Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nie no to jest świetne :) Pinio naprawdę się postarałeś :] Oczywiście 10/10 :).Oby tak dalej :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-223655

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

Chris Jericho vs. Drew zapowiada się b.dobrze i mam nadzieje na feud Ryan vs. Batista. Co do NXT to rodzi nam się Nexus. Daje 10/10 i zapraszam do mnie :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-223707

Pinio szkoda że tak wolno te diary dodajesz, ale co klasa to klasa. Aha, ankieta o WM-ce jest przestarzała, może ją zdejmij? :D
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-224563

• 2 tygodnie później...

Co mogę napisać ?

Gościu jesteś moim guru

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-225660

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

30.04.2010

SmackDown! rozpoczynają efektowne pokazy sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Panowie wspomnieli wydarzenia z Extreme Rules kiedy to:

-Byliśmy świadkami remisu w starciu o World Heavyweight Championship

-Bracia Destrukcja stracili pasy tag team’ów i doszło do ataku Kane’a na Undertaker’a.

-Ted DiBiase pokonał Sheamus’a w 3 stages of hell Match’u!

-------------------

W narożnikach bucha ogień a na ring zmierza The Rock i Kane...

KANE: Stary Kane wraca! Nie ma maski ani nic. Potwór ujawnił swoją twarz. Nie wstydzę się niczego. Taki jestem i nie obchodzi mnie to czy będę śnił się Wam po nocach, czy przeze mnie będziecie bali się zasiadać w pierwszym rzędzie. Jestem tutaj aby rządzić tą federacją. Razem z Undertaker’em rządziliśmy tutaj ale do niedzieli... Wtedy to przez niego pasy tag team’owe powędrowały w ręce tych nędznych gości co krzyżują ręce. Teraz nie ma Undertaker’a! To co widzieliście w niedzielę to to był początek Jego końca! Zapłacił mi za to, że spalił mój dom! Wiem, że to on zrobił! Mam na to niezbite dowody! Nie ma Undertaker’a! To Jego koniec! Nigdy go już nie zobaczymy. Koniec legendy, koniec streak’u na WrestleMani, koniec Undertaker’a! Teraz The Rock pomoże mi w osiągnięciu tego na co tylko będę miał ochotę! Teraz nadchodzi mój czas!

-------------------

Normal Match

The Miz /w.Hardcore Champion John Morrison vs Luke Gallows /w.CM Punk & Mike Knox

CM Punk i Mike Knox nie opuścili ringu i całe SES zaatakowało gotowego do walki Miz’a. Na pomoc przybył John Morrison ale i z nim poradzili sobie. CM Punk i Luke Gallows atakują Hardcore Champion’a i Punk go przypina 1…2…3! Mamy nowego mistrza Hardcore’u! Punk nakazuje swoim podopiecznym przerwać atak. John’a Morrisona wyprowadzono z hali.

PUNK: Oto siła Straight Edge Society. Niestety ale tylko ja tutaj jestem kimś. Knox, Gallows przegrywacie za każdym razem! Nie podoba mi się to. Dzisiaj daję Wam ostatnią szansę na poprawę. Zmierzycie się w tag team match’u z Matt’em Hardy’m i MVP. Ale to nie wszystko. Jeśli przegracie... Już nigdy więcej się nie spotkamy. Wasza porażka będzie równoznaczna z Waszym zwolnieniem!! A więc powodzenia panowie...

-------------------

Tag Team Match - Kariera Mike Knox’a i Luke’a Gallows’a na szali!

Matt Hardy & MVP vs Mike Knox & Luke Gallows

CM Punk zajął miejsce przy stole komentatorskim i wspólnie z Jim’em Ross’em oraz Gene’m Okerlund’em będzie komentował poczynania swoich podopiecznych... Rozpoczęli Luke Gallows i MVP. Ten pierwszy przejął inicjatywę po kilku potężnych prawych sierpowych. Odbicie od lin i clothesline. Zmiana z Mike’em. Ten odbija się od lin ale nie trafia ze Splash’em. Zmiana MVP z Matt’em Hardy’m ten wskakuje do ringu i powala rywala clothesline’em. Teraz atak na Gallows’a i ten wypada poza ring. CM Punk skomentował to: „Nie wierzę w to co widzę...” Matt Hardy szykuje sie do swojej akcji kończącej. Knox wstaje, kopnięcie w brzuch i Twist of Fate. Przypięcie 1…2! Gallows zdążył wrócić i przerwać pin. CM Punk pochwalił to co zrobił członek SES. MVP wchodzi do ringu i atakuje Gallows’a pozbywając się go z kwadratowego pierścienia clothesline’em. MVP wychodzi do niego a Matt Hardy chce powtórzyć finisher’a. Mike Knox wstaje, kopnięcie w brzuch i jest drugie Twist of Fate! Przypięcie 1…2…3! A więc to koniec przygody z WWE Mike’a Knox’a i Luke’a Gallows’a! Punk przerwał komentowanie i wziął krzesło, którym z całej siły zaczął uderzać Luke’a. Teraz wrzuca go do ringu i sam do niego wchodzi. Podchodzi do Knox’a i podnosi go. Zamroczony Mike spogląda się niewinnym wzrokiem na swojego byłego już mentora i mamrota pod nosem coś w stylu „Punk oszczędź mnie”. CM Punk patrzy dzikim wzrokiem na niego i nie ma zamiaru oszczędzać go. Wyniesienie i GTS! Na twarzy Punk’a widać zadowolenie. Spogląda jeszcze na podnoszącego się resztkami sił Luke’a. Podchodzi do niego, pomaga wstać ale tylko po to aby wynieś i wykonać GTS! Punk udowadnia swoją wyższość nad byłymi zawodnikami WWE. Ale to nie koniec tego zamętu. Założyciel Straight Edge Society bierze mikrofon...

PUNK: Tym atakiem podsumowałem kariery tych dwóch miernot! Chciałem z nich coś wyciągnąć dobrego ale nie udało się! Na szczęście już nigdy więcej się z nimi nie spotkam. Tak samo Wy! Powinniście mi być wdzięczni. Ale od razu z tego miejsca zapowiadam, że moje panowanie w WWE dopiero się zacznie!

Punk wyrzuca mikrofon i z uśmiechem na twarzy opuszcza ring przy swoim theme...

-------------------

Tiffany i jej gość... The Rock!

TIFFANY: Witaj Rock. Chciałabym sie Ciebie spytać o atak Kane’a na Undertaker’a. Czym on tak naprawdę jest spowodowany? Prawdą jest to, że to Undertaker spalił do Kane’a?

ROCK: To prawda. Undertaker nie jest godny by nazywać go bratem Kane’a. Zachował się podle paląc dom swojego brata! Kane się zemścił... Nie to złe określenie. Kane będzie się teraz mścił bo to co było na Extreme Rules to dopiero początek!

TIFFANY: Czego mamy się spodziewać po tych słowach?

ROCK: Dobre pytanie... Odpowiem jednym słowem... WSZYSTKIEGO!

-------------------

Normal Match for United States Championship

Shelton Benjamin© vs Dolph Ziggler

Rozpoczynamy od zwarcia w środku ringu i próby sił. Wygrywa ją Dolph Ziggler, który przechodzi do head lock’u. Shelton szybko uwalnia się spod tego uchwytu. Odbija Dolph’a od lin ale ten unika clothesline’u. Odbija się drugi raz od lin i powala Benjamina clothesline’em. Pierwszy pin ale tylko 1. Ziggler podnosi swojego rywala i odbija od lin ale niepotrzebnie tak szybko ustawił się do drugiej akcji. Gold Standard przewidział Jego zamiary i skontrował kolejny atak na facebuster. Shelton wchodzi na narożnik. Szykuje sie efektowna akcja. Dolph wstaje a Shelton wyskakuje i kapitalny Dropkick na lecącym United States Champion’ie! Przypięcie 1…2! Ale to za mało! Ziggler ma chęć na złoto i ustawia się do swojej akcji kończącej. Shelton nie jest świadomy tego co za chwile może się stać. Podnosi się i próba Zig Zag ale Benjamin kapitalnie powstrzymał ten atak. Dolph padł na plecy i podnosi się i mamy nieoczekiwanie PayDirt! Przypięcie 1…2…3! United States Championship pozostaje w posiadaniu Shelton’a Benjamin’a!

