. Już tylko centymetry dzielą go od przerwania akcji. Czy mu się uda? Strasznie odczuwa ten atak. Już tylko milimetry i... Jest! Sędzia zmuszony przerwać atak Ceny. John zawiedzony, że nawet to nie pomogło mu w wygranej. Ustawia się i czeka na odpowiedni moment. Ma już jakiś plan. Jeff z pomocą lin wstaje i odwraca się w stronę rywala. Wyniesienie do Attitude Adjustment. Hardy z całych sił próbuje się wydostać. Udaje mu się, kopnięcie w brzuch i Twist of Fate! Opornie wchodzi na narożnik. Taunt i Swanton Bomb! Przypięcie 1…2…2,999! Nie możliwe!!! Cena odbija! Jeff trzyma się za głowę i wielkimi ze zdziwienia oczami patrzy na swojego rywala. Jeff wstaje i przyjmuje podobną pozycję co przed momentem Cena. John również z pomocą lin wstaje. Odwraca się do rywala i wyniesienie! Attitude Adjustment od Jeff’a Hardy’ego dla John’a Ceny! Przypięcie 1…2…3! Teraz na pewno jest już koniec! Ależ piękny pojedynek!

-------------------

Ostatnia szansa Edge’a na mistrzostwo Wagi Ciężkiej... Czy wykorzysta swoją szansę? W przypadku przegranej nie może już stanąć do walki o pas gdy w Jego posiadaniu jest Randy Orton. Sytuacja jest trudna. Dwie wielkie gwiazdy WWE, niegdyś wielcy przyjaciele... Teraz wielcy wrogowie. Zwycięzca będzie tylko jeden... Randy Orton czy Edge?

-------------------

Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

D-Generation X[Triple H & Shawn Michaels]© vs Dirt Sheet[The Miz & John Morrison]

Rozpoczynają Shawn Michaels i John Morrison. Zwarcie w środku ringu. Morrison sprytnie kopie w brzuch rywala i zyskuje przewagę. Przeciąga go do swojego narożnika. Trzyma go za głowę lekko dusząc. Zmiana z Miz’em. Ten od razu wykorzystuje ten uchwyt i kopie w brzuch Michaels’a. Irish whip o liny i clothesline. Shawn jednak szybko wstaje i kolejny clothesline od Miz’a. Zmiana z Morrison’em. John wskakuje do ringu i atakuje leżącego mistrza. Seria kopnięć w brzuch. Podnosi Shawn’a i uderza prawym ale cios ten zablokowany i w efekcie odpowiedź od HBK’a prawym. Jeszcze jeden prawy, teraz lewy i kolejny prawy. Morrison w narożniku. Irish whip w przeciwny i od razu splash. Morrison pada na matę. Shawn przyciąga go do swojego narożnika i zmienia się z Triple H’em. Ten wskakuje do kwadratowego pierścienia! Podnosi Morrison’a i irish whip o liny i Dropkick od John’a! Triple H leży a Jego przeciwnik doczołguje się do swojego narożnika by dokonać zmiany. Jest klepnięcie i Miz dołącza do gry! Kopnięcie w brzuch Hunter’a. Podnosi go i prawy sierpowy. Irish whip o liny i clothesline. Miz jest na fali. Triple H podnosi się i kolejny clothesline. Mr.Awesome odbija się od lin i wykonuje Leg Drop! Przypięcie 1…2! Miz nie przestaje. Podnosi rywala i kolejny irish whip o liny i tym razem nie trafia z clothesline’em. Triple H odbija się od lin i powala rywala akcją, którą przed momentem miał zostać powalony. Miz wstaje. Triple H dopada go i odbija od lin i mamy Spinebuster! Przypięcie 1…2! Morrison przerywa. Shawn wskakuje do ringu i wykonuje na John’ie clothesline, którym nie tylko pozbywa się go z ringu ale też i sam wypada. Triple H stoi nad Miz’em. Chwyta go za nogi i zakłada Figure 4 Leg Lock!!! Jest już dopięty i teraz czekamy na to co zrobi Miz... Odklepuje! A więc mistrzowie to nadal Shawn Michaels i Triple H!

