Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   524
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Kaczy się rozpisał, ale ja napiszę krótko - ALE GÓWNO :D Wracamy do ery gdzie na tygodniówkach nic ciekawego nie ma. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618447

• Reputacja:   631

Ja tam nawet nie widzę co on napisał, ale ok.

Dorzucam: Dom i publiczność:

Walka o pas:

F5jBoDvWwAAK5tS.jpg%3Fname=small&format=

W sumie mogli takie zestawienie zostawić na Fastlane.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618454

• Reputacja:   304

Całkiem spoko SmackDown, walka wieczoru na RAW się udała to na SmackDown też dali jakieś ciekawe zestawienie.

• To jest śmieszne że Cena dostaje wolne i udaje się od razu na SmackDown a taki Roman sobie siedzi w domu i nic nie robi i kasa leci, co do intra spoko nic nowego już od dłuższego czasu WWE nie potrafi wprowadzić jakiegoś interesującego intra i tak intro z Ruthlees Agression czy Ery Attitude nic nie przebije, do tego ten monotematyczny stage który mnie irytuje, tak jak mi się na początku podobał tak teraz go po prostu nie cierpię. 
  • Usos zaś się kręci przy Heymanie i po jakiego grzyba ja się pytam? To story i tak jest już we fatalnym stanie, mogliby to już skończyć, tak wiemy Hunter co się stanie w Royal Rumble Matchu Jimmy wypchnie Jey'a i tak o to rozpocznie się ich konflikt który skończy się na WM to jest tak masakrycznie przewidywalne. 
  • LA Knight jak zwykle we formie to dla niego oglądam SmackDown gdyby nie on jakoś nie byłby zainteresowany tą tygodniówkę chłop jest jednym charyzmatycznym zawodnikiem na tej tygodniówce, no i dostaliśmy konfrontacje Knighta z Heymanem... Co to może sugerować? Potencjalnym program z Romanem w przyszłości? Bardzo możliwe, ogólnie na Knighta jest mega zbyt a jego gadżety sprzedają się jak świeże bułeczki, więc może będzie jakąś przystanią dla Romana przed WM ale błagam k***a! Nie podstawiajcie tego produktu Romanowi czysto... Knight nie zasługuje za tą pracę na to żeby go boski Romeo ze squashował... 
  • John Cena w show u Waller za tydzień... Za pewnie skończy to sie jakimś AA ale obstawiam potencjalną walkę tych dwóch w najbliższym czasie.
  • JD kontra Brawling Brutes tutaj wynik był wiadomy z góry, szkoda mi Brawling Brutes że muszą się podkładać... Po walce wchodzi wielki murzynek ze swoimi uczniami czyli co Street Profits vs JD w najbliższym czasie? Bardzo możliwe, k***a ale nazbierało się tych stajni w WWE wiecej niż w AEW.
  • Main Event spoko, warto zawiesić oko i obejrzeć.. Końcówka sugeruje już niezły kibel teraz nagle JD atakuje Styles'a? Pierw spiny do The Bloodline, teraz do JD? Ciekawi mnie to jak to się może rozwinąć ale jedno jest pewne za dwa miesiące na SS skończy to się jakis War Games Match'em możliwe że dostaniemy dwa War Games Match'e lub tradycyjny SS Match. 

Jezus właśnie widzę że Fastlane 7 października XDDDD! Jaka ja tego Pay-Per-View'u nienawidzę! To jest taka gala na pałę aby na szybko, wyniki są z góry znane, nie pierdolcie bo teraz patrzę że całkowicie zrezygnowali z Extreme Rules i TLC? W tym kiblu od dłuższego czasu nie ma żadnych konkretnych stypulacji spod znaku TLC czy Extreme Rules a jak są to tylko kije kendo są używane... Ja piernicze... Niby ta spółka ma się zacząć od nowego tygodnia, ale wątpię żeby jakoś Endeavor wpłynie na produkt obecnego WWE. 

Edytowane przez Grins
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618455

WWE Smackdown:

Charlotte/Shotzi vs Damage CTRL
Odpuściłem sobie.
Oglądanie jak Bayley kolejny raz przegrywa w pakiecie z mistrzynią nie sprawia mi przyjemności.

Paul Heyman/Jimmy Uso
Dajcie spokój, ale to zjebali. Szkoda czasu.

LA Knight/Grayson Waller/Austin Theory
Bardzo dobre. LA Knight jak zwykle na wysokim poziomie, a Waller-Theory fajnie razem się uzupełniają dobrze się ich ogląda oczywiście do czasu, aż Austin przejdzie face turn.