Słyszymy nieznanym wszystkim theme...

JIM ROSS: To Low Ki! Z tym, że z nowym ring name’em Kaval! Witamy w WWE!

Shelton nie wie o co chodzi. Kaval wchodzi do ringu i wita się z United States Champion’em. Wita się z publicznością i bierze mikrofon.

KAVAL: Witajcie WWE Universe! To wspaniałe uczucie być częścią takiej niesamowitej sytuacji. Shelton witam również Ciebie. Pewnie się zastanawiasz dlaczego w dniu mojego debiutu na SmackDown przyszedłem akurat po Twojej walce. To bardzo proste. Gdy oglądałem WWE w telewizji to kibicowałem Tobie najbardziej! Jesteś tutaj moim ulubionym zawodnikiem. Na RAW z kolei moim ulubieńcem jest Rey Mysterio. Chcę Cię prosić o pokój między nami. Co ty na to?

BENJAMIN: Co ja na to? To co mówisz to jedna wielka bzdura. Powiedziałeś, że Twoim ulubieńcem na RAW jest Mysterio... A moim Kofi Kingston! Wiem po co tutaj przyszedłeś. Chcesz mi zrobić to samo co Rey zrobił Kingstonowi! Nie dam się!

KAVAL: Nie! To nie tak!

BENJAMIN: Zamknij się! Słuchaj uważnie co mam do powiedzenia! Wynoś się z mojego ringu! Albo...

Shelton nie wytrzymał i uderzył mikrofonem Kaval’a. Następnie dołożył serię ciosów w twarz a po chwili wykończył rywala PayDirt. Przy negatywnej reakcji publiczności opuścił ring...

-------------------

Normal Match

Edge vs Sheamus

Zanim jednak rozpoczniemy walkę to poszkodowany Sheamus ma nam coś do przekazania...

SHEAMUS: Chciałem tylko powiedzieć, że ta walka się nie odbędzie. Szanuję Edge’a i jak się dowiedziałem w szatni on mnie również to nie będziemy siebie wzajemnie dobijać po strasznie trudnej nocy jaką przeżyliśmy zeszłej niedzieli. Z tego miejsca oznajmiam, że nie zobaczycie mnie w ringu przez najbliższe kilka tygodni.

Wrzawa na trybunach

SHEAMUS: Też się cieszę, że nie będę musiał patrzeć na Wasze zmartwione twarze gdy jakiś Wasz pupilek dostanie ode mnie wpieprz.

Sheamus podał sobie ręce z Edge’em i opuścił ring...

EDGE: Na Extreme Rules byliśmy świadkami remisu w najważniejszej walce o najważniejszy pas. Gdyby nie to... Stał bym tutaj jako World Heavyweight Championship. Tak więc domagam się jeszcze jednej szansy. Na pewno ją wykorzystam!

Edge opuszcza ring...

-------------------

Co nas jeszcze dzisiaj czeka...

http://img228.imageshack.us/img228/8456/kanepunk.jpg

Niebezpieczny Kane zmierzy się z CM Punk’iem, który nie ma już nikogo za plecami.

http://img705.imageshack.us/img705/5467/ortonjomo.jpg

Mistrz Świata wagi ciężkiej zmierzy się z John’em Morrison’em!

-------------------

Normal Match

Kane (w.The Rock) vs CM Punk

Kane już w ringu czeka na swojego przeciwnika. Punk wychodzi przy swoim theme z mikrofonem w ręku. Znowu coś kombinuje...

PUNK: Zaraz, zaraz. Coś mi tu nie gra. Dlaczego mam walczyć z Kane’em? Z zawodnikiem, którego cenię za niedzielny czyn. W żadnym wypadku nie wejdę z nim do ringu gdyż darzę go zbyt dużym szacunkiem. Na dzisiaj swoje zrobiłem. Pozbyłem się dwóch patałachów z tej federacji, następnie pokazałem im kto w Straight Edge Society był i jest najlepszy. Jestem również Hardcore Championem. Także do tej walki nie dojdzie...

CM Punk opuszcza ring a Kane z The Rock’iem trochę zmieszani zostają jeszcze przez chwilę w ringu by następnie udać się na zaplecze...

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest Sheamus. Dlaczego zdecydowałeś się na przerwę?

SHEAMUS: W niedzielę sporo wycierpiałem, przegrałem z Ted’em DiBiase. Robię sobie przerwę nie z powodu, że DiBiase mnie pokonał czy cokolwiek innego. Chcę dojść do siebie by wreszcie zacząć zdobywać szczyt, a na tym szczycie jest World Heavyweight Championship.

TIFFANY: Kiedy masz zamiar wrócić?

SHEAMUS: Kiedy wrócę wtedy wrócę. W każdym razie nie zamierzam nikogo o tym powiadamiać!

TIFFANY: W takim razie szybkiego powrotu do zdrowia. Dzięki za wywiad.

-------------------

Normal Match - Non title

World Heavyweight Champion Randy Orton vs John Morrison(w.The Miz)

Pojedynek rozpoczynamy od zwarcia w środku ringu, Randy Orton szybko przejmuje kontrolę nad przeciwnikiem zakładając head lock. Morrison jednak sprytnie wydostaje się spod tego uchwytu i odbija rywala od lin, Randy unika clothesline’u i przy drugiej próbie sam powala John’a tym atakiem. Były Hardcore Champion szybko jednak się podnosi ale równie szybko ponownie pada na matę po clothesline’ie. Orton podnosi rywala, układa sobie go pod następną akcję. Wyniesienie i świetny back suplex. Mistrz odczuł tą akcję, widać jeszcze oznaki niedzielnej walki. Wstaje jednak pierwszy i z trudem próbuje kolejnej akcji. Morrison po drugiej stronie lin a to oznacza, że Orton będzie próbował wykonać DDT z drugiej liny. Tak właśnie się dzieje. Ma ustawionego John’a do tejże akcji i jest! World Heavyweight Champion widzi szansę na zakończenie tego pojedynku. Rzuca się na matę i wali w nią pięściami z całej siły. To oznacza jedno... Morrison wstaje, Orton również i RKO... Nie! The Miz wskakuje do ringu i wykonuje na mistrzu w ostatniej chwili Skull Crushing Finale! Orton zwycięża po dyskwalifikacji. Miz i Morrison jeszcze atakują Randy’ego. Ten leży przy narożniku a Morrison ustawia się do swojej akcji kończącej. Starship Pain! To by było na tyle. Miz i Morrison z radością na twarzy opuszczają ring.

You Think, You Know Me...

Ale to nie koniec kłopotów Orton’a! Do ringu zmierza Edge. Ustawia się w przeciwnym narożniku i czeka na odpowiedni moment. Orton ostatkiem sił podnosi się i odwraca w stronę Edge’a, ten rusza i Spear!!! Grymas bólu na twarzy ale to z powodu niedzielnej walki. Jednak Rated R Superstar nic sobie z niego nie robi gdyż dla niego najważniejsze jest teraz mistrzostwo. Bierze mikrofon do ręki...

EDGE: Randy... Już mówiłem czego oczekuję. Jeśli się nie zgodzisz to co tydzień będziesz tak kończył!

Zaraz po tym wydarzeniu Friday Night SmackDown zeszło z anteny!

