Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Bardzo fajny Smackdown.Miło mi się go oglądało.Pierwszy segment z Radnym Ortonem bardzo fajny mimo iż te wejścia były zbędne.Jednakże Randy ładnie powrócił na Smackdown no i od razu main event..Kto by się tego spodziewał hehe :D.Kolejny segment to bójka Rudego z Kingstonem.Atak bardzo naciągany byle było co dać na Extreme Rules jak dla mnie lepiej by było jakby zaatakował tak Sin Carę.Mimo wszystko atak na plus.Sin Cara vs Jack Swagger walka bardzo dobra jak to walka z Mistico dużo ciekawych akcji od luchadora i to daje wielkiego plusa tej walce.Rey Mysterio vs Mark Henry nie najgorsza,dobre podbudowanie Hanryka jako heela.Szału w tej walce nie było ale jest okej.Ten motyw z papierową torbą jest genialny,bardzo mi się podoba ;).Michelle McCool vs Layla jeżeli można to nazwać walką.Bójka po za ringiem nic ciekawego.Za to mamy walkę tych pań na ER nie było by nic w tym ciekawego gdyby nie stypulacja kto przegra opuszcza Smackdown!Dla mnie bomba to podniesie zainteresowanie wielu osób tą walką.Może obie panie dadzą na ER coś więc niż zawsze.Tag Team Match na koniec bardzo słaby,nudny nie podobał mi się.Spodziewałem się czegoś lepszego.Moja ocena Smackdownu 6/10.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-230963

• Reputacja:   0

Plusy:

- Bardzo przyjemny początkowy segment, z Ortonem w roli głównej. Zawitał na SmackDown, więc trzeba sprzedać kilka RKO (choć szkoda, że nie dali Alexowi dojśc do głosu), by pokazać, że na SmackDown Randy wcale nie zamierza być gorszy.

- Walka Sin Cara vs Jack Swagger. Przeważnie przewijam walki gdy nie oglądam tygodniówki na żywo, ale każdy pojedynek Sin Cary obejrzałem i muszę stwierdzić, że jest genialny. Bardzo dobra walka, Swagger również pokazał się z bardzo dobrej strony.

- Rhodes. Kiedyś rzygałem kiedy 'to' widziałem, teraz jest świetny. Nie pokazał zbyt wiele, ale ta torba jest na tyle zaje*ista, że muszę umieścić to w plusach. Miejmy nadzieję, że wygra na Extreme Rules, wtedy w rejony Main-Eventu może spokojnie zmierzać, a Reyowi nic ta wygrana nie da. Mój ulubieniec na SmackDown w chwili obecnej.

Minusy:

- Orton przyćmił Christiana i w ogóle całą podbudowę walki na Extreme Rules, niestety. Czekałem na jakiś segment z drabiną czy coś w tym rodzaju, a tutaj jedynie zwykły (słaby) tag team match i nic poza tym.

- Albo go nie zauważyłem, albo nie było na tej gali Barretta - świetnie, genialnie, czekamy na stratę pasa i jobberke. Szkoda, wielka szkoda.

Inne:

- Jest pozytywna strona tego konfliktu, ale jest też negatywna, dlatego o paniach wspomnę w 'inne'. Z jednej strony, ich pojedynek może być całkiem niezły (ring-skille mają), ale dzięki temu, że dodali tę walkę do karty dopiero teraz, jakoś mnie to mało interesuje. Liczę na porażkę Tejkerowej. Tak swoją drogą - ona nie powiedziała, że przegrana odchodzi z WWE, a nie, SmackDown?

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-230965

• Reputacja:   228

No oki. Przecież na Raw był pieskiem Ortona to był kompletnie nie widoczny. A teraz? Dashing. Dzięki temu że pojawia się na wizji dość często to mu pewnie powiedzieli żeby popracował nad ring skillami. I dzięki temu dziś mamy ''gwiazdkę'' SD

Trochę słaba argumentacja. Stosując twoją metodę można powiedzieć, że Orton też w Evolution był pieskiem Huntera, a wcale nie był tam "niewidoczny". Różnica między Ortonem a Rhodes'em jest taka, że Cody wychodząc spod skrzydeł ważnej stajni - cały czas się rozwija, a Orton - od tamtego czasu się uwstecznił. Przynajmniej ringowo (toczył wówczas zdecydowanie ciekawsze pojedynki).

