Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   613
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

20 minut temu, StuPH napisał(a):

i wszystko opierało się na koszmarnym nudziarzu.

Też nie chciałbym żeby opierali wszystko na Rollinsie:diabel:

• Lubię to 1
  • Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623922

• Reputacja:   41

W takim wypadku, to już na dwóch nudziarzach (w tym jeden koszmarny) xD

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623923

• Reputacja:   492

Welcome To Smackdown! Nie wróżę jakieś epickiej tygodniówki, chociaż może po zeszłotygodniowej nudzie poza segmentem końcowym to dostaniemy coś ciekawego, liczę na to mimo wszystko.

Zaczynamy w sumie od odpowiedniego do tej roli zawodnika The Rock we własnej osobie, ale dzisiaj ma być bez Romana, Cody i Seth też nie wiem czy się pojawią, nie jestem pewny czy to będzie coś ciekawego, ogólnie czy The Rock zmienił Theme Song na tego Hollywood Rocka? Kurde ciekawie może być. Dobra jednak ten segment był w miarę ciekawy, piosenka o Rhodesie, mówienie, że Rock chciałby spotkać się z mamą Rhodesa, a na sam koniec trochę ulepszona wersja pasa Cody'ego, feud podbudowany, dobrze to wygląda, nic nowego nie wniósł, ale był inny niż wcześniejsze segi i warto obejrzeć według mnie.

Walka kwalifikacyjna do Six Packu Ladder Matchu na WM o pasy Tagowe LDF vs lWo, to co po tym jak lWo zakwalifikowało się do finału turnieju w NXT, to tutaj nie wygrają.....prawda? xD Ogólnie to zaraz.....Berto? znowu zmienili mu ring name? xDDD Nie dość że zabawny to chyba jeszcze zapisze się w historii jako ten, który miał najwięcej zmian ring name'u, ogólnie walka powinna wyjść naprawdę dobrze i jednak liczę na LDF, chociaż tutaj obydwa TT zrobią robotę na WM jeśli się dostaną, także to bez różnicy, ale po prostu LDF jest ciekawsze, Cruz i Joaquin i tak nic nie znaczą, a Angel i "Berto" mają chociaż jakąś pozycję jeszcze. Ponad 6 minut walki w TV i to świetnej walki, latynosi naprawdę dali radę i to niesamowicie każda ich walka wygląda bardzo dobrze, także warto obejrzeć dodać jeszcze reklamę to z 9 minut panowie dostali czasu, zwycięzcy odpowiedni, a nie....bo zamiast walk kwalifikacyjnych to WWE zrobiło mini turniej o to kto się dostanie do walki o pasy Tagowe na WM, w sumie ciekawe wyjście czyli w pierwszej drabince dostaniemy jeszcze PD vs New Catch Republic, czyli w finale zapewne NCR vs LDF, no tutaj to w takim razie liczę na NCR, że się dostaną, ale wracając do walki polecam.

Czas na MEGA STARA! LA Knight, czy zobaczymy dzisiaj też AJ'a? A gdzie krzesło Knighta? Zostało kontuzjowane przy pojedynku z TV? Szkoda. Zdrada roku? Krzesełko pomogło Stylesowi. No i mamy potwierdzenie walki AJ vs Knight, dobre promo od Rycerza, krótki segment, chodziło głównie o zaakceptowanie walki, feud jest prowadzony inaczej niż pozostałe i pasuję to do nich.

No mały segment na zapleczu, w którym Logan chcę, żeby Orton przeprosił Nicka za to że zrujnował ogłoszenie że Prime to od teraz sponsor WWE. Ehh ten feud jest traktowany strasznie po macoszemu, strasznie późno zaczęty, a Jimmy odpowiada na wyzwanie.....na zapleczu zamiast dać jakieś ciekawe promo w ringu, to najpierw Jey daje króciutkie wyzwanie, bo tylko 1-2 minuty w ringu był, a potem Jimmy od razu tak o na zapleczu mówi że to przyjmuje, nie podoba mi się sposób prowadzenia tego feudu, jest potencjał na o wiele wiele więcej.

