Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Przynajmniej mógł powiedzieć, żeby doliczył do 100 tysięcy ten TV, który rozbił. Jak już mamy robić z Kevina tego cool, tego lubianego, to musi rzucać takie teksty. Rozpaczanie na niewiele mu się zda.

No on tak właśnie zrobił - "Let's just make it hundred and five", a potem wyjebał meblem w ekran.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440426

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Bryan twierdzi, że Rowan jest niewinny, a Murphy to kłamca. Oby miał rację. Ta opcja mi jakoś nie pasuje.

Pewnie dlatego tak twierdzi, bo to on stoi za atakami na Rzymka, a nie Rowan :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440427

Pewnie tak, ale po cichu liczę na jakieś zaskoczenie, mimo wszystko. Dawno się nie zawiodłem :P
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440428

• Reputacja:   2

Przemowa Kevina Owensa

Shane chciał uprzykrzyć życie Owensowi i zamiast go zwalniać to stu 100 koła za uwalenie Eliasa. Teraz Kevin musi wziąć drugi etat na RAW. Pewno dlatego zaciągnął się do KotR. :twisted:

I teraz jeszcze musi spłacić TV.

Pierwsza walka - Ember Moon vs Charlotte Flair

Niezła walka. Ostatecznie Ember klepie i chyba tyle jeżeli chodzi o jej występy na pierwszym planie.

Segment z "Nowym" Danielem Bryanem i Erickiem Rowanem

Opcja z Bryanem stojącym za atakiem wygląda spoko. W sumie to logiczne, że Rowan kryje swojego mentora.

Shane nie musiał długo szukać. Kandydat sam przyszedł.

Aleister znowu w szafie. Co za typ.

Druga walka - Buddy Murphy vs Roman Reigns

Niestety Buddy nie mógł wygrać, ale spodziewałem się gorszego przebiegu dla niego. Przynajmniej nie został rozwalony w minutę. Romek za to przetrwał 4 kolana w szczękę. :roll:

Revival zjawili się u niebieskich żeby wyżalić się jak to ich sen o byciu pierwszymi co-mistrzami 24/7 skończył się dosłownie po chwili. Wszyscy ubolewają. :twisted:

ND ciągle w formie. :D

Trzecia walka - Samoa Joe vs Kevin Owens

Musieli wrzucić te reklamy akurat to najbardziej interesującego pojedynku. :x

Elias zapewnił wygraną Joe. Nie podoba mi się, że Samoa zaczyna wyglądać jak kolejny pomagier McMahona. Ciekawe czy wydarzenia z tego Smack'a będą miały jakiś odzew podczas "Króla Ringu".

Biedny Buddy. Jego postać już mocno straciła po opuszczeniu 205. Tam dominował. Tutaj kozioł ofiarny. :/

Czwarta walka - The New Day vs Randy Orton & The Revival

Orton się wtrącił i zrobił nam Six Man, ale ie miało to znaczenia, ponieważ 90% czasu w ringu oglądaliśmy Revival i 2/3 ND. Po walce jasny przekaz. Randy raczej jeszcze nie skończył.

Bryan i Rowan prowadzili własne śledztwo? Aż jestem ciekaw, ale pewno się nie zaskoczę.

SmackDown! również tak sobie w tym tygodniu.

Edytowane przez Pavlos
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440435

Usuwanie zasad 24/7 Title na czas niektórych walk byłem w stanie zrozumieć, ale na cały odcinek? Przesada.

Charlotte wraca po swoje. Za długo nie była przy pasie :P Na Clash of Champions może wygrać.

Dalej mnie boli ten szajsowny nowy theme Murphy'ego.

Choć z muzą nie wyszło, przynajmniej w ringu nadrabia. Wcześniej z Reignsem, teraz z Bryanem. I tego drugiego czysto pojechał! A w KOTR trafi na Aliego, z którym się świetnie zna z 205 i to będzie kolejny showstealer z rzędu. Fajnie by było, gdyby jeszcze wyklarował, hmm... osobowość? Bo w tej fedce na samych starciach nie zajedzie na szczyt i nawet to regularne skradanie show do niczego nie doprowadzi.

Zayn został menago/tłumaczem Nakamury. To jest bardzo z dupy, nawet jak na standardy WWE. Wyjaśnienie tego ich walką z NXT to żadne wyjaśnienie. Ale OK, mimo braku sensu ta para może zapewnić lepszą TV.

Eliasowi też zmienili theme song. Poczekam na jakąś czystą wersję, ale póki co wolę ten stary.

