Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

PISZCIE TUTAJ !!!!!! http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?p=275602#275602

Wygaśnie

[ Dodano: 2011-05-06, 13:21 ]

Oglądam SD! i jednocześnie to piszę gdyby komuś nie chciało się tego oglądać o wiadomych względów(Będę używał + i - jeżeli mi się coś podoba lub nie)

+Fajne filmik na początku SD! ukazujący młodość i najlepsze chwilę CC

- Szkoda że nie dali mu się dłużej wypowiedzieć,przeszkodził mu Mark Henry ktory zarzucił coś w stylu Gratuluje wreszcie to zrobiłeś

+Hellturn Henrego,naprawdę dobre posunięcie ze strony WWE

-WWE Universe ma wybrac pretendenta? 10 letnie dzieci wybiorą mu przeciwnika?mało śmieszne,no i oczywiście to Rendi Łorton zmierzy się z Christianem w dzisiejszym ME

+Cieszy mnie zwycięstwo Sheamusa może wkrótce wróci do ME

+Promo Codiego

+Zwycięstwo Jacksona

-Rozpad Corre(z tych "dominujących grup" zostanie chyba tylko Nexus)

+Kharma Kharma Kharma

+Już myślałem że nie dadzą rady sobie w 3 z Jacksonem kto to wie może niedługo przejdzie faceturn

+Przyjemna walka Sin Cary i jeszcze te światła nice

+Chavo jako mentor ;)

Na tym zakończę moją ocenę chyb każdy wie dlaczego

SD! gdyby nie to co wydarzyło się w ME całkiem przyjemne

A i jeszcze dodam że kontuzji nie było Dziękuje dobranoc

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232105

Nie obejrzałem całego SmackDown uważnie, część przewijałem (oprócz walki Sin Cary, tego jak narazie nie zamierzam robic), by zobaczyć dokładnie co wydarzyło się w Main Evencie. Pomijając fakt, że walka była bardzo dobra (Christian wyciska z Ortona więcej niż Punk, ale domyślam się, iż dlatego, że jest facem), szykuje nam się jedno z lepszych feudów w ostatnim czasie (co potwierdził sam Jericho, choć nie wiem czy on coś wie). Końcówka wyglądała dość dziwnie i zwiastuje turn jednego lub drugiego (ja heel-turnowi Cage'a w obecniej sytuacji mówię stanowcze NIE), ale Ortona widziałbym chętnie jako tego złego (jest teraz najbardziej znienawidzonym przeze mnie wrestlerem, więc chętnie zobaczyłbym go w złej postaci, dostającego na koniec sromotny wpierdol). Nie wierzę, że zapałka ot tak odsunie się od tego tytułu (mi przypomina to niejako sytuacje z Hardym i jego grubym braciszkiem), trzeba czekać na następne SmackDown, któego to wyjątkowo nie sprawdzę wyników w środę, a będę niecierpliwił się do piątku. Jest trochę lepiej niż podejrzewałem ;).
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232508

+Piękna rozróba na backstage'u w wykonaniu Corre. Nie lubiłem nigdy tej grupy, ale przypomniały mi się cudowne czasy oryginalnego Nexusa. Jak najbardziej na plus.

+Segment początkowy do czasu pojawienia się Henrego.

+Cody jak zawsze ostatnio bardzo dobry. A jego titantron zjawiskowy.

+Sympatyczny Chavo jako komentator. Plus, że w ogóle się pojawił na wizji.

+Sin Cara jak zawsze niezwykle przyjemny do oglądania, bardzo fajny finisher (choć mogliby go stosować na przemian z La Mistica), bez widocznych błędów.

+Dzięki Kharmie nie przewijam krótkich walk Div

-Publiczność wybierająca pretendenta? C'mon

-Naprawdę musieli podłożyć Bryana? I proszę zmiencie mu gimmick. Oczywiście niech pozostanie facem.

-Mało akcji, dużo przypominajek.

Co do samej końcówki to może wypowiem sie za jaki czas. Zobaczę jak rozwinie się sprawa poczytam newsy. O ile nie bylo to po prostu chamskie wyrzucenie z maineventu.

Ale RKO naprawdę piękne.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232510

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Postanowiłem obejrzeć ze Smackdown speech Christiana oraz końcówkę. Według mnie CC bardzo dobrze wypadł przy mikrofonie i mówiąc szczerze gdybym nie wiedział co ma się stać to nie uwierzyłbym w tak szybką utratę tytułu, nie wiem czy mi się przewidziało, czy nie, ale wydaje mi się, że Christianowi było jakoś ciężko, chociaż może sobie to ubzdurałem i wymyślam kolejną spiskową teorię? Strasznie mnie zirytowała publiczność, gdy ówczesny WH Champion stał w ringu skandowała głośno jego imię, a gdy tylko pojawił się Randall to wszyscy zaczęli się spuszczać pod RKO.

