Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   631
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Matt wrzucił ładną fotkę/Ja dorzucam listę:

Spoiler

Get ready for things to shake up again as the WWE Draft returns!

Night one begins this Friday on SmackDown, followed by night two next week on Monday Night Raw on USA. 

Each night of the WWE Draft will see a unique pool of Superstars eligible to be drafted. They are as follows:

Night One: Friday on SmackDown

Becky Lynch

Bianca Belair

Bobby Lashley

Candice LeRae

Chelsea Green & Sonya Deville

Cody Rhodes

Damage CTRL (Bayley, IYO SKY & Dakota Kai)

Dexter Lumis

Dolph Ziggler

Drew McIntyre

Edge

Hit Row (Top Dolla & Ashante "Thee" Adonis w/ B-Fab)

Imperium (GUNTHER, Ludwig Kaiser & Giovanni Vinci)

Lacey Evans

Matt Riddle

Maximum Male Models (ma.cé, mån.sôör & Maxxine Dupri)

Mustafa Ali

Natalya

Omos (w/ MVP)

Shinsuke Nakamura

The Bloodline (Roman Reigns and Solo Sikoa)

The Miz

The O.C. (AJ Styles, Luke Gallows, Karl Anderson & Michin)

The Street Profits

Viking Raiders (Erik & Ivar w/ Valhalla)

Select NXT Superstars

Night Two: This Monday on Raw

Akira Tozawa

Alpha Academy (Otis & Chad Gable)

Angel Garza & Humberto Carrillo

Asuka

Austin Theory

Baron Corbin

Braun Strowman & Ricochet

Brock Lesnar

Bronson Reed

Cedric Alexander & Shelton Benjamin

Charlotte Flair

Dana Brooke

Elias

Emma

Johnny Gargano

Judgment Day (Finn Bálor, Damian Priest & Dominik Mysterio)

Karrion Kross (w/ Scarlett)

Kevin Owens & Sami Zayn

LA Knight

Liv Morgan & Raquel Rodriguez

Nikki Cross

Piper Niven

Rhea Ripley

Rick Boogs

Riddick Moss

Ronda Rousey & Shayna Baszler

Seth Rollins

Shotzi

Tamina

Tegan Nox

The Brawling Brutes (Sheamus, Ridge Holland & Butch)

The LWO (Rey Mysterio, Santos Escobar, Cruz Del Toro, Joaquin Wilde & Zelina Vega)

The New Day (Kofi Kingston & Xavier Woods)

The Usos (Jimmy & Jey Uso)

Trish Stratus

Xia Li

Select NXT Superstars

Dziwne to rozbicie Bloodline, ale Rhea sobie, a JD sobie, więc pewno nic to nie oznacza.

Jak myliście, która tygodniówka dostanie pierwszy pick?

Kto pójdzie z numerkiem pierwszym?

Ja to widzę tak: Smackdown wybiera pierwsze i leci Piękny Roman i koniec historii.

Raw wybiera pierwsze i leci Piękny Roman, ale historia trwa, bo ten magicznie leci na Smackdown jakoś później. W sumie to nie wiem, czy można jednego zawodnika wybrać dwa razy, ale w końcu to WWE. Jakoś to można wytłumaczyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616378

• Reputacja:   524

Niby draft miał się zacząć jutro na SD, a pierwszy pick już był i

Spoiler

Roderick Strong przeszedł z NXT do AEW

:D

A niedawno pisałem co z nim to mi odpowiadali ludzie, że dalej w NXT, ale kontuzja :D 

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616380

• Reputacja:   615

3 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

Kto pójdzie z numerkiem pierwszym?

Jeśli pierwszym wyborem nie będzie Roman to w WWE pracują sami idioci - tu nie może być kogoś innego w momencie kiedy on ma główne pasy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616384

36 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Jeśli pierwszym wyborem nie będzie Roman to w WWE pracują sami idioci - tu nie może być kogoś innego w momencie kiedy on ma główne pasy.

Absolutna słuszność. Zadałem zajebiście głupawe pytanie. Powinienem się ograniczyć do zapytania, gdzie po prostu on trafi.

Takie tam z internetów: Wiadomo, że zostało jeszcze sporo czasu i pewno może się wszystko zmienić z 10 razy, ale jeżeli takie plany będą grane, to Roman i Cody trafią na jedną tygodniówkę. Ewentualnie Cody wygra Royal Rumble 2024. 

