Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ale to było kiedyś,gdy jeszcze gdy padało słowo "wrestling" to wszyscy zaczynali myśleć "Aha to coś gdzie walczą tacy dziwni ludzie,ciekawe jak oni to zrobili" i dlatego to przyciągało ludzi a teraz w dobie komputerów gdzie wszyscy orientują się co jest fejkiem to by raczej nie wyszło.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-232906

Doink :) nawet jeden z piłą mechaniczną latał po ringu. Widział mi się segment z Hurricane jak The Rock jezdził na SCSA i Hurricane wjechał wozem Austina na gale

[ Dodano: 2011-05-08, 02:04 ]

Ale to było kiedyś,gdy jeszcze gdy padało słowo "wrestling" to wszyscy zaczynali myśleć "Aha to coś gdzie walczą tacy dziwni ludzie,ciekawe jak oni to zrobili" i dlatego to przyciągało ludzi a teraz w dobie komputerów gdzie wszyscy orientują się co jest fejkiem to by raczej nie wyszło.

Teraz to robisz z ludzi bezmózgie istoty. Wg. mnie Im się to podobało, bo to była zajebista rozrywka, z ciekawymi segmentami, różne biegi wydarzeń i to była nowość dla ludzi. Ze skarpetką w ręku to każdy może pobiegać, ale oni tak to wykreowali, że to fani tego oczekiwali, a wręcz uwielbiali

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-232908

Nawet gimmick Undertakera i Kane'a wydaje się być dziwny,ale my się poprostu do nich przyzwyczailiśmy,więc i ludzie mogli by się przyzwyczajać do tego tych bohaterów,ale wciąż uważam że tak się nie stanie :)

Teraz to robisz z ludzi bezmózgie istoty. Wg. mnie Im się to podobało, bo to była zajebista rozrywka, z ciekawymi segmentami, różne biegi wydarzeń i to była nowość dla ludzi. Ze skarpetką w ręku to każdy może pobiegać, ale oni tak to wykreowali, że to fani tego oczekiwali, a wręcz uwielbiali

No właśnie mówię o Tym że ich ciekawiło że tam jacyś Klauni walczą itp. Dlatego to oglądali.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-232909

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

No tak ale to raczej nie jest takie złe,jak mogli by być jacyś bohaterowie z komiksów walczący na ringu.

A jak byś nazwał Cenę w gimmicku niezłomnego G.I Joe, albo przesłodzonego, zamaskowanego bohatera Mysterio? Przecież to komiksowi bohaterowie czystej wody :twisted:

Po prostu wrestling w takiej formie, w jakiej był jeszcze z 10 lat temu, teraz pewnie by nie przeszedł

Przeszedłby. Kwestia targetu. Vince wybrał "easy way" i trzepanie kasy na dzieciakach, tak więc ocenzurowano wrestling (a raczej "rozrywkę sportową"). Jeżeli McMahon dostałby bejzbolem w łeb, zapadł na amnezję i od jutra chciał wypuszczać produkt skierowany pod starszego widza, to znowu na ekranie zobaczyłbyś krew, hardcore znaczyłby hardcore (nawet WWE pokazało swojego czasu, że wie co oznacza ten termin), heele ponownie "zapuściliby" jaja a na majku leciałyby "bitch'e". Gwarancja Poxipolu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-232911

Jeżeli McMahon dostałby bejzbolem w łeb, zapadł na amnezję i od jutra chciał wypuszczać produkt skierowany pod starszego widza, to znowu na ekranie zobaczyłbyś krew, hardcore znaczyłby hardcore (nawet WWE pokazało swojego czasu, że wie co oznacza ten termin), heele ponownie "zapuściliby" jaja a na majku leciałyby "bitch'e". Gwarancja Poxipolu.

