Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   83
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

W dniu 19.03.2023 o 11:00, Grins napisał(a):

Ameryka to chory kraj w ostatnim czasie, śmieją się z Rosji i Putina ale sami lepsi nie są z tymi swoimi poglądami

Rozwiń  

Wojna i ludobójstwo vs kobiety w main evencie rozrywkowego PPV, który to powinno gwarantować wygranie Royal Rumble. No ku*wa zajebiste porównanie Byku.

Pamiętacie jakie to były piękne czasy gdy polityka nie miała nic wspólnego z wrestlingem i z żadną inną rozrywką

Rozwiń  

Pamiętam, wrestling akurat zmienił się na lepsze.

mogli mu założyć już tą maskę lata temu a nie puszczać go z takimi śmiesznym wąsikiem

Rozwiń  

Strzelam że go zgoli, tak samo jak pozbędzie się fryzury, kiedy przestanie udawać Eddiego. Tzn jak będzie faceturn.

Mam potężne jaranko walką o pas IC. WWE umie w zajebiste triple threaty, a i skład gwarantuje co najmniej solidną rozrywkę. Liczę na austriaka, że wygra czysto i zdominuje obu panów, potem gdzieś po drodze zrzuci pas i jazda na Rhodesa. Takie bookowanie, jak ma Gunther przed ostatnich kilka miesięcy, musi się skończyć jakimś runem z głównym pasem, bo inaczej po cholerę było go tak rozpisywać np w RR matchu?

• Reputacja:   308

W dniu 22.03.2023 o 08:59, Tomos napisał(a):

Pamiętam, wrestling akurat zmienił się na lepsze.

Rozwiń  

XDDDDDD

• Reputacja:   632

Cody/Kaiser

Cody wygrywa po średniej walce. Solo na RAW. W sumie to ostatnie RAW to fajerwerki muszą być.

Charlotte

Bardzo dobre. Charlotte dawaj na ciemną stronę mocy.

Rey/LA/Dom

Solidna walka. Wygrana LA na plus. Dominik swoją pracę wykonał na bardzo zadowalającym poziomie. Dobra reakcja publiczności. Walka na WM ogłoszona. Elegancko. 

Walka Kobiet

Nie widziałem.

Ronda i jej Kumpela

Nie widziałem.

KO Show/Usos

Do obejrzenia. Ale zachwytu nie wywołało.

Oceny nie będzie, ale Rey/Dom polecam jak najbardziej. Świetnie się to ogląda. Mam nadzieję, że walka dostarczy dobrych emocji.

• Reputacja:   531

Ostatnie SD przed WM... zobaczmy czy się bardziej postarają niż na RAW.

- dobry segment z KOZaynem i Usosami. Usosi nie mają prawa tego wygrać. 
Sam feud najbardziej opiera się na Samim i Jeyu, reszta to tło, ale i tak jest dobrze.
Dziwne to wyjście Street Profits... czyżby kolejny feud braciaków?

- Mamy przedsmak jutrzejszego Fatal 4 Waya tagów, ale z pojedyńczymi przedstawicielami teamu, który wygrywa Rico,a przypina Gable'a. Daje to do myślenia.

- O, Andre the Giant Memorial Battle Royal oddelegowany do bycia popierdółką na SD. Cóż zobaczymy kto wygra. Pisze na biężąco w notatniku nawet nie widzę kto bierze udział :D Stawiam na kogoś z trójki Bobik/LA Knight/Ksiądz Damian (o ile bierze udział, tak żeby wypełnić przeznaczenie i zacząć dzieło pt. JD wygrywa all)
Były typowe punkty jak starcie gigantów, ludzie byli za Knightem bardzo i jak odpadł było buczenie. I ostatnia trójka to właśnie.. 'giganci' - Braun, Bronson Reed oraz Bobik. Na szczęście Daun odpada - nieźle bookują Collosala. 
Jednak wygrywa Lashley. Heh, wydymali go z singles matcha, więc wygrywa gównonagrodę, która nic nie znaczy.
Ciekawe kto inny został wydymany i miał oryginalnie wygrać? Być może właśnie Bronson, który został przedostatni.

