Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Nawet Perfect 10 nie wstanie na 10. Idealny przeciwnik dla Nakamury na tygodniówce. Pomyśleli.

Dance off - głupie, jasne, ale popatrzeć się dało :D Nie będę jojczył, nie przeszkadza mi takie coś. Nie przewinę. Nawet ładnie to zakończyli.

Usosi przybijają piątale z publiką... Mimo walk z BB dalej liczyłem, że zostaną heelami.

Almas vs Sin Cara to raczej zapychacz na tygodniówkę. Ewentualnie kickoff MITB, ale gdyby Andrade tam trafił, to bym uznał, że nie mają dla niego żadnych planów. Nadzieja jeszcze jest, mimo wszystko.

Na początku odcinka Joe strzelił jak zwykle dobre promo, ale na końcu wreszcie coś poszło za jego słowami i wygrał walkę! Nawet przeboleję, że Big Cass zepsuł main event swoją obecnością.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434429

Jak na kobietę, to Mella wypadła bardzo przyjemnie. WWE też musi być zadowolone z jej gadek skoro dali jej otworzyć show. Dziewczyna ma całe story na barkach. Asuka nie pomoże. Reszta, już po promie mistrzyni, była skonstruowana by pretendentka uwaliła całe ex-"A... ... ..." - poważnie zapomniałem jak one się nazywały. Szkoda Mandy.

A jeśli już przy dywizji jesteśmy, to mogli zmienić nazwę tego SmackDown. Jakoś człowieka poinformować. Wiedziałbym, żeby przeczytać raport. Poza walką wieczoru i segmentem z podpisaniem kontraktu (świetny Naka), całe show zapełniły kobiety :|

Ten SmackDown i wczorajsze RAW, przekonują mnie o tym, że wcześnie rozpoczęta promocja MitB była błędem. Ustalili skład, choć i z tym się szarpali i sztucznie przedłużali, a teraz wałkują zawodników z Ladder Matchu, w każdej możliwej kombinacji. Wczoraj na RAW byli 1on1, a za tydzień, eureka, będzie Fatal 4-Way. Czysty geniusz. U niebieskich zaś, żeby nie powielać, zrobiliśmy "special divas edition"...

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434559

Rzeczywiście pół gali to kobity :D Nie żebym coś do nich miał, ale to nie jest wrestling jaki chcę oglądać.

Ciekawe że podpisywanie kontraktów było nagrywane na zapleczu. Dziwne, bo praktycznie 90% segmentów z Paige jest tam robione. O co tu chodzi? Nie chcą jej puszczać przed publikę live?

Bryan pokonał już Cassa co nie? Bo ten w segmencie tak gadał, jakby wszystko do tej pory wygrywał. Bez sensu :roll:

Pisałem o tym na grupie, ale na forum chyba jeszcze nie miałem okazji. Chciałbym by walizkę zgarnął Big E. New Day jest fajne, ale myślę że czas pójść krok dalej. Xavier i Kofi spokojnie mogą ogarniać jako team, a Big E niech idzie na karierę solową. Da sobie radę bez problemów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434562

• Reputacja:   2

Przemowa Carmelli

Carmella daje radę jako taka mała wredna "gwiazdka". Niestety Asuka nie powinna dostawać mikrofonu, a Paige też ostatnio irytuje manierą. Całkowicie na siłę robią z niej pozytywną postać, która na każdym kroku podejmuje decyzje na szkodę swoich niedawnych koleżanek.

Pierwsza walka - Asuka vs Mandy Rose & Sonya Deville

W zeszłym tygodniu Mandy miała solowe starcie to tu więcej roboty dostała Sonya. Momentami było nawet spoko, chociaż nie mogły sobie poradzić z Japonką.

Asuka ładnie sprzedała kopniaka zarówno od Deville jak i Carmelli.

Miz dał się zrobić jak dziecko w dziecinnym segmencie na zapleczu. :roll:

Druga walka - Karl Anderson vs Luke Harper

Karl wygrał? :shock: Więc pasów Club nie zgarnie.

Trzecia walka - Jimmy Uso & Naomi vs Aiden English & Lana

Lana dalej drewno, Usos dalej słodkim małżeństwem.

Podpisanie kontraktu odnośnie walki o WWE Championship na mone in The Bank między AJ Stylesem i Shinsuke Nakamurą

Na zapleczu? Kolejny przykład jak usilnie robią Angielkę szefową. Taka dokładna, formalna, przepisowa do porzygu. Wychodzi jej to słabo.

