Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

You're Fired! - dyskusje na temat zwolnień

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A dla mnie te informacje o zwolnieniu Punka to grube nadużycie. To nie jest jakiś ogór w stylu Brodusa Claya, tylko CM Punk. Przejrzałem kilka pierwszych portali, po wpisaniu w Google frazy "wrestling news" i nigdzie nie znalazłem na czele informacji o zwolnieniu czy też czymkolwiek negatywnym związanym z CM Punkiem - gdyby takie nazwisko miało odejść/odeszło, to bylibyśmy spamowani wręcz informacjami na ten temat.

Nie rozumiem za to tego mówienia, że to lepiej dla WWE, że Punk odejdzie. Nie, to nie jest lepiej, bo stracą czołową gwiazdę, jednego z najlepszych w tym biznesie na chwilę obecną. Nie mówcie błagam, że to zmusi WWE do wykreowania nowej gwiazdy, bo z fedki odeszło już wiele nazwisk, a nadal na topie mamy Ortona z Ceną, a tymi, którzy najgłośniej upominają się o title shota, są Batsta i Brock Lesnar.

https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342201

Ale patrzmy na jakość obecnego rosteru, na prawdę jest tylu zawodników którzy powinni dostać szanse na WM, kosztem Goldberga, Stinga itd (ogromnych pieniędzy) - bo tylko dlatego, że sa młodzi? WWE nie ma aż tylu perspektywicznych zawodników i to nie problem pogodzić w czasie 4h powroty i wrestlerów pokroju: Bryan, Punk itd. No chyba, że chcesz oglądać Jimmiego Uso z Jayem o pas IC, bo są młodzi... Po prostu nie wolno popadać w paranoje i z takiego Dave'a robić ME WM.

Nie mówcie błagam, że to zmusi WWE do wykreowania nowej gwiazdy, bo z fedki odeszło już wiele nazwisk, a nadal na topie mamy Ortona z Ceną, a tymi, którzy najgłośniej upominają się o title shota, są Batsta i Brock Lesnar.

Taaa... wykreują gwiażdę pokroju Marka Henry'ego w gimmicku tego złego, destroyera po raz 99999...

https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342202

• Urządzenie:  Windows

A dla mnie te informacje o zwolnieniu Punka to grube nadużycie. To nie jest jakiś ogór w stylu Brodusa Claya, tylko CM Punk. Przejrzałem kilka pierwszych portali, po wpisaniu w Google frazy "wrestling news" i nigdzie nie znalazłem na czele informacji o zwolnieniu czy też czymkolwiek negatywnym związanym z CM Punkiem - gdyby takie nazwisko miało odejść/odeszło, to bylibyśmy spamowani wręcz informacjami na ten temat.

Punk jeszcze nie został zwolniony, ale fakty są takie, że sytuacja między nim a WWE jest mocno napięta i wiele rzeczy może się stać.

Nie mówcie błagam, że to zmusi WWE do wykreowania nowej gwiazdy, bo z fedki odeszło już wiele nazwisk, a nadal na topie mamy Ortona z Ceną, a tymi, którzy najgłośniej upominają się o title shota, są Batsta i Brock Lesnar.

Ja jakoś jestem dziwnie spokojny i patrzę na to z (może przesadzonym) optymizmem. Od jakiegoś czasu WWE próbuje coś zrobić z nowymi osobami. Odejście Punka może być impulsem by to przyspieszyć.

Ale patrzmy na jakość obecnego rosteru, na prawdę jest tylu zawodników którzy powinni dostać szanse na WM, kosztem Goldberga, Stinga itd (ogromnych pieniędzy) - bo tylko dlatego, że sa młodzi? WWE nie ma aż tylu perspektywicznych zawodników i to nie problem pogodzić w czasie 4h powroty i wrestlerów pokroju: Bryan, Punk itd. No chyba, że chcesz oglądać Jimmiego Uso z Jayem o pas IC, bo są młodzi... Po prostu nie wolno popadać w paranoje i z takiego Dave'a robić ME WM.

Bez przesady... spokojnie z aktywnego rosteru można złożyć fajną kartę. A tak poza tym, ja nie jestem przeciwnikiem powrotów, jestem jak najbardziej za nimi. Jeśli powrót, obojętnie kogo, da mi ciekawy produkt, to ja to zaakceptuję.

https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342204

Sądzę jednak, że wszystko rozejdzie się po kościach - obie strony się dogadają, Punk dostanie kolejny łechtający ego program (zajmując spot komuś młodszemu) i... za jakiś czas dojdzie do kolejnej scysji :roll:

Myślisz, że WWE będzie aż tak głupie, żeby wpakować w taką pułapkę? Tym sposobem udowodnią, że fochem można załatwić sobie u nich push. To ja już push wolę za nazwisko (typu The Rock rok temu) niż wymuszanie go przez fochy i groźby.

WWE już wpadało w takie pułapki - ile razy ostatnio słyszeliśmy, że Punk jest niezadowolony i, chwilę potem, dostawał główną rolę w ważnym/ciekawym story?

https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342206

• Reputacja:   1

Co by nie powiedzieć ale jeśli plotki o odejściu CM'a się potwierdzą to obecnie jedyną ciekawą postacią w WWE będzie Bryan. Undertakeri Lesnar nie zostaną na dłużej, chłopaki z NAO też pewnie za niedługo znikną a Batista nie jest przyjmowany tak jak WWE sobie wymarzyło. Gdyby nie daj Boże odeszli za Punkiem Bryan i AJ to wtedy WWE będzie już naprawdę poważnie osłabione (a na samym Ortonie i Cenie daleko nie zajadą)
https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342209

AJ? A co ona ma do tego ? Diva jak każda inna, nikogo nie będzie obchodziło, czy odejdzie czy nie. Chcesz mi powiedzieć, że AJ jest w WWE niezbędna ?

Mówisz, że bez Punk i Bryan nie zajdą daleko, to chyba nie wiesz, że to jest WWE :)

Mają Cenę, Ortona, Batistę, nawet tego Sheamusa i Del Rio. Pushowani są teraz The Shield, Wyatts, Big E. Też proszę mi nie wmawiać, że młodych nie pushują, bo tak nie jest.

Dlatego JEŚLI Punki Bryan by odeszli, WWE by nic na tym nie straciło.

https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342212

AJ? A co ona ma do tego ? Diva jak każda inna, nikogo nie będzie obchodziło, czy odejdzie czy nie. Chcesz mi powiedzieć, że AJ jest w WWE niezbędna ?
Jakby nie patrzeć to ona trzyma na barkach całą dywizję Div. Chyba nie chcesz mi powiedzieć że lepsze są od niej Bellaski które nic nie umieją w ringu?

Mówisz, że bez Punk i Bryan nie zajdą daleko, to chyba nie wiesz, że to jest WWE :)

Mają Cenę, Ortona, Batistę, nawet tego Sheamusa i Del Rio. Pushowani są teraz The Shield, Wyatts, Big E. Też proszę mi nie wmawiać, że młodych nie pushują, bo tak nie jest.

Ja nie powiedziałem że nie pushują młodych, a że nie ma obecnie w WWE równie ciekawej postaci (oprócz Bryana). Za żadnym zawodnikiem publika nie stoi tak murem jak za nimi dwoma. O Batiście i Sheamusie nie ma nawet co mówić bo oni nigdy nie będą tak kochani przez publikę jak Danielson i Brooks. Poza tym nie wierzę że ktokolwiek z pozostałych zawodników w rosterze mógłby stać się takim głosem ludu jak wspomniana dwójka...

Dlatego JEŚLI Punki Bryan by odeszli, WWE by nic na tym nie straciło.
Na początku może nie ale w dłuższej perspektywie czasowej pewnie dałóby się to odczuć.
https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342214

Danielson i Punk są kochani przez publikę, okej. Ale jakoś kilka lat temu ich nie było i jakoś WWE dawało radę. Nie mówię o czasach, gdzie jeszcze regularnie walczyli HHH, Edge, czy Michaels. Bryan stał się popularny od WM 28, Punk po Pipe Bombie.

Jestem pewien, że WWE sobie wykreuje inne gwiazdy za którymi będzie stała murem publika. Taki Reigns ma na to zadatki, Big E, a tym bardziej Ambrose, który ma wszystko.

https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342215

Sądzę jednak, że wszystko rozejdzie się po kościach - obie strony się dogadają, Punk dostanie kolejny łechtający ego program (zajmując spot komuś młodszemu) i... za jakiś czas dojdzie do kolejnej scysji :roll:

Myślisz, że WWE będzie aż tak głupie, żeby wpakować w taką pułapkę? Tym sposobem udowodnią, że fochem można załatwić sobie u nich push. To ja już push wolę za nazwisko (typu The Rock rok temu) niż wymuszanie go przez fochy i groźby.

Oczywiście, że tak. Przecież wiadomo od dawna, że są wrestlerzy w WWE, którzy mogą wszystko,a tak czy tak nic im nie zrobią. Jednym z nich jest Punk. No i odnośnie nowych wrestlerów, to zapominasz o merchandise'ie. Gwiazdę w TV można wypromować w miesiąc, ale niekoniecznie wszyscy będą chodzić w jego koszulkach.

Jak dla mnie to jest czysty work. Bez jaj, to nie jest jakaś nić nie znacząca federacja, tylko WWE. Oni mają z Punkiem podpisany kontrakt i on nie może sobie tak po prostu powiedzieć, że "pierdoli, nie robi", bo pewnie musiałby WWE wypłacić kosmiczne odszkodowanie. No a plotki, że niby wkurzyl się na brak Bryana w RR Matchu to już w ogóle kosmos. Wiadomo, można kogoś wspierać, ale bez przesady. Idąc tym tokiem myślenia, to Punk po tym, jak Bryan jobnął Sheamusowi na WMce, powinien na swoją walkę nie wyjść. Mówię, dla mnie to work, dobrze zaplanowany. Podobnie było w 2011. Też na początku był niby shoot, Punk zawieszony itd. Po prostu chcą przyciągnąć uwagę, co im się udało, bo ja np. od jakiegoś roku straciłem zainteresowanie wrestilngiem, a teraz pewnie sytuację Punka będę śledził.

https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342223

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Ja to poczekam na jakieś oficjalne info, jednak jeżeli jest to prawdą, to kolejny mój ulubiony zawodnik odchodzi (najpierw Edge, potem Jericho). Zauważyłem, że ostatnio sporo osób zaczęło nagle krytykować pracę Punka, czego za bardzo nie rozumiem, bo dla mnie wciąż się wyróżnia...Mam nadzieje, że zostanie, a jeżeli nie, to ciekawe jak to wytłumaczą.
https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342226

Być może dowiedział się że ma zaliczyć joba Tryplowi na WMce, albo że jego walka na niej nie będzie main eventem. Możliwe też że obraził się na publikę za to że więcej kochają Bryana jak jego. Jak już mówiłem, problemem Punka jest spore gwiazdorzenie i humorki niczym u dziewczyny. Cóż w tym wypadku wolę się jednak wstrzymać i poczekać na oficjalne potwierdzenie przez WWE.

Jeśli to prawda to zawiodę się na Brooks'ie, bo będzie świadczyć, że sława uderzyła go w głowę mocniej niż Kane. W takim wypadku kara raczej nie pomoże i nie zobaczymy już Punka w WWE, a on sam wyjdzie przy okazji na kawał ch**a, bo ze względu na numerek 30 ta WM'ka jest bardzo ważna dla fedki, a walka Punk'a z HHH byłaby jedną z najważniejszych. :twisted: Osobiście nie chce mi się wierzyć i wolę poczekać na rozwój wypadków.

Tak jakby, bo to najlepsza Div'a od dawna i chyba jedyna kobieta, która coś pokazuje oprócz cycków i tyłka.

https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342229

http://www.mmafighting.com/2014/1/24/5340578/cm-punk-talks-future-in-wwe-and-mma-brock-lesnar-wwe-network-ufc-on

Do poczytania ludziska!

Jakiś czas temu widziałem wywiad z Punkiem gdy bardzo ciepło wypowiadał się o ROH, oraz podkreślał że to kwestia miesięcy gdy kontrakt z WWE dobiega końca. Work czy nie, jeśli by się potwierdziło, WWE strzela sobie w stopę, konkurencja mając takiego zawodnika jak Punk jest w stanie odnieść dobre wyniki.

https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342230

Tak jakby, bo to najlepsza Div'a od dawna i chyba jedyna kobieta, która coś pokazuje oprócz cycków i tyłka.

Jeśli wszystkie divy jako całość nic nie znaczą to jedna diva, nawet najlepsza, także nic nie znaczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342233

Najnowsze wieści nt statusu Punka: "Punk leaving is being described as a situation where he's unhappy and burnt out with the overall direction of the company. There's also a feeling among wrestlers that Punk has saved his money and just doesn't need it any more, even the big WrestleMania payday that was coming up.

Following the Royal Rumble on Sunday, Punk's mood was described as "pissy" but that's not an unusual description of Punk's demeanor backstage. One source believed that since Punk's last goal was to work a WrestleMania main event, it may be a situation where he realized it wasn't going to happen this year and with his WWE deal expiring in July, that may have weighed down upon him because he was so goal driven and this was one he couldn't accomplish because of elements that were outside of his control"

https://forum.wrestling.pl/topic/20097-youre-fired-dyskusje-na-temat-zwolnie%C5%84/page/52/#findComment-342244