- Kolejny przedsmak multikulti kobiet - de facto chyba najmniej ciekawego pojedynku całej WM. 
Wygrywa Raquel (partnerka Liv), a przypięta zostaje Sonya. Ciekawe jak to się będzie miał do wyniku walki na WM.

- mdłe od czasu main roster debiutu Legado del Fantasma wspiera Reya. Od kiedy są face'ami to jest coś nie halo. Dodatkowo jakoś ruchadło Blacka nie pasuje mi na ich valet. Wolałem już tę Elektrę Lopez. 

- Imperium vs BangBros (:D ) to ciekawy zabieg przed Triple threatem o pas IC.
Pewnie będą spięcia na linii BB (blady-bezbarwny), ale i tak to nic nie da, bo Walter wygra na WM, bo gdzie dwóch się bije tam korzysta dentysta :D
Jednak bezbarwni wyspiarze wygrywają w tej europejskiej batalii, ale spięcia zgodnie z planem były. 

- to ja już nic nie kminie - najpierw były pogłoski, że walka o pas kobiet SD lub SamiKo vs Usos będzie main eventem dnia pierwszego.
W międzyczasie Cena-Theory miało być openingiem WMki. Następnie pomieszali, że Cena będzie w ME. A teraz dalej reklamują to jako kick-off. LOL

- Mam nadzieję, że to ostatnie wyjście Cody'ego bez pasa (pasów).  
Jak zwykle dobra przemowa, ale mało tych potyczek słownych z Romualdem, który wbija w połowie proma.. na ostatnie kilka minut gdzie wejściówka zabrała więcej czasu niż gadka..
Dziwne, że podczas face offu Rzymek podnosił tylko pas WWE, a Universal był tłem w ramionach Heymana.

Okej był ten smak downa. Na pewno lepszy koniec niż u czerwonych. 
Teraz można napisać przemyślenia o WMce. 

WWE Smackdown

Usos/ZaynMania
Niezły start ostatniego Smackdown przed WM. Oglądało się spoko. Usosi sobie wracają, a tu nagle muzyczka Street Profits wiadomka, bo sobie idą na waleczkę, ale ta wymiana spojrzeń taka podejrzana.
Następni rywale po tym, jak Usos przegrają? No mam nadzieję, że nie oznacza to czegoś innego. W takim wypadku wygrana Street Profits na WM się nie wydarzy. Jedna ekipa mniej do wygrania.

Fatal 4-Way Match.
Dobre starcie. Wygrywa Rykoszet, czyli pewnie kolejna ekipa odpada z walki o wygraną. W takim wypadku wygrają ci, których reprezentant został tutaj przypięty. Dla mnie w sumie bez różnicy.

Lashley sobie ćwiczy więc dla niego Battle Royal, a później w drugi dzień na samej WM zawalczy.

Rhea/Flair
Fajne to było.

André the Giant Memorial Battle Royal.
Walka jak walka. Przesadnie nie ma co jej oceniać i się nad nią rozwodzić. Lashley wygrywa nagrodę pocieszenia, która jak zakładam była przeznaczona dla kogoś innego. Cóż, tak już czasem bywa.
Lashley, tak czy inaczej, na samej WM się pojawi. Jego twitter to potwierdza.

Fatal 4-Way Match.
Słabo krótko i w zasadzie bez absolutnie żadnych emocji. Wygrywa koleżanka Morgan, więc nie dla nich wygrana. Oczywiście to bez znaczenia, bo tam wygrać może tylko i wyłączenie jedna para.
Dla nich, a w zasadzie dla niej taką walkę zestawiono.

Dom/Rey
Bardzo dobry materiał. Bardzo dobrej rywalizacji.

