Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

1 Zatrudniony, 1 Zwolniony

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Jeżeli mielibyście zmienić jednego zawodnika w rosterze WWE (mówie oczywiście o rosterze głównym, nie FCW), kogo byście wymienili? Macie możlwość zwolnienia jednej z gwiazd głównego rosteru, a na jej miejsce zatrudnienie innego zawodnika.

Jedynym ograniczeniem jest ilość - 1 osoba.

Komentarze mile widziane, jako że jest to dyskusja a nie strzelnica :)

Moje typy:

Zwolniony: Carlito. Czemu? Dla mnie, pomimo oczywiście że zawodnik jest utalentowany, jest to wrestler nijaki. Nie mówie tu oczywiscie, że federacja nie ma na niego pomyslu, bo to jest oczywiste (jako jobber/modcarder), ale nie widze żadnej przyszłości dla tego zawodnika w WWE.

Zatrudniony: Chris Hero. Czemu? Świetny zawodnik, mający bardzo dobre mic skillsy, do tego świetnie grający heela. Ma dobre gabaryty jak na WWE, a przy okazji swojego wzrostu zjada 90% rosteru swoimi umiejetnosciami.

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• iwulBRAND

4

• RR

3

• camil.castrol

2

• Spear

2

Top użytkownicy w tym temacie

Zwolniony- Slam Master J. Festus jest u Punka, Cryme Tyme sie rozpadło, więc nie ma na tego zawodnika pomysłu. Absolutnie, zawodnik nie porywający ani ringowo, ani osobowością.

Zatrudniony- Christopher Daniels. Świetny zawodnik, związany ot tak tylko z Ring of Honor, dobra forma, heel czy face, w masce lub nie, jak kto woli. Potrzebny jest tylko dla niego pomysł i dobry kontrakt.

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177507

Cryme Tyme sie rozpadło, więc nie ma na tego zawodnika pomysłu.

No własnie ze względu na rozpad Cryme Tyme stagował bym go z JTG (jedna z moich dwóch opcji na JTG zaraz po Killingsie). Ray nie jest taki zły.

Zwolniony: Kozlov. Strasznie Władka nie lubię, jest MEEEEGANUDNY

Zatrudniony: wg. mnie powinni wznowić kontrakt Helmsowi. Jeden zamaskowany high flyer w WWE to zdecydowanie za mało

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177510

Zwolniony: Slam Master J. Od poczatku nie pasowal mi ten komediowy gimmick, ktory nawet nie dostal swoich 5min. Takich, ktorych bym sie pozbyl znalazlbym wiecej, ale w zwiazku z ograniczeniami padlo na najslabsze ogniwo.

Zatrudniony: Ja moze troche sie wyroznie, ale podam moja nadzieje z FCW. Mowimy tu o glownym rosterze nie rozwojowkach wiec Alex Riley tu sie spokojnie wpasuje. Najwyzszy czas dac chlopakowi szanse. Nienaganny w ringu i wyrozniajacy sie za mikrofonem. Jesli zostawia mu gimmick lub przynajmniej nie dadza mu czegos totalnie glupiego "na 5min" to sprawdzi sie w WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177523

Zwolniony: King Fu Naki. Siedzi on w WWE chyba tylko za "zasługi". Pojawia się raz na kilka miesięcy, tylko po to, żeby podłożyć się akurat promowanemu zawodnikowi. Do tego celu używa się local competitores. Dodatkowo Funaki nic już w WWE raczej nie osiągnie.

Zatrudniony: Sim Snuka. Nie ma to nic wspólnego z tym, że jest jednym z moich ulubionych wrestlerów. Spodobał mi się właśnie ze względu na jego burtalny styl walki jako Deuce. Szczególnie akcja High Hook Kick no i oczywiście finisher Crack'em In Da Mouth. Wiedziałem, że w razie rozpadu drużyny on da radę w karierze singlowej. Ogólnie jest bardzo dobry w ringu, a na pewno najlepszy z osób, które Orton przyjmował do Legacy. Jego największą "wadą" jest niski wzrost jak na standardy WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177529

Zwolniony: Khali, myślę, że nie trzeba tutaj wiele mówić. Całe szczęście, że bierze sobie wolne i jest szansa, że już nigdy go nie zobaczymy w ringu.

