Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Hmm czy zawiodłem się na Tobie? Raczej niee. Mimo , że SmackDown! słabsze od pozostałych to i tak trzyma poziom. Powróciłes po przerwie .. to dobrze :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-206948

• Odpowiedzi 456
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

122

• Stamford

19

• Seba_KKS

18

• Adrian!

15

Top użytkownicy w tym temacie

W porównaniu do wcześniejszych gal to ta jest słaba. Edge kolejny raz przegrywa... Co do tego że gala jest słaba to można ci ten jeden raz wybaczyć, przecież i tak często możemy czytać świetne gale w twoim wykonaniu a więc ten jeden raz może być.
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-207045

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

12.04.2010

Przed ostatnie RAW przed Extreme Rules otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z ostatniego RAW:

-DX wyzwali na pojedynek w klatce Brothers of Destruction i propozycja ta została zaakceptowana.

-World Heavyweight Champion pokonał WWE Champion’a czyli Randy Orton gościnnie występując na gali RAW pokonał Drew McIntyre’ra.

-------------------------

Your time is up, My time is now! John Cena przy heat’cie od publiczności idzie do ringu. Bierze mikrofon od spikera…

CENA: W zeszłym tygodniu pokonałem Rey’a Mysterio a także sprawiłem, że Jeff Hardy przegrał swoją walkę. Jestem niezmiernie dumny z tych wyczynów. Mam zamiar tydzień po tygodniu robić coś równie pięknego aż w końcu zdobędę WWE Championship. Na razie jednak moim problemem jest Jeff Hardy. Zaczynam panować nad sytuacją i mam go w garści. Na Extreme Rules chcę się zmierzyć z Tobą Jeff! Nie będzie to zwykły pojedynek. Przecież to ekstremalna noc. First Blood Match… Podoba mi się ta nazwa i to co trzeba robić podczas takiego pojedynku. Pokaż, że masz jaja! Przyjmij moje wyzwanie! Albo po prostu rób wszystko by nie doszło do tej walki i okaże się jakim jesteś tchórzem. Nikt nie kazał Ci ze mną zadzierać. Twój koszmar skończy się gdy…

No more words… Jeff Hardy wychodzi do ringu przy niesamowitej owacji…

HARDY: Nic więcej nie mów Cena. Dobrze wiesz, że się Ciebie nie boję i przyjmuje Twoje wyzwanie.

CENA: Właśnie wyznaczyłeś sobie datę końca swojej kariery.

HARDY: Nie sądzę. Wiele razy próbowałeś mnie wykończyć ale bez względu na to nadal stoję w moim ringu i nadal jestem w najwyższej formie.

CENA: Zaraz zaraz. Małe sprostowanie. Jakim TWOIM ringu? Czy ja się przesłyszałem?

HARDY: Wręcz przeciwnie. Słyszałeś bardzo dobrze. To jest mój ring i lepiej go opuść.

CENA: Prędzej Undertaker mnie stąd wyrzuci własnymi siłami niż Ty i twoja gadka.

Na sali zrobiło się ciemno i usłyszeliśmy dzwon! Światło się zapala a John Cena czołga się w stronę titantronu…

HARDY: No proszę. Umiesz przewidzieć to co się za chwilę zdarzy. Niesamowite ale nie pomoże Ci to na Extreme Rules!

No more words… Jeff Hardy wchodzi na każdy narożnik i tauntuje a następnie żegna się z fanami i wraca do szatni…

Normal Match

Big Show vs Evan Bourne

Evan od razu rozpoczyna od serii kopnięć w dolne kończyny największego atlety na świecie. Jednak ten sobie nic z tego nie robi i odpycha znacznie mniejszego od siebie rywala jedną ręką. Big Show rusza z szarżą ale Evan przechodzi mu pod nogami i z pomocą lin wybija się w powietrze próbując zaatakować ale Show chwyta go za szyję i Chokeslam! Przypięcie 1…2…3!

Jesteśmy w szatni Drew McIntyre’ra...

McINTYRE: Przegrałem z Shawn’em Michaels’em a tydzień później z Randy’m Orton’em. Nie zmienia to faktu, że jestem mistrzem WWE. Jestem przyszłością tej federacji i już dzisiaj pokażę, że moje dwie ostatnie porażki to tylko i wyłącznie wypadek przy pracy. Zmierzę się z moimi dwoma przeciwnikami na Extreme Rules. Będzie to Handicap Match. Doskonała okazja by pokazać kto tutaj rządzi. Skoro pokonam ich na Extreme Rules to i dzisiaj dam sobie radę. Batista i Chris Jericho są największymi przegranymi WrestleMani… Ja natomiast największym wygranym. Wybraniec byłego prezesa WWE pokazuje na co go stać. Zdobyłem walizkę Money In the Bank na najwspanialszej gali. Tego samego wieczora zrealizowałem kontrakt z wiadomym skutkiem. Chris Jericho dzięki mnie stał się jednym z najkrótszych mistrzów, jak nie najkrótszym. Powinieneś być mi wdzięczny Chris a nie domagać się rewanżu. Dzięki mnie zapisałeś się do historii. Jesteś legendą a więc Twój czas nadszedł końca tak samo jak i Batisty…

Normal Match

Intercontinental Champion Kofi Kingston vs John Cena

Kofi podczas wejścia na ring oglądał się za siebie by nie zostać zaatakowanym z zaskoczenia przez John’a Cenę. Nic się nie stało i rozpoczynamy. Zwarcie w środku ringu i przewagę zyskuje John. Przechodzi do head lock’u ale Kofi szybko się uwalnia i atakuje serią kopnięć w dolne kończyny Ceny. Odbicie od lin i Cena unika clohtesline’u a w kontrze sam powala rywala w taki właśnie sposób. John wchodzi na narożnik. Kofi powoli wstaje i Top Rope Leg Drop! Cena wznosi rękę w górę i pokazuje do Kofi’ego gest „You Can’t See Me”. Odbicie od lin i jest! Kofi z pomocą lin wstaje a John ustawia się do kolejnej akcji. Wyniesienie i Attitude Adjustment! Cena nie przypina tylko podnosi mistrza interkontynentalnego i kolejne wyniesienie i kolejne Attutude Adjustment! Przypięcie 1…2…3!

Maryse i jej gość…

MARYSE: Moim gościem jest Triple H. Stawiliście wyzwanie Braciom Destrukcja i zostało ono przyjęte. Nie obawiacie się spotkać z nimi w klatce?

TRIPLE H: Gdybyśmy się obawiali to byśmy nie stawiali tego wyzwania. Zrobimy wszystko aby zdobyć pasy Tag team’owe.

MARYSE: To już druga Wasza próba. Co jeśli się nie uda?

TRIPLE H: Takich pytań można zadawać w nieskończoność. 25 kwietnia 2010 roku przekonamy się czy pasy Tag team zmienią posiadaczy czy nie. A wtedy pomyśli się co dalej…

Spójrzmy co nas jeszcze dzisiaj czeka…

http://img230.imageshack.us/img230/8748/triplerey.jpg

Triple H zmierzy się z Rey’em Mysterio

http://img264.imageshack.us/img264/6744/2on1.jpg

W walce wieczoru dzisiejszej gali zobaczymy 2 on 1 Handicap Match. Batista i Chris Jericho przeciwko WWE Champion’owi - Drew McIntyre’owi!

Widzimy Batistę rozgrzewającego się… Podchodzi do niego Chris Jericho…

JERICHO: Batista… Jesteśmy po tej samej stronie. Dzisiaj nasze połączone siły pokonają aktualnego mistrza WWE a dopiero na Extreme Rules rozstrzygniemy między sobą kto będzie nowym mistrzem WWE.