LA Knight vs Austin Theory
Najpierw battle royal/później Miz/a teraz pokonanie byłego mistrza US. Coś tam w temacie - LA Knight się ruszyło, ale liczymy na zdecydowanie więcej.
Sama walka średnia, ale wynik najważniejszy.

The Judgment Day
Jest Judgment Day jest i uśmiech na twarzy. Fajnie, że mistrzowie pojawili się na Smackdown.
Dominik został odpowiednio nagrodzony, a to zawsze mi się podoba.

The Judgment Day vs The Brawling Brutes
Mistrzowie się pokazali. Mistrzowie wygrali. Walka solidna.

The Judgment Day/Lashley i jego ziomki:
Najpierw mijają byłych mistrzów jakoś ostatnio teraz wychodzą do nowych mistrzów.
Czyli Dawkins i Ford następni. W sumie może być. Pewnie Fastlane. Pewnie JD wygrają.

AJ vs Jimmy Uso

AJ wygrał. To mnie zaskoczyli pozytywnie. Walka dobra.
Judgment Day atakują fenomenalnego. Po co? Pojęcia nie mam. Mocno mieszają.

Generalnie dużo Judgment Day, więc jestem zadowolony.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618457

• Reputacja:   615
  • Status:  Online

SD nie oglądałem, ale widzę, że jakieś nowe intro wjechało

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618462

SmackDown:

Roman powróci i zawalczy:

AJ vs Roman spoko zestawienie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618554

• Reputacja:   492

Kolejna sobota kolejne SD do ocenienia, także lecimy.

Zaczynamy hmm Patem McAfee, który daje typowe Face'owe promo i nic ciekawego, ale przerywa mu Austin Theory, który to przejebał z nim na WM 38 HOLLLYYYYY SHIIIIIITTTTT THE ROCK! Jo Cię Chwyca gdzie Roman jak go potrzeba, ale to się nazywa niespodzianka kurdeeeeee jest pompaaaaaaaa, Theory w segu z Rockiem, zapowiada się mega ciekawie, a dla niego to wielka szansa, najpierw być zniszczonym przez Cenę, a teraz przez Rocka na micu, Rock jak zwykle najwyższa klasa, fani mega za nim, ale powiem tak w Theorym widzę dalej mega potencjał, nie wiem czy on teraz tak naprawdę się zestresował czy zagrał to, ale wyglądało to legitnie jak dla mnie, lubię Austina i będę go bronił, bo uważam że jest po prostu źle bookowny od czasu WM i to SD było pierwszym, na którym został zabookowany normalnie, przyjemny segmencik, Rock wrócił, to może potwierdzą się plotki o jego walce z Romanem, bo widziałem że jest wątek o WM XL i że WWE chciało zostawić ten pojedynek na jakiś moment po sprzedaży WWE, może coś w tym jest, we will see no segment wniósł tyle co nic, ale miło było zobaczyć powrót Rocka, oby to prowadziło do czegoś większego.

Przechodzimy do walki Balor vs Styles, zobaczmy co nam zgotują, pewnie budowania Stylesa dla Reignsa na CJ ciąg dalszy, no faktycznie Styles zawalczy z Reignsem na CJ, Bloodline i JD sobie na zmianę pomagają, więc na FL Styles zawalczy z kimś z nich, może jakiś Six Man czy coś nie wiem, sam pojedynek po prostu dobry, nic nadzwyczajnego, dało się obejrzeć, można pominąć, jakby nic wyjątkowego się nie stało, Jimmy pomógł Balorowi wygrać i tyle, win po Crucifixie.

fajny smaczek z Rockiem i Ceną, ale dawać mi interakcje z Bloodline.

JD próbuje przekabacić obydwu Usosów na swoją stronę, z Jimmym im się to udaję, ale wątpię, że z Jeyem wyjdzie, ale interesuje mnie ta sytuacja.

O kurde przypomnieli sobie o pasie US, nie wierzę xD, ale tak bardzo, że nawet wejścia nie dostali, bo ważniejsze było JD i Uso xDDD. Nie czułem tego segmentu, niby próbowali coś emocji z niego wskurać, ale nie wiem, Stanos nie jest dobry jako Face albo za miciem tak słabo sobie radzi, Rey wypadł fajnie, a Santos strasznie nijako moim zdaniem, przerwał Lashley i w sumie dobrze, zobaczymy SP vs lWo, ciekawe kiedy Rey vs Santos.