Dobra, to uzbrajamy się i zbiórka na lotnisku :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-233017

Ery Attitude też nie oglądałem na bieżąco i też nadrabiam zaległości zatem mogę coś palnąć. Ale zaryzykuję. W erze Attitude heelowie potrafili czysto polecieć z faceami czysto ku podkurwieniu fanów i na pewno nie było takich sytuacji jak teraz, że przymierzany na main-event heel musi uruchomić stado pomagierów, żeby wygrać.

Chciałbym przytoczyć jedną sytuację, którą może pamiętają starsi fani a mogą jej nie znać osoby, które przypominają sobie teraz wybiórczo materiały (z reguły PPV's), która doskonale obrazuje to, co napisał powyżej Ghostwriter.

Sytuacja miała miejsce na gali (chyba na Smacku), gdzie heelowy Triple H mocno szedł w stronę titleshot'a, demolując swoim sledge hammerem wszystkich którzy stawali mu na drodze do pasa. Motyw był tego typu (mogę się lekko pomylić w szczegółach, bo to było wieki temu a nie chce mi się szukać stuff'u w necie. Chodzi jednak o ogół bookingu heela), że wyszedł Vince i zarządził, że Trypel podczas tej gali musi stanąć do 5 pojedynków i to w stypulacjach preferowanych przez jego przeciwników (np. z Kane'em w Inferno Match'u, z chyba Big Showem w Power Bomb Matchu lub Choke Slam Match'u - dokładnie już nie pamiętam - itp.) Jeżeli nie wygra przynajmniej 3 pojedynków z tych pięciu, McMahon odbierze mu szanse na title shota. Trypel wyszedł 5 razy do walki tego wieczora i wygrał 3 z 5 pojedynków gwarantując sobie walkę o pas na PPV, a ja zwariowałem widząc tak bookowanego heela. Jak ja mu wtedy markowałem!). Wyobrażacie sobie dzisiaj taki booking heela? Wtedy się czuło, że może kolo i jest po złej stronie mocy, ale ma jaja wielkości arbuzów a nie jak dzisiejsze heelowe cipki Ery PG :roll:

[ Dodano: 2011-05-08, 20:55 ]

Hogan odszedł, bo wolał grać w filmach. Podłożyli go na do widzenia Yokozunie. Przypadkiem tenże pokaźnych rozmiarów Japończyk wcześniej pokonał pukającego do bram main eventu Hitmana na WM-ce i trzeba było szukać pogromcy na potwora.

Z Hoganem był wówczas taki problem, że Hulk miał skroić z pasa Yokozunę a później mieć feud z Hitmanem, któremu miał zajobować z pasa. Hulk oczywiście stwierdził, że nie będzie się podkładał jakimś wypierdkom (dla Hogana jeżeli przeciwnik nie miał około 2 metrów i nie ważył przynajmniej 120 kg - nie był nikim komu warto by było jobnąć. Taaak, zawsze było kawał chuja z niego :roll: ) i dlatego też Yokozuna odzyskał pas (tu Hulk nie robił już problemów żeby się podłożyć. Gabarytowo wsio było ok :twisted: ) pokonując Hulkstera za pomocą - jak zapewne pamiętasz - leg dropu (taki mały żarcik Vince'a, na pożegnanie Hogana przechodzącego do WCW i nie chcącego podłożyć się Hartowi), który nawet nie był finisherem Yoko (a był natomiast finisherem Hulka).

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-233053

Z Hoganem był wówczas taki problem, że Hulk miał skroić z pasa Yokozunę a później mieć feud z Hitmanem, któremu miał zajobować z pasa. Hulk oczywiście stwierdził, że nie będzie się podkładał jakimś wypierdkom (dla Hogana jeżeli przeciwnik nie miał około 2 metrów i nie ważył przynajmniej 120 kg - nie był nikim komu warto by było jobnąć. Taaak, zawsze było kawał chuja z niego :roll: ) i dlatego też Yokozuna odzyskał pas (tu Hulk nie robił już problemów żeby się podłożyć. Gabarytowo wsio było ok :twisted: ) pokonując Hulkstera za pomocą - jak zapewne pamiętasz - leg dropu (taki mały żarcik Vince'a, na pożegnanie Hogana przechodzącego do WCW i nie chcącego podłożyć się Hartowi), który nawet nie był finisherem Yoko (a był natomiast finisherem Hulka).