Waller vs Orton ehh znowu Grayson kolejna przejebana, nie dziwię się, że dali mu 74 Overalla w WWE 2k24, jego prowadzenie to tragedia i smutek, skończy jak wiele gwiazd z potencjałem na naprawdę wiele, jeszcze pojawił się Loganik. No Grayson prawie wytrwał 5 minut czasu TV xD, z reklamą to wytrwał z 8 minut pewnie, walka w sumie nic ciekawego, ostatnio mam wrażenie że ciągle oglądam to samo po prostu w innej konfiguracji Orton vs Waller, Orton vs Theory, KO i Orton vs Waller i Theory i to wszystko wygląda tak samo ile można, nawet Logan na komentatorce jest przy każdym pojedynku, żeby przypadkiem czegoś nie zmienić w tym feudzie, KO ratuję Ortona, Viper przypadkiem prawie wpakował RKO Kevinowi, ale potem bardzo ładny Stunner dla Austina z przejściem od razu do RKO po wyskoku po Stunnerze, fajnie to wyglądało po walce jeszcze Nick ogłasza, że na WM dostaniemy Triple Threat o tytuł US no i dobrze, najlepsze wyjście jak dla mnie KO powinien lecieć po tytuł, karta na WM powoli nam się domyka.

Kolejne wejście Legado Del Fantasma i tym razem dostajemy Santos vs Dragon Lee, oj Ci panowie potrafią wykręcić pojedynek tego się ukryć nie da. Ehh 2 minuty walki....Nie tak się buduję potencjalnego nowego Reya. Po walce mamy pomoc od Carlito i "Powrót" Reya, który powrócił już 2 tygodnie temu xD ale wchodzi jakoś powoli, jednak mamy brawl z Santosem, generalnie zajebista maska tym razem, czarno biała, epicko to wygląda na Reyu, podoba mi się mega i po brawlu jeszcze mamy wyzwanie do walki Rey vs Santos.....ale nie na WM tylko za tydzień trochę meh, taki pojedynek to na WM powinien być, może do tego dojdzie, a to tylko podpucha, bo zaatakują kogoś przed walką czy dojdzie do jakiegoś DQ, no miejmy taką nadzieję.

PD vs NCR i.....w obydwu przypadkach pominięto totalnie wejścia, kamerę na ring dostaliśmy dopiero sekundę przed gongiem, kurde świetne starcie po prawie 8 minutowej walce w TV, dodatkowo reklama była, więc z 11 minut panowie dostali, kurde jeśli kosztem wejść walki mają być dłuższe i lepsze to ja jestem fanem takiego zabiegu na tygodniówkach, może nie do końca, ale no nie da się wszystkim dogodzić prawda? Reklamy też niestety gdzieś muszą być, ale walkę polecam, świetne starcie i tak jak myślałem NCR awansowało do finału tego mini turnieju i w sumie to liczę że wygrają nawet i dołączą do walki o tytuły Tagowe na WM, a drugi zespół to w sumie nie wiem kto będzie, ale wydaję mi się, że to będzie SP albo AoP, chyba że nawzajem się wyeliminują lub przeszkodzą sobie czy coś.

Next Week: Rey vs Santos oficjalnie, szkoda że nie na WM tak jak mówiłem. Mamy też walki z drugiej drabinki i będą to SP vs AoP i OC vs Grayson i Austin, nie wiem co WWE kombinuję, ale pierwsza drabinka dosyć Stacked, każdy z tych zespołów mógłby dołączyć do walki o pasy Tagowe, a druga drabinka taka....dziwna, w sensie SP i AoP nie powinni wygrywać, bo zgaduję że to wszystko prowadzi do 6-Manu na WM Final Testament vs Lashley i SP, więc ani jedni ani drudzy turnieju raczej nie wygrają, z kolei OC oraz Austin i Grayson są na poziomie jobberki, więc też nie widzę ich wygrywających z kimkolwiek z dwójki AoP czy SP, nie wiem no jak dla mnie na WM powinni dołączyć po prostu NCR i LDF/lWo/PD, a każdy z tych zespołów został pechowo dobrany do jednej drabinki, szkoda. Cody i Roman Face To Face oj na to też czekam.