Zatrudniony: Aries, może gabarytowo miałby problem z przebiciem się ale uważam, że dobry gimmick w połączeniu z jego świetnymi skillsami zarówno w ringowymi jak i tymi 'rozrywkowymi' i miałby szansę w WWE.

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177563

Zwolniony: Zack Ryder. Od czasów opuszczenia La Familii, wrestler ten jakoś zmył się, rzadko widziano go na wizji. Powrócił w (jak dla mnie) trochę żenującym gimmicku. Nie ma mic skillsów świetnych, w ringu też nie zachwyca. Na dodatek te okularki...

Zatrudniony: Tutaj można wpisać kogokolwiek ze sceny niezależnej... Kto nadawałby się do WWE? Zdecydowanie wiele wrestlerów świetnie technicznych, którzy zjadają cały roster WWE. Swoją drogę do WWE zaprzepaścił, już myślę, że na zawsze, Austin Aries. Po raz drugi odmówił podpisania kontaktu Vince`owi, mocno go przy tym krytykując. Także Tyler Black, który odmówił podpisania kontraktu, twierdząc, iż jest one wrestlerem a nie clownem w cyrku. Polecę tutaj totalnie fantazją i powiem, że chciałbym w WWE zobaczyć El Generico :) . Skradłby on show a i łatwo zostałby ulubieńcem publiczności.

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177567

A ja trochę inaczej :)

Zwolniony - Jillian Hall, naprawdę nie rozumiem z jakich powodów jest jeszcze w WWE? Jej gimmick już dawno się wyczerpał.

Zatrudniony - Awesome Kong. Po pierwsze, za duży potencjał żeby go marnować, a po drugie żeby pokazać TNA, że kolesiostwo Hogana ma krótkie nogi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177570

Zwolniony: Kung Fu Naki - Nie ma na niego pomysłu, no to lepiej zatrudnić w jego miejsce jakiegoś innego wrestlera.

Zatrudniony: El Generico - Tak jak kolega wyżej mówił, że skradłby show i został ulubieńcem publiki nawet na miarę Rey'a. Młodzi fani WWE lubią Zamaskowanych Wrestlerów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177572

Na odstrzał wyznaczył bym "Marka Henryka" (lub Khalego, ale wielkolud i tak na razie wraca do Indii)

Powodem takiej a nie innej decyzji jest wszechobecna, epatująca wręcz od niego niezdarność. Góra tłuszczu i mięśni trzymana w kupie tylko przez stawy z drewna. Koleś nie ma ani przekonywującego image-u scenicznego, ani charakteru (team z MVP jakoś do mnie nie trafia, ciągle mam wrażenie, że to taka nieudana kopia Showa i Chrisa kiedyś, Miza teraz). Rusza się, jak... w zasadzie to się w ogóle nie rusza, każda jego walka wygląda tak samo, on na środku ringu, a przeciwnik biega na około. Na koniec jeszcze tylko World's Strongest Slam, czyli nomen omen jeden z gorszych finisherów jakie widuje.

Na wolne miejsce wziął bym Abyss-a.

Koleś też zalicza się do kategorii przerośniętych miśków, więc z powodzeniem mógł by zająć miejsce Marka. Przemawia za nim dodatkowo dużo lepsza gra na ringu i image jaki wokół siebie stworzył. Szkoda tylko, bo z racji ugrzecznienia w WWE musiał by zrezygnować ze swojego woreczka z pineskami...

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177575

• Urządzenie:  Android

Do odstrzału jak dla mnie Hornswoggle.

Wiem, że "młodsi fani" (dzieciarnia) go kochają, ale ten gimmick to dla mnie wyśmiewanie się z choroby. No sorry, ale czy karzeł o irlandzkim pochodzeniu (nie wiem czy prawdziwym czy kayfabe'owym) musi być leprekaunem? Nie, w ogóle nie powinien występować na gali wrestlingu. Nie ma absolutnie ring skilli (przynajmniej ich nie prezentuje, pewnie w jakichś indys coś by pokazał), o mic skillu nie wspominając - jakiś język gnomów. DX traktowali go jak zwierzątko ("Hunter, pozwól mi go zatrzymać" Shawna Michaelsa) i fani chyba zapominają, że to człowiek, a nie jakiś gnom. Jego występowanie na galach WWE jest jak dla mnie kuriozalne. Jeśli już mają być chorzy ludzie w WWE, to albo giganci - powerzy zawsze potrzebni, albo tak jak kiedyś Zach Gowen (nie widziałem go, ale czytałem troszkę o nim) na zasadzie walczenia z przeciwnościami losu (brak nogi).