BATISTA: Dobrze wiesz, że zależy mi na pasie tak samo jak Tobie i podchodzę do tego tak samo jak ty. Dzisiaj musimy pokonać Drew. Zyskamy dzięki temu przewagę psychiczną nad nim a reszta pójdzie łatwo.

JERICHO: Cieszę się, że się rozumiemy.

Panowie uścisnęli sobie dłonie i uśmiechnęli się…

Normal Match

Triple H /w.Shawn Michaels vs Rey Mysterio

Przyjacielski uścisk dłoń i możemy rozpoczynać. Triple H wygrywa próbę sił i przechodzi do head lock’u ale Rey szybko ucieka spod tego uścisku i odbija się od lin i unika clothesline’u. Kolejne odbicie od lin i kolejny unik. Rey odbija się od lin nogami i wykonuje salto w powietrzu a następnie wskakuje na Triple H’a powodując upadek i jednocześnie przypinając. Pin tylko do dwóch. Na rampę wychodzi mistrz interkontynentalny Kofi Kingston. Rey zauważył to i staje przy linach krzycząc coś do swojego przeciwnika na Extreme Rules. The Game w międzyczasie odpoczął i wstał. Odwraca Rey’a i kopie go w brzuch ale Rey ucieka przed Pedigree pod nogami HHH i odbija się od lin a następnie kapitalna Hurricanrana. Triple H na drugiej linie! Rey wznosi rękę w górę a następnie odbija się od lin i wykonuje 619! Rey po zewnętrznej stronie lin jeszcze spogląda na Kofi’ego a następnie wyskakuje i Splash! Przypięcie i 1…2…3! Rey zwycięża ale w ringu jest już Kingston, który atakuje meksykanina pas’em. Uderzenie w głowę powala najmniejszego zawodnika WWE. Seria kopnięć w różne części ciała. Kofi podnosi Rey’a i układa sobie do swojej akcji kończącej. Ale nie pozwala mu tego zrobić Triple H. Seria ciosów w twarz. Odbicie od lin i kopnięcie w brzuch a następnie Pedigree! The Game pomaga wstać Mysterio i wspólnie celebrują zwycięstwo tego drugiego.

Maryse i kolejny jej gość…

MARYSE: Tym razem moim gościem jest drugi członek DX - Shawn Michaels. Shawn a czy Ty obawiasz się pojedynku z Braćmi Destrukcja?

MICHAELS: W żadnym wypadku. To pytanie jest trochę głupie ze względu na to, że to my stawiliśmy to wyzwanie.

MARYSE: Oczywiście. Rozumiem. W takim razie czy macie jakąś taktykę. W końcu to druga Wasza próba i być może ostatnia…

MICHAELS: Mamy taktykę. Nie wiemy czy plan wypali ale będziemy starali się wygrać. Nie zdradzę szczegółów bo to byłby gol samobójczy z naszej strony. Nie mam więcej czasu…

2 on 1 Handicap Match

Batista & Chris Jericho vs WWE Champion Drew McIntyre

Rozpoczyna Chris. Zwarcie w środku ringu. Drew atakuje kolanem. Bardzo mocna seria takich ciosów powoduje, że Chris zgiął się w pół. Ataki rękoma w plecy i głowę i Chris pada na kolana. Drew odbija się od lin i potężny kopniak w twarz. Pierwszy pin 1…2! Drew nie zamierza spowalniać. Podnosi Chris’a i wyniesienie. Pokaz siły Drew i potężny Back Suplex. Kolejne przypięcie i znowu 2. WWE Champion podnosi swojego rywala ale Y2J przepycha go teraz sprytnie w narożnik. Kilka kopnięć i ucieka do swojego narożnika i zmienia się z Batistą. Animal powala clothesline’em mistrza WWE. Kolejny Clohtesline i Batista tauntuje. Publiczność mocno go dopinguje. Można powiedzieć przed ostatni mistrz WWE atakuje i ustawia sobie głowę Drew między swoimi nogami. Wyniesienie i Batista Bomb?! Drew jest na wyniesieniu zaczyna uderzać pięściami w głowę Batisty i ten nie wytrzymuje tego i spada na plecy a McIntyre od razu pinuje. 1…2! Chris wbiega do ringu ale szybko zostaje kopnięty w brzuch i Double Underhook DDT! Batista zdążył w międzyczasie wstać i także zostaje kopnięty w brzuch i także otrzymuje akcję kończącą! Przypięcie 1…2…3! Mistrz jak zapowiedział tak zrobił!

Zaraz po tym wydarzeniu Monday Night RAW zakończyło się!

http://a.imageshack.us/img844/1728/wwenxtlogocutbypassi.png

WWE NXT

13.04.2010

1.Mentorzy głosują i tak prezentuje się ranking…

-David Otunga

-Wade Barret

-Michael Tarver

-Daniel Bryan

-Darren Young

-Justin Gabriel

-Heath Slater

-Skip Sheffield

A więc Skip zostaje wyeliminowany! Na koniec powiedział tylko, że to nie koniec!

2.Dolph Ziggler powiedział, że Heath musi wziąć się do roboty bo przedostatnie miejsce w pierwszym głosowaniu nie jest zbyt ciekawe…

3.Heath Slater /w.Dolph Ziggler def. Justin Gabriel /w.Evan Bourne

4.CM Punk chce aby Darren Young ogolił włosy i przyjął styl życia Straight Edge. Darren odrzucił te propozycję i za karę Punk wyznaczył mu pojedynek…

5.Sheamus /w.Michael Tarver def. Darren Young /w.CM Punk

Po walce Punk wykonał GTS na Young’u i przy owacji od publiczności zostawił go w ringu.

6.Matt Striker zapowiedział drugą eliminację już za tydzień!

AKTUALNA KARTA NA EXTREME RULES[25.04.2010]:

PLAKAT:

http://a.imageshack.us/img163/1803/plakatb.jpg

1.Extreme Rules Triple Threat Match for WWE Championship

http://a.imageshack.us/img210/9229/drewy2jbatista.jpg

Drew McIntyre© vs Chris Jericho vs Batista

2.Chairs Match for WWE Intercontinental Championship

http://a.imageshack.us/img835/576/kofirey.jpg

Kofi Kingston© vs Rey Mysterio

3.No Disqualification Match for Hardcore Championship

http://img299.imageshack.us/img299/8494/morrisonpunk.jpg

John Morrison vs CM Punk©

4.3 Stages of Hell Match[Extreme Rules, Last Man Standing & Streetchers Match]

http://img695.imageshack.us/img695/7959/sheamusdibiase.jpg

Sheamus vs Ted DiBiase

5.Steel Cage Match for Tag Team Championship

http://img835.imageshack.us/img835/8331/boddx.jpg

Brothers of Destruction© vs D-Generation X

6.First Blood Match

http://img833.imageshack.us/img833/9697/cenajeff.jpg

John Cena vs Jeff Hardy

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-208208

Sorki że musiałeś czekać aż 5 dni. :(

Już komentuję, ładny segment z Cenką i Jeffem :)

Wynik Evan vs Show był do przewidzenia, HeelTurn Kofiego?

Wszystko ładnie, czekam z niecierpliwością na Extreme Rules :)

Czekam na podanie walki o pas wagi ciężkiej...

Edit.

Walka zapowiada się ciekawie, Drew pokonał obydwu panów w Handicap Matchu i prezentuje się bardzo dobrze. Było by źle gdyby przegrał tak szybko swój pas. Myślę że warto postawić całą kasę na Drewa.

2.Chairs Match for WWE Intercontinental Championship

Ładnie prowadzi się ich feud(jak dobrze pamiętam, jak źle napisałem to sory) Kofi jako IC jest nudny a Rey może i byłby dobrym Champem. Kła kła kła kła... Niech Rey wygra. Kofi to już nie to samo...