Dakota vs Bayley nasz Main Event, zaczynamy i w sumie pierwszy oficjalny pojedynek Dakoty po powrocie z kontuzji, nie liczę tego Tagu, w którym ostatecznie nawet nie weszła do ringu, ale mało czasu paniom zostało, bo dopiero wchodzi Bayley, a jeszcze jedynie niecałe 8 minut na odtwarzaczu, a Dakota jeszcze nie weszła. Damage Control chyba nowy Theme Song dostało albo miały go już od jakiegoś czasu, ale ja jestem niezbyt ogarnięty xD, znaczy nowy po prostu zmodyfikowany, bo to chyba ten sam tylko ktoś inny śpiewa, nie jestem pewny. Kurde no widać było fajne zgranie i chemię między tymi zawodniczkami, szkoda że tak mało czasu dostały, bo zasługiwały zdecydowanie na więcej, niemniej jednak czas, który dostały czyli prawie 5 minut czasu TV plus jedna reklama to około 8 minut to wykorzystały go bardzo dobrze jak dla mnie, ale i tak powinny dostać więcej ostatecznie mamy DQ po ataku Sky na Bayley, Naomi przybiega na ratunek, ale nie daję rady, a fani jeszcze skandują EST! EST! EST! No dzieje się to co czytałem w plotkach, czyli że na WM ma dojść do Pianek i Naomi vs The Kabuki Warriors, w sumie może to nie taki głupi pomysł, chociaż wolałbym Pianek vs Jade, ale na to już chyba za późno, 3 SD tylko zostały do podbudowy, to za mało jak na WM imo.

Plusy:
Segment The Rocka
LDF vs lWo
Potwierdzenie Styles vs Knight na WM
Triple Threacik na WM o tytuł US
NCR vs PD oraz wygrana Pete'a i Bate'a
Main Event mimo że krótki

Neutral:
Orton vs Waller

Minusy:
Prowadzenie feudu Jey vs Jimmy
Dragon Lee pokonany w Squashu

Podsumowanie: Dobre SD, nie było słabe nie było złe, powyżej przeciętnej to zdecydowanie, nie było to show idealne, ale na pewno dobre z potencjałem na bardzo dobre, było parę minusów, ale nie były one jakoś szczególnie rażące, dostaliśmy potwierdzenie kilku kolejnych walk na WM, parę sytuacji się wyjaśniło, feudy podbudowane ja nie mam większych zastrzerzeń, większość show naprawdę mi się podobała i chętnie bym obejrzał drugi raz.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623924

• Urządzenie:  Android

Nie przypominam sobie takiej chujni w tym roku u niebieskich.

Rock skradł show. Powrót świetnego theme'u, cała otoczka Hollywoodu. Czyli czegoś czego nienawidzimy ;). Jest i koncert. Fajnie wyszło.

Poza tym nie zadziałało bezapelacyjnie nic .

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623927

Nie no Kaczy poniosło cię.

Jakie Santos vs Ryjek na wm?

Tak ciągnęli ten feud, że już dawno wszystko opadło.

Jedynie walka stajni może zostać przypięta. Oby kosztem nieudaczników i Bobika. Ten to ma pecha w ostatnim czasie, jeżeli mowa o poczynaniach w W.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623929

38 minut temu, Caribbean Cool napisał(a):

Nie no Kaczy poniosło cię.

No może lekko przy ocenie SD, bo nawet na Cagematchu zbiera fatalne noty, ale w sumie nie wiem czemu, bo były dobre momenty, walki Tagowe bardzo dobrze wyglądały, segment Rocka bardzo dobry, no ja trochę plusów widziałem w tym odcinku, ale no to taka subiektywna opinia, zeszły tydzień był o wiele gorszy, bo poza segiem końcowym to wszystko do skipa według mnie było.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623930

• Reputacja:   522

Zacznijmy niebieską tygodniówkę.

- Zaczyna The Rock. Bardzo na minus zmiana theme songu. Nowszy był lepszy, bo dodali eleganckie riffy i był żywszy. Może ten bardziej pasuje do heela, ale wolałem tamten. Prześwietne promo. Dostał dużo czasu, ale w pełni je wykorzystał. Pamiętam piosenkę o Jasiu Price, a to to przebiło. 

W sumie zamiast Seth Freakin' Rollins powinno być Cringelord Seth Rollins - lepiej pasuje :D 

Skała ratuje ten feud, bo mimo tego, że wszyscy szczekają solo to to było dobre. 

