Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

EWF Wrestlepalooza CIII

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Zapraszam do czytania kolejnej Wrestlepaloozy. Tym razem udało się uniknąć jakiegoś wielkiego opóźnienia (co mnie oczywiście cieszy). Choć przyznaję, że gala była planowana już tydzień temu, ale z wiadomych względów została odłożona na później. Jak zawsze zachęcam do komentowania i dzielenia się swoimi refleksjami. EWF zawsze docenia aktywne uczestnictwo w życiu federacji.

EWF Wrestlepalooza CIII

W nocy z dnia 18 na 19 kwietnia 2010 roku.

Game, imperator.

Edytowane przez Robespierre

5624562044dc465af79c51.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ja Myung Agissi

5

• mu

3

• Mr. Sandman

2

• Robespierre

1

Top użytkownicy w tym temacie

na początek kilka cytatów z paloozki .

Tony Hogański (z żalem) – Nie ma, sprawdzałem. Podobno Tool i Psycho objebali lodówkę z całych zapasów. Zostały tylko dietetyczne sałatki Esmeraldy, a one smakują jak trociny.

haha . :D

„sprzedałem się” , natomiast na plecach widnieje „ale przynajmniej nie jestem cipą”

ała , za mocno . :twisted:

Szakal – Witajcie kurwa kamraci.

Brak reakcji.

Szakal – To ja was tutaj zaprosiłem i sprowadziłem. Jedziemy kurwa na tym samym wózku.

Szakal w swoim żywiole . :D

Kraven – Pozdrowienia dla niej.

Psycho – Nie przekażę.

Kraven – Nie wymagam.

haha , tzw. dyplomacja . :lol:

Szakal – Zmiana taktyki panowie. Przejmuję kurwa dowodzenie.

Szakal w swoim ... czekaj , mam deja vu ? :lol:

Jan Kowalski – Clothesline spod Konstantynopola! Clothesline spod Konstantynopola! Nie myślałem, że kiedyś to jeszcze powiem! Nie wierzę własnym oczom! Sandman powrócił do EWF! Clothesline spod Konstantynopola!!

haha !! i to jest hit kolejki , do zobaczenia w ringu , piaskowy dziadku , bardzo sie ciesze , że jesteś tu spowrotem . 8)

reasumując : gala przejebana , war games treściwe , najadłem sie jak w dobrej restauracji . i mam na myśli na prawde dobrą restauracje . 8) karta może sie okazać , tak , jak ostatnio , hitem jeszcze większym niż sama gala , can't wait .

czasami spotykasz na swojej drodze osobe , której nie należy wkurwiać . to ja .

291222956444952483a993.jpg

Ta gala podobała mi się bardziej niż poprzednia, i nie z powodu stypulacji main eventu (nie podniecała mnie nazwa War Games). Efekt ten został wytworzony najprawdopodobniej przez samą walkę wieczoru, która ewidentnie skradła show. Przyznam także, że powoli zaczyna mi się podobać postać Vaclava, najprawdopodobniej dlatego, że wiernie odwzorowuje oryginał znany z rzeczywistości. Odwrotnie mam z Szakalem, podczas poprzednich gal było go tyle, że teraz mam ciemno przed oczami gdy widzę napis "Szakal". Po prostu przejadł mi się. Ciekawy był ubiór Toola, znanego teraz także jako Rebel. Chętnie kupiłbym taką koszulkę. :) Tradycyjnie pojawiło się wiele humoru, nie będę wrzucał wszystkiego jak leci, lecz pozwolę sobie na kilka cytatów:

Vaclav (oszołomiony pięknem sytuacji) – Kurwa.... jestem w raju.

Nie jest to może wybitnie zabawne, ale potrafię sobie wyobrazic twarz Vaclava widzącego taki cud.

Tony Hogański (nadal zainteresowany rozmową telefoniczną) – Nie panie Zbyszku, nie chcę sobie tam jebnąć basenu. To nie tak miało być. Nie tak się umawialiśmy.

Pan Zbyszek wyraźnie robił furorę poczas walk z lowcardu.

R-Crazy – Weź Smelę do pomocy. On był alkoholikiem kiedyś, obecnie jest tylko anonimowym, ale zawsze. Na pewno wyczuje wielkie zapasy alkoholu zmagazynowane w jednym miejscu.