OVER THE LIMIT[23.05.2010]:

PLAKAT:

http://img291.imageshack.us/img291/6499/plakatgm.jpg

1.Normal Match for WWE Championship

http://img576.imageshack.us/img576/6783/drewjericho.jpg

Drew McIntyre© vs Chris Jericho

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-226118

Jest super, strasznie długo czekaliśmy ale w końcu jest. Naprawdę fajnie Ci to wyszło, czekam na kolejne. : )
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-226512

No trzeba przyznać, że twoje i Meneza diary są zdecydowanie najlepsze na forum. Ostatnie Smackdown bardzo dobre, a co do Over The Limit to uważam, że Drew i Orton powinni stracić pasy dopiero na Fatal 4 Way. Mam nadzieję, że będziesz szybciej dodawał kolejne odcinki.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-226922

Zgodze się z Wojtkiem. Twoje diary jak i Meneza są najlepsze na forum. Co do SD to wyszło 8/10 nie wiem czego, ale czegoś mi zabrakło. Liczę, że ktoś z dwójki Punk, Kane dostanie push, który zakończy się pasem WHC. Z nie cierpliwością czekam na kolejne odcinki.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-227321

• 2 tygodnie później...

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

03.05.2010

Drugie RAW na drodze do Over The Limit otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłej gali kiedy to gospodarzem specjalnym był Stamford:

-Wymiana zdań pomiędzy Batistą a Chris’em Jericho,

-Furia Kofi’ego Kingstona na R-Truth’cie ale z pomocą przybiega Rey Mysterio, Kofi nam oznajmia że na następnej gali odzyska swój pas,

-Triple H pokonuje John’a Cenę ale ten nie daje za wygraną i po walce atakuje swojego rywala co kończy się dla nim dzisiejszym pojedynkiem z Kane’em!

-Chris Jericho pokonał Batistę i został pretendentem do pasa WWE.

-------------------------

Break the Walls down... Chris Jericho w lepszym stanie niż w zeszłym tygodniu zmierza do ringu...

JERICHO: Po bardzo trudnej walce jednak udało mi się pokonać Batistę. Wszystko się ładnie ułożyło. On ma teraz swój problem z Mason’em Ryan’em a ja muszę pokonać Drew McIntyre’ra i zdobyć mistrzostwo WWE. To jest mój priorytet na najbliższe dni. Wiem, że mogę na Was liczyć pomimo tego, że ostatnio bardziej byliście po stronie Batisty. Szanuję Wasze upodobania ale teraz chcę dla Was zdobyć mistrzostwo WWE. Drew McIntyre nie jest godny by posiadać WWE Championship. Jest w tej federacji zaledwie rok a już chce być niewiadomo kim. Aby zyskać szacunek i uznanie w oczach ludzi, widzów, fanów trzeba się postarać. Tak jak ja to zrobiłem. Przez całą karierę zmieniałem swoje oblicze. Raz byłem sam pośród całego świata i myślałem tylko o sobie, by później jednać się ze wszystkimi i zdobywać szczyty z ich pomocą...

Normal Match

Chris Masters vs Christian

Panowie gotowi do walki... Ale co się dzieje? Wokół ringu zebrali się rookies z pierwszego sezonu NXT! Czego chcą? Wade Barret daje znak i wszyscy wchodzą do kwadratowego pierścienia. Christian i Masters nie wiedzą co się za chwilę wydarzy. Rozpoczyna się atak na dwóch zawodników WWE. Ciężko opisać co się dzieje teraz w ringu. Żółtodzioby podzieliły się na dwie grupy i atakują Christiana bądź Chris’a Masters’a. Po kilku minutach ósemka zawodników zaprzestaje ataków i opuszczają arenę.

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest Batista. Co masz do powiedzenia na temat zeszłotygodniowego ataku Mason’a Ryan’a?

BATISTA: Nie wiem o co mu chodziło. Wiem jednak, że była to Jego najgorsza decyzja w życiu. Nigdy nie czułem się tak wściekły jak w ciągu ostatnich dni. Chc...

W tym momencie Mason Ryan zaatakował Batistę potężnym chair shoot’em. Wyrzucił krzesło i zaczął okładać przeciwnika rękoma. Podnosi go i ustawia sobie go pod akcję kończącą... Powerbomb! A może Ryan Bomb?

Normal Match for Intercontinental Championship

Rey Mysterio© vs Kofi Kingston

Pojedynek od razu rozpoczyna się od wymiany ciosów. Starcie to wygrywa Kofi Kingston, który odbija przeciwnika od lin i powala go clothesline’em. Rey szybko podnosi się i unika kolejnego clothesline’u by samemu użyć tej akcji i powalić Kingston’a. Mistrz interkontynentalny podnosi rywala i pcha go w narożnik. Bierze rozbieg i wbija się w Kofi’ego. Pretendent do tytułu mistrzowskiego pada na matę. Rey wskakuje na narożnik. Tauntuje i próbuje splash’u ale Kingston odsuwa się i Rey pada prosto na matę. Kofi wie, że ma doskonałą okazję by zakończyć pojedynek. Zaczyna swój taunt. Mysterio powoli się podnosi. Jest już na nogach a Kofi rusza do ataku ale Intercontinental Champion unika Trouble in Paradise. Kofi chwiele się na nogach a Mistrz 619 wykorzystuję sytuację i z pomocą Dropkick’u układa Kofi’ego na drugiej linie. Rozbieg i 61... ale nie gdyż czarnoskóry zawodnik chwyta rywala za nogi i z obrotu wyrzuca go poza ring pod linami. Nie czeka ani chwili. Od razu wychodzi do przeciwnika i wrzuca go do ringu. Tam kontynuuję natarcie. Seria ciosów w twarz w narożniku. Pchnięcie w przeciwny narożnik i atak z rozbiegu. Kolejna seria ciosów. Kofi z łatwością podnosi Rey’a i rzuca nim na matę. Mysterio po tym upadku szczególnie chwycił się za prawą rękę. Widać na Jego twarzy grymas bólu. Kofi wykonuje tradycyjne gesty i wykonuje Boom Drop! Teraz już chyba tylko finisher. Mysterio bardzo opornie się podnosi z pomocą narożnika. Po długim czasie udaje mu się wstać. Odwaraca się w stronę rywala i Trouble in Paradise! Przypięcie 1…2…3! Mamy nowego mistrza interkontynentalnego! Kofi tryumfuje z pasem mistrzowskim. Rey trzyma się za prawą rękę. Co to może oznaczać. Jest już przy nim grupa specjalistów. Kofi patrzy dzikim wzrokiem na nich i Rey’a. Odkłada pas mistrzowski i przegania ich. Podnosi wykończonego Mysterio i mówi coś do niego. Wyrzuca go za ring ponad górną liną. Wychodzi do niego i wyjmuje spod ringu krzesło oraz stół. Najpierw ma zamiar użyć krzesła. I tak się dzieje. Z impetem uderza gdzie popadnie w byłego mistrza interkontynentalnego. Zakleszczył rękę meksykanina w krześle. Rozgląda się po arenie i zaczyna z całej siły kopać w krzesło, powodując ból Rey’owi a także być może doprowadzając do pogłębienia kontuzji. Rey cierpi ale mistrz interkontynentalny nic sobie z tego nie robi. Przestaje i rozkłada stół. Podnosi Mysterio i ustawia sobie go tak, że Rey ma głowę między nogami rywala. Wyniesienie i powerbomb prosto na stół! Kofi ponownie wznosi tytuł mistrzowski w górę i z radością na twarzy udaje się na zaplecze.

Are you ready?... To oznacza, że do ringu zmierzają właśnie posiadacze pasów tag team’owych - Shawn Michaels i Triple H znani jako D-Generation X, tradycyjnie u ich boku do ringu zmierza już w coraz to lepszym stanie - Stone Cold Steve Austin!