Poza tym - zarówno Wade jak i Cody (o których była rozmowa) mają obecnie dość wyraziste gimmicki i z pewnością nie one sprawiają, że młodego Rhodes'a postrzegam na dzień dzisiejszy zdecydowanie korzystniej niż "szefa" The Corre.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-230967

Plusy:

* - Dobry poczatek gali, choc Randy nie powiedzial nic odkrywczego, tak pomysl z wrzuceniem miesna armatniego na RKO, bylo ok.

* - Jack Swagger vs Sin Cara - Pomiedzy ta dwojka jest chemia, niczym jak u Kurta z Reyem. Poza tym, to chyba pierwszy pojedynek meksykanskiej gwiazdy w WWE, w ktorym nie popelnil bledu

Minusy:

* - Paradowanie w koszulkach brandu mogli sobie darowac.

Inne:

* - Theme Alexa Rileya, nie wrozy mu zbyt dobrze... (generic rock)

* - Wprowadzenie Jindera do glownego rosteru, to jedyny powod na trzymanie Khaliego w rosterze WWE. Chlopak ma w sobie potencjal, ale potrzebuja pomyslu, zeby nie wyszedl z niego kolejny Muhammad Hassan.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-230975

Plusy:

+ Randy Orton na SD!. Bez wątpienia jest to najważniejsza postać rosteru w chwili obecnej.

+ Wreszcie dobry pojedynek Sin Cary. Jeszcze bez szału, ale już się to przyjemnie oglądało.\

+ Alex Riley rozpoczyna solową karierę. Otrzymał nawet swój theme. Szkoda trochę, że nie dali mu dojść do głosu, ale ważne, że nie ma już przy nim Miza.

Minusy:

- Walka Div. Zazwyczaj lubiłem oglądać LayCool w akcji.

Inne:

* Będzie widać brak Del Rio na SD. Oj będzie to widać. Mogli go jeszcze zostawić. Chyba, że Barrett dostanie push. No i Chris Jericho zawita do niebieskich.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-230976

W początkowym segmencie na Smackdown nie podobało mi się tylko to, że Riley został potraktowany jak jobber bo moim zdaniem ten zawodnik ma potencjał na bycie conajmniej upper midcarderem. Orton za mikrofonem poradził sobie dobrze, ale nic nowego nie powiedział ot taka standardowa gadka. Chwilę później atak Sheamusa na Kofiego miał chyba tylko pokazać, w których brandach te gwiazdy teraz są. Ciekawe, że podczas tego segmentu komentatorzy przypominali, że Sheamus jest 2 krotnym WWE Championem. Czyżby na niebieskiej gali miał wrócić do main eventu? Napewno będzie miał łatwiej się przebić niż na Raw.

Sytuacja w The Corre po dzisiejszej gali jest dla mnie trochę dziwna, gdyż ani Barrett ani Jackson się nie pojawili na Smackdown, a Slater i Gabriel ze sobą normalnie współpracowali tak jakby zapomnieli o tym co się zdarzyło tydzień temu. Pomysł żeby Big Show i Kane pojawiali się na obu tygodniówkach jest moim zdaniem dobry, a samo to, że posiadają oni pasy podniesie trochę rangę i może również dywizję tag teamów w WWE.

Walka Layli z Michelle na Extreme Rules moim zdaniem może być ciekawa, ponieważ nie ma stypulacji, że przegrany opuszcza Smackdown, a WWE. Obawiam się, że w związku z cięciami i zwolnieniami Layla przegra i naprawdę zostanie zwolniona z federacji. Creative Team chyba nie chce jej puścić na solową karierę chyba, że w trakcie walki pojawi się i zadebiutuje Kharma, ale to chyba kiepski pomysł.