3.No Disqualification Match for Hardcore Championship

Oby wygrał CM Punk. Morrison jako Hardcore Champ to by było jakieś dno. Na pewno ktoś się wtrąci. Może Christian, i odzyska swój pasik ^^

4.3 Stages of Hell Match[Extreme Rules, Last Man Standing & Streetchers Match]

Sheamus vs Ted DiBiase

Ładnie feudzik się prowadzi od bodajże EC. 3 hale. Pierwsza na pewno będzie należała do Tadzia. Druga raczej do Sheamusa. A trzecia znowu do Tedzika. Chciałbym żeby to teraz Ted wygrał. Feud jest bardzo fajny i oby był długi. Gratuluje pomysłu :)

5.Steel Cage Match for Tag Team Championship

Ahhh... marzę o wygranej DX i feudzie braciszków. Gimmick vs Maska ^^ Ładnie by to wyglądało jednak BoD rządzą w klatkach. Życzę powodzenia :)

6.First Blood Match

John Cena vs Jeff Hardy

Ładnie Jeff dogadał dla Cenki. Wygrana należy mu się jak najbardziej.

To tyle. Nadal nie ma walki o pas wagi ciężkiej.

Edytowane przez Rany
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-209102

Kofi już od dawna jest heelem. Na RR pobił po swojej walce Reya i mamy bardzo fajny feud obu panów.

Karta ciekawa. Cena powinien teraz już wygrać, DiBiase również ale tylko dzięki czemuś ekstremalnemu. Normalnie bez szans z Sheamusem ale gdy użyje krzeseł itp. to wygra ;)

Pas powinien powędrować do Jericho. Może Drew ma go tylko chwilę ale na więcej nie zasługuje poza tym strasznie nie podoba mi się że w WWE KAŻDY trzyma pas minimum 2 miesiące, jakby wcześniej nie mógł przegrać. Liczę jeszcze na Kofiego i to byłoby na tyle ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-209209

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

16.04.2010

SmackDown! rozpoczynają efektowne pokazy sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Panowie wspomnieli wydarzenia z ostatniej gali niebieskiego brandu:

-Edge za wszelką cenę domaga się walki o pas wagi ciężkiej.

-Bracia Destrukcja przyjęli wyzwanie i na Extreme Rules będą bronić Tag Team Championship w Steel Cage Match’u przeciwko DX.

-Sheamus rzuca wyzwanie Ted’owi DiBiase i na Extreme Rules zmierzą się w 3 Stages of Hell Match’u!

You think, You know me… Edge zmierza do ringu. Bierze mikrofon od spikera po czym rozpoczyna…

EDGE: Przyszedłem tutaj gdyż sprawa walki o pas, którego posiadaczem jest Randy Orton nadal nie jest rozstrzygnięta. Jedynym pretendentem mogę być ja więc kolejny raz domagam się walki. Teddy Long i Prezes są przeciwni temu pomysłowi. Ale Randy ma też prawo głosu i wierzę, że nie okaże się tchórzem. Tydzień temu zapowiedział, że ma dla mnie propozycję ale nie ma czasu i powie mi na dzisiejszej gali. Czekam Orton na Ciebie!

Po chwili ciszy słyszymy I hear Voices In my head… World Heavyweight Champion Randy Orton zmierza do ringu. Bierze mikrofon...

ORTON: Racja Edge… Mam dla Ciebie wyzwanie. Tyczy się ono zarówno Extreme Rules jak i World Heavyweight Championship. Z reguły jest tak, że to pretendent powinien stawić wyzwanie mistrzowi ale tak się nie stało. Skoro tak to żeby nie było… Stawiam Ci wyzwanie! Na Extreme Rules zmierzymy się w…

Cisza na hali…

ORTON: LAST MAN STANDING MATCH’U! Stawką oczywiście będzie World Heavyweight Championship.

EDGE: Jednak nie stchórzyłeś.

ORTON: Ale Ty nie odpowiedziałeś więc coś z Tobą jest nie tak?

EDGE: Zgadzam się na to i nie myśl, że się Ciebie boję. Last Man Standing może być Twoim ostatnim pojedynkiem więc…

ORTON: Więc nie będzie bo Cię pokonam. Za czasów gdy byliśmy Tag Team’em uważałem Cię za gwiazdę. Wydawałeś się być rzeczywiście taki dobry i że znasz się na tym co robisz. Niestety jest inaczej. Wtedy byłeś bardziej doświadczony ale dzisiaj to ja jestem jeden stopień wyżej. Na Extreme Rules mam zamiar zrobić kolejny krok i być już dwa stopnie nad Tobą aż wreszcie będę tak wysoko aż mnie przestaniesz widzieć!

EDGE: Mówisz, że wydawałem się dobry. Nadal jestem dobry i sprytny…

Po tych słowach Edge uderzył Randy’ego mikrofonem w głowę a następnie wykonał Spear’a na mistrzu!

EDGE: Koniec tej dyskusji… Ważne, że nasza walka została już zapowiedziana…

Edge opuszcza ring przy swoim theme…

Normal Match

Matt Hardy vs MVP

Rozpoczynamy od zwarcia. Matt przejmuje kontrolę i odbija MVP od lin po czym wykonuje potężny Powerslam. Odbicie od lin i Leg Drop. Hardy nie czeka i od razu szykuje się do swojej kończącej akcji. MVP podnosi się i odwraca w stronę swojego rywala. Kopnięcie w brzuch i Twist of Fate? A jednak nie! Montel ucieka i powala przeciwnika Clothesline’em. Taunt i Ballin’ Elbow! MVP już się ustawia i czeka na odpowiedni moment, który właśnie następuje. Pozycja do akcji kończącej. Chwila oczekiwania i Playmaker! Przypięcie 1…2…3!

Jesteśmy w szatni… Ted’a DiBiase…

DiBIASE: Nazywam się Million Dollar Dream Ted DiBiase. Jestem synem jednej z największych gwiazd tego biznesu - Ted’a DiBiase Sr. Mam piękny dom, wspaniałą bogatą rodzinę, jeżdżę wypasionym samochodem i kupuję to co mi się podoba. Jednak brakuje mi jednej rzeczy, której kupić nie mogę. World Heavyweight Championship. To jest moje marzenie z dzieciństwa. Gdy mój ojciec zdobywał tytuł marzyłem by za kilkanaście lat zrobić to samo. Na Extreme Rules zrobię pierwszy krok w drodze do tego mistrzostwa. Pokonam Sheamus’a w 3 Stages of Hell Match’u. Udowodnię wszystkim, że jestem coraz lepszy i zasługuję na szansę! Pamiętajcie… Nazywam się Million Dollar Dream Ted DiBiase i jestem przyszłym World Heavyweight Championem!

Tym razem widzimy na zapleczu Undetaker’a i Kane oraz The Rock’a, który ma się coraz lepiej…

UNDERTAKER: Jak z Tobą Rock?

ROCK: Coraz lepiej ale nadal muszę poruszać się na wózku.

UNDERTAKER: Nie udało Ci się wygrać na WrestleMani ze Stone Cold’em. Chcesz rewanżu?

ROCK: Za dwa lata na WrestleMani jak to było przed laty.

UNDERTAKER: Nie ma czasu. Albo staniesz z nim do walki na Extreme Rules albo wcale.

ROCK: Niestety. Extreme Rules należy tylko do Was. Dwóch najbardziej dominujących zawodników w WWE. Dwóch braci zniszczenia.

UNDERTAKER: Skoro nie to zrobimy wszystko by zniszczyć DX!

ROCK: Bardzo dobrze. A z Austin’em jeszcze się rozliczę…

Tiffany i jej gość…

TIFFANY: Moim rozmówcą jest The Miz. Dzisiaj czeka Cię trudne starcie z Celtyckim Wojownikiem. Jak się czujesz przed tą walką?