-------------------

Tiffany i jej pierwszy gość...

TIFFANY: Moim gościem jest World Heavywieght Champion Randy Orton. Randy jak się czujesz na kilkadziesiąt minut przed kolejną obroną tytułu mistrzowskiego?

ORTON: Czuję się świetnie. Wiele razy byłem mistrzem i wiele razy musiałem bronić tytułu. Już nie ciąży na mnie żadna presja. Najważniejsze jest wejść do ringu i wygrać.

TIFFANY: Masz już jakiś plan?

ORTON: Nie szykuję jakichś specjalnych planów na walki. Po prostu wchodzę do ringu i robię wszystko aby jak najmniej ucierpieć i wygrać.

TIFFANY: W takim razie powodzenia.

-------------------

Normal Match for United States Championship

Słychać gong i pora zaczynać. Shelton rusza na rywala ale Kaval sprytnie odstrasza go próbując kopnąć go w głowę. Ale teraz Shelton wykiwał rywala i chwyta go za nogę. Drugą podcina i przechodzi do ataku. Seria ciosów w twarz w parterze. Sędzia odciąga go od Kaval’a. W międzyczasie Warrior wstał i Shelton rusza do kolejnego natarcia. Dopada znacznie mniejszego rywala w narożniku i kolejna seria ciosów w twarz, brzuch, kilka kopnięć i na koniec kolanko w brzuch. Ależ zdeterminowany jest Gold Standard. Irish whip w przeciwny narożnik i Stinger Splash! Kaval pada na matę. Benjamin dokłada jeszcze kopnięcie w głowę i przypina 1…2! Za mało. Podnosi rywala i irish whip o liny i clothesline. Kolejny pin 1…2! Znowu tylko dwa. Wskakuje na narożnik i czeka aż Kaval wstanie. Tak się teraz dzieje. Shelton skacze a Kaval atakuje i kapitalny Dropkick na spadającym Benjaminie!!! Niestety Kaval nie ma sił aby przypiąć a Shelton jest za daleko. To zapewne byłby koniec. Sędzia zaczyna odliczać a oboje zaczynają się podnosić. Arbiter dolicza do 7 i obaj już na nogach, gotowi do dalszej walki. Wymiana ciosów, którą wygrywa Kaval. Atakuje serią prawych. United States Champion w narożniku. Warrior jednak go od niego odciąga, Irish whip o liny i świetnie okręcił się Kaval na szyi rywala i w efekcie mamy przepiękną hurricanranę! Shelton Benjamin poza ringiem. Kaval wykorzystuje sytuację. Wchodzi na narożnik i czeka aż rywal wstanie. Tak się teraz dzieje. Nieświadomy odwraca się w stronę narożnika, na którym czyha Kaval. Skacze i wpada na przeciwnika. Świetny lot, świetna akcja. Podnosi się jakby nigdy nic. Podnosi też Benjamina i wrzuca go do ringu. W kwadratowym pierścieniu mamy przypięcie 1…2! Kaval nie poddaje się. Wstaje i tauntuje! Czas chyba na akcję kończącą. Ciągle tauntuje do fanów. Shelton roll up’uje i przypina z nogami na linach! 1…2…3! To koniec! Sędzia nie zauważył oszustwa!

-------------------

Jesteśmy w szatni Batisty. Widzimy oczywiście właściciela tej szatni, który jest bardzo skupiony. Zauważa, że kamera weszła do szatni...