Zatrudnić można jak dla mnie Kazariana. Ma świetny wygląd, co niewątpliwie pomaga w WWE, na dodatek niezgorsze umiejętności w ringu, o mic skillu się nie wypowiem, bo jeszcze nie słyszałem go w segmentach :) Wielu innych zawodników z TNA też się nada np. wyrzucony z WWE Pope (bo "się nie nadawał") inni WWE Alumni walczący w TNA oraz np. Sting.

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177596

• Reputacja:   228

Do zwolnienia: Khali. Tego gościa trudno nawet nazwać wrestlerem. Micskillsy = zero, ringskillsy=zero, szybkość = minus jeden :twisted: Pozostają wyłącznie gabaryty. Oglądanie walk Great'a to dla mnie prawdziwa tortura.

Zatrudnić: tu miałem dylemat, bo na myśl przychodzi mi Tyler Black i Davey Richards. LooseCannon wspominał o Richardsie i daniu mu gimmick'u a'la Benoit, który w połączeniu z jego zakapiorską facjatą i świetną budową oraz technicznym stylem - powinny zdać egzamin w WWE. Wg mnie - bardzo dobry pomysł, ale obawiam się, że Davey zostałby - podobnie jak Crippler - maksymalnie main eventowym joberem, bo przy jego karlim wręcz jak na WWE (173cm) wzroście - nie dałby rady przekonać do siebie Vince'a.

Dlatego też stawiam na Tylera Black'a, który ma te 185 cm, nad muskulaturą można by było popracować a jego niesamowicie szybki i efektowny styl walki z powodzeniem porwałby marków WWE, którzy lubią "fruwających" zawodników, a u Vince'a nie ma takowych zbyt wielu w grupie wrestlerów mierzących ponad 6 stóp (zwłaszcza po odejściu Michaelsa).

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177598

Zwolnić Matta Hardy : jedzie na chwale swojego braciszka w WWE, a to jest nie fair. Z jego obecności najbardziej chyba cieszy się Vince, bo może jeszcze promowac towary związane z Jeffem. Był fatalnym heelem: nabzdyczony indor albo smutny misio :twisted: Motyw z paromiesięcznym noszeniem gipsu jako broni był żałosny...

Zatrudnić Hernandeza : Ten świetny wrestler kisi się w TNA, gdzie on teraz jest btw. ?? Mógłby stworzyć megameksykański duet z Ryjkiem Mysterio... 8-) a może nawet zarządzić w ME. Vince odhaczyłby sobie społeczność meksykańców. Hernandez nadaje się bardziej na mistrza HW niż w/w Ryjek... Chyba wiecie czemu... :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177607

zwolnic Sheltona.

Jest to dobry wrestler, swietny spotowiec, ktory jednak ma mierne mic skillsy i 0 charyzmy i przez to w WWE jest nikim:(

tak moglby pojsc np do TNA i namikeszac w X Division

Zatrudnic: w sumie powinni zatrudnic 1/3 TNA z AJem, Wolfem i Morganem na czele to wyszlo by im to na dobre;d

Ale jako, ze lepiej zycze TNA to niech im WWE nikogo nie podkupi a sami mogliby na powrot zatrudnic Rocka:)

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177618

traktowali go jak zwierzątko ("Hunter, pozwól mi go zatrzymać" Shawna Michaelsa) i fani chyba zapominają, że to człowiek, a nie jakiś gnom

Racja, było to odhumanizowanie tego zawodnika, odebranie godności, ale..po pierwsze, DX ma cięty humor, kiedyś miało lepszy oczywiście. Po drugie, gimmick krasnala to tylko praca tego zawodnika, on się na to godzi i dostaje za to pieniądze. No i nie sądzę by w innej robocie zdobyłby jakąkolwiek popularność, zwiedzał świat i wystepował w mediach.

https://forum.wrestling.pl/topic/19966-1-zatrudniony-1-zwolniony/#findComment-177631