Andrade i Elias przechodzą dalej w turnieju. Liczyłem że Owens zajdzie dalej, jednak musi się dalej męczyć z Shane'em :/

Ten, co niby zaatakował Romka, to... gość podobny do Rowana. Czyli pewnie przekrętów ciąg dalszy. I robi się to coraz bardziej dziwne. I trochę tracę już zainteresowanie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440456

Przemowa Randy'ego Ortona

Ostatnio naprawdę dobrze się słucha Ortona. Kofi w końcu musiał się odegrać po tych wszystkich atakach. Spoko tylko niech nadużywają "stupid", bo to brzmi zabawnie momentami. :lol:

Owens jaki grzeczny się zrobił, aby nie bulić następnych stu koła. :twisted:

Pierwsza walka - 1/8 finału King of The Ring: Andrade vs Apollo Crews

Spodziewałem się szybszej wygranej Andrade. Apollo ładnie się zaprezentował.

Bryan znalazł sprawcę... Znaczy kozła ofiarnego.

Motyw z Eliasem i Maverickiem może się podobać. Gitarzysta ma immunitet ze względu na walkę KoTR, więc i pewnie każdego następnego pojedynku. Patrząc na drabinkę ma szansę zajść daleko, więc odpoczniemy trochę od cyrku z jobberami.

A Moment of Bliss

Popchnięcie Flair trochę dziecinne, ale czekaj... Przecież to Bayley. :twisted: Blondyna znowu zawalczy o tytuł. Może i na CoC go nie zgarnie, ale po czasie szansa wzrośnie.

Buddy dalej zarzeka się, że widział przy zdarzeniu Rowana. Ciekawe dokąd to doprowadzi.

Druga walka - "Nowy" Daniel Bryan vs Buddy Murphy

Fajnie było znowu zobaczyć Australijczyka w ofensywie, ale że wygrał?! :shock: Porządne starcie i jeszcze z takim wynikiem. Jestem "usytasy".

Dostał wpierdziel na zapleczu, lecz to już szczegół. :twisted:

Trzecia walka - The Revival vs Heavy Machinery

Revival zwyciężają, więc coś musi być na rzeczy z Ortonem.

Chad za niski na udział w KoTR. To nie do końca taki Chad. :twisted:

MizTV

Sami adwokatem Shinsuke? Również to się nie widzi. Czyżby Kanadyjczyk bał się aż tak Miza.

Czwarta walka - 1/8 finału King of The Ring: Elias vs Kevin Owens

Elias z nową muzyką. Po pierwszej nucie myślałem, że mu dali Kashmir od Led Zeppelin. :twisted: Podoba mi się ten kawałek.

Nie wiem, co Kevin sobie myślał? Że naprawdę Shane mu coś daruje? :lol:

Typek podobny do Romka go zaatakował. Niby psycho antyfan czy coś? Totalnie jest to wiarygodne podobnie jak bawi mnie, że w takim miejscu zakończyło się show. Reigns w takiej sytuacji na pewno, by powiedział "aha ok" i poszedł do domu po tym jak zejdą z anteny. :twisted:

W każdym razie przyzwoity epizod.

Edytowane przez Pavlos
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440475

Na nieszczęście wszystkich Ali przechodzi Murphy'ego. Oby jego przygoda nie trwała zbyt długo, a gitara Eliasa okazała się zbyt mocna. Sam Murphy podaje rękę, więc jeśli był heelem, to najwyraźniej musimy się przestawić z odbiorem jego postaci. Z drugiej strony, jak przegrał z Alim już w pierwszej rundzie, to wątpie, żeby był sens z przestawianiem odbioru jego osoby, bo go zaraz zwyczajnie nie będzie :roll:

Miz dostanie title-shota za notoryczne porażki i dostanie wpierdolu?

Gable jest fajnie przedstawiany jako underdog na każdym kroku. Na Twitterze też wrzucał przyzwoitą zajawkę. Zdecydowanie lepiej jego pchnąć do przodu niż Sheltona, któremu dalej nie wiadomo o co chodzi i co to za pomysł na niego rzekomo mieli :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440500

Kingston vs Orton zapowiedziane na PPV jako zwykł singles match. To chyba tak nie zostanie?

Miz został zmiażdżony przez Shinskaya. Mam nadzieję, że to nie początek feudu. Wolałbym wrócić do Aliego, który pewnie wyleci w półfinale turnieju i nie będzie miał co robić.

Owens mógł odebrać Eliasowi pas 24/7 :( Ale zrobił to Maverick, też spoko.