STEVE: Pozwólcie, że zacznę to dzisiejsze przemówienie. Chciałbym Wam raz jeszcze pogratulować Wam zwycięstwa na Extreme Rules, które jednocześnie spowodowało upadek Braci. Dziękuje Wam za pomoc w walce na WrestleManii. Osiągnęliśmy bardzo dużo, oczywiście sami zrobiliście więcej. Myślę, że na mnie już pora.

TRIPLE H: Steve daj spokój.

STEVE: Nie, nie! Nie dam się przekonać. Podjąłem decyzję. Odchodzę!

Na hali zrobiło się cicho...

Dope Boyz... Pinio wychodzi na ring, bierze mikrofon po czym zaczyna...

PINIO: Steve. Szanuję Twoją decyzję. Wiem, że nie przekonam Cię ale mam pewną propozycję. Chcę abyś pojawił się na SummerSlam!

*Wrzawa na trybunach*

PINIO: Ale to nie będzie jakiś zwykły występ. Będzie to rewanż za WrestleManię! „Stone Cold” Steve Austin vs The Rock!

*Wrzawa na trybunach*

STEVE: Pinio... Do SummerSlam jeszcze sporo czasu. Zdążymy jeszcze o tym porozmawiać... If you ready to SummerSlam gimme a hell yeah!

Publiczność krzyknęła Hell Yeah, a następnie Steve Austin przy swoim theme pożegnał się z fanami i opuścił z Piniem ring...

MICHAELS: Wróćmy do naszego przemówienia Hunter...

TRIPLE H: Dobry pomysł Shawn. A więc zbliża się Over the Limit. Nowa nazwa, pierwszy raz takie coś się odbędzie. Masz jakiś pomysł na to aby godnie to uczcić?

MICHAELS: Proponuję nic nie robić i obejrzeć sobie galę w domu, przed telewizorem!

TRIPLE H: W sumie...

W tym momencie rozbrzmiał theme tag team’u złożonego z John’a Morrison’a i The Miz’a...

MIZ: Zaraz, zaraz. Panowie! Rozpoczęliście już temat walki to go dokończymy.

MICHAELS: My już podjęliśmy decyzję. Nie będziemy bronić pasów na Over the Limit. Do zobaczenia na Fatal 4 Way.

MIZ: Nie żartuj sobie. Widzę w Twoich oczach strach. Coś się stało? Wyglądam aż tak strasznie? Chcemy wspólnie z Morrisonem walki o pasy mistrzowskie tag team’ów czy Wam się to podoba czy NIE!

MORRISON: Tak więc nie do zobaczenia na Fatal 4 Way tylko na Extreme Rules!

TRIPLE H: Wiesz co Shawn? Chyba możemy skopać dupska tym dwóm młodzieńcom. Dobrze... Dostaniecie walkę ale pod jednym warunkiem. Zmierzymy się za chwilę i musicie ten pojedynek wygrać!

MIZ: NIE MA SPRAWY!

Non Title Tag Team Match

D-Generation X vs Dirt Sheet

Rozpoczynają Shawn Michaels i John Morrison. Michaels od razu przejmuję kontrolę w ringu. Seria ciosów w twarz, odbicie od lin i minięty clothesline. Zwarcie w środku ringu i ponownie kontrolę przejmuje Heart Break Kid. Zakłada head lock i zmienia się z Triple H’em. Ten przejmuję Morrisona z łatwością. Odbicie od lin i Spinebuster! Bardzo szybko to poszło. Triple H tauntuje przed Miz’em a ten wściekle na to reaguje. Morrison wstaje, otrzymuje kopnięcie w brzuch i P...

Na hali zgasły światła... Przez krótką chwilę wszyscy byli w ciemności. Światło ponownie się zapala...

W ringu widzimy Morrison’a, który przypina Triple H’a 1…2…3! Dirt Sheet wygrywają to starcie i na Over the Limit staną do walki o tytuły tag team’ów. W dziwnych okolicznościach to się stało ale jednak! Widać poza ringiem obolałego Shawn’a a w kwadratowym pierścieniu wściekły Triple H spoglądający na tryumfujących Miz’a i Morrison’a.

??? Hahahaha! Sam Wam nie odbiorę tych pasów... Ale mogę przyczynić się do tego abyście je stracili... Hahahaha!

Dzisiaj jeszcze nas czeka kara dla John’a Ceny za zeszłotygodniowy atak po walce na Triple H’a. Zmierzy się on z Kane’em!

W walce wieczoru zmierzą się mistrz WWE Drew McIntyre oraz Jeff Hardy!

Normal Match

Kane vs John Cena

Wszyscy przeciwnicy John’a zacierają ręcę gdyż za chwilę czeka go chyba najtrudniejszy pojedynek jaki mógł mu się przytrafić. On ma chyba jednak inny plan...

CENA: Kane. Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że dałeś się namówić Stamfordowi. Chcesz żeby ktoś Tobą rządził? Chcesz być czyjąś lalką? Daj spokój. Bierz ze mnie przykład! Robię wszystko tak aby mi było dobrze a o innych się nie martwię. Jesteś potworem, masz świetne predyspozycje aby zostać mistrzem świata. W czym problem? Chcesz bić się ze mną? Z twarzą RAW? Ty jesteś twarzą SmackDown. Oboje jesteśmy liderami tej federacji. Bez nas ta federacja by nie istniała. Rozumiesz?

*Kane uśmiechnął się*

CENA: Widzę, że się rozumiemy...

John wystawił rękę do Kane’a. Ten chwilę popatrzał i wreszcie uścisnął dłoń niedoszłego przeciwnika.

Ale to nie koniec emocji! Kane chwyta za szyję John’a bardzo mocno. Mówi mu coś jeszcze i wynosi a następnie wykonuje Chokeslam! Wściekły Potwór opuszcza ring...

Maryse i jej gość...

MARYSE: Moim gościem jest Jeff Hardy! Jeff, jak się czujesz przed swoim pojedynkiem z mistrzem WWE?

HARDY: Dobrze się czuję. Czuję, że mogę wygrać ten pojedynek.

MARYSE: A John Cena? Co z nim?

HARDY: Widziałaś co się przed chwilą działo a więc masz wszystko wyjaśnione.

MARYSE: Czyli w końcu nikt Ci nie przeszkodzi w walce.

HARDY: Oczywiście. Dzisiejszy pojedynek będzie w końcu przebiegał zgodnie z zasadami.

MARYSE: W takim razie życzę powodzenia.

Normal Match

WWE Champion Drew McIntyre vs Jeff Hardy

Dochodzi do zwarcia ale bardzo szybko oboje puszczają. Póki co unikają walki. Jednak w końcu muszą zacząć na dobre pojedynek. Zwarcie w środku ringu i Jeff Hardy przejmuje inicjatywę. Przez chwilę trzymał rywala w head lock’u ale szybko puścił by przejść do kolejnej akcji. Odbicie od lin i clothesline. Drew szybko wstaje ale Hardy po raz kolejny powala rywala tym samym ciosem co poprzednio. Tym razem poskutkowało to dłuższym leżeniem na macie mistrza WWE. Jeff nie traci ani chwili. Podnosi rywala i wykonuje Back Suplex. Wstaje, odbija się od lin i wykonuje Leg Drop! 1…2! Pin tylko do dwóch. Akcja toczy się dalej. Jeff wchodzi na narożnik i czeka aż McIntyre wstanie. Tak się teraz dzieje. Hardy skacze ale mistrz WWE ucieka przed tą akcją i teraz przechodzi do ofensywy. Seria kopnięć gdzie tylko popadnie od wściekłego Drew. Podnosi Jeff’a i wynosi a następnie rzuca go na liny. Jeff wypada poza ring. Szkot wychodzi do rywala i tam kontynuuję natarcie. Pchnięcie w metalowe schodki. Sędzia odlicza i McIntyre wrzuca Hardy’ego do ringu i sam do niego wraca. Akcja ponownie w kwadratowym pierścieniu i cały czas nad przebiegiem walki panuje WWE Champion. Drew odbija rywala od lin i schyla się ale to był błąd. Jeff sprytnie zatrzymał się na linach i skontrował to kopnięciem w twarz i świetnym dropkickiem, który wyrzucił młodego mistrza poza ring. Szybko jednak wraca do pola walki i tam dochodzi do kolejnego starcia. Jeff wykonuje suplex. Podnosi rywala i kopie go w brzuch. Twist of Fate! Błyskawicznie wskakuje na narożnik, tauntuje i Swantom Bom... Jednak nie gdyż McIntyre odsunął się. Jeff pechowo spadł plecami na matę. Teraz Drew doskakuje do niego, podnosi, kopie w brzuch i wykonuje Future Shock DDT! Przypięcie 1…2…3! A więc mistrz WWE wygrywa ten pojedynek!

Zaraz po tym pojedynku Monday Night RAW zakończyło się!

http://a.imageshack.us/img844/1728/wwenxtlogocutbypassi.png

WWE NXT

13.04.2010

1.Ledwo co doszło do rozpoczęcia się gali a już w ringu widzimy każdego żółtodzioba w łączności ze Skip’em Sheffield’em. Każdy powiedział kilka zdań na temat NXT i tego co się z nimi dzieje. Nie były to przychylne wypowiedzi. Na koniec lider Wade Barret dodał, że nie mogą doprowadzić do zakończenia całego programu NXT ale ten sezon można uznać za zakończony i każdy jest zwycięzcą!

2.CM Punk spotkał się z Darren’em Young’iem i oświadczył mu, że nie jest już Jego mentorem i że może się żegnać ze znajomymi gdyż w walce wieczoru zmierzą się i rozstrzygnie się Jego przyszłość!

3.Wade Barret vs David Otunga - no contest. Panowie jak zwykle ostatnio zbuntowali się i opuścili ring.

4.CM Punk vs Darren Young - jeśli przegra Darren Young to musi odejść z WWE na zawsze! CM Punk wygrał bez problemu i przekreślił marzenia Young’a na karierę w WWE następnie uciekł przez trybuny gdyż gonili go inni uczestnicy NXT. Przestali gdyż wiedzieli, że nie uda im się dogonić Punk’a a w ringu każdy poczęstował Darren’a swoim finisherem.

PLAKAT:

2.Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

http://img810.imageshack.us/img810/7859/dxdirtsheet.jpg

D-Generation X© vs Dirt Sheet

NEWSY:

:arrow: Rey Mysterio w starciu z Kofi'm Kingston'em złapał poważną kontuzję i Jego powrót planowany jest nie prędzej niż na SummerSlam. Nie znane są jeszcze szczegóły urazu.

:arrow: Po ostatniej gali RAW padło wiele zapytań czy na SummerSlam dojdzie do walki Steve Austin vs The Rock. WWE nie zdradza szczegółów a wszystkiego dowiemy się w odpowiednim czasie.

:arrow: Ostatnio pojawiło się również wiele pytań czy ostatnie wydarzenia na NXT mają związek z zakończeniem tego programu. Zarząd WWE komentuje to w ten sposób: "Jeśli zakończymy NXT to żółtodzioby będą mieli satysfakcję, że doprowadzili do tego i w związku z czym przejdą do gorszych rzeczy. Nie chcemy tego i cierpliwie zaczekamy do końca sezonu a drugiego nie zamierzamy nawet rozpoczynać."

:arrow: Wracając do kontuzji... Ted DiBiase naciągnął mięsień w związku z czym przewidywana jest dla niego przerwa. Uraz nie jest groźny i zawodnik może pojawiać się na tapingach jednak zarząd postanowił dać odpocząć młodemu zawodnikowi ponieważ ostatnio wykonuje bardzo dobrą robotę i należy mu się odpoczynek min. po Extreme Rules.

Edytowane przez Pinio
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-229330

RAW dobre. Czyżby debiut Nexus? Jedna uwaga. U cb teraz będzie Over the Limit a z tego odcinka wywnioskowałem, że będzie Extreme Rules, które już było. Walki dobre. Po mojemu to dobrze, że Rey trochę odpocznie. Gala na 8/10
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-229580

Wszystko pięknie gdyby nie błąd w promie DX gdzie gadają o EX a ma być już Over

the limit

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-229651

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

07.05.2010

SmackDown! rozpoczynają efektowne pokazy sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Panowie wspomnieli wydarzenia z ostatniego tygodnia kiedy to:

-Kane wyjaśnił dlaczego zaatakował Undertaker’a na Extreme Rules,

-Doszło do debiutu Kavala na niebieskiej gali,

-Sheamus postanowił zrobić sobie przerwę.

-------------------

I hear voices in my head... Na ring zmierza World Heavyweight Champion Randy Orton...

ORTON: W zeszłym tygodniu Edge zaapelował o jeszcze jedną szansę. Długo się zastanawiałem nad tym czy mu ją dać i doszedłem do wniosku, że wygrywanie z byłym tag team partnerem jest bardzo fajne i z chęcią powtórzę to co zrobiłem na WrestleManii i Extreme Rules. Będzie to oczywiście walka w stypulacji, że w przypadku przegranej Edge’a ten już nigdy nie stanie do walki o pas gdy ja będę w jego posiadaniu! Zapewne odpowiada ta sytuacja każdemu gdyż moje mistrzostwo świata wagi ciężkiej nie jest łatwe do zdobycia także Edge jeszcze długo będzie musiał sobie poczekać. Wrócę jeszcze do Extreme Rules . Była to bardzo ciężka noc dla każdego z nas. Zatrzymałem World Heavyweight Championship w moim posiadaniu i było to dość skomplikowane. Udział w remisie a w efekcie utrzymaniu pasa mieli też Sheamus i Ted DiBiase. Nie wiem o co im chodziło w każdym razie dziękuję z tego miejsca. Jak wiemy dzisiaj są oni w domu i odpoczywają ale nie będę się nad nimi rozczulał. Jestem nadal mistrzem i nim pozostanę jeszcze przez długi czas!

-------------------

Tag Team Match

Dirt Sheet[The Miz & John Morrison] vs The Colon’s[Primo & Carlito]

Powrót braci po dłuższej przerwie na SmackDown nie był zbyt efektowny. Rozpoczęli Miz i Primo. Ten pierwszy bardzo szybko przejął inicjatywę. Wykonał kolejno dropkick, leg drop, następnie zmienił się z Morrison’em ten dołożył Starship Pain i odliczył rywala do trzech.

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest pretendent do World Heavyweight Championship - Edge.

EDGE: Nie, nie moja droga. Przyszły World Heavyweight Champion - Edge!

TIFFANY: No dobrze jak kto woli. Przejdźmy do konkretów. Widzę zadowolenie na Twojej twarzy z powodu kolejnej szansy na World Heavyweight Championship. Poniosłeś już dwie porażki w walce o tytuł... Co zrobisz aby nie dopuścić do trzeciej?

EDGE: Wszystko! World Heavyweight Championship to moje życie. Mój cel! Jestem w stanie zrobić wszystko aby ten pas ponownie znalazł się na moim ramieniu.

TIFFANY: Randy Orton jest bardzo pewny siebie po dwóch wygranych. Jak to skomentujesz?

EDGE: Nie będę nic komentował. Przejdę do czynów i zaskoczę Waszą żmiję i ponownie stanę się Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej!

TIFFANY: W porządku. Dzięki za wywiad.

-------------------

2 on 1 Handicap Match

Cryme Tyme[shad & JTG] vs Kane(w.The Rock)

Mimo iż Kane miał naprzeciw sobie aż dwóch przeciwników nie zrobiło to na nim większego wrażenia. Szybko przeszedł do ataku. Seria ciosów w twarz na przemian w twarze obu zawodników. Dobił zarówno Shad’a jak i JTG potężnym prawym i oboje leżą na macie. Podnoszą się szybko ale Wielki Czerwony Potwór bierze rozbieg i pozbywa się ich z ringu Double Clothesline’em! Nie zaprzestaje ataku i wychodzi do rywali poza ring. Tam kontynuuję natarcie. Seria kopniaków dla JTG i Shad’a. Ten pierwszy już został wrzucony do ringu, Shad natomiast zostaje wyniesiony i rzucony na metalowe schodki. Kane wraca do ringu. JTG próbował zaatakować ale na nic to się zdało. Były tag team champion chwyta rywala za szyję i wykonuje potężny Chokeslam! Wykonuje swój charakterystyczny taunt i podnosi JTG, który podniósł się w międzyczasie, wyniesienie i Tombstone Piledriver! Przypięcie w stylu Undertaker’a 1…2…3!

-------------------

Widzimy szatnię, do której wchodzi kamerzysta a w niej United States Champion Shelton Benjamin, który przygląda się swojemu tytułowi...

SHELTON: Nie rozumiem tutaj czegoś. Jak ludzie mogą w taki bezczelny sposób traktować obecnych mistrzów. Najpierw Rey Mysterio... Teraz jakiś Kaval, który nie wiadomo skąd się tutaj wziął. Na prawdę jest to dla mnie szokujące. Takich ludzi nie powinno tutaj być. Chociaż w sumie powinni. Powinni tutaj być i dostawać za każdym razem porządny Pay Dirt aż w końcu nauczyliby się szacunku. Tydzień temu Kaval dostał za swoje i mam nadzieję, że ma już mnie dość bo ja bardzo. W każdym razie dzisiaj udowodnię swoją wartość i pokonam aktualnego Mistrza Świata Wagi Ciężkiej!

-------------------

Teraz widzimy... pokój? Tak! I to bardzo ładnie wyposażony. W TV leci WrestleMania XXVI, a na kanapie leży CM Punk! Obok niego Hardcore Championship. Zadowolony Punk oglądając największą galę w roku głaszcze swój tytuł. Nagle słyszymy odgłos wywarzanych drzwi. Do domu Punk’a wkracza The Great Khali! Atakuje Punk’a ale ten po pierwszym ataku zdołał uciec i się ukryć. Wściekły Khali wraz ze swoim managerem szukają mistrza. Ranjin Singh mówi Khali’emu aby dał sobie spokój i, że zdobędzie ten tytuł przy następnej okazji. Jednak olbrzym z Indii nic sobie z tego nie robi i dalej szuka Punk’a, który widzimy skrada się za nim z krzesłem w ręku. Potężny chair shoot od tyłu! I jeszcze jeden! I kolejny. Cała seria uderzeń w głowę z krzesła. Khali pada na ziemię. Przerażony manager prosi aby Punk mu darował. CM robi zamach i ten ucieka ile sił w nogach. CM Punk klęka nad wielkoludem i mówi...

PUNK: Było mi to ostatni raz!

-------------------

Co nas jeszcze dzisiaj czeka? Oficjalny debiut Kavala. Czeka go trudne starcie gdyż po drugiej stronie narożnika stanie pretendent do mistrzostwa świata wagi ciężkiej - Edge!

W ostatnim pojedynku dzisiejszego wieczoru zmierzą się dwaj mistrzowie. United States Champion Shelton Benjamin kontra World Heavyweight Champion Randy Orton!

-------------------

Normal Match

Kaval vs Edge

Pojedynek rozpoczynamy od szybkiej wymiany ciosów, która zdecydowanie nastawiła kibiców na dopingowanie nowego zawodnika w szeregach WWE. To właśnie on wygrywa tę wymianę i przechodzi do kolejnej akcji, odbicie od lin i świetny dropkick. Edge pada na matę. Kaval błyskawicznie wskakuje na narożnik i wykonuje efektowny splash! Szybko wstaje i tauntuje co pobudziło kibiców. Niestety trwa to za długo i Edge już podnosi się. Kaval się odwraca i Big Boot od pretendenta do Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej. Kręci głową z niezadowolenia. Ustawia sie w narożniku i wykonuje klasyczny i znany na całym świecie taunt. Wszyscy wiedzą, że to oznacza jedno. Wojownik wstaje i odwraca się w stronę rywala, Edge rusza i SPEA... jednak nie! Kaval przeskakuje Edge’a i roll up 1…2! Było blisko. Obaj szybko wstali i dochodzi do zwarcia. Wygrywa Edge i przerzuca rywala przez siebie. Następnie zakłada head lock. Szybko puszcza i odbija się od lin i niski dropkick. Wchodzi na narożnik. Trochę długo to trwa. Kaval zdołał wstać i błyskawicznie wskakuje na narożnik, na którym właśnie znajduje się Rated R Superstar. Wojownik chwyta Edge’a za głowę, ten jednak próbuje się przed nim bronić ciosami w brzuch. Kaval zatrzymuje te ciosy i wykonuje Tornado DDT z narożnika! Przypięcie 1…2…2,9!!! Nie możliwe! Kaval szybko wstaje i czeka na odpowiedni moment. Edge wstaje i odwraca się w stronę rywala, Kaval rusza i SPEAR!! Edge wykonuje swojego finishera i przypina 1…2…3!

-------------------

Tiffany i jej gość...

TIFFANY: Moim gościem jest United States Champion - Shelton Benjamin! Shelton co powiesz na temat porażki Kavala?

SHELTON: Wiedziałem, że tak się stanie. Edge to wyższa półka podobnie jak ja a więc Kaval nie ma co tutaj szukać.

TIFFANY: Mimo porażki pokazał się z dobrej strony i raczej nie można o nim powiedzieć nic złego z wyjątkiem tego, że przegrał ale porażka jak powiedziałeś nie była zaskoczeniem z powodu klasy zawodnika jakim jest Edge.

SHELTON: Czy pokazał się z dobrej strony? Być może. Ja nie patrzę na styl. Ja patrzę na wynik końcowy a to mu dzisiaj nie wyszło.

TIFFANY: Skończmy Jego temat. Teraz pytanie bliższe Tobie. Czy dałbyś mu szansę na pas na Over the Limit?

SHELTON: Nie zasługuje na to aczkolwiek pewnych wygranych się nie ignoruje a więc z chęcią zmierzę się z nim ale wątpię aby on tego chciał...

Kaval podchodzi do Benjamina wycierając się ręcznikiem...

KAVAL: Jeśli chodzi o mnie to nie mam żadnych obaw i podobnie jak ty z chęcią się z Tobą zmierzę!

SHELTON: Dobrze... Ale najpierw patrz na swojego mistrza i ucz się walczyć!

-------------------

Normal Match - Non title

United States Champion Shelton Benjamin vs World Heavyweight Champion Randy Orton

Rozpoczynamy od szaleńczego ataku Benjamina. Seria ciosów w twarz. Orton w narożniku. Seria kopnięć w brzuch i sprowadzenie WH Championa do parteru. United States Champion bierze rozbieg i wykonuje dropkick w narożniku. Zadowolony podnosi Orton’a i bardzo szybko wykonuje suplex. Przypięcie 1…2! Nie tak! Shelton nie wierzy w to co się przed chwilą stało. Zaczyna protestować ale tak to on nie wygra tego pojedynku. Orton w międzyczasie wstał. Dochodzi do zwarcia, które zdecydowanie wygrywa Viper. Kilka uderzeń kolanem w brzuch, Orton układa rywala głową między nogi. Wyniesienie i powerbomb! Przypięcie 1…2! Randy jednak nie bierze przykładu z rywala i nie protestuje tylko szybko bierze się do roboty. Podnosi rywala, odbicie od lin i dropkick. Shelton po drugiej stronie lin. Randy szybko do niego podbiega, układa i wykonuje DDT z drugiej liny! Teraz szaleństwo w ringu. Mr.RKO szaleje i tauntuje. US Champion wstaje i RKO!!! Przypięcie 1…2…3! A więc World Heavyweight Champion górą!

Zaraz po tym wydarzeniu Friday Night SmackDown! dobiegło końca.

PLAKAT:

http://img291.imageshack.us/img291/6499/plakatgm.jpg

2.Tag Team Match for WWE Tag Team Championship

http://img810.imageshack.us/img810/7859/dxdirtsheet.jpg

D-Generation X© vs Dirt Sheet

3.Normal Match for World Heavyweight Championship

http://img806.imageshack.us/img806/6396/ortonedge.jpg

Randy Orton© vs Edge

4.Normal Match for United States Championship

http://img831.imageshack.us/img831/2315/sheltonkaval.jpg

Shelton Benjamin© vs Kaval

40 ODCINKÓW ZA NAMI... WE WTOREK MINIE RÓWNY ROK OD KIEDY ZACZĄŁEM PISAĆ TO DIARY. CIESZĘ SIĘ, ŻE PO ROKU NADAL MAM POMYSŁY I CHĘCI ORAZ, ŻE NADAL TYLE OSÓB TO CZYTA. JAK ZAPOWIEDZIAŁEM WE WTOREK 26 KWIETNIA 2011 ROKU W TYM TEMACIE BĘDZIE CZEKAĆ NIESPODZIANKA!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-229679

Pełna profeska.Wrzystko super,aż sam bym takie napisał ale napewno by mi nie wyszło :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-229946

No to teraz nie moge się doczekać wtorku :) Rok pisania diary i każda gala lepsza od drugiej. Oby kolejny rok i jeszcze dłużej pisania tego diary. Co do SmackDown to ogólnie nie ma na co narzekać, lecz wydaje mi się, że Edge vs. Orton już trochę się przejadło i mam nadzieję, że Orton wygra i będziemy mieli nowego pretendenta do pasa WHC.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-230197

http://img854.imageshack.us/img854/6504/wwesignweb.jpg

26.04.2010 - Pierwszy post w tym temacie

Dokładnie rok temu rozpocząłem na dobre przygodę z booking’iem. Postanowiłem zacząć pisać swoje diary. Uważam, że był to dobry pomysł patrząc na to, że piszę już rok. W ramach rocznicy chciałbym napisać krótkie podsumowanie tego co się działo w „moim” WWE przez ten cały rok.

Walki:

Liczba walk, które odbyły się na tygodniówkach: 174 co daje średnią: 4,83

Liczba walk, które odbyły się na Pay-Per-View: 25 co daje średnią: 6,25

Liczba walk łącznie: 199 co daje średnią 4,97

Segmenty:

Liczba segmentów, które miały miejsce na tygodniówkach: 259 co daje średnią 7,19

Liczba segmentów, które miały miejsce na Pay-Per-View: 51 co daje średnią 12,75

Liczba segmentów łącznie: 310 co daje średnią 7,75

Odcinki:

Liczba odcinków RAW: 18

Liczba odcinków SmackDown!: 18

Liczba odcinków Pay-Per-View: 4

Liczba odcinków łącznie: 40

Najwięcej/najmniej:

Najwięcej segmentów na tygodniówkach: 15 - RAW Viewer’s Choice

Najmniej segmentów na tygodniówkach: 8 - pierwsze RAW

Najwięcej segmentów na Pay-Per-View: 18 - WrestleMania XXVI

Najmniej segmentów na Pay-Per-View: 8 - Royal Rumble 2010

Najwięcej walk na tygodniówkach: 6 - pięć gal

Najmniej walk na tygodniówkach: 4 - jedenaście gal

Najwięcej walk na Pay-Per-View: 8 - WrestleMania XXVI

Najmniej walk na Pay-Per-View: 5 - Royal Rumble 2010 oraz Elimination Chamber 2010

Draft:

Ilość zawodników, którzy zmienili brand: 14

Ilość zawodników, którzy zamienili RAW na SmackDown!: 7

Ilość zawodników, którzy zamienili SmackDown! na RAW: 7Podczas tego draftu na RAW przeniesiony został pas Interkontynentalny a na SmackDown! pas Stanów Zjednoczonych

Mistrzowie:

http://a.imageshack.us/img195/6810/wwechampionship.jpg

WWE Championship:

Posiadacze: John Cena[dodałem go ponieważ była mowa o utracie przez niego pasa gdy jeszcze nie byłem prezesem federacji], Batista, Chris Jericho, Drew McIntyre

Najkrótszy posiadacz: Chris Jericho - 3 minuty

Najdłuższy posiadacz: Batista - 122 dni

Aktualny posiadacz: Drew McIntyre od 28.03.2010 - WRESTLEMANIA XXVI

http://a.imageshack.us/img801/1483/wweworldheavyweightcham.jpg

World Heavyweight Championship:

Posiadacze: Chris Jericho, Edge, Randy Orton

Najkrótszy posiadacz: Edge -21 dni

Najdłuższy posiadacz: Randy Orton - od 21.02.2010 do teraz

Aktualny posiadacz: Randy Orton od 21.02.2010

http://a.imageshack.us/img130/5404/wweintercontinentalcham.jpg

Intercontinental Championship:

Posiadacze: Drew McIntyre, Kofi Kingston, Rey Mysterio

Najkrótszy posiadacz: Rey Mysterio - 8 dni

Najdłuższy posiadacz: Drew McIntyre - 70 dni

Aktualny posiadacz: Kofi Kingston od 3.05.2010 - RAW

http://a.imageshack.us/img716/1157/wweunitedstateschampion.jpg

United States Championship:

Posiadacze: The Miz, Shelton Benjamin

Najkrótszy posiadacz: The Miz(brak dokładnych danych z powodu tego, że zdobył pas przed przejęciem federacji)

Najdłuższy posiadacz: Shelton Benjamin od 21.02.2010 do teraz

Aktualny posiadacz: Shelton Benjamin od 21.02.2010

http://img199.imageshack.us/img199/1310/wweworldtagteam.jpg

Tag Team Championship:

Posiadacze: ShoMiz[big Show & The Miz], Brothers of Destruction[undertaker & Kane], D-Generation X[Triple H & Shawn Michaels]

Najkrótsi posiadacze: ShoMiz(brak danych z tego samego powodu co wyżej)

Najdłużsi posiadacze: Brothers of Destruction - 85 dni

Aktualni posiadacze: D-Generation X od 25.04.2010 - EXTREME RULES 2010

http://img171.imageshack.us/img171/5971/wwehj.jpg

Hardcore Championship:

Posiadacze: Christian, Drew McIntyre, Shad, JTG, MVP, CM Punk, John Morrison

Najkrótszy posiadacz: Shad - około 15 minut

Najdłuższy posiadacz: CM Punk - 64 dni

Aktualny posiadacz: CM Punk - od 30.04.2010

Najbardziej wyczekiwanym wydarzeniem była WrestleMania XXVI. Emocje udzielały się nawet poza tematem Diary czyli w Shoutbox’ie. WrestleMania zebrała najwięcej komentarzy i ocen. Co do tej pierwszej kategorii to było ich aż 14*. Natomiast ocen uzbierała aż 74, czyli liczba głosów oddana w ankiecie poświęconej właśnie tej gali. Oto wyniki tej ankiety:

ŚWIETNA: 48% - 36 głosów

DOBRA: 33% - 25 głosów

TAKA SOBIE: 14% - 11 głosów

SŁABA - 2% - 2 głosy

*więcej komentarzy było pod ostatnim SmackDown! przed Extreme Rules ale nie zaliczyłem tego gdyż pojawiło się kilka wpisów z samymi typami na tą galę.