Roman/Cody
Dobre, ale mnie troszkę ta rywalizacja zawiodła. Roman powinien się pojawiać częściej.

W dniu 1.04.2023 o 07:39, CzaQ napisał(a):

Dziwne, że podczas face offu Rzymek podnosił tylko pas WWE, a Universal był tłem w ramionach Heymana.

Rozwiń  

Rzeczywiście ciekawy szczegół. Jeszcze WWE nas czymś zaskoczy.

Oglądając zamknięcie Smackdown mam wrażenie, że Roman walkę wygra. Pewnie przesadzam.

• Lubię to 1

Powtórka z RAW szykowana:

Dom dostaje "rewanż". No tak nim go podłożą na Backlash to chociaż tutaj coś ugra. Zapomniałem, że to tag będzie to Priest będzie podkładany. 

Plus inne walki:

Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość

Zapowiada się spoko. Jak Vince pomyli drogę, to może będzie ok.

• Reputacja:   634

W dniu 6.04.2023 o 21:20, KyRenLo napisał(a):

Powtórka z RAW szykowana:

Rozwiń  

Tak dobrze im poszło w poniedziałek, że chcą jeszcze dobić fanów czy co?:D

WWE Smackdown

6 Man Tag Team Match.

Niezła walka. Sheamus wygrywa w nagrodę za dobrą walkę na WM.

Solidna walka na start tygodniówki. Dobry prognostyk.

Heyman/Solo/Jey

Może być. Zobaczymy, co to wyjdzie w przyszłości.

Rykoszet

Takie tam. Za krótko, by się przesadnie wkręcić. Rykoszet wygrał w sumie bez znaczenia.

ZaynMania

Tu dwa pasy. Tam dwa pasy. Mistrzów z dwoma pasami nie lubię. No może z pewnymi wyjątkami.

Takie tam typowe gadanie ostatnio tej dwójki. Nic szczególnego.

Kobieca Walka

Średnio i krótko. Wygrane odpowiednie, skoro mają się spotkać na RAW z mistrzyniami. Spodziewałem się, że któraś z tej dwójki będzie następną rywalką Ripley, ale najpierw porażka na RAW.

LA Knight

O jest ten, co go wykreślili z WM. Fajnie widzieć z powrotem. Eleganckie.

Triple H

Będzie draft. I fajnie. Przyda się jakieś odświeżenie. Rhea pięknie zapowiedziana.

The Judgment Day

Całe JD. No proszę jak ładnie. Prześlicznie Rhea wygląda z tym pasem. Ładniej niż kiedyś. Widać ten błysk. Widać, że to gwiazda. Bardzo dobrze wypadła.

Finn coś tam pogadał, aż mi się przypomniał ten kiepski wynik z WM.

Dom, jaka dojebana reakcja. Najlepszy Heel obok Romana w WWE. Doskonałe. Zajebiste to było. Polecam. 10/10

Rey i Escobar/JD

Jak na tygodniówkę, to się postarali. Bardzo dobra walka. JD wygrali, bo tak powinno być. Dom zebrał kolejną elegancką reakcję. Wszystko dobrze tutaj. Podobało mi się.

Zayn/Jey

Poprawna walka. Jey wygrywa, bo na WM przegrał. Kolejna pomoc Solo. W sumie to takie nudnawe się to robi. Po walce wpierdol i jakaś tam interwencja.

Ocena 7-/10

W dniu 8.04.2023 o 12:12, KyRenLo napisał(a):

Będzie draft. I fajnie. Przyda się jakieś odświeżenie. Rhea pięknie zapowiedziana.

Rozwiń  

Rano zastanawiałem się kiedy ostatnio podobał mi się draft w WWE i wyszło mi, że w 2016 bodajże kiedy był podział na brandy. Wtedy bardzo dobrze oglądało się SD live. Niestety obecnie bez GMów i jakiegoś story może wyjść znowu zawód, ale bądźmy dobrej myśli - przynajmniej coś się dzieje.