W KOTR awansują Ali i Chad Gable. Face-Heel w ćwierćfinałach, znowu: nie ma niespodzianek. Choć Murphy czysto przegrywający, kiedy tydzień temu pojechał Bryana - trochę dziwne.

Bryan lejący Rowana za "kłamstwo", najs. A potem przyjął Speara. Serio bym chciał, by Daniel nie miał z tym nic wspólnego, byłoby ciekawiej.

Widziałem zabawną teorię, że pasowałaby tu Liv Morgan :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440501

Właściwie to z Mizem stało się dokładnie to co wiedzieliśmy, że się stanie po tym jak przegrał z Shane'em na WM'ce. Zagrzebany totalnie, bez momentum, bez wiarygodności... gość, który był przez ostatnie lata złotem po raz kolejny jest słabym face'em. Również nie chce feudu Miz-Nakamura. Mi również bardziej podoba się wizja feudu Nakamura-Ali... ale może się doczekamy bo Miz pasa IC nie zgarnie na pewno. Nawet tego nie chce. Swoją drogą to niesamowite ile zmienić może parę miesięcy... człowiek wypromował pas, przywrócił mu wiarygodność i został jednym z najlepszych mistrzów interkontynentalnych w historii... i ja nie chce by on odzyskiwał złoto. Mindblowing.

Co do paringu Zayn-Nakamura. Nie ma on sensu ale Zayn jest tak dobry, iż nie mam wątpliwości że to będzie działać. Sami sprawdzi się jako menadżer... ale powinni dać Nakamurze kogoś bardziej do niego pasującego.

Zastanawia mnie czemu nikt o tym nie piszę(a może jestem po prostu odosobniony w tej opinii)... Stunner Owensa jest słaby. Serio, to prosta akcja, którą Kevin spierniczył w jakimś stopniu już tyle razy, że nie wiem czemu on ją wciąż wykonuje. Stun Owens Stun... fajna koszulka... ale niech wrócą do powerbomba.

No i dobrze, że Maverick odzyskał pas 24/7... run Eliasa trochę zabił tą... dywizję?

PS: To zabawne(i jednocześnie smutne), że jedynym pasem jaki Elias zdobył w swojej karierze jest pas jobberów.

Bryan lejący Rowana za kłamstwo był fajny, to fakt ^^. Nie mam do czego przyczepić się w ostatnim segmencie więc przyczepie się do pierdoły. No bo ja po tym filmiku bym nie wywnioskował, że osoba z rudą brodą na nim to Rowan... to równie dobrze mógł być facet pokazany w telewizji tydzień temu. Nie postarali się z tym dowodem :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440503

Przemowa Kofiego Kingstona

Konflikt się zaostrza. Choć Orton ostatnio fajnie gada to miałem nadzieję, że nie poprzestaną na dużym ekranie zawieszonym nad wejściem na arenę i proszę. Bójka na zapleczu. Punkt dla "Żmii".

Pierwsza walka - 1/8 finału King of The Ring: Buddy Murphy vs Ali

Po reklamach zrobiło się fajne starcie. Ali przechodzi dalej. Nie mam nic przeciwko. Trudny czas dla Australijczyka. Face turn w drodze?

Evans wraca na ekran. Czemu akurat u niebieskich?

Segment z The Mizem i Samim Zaynem

Dziwne to połączenie. Nie mieli, co robić z Samim, a z pasem trzeba ruszyć to przywrócimy Miza do rywalizacji i tak sobie złączymy Japońca z Kanadyjczykiem, ponieważ Azjata prawie nie mówi po Angielsku. :roll:

Owens szuka szefa, a tego nie ma. Może znajdzie się potem.

Druga walka - Bayley vs Lacey Evans

Mistrzyni wygrywa. Walka ujdzie, sporo czasu dostały.

Bryan wciąż czeka na przeprosiny, a ja dalej uważam ten motyw z zeszłego tygodnia za głupi "dowód".

Trzecia walka - Randy Orton vs Big E

Randy pierwszy raz mierzy się solo z inną częścią ND. Randy potrzebował pomagierów żeby ugrać. :roll: Stajnia z Revival już chyba oficjalna.

Czyli to Shelton zaczął naśmiewać się ze wzrostu Gable'a. Nie jestem jakoś specjalnie zdziwiony.

Przemowa Eliasa

Nie ma Shane'a to Owens sobie poczyna. Oby tylko doszło do oficjalnej walki, bo chciałbym go widzieć, jednak w dalszej rundzie KoTR.

