Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Pamiętam jak na TT mignęła mi ta drabinka turnieju o pas US. Aż parsknąłem śmiechem gdy to zobaczyłem :D Ale przynajmniej konsekwentnie budują to pod te małe feudy dziejące się w rosterze.

Z Breezango już nic nie będzie :(

Kto będzie oficjalnym mistrzem jeśli Owens i Zayn wygrają ten handicap match :D?

Odcinek z kilkoma niezłymi walkami, ale o którym nie da się wiele napisać. Po prostu kontynuacje różnych historii i tyle.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429275

Kto będzie oficjalnym mistrzem jeśli Owens i Zayn wygrają ten handicap match :D?

Obydwaj, jak 3 New Day'ów ;)

A tak serio to dlaczego nie wytłumaczyli jak ten handicap ma wyglądać? Bo jeśli jest zasada "przypinający AJ'a wygrywa pas" to wtedy jest to bez sensu, bo wychodzi na to, że to taki 3 way, gdzie Sami i Kevin nie mogą pinować się nawzajem, a jeśli obydwaj mają być mistrzami WWE... to ja chyba poproszę już tego mahala... Dziwna decyzja i oby to wyjaśnili, bo sytuacja jest porąbana, mimo że na 99% AJ obroni pas to i tak poprosze o wytłumaczenie co jeśli nie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429278

• Reputacja:   1

Chciałbym, żeby poziom SmackDown wrócił do stanu takiego jak po drafcie. Teraz jak dla mnie jest tragicznie, a detronizacja Mahala niewiele tu pomogła. Na RAW mimo wszystko dzieje się po kilka interesujących rzeczy, a u Niebieskich od jakiegoś czasu nic. Walki tagów są ok, ale to tylko walki, które i tak w większości przewijam. Taka konfiguracja, potem inna, potem jeszcze inna i tak to się toczy. I tak nie ma drużyny, która jakoś wiarygodnie zagraża Usosom. Turniej o pas US jest o tyle ciekawy, że Roode i Mahal trafili na siebie. Obstawiałem finał w takim składzie. Główne danie, czyli KOSZ vs władza trochę się rozbujało ze względu na konflikt Bryana i Shane'a, ale wciąż jest to mało interesujące. Co do decyzji o Handicapie - nie rozumiem motywacji Daniela, ale to się pewnie jeszcze wyjaśni.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429288

"Wygrana" Gable'a i Benjamina przyszła coś za szybko. To dobrze, że Usosi dalej są mistrzami, ale feud pewnie będzie kontynuowany. I możemy się doczekać American Alpha z pasami, tyle że w różnych brandach.

Myślisz, że choć na moment Ascension będzie coś znaczyło, by Bludgeon Brothers mogli się wybić wyżej... a ci stanowią zagrożenie na poziomie Breezango.

Niby się cieszą, że Mojo umie strzelić promo na Twitterze, a potem dają mu na ekranie 2 linijki tekstu.

Jak już mowa o Twitterze - Woods robił zajebistą robotę przed walką z Englishem. Chciałbym go widzieć z tytułem US, problem w tym, że w półfinale trafi na Mahala.

Tamina po raz kolejny zaszalała na mikrofonie :twisted:

Żeby nie było kolejnego 3-Waya na PPV.... Styles vs Zayn i Owens. Handicap. Dziwny pomysł. No i Daniel i Shane pewnie też się pojawią. Obawiam się, że będzie jak na CoC - przedłużenie story, a w ringu lipa.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429294

• Reputacja:   305

Będą jeszcze jaja jak berety jak Sami Zayn przypnie AJ'a, zgarnie pas, wyrzeknie się go dając go Owensowi... Nie takie jajca odpierdzielały się WWE, a ten scenariusz jest całkiem możliwy znając ich głupie zgarnia i pomysły, po prostu nie zdziwię się jeśli tak będzie ;)

Nie wiem ale jakoś przed oczami mam ten moment właśnie gdzie Zayn wręcza pas Owensowi.

Podobno AJ jest mocnym faworytem u bukmacherów w Royal Rumble Matchu, a wątpliwe żeby z pasem wbił podczas tego Matchu i to wygrał, więc strata pasa mnie w ogóle nie zdziwi...