Coś zaczyna mi się wydawać, że to może być po prostu storyline, nie żadna kontuzja, zjebany początek (storyline'u) i jeśli na koniec Instant Classic nie wyjdzie z pasem to ja dziękuje za takie coś. Chciałbym się mylić, ale jakoś wydaje mi się, że przejdzie on heel turn i poprzestawia mu się we łbie po utracie mistrzostwa i co oczywiste zbierze wpierdol jak każdy heel od Ortona...Oby tak nie było, Randy też może raz na rok przegrać jakiś feud. Mam nadzieje, że na Over the Limit zasiądzie dużo "ogarniętych" fanów myślących o tej sprawie to co my i trochę pobuczą na Ortona albo chociaż będą popierać jego rywala, którym mam nadzieje będzie Christian i odzyska pas, choć w to nie wierzę.

W tej chwili nie obchodzi mnie na Smackdown nic poza sytuacją wokół pasa. "Sram" na porażki Daniela Bryana czy jakieś wydarzenia w The Corre.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232514

Jestem totalnie zażenowany stratą pasa przez Christiana. Gościu dopiero co zdobył tytuł na Xtreme Rules, gdzie razem z Alberto zrobili według mnie najlepszą walkę na tej gali a teraz po dwóch dniach traci tytuł i to na rzecz Ortona... Oczywiście wiedziałem, że Christian pasa nie będzie trzymać wiecznie i za jakiś czas trafi on w ręce Randalla, to po prostu jest nieuniknione ale odebranie pasa Christianowi już na pierwszej tygodniówce to jest po prostu kpina. Już myślałem, że Vincent przebaczył Christianowi jego skok w bok do federacji Dixie Carter ale wychodzi na to, że jednak się myliłem. A dodatkowo oliwy do ognia dodaje jeszcze fakt, że Christian stracił ten pas na gali, która odbywała się w... Orlando na Florydzie. Coś wam to mówi?
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232518

• Reputacja:   1

Najnowsze SD

Początkowy segment :

Odniose się tylko do końcówki gdzie był Khali i Jinder . Wydaje mi się że Jinder zastąpił

Tarvera . Może i słusznie może i nie , ale dobrze że go trzymają jeszcze i nie wpusczają

go za szybko , bo może nie wypalić a tak jak jest teraz to jest lepiej .

Sheamus vs Bryan

Walka powiem że była bardzo dobra , ciekawe przejście z kontry w LebelLock i również

dobrze wyglądało Bounce Kicki od Sheamusa .

Promo Codiego jak zwykle dobre .

Jackson vs Big Show

Walka krótka , średnia ale za to dobra demonstracja siły Ezekiela .

Cara vs Kidd

Samo pojawienie się Kidda na SD było dla mnie miłym zaskoczeniem .

Walka długo nie trwała ale była ciekawa , wejście Cary bardzo prefekcyjnie mu wyszło.

ME

Walka dobra , ale za to wynik wkurwiający . Dla czego Christian po tak pięknej walce na ER

przegrał po tak krótkim czasie Reingu . Publiczność też jakaś ch***jowa była , dała heat

Ortonowi a gdy Christian schodził to jakby nigdy nic a pracował na ten tytuł długi czas .

I również doczekaliśmy się tego czego nie chciał nikt a mianowicie Orton & Cena są

posiadaczami dwóch najważniejszych pasów w WWE .

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232520

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Christian w poczatkowym segmencie uzyl tego samego tekstu, gdy pierwszy raz siegal po mistrzostwo TNA. Wtedy sie produkowal, ze 12 lat czekal by to zrobic (podniesc pas), teraz walnal, ze 17. Poza tym spisal sie bardzo dobrze, i pokazal federacji, ze warto na niego stawiac...

Minusy:

* - ...ale WWE ma inne zdanie na ten temat. Odebrali mu tytul bardzo szybko, czyli czarna passa bylego pracownika Dixielandu trwa dalej. Vince wysępił troche emocji przy okazji nieoczekiwanego konca kariery Edge'a, i udowodnil dystans do Double C. Moze sie to skonczyc przejsciem na zla strone mocy, a w niej Kanadyjczyk radzi sobie lepiej.