BATISTA: Dzisiaj skończy się koszmar, który nazywany jest Mason Ryan. Jest w tej federacji zaledwie miesiąc, zadarł ze mną i dzisiaj zmierzymy się w No Holds Barred Match’u! To oznacza koniec Jego krótkiej kariery. Rozwścieczył zwierza i dzisiaj przekona się na własnej skórze jak to jest dostać ode mnie z krzesła czy spaść na stół po Batista Bomb! Nie boję się Jego, Jego siły, Jego mięśni, Jego Ryan Bomb. Niczego się nie boję. Zamierzam mu wbić do głowy, że tutaj nie ma dla niego miejsca! Batista zniszczy Mason’a!

-------------------

Normal Match for World Heavyweight Championship - Jeśli Edge przegra nie może walczyć o WHC gdy w jego posiadaniu jest Randy Orton

Randy Orton© vs Edge

Słyszymy gong. Panownie podchodzą do siebie i patrzą sobie w oczy. Edge pokazuje rywalowi, że zdobędzie tytuł. Orton nic sobie z tego nie robi i kopie w brzuch Rated R Supestar’a. Następnie kilka ciosów w kark. Irish whip o liny i clothesline. Edge wstaje i kolejny clothesline. Orton mocno rozpoczął ten pojedynek. Edge dość szybko dochodzi do siebie po clothesline’ach i znowu szybko wstał. Jest w narożniku. Orton atakuje z rozbiegu ale Edge unika i Randy wpada na narożnik. Roll up 1…2! Sprytnie ale za słabo przypiął. Edge przechodzi do ataku. Seria ciosów w twarz. Irish whip o liny i próba clothesline’u ale Randy unika, odbija się od lin i Spear! Przypięcie 1…2…3! Jest! A jednak nie! Orton wysunął nogę poza ring. Sędzia dostrzegł to i walka trwa dalej. Edge zdenerwowany przechodzi do konkretniejszej ofensywy. Podnosi mistrza Świata. Irish whip w narożnik szybki Stinger Splash. Orton pada. Edge podnosi go i chwyta za głowę a następnie wchodzi na narożnik. Tauntuje i wykonuje Tornado DDT z narożnika! Przypięcie 1…2…2,9! Było baardzo blisko! Edge ponownie wstaje i ponownie podnosi World Heavyweight Champion’a. Tym razem nie udaje mu sie nic zrobić gdyż otrzymuje serię ciosów brzuch. Orton wychodzi z uchwytu głowy i uderza Edge’a w twarz kilka razy po czym wykonuje Irish Whip od lin i Drop kick. Edge wyturlał się za liny. Ale mimo to dalej jest w ringu. Wstaje z pomocą lin i Randy dopada do niego, następnie przekłada nad drugą liną. Trzyma go za głowę... Szykuje się znana wszystkim akcja! Słynna chwila oczekiwania aż sędzia doliczy do przedostatniej sekundy i DDT z drugiej liny! Orton wstaje i od razu rzuca się na matę w celu tauntowania. Wali pięściami w matę jak opętany. Edge wstaje i RKO!!! Przypięcie 1…2…3! NIE! Edge odpycha! Orton z niedowierzania łapie się za głowę. Spogląda kątem oka na leżącego Edge’a. Wstaje i ustawia się w narożniku. Te ruchy także znamy. Za chwilę kariera Edge’a może stanąć pod znakiem zapytania. Już wszystko układa się tak aby Randy wykonał Punt Kick! Orton rusza i Punt Kick?! Nie! Edge w ostatniej chwili uciekł. Orton przełożył nogę między linami. Edge czyha. Wreszcie mistrz wagi ciężkiej uwalnia się i odwraca w stronę rywala i SPEAR!!! Przypięcie 1…2…3! Mamy nowego Mistrza Świata! Piękna wygrana!

-------------------

Maryse i jej drugi gość...

MARYSE: Tym razem moim gościem jest pretendent do mistrzostwa WWE - Chris Jericho! Chris, przed Tobą kolejna szansa na zdobycie tytułu mistrzowskiego. Na WrestleMani zdobyłeś ten tytuł ale niestety Drew McIntyre wykorzystał na Tobie kontrakt. Jakie to uczucie?

