Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

O końcu kariery tak, ale mi chodzi o jego kontuzje/chorobę. Przecież nie wiedział, że jest na tyle poważna, że będzie musiał tak "szybko"odejść. Nie wiedział, że dalsze występy w ringu mogą go wrzucić na wózek. Kończmy gdybać :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238214

• Reputacja:   0

Ja myślę że WWE po prostu samo przed WM-ką nie miało pojęcia że Edge kończy karierę jakby wiedzieli to z pewnością zrobiony by mecz Kariera vs Kariera

Kariera vs Kariera to raczej nie byłby dobry pomysł bo z jakiej racji? Edge z Alberto nie byli uwikłani w konflikt tak jak Undertaker i Shawn. Poza tym to by wymagało jakiegoś epickiego pojedynku, a Adam nie mógłby sobie na takiż pozwolić bo po prostu mógłby zostać kaleką, albo nawet umrzeć. Też wolałbym jakiegoś lepszego pożegnania Edga, ale uważam, że takie szczere wyznanie nie jest złe :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238292

Nie róbcie offtopu. Teraz CC jako heel mógłby odzyskać i potrzymać pas do SS a wtedy... Third coming of Y 2 J i program z Kapitanem. Chociaż musieliby jakoś rozwiązać sprawę punt'a więc chyba Y2J face'm nie będzie...
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238320

Teraz CC jako heel mógłby odzyskać i potrzymać pas do SS a wtedy

ale nie odzyska;/widocznie mają inny scenariusz przygotowany.Ja to mam nadzieje jeszcze że Christian potrzyma pas ale to jest krucha nadzieja

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238326

• Reputacja:   1

Oczywiście że heel turn Christiana cieszy, tyle że WWE jakby to powiedzieć: strzeliło sobie w stopę... Mianowicie jest ewidentny brak face'owych Main Eventerów, gdyż teraz mamy tylko jednego: Ortona i trzech heelowych (Henry, Sheamus i CC). Pytanie jak WWE z tego wybrnie? Kogo mogliby wrzucić do ME/turnować by "wspomóc" Ortona...? Ja takich kandydatów niestety nie widzę (zwłaszcza gdy Smack został osłabiony po odejściu Edge'a) No chyba że WWE zdecyduje się na szybki powrót Y2J'a jako tego dobrego gdyż naprawdę nie widzę godnego kandydata/ów (turnowanie Rhodesa byłoby kretynizmem a w zasadzie tylko on jest jako tako wypromowany żeby wskoczyć do ME), Sin Cara? Nie bardzo, za wcześnie dla niego... Przy okazji zgadzam się z VercynemGetorixem który w TW Vercyna powiedział że WWE mogło przenieść CM Punka na niebieską galę... U czerwonych kisi się jak ogórek a na SmackDown! pomógłby jakoś zapełnić pustkę po Edgu a Christian nie musiałby przechodzić turnu... W takiej sytuacji według mnie nie ma bata: Jericho musi szybko wrócić (i koniecznie jako face), choć tu pojawia się kolejny problem: mianowicie przecież to Randy przyczynił się do "kontuzjowania" Chrisa więc byłoby to bez sensu gdyby face'owy Y2J powrócił z uśmiechem na ustach jak gdyby nigdy nic (a przecież ma nie wyrównane rachunki z Viperem i raczej logiczne że dokończy feud z RKO)... Więc naprawdę nie mam pojęcia kogo WWE wrzuci do ME jako face'a
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238377

Przy okazji zgadzam się z VercynemGetorixem który w TW Vercyna powiedział że WWE mogło przenieść CM Punka na niebieską galę... U czerwonych kisi się jak ogórek a na SmackDown! pomógłby jakoś zapełnić pustkę po Edgu a Christian nie musiałby przechodzić turnu... W takiej sytuacji według mnie nie ma bata: Jericho musi szybko wrócić (i koniecznie jako face), choć tu pojawia się kolejny problem: mianowicie przecież to Randy przyczynił się do "kontuzjowania" Chrisa więc byłoby to bez sensu gdyby face'owy Y2J powrócił z uśmiechem na ustach jak gdyby nigdy nic (a przecież ma nie wyrównane rachunki z Viperem i raczej logiczne że dokończy feud z RKO)... Więc naprawdę nie mam pojęcia kogo WWE wrzuci do ME jako face'a