* - Doceniam urodziny Rocka, ale powtorki z RAW na kazdym Smacku, to dodatkowa blokada dla polowy niebieskiego rosteru.

* - Kolejny raz zrobili mistyczne oswietlenie w walce Sin Cary. Dla mnie spory minus, ktory psuje to pozytywne wrazenie, jakie mialem wzgledem tej postaci.

Inne:

* - Jinder Mahal kolejny raz pojawia sie na SmackDown. W dark matchu wystapil Daivari. WWE wyraznie planuje nowa stajnie hindusow. Srednio mi sie chce wierzyc, ze beda oni face'ami, wiec czekamy na heel turn Punjabi Playboya (na cale szczescie nie bedzie juz w tym zalosnym gimmicku)

* - Nie bede ukrywal, ze mimo bdb znajomosci angielskiego, to nowe slownictwo Dashinga potrafi mnie momentami zagiac.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232526

* - Kolejny raz zrobili mistyczne oswietlenie w walce Sin Cary. Dla mnie spory minus, ktory psuje to pozytywne wrazenie, jakie mialem wzgledem tej postaci.

Mi się dopiero po raz pierwszy w oczy rzuciło oświetlenie. Muszę zacząć uważniej oglądać galę. Zostając przy Sin Carze prawidłowe zwycięstwo nad Tysonem który spisał się doskonale w roli jobbera. Podobała mi się akcja z Chavem Guerrero, ale mam nadzieję, że na tym poprzestaną bo Chavo jest zbyt nisko w karcie aby mieć konkretny feud z Sin Carą.

Podoba mi się, że Zeke wyleciał z Corre. Myślę, że ciężko będzie uratować tą grupę, ale o wiele lepiej wyglądają jako trójka z oryginalnego Nexusa. Jackson tam po prostu nie pasował. Wszystko zależy od zamiaru WWE. Chcą kontynuować ten wózek? Wskazane by było zasilenie grupy takimi zawodnikami jak Skipp albo Tarver. Chcą skończyć? Niech kończą i dadzą Wade'owi coś konkretnego

Początkowe promo Smackdown! jeszcze bardziej mnie dobiło. Smutno mi było oglądać promocyjny filmik w którym jest mowa o tym, że od dziecka Christian marzył o pasie itd. Rzeczywiście kontuzje trzeba wykluczyć. Zatem pozostaje bardziej optymistyczna wersja wydarzeń i pesymistyczna. Zacznę od pesymistycznej czyli Vince po prostu nie widzi w Christianie materiału na mistrza, pas dał mu z litości. Zapałka dostanie jeszcze rewanż, przegra go i jest poza title picture. Druga optymistyczna wersja to po prostu ukartowany plan mający na celu wzbudzić kontrowersje, dać zajebiste podłoże do konfliktu bo teraz takie jest. Christian stojący samotnie w ringu bez swojej nie dawnej zdobyczy, to był symbol zaprzepaszczonego marzenia. Może to być czynnik który sprawi, że dostaniemu heel turn Charyzmatycznego Kapitana i taka wersja jest najbardziej prawdopodobna według mnie. Większy storyline z heel turnem Christiana, choć wolał bym heel turn Ortona

Mimo wszystko: FUCK YOU VINCE!

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232527

- Kolejny raz zrobili mistyczne oswietlenie w walce Sin Cary. Dla mnie spory minus, ktory psuje to pozytywne wrazenie, jakie mialem wzgledem tej postaci.

A mi się to właśnie bardzo podoba, kiedy w walkach danego wrestlera robi się ciemniej/zmienia się kolor/cokolwiek. Z tego co wiem, WCW stosowało taki myk z niejakim Glacierem.

Druga optymistyczna wersja to po prostu ukartowany plan mający na celu wzbudzić kontrowersje, dać zajebiste podłoże do konfliktu bo teraz takie jest. Christian stojący samotnie w ringu bez swojej nie dawnej zdobyczy, to był symbol zaprzepaszczonego marzenia.

Skurczybyk Vince czasem wie jak nabić sobie ratingów i tak zastanawiam się, czy nie próbuje zrobić tego i tym razem. No bo który fan zapałki mieszkający w USA nie włączy sobie w piątek wieczorem TV by sprawdzić co tam się wyrabia? :roll:

Mimo wszystko: FUCK YOU VINCE!

Czy ty nie napisałeś w innym temacie tego?