MIZ: Pokażę na co mnie stać. Czuję się bardzo dobrze i nie zamierzam ustępować.

TIFFANY: Czujesz się pewnie bo John Morrison będzie stał przy Twoim narożniku?

MIZ: Z John’em czy bez pokonam Sheamus’a bo jestem The Miz i jestem niesamowity!

Tag Team Match

Ted DiBiase & Luke Gallows vs John Morrison(w.The Miz) & United States Champion Shelton Benjamin

Po jednej stronie rozpoczyna Luke Gallows a po drugiej trwa kłotnia pomiędzy John’em a Shelton’em. Morrison odpycha Benjamina i to on rozpocznie. Luke rzuca się na swojego rywala i od razu seria ciosów w twarz, kilka kopnięć w brzuch. Odbicie od lin i Morrison unika Clohtesline’u. Po drugiej stronie ringu sam się odbija od lin i Hurricanrana dla Gallows’a! Leży w pozycji do kończącej akcji John’a. Szykuje się nam koniec walki. John wyskakuje i nietrafiony Starship Pain gdyż członek Straight Edge Society przesunął się. Shelton dokonuje zmiany gdyż próba wykonania akcji kończącej przez Morrisona była w ich narożniku. Luke podnosi się i Pay Dirt! Przypięcie 1…2…3! Shelton świętuje wygraną ale od tyłu John Morrison atakuje go i wykonuje DDT! Do ringu wkracza The Miz z krzesłem i seria uderzeń w głowę. Ted DiBiase, który nie walczył ani sekundy wchodzi do ringu i atakuje Miz’a! Clothesline i Mr.Awesome poza ringiem. Pora na Morrison’a. Zachodzi go do tyłu i Dream Street. Pomaga teraz wstać Shelton’owi i wspólnie opuszczają ring.

Co nas jeszcze dzisiaj czeka…

http://img109.imageshack.us/img109/5469/sheamusmiz.jpg

Sheamus zmierzy się z The Miz’em!

http://img824.imageshack.us/img824/1928/ortonpunk.jpg

World Heavyweight Champion Randy Orton stanie do walki z najczystszym zawodnikiem w WWE i liderem Straight Edge Society- CM Punk’iem

Normal Match

Sheamus vs The Miz (w. John Morrison)

Rozpoczynamy od zwarcia i od razu do head lock’u przechodzi Sheamus. Miz jakoś się wydostaje spod tego uchwytu i odbija przeciwnika od lin ale zostaje powalony clothesline’em. Sheamus nie zwleka i podnosi go a następnie wynosi i chwilę czeka a następnie wykonuje potężny suplex. 1…2! Celtycki Wojownik nie daje za wygraną. Ponownie podnosi swojego rywala i odbija go od lin po czym schyla się by wykonać kolejną akcję. Miz jednak sprytnie zatrzymuje się na linach i kopie Sheamus’a w twarz. Irlandczyk chwiejąc się stoi na nogach a jeden z członków Dirt Sheet wykonuje Dropkick’a i powala swojego rywala. 1…2! Nie ma! Miz ustawia się pod kolejną akcję. Zapowiada się akcja kończąca. Sheamus wstaje i MIz rusza na niego. Układa sobie go odpowiedniej pozycji ale siła Sheamus’a przeważa nad siłą Miz’a i mamy zmianę sytuacji. Sheamus ucieka spod tego uchwytu i kontruje potężnym clothesline’em. Miz powoli się podnosi a Celtic Warrior ustawia się w narożniku. The Miz odwraca się w stronę swojego rywala i Bicycle Kick! Przypięcie 1…2…3! Sędzia wznosi w górę rękę zwycięzcy ale do kwadratowego pierścienia wślizguje się John Morrison i od tyłu atakuje Irlandczyka. Kilka ciosów w twarz ale nie robi to wrażenia na Sheamus’ie. Odpycha John’a i wykonuje Bicycle Kick!

Tiffany i kolejny jej gość…

TIFFANY: Tym razem moim rozmówcą jest pretendent do mistrzostwa świata wagi ciężkiej - Edge.

EDGE: Brzmi to pięknie ale lepiej by brzmiało… Mistrz Świata Wagi Ciężkiej - Edge!

TIFFANY: Nie chcę wybiegać w przyszłość. Wydarzy się to co ma się wydarzyć a tymczasem zostałeś pretendentem można powiedzieć dzięki litości Randy’ego Orton’a.

EDGE: Litości? Randy nie miał wyjścia. Pokazał, że ma jaja chociaż i tak nie rozwiał co do tego moich wątpliwości. Gdyby nie wyzwał mnie na pojedynek to pokazał by całemu światu jakim jest tchórzem.

TIFFANY: Dojdzie do walki między Wami w stypulacji Last Man Standing. Ciężko wskazać faworyta gdy…

EDGE: Faworytem jestem ja! Od Extreme Rules rozpocznę swoją kolejną przygodę z pasem. Najważniejszym mistrzostwem w federacji! Pokonując Randy’ego Orton’a pokażę, że nie jest on jakiś niesamowity jak się wielu ludziom wydaje. Po prostu wygram i era RKO się skończy!

Normal Match

World Heavyweight Champion Randy Orton vs CM Punk(w. Luke Gallows, Mike Knox, Serena)

Pojedynek rozpoczynamy od koleżeńskiego podania ręki. Zwarcie w środku ringu i próba sił. Wygrywa ją CM Punk i przechodzi do head lock’u. Orton jednak szybko uwalnia się spod tego uchwytu i sam do niego przechodzi. CM Punk także nie pozostał zbyt długo w takiej pozycji i odpycha mistrza od lin i powala Clothesline’em. Randy jednak bardzo szybko się podnosi i kolejny Clohtesline! CM Punk wychodzi na zewnętrzną stronę lin. Randy powoli wstaje. Jest już na nogach i Punk wybija się a następnie wykonuje Flying Clohtesline! Przypięcie 1…2! Lider Straight Edge nie wierzy. Jest pewien, że było 3! Niepotrzebnie traci teraz czas na dyskusje. Randy wstaje i atakuje CM’a. Seria ciosów w twarz. Punk w narożniku. Seria kopnięć. Randy bierze rozbieg i atakuje ale Punk unika a Randy w porę się zatrzymał. Kolejne zwarcia i ponownie Orton przechodzi do ataku. Seria ciosów w twarz, odbicie od lin i Powerslam! Randy pada na matę i zaczyna uderzać pięściami w matę. CM Punk wstaje… World Heavyweight Champion także i czeka na odpowiedni moment. Punk odwraca się w Jego stronę ale RKO zatrzymane! Wyniesienie do GTS i czy to Punk wygra!? Randy jednak zeskakuje z pleców lidera Straight Edge Society i RKO!!! Przypięcie 1…2…3! A więc jednak Randy Orton wygrywa ten pojedynek. Sędzia wznosi w górę Jego rękę. Ale widzimy, że do ringu wślizguje się Edge! Orton świętuje i nieświadomie odwraca się w Jego stronę po czym inkasuje potężnego Spear’a! Edge przy swoim theme i porcji gwizdów świętuje. Ale CM Punk wynosi go do GTS! Rated R Superstar pracuje łokciami i Punk spuszcza go ze swoich barków a następnie odwraca się w stronę Edge’a i otrzymuje Spear’a! Edge jest nie do powstrzymania!

Po tym wydarzeniu Friday Night SmackDown! zeszło z anteny!