JERICHO: To straszne gdy takie coś dzieje się i w dodatku na najważniejszej gali w roku. To miała być moja noc... Niestety stało sie i nic już tego nie zmieni. Teraz nie chcę do tego wracać tylko myśleć o przyszłości i zdobyć WWE Championship.

MARYSE: Ostatnio stosunki między Tobą a Batistą ponownie się ociepliły. To prawda, że jesteście aktualnie najlepszymi przyjaciółmi?

JERICHO: Tak. Lubię i szanuję Batistę. Świetnie się z nim dogaduję i jestem wdzięczy na pomoc na ostatnim RAW. Gdyby nie on to kto wie może byłby ofiarą i nie byłoby mnie tutaj dzisiaj. Mam nadzieję, że poradzi sobie dzisiaj z Ryan’em.

MARYSE: No dobrze. Nie zatrzymuję Cię więcej. Powodzenia.

-------------------

No Holds Barred Match

Batista vs Mason Ryan

Mason Ryan zmierza do ringu, zanosi się, że będzie to brutalny pojedynek. Najpierw obchodzi ring z każdej strony i spod niego wyjmuje coś przydatnego co następnie wrzuca do ringu. Czeka na rywala. Słyszymy I walk alone i już Batista zmierza do ringu z zapowiedzianymi wcześniej krzesłem i stołem! Razem z tymi przedmiotami jest już w ringu. Pojedynek jeszcze się nie rozpoczął a w ringu już jest chaos. Słychać gong a więc pora zaczynać. Panowie mają w rękach krzesła. Oboje zwlekają z atakiem. Wreszcie rusza Mason i chce uderzyć krzesłem rywala ale Batista także zaatakował i zderzyli się po czym upuścili je. Ryan kopie w brzuch Batistę i wyrzuca go poza ring. Bierze krzesło i wychodzi do niego. Czeka aż Batista wstanie. Tak się właśnie dzieje. Odwraca się w stronę Mason’a i potężny Chair Shoot w głowę! Widzimy pierwsze krople krwi na głowie Batisty. Ryan pokazuje, że to koniec Animala. Wyjmuje spod ringu kosz na śmieci i zakłada go na głowę swojego przeciwnika. Następnie bierze do rąk krzesło i jak szaleniec uderza nim w kosz. Batista ogłuszony. Ryan jeszcze nie skończył. Podnosi Batistę i wrzuca go do kwadratowego pierścienia po czym sam wraca. W ringu już rozkłada stół. Po raz kolejny podnosi Animala i układa sobie go do akcji kończącej. Wyniesienie i Batista zdołał uciec po czym powala rywala clothesline’em. Ryan szybko wstaje. Batista dopada go i Irish Whip o liny a następnie Spinebuster prosto na stół! Pierwsze przypięcie 1…2! Ryan spokojnie odpycha. Batista nie rezygnuje z ataku. Podnosi rywala, kolejny Irish whip o liny i Ryan unika clothesline’u a następnie powala rywala Big Boot’em. Wychodzi poza ring i rozkłada stół. Z innych stron ringu robi to samo. I tak oto mamy z każdej strony kwadratowego pierścienia stół. Wraca na ring. Stoi po