SP vs lWo no zobaczmy, ale nie zapowiada się to ciekawie, skoro nawet początek walki to były reklamy, tragedia dostaliśmy chyba minutę walki na antenie, bo pozostałe chyba 2 minuty to były reklamy to i tak giga słabo, 3 minuty całej walki zapewne, lWo znowu szmacone, ja to nie wiem Rey ma pas US, Santos jakoś wygląda w miarę, a pozostali szmaceni, dziwnie wygląda prowadzenie tej stajni naprawdę, po walce oczywiście Hurt Business atakuje przeciwników i ciekawe czy to znaczy, że Rey będzie feudował z Lashleyem? We Will See.

LA Knight vs The Miz, nie spodziewam się tutaj fajerwerków akurat, wiem na co stać obydwu zawodników, więc spodziewam się po prostu poprawnego pojedynku, LA Knight zbotchował kontre Back Suplexa xD wywalił się zamiast wylądować na nogach, ogólnie walka mi się podobała, w sensie nic wyjątkowego to nie było, typowe starcie tych zawodników, ale dobrze to wyglądało było poprawnie i tyle oczekiwałem, publika była w miarę wciągnięta w pewnych momentach, także nie spała jak na starciu Raquel vs Rhea z Raw, panowie dali radę, jak na razie najlepsza walka na SD, ale konkurencji na razie nie mieli wielkiej, tylko Balor vs Styles, które niestety nie było jakieś wybitne tylko było dobre i tyle, a tutaj było też dobrze, ale lepiej i dłużej, przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie, także przyjemny pojedynek, do śniadanka czy obiadu można obejrzeć o LA Knight mówi o mistrzostwach i kolejne jebanie draftu, bo dla niego nie ma to znaczenia kto to będzie, no jakby draft był to jednak miałoby znaczenie, bo z Sethem i Guntherem by zawalczyć nie mógł, także widzę, że jest taki podział w WWE dla niektórych zawodników istnieje draft, a dla innych nie i to jakie mają spostrzeżenie na ten temat zależy czy to działa czy nie, ciekawe.

hmm Solo chce dokończyć to wszystko TONIGHT, on super, że niezbyt mnie interesuje co on zrobi, bo to story nie ma sensu i logiki dziękuje nie chce mi się, Rock może go ustawi do pionu.

PD pokazują się częściej i zapowiadają, że powrócą w swoim czasie, tak to zrozumiałem no okej niech będzie PD było fajne na SD, w NXT mnie nie przekonywali, ale na SD wyglądali ciekawie, czułem, że tak może być.

i czas na Main Event z tego co mówią komentatorzy czyli Asuka vs Bayley, zobaczmy co panie pokażą, kurde fajnie wyglądała ta walka i super Main Event co trwał chyba 7-8 minut, nie wiem on w takim wypadku to słabo, ale no cóż panie coś tam od siebie dały, jednak krótkie to było za krótkie jak na ME, a liczyłem na dłuższy pojedynek, bo naprawdę fajnie wyglądał, to zakończył się szybko ehh szkoda, ale no cóż można obejrzeć jak ktoś chcę.

na Next Week dostaniemy oczywiście Showstealer w postaci Iyo vs Asuka o pas Women's, a także SP vs Rey i Santos, też może być to ciekawa walka.

Lecimy z Grayson Waller Effect, czuje że coś się tu wydarzy, nie bez powodu dawaliby to w ME gali. Cena jak zwykle piękna reakcja, po początku już widzę, że to leci w kierunku Waller vs Cena na Fastlane raczej, a jednak Jimmy przerywa, kurde ale te story się mieszają, to jednak Jimmy vs Cena na FL? W sumie tego też byłbym fanem, sam chciałem taką walkę po tym jak Cena wykonał AA na Jimmym, no nie dadzą Cenie nic powiedzieć, nie chcą, żeby ich przyćmił ewidentnie, najpierw Waller nie daje mu dojść do słowa, a potem Jimmy mikrofon mu wyrywa, Cena i tak ich jedzie samą mimiką i reakcjami xD, ale fajnie to wygląda o i jeszcze młodszy brat Uso wyszedł, dziwne te zachowania, takie na siłę próbujące zaskoczyć, Solo łapię Jimmy'ego, żeby sprzedać kicka Cenie, kurde chaotycznie trochę się zrobiło, czyli co Cena i Styles vs Solo i Jimmy na FL? W sumie może to najlepsze wyjście skoro Cenie ciężko singlowy pojedynek zrobić, także taka opcja też mi pasuje. No Cenie do słowa dojść nie dali, ogólnie segment ciekawy, trochę chaotyczny, ale chociaż coś tam się wyjaśniło? Bo już sam nie wiem, Cena jest wmieszany chyba we wszystkie możliwe story albo będzie.