Tak czy inaczej, Smackdown zapowiada się interesująco. Warto będzie obejrzeć na żywo. Walka o pas dziś. Main Event WM powtórzony na Smackdown. Zobaczymy, kto wygra i co to później będzie oznaczać gdyby The Usos dla przykładu przegrali. 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616386

Same rematche i głupie pomysły... tak... czuje to w jądrach Wincent wrócił na dobre. Fajny ten zakup, taki oldschoolowy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616388

Draft Część Pierwsza:

Smackdown

Roman: Bez niespodzianek i Roman idzie z pierwszym wyborem. Czyli Roman na Smackdown, a nowy tytuł na Raw. Czyli tak jak zakładałem. Oczywiście Solo dodany. Zobaczymy co z Usos.

Bianca: Fajnie. Przyda się jakieś odświeżenie. Ciekawa sytuacja teraz będzie z paskami. Bo jednak Mistrzyni Raw trafia na Smackdown. Na szybko to jakoś tak:

Rhea i JD trafiają na RAW. Panie zamieniają się pasami.

Mistrzyni kontra Mistrzyni o dwa pasy, które później zostaną zamienione na jeden. Na Raw nowy pas.

Street Profits: No skoro jest Bianca, to jest i Ford. Rozłączenie SP pewnie musi poczekać. 

The OC: To oni jeszcze są w WWE? O fajnie, że AJ wrócił. Zobaczymy, kiedy zawalczy.

Damage CTRL: Liczyłem na rozdzielenie, a tutaj cała ekipa idzie na Smackdown. A przecież one w puli jako całość. Zapomniałem. Faktu to nie zmienia projekt do zakopania.

Lashley: A więc to ten zawodnik zostanie zesłany, by przegrać w przyszłości z Romanem. Ok. Ewentualnie wygra pas US. 

RAW

Cody: Czyli jednak dwie największe gwiazdki na innych tygodniówkach. Czyli Rhodes wygra Royal Rumble, by zmierzyć się z Romanem. Tak sobie żartuję jak WWE będzie chciało to jakoś do tej walki, doprowadzi niezależnie od tego, kto, gdzie jest. Może to jednak Rhodes będzie nowym mistrzem.

Becky: Czytałem, że są naciski, by wylądowała gdzie indziej, ale najwidoczniej WWE ma inne plany. Najpierw trzeba pokonać emerytkę, a później pewnie zdobyć pas. No i nie zapominajmy, że Seth ma do wygrania tytuł.

Imperium: No to Smackdown traci mistrza, dla którego warto było odpalać tygodniówkę. Jeżeli to oznacza, że wcześniej niż później Gunther się zakręci koło głównego pasa, to jak najbardziej jestem na tak.

Pełniejsze wyniki draftu:

Spoiler

Friday Night SmackDown - Night One - 4/28/2023

Round 1

SmackDown - Undisputed WWE Universal Champion Roman Reigns, Solo Sikoa & Paul Heyman (The Bloodline)

Raw - Cody Rhodes

SmackDown - Raw Women's Champion Bianca Belair

Raw - Becky Lynch

Round 2

SmackDown - Montez Ford & Angelo Dawkins (The Street Profits)

Raw - Intercontinentinental Champion Gunther, Ludwig Kaiser & Giovanni Vinci (Imperium)

SmackDown - Edge

Raw - Matt Riddle

Round 3

SmackDown - Bobby Lashley

Raw - Drew McIntyre

SmackDown - AJ Styles, Michin, Luke Gallows & Karl Anderson (The OC)

Raw - The Miz

Round 4

SmackDown - Bayley, Dakota Kai & IYO SKY (Damage CTRL)

Raw - Shinsuke Nakamura

SmackDown - NXT Women's Tag Team Champions Alba Fyre & Isla Dawn

Raw - NXT Women's Champion Indi Hartwell

Edytowane przez KyRenLo
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616399

Polecam ten filmik jako podsumowanie - sam nie musiałbym tyle przewijać, że aż ręka mnie bolała:-D

Cóż draft jak niestety każdy ostatnio - wyprany z emocji. Nie ma GMów, to i nie czuć żadnej rywalizacji. Dla mnie nie ma większej różnicy czy ktoś jest na tej czy na tamtej tygodniówce, bo pewnie i tak będą to po czasie obchodzić.

Największe zaskoczenie? Na pewno wybory z NXT. O ile Alba i Isla jak duo są spoko, to w NXT miały o wiele łatwiejsze pole do popisu. W głównym rosterze będzie im ciężko coś pokazać w 5,6 minutowych walkach. Indi Hartwell? Solo? Ehh, mają tam pomysły:-D

///

Nawet przewinąłem powrót AJ'a:twisted:

Edytowane przez MattDevitto
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616403

2 godziny temu, MattDevitto napisał(a):

Nawet przewinąłem powrót AJ'a:twisted:

Cóż.