Jak w ostateczności Christian spadnie do mid cardu wtedy możemy z pełną odpowiedzialnością wypisywać FUCK YOU VINCE

:twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232531

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Na początku zdziwiła mnie ta decyzja o stracie pasa na pierwszym lepszym SD, ale teraz na spokojnie tak mnie to już nie wkurza. Nikt nie lubi nudy :P Vince chyba najbardziej, dlatego ciągle nas zaskakuje i o to w tym show też chodzi. Jest rozgłos, cały internet aż huczy. Fani Christiana najeżdżają na WWE jak tylko mogą. Marki (i fani Ortona) cieszą japę, że Randy jest mistrzem. Towar znowu się posprzedaje.

Heelturn chodził z Christianem od dłuższego czasu. Teraz jest doskonały moment i myślę, że tą drogą właśnie pójdzie WWE. Co to oznacza w praktyce? Christian już pasa nie potrzyma :P

W każdym razie WWE potrafi zainteresować człowieka i nie mogę się doczekać co tam dalej wymyślili.

Do wszystkich gorących głów - spokojnie, to tylko wrestling.. o przepraszam entertainment.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232532

• Urządzenie:  Windows

Z tego co wiem, WCW stosowało taki myk z niejakim Glacierem.

Powiedziec Ci jak skonczyl? Nie zyczmy Sin Carze porownan do czlowieka z gimmickiem Mortal Kombat, bo choc wrestler byl w porzadku, tak bawil jedynie najmlodszych. Budowanie specjalnej otoczki wokol przybysza z Meksyku, nie jest mu kompletnie potrzebne. Wszyscy widzimy co potrafi, i nie jestesmy intelektualnie tredowaci, zeby nam jeszcze to musieli kolorkami podswietlac. Przez takie manewry ta postac mi zbrzydla, a czekalem na nadejscie Mistico jak malo kto.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232533

Jak dla mnie posunięcie dobre na wzniecenie zainteresowania.

SD oglądam raz na "ruski rok" ale następne SD na pewno zobaczę - przynajmniej to co mnie będzie interesować- nie mniej jak to nie jet część jakiegoś większego story to się przyłączam do chantów 'FUCK YOU VINCE".

A z racji, że SD było w Orlando, myślę, że to koniec CC w ME. :/

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232534

Co do straty pasa przez Christiana to też mi się to niepodoba, ale uważam iż Randy jest temu mało winny. Nie przepadam za nim, jednak czy wy na jego miejscu odmówilibyście zdobycia pasa? Trzeba się postawić na jego miejscu i ja bym takiej propozycji nie odrzucił. Inna sprawa, że on miał już więcej tytułów i nic by się nie stało gdyby poczekał te 2 miechy na tytuł. Pojawiały się informacje, że nawet jeśli to Alberto wygrałby na ER to i tak miał stracić pas w tym samym czasie co Captain Charisma. Jeżeli Christian pozostanie w main evencie i feud zakończy się zdobyciem przez niego pasa na Summerslam to napiszę wtedy, że była to dobra decyzja dać pas Ortonowi.

Szczerze mówiąc to znam dobrze angielski, lecz przy pisaniu raportu z tego Smackdown nie zrozumiałem połowy tego co Cody mówił, a samo jego promo było moim zdaniem słabe. Nic nowego nie powiedział i niewiadomo czy dostanie jakiegoś rywala na Over The Limit.

Sin Cara tym razem nic nie zepsół, a walka mimo tego, że była krótka to bardzo dobrze wypadła. Chciałbym jednak zobaczyć Meksykanina w dłuższej walce podczas której mógłby zaprezentować większość swoich możliwości, a tych w 5 minutowych starciach nie pokaże. Jestem też za tym aby nie miał on jednej kończącej akcji, ale mógłby kończyć każdą walkę innym movesem.

Odejście Jacksona z Corre jest już pewne, ale ciekawe co z trójką pozostałych Original Nexusów. Wolałbym, żeby Wade stracił pas na rzecz Ezekiela czy Gabriela i rozpoczął solową karierę, a Slater powinien wrócić do rozwojówki.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232538

CC trzymał pas 2 dni, bo taping odbył się we wtorek, komentatorzy za to wciskali kit, że 5 heh :D w sumie się nie dziwię ale głupio to wychodzi.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232540

Plusy:

Kolejne zwycięstwo Sin Cary, mam nadzieję, że może dostanie pas IC

Dobre promo Rhodes'a jak zawsze

Dobre promo Christian'a

Jackson i kolejne spięcie z The Corre

Minusy:

Chyba jak każdy strata pasa Christian'a

Reakcja publiczności po ME

Inne:

Mahal znów się pojawia i ciekawe jaki będą mieli na niego plan, jeżeli jakiś plan będzie

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/71/#findComment-232542