Czwarta walka - Charlotte Flair vs Becky Lynch

Fajnie, że rudzia wygrała. Już bardzo długo pozostaje w cieniu innych dziewczyn na tym nieszczęsnym SmackDown!.

Duży dużo gada. Nie było też Bryana. Szkoda.

Piąta walka - The New Day vs Samoa Joe, Rusev & The Miz

Dobra walka. Nawet Big E sobie trochę pobiegał i nie spowalniał. Cały czas coś się działo. Wesołe murzynki wykorzystują spięcie w ekipie Heeli i wygrywają, co być może oznacza, że faktycznie ktoś ze "złych" zgarnie walizkę.

ME znacząco podciąga ocenę tej gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434565

Hokage Miz nadal istnieje. Segmencik z New Day nawet fajny.

Reakcja Stylesa podczas podpisywania kontraktu chyba troszkę przesadzona :D Jak regularnie dostawał po jajach, potem nie robił z tym nic. A teraz mu nerwy puszczają o "gierki", czyli rzucanie długopisem.

Charlotte odklepała po akcji Becky :? Takie rzeczy robią, by zwiększyć zainteresowanie MITB. Szkoda, że kompletnie nic za tym nie pójdzie.

Joe z dobrym promem - standard.

Co do New Day - wypada zauważyć, że ostatnio to Big E zgarnia każdy zwycięski pin. Może coś jest na rzeczy z tym zapowiadanym pushem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434569

Segment z SmackDown pokazał, że... ten z RAW nie był taki zły. Fatalnie się tego słuchało. To IIconics też mnie średnio bawi. Teraz pytanie - ludzie wyrażają swoje niezadowolenie, bo to było słabe (YES, YES, YES), czy oficjele WWE podciągną to pod świetną robotę dziewczyn i wywołanie właściwej reakcji?

Ściągnij walizkę parę dni wcześniej, licząc, że jest tam kontrakt...

Cass nie ma takich złych pomysłów w tym story z Bryanem. Jakoś ten wózek ciągnie i sobie radzi. Pomijając, że gada, jakby nie klepał na ostatniej dużej gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434656

Czy tu, czy u Czerwonych, problem jest jeden. Zero pomysłów. Wrzucają wszystkie osoby z MITB matchu, ale żeby im napisać jakieś fajne teksty, to już byłoby za dużo. IIconics wypadły najlepiej (a i tak nie przepadam), a to nie na nie powinniśmy zwracać uwagę na ostatniej prostej przed PPV, nie?

W TV Shelton jeszcze z tagową muzyczką. W sumie to dobrze, bo to "Ain't No Stoppin Me" byłoby ironiczne, skoro Bryanek go zastopował.

Nie czuję, że sprowadzanie Lawlera było potrzebne, ale mógłby wpadać częściej, bo w takich wywiadach jest OK. Choć to pewnie jednorazówka dla Memphis.

BB z pasami, Good Bros pretendentami - wracamy do kickoffa, dywizjo TT.

Fajnie, że Rusev coś wygrywa, ale Joe przegrał, co jest gorsze. Przypominają się te wszystkie jego niespełnione obietnice. Paradoksalnie jednak zbliża go to do walizki, co cieszy. Chcę, by wygrał on lub członek New Day. Miz też pasuje długoterminowo, jednak nie chcę powtórek.

Ogólnie - propsy dla SD za te wszystkie "first time ever". Zwykle olewam walki z tygodniówek, ale można czasem zrobić wyjątek. Hardy vs Nakamura było spoko, mistrz US mocno zabookowany naprzeciw pretendenta do Złota.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434663

• Reputacja:   305

Jakość produktu i ogólnie tego co się dzieje w głównym rosterze, świadczy o aktywności userów na portalach Wrestlingowych u nas w PL, fora powoli wymierają co do WWE...

Nie dziwię się kompletnie, dobre kilka lat temu to większość wyczekiwała Money In The Bank Matchu, teraz to aktywne są tylko 3 albo 4 osoby, tak produkt WWE zniechęcił większość ludzi na tym forum :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434669

Trzy posty od rana w temacie SmackDown, to chyba mówi wiele o aktualnym poziomie tego show :lol: :lol: :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434670

• Reputacja:   621
  • Status:  Online

Trzy posty od rana w temacie SmackDown, to chyba mówi wiele o aktualnym poziomie tego show :lol: :lol: :lol:

O RAW też czasem było komentarzy jak na lekarstwo. Znak czasów, a i sam produkt marny.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434671

Ano. Obejrzałem galę, wbiłem do tematu, popatrzyłem przez minutę na kursor pisania i wyłączyłem forum. Pisać dla samego pisania nie ma sensu. A nic odkrywczego ta gala nie przyniosła

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434673

• Reputacja:   1

A niektórzy i tak powiedzą, że współczesny wrestling jest super, bo na tygodniówkach są dobre 20-minutowe walki :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434674

• Reputacja:   2

Segment początkowy

Tak jak czerwoni liczą, że walizka będzie u nich tak niebiescy liczą na zwycięstwo członkiń własnego rosteru. Szkoda tylko, że nic to nie wniosło. I jeszcze ten brawl na koniec między zazdrośnicami, a uczestniczkami po prostu przerwany w pewnym momencie kamerą na komentatorów. :?

Pierwsza walka - Daniel Bryan vs Shelton Benjamin

Daniel był skazany na zwycięstwo, ale dobrze, że nie podłożyli od tak Sheltona. Miał swoje momenty. Dobra walka.

Użycie catchphrase'u Miza to była jedyna dobra rzecz, którą Paige zrobiła od dawna. Aż jestem zaskoczony, że Angielka dała Mizowi sędziować.

Wywiad AJ Stylesa z Jerrym "the Kingiem" Lawlerem

Dwuminutowy wywiad? Chyba tylko po to, żeby Jerry się pojawił na ekranie.

Druga walka - Rusev vs Samoa Joe

Nie spodziewałem się, że w tym zamieszaniu Rusev wygra, a jednak. Kolejny mały pozytyw.

Trzecia walka - Jeff Hardy vs Shinsuke Nakamura

Nakamura doprowadził do tego, że Jeff nie wstał 10 sekund. Cóż, kopniak w jaja będzie w niedziele dozwolony. Już widzę sposób w jaki P1 broni tytułu. :twisted:

Carmella "is money", a Cass dalej śmieje się z małych. Szkoła Vince'a. :twisted:

Czwarta walka - Naomi, Charlotte Flair, Asuka, Becky Lynch & Lana vs The IIconics, Mandy Rose, Sonya Deville & Carmella

Charlotte robi robotę w ringu, Asuka kończy. Naturalnie "dobre" dziewuchy wygrywają i pokazują, że to ich talent słusznie walczy o walizkę. Przyzwoity pojedynek.

Smack wygrywa w tym tygodniu, ale to nie oznacza, że było jakimś wybitnym show. RAW w tym tygodniu po prostu nie dało się oglądać.

Edytowane przez Pavlos
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434682

A niektórzy i tak powiedzą, że współczesny wrestling jest super, bo na tygodniówkach są dobre 20-minutowe walki :lol:

Jak już, to współczesny wrestling jest super, bo nie musisz się ograniczać do Raw i Smacka tylko w każdej chwili bez problemu możesz włączyć NXT, New Japany czy inne PROGRESSy, które serwują produkt na wysokim poziomie.

A wracając do main rosteru WWE - i tak jest lepiej, niż na tygodniówkach z potężnej Attitude Ery, gdzie poza kilkunastoma minutami Austinów/The Rocków/Vince'ów często dawali kilkadziesiąt minut kupy. Przynajmniej z tego co widziałem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434685

Carmella w dość klasycznym heelowym promie. Przyznam, że zagrało. Wyszło jej fajnie, Ellsworth trochę doprawił.

Sanity się odnalazła, ale na razie bez historii. Walka z Usosami powinna się przeciskać na Extreme Rules. Jednak przy łączonych galach i tylu tytułach mistrzowskich, będize o takie coś bardzo ciężko.

Jeśli już o Tag Teamach mowa, to Anderson i Gallows chyba na dobre zostali odsunięci od pasów. Inaczej cięzko rozpatrywać natychmiastory (przegrany) rewanż po porażce. Następny w kolejce wydaje się być Bryan i jego partner. Kane? :wink:

Title-shot dla Ruseva to dla mnie spore zaskoczenie. Raczej skłaniałem się ku wyszydzanemu przez Bryana Mizaninowi. Dla Bułgara to jest make or break. Jak da tam kozak walkę, to takie szansę będą częstsze. Jak oficjele będą choć trochę zawiedzeni, to powiedzą później sobie i fanom od Rusev Day, że przecież próbowali i nie dał rady.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/535/#findComment-434887