PLAKAT:

2.Last Man Standing Match for World Heavyweight Championship

http://img215.imageshack.us/img215/6396/ortonedge.jpg

Randy Orton© vs Edge

3.Chairs Match for WWE Intercontinental Championship

4.No Disqualification Match for Hardcore Championship

5.3 Stages of Hell Match[Extreme Rules, Last Man Standing & Streetchers Match]

Sheamus vs Ted DiBiase

6.Steel Cage Match for Tag Team Championship

7.First Blood Match

John Cena vs Jeff Hardy

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-209460

Kolejne dobry odcinek SD. Dobrze opisane walki, które miło się czyta. Już nie mogę się doczekać Extreme Rules. Karta na PPV dobra, a według mnie najciekawsza walka to Sheamus vs. DiBiase. Myślę, że Ted wygra i będzie pretendentem do WHC.

Zapraszam do mnie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-209824

PPV zapowiada się naprawde ciekawie. Na RAW zdziwiło mnie lekko jak łatwo radzi sobie Drew. Myślę że na PPV będziemy mieli dużo zmian właścicieli pasów ;]
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-210073

dobra gala. dobrze zaprezentowali się przy mikrofonie zarówno orton jak i edge. później była pierwsza walka wynik jej był mi obojętny. druga walka natomiast bardzo mi się spodobała i przyjemnie się ją czytało, po walce tej nastąpiła niezła akcja z udziałem gwiazd. pojedynek shemausa z mizem równie ciekawy i dobrze że majonez wygrał, myślę że obroni on pas na gali ppv. wywiad przeskoczę i od razu przejde do walki wieczoru randy orton vs cm punk szkoda że nie udało się wygrać punkowi. kolejne zwyciestwa ortona powoli stają się nudne...
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-210083

http://a.imageshack.us/img6/7586/rawlogon.gif

MONDAY NIGHT RAW

19.04.2010

Ostatnie RAW przed Extreme Rules otwierają pokazy sztucznych ogni oraz theme Nickelback - Burn it to the Ground. Po tym początku przywitali nas komentatorzy Michael Cole i Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z ostatniego RAW:

-Cena i Hardy umówili się na First Blood Match na Extreme Rules

-WWE Champion pokonał Batistę i Chris’a Jericho w 2 on 1 Handicap Match’u.

Booyaka, Booyaka! Rey Mysterio przy ogromnej owacji od publiczności zmierza do ringu gdzie bierze mikrofon od spikera…

MYSTERIO: Przyszedłem tutaj aby powiedzieć kilka zdań na temat Kofi’ego Kingston’a i naszej walki na Extreme Rules. Chciałbym na początku rozwiać Wasze wątpliwości, o ile takowe macie, że boję się Kofi’ego. Wcale tak nie jest. Kingston to bardzo niebezpieczny człowiek. Może wyrządzić krzywdę ale ja chcę go tego oduczyć. Niesłusznie posądził mnie o to, że chciałem go przekręcić i skończy się to dla mnie faktyczną stratą pasa. Pierwszy krok ku temu już zrobiłem. Pozbawiłem go możliwości ściągnięcia walizki na WrestleMani. Bardzo się z tego powodu cieszę. Jestem wręcz z siebie dumny. Będę jeszcze bardziej gdy zdobędę Intercontinental Championship. Chcę zdobyć ten pas dla Was! Moich fanów. Jesteście zawsze po mojej stronie i zawsze wierzycie, że wygram nawet gdy jest to już raczej niemożliwe…

SOS! I hear them shoutin’! Kofi Kingston wychodzi przed titantron z mikrofonem w ręku…

KINGSTON: Rey… Skończ już te swoje śmieszne gadanie. Robi mi się niedobrze gdy słyszę jak mówisz: „Kocham Was moi fani. Jesteście wspaniali”. Takie coś to na koncertach jakiegoś beztalencia pop’owego. Ważne są też Twoje słowa, że się mnie nie boisz. Wiesz… Właściwie to mało mnie obchodzi to czy się mnie boisz czy mnie. W rzeczywistości jest tak, że czujesz co innego i mówisz co innego. W każdym razie na Extreme Rules nie zamierzam dać Ci taryfy ulgowej. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę część wyłaniającej się spod kolorowej maski twarzy, po której spływają łzy smutku. Chyba nawet poproszę kogoś aby zrobił zdjęcie. A Tobie polecam obejrzeć powtórkę tego show gdyż ten widok będzie piękny.

MYSTERIO: Teraz ty skończ Twoje śmieszne gadanie. Mi także robi się niedobrze gdy kłamiesz. Takie coś to w filmach science-fiction a nie tutaj! Możesz myśleć, że się Ciebie boję ale prawdą jest to, że na Extreme Rules spotkamy się w ringu by walczyć o pas, który posiadasz. A skoro będzie to Chairs Match to na moment tej walki zmienię się w złego człowieka i pokażę Ci na czym polega ten pojedynek!

Normal Match

Vladimir Kozlov vs R-Truth

Pojedynek rozpoczynamy od zwarcia i Kozlov zdobywa przewagę. Odpycha R-Truth’a ale ten wykorzystuje swoje zdolności gimnastyczne by jak najmniej ucierpieć. Aroganckie zachowanie Truth’a w postaci tańca. Kozlov zdezorientowany i jednocześnie zdenerwowany. Rusza na R-Truth’a ale ten unika i kontruje wykonując Dropkick’a ze wspaniałą śrubą w powietrzu. Przypięcie 1…2…3!

Normal Match

Christian vs Chris Masters

Ten pojedynek także rozpoczyna się od próby sił. Znacznie większy i silniejszy Chris Masters wygrywa to starcie i przechodzi do head lock’u po czym szybko odbija swojego przeciwnika od lin i powala Clothesline’em. Christian szybko wstaje i unika drugiego clothesline’u. Masters sprytnie się zachował i atakuje swojego rywala próbując zapiąć Masterlock. Czy uda się dopiąć. Kapitan Charyzma ucieka jednak i układa sobie przeciwnika pod Killswitch! Jest akcja kończąca Christian’a i przypięcie 1…2…3!

Jesteśmy w szatni Chris’a Jericho. Były WWE Champion siedzi na krześle…

JERICHO: Patrzycie właśnie na przyszłego WWE Champion’a. Tak wiem. Każdy tak mówi ale moje słowa przerodzą się w czyny. W przeciwieństwie do innych nie rzucam słów na wiatr. Jestem największym wygranym i jednocześnie przegranym WrestleMani. Chcę zmazać tę plamę. Pas WWE byłby nadal w moim posiadaniu gdyby nie Money In the Bank Ladder Match i walizka, którą ściągnął aktualny mistrz. Już w tą niedzielę Extreme Rules. Ekstremalna noc, bez zasad. W ringu ja, Batista i Drew. Tylko ja zasługuję na bycie mistrzem. Dołożę wszelkich starań aby po tej ciężkiej nocy pas nie zawisnął na ramieniu McIntyre’ra ani Batisty. Pogodziłem się z Animal’em i jesteśmy przyjaciółmi ale na następnej gali nie zamierzam szukać przyjaciół. Moim celem jest zdobycie pasa WWE! Mistrzostwa WWE! Jestem najlepszy na świecie w tym co robię i udowodnię to na Extreme Rules!

Maryse i jej gość…

MARYSE: Moim gościem jest mistrz interkontynentalny Kofi Kingston! Kofi Twoje starcie z Rey’em Mysterio wydaje się być jednym z ciekawszych na Extreme Rules. Jak podchodzisz do tego pojedynku.

KINGSTON: Podchodzę tak jak do każdej walki. Ta walka będzie szczególna. Na szali znajdzie się moje mistrzostwo, podkreślam MOJE mistrzostwo interkontynentalne! Zamierzam też użyć dużej ilości krzeseł aby pozbawić Rey’a Mysterio kolejnej walki na innej gali.

MARYSE: Zmieniłeś się ostatnimi czasy. Co wpłynęło na to, że tak się stało?