Ocena: 4,5/10

Podsumowanie: Szczerze? drętwe to SD, walki nie dość że mało to jakieś takie krótkie i mało znaczące, nie wiem w ogóle co się dzieje, JD z Bloodline, AJ Styles feuduje ze wszystkimi, Cena ze wszystkimi, Waller się patrzy, Jimmy sam nie wie co robi, Solo wygląda jak upośledzony umysłowo i sam nie wie co chce zrobić, ja rozumiem, że chcą zaskakiwać, ale wygląda to tak sztucznie i drętwo i bardzo chaotycznie, że sam nie wiem co się właśnie odjebało, fajny powrót The Rocka, ale jeśli nie zamierza powracać na dłużej lub feudować z Bloodline to nic wartego uwagi na dłuższą chwilę, Styles vs Balor dobre, ale krótkie, szmacenia połowy lWo ciąg dalszy, Rey wygląda dobrze, ale Santos wydaje się giga miałki jako Face teraz to zauważyłem, chyba że to ten gimmick wielbiący Reya tak słabo się sprawdza, Hurt Business to już nie wiem czy to Face'owie czy Heelowie, WWE ponoć traktowało ich do tej pory jako Face'ów z tego co czytałem w newsach, dziwne to jakieś i nawet widnieli na wewnętrznej rozpisce rosteru jako Face'owie, a zachowywali się jak Heelowie, nie wiem kurde straszny chaos jest na tym SD ostatnio i nie ogarniam co się dzieje, Knight vs Miz fajne i jedyna dłuższa walka powyżej 10 minut chyba,  z Jimmym dalej nie wiadomo czego on chce i do czego to zmierza, już się pogubiłem, Asuka vs Bayley za krótkie jak na "Main Event" jednak akcja w ringu była dobra na tyle czasu ile dostały, Grayson Waller Effect giga chaotyczne pod koniec, ale ostatecznie chyba prowadzi to do Solo i Uso vs Cena i Styles, chociaż za tydzień może znowu zobaczymy jak Cena pomaga Knightowi i dostaniemy Knight i Cena vs Miz i ktoś kurde nie wiem, naprawdę chaotyczne SD i nie wiem co mam myśleć, można pominąć i za dużo się nie straci.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618571

A więc plotki, że SD jest gówniane i przynosi straty czy coś są prawdziwe skoro musieli odpalić ciężkie działa i na jednej tygodniówce ni z gruchy ni z pietruchy wystąpił The Rock, a do tego Cena. 

To teraz przydałoby się żeby writerzy bardziej się starali... i żeby wrestlerzy mieli bardziej wolną rękę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618572

• Reputacja:   211
  • Urządzenie:  Android

@CzaQ raczej właśnie doszło do finalizacji sprzedaży WWE i chcą uderzyć z grubej rury… :p SmackDown akurat radzi sobie bardzo dobrze. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618573

No niebieska tygodniówka zaskoczyła, na początku myślałem że to jakiś fake a tu taka petarda na sam początek, to chyba nowa era podszydlem TKO oby lepsza i żeby Vince miał jak najmniej dopowiedzenia w tej spółce.

• No i mamy ten upragniony powrót The Rocka! k***a kto dostał taki pop ostatnio w WWE? Dostajemy segment z Theory'm, no w sumie nie jeden może sobie pomarzyć aby stanąć w ringu z The Rockiem... Dostajemy kilka odpowiedzi odnośnie walki z Romanem, owa walka była szykowana na WM 39 jednak plany nie wypaliły i do niej nie doszło... Ale coś mi mówi że ten powrót nie jest bez powodu i taka walka odbędzie się na WM 40, bo po co by Rock wracał? Wydaje mi się że u Arabusów również się może zjawić.
  • @CzaQ Cena już był zapowiadany w zeszłym tygodniu  :D Co do samego występu Johna to się chyba szykuje jakiś tag team match ze Styles'em są spekulacje że AJ ma zawalczyć z Romanem na Crown Jewel... Wgl czekam na segment Rocka z Romanem gdzie ten go pociśnie solidnie że z niego nie jest żadna głowa rodziny :D
  • Jimmy i Solo zaś razem... Boże jaka moda na sukces... Odwalili tu taką kitę że masakra, chyba szykuje się nam jakiś War Games Match na SS z ich udziałem....
  • LA Knight ciśnie Miz'a... kolejne zwycięstwo i bardzo ładne promo od Knighta po walce i chyba rzeczywiście mogą go za jakiś czas szykować na Romana choć widziałbym go bardziej jako zwycięzce RR Matchu.