Hae Baeguk – Dobry plan. (do Smeli) Zwietrzyłeś trop?

Smela – Bogdan, czy ty masz mnie za psa?

To też sobie potrafię wyobrazic. :lol:

Zbrodnia, Pogarda i Mord, czyli w skrócie: Chiaki, Scotty Whiped znany obecnie jako Yoshihito Nabeshima oraz Mitsuko.

Naprawdę jestem pogardą ? :shock:

Szakal – Vaclavie, Vaclavie. Popatrz kurwa. Dzielę z tobą kiełbasę. Jesteśmy, że tak kurwa powiem teraz leśni bracia. Twój las jest moim lasem, a moja puszcza twoją knieją.

Po prostu. :lol:

Hunter uśmiecha się w stylu Władimira Putina po czym przykłada rozżarzony sygnet do wewnętrznej strony dłoni młodego Castro. Ten aż wrzasnął z bólu. Kraven przerwał, a realizator uchwycił odciśnięty na dłoni pana komisarza odwrócony napis „SP”.

Uśmiechnąłem się dośc mocno czytając ten kawałek.

Jan Kowalski – Pewnie chcą, ale dla nich to ta walka jest najważniejsza. To jest ich m.in.-event.

Tony Hogański – Pierdolisz jak potłuczony. Normalnie zrobiło się słodko jak u Y2Ja w Lublinie.

Pozdrawiam naszego cukiereczka z Polski B. :)

Z ciekawych odwołań zauważyłem:

Mariusz Max Kolanko – W czasie Rewolucji Francuskiej mawiano, ze gdy rewolucjoniści po zgilotynowaniu całej Francji zgilotynują także kata, a potem siebie. Czy Ty po zdradzie wszystkich zdradzisz też samego siebie?

Czyste powiązanie z postacią M.R. ;)

Motyw wróżb Jacobsena był intersujący, można powiedziec, że został on nowym jasnowidzem EWF. Dodatkowo Ulryka ze swymi przeżyciami estetycznymi na temat katowickiej ściany, też pokazała się z nowej lepszej strony, a nie tylko jak wulgarna kobieta gasząca papierosy na sylwetkach znanych polityków. :oops: Spodobało mi się zachowanie Crasha wobec Xtreme Dragona, prawie przypominało politykę Japonii sprzed 1945. Zainteresowanych nazwą oficjalną tej doktryny odsyłam do eRPa (tak jestem naiwny). Dośc ważnym elementem gali były potyczki Aero z Hendrixonem, to takie miłe odswieżenie, gdyż wrzucenie wszystkich main eventerów i upp. carderów do 1 walki musiał spowodowac małą promocję innych. Gratulacje ajfan aka Aero. Dochodzimy prawie do końca, na gali odbył się pierwszy w historii Lion's Den match w którym tym lepszym okazał się Jacobsen. Rzeczywiście Program Wyspa jest zbawienny, gdyż wielu zdolnych młodych ludzi przybyło do EWF. Na sam koniec walka wieczoru, walka ze skomplikowaną stypulacją, dlatego chylę czoła przed autorem. Najważniejsze jest to, że fundamenty federacji zostały zachowane. Mówiąc wprost, mieliśmy całkiem spory łyk eXtremy w tej pustyni nazywanej światem e-fedów. Tak wygląda prawdziwy e-fed, wszystko jest skonstruowane wymyślnie, lecz z odpowiednimi proporcjami. Tak jak wspomniałem, walka miała wszystko: dramaturgię, chairshoty, spoty, niespodzianki. Ta walka żyła i pokazała to, co jest w EWF najlepsze. Wynik odbieram umiarkowanie, czuję niedosyt, gdyż każdy lubi wygrywac, a z drugiej strony taki obrót wydarzeń sprawi, że nadchodząca wielkimi krokami Kwietniowa Anarchia będzie emocjonująca do granic możliwości. Przekonałem się także, że wiele jeszcze pracy eRPowej przede mną. Gratulacje dla zwycięzców, a pokonani zapewne odnajdą nowe pokłady motywacji do pisania.