drugiej stronie lin. Batista podchodzi do niego i próbuje zrzucić na jeden ze stołów. Zwarcie pomiędzy linami. Batista zyskuje przewagę, kopie Mason’a w brzuch i ten spada na stół! Animal wie, że to jest jego szansa. Wychodzi poza ring i podnosi Ryan’a. Ten jednak nie daje sobą tak pomiatać i pchnął Batistę na barierki. Akcja przenosi się coraz bliżej titantronu. Ryan podnosi Batistę. Były WWE Champion atakuje prawym sierpowym, Ryan odpowiada tym samym, ponownie Batista, jeszcze raz Ryan i kolejny raz Ryan. Jesteśmy już pod titantronem. Ryan ciągle w ofensywie. Chwyta teraz Batistę od tyłu i pchnięcie w duże logo WWE. Animal pada bezwładnie na ziemię. Ryan tauntuje i publiczność reaguje na to gwizdami. Mason idzie na zaplecze. Wraca z noszami i krzesłem! Batista w międzyczasie doszedł trochę do siebie i stanął na nogach. Odwraca się w stronę rywala i potężny Chair Shot powodujący jeszcze większe krwawienie. Batista zalany w strugach krwi. Mason Ryan przeciwnie. Gdzieniegdzie widać na Jego ciele jakieś rany ale chyba nawet tego nie czuje. Układa Batistę na noszach. Animal wie co go może za chwilę spotkać i nie daje się łatwo chociaż ma już bardzo mało sił. Ryan denerwuje się i uderza serią ciosów w zakrwawioną twarz byłego WWE Champion’a. Wychodzi na zaplecze i wraca z liną! Teraz to już będzie ciężko! Batista chciał zejść ale otrzymuje Big Boot’a i widzimy go z powrotem w pozycji leżącej na noszach. Na twarzy Mason’a widać złość i przejęcie. Zawiązał Batistę na supeł i teraz celebruje zepchnięcie. Ale on nie zamierza tego zrobić do ringu tylko chce go zepchnąć z titantronu z bardzo dużej wysokości! Kolejny taunt Mason’a i przy gwizdach i wyzwiskach rusza z Batistą i spycha go z góry prosto na jeden z samochodów, który tam stał! To chyba koniec Batisty! Widzimy nieprzytomnego Animal’a leżącego na obok samochodu. Ryan wraca z nożycami, którymi rozcina linę i wyciąga Batistę spod noszy. Z łatwością podnosi go i zarzuca sobie na plecy. Wracamy do ringu. Ryan wrzuca rywala do kwadratowego pierścienia i nie śpiesząc się, schodkami wraca do ringu. Tutaj podnosi Batistę u ustawia go w pozycji przygotowującej do akcji kończącej. Wyniesienie i Ryan Bomb! Przypięcie 1…2…3! Koniec męki Batisty! Pozostaje pytanie... Co z Jego stanem zdrowia? Dowiemy się na dniach. Póki co ekipa lekarzy już przy nim i wyciągają go z ringu i układają na noszach po czym wywożą z hali przy ogromnym aplauzie publiczności. Ryan stoi na rampie i z uśmiechem na twarzy patrzy na to co robią teraz z Batistą...