Takie tam:

Rhea jak zawsze cudowna:

Spoiler

Tak w sumie to Smackdown było całkiem w porządku.

Pozostałości:

Spoiler

Maximum Male Models (ma.cé, mån.sôör & Maxxine Dupri) - (Raw)
Dexter Lumis (Raw)
Candice LeRae (Raw)
Hit Row (Top Dolla & Ashante "Thee" Adonis w/ B-Fab) - (SmackDown)
Lacey Evans (SmackDown)
Natalya (Raw)
NXT’s Apollo Crews (Raw)
Chelsea Green (Raw)
Sonya Deville (Raw)
NXT’s Zoey Stark (Raw)
NXT’s JD McDonagh (Raw)

Edytowane przez KyRenLo
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616405

1 godzinę temu, KyRenLo napisał(a):

Pozostałości:

Te picki w spoilerze to rozumiem ze ukazano po SD? Czy na twitterze?:-D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616408

Isla Dawn & Alba Fyre Obroniły swoje tytuły i trafią z nimi na Smackdown. Może każda tygodniówka będzie miała swoje mistrzynie. 

Spoiler

Na Smackdown ciekawie zapowiadająca się walka Nakamura vs Kross. Pojawi się też Gwiazdor Bad Bunny:

Mała podmianka. Skoro Rykoszet na RAW, to nic dziwnego. 

Cytat

Samantha Irvin will be ring announcer for WWE Raw, Mike Rome moving to SmackDown

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616464

The Judgment Day/LWO

Elegancko. JD na otwarcie =dobre otwarcie. Pozytywna reakcja publiczności. Fajnie na koniec Dom potraktował Ojca. Bardzo dobry początek.

O.C/Wikingowie: Walhalla

The O.C. ożyło i nawet sobie wygrało. W sumie spoko. Sama walka niezła. Chciałoby się zobaczyć AJ w ringu, ale przyjdzie na to pora. Roman już czeka.

Belair/Bayley/Kota/Sky Is The Limit

Bianca piękna ty jesteś. Oddaj już ten pas, a jak już musisz go trzymać do 2025, to weź przejdź ten Heel Turn. Bayley troszkę uratowała to widowisko.

Kross/Scarlett

Nawet nie wiem, co on tam gadał. Zapatrzyłem się na Scarlett.

Street Profits/Imperium

Kolejna wygra do kolekcji. Sama walka poprawna. Trochę za krótka, ale co poradzić. Dajcie im pasy Tag Team, a później rozłączenie.

Cross Rhodes

Już mi się największa gwiazda RAW znudziła. Cóż.

Nakamura/Kross Bardzo dobra walka. Kross oczywiście przegrywa, ale Nakamura dopiero wrócił, więc coś tam musi ugrać. Kross pewnie swoją szansę kiedyś dostanie. Nakamura pewnie też. Jeden niech idzie na główny tytuł na RAW/Drugi niech idzie na United States Championship. Fajnie wyszło.

Corbin =przewijanie.

The Judgment Day/LWO. Znakomity Main Event. Doskonała walka. Jedna z najlepszych walk na tygodniówce, jaką ostatnio dane było mnie zobaczyć. Wynik spodziewany, ale można im wybaczyć. Świetna publika i fajne zamieszanko na koniec. Tak się to powinno kończyć.

Ocena 8/10 Wiadomo, że trochę zawyżone, ale The Judgment Day na początek/The Judgment Day na koniec i ja jestem kupiony.

Na następnym Smackdown powraca MISTRZ:

Walka o tytuły. Zawodniczki z RAW vs Zawodniczki ze Smackdown. Cóż.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616519

Na następnym Smackdown:

KOSZ to chyba free agenci, że sobie tak latają po tygodniówkach.

Wygląda na to, że Roman pojawi się na drugiej tygodniówce z rzędu. Normalnie jestem w szoku. Narzucił mocne tempo nasz mistrz.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616615

23 godziny temu, KyRenLo napisał(a):

KOSZ to chyba free agenci, że sobie tak latają po tygodniówkach.

To ma sens biorąc pod uwagę, że mają pasy obu brandów. Błędem WWE jest to, że bronią obu naraz. Powinno być który brand ten pas jest broniony i w końcu rozłączenie ich, bo to jest total bez sensu co oni odwalają.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616626

33 minuty temu, CzaQ napisał(a):

Błędem WWE jest to, że bronią obu naraz

No niekoniecznie - Roman je przejmując będzie miał więcej pasów, więc jest profit:twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616628

Z ostatniego Smackdown:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/601/#findComment-616630