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

Zacna palooza, bez dwóch zdań. Widzę, że trochę się zmieniło w światku e-fedowców, dużo nowych twarzy, ale podoba mi się, ileż można tłuc Kravena i Szakala ;))

Zacna palooza, bez dwóch zdań. Widzę, że trochę się zmieniło w światku e-fedowców, dużo nowych twarzy, ale podoba mi się, ileż można tłuc Kravena i Szakala )

A już myślałem, że to to taki tylko papierkowy powrót jakich wiele w EWF. :shock:

A jednak nie "papierowy", powrót jest jak najbardziej prawdziwy. Mam nadzieję, że pozwoli to zmobilizować innych "staruszków" pamiętających tak jak ja czasy PCW, jungle matche, moje epickie pojedynki z Bane i Supermarkiem... ;)

Czytałem ostatnich kilka gal EWF i muszę powiedzieć, że stoją na świetnym poziomie, uwielbiam humor w tym wszystkim, bo to przecież o to chodzi, żeby była zabawa. Z racji też społeczno-historycznych zainteresowań ubóstwiam wszelkie odniesienia historyczne i tego chciałbym widzieć więcej...

W każdym bądź razie, na następnej Paloozie będziemy mieli dosyć ciekawy pojedynek... "w iście konstantynopolitańskim stylu ;) "

A jednak nie "papierowy", powrót jest jak najbardziej prawdziwy.

Dlatego dopiero teraz zareagowałem z entuzjazmem. :)

Z racji też społeczno-historycznych zainteresowań ubóstwiam wszelkie odniesienia historyczne i tego chciałbym widzieć więcej...

Domiunt aliquando leges namquam moriantur. (Mogłem popełnic lekki błąd, od 5 lat nie dotykam tego martwego języka)

W każdym bądź razie, na następnej Paloozie będziemy mieli dosyć ciekawy pojedynek... "w iście konstantynopolitańskim stylu "

Całe szczęscie, że nie jestem main eventerem. :P

Całe szczęscie, że nie jestem main eventerem.

odkąd to nie main eventerzy dostają world title shoty ? :twisted:

odkąd to nie main eventerzy dostają world title shoty ?

Hmm, upper carderzy też dostają, przynajmniej w WWE. :P

hm , a co to jest wwe ? :D no tak , wyszła moja wiedza na temat wrestlingu . :lol:

hm , a co to jest wwe ? no tak , wyszła moja wiedza na temat wrestlingu .

World Wrestling Entertainment. :lol: Skończmy ten offtop, bo nas Imperator rozstrzela. :P

Palooza jak zwykle przepełniona humorem :) . Mu, wklejał już najlepsze cytaty więc nie będę kopiował tych samych. Cieszy mnie zdobycie pasa :) Jednak poza humorem, genialnymi segmentami całą galę ukradł Main Event. Murowany kandydat na walkę roku ( choć EWF jest nieprzewidywalne, więc może coś to jeszcze przebiję). Gala była wspaniała zaryzykuję stwierdzenie, że minimalnie przebiła 100 (patrzę również przez pryzmat moich osiągnięć na tamtej i tej gali :D ).

10136801454e08b07ab2e86.jpg

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

„Twój kot kupowałby kiełbasę vaclavską”

:lol:

Widać, że tym razem nie brakowało motywacji do pisania. Gala trzymająca w napięciu i pomimo stypulacji oznaczającej zazwyczaj koniec feudu stanowiąca solidny build-up pod kolejną paloozę (widać, że Kraven ma jeszcze jakiś as w zanadrzu, a powrót starego Szakala z pewnością "urozmaici" relacje między tą dwójką). Wisienką na torcie był oczywiście main event, ale i w pierwszym dark matchu odnalazłem chyba bratnią duszę :D Przeciwnik w mojej walce nie oddał co prawda RP'a, ale i tak pierwsza (przynajmniej odkąd jestem w EWF) walka w klimatach MMA zasługuje na swoje miejsce w historii. Jedyny minusik to oczywiście koniec wyspy, ale przy ostatniej aktywności uczestników wydawało się to nieuniknione, a jak napisał kiedyś Andrzej Sapkowski: "Coś się kończy, coś się zaczyna".

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg