Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   522
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Smerfną tygodniówkę zaczynamy od przybycia Mysteriusza. A zawalczy on z... Escobarem. WTF już teraz?

To nie może być czyścioch - coś się wydarzy. I się wydarzył Dominik. 

Antoś wygrał, ale do końca feudu chyba daleko. Coś mi się wydaję, że jednak dostaniemy stajnia vs stajnia. Co trochę nie pasi pod względem takim, że możliwa jest inna walka grup - mianowicie Final Testament vs Hurtownicy. Chyba, że AoP lub Profitsi się dostaną do tagowego ladder matcha - w takim wypadku będzie (o ile to wcisną na WM) Kross vs Bobik. 

Teoretyka i Gayson vs OC - jak ja nie cierpię tych łysoli. Na co wracali? Obiecali im push? :D Gdzieś tam się pałętają na backu czy innym NXT i nawet odłączyli ich od AJa. Na szczęście przegrali. 

Paczka wideo Brona. Gość jest dobry. 

Naomi vs klapek. Glow bez szans. A więc otrzymamy ekipę Bianki Lipińskiej, Nejomi i Bejli w drodze do WM aby odpierać ataki Damage Control. 

Dla mnie okej - byleby Kijanka z dala od pasa.

Paczka Jade - za tydzień będzie na SD i załapie się na jakiś feud i walkę pokazową na WM zapewne. Ciekawe kogo jej dadzą?

Dokument o Brayu. Już nie mogę doczekać się żeby nasłuchać się jaki był wspaniały w ringu, a gość tak naprawdę mógłby się zmieścić w top20 najgorszych wrestlerów pod względem ringskilla w historii :icon_rolleyes:

Pretty Deadly an backu... nie wiem co oni tak podwójne KO Owensa promują... Orton spoko bluza.

Stylesa niedługo będzie można pomylić z Macho Manem. Dziwnie feud z Knightem prowadzą - za późno się obudzili.

Profits wygrywają z AoP. Dziwny ruch ze strony WWE. Po pierwsze żadna z tych ekip nie powinna brać udziały w eliminacjach, a powinni po prostu spotkać się ze swoimi liderami na WM. 

Praktykanci zawalczą z ulicznikami o miejsce w ladder matchu - podejrzewam, że Autorzy przeszkodzą Fordowi i temu drugiemu i feud się zaogni, a słaby zlepkoteam Wallera i Austina nieoczekiwanie zawalczy w ważnej walce. 

Możliwe też, że będzie jakiś TT battle royal ostatniej szansy - wtedy wszystko się może wydarzyć, ale nie liczyłem ile jest miejsc w bracketach.

Śmieszy mnie jak Roman kazał ludziom czekać na nowy theme song, a jak w końcu jest to nie jest epicki jak zapowiadał tylko to jakieś genericowo brzmiące gówno. Przynajmniej Romo się nieźle wyrobił na micu. Póxniejsza faza tego segmentu to było niezłe promo. 

Bloodline wkracza do akcji - Ale Kodeusz ma plecy w postaci Rollo i Jeya. Cóż - jakie czasy takie Shield :D 

Jak na tygodniówce RTWM, która powinna błyszczeć i być napakowana jak Dorota Wellman to mamy lipe, bo prócz w końcu face to face blondasa z Rzymianinem nic takiego nie było. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624057

• Reputacja:   303

Im bliżej WM tym robi się z tego tasiemiec, dla mnie WrestleMania mogłaby się odbywać pod koniec Marca bo przeciągnie tego do kwietnia jest meczące, za tydzień podobny schemat jeszcze dwa tygodnie trzeba się pomęczyć. 

Roman zapowiada nowy theme song który będzie epicki... a tu pochwili dostajemy wygenerowane gówno na przeróbce, trochę śmiechłem, Cody już ma obstawę na WM zobaczymy co za kibel nam szykują pod koniec starcia Romana z Cody'm jak Roman wygra to bez kitu zrobię się zielony i wszystko co będzie związane z tym chłopem będą przewijał, zmęczenie materiału jest dość spore to nie lata 80 czy lata 2005-2007 że można było kisić pas jak Cena który i tak zbierał dość negatywne reakcje wśród publiczność za to że kręcił się ciągle koło pasa :D 

Znowy młody Mysterio zaczyna program ze starym? Jaki w tym sens, nie chce mi się ponownie tego oglądać, jaki sens był wgl atakowania starego? ... 

Jade debiutuje za tydzień jako zawodniczka, wyczuwam jakieś dymy z CTRL, chociaż uważam że Jade powinna juz jakiś czas temu dostać jakiś program z którąś ze zawodniczek Bianca kompletnie nie miała nic do roboty, chyba że... Chcą z organizować to starcie jako jedno z większych wydarzeń, bo większość wyczekuje tego dream matchu. 

Podzielam zdanie CzaQ że łysi z OC nie powinni wracać, ogólnie jakoś nigdy na nich hype'u nie czułem, jedyny plus że Mia Yim tylko na tym skorzystała w jakiś sposób tak to by ten tag team mnie nie interesował.

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624060

• Reputacja:   613

• Reputacja:   631

Dobra coś tam można machnąć przed Smackdown.

Jade pojawi się jako zawodniczka Smackdown.

Ostatnio czytałem, że Jade ma jednak zawalczyć na Wrestlemanii. W sumie to byłoby dziwne, gdyby ominęła najważniejszą galę w roku. No to pewnie ta walka 3vs3 będzie grana.

Walki Tag Team

W zapowiedzianych walkach tag team wygrają New Catch Republic i para Waller/Theory.

W tym, co wrzucił Matt nie ma nigdzie informacji, że pojawi się Roman. Wrestlemania już za rogiem i wypadałoby, żeby mistrz był obecny. 

The Rock/Cody/Seth?

Może WWE zaskoczy i Cody dostanie po uchu, tak jak na RAW tym razem z rąk naszego panującego mistrza? W sumie The Rock też nie był zapowiedziany akurat na tamten odcinek czerwonej tygodniówki.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624145

• Reputacja:   492

Dobra dawajcie mi to SD, ostatnia tygodniówka w tym tygodniu, czy wypadnie równie dobrze co Raw i NXT? We Will See.

Oj tak APEX PREDATOR! To znaczy, że zaczynamy Orton i KO vs Pretty Deadly, ta walka może oddać zdecydowanie. Hmm krótkie starcie niestety 3,5 minuty walki w TV i reklama to z 6-7 minut panowie dostali, ale to i tak mało, Logan przeszkodził i PD wygrało, a szkoda, bo starcie wyglądało zacnie według mnie, ale no cóż feud musiał zostać podbudowany i chociaż został w jakiś inny niż zwykle sposób, więc jest dobrze, a wygrana PD tylko pomoże im, bo ostatnio tylko przegrywają, a po walce kolejna budowa feudu i Orton nie widział Logana, więc zastanawia się gdzie jest xD, a jak go znalazł to chciał mu wywalić RKO na stół komentatorski, jednak PD skutecznie ratują, lecz otrzymują Stunnera i RKO od dzisiejszych rywali, a potem KO i Orton gonią Logana przez pół areny i backstage, jednak Loganik ucieka sobie samochodzikiem xD.

Całkiem dobre wideo promocyjne od Iyo na temat Bayley, a ostatecznie i tak Bayley atakuję Iyo po nagraniu tego, feud dalej budowany.

Nick Aldis w ringu i chyba pora na oficjalne ogłoszenie Jade jako zawodniczki Smackdown. W końcu się doczekaliśmy, Jade podpisała kontrakt, trochę pomówiła na mikrofonie, ale jej skill na micu tak chyba niezbyt wygląda, ja bym dał jej managera, bo mnie nie porwała zbytnio i raczej nie porwie, ale zobaczymy.

Lecimy z kolejnym pojedynkiem tym razem mamy też Tag Team Match, ale o bycie w Ladder Matchu o pasy Tagowe na WM, SP vs Austin i Waller, tutaj uważam że walka powinna wyjść dobrze i raczej wygrają Theory i Waller, bo AoP się wmieszają. Niecałe 4 minuty czasu w TV i stało się prawie to co przewidywałem, a z jedną reklamą to z 7 minut było, ale no wmieszali się niestety nie AoP, ale na titantronie pojawił się Karrion i Scarlett, którzy zaatakowali Lashleya i B-Fab w ich szatni, a po walce też i AoP zaatakowało SP, feud dalej budowany, Austin i Grayson jadą na WM i dobrze, ten Tag Team ma potencjał tylko niech nie są stawiani w roli jobberów, a walka no dobra szybkie tempo, ale króciutka niestety.

O kurde będziemy mieli podziękowania dla Dominika od Santosa xD, ciekawie może być. Dobry segment, Dom i Santos mają rację, Rey zawsze odwraca się od rodziny jak widać, Mysterio chce dobrze dla każdego, a wychodzi jak wychodzi xD, biedny Rey, który jest kreowany na złego przez swoich wrogów, potem jeszcze wychodzi Rey i dostajemy Challenge na WM Rey i jego partner vs Santos i Dom, a partnerem Reya myślałem że będzie Andrade albo Dragon, ale bardziej kierowałem się ku Andrade, a jednak będzie to Dragon i to jako nowy członek lWo, na koniec brawl z wygraną lWo, kurde ciężko będzie wytypować tu zwycięzce, bo Dom i Santos powinni to wygrać, ale z drugiej strony debiutujący na WM Dragonik, kurde no ciężko ciężko, ogólnie przyjemny segment.

Po segmencie i brawlu obici Berto oraz Angel będą od razu walczyć o wejście do Ladder Matchu na WM, no to tak jak myślałem raczej Pete i Tyler wygrają i dobrze, walka może nie będzie taka krótka. 5 minut TV, jedna reklama no i cyk 8 minut mamy nabite, bardzo dobry pojedynek i zwycięzcy odpowiedni, ale znowu strasznie krótki mam wrażenie xD, poza tym czemu komentatorzy akcję kończącą nazwali Double Tyler Driver'97 xD, Tyler Driver wygląda kompletnie inaczej, a to był bardziej Double Burning Hammer, ale walkę można obejrzeć, ja polecam, Pete i Tyler nigdy nie zawodzą.

Hmm Jimmy i Solo dostali jakieś rozkazy i Solo mówi z tego co zrozumiałem że w przyszłym tygodniu rozwali Jeya xD.

AJ wychodzi na ring i ma coś do powiedzenia. AJ nie wierzy że nie ma tu Knighta i chce, żeby ten wyszedł xD i jeszcze myśli że Camera man to LA Knight xDDD, śmiesznie to wygląda ta obsesja potem jakiś typ wbiega przez barykady i myśli że to Knight, ej to było świetne xD, totalnie nie poznałem Knighta jako tego ochroniarza, ale może dlatego że się nie przyjrzałem, ten feud naprawdę fajnie wygląda, a Styles WANNA PLAY THE GAME! Knight rozwala Stylesa, ale ten ostatecznie i tak ucieka, mega mi się podoba ten feud naprawdę, widać tutaj pomysł.

Next Week: Andre The Giant Memorial Battle Royal, szkoda że nie na WM. KO Show z Ortonem, no trzeba jakoś feud przeciągać, Zelina vs Elektra, w sumie na to czekam. Waller i Theory vs New Catch Republic oj ale ta walka odda jestem pewny i Jey vs Solo, tutaj też może być ciekawie 1 lub 2 dni przed WM zależy którego dnia Jey wystąpi na WM to zawalczy z Solo, to też może być ciekawy pojedynek.

Przyjemne wideo od Tiffany, a my przechodzimy do Main Eventu! Pianek vs Dakota, walka może być fajna jak dostanie więcej czasu, szybko minęło to całe SD jakoś. Mam wrażenie że panie się bardzo spieszyły w tej walce, ze wszystkimi spotami, akcjami, nie wiem może to tylko moje wrażenie, ale chyba za dużo chcieli wcisnąć na to SD, a za mało czasu, nie wiem, ale Dakota pomimo tego że niedawno wróciła z kontuzji to prezentuję się w ringu naprawdę świetnie, ogólnie ta walka była bardzo dobra, tylko miałem wrażenie że panie się spieszyły bardzo, ale nie jest to minus, najwyraźniej czas gonił i tyle, ale w ringu zostało nam to oddane zdecydowanie, także ja jestem usatysfakcjonowany 7 minut prawie czasu TV i jedna reklama to z 10 minut, no powiedzmy że w ostatnich czasach jak na SD to wyszło git czasowo, a po walce Damage Control atakuję Piankę, która wygrała, lecz Naomi im pomaga, jednak też dostaje wpierdol xD uuuu ostatecznie Jade wychodzi i pomaga Face'owym zawodniczkom, nie wiedziałem że to ujrzymy, a jednak Jade sobie tak o rozjebała 3/4 Damage Control, mocno jest promowana, Jade, Pianka i Naomi wyglądają bardzo dobrze w sensie prezentują się dobrze jak stoją obok siebie, powinni w to zainwestować na jakiś czas, chętnie bym zobaczył.

Plusy:
Wygrana PD i budowa feudu o tytuł United States
Jade na SD
Austin i Grayson jadą na WRESTLEMANIE!
Segment lWo i LDF oraz ustalenie walki Tagowej na WM
Tyler i Pete jadą na WM oraz ich walka z LDF
Segment Stylesa i Knighta oraz cały ich feud
Dakota vs Pianek i pojawienie się Jade w brawlu

Podsumowanie: SD same plusy, minusów większych nie były, w sumie żadnych nie było tu minusów, naprawdę dobry odcinek SD pomimo tego że nie mieliśmy Rocka, Romana, Rhodesa czy Setha to bookerzy zabookowali kawał dobrego wrestlingu przeplatany dobrymi segmentami czy momentami na backu i na koniec dostaliśmy praktycznie zapowiedź Six Womana, mi się to naprawdę podobało, SD dowiozło w tym tygodniu, nie wiem czy było tak dobre jak Raw, ale tak samo dobre jak NXT lub może nawet lekko lepsze, także jestem naprawdę usatysfakcjonowany i czekamy na ostatni WEEK czyli WRESTLEMANIA WEEK! OH YEAH BAYBAY!!!!

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624163

Niebieska tygodniówka. Friday Night Smackdown.

Zaczynamy od walki.

Pretty Deadly vs KO/Randy Orton
Krótkawa średnia walka z zaskakującym wynikiem. Pretty Deadly coś wygrali. Wiadomo, że to na potrzebę rywalizacji o pasek US, ale wygrana to wygrana.
Logan zrobił swoje, a później uciekał przed Ortonem. Ostatecznie uciekł czerwonym autem.

Mistrzyni pogadała w swoim języku. Tak jak w przypadku Nakamury miało to swój klimat.
Atak Bayley. Może być.

Jest i mój ulubiony GM, czyli Aldis. Oho to pewnie zaraz Jade będzie.
Jade wychodzi i wygląda jak gwiazda.
Jade dostała nawet mikrofon. Wiele nie powiedziała jakoś przesadnie mnie nie zachwyciła, ale dobrze, że się pokazała.
Trochę krótko to wyszło, ale zapewne Jade jeszcze będzie. Przecież musi dostać walkę na WM.

Dakota jak zwykle piękna. Na mikrofonie też solidna.

AJ i Aldis
Dobra, dobra. LA Knight się pojawi to oczywiste.

Theory/Waller vs Street Profits
Niezła walka. Tak jak przewidywałem Theory i Waller to ugrali. Po walce The Final Testament i atak. Bobbik na ratunek, ale nic to nie daje.
Dobrze, że WM już blisko, bo tak program tak zamula, że głowa mała.

Legado Del Fantasma
Lider Santos chwilkę pogadał. Znośne to było. Ooo jest i Dom. Pięknie. Dom, jak zawsze zebrał zasłużoną reakcję. Rey i jego ekipa. Będzie wyzwanie do walki na WM prawda?
Rey chce walki z Santosem i Dominikiem. Dragon Lee przedstawiony jako nowy członek LWO. Będzie walka 2v2, którą wygra Dom? Elegancko. Zelina uderzyła Lopez, a później panowie w akcji.
Dobrze wyszło.

Ooo ładny kolorek u Belair.

New Catch Republic vs Angel/Berto
Dobra walka. Pierwsza ekipa zgarnia wygraną. Skład w walce na WM bardzo przyjemny.

AJ pogadał i nie było tak źle. LA Knight w przebraniu wyglądał dobrze. AJ trochę dostał, a później uciekł. Chwilka na mikrofonie dla LA. Podobało mi się. Rywalizacja jest fajna. 

Tiffy Time. Dajcie jej coś na WM.

Bianca vs Dakota
Dobry Main Event. Bianca oczywiście wygrała. Spodziewany atak Kabuki Warriors. Naomi też dostała i na koniec jest Jade. Jade pokazała moc.

Roman? Ej, ale chociaż na RAW wpadnij mistrzu.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624177

Ostatnie Smackdown przed WM:

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624333

• Reputacja:   613

5 godzin temu, KyRenLo napisał(a):

Ostatnie Smackdown przed WM:

Nareszcie weekend to i na spokojnie jutro się luknie, ale też cały czas myślałem, że te NXT jest dzisiaj:diabel:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624341

To już dzisiaj PANOWIE KURWA TO JUŻ DZISIAJ HYPE HYPE HYPE! Ale przed nami jeszcze ostatnie SD do skomentowania, lecimy!

Na początek świetne promo hypujące WM'kę OJ TAK BYCZQ IT'S TONIGHT! A zaczynamy od KO Show z Randym Pontonem, KO ma zajebistą koszulkę xD, chciałbym taką. W sumie krótki segment, trochę poobrażali Logana, ten pojawił się na ekranie, gdzie pokazuję się na stadionie na którym dzisiaj  odbędzie się WM, a KO i Orton mówią że to na wprost ulicy, więc postanawiają się przejść/przejechać do Loganika xD, nagle z pod ringu wyskakują Grayson i Austin i buh! Pułapka KO zajebał sobie wózek xDDDD Austin i Grayson sobie biegną za nimi, komicznie to wygląda, segment trochę zabawny.

AtG Memorial Battle Royal, tutaj mam kilku faworytów, Andrade, Ricochet, Bronson i jeszcze kogoś miałem, ale już zapomniałem xD. A tak Nakamura, dziwne na grafice był pokazywany, a tutaj go nie widzę w tej walce, kurde Andrade chyba też tu nie widzę, a też był na grafice, no to faworyci spadli do 2. No i Reed to wygrał tak jak myślałem, ale jakiś bez emocji totalnie ten Battle Royal i w dodatku krótki, taki do odbębnienia mam wrażenie, nie czułem tutaj jakiegoś podekscytowania, ale może też dlatego, że sama walka znaczy tyle co nic, no cóż, ale Bronson ma jakieś osiągnięcie, zasługuję.

Świetne wideo promo od Krossa.

Loganik wychujał Apex Predatora i The Prizefightera ciekawe, pojawia się na arenie. Wygłasza przyjemne promo na temat Philadelphi, Kevina i Ortona oraz mówi że właśnie KO i Randy go szukają na innym stadionie, a tam też są Grayson i Austin, ale nie mogą ich znaleźć, bo KO i Orton wrócili do areny SD i mamy rozjebanie Loganika no to w sumie kontynuacja początkowego segmentu, dobrze wyszła, Loganik dostał wpierdol i w sumie przez to ma zwiększone szanse na obronę tytułu, no miejmy nadzieję, że tak nie będzie, liczę na tego KO.

Zelina vs Elektra, wątpię, że dostaną dużo czasu, oooo Elektrze towarzyszą jeszcze Dom i Andrade. A walka zaczęła się jeszcze podczas reklam to totalnie nie mam pomysłu ile może trwać. Nie wiem no 2,5 minuty walki w TV, nie wiem ile podczas reklam, nie ma co oceniać, odbyło się i tyle. Oooooo kurde dobra chyba jednak dostaniemy Andrade i Rey vs Dom i Santos skoro Dragon został zaatakowany na backu i jest szansa, że nie zawalczy na WM, tak czułem że Andrade nie dołączy do JD, za bardzo Face'owy był.

Naomi i Pianek wychodzą na ring, ale bez Jade, no mówią że jadą na WM'kę i zapowiadają Jade. Jak Jade weszła to ten seg mnie nawet zainteresował, wcześniej tak niezbyt, ale też nie był zbyt długi, taki nic nie wnoszący, ale Cargill wyszła o wiele lepiej na micu niż tydzień temu.

No i stało się to co myślałem, Dragon nie może wystąpić, a Andrade staje się partnerem Reya.

New Catch Republic vs Austin Theory i Grayson Waller, jak panowie dostaną trochę czasu to walka będzie wybitna. No i 5 minut świetnego pojedynku, szkoda że nie dostali więcej, oczywiście mówię o czasie TV, bo z reklamą do z 8 minut panowie dostali, polecam walkę, NCR wygrywają, a po walce mamy atak JD na oba Teamy i potwierdzenie tego, że raczej na WM stracą tytuły pytanie tylko czy obydwa, ale dominacja dwóch tygodniówek z rzędu nie powinna być dla nich uciechą xD.

Świetne wideo promocyjne feudu i walki Bayley z Iyo, mega historia to była, uważem że bardzo dobrze prowadzona i lecimy z finałem na WM, ja na to czekam bardziej niż na Rhea vs Becky.

Wychodzi na arenę Rycerz Los Angeles! Wyszedł, dał świetny popis swoich umiejętności na micu i wyszedł, w sumie jestem usatysfakcjonowany.

It's Main Event Jey Uso IS NOW IN YOUR CITY! Top 1 Merch Seller wbija na SD i zawalczy ze swoją rodzinką, najpierw dzisiaj, a potem jutro(znaczy w sumie też dzisiaj xD)Czekam oj czekam Jey vs Solo, będzie co oglądać. Lekko ponad 4 minuty dobrej walki w TV, z jedną reklamą to 7 minut około pewnie i zakończone poprzez atak Jimmy'ego, krótki ten Main Event, kontynuacja ataku na Jeya, ale na ratunek przybywają Rhodes i Seth, no myślałem, że te osoby już się nie pojawią xD mamy katowanie Jimmy'ego, boję się trochę, że przez to Jimmy wygra walkę z bratem, ale oby nie i jeszcze na koniec promo od Rhodesa hypujące samą Wrestlemanie oraz jej Main Eventy.

Plusy:
KO Show
Logan wygłasza dobre promo, a potem dostaje wpierdol
Andrade odwraca się od Santosa i Doma
Cargill na mikrofonie się polepsza
New Catch Republic vs Austin Theory & Grayson Waller
Świetny materiał feudu i walki Bayley z Iyo
Knight na mikrofonie
Main Event i sekwencja końcowa

Neutral:
Andre The Giant Memorial Battle Royal

Minusy:
Zelina vs Elektra

Podsumowanie: Początek SD jakoś mnie optymizmem nie napawał, ale z czasem było co raz lepiej poza Zelina vs Elektra i AtG Memorial Battle Royal to reszta stała na co najmniej przyzwoitym poziomie, jak na ostatnie SD przed WM to trochę poniżej oczekiwań to wyszło według mnie, jeszcze brak Romana i Rocka na ostatniej tygodniówce też niezbyt mi siedzi, ale no cóż jest jak jest, jako tygodniówka przyzwoicie, jako ostatnie show przed WM? Dość biednie.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624350

Friday Night Smackdown. Ostatnie Smackdown.

KO Show na początek.
Szału nie było. No liczyłem na coś lepszego. Czasowo też średnio.

Andre The Giant Memorial Battle Royal
Bardzo słabo. Zastanawiałem się, dlaczego dla takiej walki nie ma miejsca na Wrestelmanii. Teraz już się nie zastanawiam. Reed wygrał i tyle.

The Final Testament
Kross pogadał. Nie lubię go, ale słuchało się dobrze.

Ooo jest i Logan.
Logan na mikrofonie spisał się dobrze. Ostatecznie poleciał Stunner, a później RKO. Logan tuż przed WM na deskach. To chyba dobry znak dla wszystkich, którzy go lubią/lub po prostu na niego stawiają w typerku.

Dragon Lee cierpi, a Carlito jest pierwszy obok. Carlito to byłeś ty chłopie.

Elektra vs Zelina
Walka się odbyła. Walkę wygrała Elektra. Po pojedynku Rey został zaatakowany przez swoich rywali. Andrade zrobił odwrót, bo dobry z niego chłopak.

Naomi i Belair
Nic ciekawego. Dołączyła Jade i dalej nic ciekawego.

Andrade i Rey będą razem walczyć. Carlito wiesz, co masz robić. Wbić im sztylet w plecy, bo Dom musi to zwyciężyć.

New Catch Republic vs Theory/Waller
Spoko walka. Bate i Dunne z wygraną. Później The Judgment Day z totalną dominacją. Czy zobaczyliśmy całą grupę razem ostatni raz? Takie jakieś dziwne myśli w głowie mi się pojawiają.
Mam nadzieję, że to kompletna głupota. Taka rozwałka kolejny raz może wskazywać, że Finn i Priest stracą pasy.

LA Knight dostał chwilkę i ją dobrze wykorzystał, bo na mikrofonie to jest kawał zawodnika.

Jey vs Han Solo
Poprawna walka. Oczywiście poleciało DQ. Później nawet Seth i Blondas przylecieli ratować Uso. Jimmy dostał po dupie przed WM. Ciekawe, ale raczej swojego typu nie zmienię. Blondas pogadał i koniec.

Tyle? No jak na Smackdown tuż przed Wrestlemanią, to jestem rozczarowany.
5na10, i to takie solidnie naciągane.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624363

• Reputacja:   522

Zaczynamy ostatnie SD w sezonie

- Zaczyna Kevin Owens i mamy KO Show. Gościem Randall. Obaj panowie nie lubią Logana. Nic nowego :D US champion jednak na innej arenie (okazuje się, że po drugiej stronie ulicy LOL), dodatkowo w końcu zobaczyłem stage - podoba mi się - a chłopaki poszli tam do niego mu najebać :D Spod ringu wyłaniają się Teoretyk oraz Kangur i gonią KO I RKO. Sympatyczny segment.

- Andre The Giant Memorial Battle Royal - miałem dwóch faworytów Rico oraz Bron Breakker. Pierwszy niespodziewanie wypadł i to nawet nie na końcu, a drugi nawet się nie pojawił, bo NXT ważniejsze. Kiedy zostało mało osób byłem już pewny, że Bronson Reed to ugra, ale po tym co zobaczyłem co Wiking odwala to należało mu się dać wina. Gość jak na taką chabetę jest dobry. 

- US champion myślał, że przechytrzył swoich rywali - nic bardziej mylnego. Zostaje obity, a ja jestem przekonany, że będzie wynik w myśl zasady gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta i obroni pas. KO i Randall być może zafeudują później ze sobą, a Logan będzie szukał innego contendera. 

- Ktoś zaatakował Dragona Lee i ten wypada. Przy nim jest Carlito... i to on jest głównym podejrzanym, bo najciemniej pod latarnią. Jak pisałem w temacie o WM - jak dla mnie przejdzie heelturn i przyczyni się do porażki face'ów. Andrade w zastępstwo, bo on przechodzi faceturn. Spoko. Niezłe roszady. 

- Nowa stajnia/zlepek - nazywam je czarne konie :D - obiecuje wpierdol Damage Control. No raczej się spełni. Jedyne co może tu przeszkodzić to ewentualne zgrzyty na linii Bianca/Jade, ale na to chyba za wcześnie. 

- New Catch Republic (yuck) vs Praktykant i Kangur - oni będą z braku laku ze sobą jeszcze feudować po WM. Czy ktokolwiek z nich ma szanse na pasy TT na WM? Jasne. W końcu nigdy nic nie wiadomo. Skoro A-Town down under pracuje dla Logana to wszyscy trzej mogą skończyć z pasami. A Bate i Dunne są tak zajebiście utalentowani, że wcale bym się nie obraził gdyby również zdobyli złota. Znęcanie się JDay nad nimi tylko dodaje im animuszu.

- Przemowa LA Knighta - spoko, fajnie gada. Feud jest tak zbudowany, że nie wiem kto to ugra. Z jednej strony AJ jest świeżym heelem i nie miał ważnej walki od tego czasu, a Rycerz jest naprawdę gorącym towarem i powinni go promować. 

- A więc stajnia Bobika dostaje nazwę - Pride - może to ugrają na WM? Z jednej strony Bobik pod kątem wypromowania stoi wyżej niż Karrion, ale znowu AoP są po powrocie nowi i mogą zdominować Uliczników.

- Jey kontra Solo - nie będę ukrywał słaby main event. Yeet wygrywał i miał pinować to dochodzi do interwencji Jimmy'ego. Ofkors na ratunek Kodas i Seth, a więc face'owie górą co pokrywałoby się z tym jak się skończy walka wieczoru dnia pierwszego. 

Niby okej, ale tak na odczepnego. A to ostatnia tygodniówka w sezonie. Powinno być lepiej. 

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624381

Za parę godzinek pierwsze Smackdown po Wrestlemanii.

Pojawi się Cody.

Będzie nowa mistrzyni Bayley. No to może być ładniutki moment.

Co do Kodeusza, to pewnie do Draftu będzie pojawiał się na obu tygodniówkach. W innym temacie zasugerowałem, że tak czy siak Blondas poleci z numerem jeden na niebieską tygodniówkę. Może źle zakładam, i to całe The Judgment Day wraz z dwoma pasami wyląduje na Smackdown.

Plus dwie ogłoszone walki:

Cody vs AJ na Backlash? Byłoby fajnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624589

Czy SD po WM będzie lepsze od Raw? PRZEKONAJMY SIĘ!

No i zaczynamy od powtórki z WM i jeszcze z tym łamliwym głosem Samanthy z tych emocji, piękne to było, a poza tym Kodeusz też wychodzi od razu i typie weź Ty noś ten pas na biodrach, bo z Twoją posturą to chujowo wygląda na barkach xD. No co mogę powiedzieć, wyszedł, dał świetne promo, pogadał trochę o jego potencjalnym przyszłym programie z jednym z tej szóstki zawodników co dzisiaj uczestniczą w dwóch Triple Threatach i w sumie żadna z tych gwiazd ostatnio nie miała jakoś mega wysokiej pozycji i kto by tego nie wygrał to i tak wiadomo że przejebie z Rhodesem, także dobrze że na początek dostajemy lżejsze działa, a potem mam nadzieję na większą niepewność i emocję. Na Backu jeszcze mamy Bloodline i patrzą się na szatnie Rhodesa do której wchodzi KO.

Lecimy pierwszy Triple Threacik LA Knight vs Santos Escobar vs Bobby Lashley, czuję że tutaj wygra Knight ku ucieszę publiki i za tydzień może zawalczy z AJ'em w rewanżu? W sumie AJ vs Rhodes, Styles potrafiłbyć jednym z pierwszych pretendentów dla nowych Championów i wychodziły to zawsze bardzo dobrze imo, więc nie byłbym zły. No około 5,5 minuty czasu TV oraz jedna reklama to z 8-9 minut panowie dostali, nie jest to jakiś spektakularny czas, trochę brawlu ekipy Lashleya i Santosa, dobry pojedynek, ale krótki, szkoda, jednak zwycięzca odpowiedni, tak myślałem że wygra Knight.

O proszę Solo Sikoa wychodzi z Heymanem i Uso, w sumie zapowiedziani jako Bloodline, ale przy Theme Solo. Powiem tak, Heyman najbardziej rozgadał się wiadomo o Rhodesie, który odebrał tytuł Romanowi, ale równie dużo powiedział o......Sethie Rollinsie......przypadek? Nie sądzę, DOSTANIEMY TO PANOWIE MY NAPRAWDĘ TO DOSTANIEMY!!! Kurde Solo chcę zmian i to dostajemy! Jimmy wyjebany z Bloodline, a na jego miejsce wchodzi TAMA TONGA! Piękna sprawa, gdybym przypadkiem nie zobaczył tego spoileru 20 minut wcześniej to reakcja byłaby jeszcze lepsza, ale no cóż happens, niemniej jednak cudownie to wygląda, Jimmy w końcu jest tam gdzie powinien być czyli poza Bloodline po tym co zrobił z Romanem na Night Of Champions, ale generalnie to o co chodzi, w sensie Heyman nie wie co się dzieję, Solo rozjebał mu telefon i robi coś wbrew woli Heymana tak mi się zdaję, czyżbyśmy dostali podział Bloodline właśnie? Solo i Tama po stronie Rocka, a po stronie Romana Jimmy i ostatecznie Jey? Nie wiem, ale zapowiada się wyśmienite kolejne story z udziałem Bloodline.

Cameron żyje o kurde xD, ale zostanie rozjebany niestety przez Bronika i....dlaczego Bron dostał nowy Theme Song? Jeszcze bardziej genericowy niż poprzedni meh. No i Cameron rozjechany w lekko ponad minutę, ale chociaż to nie lokalny jobber, więc jakiś progres jest.

Czas na Bayley! Nowa mistrzyni prezentuję się pięknie z tym tytułem. Dobre promo, które przerywa Tiffany Stratton! I chyba ze starym Theme Songiem, ale nie jestem pewny, ale mamy TIFFY TIME! A Bayley ogólnie wspominała o Naomi, że chcę jej dać Title Shota, Stratton oczywiście się wkurzyła xD. No ale dostaniemy rewanż Naomi vs Tiffany, w sumie dosyć krótki segment, z którego wyniknęło to że Naomi będzie kolejną rywalką Bayley, a teraz dostaniemy właśnie walkę Naomi z Tiffany.

Solo i Tama wyglądają mocarnie.

Lecimy z walką kobiet. Oooo to jest walka o to kto zmierzy się z Bayley o tytuł, nawet tego nie wiedziałem, myślałem że to taki rewanżyk za to, że Tiff kiedyś pokonała Naomi. No w sumie 6 minut walki TV i reklama jedna to z 9 minut panie dostały, więcej niż Triple Threacik otwierający xD, miałem dać minusa, ale panie dały całkiem niezły pojedynek, w sensie dopiero później się rozkręcił, ale zawsze coś, Naomi kolejną rywalką Bayley i dobrze, to ona umoczy, a nie Tiff xD.

Bardzo fajne wideo promocyjne nowych mistrzów Tagowych SD Austin i Grayson zasłużyli, może niekoniecznie bookingiem, ale sam Waller jest mega talented i musiał coś ugrać w końcu, a Austin fajnie do niego pasuje gimmickowo. Logan też dał promo na temat obrony tytułu i ciekawe co dalej z nim czy znajdzie się dla niego coś nowego czy jakaś przerwa.

Piper Niven powraca po kontuzji, bo chyba miała skoro nie występowała i Nick chcę przetestować te zawodniczki przed tym jak potencjalnie je przedraftuje na SD, a ich rywalkami będą.......Jade i Pianka ja jebix hahaha Aldis mocniejszego składu dać nie mógł, ja bym na miejscu Green i Piper to w 1 sekundcie klepał w mate. 1,5 minuty potężna walka, ale o dziwo Piper miała chwilę ofensywy xD.

Next Week: Bayley vs Naomi o tytuł, kurde trochę szkoda, w sensie fajna walka będzie, ale spodziewałem się tego na Backlash. Oooo ale fajny F4W o pretendentów do tytułów Tagowych SD, ale myślałem że AoP cofnęli się do NXT, jak widać chyba nie xD, liczę tutaj na NCR mimo wszystko, NCR to cudowny TT i dla mnie mogą być cały czas pretendentami, walki mają wyśmienite. Knight vs Rey/KO/AJ o pretendenta do tytułu hmm już nie "Undisputed" tylko samo "WWE Championship" Na Backlash, zapowiada się bardzo przyjemny odcinek na przyszły tydzień.

Czy Kevin właśnie wziął customowy tytuł drużyny Detroit, a potem tak o wyjebał koszulkę Punka? xDDD "Jamie take this mic, Bruce Hit My Music" KURWA JAKI TO JEST GOAT NO NAPRAWDĘ!! Czemu ten typ nie miał żadnego singlowego tytułu od 7 lat? TO JEST JAKIEŚ JEBANE NIEPOROZUMIENIE. Hmm 8 minut do końca na odtwarzaczu, to nie będzie długa walka niestety. AJ wygrywa po świetnym Triple Threacie, który trwał no około 7 minut czasu TV i chyba jedna reklama to może do 10 minut dobili, ogólnie wygrana Stylesa nie była zaskoczeniem imo, bo po wygranej Knighta to spodziewałem się, że możemy dostać rematch pomiędzy tą dwójką, ogólnie świetny Triple Threacik, o wiele lepszy niż opener, który też był niezły, ale no powiem tak, jednak Main Event miał lepszy ringowo skład zdecydowanie, także naprawdę świetna walka i po walce jeszcze Face To Face Knighta ze Stylesem, osobiście jednak uważam że feud ze Stylesem i sam Styles będzie lepszym wyborem na pierwszego rywala dla Rhodesa i chciałbym żeby w to poszli.

Plusy:
Segment otwierający
Knight w oficjalnej walce o pretendenta
Debiut Tama Tongi i rozjebanie Jimmy'ego
Bron rozwala już zwykłych jobberów zamiast lokalnych
Ujawnienie kolejnej rywalki Bayley
Naomi vs Tiffany
Odpoczynek od Pianki w ME dobrze jej robi
Main Event

Podsumowanie: Bardzo podobało mi się to SD jak dla mnie o wiele lepsze niż Raw po WM, na którym dostaliśmy można powiedzieć kontynuacje celebracji po WM oraz pokazanie się "nowych/świeżych" nabytków lub kontynuacje story z WM/przed WM, mało nowości było, za to na tym SD dostaliśmy bardzo dobre show, które nakreśliło w jakim kierunku to wszystko leci i co będziemy oglądać w przyszłych tygodniach, bardzo dużo pójścia story do przodu i świeżego podejścia do tematu po WM i właśnie tego oczekiwałem też po Raw, a czego tam nie dostałem, na szczęście SD wynagrodziło mi to w 100%, ja jestem mega zadowolony i polecam obejrzeć.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624599

Friday Night Smackdown. Niebieska tygodniówka. Pierwsze Smackdown po Wrestlemanii.

Powtóreczka jak Cody został mistrzem, a później już sam mistrz wyszedł na scenę.
Blondas na swoim poziomie.

LA Knight vs Santos vs Bobik:

Solidnie. LA Knight wygrał. Czyli zapewne dostaniemy rewanż za WM, gdzie tym razem AJ zgarnie wygraną dla siebie.

Rey chłopie ty miałeś się Dominikowi podłożyć a nie.

Heyman/Solo/Jimmy:

Heyman na mikrofonie jak zwykle dobrze.
Ooo proszę Han Solo też coś od siebie dodał. Tama Tonga atakuje. Jimmy mocno oberwał. Heyman chciał zadzwonić do Romana, a tu cyk i Solo zabrał mu telefon.
Przyjemne w oglądaniu. Wygląda na to, że dostaniemy Bloodline Romana, który wróci kiedyś tam jako face i drugie Bloodline. Się jeszcze okaże, że Solo robił to, co mu Dwayne kazał.
Będzie się działo.

Bayley ty ślicznoto.
No cieszę się bardzo, że będzie latała z tym tytułem.
Bayley ładnie pogadała. Tiffy Time.

Naomi vs Tiffy:
Całkiem fajna walka. Naomi wygrała. No i spoko nie, żeby Bayley miała przecież ten tytuł stracić.
Tiffy swój czas jeszcze dostanie.

Ooo Waller. Lubię gościa. Elegancko, że ma ten tytuł.

Logan z pasem parę słów dał. Kto następny dla niego? Nie wiem.

Była jakaś tam walka kobiet, na którą nawet nie zwróciłem uwagi, ale widzę, że tak jak zapowiadałem Jade i Belair pewnie w najbliższej przyszłości zdobędą paski tag team.

Tuż przed walką KO wykonał świetną robotę.

AJ vs KO vs Rey:
Bardzo dobra walka. AJ wygrał. Będzie powtórka z WM. Jestem bardzo na tak pod warunkiem, że AJ to wygra.

AJ vs Cody na Backlash? Ale to będzie zajebiste. 

Odcinek Smackdown na plus.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624606

• Reputacja:   303

Weźcie mnie trzymajcie... Ta publika to powinna dostać dożywotni zakaz na jakiekolwiek eventy, jak można być tak ospałym podczas debiutu Tona Tongi? Serio ci amerykanii są jacyś pierdolnięci, takie grube debiuty trzeba organizować w jakiś lepszych miastach, tutaj na prawdę zawiedli po całej linii, chociaż debiut udany... Miałem nadzieje że dziś zadebiutuje Jacob Fatu ale chyba jeszcze nie czas, ale coś czuje że będzie częścią tego storyline'u, niby WWE chce w niego mocno inwestować i zrobić z niego topową gwiazdę i ma dostać zajebisty push na samym starcie, teraz tylko czekać aż wbije do tego story... Ciekawe czy zrobią z niego face'm czy heel'a, bo to że Roman po powrocie będzie face'm to niemal niż pewne... Ogólnie to chyba do tego prowadzi, wyczuwam walkę Jacob Fatu/Roman Regins kontra Solo/Tona Tonga w przyszłości. 

Ogólnie coś czuje że to Styles poleci na Rhodes'a na sam początek i dobrze w sumie... Póki co nie widze lepszego kandydata.

Chyba dostaliśmy zapowiedź powrotu Alexy Bliss, chyba razem z Uncle Howdy'm powróci :D Zajebiście chce zobaczyć co z tego wyniknie, oby powstała z tego jakaś mocna frakcja, dalej mam nadzieje że Joe Gacy będzie częścią tego projektu. 

Knight w okolicach SummerSlam pójdzie na Logana Paulinkę chociaż nie wykluczam że Knight, Jey Usos to obecnie najwięksi faworyci do zgarnięcia walizki w tym roku.

Gdzie jest Orton? Hym... coś czuje że Randalla będą oszczędzać do SummerSlam bo to tam właśnie zawalczy z Cody'm. 

SD>RAW i to mocno... tutaj wszystko było dość fajnie rozpisane, chociaż RAW też nie było złe tym bardziej walka wieczoru która była całkiem fajna. 

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/622/#findComment-624610