Muszę się zgodzić z tym, że brak Del Rio będzie widoczny na Smackdown, gdyż po jego odejściu będzie brakowało heeli w main evencie piątkowej tygodniówki, lecz stwarza to nadzieję na to, że Cody Rhodes wskoczy do main eventu. Chętnie zobaczyłbym Triple Threat o WHC na Over The Limit Rhodes vs Orton vs Christian o ile ten ostatni zdobędzie w niedzielę pas.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-230999

Minusy:

* - Paradowanie w koszulkach brandu mogli sobie darowac.

Akurat tutaj bym się nie zgodził i szczerze wątpię, czy takie coś zasługuje na minus. Musimy wziąć pod uwagę, że w drafcie swoje brandy zmieniło łącznie 30 gwiazd, zatem osobiście nie dziwię się WWE, że zdecydowali się na taki myk, by zaznaczyć kogo gdzie teraz będzie można oglądać (tym bardziej, że szczerze wątpię, jakoby draft uzupełniający cieszył się tam jakąś dużą popularnością).

Tymczasem bardzo na plus wyszło pojawienie się Henryka jako heela, co jest zdecydowaną próbą odświeżenia jego postaci i od razu ogląda się to o niebo lepiej. Również widziałbym na tej złej ścieżce Khaliego (oczywiście w pierwszej kolejności widzę go na bruku, ale jeśli musi już być...). Walka Sin Cara vs. Jack Swagger to naprawdę coś ciekawego i przyjemnie się to oglądało. Zastanawia mnie tylko, czy za przeniesieniem Mistico na SD nie stało to, że osoby pracujące nad galą będą mogły "wymazać" jego ewentualne botche (zmienić kamerę, wygłuszyć reakcję publiki).

Mam nadzieję, że McCool się rąbnęła i rzeczywiście chodzi o to, że przegrana opuszcza SmackDown, bo nie chcę żegnać żadnej z pań, tym bardziej, że obie są od dłuższego czasu najjaśniejszymi punktami w dywizji kobiet (swoją drogą - czy to nie idealne moment na debiut Kharmy?).

Żałuję za to, że nie pozwolono Christianowi postawić tej kropki nad "i" i samemu zakończyć ten pojedynek. Orton to Orton, ale to jest w końcu pretendent do złota i powinien mieć być ważniejszą postacią od "Vipera". Albercik po raz kolejny dostał po tyłku (zastanawiam się, kiedy dojdzie do jakiegoś tag team matchu w main evencie na SD, gdzie wezmą udział "mocne" nazwiska i wygrają ci źli), także jest moim pewniakiem do złota, a trochę mnie to martwi, bo z tygodnia na tydzień coraz bardziej chciałbym złota dla CC (co jak co, ale on na to bardziej zasługuje od ADR).

Procent zadowo... nie, nie namówi mnie nikt na to, bo to debilne. Fajnie się oglądało całą galę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-231011

Akurat tutaj bym się nie zgodził i szczerze wątpię, czy takie coś zasługuje na minus. Musimy wziąć pod uwagę, że w drafcie swoje brandy zmieniło łącznie 30 gwiazd, zatem osobiście nie dziwię się WWE, że zdecydowali się na taki myk, by zaznaczyć kogo gdzie teraz będzie można oglądać (tym bardziej, że szczerze wątpię, jakoby draft uzupełniający cieszył się tam jakąś dużą popularnością).

Minus = Nie podobalo mi sie, wiec to czy zasluguje jest kwestia subiektywna. Rozumiem jednak Twoj argument doskonale, z tym ze ja bym proponowal im zdejmowac te koszulki do walk.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-231020

Ostatnie Smackdown przed PPV Extreme Rules było fajne lecz main event kiepski.

Mi jednak się podobało to że zostali oznaczeni koszulkami lecz jednak też bym wolał aby w czasie walki walczyli bez koszulek.

Jack Swagger vs Sin Cara

Sin Cara zadebiutował na Sheamusa potem na Swaggera.Mówiono sie że Sin Cara będzie miał walke o pas US ze Sin Carą(lecz teraz jest prawdopodobne że sobie to odpuścił i co najwyżej IC)

wybrali jako cel Swaggera.Może to i dobrze bo przed tym jak Swagger nie był trenerem Cole'a był niewidoczny i dali na niego pomysł aby już jakies lepsze walki toczył a nie z Trentem Barretom.