- Walka kwalifikacyjna na miejsce o pasy TT na WM - ciekawe kto wygra - goście, którzy dostali wejściówkę czy ci co nie dostali? :D 

No szok, popatrzcie :D Ale walka nawet spoko jak na tygodniówkę, ale tak powinno być biorąc pod uwagę 4 talentów (6 jeśli liczymy cycki Elektry), którzy dają radę. 

- Rycerz z Los Angeles kontra Pan Stylowy się zaostrza. I dobrze, w końcu niech coś ruszy.

- Gayson vs Orton - Logan jako komentator - Randall wygrał, co za zaskoczenie :P Praktykant oraz Paulinek atakują zwycięzcę, Owens ratuje sytuację. 

A więc na WM otrzymujemy Triple Threat - Wolverine vs RKO vs Steen. Może być. 

- Antoś Escobar vs Dragon Lee odcinek 2395 - szybki win Santosa. Rey w końcu wraca. Można kontynuować feud. 

Obywatel San Escobar pokonał już wszystkie szczebelki (Lee, Carlito, przydupasy), więc został ostateczny boss kartelu.

Z racji tego, że Legado będą walczyć o pasy TT na WM to nie dostaniemy stajnia vs stajnia. 

Co ciekawe nie dostaniemy też stajnia vs stajnia w innym feudzie, ale o tym później.

EDIT : AAAA jednak niekoniecznie, bo jeszcze finaliści się ze sobą zmierzą, a myślę,  że Bate i Dunne spokojnie wygrają, więc szansa jest na Mexico civil war. 

- Pretty Gay vs nie każcie mi tego pisać ehh - New Catch Republic :icon_rolleyes: - wynik wiadomy. I słuszny. 

- Dakota jest sexy, ale rozpuszone włosy jej nie służą. Mogłaby być ulizana - lepiej jej. 

Bejli musi sama właściwie stanąc naprzeciw całej grupie. Naomi na ratunek, ale to za mało. Ktoś do nich dołączy w tej nierównej walce. 

Spoko tygodniówa, ale głównie dzięki Rockowi.  

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623931

• Reputacja:   303

Smackdown:

• Smackdown Otwiera The Rock nie no ładny segment aż mi się przypomniały segmenty z Hollywood The Rockiem z 2003 roku, fajnie że Rock powraca do starych smaczków, do ubioru z Ery Attitude i ogólnie z okresu 2003 roku jak na przykład ten segment, świetny pocisk po Cody'm z tym Stardustem aż też śmiechłem, oczywiście pocisk po Rollinsie, to jest wręcz śmieszne że The Rock pojawił się na niebieskiej tygodniówce a Roman na wczasach :D Roman sam sobie robi siarę z tymi występami że part-timer gwiazda Hollywood pojawia się częściej niż sam Roman :D Poza tym fajna wejściówka i lepiej zmodyfikowany theme song, mam dziwne wrażenie że The Rock może zagościć w WWE na dłużej on pojawił się w ostatnim częściej na SmackDown niż Roman przez większość czasu na jakiekolwiek tygodniówce.

• Wooooha! Szykuje się nam na prawdę solidny Ladder Match, tutaj muszą być jakieś spoty Dunne/Bate mają największe szansę aby wygrać finał, bo coś czuje Angel i Humberto pójdą w jakiś Tag Team Match z LWO na WrestleManii jeśli Rey już ma za tydzień stoczyć walkę z Escobarem to nie widzę innej opcji jak jakiś 6 man Tag Team Match na WrestleManii.

• Bayley wygra pas jest tak budowana że nie ma innej opcji jak zagarnięcie pas na WrestleManii, ale mam wrażenie że ktoś tu jej pomoże ciągle mi ta Jade tutaj chodzi po głowie która na bank w najbliższej przyszłości stanie się Heelem a na WrestleManii na bank ją wykorzystają... 