-------------------

Kolejna obrona pasa przez tegorocznego Mr.Money in the Bank! Udało mu się to na Extreme Rules przeciwko trzem rywalom... Teraz bronić go będzie przeciwko jednemu. Czy uda się? Przeciwko Drew McIntyre’owi stanie Chris Jericho... Wielki wygrany i największy przegrany WrestleManii. To właśnie McIntyre pozbawi go mistrzostwa, które zdobył na największej gali w roku. Jest żądny zemsty! Czy mu się uda? Obaj mają wielkie ambicje i umiejętności tylko pytanie: Komu się to uda? Komu się uda pokonać rywala i zdobyć bądź obronić mistrzostwo? Przekonamy się za chwilę...

-------------------

Normal Match for WWE Championship

Słyszymy gong. Panowie patrzą na siebie z daleka. Słychać gromki doping: „Jericho! Jericho!”. Drew uśmiecha się ironicznie i rusza do ataku. Zwarcie i próba sił. Wygrywa ją Chris Jericho i otrzymuje za to ogromną owację. Cały czas Y2J trzyma w head lock’u rywala ale Drew zaczyna powoli się uwalniać. Już mu się to udało i teraz ponownie mamy walkę w stójce. Wymiana ciosów i kontrolę przejmuje mistrz WWE. Irish whip o liny i minięty clothesline ale co się dzieje? Dookoła ringu znalazła się siódemka żółtodziobów z NXT! Czy to jest to czym mieli nas zaskoczyć? Wszyscy równo wskakują na ring i wchodzą do niego. Zarówno McIntyre jak i Jericho zaskoczeni i przerażeni. Michael Tarver atakuje sędziego i pozbywa się go z ringu. Barret staje przy swoim mentorze, Drew McIntyre’rze. Mówi coś do niego. Wygląda na to, że ma do niego pretensje. Do Chris’a Jericho podchodzi Daniel Bryan i on również ma jakieś pretensje. Obaj dali znak i rozpoczął się wielki chaos w ringu. Slater, Gabriel, Sheffiield i Barret atakują Drew. Natomiast David Otunga, Daniel Bryan i Michael Tarver atakują Chris’a Jericho. Nie mają litości dla mentorów, którzy mieli z nich zrobić największe gwiazdy. Każdy po kolei wykonuje akcję kończącą na gwiazdach WWE. Szturm kończymy 450 Splash’em od Gabriel’a na McIntyre’rze. Barret kładzie nogę na swoim mentorze a Heath Slater odlicza jakby był sędzią 1…2…3. Drew byłby pokonany ale tak to nie może się zakończyć. NXT Rookies opuszczają arenę przy heel heat’cie. Sędzia wraca do ringu i odlicza. 1………2………3………4………5………6….……7………8………9……… Oboje są na nogach! Walka trwa dalej. Na szczęście nie udało się żółtodziobom tego zakończyć. Drew odwraca się w stronę Jericho i Codebreaker!!! Przypięcie 1…2! Nie ma!!! Jak to możliwe! Jericho szybko podnosi McIntyre’ra i Irish whip o liny i kolejny Codebreaker!!! Przypięcie 1…2…3! Teraz już jest! Mamy nowego mistrza WWE! Przypiął całą swoją siłą i udało się! Ta noc należy do Jericho. McIntyre resztką sił wstaje i podchodzi do tryumfującego Jericho. Ten patrzy się na niego... Drew wyciąga rękę!! Chris chwilę niepewnie popatrzył na byłego już mistrza WWE i także podał. Panowie wyściskali się a Drew z wielkim smutkiem patrzy się na stojących na rampie uczestników pierwszego sezonu NXT. Złapał się za głowę i pokręcił nią z niezadowolenia. Jericho pocieszył swojego „nowego? kolegę” i wspólnie opuścili arenę trybunami aby nie narazić się na atak ze strony „młodych”.

Takim obrazkiem kończymy kolejne PPV spod znaku WWE. Over the Limit 2010 dobiegło końca!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-233979

Świetna Gala Naprawdę...Niesamowicie Piszesz...E A O Co Chodzi Tak Wogule Z Tym Podpisem ????. :grin: Tak Po Cichu Liczyłem Na Ortonka. Ale Też Dobrze Że Edge Wygrał Pas..Co Do Walki Shelton Vs Kaval Mam nadzieje Że W Następnym Straciu O Pas U.S Zobaczymy Ladder Match
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-233991

Over the Limit świetne! Wszystkie walki oprócz Ryan vs Batista zakończyły się tak jak chciałem. Ciekawi mnie co dalej z Batistą? No i z tego co widzę pojawił się Nexus. Najbardziej podobała mi się walka Hardy vs Cena. Oczywiście 10/10.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/16/#findComment-233993