Wszyscy tutaj typują Nakamurę, Cena itd. a tu po prostu Styles wygra RR Match.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429296

Boże, byłem uradowany kiedy Daniel zapowiadał pomalutku walkę na Royal Rumble...

Dopóki nie usłyszałem, że ma ona być Handicap Matchem. Co z tego, że Potwory się już biją o pas UV w takim matchu? Nie wiem nawet jak to ma wyglądać i w moim odczuciu, Styles straci pas na Royal Rumble.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429303

Co z tego, że Potwory się już biją o pas UV w takim matchu?

Potwory akurat biją się w Triple Threat Matchu :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429311

Kto będzie oficjalnym mistrzem jeśli Owens i Zayn wygrają ten handicap match ?

hqdefault.jpg

W sumie oprócz wałka wieczoru i przyjemności z oglądania, jak Shane'owi pęka dupa, bo Bryan zabookował handicap w walce o pas, nic godnego uwagi się nie wydarzyło, w przeciwieństwie do tag team meczu z dwom sędziami z ostatniego PPV i całego chaosu, jaki tam wystąpił tym razem jestem w miarę dobrej myśli, mam nadzieję, że CT wyciągnie wnioski i wydarzy się coś interesującego, mimo to mam nadzieję, że Styles utrzyma pas, bo nie jest to dobry moment na utratę tytułu, nawet w tak niedogodnych okolicznościach.

Pierwszy gong kończący walkę teamów był zdecydowanie zbyt wcześnie, by obyło się bez protestów i restartów, osobiście chciałbym, żeby to wyglądało tak, jakby sędzia na prawdę się jebnął (tak wiecie, smartowo), ale nie wiem w jaki sposób miałoby być to przedstawione :D

Xavier idzie dalej, trochę szkoda, ale mam nadzieję, ze Rusev weźmie srogi rewanż na nowym mistrzu, pamiętam że w jakimś noworocznym odcinku SmackDown Titus się wyrzygał, i to tak w miarę obficie, dziś ja miałem podobne uczucie gdy Big E wyciągnął z gaci naleśnika a Xavier go ojebał bez skrupułów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429312

Jedyny powód tego Handicap Matchu, jaki mogę przyjąć logicznie, to celowe przeciągnięcie feudu i wreszcie doprowadzenie do tego tag team matchu z powrotem Bryana, o którym od dawna spekuluje się. Jeżeli nie... będę mocno rozczarowany jakimkolwiek innym scenariuszem :P

Ech, nielegalna podmianka Usosów po raz 1243451643446451516. Jakoś tak czułem, że nie mogli dać pasom zapaśnikom. Niby Chad i Shelton wyglądają ostatnio dość mocarnie, ale... Usosi zasługują, by stracić tytuły na rzecz kogoś mocniejszego. Może Cesaro i Sheamus po drafcie? Albo ktoś nowy z Raw.

Od kilku tygodni ciągną te same storyline'y. Przydałoby się wreszcie jakieś odświeżenie... oby chociaż po RR takowe nastąpiło na Smacku. Bo w zeszłym roku już jesienią było czuć klimaty potencjalnych walk na WM.

2018: Raw 1 - SD 0

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429313

Czy tylko dla mnie po tej gali wygląda to prawie jakby chcieli przerzucić pas na Owensa/Zayna i zrobienie na WMce walki Styles vs Bryan. Jasne, szans na to praktycznie nie ma, ale Styles v Bryan jest dla mnie o wiele lepszym meczem na WMkę niż Styles v Nakamura czy Bryan vs Shane.
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429314

@rogos

Nie sprecyzowałem, chodziło mi o Triple Threat kolego :D

---------------------------

Wypowiem się szerzej na temat gali, bo tak.

Trochę się w sumie ucieszyłem jak zobaczyłem Gable'a i Benjamina w roli nowych mistrzów, jednak wydaje mi się, że ciekawszym scenariuszem dla nich byłby draft na RAW po WM-ce. Dlaczego? Być może Jordan potrzebowałby takich dwóch kolegów? Drugim powodem jest Angle - nie pasują oni na SmackDown, jak na początku się wydawało, przynajmniej mi. Nie chcę Usosów jako czempionów, ale jeszcze bardziej nie chcę The New Day, więc mniejsze zło, to jednak mniejsze zło.