Czwarta walka - 1/8 finału: Shelton Benjamin vs Chad Gable

Chad przechodzi dalej. Lekcja dla najmłodszych - nie bądź "bully".

Przemowa Romana Reingsa

Mszę powiedzieć, że nieźle to wykombinowali. Bryan nawet wiarygodnie zareagował na nagranie. Romek niestety nie był skory uwierzyć.

Nic wielkiego, ale i tak lepiej od RAW.

Edytowane przez Pavlos
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440522

Niby na plus, że Bayley nie tłumaczy swoich akcji na zasadzie "mam już na was wyjebane" i mówi o lojalności wobec Sashy. Szkoda, że samo promo było bardzo przeciętne. No i inna sprawa, że nadal nie podoba mi się łączenie ich w duet.

Coraz bardziej podoba mi się feud Ortona z Kingstonem. Szczególnie świetną robotę robi tu Randy. Ale nie dawałbym mu pasa mistrzowskiego.

Rowan vs Reigns na PPV? To ma kogoś w jakikolwiek sposób emocjonować?

Gable i Elias po stronie Smacka w półfinale KotR. Czyli oby wgrał ktoś z RAW.

Znalazł się Aleister Black, szkoda że nie znalazł się jakiś konkretny pomysł na jego wykorzystanie.

Rowan vs Reigns na PPV? To ma kogoś w jakikolwiek sposób emocjonować?

Sytuacja na koniec gali nic w tej opinii nie zmienia. Romek go rozjedzie.

Jestem jednak ciekaw co będzie z Rowanem. W sukces w solowej karierze nie wierzę. Nie zdziwię się jeśli pojawi się tam jeszcze jeden "mastermind".

Choć przyznam że ostatni segment wyszedł bardzo fajnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440545

• Reputacja:   1

Dla mnie całe to story z Romanem, Danielem i Rowanem to najciekawsza rzecz od dawna. Ostatni segment tego odcinka bardzo fajny. Chętnie obejrzę walkę, powiem nawet, że to będzie jeden z najciekawszych punktów gali, a to właśnie ze względu na story.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440546

To tyle, jeśli chodzi o zmiany u Bayley :twisted: Jak jest Sasha, to razem leją innych krzesłem. Tyle.

Mandy i Sonya dostały wygraną z mistrzyniami TT, pewnie by zapchać kartę PPV. A Kabuki Warriors są... gdzieś.

Kofi vs Orton to nadal zwykły singles match?

W półfinale KOTR są Elias i Gable. No i mam swoje upragnione zaskoczenie. Temu pierwszemu Ali zafundował najlepszą walkę w karierze.

I popsuł mi się pomysł na finał. Trudno mi uwierzyć, że Elias tam trafi. To może Corbin vs Gable?...

Black przestał się chować w pokoiku i od razu znalazł przeciwnika. Brawo, za długo mu zajęło wpadnięcie na to.

Po chwili ciszy wrócił pas 24/7 - i przejął go Bo Dallas. Czekam na filmik, jak go traci... Nieważne, Drake znowu champem... Truth odzyskał! Przebranie za lampę miało sens!

Sami może być dobry za majkiem, ale te komentowanie walki Shinskaya sprawiło, że kursor sam leciał na przycisk przewijania.

Na Clash of Champions będzie walka Reigns vs Rowan. Ała. Skoro theme gali to obrona tytułów, dałbym to do kickoffa... Ale Romkowi tego nie zrobią. No i trzeba przyznać, że story, nieważne czy dobre, jest rozbudowane bardziej niż inne feudy.

Bryanowi też się od giganta dostało. A gigant dostał nowy theme song. Takie niezbyt wymyślny, ale poczekajmy na dłuższą wersję.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440547

Przemowa Bayley

Czyli teraz będzie miała rozdwojenie jaźni? Na Smacku dalej tuli dzieci, ale na RAW będzie klepać w innych krzesłami żeby tylko nie zrobić sobie wroga w przyjaciółce? Widać tak. Jeszcze podkreślili to pojawieniem się Banks i pomocą od niej. W sumie nie pamiętam kiedy ostatnio mieliśmy jakiś program gdzie Face współpracował z Heelem z własnej woli ze względu na dobre stosunki, ale miał niechęć do brudnych zagrywek.

Pierwsza walka - ćwierćfinał King of The Ring: Ali vs Elias

Nie wierzyłem w wygraną Aliego. Elias, co prawda dominował większość czasu, ale nie zmieniło to ani trochę mojego zdania. Jedyny moment kiedy skacząc z narożnika nadział się na Super kick poza ringiem. Przeleciała mi mała myśl, że być może Pakistańczyk wygra przez wyliczenie, lecz jego wejście na narożnik szybko rozwiało taką opcje.

Joe zarzeka się, że wygra turniej. Liczę na to.

Aleister wrócił do szafy żeby tylko powiedzieć, że ma dość siedzenia w szafie. :twisted: Niech wraca do ringu.

Druga walka - Nikki Cross & Alexa Bliss vs Fire & Desire

Mandy pinuje Alexę? :? Czyżby mieli wepchnąć ich walkę na PPV?

Czemu tak wszyscy zaczęli nagle orać Gable'a? :(

Przemowa Randy'ego Ortona

Gdzie reszta ND?

Trzecia walka - ćwierćfinał King of The Ring: Andrade vs Chad Gable

Już nawet Zelina zaczęła cisnąć Chada. Cholera zaczynam liczyć, że wygra ten turniej. :twisted:

Andrade za mocno dominował. Nawet interwencja Zeliny nie spowodowała, że zwątpiłem.

Czwarta walka - Shelton Benjamin vs Aleister Black

W sumie nie sądziłem, że zawalczy jeszcze na tej gali. Szybko poszło.

Bo z pasem 24/7. :twisted:

Piąta walka - lokalny zawodnik vs Shinsuke Nakamura

Sami był niezwykle wkurzający, ale takie jego zadanie.

Truth już 14 raz? Szybko to leci. :lol:

Twarzą w twarz

Czyli, jednak Rowan się zbuntował iw końcu chce być kimś. Oberwał Roman, oberwał Daniel. Nie wróżę rudobrodemu czegoś wielkiego, ale zobaczymy.

RAW chyba lepiej mi się oglądało.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440551

Bayley heelowa ale zmian w postaci nie ma. Powiem szczerze, cieszy mnie to i podoba mi się to. Przytulaśna nie ma powodu do turnu... więc nic się nie zmieniło. Po prostu stanęła po stronie przyjaciółki. Możliwie najlogiczniejsze wytłumaczenie. Propsuje bo to nie znaczy, że Bayley nie jest heelem. Niech dalej robi co robi a my obserwujmy jak publiczność się od niej odwraca. To będzie dobra telewizja.

PS: Imo, może dobrym pomysłem byłoby odcięcie jej od Charlotte? Okładanie Jabłecznikowej krzesłem raczej jej heatu nie przyniesie :D.

PS2: W sumie, skoro Bayley jest teraz heelem i skupi się na teamie z Sashą to jest duże prawdopodobieństwo tego, że Szarlotka ją skroi z pasa na Clash of Champions. Chciałbym się mylić ale obydwie na pewno mistrzyniami po CoC(k) nie będą. Będzie nią albo Sasha albo żadna... bo po turnie z Raw chyba nie ma wątpliwości, która z dwójki przyjaciółek jest w centrum wydarzeń tej koalicji.

Fire & Desire(wciąż okropna nazwa) pokonuje mistrzynie Tag Team. Już wiemy jaką walkę wrzucą do pre-show. Ringowo fajerwerków nie będzie... ale przynajmniej będzie na co popatrzeć ;>.

W KOTR po stronie SmackDown Elias i Gable. Chciałoby się by wygrał ten drugi. Wypromował się w tym turnieju, dał serię świetnych pojedynków i nawet publiczność zaczęła na niego reagować. Szkoda, że nic z tego... szkoda, że dla WWE Gable to tylko "Shorty G" bo... kurwa mać on jest tak dobry. Elias w finale to pewniak... a skoro Elias w finale to pewniak to drabinkę Raw powinien wygrać face... jednak Rico?

Pierdoła... ale rozbawiło mnie to jak biały jest teraz Black. Czekał 4 miesiące aż użyją go na tygodniówce... i cała opalenizna mu zeszła :D. Ale szczerze? Bez niej wygląda lepiej. Bardziej pasuje do wizerunku satanisty.

Rowan przyznaje się do ataku na Reignsie. No okej. Osobiście straciłem zainteresowanie tym feudem(ponoć samo WWE nie wie do czego on zmierza. To jest piękne... zacząć jakiś storyline bez żadnego pomysłu na rozwinięcie i konkluzje ^^. Takie rzeczy tylko u Vince'a). Fajnie, że rudobrody dostanie jakąś namiastkę szansy na pokazanie się... ale Romek się po nim przejedzie a on potem utonie.

A czy Daniel jest teraz face'em? Nie chce mi się spekulować ale mam nadzieje, że nie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/562/#findComment-440558