KINGSTON: Zawsze taki byłem. Rey towarzyszył mi podczas mojej walki o pas, którego posiadaczem wówczas był Drew McIntyre. Wszyscy myśleli, że robi to po przyjacielsku ale ja wiedziałem, że Rey ma inny cel. Uprzedziłem tego małego cwaniaka. Chciał mnie wykiwać i odebrać mi pas ale ja od razu po walce pokazałem mu, że jestem mistrzem i niech się trzyma ode mnie z daleka. Niestety nie zrobił sobie nic z moich ostrzeżeń i w związku z tym zmierzymy się na Extreme Rules. Rey zgadzając się na tą walkę praktycznie nałożył na siebie koniec kariery.

MARYSE: Dzięki za wywiad…

Normal Match

Batista vs Evan Bourne

Rozpoczynamy od przyjacielskiego uścisku dłoni przez obu panów. Batista szybko wygrywa zwarcie i atakuje znacznie mniejszego od siebie rywala w narożniku. Seria ciosów w twarz. Evan zjechał po narożniku a Batista dokłada jeszcze kilka kopnięć. Atak zostaje przerwany ale tylko na chwilę. Batista podnosi Evan’a i odbija go od lin po czym wykonuje potężnego Spinebuster’a! Taunt i ogromna wrzawa na trybunach. Bourne wstaje i odwraca się w stronę swojego rywala. Batista kopie go w brzuch i wynosi do swojej akcji kończącej. Evan w niebezpiecznej sytuacji zaczyna próbę ucieczki. Seria ciosów w twarz i zeskakuje z barków Batisty. Seria kopnięć w nogi i Batista pada na kolana. Odbicie od lin i Dropkick ale jednak nie. Animal przerwał ten atak. Wstaje i podnosi swojego przeciwnika i ustawia głową między nogi. Wyniesienie i pokaz siły Zwierzaka i potężny Batista Bomb! Przypięcie 1…2…3! Batista jest w dobrej formie przed niedzielnym starciem… Pomaga wstać Evan’owi i wspólnie opuszczają ring przy ogromnej owacji od publiczności…

Oto co nas jeszcze dzisiaj czeka…

http://img560.imageshack.us/img560/5402/ttmatch.jpg

Na początek Tag Team Match. Po jednej stronie Mistrz Interkontynentalny Kofi Kingston i John Cena a po drugiej Rey Mysterio i Jeff Hardy!

http://img207.imageshack.us/img207/6288/drewhhh.jpg

Mistrz WWE Drew McIntyre zmierzy się z Triple H’em!

Tag Team Match

Intercontinental Champion Kofi Kingston & John Cena vs Rey Mysterio & Jeff Hardy

Rozpoczynają Kofi i Jeff. Zwarcie w środku ringu i sprytnie Kofi przechodzi do head lock’u. Jeff szybko odbija swojego rywala od lin i próba clothesline’u ale Kofi unika. Dochodzi wreszcie do kolejnego zwarcia i tym razem Jeff Hardy przechodzi do ofensywy. Przepycha Kingston’a do narożnika i tam rozpoczyna atak. Seria mocnych ciosów w twarz. Sędzia oddziela ich od siebie. Arbiter sprawdza stan mistrza interkontynentalnego. Ale Kofi sprytnie ucieka i kopie Jeff’a w brzuch. Kolejne kopnięcie. Odbicie od lin i Clohtesline. Rey czeka aż Hardy będzie w stanie się z nim zmienić. Kofi tauntuje i chyba będzie Bo Bo Leg Drop. Kofi odbija się od lin, wykonuje znane wszystkim gesty i wyskakuje w powietrze ale Jeff unika i szybko zmienia się z Rey’em Mysterio, który od razu rusza z impetem na Kingston’a. Seria ciosów w twarz, odbicie od lin i Hurricanrana! Kofi padł na matę ale dość szybko wstał. Mysterio poprawia Drop Kick’iem w plecy i Intercontinental Champion ląduje na drugiej linie. Cena zmienia się czego nie zauważył Rey, który odbija się od lin i wykonuje 619 na swoim przeciwniku na Extreme Rules. Jeszcze wyskok i Splash łączony z pin’em! Sędzia jednak dopiero teraz mówi o zmianie. Cena wchodzi do ringu i od razu serwuje potężnego kopniaka w głowę Rey’owi. Podnosi go i całą siłą wbija w narożnik. Mysterio po tym wbiciu a właściwie odbiciu chwieje się na nogach a Cena powala go potężnym clothesline’em. Kolejny raz podnosi swojego rywala. Wyniesienie i potężny Suplex! Cena tauntuje. Publiczność gwiżdże. John jednak nie atakuje swojego rywala tylko coś krzyczy do kibiców. Mistrz 619 zdołał odpocząć się podnieść. Cena odwraca się w Jego stronę i Drop Kick! Meksykanin szybko doskakuje do swojego narożnika i zmienia się z Hardy’m! Cena chcąc uniknąć kontaktu z Jeff’em próbował się zmienić z Kofi’m ale był za wolny. Jeff dopada do niego i podnosi po czym odbija od lin i powala clothesline’em. John jednak szybko się podnosi. Hardy próbuje jeszcze raz zrobić to samo co przed chwilą ale John wynosi go do AA! Chwila oczekiwania i Attitude Adjustment! Przypięcie 1…2…3! Kofi Kingston i John Cena wygrywają ten pojedynek!

Maryse i jej gość…

MARYSE: Moim gościem jest powracający do zdrowia po wyczerpującej walce na WrestleMani - Stone Cold Steve Austin. Na początek pytanie o Twój stan zdrowia. Wszystko już jest w porządku?

AUSTIN: Najgorsze już za mną. Przechodzę teraz rehabilitację aby wrócić do optymalnej dyspozycji.

MARYSE: Jak długo jeszcze będzie ona trwała i czy jest szansa na powrót do ringu?

AUSTIN: Przed tą kontuzją nie zamierzałem powracać do czynnych walk. Mój konflikt z Rock’iem musiał przenieść się do ringu i skończyło się jak się skończyło. Jeśli Rock chce się zrewanżować to oczywiście nie będę miał nic przeciwko temu tylko muszę wyzdrowieć.

MARYSE: WrestleMania należała do Braci Destrukcja. Tylko Ty uratowałeś honor D-Generation X. Na Extreme Rules Bracia ponownie będą bronić pasów przeciwko Twoim podopiecznym. Na Elimination Chamber się nie udało. Jak będzie teraz?

AUSTIN: To prawdopodobnie nasza ostatnia szansa na zdobycie tytułów mistrzowskich. Zrobimy a właściwie zrobią bo moją rolą jest ich wspierać a nie walczyć, wszystko aby wygrać. Steel Cage Match to bardzo niebezpieczny pojedynek zwłaszcza, że w przeciwnym narożniku stoją chyba najniebezpieczniejsi zawodnicy w federacji. W każdym razie nie wydaję mi się, że Triple H i Shawn mają jakieś obawy. Gdyby mieli to by nie wyzywali ich na ten pojedynek.

MARYSE: Dzięki za wywiad.