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Aigor
      1. CM Punk dostanie wymarzony ME na Wrestlemanii. 2. John Cena bije rekord Rica Flaira i zostaje po raz 17 mistrzem świata. 3. Randy Orton przechodzi heel turn i dostaje feud z Cody Rhodesem. 4. Roman Reigns ponownie... znika na kilka miesięcy. 5. Całkowity rozpad ekipy Judgment Day. 6. Royal Rumble Match kobiet wygrywa któraś z powracających zawodniczek, np. Becky Lynch, Charlotte Flair lub Alexa Bliss. 7. RRM wygrywa ktoś ze statusem legendy federacji, np. CM Punk, John Cena lub Randy Orton. 8. Gunther traci tytuł na Wrestlemanii, Rhodes traci tytuł na Summerslam. 9. Do akcji wraca Brock Lesnar i dostaje do rywalizacji kogoś z trójki Gunther, Damian Priest lub Bron Breakker. 10. La Knight ponownie sięga po tytuł United States. 11. Big E wraca podczas RRM, eliminuje Xaviera Woodsa oraz Kofiego Kingstona z walki a na WM dostajemy Triple Threat match między tą trójką. 12. Pentagon Jr i Rey Fenix po pojawieniu się w WWE, jeszcze w tym roku sięgną po tytuły Tag Team. 13. Transfery do WWE, min. Josh Alexander, Jordynne Grace, Joe Hendry (na stałe), Ricky Starks czy Wardlow. 14. Z fedki zwolnieni zostają min. Omos, Apollo Crews,  Akira Tozawa, Giovanni Vinci, Karl Anderson czy Luke Gallows.  15. Matt Cardona w końcu wróci do WWE i staje się solidnym mid carderem.  16. TNA po raz kolejny wystawi swoich zawodników do RRM, tym razem będą to Moose oraz Masha Slamovich. 17. Projekt Wyatt Sicks (niestety) zostanie porzucony a zawodnicy pójdą w swoją stronę. 18. Tytuł IC/US wpadnie w ręce osoby, która jeszcze go nie posiadała, min. Dominick Mysterio, Chad Gable, Jacob Fatu, Bronson Reed czy Ludwig Kaiser. 19. Awanse z NXT do głównych rosterów, min. Trick Williams, Tony D'Angelo, Wes Lee, Roxanne Perez czy Cora Jade. 20. Walizka MiTB powędruje do Brona Breakkera (faceci) oraz Dakoty Kai (kobiety).  21. Tytuły ME/Mid Cardowe podczas draftu zamienią się rosterami.  22. Goldberg powraca na swój Last Dance a potem (wreszcie) kończy karierę.  23. Gala PLE odbędzie się w którymś z wymienionych krajów (Niemcy, Francja, Anglia lub zupełnie nowy kierunek, np. Belgia, Włochy czy Hiszpania).  24. Face Turn przejdzie któryś z zawodników, np. Gunther, Bron Breakker, Jacob Fatu.  25. Heel Turn przejdzie któryś z zawodników, np. Seth Rollins, LA Knight, Randy Orton.
    • GGGGG9707
      Trochę WWE miesza z tym Netflixem 😅 No bo wychodzi na to, że na start transmisje na żywo będą się odbywały w jakichś 10-12 językach (w tym np francuski choć Francja i Belgia nie mają dostępu do WWE na Netflixie) a inne języki jak polski dojdą w ciągu 24-48 godzin. Do tego, w niektórych krajach jak Francja czy Belgia zostaje tylko VPN bo WWE nie wejdzie w 2025 roku przez umowę telewizyjną (też trochę bez sensu). Teraz coś widziałem, że dodatkowo RAW na Netflix USA będzie miało reklamy ALE międzynarodowo już nie. Trochę brakuje w tym logiki ale ok 😂
    • Nialler
      Imo w tych wdziankach co wychodzą są nieraz seksowniejsze i bardziej hoterskie niż "na codzień" xD
    • MattDevitto
      Royal Rumble kobiet w 2026 xDDDDDDD
    • KyRenLo
      WWE oficjalnie potwierdza lokalizację Royal Rumble 2026:
  • Dodaj nową pozycję...