• O wielki Roman zjawi się za tydzień na Smackdown :D To się chłopak musi wysilić, widziałem jakieś pogłoski że niby ktoś nie ma stracić pasa na WM, ktoś kto posiada długo już pas Gunther albo Roman, możliwe że Gunther nie straci ale skisnę jak Romeo rzeczywiście to obroni, serio nie wiem czy dam radę oglądać tego gościa z pasem przez następne miesiące, gdyby byłby Face'm to fani by go z areny na taczkach wywieźli prosto na Alaskę :D

• Dostajemy Triple Theart o pas US'a :D Tak jak myślałem moja karta staje się realna, chyba tylko jednego starcia nie trafiłem odnośnie pasów TT a reszta dość przewidywalna. 

• Dobrze że program Knighta to nie jakieś gówienko które nie ma sensu, jest historia w tym programie i panowie dostają czas telewizyjny i dobrze że to tak rozegrali ja bym im dał jeszcze jakąś stypulację. 
  • Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623933

• Reputacja:   631

Niebieska tygodniówka. Friday Night Smackdown.

Powtórka jak The Rock dostał plaskuna od Kodeusza. Drugi raz widziane/drugi raz sprawia trochę frajdy.

The Rock otwiera Smackdown.
The Rock wrócił do Domu. Publika ładnie go przywitała. Już zapomnieli jak chciał zabrać Blondasowi Main Event? Dajcie spokój. Żart.
Oooo. Gwiazdor Hollywood zaśpiewał piosenkę. Piosenka nawet fajna. Widać The Rock dobrze się w swojej roli czuje.
Znowu powtórka jak Rock dostał plaskacza. Były płacze Blondasa. Generalnie dobra telewizja. Whoop That Trick od publiki ooo miło.
Początek Smackdown bardzo mi się spodobał.

Legado vs LWO:
Solidna waleczka. Dobrze, że Angel i Berto to ugrali.

Dakota pięknota i reszta.
A później Bayley. Ładniutko. Main Event? Czyli Bayley dostanie po głowie i tym zakończymy Smackdown? Pewnie tak.

LA Knight dał wywiad. Na mikrofonach to elita, więc wiadomo, że dobre to było.
AJ i atak z krzesłem. AJ się zgadza. No to oficjalnie LA Knight bez walki o pasek na WM. No tego jeszcze parę miesięcy temu się nie spodziewałem. Trudno.

Jimmy trochę pokrzyczał. Walka na Wrestlemanii powinna być elegancka.

Orton vs Waller:
Czyli jedziemy z kolejną porażką dla Wallera w tym roku. Trochę to smutne.
Orton wygrał. Walka mnie nie porwała. Po pojedynku atak pary Austin/Logan. Wbija KO jest ratunek.
Jest i Aldis. Bankowo Triple Threat.
Tak to było oczywiste.

Wywiad z Dakotą i jej ekipą.
Ładnie wyszło.

Santos vs Dragon Lee:
Co to było? Dragon przewalił walkę w jakieś dwie minuty. No nie podoba mi się coś takiego.

Rey vs Santos za tydzień? Serio nie zostawią tego na WM? Coś mi się wierzyć nie chce. Pewnie poleci jakieś DQ, czy coś.
W sumie może 3vs3? Kiedyś to nawet chyba sugerowałem. Dlatego tyle Dragona tutaj ostatnio. Czyli Dragon/Carlito/Rey vs Legado. Spoko walka. Się zobaczy.

NCR vs Pretty Deadly:
Dobra walka. Chciałem wygranej Pretty Deadly, ale ja tam mogę sobie chcieć.

Bayley vs Dakota
Whoop That Trick znowu? No fajnie, fajnie.
Co ja mam napisać? Prawdę? Jak prawdę, to średni ten pojedynek. DQ myślę większość się tego spodziewała. Naomi poleciała na pomoc, ale wiele nie zdziałała. Publika chciała EST, ale jej nie było.
Kończymy widokiem z leżącą Bayley. Wiedziałem.

Szczerze? 5na10.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623936

• Reputacja:   592

Rock w końcu z remixem wejściówki Hollywood… Oglądałem to już z 100 razy… <3

• Lubię to 3
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623942

4 godziny temu, IIL napisał(a):

Rock w końcu z remixem wejściówki Hollywood… Oglądałem to już z 100 razy… <3

Coś czuje że zagości na dłużej nie bez powodu ma nową wejściówkę i nowy theme song aby sobie od tak odejść po WM :) 

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623949

• Reputacja:   592

26 minut temu, Grins napisał(a):

Coś czuje że zagości na dłużej

Rock dołączył do zarządu TKO i dostał 30 milionów dolarów samych udziałów, także raczej będzie cały czas uwiązany. Ciekawe jak to będzie wyglądało w okresie między WM XL i startem na Netflix. Wtedy na pewno się pojawi budować np program z Romanem, ale pomiędzy mógłby zaliczyć walkę w Arabii Saudyjskiej.

Poza tym znalazłem lepsze ujęcie:

Ten moment gdzie wchodzi bit z jego dawnej heelowej wersji jest zajebisty :D 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623950

15 godzin temu, IIL napisał(a):

Rock dołączył do zarządu TKO i dostał 30 milionów dolarów samych udziałów, także raczej będzie cały czas uwiązany. Ciekawe jak to będzie wyglądało w okresie między WM XL i startem na Netflix. Wtedy na pewno się pojawi budować np program z Romanem, ale pomiędzy mógłby zaliczyć walkę w Arabii Saudyjskiej.

Poza tym znalazłem lepsze ujęcie:

Ten moment gdzie wchodzi bit z jego dawnej heelowej wersji jest zajebisty :D 

Też tak myślę, coś tam się mówi u Arabów stoczyć walkę :D Możliwe że stoczy walkę na SummerSlam, tak czy siak nie oczekuje tego aby przeszedł jakis Face Turn w najbliższym czasie, nie po to ta cała szopka aby od razu go turnować. 

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-623956

SD, na którym pojawi się Romuald, może warto obejrzeć? A może zrobi to samo co zawsze i nic się nie wydarzy, zobaczmy!

Kurde 15 dni do WM jak to zapierdala dopiero co było 60+, tak szybko leci, trzeba wziąć urlop w robocie.

Zaczynamy od Rey Mysterio vs Santos Escobar, walka powinna być bardzo dobra, ale jednak liczę, że nie dojdzie do skutku i panowie zawalczą jednak dopiero na WM, jak dla mnie tak powinno być. Bardzo podoba mi się ten czarny strój Reya i bez tego koguta na masce, ale w pierwszej minucie już botch od Reya, kurde widać że już powoli nie wyrabia z tym odbijaniem od lin na dalsze dystanse, najpierw z Loganem prawie zakończył sobie karierę gdyby nie dobra reakcja Paula, teraz botch Springboard Crossbody no niezbyt dobrze to wygląda, mimo że jego walki wyglądają cały czas dobrze i solidnie to chyba pora jednak zmierzać ku końcowi, Rey zasłużył na godną emeryturę. Świetna walka, chyba 9 minut czasu TV i jedna reklama była o ile dobrze liczę, więc panowie dostali z 12 minut, bardzo dobra walka, szkoda jednak że na zwykłym SD, taki pojedynek to ja bym chętnie zobaczył na WM i to nawet dokładnie ten, bo wypadł bardzo dobrze, Dominik się pojawił na koniec i przeszkodził Reyowi, kurde ale co to oznacza? Dom vs Rey rematch na WM 40? A może Andrade vs Rey? Kurde nie wiem, ale chętnie bym zobaczył kolejne Dom vs Rey na WM 40 jako rewanż za WM 39 tylko z innym zwycięzcą, Dominik musisz! A Santos zgarnia według mnie ważne zwycięstwo.

Bayley próbuję przekonać Pianke do siebie z Naomi u boku.

Sporo ostatnio tych zremixowanych Theme Songów, Theory też taki dostał, trochę wolniejszy jest teraz, a my mamy walkę w mini turnieju Tagowym, Theory i Waller vs The OC, tutaj liczę jednak na Wallera i Austina, OC nawet w NXT są nudni. No i po ponad 3 minutach czasu TV czyli z 6 minut razem z reklamą około to Theory i Waller wygrali nie ma co pisać o walce i tak pewnie przegrają z kolejnymi rywalami, chyba że AoP i SP wyeliminują siebie nawzajem w jakiś sposób, ale zobaczymy.

Fajny filmik promocyjny Breakkera, teraz dajcie mu do poskładania jakieś znaczące postacie, a nie jobberów.