Powiem szczerze, że nie widziałem (chyba) tej walki w całości. Ale pamiętam urywki z niej pokazywane później w celu demonizacji Yokozuny. Nie chcę znowu czegoś palnąć ale zdaje się, że Hogan nie mógł go podnieść i został oślepiony. Obok Hulka pokazywano pokonanego przez Yokozunę Hitmana na WM-ce i innych wrestlerów... Bo Japończyk niszczył wszystkich, Amerykanie byli przerażeni, że jakiś japoński sumo jest nie do pokonania... ale na szczęście pojawił się Lex Luger. Pamiętam to wszystko jak przez mgłę i pewne fakty mogą mi się mylić. Nie wiem czy Lex na jakiejś takiej gali w plenerze nie przyleciał helikopterem i nie wykonał na Yokozunie power slamu - czego nie potrafili dokonać inni wrestlerzy. I to był chyba początek ich feudu. Natomiast o tej sprawie z Hitmanem pierwsze słyszę. Zawsze uważałem, że Hulk był bufonem. A"żarcik" Vincea to mnie wcale nie dziwi. W jego stylu. :] Ale skoro Vince miał takie plany w stosunku do Hitmana to znaczy, ze Lex od początku był zakładany jako tylko przejściowy dominator, ew. postanowili zarzucić plany z Hitmanem a później się ogarnęli jednak. Albo na szybko robili z Lexa nowego Hogana, żeby później doprowadzić do jego feudu z Hitmanem. Ciekawe, że gdy w main evencie Lex bił się z Yokozuną to Hitman (przez którego ponikąd - jak rozumiem - odszedł Hogan) feudował z klaunem Doinkiem i Jerrym Lawlerem (był świetny jako heel)...

Wracając do tematu - nawet przykład Yokozuny pokazuje jak mądrze budowany był wtedy prestiż heela. Czasami Yokozuna wygrywał co prawda po kantach, bo np. ten dziadek sensei zaczynał machać japońską flagą w celu odwrócenia uwagi przeciwnika lub walił po głowie kijem - ale nie był bookowany na taką cipę jak obecni heele. Wchodził Yokozuna i marki myślały: "znowu potwór zgniecie kogoś tym swoim wielkim dupskiem". A co teraz myślą, gdy wchodzi np. Punk, Alberto lub Wade? "Znowu wchodzi ta cipa, znowu będzie kantować i znowu pewnie dostanie po dupie".

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-233088

-Raven-,

Co gdzie jak i kiedy bo brzmi epicko i mam aż chęć to zobaczyć.

To że w WWE Heel= cipondel to obv jest i już nic się chyba nie zmieni :cry:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-233089

Powiem szczerze, że nie widziałem (chyba) tej walki w całości. Ale pamiętam urywki z niej pokazywane później w celu demonizacji Yokozuny. Nie chcę znowu czegoś palnąć ale zdaje się, że Hogan nie mógł go podnieść i został oślepiony.

Tak, został "oślepiony" fleszem od "fotografa'.

Nie wiem czy Lex na jakiejś takiej gali w plenerze nie przyleciał helikopterem i nie wykonał na Yokozunie power slamu - czego nie potrafili dokonać inni wrestlerzy.

Tak było. Mr Fuji zmontował "Body Slam Chalenge" i rzucił wyzwanie, że nikt nie da rady podnieść Yoko. Wielu próbowało i nie dało rady, aż przyleciał Luger i dźwignął Sumitę (zaliczając przy okazji face turn).

to Hitman (przez którego ponikąd - jak rozumiem - odszedł Hogan)

Nie. Hogan tak czy siak kierował się już wówczas w stronę WCW. Motyw z Hartem był niejako po drodze.