Normal Match

WWE Champion Drew McIntyre vs Triple H(w.Shawn Michaels)

Słyszymy gong i pora rozpoczynać! Drew wystawia rękę i chcę aby Triple H zaczął się z nim siłować. Hunter chwyta za jedną rękę swojego rywala ale McIntyre kopie teraz go w brzuch i atakuje rękoma w tył głowy i plecy. HHH pada na kolana a Drew poprawia potężnym kopnięciem w twarz. 1…2! Za mało aby wygrać. WWE Champion podnosi swojego rywala i odbija od lin ale członek DX wykonuje Neckbreaker! Teraz inicjatywa jest po stronie The Game’a! Podnosi mistrza i odbija od lin a następnie wykonuje Spinebuster! Ogromna wrzawa na trybunach gdy Triple H tradycyjnie przed akcją kończącą zarzucił włosami. Ustawia się i czeka na odpowiedni moment. Drew wstaje i chwiejąc się na nogach odwraca się w stronę swojego przeciwnika. Hunter kopie go w brzuch i Pedi… Na sali zgasło światło i usłyszeliśmy dzwon. Światło się zapala i widzimy Shawn’a Michaels’a leżącego przy ringu, Triple H’a leżącego w narożniku i trzymającego się za głowę a także Drew McIntyre’ra, który zgłupiał od tego wszystkiego. Nie czekał zbyt długo i podnosi HHH a następnie układa sobie go pod akcję kończącą! Double Underhook DDT! Pin to tylko formalność 1…2…3!

Zaraz po tym wydarzeniu Monday Night RAW zakończyło się!

PLAKAT:

Randy Orton© vs Edge

Sheamus vs Ted DiBiase

7.First Blood Match

John Cena vs Jeff Hardy

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-210375

Bardzo fajne RAW. Podbudowało napięcie przed Extreme Rules, fajna karta. Tylko mam jedną prośbę, zrób szybko ER bo mam nadzieję co do tej gali i nie mogę się doczekać :)
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-210469

No no widać, ze gala , która miała podbudować feud Ryjka i Kofiego i spełniła swoje oczekiwania. Dobrze, ze Drew wygrał i stabilizuje pozycje mistrza. Jestem ciekaw czy obroni swoje mistrzostwo.I tak najciekawsze starcie to Sheamus vs Ted :)

Zapraszam do nas :)

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-210502

Chyba lubisz Drewa, co? Bo wygrywa u ciebie wszystko ;D BoD znów atakuje DX, myślę że to będzie ciekawa walka, steel Cage w Tag Teamie naprawde można super rozbudować ;]
https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-210554

• 2 tygodnie później...

http://a.imageshack.us/img6/5848/wwesmackdownlogo.jpg

FRIDAY NIGHT SMACKDOWN!

23.04.2010

SmackDown! rozpoczynają efektowne pokazy sztucznych ogni i theme Divide the Day - Let it Roll. Tradycyjnie przywitali nas komentatorzy Jim Ross oraz Gene Okrelund. Panowie wspomnieli wydarzenia z ostatniej gali niebieskiego brandu:

-Randy Orton wyzwał na pojedynek Edge’a!

-Sheamus pokonał The Miz’a i pokazał, że Ted DiBiase nie będzie miał łatwo na najbliższym PPV!

-Randy Orton kontynuuję swoją mistrzowską passę. Pokonał CM Punk’a.

You think, You know me… Pretendent do Mistrzostwa Świata Wagi Ciężkiej Edge zmierza do ringu. Bierze mikrofon po czym rozpoczyna…

EDGE: Widzicie właśnie przyszłego World Heavyweight Championa! Najbarwniejszą postać SmackDown. Powód, dla którego miliony ludzi zasiadają przed telewizorami aby obejrzeć najlepszego zawodnika. Widzicie twarz WWE. Najbardziej dominującą postać w tej federacji.

I hear Voices In my head… Randy Orton wchodzi do kwadratowego pierścienia…

ORTON: Każdy widzi Ciebie i każdy ma o Tobie inne zdanie. Nie próbuj nikomu wmawiać jak mają Ciebie oceniać. Nie zmienisz ich zdania o sobie. Takimi gadkami pogrążasz się przed milionami ludzi przed telewizorami i przed tysiącami, którzy przyszli tutaj aby zobaczyć wspaniałe show.

EDGE: Niestety Ty musisz to wspaniałe show popsuć swoją obecnością!

ORTON: Chciałbym zwrócić Twoją uwagę na moje ramię i na to co na nim wisi. Rażące w oczy złoto. World Heavyweight Championship a na nim plakietka z moim nazwiskiem. Powinieneś się teraz porządnie zastanowić kto tutaj psuje to widowisko.

EDGE: Fakt. Jesteś mistrzem. Ale tylko do niedzieli. W każdym razie nadal nie zmieniłem zdania i według mnie to Ty jesteś tutaj zbędny. Więc proszę Cię… Opuść mój ring.

ORTON: Tak… Twój ring. Wszystko jest Twoje. Bardzo ładnie sobie to ubzdurałeś.

EDGE: Skończ już i idź sobie. Nie chce Cię tutaj widzieć. Jeśli masz jakieś opory to mogę Ci pomóc!

ORTON: Będziesz musiał się postarać.

Edge uderza Randy’ego mikrofonem a następnie poprawił DDT. Mistrz ma kłopoty. Powoli wstaje i odwraca się w stronę Rated R Superstar’a. Pretendent rusza do Spear’a ale zostaje zatrzymany kopnięciem i próba RKO ale Edge odpycha i ucieka. Randy podnosi swój pas i wznosi go w górę natomiast Edge wraca do szatni…

Normal Match

Carlito(w.Primo) vs DH Smith(w.Tyson Kidd)

Pojedynek rozpoczyna się od seri kopnięć w brzuch dla Carlito. Odbicie od lin i Brazylijczyk unika Clothesline’u i niespodziewanie wykonuje Backbraker! Przypięcie 1…2…3!

Na zapleczu widzimy nadal poruszającego się za pomocą wózka inwalidzkiego The Rock’a oraz mistrzów Tag Team’ów czyli Kane’a i Undertaker’a.

ROCK: Do Extreme Rules zostały już tylko dwa dni. Za dwa dni saga zwana D-Generation X ma zostać zakończona. Steel Cage Match to doskonała okazja aby zakończyć kariery Triple H’a i Shawn’a Michaels’a. Jedynymi osobami, które mogą to zrobić jesteście właśnie Wy. Pokażcie jacy z Was mistrzowie! To DX wyzwali Was na ten pojedynek! Wy się na to zgodziliście i musicie wykorzystać okazję aby ich wykończyć w dosłownym tego słowa znaczeniu! Nie chcę więcej widzieć w ringu tych dwóch twarzy. A z Austin’em się jeszcze policzę…

Normal Match

John Morrison(w.The Miz) vs Sheamus

Słyszymy gong ale John sygnalizuje, że nie może walczyć. Prosi o mikrofon i Jego prośba została spełniona.

MORRISON: Sheamus. Dobrze wiesz, że jesteś jedną z nielicznych osób w tej federacji, którą darzę szacunkiem. Tydzień temu pokonałeś Miz’a w bardzo efektownym stylu. Dzisiaj powinniśmy się zmierzyć ale nie chcę by do tego doszło. Za dwa dni zmierzę się z CM Punk’iem o Hardcore Championship i ten pojedynek będzie mnie kosztował sporo sił, które dzisiaj wolę oszczędzić sobie. Jesteśmy największymi gwiazdami SmackDown i zapewne też całego WWE. Nie walczmy ze sobą.

W tym momencie John wystawia rękę do Irlandczyka…

Publiczność krzyczy „Fight! Fight!” domagając się walki.

Sheamus chwilę się zastanawia i uściska dłoń pretendenta do mistrzostwa Hardcore’u.

Fani zgromadzeni na hali buczą a Celtycki Wojownik wznosi w górę rękę swojego przyjaciela.

