Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Vengeance 2005: Opinie, dyskusja na temat PPV

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wczoraj odbyła się gala Vengeance. Pierwsze, co mnie zaskoczylo, to bardzo dobry poziom walk podczas calej gali, nie liczac walki div. Praktycznie wszystkie utrzymywaly bdb poziom.

Carlito vs Shelton

Walka dobra, jako tako szybka, kilka dobrych akcji. Carlito pokazal sie z dobrej strony i teraz widac, ze na SD sie po prostu marnowal. Zasluguje na IC Title i mam nadzieje, ze jeszcze go potrzyma.

Kane vs Edge

Walka tez efektowna, nie tak szybka, lecz cos w sobie miala, ze przyciagala oko. Przy wbiegu Snitsky'ego mialem juz nadzieje, ze to Matt, bo publika z poczatku zaczela sie tak lekko cieszyc...(a ogladalem w jakosci 102 kbps wiec z poczatku nie rozpoznalem goscia:P). Wynik dla mnie zaskakujacy, bo Edge ostatnimi czasy mocny push dostawal...

Angle vs HBK

Walka, na ktora najbardziej czekalem. Szybkie akcje...Choc znow troche tego duszenia i przytrzymywania bylo na poczatku walki. Sweet Chin Music konczacy walke byl przeswietny. Zwyciestwo HBKa cieeeeszy :) :D :grin:

Jericho vs Cena vs Christian

Cena'y duzo w tej walce nie bylo widac, ale wyglada na to, ze Christian i Jericho maja szanse zaistniec w najblizszym czasie... Christian jak dla mnie zasluguje na wysoki push, bo tylko on i Jericho podttrzymywali walke, choc nie powiem, ze Cena sie nei staral, bo bym sklamal...Super walka ;)

Batista vs HHH

Tu nie moglo byc niespodzianki;). Walka musiala byc dobra, bo to w koncu Hell In A Cell. Duzo krwi, krzeslo z drutem kolczastym, lancuchy, siatka... To, co lubie ;) Batista 3:0 Triple H Teraz tylko Batista przechodzi na SD! i tam czekam na jakis porzadny feud ;)

Gala jak dla mnie najlepsza dotychczas w tym roku. Mam nadzieje, ze beda jeszcze lepsze, ale po tej gali jestem bardzo mile zaskoczony...Draft robi swoje jak wszyscy widzimy ;) Do tego zanosza sie zapewne nowe feudy...

Edytowane przez Luk
  • Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Norbas

4

• Luk

3

• rey023

2

• Dejv

2

Top użytkownicy w tym temacie

kto wygral cena, jericho czy christian ?
...

na razie odpowiadam, znajac tylko wyniki (gali jeszcze nie mam):

fajnie, ze Kane wygral, fajnie, ze byc moze dostal jakas szanse... chociaz... czy to jest szansa, czy raczej jednorazowy uklon w strone najbardziej niedocenianego na RAW wrestlera???... Edge tak czy siak ma gwarancje walki o WHC... no, chyba, ze Kane przed WM22 zostalby WHC, a ich feud ciagnalby sie przez 9 kolejnych miesiecy... (ale to raczej baaardzo malo prawdopodobne... poza tym obecny posiadacz WHC ma odejsc na SD!)

wygrana Ceny jak dla mnie - sux... no, chyba ze ma to byc poczatkiem feudu Christian vs Cena (bo Y2J chyba do SD! odchodzi, tak?)

HIAC - balem sie ze Trypel wymusi korzystny dla siebie booking, na szczescie stalo sie inaczej... moze po prostu miesnie i kosci juz nie te i sam nie widzi sensu "srania wyzej dupy", bo zdaje sobie sprawe ze poza micskillsami niewiele juz moze pokazac (no i niczego nowego sie juz nie nauczy, w przeciwienstwie do Batisty, przed ktorym jeszcze sporo do zrobienia, ale przynajmniej jest "rokujacy")

HBK-Angle...nie widzialem jeszcze gali, ale czuje ze to byla najlepsza walka, choc co do formy Kurta nie moge byc w 100% pewny...