Naomi vs Iyo Sky oj odda ten pojedynek odda fest. Iyo sobie tak sportowo zaatakowała Bayley przed swoim pojedynkiem xD. Bardzo dobry 6,5 minutowy pojedynek oczywiście w TV, bo z reklamą to pewnie z 10 minut panie dostały prawie, ale czas wykorzystany, Naomi jak i Sky ładnie się zgrywały ze sobą, akcję wyglądały na mocne i dosyć stiffowe miałem wrażenie, walka naprawdę fajna i przyjemna, Iyo wygrywa po interwencji Damage Control po walce oczywiście atak i na pomoc przychodzi Pianek, cieszy fakt, że Asuka może uczestniczyć w brawlu, to znaczy że jej kontuzja nie jest tak poważna i nie wykluczy jej z WM no i dobrze, czyli Kabuki Warriors vs Pianek i Naomi na WM raczej pewne, ale brawl jednak wygrywają Damage Control.

Cyk zapowiedź Jade Cargill, która będzie gwiazdą SD i w przyszłym tygodniu pojawi się pierwszy raz oficjalnie jako gwiazda SD, czy dostanie coś na WM? Raczej nie, a przynajmniej moim zdaniem nie powinna, za mało czasu na podbudowę, chyba że występ w WM Women's Battle Royal o ile w tym roku się odbędzie.

Sytuacja na backu z KO, Ortonem i PD wyglądała naprawdę fajnie, Kevin zawsze potrafi zaciekawić xD Orton se stoi za PD, tak że kamera go nie widzi, a KO "HEY YOU WANNA BE MY PARTNER NEXT WEEK?" Spodobało mi się to, bo to takie totalnie z niczego, a na początku znając Kevina to myślałem że gość mówi do jakiegoś woźnego czy "pracownika biurowego" WWE albo camera mana.

No i Knight został aresztowany, za "odwiedzenie" Stylesa pod jego domem xD, fajnie rozgrywa się ten feud, taki inny niż wszystkie, totalnie inaczej prowadzony, feudy poza ringiem też są fajne, ale też trzeba znać umiar, bo jak większość takich się rozgrywa to już nie jest nic ciekawego i wyjątkowego w większości przypadków, ale taki jeden czy dwa to potrafią przyciągnąć, także dobrze to wygląda.

SP vs AoP, nie wiem kto tu wygra imo tu wygrają SP, a w finale tego mini turnieju AoP im przeszkodzi, bo mam wrażenie, że wyeliminują siebie nawzajem w jakiś sposób te dwa zespoły. No i tak jak myślałem SP wygrali i to po Small Package, czyli AoP będzie chciało się zemścić, tak wnioskuję, ogólnie dobry ponad 5 minutowy pojedynek w TV + Reklama to panowie z 8 minut dostali albo więcej i to wykorzystali, w sumie nic innego nie mam do powiedzenia, ten feud trwa cholernie długo.

Next Week: Pianek vs Dakota, no ringowo powinno być git oraz mamy finały dwóch drabinek z tego mini turnieju SP vs Waller i Theory oraz NCR vs LDF, obydwie te walki powinny oddać i osobiście przewiduję, że Waller i Austin wygrają dzięki interwencji AoP, a NCR po prostu powinno wygrać dla mnie z LDF. KO i Orton vs PD, ciekawi mnie co tutaj się wydarzy. No i oczywiście pojawienie się Cargill jako oficjalnej zawodniczki SD, też czekam.

Romuald idzie sam bez Bloodline, jak to dobrze wygląda, mógłby tak cały czas, bo trochę za dużo tego Bloodline xD, ogólnie jeszcze ponad 20 minut na odtwarzaczu, a już segment finałowy chyba, coś się odjebie? Bo nie wierzę że będą tyle gadać, to nie segment Rocka, żeby panowie mieli tyle czasu na gadaniu w sytuacji 1v1 xD, ale pewnie same wejścia panów potrwają pierwsze ponad 10 minut. Podoba mi się ta niepewność w tym segmencie, to budowanie napięcia, Roman pyta czy można ufać Sethowi po tym co zrobił z The Shield, Rhodes kontruje to czy Roman może ufać The Rockowi, fajnie to wygląda. Roman nie chcę przyjąć uścisku dłoni, a potem jeszcze woła swoją rodzinkę xD, ale oni jednak nie atakują Kodeusza, po prostu to było nastraszenie Cody'ego, a jeszcze w publice jest Jey i Seth po stronie Rhodesa, kurde nic się nie wydarzyło, ale super to wygląda, wygląda to jak prawdziwe wypowiedzenie wojny, Cody i Ci co nienawidzą Romana kontra Roman i jego rodzinka oj będzie się działo na WM zdecydowanie, przyjemny segment, końcówka mi się najbardziej podobała.