Święta racja Punk dotrzymuje bardzo często Pop od starszych fanów , więc nawet jako Heel jest lubiany , moglby byc taki Tweenerem jak Edge , co moim zdaniem by wypaliło bo Orton jak Face się przejadł. Jericho musi wrócić tylko pytanie czy wróci jako Face czy Heel , jako Face by się sprawdził ,jako Heel w dzisiejszym WWE nie. Feudu z Ortonem by mógł nie mieć ,przynajmniej teraz . Przecież Taker po powrocie nie Feudował z Kanem który z Nexusem go pogrzebał , tylko z Triple H . Więc najlepiej jakby Punk ,albo Y2J wrócili ale jako Facowie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238386

Mianowicie jest ewidentny brak face'owych Main Eventerów, gdyż teraz mamy tylko jednego: Ortona i trzech heelowych (Henry, Sheamus i CC)

Sheamus i Henry do niedawna kisili się w midcardzie a dopiero ostatnio awansowali. A to zapewne też z tego powodu, że poza Ortonem i Christianem szefostwo nie widziało lepszych kandydatów na main-event. Heel-turn Christiana wyrównał siły. Z kolei Mark i celtycki wojownik skorzystali na odpływie najlepszych zawodników do Raw. Obecnie pozostaje więc raczej pytanie, który z face'ów będzie się kręcił za plecami RKO: Kane, Ezekiel Jackson, Sin Cara? Z tego ostatniego WWE już stara się robić terminatora. Z kolei Ezekiel dostaje większy push. Kane - chociaż w jego przypadku koniec kariery to chyba perspektywa najbliższych lat - trzyma solidną pozycję.

Już wcześniej krytykowałem tegoroczny draft. Największym problemem SD nie jest tylko brak faceów ale też brak dobrze wypromowanych (w porównaniu do Raw) zawodników w ogóle, również heeli. Dlatego też (o czym już chyba pisałem) Alberto powinien był zostać na SD. Albo mogliby tam przerzucić w zamian jakiegoś konkretnego heela - najlepiej Punka. Zastanawiałem się jak to bookerzy rozwiążą. I rozwiązali tak, że do łask wrócił Sheamus i push otrzymał Henry a CC stał się heelem. Chociaż ja wolałbym, żeby wokół pasa WHC kręcił się Wade, ewentualnie Cody Rhodes... Tak czy siak skutek braku konkretnych kandydatów na main event jest na razie taki, że o pas feudują RKO i CC a kilku wrestlerów SD, którzy na Raw głównie by jobbowali (lub w ogóle nie dawano by im czasu antenowego) tutaj mają ogromne szanse na awans. Szkoda, bo w tym czasie w midcardzie na Raw tkwią ciekawsi zawodnicy. Henry według mnie nie zasługuje na nic więcej jak na midcard. Sheamusa cenię nieco bardziej ale jego walk z RKO nie chcę już oglądać. Możliwe też, że wepchnięcie obu panów do main-eventu ostatnich SD było tylko chwilowe. Musi być w końcu trochę rotacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238397

RKO: Kane, Ezekiel Jackson, Sin Cara? Z tego ostatniego WWE już stara się robić terminatora. Z kolei Ezekiel dostaje większy push. Kane - chociaż w jego przypadku koniec kariery to chyba perspektywa najbliższych lat - trzyma solidną pozycję.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem twój przekaz, ale Z tych zawodników, których nam tu proponujesz to raczej nie będzie WHC. No chyba, ze w dalszej przyszłości. Po Kolei:

-Kane: zawodnik starej daty, choć w niczym mu nie ujmuje. Popieram bardzo tego zawodnika i w jego walkach( 1 vs 1) zazwyczaj jemu markuję. Jednak szczerze wątpię w to że uzyska pas WHC bo jego aktualna pozycja opiera się na pasie TT. Poza tym pewnie przyznasz, że feud Ortona z Glenem nie byłby zbyt wciągający. Cały czas mam nadzieję, że nastąpie jego heelturn i oglądaniemy raz jeszcze tego złego, jakim powinien być Big Red Monster

-E.J.: najmniej bym się spodziewał ingerencji w pas WHC właśnie tego zawodnika. Aktualnie celuje on w IC i uwikłany jest w konflikt ze swoją byłą stajnią. Można by powiedzieć "za wysokie progi".

-Sin Cara: kiedyś pisałem, że jak na niego czekałem tak teraz niechętnie oglądam jego pojedynki więc nie będę pisać tego samego. Zgadzam się, WWE chce z niego zrobić terminatora, trzeciego superbohatera na wzór Mysterio i Ceny. Szczerze przyznam, że mam dość takiego czegoś bo najbardziej na tym cierpią heele, co mnie boli. Teraz niby podpisali kontrakt z jakimś meksykaninem żeby rozpoczął jakiś ciekawy feud wiec Mistico do Ortona ma się nijak.