CCC vs Benjamin... cieszy mnie wynik - nie dlatego, zeby CCC specjalnie wg mnie zaslugiwal na pas, ale dlatego ze Shelton raczej na niego nie zasluguje;-)

HIAC - balem sie ze Trypel wymusi korzystny dla siebie booking, na szczescie stalo sie inaczej... moze po prostu miesnie i kosci juz nie te i sam nie widzi sensu "srania wyzej dupy", bo zdaje sobie sprawe ze poza micskillsami niewiele juz moze pokazac (no i niczego nowego sie juz nie nauczy, w przeciwienstwie do Batisty, przed ktorym jeszcze sporo do zrobienia, ale przynajmniej jest "rokujacy")

hmm nie bede sie silil na wlasne komentarze, przytocze jak to opisano na zachodnim portalu(o Batiscie):

"to co ze znam tylko 2 chwyty wrestlingowe, to zawsze o 4 wiecej niz zna Cena"

to wszystko jesli chodzi o Batiste i Cene :P

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Ja najbarzdiej czekałem na walkę Triple H i Batisty i czekałem na zwycięztwo Hunter'a... szkoda, że się nie doczekałem :(

GrimReaper jeśli myślisz, że Triple H jest już za stary na pas mistrzowski, to może cię zaskocze, ale Batista jest 3 lata starszy. A poza tym Batista niczym sobie nie zasłużył na ten pas... jest przecież Kane, który przez tyle lat tylko przez jeden dzień miał pas :| jednym słowem kpina! Teraz jest jeszcze Kurt Angle, Shawn Michaels, Edge, Chris Jericho, Christian. To oni zasługują na ten pas!

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

• Reputacja:   1

Jak myślicie, czy feud Batista vs HHH będzie dalej się ciągnął czy to już definitywny koniec? Jako że są teraz dwa pasy na Raw to możliwe że na SD pójdzie Batista (zakładając że na SD nie wróci Cena) Ale co wtedy z Hunterem? Jakoś nie widzę go rywalizującego o WWE Title z Ceną. Ciekawe jak się to wszystko rozwinie.
"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

no i niczego nowego sie juz nie nauczy, w przeciwienstwie do Batisty, przed ktorym jeszcze sporo do zrobienia, ale przynajmniej jest "rokujacy")

Batista ma już prawie 40 lat więc aż tak rokujący nie jest...

Gala dobra, jak na WWE stojąca na wysokim poziomie. Wyniki są mocno dziwne, szczególnie w walkach o pasy, no i ten Kane vs. Edge... zdecyduj się Vince, pushujesz Edge'a czy nie? Ja tam jakimś wielkim fanatykiem Edge'a nie jestem, ale trzeba być konsekwentnym-jak pushować, to pushować, a jak nie to nie...

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

Wee to jaki wtedy bylby sens pushowania wrestlera skoro nie moglby z nikim przegrywac ?? To ze ktos dostaje push nie oznacza ze staje sie niezniszczalny :PPP

Gala mi sie bardzo podobala :))

Walko o WWE Title moim zdaniem byla swietna Y2J i CLB wyciagneli ile sie dalo z Ceny , chociaz moim zkromnym zdaniem widac u niego ze sie stara ,jak dla mnie postep jesli chodzi o in ring skills jest widoczny.

Angle vs HBK walka dobra ,ale liczylem na lepsza. Suplex na stol pierszwa klasa :D

HIAC nie zawiodlo i ciesze sie ze Batista wygral :DD

To tyle z mojej strony

Sprowadzanie dowolnych rzeczy WWE i TNA na zamowienie forumowiczow !!!

REY024 Allegro, aktualna oferta:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=24560233

Walko o WWE Title moim zdaniem byla swietna Y2J i CLB wyciagneli ile sie dalo z Ceny , chociaz moim zkromnym zdaniem widac u niego ze sie stara ,jak dla mnie postep jesli chodzi o in ring skills jest widoczny.

no i ja to zauwazylem...od poczatku pobytu na RAW zaczyna sie starac i robi duze postepy...Tak mi sie wydaje..stara sie robic szybsze walki od tych, ktore robil na SD

Gala bardzo srednia

Carlito-Shelton

słaba walka juz dawno intercontinental szedl na psy

Victoria-Hristy

slaba walka

Kane-Edge

walka nic specjalnego,jedynie to fajna koncowka i zwyciestwo Kanea

Kurt Angle vs Shawn Michaels

wrescie dobra walka,najlepsza na gali

John Cena vs Christian vs Chris Jericho

beznadzieja cos tam jeszcze Jerycho walczyl ale to niewystacza

Batista-HHH

dobra walka i co najwaniejsze zwyciestwo Batisty

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

Dla mnie najbardziej podobała sie walka HBK vs. Angle. Była zajebista. Nie wiem czy zwróciliście uwage na akcje którą wykonał Kurt: Powerbomb na Michaelsie na narożnik :D

No i ciesze sie ze tym razem wygrał Shawn.