Normal Match for United States Championship

Shelton Benjamin© vs MVP

Rozpoczynamy od zwarcia w środku ringu. Kontrolę przejmuję aktualny mistrz, który przechodzi do head lock’u. MVP jednak sprytnie uwalnia się i odbija przeciwnika od lin i Shoulder Block. United States Champion szybko podnosi się i ponownie zostaje powalony lecz tym razem Clothesline’em. Seria Elbow Drop’ów od przeważającego w tej walce MVP. Teraz podnosi swojego przeciwnika i wynosi. Próba Suplex’u ale nieudana. Benjamin w porę uwalnia się i kopie rywala w brzuch po czym wykonuje DDT. 1…2! Gold Standard nie zaprzestaje. Ustawia się w narożniku i chyba będzie chciał zakończyć ten pojedynek. MVP podnosi się i próba Pay Dirt ale Montel powstrzymuje go i powala na matę Big Boot’em! Taunt i odbicie od lin a następnie Ballin’ Elbow! MVP ustawia się i czeka. Mistrz Stanów Zjednoczonych podnosi się i pretendent atakuje. Pozycja do Playmaker’a ale Benjamin uwalnia się i odbija od lin po czym wykonuje z zaskoczenia Pay Dirt! Przypięcie 1…2…3! Pas Stanów Zjednoczonych pozostaje w posiadaniu Shelton’a Benjamina!

Tiffany i jej gość…

TIFFANY: Moim gościem jest World Heavyweight Champion - Randy Orton! Randy za dwa dni zmierzysz się z Edge’m. Będzie to bardzo trudny i wyczerpujący pojedynek. Obawiasz się czegoś?

ORTON: Każdego czeka tej nocy wiele nieprzyjemnych niespodzianek. Nie obawiam się niczego. Po prostu wyjdę na ring i będę robił wszystko to co można w danym pojedynku zrobić by wygrać i obronić mistrzostwo.

TIFFANY: Edge to jeden z najniebezpieczniejszych zawodników w federacji. Nie rusza Cię to ani trochę?

ORTON: Powiem krótko. Jak trzeba to każdy potrafi być kimś kim w normalnym życiu nie jest i nikt sobie go takiego nie wyobrażał.

TIFFANY: Rozumiem. Dzięki za wywiad.

A oto walki, które jeszcze dzisiaj zobaczymy!

http://img641.imageshack.us/img641/5954/punkmiz.jpg

Hardcore Champion CM Punk zmierzy się z The Miz’em!

http://img138.imageshack.us/img138/1872/boddiegde.jpg

Przed Extreme Rules Edge’a i Ted’a DiBiase czeka bardzo trudny sprawdzian. Zmierzą się oni z Tag Team Champion’ami w starciu drużynowym!

Normal Match

Hardcore Champion CM Punk(w.Luke Gallows, Mike Knox, Serena) vs The Miz(w.John Morrison)

Gong!

MORRISON: Zaraz zaraz. Nie tak prędko Punk. To twoje ostatnie godziny jako Hardcore Champion.

Wchodzi do ringu

MORRISON: Powinieneś chyba siedzieć teraz w domu i ze łzami w oczach żegnać się z tym tytułem. Bo chyba nie jesteś aż takim debilem żeby wierzyć w zwycięstwo nade mną. Ale dobrze. Przerwałem Wam pojedynek nie tylko dlatego aby Ci to powiedzieć. Jest jeszcze jedna rzecz…

W tym momencie Morrison uderzył Punk’a mikrofonem w głowę. Do ringu wskoczył Luke Gallows ale Morrison i Miz pchnęli w niego Hardcore Champion’a i obaj wypadli z ringu. Od tyłu do ringu wślizgnął się Mike Knox i powalił rywali podwójnym clothesline’em. Szykuje się do powtórzenia tej akcji i rusza ale M&M unikają i w kontrze wykonują podwójny Drop Kick. Okopują Mike’a ale Gallows i Punk już doszli do siebie i wkraczają do akcji. Gallows zabrał się za Miz’a. Odciąga go od swojego kolegi i odbija go od lin a następnie powala Clothesline’em. Miz szybko wstał ale od razu otrzymał potężnego Big Boot’a i wypadł poza ring. W międzyczasie CM Punk Wykonał DDT na John’ie a następnie GTS. Gallows i Hardcore Champion podnieśli Mike’a Knox’a i wspólnie tryumfowali.

Tiffany i jej gość…

TIFFANY: Tym razem moim gościem jest pretendent do pasa wagi ciężkiej - Edge. Jak się czujesz przed niedzielnym pojedynkiem?

EDGE: Czuje się świetnie. Mam zamiar wykorzystać to uczucie. Zostanę World Heavyweight Champion’em. Wspaniale to wszystko będzie wyglądać. Najlepszy zawodnik brandu, federacji a nawet całego świata wrestlingu jako Mistrz Świata Wagi Ciężkiej!

TIFFANY: Twój przeciwnik także jest pewny siebie.

EDGE: Randy pewny siebie? Bardzo dobrze gra skoro tak mówisz. W rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Nasz pseudo mistrz jest dupkiem! Nie zasługuje aby posiadać najważniejszy pas tej federacji. Ale co tam. Wszyscy się cieszą bo Randy to i Randy tamto. Gdybyście wierzyli mi na słowo to w nie narazilibyście swojego idola na cierpienie jakiego nigdy nie doznał.

TIFFANY: Jeszcze słowo na temat Twojej dzisiejszej walki. Zmierzysz się w drużynie z Ted’em DiBiase a Waszymi przeciwnikami będą Bracia Destrukcja. Czy zastosujesz taktykę John’a Morrisona czy może jednak udowodnisz swoją wartość.

EDGE: Nie mam niczego do udowodnienia. To, że jestem najlepszy wie już każdy! A dzisiaj powstrzymam braci…

Tag Team Match

Tag Team Champions Brothers of Destruction[undertaker & Kane] vs Edge & Ted DiBiase

Rozpoczynają Ted DiBiase i Kane. Wielki Czerwony Potwór od razu powala Ted’a potężnym prawym i zdobywa kontrolę. Seria kopnięć i przeciąga go teraz do swojego narożnika a następnie zmienia się z Undertaker’em. Kolejna seria kopnięć tylko tym razem od Dead Man’a. Zmiana i seria kopnięć od Kane’a. Kolejna zmiana i seria kopnięć od Undertaker’a. Robi się to nudne ale znowu zmiana i Kane kopie swojego rywala. Ted leży w narożniku ale już prawie nieprzytomny. Undertaker wkracza do akcji i podnosi DiBiase’go ale od razu wyniesienie i Last Ride! Przypięcie 1…2…3! Bracia wygrywają a Edge załamany w narożniku powoli wchodzi do ringu. Kiwa głową z niezadowolenia. Tag Team Champions opuścili już ring i udali się do szatni. Edge pomaga wstać Ted’owi, który już doszedł do siebie. Rated R Superstar zostawia go ale nie na długo bo właśnie wykonuje mu Spear! Wychodzi poza ring i bierze krzesło, z którym wraca do kwadratowego pierścienia.

I hear Voices In my head…

Randy Orton wybiega na ring ale Edge nie daje się złapać i ucieka między publicznością. Randy wchodzi na narożnik i tauntuje. Takim obrazkiem kończymy ostatnie SmackDown przed Extreme Rules!

KARTA NA EXTREME RULES[25.04.2010]:

PLAKAT:

Randy Orton© vs Edge

Sheamus vs Ted DiBiase

7.First Blood Match

John Cena vs Jeff Hardy

Komentujcie gale a także typujcie wyniki Extreme Rules. Dla tego co najwięcej trafi jest nagroda!

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-211722

Tak jak wcześniej, pisane żeby podgrzać przed Extreme Rules na które już się nie mogę doczekać :F. Ogólnie dobrze jak zawsze, tylko dawaj te gale szybciej.

Typer:

1. DrewMcIntyre

2.Orton

3.Kofi

4.JoMo

5.Sheamus

6.Brothers Of Destruction

7.Jeff Hardy.

https://forum.wrestling.pl/topic/20156-wwe-w-nowym-wydaniu/page/12/#findComment-211925

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
  • Dodaj nową pozycję...