-Raven-,

Co gdzie jak i kiedy bo brzmi epicko i mam aż chęć to zobaczyć.

Zapytaj Wujka Google'a, bo nie potrafię z pamięci podać Ci konkretnej daty, kiedy odbyła się ta gala :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-233090

Czy w tych 5 walkach była też ta przeciwko Mankindowi (boiler room brawl)? Bo jeśli tak, to pamiętam, droga do Six-Pack Challenge na Unforgiven 1999, to na Smackdown było faktycznie, we wrześniu (pod koniec jakoś :/).

Edit: 23.09.1999.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-233091

Czy w tych 5 walkach była też ta przeciwko Mankindowi (boiler room brawl)? Bo jeśli tak, to pamiętam, droga do Six-Pack Challenge na Unforgiven 1999, to na Smackdown było faktycznie, we wrześniu (pod koniec jakoś :/ ).

Edit: 23.09.1999.

Tak, była tam ta walka z Mankindem (Boiler Room Brawl) i na 100% była to właśnie droga Huntera do zdobycia drugiego HW Title'a w Six Pack Chalenge na Unforgiven 1999 :wink:

Szczegóły tego Smacka: http://www.pwwew.net/tv/smackdown/990923.htm

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-233093

Powiem szczerze, że nie widziałem (chyba) tej walki w całości. Ale pamiętam urywki z niej pokazywane później w celu demonizacji Yokozuny. Nie chcę znowu czegoś palnąć ale zdaje się, że Hogan nie mógł go podnieść i został oślepiony.

Tak, został "oślepiony" fleszem od "fotografa'.

Nie wiem czy Lex na jakiejś takiej gali w plenerze nie przyleciał helikopterem i nie wykonał na Yokozunie power slamu - czego nie potrafili dokonać inni wrestlerzy.

Tak było. Mr Fuji zmontował "Body Slam Chalenge" i rzucił wyzwanie, że nikt nie da rady podnieść Yoko. Wielu próbowało i nie dało rady, aż przyleciał Luger i dźwignął Sumitę (zaliczając przy okazji face turn).

to Hitman (przez którego ponikąd - jak rozumiem - odszedł Hogan)

Nie. Hogan tak czy siak kierował się już wówczas w stronę WCW. Motyw z Hartem był niejako po drodze.

Raven, ty jesteś chodzącą encyklopedią. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-233096

Raven, ty jesteś chodzącą encyklopedią. :)

Dzięki, ale nic podobnego :D Po prostu ten okres wspominam najwspanialej (a więc i pamiętam go najlepiej). Chyba nawet bardziej zajebiście niż wielbioną przez wszystkich Erę Attitude, bo kojarzy mi się z moim markowaniem lub quasi-markowaniem (kiedy już wiedziałem, że to wszystko ustawiane, ale usiłowałem się jeszcze sam oszukiwać :wink:) oraz czymś co nazwałbym "życiem wrestlingiem" (wówczas czekałem na każdą galę niczym na Gwiazdkę a kiedy przychodził raz na 3 miechy czas na PPV to nie było kurwa siły bym go nie obejrzał, lub choćby nie "posłuchał" na zakodowanym Sky Sports. Potrafiłem np. nie iść na imprezę bo było WWF PPV :D), dlatego też czasy Hitmana, Pipera, Yokozuny, Ultimate Warriora czy początki Undertakera pamiętam o wiele lepiej niż np. to co odchodziło u Vince'a 2-3 lata temu.

Internet to świetna sprawa, ale szczerze współczuję wszystkim, którym nie dane było zdrowo i długo pomarkować, bo ja nie zamieniłbym tamtych lat, za żadną skarbnicę smartowej wiedzy. Po prostu mój najpiękniejszy okres w życiu fana wrestlingu :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-233169

Wujek Google nie umie odpowiedziec na moje pytanie szukam tej gali do obejrzenia

23.09.1999. smackdown bede wdzieczny za pomoc.

Ja markowalem jak chyba tv 4 puszczalo jakies gale :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-233192