Dawno tak nie kibicowałem nikomu jak Christianowi w walce z Ceną i Jericho. Christiana bardzo lubie i mysle że fajnie by było gdyby dostał tytuł. No ale niestety...

Hell i a Cell. Wynik walki był dla mnie zaskoczeniem, chociaż ciesze sie że Triple H przegrał. Lubie go , nie lubie Batisty, ale mimo to byłem za tym żeby Batista obronił tytuł. Triple H przegina. Tu chyba wszyscy sie zgodzą.

Ogólnie gala moim zdaniem była niezła.

94370642845de365932a94.jpg

• Reputacja:   1

Ja napisze przede wszystkim o main evencie, ktory najbardziej zapadl mi w pamiec.

Walka chyba najlepsza z 3-ch dotychczasowych konfrontacji Batisty z Triplem (W koncu Hell in a Cell ;) ), ogolnie tez wypadaloby ja ocenic bardzo dobrze, gdyby nie to, ze IMHO byla zdecydowanie za bardzo jednostronna.

Brawa dla HHH za niezle prowadzenie walki i przyjecie kilku(nastu) dosyc emocjonujacych spotow ;) Choc z drugiej strony, skoro to Hell in a Cell, az sie prosilo, zeby Dave tez troszke przyjuszyl i kilka razy wiecej dostal chociazby tym "odruconym" krzeselkiem. Ostatecznie na statusie Main eventera terminuje juz dobre pol roku i wypadaloby przestac traktowac go z taka lekka taryfa ulgowa. No bo co on "zarobil" (wybaczcie markowy styl tego fragmentu wypowiedzi ;) )? DDT na krzeselko i pare strzalow w plecki - to z grubsza tyle. Z przebiegu meczu jego dominacja raczej nie ulegala watpliwosci, a ja w sumie chcialbym zobaczyc nieco bardziej wyrownany pojedynek - w stylu, ze jak juz krwawimy to pokrwawmy razem :) Ale walka w moim mniemaniu zasluzyla jak na warunki WWE na solidna 4.

Z innych rzeczy przylaczam sie do glosu ludzi, ktorym podobal sie 3-way Dance. Sadze jednak, w przeciwienstwie do Luka, ze walka ta nie oznacza poczatku pushu dla Y2J'a i zdecydowanie lepiej byloby dla niego, gdyby przeniosl sie na Smacka! (nie znam rezultatow ostatniego picku z draftu SD!, ale z Lukowych spoilerow wiem, ze Batista i Captain Charisma przeniesli sie do tego fedu :) )

Walka HBK vs. Angle trzymala w niezlym napieciu, a 2-gi Sweet Chin...po prostu miod :)

A jako ciekawostke podam, ze dla mnie najbardzej markowy moment tej gali to...powrot Godfathera i jego Hoooooo' Train ;););)

Kurwa, az podskoczylem w fotelu jak go zobaczylem, co jest w sumie dziwne, bo jak wrocilem do ogladania WWE jakos tak na poczatku 1999 roku nie znosilem kolesia :) I pewnie dalej nie bede go znosil...jak tylko zacznie walczyc :)

Ale brawo dla WWE za spektakularny come back :)

Ogolnie wiec gali, jak i main eventowi wystawiam 4, z malym minusem (za walke kobiet - PO CO????!?!?!? :) )

What is the difference between Sheamus and the World War II? WW II is over ;)

13629172384628ee9bd26ff.jpg

• Reputacja:   4
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  BGZ

spop mam prosbe- mozesz mi podac Hell in a Cell matche w których wrestlerzy w czasie walki powylazili z klatki i wlezli np. na jej dach? Pytam sie bo WWE oglądam dopiero od 2 i pół roku (wcześniej WCW) i nie oglądałem jeszcze takowej walki a wiem że sie zdarzały.

94370642845de365932a94.jpg

Undertaker vs. HBK (pierwsze HIAC),Undertaker vs. Mankind (KOTR'98),Triple H vs. Cactus Jack (No Way Out 2000) - to są najlepsze walki (szczególnie dwie ostatnie) jeśli Cię interesują akcje z wychodzeniem z klatki (dobra była też walka Mankinda z Kane'em z chyba jakiegoś RAW gdzie na troche się wpieprzył Undertaker,wprawdzie nie było akcji z wychodzeniem z klatki,ale początek walki toczył się poza klatką).Żadnych kłopotów nie powinno być z znalezieniem tych walk w sieci tak więc miłego oglądania :).

A co do tej walki z Vengeance pomiędzy Batistą a HHH w HIAC.... w sumie wyszło lepiej niż się spodziewałem...