Szkoda, że Ascencion wygląda jak wygląda. Za tydzień podobno mają powalczyć z "Braćmi", którzy swoją drogą też powinni raczej na RAW wojować, niżeli na SD. Trzeba pomieszać te dywizje Tag-Teamowe żeby miały więcej do powiedzenia, niż same walki.

Woods przechodzi dalej. Mam cichą nadzieję, że przejmie tytuł, chyba, że jest w planach też Roode, choć chyba wolałbym Xaviera.

Riott Squad i reszta śmietanki ominięta - poza Becky nic tam się nie wydarzyło.

No i o tym wypowiadałem się wcześnie, Styles przegrywa drugi raz z rzędu w Singles Matchu. Mimo to powinien obronić pas na Royal Rumble.

Edytowane przez Michal
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429316

Co odnotowałem po Smackdown?

1. Być może dostaniemy kolejny kawałek do kolejnego odcinka botchamanii (chodzi mi o ten moment po którym Xavier wykonał Low Superkick Aidenowi, ktoś coś za głośno powiedział)

2. Lekko naciągany pomysł z nielegalnym Usosem, ale odniosłem dziwne wrażenie że drużyna Chada i Sheltona lekko heelowała. Czemu tak sądzę? Gdy mieli oddać te tytułu, to trzymali je jak porąbani (po części się nie dziwię) ale od kiedy face trzyma rywala za gacie przy odliczaniu? Może i to czasem się dzieje, co może mi się zdarzyć zapomnieć/przewinąć, no ale tylko odnotowałem takie wrażenie.

3. Jak ja na tą Ruby nie cierpię patrzeć. Tatuaże rozumiem, sam mam kilka, uwielbiam tatuaże, podobnie jak tatuaże u dziewczyn uwielbiam, ale u niej te tatuaże mnie kurewsko mocno odpychają.

4. Handicap match o tytuł WWE? Z lekka to dziwne, no ale niech im będzie. Czuję nie do końca czyste zwycięstwo Stylesa, tudzież mam na myśli jakiś "dziwny zbieg okoliczności" który doprowadzi do odliczenia któregoś z panów Owens/Sami. Gdyby zrobili z tego triple threat to mogłoby być jeszcze lepiej, no ale poczekajmy to zobaczymy jak to rozpiszą.

Dziękuję i życzę miłego dnia/wieczoru/czego tam chcecie :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429330

odniosłem dziwne wrażenie że drużyna Chada i Sheltona lekko heelowała. Czemu tak sądzę? Gdy mieli oddać te tytułu, to trzymali je jak porąbani (po części się nie dziwię) ale od kiedy face trzyma rywala za gacie przy odliczaniu?

Do tej smietanki dodalbym tez fakt, ze to braciaki dostali face'owy hot tag. Coraz bardziej klarowny staje sie podzial w tym feudzie, Usosi sa dobrymi, American Alpha v2.0/World's Greatest Tag Team v.3.0 tymi zlymi.

Pozno bo pozno(i bez polskich znakow ^^) ale naskrobie cos o SmackDown bo jakby nie patrzec bylo lepsze od czerwonej tygodniowki.

Czy wy ludziska juz pozapominaliscie o zeszlorocznym Handicapie w ktorym Romulus Reignsus stracil pas US? ^^ Sprawa jest dla mnie oczywista - gosc, ktory przypnie bedzie mistrzem. Obrona AJ'a jest dla mnie pewna ale moze byc ciekawie.

A mnie sie akcja w walce o pasy Tag Team podobala... sam nie zwrocilem uwagi na to, ze zostal odliczony zly Uso takze kupuje pomylke sedziego bez przeszkod. Oznacza to przedluzenie feudu co tez mi nie przeszkadza... pod warunkiem, ze Gable i Benjamin nie skoncza go z pasami. Bardzo podoba mi sie wizja walki Usosow ze Steenerico na Wrestlemanii.

Turniej o mistrzostwo Stanow Zjednoczonych dla mnie powinien zostac zjebany przez najazd Zigglera... walka finalowa, Bobik vs Mahal, wparowuje Zigglypuff i robi taki kogiel mogiel, ze turniej konczymy bez nowego mistrza... w innej sytuacji ja tej szopki nie kupie a juz na pewno nie wtedy gdy po prostu poznamy nowego mistrza.