Zdecydowanie największym osiągnięciem tego diary jest zwycięstwo w kategorii Diary Roku 2010 na forum Attitude. Raz jeszcze serdecznie dziękuję za każdy głos. Było tych głosów 15 a nominacji 8.

Temat z diary ma aktualnie 223 odpowiedzi i 28257 wyświetleń oraz 15 stron. Diary, które aktualnie są na forum te nadal żyjące i te zapomniane nie uzyskały takiego wyniku także cieszę sie, że mogłem rozruszać ten dział. Oczywiście są jeszcze osoby takie jak Menez, Stamford a nawet i LooseCannon[trochę inne czasy], którzy są godnymi rywalami w walce o ciekawsze opowiadanie.

Teraz wejdźmy trochę w to opowiadanie tak jakby to się działo na prawdę a więc najważniejsze wydarzenia w WWE pod moim władaniem:

-Przejęcie federacji przez Pinia,

-Czystki w rosterach, usunięcie dywizji Div i ich pasów,

-Zatrudnienie Jeff’a Hardy’ego!

-Pierwsze RAW i SmackDown pod wodzą Pinia,

-Pierwsze PPV Pinia jako prezesa WWE i początek drogi na WrestleManię!

*Chris Jericho traci pas w Triple Threat Match’u ale pojawia się w Maint Evencie, 20 man Royal Rumble Match’u atakując Matt’a Hardy’ego i wygrywa ten pojedynek.

-WWE Draft, na którym 14 zawodników zmieniło brandy!

-Elimination Chamber:

*Niesamowita szansa zwycięzcy Royal Rumble Match’u gdyż wystąpił on w pojedynku o WWE Championship! Wygrał jednak Batista.

*Randy Orton po drafcie na SmackDown wygrywa Elimination Chamber Match, którego stawką był pas Wagi Ciężkiej.

-29.02.2010 - WWE RAW Viewer’s Choice

-WRESTLEMANIA XXVI - 28.03.2010

*Money in the Bank zdobywa Drew McIntyre i wykorzystuję walizkę na tej samej gali zdobywając jednocześnie WWE Championship pokonując świeżego mistrza - Chris’a Jericho

*Wielkie starcie na lini DX-BoD. Triple H poległ w walce z Kane’em, Shawn Michaels w walce z Undertaker’em a Stone Cold Steve Austin uratował honor i pokonał The Rock’a w wyczerpującym No DQ Match’u

-Zakończenie drogi na WrestleManię.

-Extreme Rules - najbardziej hardcore’owe widowisko spod znaku WWE. Wielu zawodników ucierpiało w tych starciach np: Sheamus, Ted DiBiase i zdradzony The Undertaker.

-Stone Cold Steve Austin oznajmia na RAW, że opuszcza WWE... Czy powróci? Czy zawalczy z Rock’iem na SummerSlam?

To by było na tyle. Tak oto moje diary ma już rok. Nie zaprzestałem jeszcze pisać i prawdopodobne jest, że podobne podsumowanie będzie również za rok. Dziękuję za to, że nadal czytacie to co się u mnie dzieje, komentujecie i oceniacie. Mam nadzieję, że każdy kolejny odcinek będzie zbierał dużo komentarzy co zmotywuje mnie do jeszcze większej pracy nad diary.

Pozdrawiam i zapraszam na RAW, które mam nadzieję już niedługo. Pinio

http://img854.imageshack.us/img854/6504/wwesignweb.jpg

Edytowane przez Pinio
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/15/#findComment-230368

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Aigor
      1. CM Punk dostanie wymarzony ME na Wrestlemanii. 2. John Cena bije rekord Rica Flaira i zostaje po raz 17 mistrzem świata. 3. Randy Orton przechodzi heel turn i dostaje feud z Cody Rhodesem. 4. Roman Reigns ponownie... znika na kilka miesięcy. 5. Całkowity rozpad ekipy Judgment Day. 6. Royal Rumble Match kobiet wygrywa któraś z powracających zawodniczek, np. Becky Lynch, Charlotte Flair lub Alexa Bliss. 7. RRM wygrywa ktoś ze statusem legendy federacji, np. CM Punk, John Cena lub Randy Orton. 8. Gunther traci tytuł na Wrestlemanii, Rhodes traci tytuł na Summerslam. 9. Do akcji wraca Brock Lesnar i dostaje do rywalizacji kogoś z trójki Gunther, Damian Priest lub Bron Breakker. 10. La Knight ponownie sięga po tytuł United States. 11. Big E wraca podczas RRM, eliminuje Xaviera Woodsa oraz Kofiego Kingstona z walki a na WM dostajemy Triple Threat match między tą trójką. 12. Pentagon Jr i Rey Fenix po pojawieniu się w WWE, jeszcze w tym roku sięgną po tytuły Tag Team. 13. Transfery do WWE, min. Josh Alexander, Jordynne Grace, Joe Hendry (na stałe), Ricky Starks czy Wardlow. 14. Z fedki zwolnieni zostają min. Omos, Apollo Crews,  Akira Tozawa, Giovanni Vinci, Karl Anderson czy Luke Gallows.  15. Matt Cardona w końcu wróci do WWE i staje się solidnym mid carderem.  16. TNA po raz kolejny wystawi swoich zawodników do RRM, tym razem będą to Moose oraz Masha Slamovich. 17. Projekt Wyatt Sicks (niestety) zostanie porzucony a zawodnicy pójdą w swoją stronę. 18. Tytuł IC/US wpadnie w ręce osoby, która jeszcze go nie posiadała, min. Dominick Mysterio, Chad Gable, Jacob Fatu, Bronson Reed czy Ludwig Kaiser. 19. Awanse z NXT do głównych rosterów, min. Trick Williams, Tony D'Angelo, Wes Lee, Roxanne Perez czy Cora Jade. 20. Walizka MiTB powędruje do Brona Breakkera (faceci) oraz Dakoty Kai (kobiety).  21. Tytuły ME/Mid Cardowe podczas draftu zamienią się rosterami.  22. Goldberg powraca na swój Last Dance a potem (wreszcie) kończy karierę.  23. Gala PLE odbędzie się w którymś z wymienionych krajów (Niemcy, Francja, Anglia lub zupełnie nowy kierunek, np. Belgia, Włochy czy Hiszpania).  24. Face Turn przejdzie któryś z zawodników, np. Gunther, Bron Breakker, Jacob Fatu.  25. Heel Turn przejdzie któryś z zawodników, np. Seth Rollins, LA Knight, Randy Orton.
    • GGGGG9707
      Trochę WWE miesza z tym Netflixem 😅 No bo wychodzi na to, że na start transmisje na żywo będą się odbywały w jakichś 10-12 językach (w tym np francuski choć Francja i Belgia nie mają dostępu do WWE na Netflixie) a inne języki jak polski dojdą w ciągu 24-48 godzin. Do tego, w niektórych krajach jak Francja czy Belgia zostaje tylko VPN bo WWE nie wejdzie w 2025 roku przez umowę telewizyjną (też trochę bez sensu). Teraz coś widziałem, że dodatkowo RAW na Netflix USA będzie miało reklamy ALE międzynarodowo już nie. Trochę brakuje w tym logiki ale ok 😂
    • Nialler
      Imo w tych wdziankach co wychodzą są nieraz seksowniejsze i bardziej hoterskie niż "na codzień" xD
    • MattDevitto
      Royal Rumble kobiet w 2026 xDDDDDDD
    • KyRenLo
      WWE oficjalnie potwierdza lokalizację Royal Rumble 2026:
  • Dodaj nową pozycję...