• Lubię to 1

WRKD donosi, że Draft za miesiąc:

Może to będzie odpowiedni moment, by skroić Romana z jednego pasa. Może to będzie odpowiednia pora, by wprowadzić nowy tytuł. Może Rhodes będzie jeszcze mistrzem. Tyle że po prostu nie pokona Romana. Wszystko fajnie można rozegrać.

Wracając na chwilę do Smackdown:

Piękne.

W dniu 8.04.2023 o 13:15, KyRenLo napisał(a):

Może to będzie odpowiedni moment, by skroić Romana z jednego pasa. Może to będzie odpowiednia pora, by wprowadzić nowy tytuł. Może Rhodes będzie jeszcze mistrzem. Tyle że po prostu nie pokona Romana. Wszystko fajnie można rozegrać.

Rozwiń  

Raczej bym się tego nie spodziewał - pewnie wyjdzie jak zwykle, a sam podział brandów i tak nikogo już dawno nie grzeje. Od dłuższego czasu brakuje realnej rywalizacji między czerwonymi a niebieskimi, no chyba, że liczymy te 3 tygodnie słabiutkiej podbudowy pod każde z ostatnich Survivor Series.

• Smutny/a 1

• Reputacja:   41

Raczej i te "3 tygodnie słabiutkiej podbudowy pod każde Survivor Series" nie grzeje, bo jaki jest sens Raw vs. Smackdown skoro oni albo co roku zmieniają roster i taka rywalizacja ma dla mnie nijaki sens, albo co gorsza pojawiają się na galach drugiego brandu kiedy im się chce, albo kiedy historia tego "wymaga".

• Zmieszany/a 1

Sytuacje podwójnego mistrza można ładnie rozwiązać.

Zostawić Romana z paskiem Universal niech sobie go broni latami i jeszcze jeden dzień dłużej.

Pas WWE Championship zabrać mu i zostawić na RAW. Niby to pasek RAW, ale wiadomo.

Na Money in the Bank dać walizkę do wygrania dla ludzi ze Smackdown, a dla ludzi z RAW zrobić walkę o walizkę z pasem. Sprawa załatwiona. Wygrywa ktoś z dwójki Rollins/Rhodes i myślę, że będzie dobrze. W takim wypadku na mistrza byśmy troszkę poczekali, ale co poradzić.

W sumie po drodze jest pod koniec maja WWE King of the Ring, więc równie dobrze można w Arabii coś wymyślić. Dwie największe gwiazdy RAW Rhodes/Lesnar dostaną Main Event, a w nagrodę pas. Czy odJ***ć jakiś miniturniej. Cokolwiek. Wystarczy chcieć. Tutaj naprawdę można coś skleić jak się chce. Pytanie, czy WWE chce i czy w ogóle jest to dla nich opłacalne wyjście.

Bo sam Draft dla Draftu wiele nie zmieni. Tak mamy mistrza, który nie będzie się pojawiał regularnie w TV i mistrza, który będzie sobie omijał część PPV/PLE. Ten Draft to szansa, by to zmienić. Chociaż jedna tygodniówka będzie wtedy miała obecnego zawsze mistrza.

Można przeczytać, że Zelina będzie następną rywalką Ripley. (Backlash) W sumie co za różnica. Ripley da dobrą walkę z każdą pretendentką. 

Jeśli ktoś czekał to na SD wrócił Nakamura - dowiedziałem się z twittera, bo przecież nie oglądałem samej gali:D

Btw.:

• Dzięki 1
  • 2 tygodnie później...

Dawno nie widziałem tylu jobberów na jednym zdjęciu:-D

the-superstars-eligible-for-each-night-o

Jeśli draft im nie wyjdzie (po raz kolejny) to nie ma nadziei az do SummerSlam:!:

Edytowane przez MattDevitto