W sumie tyle, jako caloksztalt moze niewiele ale niebieska tygodniowke ogladalo mi sie lepiej niz czerwona

https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429334

• Reputacja:   2

Przemowa AJ Stylesa

Shane i Bryan nie będą sędziować, ale pilnować poza ringiem w ME. Znowu coś się odwali, co da wygraną Zaynowi. :roll:

Pierwsza walka - SmackDown! Tag Team Championship: Shelton Benjamin & Chad Gable vs The Usos ©

Nie wiem za bardzo po, co ten cały cyrk z niewłaściwym pinującym. Chad i Shelton niedługo zturnują?

Druga walka - The Bludgeon Brothers vs The Ascension

Cóż nawet nie zdążyli zabić w gong. Mogliby dać jakiś mały feud między tymi drużynami. Przynajmniej mieliby, co do roboty, a nie tylko kilkusekundowe squashe.

Dwa tygodnie temu naleśniki, teraz świeczki. Rusev Ty potworze!

Trzecia walka - Pierwsza runda turnieju o US Championship: Aiden English vs Xavier Woods

Chyba najbardziej wepchnięci na siłę uczestnicy do tego turnieju. O ile Xavier jeszcze spoko to zdecydowanie widziałbym tu Ruseva. Niestety WWE nie widzi go w tym turnieju. Właściwie nie widzi go wcale. :/

Dasha (Pani od wywiadu z gangiem Nattie) wyglądała tego dnia naprawdę ładnie. Ten czarny warkocz. :D

Czwarta walka - Natalya, Carmella & Tamina vs The Riott Squad

Nieczysta wygrana Riott. Przy okazji zobaczyliśmy nowy finisher Sary - Kentucky Knee. Na swój sposób pomysłowe, ale nie do końca wiarygodne.

Ruby dała całkiem niezły speech. Face'owe dziewczyny z powracającą Becky wypowiadają wojnę rebeliantkom. Tworzą nam się 3 obozy przed RR wśród kobiet na Smack'u. Oby tylko nie wyszedł z tego jakiś bullshit.

Baron w RR. Dobrze kogoś większe gwiazdy muszą wyrzucać. :twisted:

Piąta walka - AJ Styles vs Sami Zayn

Stało się, Shane i Daniel znowu weszli sobie w paradę. Już kiedyś mieliśmy handicap o pas. Na papierze wygląda ciekawie, bo mogą iść w kilku kierunkach. Komisarz i menadżer znowu coś odwalą. Najbardziej rzuciło mi się w oczy, że sam P1 powoli zaczyna mieć dość Bryana.

Będą jeszcze jaja jak berety jak Sami Zayn przypnie AJ'a, zgarnie pas, wyrzeknie się go dając go Owensowi... Nie takie jajca odpierdzielały się WWE, a ten scenariusz jest całkiem możliwy znając ich głupie zgarnia i pomysły, po prostu nie zdziwię się jeśli tak będzie ;)

Również nie byłbym zaskoczony, bo Zayn w tym programie to taki typowy lizus, podcieracz tyłka. Z drugiej strony istnieje opcja, że zdałby sobie sprawę iż w końcu coś osiągnął i nie zamierza oddawać, co skonfliktowało, by go z Owensem i może doprowadziło do turnu, ale to już taki totalny fantasy booking z mojej strony.

Więcej się działo w tym tygodniu u niebieskich.

Edytowane przez Pavlos
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429365

• Reputacja:   228

Również nie byłbym zaskoczony, bo Zayn w tym programie to taki typowy lizus, podcieracz tyłka. Z drugiej strony istnieje opcja, że zdałby sobie sprawę iż w końcu coś osiągnął i nie zamierza oddawać, co skonfliktowało, by go z Owensem i może doprowadziło do turnu, ale to już taki totalny fantasy booking z mojej strony.

Wg mnie opcje są tylko dwie. Albo ten cały handicap to tylko zamyła dla marków (żeby myśleli, że AJ jest bez szans) i Styles gładko (i "zaskakująco") obroni pas (na to też bym stawiał). Albo to podwaliny pod rozpad KOSZ-a, gdzie Zayn jakoś fartem zgarnie ten tytuł, Owens się wkurwi i znowu wejdą w feud między sobą (opcja mniej prawdopodobna, bo zbyt krótko są ponownie "zbratani" jak dla mnie).

Edytowane przez -Raven-
https://forum.wrestling.pl/topic/19917-wwe-smackdown-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/522/#findComment-429366