Plusy:
Rey vs Santos + potencjalna walka Dom vs Rey na WM
Theory i Waller w finale mini turnieju
Naomi vs Iyo Sky
Feud Knighta i Stylesa
Street Profits vs Authors Of Pain
Segment końcowy

Podsumowanie: Nie było minusów w tym odcinku moim zdaniem, od początku do końca to SD stało co najmniej na przyzwoitym poziomie, feudy podbudowane, Rey vs Santos giga oddało + Teaser kolejnego starcia Dom vs Rey potencjalnie na WM, walki turniejowe rozegrane i za tydzień finały, feud Damage Control z Bayley, Pianką i Naomi też się rozkręcił jeszcze bardziej, Knight i Styles prowadzeni są w przyjemny sposób i na koniec segment finałowy, który pokazał, że to nie będzie tylko Cody vs Bloodline, mega mi się to podoba, mało walk, bo tylko 4, ale tylko jedna krótka i nie do opisania, a pozostałe na bardzo fajnym poziomie, Santos vs Rey nawet poziom WM bym powiedział, także ja polecam obejrzeć, bardzo dobre SD, jeszcze 2 Raw i 2 SD do końca nam zostało, czekam niecierpliwie.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-624050

• Reputacja:   631

Niebieska tygodniówka. Friday Night Smackdown.

Rey vs Santos:
Bardzo dobra walka. Elegancko, że Santos to wygrał. Teraz tak na spokojnie. Dosyć niespodziewanie pojawił się Dominik. Bardzo miła i pozytywna niespodzianka.
Jeżeli to oznacza, że na WM dostaniemy rewanż Tata vs Syn, gdzie tym razem Dominik wygra to zajebiście. Jak będzie walka tag team, to też dobrze. Wygląda na to, że Dom na Wrestlemanii coś dostanie, a to najważniejsze.
Czyli na start dostaliśmy fajną walkę i coś miłego dla mnie. Ładny początek Smackdown.

Aż mi się przypomniało to zajebiste wyjście:

Spoiler

Dwie przyjaciółki sobie pogadały. Bianca też była.
Czyli co Bianca/Naomi vs Kabuki Warriors, czy polecimy w walkę 3v3, o której już pisałem? Zobaczymy. Pewnie opcja pierwsza.

Theory/Waller vs The OC
Mocno średniawa krótkawa walka. Wynik na plus, ale trudno było spodziewać się czegoś innego.
A ten theme, który wyraźnie został poddany jakiejś zmianie taki sobie. Coś słaba forma ekipy, która odpowiada za to w WWE.

Chwila dla Brona.
To już lepsze o tych minutowych walk. Zdecydowanie.

Iyo vs Naomi:
Przed walką Bayley dostała po głowie od mistrzyni.
Jak na tygodniówkę, to dobrze wyszło. Po walce Damage CTRL i atak na Naomi. Oo i jest, i Belair. Ostatecznie Damage CTRL zwycięskie, ale na WM to się zmieni, bo Iyo straci pas.
Teraz już można spokojnie założyć, że dostaniemy walkę Naomi/Bianca vs Kabuki Warriors, tym bardziej że Asuka wyglądała na osobę zdolną do walki za te kilkanaście dni.

Jade pojawi się za tydzień jako zawodniczka rosteru Smackdown.
Bardzo spoko. Co z WM? Zobaczymy. Jeszcze się okaże, że nic nie dostanie.

Ooo i Tiffy dostała swoją sekundkę.

LA Knight/AJ Styles
Policja/Aresztowania. Miało to swój klimat. Podobało mi się.

Street Profits vs Authors of Pain
Nieźle wyszło, ale nic wyjątkowego. Ludzie Bobika ugrali.

Segment na koniec na wysokim poziomie.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/621/#findComment-624056