Wg. mnie na WHC spośród dostępnych aktualnie w Smacku zawodników nadaje się Sheamus. Nie jest on złym zawodnikiem bo podoba mi się jego gimmick i według mnie powinien on dostać pas i potrzymać go troszkę czasu(na pewno więcej niż 5 dni :roll: ). Chociaż osobiście uważam, że CC jako heel z pasem WHC też nie jest najgorszym rozwiązaniem

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238402

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem twój przekaz, ale Z tych zawodników, których nam tu proponujesz to raczej nie będzie WHC. No chyba, ze w dalszej przyszłości.

Bardziej chodziło mi o kolesi, którzy mogą lub w przyszłości będą mogli kręcić się za plecami RKO a nie np. od jutra dzierżyć pas WHC. I ja ich nie proponuję - że powinni otrzymać push czy coś w tym stylu. Bo nie są to jakieś wspaniałe opcje. Raczej wskazuję na możliwe scenariusze - w bliskiej i dalekiej przyszłości. I podkreślam - na Raw są teraz najciekawsi zawodnicy a na SD jest druga liga. Niby było tak już wcześniej ale teraz - moim skromnym zdaniem - przesadzili podczas draftu. Co do Sin Cary, Kane'a i Ezekiela to nie mogę się z tobą nie zgodzić. Swoją drogą - na Raw też jest tak, że jest mega-face John Cena a inni face'owie muszą żyć w jego cieniu. Podobnie będzie zapewne na SD z RKO - do czasu gdy (o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem) do roli main-eventera zostanie wywindowany Sin Cara. Co do Sheamusa to odpowiem dyplomatycznie. Po jego wizycie w Polsce i mojej opinii na jego temat (miły gość) nie mogę po prostu mu życzyć niepowodzenia w staraniach o pas WHC. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238405

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

W końcu długo, bardzo długo oczekiwany heelturn Christiana z czego się cieszę jak cholera. Feud z Ortonem nabiera znowu świeżości. Przyznam, że mimo tego iż okazja była znakomita (C jako sędzia) spodziewałem się raczej dalej lizania dupy Ortonowi (Bogowie się kłaniają), a tu miłe zaskoczenie. Końcowa scena w której Christian zabiera "jego" pas - zajebista. Czekam na następnego Smacka, bo heelowy Christian jest 50% lepszy :)

P.S. Swoim "wybrykiem" Christian popsuł mi scenariusz na 7 odcinek Bogów...

P.s.2. Koszulka Christiana, do czego się odnosi? Wie ktoś?

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238413

Po jego wizycie w Polsce i mojej opinii na jego temat (miły gość) nie mogę po prostu mu życzyć niepowodzenia w staraniach o pas WHC

No właśnie o tych staraniach. Czy ja dobrze widziałem, że gdyby Christian normalnie odliczył do 3 to Sheamus by czysto wygrał? :shock:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238419

Tak się teraz zastanawiam - ciekawe, czy na następnym smacku pas trafi dziwnym trafem w ręce Ortona, czy Christian wyjdzie z nim na ring - oczywiście liczę na drugą opcję, właściwie inaczej być nie może - tak czy inaczej, będzie ciekawie. :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238421

Tak się teraz zastanawiam - ciekawe, czy na następnym smacku pas trafi dziwnym trafem w ręce Ortona, czy Christian wyjdzie z nim na ring - oczywiście liczę na drugą opcję, właściwie inaczej być nie może - tak czy inaczej, będzie ciekawie.

Taką samą sytuacje mogliśmy zaobserwować w listopadzie 2009. Jericho ukradł pas Undertakerowi, by następnie na Survivor Series wejść bez niego :roll: . Tak czy inaczej, jak tak dalej poprowadzą ten konflikt, to jedynie jakieś mocne pierdolnięcie (jak np. Nexus rok temu) będzie mogło spowodować, że nie zagłosuje na tą dwójkę w kategorii 'feud roku'.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238422

Tak się teraz zastanawiam - ciekawe, czy na następnym smacku pas trafi dziwnym trafem w ręce Ortona, czy Christian wyjdzie z nim na ring

A ja podejrzewam dwie opcje :

1. Christian oddaje pas Randy'emu przeprasza go i wogóle i zostaje takim tweenerem.

2. Christian mówi do Randy'ego a ten przychodzi, zaczynają się bić wchodzi Teddy i ustala ME CC vs. Orton o pas WHC. Ta opcja jest dla mnie bardziej prawdopodobna.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238425

P.s.2. Koszulka Christiana, do czego się odnosi? Wie ktoś?

Podejrzewam, że do jego finishera: Killswitch (na koszulce było napisane "Hit the switch")

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/95/#findComment-238437