Nie żeby coś ale wczoraj nie jaki Phil Brooks komentował jakąś gale MMA gdzie stwierdził że ma tylko 2 miesiace wolnego a ja nie muszę chyba pisać jaka gala się wtedy odbywa i gdzie ma się odbyć :D Ale będą jaja jak on rzeczywiście podpisze kontrakt z WWE a WWE to zrobi pod względem biznesu i aby było głośno, ostatnio Nick Khan w dobrych słowach się o nim wypowiedział więc coś może być na rzeczy, ale jak wróci to na 100% będzie Heelem i niech od razu ustawią jego konflikt z Rollinsem. 

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618574

• Reputacja:   615
  • Status:  Online

Kurczę takie poruszenie w necie widzę od rana, bo jakiś aktor z szybkich i wściekłych pojawił się na SD - spokojnie, oby to tylko nie zaprowadziło do kolejnych celebrytów na tygodniówkach:twisted:

• Lubię to 1
  • Haha 2
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618577

5 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Kurczę takie poruszenie w necie widzę od rana, bo jakiś aktor z szybkich i wściekłych pojawił się na SD - spokojnie, oby to tylko nie zaprowadziło do kolejnych celebrytów na tygodniówkach:twisted:

Już się wypowiedział we wywiadzie z Patem :D Że jest gotowy do walki z Romanem wiec niemal niż pewne że to po to wrócił... Mam nadzieje że dokona jakieś interwencji i Romeo straci pas na rzecz Styles'a lub Knight'a ale by były jaja :D 

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618582

W dniu 16.09.2023 o 11:14, DarthVader napisał(a):

SmackDown akurat radzi sobie bardzo dobrze. 

WWE SmackDown Potentially Moving Away From FOX

WWE SmackDown may need to look for a new home when the current deal expires.

Judging by the recent actions of FOX, it looks like the network does not have a large interest in renewing the Friday night show for another 5 years.

It is believed that despite the blue brand consistently bringing in good ratings for the network, the deal is not cost-effective at the current price and WWE will be asking for even more in 2024. It is reported that the current deal is $205 million a year and the company is expected to charge around $310 million a year for the next cycle. It is also noted that ad rates are considerably lower when SmackDown is broadcast due to the stigma associated with wrestling fans.

artykuł sprzed tygodnia. 

W skrócie - SD ma dobre ratingi, ale nie przekłada się to na zyski, bo generuje spore koszty i stacji się po prostu nie opłaca. 

Pewnie znajdą jakąś inną mniejszą stacje. 

23 godziny temu, Grins napisał(a):

Cena już był zapowiadany w zeszłym tygodniu  :D

Wiem, może niejasno napisałem. Polska trudna język :D

19 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Słyszałem, że jeden ze Strażników Galaktyki kiedyś interesował się wrestlingiem :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618588

• Reputacja:   211
  • Urządzenie:  Android

34 minuty temu, CzaQ napisał(a):

W skrócie - SD ma dobre ratingi, ale nie przekłada się to na zyski, bo generuje spore koszty i stacji się po prostu nie opłaca. 

Pewnie znajdą jakąś inną mniejszą stacje. 

Gdzieś czytałem, że rozważają przeniesienie SmackDown do Amazon. Jakby to miało wyglądać nie wiem, ale są jakieś zdjęcia w sieci gdzie widać Jeffa Bezosa i Triple H... :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618590

Godzinę temu, DarthVader napisał(a):

Gdzieś czytałem, że rozważają przeniesienie SmackDown do Amazon. Jakby to miało wyglądać nie wiem, ale są jakieś zdjęcia w sieci gdzie widać Jeffa Bezosa i Triple H... :P

Przerzuciłem się ostatnio na Amazona ale tam również jest ta propaganda polityczna do porzygania... Czekam na ten historyczny moment w którym Roman Reigns oznajmi że jest gejem :D 

• Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/608/#findComment-618591