Walka dobra i zero błędów popełnił Sin Cara oraz drugi raz już bez błędu wskoczył na ring.

Rey Mysterio vs Mark Henry

Kolejną walkę którą opisze jest walka Heela z Facem.Walka nowa że sie tak wyrażę bo dali Henremu szanse i ja już wcześniej mówiłem Henry będzie widoczny i pod main event na pewno będzie wchodził.Walka podobała mi się i z ta torbą i w ogóle.

Big Show &Kane vs Corre

Bym chciał aby te tag teamy były na prawdę dobre i aby WWE posiadało więcej stajni bo po zunifikowaniu tag teamy padły i tyle.Kiedys były fantastyczne tag teamy a teraz?

Walka taka sobie lecz końcówka dobra tutaj jest atut.

McCool vs Layla

A ja nie byłem przekonany temu tag teamowi.Ten tag team to tylko po to aby layla miała miejsce w WWE.Walka i tak było fajna z punktu widzenia Layla :lol: :lol: :lol:

Main Event Orton & Christian vs AdR & Brodus Clay

Zła walka to ma byc główne wydarzenie?kolejny raz już SD źle robi z Main eventem to ma byc wydarzenie kulminacyjne a nie nic nie działająca sie walka normala. 8-)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-231070

Mam nadzieję, że McCool się rąbnęła i rzeczywiście chodzi o to, że przegrana opuszcza SmackDown

Rąbnęła się, ale na odwrót. Przy nagrywaniu SD powiedziała "smachdown" a przy puszczaniu w telewizji zostało to (chamsko i słyszalnie) wyedytowane, aby było tam WWE.

Sin Cara stoczył już 3 różne walki + 2 wejścia rozwalające i za każdym razem inaczej kończył. Chyba nie mogą się zdecydować na jakiś finisher dla niego.

Szczerze mówiąc, skoro Shamus przeszedł na SD ze swoim pasem, to miałem nadzieję, że przynajmniej staną naprzeciwko siebie z Wadem. W końcu teraz 2 słabe pasy na SD a jakoś nie specjalnie o tym wspomnieli.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-231187

Sin Cara stoczył już 3 różne walki + 2 wejścia rozwalające i za każdym razem inaczej kończył. Chyba nie mogą się zdecydować na jakiś finisher .

Co ciekawe żadnego z tych męczy nie skończył firmowym la mistica, które pojawiło się na jednym z jego prom.

Widać teraz na smackdown szanse na wiele ciekawych i ładnych pojedynków, no bo mamy w rosterze: Sin Care, Bryana, Rhodesa, Christiana, Sheamusa i barreta. No i oprócz tego nowa twarz niebieskich czyli RKO. Będę z niecierpliwością czekał na kolejne piątkowe gale.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-231228

Poza tym - zarówno Wade jak i Cody (o których była rozmowa) mają obecnie dość wyraziste gimmicki i z pewnością nie one sprawiają, że młodego Rhodes'a postrzegam na dzień dzisiejszy zdecydowanie korzystniej niż "szefa" The Corre.

Mnie zdecydowanie bardziej przekonywuje Wade - bardziej podoba mi się przy micu. Jest także bardziej charyzmatyczny. Przy czym oczywiście cenię mic-skille i charyzmę Dashinga. Trudno mi natomiast ocenić ich ring-skille. Wydaje mi się, że obaj walczą dobrze ale bez jakiegoś szczególnego osrywania się.

Cały czas procentuje u mnie dobre wrażenie jakie Wade pozostawił po sobie w związku z Nexus i feudem z Johnem Ceną. Dla porównania - ten feud Codyego z Reyem aż tak mnie nie jarał. Bardziej doceniam nawet to, że Rhodes nieźle się trzymał, gdy jobbował komu popadnie mając gimmick narcyza. To z pewnością nie było łatwe a pomimo tego szmacenia patrzyło się na niego i nie miało wątpliwości - ten chłopak ma potencjał. Cody potrafił się w tym wszystkim odnaleźć a to spora sztuka. Wystarczy porównać z młodym DiBiase. Teraz po prostu Cody dostał to na co zasługiwał i jako tako tą szansę wykorzystuje. Co do Wade'a to jemu dla odmiany zakręcili kurek z pushem i mam tylko nadzieję, że wobec przejścia Alberto del Rio na Raw otwiera się furtka dla nowego heela - i tym samym Wade wyjdzie z midcardu do main-eventu i obok Dashinga będzie czołowym heelem SD.

A wracając jeszcze do ostatniego SD to stwierdzam, że było ono mierne jak na ostatnią galę przed Extreme Rules. Wkurwia mnie, że z heeli ciągle robią pajaców. Myślę tu przede wszystkim o del Rio, który spieprzał z ringu przed Christianem i RKO i oczywiście zaliczył standardowy wp..ol w main evencie. Na Raw wp..ol, na SD spieprzanie i wp..ol (niby odklepali Brudusa ale to jednak zawsze przegrana), prestiż leci. Jak Alberto przegra z Christianem na ER (np. dzięki spear od Edgea ku uciesze publiczności) to uznam to za żenadę kompletną.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-231252

Mam nadzieję, że te drobne zmiany w gimmnicku Randiego zostaną, czyt już nie jest takim psycholem jak kiedyś, a i dostaje mica do ręki częściej, i przede wszystkim w końcu nie wygląda jak po chemioterapii, jako mark Legend Killera ta łysa glaca na prawdę mi przeszkadzała. Niestety powrót Ortona bardzoooo przyćmił postać Christiana i moim zdaniem, Ladder match na ostatnim smacku został słabo wypromowany, a i postać Del Rio jest moim zdaniem za słabo promowana, żeby chociaż miał jakiekolwiek szansę w pojedynku z Captainem Charisma. Ogólnie przez pewien czas Alberto nie uśmiechał się ciągle, i przestał wjeżdżać wypożyczonymi furkami jednak widzę wrócono do tego co mnie smuci :( .

A co do draftu, hmm małe szanse są ale może ziści się moje małe marzenie i zobaczymy Danielsona vs Mystico. Myślicie że są na to szanse? Zrobili by zapewne super meczyk w którym amerykański smok oczywiście by zajobował, ale wszystkim by taki mecz zrobił "dobrze"

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-231498

A co do draftu, hmm małe szanse są ale może ziści się moje małe marzenie i zobaczymy Danielsona vs Mystico. Myślicie że są na to szanse? Zrobili by zapewne super meczyk w którym amerykański smok oczywiście by zajobował, ale wszystkim by taki mecz zrobił "dobrze"

Uważam, że szanse są, ale żeby mogli pokazać swoje umiejętności muszą się zmierzyć na PPV. Jakaś walka o IC lub US Title podczas, której dostaliby conajmniej 15 minut i obejrzelibyśmy walkę jeszcze lepszą niż ta Bryana z Dolphem na Bragging Rights.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-231521

Dobrze radzę - jeśli ktoś nie chce odczuć wstrząsu i być po prostu załamany, niech lepiej nie czyta tego spoileru, który dotyka bardzo ważnej kwestii odnośnie tego, co wydarzy się na SmackDown:

Randy Orton defeated Christian to win the World Title at the SmackDown! tapings in Orlando, FL earlier tonight.

The title win by Orton makes Christian's World Title reign one of the shortest in WWE history at just two days.

Orton pinned Christian after an RKO to win the title. Orton celebrated and left after the match. Christian sat in the ring dejected as the fans chanted for him. After he went to the back, Orton returned to remind everyone that when they go home, remember he is the new World champion.

Niestety, to nie jest żart. Jestem załamany, WWE jest naprawdę totalnie głupie, żeby zabierać komuś jego pięć minut po pięciu sekundach. Na dodatek pas znowu dostał Orton, totalnie niezasłużenie. Dla mnie to po prostu oznaka kompletnego debilizmu WWE i trzeba im tego pogratulować.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/69/#findComment-232039